Myrek to zachrání

Autor

Jen nevíme, jestli před eurovolbami a nebo až po nich.

Kalousek se do politiky prostě vrátit musí. Je poslední, kdo může zachránit liberálům pozice. Když je někdo jediný, kdo to může udělat, tak je celkem jisté, že to udělá. Všechny sázky na mladší liberální politiky skončily blbě. Všichni ti Fialové, Pekarové a Rakušani se sice dostali ke korytu, ale teď diskreditují liberalismus přímo pekelnou rychlostí a Kalousek je jediný krok zpět, který by liberální voliči akceptovali. Kalda navíc není hloupý. Ministerští úředníci, kteří mě anonymně navštívili, naprosto shodně mluvili o tom, že u nás byli jen dva ministři, kteří měli Finance pod kontrolou a fakt rozuměli tomu, jak se dělá státní rozpočet. Andrej Babiš a Miroslav Kalousek.

Miloš Zeman Kalouska označoval vedle Klause za jediného důstojného politického soupeře. Z našeho dezolátského pohledu je to Mefistofeles naší politické scény, ale slyšel jsem spoustu pamětníků, kteří Kalouska označili za velkorysého člověka, který nejenže ledacos snese, ale je schopen hrát skutečné politické hry i bez KR.I.T.ů nebo Igora Stříže. Rozhodně nikdy nebyl úzkoprsý a podobně jako Paroubek, byl ochoten se spojit třeba s marťany – neměl vůbec problém vzít KSČM do koalice, kdyby to bylo nezbytné.

Kalouskovy politické názory jsou skousnutelné pro poměrně širokou škálu voličů. Bez problémů ho budou volit liberálnější Modroptáci, samozřejmě mu to hodí všichni od TOPky, Lidovci jakbysmet a samozřejmě bez problémů absorbuje i voliče STAN, se kterými už byl v koalici. Dokonce i od Pirátů mu mohou přitéct nějaké hlasy. TOP09 měla v prvních volbách skoro 17% hlasů. A stejně jako tenkrát může být Myrda záchranou přesně pro ty voliče, kteří už nedokážou volit neschopného Péťu, ale nepřekousnou, že by se měli začít kamarádit s Veľkým Bocianem.

Těch by mohlo být okolo patnácti procent… možná i víc, když jim Kalousek zamává před obličejem tou správnou návnadou… S to on vždycky uměl.

Kalousek si programově budoval i dobré vztahy s odboráři… viz jeho slavné pozvání do hospody… Stejně tak si vždycky držel dobré vztahy se šéfy hospodářských komor všeho druhu. Je samozřejmě elitář první kategorie, ale uměl rozpoznat, kdo má alespoň trochu moci a k těm projevoval víc respektu, než k obyčejným lidem.

O dobrých vztazích s majnstrýmovými novináři ani nemluvím… Ti ho odjakživa zbožňovali a on tomu uměl vycházet vstříc.

Navíc je pravičák jak poleno, měl odvahu tady zavést zdravotnické poplatky, o čemž pravice vždycky snila, ale nikdo si na to netroufl. Co si budeme povídat, tyto poplatky ho také dostaly z výsluní. Kvůli blbým třiceti korunám vyhrál v tom nejpravicovějším středočeském kraji, kde se všichni starají sami od sebe a ČSSD považovali za reinkarnaci Hitlera se Stalinem dohromady, krajské volby David Rath. Úplně hladce. Ale nikdo nemůže říct, že si Kalousek netroufl.

Ukažte mi na české politické scéně někoho jiného, kdo by mohl posbírat žalostné zbytky Pětikolky a přesvědčit zklamané liberální voliče, aby to ještě jednou vyzkoušeli s ním, protože on se (narozdíl od Fialy) nezakecá. Ukažte mi jiné jméno, před kterým pravicově liberální volič uchcává blahem a vzpomíná, jak to těm sockám nandali. Jak to řekl Topolánek? Kalousku, jsi jednička!

Kalousek je také navenek řádně proamerický a protiruský, ale není to idiot jako Lipavský a ví, jak se to v mezinárodní politice dělá. Takže sice půjde Američanům na ruku, ale klidně to zvládne i s Trumpem, Orbánem, i Ficem. On nikdy dopředu neprohlásí nějakou hovadinu, která by mu později po volbách mohla uškodit.

Když je někdo jediný, kdo může po Fialovi zachránit alespoň něco, tak to prostě udělat musí. Ruka europáně bude otevřená. Pokud Myrda ohlásí novou politickou stranu, bude se koupat ve sponzorských penězích a bez problémů naplní kandidátku použitelnými pětikoaličními pohrobky. Většinu z nich zná osobně. Kalouskovi hoši byli zpravidla nenáviděni, protože jejich vystoupení v televizi zpravidla věštilo utahování opasků a hnusnou jízlivost, ale nikdy nebyli směšní ani hloupí. To až Blběna udělala z TOPky bohnickou léčebnu.

Ale hlavně… pokud přijde Kalda, tak bude rázem zapomenuto všechno, co Fiala napáchal. Kalousek s ním teď nemá vůbec nic společného. Už to není ten nenáviděný ministr financí za Topolánka. Teď je Deus ex machina, který navrací liberální dějiny na tu správnou kolej. Kalousek se neušpinil touto vládou. Nijak zvlášť se neušpinil ani za covidu. Neušpinil se ani Ukrajinou. V podstatě se vyhnul všem velkým průserům poslední doby a zároveň si zachoval tvář.

Kalousek je logický tah na politické šachovnici a proto bych očekával, že bude tažen.

Je pouze otázkou, jestli Myrda nechá Markétku, Péťu i Mariana prohrát eurovolby a pak vejde celý v bílém a nebo s tím začne už teď a pohřbí Spolukoalici rovnou – sestavením vlastní eurokandidátky a nové vlastní strany. Za eurovolby je dost peněz, to by se pak na kampaň proti Babišovi hodilo. Andrej do parlamentních voleb určitě půjde s rozpočtem, který si tady nikdo nedovede představit a zavede spoustu orbánovských metod pro získávání hlasů.

Jen přemýšlím, kdo by mohl Myrdovi dělat fíkový list. Kdo mu sehraje nového Schwarzenberga? Kdo bude hrát toho hodného policajta? Kdo se bude čtrnáct dní před volbami usmívat na kameru, zatímco Kalousek někam zaleze? Takhle to bylo vždycky. Liberálové volili Kalouska a pražští lokajové Schwarzenberga. Byla to poměrně úspěšná strategie.

Když jsem se tak rozhlížel po českých luzích a hájích po někom, kdo je dostatečně pěkný, ovládá umění mluvit, ale nic neříct, je dostatečný sluníčkář, není militantní, ale je dostatečně bezskrupulózní a dá se mu zamávat penězi, aby s Kalouskem šel, tak mi z toho celkem jednoznačně vyšlo jen jedno možné jméno. Marek Hilšer. Tomu teď bude končit senátorský mandát… kdysi si sám pro sebe založil stranu, aby nepřišel o státní příspěvek za své vlastní senátorské křeslo… peníze mu tedy rozhodně nesmrdí, jeho tvář je pro liberály koukatelná, je stejně proamerický jako jeho spolukandidát Fišer, ale není tak přímočarý a striktní, což se hodí.

Myslím, že na rozuzlení nebudeme čekat dlouho. Pokud se tak doopravdy stane, dojde na naší politické scéně k velmi významnému posunu, který dost změní současné koaliční potenciály. Ale to si rozebereme, až se Kalda rozhodne.

 

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (238 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Je to možné, ale Hilšer je podrazák, kterému do Senátu pomohl Libor Michálek, aby ho Hilšer nakonec podrazil. Aby se o ty prachy za křeslo nemusel s nikým dělit a nechal si celý ten příspěvek pro sebe, založil si stranu, o které dnes nikdo nic neví. No a Kalousek? Možná získá dost hlasů (jak sám prohlásil - má ve svém rajónu spoustu lidí, kteří mu fandí a rádi by ho viděli ve funkci...). Pro mě ale z bláta do louže.

(Hilšer za křeslo v Senátu dostane od státu vedle platu 5,4 milionu. Jde o příspěvek pro stranu za mandát)

-----------------------------------------------------

Není problém lidi oklamat.

Problém je lidi přesvědčit, že

byli oklamáni.“

(Mark Twain)

Průměrný počet slepic: 4.9 (104 hlasů)

A jelikož se tonoucí stébla chytá možná dokonce že se i uskuteční od liberálů kteří jsou již hluboko pod vodou a na nápad s Kalouskem by skočili. Tak jak dopadli vládní liberálové, jeden takový kopanec do jejich už ztřísněných sil by se náramně hodil.

Průměrný počet slepic: 4.7 (49 hlasů)

Kalousek? Není to náhodou ten vydřiduch který si vymyslel daň ze vzduchu?
https://www.regionpress.cz/Dychate-Platte-vzkazal-Kalousek-Cechum-Vymyslel-dan-ze-vzduchu-id-10657.aspx
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (52 hlasů)

že se Vidlák mýlí. Dinosaurus Kalousek má padáka. Řekl bych, že Kalouska nenávidí daleko více lidí než Zemana, anebo Babiše. Mirda představuje ztělesněné politické zlo v akci. Vlastně, ani nevím jestli jenom politické zlo.  Hodnotit kladně Kalouskovo ministrování s financemi, to vyžaduje hodně velikou, ale nepříliš objektivní odvahu. Kalousek je především hajzl. Pravda, chytrý hajzl a vynikající rétor. Nemám ho rád. Klaus je taky velice dobrý řečník, též je hajzl, ale Klause můžu a dokážu tolerovat. Kalouska ne, to nejde.

Průměrný počet slepic: 4.8 (119 hlasů)

"...Mirda představuje ztělesněné politické zlo v akci..." - jak pro koho. Ve vaší/naší politické bublině asi ano, ale pokud vyhlédnete z okna bubliny mimo, tak zjistíte, že nespokojenost bývalých voličů 5-tikoalice tu je, a nesměle se toto oné takylidstvo rozhlíží, co s tím. Tito jsou tématem dnešního Vidlákova připomenutí. Pro ně je prostě arciďábelské trio Babiš-Zeman-Okamura, a tudíž s mefistovským Kalouskem jsou ochotni vyjednávat, když jiné možnosti nevidí - jeho dávné hříchy blednou ve srovnání se současným 5-tikoaličním blouzněním.
Já osobně bych téhle možnosti dával cca 50-tiprocentní pravděpodobnost. Tu druhou půlku u mne z větší části vyplňuje možnost domácí zabijačky, ve které by hrála podstatnou roli jakási jihočeská Kuba. Ale tenhle jihočesko-karibský scénář přichází do úvahy až po volbách, a je otázka, po kterých - nejbližší eurovolby nejsou z hlediska domácí politiky zas tak důležité.

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (35 hlasů)

Co se našim předním politikům honí hlavou, je jen těžko odhadnutelné. Kalousek by jak mezi politiky, tak mezi voliči získal mnoho příznivců, ale také mnoho odpůrců. Jeho největší chyba byla, že si znepřátelil Babiše, a to takovým způsobem, že tyto dva kohouty už těžko kdo smíří, a vezmeme li v úvahu, že pokud se nestane něco opravdu neočekávaného, tak bez Babiše nikdo příští vládu nesestaví, tak Kalousek může být jen výrazným lídrem opozice.

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Zaubere, řekl jste to za nás většinu, je to tak, Kalouska bych netolerovala stejně jako euro. Už se ukázal a doufám, že u něj bude obzvlášť platit známé "nevstoupíš dvakrát do stejné řeky". (I když lidi mají dost krátkou paměť a dnešní mladí nemají žádnou.)

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky. Kalouskovi už nepomůže ani Jaromír Soukup s jeho už necelou TV Barrandov. Tito dva chytráci by měli mít politickou stranu jenom pro sebe s politickým programem: Já,já, já jenom já....

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Soukup - Kalousek, jeden větší trapák než druhý. Pořad pro neandrtálce. (to bych se raději koukala na monoskop)

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

To že tento křivák a politický turista zvažuje návrat do politiky je další jobovka pro tuto zem. Lidé mají zdřejmě krátkou paměť  na to co tohle původně lidovecký prase způsobilo. Zapoměli na jeho asociálního Drábka na jeho kšefty s Hávou na jeho ožralecké tlachání při povodních , na jeho tupé škrty a megazadlužení na financích. A  zapoměli na jeho megatulel CÍRKEVNÍ RESTITUCE které se mimochodem valorizovali bez ztráty květinky v době kdy tahle vládní sebranka krátila valorizace důchodcům.  Za mne tahle svině patří k předním škůdcům země

Průměrný počet slepic: 4.9 (88 hlasů)

pokud je Hilšer tak dobrý politik, jako doktor, tak potěš koště. A ani Kalda to nezachrání. Je mi proti mysli volit člověka, který podrazil důchodce stejně jako pětikola.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Protiruská hysterie dosahuje neuvěřitelných výšin. Sebedestrukční chování Evropské unie už nese první výsledky. Jestliže tzv. Green Deal znamená přepouštění vedoucích příček například v automobilovém průmyslu Číně, v energetice nesmyslně vysoké ceny elektřiny, které jsou nejzřetelnější právě v České republice, pak antiruské nálady, opět právě u nás nejvyšponovanější, vedou k ztrátě ruského trhu, zdražování všeho spojeného s ruským přírodním bohatstvím a nakonec i složitý možný návrat ke konstruktivním vzájemným vztahům.

Představiteli nejvýraznějšího odporu k Ruské federaci jsou zástupci generace, která na vlastní kůži nikdy skutečně nepocítila, co to znamená žít ve vlivu KSSS a jejího politbyra. V reálu tak nemají z čeho vycházet s výjimkou pokroucených historických faktů. Jejich prarodiče už jim asi moc vyprávět o 2. světové válce nemohou, takže o strastech národa žijících jako součást Velkoněmecké říše ovládané nacisty, a nakonec osvobozeného rudoarmějci, netuší vůbec nic. Po třech následujících letech došlo k násilnému přechodu k socialismu, ale byl to československý národ, který si zvolil cestu ,,reforem“ pod vedením Klementa Gottwalda a komunistů. Jistě, vliv Moskvy byl značný, ale díky vítězství nad Německem vcelku logický a nové geopolitické rozdělení vznikalo již před koncem války a bylo důsledkem vzájemných dohod Západu se Sovětským svazem. Tedy mezi vítězi nad nacismem, přičemž podstatně větší úsilí a obětí vzešlo z východu Evropy.

Dalších 41 let nebylo procházkou růžovým sadem přerušenou událostmi let 1968 a 1969, nicméně nakonec po komunistech nezůstala zaostalá, spálená a zadlužená země, jak nám mnoho současných liberálů tvrdí. A zeptáte li se lidí z generace tzv. Husákových dětí, jen těžko si někdo z nich bude stěžovat na své dětství, na tehdejší atmosféru a zážitky. Přestože má svou určitou úlohu sentiment a některé možnosti byly skutečně omezené (cestování, budování kariéry nezávislé na stranické příslušnosti či sportovní rozvoj a uplatnění v zahraničí), v celku byla Česká republika vnímána jako nejperspektivnější stát ze socialistického bloku. Rozvinuté školství a zdravotnictví mu můžeme závidět i nyní, stejně tak rozsah schopností vyrábět vše, co tehdy lidé potřebovali. Průmyslové, potravinářské a zemědělské podniky se později staly kořistí pro západní lupiče, především ODS a částečně ČSSD lze označit za největší viníky současného tristního ekonomického stavu země. Co se dělo v devadesátkách za dohledu ikonizovaných Havla a Schwarzenberga, to lze považovat za strašidelné. Další dvě desetiletí už politici jen paběrkovali, ale přesto kradli ve velkém a Milda Kalousek se i tak stihnul zapsat v tomto směru mezi legendy.

Jak jsme výše uvedli, současní největší odpůrci Ruska již Sovětský svaz v podobě správce východního bloku nezažili a vůbec si tak neuvědomují, že současné Rusko nemá se bývalým Sovětským svazem moc společného. Pirátská sebranka s většinou členů narozených na konci či až po rozpadu socialistického zřízení tak svou ideologii staví na velmi vratkých základech. Ukázkou pochybného charakteru je nejen samotný předseda a anarchista Bartoš, ale především antirus Lipavský zatahující nás doslova do nenávistného postavení hlavní hlásné trouby Západu. Naprostá neschopnost pochopit základy úspěšné diplomacie a snaha zviditelnit sebe a svou stranu v širším než vnitrostátním měřítku je zoufalá a bude mít tragické následky pro nás všechny. Zapomenout však nesmíme ani na ostatní ze současného vedení státu. Pekarová Adamová, Fiala, Černochová či třeba mopsík Řehka jsou doslova posedlými nenávistí k Rusku stojícímu výrazně proti všepohlcujícímu ,,liberálnímu“ Západu v čele s USA. Ztráta soudnosti Pětikoalice je zjevná a jejich schopnosti odpovídají totálnímu vymytí mozků.

Protiruské a ideologicky pochybné nálady se destruktivně projevují nejen v ekonomice, průmyslu, zemědělství, ale i ve sportu. Snaha ponížit Rusko je v něm nejzjevnější. Vyřazení ze soutěží ruských a běloruských reprezentantů či jim neumožnit oslavovat vítězství v národních barvách či za zvuku jejich hymny je ukázkou nepřípustného prolínání politiky do sportu. Hlavním inkvizitorem u nás se stal bývalý hrdina z Nagana Dominik Hašek, v jehož současném tažení proti Rusku lze vnímat schizofrenii a obrovskou nenávist, přestože on sám v ruské Ufě v době výluky NHL strážil branku v Rusi organizované KHL. Vše je zapomenuto a nyní se z Haška stal naprosto bezprecedentní kritik všeho ruského. Nově zlikvidoval po dvou dnech kontrakt slovenského brankáře Hudáčka na Kladnu, který se do naší hokejové extraligy přesunul po pěti letech angažmá v Astaně z Kazachstánu. Tedy nikoliv z Ruska, stačilo, že chytal ve stejné KHL, jako kdysi Hašek.

Tlak na majitele kladenských Rytířů Jágra ze strany médií, bezcharakterních politiků, ideologů a Haška byl natolik obrovský, že ho ani legenda našeho sportu neustála. Dominátor se totiž úplně zbláznil a při jakékoliv zmínce o spojení našeho sport s Ruskem, kde on sám vydělal slušné peníze, v něm probouzí obrovský vztek. Dokonce zaútočil i na vedení kanadsko-americké NHL za angažování ruských elitních hokejistů a je schopen čehokoliv, čím by dal najevo důsledek svého převléknutí kabátu a snaze proniknout do politiky. V kontrastu s ním je poté přístup ruských sportovců odmítajících účastnit se za ponižujících podmínek sportovních akcí typu Olympijské hry. Mimochodem, slyšeli jste sborově zpívat přepracovanou ruskou hymnu. Není jiný národ na světě, který by byl tak hrdý při její prezentaci.

Zlomit Rusy je pro současný Západ nemožné. Odnesou to tedy všichni, kdo s nimi mají něco společného? V USA a Kanadě nikoliv, tam i Rusové hrají a jsou uznávaní. U nás stačí hrát v Rusku, vyslovit se o této zemi pozitivně či prostě jen mlčet a neřvat nahlas cosi o veřejném nepříteli. Ta zaslepenost a tupost protiruských odpůrců nemá daleko k nacistům nesnášejících Židy či ke skinheadům nenávidějícím všechny jiné rasy, než je bílá. Naopak preferování Ukrajiny, mimochodem značně ovlivněné nacismem, na úkor Ruska, je prostě pouhým fanatismem. A najít si oběť v hokejovém brankáři vrcholem trapnosti připomínající pátera Koniáše při pálení českých knih. AUTOR: Jindřich Kulhavý 6. ledna 2024👉 @cz24news


 

Průměrný počet slepic: 4.8 (145 hlasů)

Tak to je bomba! A tolik mladých lidí..., kam se na ně hrabe naše zblblá mládež, tohle by u nás nikdy nedala do kupy. Jak Queeni v Maďarsku. Paráda!

Průměrný počet slepic: 4.6 (50 hlasů)

Nádhera poslouchat tuto krásnou hymnu hrdého národa který nikdo neporazí. Mráz jde po zádech při poslechu této vlastenecké hymny. Toto anglosasové nikdy nepochopí , oni neznají co je to vlastenectví a proto nedokážou Rusko porazit. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (47 hlasů)

u nás měl pozoruhodný přednes státní hymny již nežijící veliký vlastenec Jára Cimrman, pardon, chci říci kníže Karel Schwarzenberg. Jó, to bylo hodně noblésní...

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)
Trvalý odkaz

Poradce bývalého ukrajinského prezidenta Leonida Kučmy a dnes analytik a komentátor na volné noze Oleg Soskin v nejnovějším videu už bez obalu a bez servítků prohlásil, že za současného velení armády a vedení země nemůže Ukrajina porazit Rusko, protože země se dostala do stavu a situace, že ji všichni západní partneři fakticky a prakticky opustili. Ukrajina za současného stavu a vedení země nemůže Rusko porazit! Zelenský se začal motat do válečného velení! A německý Frankfurter Rundschau už otevřeně napsal, že tlak na Zelenského sílí s výhrůžkou od Američanů, že buď Kyjev urychleně vyjedná s Ruskem příměří a vyrovná se s realitou ztráty území, anebo bude Kyjev riskovat ztrátu více území! Ruská armáda totiž podle západní rozvědky chystá nový útok na Charkov!

Zelenský zapudil generály pro “neschopnost” a podle informací se sám ujal vedení bojových operací. Přesně jako to udělal Hitler ke konci války. U prezidenta Zelenského se projevuje paranoia, která je typická pro dlouhodobé uživatele kokainu. Zelenský přestává všem věřit a chce mít vše pod kontrolou, proto zasahuje do vojenských operací stejně jako Adolf Hitler ke konci války, který zcela převzal řízení armád Wehrmachtu již na podzim roku 1944. Hitler obvinil všechny generály z neschopnosti a porážek a převzal řízení nad válečným úsilím celé Říše do svých rukou. Zdá se, že Zelenský se dostal do stejné situace.

Americký kongres při posledním jednání před dvěma dny znovu zamítl Ukrajině balík 61 miliard USD na pokračování války a Republikáni už zašli dokonce ještě dál, když prohlásili, že válka na Ukrajině nemá vojenského řešení a Kyjev musí najít jiné cesty k vyřešení konfliktu, čímž se myslí rozhovory a vyjednání příměří s Ruskem. Informoval  o tom ve čtvrtek německý list Frankfurter Rundschau s odvoláním na zdroje amerického tisku.

Dva hlavní důvody, proč Američané ztratili důvěru ve vítězství Ukrajiny. A začal kolaps evropských ekonomik kvůli propadu Německa. Za prvé, Ukrajina nezvládla letní ofenzívu a 100 miliard USD, které ta ofenzíva stála převážně americkou státní kasu , vyletěly do povětří, stejně jako západní technika na minových polí Surovikinovy obranné linie. A za druhé, mohutné evropské sankce proti Rusku totiž ruskou ekonomiku za 2 roky nejen nepoložily, ale Rusko minulý měsíc v prosinci zakončilo rok 2023 s ekonomickým růstem HDP na úrovni 3.2%  a zařadilo se mezi nejrychleji rostoucí ekonomiky na světě ve srovnání se zeměmi EU nebo v porovnání s ČR, která měla za rok 2023 negativní růst -0,7% HDP za třetí kvartál loňského roku.

To jsou úryvky článku, celý článek viz zde:
https://aeronet.news/oleg-soskin-ukrajina-za-soucasneho-stavu-a-vedeni-zeme-nemuze-rusko-porazit-zelensky-se-zacal-motat-do-valecneho-veleni-a-nemecky-frankfurter-rundschau-uz-otevrene-napsal-ze-tlak-na-zelenskeho/

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)

 Obávám se, že něco nyní dojednávat s Ruskem nemá šanci na úspěch. Nejen Putin,ale asi i většina Rusů se dokonale zatvrdila. To je výsledek posledních měsíců. Putinovy rozkazy jsou jasné a odůvodnění také. Takže aby celý ten příběh měl nějaký efekt, muselo by se uvažovat v mnohem širších souvislostech.  Něco na způsob Jaltské konference jako kdysi.  A jistě víte k čemu tam došlo a co to způsobilo.  Jenomže Amerika se ted z toho všeho vyzula a EU by musela přijmout mnoho podmínek. To je totiž přesně to, co v této šachové partii Putin rozehrál. A když mu to Západ nedá, nepřijme, tak si to prostě vezme. Má kupodivu času dost, nedávno říkal v Číně, že to odhaduje ještě tak na 4/5 let.  Někdy mám pocit, že v Bruselu jsou už úplně mimo realitu, jestli si myslí, že jim Putin jen tak nechá Ukrajinu aby si ji mohla přivlastnit formou investic apod. a sama se z těch ran zotavila. Spíš to vypadá tak, že uvidíme ještě horší věci. Tam na východě i tady v unii.

Průměrný počet slepic: 4.8 (41 hlas)
Trvalý odkaz

spustilo prase z Řeporyjí, estébák Dominátor a další psychopatičtí rusobijci. Hokejový klub Rytíři Kladno získal slovenského brankáře Júliuse Hudáčka, který v poslední sezoně působil v ruské KHL. Rytíři Kladno kvůli kritice ukončili spolupráci s Hudáčkem po pouhých dvou dnech. Klub Jaromíra Jágra angažmá hájil, ale od “veřejnosti” se na něj sesypala vlna kritiky.


reporyjske prase

Průměrný počet slepic: 4.6 (43 hlasů)

Nechápu, že u nás může být ve funkci člověk s papíry na hlavu - ty on jistě musí mít, jinak by nemohl dělat na veřejnosti to, co dělá. A to, že ho nechají vyjadřovat, jak se vyjadřuje, je jenom pravá vizitka strany ODS, prezidentčíka a Nerudové, kteří se s ním nechávají fotit. Prase s odpudivým tělem a rypákem. I to prase je proti němu příliš krásné.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

Rozdíl mezi Vámi a Vidlákem je ten že Vidlák je realista a Vy posuzujete situaci přes emoce. Navíc nerozlišujete svá přání od reálného stavu věcí a podle toho posuzujete i jiné. Předpokládáte že pokud někdo reálně zhodnotí situaci, že si ten dotyčný přeje aby to tak bylo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)

 Vaše "realita" vychází z Vašeho vidění světa, moje z mého vidění a ať koukám sebevíc, kromě srandisty Kalouska nikoho nevidím. Opravdu nechápu tu adoraci jeho osoby, to je právě ten podivný příznak. Apropos můžete mi sdělit jednu jedinou věc, která byla přínosem Kalouskovic za jeho několik desetiletí působení v politice? Dluhy? Ministerstvo obrany? TOP09? Ministr Drábek? Totální devastace ekonomiky "utahováním opasků"? A reálné zhodnocení situace? A to co jsem napsal není pravda, není to skutečnost?

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

Nějak nechápete že co já si myslím o Kalouskovi, na tom vůbec nezáleží. Důležité je co si o něm myslí značná část voličů. To je pro výsledky voleb důležité.

Ale abych uspokojil Vaši zvědavost, tak Kalouska a strany ve kterých byl  jsem nikdy nevolil.

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)

státnímu aparátu, jako jediný od 1989

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

na něj pořvával, že ho pověsí. Zmazal bych ho taky, sopla.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

.. v KDU-ČSL. Pověstný je už jeho výrok: "Přece nenecháme Čunka chodit po Vsetíně žebrotou.."

Ať je, jaký je, politiku dělat umí. Sice tu mafiánskou, ale jiná tu stále ještě není.

Průměrný počet slepic: 3 (14 hlasů)

Ano, to jste řekl přesně - mafiánskou politiku dělat umí..., od něj se to naučili dnešní tatrmani. Politika s heslem - my na prvním místě, lidi ať si trhnou. Hlavní je naslibovat a zblbnout před volbami, potom ať si nás třeba vlci schramstnou.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

Kalousek (pro mě skončil, když se chtěl spojit s KSČM) dobrý ministr financí - dejme tomu, ale Babiš? Kdepak. Že by někdo s tak zoufalým všeobecným přehledem (planety, žaludky krávy...) mohl být dobrý v makroekonomii? Nebo je nějaký autista? Byl to on který zbytečně prudce zvedl výdaje státu tak, že to opravit může jen politický sebevrah, v tom má Fiala pravdu, ovšem Fiala and his boys se chová stejně, navíc ještě potírá ty, kteří protestují, což Babiš nedělal, ale zase zneužíváním pravomoci potíral konkurenci (např. FAU). Vidláku, a co Klaus (kterému nemůžu odpustit tu amnestii), ten to měl nejtěžší!

Průměrný počet slepic: 2.7 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

na Kočárníka a pana Janotu, který rozpočty tehdy připravoval. Byly v přebytku.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

.. národohospodářský génius, někdo jako "Pan Živnobanka", tedy, Jaroslav Preiss..

Vůbec celý ten cyklus "Utajené příběhy českých dějin" doporučuji k pozornému, a nejlépe opakovanému shlédnutí. Doporučuji i "přetrpět" epizody, které vám na první pohled budou připadat zako "blbost" či "ezokravina".

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

vyrostl v malé středočeské vesničce Třebonínu, u Čáslavi.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Hvězdné období ODS. Po něm už jenom sešup.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Na seznam.cz někdy chodím jen kvůli tomu že tam v diskuzi mohu přečíst některé názory nás chcimírů, které seznam.cz nesmaže nebo nestíhá smazat. Jeden zajímavý názor chcimíra je například tento:

1) válku neschvaluji žádnou a těch lidí na UA je mi nesmírně líto.
2) nejsem rozhodně proruský (pardon jen za jedno S ), ale nejsem ani jednostranně a slepě proukrajinský jako mnozí ovcoidní spoluobčané.
3) neskutečně mi vadí řeči typu, že jsme ve válce, protože ČR v žádné válce není, naštěstí.
4) stejně mi vadí řeči typu, že ukrajinci bojují za nás a nebýt jich, že jsme pak další na ráně, to je také slušná debilita, protože rusáci mají evidentně plné ruce práce s Ukrajinou a také jsme v NATO a pokud by napadli nás (čemuž fakt nevěřím), tak už je to stejně jedno, celé NATO jde do války.
5) podle našich médií co rusák, to zmetek, idiot a totálně neschopný hňup a co ukrajinec, to kladný hrdina s téměř nadpřirozenými schopnostmi.
6) co mi přijde tedy úplně debilní je to, že chtít mír, tedy být tzv. CHCIMÍR je něco špatného, takže je lepší být pablb a chtít války, jo? Super, vy všichni co si tu válku přejete mazejte bojovat!
7) nejsem volič SPD ani ANO, pivo nepiji, finančně se mi daří nadstandardně a mé vzdělání je myslím velmi slušné ...

Tímto jsem shrnul všechny ty kraviny co se na podobné komentáře podobné mému odepisují ... a když už jsme u toho, na žádné komentáře zapálených "ukrajinských bojovníků nereagují".

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

And I have a dream also...

Že nad Krymem zavlaje ukrajinská vlajka .. spolu s ruskou. Že lidé v okupovaných oblastech si začnou vládnout sami, tak jak to přednesl Egon Musk. Že válka skončí a lidé budou moci zase žít beze strachu..

Je to jen sen?

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

.. jak ulehčit vlastnímu svědomí.

Proto pro Bílé AngloSaské Protestanty (WASP) byli černí otroci SAMCI a SAMICE, místo matrik vedli PLEMENNÉ KNIHY,(doporučuji shlédnout starý film Mandingo, je otitulkovaný, a Nespoutaný Django)

Slované a Židé byli zase PODLIDÉ a dnes jsou aktuálně DEHUMANIZOVÁNI Rusové.. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Čekat cokoliv dobrého od pana Kalouska, stejně jako od Václava Klause, je totéž jako vyhánět čerta ďáblem.

Paměť značné části českých voličů, stejně jako jejich naivita, je bohužel takového druhu, že jsou ochotni skočit na naprosto jakýkoliv lep. Lhostejno zdali na lep pěti-koaliční nebo na lep pana Kalouska, k jehož osobě pan Vidlák upíná ničím dobrým podložené naděje.

Inu, kdo se zlem zachází, ten s ním také schází. Nebo ještě jinak: "Nečiň druhému to, co nechceš aby on činil tobě." Já tedy pro své spoluobčany nebudu volit cokoliv, v čem by figuroval pan Kalousek. Pořád totiž ještě - domnívám se - dokážu rozeznat dobro od zla.

Jiří

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

dobrého od Babiše je ještě naivnější než od jmenovaných, a přesto uvidíte, kolik takových se najde.

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

ale chytrá sviňa. A jestli je někdo schopen ořezat státní darmožrouty, tak je to právě on. Hilšer je sebestředný, exhibicionistický debil.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

platí všichni co jezdí na dovolené. Tzv. vzdušné obcím. Jak u nás, tak v cizině.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

 Prvá je záverečná práca z Fakulty humanitných štúdií na tému:

„Posúdenie schopnosti vaginálnej orgasticity žien na základe ich chôdze“. Ďalšia je „Stratégia zoznamovania homosexuálnych mužov“, či „Genderová analýza seriálu Simpsonovci“. Prípadne práca „Genderové stereotypy v knižke Ferda Marvca“. Ide o progresívne, takzvané „woke“ témy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

radši jsem ani psát nechtěla, ale když to tu čtu...
Možná článku nerozumím, snad jen chápu, že Vaším cílem nejspíš bylo ukázat Vaši schopnost nezaujatosti a předvídavosti. Bohužel jste však tím zároveň zpochybnil i něco z toho, proč vám mnozí věřili. 

Takovou slavobránu by si  bez připomenutí alespoň některých Kalouskových "zásluh" nedovolili snad ani na S/N :    
"Kalousek je chytrý, vtipný, velkorysý, projevuje respekt, má odvahu, nikdy dopředu neprohlásí nějakou hovadinu, vynikající rétor, dobrý MF (?!)...." Prostě etalon ctností a schopností!  Bylo to nutné? Čemu a jak sloužily a slouží  tyhle jeho pochybné "kvality" jste nezmínil a jen jste si zahrál na babu Vangu. Kdosi tu tvrdí, že prý jen popisujete realitu.  Nikoliv, ta  Vaše "hodnocení" se snadno dají zpochybnit s věrohodností podobnou té, s jakou mu ty klady připisujete. Ale patlat se  v tom nebudu. 

A i tak,  žádná z těch Vámi vymyšlených Kalouskových vlastností a schopností nesmaže to, co ten křivák napáchal, ani neodstraní vady charakteru,  který by měl být hlavní kvalifikací pro významnou politickou funkci. 

Volal mi jeden rozezlený známý  (čtenář Vidlí) , čte to prý jako .... pro všechny k mání, na vaše přání vyrobím zdání.... a ptal se Vidláku, zda i porazíte prase pro "to prase"? Nejspíš nebude sám.  Nevím, jestli je tohle to, čeho jste chtěl dosazením  toho křiváka MK  do hlavní role docílit.  Myslím že jste udělal kardinální chybu.  

Dobrou noc
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

že je Kalousek hloupej a neschopnej, když není ?? Finance státu zvládal velmi dobře, zlodějiny do lidovecké kasy hůř. Klidně bych s Kalouskem na pivo zašel, i když s ním ve spoustě věcí nesouhlasím.

Průměrný počet slepic: 1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Nic takového jsem nenapsala. Ale jestli podle vás zvládal finance "moc dobře", tak asi nemá smysl se s Vámi o něm bavit. Na pivo by s vámi určitě šel a  možná by si pozval i TV nebo rozhlas, to on rád, když je ožralej jak slíva.  V tom je právě ta jeho "moudrost".  Dobrou noc. 

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)