Ono se to snad už ani jinak řešit nedá

Autor
Štítky

Krátký vysvětlující úvodník: 

Dnes jsem se odmlčel, protože jsem o den dřív měl velmi povedenou zabijačku, která se protáhla do tak pozdních nočních hodin, že se protáhla vlastně do brzkých ranních hodin. Dnešní článek jsem měl ze tří čtvrtin napsaný, ale prostě jsem neměl čas ho dotáhnout do konce. Na to jsem se příliš dobře bavil a ještě lépe si vydělal. 

Tak mi to prosím odpusťte, prostě jsem si vyhodil z kopejtka a nebyl jsem schopný (ani ochotný) udělat nic, abych vás alespoň upozornil.

Text pouštím hned, protože je navýsost aktuální. Zůstane přes pondělí, další článek vyjde až v úterý. Tedy... jestli se dnešní článek nevyplní. To bych se snažil být rychlejší. 

 

A teď už dnešní text: 

Tak nám na Ukrajinu už ani nelítají civilní lety. K tomu si s Putinem telefonicky pokecal celý špalír státníků a někteří s ním pak ještě měli separátní rozhovory. Ukrajinská média spekulují o útoku "každou chvíli" a předhánějí se v konkrétnějších číslech. Americké tajné služby veřejně do éteru vyhlašují vlastně totéž. Bloomberg má už připravené titulky a nedávno to dokonce jaksi předvedli veřejně. 

Z Donbasu odvolali americké zastoupení mise OBSE. 

Alternativa běžně přetiskuje zprávy, jak se ukrajinské náckovské prapory chystají na svatý boj proti všem Rusům na ukrajinském území, jak mají připravené plány na svoje verze bartolomějské noci. Orbán mluví o milionech uprchlíků z Ukrajiny. Lipavský odhalil beze vší pochybnosti, že je kretén.  Dokonce i ti, kteří se Ukrajinou už dlouho zabývají a doteď tvrdili, že žádná válka nebude, tak začínají obracet. 

Hele, vždyť z toho se už bez války vlastně ani nedá vycouvat. 

Představte si, že to takhle půjde ještě dva měsíce a pak se ukáže, že se žádná ruská invaze nekonala a nekoná. A na našem slavném Západě budou všichni státníci i novináři za debily. Půl roku o tom mleli dnes a denně, předháněli se v analýzách, dodávali čísla, mleli totální nesmysly bez jakéhokoliv smyslu pro taktiku a pro místní konfiguraci terénu, ale pořád dokolečka mluvili o tom, že Putin zaútočí a on nic. To přece nejde. Může si Biden dovolit takovou blamáž? Mohou si to dovolit i ostatní zúčastnění? Pokud válka nebude, tak nám tady naši potentáti půl roku vyřvávali do světa svojí státnickou neschopnost a nekompetenci. Viděli válku tam kde nebyla. Dělali státnické kroky, které poškodily ekonomiku a vystřelily vzhůru ceny energií. 

Nebo jako se teď Biden sebere, přijde za Putinem a začnou spolu dělat mírovou smlouvu? Poté, co půl roku dělal ramena? Poté, co půl roku týden co týden varoval Putina, ať si nedovoluje? Vždyť je to víceméně stejná blamáž, jako by se žádná válka neodehrála. Půl roku všichni mluvili o Putinově krvelačnosti, ale teď si ním všichni sedí u stolu a cvrlikají mu do ouška, jak jsou rádi, že není válka... Jde to ještě vůbec? Je možné po půl roce ryze válečnické rétoriky ultimát a hrozeb najednou dělat opak? Já o tom prostě pochybuju. 

A teď do třetice... Všechny tyhle řeči stojí strašné prachy. Především Ukrajinu. Rusko je v pohodě, to teď dodává do Evropy ropu a plyn za tržní ceny - případnou válku jsme jim už zaplatili možná i několikrát. Ale Ukrajina je v háji. Teď už tam nelítají ani ty aerolinky. Vsadím se, že veškeré kontrakty na Ukrajinu je teď komplikované pojistit, že jakákoliv dodávka zboží se prodražuje jen kvůli riziku. Mraky věcí, co Ukrajina potřebuje, ty teď musí zaplatit předem. 

Ukrajina každý den přichází o miliardy i když neválčí, protože tyhle silácké řečičky stojí stejné prachy jako válka. K tomu tam různě mobilizují, shromažďují armádu u Krymu a Donbasu, kupují turecké drony... a vlastně bych se ani nedivil, kdyby museli všechnu tu západní vojenskou pomoc v podobě různých Javelinů krvavě zaplatit.   

Obyvatelstvo  strádá. Vypínají jim topení. Přes Ukrajinu teče mnohem méně plynu = menší prachy za přepravu = menší možnost si něco nakrást. 

Já přestávám věřit tomu, že prostě teď mohou nějak otočit a říct lidem, že Ruská hrozba se nekoná, celé to byla jen hloupost, o nic nejde, všichni se vraťte domů do té vymrzlé reality plné oligarchů a chudiny. Západ i s Ukrajinou jsou na tom stejně. Hrozí jim příšerná blamáž. Pokud bude mír, je to důkaz neschopnosti těch našich elit. Pokud ten hajzl Putin prostě nezaútočí, tak je to tady vedle sebe samý debil nebo blbeček. Nemůžete půl roku den za dnem tvrdit, že Rusko je agresor, když jaksi... neútočí. 

Oni prostě musejí zařídit, aby Rusko útočilo, i kdyby nechtělo. Oni to musejí dotáhnout do konce, protože jim jde o politický kejhák. Ať už v Bílém domě nebo v Kyjevě. Jinak je dožene jejich vlastní bezútěšná realita. Chudoba na Ukrajině s mírem nezmizí. Nedostatek plynu v Evropě také nezmizí. Americký odchod z čelního místa v dějinách také nepřestane. Copak se v takové situaci dá celá válka na Ukrajině odpískat a ukázat, že jsou: 

a. Zbabělci

b. Mizerní politici

c. Úplně mimo mísu

Problém je v tom, že v případě míru to bude totéž. Ta válečná rétorika trvala příliš dlouho a byla příliš vyhrocená. Příliš hodně se toho psalo, angažovalo se v tom příliš mnoho tajných služeb a ještě víc novinářských kurev. Příliš mnoho podřadných politiků uvěřilo své vlastní propagandě. 

Já každý den sleduju, jak je všechno stále iracionálnější. Jak se pořád přilévá benzín do ohně. Jak se spekuluje čím dál divočeji. 

A do toho nechci ani vylučovat možnost, že Putin se Sitting Pingem usoudili sami o sobě, že Západ je bezmocný a je nejvyšší čas toho USáckého hegemona poslat na smetiště dějin... a kromě smluv o přátelství podepsali i nějaké smlouvy o vzájemné vojenské pomoci včetně harmonogramu. Koneckonců... už jsem tu psal, že se Putinovi vlastně divím, že nezaútočil už dávno., když vidí všechny ty neschopné Scholze, Macrony, Fialy a další. A abych to ještě zkomplikoval... co když je Putin už dávno domluvený jak s Orbánem, tak s Poláky, že se o Ukrajinu všichni podělí? 

Osobně této variantě úplně nevěřím, protože doteď Rusko i Čína postupovali ruku v ruce velmi trpělivě a nenechali se vyprovokovat, protože čas pracuje pro ně. Ale i tuto možnost bychom měli vzít do úvahy, protože do hlav jim nevidíme. 

Sám za sebe musím vidlácky říct, že s každým dalším článkem na Novinkách, s každou další reportáží CNN o zaručeném ruském útoku, se tento "útok" stává reálnějším a reálnějším, protože téměř programově vymazávají jakoukoliv jinou možnost řešení. 

Více co mě teď děsí nejvíc? Že Ukrajina pro vyprovokování ruského útoku nemusí ani zaútočit na ten Donbas. Stačí když opravdu začnou dělat pogromy na tu ruskojazyčnou část svého obyvatelstva. Ani jedna střela nemusí mířit na Donbas. Stačí nějaká pěkná křišťálová noc v Charkově nebo Oděse. Nebo všude naráz. To už je vyzkoušené, organizace vymyšlená, stačí si jen přeložit z němčiny manuály. 

Na podzim jsem tvrdil, že pro válku na Ukrajině jsou letos splněny všechny předpoklady. Podle mě to platí pořád, ale navíc od té doby značně ubylo předpokladů pro mírové řešení. 

Ne, fakt o žádnou válku nestojím, ale bez ohledu na to, co si myslím o naší vládě, neměli by doprdele alespoň začít hlídat ty rozvodny a kličové uzly infrastruktury? Jestli to tam na Ukrajině začne, tak to má potenciál dojít až sem. Blbí jsou na to všichni dost. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (147 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jsem rád, Vidláku, že ve vás stále ještě doutná jiskřička optimismu. Svědčí o tom slovo "snad" v titulku vašeho dnešního textu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by Skorogodot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mám asi vysvětleni.Ono ten president ktyje daleko větši průser než okupaci Američanů té nebohé Ukrajiny! Tak co vidlaci skočite zase na špek tomu našemu caru Putinovi?
Ten z toho má giga prču.Vi,že AMICI jsou v koncich tzv prdeli!
FED totiž pry přestane nakupovat AMI dluhy.to je ten průser,který kryje ten cirkus Humberto okolo invaze sovětského vojska! To panáčkové neni tapetováni,ale brzy poznáte jak se to bude týkat všech zdejšich domodců a vyleze to najevo v několika vlnách s ješte prý.většim efektem než
světová válka ,nebudu to rozvádět můj dvorni šašek "paulušek" by se zlobil,že tapetuji!
Vaše princezna ANNA!
Tak co vi někdo z vás o čem je tady řeč a dokáze to dát do demo diskusrvačky?
Nechte se překvapit, už jen tim,že o tom tu a v ohlupovadlech nesmi mluvit netto bože uspořadat o tom palaver.

Průměrný počet slepic: 1.8 (19 hlasů)

In reply to by Skorogodot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Válka nebude. Jen divadlo pro blbečky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

....nějaká protiválečná deklarace ?
Anebo šlo jen o klasické vnitropolitikaření nějaké mafie průměrné západní vizáže i charakteru ? Kdo s kým a za co a jak a co to každému každé nasype nejen ze státního a kdy...
Neočekávali jste více ? Za dané situace....
Nějaký ten tekutý hněv lidově kapitalisticko - demokratické mafie ?
Nic ?
Uffffffff !!

No jistě, chránit pošty, úřady, elektrárny, pojišťovny, nemocnice, rozhlas a televizi, nádraží, kanceláře maf...eh, politických stran, parlament, vládu, plešaté politology, neziskovky, trafiky, vietnamské tržnice, vodárny, mosty, dálnice, maringotky stavařů, sklady zbrojařského kontrabandu, plynárny......automobilky, kolárny, parkoviště, dětská hřiště, kanceláře pro sepisování petic ....
To je určitě zapotřebí. To je důležitý. Být ostražitým ostražitou.
A potírat dezinformace. Krom těch, které nás utvrzují v tom, že ruská agrese prostě přijít musí, úkol zněl jasně !!!
A oznamovat diverzanty a diverzantky, za to jsou také povýšení a metály.
Udávat ale ne !! To by bylo podlé a nízké !!!
Prostě oznamovat. Jen tak, jak velí slušnému člověku občasná povinnost. Úřadů, které taková oznámení přijmou, jsou spousty, a kdyby ne - tak si zdegenerované maloměšťáctvo zřídí a bude financovat a provozovat další. To zvládne levou zadní, je to přece práce v zájmu nás všech, že...

Průměrný počet slepic: 2.8 (21 hlas)
Trvalý odkaz

prilevaji politici.
Generalove na obou stranach jsou zticha ...

Průměrný počet slepic: 4.9 (30 hlasů)

Naši hlásí že to už začíná ...
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-napeti-na-ukrajine-pres-n…
Ukrové sice ten Dombas ostřelují tak týden, ale začali to ty "vzbouřenci" ... dozorčí orgány jim to zaručeně potvrdí ...

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

Bez ohledu na to, ve které zemi a kterému režimu slouží, je jejich povinností držet hubu a krok a plnit sebepitomější rozkazy té které momentální vlády.

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

...kterým velí, přesměrovat je proti takovéto sebepitomější momentální vládě.
Párkrát se to stalo, například zhruba před 100 lety. Však také reakce ostatních vlád (např. americká ale byla opatrná, držela na uzdě nejen např. Japonce, ale prý i tkzv. legionáře, dříve bratry) byla jednoznačná - intervence, blokáda, prostě zjevné i činné nepřátelství....
Byl by to totiž špatný příklad pro generály všech zemí.... také kdo by pak byl ochotný jít do vlády ?!??? Pod hrozbou takovéhoto nebezpečí by se snad ani nedala pořádná válka připravit, natož rozjet ! K čemu by pak byly ty vlády, pokud mají být akceschopné (tedy např. vytváření veřejného souhlasu s masovými popravami zcela neznámých lidí) v zájmu těch, kteří je tam lidu narafičili ?

Naštěstí jsou generálové poslušni téměř jakýmkoli rozkazům, takřka kohokoliv.
To je velký výdobytek lidu takřka všech států či útvarů. Takovýto pořádek, takováto kultura a tradice Západu.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Zatím jsou ještě v "sobotě" ...

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jste asi neměl čas, ale o tomhle víte? http://kremlin.ru/events/president/news/67761
Biden sám z vlastní iniciativy volal Putinovi a zopakoval bezzubé výhrůžky sankcemi. Jsou k tomu jako obvykle dvě verze - jedna Bílého domu a druhá Kremlu. Podle mne je to zas další pokus jak z toho všeho štvaní válkou vycouvat. Aspoň v to doufám. Když žádná invaze 16.2. nebude, mohou tvrdit, že Putina zastrašili. Nikdo tu válku vlastně nechce. Byla by to naprostá katastrofa.

Průměrný počet slepic: 4.7 (28 hlasů)

Včetně bombardování. No a včetně využití UCK...pardon, banderovců. S obdobnými cíli a závěry (včetně rozeštvání dvou slovanských kmenů mezi sebou, nejlépe na věčné časy a nikdy jinak, nebo aspoň na Tisíc let).

To nakonec pro určité lidi katastrofa nebyla, naopak - nabalili se jak svině u vidláka, když mají hody. I základna se postavila, možná někteří i nové ledviny či plíce získali, co na tom záleží že srbské ?! Lidské orgány přece, pokud jsou čerstvé, nesmrdí.....
(šak na Ukrajině i toto tuším že nějací Amíci přes nějaké Evropany už kdysi měli rozjeté, uváděli to v jednom dokumentu snad dokonce v TV zdejší, to se ještě ale tolik nefašizovala...že se to zdá být mnohem brutálnější jak když si Němci a Němky v lágrech pořizovali stínítka lamp z lidské kůže ?...Tož doba se změnila, a s ní i řeč, myšlení, cítění, usuzování, hodnocení - včetně toho, že nejvíce nadávají do fašistů a totalitních praktik ti, kteří jsou fašisty a totalitními praktiky...).

Zastali se snad Schwarzenberg, Fiala, Jureček, Babiš, Farský, Kalousek, Magua nebo Hamáčik vyhnaných statisíců Srbů a Srbek a Srbčat (svých křesťanských bratranců a sestřenic ), vyhnaných v rámci praxe aplikace kolektivní viny a etnické čistky ? Kdy a kde ? Možná když se někde ožrali a pak grcali nebo chcali spolu do křoví....pod pláštíkem tmy, když měli jistotu, že je nikdo nevidí a neslyší....

"Chybí-li spravedlnost, co jiného je suverenita než organizovaná loupež ?"
(" svatý" Augustin)
Co jiného než tlupa je společnost, ve které chybí spravedlnost ?

Průměrný počet slepic: 4.2 (33 hlasů)

... jako opakované ujištění se, že to nepřekročí hranice Ukrajiny. Něco ve stylu "hele vy si zaberte tu Ukrajinu a my budeme jen řvát; horká fáze konflktu tím skončí a dál budeme zase jen harašit zbraněma." Ale třeba je to jen mé zbožné přání; dnes je to fakt nevyzpytatelné. Stát se může absolutně všechno.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

melu hovna o Ilovajsku.

Naši soudruzi z Ukradiny vítězně vtáhli do Ilovajska s tím, že jej vyčistí od vatniků - opolčenců - hajzlů, kteří si dovolují mezi sebou mluvit ruským dialektem. Jen co tam vrazili raťafáky, byla ji zavřena všechna vrátka. Asi tak za čtyři týdny jim začala docházet postupně munice, žrádlo, palivo a nakonec i voda.

I byli nuceni započít vyjednávat, za jakých podmínek by mohli být eventuálně vypuštěni z města ven. A byly jim nadiktovány DVĚ podmínky, přes které, abych to napsal nespisovně česky, nejel vlak.

1/ odevzdání veškeré těžké techniky

2/ ponechání VŠECH jednotek "dobrovolníků", tzn. všech příslušníků tzv. trestného batalionu Ajdar a dalších (myslím, že tam šly baťáky Dněpr II a Dněpr III, ale nikde se o nich nepíše), které se účastnily tažení na Ilovajsk, na místě. 

Po několikadenním jednání velitelé armádních jednotek souhlasili, ovšem nesouhlasili z celkem logických důvodů soudruzi z batalionů. pročež do finále postoupila verze průlomu. Ukři jednoduše nalili do nádrží zbytky paliva a vyrazili zběsile vpřed. Následovaly tři raketové přepady prchající kolony a tisícovka ofiko přiznaných ukráckých mrtvol. Neofiko padala čísla v prvním šoku okolo 5 000 tzv. dobrovolníků. Samozřejmě byla ihned vzápětí popřena.

Takže asi tolik k jednotkám masakrujícím civilisty na Ukraruině. Osobně bych asi neměl moc chuti pokračovat po takové krvavé lázni v čištění životního prostoru od přebytečných Moskalů.

Průměrný počet slepic: 4 (19 hlasů)

16.2. 2022 to bude pinktlich 52 let, kdy jsem byl dívkou přinucen se poprvé hluboce zamilovat.
Stalo se ve 2-metrových sněhových závějích nedaleko Sokolské boudy, na temeni Černé hory nad Janskými Lázněmi.
Doufám, že k tomuto výročí toto posvátné místo netrefí nějaká zbloudilá rachejtle (nemyslím ani na Madlen či Lejnovou), by si byla popletla Česko s Čečnou.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

“V Kaliningradu přistálo několik stíhacích letadle MiG-31 s hypersonickými balistickými raketami země-vzduch Kinžal s plánovaným doletem až 2 tisíce kilometrů. Jsou varováním pro Západ: pokud by byly tyto rakety vypuštěny právě z Kaliningradu, mohou zasáhnout evropská centra do deseti minut.“

Průměrný počet slepic: 4.9 (24 hlasů)

V svete, kde jsme v souladu s lejstrem od OSN udrzovali bezletovou zonu vybombardovanim hladinovych lodi je tohle nepodstatny detail.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

"bez ohledu na to, co si myslím o naší vládě, neměli by doprdele alespoň začít hlídat ty rozvodny a kličové uzly infrastruktury? Jestli to tam na Ukrajině začne, tak to má potenciál dojít až sem."
---------------------
Vidláku,
vyjdeme-li z předpokladu, že cílem celého tohoto smrtelně nebezpečného tyátru je SOUČASNÉ vzájemné oslabení Evropy a Ruska, pak by jakákoliv ochrana klíčových uzlů infrastruktury neprošla:

Destrukce klíčových uzlů, ba celé infrastruktury přece už překotně probíhá pod hesly grýndýlu, prostřednictvím likvidace potravinové základny , energetického a surovinového hladomoru!
Nějaké to "glivlické" vyhození trafostanice či pošty do povětří by byla jen výroba mučedníků z řad nevinných stážců či zaměstnanců.

V této souvislosti se obávám přesunu zkušených a vycvičených válečných hrdlořezů Pravého sektoru do předem připravených pražských pozic.

Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)

banderovci provedou ustup do predem pripravenych pozic v Polsku

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

Tak na to jsem zvedav. Polaci a ukrajinsti narodovci, to je laska az za hrob. Pokud mozno toho druheho.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Kdysi to uz zaridil Zaoralek s umirnenymi demonstranty z Majdanu, nedavno podepsalo zamini novou dohodu o leceni ukrajinskych vojaku u nas.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

V čase dronů a jiných prostředků to nejde uhlídat. Je to stejné jako, když za CK monarchie hlídali, aby nikdo nefotografoval nádraží.
Bylo to mimořádně důležité, protože jak všichni víme, nádraží se fotografují velice snadno, protože se nehýbou...:) 

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč vlastně ti Rusové Ukrajinu obkličují?

Průměrný počet slepic: 2.8 (16 hlasů)

nenechají si udělat krumpáčem díru do kapoty.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

Že by se bránili proti nakaženým sankcím ?
Vrtěti psem jde různě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

jsou podle mě v klídku. Na jejich území amík nikdy nepoleze.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

Možná jim Biden skočil na špek, protože ruské energie už nikdo lacino nedostane. Tržní cena je holt tržní cena. A že se bez té energie obejdeme, jak pravil jeden náš "velemoudrý" představitel? Inu, ...jejich jest království nebeské...

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

O území jim skutečně nejde. Hlavní cíl je, aby zdroje pokud možno proudily v co nejvyšší míře a zadarmo. KSA třeba prodává ropu za poloviční cenu a to je po 50 letech velký úspěch, kdy se jim podařilo prosadit, aby platili aspoň něco. To je celý princip antiruské kampaně. Rusi jsou mimořádní zločinci, chtějí obchodovat, místo aby své  zdroje přenechávali za korálky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdyby USA a NATO nevyprovokovaly a nezhoršovaly situaci, neměli bychom nic proti vstupu Švédska do NATO. Takové rozhodnutí Švédska bychom respektovali,“ řekl Tatarintsev.

Ruský velvyslanec zdůraznil, že největší hrozbou pro Rusko by bylo rozšíření aliance.

Tatarincev navíc zhodnotil nové sankce uvalené proti Rusku.

„Omlouvám se za jazyk - ale vysrali jsme se na sankce Západu,“ řekl velvyslanec.

https://rusvesna.su/news/1644744017

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Problém je ten, že vaše pastelky jsou černobílé.

Průměrný počet slepic: 2.4 (23 hlasů)

vážně byla dohodnuta parcelizace ???

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

In reply to by Xixao (neověřeno)

Trvalý odkaz

do katastru!

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlastník pozemku: nějaký Rzeczpospolita :-)

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Velvyslanectví USA evakuováno z Kyjeva do Lvova.
Diplomatičtí zaměstnanci velvyslanectví Spojených států, kteří po vlně evakuace zůstali na Ukrajině, se stěhují za prací do Lvova. Informovala o tom ukrajinská média s odvoláním na zdroj.
Rozhodnutí o přesunu bylo učiněno naléhavě – jako reakce na měnící se hodnocení bezpečnosti. Stěhování robíhá právě teď, v neděli.
"Jde o dočasné řešení, tým velvyslanectví se vrátí do Kyjeva, jakmile to bezpečnostní situace dovolí," řekl mluvčí ministerstva zahraničí, který mluvil pod podmínkou anonymity.
Ve Spojených státech neexistuje žádný odhad, kdy bude znovu otevřena ambasáda v Kyjevě.
"Hlavní tým velvyslanectví, vedoucí oddělení atd. budou pracovat ve Lvově." poznamenal diplomat.
Chargé d'Affaires Christina Quinn se také stěhuje do Lvova.
Zdroj Rusvesna 13.2.2022 20:22

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vždy se něco může zvrtnout. I při hře se sirkami se občas zapálí stodola. Ale zájem na horké válce Rusko x Ukrajina je malý. Dominový efekt by se mohl přenést - tedy, přenesl až na Tajvan.
Teď jde jen o to udržet situaci pod kontrolu. Rusko na válce zájem nemá, nic by nezískalo, Ukrajina také ne, jen by měla obrovské ztráty a občanskou válku. EU zájem také nemá, vše by musela zaplatit. Zbývají jen USA, štvou ale vojensky se drží zpátky. Takže jde o to, jaký vliv mají na militantní a válkychtivé Ukrajince. A také záleží jak daleko a jak účinně dokáží Rusové zasáhnout. Takové vyhlášení bezletové zóny nad Donbasem by ještě válkou nebylo, ani sestřelení narušitelů.
Největší chybou je ohlašovat konkrétní termíny. To je vlastní past a svědčí to o poněkud mdlejším rozumu. Západ upadá a pokud má elity typu Lipavského, Pexy, Langšádlové, Pekařové, té nešťastné britské Trusové a Bidena s Blinkenem je konec jasný. Jde jen o tak bude vypadat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jako "Pád domu Usherů". Dům Usherů je Anglie. Ve filmu si všímejte i detailů: je to všechno realita.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

pac rus ustupit neustupi.

Ale nema dovod kracat vpred. Na kieho dasa by mu bolo 40M nasratych banderovcov? bezpecnost RF by sa radikalne znizila - nie zvysila.

Rus je len pripraveny nikoho nepustit cez hranice. Aby sa mu neopakoval 41. rok.

Amici teda musia vymysliet, ako ztoh vycuvat. Vidlak spravne skonstatoval, ze to co vytvorili je narocne vziat spat. Ale - kedze media idu ako jeden muz - vid SK - podpisala sa dohoda s Amikmi a ?? A nic, Ticho. Tema skoncila.

Podla mna sa amik skusi s rusom dohodnut, ako v karibskej krize. Amici z toho vyjdu vitazne. A rus dostane to co chce.

Niekto by mal skusit urobit reserse novinovych clankov z 1962. Nakolko sa to lisi od clakonv z 2022. Podla mna - najst rozdiel bude tazke....

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Na a přes Ukrajinu ZATÍM některé aerolinky létají (hlavně RyanAir, SmartWings, WizzAir, pak nějaké turecké a UAE společnosti), a to jak do Kyjeva, tak tranzity. Plus mají napilno místní oligarchové s hromadou malých luxusních business letadel (skoro výhradně na trasách Kyjev - Švajc a EU daňové ráje a zpět).
A pak, od včerejška,  jedou kyvadlovku "lotyšské" Globmastery na trase Kyjev-Šiauliai. 
No,  a od  Rostocku (Baggendorf) do Kyjeva právě dorazil US špionážní Boeing RC-135V Rivet Joint. 

Vydělává na tom Bělorusko, přes které se dost podstatně zvýšil tranzit sankce-nesankce.

Jinak to cítím velmi podobně jako Vy, Vidláku.
Západ tu válku chce, protože ji nutně potřebuje. Za jakoukoli cenu.
Jen pořád nemohu přijít na to, co se vysralo natolik, že kvůli tomu raději zničí svět.
EDIT: A zajímavé je, že tu válku potřebuje mít ausgerechnet na Urajině. Ačkoli Zelensky už doslova prosí na kolenou, aby si ji "západní demokratické hodnoty" laskavě uspořádaly někde jinde.

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)

Občane, tak moc se toho nevysralo... jen jejich kariéry jsou v ohrožení. Jejich platy, jejich vymoženosti, jejich možnosti. Oni se necítí ohroženi bombami, oni se cítí ohroženi vlastním obyvatelstvem. A na nějaké Ukrajince sere pes. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

ale pokud rozpoutají jadernou válku, tak o své prebendy přijdou tak jako tak.
Ale i kdyby to byl "jenom" konvenční konflikt, tak budou škody NEJEN v Evropě tak velké, že to nějakou dobu bez válečného komunismu nepůjde. I konvenční konflikt zasáhne USA a jejich vazaly jako je Taiwan. Takže o své prebendy opět přijdou; byť jen dočasně.

Průměrný počet slepic: 3.8 (17 hlasů)

Ale uz budou mit na koho to svest.
A myslim tim uplne vsechno.
Vzpominate, jak se svet vysmival Putinovi pri pocatecnich sankcich? Jak zapadni "statnici" vestili Putinuv konec, protoze si domaci obyvatelstvo tu bidu libit nenecha?
Me to tehda vykladal i sef v praci, ze brzy ceka barevnou revoluci, protoze lidi prece nebudou trpet kvuli magalomanstvi jedincu.
A a jak se to vyvrbilo, Putin proste ukazal na vinika vseho nahleho nedostatku. On se tim ten vinik take dost nabubrele vychloubal, takze to mel Putin snadne. Rusaci se zmatorili, a dneska si vyrabi sami. Jenom tupci na zapade porad sni o dalsich zdrcujicich sankcich...
Takze kdyz bude valka jakehokoli rozsahu, tak kompletne vsechny prusery poslednich deseti let pujdou na ucet Rusakovi.
Na nejake CO2 povolenky a energetickou burzu si nikdo ani nevzpomene.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

nepoučil od soudruha Jelcina, jak chytře, mladě a krásně se dá uspořádat, a následně dokonce i prohrát válka v přímém přenosu a ještě na tom vydělat.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Oni nevěří na jadernou válku, oni myslí, že to bude lokální omezený konflikt. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Pravděpodobně mají pravdu, pokud je míněno, že omezený prostor bude EU. To je ideální průběh dle SSA. Jaderné zbraně nechce použít vůbec nikdo.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Tím, které pořádá petice na internetu ?
Toto obyvatelstvo se jim naopak vydává všanc.
Což může , pravda, zejména na křesťanky a křesťany zapůsobit velkým , úchvatným , vznešeným atd. dojmem....no ale že by se toho měli majitelé světů (máme různé světy na tomto světě - svět politikářský, svět ekonomický, svět tajnoslužebný, svět masmediální, svět právničkářský , NEOžel stále i svět biologicko-rasový, svět náboženský, svět internetových bublifuků a bublin, svět zdegenerovaného maloměšťáctva, svět memů, svět školských pseudosystémů naléjvárenských, svět mafijní, svat alkoholický a opioidní /jen v SSA řádově miliony, možná až desetimiliony lidí/, svět kriminální - včetně pomocných blbečků na netu ....) bát ? Proč ? Nic jim z této strany nehrozí, ba naopak, těží z tohoto.
Hrozit nějakým papírem je v podstatě komické, únavné fyzicky i mentálně, pozornost odvádějící, infantilní, dekadentní....
Takovému člověku se smáli už v antice, když někam přišel a hrozil nějakým cárem papíru.

Tribunům (některým) se však již nesmáli. Když viděli, že mají politický program a že za nimi stojí lid, a že v tom programu jsou stanoveny konkretní reformní či revoluční kroky, které se těch mocných dotknou velmi silně, systémově.
Ty rovnou likvidovali.

Diktátorovi se také nesmáli.
Proč by se také měli smát svému produktu a svému nástroji ?!?? To se nedělá, to by bylo nesportovní a nefér.

Švejkovi se také nesmáli, nestál jim totiž ani za to.
No ale já věřím tomu, že nakonec vyhrajou Švejci. Ale mohli by být teď tak trošku nasranými Švejky, tak občas někoho že by taky poslali na jatka, chybička by se vloudila - byla by to jeho jatka, ne že by na nich byl řezníkem, naopak - byl by na oplátku na nich tak trochu prasetem.
(dělám si prdel, i v Norimberku bankéře zprostili viny)
--------------------------------------------------------------------------------------------
Ten váš fuhrer by to nevzal ? Tu tribunskou fangli ?
Co může ztratit ? Takový ? Zámeček ve Francii ?
Vila v Praze za 50 mega by mu nestačila ?
:-D))))))

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)