Memento mori

Autor

Člověku to přijde strašně dávno, ale bylo to (tuším) v zimě 2021. To jsme měli ta nejtužší covidová opatření. Děti se učily doma distančně a já do práce chodil/nechodil… každopádně do kanceláře jsme pokud možno neměli lézt a měli jsme všechno dělat co nejvíce z domova a co nejvíce přes obrazovku. Nejhorší bylo, když někdo přišel s tím, že je covid pozitivní, nebo že musel na test. To roztáčelo další testování, každou chvíli byl někdo doma v karanténě, každou chvíli nám někde chyběl nějaký nezbytný pracovník, všechno imrvére stálo, nic pořádně nefungovalo…

Právě v té době jsem měl zabijačku a moji přátelé se na ní bez problémů dostali. Prostě přijeli. Strávili jsme celý víkend pohromadě, picli jsme čuníka, dobře jsme pojedli i popili a rozloučili se. Žádný covid z toho nikdo nechytil… Všichni si pořídili povolení k přejezdu z okresu do okresu. Stačil jakýkoliv papír… Vrcholem byl jeden můj čtenář z Rakouska, který přešel hranici z Rakouska pěšky, na české straně sedl na vlak a dojel k nám. Bez problémů, bez jediného obtěžování policií, i když se to vlastně nesmělo. Byl tehdy připraven, že ho sbalí a bude mít oplétačky, ale nakonec se zcela bez problémů dostal zase za čáru, aniž by si ho vůbec někdo všiml.

Nebyl jsem jediný. Lidi si dělali hospody v garážích, pak, když se zlepšilo počasí, tak se dokonce s testem smělo do aquaparku… a taky se bez problémů dalo sehnat potvrzení o testování i bez testování a i když to tehdy byl hodně nepříjemný tlak ze strany státních orgánů, oproti opatřením v Německu nebo v Rakousku, u nás vládla v podstatě svoboda. A to vůbec nezmiňuju Austrálii… Tam je zavřeli fakt pořádně, pokuta stíhala pokutu a dostat se do vězení bylo neuvěřitelně snadné.

U nás nakonec očkování nebylo povinné, i když se o tom plamenně hovořilo. Náš covid byl ošvejkovaný a všichni to věděli. Nakonec švejkovala nejen veřejnost, ale vlastně i policie… a nakonec i vláda a ministerstva. Koneckonců i Babiš posléze řekl, že kdyby na začátku věděl to, co věděl na konci, zřejmě by k celé pandemii přistupoval jinak…

Proč to tak bylo? Inu, protože se tu dost demonstrovalo. Dost se bučelo, pískalo, občansky se neposlouchalo. Leckdo byl schopen i osobní odvahy a tak měli ředitelé škol těžkou hlavu z nařízených opatření, které jedni rodiče chtěli a další jim na to zvysoka kašlali. Dávaly se podněty k soudu, opozice udělala stůl přes celý Karlův most… apod, apod.

Viděno dnešníma očima to byly malé demonstrace. Ta největší měla (tuším) deset tisíc účastníků. A názor na covid byl v populaci mnohem méně jednoznačný než je teď názor na Fialovu vládu. Nezapomeňte, že se prvními dvěma dávkami nechalo naočkovat víc než šest milionů lidí… Řekněme, že proti covidovým opatřením a proti očkování byla reálně menšina občanů… Většina se z ní stala až ve chvíli, kdy se ukázalo, že očkování nechrání, neřeší a je dobré jen k tomu, aby si někdo dobře namastil kapsy.

Hele, já teď neřeším, jak moc covid byl nebo nebyl. Prostě konstatuji, že se u nás protestovalo, a to docela fest. Konstatuji, že národ projevoval celkem solidní občanskou neposlušnost, zároveň konstatuji, že národ na covid zdaleka neprojevoval tak jednoznačný názor, jako na Fialu… a konstatuji, že Němci se tady cítili jako ve svobodné zemi, protože u nich to bylo o dost přísnější. Vláda se nerozjela a nezavedla tady ani Německo, ani Kanadu ani Austrálii.

Tehdejší demonstrace také neshodily vládu. Ani náhodou. Ale stačilo to na to, aby si všichni pro jistotu zajišťovali alibi, aby nikdo o ničem moc nechtěl rozhodnout a ani soudci u nás nebyli dost pevní v kramflecích, aby odsouhlasili opatření jako u protinožců. Stačilo to na to, aby očkování nebylo povinné, aby se všechno oklešťování svobod zpomalilo a dřív byly volby, než konec svobody. (Aneb, když se chcete vyhnout pěchotní mině a šlápnete místo toho na protitankovou)

Vzpomínáte před rokem? Vláda se díky první demonstraci vyděsila k akci a zavedla to zastropování cen. Blbé zastropování, blbým způsobem, ale prostě si řekli, že něco udělat musejí, jinak bude zle.

Možná jsou to právě tyto demonstrace, že ještě nejsme ve válce a ještě tu nejsou americká vojska. Možná jsou to právě tyto demonstrace, že nám tu Fiala ještě nezavedl výjimečný stav. Možná jsou to právě tyto demonstrace, díky kterým sem vláda pouští ruskou ropu, aby se ceny benzínu nedostaly na úroveň o které mluvil Jindra Rajchl. Kdo ví, kolik našich strašáků vláda raději se skřípajícími zuby vyřešila, protože cítila, že kdyby se vyplnily, tak by to neustáli.

Kdo ví, jak by vypadaly valorizace důchodů, kdybychom mlčeli. Kdo ví, jak by vypadal konsolidační balíček, kdybychom nedemonstrovali, nepsali, neburcovali, nebouřili a jen seděli v klidu doma. Kdo ví, jestli bychom už neměli smlouvu na stíhačky a tanky. Kdo ví, jestli by zvýšení daně z nemovitosti nebylo mnohem větší.

Uvědomte si to. Možná nepadne vláda, ale pokud se nebudeme bouřit, tak přitvrdí. Pokud jim nebudeme hulákat pod okny, tak si troufnou. Pokud nás teď v sobotu bude míň, tak Jindra Rajchl osobně další navýšení daní nejspíš ustojí, ale váš soused už možná ne. Pokud nebude Václavák plný, tak vaší mámě za chvíli z důchodu nic nezbude. Pokud v sobotu dá hodně lidí na to, co říká Láďa Vrábel, tak vám Válek brzy zpoplatní zdravotnictví úplně. Národ se nebouří, dá se na něm štípat dříví, tož přitvrdíme.

Ovce je možné stříhat, ale k býkům se do ohrady neleze. Býky je třeba uchlácholit, jinak se rozzuří a ohradu prolomí. Ti, kteří se nám posmívají, že demonstrovat nemá smysl, ti si neuvědomují, že díky těm, kteří tam na Václaváku stáli, bylo jim horko a nebo mrzli, že díky nim ještě pořád vyjdou se svojí výplatou či důchodem. Díky nim ještě proudí ruská ropa Družbou do Česka. Také díky nim se vláda ještě neutrhla z řetězu a nezavedla válečný stav.

Fiala sice na obrazovce působí suverénně, ale je to právě plný Václavák, který mu šeptá do ucha: „memento mori.“ Pamatuj na smrt… Nemusíte souhlasit s tím, jak to organizátoři dělají. Nemusíte je pak volit. Ale jestli něco drželo Pětikolku zpátky, tak to byl právě bylo plné náměstí. Ty ostatní demonstrace s pár stovkami lidí, ty jsou pod rozlišovací schopnost Pětikolky.

Přijeďte sypat na největší hromadu. To vládu ruší, to je osina v Rakušanově zadnici. To jim překáží, to jim bere klid na práci a to je nutí přemýšlet, aby to náhodou nepřehnali. Na to koukají soudci i vysocí úředníci a přemýšlejí, jestli se to náhodou neutrhne z řetězu a mají v sobě zasunutý osten strachu, že by mohli o svoje prebendy přijít.

Každé lidské rozhodnutí se dá jiným lidským rozhodnutím zrušit… V roce 89 na to stačil týden… a bylo po mezinárodních smlouvách, bylo po velkých bratrech z východu, bylo po všem. Pamatujete, jak rychle odešli Američani z Afghanistánu? To bylo za Bidena, ne za Trumpa. On má to rychlé odcházení nacvičené… Kdo jde na Václavák, ten říká vládě, že je s ostatními dost jednotný na to, aby si přál jejich konec.

Memento mori

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihu (nebo knihy) z nabídky.  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (276 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Kdo ví, jak by vypadaly valorizace důchodů, kdybychom mlčeli.“

- Kdybychom mlčeli, důchodci by platili sociální a zdravotní, nebo by museli jinak vracet peníze z důchodu, aby bylo na další patrony.

Kdo jde na Václavák, ten říká vládě, že je s ostatními dost jednotný na to, aby si přál jejich konec.“

- Tak zavzpomínejme na listopad 89 a dejme to ještě jednou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (97 hlasů)

Už znovu nee paní Májo. Demonstrovat proti týhle sebrance půjdu kdykoliv. Přesvědčit souseda že to má smysl ano. Dát se do řeči s chlápky v hospodě v Českých Budějovicich že to má smyl a přesvědčit je  ano. Vytisknout a vyvěsit letáky  cestou  na jih taky dám. Ale znovu Listopad fakt nedám.

Průměrný počet slepic: 4.7 (63 hlasů)

Jde o příklad zmobilizování se proti totalitě..., jinak dnes už každý ví, co jsme tehdy nevěděli - že vše kolem hadráku bylo zinscenované. Ta totalita je dnes stejná, ne-li horší. Rozdíl je v tom, že dnes už snad všichni víme, proč tam jdeme.

Průměrný počet slepic: 4.6 (57 hlasů)

hlavně žádné iluze.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Samozřejmě, že jdu v sobotu na Václavák. Počasí bude přívětivé, polojasno s příjemnými 20 stupni. Tak se nevymlouvejme a pojďme všici!
 
Gelfenstein se mě včera zalíbil, když s nadhledem shrnul podstatná fakta o historii, současnosti a budoucnosti Hedvábné stezky. Ve svém faktickém stylu napsal i tento článek o ukrajinském konfliktu. Není to omílání notoricky známých názorů, ale ve Vidlákově stylu se snaží nasvítit méně známá zákoutí. Proto mi ten článek stál za překlad a uveřejnění na "Kydech".

Co se děje a bude dít na Ukrajině?

Sergio Rodríguez Gelfenstein,  1.září 2023

Události v zorném poli jasně ukazují, že Rusko, přestože ještě plně nedosáhlo svých původně plánovaných cílů, uplatňuje v konfliktu na Ukrajině svoji logiku. A možná, že nakonec Rusko válku vyhraje, i když nedosáhne všech cílů, které si vytyčilo.

Hrozba pro Rusko, která kdysi spočívala ve vstupu Ukrajiny do NATO, byla nyní nahrazena hrozbou západního válečníka porazit Moskvu, přivodit změnu režimu, a dokonce Rusko rozvrátit.

V tomto smyslu se pro Rusko tento spor, který ho donutil uskutečnit speciální vojenskou operaci na ochranu své suverenity a územní celistvosti, stal existenčním konfliktem. Z tohoto důvodu vychází z původních cílů, které vedly k připojení pěti provincií s ruskojazyčnou většinou, jež patřily k Ukrajině: Krym, Doněck, Lugansk, Cherson a Záporoží, které i bez úplného navrácení svého území tvoří 23 % bývalého území Ukrajiny. Objevila se i možnost, že Rusko bude mít v úmyslu obsadit další 4 provincie, rovněž s ruskojazyčnou většinou: Oděsa, Nikolajev, Dněpropetrovsk a Charkov, které by spolu s předchozími tvořily celkem 43 % území bývalé Ukrajiny.

Tím by se Ukrajina změnila v nefunkční stát, a to nejen proto, že by ztratila přístup k moři, ale také proto, že by si Polsko, Maďarsko a Rumunsko začaly nárokovat svá původní území, která jsou nyní součástí Ukrajiny, ale jsou obývaná menšinami z těchto zemí.

Pro Západ se stalo zřejmým, že tendence rozšiřování NATO, která začala v roce 1999, pokračovala v roce 2004 a měla pokračovat v roce 2008 vstupem Gruzie a Ukrajiny do organizace, bude těžko uskutečnitelná.

Západ, který v roce 2010 na summitu NATO v Lisabonu hovořil o nové fázi spolupráce s Ruskem, a dokonce o vytvoření "skutečného strategického partnerství", nyní vnímá Moskvu jako nebezpečného nepřítele, kterého je třeba zadržet a oslabit. Evropa a Spojené státy dnes považují Rusko za "existenční hrozbu". Proto hrají vabank a sázejí na "všechno, nebo nic". Pro Washington je situace ještě horší. V sázce je jejich důvěryhodnost a schopnost ochrany. Porážka na Ukrajině bude mít strategické důsledky.

NATO by nejen ztratilo potvrzení, že je organizací, která poskytuje bezpečnost, ale také by byl zpochybněn narativ jeho vůdců jako boj dobra se zlem. Josep Borrell, vysoký představitel Evropské unie pro zahraniční věci, zahraniční a bezpečnostní politiku, prohlásil, že vedou konfrontaci mezi "zahradou a džunglí", Joseph Biden, prezident USA, tvrdil, že jde o válku mezi "demokracií a autokracií".

V tomto rámci je jejich cílem porazit Rusko, oslabit ho do té míry, že přestane být mocností, rozložit ho a zbavit ho schopnosti být významným mezinárodním hráčem a protagonistou světa zítřka.Na tomto pozadí přestala Ukrajina hrát klíčovou roli. Její funkce je druhořadá.

V tuto chvíli má pro Kyjev hodnotu pouze vojenské vítězství, porážka Ruska a jeho vyhnání z území, které si Moskva po referendu konaném v září 2022 nárokovala jako své vlastní. Kyjev vidí spásu a samozřejmě budoucnost své existence ve vstupu do NATO a Evropské unie, aby se vlastně mohl stát "západní zemí".

Takto analyzován je tento konflikt na mrtvém bodě až do vítězství jednoho ze soupeřů. Dnes se z konfrontace stala hra s nulovým součtem, který naznačuje existenční "všechno, nebo nic", kdy obsazování území starým způsobem přestalo být důležité a bylo nahrazeno snahou o opotřebování nepřítele. Je pravda, že válka se vede na bitevním poli, ale jako nikdy v historii je nyní třeba také vzít v úvahu, že proti sobě stojí ekonomické možnosti ruského státu a ekonomické možnosti Západu; výrobní potenciál zbraní a munice Ruska proti výrobnímu potenciálu Západu a schopnost každé strany mobilizovat, vycvičit a připravit vojska k boji. Nesmíme zapomínat, že "válka je pokračováním politiky" a že "politika je koncentrovaným projevem ekonomické síly".

A v této logice si Rusko polepšilo a ve válce vítězí. Posílilo své obranné linie a Ukrajina za to zaplatila vysokou cenu. Definitivní ztráty od začátku "protiofenzívy" před třemi měsíci se odhadují na 45 000, k čemuž je třeba připočítat desítky tisíc zraněných a velmi vysoký počet zbraní a vybavení zničených při zmařeném pokusu o prolomení obrany, jenže obranné linie vytvořené Ruskem byly neprostupné. Takzvaná ukrajinská "protiofenzíva" byla naprostým neúspěchem, se kterým se nyní pokoušejí vyrovnat političtí představitelé a zejména armáda, média i západní think-tanky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (77 hlasů)

Rus přežije na bramborách a kysaném zelí 20 let, zpovykaní Amíci nepřežijí dva dny bez McDonald's 

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Inzo, díky za překlad (obdivuju... :-)). Včera jsem četla, že USA s NATO plánují někdy na jaře příštího roku v blízkosti Ruska největší vojenské cvičení od dob studené války. Oni si zkrátka nikdy nedají pohov, aby ten svět nerozesírali, už to ani ničím nemaskují. Z Afghánistánu utekli jak zajíci, předhozená oběť a záminka Ukrajina taky nevyšla..., tož krysy budou to Rusko ohlodávat z další strany. Tam už ale budou umírat za jejich zájmy i naši lidi. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

Dneska ty překlady s automatickým překladačem - nič jednoduchšie. Předhodím mu text a pak to jen učešu, aby se to dalo číst a opravím blbiny. Kdysi v 2010 jsem překládal knížku, asi 400 stran. Po večerech mi to zabralo celý rok, to byla v tomhle směru jiná doba. Dnes by se to dalo zvládnout za týden. :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Republikánský senátor vyzval rodiče, aby se svými dětmi okamžitě uprchli z Kalifornie!

Kalifornie je prvním státem v USA, který schválil zákon na odebírání dětí z rodin, pokud rodiče brání dětem v přešití svého pohlaví, pro které se rozhodly ve škole po hodinách transgender nauky

Drag Queen agenda v Kalifornii- Muž převlečený za princeznu a chlapec převlečený za modelku

A to v rámci procesu Euroafriky a kalergiovského procesu The Great Replacement, tedy velké výměny populace Evropy za africký a subsaharský genom. Mezitím bílý muž a bílá žena ztratí roli rodiče a jejich dítě bude indoktrinováno k deviaci a poté přešito na opačné pohlaví, aby se nemohlo množit. První americký stát v USA právě přijal drakonický zákon, který tento proces uzákoňuje. Americký deník The Federalist o tom napsal následující zprávu:

Kalifornský zákonodárný sbor minulý pátek schválil návrh zákona, který hrozí rodičům ztrátou péče o děti, pokud zpochybní údajnou touhu svého dítěte podstoupit znetvořující hormonální léčbu nebo operaci, aby vypadalo více jako opačné pohlaví. Zákon 957 byl původně navržen tak, aby soudy v případech péče o dítě musely zvažovat, zda rodiče “potvrzují”, že dítě je transgender. Později v červnu byl zákon pozměněn tak, aby prohlásil rodiče, kteří nejsou považováni za dostatečně “potvrzující“, za odpovědné za zneužívání dítěte.

Republikánský senátor Scott Wilk kvůli novele neomaleně doporučil rodičům “utéct” ze státu. “V minulosti, když jsme vedli tyto diskuse a viděl jsem, jak rodičovská práva atrofují, jsem lidi povzbuzoval, aby bojovali dál,” řekl Wilk v červnu. “Změnil jsem na to názor,” dodal Wilk. “Pokud milujete své děti, musíte z Kalifornie utéct. Musíte utéct.” Wilk prohlásil, že na konci svého funkčního období stát sám opustí.

Bílá rodina čelí konceptuální genocidě

Proces Velké výměny je programem sionistické globalizace na eliminaci bílé rasy, která vychází z přímé linie Nephilim a jde o nepoddajnou a bojovou rasu, která nejvíce ohrožuje ambice progos na ukotvení světové vlády. Více o této tématice najdete v mých knihách. Nelze totiž ukotvit světovládu nad svobodomyslnými lidmi. Je třeba jim svobodnou mysl a vůli vymazat.

Disneyho transgender pořad pro dětí

Co ale má obrovský efekt, to je změna eugenického záření na populaci vlivem médií, školní výchovy a sociálního remodelingu. Proč globalisté prosazují do médií devianty nejhrůznějšího charakteru a tlačí je před očí malých dětí dokonce i ve školkách? Proč? Protože nepřítel se snaží o rozbití modelu Svaté Trojice, tedy muže, ženy a jejich plodu, dítěte. Svatá Trojice je odvozena od fyzikálního modelu Teze – Antiteze -> Syntéza. Muž je teze, žena je anti-teze a jejich dítě je syntézou, tedy splynutím opaků muže a ženy v jeden harmonický celek syntézy dvou antagonistů. Globalistický nepřítel se snaží tento princip zničit, zlikvidovat, protože zničením archetypu Svaté Trojice dojde k vymření a zániku bílé rasy.

Likvidace archetypu Svaté Trojice je útokem na genom bílé rasy

Už doufám chápete, proč je médii indukována nenávist k bílé rase, proč ji nazývají “toxickou” a proč chtějí rodinám v Kalifornii odebírat děti, pokud se zjistí, že rodič nechce dítě vystavit eugenickému záření deviace ve škole, do které dítě chodí a ta škola jede na dětech indoktrinační homo/trans/non-bin agendu. Takto zničená rasa se rozmělní a postupně zanikne a ztratí své charakterové a dominantní rysy, které v uplynulých staletích vedly k ukotvení bílé rasy na vrcholu světových civilizací a nejvyššího technologického a sociálního rozvoje. Právě proto Londýnské kanceláře spustily proces Velké výměny v Evropě na bázi 1. a 5. priority, tedy světonázorově-vzdělávací a chemicko-biologické.

Transgender dítě hlásá v USA svým vrstevníkům, že potřebují nové rodiče

Indukce subsaharské rasy do bílé Evropy a současně degenerativní rozpad a útok proti bílé rase povede k výměně evropského obyvatelstva za africké, které se postupně smísí se zbytky bílé rasy. A když tomu budou rodiče dětí bránit, režim jim děti sebere a dá je do výchovy deviantnímu páru, který dítě převychová na rovněž neplodného jedince, buď druhé pohlaví, nebo non-binára. Tohle je v podstatě forma tiché a plíživé genocidy bílé rasy. Ten proces přitom přichází z Ameriky, ze země svobody, zatímco tomuto procesu se brání právě země jako Rusko nebo Čína. Najednou je všechno obráceně než v minulosti. Emigruje se do Ruska namísto do USA. Svoboda je postupně více na východě než na západě. Mír je válka a svoboda je otroctví. Všechno je naopak.

Hrozba války v Africe startuje migraci, která míří do Evropy a transformuje Evropu na Euroafriku. A když to na Slovensku chce někdo zastavit, vnitro řekne, že to není funkční řešení. Není prostě dovoleno ten proces blokovat a brzdit. Do Evropy míří migranti a slovenský government neumí, resp. nechce zavřít migraci hranice. Skupinky migrantů kempují v Bratislavě na nádražích, každý den přijíždějí další. Prezidentka mlčí, anebo obviňuje Fica, protože Fico prý může za všechno, i za špatné počasí. To je jediná reakce na migrační vlnu. Sórošův rukopis je tedy v procesech na Slovensku nezpochybnitelný. A to znamená, že migrace bude!

-VK- Šéfredaktor AE News

celý článek zde:

https://aeronet.news/…ii/

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Předem upozorňuji, že jsem libtard, volič pětidemolice a od nedávna člen jedné z vládních stran a jsem na to hrdý.

Autor nějak nezohledňuje test realitou, kdy ono bouření se proti covidovym opatřením nepřineslo jen vyšvejkovanou svobodu, ale také smrtnost 0.9%, proti německým 0,4% a australským 0,2%. Svoboda jistě něco stojí, ale škoda, že antitesteři a antivaxeři ji zaplatili desetitisíci cizích životů. A ti vyzdvihovaní Švédi smrtnost měli téměř stejnou jako my. Tedy možná vyhráli svobodu, ale boj s pandemií jistě ne.

Tak to dopadá, když dezoláti vyřvávajíc pod koněm myslí jen na sebe a sobecky šlapou na zájmy vlasti a zbytku národa.

Průměrný počet slepic: 2.1 (36 hlasů)

někde započítali i mrtvé při autonehodách a pádech z žebříku

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Bylo prokázáno, že měli snopel v nosu, takže zcela zřejmá smrtelná forma rými. ;o))

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

a co teprve úmrtí s větry ??

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

tak, jak bylo celou dobu prezentováno (nejen) našimi oficmédii, samozřejmě v podobných statistikách silně nahrává zavíračům. Bohužel nynější stejně bezostyšné lhaní (minulý týden v teletextu ČT "Ukrajinci stahují smyčku kolem Krymu") je ze stejného soudku. 

Je na Vás, jestli zdrojům tohoto typu věříte, ale výsledek bude v obou případech stejný. Žádné mrazáky plné mrtvol a (možná i pro mě bohužel, ale taková je realita) žádné ukrajinské vítězství. Jen stmelená, velice silná protiamerická koalice, další Amíky sbalená fidlátka a rozjebaná oblast, kde se konflikt odehrával.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

ze slavné protiofenzívy se staly jen občasné teroristické útoky na civily

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

...." v teletextu ČT "Ukrajinci stahují smyčku kolem Krymu"....

---------

Tak jestli to nespletli a nemělo tam být "Ukrajinci si stahují smyčku kolem krku" :-))

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

strana 101 je od covidu přesně ta dávka, kterou vydržím, ale můj instinkt ze starých časů říká, že se něco mění: Po roce a půl přestali seznam ukrajinoválečných titulků na této straně nadepisovat "Putinova válka proti Ukrajině" a je to teď "Ruská válka proti Ukrajině".

Zřejmě tam v pozadí bude nějaký pokyn od ÚV :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Jó, "nolendur", to už jsme četli několikrát, nemusí se upozorňovat předem ani zadem, že libtard rovná se pitomec, který volí slepenec, to je nám známo :-). Co tam máš dál, počítačová hro...

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)