Míň voličů jak očkovaných

Autor

Krátký úvodník pro SPD:

Včera jsem se ve článku zabýval myšlenkou, že SPD by mohla vyhrát volby, pokud by byla schopná se rozkročit směrem k ANO a sebrat jí nějaké voliče. Otázkou pro mě bylo, zda by něco takového akceptovala její voličská základna.

Po přečtení včerejší diskuse bych řekl, že podle čtenářstva Kydů je tato možnost tak 50/50. Ale pak jsem si přečetl diskusi k mému článku na Pravém prostoru, kde to bylo zcela jednoznačné - SPD tedy důrazně nedoporučuji se o nějaké rozkročení pokoušet, protože její voličská základna by to neunesla.

Bohužel z toho pro mě plyne, že SPD svůj stín nepřekročí. Okamura se nestane českým Orbánem, ale stane se novým univerzálním hříšníkem po vzoru KSČM. Bude na něj svalována vina za všechno a bude se jím strašit. Bude protestní stranou s jistotou v parlamentních lavicích... tedy až do chvíle, kdy někdo provede rozkročení směrem k SPD a vezme jí voliče. Což, jak předvedl Babiš, nebude nijak těžké. 

A teď už dnešní článek:  

Dneska se chci trochu více zabývat malými stranami, především pak Volným blokem, už proto, že za něj nově kandiduje několik viditelných tváří - Jana Bobošíková a Jana Lipovská. Zároveň jak Volný blok, tak i Trikolóra či Svobodní jsou asi největšími tvářemi odporu  proti covidovým opatřením. Proto chci trochu rozvinout svou včerejší úvahu naznačenou v diskusi, která se bude opírat o prosté porovnání čísel očkovaných a čísel voličů. 

Včera jsem v diskusi naznačil jednu důležitou věc, která je sice všeobecně známá, ale nějak uniká pozornosti, což je škoda. Totiž, že plně naočkovaných proti covidu je už  daleko přes 5,5 milionů a počet očkovaných alespoň první dávkou právě překračuje šest milionů. Myslím, že mohu bez uzardění tvrdit, že ti, co si došli na první dávku, tak si dojdou i na druhou. Můžeme tedy v klidu operovat s číslem šesti milionů naočkovaných proti covidu. 

Všimněte si prosím, že naočkovaných je už asi o milion víc než je voličů, co přijdou k volbám. K volbám u nás chodí cca 60% oprávněných voličů z cca 8,3 milionů, což je zhruba pět milionů lidí. Naší největší voličskou skupinou nejsou příznivci hnutí ANO nebo Pirátů. Naší největší voličskou skupinou jsou nevoliči. 

Podíval jsem se podrobněji na čisla očkovaných podle věku a konstatuji, že obyvatel pod 18 let je naočkováno zcela marginální číslo. Počty očkovaných narůstají podle věku. Nejméně očkovaných je mezi mladými a nejvíce mezi důchodci. V ohrožených věkových kategoriích od řekněme 50ti do 90ti let je naočkováno v v podstatě 80% populace. Počet očkovaných od pětačtyřiceti let věku výš je dohromady přes čtyři miliony osob. 

Pokud se podíváme na volební účast pak zjistíme, že počet nevoličů se chová přesně opačně než počet očkovaných. Nevoličů je nejméně mezi těmi staršími a nejvíce mezi těmi mladšími.  Podíval jsem se na data a zjistil jsem, že počet voličů starších 45ti let je zhruba 3 miliony osob.

Proč zrovna nad 45 let... z této voličské skupiny se totiž rekrutuje drtivá většina hlasů pro ANO, SPD i Volný blok. Mladí volí Piráty a úspěšní lidé kolem 40ti let věku volí ODS, TOPku, Starosty a tak podobně. Podívejte se na fotky z Milionu chvilek nebo ze setkání občanů s profesorem Fialou a zjistíte, že se moc nepletu. Samozřejmě to není tak přímočaré, všechny strany mají své příznivce i mimo obvyklé skupiny, takže tu a tam nějaký úspěšný čtyřicátník volí Babiše nebo SPD a sem tam nějaký důchodce volí Starosty. Ale v principu to tak je. V principu starší lidé volí ANO, SPD a Volný blok a mladí moderní dynamičtí jinoši volí pravdolásku.   

A teď si dejte dohromady čísla o naočkovaných lidech nad 45 let a čísla o voličích nad 45 let. Možná jsem jen hloupý Vidlák z vesnice, ale mně z toho vychází, že těch nenaočkovaných voličů nad 45 let moc není. V tom nejlepším případě se jedná tak o 20% lidí. A to spíš přeháním. Reálně jich bude tak 15%. 450 tisíc lidí. 

Je to dost velká kupa lidí na to, aby byla slyšet. Je jich dost na příspěvky v diskusích, je jich dost pro účast na mítincích Volného bloku, je jich dost na vyjadřování podpory. Ale dohromady představují cca 9% voličských hlasů. 

Teď si je ještě rozdělte do různých stran. Nějací neočkovaní budou u ANO, dost jich bude u SPD, dost jich bude i u KDU. Mně z toho vychází, že Volný se do sněmovny nemůže dostat i kdyby se ulízátkoval. Zřejmě se splní předpovědi, že udělá svoje 4%, dostane peníze, uškodí Okamurovi a tím to skončí. 

Včera jsem to v diskusi naznačil vícekrát - Rétorika Volného příznivců se postarala o to, aby takřka žádný očkovaný člověk jeho blok nevolil. Nikdo nemá zájem poslouchat, že je hlupák, že je ovce, že odsoudil národ do covidové totality, že je idiot, že má na rukou krev své dcery a podobně. Volný blok si svou covidovou nesmlouvavostí zavřel dveře u všech očkovaných. A já svým výpočtem tvrdím, že těch u kterých si dveře nezavřel, je příliš málo na proniknutí do sněmovny. 

SPD je po několika prohlášeních z poslední doby na stejné cestě - postarat se o to, aby je velká masa voličů nevolila, protože nemají zájem slyšet, jak moc jsou fůůůj i když jich je víc než polovina obyvatelstva. 

Já vím, že to není tak přímočaré a jednoduché, ale na zamyšlení by to být mělo... Volný blok tu spolu s SPD předvádí taktiku, kterak všechny očkované voliče nahnat politickým soupeřům zleva i zprava. Je to úplně to samé, kterak Vlk naháněl voliče Babišovi řkouc, že kdo nesouhlasí s ním je volič Kobliha. Myslím si, že Vlk má na Babišově vítězství také svůj podíl.  Teď mám stále neodbytnější pocit, že Volný blok i SPD pracují usilovně na novém Babišově triumfu, protože si poměrně zběsile odhánějí všechny voliče, kteří nemají na covid stejný názor jako oni. 

I ve zdejší diskusi je ta naléhavost ba zběsilost cítit. Promiňte Vlastimile, ale sloužíte mi teď jako názorný příklad. Covid je tak strašná věc, tak důležitá a tak primární, že vedle ní jdou všechny otázky stranou. Jde o fundament a demokracii o všechny principy lidství. Co na tom, že člověk souhlasí s pohledem Volného bloku na EU či souhlasí s pohledem SPD na migraci. Pokud je očkovaný, je to ovce, zrádce, či v  tom nejlepším případě hlupák, který nechápe jak se nechal chytit a má na svědomí budoucí koncentrák. 

A povedzte mi Kefalín... když nemohu volit SPD, Trikolóru či Volného, i když s nimi souhlasím, protože jsem očkovaný a nehodlám na sebe nechat plivat, která strana kromě zmíněných je  nejpodobnější mému politickému smýšení? KSČM a nebo ANO. Vojta Filip i Andrej Babiš děkují Volnému bloku a SPD za voliče zadarmo. 

Abych to vidácky shrnul... počet očkovaných proti covidu je vysoký. Cca 60% populace. Odečtěte si nezletilé a zjistíte že se jedná celkově o 70% očkovaných oprávněných voličů. Ve starších ročnících, které mají nižší voličskou neúčast, je počet očkovaných kolem 80%. Podle mě tu tedy zbývá tak 15% neočkovaných voličů staršího věku. Zbylých 85% těchto voličů v podstatě nemůže volit Volného blok a pokud SPD bude dělat dál to co dělá, tak nebudou moci volit ani SPD. Protože rétorika příznivců těchto stran je příliš vyhrocená a považují očkované za škůdce a zrádce a tím je účinným způsobem odhánějí. Mladší ročníky Volný blok příliš volit nebudou, tam je zájem o Piráty a zároveň je mezi nimi nejvíc nevoličů. 

To vidím tato čísla jen já? Jsem sám kdo má pocit, že se Volný chytil do vlastní pasti? Že neuspěje, protože se při plném vědomí odstřihl od obrovské masy voličů, kteří by souhlasili se vším ostatním co řekne, ale nechali se naočkovat. Jsem sám kdo si myslí, že do podobné pasti strká hlavu i Okamura? 

Jistě, jde o důležité věci. Covid je nejdůležitější... ale to samozřejmě pro Volný blok neznamená, že by se pokusil získat co nejvíc voličů za každou cenu. Protože k čemu jsou proklamace o koncentráku, když to hned po volbách nastane a žádná šance na reparát už nebude? Pak už přece mají podle rétoriky Volného bloku zvítězit  ty globální elity.  No, nezdá se mi, že by tomu Volný i jeho příznivci doopravdy věřili. Protože kdyby ano, tak by dělali všechno pro to, aby je volilo co nejvíc lidí a neodháněli by tak zběsile svoje potenciální spojence. 

Pojďme si udělat malou anketku... najde se mezi čtenáři někdo, kdo je odhodlán volit Volný blok a zároveň je naočkován proti covidu? Byl by ochoten pro nás toto své rozhodnutí zdůvodnit? 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.7 (80 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

byl Okamura sakra hodně slabej
Asi mu nesvědčí, když narazí na, řekněme humor křížený se slabým odporem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Volný blok - kandidátka - volby 2021 - iDNES.cz

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

To je krycí název nějaké vojenské oblasti, ne? Takové místo v Rusku podle gůglu není.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Kraus von Zillergut (neověřeno)

Trvalý odkaz

V Petrohradu na adrese Savuškina 55 stojí nenápadná budova, ve které se skrývá jedno z center ruské propagandy.
Mladík s krycím jménem Maxim v ní strávil rok a půl a teď promluvil o tom, jak ruští trollové promyšleně ovlivňují veřejné mínění a volební výsledky.

Průměrný počet slepic: 1.6 (20 hlasů)

Tak to ti trollové asi hekli i gůglmaps, taková adresa v Petrohradu není.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Kraus von Zillergut (neověřeno)

Trvalý odkaz

Savushkina 55 Sankt-Peterburg

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

tak je to samozřejmě směroplatný :-)))
Ale jako jo, chápu, že i nedokončená základka se musí něčím živit.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

...nevim jak u vas, u Americanu, ale nam Britove rikali, ze uz toto nemame pouzivat
Stezovali si na to lide z bezpecnostniho, ze prej vznika dojem, ze jeden barak plny placenej ruskej tynejdzru, je schopen konkurovat bezpecnostnim sluzbam, ze prej byli problemy s navysovanim rozpoctu...taky nemame uz pouzivat floskuli "15 rublu", protoze se hlasili lide, ze budou delat pro nas i za ekvivalent 5 rublu, ale bylo jich tolik, ze bychom museli zrusit vsechny dalsi programy, coz nam rekli z ucetniho...

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

jojo, casy jsou tezky, platej malo a hlavne neni co delat...rikal jsem si, ze snad znovu ti cinanci, ze by mohli platit, ze mame toho taiwance v tom parlamentu, ze tam by se dalo neco delat a uz uz jsem se tesil, ze taiwan a vymena ceskych studentu a tak, no nic, ze, taiwanci druhej den oznamuji, ze kupuji od cinancu, paneboze, vod nich, 920 000 davek jakesi sracky proto kovidu, takze jako zase nic...slusny poctivy podnikatel s desitkami falesnych uctu na socsitich, proste se nemuze uzivit...

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

Teď iDnes, nepřijmeme ani jednoho nelegálního migranta! ANO se rozkročilo směrem k SPD - přesná úvala Vidláku.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

jestli není ale pes zakopán v maličkosti a sice slově "nelegálního". Už tady máme přes 150 "legálních" Afgánců a protože jak víme tak směrnice (předpisy a podobně) EU jsou gumové, tak vlastně téměř všichni migranti jsou vlastně "legální".

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

kočka ěklíba.
A když nám je přidělí USA,tak není o čem diskutovat,to musí i Brusel souhlasit.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

…. nechává si zadní vrátka pro švindlování. Proto se mu nedá věřit.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiš klidně mluví jeden den tak a druhý den naopak, mockrát to prokázal, nevěřím mu ani trochu. To nic nemění na tom, že asi je o malý kousek lepší než byl Nečas, Topolánek, vlastně jakýkoliv premiér z ODS.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

To je rozdíl mezi politickou stranou, která se zabývá všemi tématy v programu nebo se zaměřuje na většinu z nich například týkajích se vnitřního fungování země a vynechává jen zahraničí a obranu a hnutím, které se zabývá jen jedním tématem. Hnutí může být silné, když protestuje v té své doméně, žene se za svým jedním cílem, ale pokud se pokusí stát stranou a současně nerozšíří svůj program, aby byl všeobecný, s monotematickým zaměřením nevystačí...To byl už osud Bloku proti islámu. Z takového hnutí nešlo udělat stranu zabývající se jen jednou věcí. A to ještě význam kovidu bude asi postupně klesat. Jiná témata vydrží déle čerstvá i celá desetiletí - Nový zelený úděl, inflace, ceny bytů, energetika, migrace, stárnutí obyvatelstva atd.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

"SPD je po několika prohlášeních z poslední doby na stejné cestě - postarat se o to, aby je velká masa voličů nevolila, protože nemají zájem slyšet, jak moc jsou fůůůj i když jich je víc než polovina obyvatelstva. "

Vidláku, mohl bys doložit, že SPD někde prohlásilo "jak moc jsou fůůůj" ti, kteří se nechali očkovat?

Na jarmarku v Brně, kde jsem slyšela Okamuru na vlastní uši, se covidovému tématu věnoval jen okrajově a stanovisko SPD je, že se staví proti povinnému očkování a za svobodu volby každého, zda se nechá nebo nenechá očkovat. Hotové.

Nepodsouvej Okamurovi něco, co nikdy neřekl. A pokud se tak, jak píšeš, vyjádřil nějaký příznivec v nějaké diskuzi pod nějakým článkem, tak to prosím nepaušalizuj na celé SPD. Je to stejné, jako když média napíší, že SPD je extrémistická fašistická a teroristická strana jen proto, že jakýsi pomatený příznivec SPD Balda položil na koleje strom nebo co to bylo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (53 hlasů)

Samozřejmě vedení to hraje na obě strany, nechce se rozhodně vzdálit očkovaným ani neočkovaným. Politická nutnost. Proto mluví o dobrovolnosti.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

B

Průměrný počet slepic: 1.5 (25 hlasů)

In reply to by japonský trhovec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslím, že Vidlák zde na Kydech snese střet nejrůznějších názorů, ale osobní urážky rád nemá.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

slovo "Nekecat" je podle vás urážka?

A slova jako "Pí.." nebo "Kun..", která jsou tady některými jedinci normálně používána jsou potom, co?

Průměrný počet slepic: 1.3 (20 hlasů)

Manipulace se jménem, aby jsi ho ponížil "Baldovy", urážka, že ho někdo spracoval "vymyl mozek" jsi nenapsal ;)

Když manipuluješ, to neumíš tak, že nejsi za blbce ty, ale ten koho se snažíš urazit? Dám radu, musíš to dělat jinak, musíš použít i mozek.
Já vím, že se propaguje moderní "pochvala za snahu", "i když nemáš výsledek, tak pochválit, že se snažíš", jsi zvyklí na tento přístup,a le reálný svět si cení výsledky, snahu ocení jenom když je máš, když nemáš výsledky, tak jaksi je to jako házení hrachu na zeď, pouze si zase selhal ;)

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

psala o "osobní urážce".
Taková tu není.

Průměrný počet slepic: 2.3 (10 hlasů)

In reply to by japonský trhovec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jako, když zesměšňujícím způsobem komentuješ její názor, tak to není vůči její osobě chování co ji ponižuje/zesměšňuje?

Chlape, proč dokola opakuješ lež?

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

když napíšu, že dotyčná osoba je hloupá atd.,

Mimochodem, tohle se tu používá dnes a denně. A ještě horší slova.
Tak proč mazání za slovo "kecáte"?

Průměrný počet slepic: 2.1 (9 hlasů)

To nebylo za kecáte, ale za fašistickou SPD. Nevšiml jsem si, že SPD takto označil nějaký soud nebo jiný státní orgán.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

Taková máte měřítka?
Pravda zase je, že jste minule označil vládu v Kyjevě za fašistickou.
Ovšem je pravděpodobné, že za fašistickou ji označil asi některý státní orgán v Moskvě, takže jste vlastně z obliga.

Nevšiml jsem si ale že by nějaký soud nebo jiný státní orgán označil Hřiba za "debila".
Vy ano.

Není to trochu pokrytecké?

Průměrný počet slepic: 1.3 (12 hlasů)

In reply to by japonský trhovec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidlá se nejspíš jen uklikl. Přívlastek "fašistický" je dnes naprosto běžný průřezově v celé společnosti. I to nám kovid přinesl.

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

Můj blog, moje pravidla.  Maneca je pro mě asi tak tisíckrát cennější než japonský trhovec, který ještě včera jakožto nick neexistoval. Quotlibet Jovi, nonlibet bovi.  

A co se týče vlády v Kyjevě  neviděl jsem, že by Okamura používal nacistickou symboliku, že b vzýval Stěpana Banderu, nebo Radolu Gajdu. Nevšiml jsem si, že by propagoval skinhedské skupiny. Ale viděl jsem spóóóusty videjí, jak to teď chodí na Ukrajině. A slyšel spoustu očitých svědectví od své rodiny.  

A Hřib debil je. Na to není zapotřebí žádný orgán, postačí se jen projet po Praze. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)

chápu, že musíte pečovat o své věrné hnízdo příznivců. :-)

A ten termín fašista?

Já jsem zase kdysi četl výrok Němcova: "Máme propagandu goebbelsovského střihu. Máme stát s jedním vůdcem a jednou stranou, ostatní partaje a hra na volby jsou jen stafáž. A státostrana má k dispozici ozbrojené bojůvky ochotné bít i zabíjet,” tvrdí Němcov. “Co jiného je to než fašistický režim? Putin sám ale není fašista, nýbrž cynik. V Rusech vzbudil komplex méněcennosti vůči Západu. Pocit, že svět nás docení jen skrz naši agresivitu, sílu a násilí.”

A Hřib?
Za to, že trčíte v koloně jediný člověk nemůže.
Já na rozdíl od vás v Praze bydlím a po ní i jezdím.

Průměrný počet slepic: 1.7 (14 hlasů)

máte pravdu v tom, že v Kyjevě přežívá Banderův kult.
A také antisemitismus (stejně jako tady u některých čtenářů).

Ale platí také to, co napsal kdysi Solženycin: "Nálepka fašismu je to samé jako svého času stigmatizující nálepka ‚třídní nepřítel‘ či ‚nepřítel lidu‘. Je to úspěšná metoda, kterou se dá oponent srazit k zemi, zacpat mu ústa, přivolat na něho represe a podle potřeby to v médiích zveřejňovat,“

A jasně, já tu nálepku na Okamuru použil. Ale to bylo na delší debatu, proč mi to SPD tak nějak souzní s fašistickými prvky...

Jdu makat.

Průměrný počet slepic: 1.6 (14 hlasů)

Příště pište uměřeněji, používejte méně přívlastků a vše bude v pořádku. 

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

n

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)

In reply to by japonský trhovec (neověřeno)

Trvalý odkaz

máte pravdu, ona TOP má k fašismu prostřednictvím některých svých čelných členů docela nakročeno. Nicméně Vidlák Vám to napsal docela srozumitelně, jeho blog, jeho pravidla.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

"...jeho blog, jeho pravidla.."

Pokud ta pravidla nejsou spravedlivá, ba dokonce je umožněno , aby majitel užil takových prostředků , které vytýká jiným, pak lze s jistou mírou přiblížení, označit takovýto postup za fašistický. Dejmě tomu že mírně fašistický (on ten fašismus měl samozřejmě různé fáze , i co se týče názorového rasismu) v mezích zákona..

Hezký den.

Douška.
Na ja, lze samozřejmě příslušníkům a příslušnícím Husova národu sdělit : "Tak jdi jinam, však nemusíš chodit sem". To lze. No ale právě že toto může být další amalgamací veřejného prostoru směrem k fašismu. Taková ta počátěční fáze : nemusíš (druhá fáze je nebudeš, třetí nesmíš, čtvrtá můžeš jen toto, pátá likvidace ).
Já su raděj pro diskusní anarchii, než pro taková "pravidla". Takovými " pravidly" argumentovali už různí hňupové u exuhlobarona, tuším, že ani Vám se to nelíbilo.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by japonský trhovec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Anebo vám jde o co? Točit se na místě pořád dokola?

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

Takže jenom přímo "jsi debil", když to řekneš opisem, tak už neurážíš, prosím od kdy toto začalo platit?

A k tomu druhému, máš komentář Vidláka, a paltí na to stejná otázka

PROČ OPAKOVANĚ LŽEŠ?

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

Někomu říct ať nekecá, sice není úplně zdvořilé, ale přece není totéž jako mu říct že je debil.

Je to těžké pochopit?

Průměrný počet slepic: 2.4 (12 hlasů)

Takže zhrnutí:

1) já ti napsal, že jsi urážel slovy v příspěvku a ne slovem z nadpisu, tedy tuto informaci jsi měl před napsáním odpovědi ;)
2) vidlák ti napsal, že mazání nebylo za slovo "nekecej", tedy před napsáním své odpovědi jsi to věděl ;)

Tak se ptám, máš informaci, že ti nikdo nevyčítá slovo "nekecá", proč stále opakuješ že to tak je, protože s informacemi, které prokazatelně máš, LŽEŠ

Takže znovu, můžeš jako dospělí člověk vysvětlit, proč opakovaně lžeš?

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

protože se ozvala Maneca s tím, že ji to slovo uráží.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

Napsal uživatel japonský trhovec (neověřeno) dne Čt, 02. 09. 2021, 02:12
In reply to Myslím, že Vidlák zde na… by Maneca (neověřeno)

Kde vidíte urážku

slovo "Nekecat" je podle vás urážka?
....
-----------
Jo. Mě to od Vás urazilo.

Jediný člověk, který má právo mě zde bez omezení urážet, je Targus.

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

příště na Vás zvolím jemnější výrazivo.
Nejste ale tak trochu přecitlivělá?
Slovo Kecat" je přece slovo hovorové, zcela běžné.

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)