Ne my, to oni se dívají

Autor

Před několika dny jsem napsal článek o nadcházející Rajchlově demonstraci, který jsem uvedl frází, že zůstat doma znamená souhlasit. Pokud bych zůstal doma, tak souhlasím s vládou v tom, co dělá. Pokud bych zůstal doma, tak vládu nechám dokončit její práci v podobě dalšího ožebračení, elektronických voleb a podobně. Pokud zůstanu doma, tak mi vládní kroky vlastně nevadí.

Vysloužil jsem si za tento článek pár štiplavých komentářů, že už jsem jak Rudé právo. Ti také říkali, že kdo není s námi je proti nám a kdo se nezúčastní, ten je revanšista… Prostě ať nepoužívám tak silná slova, Rajchl ostatně taky nemá žádné řešení, demonstrace nemají smysl, atd, atd.

Všem, kteří to tak mají, chci vzkázat, že vůbec nejde o to, jak se demonstrace dívám já nebo Rajchl. Jde o to, jak se na demonstrace dívá naše skvělá, úžasná, dokonalá a eurohodnotná vláda. Včera vyšel průzkum, který říká, že vládě už opravdu důvěřují jen dvě procenta lidí. Všichni ostatní už s vládou mají nějaký prolbém od výhrad až po čirou nenávist. I majnstrým o tom napsal, že vládě už nedůvěřují ani její vlastní voliči… Já osobně si myslím, že své voliče neštvou ani tak tím, jak jim to vládnutí nejde, ale prostě tím, jak se prsí, že to dělají dobře. Opozici štvou a z vlastních voličů dělají debily…

Nemyslete si, on se teď Fiala bude bedlivě dívat, jestli ten průzkum ultraslabé důvěry zůstane jen na papíře. Průzkum je jedna věc, kliknutí na kolonku nic nestojí, ale děláme to tak blbě, že lidi prostě zvednou zadek a přijdou na Rajchlovu demonstraci i přesto, že naše spřátelená média mu neustále nasazují psí hlavu? Je skutečně nedůvěra vládě tak velká, že to lidi začíná zvedat ze židle?

Lidi nepřišli? Výborně, protestní hlasy jsou pořád slabé, roztříštěné, Zbyňku, tak vytáhnem ten další balíček a já to pak v televizi okecám, jak to děláme dobře. Lidi nepřišli na demonstraci? Skvělé, tak vytáhneme ten zákon o elektronické volbě a snížení volebního věku. Babiš nám tady bere voliče, musíme si je sehnat mezi mladými a blbými. Pro STAN a TOPku je to jediná možnost, jak se udržet ve sněmovně.

Na demonstraci nevystoupil nikdo za SPD? Skvělé, Okamura se chce držet stranou a nechce se k tomu přihlásit, i když půlka lidí, co na demonstraci přijeli, jsou jeho voliči a druhá půlka by mohla být jeho voliči. Na demonstraci nevystoupil nikdo za ANO? Dvojnásob skvělé, Andrej cílí na zhrzené voliče ODS, ale před volbami naše nezávislá a pravdomluvná Česká televize vytáhne zase nějaké Pandora papers, voliči se leknou a ještě rádi to zase hodí Blyštivému Péťovi. A mezi alternativními influencery se tentokrát Babiše nikdo nezastane, protože je štve obranná dohoda s USA a protože jasně řekl, že českým Orbánem být nechce…

Lidi jsou naštvaní? Ale zase tak moc naštvaní nejsou, jsou naštvaní jen na kliknutí kolonky v průzkumu. Zavolat koordinátorům a nechat se tam i zpátky dovézt autobusem za tři stovky, to už jim za to nestálo. Naše vláda to dělá dobře, zavolejte filmaře, uděláme si další spot na fejsbůk, jak plníme naše sliby a snižujeme drahotu i inflaci…

Když na tu demonstraci lidi nepůjdou, je to signál pro vládu, která si z něj vezme, že všechno dělá dobře. Je jedno, z jakých důvodů tam lidi nepřijdou. Jako ohnivým písmem z toho bude svítit, že lidi jsou naštvaní na zaškrtnutí kolonky s nedůvěrou, ale nejsou naštvaní, aby chtěli Blyštivého Péťu vyměnit. Takhle se na to budou dívat ze Strakovky.

Pokud lidé na demonstraci nepřijdou, tak PRO prostě bude méně investovat do masových akcí a více do kontaktní kampaně. Jindra bude dál objíždět republiku, skládat kandidátky a vysvětlovat svojí vizi. Ale na vládě budou mít krásný den, protože jim bude jasné, že už dovládnou a mají dost času si zabetonovat pozice.

Liberálové nás totiž nijak nerozlišují. Pro ně jsme zhruba to samé, co byla husitská revoluce pro církev. Koncily se také tetelily blahem nad každou zprávou o tom, jak se kacíři mezi sebou mydlí a vůbec nechápali jednotlivé proudy. Z vnějšku vypadalo husitské hnutí jako hnízdo hadů.

Podívejte na všechny zprávy o „dezinformační scéně.“ Majnstrým tam míchá dohromady ezoteriky s politiky, aktivisty i influencery, opisují jeden od druhého, soutěží v dehonestování a nálepkování, ale až na výjimky se nikdo nikdy nepřijel mezi alternativu podívat. Prakticky nikdo se nepřijel normálně zeptat, co tady kdo vlastně chce. Jen chrlí zprávy, na kterých máme čertovo kopyto. My to pak čteme a smějeme se tomu, protože je to tak prostoduché a ubohoučké. Otevři svou mysl oni zařadí do stejné kolonky jako Hájkův Protiproud… nebo Duška porovnávají s Rajchlem.

Jeden příklad za všechny… Když se místní evangelická komunita bavila o mém případu, tak to hlavní, co mi kladli za vinu, že se kamarádím s hentím Vrábelem. Protože to je přece ten nejhorší mor. Takhle si to před půl rokem přečetli v Respektu. Tenkrát byl Láďa Vrábel ještě v kurzu a majnstrým ho vykresloval jako hlavní zlo. Co na tom, že jsem se s ním osobně nikdy nepotkal. Co na tom, že už v zimě bylo jasné, že z jeho projektu nic nebude. Co na tom, že udělal demonstraci, kde skoro nikdo nebyl. Správný liberál prostě věří České televizi a co tam řeknou, to je svaté. Nemají ani základní přehled. Jen sledují, kdo zrovna vyčnívá, tomu přiřknou ty nejhorší vlastnosti, aby jím mohli řádně pohrdat a pak po něm jdou. Až jim média určí jiného arcilotra, tak prostě přepnou.

Mimochodem… teď jsem někde zaslechl, že Láďa Vrábel zakládá politickou stranu… Je to pravda? Málem mi vypadly oči z důlků. Ten, který loni odmítal pro svůj projekt založit obyčejný spolek, teď zakládá politickou stranu? V jeho případě tedy spíš politickou individualitu, než stranu.

Zkrátka a dobře, pokud vláda neuvidí odpor, bude si dělat, co chce, protože přece může. Ale podívejte se na soudce Fremra… Tam se to obešlo dokonce bez demonstrace. Samotný Fremr má z ostudy kabát a vrchní rozvědčík taky. Navíc ještě ukázal celému národu, že si komoušké myšlení v celé šíři uchoval. Proč se tak stalo? Protože byl vidět odpor. Velký odpor. Pro mě je to obzvlášť zajímavá situace, protože tady se hladce shodli alternativní influenceři, lidi kolem SOSP a Marek Hilšer… Kdo by to byl kdy řekl. Ať je Hilšer jaký je, rozhodně si zachoval víc nezávislého myšlení než třeba atombába Drábová.

Ptám se. Kdo další u nás umí svolat stotisícovou demonstraci? Kdo další to demonstrantům ulehčuje organizací autobusů? Kdo další objíždí republiku několikrát týdně? Kdo má dost prostředků a autority, aby už nejen lepili letáky, ale dávali to i na bilbórdy, které místní platí sami? Kdo má největší dosah na alternativě? Kdo reálně přetavil všechny protestní události v něco, co se nejvíc podobá funkční organizaci? Všímáte si, že Rajchlovo PRO už je na alternativě vlastně druhá nejstarší strana po SPD? PRO vzniklo před rokem a půl. Všechny ty Česka na prvním místě, Národní rady obnovy, HONy, Stávkové výbory a podobně, vznikly později. A leckteré už stihly i zase zaniknout nebo se znemožnit. PRO organizuje nejviditelnější odpor proti vládě. Nemyslete si, Fiala se bude dobře dívat, jestli počet lidí bude na Václaváku zase dosahovat až tam k tramvajové trati nebo ještě dál. A pokud nebude dosahovat až ke kolejím, tak si s Rakušanem oddychnou, na nepříjemný průzkum zapomenou, sáhnou do šuplíku a vytáhnou další vládní fremrovinu. Však se tím netají…

Oni tam ve Strakovce (ale i leckde jinde) nerozlišují. Větší demonstrace pro ně znamená, že se ta rozhádaná alternativa hádá míň, víc spolupracuje a odpor sílí. Stejně nevědí, kdo je kdo a proč. Nevědí, na čem se tříštíme. Menší demonstrace pro ně znamená, že je všechno v pořádku a zprávy z Vnitra a BISky mají pravdu. Takhle se na to bude dívat náš Péťa, takhle se na to bude dívat Petr i Pavel, takhle se na to bude dívat Rakušan. Jim je jedno, kdo je tady s kým a proti komu. Oni koukají jen na to, co vyčnívá. A když nic vyčnívat nebude, tak si prostě pojedou dál svojí agendu a v příštích volbách se ve volebních grafech nadějeme typických bidenovských křivek, volební výsledky nepůjde přezkoumat a zatímco Rajchl bude objíždět sokolovny, Marketa Pekarová Adamová bude objíždět gymnázia, aby šestnáctiletým děckám vysvětlila, že jí mají volit.

Ale pokud demonstrace bude větší než posledně… Sakra, soudruzi, ten průzkum nelhal. Už tu začínáme být po Jakešovsku jako kůl v plotě… Sype se to všude kolem… na Slovensku Fico, v Rakousku Svobodní, válka na Ukrajině jde blbě, AfD v Německu, Lotyšsko směřuje k euroskeptické vládě, Soros se stahuje z Evropy…. není dobré, abychom zrovna my vydrželi nejdéle. Naposled vydržel nejdéle Caucescu a místo aby dostal důchod jako Biľak, tak dostal olovo… Péťa bude pečlivě měřit, jestli stojí lidi až dole na Můstku. Do poslední chvíle bude nervózní jak pes.

Jo a na závěr… Myslíte, že za alternativu zasáhne do voleb ještě nějaká jiná strana než PRO? Myslíte, že vůbec nějaká stihne vzniknout, konsolidovat se a dát dohromady alespoň kandidátní listiny? Když sleduju cvrkot, tak jsem si skoro jistý, že to dopadne podobně jako v prezidentských volbách. Řečí o kandidátech bylo hodně… ale nakonec jsme všichni pěkně volili Babiše, protože nikdo jiný nebyl… Jestli to všichni ostatní povedou dál tak, jak doteď, tak se PRO stane pravdou, která zbyla. Jindra Rajchl je hodně výrazný náčelník. Ale alespoň má i nějaké indiány, kteří jdou a vylepí letáky. Ostatní mají jenom náčelníky.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat moji knihu. Kdo pošle alespoň 200,- Kč, může si stáhnout audioknihu.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (258 hlasů)

Komentáře

Jedna z cest ukončení této vlády by mohl být rozpad petidemolice. Údajně to je málo pravděpodobné. Od   zdrojů  se dobrovolně neodchází. 

Nicméně 2% podpora a velká demonstrace. Třeba někde začnou velké  obavy z další budoucnosti a k rozpadu skutečně dojde. Prý je to velký optimismus, volební právo pro 16-ti létě a elektronická volba jednotné petikoalici poslanecké mandáty zajistí. 

Souhlasím, že je třeba je znejistět.  Na PL jsem se dočetl, ze demonstrace je plánována na 16 září.

Průměrný počet slepic: 4.4 (52 hlasů)

Mimo téma:

Extrémně brutální znásilnění ženy ve Francii od imigranta šokovalo celou Francii. Zhroutili se i lékaři po převozu znásilněné ženy do nemocnice. Žena bojuje o život. Policie ve Francii informovala o tomto zločinu teprve teď i když brutální čin znásilnění se stal před 10 dny. Je vidět že i ve Francii se chrání imigranti, stejně jako i u nás v ČR, kde se nesmí dostat na veřejnost násilnické činy Ukrajinců.

A jak by se mohli dostat na veřejnost když fialová vláda v čele Petra Fialy tohoto zarputilého ochránce Ukrajinců má veliké plány na Ukrajinizaci Česka. Novinky cz  zveřejnili  zprávu  o tomto zločinu znásilnění viz níže samozřejmě bez diskuze protože ví že se sesypou nadávky od českých občanů proti Ukrajincům kteří páchají zločiny na úkor Čechů. Po dvou znásilněných českých žen a jedné vraždy českého muže od Ukrajinců je jisté že budou následovat i jiné zločiny od této obrovské masy (přes 500.000) Ukrajinců v naší zemi.

Co ty na na to vykulený ministře vnitra Rakušane? Stále platí kolektivní vina na ruské občany jen protože jsou Rusové kdežto na vámi chráněné Ukrajince se tvoje kolektivní vina nevztahuje?

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-extremne-brutalni-znasilneni-sokovalo-francii-zhroutili-se-i-lekari-40440768#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


 

Průměrný počet slepic: 4.6 (61 hlas)

Vyhostit takovýho hajzla do země jeho původu a už nikdy nevpustit do Evropy. Dvacet let ho budou Francouzi živit a pak by měl být "převychovaný"? To samé s ukrajinskými násilníky u nás. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Je třeba přijít na Václavák a zaplnit sledované místo pod kolejemi. A bylo by dobré (než s námi úplně zametou) si připomenout:

Prague Pride…?

Já opravdu nevidím

důvod, proč

pořádat pochody

Prahou a ukazovat

tam nahou prdel.
---------------------

Obsah České televize je

smrdutý koktejl, do kterého

je přilévána neznalost a

hloupost.

---------------------

Třiaosmdesát procent občanů je proti uprchlíkům,

ale devadesát procent novinářů je pro uprchlíky.

To svědčí o kvalitě českých novinářů.


(Miloš Zeman exprezident ČR)

-------------------------------

Rozdíl mezi Havlem a Zemanem:

Havla v roce 1989 zvolili poslanci KSČ,

Zemana zvolil dvakrát po sobě ve

svobodných volbách lid.

Průměrný počet slepic: 4.6 (77 hlasů)

přesně 16. odlétám pryč 😠😠😠

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

Každá noha dobrá, ale dovolená je dovolená... :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

zaplaceno před 2 měsíci 😠

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

https://www.youtube.com/watch?v=A8EBF-XxR1w&ab_channel=BlueWindsong

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Vedoucí kanceláře generálního tajemníka NATO uvedl pro norský tisk bombu, že uvnitř NATO se již jedná o možnosti postoupení vybraných ukrajinských území Rusku výměnou za členství Ukrajiny v NATO! Stian Jenssen prohlásil, že uvnitř NATO se již jedná o možných scénářích konce války na Ukrajině a tento návrh prý v NATO vznesly jiné členské státy! Je to signál Ukrajině, že se musí připravit na nevyhnutelné! Kyjev myšlenku ostře odsoudil, ale střet s realitou je nevyhnutelný!

Podle všeho je již nepochybné, že uvnitř Severoatlantické aliance se začínají dít věci, ze kterých nejen v Kyjevě radost mít nebudou, protože ve světle zpackané ukrajinské ofenzívy je už i generálům uvnitř NATO jasné, že zázrak se nekoná a válku na Ukrajině bude nutné zavčas uhasit způsobem, který byl pro západní propagandisty ještě donedávna naprosto nemyslitelný.

Stian Jenssen, vedoucí kanceláře generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga, totiž uvedl pro norský list Verdens Gang, že válka na Ukrajině by mohla být ukončena tím, že by Kyjev přenechal Moskvě část území Ukrajiny výměnou za členství země v NATO. Podle Jenssena se o tomto hovoří uvnitř NATO jako o jedné z možností, ale nejde prý o návrh generálního tajemníka, protože tuto možnost prý v NATO navrhly jiné členské země aliance, nikoliv Norsko.

Po tomto výroku vybuchly v Kyjevě atomové hodiny a nespadly ze zdi, protože ta exploze zbourala celý ukrajinský barák falešných iluzí a představ o vítězství a porážce Ruska s bratrskou pomocí NATO. Právě to NATO teď podle těchto informací už plánuje, jak bude Ukrajina rozdělena. Nejde přitom o proces, že by západ usiloval o mír, protože to je úplně to poslední, co by západ zajímalo.

Snaha o ukončení války na Ukrajině je od začátku až do konce vedena snahou o záchranu amerického dolaru, zachování vlivu a moci kolektivního západu ve třetích zemích a především o uvolnění peněz a zdrojů z Evropy a jejich co nejrychlejší přesunutí do prostoru jihovýchodní Asie na zadržení Číny. Ukrajina se totiž stala urychlovačem a katalyzátorem demise americké moci Pax Americana ve světě, což ukazují procesy v zemích Sahelu v Africe, kde došlo k dalšímu proti-západnímu vojenskému převratu, po převratech v Mali a v Burkině Faso je to tentokrát Niger.

Kolektivní západ potřebuje z Ukrajiny vypadnout, protože je třeba zadržet Čínu v Asii, v Africe a hlavně v Jihovýchodní Asii

Francie a potažmo USA ztrácí půdu pod nohama, a to nejen v Africe, ale dokonce už i na Arabském poloostrově. Mírová konference v Saúdské Arábii o válce na Ukrajině skončila pro USA a kolektivní západ naprostým fiaskem, protože západním vyjednavačům se nepovedlo přimět asijské a africké země, aby se připojily k sankcím proti Rusku.

Mírový summit iniciovaný Rijádem měl velmi podivný formát, protože jedna z valčících stran na Ukrajině nebyla na summit přizvána. Rusko pozváno nebylo, což samo o sobě už dopředu dávalo najevo, že ten summit není myšlen vážně. Pokud svoláte mírový summit a jedna ze stran války není pozvána, tak je jasné, že nejde o mírový summit, ale o něco úplně jiného. Jednalo se o konceptuální summit, který měl demonstrovat západnímu světu konec amerického systému Pax Americana.

Mírový summit v Džiddě v Saúdské Arábii

Nikdo na summitu totiž nevyslyšel žádosti Ukrajiny, aby se arabské a africké země připojily k sankcím proti Rusku a k vyzbrojování Ukrajiny. Mírový summit v Džiddě byl ve skutečnosti pod kontrolou Číny, která se mírovým procesem na Ukrajině snaží získat vliv světové globální velmoci a chce v tomto ohledu nahradit pozici USA. Jinými slovy došlo k tomu, že pokračující válka na Ukrajině urychluje destrukci pozic USA a západního světa po celém světě, nejen v Africe a nejen na Arabském poloostrově.

Takže pokud bude válka na okraji Ruska pokračovat ještě déle, tak kolektivní Západ přijde o svůj vliv a moc po celém světě. Válka na Ukrajině totiž donutila Rusko a Čínu ke sjednocení, ke spojení, a to na úrovni konceptuálního spojenectví, které nepramení z lásky, ale čistě z konceptuálního kalkulu. Čína díky válce na Ukrajině ničí pozice Francie, USA, Velké Británie a celého kolektivního západu v Africe a nyní už i na Arabském poloostrově…

https://aeronet.news/…ny/

Průměrný počet slepic: 4.3 (47 hlasů)

přenechal část území Ukrajiny Moskvě výměnou za členství země v NATO.

 Na takový návrh by dnes západní země, asi přistoupily. ( Sice se úplně nepovedlo, co jsme chtěly ale zase o kousek blíž k Rusku, že jo) Ale nemyslím si, že jej bude chtít RF akceptovat. Putin jasně řekl, že Ukrajina je červená čára. Východ Ukrajiny chtít bude samozřejmě a na neutralitě Ukrajiny bude trvat. Rusko není v pozici, kdy by mělo dělat takové ústupky. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

..."Podle Jenssena se o tomto hovoří uvnitř NATO jako o jedné z možností, ale nejde prý o návrh generálního tajemníka, protože tuto možnost prý v NATO navrhly jiné členské země aliance, nikoliv Norsko...".

----------------------------

To by mě zajímalo, které "jiné členské země" to navrhovaly..., asi nemusíme chodit daleko.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

nemyslím si, že by ten návrh podal někdo z našich j-elit. Přece jenom k něčemu takovému je zapotřebí trochu přemýšlení a taktiky. Z ničeho podobného naší vládu loutek podezdrivat fakt nebudu🙂

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

K něčemu takovému je třeba především hodně hlouposti. Takový návrh by byl pro Rusko nepřijatelný.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsou zde nejméně tři výchozí body, na kterých se mohou shodnout všechny opoziční strany:

(1) Vážíme si občana, chceme to nejlepší pro náš národ.

Jinými slovy: Občan musí být ve své zemi Suverén.
Protože jedině on má právo rozhodnout, co je pro něj nejlepší.
Heslo: O nás bez nás, na věčné časy a nikdy jinak?

(2) Lidé jsou různí, chceme každému nabídnout to, co jeho jest.

Jinými slovy: Dobrý stát se skládá z regionů, které disponují suverenitou.
Je nutno ctít zásadu subsidiarity - rozhodovat na nejnižní možné efektivní úrovni.
Heslo: Jen v  Praze se mají mít blaze?

(3) Státní správa musí být štíhlá a kolegiální

Jinými slovy: Chceme vládu malou a oblíbenou, v níž kolegiálně rozhodují zástupci různých stran
Řízení vlády přenechme prezidentovi, volenému parlamentem ze členů vlády na funkční období 1 roku.
Heslo: Co je malé to je hezké, vystačíme si se 7 ministry bez premiéra.

Průměrný počet slepic: 3.8 (33 hlasů)

Řízení vlády přenechme prezidentovi, voleným parlamentem ze členů vlády na funkční období 1 roku.  ( btw.: nepatří: VOLENÉHO ?)

Takže žádná příma volba?

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

ten češtin je tvrdá ořech ...

Volba prezidenta na 4 roky je generováním nespokojenosti v téměř půlce národa, jak se krásně ukazuje nejen v českých a slovenských poměrech. Když se střídají prezidenti po roce, nemají čas proměnit zemi k obrazu svému. A také nespokojení občané se mohou těšit, že již zakrátko bude v čele státu jejich favorit. Přímá volba prezidenta každý rok by byla vyhazováním peněz na druhou.

Ve Švýcarsku volí federálního prezidenta a víceprezidenta (příštího prezidenta) každoročně počátkem prosince na společném zasedání obě komory parlamentu již od roku 1848, kdy byla parlamentem vytvořena a lidem potvrzena nová federální ústava.

Wikipedia:Bundespräsident (Schweiz)
Die Bundesverfassung der Schweizerischen Eidgenossenschaft kennt weder ein Staatsoberhaupt noch einen Regierungschef. All diese Funktionen werden vom gesamten Bundesrat als Kollegium wahrgenommen. Der Schweizer Bundespräsident hat daher deutlich weniger Kompetenzen inne als beispielsweise die Bundespräsidenten der Nachbarländer Österreich oder Deutschland. Er ist aber anders als diese Bundespräsidenten zugleich Mitglied der Regierung und leitet eines der sieben Departemente der Bundesregierung.
Federální ústava Švýcarské konfederace nezná hlavu státu ani šéfa vlády. Všechny tyto funkce vykonává celá Spolková rada jako kolegiální orgán. Švýcarský spolkový prezident má tedy výrazně menší pravomoci než například spolkoví prezidenti sousedních zemí Rakouska nebo Německa. Na rozdíl od těchto spolkových prezidentů je však zároveň členem vlády a řídí jedno ze sedmi oddělení federální vlády.

WAHL DER BUNDESPRÄSIDENTIN ODER DES BUNDESPRÄSIDENTEN
Die Bundespräsidentin oder der Bundespräsident sowie die Vizepräsidentin oder der Vizepräsident des Bundesrates werden von der Bundesversammlung aus den Mitgliedern des Bundesrates jeweils für ein Jahr gewählt. Eine Wiederwahl für das folgende Jahr ist ausgeschlossen.
Spolkovou prezidentku nebo Spolkového prezidenta a Spolkovou víceprezidentku nebo Spolkového víceprezidenta volí Spolkové shromáždění z řad členů Spolkové rady (švýcarské vlády) na období jednoho roku. Znovuzvolení pro následující rok je vyloučeno.

Švýcarským spolkovým prezidentem pro rok 2023 byl zvolen Alain Berset, spolkovou víceprezidentkou Viola Amherd:

Berset Amherd

Průměrný počet slepic: 3 (11 hlasů)

A do příštích voleb by mohla nastoupit jako sedmikolka.

Ta Vaše prohlášení jsou velmi podobná tomu, když za minulého režimu vláda prohlásila že do roku 1960 následně 1970, následně 1980 dostihneme a předstihneme nejvyspělejší kapitalistické státy.

No bylo by to hezké, proti tomu šlo jen těžko co namítat, ale chyběl tu návod, jak toho dosáhneme. Já vím, ony i návody tu byly ale taktéž ve formě všeobecných frází.

Vy nepochybně ty své fráze zase rozvinete dalšími frázemi a tyto zase dalšími frázemi atd.atd.

A nejen vlády za minulého režimu takto postupovaly ale i nynější vláda blbne hlavně mladé generaci hlavy, všeobecnými frázemi. Například že musíme vyrábět výrobky s větší přidanou hodnotou. To by bylo fajn, ale to chtějí všechny země, a ty buď ví nebo neví jak toho postupně dosáhnout, ale říct jen základní frázi je k ničemu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

Vážený pane Freud,

jak jistě při svém rozhledu a zkušenostech víte, skládá se nejoblíbenější vláda na světě ze 7 členů 4 nejsilnějších parlamentních stran, zastoupených v poměru dle tzv. kouzelné formule 2:2:2:1. Ale pokud preferujete zastoupení co nejširšího spektra voličů, 7 stran bych podpořil taky. Sedm, protože švýcarská vláda nezná premiéra a rozhoduje o zásadních záležitostech kolektivně. Proto také oficiální název tohoto orgánu není "vláda", nýbrž "Spolková rada, Bundesrat" - dobře vládnout znamená radit se navzájem.

Die sieben Mitglieder des Bundesrates - Sedm členů Spolkové rady

Bundesrat 1848 2023

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Nevím Dane Vidláku. Obávám se, že se dívá kde kdo a nejen to, komentuje a hodnotí kde kdo. Včetně mě.

Včera jsem si poslechnul na Protiproudu rozhovor Petra Hájka s panem Semínem, který je jedním z mnoha spolutvůrců vlastenecké fronty v řadách současných široce rozkročených alternativ. Umí vystupovat relativně reálně, je srozumitelný...ale...

Při konkrétní otázce vztahující se k odporu na téma Obranná smlouva s USA posmutněle sdělil, jak veřejnost míjela vývoj schvalování této zvací smlouvy. Bez mrknutí oka sdělil posluchačům a divákům, že jediná strana, která se vymezila proti této smlouvě i demonstrací, byla JEN SPD a ty dvě demonstrace, které byly reálně svolány, za nízké účasti občanů pochopitelně povzbudily pětkolku k radostnému a rychlému proklouznutí celým schvalovacím systémem. V tom bodě s panem Semínem souhlasím. Občané obecně umožnili fialovému konglomerátu horší smlouvu, než kterou dokázali odvrátit při úvahách o umístění radaru USA v Brdech.

Teď k tomu, že nejen oni i ve velmi obecné rovině i my, nebo mnozí z nás "se díváme". Bohu žel, čím dál víc, každý jinak a z jiného úhlu. Včera a předtím několikrát jsem to psal po svém.

Proti oné smlouvě se velmi výrazně spojili komunisté, tedy KSČM s aktivisty Ne základnám a přihlásilo se k té výzvě proti smlouvě v prvopočátku neskutečné množství vlasteneckých skupin i jednotlivců. Komunisté iniciovali petici, kterou prezentovali na stáncích při nejrůznějších příležitostech, i na Rajchlově demonstraci. Součástí kampaně byla i demonstrace v čele s KSČM a zdůrazňuji s manželi Novotnými  z Ne základnám na Malostranském náměstí. Účast byla podobná, jako na demonstracích SPD. Všichni, tedy fialoví i jinak barevní koukali, ale neúčastnili se.

Nicméně petice získala pro projednání v poslaneckém petičním výboru potřebných víc než 10 000 podpisů občanů všech společenských skupin. Iniciátory byli komunisté, proto komunisté referovali, velmi dobře podpořili účastí i vystoupením vedle pana Novotného další občané a o vystoupení pana Skály se nějakou dobu hovořilo s úctou.

Ale, dnes se nejen v souvislosti s touto smlouvou ve spojení s odporem komunistů nemluví, pan Semín se vyslovil jasně, že kromě SPD tato potupná smlouva neprošla žádnou jinou politickou stranou ani opoziční alternativní skupinou.

Nepláču. Nezvyknul jsem si. Proto to píši, ale jen chci opět na DROBNOSTI ukázat, v čem dokonce narůstá náš problém, nemyslím tím problém KSČM, nebo spíš komunistů, protože mnozí skuteční komunisté nemusí být za každou cenu členy KSČM. Každý může mít svůj důvod. Je to problém ve své době výrazně propojené vlastenecké fronty, která se postupně začíná drolit i za situace, kdy i na SEZNAMu vyjde výsledek průzkumu velmi zvýrazňujícího jak moc občané nevěří současnému premiérovi, současné vládě a vládní koalici.  

Je to sociologicky velmi zajímavý problém, fakticky velmi nepříjemné zjištění. Lidé nevěří vládě a slepenci, ale nevědí co s tím, protože ti, kterým by měli, nebo mohli věřit se štěpí a opět NĚKDO "asi" kouká jen po postavení.

Nebudu nikoho přesvědčovat, že JEN KSČM je to pravé ořechové. Není a nemůže to tak být.

Jen pro pobavení dám dvě životní zkušenosti.

Když jsem chodil do tanečních, po výzvě učitele tance "pánové zadejte se" se horda mladíků rozběhla, aby nejschopnější sprinteři ulovili nejžádanější tanečnice. Maminka, když mi pohladila doma klopu nových společenských šatů před odchodem do tanečních, mi tenkrát poradila: " Vládíku nespěchej, určitě si dobře zatancuješ" Jak velkou zkušenost mi ta maminka poradila. Neměl jsem jedinou stálou tanečnici, ale všichni podobně instruovaní jsme si nejen ty taneční užili. Byla to krásná doba mládí a ne všichni a všechny jsme byli dokonalými vzhledem i jinými schopnostmi očekávanými u původně dokonalých tanečnic v řadě, ke které jsme se na prvních tanečních NĚKTEŘÍ hnali.

Později se mi ta zkušenost vrátila v reálnějším životě, než v tanečních.

Zkušenost druhá.

Počátkem sedmdesátých let pro člověka mezi 18 - 20 roky života nebyl problém vstoupit do KSČ, nejdřív v dvouleté kandidátské lhůtě. V té věkové kategorii a v té době to však nebylo mezi vrstevníky úplně "normální", bylo to spíš vrstevníky kritizované dost výrazně s odkazem na nedávný vstup vojsk VS a výsledku Pražského jara 1968. Nebylo nás "neskutečně mnoho", kteří jsme se hnali v první řadě na slova "pánové zadejte se".

Zajímavé však bylo o několik let později, kolik mých vrstevníků, i z těch, kteří na moje rozhodnutí, dejme tomu před pěti roky koukali přes prsty, "VSTOUPILO" do KSČ. Kolik z nich "našlo cestu", kolik z nich mě začalo učit na nejrůznějších místech, na "desetiminutovkách" v pracovních kolektivech, v kontrole účasti na akce MDŽ. 1. máj, oslavy VŘSR, projednávání významných zasedání ÚV KSČ a sjezdů, kolik z nich sledovalo, kolik titulů v podstatě jednostranných informací stranického, mládežnického a odborového tisku objednávám do schránky. A mohl bych pokračovat.

Jedině dodám, kolik komunistů zbylo v místních organizacích nevelkého sídliště v Praze z několika tisíc komunistů, kteří museli z jiného rozhodnutí opustit stranické organizace na pracovištích. V první fázi, když se ještě v devadesátém roce "nevědělo" jak vše skutečně dopadne to bylo skutečně víc než 1500 stále ještě komunistů, po desítkách let se to výrazně měnilo a dnes na stejném sídlišti nakolik stařečků udržuje meč a ... Na stejném sídlišti však byl do posledních voleb pravidelně volen aspoň jeden, nebo dva či dokonce tři zastupitelé. To znamená, že je nevolilo těch několik stařečků a stařenek.

Po létech života na tom sídlišti, když jedu na demonstraci proti pětikolce, poznávám těch cestujících v různých věkových kategoriím ne úplně málo. Zpravidla ne ty současné komunisty. Ti na to většinou fyzicky nemají, aby jeli podpořit svolavatele demonstrací, ale po internetu se nejen ke Kateřině Konečné, nebo Skálovi hlásí.

Pokud vidíte spolu komentující realitu, nepřipomíná vám jeden i druhý příklad především ty taneční?

Ono stát se členem jakékoliv strany z přesvědčení, to chce i trošku odvahy, ale stát se STRANÍKEM, kdy ta strana "může rozdělovat funkce a postavení, to bývá fičák. 

Nejde tedy o to, zda se má vidět a prosazovat PRO, nebo KSČM a pod. Jde o to, jak protagonisté vidí společenský vývoj a udrží tu vizi tak, aby se na jejich přesvědčení "nevěšeli pazdráti", kteří občas tu příslušnou stranu sami podrazí, když jim vyjde vývoz na předpokládaný post.

I proto mi vadí že někteří (není jich málo) nemají odvahu připustit, že PRO, nebo KSČM a navzájem, mohou uspět v celém systému vlasteneckých sil a držet linii vlastenectví a prosperity své vlasti, v případě komunistů (nikoli komoušů) s vlastní pozitivní i výrazně negativní zkušeností celého vývoje své vlasti od jejího vzniku.

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

Ani já na tanečních nespěchal. A na tu dobu mám krásné vzpomínky. Měl jsem úžasnou tanečníci :-)

K fialové bídě. Je to něco jako rakovina ničící naší zem. Něco, co je potřeba co nejdřív odstranit. K tomu aby se to povedlo musí Alternativa postupovat jednotně. Jakékoliv tříštění sil je na škodu. Naši škodu a k radosti pětikolky. Teď není vhodná doba koukat na to jaké kdo nosí triko. Máme společný cíl. Sesadit ten fialový mor. Tak do toho pojďme společně. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

ale mě se v tanečních podařilo vybojovat nádhernou dívku, pěkně rostlou, u které se ale ukázalo, že zase až tak moc ten tanec jí nejde, ale když jsme se víc zblížili, tak jsem zjistil, že v jiných věcech není vůbec lakomá. A upřímně řečeno, ve svých 18 se mi víc líbily ty cviky, které jsme spolu prováděli, než valčík, či tango.

Patrně jsme v tom věku měli každý poněkud jiné priority.

Průměrný počet slepic: 2.3 (15 hlasů)

Proč by jste mě měl nasrat? 🙂 A ještě k tomu opět. 1. Ještě se Vám to nepovedlo a ani teď jste mi tomu nedal důvod. 2. Vůbec netrvám na tom abychom měli stejné priority. Já v té době už měl svou stálou partnerku, takže jsem se opravdu mohl věnovat tanci naplno. A dívka, která na mě na poprvé v podstatě zbyla byla vysoká štíhlá dlouhovlasá blondýnka. Určitě by jste mi záviděl 🙂 Tanec ji šel výborně a postavami jsme se k sobě dobře hodili. Opravdu mám na tu dobu jenom krásné vzpomínky. 

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Myslím si že priority nás kluků byly stejné. Na tančení jsme kašlali ale byla to příležitost seznámit se s děvčaty a s odůvodněním že v místnosti je příliš horko, je vytáhnout někde kde byl chládek a hlavně kde na nás nikdo neviděl. 😊

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Doufám, že víc bylo pochopeno něco jiného, než taktika na úspěch u děvčat v tanečních...

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

a proto mě příběhy z tanečních nevzrušují jako jiné.

Mě zaujal ten příběh ze života. 

A ten je daleko důležitější a poučnější.

Ano, i mě překvapilo kolik zarytých bojovníků proti bolševikům se k nim po vojně přifařilo. Nikoliv z přesvědčení, ale úplně pragmaticky kvůli prospěchu a kariéře. Jak mně bylo vysvětleno. 

A pak přišel Hadrák a oni byli šíleně naštvaní, že ten jejich kůň před vozem byl vlastně hadrový a padnul a rozsypal se.

Ovšem kontakty a cévky a cévy zůstaly zachovány a oni se časem oklepali a táhli opět ke svému slunci Blahobytu a Moci.

Někteří až do té Prahy ke korytům a krmelcům.

Já zůstal dole. Nestěžuju si. Nebojím se své minulosti. Není důvod. 

Netrápí mě, že mě přeskočili mnozí a že nikdy nebudu mít dost, abych si mohl říct: Už mám dost, už si budu užívat.

Kolik to je: Mám dost. Bernarde?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Jenom malé zamyšlení nad tím co znamená tvrzení „Kdo není s námi je proti nám“ (pan Vidlák jej uvádí ve druhém odstavci) a co znamená tvrzení „Kdo není proti nám je s námi“.

Oboje pochází z Bible z Nového zákona a vyslovuje je Ježíš. Leč každý z těch výroků je vhodný pro jiné situace.

Pokud nás námi zvolená vláda zatahuje do války a my si za prezidenta zvolíme vojáka a to šedesáti procenty těch, kteří se k volbám dostavili, tak je to totéž, jako bychom si jej zvolili šedesáti procenty všech občanů s právem volit. Prakticky to znamená, že šesti dospělým lidem z deseti přinejmenším nevadí, že se deset milionů občanů tohoto státu ocitne ve válce a že mnozí z nich – možná dokonce značná část, jako dnes na Ukrajině - budou přicházet o životy. Hodně smutné, že? Zvláštní občanská vyspělost, není liž pravda? Do této situace, jak ji zde popisuji, se hodí tvrzení „Kdo není s námi je proti nám“, neboť se jedná o situaci krajně vážnou. Jde totiž o životy lidí a v takovém případě každé přitakání byť jenom připustitelnosti války včetně nevyjádření se vůbec, je totéž jako s válkou souhlasit. Proti válce je tudíž v naší republice pouze 40% těch, kteří se k volbám dostavili. Kolik pak to asi je z celkového počtu dospělých občanů s právem volit?

Tvrzení „Kdo není proti nám je s námi“ se naopak hodí pro situace v nichž nevolíme mezi válkou a mírem, životem a smrtí, zkázou a stvořením, ale mezi tím co spíše jedna část voličů považuje za vhodnější než část druhá, přičemž nehrozí žádná osudová změna ani žádné nebezpečí, neřku-li válka. Nejde zde o změnu podstaty. Jako příklad můžeme uvést prakticky všechny případy, které tu uvádí pan Miloš z Bernu. Bohužel, k jednání nevyhrocenému, které nemá za cíl zašlapat ty, kteří „nejsou stoprocentně s námi“ do bláta, máme v naší společnosti značně daleko. Že se to nelepší, ukázaly například poslední parlamentní volby, při kterých minimálně dvaceti pěti procentům zúčastněných voličů přišlo oprávněné, že se sečtou hlasy tří stran a porovnávají se se stranou jednou, přičemž to má být ten správný způsob, jímž  dospějeme k optimálnímu vítězi voleb. Kolika pak asi dospělým lidem s právem volit tento podvod nevadil, že?

S přáním všeho dobrého, Jiří

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

že někomu se válka nelíbí, ale vidí, že jí někdo rozpoutal, tak aby zabránil tomu, aby se dotkla i jeho blízkých, tak přestane pacifisticky plápolat bílým práporem, ale nabije pušku a vyrazí mu to rozmluvit.

Dle mého to není militarista, ale někdo, kdo byl donucen se bránit.

Když vám jí někdo flákne, vy srazíte paty s tím, že mu to bude stačit a už vás nechá být? Veliká chyba, příteli. On zjistí, že jste slabý a bude chtít ještě víc a vy jich pak schytáte nepočítaně. Jediná rada je, po té první po něm skočit a jít tomu sráčovi po krku. Možná nevyhrajete, ale můžete prohrát s rovnými zády a až vás bude dotloukat, vy mu neuděláte tu radost, že by u toho viděl váš podrobený výraz, ale uvidí vaší nasranost a že si vás sice podrobil fyzicky, ale v tom ostatním vás nikdy porazit nedokáže.

Průměrný počet slepic: 1.9 (21 hlas)

židovským "Oko za oko ..." a křesťanským "... nastavím druhou". Správný buddhista by dle Dalajlámy měl vzít nohy na ramena :-)

A právě v tomto duchu, jak Berrnarde krásně líčíte, se národy navzájem tlučou od nepaměti do nehistorie.

Průměrný počet slepic: 3.1 (10 hlasů)

V tom případě by mne zajímalo, jak se díváš na Arabsko - Izraelskou šestidenní válku v roce 1967. Tehdy válku začal Izrael a při této válce obsadil cizí území. O tom není nejmenších pochyb.

Já vzhledem ke všem okolnostem, které nejsou jednoduché a jednoznačné, dávám za pravdu Izraeli, ale Ty podle toho, jak hodnotíš vstup Ruska na Ukrajinu, tak pokud měříš stejným metrem, tak dáš za pravdu Arabům, že byli napadeni a nezákonně jim bylo ukradeno jejich území.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

každou válku se sousedy začal Izrael tzv. preventivním úderem 😠, tedy útokem na nepřipravené, zakopané jednotky v hraničních pásmech.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

To je míněno vážně, nebo si děláte legraci?

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Švindlrevoluce v 89 mě celkem zřetelně vyléčila.

Užijte si Prahu beze mne. Budu Vám fandit, ale rozhodně jsou pro mne priority jinde. ;o)

 

Průměrný počet slepic: 2.6 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak uvidíme, kolik z nás nezůstane doma.

Každopádně se můžeme připravit na přesné informování že strany majstrýmu o počtu účastníků. O nedávném pochodu deviantů informovali, že se ho  zúčastnilo 63 tisíc osob. O poslední protivládní demostraci jsme se mohli dozvědět také přesná čísla a to, že se jí zúčastnili nižší desítky tisíc lidí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

akorát by mě zajímalo, jak bude po ukončení SVO vláda ČR obnovat Luhanskou oblast  kterou dostala od EU, když ta oblast zůstane Rusku ??

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

V tom případě ji napřed vybojujeme a teprve potom obnovíme. Pro naši armádu je to prkotina.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)