Nerudová Danuše, zvítězí nad Babišem

Autor

Tento předvolební slogan věnuji zdarma naší Danušce na kampaň, protože už mě štve, že kopu tu za Babiše, tu kopu za Baštu, tu kopu za Rajchla, tu za komunisty. Tož dneska budu chvíli kopat za pětikolku. Včera mi totiž volal jeden můj pravdoláskařský kamarád (ano, mám mezi pravdoláskaři několik velmi dobrých přátel. Od libtardů na fejsbůku se liší tím, že dokáží vedle Vidláka žít a nemají potřebu se vymezit proti každému mému slovu), že jsem toho už hodně napsal o kandidátech na prezidenta Babišovi a Baštovi (a chystám se na Rahanovou), že to není úplně fér a měl bych napsat také něco o těch na druhé straně.

Sice si nehraju na objektivní médium, prostě jen říkám svůj názor, nikoliv svojí pravdu a nemám rád, když mi kdokoliv vnucuje něco, že to pravda zaručeně je, dokonce i s certifikátem od Cempera, ale nápad to byl dobrý. Skutečně bych se měl trochu víc podívat na prozatím opomíjené kandidáty naší pětikoaliční vlády. Dneska to napravíme.

Nerudová Danuše, vyhraje ty volbuše.

Já vím, že se vám to nelíbí, že si možná poklepáváte na čelíčko, ale moje série článků o Babišovi a Baštovi mě utvrdila v tom, že voličské postoje jsou už upevněné a prakticky neměnné. Ať jsem vytáhl jakýkoliv argument pro volbu Babiše, prakticky nikdo z jeho odpůrců nezměnil názor. Babiš je prostě covidové zlo, nelze mu zapomenout lockdowny a ani riziko, že Pětikolka zkompletuje převzetí státních institucí, na tom nic nemění.

Když jsem vytáhl jakýkoliv argument pro volbu Bašty, nikdo z Babišových příznivců nezměnil názor. Bašta je prostě slabý kandidát, neumí mluvit, nemá šanci vyhrát, jen Babišovi ubere hlasy a žádné riziko dalšího pohodlného vládnutí Fialy na tom nic nemění.

Počet těchto pevně vyjádřených postojů je na Kydech zhruba 50/50 a já po vzoru Churchilla věřím pouze statistice, kterou jsem si zfalšoval sám. Už mnohokrát se mi osvědčilo brát ohled na vox populi mého blogu. Kromě Prahy totiž voličské nálady predikuje až nechutně dobře.

Rád bych měl lepší zprávy… ale bohužel jsem nezaznamenal ani jednu změnu postoje typu: „chtěl jsem volit Baštu, ale máš pravdu Vidláku, musíme se shodnout na jednom jménu a tak to hodím Babišovi, jak radíš.“ Nebo naopak. „Chtěl jsem to hodit Babišovi, ale máš pravdu Vidláku, Bašta nebyl ani agent, ani oligarcha, má čistou minulost a tak to hodím Baštovi, jak radíš.“

Takovéto comingouty jsem nenašel ani na Vidlákových kydech, ani na Litterate, ani na fejsbůku, ani v mé stále rozsáhlejší mailové korespondenci. Vyvozuji z toho jediný možný závěr – na Alternativě už jsou všichni víceméně rozhodnutí, jejich volební postoj by změnila jen naprostá politická bomba a Vidlákovo doporučení na to bude mít takřka nulový vliv. Nakonec mi zbude jen aktivovat žlázu „já jsem vám to říkal.“

Podle mě to mají letos libtardi rozehrané velice dobře.

Já jsem strašně dlouho přemýšlel, proč právě Nerudová? Proč na Slovensku Čaputová? Proč právě takové husičky? Vždyť i Danu Drábovou by mohli stylisti trochu načančat a když nic jiného, Drábová je alespoň bystrá, má vysokoškolský titul z doby, kdy to ještě něco znamenalo a její postoje jsou úplně stejné jako u Danušky. Jen Drábová by byla mnohem chytřejší a zřejmě i schopnější.

Ale ono je to vlastně docela jednoduché – potřebujete člověka, se kterým se volič ztotožní. S Danou Drábovou se nikdo neidentifikuje. Na to je moc chytrá a málo hezká. Každá česká husička si v Danuši představí sama sebe. Hlava blond, uvnitř prázdno a přece může být prezidentka. To znamená, že každá může být prezidentka. Každá může snít o nejvyšší funkci, protože když to zvládne Nerudová, zvládne to každá nána. A takových je v republice hodně. Nejen žen. I spousta mužů bude večer snít o tom, že kdyby chtěli, také by mohli být prezidentem, protože Danuše je přece stejná, jak oni.

Zbytek je marketing… Dáme Danuši na profil nějaká moudra, která chtějí slyšet další voličské skupiny a hlavně o tom nesmí moc mluvit.

Když si to tak vezmu, asi nejschopnější a podle mě nejnebezpečnější kandidát je Pavel Fischer. Jednak dobře ví, jak to v politice chodí. Ví přesně, co má kde říkat, přesně umí ty protiruské věty, umí se vymezit proti dezolátům i Babišovi, ale když mluví v rádiu i televizi, tak to ale není úplně blbé. Ví přesně, kdy z něj má nenávist úplně stříkat a kdy má jen decentně odkapávat. Ba dokonce ze sebe umí udělat i velkorysého člověka povzneseného nad vášně. Ale přes takřka dokonalé ovládání z něj trochu čiší ten český člověk – kříženec včely a prasete. Pracovitý, ale trochu svině. Už druhé volby je třetí vzadu a ani se netají tím, že včas odstoupí a podpoří toho správného kandidáta.

U Fischera mě naopak vůbec nepřekvapuje, že z něj nikdo nechce udělat lídra kandidátky. Sice by se nám na Hradě hodně nelíbil, ale je u něj nebezpečí samostatného myšlení. Pavel Fischer je pro mě Zeman s opačným znaménkem. Teď sice loajální a plnící své úkoly na výbornou, ale kdyby se do funkce dostal, mohl by příliš vyrůst. Mohl by si příliš uvědomovat, co vlastně dělá a mohl by mít, nedej bože, i pud sebezáchovy. Je to nejlepší cyklista stáje, ale nikdy z něj neudělají hlavní hvězdu. Bude jen rozrážet vzduch pro někoho jiného.

Hilšera nebudu komentovat. To je Čaputová v mužském těle. Platí pro něj to samé, co pro Nerudovou. Je tam, aby se správný mladý libtard měl s kým ztotožnit a snít o tom, že jednou bude také tak úspěšný jako Marek Hilšer. Hilšer tam není, aby táhl dopředu hlavní hvězdu, ale jako záloha, kdyby nám Lance Armstrong spadl z kola a zlomil si nohu.

A pak Petr Pavel. Také dokonale vymyšlený. Pohledný bývalý voják, dobře se vyjímá na fotkách, mezi lidi moc nejezdí, pouze na naaranžované výpravy, kde zpravidla řekne nějaké moudro hodné prezidenta. Jako že je třeba brát ohled na chudé. Nic to nestojí a spousta jeho fanoušků se přímo tetelí nad generálovou ušlechtilostí. Komunistická minulost je sice škraloup, ale nepřeceňoval bych dosah. Dvojí metr libtardům nevadí v mezinárodní politice, nevidím žádný důvod, proč by jim měl vadit u agenta Pávka. Tohle umějí mééédia udělat úplně dokonale.

Podle mě se ukáže, že Babiš má podporu o něco menší, než se čeká a Bašta má podporu o něco větší, než se čeká. Příští průzkum potvrdí moje slova i kdyby to nebyla pravda, protože přesně takhle bude objednán.

Babiš nechce jít do televizních debat. Já naprosto rozumím proč, ale na druhou stranu, tím pádem bude chybět kdokoliv, kdo by nasměroval zrak diváka, že Nerudová ani tak nekandiduje, ale je kandidována a že agent Pávek je mnohem větší STBák než Babiš. Witovská nebo Moravec si dají sakra pozor, aby řeč odvedli k proruskému Baštovi, nebo aby tepali nepřítomného Veľkého Bociana.

Prostě nebude nikdo, kdo by neangažované veřejnosti řekl, že Babiš spolupracoval s STB, protože to jinak nešlo a jeho motivací byla možnost vycestování a obchodování s imperialisty. Petr Pavel vstoupil do strany, protože to jinak nešlo a jeho motivací bylo, že bude jako rozvědčík chytat podvratné živly. Nebude nikdo, kdo by ve studiu uvedl, že Babiš v Maroku obchodoval s hnojivy, kdežto Pavel trénoval na „agenta s povolením zabíjet.“ A kdyby náhodou na takovou otázku došlo, Pávek na to řekne, že je zapotřebí to posuzovat v kontextu doby… čili řekne přesně to, čím argumentuje Babiš, ale ten tam nebude, aby mu to omlátil o hlavu.

Budu to jen já, kdo hodí do placu představu, jak by to vypadalo, kdyby nám komunismus trval ještě o deset let déle. Z Babiše by byl nejspíš nějaký vysoký náměstek zahraničního obchodu a měl by tajné valutové konto… A ve stejné době by Petr Pavel v Západním Německu píchal radioaktivní polonium přeběhlíkům, nebo by takové rozkazy podepisoval…

Ale před volbami na nic podobného nedojde. To, co koluje mezi námi na fejsbůku, to se k neangažovanému voliči nedostane a libtardi to budou ignorovat, stejně jako ignorují jakýkoliv argument, že za válku na Ukrajině může roztahovačné NATO.

Podle mě bude volební výsledek Babiše a Bašty dostačující pro druhé kolo, ale protože se rozdělí mnohem spravedlivěji, než bychom teď čekali, tak se do druhého kola dostane česká Čaputová a český Pichonett. Fischer a Hilšer jim samozřejmě uvolní cestu, protože prezidentská kampaň bude fungovat i jako kampaň do senátu. Navíc to rozhodně neplatili ze svého, takže oba budou spokojení a pro Nerudovou udělají maximum.

Stejně tak vlastně nepochybuju o tom, kdy bude Šott vynášet nad Babišem rozsudek. To mu také pár hlasů sebere. Možná ne moc, ale ono se bude hrát o malá procentíčka.

Pokud chce Babiš projít do druhého kola, měl by poslat emisary za Okamurou a dosáhnout toho, že „se Baštovi udělá nevolno,“ skončí na dva dny v nemocnici a pak oznámí odstoupení ze zdravotních důvodů. Ale dovedu si představit, že to s Okamurou bude mít hodně těžké. Už dávno jsem psal, že Babiš se může rozkročit směrem k SPD a nepřijít o své voliče, ale pokud se Okamura rozkročí k ANO, tak docela riskuje a jeho voliči mu to nemusí odpustit.

Také by asi nebylo od věci, dát Rohanové nějaké peníze na její asociaci povinných a dosáhnout u ní stejného kroku. Koneckonců, Rohanová podle mě kandiduje, protože je to dobrá reklama… Já například vůbec nevěděl, že před exekutory existuje nějaké zastání.

Pokud to Babiš neudělá, předpovídám mu, že mu druhé kolo nejspíš uteče a případný postup bude záviset na vnějších faktorech, které nemá šanci ovlivnit.

Jednak lidi kolem Petra Pavla mohou znervóznět natolik, že ho prostě stáhnou ještě před bojem. Ono se to na Pávka teď valí ze všech stran, svědčí různí spolužáci, nacházejí se jeho slohovky o skvělém socialistickém zřízení a zřejmě je v zásobníku ještě nějaká munice připravená. Soudruh generál má co dělat, aby to nějak ustál. Také si Pavel sám může říct, že to stejně nevyhraje a nemá zapotřebí schytávat hnojomety, nota bene když mu slíbili, že ho budou jen uctivě chválit a vyvyšovat. Kdo ví, jakou písemku z marxismu-leninismu napsal… třeba si řekne, že mu to za tu ostudu nestojí.

Pokud by to tak bylo, tak může Andrejkovi stačit i méně hlasů, aby se do druhého kola dostal a pokud bude s Čapuší bojovat jeden na jednoho, tak může vyhrát, protože Nerudová má na hlavě spoustu másla, zato v hlavě má úplně prázdno. Například její doporučení, aby lidi prchli z cenzorního Twitteru na proruský Telegram. Nebo její bubnování do Třetí světové, po dopadu rakety v Polsku. To nevymyslíš.

Ale tohle všechno se v prvním kole nestane. Jedině v tom druhém. Pokud to ale všech devět kandidátů dotáhne až do voleb, tak považuju za vysoce pravděpodobné, že Babiš bude třetí a Bašta čtvrtý, ačkoliv by jejich společná podpora na druhé kolo stačila.

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (151 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidíte sám v jak beznadějné situaci ovčanstvo ve skutečnosti je. Ačkoli se jim maže med kolem, huby, že mají práva, práva žádná nemají, a i při těch jediných a posledních důkazech demosgráce, gdy lid jako vládne prostřednictvím jakýchsi tlup neandrtálců, co kšeftujou eště s pazourky a otroky a latíniem, se musej dívat za med-iá-lním plotem, na nové pasáky, jim vybrané cizí mocí, keří je budou pást a zdírat z daní další med-iá-lní období. A lidi ve skutečnosti nepotřebujou mazat neviditelný med kolem huby ani sliby že se budou lejna od kobylinců na kraví hoře přerozdělovat správně, ale potřebují mechanizmus, gde budou vkládat svoje potřeby, keré budou počítat jejich důchodové pojištění proti všem darebákům a podvodníkům z celého světa. A dokud to tak nebude, budou jim media vyrábět knadidáty a delegovat jim pravomoce, keré ""svobodný člověk"" nigdy neviděl.

Průměrný počet slepic: 4 (24 hlasů)

Pak pise jen tskove 1a1a1a ostu1dne lanky jako je tento!1Dal by se zk1ratit ,ale on musi mermomoci1 psat proti sobě a cele Spole1čnosti volicu zn SV1a1a1a!111!
Všichni kromě něh1o vi,že dobra radáa je nad zlato 1a on ji po1hrda!Krutě1 na to dqaoplati nejen on,a1ale cela rqaepublikaqa! QáPodiv1jte se vsichni jak1a me tu upsluje 1iqaaata inkvizice1a a on radou 1a pohrda 1aa1a1a1amaha!1a
Dyt by stač1ailo naps2at1a jednu vetu misto tech litanii!1a.1a

Zvolme za presidenta toho kdo bude chtitqa 2O požada1aku ns1a ávladu ČR jinák v dalsimq ároce vsichni ovcqane zkrachuji!!1a1a1a1a a
N1ao ni?1a

Průměrný počet slepic: 3 (9 hlasů)

Gdyby napsal seznam svých požadavků, keré by ostatní směli lajkovat a pak z nich sestrojil hospodářský a sociální plán společnosti, kerej by posílal na hrad každej tejden k vyřízení, udělal by lépe. Zbylo by mu spoustu času na přemejšlení o životě a proč je na světě a možná by zmoudřel až tak, že by za ním jezdili aji normální lidi o radu jak žít. Jak se zdá, eště je to dlouhá fantastická cesta, no ni?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Polovzdělané piratske uderký pry zakazaly Šefovi to tady dat na sklo! Chteji rozbit republiku na šračku a zabrat vsecko pro BANKSTERÝ!!!
áaaaaaaaa
Je to ta nejhorši špina!
Po zmizeni dělniku hledali banksteri nahradu a musela to byt ta nejhorsi spodina,ktera nikde nenajde praci protoze neumi ani malou nasobilku!
Proto tito satanisticke piratske uderký poručily přecedovi ,fialove okurce,ktero tahaji na varene nudli,aby je vzalaa do stavu uřednictva pod ministra a to v podobe jakehokoli počtu at namestků,aby kazdy z nich byl nami sedlaky živen a zaroven nas chteji svym zelenym udelem privest do neštěsti!Pokladaji se za tzv nove komunisty neboki NEO marxisty!
Ideologie rozbijeji staty,jen si vzpomente jak dopadl CCCP výzbrojeny až assssáá po! zuby BAC a mrtvola ! To chteji udelat cele republice a my mame na to JIM zvolit presidenta?
MERDE!🇨🇿🇨🇿 No ni?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Za dvacet let tady havlovy úderky za sebou zhasnou, páč nebudou rozumět. Ani zkomoleniny nebudou chápat, tak proč jim to usnadňovat. Rozházejí všechno co společnost drží pohromadě, natož chiméru národ, a bude konec.
Vidlák sám řekl zde, že potřebám lidí nerozumí, a proto se stará o potřeby blbečků, keří za celej život netáhly nikomu ani kačera, jen se vezou v blahobytu, kerej jim tady nadekretovali harpagondechujci z cizákova. To sou všichni ti, co se vozej v drahých kárách po městě a blboni si myslí, že tak se mají dobře i ostatní, že přece by ti zloději nejezdili po městách a vesnicách jen tak každej den od ničeho k ničemu, ale pravda je ta, že voni jezděj od ničeho k ničemu, vyberou si z bankstermatu a dělaj hogofogo v kancelářách a na mejdanech. Už mě to nebaví, sou všichni vyjebaní a mě je po nich taky howno.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Pan šéfs si dělá alibi
pro co kdyby, co kdyby
taková je povaha našeho národa
ať žije svoboda, ať žije svoboda..
Trálala, tralala
červená fiala...fialenka
no, jo!

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

No vladne nam bombovni pětidynamitni vlada,to me bavi bo dynamit to je bašta a ja je podporuji dnem i noci!To by zas byla rana a ne ten mišung,kde se vyznaji jenom NEO marxističti piratšti naboptnali zločinci,tahajici za sebou fialovou okurku, aqa podivejte se moji drazi volici jak me serou tou cenzurou komolaci a torpedaci pravdy jako kdysi mistru HUSOVI ve stredoveku me chteji udelat nesmrtelnou !
aaasaaaaaaa NoNi?!aqqqwqwwqqaaaaaa

Průměrný počet slepic: 3.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

K čemu nám vlastně energie vložená do tohohle ringu je? Když je to jen divadlo ve stylu (drahý) chléb a hry. Nebylo by efektivnější se soustředit na to dostat v lednu na náměstí co nejvíc lidí?

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)

je nicméně velice důležité, aby prezidentem nebyl US neolíbo maňásek, viz slovenská Čaputová - zcela neskrytě činí proti zájmům státu, těžko napsat "vlastního", protože pro ni je slovo vlastenec přípustné jenom ve spojení s pojmem Ukrajinec. Sleduji sk politiku, je to děs-běs. I v parlamentní "demokracii" záleží na osobě prezidenta.

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)

dostat na náměstí co nejvíc lidí. Ať jich tam bude, kolik chce, tak pětikolka na to bude kašlat, maximálně vymyslí ještě nějaký zákon, že domonstrovat se nesmí, nebo tak. Však i v 1989 demonstrace nezabraly, zabrala až generální stávka, a to komunisti už byli nachystaní to položit. Při generální stávce jde o peníze, při demonstracích v podstatě o nic. Klidně tam ty lidi nechají žvanit a pojedou si svoje.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Generální stávku jsme si vyzkoušeli za covid-downu. Státní zaměstnanci dostávali 100% platu a řady z nich odměny za mimořádné úsilí v homeoffice. Kamióny pojedou i kdyby nafta byla za 100 Kč.
Demonstracím se vláda šklebí, poněvadž gumová pěst vlády má nacvičeno a vystrojení . K tomu prapor banderovo janičářů schopných všech úchyláren proti bezbranným civilistům.
Mají to téměř v rukou jako bolševici na začátku února 1948.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Bravo Aničko, lekli se dynamitu a najednou umíš psát bezchybně. Fuj cenzorům.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by Jarda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čcetl jste 2O poadavků nasich přednich intelektualu specialistů?Dala bych to tady odkazem,ale asi budouci majitele digitalniho smrdiciho koncentraku mi blokuji půlku klabostnice a navic znaky potrebne k odkazu na pomlčky.!
Ono se zda,že piši některe komenty bez chyby,ale tady mi to komoli pod rukama a musim zkoušet ,zda se mi to povede opravit bo to kurva vpredu niči a ja musim opravovat dokola!.
Piratske uderky nemaji radi muj rychlopalny kanon v me stihačcce pravdy a kulometni šulky dynamitu dobra , ktery se bije za pravdu,nebot SV moji voliči formace Společnosti voličů jsou jen pravi pravaci a holenkova s prima peogamem a navodem ABC jak na to !
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

To se nevylučuje. Počítá se s demoškami, pak už záleží jen na všech těch, kteří zatím nepřišli.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

naopak, mě jsi Vidláku přesvědčil, nevolit morálně, ale menší zlo. Jen jsem úplně neměl potřebu dávat ti zpětnou vazbu. Moji paní si taky přesvědčil!

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

No mě vlastně taky. Jen je to v konečném důsledku úplně jedno, protože bylo zařízeno, že se žádné menší zlo nenabízí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

In reply to by Dedek von D-F (neověřeno)

Trvalý odkaz

Definice praví, že menším zlem je většinou to, co nám tak nějak v dané době vyhovuje.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

In reply to by Dedek von D-F (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já nemusela být přesvědčována, jelikož jsem se tak rozhodla sama a už dřív.
Není na výběr - buď "starého Kena" (nikdy se mi od začátku nelíbil jak falešnými názory a pozérstvím, tak vizuálně, což u mě jde vždycky ruku v ruce - přetvářku nežeru, prokouknu...) s praxí všehoschopného člověka, nebo zkušeného politika, který má něco za sebou, je poučen chybami, dehonestován médii a všemi těmi, kteří nikdy nic nedokázali (kromě převlíkání kabátů), a přesto se pere. Ne za sebe, ale za ty, kteří mu věří. Souhlasím s Holcem (viz dále). Nikdo není bez chyb. To, co se jinak nabízí, je čirá beznaděj, a jestli jim to vyjde s odstraněním Babiše (což je vysoce pravděpodobné), budeme už totálně v prdeli.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Sice budu skřípat zuby, ale hodím to velkému ptákovi. Pakliže se tedy něco do té doby radikállně nezmění. Taktéž jsem neměl potřebu dávat zpětnou vazbu, ale vidím, že je jí třeba.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

In reply to by Fred (neověřeno)

Trvalý odkaz

obyvatel Čapího hnízda, kdyby se všechna opozice spojila na podpoře Bašty, na kterého mainstream nemá tolik hnoje. Navíc je přijatelný pro zaryté odpůrce exkomunistů, kteří raději k volbám nepůjdou, než by to hodili Babišovi (a to mám hrůzu z těch, co budou volit ty nevolitelné, jako Rohanovou). Ale na to Kydy nestačí, to by musela existovat již jasná dohoda v rámci celé alternativy a snažit se přesvědčovat... a snažit se přesvědčovat... a snažit se přesvědčovat.... ale to je zjevně utopie. Žel takhle se hlasy rozdrobí - a to je špatné, to je fatální! Smekám před Baštem, představit si jeho dnešní den v jeho věku!!! Já vím 74 let... ale nic lepšího k volbě nemáme, nyní nutně potřebujeme někoho, kdo se neohne, má zkušenosti a přehled.
Ale to tušení, jak vše dopadne, je deprimující... mám strach, velký strach. Ne o sebe, má nejlepší léta patří minulému tisíciletí. O budoucnost dětí a vnoučat. Nejen těch mých. Uvědomujeme si, že všechno, co se děje, je vyvolané uměle s cílem oslabit Rusko a pak Čínu, aby "Západ", ale ve skutečnosti zadlužené USA nepřišly o hegemonii? Že ropy a plynu je dost na dobu, než věda a technika se dopracují k postupné, opakuji - postupné - ekonomicky přijatelné transformaci? Že Rusko byl levný a spolehlivý dodavatel, který nás nijak neohrozoval a že vše je jen důsledek propagandy? Hurá, budeme od RF nezávislí... ale daní bude mnohem nebezpečnější a šílenější závislost... Letíme, vlastně padáme.. 50. patro, 20. patro... no, ještě žijeme. Ale ubývá pro život důležitá duševní pohoda, počet sebevražd narůstá....

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

a následná sebevražda je v naprosto katastrofálním rozsahu. Stejně jako počet lidí , končících u psychiatrů a doživotně na psychofarmakách. **Myslím, že tyto statistiky silně vypovídají o tom, jak která vláda vládne - bylo by zajímavé udělat přehled statistik počtu sebevražd a lidí končících u psychiatrů za jednotlivá období jednotlivých vlád. Asi nejlépe by z toho vylezlo období za komančů - v té době byla sebevražda opravdu rarita, natož zabít celou svou rodinu a poté sebe. Psychiatrů byla u nás tak desetina a stačilo to. Toto je fakt zajímavé - protože když poslouchám a čtu, co mají dnes mladí lidé namlácené v hlavách, jaká že to byla za těch komančů hrůza, že lidé tu žili pomalu v trvalé panice a jako v koncentráku, tak by to odpovídalo mnohem většímu počtu sebevražd v reakci na bezvýchodnost situace a životu v trvalé bídě a hrůze - ale ony se nekonaly. ** Z pohledu počtu sebevražd a psychiatrických pacientů se současný typ kapitalismu a libodemo svoboda a demokracie nejeví býti místem dobrým pro život.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

Pánové.
Explorer a synapse
Perfektní příspěvky,díky.
Také sleduji,co ta mládež vyvede.absolutně nejsou schopni si poradit,kdyby nešla elektřina,plyn a internet.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

spíše v nějakém bezvýchoném kruhu, ze kterého nebylo cesty ven. Bylo jedno, co kdo uměl, co kdo znal, stejně se nikdy nedostal k tomu, aby to předvedl.

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

době vynikající odborníky na mnoho profesí - vždyť jsme byli schopní vyrobit téměř vše - od těžké zbrojní techniky přes jaderné elektrárny, vodní elektrárny a celé velké strojírenské celky, vše pouze čeští odborní machři - z východu žádné technologie nepřicházely a ze západu nám je nedali - takže opravdu vše práce českých rukou a hlav. Stavbu přehrad i dalších velkých celků jsme i na klíč vyváželi. Naše Tatry v některých arabských a afrických státech jezdí dodnes - jejich pověst byla obrovská. Najděte si, v jakých oborech jsme byli za komančů fakt dobří - a že jich bylo. A tito lidé , kteří byli machři v technických oborech - u těch bylo šumák, zda jsou kovaní straníci či ne. Z vlastní zkušenosti - výzkumné laborky při těžbě uranu , většina šéfů oddělení byli nestraníci, protože to byli v oboru machři. Kovaný komanč byl jen šéf laborek, ale ten nic odborného podělat nemohl. Vrcholem paradoxu bylo tzv VTEI při laborkách ( Vědecké, technické a ekonomické inoformace pro laboratorní rozbory a výzkumnou činnost) - šéf nestraník, žid, který držel šábes = žádná sobota, ani ta "akční" , další tři - nestraníci, jedna stranice - aktivistka. Byla tam taková osiřelá :)). A to bylo pracoviště, kde se sháněly odborné materiály z "kapitalistické ciziny":**Ty laborky se týkaly těžby, rozborů a výzkumu uranu při uranových dolech - tedy strategická surovina, včetně přítomných sovětských "poradců". Takže u lidí, kteří opravdu něco uměli ta stranická linie zase až tak hrozná nebyla. U humanitních profesí - to byla jiná . Protože to jsou snadno nahraditelní žvanilové - takže servilita k systému kariérně nutná. Byli takoví za komančů, jsou takoví i dnes - aktivisté a úderníci systému jak tehdy, tak dnes. **Komančové to měli natolik v hlavě v pořádku, že schopné lidi technických profesí nechali růst. Zato demokraté na toto nějak "zapomněli" - za komanců jsme si de facto sami postavili jaderné elektrárny, z nichž ta demokracká ekonomika žije dodnes - ale přidat jen pár dalších bloků je pro demokraty neřešitelný problém již drahně let. My jsem v 89tém měli mimořádně výhodné vstupní podmínky pro ekonomický rozvoj - jenže co se nerozkradlo, to se zničilo a jsme zemí montoven a skladů. Takže buď ti schopní, kteří něco umí, se opět nedostanou k tomu, aby to předvedli - nebo současný systém neumí žádné odborníky vygenerovat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Dá se s tím souhlasit? Asi trochu jo..... Tak proč se to celé posralo když byli rudoši tak schopní? Nevidím moc rozdílů mezi tehdy a teď. Jen doba se posunula a jsme technicky vyspělejší. S takovou mocí co režim měl nedokázat zabezpečit ty hlouposti na nichž davu záleží a by bylo diletantství, kdyby to nebyla zrada. Přehrady, náklaďáky, cukrovary...dost dobrý. Ale pěkný věci který dělají život hezčím to ne... Vzpomeňte na ty umolousaný města a vesnice. Tu hustou jakoby polystyrenovou pěnu pod splavy na řekách. Bordel a skládky všude. Prostě komunisty nesnáším. Ne pro ideologii i když je nefunkční ale pro lenost a stejnou tupost co tu máme teď.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

In reply to by wega (neověřeno)

Trvalý odkaz

spojíme s obdobím komunistů - ale v té samé době bylo to samé i jinde - např v USA často mnohem horší - prostě to bylo období devastace a flegmatismu k životnímu prostředí. I ta šedivost a umolousanost byla - ale zase nebyly sqaty bezdomovců, neustálé žebravé sbírky - na lékařskou pomoc dítěti, na jídlo pro hladové , na pomůcky pro postižené. ..Prostě to není a ani nebylo černé a bílé. Mně také komančové štvali - ale člověk si neuměl představit, že to může být mnohem horší - z hlediska našeho státu jako celku a jeho ekonomikou a suverenitou. Jsme předlužená montovna v ekonomickém i politickém postavení kolonie. Hezké fasády na nových domech jsou paráda - akorát že to lidi mají na celoživotní dluh a když přijde krize, skončí v exekucích a na ulici. Jen takové pozlátko. **Víte, oni Češi věděli, co chtějí v 89tém - Havel v prosinci 89 se ještě veřejně obhajoval z nařčení, že není pravda, že tu chce budovat kapitalismus - ona u nás většina nechtěla to, co bylo na západě. Chtěla jinou cestu. Stejně jako bylo lidem slibováno - už nikdy nevstoupíme do žádného paktu ( chtěli jsme neutralitu) - jsme v NATO, jsme v EU.....Nejvíc mne dostává to, že jako celoživotní nemilovník komunistů ( i v době, kdy to ještě nebylo "in") docházím k názoru. že teď je to horší.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by wega (neověřeno)

Trvalý odkaz

Komunisti měli plány. Krátkodobé, dlouhodobé... Většinou se tak zcela nedodržovaly (tedy v době, kdy už pominulo budovatelské nadšení), ale s nějakým zpožděním a s vyšší cenou (protože lidi si při těch velkých stavbách pořídili třeba domečky) se to vždy nějak realizovalo. Ale plánování bylo fuj, tak se zavrhlo. A na postavení třeba jaderné elektrárny ty 4 roky, co je vláda u moci, nestačí. A jak se střídala ODS a ČSSD, tak vždycky plány té předchozí vlády zavrhli. Vždyť to vidíte i dnes - pod záminkou deagrofertizace vyhážou odborníky a nasadí si tam svoje kamarády, kteří, i když by třeba odborníci byli, tak musí začínat od začátku. To je jedna věc. Druhá, aspoň podle mně, je, že lidi jsou otrávení. Když si vzpomenu na to nadšení, s jakým jsme se vrhli do práce po 89, tak to, nejpíš kvůli spoustě předpisů, omezení a regulací, zcela vyprchalo. Příklad: Tehdy jeden náš známý sedlák začal chovat krávy na mléko. chvíli to vydržel, ale když si měl pořídit nerezové konve a chladící techniku kvůli těm pár krávám, co měl, tak se na to vykašlal. Do značné míry za to může EU. Když jsme do ní vstoupili, tak všechno začalo jít od 10 k 5.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

spíše v nějakém bezvýchoném kruhu, ze kterého nebylo cesty ven. Bylo jedno, co kdo uměl, co kdo znal, stejně se nikdy nedostal k tomu, aby to předvedl.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

>Asi nejlépe by z toho vylezlo období za komančů - v té době byla sebevražda opravdu rarita
To rozhodně ne. Viz. https://prybka.webnode.cz/news/sebevrazdy-na-uzemi-ceske-republiky-v-ob…

Průměrný počet slepic: 1.5 (4 hlasů)

Přesně - kdyby celá alternativa hodila lístek Baštovi, tak by možná nevyhrál, ale bylo by vidět, že tu pořád jsme a je nás hodně (milion propadlých hlasů+ půl milionu SPDáků). Hodit to třídnímu nepříteli by mohlo vyvolat dojem, že mají hodně stoupenců oni a my jsme přestali existovat...Lidi si pak můžou začít myslet, že alternativa je slabá, nemá šanci uspět a třeba už k volbám ani nechodit...Neberme lidem naději volbou menšího zla !!

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

že v současné konstelaci je to nebezpečné - ty propadlé hlasy byly de facto při parlamentních volbách hlasy pro pětikolku - jenom díky nim vyhrála.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

To, bohužel, lidem nedochází. Propadlé hlasy nejsou protestní, tak jak si mnozí myslí, a proto nejdou k volbám. Jsou ve skutečnosti užitečné
právě pro pětidemolici. Takže když někdo nejde volit a zůstane doma, protože je zhnusen současným děním i vládou, dává hlas těm, kterými je zhnusen.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Mám ten dojem, že opravdu většina lidí netuší, jak fungují volby a přepočty hlasů, jinak by k těm volbám šli. Každý mínus hla je superplus hlas právě pro ty, které oni sami nevoliči nechtějí, vééélká chyba, vééélká. Pak se diví, že se k veslu dostanou ti, které vlastně nechtěli a chtěli přeci ty, kterým to nehodili, no...
K panu Baštovi...jak říká Vidlák, je to slabý kandidát, neumí mluvit atd. Jenže má myšlení pročeské a to se počítá a kdyby...říkám kdyby mu to klaplo, dokázal by prosadit své, třeba i to jím deklarované "odvolám premiéra nebo vládu", což by byl mazec a přesně to, co chceme, jelikož současná "vláda" nevláda Kápo Sudeťáka Fialy je katastrofa pro ČR. Je to kandidát SPD a tato strana má, jak bylo řečeno, cca 500tis příznivců, kteří....no, cooo?? mu to převážně hodí a to už je ranec hlasů. A jelikož ze současné chabé nabídky kandidátů není koho si zvolit, tak do toho osudí mu padnou ještě i další hlasy. Navíc: pan Bašta, myslím si, docela chytře počkal s kampaní až ke konci termínu, až když se vybarví a počerní všichni ostatní a volič znechuceně zjistí - "ejhle, kohopak to tu máme? Nebyl v KČS, tedy KSČ, byl to DISIDENT!!, byl i ve vládě, nějakou tuzkušenost s politikou má, a než nechat propadnutím připsat můj hlas nevolitelným, tož mu to hodím!". Možná se pletu, ale možné je v tom současném chaosu všechno.

Zdravím Vidláka, přeju mu, ať mu kravičky dávaj plné díže mléka!! ...ať může dál psát to, co nutí k přemýšlení.:)

Zatím bez slepic

VIDLÁK: Pavel Fischer….kříženec včely a prasete...
---------------------------------------------------------------------
- jako včelka se musím distancovat a ohradit... :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

VIDLÁK:
Nebude nikdo, kdo by ve studiu uvedl, že Babiš v Maroku obchodoval s hnojivy, kdežto Pavel trénoval na „agenta s povolením zabíjet.“ A kdyby náhodou na takovou otázku došlo, Pávek na to řekne, že je zapotřebí to posuzovat v kontextu doby… čili řekne přesně to, čím argumentuje Babiš, ale ten tam nebude, aby mu to omlátil o hlavu.
...kdyby nám komunismus trval ještě o deset let déle. Z Babiše by byl nejspíš nějaký vysoký náměstek zahraničního obchodu a měl by tajné valutové konto… A ve stejné době by Petr Pavel v Západním Německu píchal radioaktivní polonium přeběhlíkům, nebo by takové rozkazy podepisoval…
Stejně tak vlastně nepochybuju o tom, kdy bude Šott vynášet nad Babišem rozsudek.
----------------------------------------------------
A pomohlo by to? Kostky jsou vrženy.

Zatím bez slepic

Pavel je zářný příklad české hlouposti… přijatelný pro „pětikolku“, tož má pro značnou část národa cestičku umetenou, i kdyby to byl Husákův komorník nebo vítal ruské návštěvy na letišti. Nerudovou tam chtějí právě pro tu prázdnou vymetenou hlavu a naivitu hloupé blondýny. Ó jak jsme "šťastni", že máme taky pí Čapku.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Nerudová Danuše promluví nám do duše. Kam se sere Bond, vždyť ani nebyl blond.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

se dá tradičně volit pouze to menší zlo. O nějaké dobro tu jen tak nezavadíš.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Čistě z mužského pohledu, až se setkají prezidentky Čaputová s Nerudovou, bude na ně hezčí pohled, než na Zemana s hlavou nakřivo.

Průměrný počet slepic: 2.7 (17 hlasů)

Čistě z mužského pohledu, až si Čapky spolu odsouhlasí, že americká či jiná cizí vojenská základna na českém i slovenském území je skvělý nápad a že světový mír dosáhneme tím, že se od zdrojů odstřihneme úplně a dobrovolně, případně, že je třeba lidi ještě více zdanit a omezit, aby si politická šlechta mohla na Titanicu ještě chvilku déle výskat a tančit, tak nám bude úplně, ale naprosto úplně jedno jaký je na ně pohled.

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)

Aneb - potopme se všichni a rádi, hlavně když to poslední, co uvidíme, budou dvě pitomoučké ochechule...

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Ne jen hezký pohled, ale mohou si vyměňovat i zkušenosti "s vařením knedlíků". Ale vážně, bohužel předpokládám, že volba prezidenta bude mít stejný průběh a výsledek jako ve volbách parlamentních a komunálních, lidé jsou nepoučitelní.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

A co si představit jiný scénář? A sice teď hlasitě bubnovat pro Baštu a udělat všechno proto, aby se dostal do druhého kola s Babišem. A zas tak nemožný scénář to není. Já bych si moc přál vidět ty kyselé obličeje našich mocných, kdyby pak museli doporučovat svým voličům, aby raději volili "systémového" Bureše, než antisystémového Baštu. :D
Jinak se zatím neobávám, že by se Bába do druhého kola nedostal, ačkoliv jeho nechození do debat je nápad asi tak zhovadilý, jako Paroubkovo "nemluvit s novináři" před parlamentními volbami. Na druhou stranu byl Paroubek rétor, narozdíl od kvičícího nesrozumitelného a blábolajícího Bureše, takže možná to jeho guru Mára vyhodnotil jako lepší řešení.

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

In reply to by Atilla11 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Se vůbec nedivím, že nějakých debat na žumpě nebude účasten. Slétly by se na něj jak vosy na bonbon, jak moderátoři, tak nahnaný komparz...., však to bývá pořád stejné - amatérští uchazeči povzbuzováni amatérským komparzem. Tito amatérští uchazeči na nové zaměstnání - prezidentování - jsou (snad kromě Bašty) zrcadlem našeho národa, nic kvalitnějšího se zřejmě nenašlo, nebo o to nikdo z těch rozumnějších nestál. Nevidím důvod, proč by se měl účastnit těchto "kvalifikačních zkoušek", když v porovnání s Babišem ti všichni jsou jen ambiciózními amatéry, které svět nebude brát vážně, ať by to byl kdokoliv z nich - budou k smíchu, ať přijdou, kam přijdou, protože loutky....

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Už jsem to předvídal,že bude tlačena,spíš USA Nerudová.
Jinak to lze nazvat,nastupuje Velkomoravská říše.
Také lze čekat nějakou změnu,jestli přeberou moc v USA republikáni,jinak ne.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

ten to myslí dobře.

Průměrný počet slepic: 2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Janem Nerudou?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

že Danuše Nerudová není příbuzná s českým velikánem Janem Nerudou, ale mohla by být nějakou tou malou hvězdičkou s Písní kosmických.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)