Krátký skok na Slovensko

Autor

Tak nám na Slovensku padla vláda, které byla vyslovena nedůvěra. Koalice Hnutí OĽANO, strany Sme rodina, Sloboda a solidarita a Za ľudí neudržela spojenectví, Richard Sulík ze strany SaS podal návrh na hlasování o nedůvěře a dopadlo to, jak to dopadnout muselo. Slovensko prý nejspíš čekají předčasné volby.

Prakticky ihned se u nás sociální sítě naplnily optimistickými hláškami, že Slováci právě setřásli západní jho, zbavii se nepopulární vlády a ve volbách se vydají směrem, který víc odpovídá průzkumům veřejného mínění, jako že větší půlka Slováků fandí Rusku a ne Ukrajině a moc nestojí o avizované americké základny… Těch statusů bylo fakt hodně. Slováci teď, ČEši v lednu…. Další země odpadá od prozápadní jednoty, všechno se mění… Na Slovensku padla vláda a ono to vypadá, jako by vyhráli v hokeji… apod, apod.

Pravda je, že Matovič na Slovensku příliš populární nebyl… Když se dostal k moci, napsal jsem o něm článek, který se jmenoval Slovenský Babiš. Tvrdil jsem v něm, že Matovič je také podnikatel, také měl raketový vzestup, prostě to vypadalo, jako by si Igor vzal z našeho Andreje politický příklad a postupoval podle modelu, který u nás použil Veľký Bocian.

Má to jeden háček… Andrej Babiš není magor, což Matovič je. Tímto se Andrejovi Babišovi co nejupřímněji omlouvám, že jsem ho srovnával se bývalým slovenským politikem. Zatímco Babiš svou proměnu z podnikatele na politika v podstatě zvládl, Matovič ji nezvládl ani trochu.

Vězte proto, že vláda na Slovensku nepadla kvůli nějaké vůli lidu, ale jednoduše proto, že Matovič byl neřízená střela, jaké nebylo rovno. Ukázal to i svým závěrečným aktem, kdy jako ministr financí přišel za Čaputovou podat demisi, podepsal ji, ale pak si to rozmyslel a už podepsaný papír ještě rychle vytrhl hradnímu protokoláři z ruky. Myslím, že tato epizodka celkem přesně charakterizuje celého Matoviče se vším všudy.

Jako premiér byl tak nesnesitelný, že místo sebe musel pustit Eduarda Hegera a sám se stal ministrem financí. Proč myslíte, že to takhle udělali? Protože Matovič byl nebezpečný i při zahraničních jednáních s cizími delegacemi. Všechno platilo, nic neplatilo, různě to přehazoval, rozmýšlel, až ho museli nahradit člověkem, jeho kvallifikací bylo to, že dokázal vedle Matoviče žít a nezbláznit se z toho.

Vláda na Slovensku nepadla proto, že by zažívala nějaký tlak od opozice, byť Fico v poslední době docela boduje. Oni se s kritikou vypořádávali mnohem přímočařeji než tady u nás. Tam se banovalo, blokovalo, soudilo, odsuzovalo, vyhrožovalo a jediné, co tu jejich demokraturu udržovalo pro obyvatelstvo únosnou, byla hezká tvářička Čaputové. Moji slovenští blogerští kamarádi by mohli vyprávět, jak jim dávají kouř. To já se tu mám ještě dobře.

Tahle vláda padla kvůli jedinému muži – Igoru Matovičovi. Nějaká orientace země nebo názor obyvatelstva na to neměl žádný vliv. Igor Matovič byl prostě blázen a dokázal to před volbami docela úspěšně maskovat. Tak jednoduché to podle mě je.

Od OĽANO se vzápětí odštípla skupina poslanců, která prý bude „působit samostatně“. Mám pocit, že to na novou většinovou vládu nestačí, ale jsem si jistý, že se teď bude horečnatě hledat nějaká možnost, jak to udělat aby henta prozápadní, proukrajinská a proválečná orientace Slovenska zůstala zachována. Opozice má po Matovičovi docela nabito a předčasné volby jsou pěkně o hubu, tam by se opravdu mohlo stát, že zvítězí ten proruský troll Fico, jak o něm mluví tamní novináři. To se teď rozhodně nehodí, když je válka na krku a Západ má na Slovensku stejně dlouhé prsty, jako tady, takže bych si tak trochu myslel, že myslet na předčasné volby, je poněkud předčasné.

Proto jsem včera psal o tom, že asi bude stát za to, sledovat Čaputovou a její další kroky. Ve hře je poměrně hodně. Americké základny, slušná průmyslová základna vhodná pro podporu Ukrajiny, která je hned vedle, nezapomínal bych ani na Slovnaft, který teď nahrazuje ukrajinské rafinérie, které jsou rozbité. Na Slovensku také nedošlo k výraznému zdražení elektřiny, což je v této chvíli poměrně významný stabilizátor situace.

Pokud se vypíší předčasné volby, budu to považovat za další střípek do mozaiky, že se válka na Ukrajině chýlí ke konci. Ale nedivil bych se, kdyby se chtěli pokusit vládu zrekonstruovat. Problém byl v Matovičovi. Nakolik je problém i v dalších, to se teprve ukáže.

PS.

Stále pokračuje možnost si předplatit mojí knihu o zemědělství, která půjde do tisku kolem 15. ledna a hotová bude na konci února. Od března zahájím distribuci. Máte možnost mi pomoci tím, že si teď předplatíte knihu i s mým podpisem i s mým úsměvem, až vám ji budu vydávat při osobním setkání ve vašem kraji. Kdo nestojíte o přidanou hodnotu mého úsměvu ani o můj podpis na knize ani o podporu Vidlákovi, vy si nic nepředplácejte. Kniha bude k mání i v běžné distribuci. Cena knihy bude 350,- Kč

Číslo účtu: 164 883 276 / 0300. IBAN: CZ61 0300 0000 0001 6488 3276

Pro snazší distribuci prosím napište do zprávy příjemci váš e-mail. Děkuji všem.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 2.2 (251 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Včera, 15. decembra 2022, bola vláde Matovičovej koalície definitívne vyjadrená nedôvera. Je tým povedané, že výsledky volieb 2020 definitívne nestačia a treba sa znova spýtať ľudu, čo je ochotný akceptovať.
Táto Matovičova vláda - budeme ju tak nazývať, pretože Heger bol aj napriek svojmu veľkému nafukovaniu len chudák na okraji - bola obdobie nehoráznych blbostí a zločinov. Jej účastníci sa nemôžu vyhovárať na vonkajšie krízy - ak by nebolo covidu a vojen, muselo by toto spojenie extrémistov padnúť ešte skôr. Áno, extrémistov a bláznov, pretože Matovič, Heger, Naď, Korčok a ich nohsledi si objektívne iné slovo nezaslúžia.

Aká je teraz situácia

Treba si vyjasniť, že súčasná politická mapa obsahuje tri subjekty. Prvý je zahraničný vládca režimu, línia Washington-Brusel. Druhým protipólom sú zviechajúce sa domáce (pronárodné) sily, vrátane sociálnej demokracie. A do tretice je tu práve víťaz minulých volieb, ktorý bol pôvodne plne na americkej strane, ale pre svoju nekontrolovateľnosť sa stal nežiadúci. Toto bola a stále aj je situácia v slovenskej politike.
A k čomu došlo včera? Nielen k jednoduchému odstráneniu Matoviča, so zachovaním proamerických figúrok, ako bol príkaz z USA. To sa nedalo vykonať, o tom celé to mnohomesačné trápenie od jara 2021 a aféry vakcína Sputnik vlastne bolo. Toto bola ta kvadratúra kruhu - ako sa zbaviť Olano a zachovať moc zvyšku proameričanov.
Nuž a táto operácia sa američanom nepodarila. Vytrhli síce hnijúci tŕň Matoviča, ale spolu s ním aj svoje črevá - Naďa, Hegera, a zarátať treba aj predošlý odchod Korčoka, Klusa, Kolíkovej. Proamerická koalícia je rozbitá, dať ju nejako dohromady vyzerá nepravdepodobne, nad hlavou neodvratne visia nové voľby (v krajinách s trocha lepšou politickou tradíciou by tu už dávno boli).

(zdroj: nadhlad.com)

Průměrný počet slepic: 3 (65 hlasů)

Pane Justas.
Slovensko je i moje srdeční záležitost a tak trochu sleduji dění na Slovensku.
Matovič je poděs,ale dal se ukočírovat,já spíš cílím na Sulíka,ten je větší podrazák.
Také si myslím,že předčasné volby nebudou a Sulík může dostat pověření sestavit vládu.

Průměrný počet slepic: 2.2 (47 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

To ste na veľkom omyle... Sulík je kšeftár a hajzlík, ale Matovič je nevyspytateľné hovädo, totálne nespoľahlivý kretén, praštený psychopat, ktorý pre efektnú tlačovku urobí čokoľvek. Niekedy len kvôli jedinému efektnému statusu na faszbooku... Vypísať sem všetky Matovičove svinstvá presahuje možnosti tohoto fóra, aj mojej ochoty sa tomu skurvenému hajzlovi venovať. Ten dobre vie, prečo má stále ochranku, na ktorú ako minister ani nemá nárok.
Matovič je to najhoršie, čo sme kedy mali v politike, a to som nezabudol ani na Mečiara, ani na Mikloša, ani na Janka Ľuptáka.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

Matovič byl podávat DEMISI u presidentky Danuše Čaputové a pojal to tak, že předstíral učinkování v populární soutěži - "Chcete být milionářem", takže použil "nápovědu - přítele na telefonu", jenže nedodržel časový limit, což vypadalo jako dost velké FAUX PAS, ovšem jestli má "papíry na hlavu", tak mu to Slováci, jako duševně nemocnému odpustí, nebo snad kalkuloval, že do řádných voleb zbývá ještě 15 výplat ? ? ?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

I've been troubled for several days with this topic. , But by chance looking at your post solved my problem! I will leave my blog, so when would you like to visit it?
http://images.google.co.il/url?sa=t&url=https%3A%2F%2Fevo-casino24.com

Průměrný počet slepic: 4.4 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

Len by som upozornil že opozícia ktorá patrne vyhrá voľby (Fico, Pellegrini) sú spokojne pro-západný, podpísali Greendeal napríklad, takže Rusko podporujú jedine na billboardoch čo miestnemu voličovi stačí a ani to vlastne nie (krútia sa ako had keď musia priamo odpovedať na konkrétne otázky, aby nepobúrili časť elektorátu a zároveň dostali prachy z EÚ). Niečo ako Babiš len s menším rozpočtom na marketing. Takže k nejakej zmene kurzu nedôjde, maximálne slovne ale zápisnice z hlasovaní EÚ komisie budú líšíť menami na nich, nie výsledkami.

Průměrný počet slepic: 1.9 (37 hlasů)

jsou orientováni ekonomicky (tedy i jinak) na Německo a surovinově na Rusko. A Matovič a spol byli jen fanaticky proameričtí. Takže zvenu budou do voleb ingerovat ami neziskovky řízené ami ambasádou a z Bruselu bruselské neziskovky, z nichž jsou ale některé spíše probruselské (= proněmecké) a některé jsou placeny Sorosem, takže spíš ami zájmy. To bude guláš, chudáci Slováci

Průměrný počet slepic: 2 (34 hlasů)

Všetci sú platení všetkými, ale keď Rostas chodil na Ruskú ambasádu škemrať o peniaze a jeho partička si nechala dávať na ulici do vrecka 500 eurovku a k tomu rečičky že v Moskve ich majú za dobrých chlapcov, tak to boli vlastenci a pracovali pre národ a mali na pamäti blaho Slovákov. Že vás to ešte baví :)

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lebo americká ambasáda neplatí našich novinárov, ty debil... Tódová to už aj verejne priznala.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Naprosto souhlasím a jsem rád, že to je potvrzené přímo od někoho ze Slovenska:-) Babiš se stejně tak liší od vládních politiků jen siláckými řečmi (většinou před volbami), tu o podpoře Orbána, tu o nepřípustnosti cenzury. Aby pak jeho lidé (europoslanci) v Bruselu požadovali přísný postup vůči Maďarsku, nebo usilovali (komisařka Jourová) o zavedení tuhé cenzury, maskované jako "boj proti dezinformacím". Proto říkám, že v nadcházejících volbách Babiš není menší zlo, ale krystalické zlo jako fialový hnus. Jediný rozdíl je snad jen v tom, že při zavádění šíleností z Bruselu nehýká nadšeně blahem jako pětižumpa.

Průměrný počet slepic: 2.2 (38 hlasů)

Orbán pred týždňom podpísal EÚ pomoc Ukrajine, takže vybavené. Chvíľu robil drahoty a za dva dni už na tom dokumente schol atrament z Budapešti. Ekonomicky to tiež vybavil tak že majú najvyššiu infláciu široko ďaleko. Robiť ramená je fajn, ale len do momentu než by to ohrozilo stav peňaženky a Brusel toho stále vie poslať viac než Moskva. Preto nejak nechápem ten bezmedzný obdiv k týpkom ako Babiš alebo Orbán, neviem si predstaviť komu by osud bežného človeka bol u prdele viac než oligarchovi z Agrofertu. Fiala aspoň postaví cyklotrasu aby sme sa dostali do roboty keď nebude na benzín.

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

Podpísal to, lebo ho vydierali neposkytnutím už dohodnutých 8 miliárd euro, ty kretén... Baví ťa to robiť tu zo seba verejne debila? Podpísal to pod nátlakom. Takýto nátlak zakladá neplatnosť podpisu, to len tak mimochodom, lebo o niečom takom si zjavne v živote nepočul...
Je neuveriteľné, že sa ešte stále nájdu kreténi s názormi ako ty, po tom všetkom, čo tu neoliberálni fašisti napáchali a stále ešte páchajú.
Ty si určite očkovaný :-)

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

Tedy označit názorového oponenta několikrát za kreténa. Mluvit zcela vážně o neoliberálních fašistech, zamíchat do toho očkování a dát tomu korunu tím, že protistranu obviním z toho, že ze sebe veřejně dělá debila na to člověk musí být opravdu velkým fanouškem ironie.

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

Minskou dohodu taky podepsali a teď vyšlo najevo, že si s ní akorát tak všichni mohli utřít řiť.... Tak si mě slepá bábo chyť.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

Kdyby Rusko nenapadlo Ukrajinu tak by Minská dohoda nebyla potřeba.

Ale ty dohody jsou vůbec fascinující.

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%8…

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Pry se pirati jako on citi novymi komunisty a dokonce se řidi ideologii NEO marxismem ideologii banksteru,ktera od nich přišla modifikovana bankstery z AMERU a nyni JAKO VŽDY viz aktivita bileho koně banksterů Rottschilda,Rockefelera toho LARRY FINKA,ktery zapojil do podvodu dokonce presidenta a ideologii ŠWABA ŠWABISMUS tj HESLO

Nebudete nic vlastnit a budete šťastni směřuje k tomu okrast podvody nas všechny a i důvěřiveho strejdu PUTINA,kteremu 8 let trvalo pochopit,že Zapad vyhrava jen diky podvodum a svym neuvěřitelnym satanismem!

Kde vzal ten bankster FINK 7 biloonu dolaru , než tim,že jeho FED to natiskl zdarma a teď toho je takove množstvi,že krach dolaru podporovany nyni Zelenym udělem tech piratskych zločincu brzy porazi i naši mylně zvolenou vladu po podvodu Ustavniho soudu vedeneho byvalym rovněž komunistou, jskymsi Rychetskym,ktery nas chce spolu s GŘ Televize ,jehož funkce doposud nebyla zruśena a jeho hrozny monopol tzv veřejnopravni TV,ktera je de fakto za naše penize jeho soukroma a on krade naše poplatky za ni ,jako MONOPOLISTA, nebyl rozbit na sračku!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

kde bere Brusel peníze na vydržování svých slouhů a získávání dalších?
Ti služebníci sajou peníze ze všech poddaných, kteří se nebrání. A oni se nebrání!
A protože ti neomarxisti mají málo, nařídili emisní odpustky pod záminkou čistého nebe a země. Jaký je rozdíl mezi katolickou juntou svého času a touhle zelenou marxněmeckou?

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

1. VIDLÁK: „Igor Matovič byl prostě blázen a dokázal to před volbami docela úspěšně maskovat.“
2. VIDLÁK: „Na Slovensku také nedošlo k výraznému zdražení elektřiny, což je v této chvíli poměrně významný stabilizátor situace.“
3. VIDLÁK: „...jediné, co tu jejich demokraturu udržovalo pro obyvatelstvo únosnou, byla hezká tvářička Čaputové.“ 
------------------------------------------------------------------------------
ad 1. Bláznů, kteří to dokážou maskovat před volbami i po volbách u nás máme víc než dost, ale je nám to prd platné, jsou štěnicovitého a klíšťového druhu, tudíž hůře odstranitelné.
ad 2. S tím souvisí fakt, že i když oproti Slovákům máme zdražení elektřiny výrazné, tak i přes tento významný a nestabilizační prvek se štěnicovo-klíšťová vláda udržuje u moci. I přes rozsáhlý korupční skandál DOZIMETR, a s ODSáckými představiteli typu Novotného, který co do bláznovství Matoviče strčí do kapsy.
ad 1. Čaputová je stejného druhu jako „naše“ Nerudová, tzn. malá prdelatá blondýna, která když mluví, tak se mi chce zívat. Uspávačka hadů - u chlapa by se řeklo „bez koulí“…, nevím jak se to řekne u ženy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Rusové nasadí oddíl vylepšenych termobarickych Buratino s dostřelem 120 km, který jednou salvou udělá ohnivy krater o rozměrech 100×20 km. Nepřežije tam ani hmyz. A přes to se pak přežene pěchota.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Doufám, že místní osazenstvo uspořádá další pochod pro mír tentokráte před ruskou ambasádou.

Mohli by začít protestem proti použití termobarických zbraní. Třeba jim nakonec dojde, že míru se dá dosáhnout úplně jednoduše pokud se ruská armáda stáhne z Ukrajiny.

Průměrný počet slepic: 1.9 (10 hlasů)

Lepší by bylo , kdyby ruskojazyčné oblasti Ukrajiny byly jako autonomní republiky a Ukrajina byla neutrální !

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Hmyz jako je té-dé-ix přežije všechno. Kráter nekráter.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

A teď tu o Karkulce. Těhle zaručených ruských wunderwaffen je plnej internet, ale v reálu se tam plíží jen jedna. Systém Patriot do Kyjeva.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

předčasné volby nebudou, není racionální důvod proč by měl být vypsány..., to je jen zbožné přání zdejších putinovských švábů.
Prostě paní prezidentka sestaví vládu odborníků nebo úřednickou vládu a ta bude vládnout až do regulérních voleb v únoru 2024, slovenská ústava to umožňuje.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Cz - myslí tu prťavou prdelatou paní prezidentku...? Tak jestli ta jí sestavená "odborná úřednická vláda" bude jako paní "uspávačka hadů", tak to bude z bláta do louže. A budeme gratulovat.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Budem musieť pozrieť letáky našich otravinových reťazcov či nemajú niekde pukance v akcii lebo ešte sa bude na čo pozerať.
Naše prerastené ohreblo z bývalého Paláca pionierov by nedokázala vymenovať ani triednu radu na ZŠ a nieto ešte vládu odborníkov (ak aj náhodou nejakých mala). To je len chodiaci vešiak na Hanečkove garderóby a čítačka prejavov z Oplotenie ambasády. Čo jej tam napíšu to vymenuje. A tam medzičasom museli zavolať do NASA či im nepožičajú nejaký superpočítač aby zostavili kombináciu tej úradníckej vlády bez opozície a Oľajno ale tak aby jej prešiel aspoň zákon o stavaní snehuliakov počas letných horúčav.
Matovič povie že chce byť minister financií a aj to len pod podmienkou že Sulík bude robiť vrátnika maximálne. Sulík sa bude hádzať o zem že chce byť premiér a aj to len za podmienky že Matovič bude maximálne tak v parlamentom výbore pre výber záclon do budovy NR. Kollár keďže mu rastú percentá alebo minimálne nepadajú bude koketovať ako záľubená 13ka s predčasnými voľbami a Fico ktorý je v životnej forme bude predbežne hádzať tony dopredu pripraveného hnoja na každého kandidáta na nového papaláša (keďže pôjdu najskôr cestou bielych koňov typu predavač a znalec vodky Edušo). Chlapci z Republiky zase pripomenú že kým Bambino zo skládky rieši dočasnú vládu ktorú bude musieť cca každý mesiac nanovo vymenovať vždy po tom čo sa pohádajú tak Slovensko sa zase pre zmenu mení na skládku utečencov.
Ako hovoril jeden náš klasik - ako vláda sa možno aj uznesiete ale ako ľudia sa neznesiete.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Máte to tedy podobné jako u nás, akorát že u nás i kdyby se sebevíc nesnesli, tak se usnesou vždycky, protože co by jinak dělali... I vlajku si změní na jinou, dvojbarevnou.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak ja si myslím že si ich asi najskôr po jednom (mať ich tam naraz to neriskne ani ambasáda ktorú stráži ich námorná pechota, lokálna polícia a SBS dohromady) budú volať ich zamestnávatelia na koberček a dobre im vyčistia žalúdky tak že voľačo zase len raz polepia. Ale bude zaujímavé sledovať sorošových ultras kde základnou podmienkou prijatia je byť úplne neschopný (aspoň troška schopný časom prebehli) a Matovičovu 4. cenovú skupinu doslova pozbieranú z ulice ako sa snažia vytvoriť "vládu odborníkov". Keby sme mali peniaze na armádu tak to tu prevezmú oni a aspoň budeme vedieť na čom sme ale to už by tu rovno mohli vyhlásiť stanné právo hasiči - majú techniku v lepšom stave a ľudia ich aspoň rešpektujú.
Takže dačo polepia ale budú ich musieť podopierať z každej strany a modliť sa nech silno nefúka.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Co kdyby Nerudová vyhrála jen díky svému „handicapu“....
POHLED IVANA HOFFMANA:
Není to tak dávno, co byla žena v politice bílou vránou, uvádí ve svém komentáři pro ParlamentníListy.cz Ivan Hoffman. Dnes jsou podle něho ženy v politice samozřejmostí a ukazuje se, že to politice neublížilo, ale ani nepomohlo. O absenci žen v politice se před lety začalo mluvit ze dvou důvodů. Řešila se jejich diskriminace, vyvracel se stereotyp, že politika je mužská disciplína, a pak se věřilo, že ženy mohou pozvednout politickou kulturu, kultivovat politiky.

V některých zemích pomohla proti znevýhodňování žen tak zvaná pozitivní diskriminace, tedy jejich zvýhodňování především formou povinných kvót. Tam, kde se o kvótách dlouze debatovalo, to nakonec byly úspěšné ženy, které zvýhodňování ponižovalo, a kvóty hrdě odmítly s tím, že uspějí v mužské konkurenci i bez nich. To se skutečně děje, ale rozhodují-li o úspěchu ostré lokty, uspějí ženy, které se mužskému světu přizpůsobí, nikoli ty jemné, empatické, které by politiky mohly kultivovat.

Pohled na působení žen v politice zkresluje mediální pozornost, které se dostává ženám v prominentních funkcích. Čerstvý korupční skandál místopředsedkyně Evropského parlamentu ukázal, že příležitost umí udělat zlodějkou i populární televizní hvězdu a modelku, jež má za sebou skvělou a také skvěle placenou politickou kariéru. Eva Kailiová samozřejmě nepoškodila pouze pověst žen v politice, o negativní reklamu se postarala také řeckým sociálním demokratům, Progresivní alianci socialistů a demokratů a celému Evropskému parlamentu, nad jehož transparentností ohrnuje nos i Transparency Intertnational.
Řecká korupčnice z europarlamentu. Brala 286 tisíc měsíčně, nestačilo to.
Kailiová seděla v křesle europoslankyně po 8 let. S okamžitou platností byla vyloučena ze socialistické strany v Evropském parlamentu i z řecké stran PASOK. Kailiová je předhazována i českému europoslanci Tomáši Zdechovskému, internetem se šíří jejich společná fotografie.
Bruselská zpravodajka BBC Jessica Parkerová dodala, že z podrobností, které v minulých dnech zveřejnily belgické úřady, „mnoha lidem spadla čelist“.
Podle BBC byly od pátku také „zmrazeny“ IT zdroje deseti zaměstnanců parlamentu, aby se zabránilo zmizení dat potřebných pro vyšetřování.
Maďarský premiér Viktor Orbán, jehož země je členským státem, který se zbytkem EU vede spory o podobu demokracie ve vlastní zemi, se po zveřejnění obvinění EU vysmíval.

Ženský element v politice je konstrukt, který lze studovat a přednášet v rámci módních generových programů, ale v praxi nefunguje. Stejně jako politiky je třeba i političky hodnotit případ od případu. Některá se povede, jiná nepovede a obecně platí, že výskyt skvělé političky je podobně jako výskyt skvělého politika vzácnou unikátní událostí. Kde by dnes byli Bratři Itálie, kdyby jim nešéfovala Giorgia Meloni?

Speciální výzkum by zasloužila (politicky nekorektní) otázka, díky čemu je žena úspěšná v politice. Zda to je odvedená práce, politický program, příslušnost k úspěšné straně, anebo zda uspěla, protože je žena. Kandidátka na naši prezidentku a dle jednoho předvolebního průzkumu prý i favoritka prezidentské volby, si veřejně posteskla: „Můj handicap je, že jsem mladá a pohledná.“

Není vyloučeno, že navzdory tomuto obrovskému handicapu uspěje, neboť ve druhém kole volby bude mnoho voličů hlasovat proti jejímu předpokládanému soupeři, bývalému premiérovi Andreji Babišovi. Horší by bylo, kdyby si voliče získala právě tím handicapem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Taky si myslíš, že slunce je planeta?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

to nevíš?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Vilíku, nevíš kolik je ve sluneční soustavě pohlaví? Nemůžu to najít.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Máme pohlavích na 15 záchodů.....

Zatím bez slepic

Planety sluneční soustavy?
Vilíku, je Pluto planeta?
Co pamatuji, přou se vědci a odborníci, zda Pluto planeta je, či není.
Kolik vám dá farmář vajíček, když mu jména planet prozradíte?

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

My se ještě učili, že je to planeta, ale teď už zase není, prý je to velká trpasličí planeta.
Vesmír je boží...., fascinující, a já věřím, že nejsme jediní ve vesmíru. Jenom si myslíme, že jsme jediní. Což je dost namyšlené, ne?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To si teda myslíš pěkný kraviny...., vrať se do školy (nebo do hrobu...)

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

A žadna inkvizice ji to nerozmluvi porůžkou upaleni! Ja ANNA z KSH tradici husita volam vdy po konzilu naši vladni legie ničemů aaaaa

A PŘECE SE TOČI!!

No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Volat brzy jeko my tady až nas okrsdou a pozabiji po INFLACI?🇨🇿,HYPERINFLACi🇨🇿 a nasledujici VALCE🇨🇿 po změně kurevskeho režimu na SOLIDARNI ŠTAT misto policejniho vnitrackeho, cenzurniho a satanistickeho našich vladnich ničemů?!
Přidaji se bratři SLOVAČISKA ,nebo se daji dale ohlupovat, až jim dojdou penize jako nam tady , bohačům,kteři budou vykradeni jako prvni!?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

USNESENÍ
VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY
ze dne 19. října 2022 č. 865
k úvěrovému financování vybraných výdajů státního rozpočtu vynaložených
v souvislosti s konfliktem na Ukrajině na peněžní pomoc uprchlíkům z prostředků
Rozvojové banky Rady Evropy
Vláda
I. bere na vědomí úvěrové financování vybraných výdajů státního rozpočtu vynaložených
v souvislosti s konfliktem na Ukrajině na peněžní pomoc uprchlíkům z prostředků
Rozvojové banky Rady Evropy obsažené v časti III materiálu čj. 1215/22;
II. souhlasí s přijetím úvěru Ministerstvem financí za Českou republiku od Rozvojové banky
Rady Evropy na spolufinancování vybraných výdajů státního rozpočtu vynaložených
v souvislosti s konfliktem na Ukrajině na pomoc uprchlíkům v celkové výši ekvivalentu až
400 mil. EUR;
III. ukládá
1. ministru financí
a) sjednat a uzavřít příslušné smlouvy o úvěru za účelem možnosti přijetí jednotlivých tranší
peněžních prostředků od Rozvojové banky Rady Evropy na spolufinancování vybraných
výdajů státního rozpočtu vynaložených v souvislosti s konfliktem na Ukrajině na pomoc
uprchlíkům podle části III materiálu čj. 1215/22,
b) v případě, že bude ve vyjednávání konkrétní tranše příslušného úvěru dosaženo
takových podmínek, které budou v porovnání s jinými formami financování výdajů České
republiky nejvýhodnější, požádat Rozvojovou banku Rady Evropy o přijetí peněžních
prostředků prostřednictvím této konkrétní tranše v rámci příslušné uzavřené smlouvy
o úvěru až do výše celkového ekvivalentu 400 mil. EUR,
2. místopředsedovi vlády a ministru práce a sociálních věcí zajistit řádné využití výdajů ze
státního rozpočtu podle části III materiálu čj. 1215/22, které budou kryty úvěrovými
prostředky od Rozvojové banky Rady Evropy,
3. 1. místopředsedovi vlády a ministru vnitra a místopředsedovi vlády a ministru práce
a sociálních věcí spolupracovat s Ministerstvem financí a Rozvojovou bankou Rady
Evropy při poskytování informací o vynaložených prostředcích krytých úvěrem.

Provedou:
ministr financí,
místopředseda vlády
a ministr práce a sociálních věcí,
1. místopředseda vlády a ministr vnitra
prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.
předseda vlády
podepsáno elektronicky

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Míra má narozeniny, my máme přání jediný,
štěstí, zdraví,
štěstí zdraví,
hlavně vypadni...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Přeje SV tj Sjednocenému voličstvu vlady ničemnů našich zadlužovatelů těch ,kteři zvolili ODS,KDU,TOP darebactva ,ataaa SPOLU s PIRATY,kteři tahaji na vaene nudli zlem fialoveho krale profesora,ktery pry vahral sve tituly v tombole a podepiše vše co povede ke giga zadluženi voličů toho udkupeni satanismu jejich černeho pozadi nenaraneho BANKSTERSTVA ,které je podporovano souasnou demokrscii čumilů z jejich otomanů,kde pry maji pimrznout holymi zadnicemi a musi jim vyplaznout všechny sve úspory jako důsledek NIKDY neexistujiciho Socialniho statu a na něho navazujich zakonů co chybi ,ktery zakazalo hned na začatku do prvniho članku Ústavy členstvo pry strany ODS včetne úplně poblbleho presidenta ,ktery pry ze strachu,že se kdosi z intelektualů zepta co je to za zviřeci kapitalismus BEZ přivlastků vychazejici z gangsterismu ZAKAZAL zakon o referendu ,aby 33 let nedošlo k referendu ,jestli ta vadná sragora plati nebo ne!?
Tak co pacani je to pravda nebo ni? aaasssssssssssssss

Zatím bez slepic