Neztrácí čas

Autor
Štítky

Včera večer mělo hnutí ANO svoji avizovanou tiskovku na které se chystalo ohlásit, jak to s nimi bude dál. Naši pravdomluvní novináři už několik dní spekulovali, že se Andrej Babiš vzdá poslaneckého mandátu, nebo že snad úplně odejde z politiky a vrátí se do světa byznysu, komentáře stíhaly komentáře o tom, jak strašný výprask jeho prohra v prezidentských volbách byla a jak dalekosáhlé důsledky to bude mít. Šafr či Kmenta, ti z toho měli úplné vánoce a třásli se na to, jak si do Babiše ještě na rozloučenou pořádně kopnou.

A pak sledovali, že před mikrofon přišel ten starý Babiš, který v dobré náladě a bojovným hlasem ohlásil, že poslancem zůstane, stejně tak zůstane předsedou hnutí ANO, jen se maličko stáhne do pozadí a tvářemi hnutí budou Schillerová a Havlíček. Následovalo krátké shrnutí situace – totiž že Veľký Bocian dostal 2,4 milionu hlasů, což je víc, než dostala v parlamentních volbách celá Pětikolka dohromady, že je to dobrý potenciál i závazek… prostě když je po volbách, tak je před volbami a jede se dál. Byl to najednou zase ten starý Babiš z roku 2016 – připravený, optimistický…. a kupodivu i docela jednoznačný.

Jeho vystoupení skončilo, neváhám říci, politickou bombou. Babiš prohlásil, že SPD a ČSSD zradily své voliče a hnutí ANO se o ně bude ve volbách ucházet. Něco podobného zaznělo naposled v době, kdy Zeman označil voliče Miroslava Sládka za zdivočelé sociální demokraty a během krátké doby Republikány vymazal z politické mapy.

Nechci nijak machrovat, ale moji dlouhodobí čtenáři vědí, že jsem tento přístup u hnutí ANO věštil už před dlouhou dobou. Pokud se SPD včas nespřátelí s hnutím ANO, pak se Babiš prostě rozkročí směrem k SPD. Když jsem se teď po prezidentských volbách podíval na voličské přelivy, tak to tam svítilo jak ohnivým písmem.

Babiš získal takřka všechny voliče Bašty a zmobilizoval celou řadu dalších voličů, kteří v prvním kole k volbám nepřišli. Naopak přišel o část voličů z prvního kola (typ Vondrák), kteří to šli hodit generálovi. Babiš získal takřka celý okraj alternativního spektra a zaplatil za to středopravě smýšlejícími voliči, kteří prostě nezkousli jeho sbližování s pozicemi voličů SPD a dalších okrajových stran. Je to ještě o to zajímavější, protože Babiš před druhým kolem voleb celkem bezotyšně dával najevo velmi protiruské postoje, mluvil o masovém vrahovi Gerasimovi a z rétoriky SPD si v podstatě nechal jen slovo „mír“ a hodně používal spojení „asociální vláda Petra Fialy.“ Dotkl se i svobody slova a vymezil se proti cenzorovi Klímovi.

Vzhledem k výsledkům se ukazuje, že slovo mír zabíralo, asociální vláda Petra Fialy zabírala, ale masový vrah Gerasimov nezabral – voliči, co právě tohle chtěli slyšet, Babišovi stejně utekli. Utekli i když Babiš mluvil o svobodě slova. Jak vidno, voliči SPD byli ochotni zkousnout vraha Gerasimova, pokud Babiš mluvil o míru, ale středoví voliči nebyli ochotni zkousnout Babišovo zdůrazňování míru, i když mluvil o masovém vrahovi Gerasimovi. Jasné?

Zdá se, že Mára Prchal a další sice odešli, ale výsledky si tam na předsednictvu vyhodnotili v souladu s realitou. Potenciál hnutí ANO je využitelnější u voličů SPD, než u těch středových.

Tak nějak bych čekal, že od hnutí ANO i od Andreje Babiše teď budou stále častěji zaznívat postoje, které doteď hlásal Tomio Okamura. Voliče SPD Babiš nezíská, pokud bude milovat EU a bude vypjatě protiruský. Troufal bych si tvrdit, že hnutí ANO se teď v podstatě pokusí být původní sociální demokracií – tedy stranou lidí práce – těch, kteří jen nepřenášejí lejstra, ale svou činností skutečně vytvářejí něco hmotného. Zároveň se chtějí pokusit, aby nalevo vedle ANO už byla jen zeď. Tomu by odpovídal rozhovor s Josefem Skálou, setkání s Jaroslavem Foldynou i Petrem Štepánkem… ono toho bylo mnohem víc, ale všímáte si, že se Babiš začal scházet s lidmi, které považujeme za vlastenecké? Zajímavé, není-liž pravda? Přidejte si k tomu kamarádšofty s Orbánem….

Už jsem tu psal, že jsem byl mile překvapený tím, že se hned po volbách ta krátkodobá jednota, ve které Babiš sehrál roli katalyzátoru, nerozpadla. Stranou zůstali jen Tomio Okamura a Michal Šmarda… Jeden se do boje nedostavil, druhý se postavil na opačnou stranu. První zjistil, že jeho lidi do boje šli, druhý zjistil, že jeho lidé také, ale na opačné straně barikády. Co k tomu dodat? Komu není rady, tomu není pomoci.

Víte, co jediné chybí Babišovi, aby reálně vymazal SPD i ČSSD z mapy a absorboval i jejich naprosto skalní voliče? Tiskovka, nebo rozhovor, kde řekne, že to s covidem posral a kdyby tenkrát věděl to, co ví dneska, tak by postupoval úplně jinak. SPD dělí od opravdového reálného politického průseru jedna jediná veřejná Babišova věta o covidu. Pokud si Veľký Bocian vysype koronavirový popel na hlavu a pak začne mluvit o vlastenectví, svobodě slova a asociální politice vlády, tak bude mít Okamura fakt vážný problém.

Když si vezmu, že před měsícem by Okamurovi stačilo v pátek před prvním kolem nechat Baštu odstoupit ve prospěch Babiše a politicky to zobchodovat…

Teď jsme o měsíc dál, Babiš si vyhodnotil výsledky voleb a usoudil, že budoucnost je hratelná přes voliče SPD.

Uvidíme věci nevídané a uslyšíme neslýchané.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (214 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Držel jsem zuby u sebe abych nepotřísnil volební místnost. Ale že bych ANO povýšil na volitelnou stranu? Leda jiná nebude nebo po lobotomii. Zdarec.

Průměrný počet slepic: 3.1 (60 hlasů)

In reply to by Pavel66 (neověřeno)

Trvalý odkaz

a válka za krkem je lepší jak Babiš, jo?
COKOLI je lepší jak gumy a pětikolka!

Průměrný počet slepic: 4.5 (87 hlasů)

Ohledně války jsme kra v proudu a ANO nemá kormidlo. Za Babišování nemám žádné plus, něco jiného říká a jiné hasují jeho lidé. NEDÁ se jim věřit. Jen doufat že nebude kudla v zádech a výmluva JÁ TO TAK NECHTĚL.
Babiše jsem volil pouze jako to menší zlo. Startuju a do fachy...

Průměrný počet slepic: 3.9 (34 hlasů)

In reply to by Pavel66 (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak nejak, udelal jsem to stejne. Jak vidim Havlicka a spol, tak se mi zveda kufr.

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

Seš lhář a manipulátor.

Průměrný počet slepic: 2.2 (23 hlasů)

In reply to by Cibul (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak jste jistě drazí lidoví komentátoři zpozorovali ZADNA politická formace v Česku nechce sdělit voličům,že je třeba změnit režim a hlavně JAk a na co ,aby to mohlo být pravda!?
Zatím co na priklad státy okolo nás si takový režim daly hned po válce dávno do své Ústavy,ve zdejším Vidlákove to propagovat je asi úplně zbytečne dokonce ignoranvi zakázané a NIKDO peníze v situaci ,kdy jsou jim vykrádány dvé třetiny přijmú tj platů a penzí prokazatelně nechce a nebojuje o ne!Proč je tady vidět jen bezmocná diskuse jakési kakofonie jakoby velké slepičarny?To je třeba řešit!
Voliči si chybějící peníze,které jsou "kradeny" mají přeci vynucovat a formulovat do programu stran,které jsou jimi za to placený,aby něco takového uskutečnily!
To máme my sami voliči založit vzorove VIRTUALNI hnutí ,které bude stejně v důsledku neexistující Solidarity mezi voliči zlikvidováno tzv trottly neboli śkrtici cenzurou ,kterou a námi zvolení poslanci oblbení GR televize , odsouhlasí a budou dále držet pokračovat ve výrobě vadných zákonů a to donekonečna ?OjOjOj To je hnoj!
No ni?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Jak jste přišel na to, že by Babiš do války nešel, to je mi fakt záhadou. On by člověk neměl vypínat mozek ani když vidí všechny ty idioty...

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by Pavel66 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Volil jsem v prvním kole Baštu, ve druhém proti gumě. A bylo mi jedno, jaké jméno na tom lístku bylo, jen jsem se ujistil, že tam není Hilšer, Fischer nebo Nerudová, to by šla prázdná obálka.
Souhlasím plně s Vidlákem, ale je to cesta do pekel, protože takto sice Babiš zvyšuje procenta, ale daleko více snižuje svůj koaliční potenciál. A právě ten byl vždy jeho problém, ne procenta.

Průměrný počet slepic: 4 (15 hlasů)

In reply to by Pavel66 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Komu: czernint@senat.cz
Předmět: A co Vám je do toho...!?

Czernin:
Hlavními tvářemi ANO jsou Alena Schillerová a Karel Havlíček.
Majitelem zůstává Andrej Babiš.
Nic nového pod Sluncem.
-------------------------

A Vaším majitelem je kdo, abychom věděli.... Washington, Brusel, Berlín?

Nic nového pod sluncem!

A podle toho to u nás vypadá!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)

In reply to by Pavel66 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Není nutné za každou cenu podpořit ANO.

I když je jasné, že každé volby mají jiný význam. A člověk by si měl uvědomit, co je pro něho v danou chvíli nejdůležitější. Do Evropy jsem podpořila stranu, která se vymezovala proti EU. Do Senátu jsem, a toho velmi lituji, ve svých prvních senátních volbách podpořila ODS proti ANO.

Závěry uvedené ve článku jsem si vyhodnotila podobně. A protože voličů ANO je hodně, ale nikdy jich nebude přes 50%, v těch budoucích volbách podpořím Alternativní strany, pokud se jim podaří se nějak rozumně sjednotit. Pokud ne a budou kandidovat zase samy za sebe tak si myslím, že ani jedna nemá potenciál se do sněmovny dostat.

No a teď by měl člověk uvažovat tak, že je potřeba, aby v parlamentu mělo ANO koaličního partnera. Jinak by to další čtyři roky pokračovalo jako teď. A já si nejsem jistá, jestli by z této země ještě něco zbylo. Takže vybrat si to nejsilnější z opozice vedle ANO.

A třeba to bude KSČM. Konečná je rozumná a šikovná, ve věku, že nemůže být spojována s komunistickou minulostí. Těch původních komunistů už tam moc nezbývá a ti mladší už přemýšlejí jinak.
A co je nejdůležitější - bývalý komunista na Hradě a vše, co se kolem jeho volby rozpoutalo a v médiích řeklo, zcela mění pohled na komunisty. Teď už není důvod, aby s nimi ANO nezasedlo do vlády. A rozumný člověk vidí, že celý odpor se vztahuje jenom k názvu strany.

Mějte prima podvečer.

Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)

In reply to by LaCasita (neověřeno)

Trvalý odkaz

Četl jsem a souhlas.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by LaCasita (neověřeno)

Trvalý odkaz

Každý kdo ohaní komunisty současný i minulý, a miliony straníků, tisíce pokořených spolupracovníků StB, ten napadá našeho nového Prezidenta Petra Pavla inženýra Vysoké školy pozemního vojska AČSR. Příkladného straníka a komunistu, budovatele pevné hráze socialismu a věčného spojenectví Ukrajiny a SSSR!
Každý dehonestovaný, včetně Babiše, může a musí hrdě prohlásit:
I já jsem byl v KSČ jako náš prezident Pavel!!! I já se podílel na boji proti západu a jeho demokratickým hodnotám!
Ať žije Pavel budovatel, bojovník,!

Zatím bez slepic

In reply to by Pavel66 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Volil jsem Babiše proti bolševikům Pavlovi Paneuroopejci Posselta Fialovi.
Nemám důvod volit ANO EU a NATO!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

AB je dostatocne oprskly biznisman, aby zadavil este v zarodku crtajucu sa konkurenciu od Rajchla.

Cil trosku maties ludi Vidlaku.

Bud si za Rajchla, abo za AB. Nemozes byt za oboch. Kazdy ma svoj styl robenia politiky.

AB vobec nezvolava demosky. A vyhlasil boj so stranami, ktore su na jeho strane politickeho spektra.

Rajchl zase len onanuje na demoskach a politicka praca mu nejde.

AB bude pre Rajchla velmi velmi velmi nebezpecny.

Průměrný počet slepic: 3.4 (26 hlasů)

Vidláci, co stále mudRují, remcají a přitom, sami NIC nedělají, jen tlučou do klávesníc a pořád proti někomu, jedno komu!!! Uvědomte si, že píšete na alternativním webu, které brzo všechny skonČí a cenzor Klíma s rAKUŠANEM, SI TU POČTOU, JACÍ JSTE DEBILOVÉ, nic, JSTE NEDOSÁHLI A POŘÁD SE HÁDÁTE, JAK NAPROSTÍ bEZMOZCI!! pRO TY DVA, JE TO RAJSKÁ HUDBA A JEN ZESÍLÍ JEJICH JISTOTA, ŽE ZAVŘÍT VÁM HUBY NAVŽDY, NEBUDE ŽÁDNÝ PROBLÉM. jSTE FAKT UBOŽÁCI A NEBO NAJATÍ PRÁVÉ TĚMA DVĚMA, JINAK SI TY VAŠE BLBÉ KECY NEDOKÁŽU VYSVĚTLIT. sRÁT SI DO VLASTNÍHO, MŮŽE FAKT, JEN DEBIL!
!!!!

Průměrný počet slepic: 3.1 (37 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mé dělání jako občana se projevuje v návštěvě volební místnosti.
Remcat budu, aniž bych byl debil, protože vyjadřovat se ke společnosti je normální.
Do vlastního neseru, seru jen na nadržené aktivisty, co po ostatních vyžadují stranickou disciplínu a jednotnou názorovou uniformitu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

jdeš k volbám, to ses nadřel, co, abys měl koho volit, vole, musí ten, koho volíš, makat i za tebe!!! A ty, aby ses vykecal, trousíš tu svoje moudra, Tak trus, jen to, po tobě zbyde, čauky!

Průměrný počet slepic: 2.5 (22 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Blázni jako ty, co by zase druhé nutili chodit do průvodu s vlaječkami, jsem si užil už dost.
Pro mne je diskuse opravdu jen místo pro společenský pokec.
Pro aktivisty jako ty je diskuse prostor pro urážení málo aktivních nebo nesprávně ideologicky nastavených spoluobčanů.

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)

etanole, je mi 70 let,nedržela jsem hubu ani za komančů, v pionýru a SSM jsem nebyla zvonila jsem klíči za to možná lepší, ale zvedá se mi kufr s diskutérů tvého typu. Co by teda chtěli něco zlepšit, ale aby si moc nezadali,aby to za ně udělal někdo jiný a oni budou kázat svoje moudra a ty druhé nazývat aktivisty a ty, co by ho chtěli nahnat do stádnosti. Společensky pokecat, je jistě dobrá věc v lepších časech, ale plky intelektuala, co se na sebe rád jukne do zrcadla, jak je čestný jsou k smíchu, když ti hrozí, žer se za chvíli nebudeš moct kde vykecat a zase tě budou nutit stát v jednom šiku. Na pokec bude času asi dost, ale v jiné době a o to, aby přišla, se budou muset zasloužit ti druzí, že? Ty, aby ses trochu neušpinil dál povedeš ty plkjy, až do zblbnutí. hodně štěstí.

Průměrný počet slepic: 3.7 (23 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já se picnu, tak promarnit život. ;o))

Průměrný počet slepic: 2.5 (21 hlas)

prožila jsem parádní život, dožila jsem se, že byl ještě lepší a jen mě serou lidičky tvého typu. Nad věcí, on to někdo udělá za mě, já se budu kochat pohledem do zrcadla, jak jesm to aktivistům nandal, ale svezu se s nimi. k pozvracení.....

Průměrný počet slepic: 3.5 (20 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Někteří to buď mají nastaveno jinak nebo mají jinou agendu. S tím nic nenaděláme. Správné pochopení situace a konání podle toho je jediné, co můžeme dělat. Teď se musejí všichni spojit proti současnému směru naší země a potom demokraticky domluvit, jak přesně směřovat až zmizí nebezpečí zavedení do pekla současnou vládou. K tomu lze použít jen ty, kteří to vídí stejně, nelze nikoho nutit. Chceme demokracii, musíme se demokraticky chovat. Teď i potom.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by Tymákovan (neověřeno)

Trvalý odkaz

No ale demosgráca tady je, takhle se chová demokracie. Je to vlčí žvanění o tom co si dají vlci a ovce k večeři.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

A je úplně jedno jak si ji přelakuje. ;o)

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

Ano, pěkně jsi se tu předvedl... A souhlasím, že je to jen tvoje vizitka.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Píšeš jako ožralý feldwebel.

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale to je přece to, co chceme, a nejspíš taky potřebujeme! Vždyť přece i to hádání je možné JEN PROTO, že je svoboda slova! Když si tady sami uložíme autocenzuru, tak čím se to bude lišit od toho, co nám tady chtějí zavést ti dva pánové?! Takže za mne: Ať si vedou „blbé kecy“ jaké chtějí, tím se jen tříbí názory. Jediné, na co bychom si měli uložit autocenzuru, jsou sprostá slova a dávání najevo nenávisti.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

ančo, remcejte si, jak chcete.hloupě plkejte, ,je svoboda slova, jen mě nechte,ať napíšu, jak DLE MNE,jste pitomí, protože Rakušák a Klíma, si vás počtou a mohou ser nad tím, co tady plkáte jen chewchtat a mnout si ruce. Já mám život skoro za sebou a chtěla jsem jen přispět k tomu, aby se už NUKDY nestalo, že bych se bála promluvit . A je to tady a shazováním a nenávistí k Babišovi, jste zrovna vy, vyhráli Fialovi volby a pomůžete mu zacpat vám huby, jen to brnkne! Chtěla bych se mýlit, ale myslím si ,že kluci odf Koudelky, Klímy a Rakušana, jsou s vámi fakt v pohodě.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

To jsou ty stále opakující se "úhly" pohledů.
Podívat se na cokoli z různých stran a možností.
A proč by se nedalo "přát" oběma?

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Pane Zvedavec.
A co když Rajchl pracuje PRO Babiše a pan Vidlák pak musí podporovat oba.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je teda "konspirace":-).
Ale lepší by bylo, kdybychom tak nějak všichni pracovali SPOLEČNĚ, my co nechceme další pokračování v sebezničení s hrůzovládou...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co když zítra přiletí kometa a rozpráší ty naše pozemský drobky do vesmíru. :-D

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

AB je opravdu byznysmen. A jako takový si umí spočítat, že potřebuje koaličního partnera. Už si dva potenciální zlikvidoval a z chyb se jistě poučí.

A každý správný bloger se vyjadřuje ke všemu, k jakémukoliv tématu bez ohledu na to, komu fandí. Protože kdyby tu razil jen jednu jedinou pravdu, byl by stejný jako "ti správní novináři a blogeři".

Přeji příjemný podvečer.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

AB je opravdu byznysmen. A jako takový si umí spočítat, že potřebuje koaličního partnera. Už si dva potenciální zlikvidoval a z chyb se jistě poučí.

A každý správný bloger se vyjadřuje ke všemu, k jakémukoliv tématu bez ohledu na to, komu fandí. Protože kdyby tu razil jen jednu jedinou pravdu, byl by stejný jako "ti správní novináři a blogeři".

Přeji příjemný podvečer.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

To není jen koronavirový popel, ale taky biopalivový, EET, greendeelový a eurohujerský popel. Voličský elektorát nemá podobu úsečky (pravice / levice), ale kružnice: pravice / levice / liberálové / konzervativci. To, co nás na pětidemolici nejvíc sere, je extrémní liberalismus. A ANO je plné libtardů na vysokých postech viz Havlíček s knihou Klause Schwaba v pozadí nebo Jourová. Nedovedu si představit, že by ANO dokázalo udělat takový veletoč, aby se stalo konzervativní alternativou, většina členů má blíže k liberální pětidemolici než konzervativní alternativě.

Průměrný počet slepic: 3.9 (29 hlasů)

a tím pádem je problém ve voličích. Výměnou pětikolky za ANO se situace nezlepší, podle dosavadních zkušeností spíš zhorší (to špatné zůstane stejně jako tomu bylo minule a přidají k tomu ještě něco dalšího). Voliči to tak prostě chtějí. V Rakousku už lidé procitají a na popularitě tam získává FPO. To už tu jednou bylo. Jenže jakmile se situace normalizuje, nechají si naslibovat a zase budou volit sociální inženýry.

Průměrný počet slepic: 2.3 (15 hlasů)

Pravda, je to kruh. Uprostřed je míza, kon předků, zdroj, rod a za krajem je za-kon, prázdné konzervy, odpadky. Zloději se schovávají za za-kon, ale přitom se cpou do středu. Lidi už nevědí co je co, takže mají z teho v hlavě galiMatiáš.

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Trochu nepříjemný je, že se situace čím dál víc polarizuje a směřuje to asi ke dvojstranictví. Strany pětidemolice už teď má "normální" člověk problém mezi sebou odlišit (možná s výjimkou pirátů, kteří ale stejně časem začnou lavírovat) a na druhé straně se sbližuje dvojblok Babiš+SPD. Až u dvojbloku odejdou otcové zakladatelé, situace se zpřehlední. Možná až moc.

Průměrný počet slepic: 3.6 (16 hlasů)

byl v samém možném zárodku definitivně zablokován.
Kým? No přece Babišovým ANO, podívejte se na výsledky voleb 2017 s možnou vládní koalicí ANO+SPD+KSČ (115 hlasů), místo toho babišovci zvolili křehkou koalici ANO+sobotkovskou ČSSD.
Copak by SPD mohla poslat Jourovou a Charazovovou do pozic v EU, Prymulu na M, Hamáčka do "boje" s covidem, Petříčka na MZ...? Nemyslitelné!

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

že se příliš soustředíte na minulost ( Jourová se, pokud vím už od ANO veřejně distancuje a utrhla se jim ze řetězu již dávno ) a současnost, ale politika má vývoj a teď se bude v dlouhém období bez voleb míchat a měnit jak jsme to za třicet let ještě nezažili.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Stojí za zhlédnutí!!!
Proč, společnost SpaceX miliardáře Elona Muska omezí funkčnost satelitní internetové služby Starlink na Ukrajině, aby ukrajinská armáda nemohla používat systém k útokům bezpilotními letouny
https://aeronet.news/video-ukrajina-se-dopustila-valecneho-zlocinu-a-na
Propaganda, továrna na souhlas
https://www.youtube.com/watch?v=uLxdiCt9P3s
Klíčové video zprávy o útoku na Nord Stream
https://www.youtube.com/watch?v=YpBZr9cTlC0&t=570s

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

Takový český trest Muska jistě položí :-))

Americká společnost SpaceX miliardáře Elona Muska omezí funkčnost satelitní internetové služby Starlink na Ukrajině, aby ukrajinská armáda nemohla používat systém k útokům bezpilotními letouny.
Starlink podle prezidentky firmy Gwynny Shotwellové má sloužit jen ke komunikaci a ne k útočným akcím.

Poslanec Marek Ženíšek (TOP 09) to bere od Muska jako „faktickou podporu ruské války.“ A v Česku se objevil vzkaz na dobíjecí stanici pro elektromobily: Vozy Tesla, které vyrábí též Musk, na ni nesmí.

Pozn.: Bóóže my jsme pro svět jen ti tatrmani... :-)))

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Ta paní, co to okomentovala, že vozítka Tesla se nebudou moci dobíjet na dobíjecích stanicích, k tomu připsala "vysvětlení", že je to jenom nadsázka.
Obávám se, že to většina těch dobráků jako nadsázku nevidí, že by strašně rádi škodili, kde můžou:-)?
Opravdu pro smích...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevím, jestli byla nadsázkou i fotka u toho, kde je na pumpě na papíře psáno, že tato dobíjecí stanice (Musk) do elektromobilů nefunguje.
Jestli to byla jen "legrace" ..., to nevím.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

No ona se s tím i vyfotila, aby to mohla dát na sítě úderněji:-). Prostě mluvící hlava:-)
Těch komentujících hlav tam bylo povícero, tak se též chtěla úderně zviditelnit:-)

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Ten Mask se chová jako Šéréš. A taky nigdo néví, kým byl vyvůlený.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsem volič SPD a pana Bašty a nepřeji si aby o mně někdo tvrdil, že mně Babiš přetáhl.
Ve druhém kole jsem to Babišovi hodil s obrovským sebezapřením.
Nevolil jsem srdcem, ani rozumem, ale žaludkem (prostě toho z koho se méně pobliju).
A slibuji, že příště se vykašlu i na vlastní žaludek, a Babiš ani nikdo z ANO už můj hlas nikdy nedostane.

Průměrný počet slepic: 3.5 (23 hlasů)