Občanovi o imunitě

Autor
Štítky

Dnes se opět na chvíli dotkneme covidového tématu. Nastolil ho u nás Občan, který právě na dnešní záležitost vícekrát upozornil v diskusi. Zatím jsme tuto otázku nikterak neprobírali, ale je poměrně významná, takže jí věnujeme dnešní článek. Ale ještě než s tím začnu, řekneme si, jak Babiš pokročil se svým záměrem, na který vsadil svou politickou a zřejmě i ekonomickou a možná i životní budoucnost.

K dnešnímu dni máme naočkováno 4.930.000 lidí oběma dávkami vakcíny. Jednu dávku dostalo 5,7 milionů lidí, takže zatím se potvrzuje moje prognóza, která říká, že na konci září se u nás najde cca 7 milionů lidí, kteří na očkování půjdou. Stále si tedy mohu dovolit tvrdit, že před volbami dosáhneme vlivem očkování a promořenosti dostatečné imunity k tomu, aby se covid stal běžnou chřipkou, která sice tu a tam někoho zabije, ale nezahltí nemocnice, takže podle mě bude Babiš moci vyhlásit sejmutí okovů v tu pravou předvolební chvíli. Tedy pokud si troufne. 

A teď k dnešnímu tématu a tím je covidová imunita...

Přátelé... prosím vás snažně všechny... Nespojujte si imunitu po prodělané nemoci či po očkování s množstvím protilátek, které je možné zjistit z testů. Tohle dělají jen a pouze tupí čeští novináři, kteří si ani za celý pandemický rok ani vzdáleně nedoplnili vzdělání a dodnes melou páté přes deváté, spojují jablka s hruškami a dělají dalekosáhlé závěry k ničemu. 

Nejhorší totiž na covidu je, že ukázal naprosto fatální neochotu se učit, neochotu se snažit něco pochopit, ale nemusí nám to být líto, protože nevzdělanost byla nahrazena nadměrným sebevědomím, slovíčkařením a rajtováním na doslovnosti významů. Máme na to celé neziskovky a to je také to jediné, co se průměrný český novinář naučil. 

Já už to začínám brát skoro jako synonymum.  Novinář = debil. 

Pokusím se teď o vidlácké vysvětlení a zjednodušení poměrně komplikované medicínské záležitosti. Není to tak přímočaré a jednoduché, jak to budu popisovat, ale to není ani když píšu o zemědělství. Proto existuje pětiletý vysokoškolský obor pro vidláky a proto existuje ještě delší vysokoškolský obor pro doktory. Já to zjednoduším až na dřeň. 

Ty slavné protilátky o kterých melou všichni novináři, které podle spousty studií klesají a na jejich doplnění bude (snad, možná) zapotřebí třetí, čtvrtá, pátá a desátá dávka očkování, tak tyto protilátky se týkají jen jedné části tělesné obrany. Jejich výhodou je to, že se dají zjistit jednoduchým testem, který stojí pár korun a ukazují jednu věc - pokud jich má člověk hodně, budou se po proniknutí viru do organismu na tento virus vázat a tím ho zneškodňovat. . Kromě těchto protilátek máme k dispozici ještě předsunutou obranu na sliznici a navíc máme ještě i systém kterak likvidovat buňky, které už byly infikovány virem a produkují koroňáčka ve velkém.  Koroňáček si tak může sedět na sliznici a dál se nedostat.  

Nikdo zatím žádnou rozumnou vědeckou metodou nezměřil, jestli je možné někoho nakazit prostě jen tím, že má koroňáčka na sliznici. Statistika a různé to dohledávání nakažených ukazuje, že to zřejmě v nějaké míře možné je. I když jste zdraví  a  virus se vám prakticky vůbec nedostal do těla, klidně vám při PCR testu mohou koroňáčka setřít z krku a změřit ho. Jestliže tam ten koroňáček je, zřejmě je možné ho vykašlat a přenést na druhého člověka. Ale nikdo na světě nezměřil, jestli je tento přenos dostatečný pro šíření nákazy. Tečka. 

Dobrá, jsme o krok dál. Koroňáček už proniknul do těla.  Na to jsou ty protilátky. Jenže ty protilátky jsou různého typu a tělo je vyrábí na konkrétní situaci. Navíc nejde vůbec o to, kolik protilátek máte, ale kolik jich tělo dokáže vyrobit v případě, že je začne potřebovat.  Problém je v tom, že tohle se prakticky nedá měřit. Samozřejmě existují způsoby, jak se dobrat nějakého čísla o míře takové imunity, ale všechny způsoby mají společné jedno - jsou příšerně ba nebetyčně drahé. Tak drahé, že se to může dělat na úrovni nějaké nadnárodní korporace a tím si ještě nejsem vůbec jistý. Dělat na toto téma studii, na to potřebujete dlouhodobý státní grant a na konci výzkumu se můžete dobrat k tomu, že jste nic nezjistili. 

Průměrný světový politik je podobně tupý jako novinář. A tak pochopil, že hodně protilátek = dobrý, málo protilátek = špatný. Tato přímočarost je sice jednoduchá, ale nic neříká o tom, jak moc očkování funguje, jak se buňky připraví na setkání s virem a tak vůbec. Ono je totiž dost možné, že protilátky klesají i proto, že je tělo už nepotřebuje a až je potřebovat bude, vyrobí si je. Když už teď ví jak na to. Koneckonců k čemu by v těle byly protilátky, když tam není nemoc proti které jsou určeny? 

Celé tohle píšu proto, abyste si všichni zapamatovali, že protilátky nejsou totéž co imunita a jejich množství nemusí být přímo úměrné tomu, co to s člověkem udělá a kdy. Je to jen jednoduché na měření a tak se z toho dobře dělají velké příběhy.  Každý světový politik teď bombarduje doktory přiblblými dotazy o tom, kdy bude konec, co má dělat, jestli se dá něco předpovědět a tak podobně. Doktoři se chytají za hlavu za takové kecy a tak jim dali jednoduchou hračku - protilátky.  

Jak to s očkováním dopadlo, jak moc funguje a jestli je nutné se přeočkovat, nebo to bude úplně jedno, protože koroňáček se přemutoval a umí očkování zcela obejít, to se ukáže letošní podzim. Až nám kovídek chytne drajv. Až se začne zase šířit masově a všeobecně po tisícovkách denně, pak teprve půjde statisticky určit, jestli dostává do nemocnice i naočkované a v jaké míře, jestli existuje nějaká korelace mezi množstvím protilátek a hospitalizacemi. Pak se také ukáže, jestli se do nemocnic dostávají ve stejné míře očkovaní i neočkovaní, protože od obou skupin tu budeme mít slušně velký vzorek. Stejně tak se ukáže, jestli očkování zabraňuje těžkým průběhům a nebo jestli nám očkovaní důchodci umírají stejně dobře jako ti neočkovaní důchodci. Tohle všechno budeme s Masterem statisticky sledovat a podávat informace. 

A je dost pravděpodobné, že to budeme moci vyhodnotit ještě před volbami. 

Ale v této chvíli všichni, ale úplně všichni tápou. Předpovídají na základě jiných případů a jiných nemocí. Dělají studie, které ukazují dílčí výsledky, ale všechny mají společné to, že se podle nich nedá nic rozhodnout. To jen novinář už dávno ví, co je pravda a politik by to zase moc rád věděl, aby pak mohl machrovat, jak zachránil národ. 

Já osobně jsem stále přesvědčen o tom, že koronavirus u nás v podstatě skončil. Že na podzim zažijeme epidemii pozitivních testů, která nebude následována hospitalizacemi a úmrtími v loňských poměrech 100:10:1 Jsem optimista a tak si myslím, že se z koroňáčku stane další respirační onemocnění které budeme běžně prodělávat a vymýtit ho nepůjde, protože očkování nezabrání ani nákaze ani přenosu. Zabrání ale těžkým stavům a nebude nutné ho už nikdy opakovat, protože se s onemocněním postupně potkají i všechny děti a bez ohledu na hladinu protilátek si jejich těla vytvoří způsob obrany, který pak už budou používat celý život. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (103 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vše zajímavé, ale nejzajímavější je toto nesporné tvrzení:
".....ukázal naprosto fatální neochotu se učit, neochotu se snažit něco pochopit, ale nemusí nám to být líto, protože nevzdělanost byla nahrazena nadměrným sebevědomím, slovíčkařením a rajtováním na doslovnosti významů."
Tak to na světě chodí, co lidé jsou lidmi.

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)
Trvalý odkaz

A co na to Zelený Raoul? Situace je složitá. A dřív jak Strejda.

Průměrný počet slepic: 1.5 (13 hlasů)

Jebe?

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

První byl náš Strejda. Jako obvykle filosofujíc a nevyjadřujíc se k podstatě věci.

Průměrný počet slepic: 1.5 (14 hlasů)

lidi jsou furt stejně a neochotni se nechat poučit, co svět světem stojí. A že na tomto úkazu nezměnil nic ani kovid.
Takže bych docela soudil, že to k věci je.

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

Ach ty přechodníky :-(.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Správně je: Jako obvykle filozofuje a nevyjadřuje se k podstatě věci. Váš tvar přechodníku patří rodu ženskému.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

pátý článek?

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

"... naprosto fatální neochotu se učit, neochotu se snažit něco pochopit, ale nemusí nám to být líto, protože nevzdělanost byla nahrazena nadměrným sebevědomím, slovíčkařením a rajtováním na doslovnosti významů."

Krasne! Nic by nevystihlo texty pana vidlaka o piratech lepe nez tahle veta. Takze mame otevrene priznani pana vidlaka: jsem debil jak cesti novinari.

Průměrný počet slepic: 1.4 (44 hlasů)

PS A je schopen nas debilni autor dat odkaz na jednoho jedineho novinare, ktery "už dávno ví, co je pravda"? Jste schopen dat na stul clanek, ktery potvrzuje, co pisete? Alespon jeden?

Nebo plati zelezne pravidlo pana vidlaka: nikdy nebudu dokladat, co hlasam ! Nikdy!! Pamatujte si to!!

Průměrný počet slepic: 1.9 (34 hlasů)

A kdy ty potvrdíš své trvezení vydávané za fakta nějakým důkazem? Když po Vidlákovi chceš aby prokázal názor, což naznačuje neschopnsot Scaloopa rozeznávat co jsou fakta a co názory a vb hlavičce si to spojuje v jedno ;)

Scaloope, omluvím se ti, že máš pravdu s pirátama a předsedou, že to jsou slušní hoši, když mi dáš důkaz, že Bartoš 40 let se v dorostu trénoval/bojoval s Krpálkem, jesti ne, pak bohužel musím říci, že to je další Politik co pro PR bude lhát až se hory zelenají, prostě další bezcharakterní šmejd v politice, ale jestli dodáš fakta, že nelhal se omluvím, za tvrzení že piráíti jsou jenom ndalší bezcharakterní šmejdi co pro koryto řeknou cokoliv i lež ;)

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

a jak je tvým zvykem, projektuješ svoje problémy do druhých, zde do pana vidláka.
Mimochodem, krásně vám šmejdům klesají preference. Ten "refereš" (další nádherný odkopání), co chystáte, bude něco Kubiceho zpráva, jak je vaším šmejdským obyčejem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

Myslíš, že lidsky podcenil předsedu Pirátů, kdy o něm psal škaredé věci o tom, že nemění názor podle situace? Myslíš, toho 40cetiletého frajera co se pral v dětském dorostu s 30krpálkem :D

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Ale je klidně možné, že se 40 letý pral s 30letým v dorostu. To se v 18 letech rozhodli jej přeřadit do kategorie mladších žáků, a tma se potkal s 8letým Krpálkem. :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Konkrétně toto užblebtnutí mně nevadí. Ale to je taky to jediné, co mně na Pirátech nevadí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Kdyz dokaze lhat s takovou hlouposti, kdyz stacilo ciste poprat ke zlatu, jak asi lze, kdyz o neco fakt jde...

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

No, může být. Já nejsem doktor ani epidemiolog a těmhle věcem moc nerozumim. Myslet si je jedna stránka věci, doufat druhá a konečný stav jak to celé dopadne třetí. Ale upřímně doufán, že tak jak poslední rok a půl už snad blbnout nebudeme.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

In reply to by Woody (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kéž by. Otázka je, co dělat, kdyby se covid znovu a tentokrát pořádně rozjel. Snad se to nestane, i když aktuální údaje z Izraele jsou znepokojivé - vzhledem k tamní proočkovanosti bych takový nárůst nečekal.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

In reply to by Woody (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co bude dělat Babiš, pokud bude další vlna? Pokud v Německu budou zavírat, tak mu nezbude nic jiného, než to dělat taky. A to Němci již vyřadili zemské vlády a chtějí na celostátní úrovni již ve druhé fázi neuznávat ani testy, tedy jen plně očkovaní a půl roku po prodělání (ofiko léčení) budou moci omezeně fungovat. Ostatní budou sedět doma, protože je nepustí nikam (od nákupů, po hospody a práci). Jako že Babiš řekne, že jsme sice naočkovaní méně než Němci, ale nebudeme omezovat lidi, protože volby?

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Gdyž zkoušeli v Africe AIDS, museli to do lidí napíchat. Gdyž vymejšleli Ebolu, taky to museli do někoho napíchat a teď píchaj zas todle, páč zjistili, že se to normálně nepřenáší. Imunitní systém je taky bajka o tom, že organizmus má armádu, kerá spí, něgde a gdyž pozná nepřítele, jakože ho dycky jako pozná, vytáhne na něj do boje a zmečuje ho. No ale esli je nejvyšším organizmem, podle věteckejch blboňů člověk, kerej dneska nepozná pletichy a podrazy cizáků, tak sme stejně v prdeli, páč jejich za-tupitelé mají od reálného světa už takovej odstup, že se na lidi dívaj jako na cizince co sou tady na práci.

Průměrný počet slepic: 3.7 (37 hlasů)

Protilátky nejsou totéž co imunita a genový koktejl Comirnaty není totéž co očkování.
Kovid ukázal naprosto fatální neochotu se učit, neochotu se snažit něco pochopit.

Píchání v Africe se zdá cool a v Evropě se nic takového neděje. Tak smýšlí Evropan.

A ještě jedna poznámka. Dost možná u nás kovid skončil, jak píše Vidlák. Ale z kovidu vzešlé totality a genocidy se budeme zbavovat těžko přetěžko. Protože Babiš v tom jede taky, stejně jako zbývajících 190+ poslanců, kteří budou znovu lidem s největší pravděpodobností zvoleni.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

No jo, až blboně budou chytat za náhubek, první co je napadne, že budou bojovat za svobodné slovo. To jo, to voni uměj. Ale podíly na půdě, rozpočtu a vlastní rozhodování o tem ani náhodou, to nechaj zas chmatákům a píchačům.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

tak vidlákův optimismus bohužel nesdílím.
Bude se na podzim blbnout, třetí dávka skoro jistá. Jen ta smrtnost a počet hospitalizovaných nebude tak hrozné, jako předtím, což je možná účel cvičení.
A co bude příští rok nikdo neví.

Průměrný počet slepic: 4.9 (30 hlasů)

Russia Today - Aplikace Sputniku V umožnila San Marinu stát se první zemí v Evropě, která porazila koronavirus a snížila míru infekce na nulu, uvedl Ruský fond přímých investic (exportér vakciny Sputnik V).
Podle fondu bylo v době největšího výskytu na začátku dubna hlášeno přibližně 250 případů týdně. Od 4. května zde nebyly hlášeny žádné nové případy.
Průměrná morbidita (počet onemocnění) v San Marinu je více než 40krát nižší než v celé EU, dodal RFPI.
Díky ruské vakcíně byl tento stát jedním z prvních v Evropě, který začal rušit antikoronavirová omezení. Očkování také snížilo úmrtnost na nulu a uzavřelo nemocniční oddělení vyhrazené pro pacienty s COVID-19.
"Podle našich údajů je vakcína vysoce účinná - blíží se sto procentům." řekl RT ministr zdravotnictví San Marina, "díky Sputniku V se podařilo jako první zemi v Evropě snížit počet nakažených na nulu."
Roberto Ciavatta uvedl, že po očkování ruským přípravkem se u všech obyvatel země vytvořily protilátky: "Je to vidět, když se podíváte na dynamiku [koronaviru] v naší zemi v březnu a dubnu [letošního roku]. V té době jsme byli zahlceni pandemií a v nemocnicích byl velký nápor případů COVID-19. A pak, asi týden po zavedení druhé složky Sputniku V mezi obyvatelstvo, se v našich nemocnicích začala uvolňovat lůžka - a nemocnost v zemi klesla. V Sanmarinské republice nyní nejsou hospitalizováni žádní pacienti s koronavirem."
RFPI dodal, že je připraven dodat další šarže Sputniku V do San Marina pro očkovací turistiku. EK již dříve uznala očkovací průkazy San Marina, kde se Sputnik V používá, za platné v EU.

https://www.tellerreport.com/news/2021-08-05-the-head-of-the-ministry-o…

Průměrný počet slepic: 4.9 (32 hlasů)

https://www.thelancet.com/journals/eclinm/article/PIIS2589-5370(21)0030…

- Ze studie sice nevyplývá tak vysoká účinnost, jako tvrdí tiskový výstup, nicméně se blíží 80%, což je i tak hodně a úspěch mě těší.
- V San Marinu se neočkovalo pouze Sputnikem, ale i dalšími vakcinami.
- Ano, momentálně má SM počet covidpacientů nula a žádné úmrtí v souvislosti s covidem.
- EK uznala SM covidpasy až tento týden a s velkým cukáním se (dtto u Vatikánu a Švýcarska)

Se SM je ten problém, že to je stát velikosti menšího okresního města - 62km2 a 33,5 tis. obyvatel (z toho 4800 jsou cizinci).
Z úspěchu Sputniku mám samozřejmě radost, ale trochu ji kalí ten miniaturní vzorek. Maďarsko by bylo lepší :o)

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

Tato předběžná analýza naznačuje vyšší nebo stejný profil snášenlivosti vakcíny Sputnik V ve věkové skupině 60+ po obou dávkách ve srovnání s jinými široce rozšířenými vakcínami COVID-19. Naše výsledky se také shodují se závěry dříve provedených studií fáze 1 a 2, které pak potvrdila fáze 3 studie vakcíny, pokud jde o celkovou bezpečnost a snášenlivost. Nebyly hlášeny žádné hospitalizace ani úmrtí. Téměř všechny hlášené nežádoucí účinky po očkování (AEFI) byly mírné nebo středně závažné a/nebo trvaly méně než 2 dny a ve více než dvou třetinách případů nebyla hlášena potřeba žádné medikace. Výskyt účastníků, kteří nehlásili žádné AEFI, po obou dávkách konzistentně rostl spolu s postupujícími věkovými skupinami. Naprostá většina AEFI se objevila do 2 dnů po očkování. To platí jak pro první, tak pro druhou dávku vakcíny. Nejčastěji se opakující AEFI byla lokální bolest jak po první, tak po druhé dávce, následovaná astenií a bolestí hlavy u první dávky oproti bolesti kloubů u druhé dávky. Zejména míra výskytu lokálních příznaků je podstatně nižší, než jaká byla pozorována v jiných schválených studiích vakcíny COVID-19 ve věkových skupinách podobných našemu vzorku (≥ 60 let)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

a zvažují 4. karanténu. Tam ovšem karanténa znamená SKUTEČNÝ lockdown; ne jako v ČR.
https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-israel-s-covid-rhetoric-tu…

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

budu jenom rád, jestli bude mít pravdu Vidlák.
Stran mého názoru:
1/ kdo byl přírodou a vlastním obžerstvím nastaven tak, že kovid nerozchodí, ten už ho nerozchodil a umřel.
2/ nebezpečnost viru slábne, tudíž mrtvol a hospitalizovaných nebude tolik.
3/ konečně se potichoučku začnou používat léky, které oficiálně na kovid nefungují a jsou fujfuj, protože jsou levné.
4/ co se nám snaží napíchat, na to si netroufám ani pomyslet, dej Bože, ať je to JENOM fyzák za drahé prachy. Každopádně si to píchnout nenechám, dokud po mně někdo bude chtít, abych podepsal souhlas, že si to nechávám píchnout na vlastní nebezpečí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (43 hlasů)

já zase než do sebe preventivně cpát velice silné (ale levné) látky (tj. slabé jedy) původně určené na něco jiného (malárie apod), tak jsem po měsících marného čekání na Sputnik vyměknul a nechal se průmyslově opíchat pfajzrem v tom největším očkovacím centru. Důvody ryze praktické - aby mne vůbec pustili do práce a do hospody a nedělali mi problémy. Nejsem na to moc hrdý, ale v preventivním podávání fakt silnejch prášků cestu pro mne opravdu nevidím, to jsem radši risknul ty dvě injekce. Btw: nic mi po nich nebylo, jen po dvou hodinách jsem cítil, že mě trochu bolí rameno (asi jako když zavrávorám ve dveřích a tím ramenem narazím do futra :-) )

Průměrný počet slepic: 3.7 (21 hlas)

A do hospody se nikoho neptám, jestli mě pustí.

Mimochodem, všímáte si, jak západní půlka Evropy počítá pozitivně nakažené po desítkách tisíc a východní půlka jen po stovkách (denně)? Jak si to vysvětlují statistici a odborníci na kovid? Že by si kovid vzpomněl, kde dřív byla železná opona? Nebo má někdo nějaké jiné rozumné vysvětlení? Za mě je to jasné - jen to znovu potvrzuje umělé, vnucené, naplánované šíření kovidu lokálně podle potřeby a nějakého záměru. Protože kdyby se kovid šířil přirozenou cestou, hranice v Evropě by nerespektoval. Howgh.

Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)

...s větší pečlivostí a důkladností soclágru co se týče očkování proti TBC. Povinné bylo očkování i v Portugalsku, srovnej se Španělskem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Targusi, jestli se necháte opíchat nebo ne se bude rozhodovat v Německu. Pokud se Covid rozjede a Němci spustí druhou fázi uzávěr, ve které již nebudou uznávány žádné testy, ale jen očkování a prodělání choroby s ofiko léčením, tak bude mít na výběr prosedět půl roku doma nebo se naočkovat. Nepustí Vás nikam. Dají Vám v práci neplacené volno?

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

Jen taková drobná zajímavost, a taky abych neztratil image :) Jedná se o rozhovor s Erikem Claptonem
https://nastub.cz/w/vqF5weECE2nJWRdB1x5Y9p?utm_medium=social&utm_campai…
a že jste to vy, tak nášup. Je to ale strava na celý večer a dokončení celého pojednání, nicméně výňatek:
Moderna se snaží prosadit jako průkopník v rozvoji vědy o mRNA, aby vytvořila novou generaci transformačních léků. Moderna neustále hovoří o tom, že tyto transformační léky budou zachraňovat pomocí zlepšené expresi proteinů.
Moderna uvádí, že její přípravky mRNA jsou určeny k nasměrování buněk organizmu k produkci intracelulárních, membránových nebo vylučovaných proteinů, které mohou mít terapeutické nebo profylaktické účinky. A že zachránit před covidem nás má vakcína „Moderna“ s názvem mRNA-1273. Připravte se! Pokud nechcete být očkováni mRNA-1273, jste uvedeni jako neočkovaní, tudíž nebezpeční.
To je realita. Neúprosná a nepopiratelná.
Probíhá jedna fáze experimentu s touto vakcínou, poté druhá, poté třetí.
A co je to za společnost, ta Moderna, která je takto prosazovaná?
Ještě v březnu 2013 to bylo na naše poměry velmi malé sdružení – zaměstnávalo 25 lidí. A o sedm let později zachrání svět před covidem a před dalším.
Moderna živořila do té doby, než do ní začala náhle investovat velká farmaceutická společnost AstraZeneca.
V roce 1993 proslulá britská nadnárodní společnost Imperial Chemical Industries vyčlenila jednu svoji část a vytvořila nezávislou společnost zabývající se farmaceutikou a zemědělskou chemií.
Tato nezávislá společnost byla pojmenována Zeneca Group.
Ve stejném roce se Zeneca Group spojila s mezinárodní farmaceutickou společností Astra AB. Tak vznikla společnost AstraZeneca, která najednou začala investovat nezměrné peníze do zcela nenápadné společnosti Moderna.
Moderna poté obdrží grant od DARPA (Agentura ministerstva obrany pro pokročilé výzkumné projekty).
Poté do ní investují velké peníze největší americké farmaceutické společnosti.
V roce 2016 ji pak vybavuje relativně skromně Nadace Billa a Melindy Gatesových.
Potom do ní investuje mnohem více peněz největší americká farmaceutická společnost Vertex.
23. ledna 2020 bylo dosaženo dohody, že výroba vakcíny proti 2019-nCoV prováděná společnosti Moderna bude financována společností CEPI. Ta CEPI, která je velmi silně spojena se skupinou neokonzervativců, kteří se snaží vytvořit transformační událost.
Ještě dále. Centrum pro výzkum vakcín Národního ústavu pro alergické a infekční nemoci, tj. Fauciho centrum spadající do Národního institutu zdraví, uvedlo, že bude také vyvíjet vakcíny spolu se společností Moderna.
https://kob-forum.eu/2021/07/28/13c-kurginan-koronavirus-jeho-cile-auto…

P.S.: Okresní blb sděluje všem zdejším alergikům na mojí osobu, že slovo experimentální je od slova experiment. A jakže se nadává té převratné vakcíně?

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Byla to dovolená,nebo školení o protilátkách a imunitě.
Když se neshodnou ti co mají několikaleté vzdělání,jak potom můžete psát o nevzdělávání občanů.
Vašemu optimismu ohledně očkování moc nevěřím kdyby to prosazoval někdo jiný a ne zrovna Babiš,psal byste jinak.
Proč píšete o několika dávkách,vždyť je to na palici,už Vám musí být jasné o vykrádání státního rozpočtu,pro obohacení,nejen firem,ale i politiků.
Už jsem to napsal z legrace,ale teď už vážně,neočkovaní,aby se báli očkovaných,roznáší to ještě víc.

Průměrný počet slepic: 4.5 (37 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Očkování proti virové hepatitidě B se provádí aplikací 3 dávek. Dvě dávky stačí na získání imunity, přičemž třetí dávka dá imunitu celoživotní. Virová hepatitida B má inkubační dobu obvykle 6 týdnů až 6 měsíců. Vakcína se vyrábí z inaktivovaného (umrtveného) viru, tedy to znamená účinnost asi 50% po první dávce.
Jestliže vakcína Pfizer neimunizuje celoživotně ani po třetí dávce, je na vakcíně něco špatně a měla by být přeřazena do kategorie výhradně dobrovolného očkování. Podmiňovat jí potom jakákoliv opatření a sázet na ni jako na záchranu před virem Covid19 je zcestné.
A jak ukazují poslední zprávy, vakcíny na bázi messengeru RNA Pfizer a Moderna nějak nemají až takovou účinnost, jak jim výrobce předpovídal.

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

Používat hlavu a vyvozovat nehodící se závěry, že se Gerde nestydíte nabourávat státu propagandu. Jedině správně je přece všechny a všechno zavřít. A opíchat, samozřejmě.

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale poslanci i ministři se dávno opíchávají a jebají mezi sebou navzájem "napříč politickým spektrem". A už 30 let vydrbávají s námi. Další opíchání z jejich strany už nepotřebuji. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jakmile kterákoli vláda rozšíří své pravomoci je takřka 100% jisté, že je nestáhne zpět.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

že nejen Pfirez, ale i ostatní "západní" žblabuně fumgují kdovíjestli na úrovni dovolenkářských rychlovek.
Tzn., že ochrání na pár týdnů před smrtelným průběhem, ale to je asi tak vše.
Nezajistí ani dlouhodobou bezinfekčnost, ani dlouhodobou imunizaci.

Navíc mají pozoruhodné vedlejší účinky projevující se nedlouho po vakcinaci. Ty dlouhodobé na nás ještě čekají, ale jsou celkem předvídatelné.
Jenže...
Korunáč má také následky jak krátkodobé, tak dlouhodobé. Některé z nich doživotní - jako třeba poškozené plíce (ledviny, játra a srdce jsou do jisté míry řešitelné, ale pajšl je jednoznačně invalidizující průser).
Ve finále to je vlastně ruská ruleta - prodělat nemoc, zotavit se a nadosmrti být chabrus, nebo prodělat onemoc a nemít následky. Prodělat očkování a umřít na embolii, multiorgánový zánět či nějakou záležitost, která se projeví za měsíce až roky, nebo prodělat očkování a přežít je bez následků.

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

A je to tak proto, že jak virus, tak vakcína, jsou produkty z vědeckých laboratoří, vyvíjené buď jen tak z blbosti nebo přímo s určitým nekalým záměrem.

A protože skutečně stojíme před špatnou a špatnou volbou, nezbývá než se řídit selským rozumem a vyhnout se medicínským experimentům všeho druhu co největším obloukem. A pokud jde o opatření, jediná správná cesta je otevřený občanský odpor. V krátkém úryvku videa k tomu nabádá například bývalý slovenský premiér zde:

https://www.youtube.com/watch?v=evFM1-rR_4k&feature=emb_logo

Průměrný počet slepic: 4 (19 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

správnou cestou je dodržování základních hygienických zásad (desinfekce, roušky, distance, neshlukování se).
A od etablishmentu bych očekával (ano, naivně) usilovný výzkum na národní úrovni, vývoj vakciny na národní úrovni a kompletně financovaný státem za účelem vyloučení soukromých zájmů. Možná to zní socialisticky, ale po dvouletých zkušenostech to vidím jako jedinou SKUTEČNOU obranu proti covidu.

Občanský odpor proti čemu vlastně?

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Dále bych očekával vskutku solidním způsobem zmapovanou "delikvenci" - kdy nejčastěji, při nedodržení kterých hyg. apod. opatření , dochází k přenosu, nákaze. A jak (včetně transferů z těch kterých povrchů těch kterých látek).

Proti nesmyslným opatřením, která jen stresují lidi - tedy eskalují i snižování jejich imunity.
A že jich bylo a je a bude.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

Leo K.o očkování, vakcínách, jejich vývoji a přístupu k témuž v minulosti
"Před 60 lety jsme americkou vakcínou očkovali rychleji než sami Američané."
http://www.novarepublika.cz/2021/08/vsechno-je-jednou-poprve.html#more
a z článku zajímavě ke Cominterně

Souhrnné informace o vakcíně Pfizer/BionTech

Vakcína obchází nutnost uměle vytvořit a purifikovat kus .spike (S) proteinu, který bychom potom injikovali. Je to recept, aby si ho buňka svalu, kam píchneme mRNA, vytvořila sama.
Protože je mRNA přirozeně nestabilní, za pár dní se odbourá tělu vlastními enzymy na tělu vlastní metabolity a cizorodý protein se přestane tvořit.

Není možné, aby mRNA měnila genetický kód. Na přepis cizorodé RNA do DNA člověk nemá enzymy (to umí jen retroviry, k velké radosti všech tvůrců sci-fi seriálů, kteří pokaždé, když potřebují něco předělat, použijí retrovirus).

Je poněkud zavádějící nazývat vakcínu „genovou“ či „genetickou“ – použitá ribonukleová kyselina by se sice dala označit jako genetický materiál (jde o instrukci pro výrobu proteinu), ale tato informace se nemůže přenést do další generace.

Syntéza RNA je o mnoho rychlejší a relativně jednodušší než syntéza či purifikace proteinů. Všechny reakční komponenty nutné pro výrobu mRNA jsou komerčně snadno dostupné ve formě čistých chemikálií či bakteriálně produkovaných enzymů bez nutnosti využívat reagencie zvířecího původu nebo tkáňové kultury.

Jednou z překážek, kterou se podařilo překonat teprve nedávno, je inherentní nestabilita mRNA. Nukleová kyselina rychle degraduje, pokud není hluboce zmrazená nebo pokud je vystavena slunečnímu či ultrafialovému záření. Ve tkáních jsou navíc přítomné enzymy odbourávající RNA (RNázy), které znesnadňují doručení účinné látky na místo určení. Pro stabilizaci mRNA se používají liposomy (zjednodušeně řečeno, molekula RNA se nachází v kapičce tuku, kam na ni RNáza nemůže), i přes to je však nutné důsledně udržovat chladový řetězec po celou dobu od výroby až k aplikaci.

Průměrný počet slepic: 2.9 (11 hlasů)

In reply to by Anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

a to ke Comonterně sem dávám přesto, že kdyby byla naděje na dostupný Sputnik V, tak bych si byla bývala na něj počkala.
A jelikož k jehož registraci v EU vládne hluboké ticho je třeba se pídit jinde
https://cz.sputniknews.com/20210804/lavrov-okomentoval-situaci-s-regist…
"... v dubnu a květnu „navštívili představitelé EU lékařské ústavy v Moskvě, které se účastní klinických studií Sputniku V, a také výrobní podniky“.
Lavrov oznámil, že pracovníci EMA jsou v přímém pracovním styku s představiteli Ministerstva zdravotnictví a Ministerstva průmyslu a obchodu RF.
„Podle naší informace žádné připomínky k vakcíně samotné ani k její efektivitě nejsou. Vycházíme z toho, že se otázka řeší na úrovni depolitizovaného a odborného dialogu mezi profilovými strukturami,“

A proces schvalování probíbá a probíhá a probíhati bude dokud nebude EU oočkovaná těmi ideologicky přijatelnými vakcínami. Poté bude Sputnik V zajisté povolen.

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

pořád dokola to samé

Průměrný počet slepic: 3 (24 hlasů)