Nemohou nereagovat

Autor
Štítky

Tak je to tady. Včera poprvé se počat nakažených koronavirem zhruba zdvojnásobil oproti minulému týdnu. Pokud se trend v příštích dnech potvrdí, máme tu krásný exponenciální růst a dlouho očekávaná podzimní vlna je mezi námi. Tím se potvrzuje první moje předpověď - že se všechno důležité stane ještě před volbami. A naopak klesá pravděpodobnost mé druhé předpovědi, že Babiš jako vrchol své kampaně vyhlásí sejmutí okovů. 

Pokud se podíváte na Masterovy grafy, zjistíte, že nárůst se v této chvíli týká v podstatě jen pozitivních testů.  Nárůst hospitalizací se zatím nekoná, ba naopak, ten dokonce zlehka klesá. Může vás mást křivka závažných hospitalizací, ale tam se zatím nedá nic říct, protože když máte čtyři těžké případy a pak jich je šest, tak jsou to příliš nízká čísla na jakoukoliv predikci. 

Takže... v této chvíli začínáme mít epidemii pozitivních testů. Začátek tohoto nárůstu bude ještě zvýrazněný, protože nakažených je relativně málo, hygiena stíhá trasovat a dohledávat kontakty a když se hledá, tak se zpravidla i najde, což znamená, že každý PCR test dnes zajistí pozitivní test i zítra u nějakého příbuzného či kamaráda. Nárůst proto může vypadat poměrně děsivě, ale bude důležité sledovat především nárůst hospitalizovaných případů. Hospitalizace teď v době promtního testování jdou se zhruba týdenním odstupem za potvrzenými testy, takže pokud tento týden vidíme nárůst pozitivních o 500 kusů denně a příští týden uvidíme denní nárůst v nemocnicích o 50 lidí, tak se bohužel oproti loňsku nic nezměnilo. 

Dá se čekat, že v příštích dnech a týdnech se politici budou muset k celé věci postavit. Nemohou nereagovat. Vzhledem k tomu, jak to vypadlo loni, nemohou prostě strčit hlavu do písku, nemohou čekat, až se to nějak vyvine. Zdá se tedy, že covid do volební kampaně ještě zasáhne a je možné, že se na poslední chvíli stane opět dominantním tématem. 

Zároveň bychom už měli být o dost dál, ohledně zdravotnických kapacit i ohledně sbíraných informací. Vláda by měla teoreticky mít k dispozici celou řadu údajů a srovnání s loňskem, které by měly ukázat, jak na tom doopravdy jsme. Letos už neexistuje žádná omluva, že jsme nevěděli, neznali a nerozuměli. Letos už neprojde, aby se co týden měnila pravidla, aby jeden člen vlády říkal jedno a druhý něco jiného. Letos už neprojde improvizování, neprojdou výmluvy. Letos už vláda všechny informace má. A jestli je nemá, nebo jestli se tam mezi odborníke i po roce epidemie různě mlží, lže a neexistuje shoda, tak na to doplatí vláda i odborníci. 

Dále pak máme přímo fenomenální příležitost porovnat situaci očkovaných a neočkovaných. Ono je jich zhruba stejně. Takže se velmi brzy dozvíme, jaký podíl očkovaných a neočkovaných leží v nemocnicích. Dozvíme se to ještě před volbami. Stejně tak se před volbami dozvíme reakce všech politiků, kandidátů, aktivistů, Vidláků i jiných blogerů. 

Za Vidláka říkám, že nevím, co nás čeká. Já osobně jsem založením optimista, proto se ještě minimálně týden budu držet svého předpokladu, že sledujeme především epidemii pozitivních testů, ale samozřejmě to není žádné dogma je docela dobře možné, že příští týden už budu mluvit jinak, protože uvidím nárůst hospitalizovaných. 

Nevím co bude. Ale vím, že se to ukáže do voleb. Vím, že do voleb budeme mít jasno, kdo je zbabělec, kdo je naopak statečný, kdo to s námi myslí dobře a kdo je naprosto mimo mísu. S covidem se už totiž v kampaních moc nepočítalo... teda kromě Luboška Volného a SPD. Takže uvidíme i kreativitu všech těch Márů Prchalů, jak s tím pracovat. 

Zdá se, že nejde nereagovat. Nejde to nechat být, nejde to udělat jako loni s krajskými volbami. Nejde prostě počkat až do voleb a pak teprve se o něco snažit. Já jsem předpovídal, že se ještě těsně před volbami kvůli covidu odvaří lecjaký politik a to se zřejmě vyplní také. 

Dovedu si představit, že už od tohoto víkendu uvidíme ze strany oficiálních míst tlak na urychlení očkování. Viděl bych to tak, že v pátek vystoupí zdravotní statistik Dušek a poví nám něco o tom, kolik očkovaných a neočkovaných leží v nemocnicích. (Skoro si dovedu představit, co řekne - pozitivně testovaní jsou především neočkovaní třicátníci a v nemocnicích leží především neočkovaní šedesátníci... schválně, jestli to bude jinak).  Pokud se zvedne zájem o očkování, Babiš bude připraven tomuto zájmu vyhovět. 

Stejně tak si dovedu představit, že pokud očkování nefunguje, bude zájem ze stejných oficiálních míst to co nejvíce tutlat, protože jak jsem předpovídal, Babiš si prostě prosadil svou a to také znamená, že na očkování vsadil svojí politickou budoucnost. Kdyby se teď do voleb mělo ukázat, že to všechno byly jen vyhozené peníze, že to všechno bylo zbytečné... Očkování není bezinfekčnost, očkování nechrání před přenosem, kdyby se teď ukázalo, že nechrání před těžkými případy...  Máro Prchale, máš o čem přemýšlet. 

Jednoznačně rád může být Lubomír Volný a zřejmě i Okamura. Nárůst pozitivních testů jim přihazuje hlasy. Při těchto nárůstech si zřejmě nikdo do voleb netroufne říci, že o nic nejde a tak mohou zmínění pánové hladce pokračovat v kampani, Volnému to na sněmovnu zřejmě bude stačit a Okamurovi neubere.  Na druhou stranu, pokud Volný blok bude pokračovat v tom, že o nic nejde, že jde jen o rouškovou totalitu a nemocnice se budou utěšeně plnit, může to dopadnout i naopak. Lidský strach je podobný ohni. Dobrý sluha, ale špatný pán. 

Můj bratr po analýze dat z ciziny říká, že velikost vlny se očkováním uregulovat nedá. Že si dovede klidně představit opět patnáct tisíc nově nakažených denně. Ale z proočkovaných zemí se zatím ukazuje, že počty hospitalizovaných a mrtvých už nedosahují loňských hodnot. Jak to bude u nás, to se uvidí.

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.5 (75 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

To snad ani nemůžete myslet vážně.

Průměrný počet slepic: 3.9 (29 hlasů)

Věřím jen statistikám, které jsem si sám zfalšoval!

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

pokud tento týden vidíme nárůst pozitivních o 500 kusů denně a příští týden uvidíme denní nárůst v nemocnicích o 50 lidí, tak se bohužel oproti loňsku nic nezměnilo.
-
premorenie a vakciny by sa mali prejavit ... ibaze by nie ....

Zatím bez slepic

Jsou ta data verifikována? A je zdroj apolitický? Nevěřím tomu. Umně manipulují se společností až nás dostanou tam kam chtějí. Nicméně Vidlák už ubral ze své neochvějné podpory kovidových aktivit a začíná opatrně přiznávat a predikovat to, na co jsme zde, my "chřipečkáři" upozorňovali již před rokem.

Průměrný počet slepic: 4.2 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

nevím jak v práglu, ale dneska ve městě Brně bylo více méně přelidněno, študiosos dojeli a vyrazili do štatlu. Magoři, co to má dělat, když kdoví kde zážitkovali. I když přírůstek 15 a za 14 dnů 160... hmm uvidíme

Průměrný počet slepic: 3.4 (12 hlasů)

Jest příznivo mucholvání a na prýglu je osvěžoven hafo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Je hezké, že český člověk toho tolik vydrží.

Politika Babišovy vlády má na svědomí přes 30 000 životů, ale Babišovi to na popularitě neubírá.

Dokonce mu lidé sežerou i to, že jsme podle Babiše zase Best in Covid.
Všimněte si toho slova..."zase".

Průměrný počet slepic: 1.4 (55 hlasů)

In reply to by Pozorovatel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslím, že přínos Andreje Babiše k epidemie byl důkladně probrán v červnu 2020 na Karlově mostě. Ve shromáždění 2000 lidí se zkonstatovalo, která svině za to rozhoření epidemie i mrtvé může.

Průměrný počet slepic: 4.7 (63 hlasů)

In reply to by Pozorovatel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jinak je skvělé, že na potírání epidemie se podílela i česká justice. Která promptně rušila a zrušila mnoho opatření proti epidemii. Říci za této situace, že za to může Andrej Babiš - to musí být člověk opravdu idiot.

Jestli za to může Andrej Babiš, tak především proto, že řádně nepůsobil jako lídr od počátku epidemie, a opozici jasně neposlal do temným míst, kde slunce nesvítí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (63 hlasů)

mnoho zrušených opatření proti epidemii, které má na svědomí česká justice a mají na svědomí tuto úmrtnost.

Do toho, Ponkráci.

Průměrný počet slepic: 2 (51 hlas)

Jestli jste žádné nepozoroval, pak jste právě spadl z Marsu. Nebo jste žil v jeskyni či v kanále. Zkuste se nejdříve aklimatizovat, dát se do pořádku. A pak teprve navazujte konverzaci. Jinak budete mimoň.

Průměrný počet slepic: 4.2 (53 hlasů)

Já to tušil.

Průměrný počet slepic: 2.1 (44 hlasů)

Dobře, přiznávám! Soudy žádné opatření kvůli epidemii nerušily.

Městský soud v Praze a Ústavní soud jako jeden muž vydali veřejná prohlášení, že vládní opatření jsou přiměřená, a v žádném případě nepřísluší soudu zasahovat do této situace. Rychetský dále vydal oficiální prohlášení, že tato situace nepřísluší řešit soudům, ale vyžaduje expertní a strategické řízení, což soudy neumějí. Tudíž se budou držet stranou. Rychetský dále dodal, že není čas na nějaký právní formalismus či správnost, ale jde o naše životy!

Justice se chovala příkladně, a do krizové situace živelní katastrofy nijak nezasahovalo. Městský soud v Praze se dokonce nechal slyšet, že teď jste všichni na jedné lodi, priorita je zvládnout epidemii, a plně podporuje vládu v jejím boji proti ní.

Odhalil jste mě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (60 hlasů)

rušily opatření v podstatě až po odeznění 3 vlny na jaře.
Největší podíl na mrtvých je připisován podzimnímu rozvolnění vládou s přihlédnutím k dalšímu rozvolnění v době vánočních svátků
Babišovi vinu za ty mrtvé nikdo nevezme a neodkecá :-)))
Na druhou stranu Babiš a jeho volič si to nikdy nepřipustí :-))

Průměrný počet slepic: 1.7 (16 hlasů)

In reply to by kebab (neověřeno)

Trvalý odkaz

na seznam soudy zrušených opatření do března 2021, nejlépe i s odkazem na rozsudek a vstoupením v pravomocnost :-)

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

A najíst se umíte sám? A když jdete na malou potřebu, jste soběstačný nebo potřebujete asistenci?

Paša by chtěl poroučet?

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

že jsem jen využil vaší nevyřčené nabídky na sdělení, kolik opatření a jaký soud a jakým způsobem zrušil, aby na to šlo naházet 30000 mrtvých za podzimní až jarní vlnu covidu, notabene když každý odborník už tehdy jasně říkal, že největším problémem je samotný Babiš, který do všeho kecal a vytvářel v tom, ale to s celou vládou, neskutečný chaos - těch asi 5 ministrů zdravotnictví za půl roku, to je asi taky dílo soudů, ne?

To nebyl rozkaz, jen poznámka, že se na ten seznam rád podívám. Vám to přišlo jako rozkaz?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

náhodou ten logik z Armádních novin ?

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Zatím jedinej kdo žvaní si ty ;)

Takže máš důkaz, že může za 30000mrtvých, nebo jsi zaměnilk myslím za slovo fakta? Ten ti, ž řekl soudy a níže a v pod jinýma článkama dal i odkazy, takže on narozdíl od tebe své slova dokázal, ty zatím ne ;)

Takže dáš důkazy na svoje tvrzení nebo zůstaneš u toho, že to musíme bez důkazů přijmout jako fakta, tedy místo "logik" jsi "žvanil"?

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Vaše neznalost či účelová lež přispívá na smeč pravdě.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Příkladem je první z nich, kdy opatření proti epidemii zrušil bratr někdejšího předsedy KDU-ČSL Marka Výborného a syn někdejšího místopředsedy téže strany Miloslava Výborného Štěpán Výborný. A to na návrh "experta" pirátské strany JUDr. Ondřeje Dostála, Ph.D., LL.M.
Soud konkrétně zrušil opatření z 26. března a 17. dubna 2020, která se týkala omezení maloobchodního prodeje, a opatření z 23. března a 15. dubna 2020, jež omezovala volný pohyb osob.
To vše v situaci, kdy opozice, které bylo KDU-ČSL členem, silně kritizovala vládu za přijatá opatření. Předesílam, že právě rušení opatření ze strany soudců Městského soudu v Praze značně přispělo k vysoké úmrtnosti během podzimní vlny a následujících dvou zimních vln.
V právním státě by se v první řadě soudce Výborný sám vyloučil z projednávání pro podjatost. Žijeme ale v právní bažině, za kterou může v první řadě Pavel Rychetský.

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)

Rozsudek Štěpána Výborného byl vydán pod č. j. 14 A 41/2020 - 111. Ministerstvo zdravotnictví jej napadlo kasační stížností a Nejvyšší správní soud je pod č. j. 6 As 114/2020 - 63 zrušil, ovšem až 26.2.2021. A to v situaci, kdy zemřelo 30 tis. lidí. Většina z nich by žila, kdyby soudce Štěpán Výborný nevydal politicky motivovaný právní paskvil.
Připomeňme si k tomu, že Štěpán Výborný pomáhal panu Dostálovi odstranit vady původního návrhu a připustil změnu návrhu, ke které nedostalo MZe dost času na reakci.
O tom, že byl paskvil soudce Štěpána Výborného zrušen, média mlčela. Nehodil se jim pro vytváření obrazu nekompetentní vlády a nekompetentního Ministerstva zdravotnictví.
Nejvyšší správní soud zrušil i rozsudek v kauze gymnázia Na Zatlance, což byl jiný politicky motivovaný rozsudek Městského soudu v Praze, konkrétně soudce Milana Taubera. Který ovšem do značné míry vycházel z výše uvedeného rozsudku soudce Štěpána Výborného. Rozsudek NSS má č.j. 6 As 73/2021, napadedný rozsudek MSP č.j. 17 A 126/2020-88.
Ostatně myslím, že by vůči soudcům Městského soudu v Praze by mělo být vedeno kárné řízení. Politizace rozhodování Městského soudu v Praze ohrožuje základní pilíře, na kterých stojí demokracie.

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

Tak na toho soudce podej stížnost či tr.ozn. pro obecné ohrožení. Něco udělej pro nápravu stavu věci.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

..vydávání nezákonných právních předpisů či norem ze strany vládních orgánů by nemělo být kvalifikováno coby organizovaná zločinnost ? Popř. aspoň coby šlendrián - kdy samozřejmě mělo by se sáhnout k personálním změnám ?

Jedni si brání své grázly, druzí zase ty své.
A to je celý tento váš smutný příběh. Plus předvolební agitace.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

já jsme přesvědčený, že omezení maloobchodního prodeje bylo celou (nebo min většinu) dobu podzimní až jarní vlny a už i předtím. Navíc, potraviny otevřené byly trvale, bylo omezení na plochu a respirátory a plnozemi taková opatření nepřijalo vůbec a skončily lépe (Švédsko).
Takže uvedený vliv rozsudku takový nebude. Mnohem spíš to bude vládou rozvolněné předvánoční a vánoční období. Což i jasně zaznívalo i od expertů, a je to vcelku vidět i na grafu mrtvých z MZČR, tedy ze zdroje, ovládaného současnou vládou, jehož údaje přebírá např. i Seznam.cz bez přikrašlování
https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19?utm_source=general&utm_med…

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

V době, kdy začala vrcholit letošní jarní vlna, tak opozice odmítla prodloužit nouzový stav - prostě házení klacků vládě pod nohy bylo důležitější než cokoli jiného. Opozici tehdy zachránili hejtmani - nebýt jich, tak jsme kolaps zdravotnictví opravdu zažili.

Průměrný počet slepic: 4.4 (26 hlasů)

Nouzový stav složila opozice s pomocí SPD.

Průměrný počet slepic: 4 (17 hlasů)

Je SPD ve vládě, že ju odděluješ od opozice? Máš nějaký důvod zaměnit pravdu za lež?

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

SPD (a TSS) je víc opozice než ty jen lehce odlišné progresivistické eurofrakce než je ta Babišova...

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Obklopil se "odborníky", kteří mu meldovali dle přání skrytých sponzorů. Je to stejné jako ve velké firmě. Data vytvářejí asistenti v prezentacích taková, jaká jsou třeba. Jen proboha nic negativního pro plánovaný pohyb vpřed. Nebo vzad?
On neměl žádné pochybnosti, věřil falešným tvrzením a lžím. Nakonec to bude on který to způsobil a Hořejší, Dufek a Flégr budou v pohodě zapomenuti. I když Flégr asi ne.
https://t.me/ceskakotlina/896

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Vy jste asi poslední dva roky žil v jiné zemi. Jinak byste si musel pamatovat, jak se po tu dobu chovala tzv. opozice ohledně covidových opatření. Ani na vteřinu nepřestala Andreje Babiše a jeho vládu špinit, do poslední chvíle sabotovala přijímání opatření atd. Přiznám se, že to pro mne byl jeden z největších šoků a také poučení - kdyby nedejbože vzniklo nebezpečí třeba války, bude se opozice chovat stejně. Mimochodem, ráno jsem slyšel v rádiu, že milý krajan Herman se stal honorárním konzulem Lichtenštejnska. Copak ale zatím je?

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Snad kromě jediného opatření byla VŠECHNA zrušena až letos, a to dávno po odeznění vln a tedy dávno po všech mrtvých
Opozice měla ediný problém - nouzový stav neustále jen prodlužovat vládním rozhodnutím .-)) Jinak ho podpořila snad vždy, kdy se něco opravdu dělo a ne když jen rudá mikina prodlužoval svoji moc .-))

Průměrný počet slepic: 2.3 (8 hlasů)

všechna byla zrušena pro základní nedostatek, a to mizivou vyargumentovanost a informovanost, "proč tak, jak ..". Přitom každé soudní zrušení v podstatě rovnou poskytlo návod, jak to udělat správně a vláda to hned správně udělat mohla. Místo toho mnohdy zase svévolně rozhodovala nesmysly. Však to nějaký ministr zdravotnictví této zabijácké vlády přímo řekl, že ví, že jeho rozhodnutí soudy zruší, ale zase asž za měsíc dva ....

Průměrný počet slepic: 2.2 (13 hlasů)

In reply to by kebab (neověřeno)

Trvalý odkaz

"zabijácká vláda" - a hned je jasno. :-(

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

ono když tu čtete, a todyční to očividně myslí vážně, že babiš a jeho vláda vlastně za nic nemůže, to všechno opozice (která by sama neprosadila ani jak nakládat s prkýnkem na WC), tak jak to říct dostatečně zřetelně podle skutečnosti
Výmluvy na opozici - a že je sám Babiš neuznával předchozím vládám, když je (a co na tom, že většinou lživě) viní ze všeho možného od korupce po rozkradení státu?
Když sám toho uvedneého má na hlavě mnohem víc.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Logiku, Scaloope, máš fakt problém to psát pod jedním nickem? Fatk máš potřebu ze sebe dělat blba? Nebo si fakt myslíš, že když ty samé slova použiješ pod jiným nickem, že si ldi řeknou "jééé to je další co máá ástejný názor"? Fakt seš tak blbej?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Já si dovolím drze:

1) Opozice, aneb naši neomarxisté, se snaží přilít oheň do ohně. A rozdmýchat epidemii. Klasicky už přispěchaly na pomoc soudy (které od doby aktivismu Rychetského připomínají spíše Antifa buňku než seriózní justici) a zrušily povinnost testů při návratu ze zahraničí.

2) Po návratu školáků do škol se vlna nahoru dala očekávat v každém případě.

3) Nemyslím si, že to bude drsná vlna. Můj odhad je, že se mírně přehoupne.

4) Za velkého fandění opozice, aby bylo aspoň 10 000 mrtvých a Babišovi to prohrálo volby. Možná dokonce pomůže i nějaký ten zahraniční zásah ze strany EU, aby pomohli rozhoření epidemie. Jim opravdu na mrtvolách nezáleží, stejně jako jim nezáleželo dříve, stejně jako jim nezáleží na znaužívání duševně nemocných (zdravíme Klusáky, Novotné, a naše novináře).

5) Tipuji, že se opozice i další strany pokusí přilákat do ČR turisty, protože jim je jasné, že nic tak moc nepodpoří epidemii, jako volný přeshraniční pohyb, a co nejvíce turistů. Ideálně z nakažených zemí.

6) Přesto si dovolím prorokovat - možná správně, možná chybně - že z toho mnoho nebude. Lidé se promořili, lidi kašlou na opatření už mnoho měsíců. Ledaže by zjistili jako v Izraeli, že se to šíří mezi očkovanými.

Průměrný počet slepic: 4.8 (45 hlasů)

V Izraeli to zatím vypadá na velký nárůst pozitivních testů taky hodně testujou oproti jiným zemím, ale počet hospitalizovaných je menší než u minulé třetí vlny.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Ono už to tak prakticky vždy bývá a bývalo, že u velkých epidemií po třetí vlně už další jsou slabší. To je stejný zákon jako že ráno vychází slunce. Jinak řečeno, nelze z toho vyvozovat nic o účinnosti / neúčinnosti opatření. Spíše lze z toho vyvozovat, že očkování je hodně dost naprd, když vůbec nějaká vlna hospitalizací je ve čtvrté vlně.

Průměrný počet slepic: 4.9 (32 hlasů)

proti které stávající očkování také nechrání úplně

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/israel/
V počtu nákaz jsou už výš než na jaře.
Momentálně mají 677 vážných průběhů a denní úmrtnost průměrně 37 osob.
A vedení některých špitálů silně kritizuje vládu za podfinancování sektoru zdravotnictví, nemocnic zejména: https://www.ynetnews.com/article/b13fuzr11y

Na to, jak jsou proočkovaní a protestovaní, nic moc výsledky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

naprostá většina nakažených jsou neočkovaní a deltou, proti které nemají plnou ochranu ani očkovaní

Průměrný počet slepic: 1.7 (9 hlasů)

....majitelů bytů OKD a práva svých příbuzných na kus koláče z rozpočtu přihrál další miliardy.
A staví se nesmysly (a zvyšuje inflace ve stavebních materiálech).

Majú pravdu, zdravotníci.
Pokud bude zdravotnictví kolabovat, půjde to jednoznačně za AB a jeho onucí a spol.
-----------
Ja tak, že toto je o Izraeli. A o jeho zdravotnictví.
No teda.
Už sem se bál, že....

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

že byste se měl nechat léčit.

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

statistika je za 14 dní na 100T obyvatel.
Experti z Mizdr a všichni ti současní šakali, psi, a já nevím, co teď zrovna platí, se ohánějí tzv. incidencí za 7 dnů.

A úplně vespod je tam větička psaná drobným písmem: "Data jsou aktualizována 2x denně a jsou úředníky upravována i zpětně."

Tak to už vůbec nepotřebuje žádný další komentář.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Dobře napsáno. Nárůst hospoitalizací bude, když asi 400 000 seniorů očkovaných není. Očkování není 100% ochrana. A podzim do toho. Zima se blíží slovy Hry o trůny. Část obou táborů se asi bude mýlit. Zastánci vakcín a přísných opatření budou volat po lockdownech kvůli pozitivním testům, i když nárůst hospitalizací bude zvládnutelný a menší než minulý rok na podzim. Odpůrci vakcín budou hlásat, že pozitivní testy jsou důkazem neúčinnosti vakcín, i když to bude část testovaných neočkovaných a část očkovaných, kteří budou sice pozitivní, ale vyleží se doma a nepříží se jim na nemocnici. Mylně se na internetech šířila představa, že vakcína dokonale vždy chrání proti pozitivnímu testu, i když jejím cílem sníž hospitalizace a úmrnost. Vymýcení kovidu v celé zemi nebo na světě vakcína nedokáže.

Nelíbí se mi ale volání některých expertů po 3. a 4. dávce. Zkusme zimu vydržet se 2 dávkami. 3. ať si nechá dát, kdo se považuje za velmi rizikového pacienta, ale ať to nevnucujou všem. Naopak takové volání bude kontraproduktivní, že část lidí bude reagovat odmítnutím i těch 2 běžných dávek s tím, že přece experti říkali, že je to stejně na prd.

Lepší mít víc lidí se 2 dávkami než víc s 0 a pár lidí se 4....absurdní. Při skoro 70 % očkovaných dospělých a promoření i velké části ostatních už musí nějakou částečnou ochranu mít skoro všichni. Pokud nepřijde nějaká extra mutace, která by hodila do koše vakcíny i protilátky. Zatím nic tak extra nikde nevidím. Ani ta slavnáá Dellta tak silná není.

A testování milionu žáků letos je proto pozdě. Se bude jen plašit kvůli bezpříznakovým pozitivním. Tole masové testování by mělo smysl vloni, kdy to mohlo zmírnit podzimní vlnu mezi ještě neočkovanými dospělými.

Volby jsou taková divoká karta. Politici začínají být neklidní. Jsem zvědavej, co na sebe vytáhnou příští dva týdny za esa z rukávů.

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)