Milý dárek pro ANO

Autor
Štítky

S velkou chutí (a ještě větším zadostiučiněním) jsem sledoval, co se stalo v ODS, když Jan Zahradil vypustil malý kontrolní balónek ohledně koaliční spolupráce Modroptáků s hnutím ANO. Zahradil je ještě ze staré školy, navíc v politice bude pomalu končit, na eurokandidátku už se znovu nechystá, takže si může dovolit mluvit. Případně (a to i přijde pravděpodobnější), byl mluven, protože ta konzervativní pravicová strana Václava Klause už dávno není konzervativní ani pravicová, ale je to další libtardí peleš lotrovská a je nebezpečné říct cokoliv, co není v souladu s nejvyššími evropskými hodnotami.

Zahradil řekl, že je na čase prolomit tabu ohledně spolupráce s ANO. Politicky na tom není vůbec nic divného, všichni čteme stejné průzkumy a ať jim věříme nebo nevěříme, zřetelně z nich vyplývá, že je to právě Andrej Babiš, ke kterému odcházejí zhrzení voliči ODS. Hnutí ANO této náladě vychází bohatě vstříc a vysílá signály, že nesáhnou na transatlantickou vazbu, nesáhnou na NATO, nesáhnou na členství v EU, ale budou to dělat dobře a ne blbě jako Fiala.

Hned se samozřejmě spustil libtardí řev… ano, i v ODS už pražská kavárna dokončila pochod institucemi… S Babišem nikdy, to by byla zrada největší… jak to řekla Eva Decroix? „Říkám NE spolupráci s ANO.“ Nebo tak nějak.

Myslím, že lepší dárek Andrej nemohl dostat… Vnitrostranickou ODSáckou zabijačku podle nejlepších modroptáckých tradic. Sarajevský atentát už tu byl… a v podstatě ze stejného důvodu. Havlistické křídlo chtělo vyšoupnout konzervativce. Tehdy se ještě používala jiná slova a libtardí pochod institucemi byl v počátcích, ale jinak šlo přesně o totéž co dneska. Že tu bude vládnout řvoucí menšina za pomoci velkých médií, kdokoliv proti nim něco řekne, tak bude označen za totalitáře, nebude zapotřebí žádných demokratických procedur, ale prostě se to předá neziskovkám, které budou rozhodovat, ale nebudou mít odpovědnost.

Klaus to tehdy ustál. Ať si o něm myslíte cokoliv, on nebyl žádné ořezávátko a narozdíl od Fialy byl doopravdy inteligentní. Libtardi se pak zaměřili na Lidovce a ČSSD. U obou stran nalezli otevřenou náruč a výsledek se brzy dostavil. Levičáci a zbožné babičky pěkně volili pražskou kavárnu a přitom mysleli, že volí sociální stát a křesťanské hodnoty. Než to voličům došlo, uplynulo několik volebních období během kterých libtardi pěkně sypali neziskovkám a drželi ochrannou ruku nad Českou televizí.

Jenže se nedá čekat, že voliči budou blbí do nekonečna. Po zlikvidované ČSSD a po skoro zlikvidovaných Lidovcích teď dochází na ODS. Když se podíváte na Fialu, tak zkuste najít nějaký rozdíl oproti Sobotkovi nebo Šmardovi. Žádný není, dokonce i Fialovi poskoci se nijak neliší od Sobotkových poskoků. A stejně jako se u ČSSD ozývali různí Foldynové či Zaorálci, nebylo to nic platné. Libtardi se jim ve straně příliš dlouho množili bez povšimnutí. U Lidovců to bylo stejné – tam se teď ještě zoufale ozývá Čunek, ale nebude mu to zřejmě také nic platné. Jurečkové, Nekulové a Výborní se tam také množili příliš dlouho a nikdo s tím nic nedělal.

Mimochodem… pamatujete Zaorálka, jak ho na posledním sjezdu ČSSD (kde se de facto sami zrušili), ani nenechali pořádně mluvit?

Teď se u ODS začínají ozývat staří konzervativci typu Zahradil… A já si hodně užiju to zděšení, až zjistí, že i u Modroptáků už libtard překročili mez únosnosti… Vždycky, když se to stane, dojde k naprosto shodnému procesu. Voliči prostě odejdou a zůstanou jen ti, kteří skutečně liberálně volí. Kolik jich je? Málo… Podívejte se na TOPku, podívejte se na žalostné zbytky ČSSD i Lidovců. Navíc, ti skuteční liberálové u nás volí Piráty. To je ztělesnění pražské kavárny a Havlovy nepolitické politiky. Vždycky když vidím Bartoše, tak si vzpomenu na Unii svobody a zježí se mi chlupy na zádech.

ODS čeká analogický proces, který tu proběhl už několikrát. Libtardi by samozřejmě chtěli ještě zužitkovat žalostné zbytky značky a konzervativci už samozřejmě vědí, že je to cesta ke dnu. Modroptáci by si do znaku měli už dát ptáky dva. Jeden bude neomarxisticky rudý… koneckonců podívejte se na praktickou politiku našeho premiéra… je pravicová že to svět neviděl.

Která část v ODS vyhraje? Statistika říká, že libtardi. Jediný, kdo se jim dokázal postavit a zvítězit, byl Klaus. Ale to byla jiná situace. Dneska bych si na konzervativce nevsadil. Zbytek je nudný a snadný. Pořád víc bude vidět, že ODS je další libtardí strana, voliči jsou už prostě poučenější průzkumy jasně říkají, že zdrhají docela hodně a rádi. Je možné, že Zahradilové, Oberfalzerové, Blažkové a pár dalších prostě neudrží dekórum a z frustrace, jak jde všechno do kytek, budou mluvit, což celý proces ještě urychlí.

Když jsem minulý týden viděl tu fanatickou tvář Evy Decroix, tak jsem si poprvé dovedl představit, že Andrej Babiš u nás jako první složí jednobarevnou vládu. A kdyby náhodou neměl většinu sám, bude mu stačit pár přeběhlíků… čili pár posledních ODSáckých konzervativců, co se ještě v potu tváře dostanou na kandidátku. A kdyby náhodou ne, bude tady Okamura, pro kterého teď hnutí ANO přestalo být konkurencí. Andrej Babiš trochu pootočil kormidlem a přestal lovit ve vodách SPD, což dost zmírní napětí, které tam panuje. Navíc má Okamura šanci se rozkročit směrem k ANO a sebrat mu nějaké voliče, kteří si Babiše představovali jako českého Orbána a nepřekousnou hlasování o henté obranné dohodě.

Pokud k volbám do sněmovny dojde v řádném termínu, bude už také po volbách v USA. Kdyby tam třeba vyhrál Trump, kdopak u něj byl za minulého prezidentování na návštěvě? Ano… byl to Andrejko… Víte, jaký to bude impuls pro jeho volební kampaň? Já vím, předbíhám událostem…

Všimněte si prosím, že jsem se vůbec nezmínil o milionu propadlých hlasů alternativy. Ta v tom totiž vůbec nefiguruje. Ale jsou to jediné hlasy, které by mohly výrazněji zamíchat pořadím. Tedy…. pokud najdou svého sjednotitele. Nebo dva sjednotitele. Nebo tři. Prostě aby nepropadly. Nemohu si pomoci, ale nejvíc a nejsystematičtěji na nich pracuje Jindra Rajchl. Pokud PRO neudělá nějakou chybu, má šanci na solidní umístění. Voliči jsou…

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Dnes odesílám knihy, které jste si objednali během července. Během srpna budeme fungovat víceméně normálně. Kdo si objedná knihu, bude ji mít během tří až čtyř dnů doma.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (191 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

dají-li se dohromady Babiš s Okamurou. Praotec Čech se bude obracet v hrobě:

jeho věrní Čechové na Řípu v čele se Slovákem a polovičním Japoncem :-)

Není se už načase vzít věci do vlastních rukou a stát se doma Suverénem?

Průměrný počet slepic: 1.7 (63 hlasů)

přestaňte nás konečně zde otravovat s tím vaším skvělým švýcarským suverénem je to únavné a směšné. To že si dovolujete nazývat jiné aniž by jste je znali že jsou komunisti jen potvrzuje že to vaše Švýcarsko a vy osobně tací suveréní demokraté jak zde stále troubíte to teda nejste.

Průměrný počet slepic: 4.3 (52 hlasů)

Ale radikální proletář jsi určitě. ;o)

A k tomu sis přidělil funkci nástěnkáře, a navíc se snažíš přisvojit si ještě pozici vrátného. ;o))

Průměrný počet slepic: 2.9 (25 hlasů)

Přestaň hulit tolik švýcarského ethalonu či methalonu aby jsi nedopadl jako Primátorka Brna Markéta Vaňková s drogami

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

z  Wikipedie:
V malé dávce způsobuje ethanol krátkodobou euforii a pocit uvolnění, ve větší dávce zhoršuje koordinaci pohybů (působením na mozeček), snižuje reaktivitu, snižuje vnímavost, tlumí rozumové schopnosti, vyvolává depresi, agresivitu atd.

No vida  odkud pochází tvoje agresivita. Nepij toho tolik, ubližuje ti.
 

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

Holt Toncku, opravdu jsi odolný. ;o))

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)

proč po sobě štěkáte ?

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Asi mají manželky na dovolené a tak jim to štěkání chybí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

Pokud se svatosvatě zavážete že už tu nebudete dávat žádné příspěvky o Švýcarsku, tak vám dám za pravdu že Švýcarsko je nejlepší stát nejen na zeměkouli ale přinejmenším v celé galaxii. 😊

P.S. Možná i v několika dalších.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Jestli se politici v EU nečeho bojí, tak to jsou exploze, sabotáže a diverze ve společnosti. Je to zaručený recept na kolaps veřejné podpory krokům vlády v podpoře pokračování vyzbrojování jedné ze stran ve válce na Ukrajině. Proto v Kremlu upekli tento plán na využití PMC Wagner úplně jinak než dosud.

Jak řekl Dmitrij Utkin v Osipoviči v Bělorusku: “Brzy nás čeká největší práce na světě!” To nebyla slova pronesená jen tak do vzduchu.

https://aeronet.news/…ka/

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

otec byl jedním z nich, po práci věnoval více času pro obec a TJ než vlastní rodině - aspoň tak to máma hodnotila :-)

Pokud jste jím nebyl, tak se omlouvám, ale z Vašich sdělení jsem získal ten pocit.

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)

OK vaší omluvu přijímám.

Ten kdo se dokáže omluvit má vždy můj respekt.

Omluva je ukázkou inteligence.

Naopak blbec který opakovaně uráží a který se neomluví ten zůstane navždy blbcem.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

já to zase vidím tak, že i ten poloviční Moravák a poloviční Japončík Okamura je více a lepším Čechem než např. Rakušan. Ostatně i ty oči má Okamura méně cizácké než ten údajný vlastenec a Čech - Rakušan.

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)

 

Inza - výběr z: "Hodina geopolitiky" o Ukrajině, Vilniusu, NATO...“

PEPE ESCOBAR: Proboha. Můžu hodit bombu? Dobře, lidi, podívejte, měl jsem to potěšení sledovat prakticky každý summit NATO za posledních asi 15 let.

Takže vývoj NATO jako globálního Robocopa je rok od roku zřetelnější. Ve skutečnosti jsem NATO začal nazývat globálním Robocopem už v letech 2010, 2011, 2012, protože už to bylo zřejmé.

NATO v poslední době dostává za generální tajemníky pomatené Skandinávce, od roku 2009 to byl Dán Rasmussen, teď je tím vyšinutým Skandinávcem samozřejmě ten kus norského dřeva, Jens Stoltenberg.

Takže je to velmi, velmi horké.

Stoltenberg není tak zběsilý jako Rasmussen, ale v podstatě ho řídí lidé, kteří ovládají NATO, jak víte, mnohem lépe než já, přímo z Washingtonu. A ti lidé v centrále NATO v Belgii samozřejmě jen plní rozkazy přicházející z Washingtonu.

Stoltenberg je prodáván jako taková relativně zdvořilá tvář NATO, ale poselství je stejné.

Způsob, jakým o Vilniusu informovala evropská mainstreamová média, byl ve smyslu, opět jsme všichni jednotní, 27 z nás je proti ruské agresi...

Ale žádné podrobnosti a mnohem, mnohem hůř, jen velmi, velmi řídké zmínky o tom, že NATO rozšiřuje mandát Robocopa na Indopacifik a Jihočínské moře.

Takže ve skutečnosti jsme za poslední rok a půl svědky toho, řekněme to takto, že Severoatlantická organizace nyní převzala Indopacifik a Jihočínské moře. Takže se vlastně přesunula do Asie.

Takže to není Severoatlantická organizace. Je to Organizace severní polokoule, včetně Dálného východu.

Ale to samozřejmě nevysvětlují například The Economist, The Financial Times, hlavní noviny v Itálii, Le Monde tady ve Francii atd. Takže je zřejmé, že průměrný evropský občan o tom nemá absolutně žádnou představu.

A to, že ta válka, která se dramaticky prohrává na Ukrajině, ten narativ mění Američané, zatím ne NATO. Ale pokud jde o politiku NATO, na konci světového zpravodajského summitu existuje 4 400stránkový, ne tak úplně tajný dokument, který popisuje jejich další kroky v Rusku, ale také jejich další kroky v Indopacifiku. A to je na nich to nejznepokojivější.

A opět bych řekl, že 99 % občanů EU si toho všeho vůbec nevšímá.

MICHAEL HUDSON: No, myslím si, že účelem NATO od počátku vždy bylo prosazovat unipolární uspořádání zaměřené na USA. A začalo to Evropou, protože NATO v podstatě převzalo evropskou zahraniční, a dokonce i domácí politiku. Je to zakotveno v ústavě EU.

A jistě jste viděli, že důsledkem války na Ukrajině je, že se západní Evropa stala satelitem USA.

No a plán USA, který si právě vynucuje vojenské řešení na Ukrajině, byl odtrhnout Rusko od možnosti podporovat Čínu, podporovat Sýrii, podporovat Írán a další země. Celá myšlenka NATO spočívala ve zničení jakékoli skupiny, která by se snažila být nezávislá na světovém řádu USA.

Těžko se divit, když je nějaká země pod útokem, jako jsou ruskojazyční obyvatelé pod útokem na východní Ukrajině, no, tendence jakéhokoli obyvatelstva je shromáždit se za vůdcem.

A to je důvod, proč Putinův rating stoupl na 80 procent, což je mnohem více než u jakéhokoli amerického nebo evropského vůdce.

Takže se stalo to, že místo toho, aby NATO rozbíjelo Čínu, Rusko a další země, které se snaží prosazovat vlastní politiku, žene je všechny dohromady, aby si ochránily vlastní ekonomiky před americkými sankcemi a před americkým plánem na jejich rozbití. Sbližuje zbytek světa a je integrující silou pro zbytek světa tím, že vytváří železnou oponu, izoluje Spojené státy, Anglii a západní Evropu od zbytku světa a nechává západní část světa, BRICS a globální většinu, aby si vytvořily svůj vlastní nový světový řád.

RADHIKA DESAI: ...Sankce, Michaeli, jak jsi už zmínil, Rusko nedokázaly srazit na kolena. Teď dochází k neúspěchu na bojišti.

A pokud dojde k neúspěchu na bojišti, tak si myslím, že rozpory v NATO, které jsou už docela zjevné, chci říct, faktem je, že různé východoevropské země chtěly dát Ukrajině členství nebo alespoň nějakou mapu ke členství.

A to nedovolilo Německo ze svých vlastních důvodů, ale také Spojené státy. A prezident Biden si nemůže dovolit, aby byl vnímán jako ten, kdo jakýmkoli způsobem zvyšuje zapojení USA nebo NATO do této války. Takže faktem je, že ani v tomto neuspěl... Faktem je, že různí členové NATO jsou s Čínou tak hluboce ekonomicky provázáni, že nastanou ještě větší neshody s tím, že se v podstatě zaměří na Čínu, i když všechny loutky Washingtonu v různých evropských hlavních městech se dušují, že se toho snaží dosáhnout tím, že mluví o snižování rizika a podobně.

Náklady, které tyto země budou muset za takovou válku zaplatit, nejsou jen vojenské, ale také ekonomické. Důsledky ekonomického rozvratu, který to přinese, vyvolají v těchto lidech nesouhlas, vyvolají lidovou nespokojenost. Bude to destabilizovat vlády.

PEPE ESCOBAR: No, píšu o tom už rok a půl, takže se nerad opakuji. Ale dobře, pojďme rovnou k věci.

Ponížení NATO, úplné ponížení, je za rohem. A ve srovnání s ním se Afghánistán nedá brát ani jako mini Disneyland. Jen počkejte. Protože z hlediska protiofenzívy je to mrtvé. Trvala tři týdny a už je mrtvá. A žádná protiofenzíva 2.0 nebude.

Ale pokud sledujete ty velmi dobré, kteří píší anglicky, počínaje Andrejem Martianovem. Andrej Martianov je velmi vtipný, protože technicky vzato je to Ázerbájdžánec. Narodil se v Baku, ale ve starém Sovětském svazu. Andrei ale žije na západě USA. Píše anglicky. Jeho blog je vynikající. Jeho podcasty jsou také vynikající. A řekl bych, že je bezpochyby v angličtině vojenským analytikem číslo jedna, ví co se ve válce skutečně děje.

A máme vynikající americké analytiky, jako je plukovník Douglas McGregor, Scott Ritter atd. Ti všichni, z vojenského hlediska, říkají totéž. Tahle věc je mrtvá. Ta věc je prakticky u konce. Jde jen o to, jak dlouho bude NATO schopné prodávat svoji fikci globálnímu publiku. Lidé v Německu, Francii a Itálii, což jsou tři největší ekonomiky tady v Evropě, si už kladou otázky. Myslím tím průmyslníky, akademiky, ti samozřejmě nepůsobí v mainstreamových médiích, ale na undergroundových kanálech, v paralelních diskusích, u kulatých stolů velmi dobře informovaných lidí, včetně lidí z rozvědky, Francouzů, Italů atd.

Ti říkají, musíme z toho najít východisko, ale to je nemožné, protože všechno řídí ve Washingtonu ti straussovští neoconští psychopati.

Dokonce i oni, ne oni, dokonce i takzvaná Bidenova administrativa, která tak, jak píšu už léta, neexistuje. Co existuje, je Bidenova skupina. Biden je ..., jak všichni víme, neumí ani najít cestu do vedlejší místnosti. To ví každý. Takže rozhodnutí přijímá jeho skupina. Máme představu, kdo jsou, ale nikdy se neukážou. Nepotřebují to, mají posly, kteří doručují jejich zprávy. A oni se snaží změnit narativ, protože vědí, že za rohem čeká obrovské ponížení.

Volby se blíží a blíží. Nemůžete jít příští rok za americkou veřejností a prezentovat ponížení NATO (které je pro 88 % světa zřejmé) jako vítězství a snažit se z toho vyvlíknout. To je naprosto nemožné. Lidé, kteří se obtěžují podívat se na to, co se skutečně děje na bojišti na Ukrajině, to vidí sami. Takže se teď snaží změnit narativ.

A nejlepším příkladem v posledních několika týdnech, vlastně v posledních několika dnech, byl Edward Luttwak, kterého všichni znáte jako, řekněme, schopného poradce Pentagonu, jednoho z nejschopnějších za posledních zhruba 50 let.

Tak ten poskytl rozhovor, který je naprosto žhavý, kde v podstatě mění téma na válku s Čínou.

Řekl bych, že do mainsteamových medií, tak poprvé oficiálně vstoupila skutečná válka proti Číně. Je to na YouTube. Každý se na to může podívat. Brzy, pokud se lidé začnou dívat, brzy to bude mít miliony zhlédnutí.

A Edward, jak víte, je velmi, velmi chytrý omanipulátor. I když to neříká, tak vlastně on celou tuto hru spřádá….Ty dopisy, které byly zaslány Pentagonu a Bílému domu před koncem roku 2021, a na které se jim nedostalo odpovědi také byly zaslány NATO. Jde o nedělitelnost bezpečnosti pro Evropu a pro postsovětský prostor. A Američané to tehdy ignorovali.

Nyní se tedy chtějí vrátit k jednacímu stolu a diskutovat s Rusy. Rusové velmi dobře vědí, a pokud nedostanou odpověď ano, ano, není o čem diskutovat.

A ruské ministerstvo zahraničí, ministr obrany řekl: Podívejte se, náš soubor podmínek pro ukončení války je známý a vy Američané to velmi dobře víte.

Celou věc můžeme ukončit telefonátem. Ale oni ten telefonát, na kterém opravdu záleží, neuskuteční. Jde o to, aby Bílý dům zavolal Putinovi, ale to se v dohledné době neuskuteční. Ale stále se snaží najít cestu ven.

Takže pokud si myslíte, že to celé vypadlo přímo z Kafkova románu, tak ano, vypadlo. A pokračuje to dál.

 

RADHIKA DESAI: Jak a kdy by podle vás mohla válka skončit?

 

PEPE ESCOBAR: Na to jsou dvě krátké odpovědi, Radhiko. Zaprvé, s tím telefonátem válka skončí zítra. A všichni zasednou k jednacímu stolu někde ve Finsku, v Kazachstánu nebo v Ženevě.

Ale zřejmě nedojde k žádné dohodě, protože Američané odmítnou přijmout nedělitelnost bezpečnosti. To ví každý. Takže mírové řešení této války neexistuje….

Další možnost, v příštích několika měsících nebo do začátku příštího roku, jít až k Oděse, což je něco, co všichni vojenští analytici v Rusku říkali od února loňského roku. Musíme jít až k Oděse teď, brzy, okamžitě.

Takže k tomu možná dojde. Ale ruský ministr obrany má různé scénáře, co se stane po tom, co se stalo v Bachmutu, což byla taková ta první světová válka, naprosto devastující zákopová válka, trvající šest nebo sedm měsíců.

Ale to byla zkouška toho, co by Rusové mohli udělat, až se opravdu rozhodnou jít do války. Takže stále platí to, co Putin řekl před několika měsíci. Ještě jsme ani nezačali. A oni fakt ještě nezačali.

Protože jejich nejlepší zbraně jsou stále v týlu. Jejich špičkové prapory se zatím bojů neúčastní. Své hypersonické střely používají střídmě, když mají velmi konkrétní cíl, jako byl ten bunkr u Lvova na západní Ukrajině, který před několika měsíci zničili jedním Kinžalem pronikajícím pod zem.

A pak o tom nikdo nemluvil. Pentagon o tom nemluvil. Ruský ministr obrany o tom nemluvil, protože to bylo příliš citlivé. Při tom úderu Kinžálu zahynulo mnoho lidí z NATO.

Takže Rusové bojují s jednou rukou za zády. O tom není pochyb. A v sametových rukavičkách. Ale teď, po všech těch útocích uvnitř Ruské federace včetně druhého útoku na Kerčský most a útoků na civilisty v Rusku, začínají ztrácet trpělivost. Mají možnost zvýšit smrtelnost na jakoukoli míru, kterou si dokážete představit. V tuto chvíli o to nestojí. Vždy si nechávají otevřené okno pro případ, že by se Američané rozhodli začít jednat...

Německo, nemá náboje ani na týden, pokud by se rozhodlo jít do války. Jejich Leopardy jsou pryč, o ostatních nemluvě. Což nás přivádí k nejnebezpečnějšímu prvku v tom všem, který nás vrací k naší diskusi o NATO: Poláci, malé hyeny Evropy. Poláky a Pobaltí si Američané pěstují jako svou novou údernou sílu vzhledem k tomu, že ukrajinská úderná síla již prakticky zmizela. A to by zajistilo, že válka vstoupí do další, ještě složitější fáze a bez konce. Možností, jak se to může zhoršit, je samozřejmě nekonečně mnoho, ale tahle je, řekl bych, číslo jedna.

Subdodávka další ofenzivy Poláků s pomocí dalších žoldáků NATO. Zapomeňte na Ukrajinu, teď to bude Polsko samostatně, ne jako součást NATO, protože to dělají sami, NATO se na tom nepodílí. A pak budeme mít na ukrajinském bojišti jiného aktéra, protože Poláci, jejich programem, jak všichni víme, je anektovat západní Ukrajinu a myslí si, že mají zlatou příležitost, kterou nikdy předtím v posledních desetiletích neměli, aby to udělali.

Takže se omlouvám, jestli jsem škarohlídkský, ale…

MICHAEL HUDSON: No, možná zníš pesimisticky, ale myslím, že to, co jsi řekl, Pepe, je přesně to, o čem se diskutovalo ve Vilniusu a v NATO. Myslím, že všichni lidé z NATO s tebou souhlasí.

To, co říkáme, už není navenek jako menšinový názor. To, co jsi řekl, je většinový názor NATO.

Sešli se, uvědomili si to a jako by si na vilniuské schůzce řekli, dobře, pohřbíme Ukrajinu, tohle je pohřeb Ukrajiny, víme, že nemůžeme vyhrát, jediné, co můžeme udělat je, že pokud tam zbyly nějaké tanky a zbraně, tak je všechny spotřebujme, aby Evropa udělala obrovský byznis pro americký vojensko-průmyslový komplex, Raytheon je velmi šťastný. O Ukrajině už nechtějí mluvit, je to pro ně nešťastné. Ukrajincům říkají, no, my jsme udělali co jsme mohli, bohužel...

A myslím, že máte pravdu, pokud jde o Polsko. V Polsku jsou posedlí 15. a 16. stoletím. Kdy Polsko mělo Litvu, mělo mnoho pobaltských států, mělo Prusko. To všechno. Mělo část Ukrajiny.

Chtějí získat zpět ztracenou slávu a polští představitelé jsou přesně takoví, jak jste řekl, a myslím si, že NATO opravdu nebude součástí, pokud se Polsko pokusí napadnout Bělorusko nebo dokonce izolovat Kaliningrad.

NATO se nijak nebude angažovat, pokud Rusko odpoví fackou. Stačí si vzpomenout, co se stalo za druhé světové války, abychom si to zapamatovali.

Myslím, že s tím, co jste nastínil, NATO souhlasí...

Dokonce i Spojené státy se odvracejí od svých ekonomických zájmů k této posedlosti tím, že musíme dominovat jiným zemím. Tato posedlost neoconů ovládat jiné země. Myslím, že s něčím takovým jsme se ještě opravdu nesetkali, a ti z nás, kteří věří že ekonomika určuje dějiny, nemohou uvěřit, že to může trvat dlouho, ale teď se to děje.

PEPE ESCOBAR: Jen doplním, co řekl Michael, souvisí to s ohromující průměrností současných politických elit v Evropě.

To je něco, o čem samozřejmě vedeme tyto rozhovory tady v Evropě, ale samozřejmě zcela mimo záznam. A takovou debatu nikdy neuvidíte na názorových stránkách Le Monde nebo v žádném nočním zpravodajství.

Ale německé podniky jsou naprosto rozzuřené. A říkají, podívejte se, už se to tady začíná bouřit, že je potřeba se té vlády co nejdřív zbavit. Francouzské zájmy, víceméně to samé. Když jel Macron nedávno na návštěvu Číny, tak ten podnikatel s Macronem říkal, nás nezajímá, o čem se bavíte z hlediska politiky. Jsme tu proto, abychom s Číňany obchodovali, ať už říkáte cokoli. A ve skutečnosti během svého pobytu v Pekingu uzavřeli spoustu velmi šťavnatých kontraktů.

Italové, to samé. Italové říkají: Zbláznili jste se? Chcete přerušit italské partnerství v rámci iniciativy Pásmo a cesta, což je rozhodnutí, které budou muset přijmout do konce roku, začátkem příštího roku. To je absurdní. Čína chce investovat do našich přístavů. Vytvoří zde pracovní místa.

Takže víte, v podnikatelských kruzích se bouří. To jsou tři ekonomiky, na kterých v Evropě opravdu záleží, Německo, Francie, Itálie. Všichni ostatní jsou jen kompars.

Takže možná vidíme, řekl bych, střednědobě až dlouhodobě, změnu na obzoru. Krátkodobě bych řekl, že je to naprosto masivní taktické vítězství Američanů, že odřízli EU, zejména Německo, od Ruska.

Problém je v tom, že lidé, kteří skutečně vědí, jak se dělá byznys, obchodníci a průmyslníci, teď začínají mít plný obraz nejenom pro příští zimu, ale pro další roky...

Ve východní Evropě mají jiné představy. Kromě Poláků začnou brzy i Rumuni říkat, aha, my chceme zpět naše území, které jsou teď součástí Ukrajiny. A Maďaři budou říkat úplně to samé. Takže v podstatě dojde k obrovskému rozdělení západní Ukrajiny, na kterém se budou přiživovat všichni. Takže důsledky toho všeho jsou z hlediska politické ekonomie a geopolitiky naprosto děsivé...

A z hlediska průměrného občana EU, kterého už teď pohřbívají daně, průměrný francouzský nebo italský daňový poplatník v podstatě platí 50 % toho, co vydělá, na daních. To je naprosto absurdní. Nedostávají za to mnoho, protože systém sociálního zabezpečení v obou zemích i v těch ostatních se také hroutí. Takže většině lidí se stěží podaří vyjít s penězi.

Začíná se přímo navazovat na to, že se do Ukrajiny vrhají miliardy eur, zatímco sociální situace uvnitř EU, stejně jako uvnitř USA, jak dobře víte, se velmi rychle zhoršuje….

 

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

otázka:

Prý už jsou v Praze léky,

budou také v dalších městech?

odpověď:

Ano, výstava je putovní.

----------------------------------

...„Vždycky když vidím Bartoše, tak si vzpomenu na Unii svobody a zježí se mi chlupy na zádech...“

Já když vidím Bartoše, tak mě začne svědit hlava. A když vidím a slyším Decroix, vytanou mi filmy o 50. letech a komunistické agitky.

Libtardí peleš lotrovská“…., pecka hláška!

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (77 hlasů)

v Praze se dají vidět léky a je tam možné sehnat výstavní AIDS až z Ukrajiny.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

taky svrab, tuberu a syfla

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Ani Babiš není extra opozice. Obávám se, že po volbách řekne, že ten bordel po modrozlute pakáži se odstranit nedá, pouze zmírnit. A to v koalici s ODS, která předtím vyhnala řeporyjaky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Primátorka Brna  Markéta Vaňková nafocena s drogami

No jo stará dobrá ODS . Mafián Don Pablo šéfuje ministerstvu spravedlnosti a je z Brna, chronický lhář Fiala si neustále musí utírat čelo, protože z těch jeho lží se mu neustále potí a mimochodem je z Brna, primátorka z Brna a její kamarádi z ODS pořádají drogové párty a pěkně se sjíždějí.
Kluci ze stanu a top09 se zase drogově sjíždějí v Praze a tunelují pražské firmy, lacino prodávají pozemky, okrádají stát atd.
Lidovci předseda strany byl menší zemědělec než firmu převedl na manželku a následně co se dostal k moci tak zařídil větší peníze pro menší zemědělce, takže i pro svou ženu a rodinu, vlastně i pro sebe. Hladík z Brna, když u něj zasahovala policie kvůli rozkrádání Brna a vzala mu i notebook, tak ho lidovci honem hodili na post ministra životního prostředí.
Piráti ač jsou jen 4 v poslanecké sněmovně, tak snad všude mají ve státní správě své nově dosazené kamarády co mlátí své sekretářky, případně si do funkcí dosazují rovnou rodinné příslušníky. A v evropské unii nám zase jejich europoslanci jen škodí.
To je ta změna co přišla s novou garniturou a to se ani nebavíme jak "vládnou" to je kapitola sama o sobě. Nejhorší finanční výsledky v historii ČR a propad životní úrovně v ČR mluví za vše.
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)

Aby to nebylo málo, vedle ní stojí další ódéesák Kerndl, její náměstěk. A to, co drží v ruce se jeví jako bankovka, kterou nejspíš platí za nákup. Tohle nemají ani v Medelínu!

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

brácha zpěvačky Terezy Kerndlové, syn brněnské ikony, zpěváka Ládi Kerndla. Taky byl prošetřován v cause Stoka, i s mladým Faltýnkem a dalšími. Do ztracena 😠

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

to znamená, že nezaspíval.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Hlas lidu je nejlepším ukazatelem zdravé kritiky a proto přidávám několik nejlepších komentářů z příslušného článku na Novinkách.cz ohledně primátorky Brna Markéty Vaňkové která byla nafocena s drogami.

Jiří Šimoník-Před 13 hodinami:   Jen tak dále. Tak se nám ta 5demolice taky pěkně vybarvuje, když se už pozapomělo na Dozimetr stánkařů, pirátské průšvihy...

Michal Zamec-Před 13 hodinami: Včera fotomontáž a dneska asi tu bude pravda ta musela být pěkně sjeta a nepamatuje si kde a kdy to bylo tak asi funguje celá vláda dnes není pravda co jsme řekli včera.

Stanislav Matejicek-Před 12 hodinami: Věřím ji, že si feťák nemůže vzpomenout na moment,kdy šňupe. Takže dámo,šňupej dál. Nás tvůj problém z Brna nezajímá. Žiji v západních čechách,a ODS je dávno profláklá. Tak lži vesele dál a drž se svého korýtka....a kmotrů,kteří jsou čistí jako lilie....

Okresa Miroslav-Před 12 hodinami:  Brněnská fetka - další " skvělá " členka z ODS - to je ta slibovaná " slavná ZMĚNA " sedmilháře Fialy ?? Brňáci - opravdu máte být na co hrdi - Vaňková, Fiala, Don Pablo Blažek...., opravdová evropská elita - fialový hnus...!!!

Milan Zlomik-Před 13 hodinami:  Čachry z bytama ustála kde šlo o stamiliony a že jí sekne vaz bílý prášek....no to nemá chybu...jak Al Capone toho udělali na neplacení daní...

Petr Novak-Před 13 hodinami:   Aspoň, že zůstala v Brně. Nejhorší jsou Brňáci, co vládnou z Prahy.

Zdeněk Prokeš-Před 13 hodinami:  jo jo ...v brne ...tam to zije

Josef Šefránek-Před 4 hodinami:  Nezoufejte, bude hůř!

Jan Nováček-Před 3 hodinami: Pro mě je nejdůležitější informace to, že aktivní brněnský politik považuje užívání tvrdých drog v politice za běžnou a rozšířenou věc, kterou nemá cenu se zabývat.

Miloš Keller-Před 12 hodinami: Pirát touží po sexu ve třech a mlátí ženský. Primátorka jede v koksu a bravurně ovládá papírovou ruličku. Asi se nudí a platy mají nebesky vysoké, tak čeho se ještě dočkáme? A nám ostatním už připravují další úsporné balíčky.

Ladislav Olšák-Před 5 hodinami: Jako vážně si 32 % lidi na novinkách myslí, že za to prachsprosty lhaní nemá rezignovat? Toto se nikdy nestalo. Vlastně možná se to stalo, ale vůbec na nic si nevzpomínám. Tedy kromě toho, že to bylo před 3 lety v noci s partou mladých lidí. Ale jinak nevím, jestli je to pravda a vůbec nevím, co to bylo a jestli se to stalo :D

Jana Bukovska-Před 2 hodinami: Hmm, když utichla její kauza s byty , brzy zapadne i tato fotka, ke které se už přiznala, že to fotomontáž nebude. Ale ODS ji podrží ve funkci ta si za tím torzem svých věrných pevně stojí. Vždyť podle premiéra jsou všichni křišťálově čistí.

Daniel Zajíc-Před 11 hodinami: Paní Vaňková lže, jak její předseda strany Lhář Petr Fiala. Jednou fotomontáž a včera v TV připustila, že by mohlo jít o autentickou fotku. Stát se to někomu z ANO, tak to by se Slibotechna a lhář P. Fiala holedbal a rozdával rozumy, jak babišovci jsou na drogách. Už aby byly volby a ven s Fialou a jeho korytářskou vládou.

Martin Svoboda-Před 3 hodinami: No... já jsem si kolikrát v poslední době říkal, že ty "nápady" z radnice snad nemůže vymýšlet nikdo s čistou hlavou. A ejhle, vysvětlení je na světě... 🙂. A ještě se mi líbí, jak to ostatní spolustraníci "bagatelizují" (viz např. "rekreační užívání látek jako kokain nebo mňaučko je velmi rozšířené. V politice je to velmi běžná droga,“ uvedl Hollan.")... Takže "mňaučko" teda berou všichni nebo jak? Pak to nemá vypadat, jak to vypadá.... No nic, dalo by se to komentovat z mnoha stran, ale k čemu, když jsou politici v podstatě sjetý a se sjetejma je diskuze o ničem... Jen otázka na závěr... Jak dlouho ještě si budou s lidma vytírat zádel?...

 

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

Hollan od dominy na Ukrajině. Náměstek primátorky pro dopravu co nemá ani řidičák.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Fialový hnus nebo Babiš holding?

Jeden lepší jak druhý, k blití je mi z obou.

Můj hlas zůstane relativně malé straně. ;o)

Průměrný počet slepic: 2.6 (14 hlasů)

Teda to jsi těm Babišům a Fialům pěkně nandal.  To jako "Ethanolovi proletáři celého Česka spojte se, jo" 

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Jaké jsou účinky ethanolu to ty dobře znáš :-)

Jaké jsou účinky ethanolu na lidský organismus?
z  Wikipedie
V malé dávce způsobuje ethanol krátkodobou euforii a pocit uvolnění, ve větší dávce zhoršuje koordinaci pohybů (působením na mozeček), snižuje reaktivitu, snižuje vnímavost, tlumí rozumové schopnosti, vyvolává depresi, agresivitu atd.

 

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

To ti ty tvé zásady dlouho nevydržely. ;o/

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

pro ty kteří pijí  ethanol po litrech  

ethanol
 

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Ty musíš vyvěsit alespoň jednu nástěnku za hodinu, jinak riskuješ zácpu. ;o))

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)

jste jak malé děti, pánové

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

oba jsou hnus, jeden dokonce fialovej

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

alespoň něco pozitivního. Jinak souhlas.

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

ale to, co jste to tu s Antonínem předvedli, to není na slepice, to není ani k pití, to je jenom k blití.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Uvolni se a ber to s nadhledem. ;o)

Průměrný počet slepic: 2.3 (8 hlasů)

způsob tohoto humoru zdá se mi být poněkud nešťastný.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Neprožívej to tolik, o nic nejde. ;o)

Průměrný počet slepic: 1.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

taková Eva Decroix, to je odéesácký detox. Všechno ví a všude byla, odstraní i Zahradila.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Čapí hnízdo bude modré, pro koho to bude dobré?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Zaubere, omlouvám se jak Vám, tak i panu Vidlákovy a všem diskutujícím že po útoků které jsem již vystál hodně dnů od Ethanola (úmyslně nepíšu "pana" protože oslovení pan mu nepatří) za to že mi "ruply " nervy po těch mnoho provokacích od  této osoby. Snad si svoji dnešní lekci bude osoba s přezdívkou Ethanol pamatovat, přestane dráždit a provokovat. Jinak budu nucen ho zase poslat  do ... patřičných mezí .  S pozdravem a úctou Antonin

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

pane Antoníne. Mně osobně kopírování zajímavých článků nijak nevadí, ale nesmyslné pošťuchování v diskuzi se mně zdá být nepěkné až hloupé. Jak on to prý říkal ten Werich, tak nějak: Když se začne hádat jeden inteligent s jedním blbcem, pak se vlastně hádají už jenom dva blbci.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Ano pane Zaubere máte můj absolutní souhlas. Jsem rád za váš názor který jste převzal od Wericha. Samozřejmě potvrdím tento názor a již nebudu reagovat na jízlivé poznámky dotyčné osoby s přezdívkou Ethanol. Tak se snadno rozpozná kdo je inteligent a kdo je blbec.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Ale stejně si za vola. ;o))

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)