Největší nepřítel

Autor

Představte si, že je únor roku 2022 a Zelenský sedí někde ve svém prezidentském křesle a má před sebou na stole rozkaz k zesílení ostřelování Doněcku. Máme týden do začátku války. Maria Zacharovová se v ruské televizi směje předpovědím západních médií, kdy že začne ruský útok, kolem hranic Ukrajiny se pohybují statisíce ruských vojáků. Zelenský se rozhoduje… Má za sebou spousty setkání s Američany, kteří mu slibují nehynoucí podporu „tak dlouho, jak bude zapotřebí.“ V Polsku jsou už nahromaděné první vojenské dodávky pro případ války. Česká republika už dávno dodává munici pro ukrajinská děla. Všichni ve všech vládách už vědí, že Putin neblufuje a je připraven svá vojska na Ukrajinu poslat a je ochoten riskovat konfrontaci se Západem.

Kdyby tehdy Zelenský věděl, že za dva roky zaútočí Hamás na Gazu a americká pozornost se upne k mnohem ožehavější frontě, která mnohem více ohrožuje zájmy Spojených států, myslíte, že by ten rozkaz k ostřelování Doněcku vydal?

Nebo se posuňme o tři měsíce. Vyjednavači v Turecku dali dohromady mírové podmínky. Rusko s nimi souhlasilo. Zelenský je odmítl. Měl za sebou další kolo ujišťování, že jsou všichni s ním. Boris Johnson přijel do Kyjeva osobně. Řekli mu, že Rusko padne pod náporem západních sankcí a Ukrajina dostane všechny zbraně, o které si řekne.

Kdyby tehdy Zelenský věděl, že se za dva roky přiblíží americké prezidentské volby, hranice s Mexikem bude praskat pod náporem migrantů a sněmovna reprezentantů zablokuje balíček pomoci Ukrajině (i Izraeli), protože domácí problémy jsou důležitější, myslíte, že by tu mírovou smlouvu s Ruskem tehdy odmítl?

A kdyby Zelenský věděl, jak budou Němci protestovat kvůli škrtům v dotacích, volat po ukončení pomoci Ukrajině a vůbec to bude vypadat na větší změnu politiky, myslíte, že by schválil útoky na Nordstrým?

Myslíte, že by byli Fiala s Rakušanem stejně arogantní a hluší k požadavkům demonstrantů na první demonstraci, kdyby věděli, že brzy bude vlastně ze stejných důvodů protestovat i celé Německo? Myslíte, že by si Petr Pavel dovolil svoje invektivy, kdyby věděl, že volby na Slovensku brzy vyhraje Fico, v Holandsku vyhraje Wilders a vůbec se v Evropě dost bude měnit situace?

Myslíte, že by se liberálové tak moc tetelili ze zabíjení Russů a milovali to okázalé psaní vzkazů na zbraně, kdyby věděli, že americká pomoc Ukrajině skončí tak hladce a snadno? Myslíte, že by Jana Černochová tak moc volala po třetí světové válce a fotila se ze zbraněmi, kdyby věděla, že se na fildě objeví šílený střelec a bude vraždit? Myslíte, že by Nora Fridrichová tak snadno rozšiřovala slovo chcimír, kdyby věděla, že Rusko neprohrává?

Myslíte, že by čeští podnikatelé přispívali s takovou chutí na tanky Tomáše, kdyby věděli, že válka bude dlouhá a drahé energie jim brzy začnou ničit byznys? Ano, takhle to je… každá zbraň, která se dostane na Ukrajinu, ta prodlouží konflikt a prodlouží dobu naší recese díky šíleným cenám elektřiny. Každý příspěvek na raketomet Přemysl zařídí, že další podnikatel u nás bude muset skončit s byznysem a prodat ho nadnárodním korporacím.. pokud to od něj vůbec někdo koupí…

Myslíte, že by německá vláda tak moc volala po grýndýlu, kdyby věděla, že bude čelit takřka generální stávce? Povolili by v Kolíně nad Rýnem hentu velkou mešitu, kdyby věděli, jak to bude vypadat, až tam bude?

Myslíte, že Fiala tušil, že se jednou bude muset uchýlit k videím o nutelle a indickém kolovrátku? Ajem sakcefl…

Myslíte, že by Rakušan dělal svoje gestapácké plakáty o nahlašování závadného obsahu a limitu svobody slova, kdyby věděl, že zakrátko bude muset dělat debilní videa o diskusi a ujišťovat nás, že tam žádná cenzura nebude?

Jen Uršulka Leyenová je v klidu. Ukrajina vítězí, Rusko prohrává a jiné zprávy jsou dezinformace…

NEJVĚTŠÍM NEPŘÍTELEM JE VŽDYCKY VLASTNÍ SEBEVĚDOMÍ.

Půjdeme do války s Ruskem, Amerika nám kryje záda, co by se mohlo podělat? Protestující lůzu zhurta okřikneme, stojí za námi Sorosovy fondy, americká ambasáda i liberální média, co by se mohlo nepovést? Patříme na západ a nepatříme na východ… kdo říká něco jiného, je zrádce. Co by se mohlo stát? Vítězství je naše a nikdy jinak. Není totiž alternativa. Migrace nemá alternativu, grýndýl nemá alternativu, konfrontace s Ruskem nemá alternativu, americká hegemonie nemá alternativu…

Američané by mohli být prostě unaveni Ukrajinou. Může se jim rozesrat jiný kus světa, mohou se pohádat v kongresu tak moc, že na Ukrajinu nebudou brát ohled. Budou mít volby a po nich to může vypadat úplně jinak. Němci mohou padnout do recese, vláda může mít svých starostí dost. Do europarlamentu se mohou dostat úplně jiní poslanci… Válka v Izraeli se může vyvíjet špatně, doprava v Rudém moři může kiksnout, dokonce může kiksnout i proplouvání Hormuzským průlivem. Číňan si může troufnout na Taiwan a KLDR může ostřelovat Soul, Hizbaláh může ostřelovat Izrael.

Tohle všechno bylo známo předem a stokrát jsme to viděli. Ale asi jen my dole. Elity si svých proher vlastně ještě nevšimly. Nedotkly se jich.

Moře bylo po kolena… jsme nejlepší, nejdokonalejší, všechno máme pod kontrolou, všechny dosavadní neúspěchy byly jen náhoda a nebo chyba v matrixu… Fiala patří ke generaci politiků kteří se zformovali v devadesátkách a ještě pořád žijí v iluzi unipolárního světa. Naše místo je v americké řiti, protože je to je sice poněkud ponižující, ale jediné možné.

Všimněte si – přesně tohle mají Fiala s Rakušanem i v povaze. Podlejzání k těm nahoře a nemilosrdnost k těm dole. V devadesátkách to asi jinak nešlo. Západ neměl alternativu. Dokonce i Rusko chtělo tehdy patřit na Západ. Je třeba se lísat ke stolu jediné velmoci a být vděčný za drobty. Nikdo nechtěl být v Číně proletářem, nikdo nechtěl mít dům v Africe. Našim pětikoaličním představitelům to vydrželo dodnes. Už nikdy nebudou fronty na banány… tedy, pokud v Ekvádoru nepovstanou drogové kartely. Západ zvítězí nad Ruskem… tedy, pokud se Írán nespojí s Jemenem, Sýrií, Hizbaláhem i Hamásem a Saúdové nezačnou přijímat platby i v juanech.

Zelenský je přesně totéž. Západ je nejlepší. Netřeba přemýšlet o variantách, kdyby se ty americké sliby třeba nevyplnily. Amerika přece bude podporovat Ukrajinu pořád… tedy, pokud Hamás nezaútočí na Izrael, Trump nebude mít příliš dobré vyhlídky na vítězství ve volbách a Mexičani nebudou migrovat do Texasu a Kalifornie.

Ŕeporyjec také klidně mluvil o tom, že Češi potřebují válku a podřezat. Nebál se, že by se to mohlo otočit. Stojí za mnou ODS, mohu si říkat co chci, žádný prokurátor mi klepeta nanasadí. Aby to ještě za půl roku byla pravda…

Není alternativa… alternativy byly, ale prostě je ve své aroganci a sebevědomí neviděli. Co děláme, dobře děláme. Dopředu jsme si určili, co bude ta správná cesta a diskusi o všech ostatních jsme potlačili. Není alternativa… Nemusíme se zabývat hlasy nějakých chcimírů na náměstí. Sami víme nejlépe, jak to dělat. A kdo to nechápe, ten patří do basy.

Běda společnosti, která na začátku diskuse začne rovnou potlačovat některé názory. Může se pak snadno stát, že si už dopředu eliminuje ještě nenalezenou pravdu. Na začátku je všechno názor. Pokud jsou rovnou některé z nich nežádoucí a zakázané, snadno se s nimi zakáže i pravda. Kdo na mučidlech usvědčuje vinné, ten na nich za chvíli bude usvědčovat i nevinné.

Teď přichází realita. Všechna arogance bude sečtena, zvážena a potrestána. Nemuselo se to stát takhle. Nemuselo to dojít tak daleko. Ale chtělo to trochu víc pokory. Chtělo to trochu víc zvažování, jestli se to nemůže pokazit. Ještě to chvíli potrvá, ale já nikde nevidím jediný trend, který by šel proti tomu, co jsem neznačil. Nevidím nic, co by dávalo naději, že se Západ zase vzpamatuje. Nevidím žádnou šanci pro Fialu a Rakušana. Ten nejvyšší přichází s účtem a bude to drahé. Nevidět alternativy, neuvědomovat si důsledky… to prostě bude bolet.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (431 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Místo pro komentáře k Vidlákovu článku...

Průměrný počet slepic: 4.2 (32 hlasů)

V polovině článku jsem začal psát reakci, že to nemohli vědět, předvídat ani tušit, protože jsou to libtardi a nesoudnost je v jejich DNA, jak jsem mezi jinými věcmi napsal pod sprostým článkem. Ale v druhé polovině píše Vidlák v podstatě něco podobného.

Průměrný počet slepic: 4.8 (52 hlasů)

Myslíte, že by Rakušan dělal svoje gestapácké plakáty o nahlašování závadného obsahu a limitu svobody slova, kdyby věděl, že zakrátko bude muset dělat debilní videa o diskusi a ujišťovat nás, že tam žádná cenzura nebude?“

...Čímž přiznává, že u nás cenzura je, když řekl „tam žádná nebude…“, to je pako :-)) Potřebuje si šplhnout v nové kampani a zase oblbovat lidi..., s klidem zradí i tu svou vlastní uměle vyhoněnou bandu. Protože to jsou pitomci, tak jim nic z toho, co Vidlák píše, nepřišlo na mozek. Však jejich sebevědomí je jen v jejich hlavě s mozkovými závity zanesenými majonézou.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (116 hlasů)

Zajímavé jsou některé viz níže komentáře na PL ohledně debilního videa ve kterém ministr vnitra a předseda hnutí SAN Vít Rakušan se vymezil vůči premiéru Fialovi.

Tak Rakušan si dobrovolně vlezl do černého pytle ! Teď už ho jenom rychle odvézt do kafilérie - beran 96 , 16.01.2024 13:21:20

Pánové, já bych řekl: vychutnejme si tyto dny. Sledujeme hroucení vlády v přímém přenosu. A možná víc než jen vlády. V řevu traktorů. - Divoký pes Dingo , 16.01.2024 12:45:32

Kdo kritizuje vládu, podporuje Putina!, - Coviďák , 16.01.2024 18:12:38

Jak to mohla tušit moje babička, když bylo něco odporného, tak říkala, že je to hnus fialovej.- slušná občanka , 16.01.2024 10:44:26

Jak DOZIMETR běhal po střeše ministerstva, jako pubertální dementní blbeček a ťukal si na hodinky, že už se blíží Babišův soud, vyvěšování Putina, za státní peníze a další spousta pubertálních debilit. Takhle se chová politik? No asi těžko, že. A tohohle učitýlka, se zastydlou pubertou, nechají likvidovat poštu a řídit policii a šifrovaným telefonem, beztrestně řídit zloděje v dozimetrů? -lapra , 16.01.2024 15:13:00

Jedná se o volby EP a Rakušan opět začíná s podrazem, PIRÁTI ví své. - kořen , 16.01.2024 14:53:20

Tato vládní koalice se brzy sama zničí. V této zemi již nic nefunguje. Vyslovit svobodně názor je v této zemi zakázané. Sám to nyní poznává Rakušan. A kritizují  i Piráti. Jediné řešení je demise neschopné vlády. Nakonec jim stejně nic jiného nezbude. - Petr Novák , 16.01.2024 13:58:08

Tak jsem si říkal , proč je na tom to naše školství tak špatně!!! Už to chapu!! Pohled na vládu "Samý učitel"!!!! :-)) - vodnář , 16.01.2024 13:06:43

Dozimetr se snaží odpoutat pozornost od svého podílu na podivném zásahů na ff !!!, - charl , 16.01.2024 12:40:27

Podle některých PR odborníků tak, Dozimetr prý překonal i to trapné video Nutelly.- ŠUKaHEK , 16.01.2024 12:32:56

Ty vole to je vůl!!! :-)))), - Kardio , 16.01.2024 12:18:43

Už se prodávají pytle s Rakušanem?, jestli ne,tak by se mělo začít, začalo to volbami na pirátském korábu, pokračovalo to vypuzením policejního prezidenta před nástupem do funkce, dozimetr, pytel a spousta dalších veselostí, odborně nebo odporně zdatný génius debility, - Eskymo , 16.01.2024 12:13:21

Perte se a žerte se ! ! ! - Radko , 16.01.2024 12:05:41

Tento, odporný zjev je král křiváků. Celé této bandě bych nevěřil, i kdyby na mě mávali z oken svých bytů, že jsou doma. Ovšem co předvádí  Dozimetr, to už nemá obdoby. Ta Fialová troska není schopna ho odvolat, protože by si pod sebou podřízla větev. Celá pětidemoliční tlupa by šla od válu a to znamená také od koryt, což se jim zoufale nechce. Dobře ví, že by se poté museli za svou neschopnost a gangsterství zodpovídat a že by to pro ně nedopadlo nejlíp. Tak doufají, že to do voleb nějak doklepou a kdyby jsme se náhodou odhodlali s nima zamést, USA a NATO přispěchají s internacionální pomocí a situaci u nás normalizují. Ještě to u nás bude zajímavé...- filc , 16.01.2024 11:57:19

Přitvrdit by měli především občané v odporu proti demoliční protektorátní vládě, - bosstanaka , 16.01.2024 11:56:47

Asi už cítí, že se nad nimi smráká, začínají hrát, každý sám na vlastním písečku. Tleskáme :-) - Mildafilda , 16.01.2024 11:45:41

Had si začíná požírat vlastní ocas., Pak že volby nebyl cinknuté. Jak mohli přijít do vlády takováto elitní jelita. - chrchlá , 16.01.2024 11:43:48

No řeknu to tak!!, Jurečka na odpis , teť se nám odkopal mistr Rakušan, no a národ se začíná pomalu radovat!!???? :-))) -vodnař , 16.01.2024 10:31:31

Vyhazování z práce, vyhrožování , zavírání za slovo , vybízení k udávání, výslechy v Krytu atd. Za dva roky slušný výsledek. Kožený kabát jak vyšitý - Hradecký P. , 16.01.2024 9:36:52

Blíží se snad okamžik, kdy Fiala začne svůj projev: Bylo nás pět.,- Čtenářka2020 , 16.01.2024 9:35:32

Průměrný počet slepic: 4.9 (95 hlasů)

Pojďme si to rozebrat.

Vidlák si pořídí web, který mu asi vytvořil jeho bratr. Jak se tak těmi intérnety pohybuji, vždy, když je někde nějaký článek a pod ním povolená diskuze, tak se tato týká daného článku nad ní. Ovšem, ne tak zde.

Zde funguje i Mája, která celý den prohledává net a už je natěšená na večer, aby to zde mohla jako jedna z prvních překopírovat. Pak tady máme Inzu, který, cožse mu musí přičíst k dobru, narozdíl od Máji nedává kopírky, ale vlastní názory. Každopádně, jejich posty se většinou netýkají článku nad nimi. Pochopitelně, normálně by člověka napadlo, že když chci něco zásadního sdělovat a hodlám to dělat pravidelně, měl bych si zařídit svůj blog. Ale vlastně, proč bych to dělal, když tady mám jistotu, že to díky Vidlákovu článku bude hafo lidí číst. Tak se prostě pod článkem autora napíše, že zde je místo pro reakci na hlavní článek a teď si vybliju já to svoje. Ona sice většina diskutujících tento systém našich vizionářů nerespektuje a dost často revoltují tak, že na Vidlákův článek reagují samostatně a ne pod přiděleným prostorem, ale ti dva jsou vytrvalí a mydlej to furt dál.

Průměrný počet slepic: 2.2 (76 hlasů)

Kdo rozhodl o tom, co by člověk měl nebo neměl dělat, když chce postovat s velkým dosahem? Lze předpokládat, že kdyby Vidlákovi popsaná praxe vadila, tak by zasáhl. Osobně můžu říct, že Vidlákův blog znám už několik let, ale nikdy jsem ho pravidelně nečetl ani jsem na něm nediskutoval až donedávna, kdy jsem zjistil, co za super materiál zveřejňují diskutující pod jeho články. Takže když už sem jdu a Vidlákův článek pro mě třeba není ten den až tak objevný, stejně si ho přečtu celý. Takže za mě to vypadá na win-win situaci pro Vidláka i diskutující.

Průměrný počet slepic: 4.8 (83 hlasů)

protože je dost splachovací.

Já jsem zde už hafo let a marně jsem se mnohokrát snažil ho nasrat, ale ještě se mi to nikdy pořádně nepovedlo.

Průměrný počet slepic: 2.3 (34 hlasů)

     že Daniel na provokatéry a blbce nereaguje. A dobře dělá. Slovy klasika Jana Wericha - blbci nikdy nevysvětlíš, že je blbcem skutečně, říci blbci, že je blbcem je pro blbce zbytečné. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (65 hlasů)

Již mě zde postnul v minulosti několik většinou kontroverzních článků. Kolik jsi jich měl zde ty, CHANDRASEKHARde, který mě nazýváš blbcem?

A tím blbcem jsi mě vyprovokoval k odpovědi. Jsem si vědom toho, že jsem zde bezkonkurenčně nejníže slepicovaný komentátor. Vy se honosíte tím, že jste alternativa. Většinový proud a mainstream jde jinudy, vy jste ti, komu se to nelíbí a volí svojí cestu. Mě se zase nelíbějí některé vaše myšlenky, takže v tomto případě jsem já opozice proti vám. Vaše opozice je správná a moje špatná?

A nemohu si odpustit, z tohoto webu se všichni po začátku války odsunuli na Litterate. Já jsem furt zde. Jsem bezkonkurenčně tady nejdlouhodobější komentátor. Díky tomu sleduji nicky, které se zde nově objevují a hodnotím si je. Tvého nicku jsem si zatím ještě nikdy nevšiml. Možná ses už zde projevil, ale patrně to bylo nevýrazné, tak to kolem mě projelo. Dnes jsi byl výrazný, nazval jsi mě blbem (klíďo přitlač, jsem zvyklý na drsnější zacházení), každopádně si tě už budu pamatovat. A budu se těšit, že třeba kromě urážek i vypotíš něco konstruktivního.

Průměrný počet slepic: 2.4 (26 hlasů)

jen tak nedáš 😁👍

Průměrný počet slepic: 2.4 (10 hlasů)

.. BERNARD je celkem v pohodě, já tu opravdu vynadal jen STŘELCOVI, protože dva týdny po zabíjačce na Fildě postoval něco, co bylo porušením Zákona o zbraních a střelivu.. Myslím, že jsem ho blbcem nenazval, ale nejsem si jistý .. A taky jsem ho nabonzoval Vidlákovi, aby to smáznul, jenže on je fakt splachovací..

Na fóru preppers.cz jsem takové posty mazal i s diskutérem :D

Musel se potupně znovu zaregistrovat pod jiným NickName :D

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

"Pojďme si to prý rozebrat" :)), promluvil a tradičně rozesmál "bůh" z lesa... Ale díky, že jsem se opět nespletla - jsou věci, které člověk umí předvídat, a ty vaše nenávistné bláboly k nim patří. :-))

Kromě toho - Chandrasekhar to napsal jasně a výstižně, na první dobrou..., aniž by k tomu potřeboval x-let života zde! :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

lidem se to musí ukázat. To je ta jediná všeříkající pravda. Kdyby si alternativa plíce vymluvila, málo kdo jí bude poslouchat. Takže co se děje, to se dít musí. Je to přínosem pro všechny i když to bude bolet, je třeba to vydržet i kdyby to bolelo sebevíc.

https://www.michalapetr.com/map-1885-sok-nejvetsi-konference-o-dovozu-ukrajinskeho-obili-do-eu-bude-za-par-dni-v-praze-a-sponzoruje-ji-babis/

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

.. osobní skutečnost je nepřenositelná.

Mark Twain už dávno napsal, že snáze obelžete člověka, než obelhaného přesvědčíte, že byl obelhán.. Tomáš Lukavec tomu říká "Syndrom sázkaře" Když jednou vsadíte na outsiderského koně, co se vám líbil, tak na něj budete sázet znovu a znovu, než nad ním zlomíte hůl. 

Petr Hampl mne vyděsil tvrzením, že každá vláda dá dvě volební období než odpadne, předpokládá, že i Fialový hnus dá další volební období.. Brrrrr! polil mne studený pot!

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Zlo prorůstá Západem, celou jeho společností, jak rakovinné metastáze.
Evropa vstupovala do 20. století jako racionální společnost, věda úspěšně řešila jeden problém za druhým. I filozofie věřila, že všechno lze racionálně prokázat, tomu směru se říkalo modernita. Pak přišla Velká válka a zlatý věk skončil. Tak velkou katastrofu lidé zatím nepoznali, 10 milionů mrtvých na frontách, třetina se vzájemně postřílela a dvě třetiny pomřely na úplavici, tyfus a další nemoci, které přinášeli vši a jiní paraziti. Sotva válka skončila přehnalo se několik vln Španělské chřipky, která pokosila snad i 40 milionů dalších, převážně mladých životů. Svět se změnil. Postupně.
V té době Einstein přišel se svojí obecnou teorií relativity, vypadalo to na triumf fyziky. Změnil se pohled na vesmír. Gravitace zprohýbala prostor, vesmír přestal být nekonečným a mohl se smršťovat nebo rozpínat. Pak přinesli i částicoví fyzici svojí trošku do mlýna - kvantovou teorii, princip neurčitosti atd. atd. Brzy nastal problém, obecné teorii relativity prý skutečně porozumělo asi 5 lidí na světě. V některých oblastech kvantové fyziky se na porozumění rezignovalo úplně, jeho roli převzaly matematické rovnice. Vlnová funkce jako popis atomu. Z ní odvozená Schrödingerova rovnice byla zcela vyřešena pouze pro atom vodíku, pro složitější atomy je její obecné řešení nad lidské možnosti. 
Již od starověkého Řecka soutěžily dvě základní metody, kterými lidstvo chtělo poznávat svět. Jedna byla pragmatická, opírala se o pozorování, z nich vznikaly hypotézy, které se znova porovnávaly se realitou, pokud byly ve shodě pak se zobecňovaly až nakonec se došlo k matematickým vztahům, který jev popisovaly a umožňovaly jeho využití třeba v nové technologii. Tento postup zdola nahoru se nazývá dedukce - odvození. Tento vědecký způsob převládal v dobách rozvoje, zlepšování životních podmínek a všeobecného optimismu. Dedukci jako metodu objevili ve starověkém Řecku, jejím velkým propagátorem byl Platón, pak byla vytlačena, ale znovu se dostala na výsluní s příchodem renesance a lidí jako byl Leonardo da Vinci nebo třeba Jan Kepler a po určitém období útlumu se opět dostává ke slovu s příchodem průmyslové revoluce.Takto nabyté poznání patřilo celé společnosti, podporovalo svobodnou práci a bylo nepřítelem moci a otroctví.
Opakem dedukce je indukce - vyvození. Jejím propagátorem byl jiný Řek, Aristoteles. Platón žil v době rozmachu Řecka, kdežto Aristoteles přichází v době jeho úpadku, kdy byla demokracie vystřídána despocií, společnost se ostře rozdělila na dvě protikladné vrstvy - vládnoucí a ovládanou. Právě Aristotelova filosofie se stala ideologickým zdůvodněním tohoto stavu. Jeho dualismus tvrdí, že svět je poznatelný pouze čistým rozumem, což je umožněno jen několika málo vyvoleným, ti pak mají právo vládnout ostatním, podle stejného božího zákona, jako nebesa vládnou zemi, jako duše vládne tělu a jako pán vládne otroku. Oddělení hmoty od ducha, činnosti od myšlení, oslava čistého rozumu a autority se staly ideologickým základem všech nespravedlivých společnosti v historii, ať již to bylo otrokářství, feudalismus nebo současný západní neoliberalismus, kde horní 1% společnosti nehorázně bohatne na zbývajících 99% lidí.
Ano dnes to kyvadlo, které se střídavě vychyluje na stranu dedukce a indukce se už půl století nachází na té destruktivní straně. Dokonalým příkladem je mainstreamová kosmologická teorie "Velkého třesku", o které si jen málokdo dovolí pochybovat. Celý problém vznikl téměř před 100 lety, kdy americký astronom Hubble sledoval světelná spektra vzdálených hvězd a galaxií. V každém viditelném světle, třeba ve slunečním, jsou na některých kmitočtech úzké výpadky, proužky, které jsou způsobeny, tím že atomy třeba vodíku nebo helia světlo o této frekvenci absorbují a pak tyto frekvence chybí v onom spektru. I ve světlech vzdálených objektů se tyto proužky nacházejí, mají stejné rozestupy, ale nacházejí se na nižších kmitočtem, jako by byly posunuty směrem k červené barvě. Nazvali to červený posuv. Těžko se hledalo vysvětlení, pak něho napadlo, že to způsobuje Dopplerův jev. 
Je to podobné jako když vás míjí pískající vlak. Když se k vám blíží, je tón píšťaly vyšší než když vás mine a už se od vás vzdaluje, potom je tón píšťaly hlubší. Je to dáno rychlostí vlaku, když se k vám vlak blíží vlny se zahušťují, zato když se vlak vzdaluje vlny se natahují. Stejně by to mělo platit s těmi hvězdami, pokud se od vás vzdalují velkou rychlostí, tak se celé spektrum vln natahuje a posouvá se k nižším kmitočtů, tedy blíže k červenému okraji spektra a to i s těmi chybějícími proužky. Dokonce, čím dál se objekt nachází, tím je červený posuv větší a tím by měla být i větší rychlost, kterou se od nás objekt vzdaluje.
Protože Einstein předpověděl, že vesmír může za určitých podmínek buď expandovat nebo komprimovat, bylo to jasné. Došlo se k závěru, že se vesmír roztahuje. Ale pak zpětně v čase musel být menší a menší, až někdy před 14 miliardami let byl pouhým bodem. Vlastně se narodil, byl stvořen z ničeho, velkým třeskem. A teď začaly ty pravé orgie čistého rozumu, vědci se předháněli v popisu co se muselo dít po jednotlivých kvadriliontinách vteřiny. Byly o tom napsány tisíce knih, vyznavači velké třesku vytvořili mocnou lobby, mají pod palcem jaké práce se mohou objevit v renomovaných odborných časopisech, mají pod palcem rozdělování grantů a mají na své straně mainstreamová media. Tím si zajistili monopol.
Samozřejmě, že existují alternativní teorie vzniku vesmíru, zřejmě s nejpropracovanějších z nich přišel švédský nositel Nobelovy ceny Hannes Alfvén. Jeho plasmová kosmologie popisuje vesmír mnohem komplexněji a nepotřebuje k tomu žádný nadpřirozený velký třesk. Prostě vesmír podle Alfvéna je nekonečný v prostoru i v čase, ale podléhá vývoji. Jeho vesmír je zaplněn plasmou a elektrickými a magnetickými poli, pracují v něm gigantické plazmové elektrické generátory a motory. Pokud Einsteinova představa o vesmíru vycházela z gravitace, tak v Alvénově vesmíru samozřejmě hraje gravitace svoji důležitou roli a elektrické síly v něm mají dominantní vliv. Pro Alfvéna nebyla kosmologie primárním zájmem, on založil fyziku plasmatu a za ní obdržel v roce 1970 Nobelovu cenu a kosmologie byla pro něho pouze jednou z oblastí kde mohl svoje poznatky uplatnit. Jeho postup je deduktivní  zdola nahoru od laboratorních experimentů s plasmou, od pozorování z vesmíru dokázal zobecňovat a nacházet širší souvislosti. Jeho předpovědi byli později potvrzovány daty získaných z kosmických sond. To je obrovský rozdíl mezi jeho teorií a "Velkým třeskem", který musí být neustále záplatován, aby alespoň v hrubých rysech neprotiřečil naměřeným datům. Velký třesk je mýtus, stvořený rozumem a podepřený matematikou. On jazyk matematiky je stejně jako každý jiný jazyk, neobyčejně vhodný pro psaní mýtů a báchorek.
 
Fyzika se po první světové válce, začala měnit, přestávala být srozumitelná, její kontury se rozostřily, přestávala v ní platit stará přísnost a ke slovu se začala dostávat jakási anarchie. To se zalíbilo i filosofům, postupně začali odmítat racionalitou sešněrovanou modernitu, toužili po větší imaginaci, duchovnosti, emotivnosti a to všechno shrnuli do nového směru - postmodernity. Ale bylo v tom čertovo kopyto, když ďábel hodlá upevnit svoji kontrolu nad světem, první co udělá, začne přesvědčovat lidi, že žádný ďábel neexistuje. Zde to bylo podobné, z postmoderny se vyvinul největší nepřítel duchovního života. Její zakladatelé rezignovali na hledání objektivní pravdy. Pokud je možné všechno, pak také všechno ztrácí jakoukoliv hodnotu. Vše si je rovno, každý názor má své oprávnění, cokoliv lze relativizovat, neexistuje hierarchie hodnot, neexistuje pravda. Neexistuje lidské společenství, potlačuje se národ, potlačuje se rodina. Člověk je neukotvený jedinec, přišel o všechny přirozené opory, které mu poskytovaly stabilitu. Je přecitlivělý a bezmocný, není schopen se skutečně osamostatnit, stát se dospělým.
Snad se na Filosofické fakultě kromě postmoderny vyučuje i klasická filosofie. Nevím jakým způsobem se postmoderna promítá do profilu absolventa filosofické fakulty.
Před několika dny uplynulo 55 let od smrti Jana Palacha. Byl studentem filosofické fakulty. Jako sedmnáctiletý studentík jsem byl na jeho pohřbu. Myslím, že jsem dobře pochopil jeho oběť. Obětoval se za národ, viděl jak jeho semknutost ze srpnových dnů polevuje. Gustáv Husák byl na vzestupu, začala se připravovat normalizace a personální čistky. Dubčekův čas byl sečten. Sebeupálení studenta otřáslo každým Čechem, pro každou mámu to byl neskutečný šok. V druhé polovině šedesátých let to bylo u nás něco nepředstavitelného. Palach tušil, že jen takový šok může něco změnit, že by mohl národ probudit z přicházející letargie, chtěl využít poslední šanci zastavit připravovaný vývoj. Proto se obětoval.
Někdy před 10 lety natočila Polka Agneiszka Holland film o Janu Palachovi, prý v té době tady studovala. Dcera mi koupila DVD, znal jsem upoutávky, tak jsem si ten film nikdy nepustil. Možná tady v té době studovala, ale nic nepochopila. Jan Palach měl svůj život rád a kvůli ruské okupaci, by svůj život nikdy neobětoval. Šlo mu o mnohem víc, chtěl vyburcovat národ, chtěl změnit jeho budoucnost a bylo to jeho nejvroucnější přání a za jeho vyplnění nabídl to nejcennější co měl, svůj život.
Je obrovskou ironii osudu, že před měsícem ukončil svůj život jiný studen filosofické fakulty, masový vrah David Kozák. Neskutečná potupa pro fakultu, na které studoval Jan Palach...
 
Chtěl jsem se rozepsat ještě o mnoha dalších tématech, ale nestíhám, snad někdy příště.
Průměrný počet slepic: 4.7 (86 hlasů)

Pokud bych byl autokratický vládce a moji oponenti by proti mě bojovali tím, že se polijí benzínem a zapálí, dost by mi usnadnili život.

Jasně, Palach chtěl vyburcovat společnost. Povedlo se mu to? Pak přišla normalizace, takže dle mého svůj život obětoval úplně zbytečně. Gesto, pro něj dost definitivní a dost bolavé.

Shodou okolností, u nás v Děčíně včera odhalili pomník Janu Palachovi.  Celkem netuším proč, páč zde prý nikdy nebyl. Je to hned pod sinagogou na chodníku, který byl už doteď úzký, teď už ho při obcházení, když je vás víc než jeden, musíte někteří na Teplickou ulici, kde se ale nepovedla rekonstrukce této vozovky, takže auta tam na těch hupech dost rozházaně plavou a někdy na chvíli vyrazí předkem tam, kam původně nechtěli. Pokud by mě někdo chtěl obvinit z toho, že kecám, přijeďte a vemte to od divadla k čezu.

Ale to neva, že tady v Děčíně máme jednu z nejfrekventovanějších ulic kostrbatou, hlavně, že na ní máme za pár mega uměledky ztvárněný pomník tohoto sebevraha. Můj kámoš, architekt, dělal už asi před 5. lety pro město projekt, kdy se budou chodníky před našimi domy, patřícími městu, osazovat zámkovkou, jelikož dnes tam máme roztrhaný asfalt, kde by se s klídkem daly sázet brambory. 5 let, furt se nic nedělo, tak volám kámošce, která dělá na stavebním na městě, kdy to bude. Zjistila, že to je u ledu, páč na to město nemá peníze. Město mělo peníze na projekt, ten museli zacálovat a město má peníze na umělecké ztvárnění naivního sebevraha, ale tím pádem už městu nezbyly peníze na chodník.

Průměrný počet slepic: 3.9 (76 hlasů)

VIDEO: Důchodkyně narušila rozhovor premiéra Fialy 

video viz zde: https://www.youtube.com/watch?v=sigurv3Ldmc

Dne 16. ledna si připomínáme 55 let, kdy se před Národním muzeem na Václavském náměstí upálil Jan Palach. Lidé po celé České republice si na různých místech připomínají jeho památku. Na tragický čin vzpomínají také zástupci akademické obce, současní studenti, ale i politici.
Lidé pokládají věnce a zapalují svíčky u jeho hrobu na Olšanských hřbitovech, k pamětní desce na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, kde studoval, či u jeho památníku v horní části Václavského náměstí, kde byl v úterý po obědě přítomný i redaktor PrahaIN.cz.
V tu dobu byl na místě také premiér Petr Fiala (ODS), který byl obklopen hloučkem novinářů s diktafony, se kterými dělal rozhovor.
Nás však zaujala důchodkyně, která opodál zapalovala na pietním místě svíčku.
A nadávala na Petra Fialu.
„Rozkrádáte Českou republiku. Já si potom přijdu k vám pro peníze,“ vykřikovala žena jen malý kousek od Petra Fialy. Ten si jí nevšímal a dál hovořil.
Žena však pokračovala. „Jéé, ten mě na*ral,“ reaguje na slova, která od premiéra slyší.
Jeden z přítomných mužů se ženy zeptal, jaký má názor na Petra Fialu. „Hnusnej,“ odpověděla rázně.
„Já bych mu dala. Škoda, že jsem ten klacek sem nevzala. Já bych mu dala do držky. Ten mě nas*ral, jen jsem ho viděla. Úplně se klepu,“ pokračovala dál.
Kdyby prý věděla, že na místě bude i premiér, svíčku by přišla zapálit jindy. V nadávkách však pokračovala. „Já bych mu dala ho držky, kre**novi, hnusnýmu, ukrajinský fašista to je,“ nekončila rozčílená žena.
Další ji uklidňovala slovy, že už jsou staré, že ony už nic nepředělají. To prý musí mladí. „Úplně se klepu,“ dodala a zopakovala, že je to „fialový fašista“.

zdroj: https://www.prahain.cz/politika/video-duchodkyne-narusila-rozhovor-premiera-fialy-16618.html?utm_source=pldres

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)

Bomba :-)), ta paní mě pobavila. Navíc řekla holou pravdu - ten její komentář vedle natřásajícího se Fialy nemá chybu, to by nevymyslel ani Troška ("Slunce, seno a pár facek Fialovi" :-))

Průměrný počet slepic: 5 (31 hlas)

Když Bůh tvořil tento svět, ďábel se mu koukal přes rameno a řekl: pché, to umím taky! a stvořil matematiku. Jinými slovy, matematika jest dílo ďáblovo a zaručuji Vám, že ani zdaleka nepopisuje skutečnost. Nakonec překvapivě dojdete ke zjištění, že 0 = 0. A o to tomu rohatému darebákovi vlastně šlo.

Průměrný počet slepic: 3.7 (28 hlasů)

Když budete studovat humanitní obory, tak je to vždy o názoru. Ten se může časem změnit, takže studentům do těch jejich hlav se začne cpát něco jiného.

Když budete studovat strojařinu, k té mám respekt, tak se ale něco nového vymyslí a najednou je to jinak. Mě např. ve fyzice učili, že studenější těleso nemůže dát teplotu teplejšímu a vidíte, dnes už je to jinak.

Matematiku miluji kvůli tomu, že ta je jasná. Tam se nedá nic ojebat. Když dostanete složité zadání s fůrou výpočtů, nemůžete se tam tak trošku mýlit. Stačí jedna chybička a výsledek je špatně. Buďto to dáte, nebo ne, nic mezi v matice nenexistuje. Já být učitel matematiky, tak dávám studentům buď jedničky, nebo pětky. Ty ptákoviny mezi tím jsou irelevantní.

Průměrný počet slepic: 4.5 (39 hlasů)

"..Mě např. ve fyzice učili, že studenější těleso nemůže dát teplotu teplejšímu..."

To Vás ale učili nedoukové, nebo jste to moc zjednodušeně pochopil. Je to sice pravda, ale neúplná. Ano, samo o sobě to takhle samovolně fungovat nemůže, protože entropie a druhá věta termodynamická. Ale dá se to v určitých mezích obejít tím, že do procesu dodáte vnější "práci", kterou vynaložíte na další ochlazování (už takhle studeného) tělesa, a trochu toho zbývajícího tepla mu "ukradnete" za použití vnější vynaložené práce. Díky té nutné vnější práci to není moc účinné, ale dobrá psovi mucha - takhle fungují tepelná čerpadla. Fyzikálně je to stejný princip jako u ledničky - ale tam teplo "ukradené" vaší zchlazované zvěřině zbůhdarma vyhazujete ven prostřednictvím toho radiátoru vzadu za tělesem ledničky. Taky je to energeticky nepříliš efektivní, ale jinak to nejde (alespoň prozatím na nic moc lepšího nikdo nepřišel).

Průměrný počet slepic: 4.1 (27 hlasů)

mi i studenými pažemi dodá teplo

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

V matematice vždy definujete vstupní podmínky .. a tady je kámen úrazu. Znamená to, že operujete jen s úzkou množinou informací (?), která je pak dále transformována... V JSOUCNU to tak není. Zkuste na papíře rozdělit drát na polovic. Jednoduché, že jo? A teď v reálu. Nikdy se vám to nepodaří, nikdy nevzniknou dvě stejné půlky, ani v čase, ani v prostoru. No snad jsem uvedl ten správný příklad :-)

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

Drát na polovic v dílně asi zkoušet rozpůlit podélně nikdy nehodlám, ale zase se mi líbí ta jednoduchá blbina, kdy vystřihnete z papíru proužek, jeden jeho konec otočíte o 180°, pak to přilepíte k sobě a máte něco, co má pouze jednu jedinou stranu. Má to pouze líc, nemá to rub. Já vím, je to sice ptákovina, ale mě takovéto věci baví.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

svým názorem na "hořící keř" jste mě překvapil. Nemile! Nechápu vaši adoraci sebevraha. Mimochodem, byl jsem v roce 1969 také již dospělý, ale nijak to mnou neotřáslo a nevzpomínám si, že by lidé v mém okolí "truchlili" a už vůbec ta sebevražda nikoho k ničemu nevyburcovala. Jen jim bylo líto mladého života a jeho šílený čin téměř nikdo nechápal a každý odsuzoval. Pravda, nejsem a nikdy nebyl členem pražské ani jiné kavárny.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

"Všichni ve všech vládách už vědí, že Putin neblufuje a je připraven svá vojska na Ukrajinu poslat a je ochoten riskovat konfrontaci se Západem."

Nějak mi to nelícuje s vaším slavným dopisem Putinovi, který vy osobně jste dopravil na ruskou ambasádu, ve kterém se praví, že nevěříte, že Ruská federace hodlá zaútočit na Ukrajinu.

Vidláku, erekci jsem měl ve dvaceti větší, fyzičku taky, ale pamět mi furt dost slouží.

Průměrný počet slepic: 2.7 (45 hlasů)

opravdu zaútočili ?? Zatím se zapojila jen část jednoho z pěti vojenských okruhů.

Průměrný počet slepic: 4.1 (37 hlasů)

zatím je to milostná předehra.

Třetina Ukrajiny rozmrdaná, tisíce mrtvých a zmrzačených civilistů, ti fašouni, ti mají dost ochranu, na ty nedosáhne rusák, tak jim to znepříjemníme bouráním civilní infrastruktury. A když po teroristickém útoku Izrael vlítne do Gazy, tak stát, kterého vojska jsou už druhým rokem na území bránícího se státu, tak svolá radu bezpečnosti.

Fascinující.

Ono je celkem fuk, jak to vzniklo a kdo koho vyprovokoval. Faktem je, že to nejvíc odsíraj civilisti. A pindy, že západ je krvežíznivý a dodává Ukrajině zbraně, čímž eskaluje válku, neberu. Selským rozumem vidím, že celá válka se odehrává na území, které nepatří ruské federaci.

Průměrný počet slepic: 1.8 (49 hlasů)

Celá Ukrajina je zcela jistě víc ruská, než Palestina židovská. Ukrajina patří Rusku zcela nepochybně daleko víc, než Palestina Izraeli. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.8 (37 hlasů)

In reply to by Ethanol

Trvalý odkaz

Palestina patří palestincům a ne židákům s velkými nosy a kostnatými a hrabivými prsty.

Pak taky pochopitelně severní i jižní amerika patří indiánům, Austrálie Aboridžincům, Skandinávie Sámům a prý zde v naší kotlince bydleli Keltové. Tak mě napadlo, že bych jim napsal, aby si to tady podle spravedlnosti zase převzali, akorát neznám adresu.

Já nezpochybňujiprávo silnějšího zabrat cizí území. Tak se to dělo, děje a dít bude. Pouze upozorňuji na fakt, že u toho zařve většinově nejvíc civilistů, kteří s fašizmem neměli nikdy nic společného. A to mi vadí. Když na mě v hospodě vyjede chlap, dám mu po držce. Když před tím bude sedět s manželkou a dětmi, jich se nikdy nedotknu. Oni nejsou účastníky našeho sporu a pokud bych rozflákal za trest tlamy jeho ženě a dětem, nemohl bych si pak vážit sám sebe.

A tuto válku nejvíc odsírají nevinní, to mě na tom děsně vadí.

Průměrný počet slepic: 3.2 (18 hlasů)

ode mě máte pět slepic, i když vás za boha nepovažuji :) Mělo by být v populaci méně rachitických, zženštilých homosexuálů a více Chlapů!

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Pokrytec, který se málem rozpláče nad zbytečnými oběťmi mezi ukrajinskými civilisty. Přitom fandící genocidě, etnickým čistkám a krádeži cizího území, kulantně pojmenovanou protiteroristická operace, protože to se přece židi pouze brání. A kde si byl když ukronáckové ostřelovali východní Ukrajinu a páchali čistky mezi ruskojazyčným obyvatelstvem?

Ti tvoji židi, dokázali za dva měsíce napáchat na civilním obyvatelstvu víc zvěrstev, než Rusové na Ukrajině za dva roky. Izraelcům jako záminka pro cílenou genocidu a krádež zbytku palestinského území stačilo 1200 zabitých vlastních lidí (civilů a vojáků) Hamasem, a to ještě na izraelem okupovaných územích. Po osmi letech ostřelování bývalé východní Ukrajiny a 15.000 zabitých civilistech uronáckama je ale Putin stále příšera co začala nevyprovokovanou válku?

Jsi pokrytec. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

Ethanol si zadělal na to, že zase na chvíli nebude "Éťa"...:-) (s komentářem jinak naprostý souhlas)

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Patrně jste si nevšimla toho, že na vás už cca 2 měsíce neútočím. Pokud mi ale budete dále okopávat kotníky, dnes jste to už udělala 2x, tak se neudržím a budu muset reagovat. Když hodíte míčkem proti zdi, počítejte s tím, že se odrazí. Čím silněji s ním hodíte, tím víc se odrazí a pak by se mohlo stát, že v dráze jeho odrazu budete stát vy.

Uznávám, že vy jste daleko lepší kopírovatelka cizích názorů, než já. V tomto oboru na vás nemám. Ale poněkud neskromě si myslím, že já jsem zase o dost lepší v přímém střetu. Pokud si to budete chtít se mnou verbálně rozdat, prosím, ale pak vás zmuchlám jak pytlík od bonbónů.

Osobně bych spíš navrhoval, když se navzájem nemusíme, abychom se ignorovali. Já to dělám, vy ne. Další vývoj je na vás. Ještě jednou mě kopnete a vyrazím na steč.

A ohledně Éti, abych nemusel odpovídat 2x, tak on, narozdíl od vás, má alespoň svůj názor. Mě se mnohdy nelíbí, ale je jeho a na to má každý právo. Vy máte pouze názory jiných.

 

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

A ještě jedna věc. Éťa, když se mu něco z mých komentů nelíbí, tak mi to dá sežrat a u toho stojí čelem. Takovýchto protivníků si vážím. Vy jste ten typ, co protivníka nenápadně šťouchne loktem do žeber. Já mám radši tu první variantu.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Když mu chybí slova a argumenty, bude muchlat oponenta do kuličky!

Patrně nikdy nebyl "hostem" v kasárnách okupačních vojsk, která tady v Čechách a na Moravě zahnízdila na dvacet let. 

Jinak by věděl, že důstojnický sbor byl nikoliv ruský, ale poctivě ukrajinský! Že ti jeho "okupanti rusáci" jezdili na svátky a na kanikuly narvaným vlakem do Kyjeva s kufry, balíky, dětmi a nábytkem, protože z Kyjeva to měli domů pár hodin cesty. Že to byli velitelé Ukrajinci a jejich rodiny. 

Muchlat někoho do kuličky umí jenom hulvát a nevychovanec, kterému ani tituly nepomohou v jeho primitivním chování.

Nechtěl bych být ani jeho spolupracovníkem, ani jeho nájemníkem, ani jeho rodinným příslušníkem. 

Divím se, že ještě nepožádal svého generála záškodníka o povolení ke službě v cizí armádě a nejel chlastat a realizovat své bohorovné pravdy na východní frontě. 

Je to dobře placené a nemusel by se dřít někde v lese s pilou.

Zatím bez slepic

Ukrajina byla a je historicky Ruské území a tak to také zůstane. Kdyby se nechystali ukroši napadnout Donbas a pokračovat do Ruska, nic z toho by se nestalo. Rusové nejsou krvežíznivý národ a války nezačínají, vždy je končí. A tak tomu bude i nyní.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

nebo hovoříte o Gaze? protože Rusko jen očíhlo americké narativy a začalo válku dříve, než jeho soused začal  se západem tu proti Rusku, nakonec, už je to mnohokrát potvrzeno a PUTIN vždy říkal, že už se nenechají překvapit, jako se to stalo za Hitlera, jehož slibům Rusko uvěřilo.  Ukrajina nemusela být rozbitá, kdyby sledovala své zájmy a ne zájmy amerických zbrojařů, stačilo se znopvu přoihlásit k neutralitě, kterou při vzniku deklarovala....zvláštní je, že i když i na Ukrajině i v Rusku bohužel umírají i civilisté, je jich poddstatně méně za dva roky než statečná morální izraelská armáda stihla pobít v Gaze i na západním břehu za dva  měsíce.....a kolikpak jich asi pobily USA a VB v Jemenu? to se dozvíme až později... a to nebylo ohroženo jejich území a jejich lidé.  k dosahu Rusů lze jen říci, že Francouzi, kteří natáčeli video o vraždě ruských válečných zajattců se už s ruskými střelami potkali... a ani to netrvalo dlouho.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Ve vládách už to věděli. Já to ještě nevěděl a myslel jsem, že se chřestí zbraněmi, ale válku je ještě možné odvrátit. Kdybych věděl, že je o válce už na obou stranách rozhodnuto, tak bych se do petice nepouštěl, protože to bylo zbytečné. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)

Jinými slovy jste zahrál rusům exemplární příklad užitečného idiota.

A mezi námi, jaký to bylo? Takhle dodat na ruskou ambasádu pamflet, že ruská federace rozhodně nezaútočí a dva dny na to lítaly bomby na Kyjev?

 

Průměrný počet slepic: 2.4 (17 hlasů)

Nijaké... já to poslal poštou... Vlastně ani nevím, jestli to dostali.

 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

o holocaustu se pochybovat nesmí podle zákona vytvořeného Bendou a Paynem

Průměrný počet slepic: 4.1 (38 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

ale 2000 let, kdy probíhaly pogromy, završené šoa, to je realita. Vyvrať mi to!

Jde o nenávist k jednomu etniku. A víš, proč ho po celá staletí tak nenávidíte? Protože jsou úspěšní.

A víš, proč jsou tak úspěšní? Myslíš, že je to pro to, že mají geneticky úspěšnost danou? Vedle, jak ta jedle. Židi jsou úspěšní proto, že jim vždy šli všichni po krku, tak měli dvě možnosti. Buďto se nechat zničit, nebo zatnout zuby, zabrat a vyniknout a přežít. Mnohým se to nepovedlo, mnohým jo. Když ve středověku většina analfabetní společnosti správně opovrhovala židy, tak židovští desetiletí chlapci uměli číst a psát.

Jestli zde někdo bude kritizovat úspěšné židy, kteří mají prachy a moc, měl by si uvědomit, že tyto vytvořili jeho předkové. Pokud by je kvůli jejich náboženství nechali napokoji, nebyli by dnes tak silní. Já jsem žid a hrdě na stříbrném řetízku nosím z chirurgické oceli Davidovu hvězdu. Občas někdo na ní blbě kouká, ale ještě se mi nestalo, že by mě za ní někdo napadl. Ale časem to třeba přijde, já jsem na tuto reakci připraven. Jako moji předkové.

Průměrný počet slepic: 3.5 (65 hlasů)

lidi nemaj rádi židy nikoliv kvůli jejich (nepochybné) inteligenci a úspěšnosti, ale kvůli jejich vztahovačnosti a povýšenosti/namyšlenosti (bohem vyvolený národ atd). Někteří lidé by dodali i cosi o jánabráchismu atd,, ale to jsou sekundární jevy, vyplývající z dříveuvedeného.

Průměrný počet slepic: 4.4 (43 hlasů)

Jak Berrnardovi, tak i Vám jsem dal za tyto poslední příspěvky pět slepic. Jsem přesvědčený že v tomto případě máte pravdu oba.

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)

že když si někdo od žida půjčil peníze, tak pak (a tomu nebudete věřit) ten žid chtěl ty peníze ve sjednaném termínu vrátit a (tomu už vůbec nebudete věřit) s úrokem. A to si teda dovolil hodně...

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

který se vyučil na kováře, šlo mu to, tak uvažoval, že si udělá svojí vlastní dílnu. Ale to něco stojí a ty dukáty on neměl na rozjezd. Křesťana požádat o půjčku nemohl, jelikož půjčovat peníze na úrok byl pro něj hřích. Pan farář to říkal v kostele, že by pak šel do pekla.

Tak požádal žida, ten s tím problém neměl. Já ti tady půjčím 100 dukátů a ty mi za rok vrátíš 110. Jestli to bereš, tady to podepiš. Chasník to podepsal, dostal 100 dukátů, otevřel si svou dílnu, která prosperovala, židákovi vrátil 110 ale furt mu pak vrtalo hlavou, že mu vlastně dal těch 10 navíc, takže toho vydřidušského hajzla nenáviděl.

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)