Pojďte s námi!

Autor

Proč byli zemědělci v poslanecké sněmovně? Proč přinesli petici, kterou podepsalo čtrnáct tisíc lidí z oboru? Protože se stalo přesně to, na co už dlouho upozorňuju. Naše skvělá vláda s ještě lepším premiérem a ředitelem zeměkoule zavelela k deagrofertizaci zemědělství. Jako že je třeba se pomstít Andreji Babišovi a jeho zemědělskému koncernu tím, že mu osekají zemědělské dotace.

Netajili se tím už před volbami, měli to jako jeden velmi halasný bod programu, hodně zemědělců na to slyšelo a volili (naposledy v životě) Lidovce a Jurečku, protože ten je „jejich“ a zařídí jim, aby agrobaroni měli míň a malí zemědělci víc.

Já jsem se této naivitě vysmíval a udělal jsem si tehdy mezi zemědělci zlou krev… dokonce mě myslím tehdy káral i Veleba a další hoši z Agrární komory, protože jsem natvrdo řekl, že tyhle vládní nápady nedopadnou na velké koncerny, které prostě realizují úspory z velikosti, nakupují lacino ve velkých objemech a dotace jsou pro ně jen jedna z položek, která jim o nějaké procentíčko zvedne a nebo sníží zisk, ale na jejich schopnost podnikat, nakupovat půdu a dále růst, to nebude mít vliv. Pro velký koncern je zkrácení dotací menší problém než třeba letní sucho.

Vládní nápady nedopadnou ani na ty nejmenší, kteří zemědělství pojímají jako dotační byznys a žijí z toho, že nepěstují potraviny, ale sklízejí dotace. Ti naopak budou šťastní, protože budou ještě lépe a radostněji sklízet větší dotace a dál budou žít z toho, že půdu občas posekají, ale nechají vlastně ladem. Ti budou mít svoje penziony na Šumavě, k tomu padesát hektarů pastvin, na nich několik odolných Highlandů, kteří se celý rok pasou venku, desetitisícové dotace na hektar, k tomu dotace na dobytčí jednotku, dotace na ztížené podmínky, dotace pro malé zemědělce, dotace pro začínající zemědělce… krávu pak prodají na jatka, nepotřebují skoro žádnou techniku… ideální život a ideální farmaření pro bývalého vysokého manažera z pražského korporátu.

Vládní nápady dopadnou právě na ta bývalá JZD. Tedy družstva, která jsou skoro v každé zemědělské vesnici a nějakou formou sdružují místní malé vlastníky půdy, aby si každý nemusel kupovat traktor, nemusel platit účetní a nemusel si vyběhávat na SZIFu všechny papíry. Hodně družstev už jsou dneska akciovka, kdy vlastníci půdy prostě vlastní odpovídající akciový podíl. Většinou udržují nějaký starý kravín či vepřín, který komunisti postavili tak bytelně, že po čtyřiceti letech ještě slouží a vydrží další desetiletí i s minimální údržbou. Díky tomu (a dotacím) udrželi živočišnou výrobu, i když prodávali vepřové maso za 28 Kč/kg v živé váze, jatka to pak prodaly do hytlermarketu za sedmdesát a vy jste si to koupili za sto pade… To jen abyste byli v obraze, jak s vámi vyjebávají.

Vláda totiž omezila dotace všem podnikům nad 150 Ha výměry. Takže skoro všem. Ušetřené peníze dala těm několika malým, kteří jsou samozřejmě strašně nadšení a Jurečku milují, ale vypěstují pro tuto zemi naprosto mizivé procento potravin. Běžné bývalé JZD má kolem tisíce hektarů. Moji pravidelní čtenáři vědí, že 500 Ha je dneska hraniční plocha, na které se dobře uživí dvě zemědělské rodiny. Táta a syn jezdí s traktory, jejich manželky dělají účetnictví a zemědělské papíry.

Teď všichni ti Jurečkovi voliči koukají jak vrány… Tisíc hektarů krát dva tisíce korun dotací, které nedostali, je kolik? Dva miliony… To je hodně peněz pro podnik, který se kvůli ztrátové živočišné výrobě drží tak tak v černých číslech.

Tož udělali petici, sesbírali skoro patnáct tisíc podpisů a přišli s tím do sněmovny. A Výborný je hladce vyfakoval, protože na něj prý dělají nátlak. Vláda je ojebala o miliony, ale zemědělci jednají nepřiměřeně, vyhrožují a tak prý ničeho nedosáhnou. Hlasování o petici pak dopadlo zcela jednoznačně. Pětikolka má většinu, že jo!

Tohle jste si, kluci, zvolili… Já vás varoval. Varoval jsem vás před volbami, varoval jsem vás po volbách, varoval jsem vás mockrát, říkal jsem vám, že s vámi nikdo jednat nebude, že jste už dávno měli stát s námi na demonstraci a měli jste zablokovat v Praze křižovatky a před Strakovku přivést fekál s močůvkou. Zkusili jste to po dobrém a jak s vámi naložili? Jako s póvlem. Už jste pochopili, že nátlak musí vypadat poněkud jinak? Minulé pondělí vám zbabělost předvedl Dobšík. Nebuďte jako on. Nebo jste fakt věřili, že přijdete s ostrou prosbou a oni uznají vaše argumenty?

Jestli budete hezky krotce žádat u vrchnosti o slyšení, tak si rovnou můžete nachystat výpisy z katastru, pozvat všechny velké koncerny na výběrové řízení a prodat nejvyšší nabídce. Stovky vlastníků před vámi to tak už udělali… Být zemědělec, to nebyl nikdy žádný med, ale s touto vládou je to katastrofa. Bude to vypadat dost podobně, jako v padesátých letech, ale tentokrát o půdu přijdete demokraticky a svobodně. Nikdo vám jí nevyvlastní, prostě na ní zkrachujete. Sice zkrachujete, protože vás vláda v podstatě okradla na dotacích, ale žádný soud se vás nezastane, tohle je totiž zcela tržní a spravedlivý způsob, jak zařídit, aby se pole obdělávala zcela v souladu s evropskými směrnicemi a nadnárodními korporacemi.

A propo, zrovna tam v Ostaši, odkud pochází pan Lád, tam vždycky volili s převahou pravdu a lásku. V posledních eurovolbách volili také uvědoměle, aby se tam v Bruseli co nejdřív začalo s hentím grýndýlem. I prezidenta si zvolili správně, ten rád podepsal změny v zemědělských dotacích. Do senátu si poslali Červíčka, do poslanecké sněmovny Pětikolku.

Čiň čertu dobře, peklem se ti odmění.

Svým způsobem je to dobrá prdel… omlouvám se za ten výraz. Tak moc tam nesnášeli Babiše, tak moc uvěřili Jurečkům, Nekulům a Výborným, že si je zvolili a ti jim teď zařízli místní zemědělské podnikání a zařídili, aby zanedlouho ještě rádi prodali svoje pozemky Agrofertu, protože to je alespoň český koncern, který má sídlo v České republice a daní v České republice. Druhá varianta je, že půdu pěkně prodají cizincům… To jsou vyhlídky, že? Už děláte další petici, nebo se k nám přidáte na další demonstraci i s traktory a hnojem?

Jak to říkal komunista Štěpán? Budete otroky ve vlastní zemi.

Pojďte s námi. Kdo nekřičí, ten nic nedostane. Kdo se nebrání, ten je oholen a ostříhán. Vlk možná není silnější než lev, ale vlk nevystupuje v cirkuse. A nebo buďte hodní jako učitelské odbory nebo (sebe)Středula a dívejte se, jak přicházíte o všechno. Tahle vláda je neschopná, ale schopnost udržet se u koryt, ta je vždycky dotčená úplně nejméně.

Je to na vás…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (356 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

oněch dotací, protože ty rozdělují lidé, kteří k někomu "tíhnou". A většinou ne zadarmo. A jak se vytvářejí dotace? Tak, že se vezme všem. Tomu trochu víc, tomu trochu míň - a i u těch daní ("antidotací") je vidět, že spravedlnost není zrovna tím důležitým v jejich stanovování.

Ty louky, ležící mnoho let ladem pozoruji už několik let v Jeseníkách. Louka se strojně poseče, seno se smotá do balíků - a nechá shnít někde v rohu. EU to totiž kontroluje pomocí satelitních snímků a kdyby se to neudělalo, nebyly by dotace. Nejsem zemědělec a nikdy jsem nebyl - ale považuji to za mrhání materiálem (senem) - a penězi. Všechno špatně...

Zdá se, že s logickými argumenty nelze u naší ani jiné věrchušky uspět.

Průměrný počet slepic: 4.9 (117 hlasů)

Zemědělce vláda okradla na dotacích, důchodce na valorizacích..., jen sama sobě hezky pěkně přidala.

Máme stoosmičku, tak co po nás pořád chcete – zvolili jste si to! (Babišovi můžou být vlastně vděční, jinak by neměli žádný jiný program, a nejspíš by se do vlády nebýt jeho tím pádem ani nedostali - jediný program byl Spolu proti Babišovi).

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (95 hlasů)

7-členný Bundesrat, švýcarská kolektivně jednající vláda bez premiéra, v rámci všeobecných úsporných opatření navrhla také krácení zemědělských dotací, tzv. Direktzahlungen - přímých plateb, a to o 2%. Jednalo se však pouze o doporučení parlamentu, hlavní finanční výdaje musí nezávisle projednat a schválit obě komory švýcarského parlamentu: 200-členná Národní rada a 46-členná Rada kantonů. Národní rada rozhodla ponechat stejnou úroveň dotací pro rok 2024 jako ve stávajícím roce, podpořila tedy zemědělce navýšením přímých plateb o 54,8 miliónů franků, přičemž zamítla návrh Strany zelených zkrátit dotace pouze o 1%, tedy navýšit pouze o 27.4 miliónů franků. Navíc obě komory parlamentu podpořily další výdaje v resortu zemědělství. Mezi jinými podporu odbytu švýcarského vína, ochranu stád a podporu produkce cukrové řepy.
Parlament will deutlich mehr für Landwirtschaft ausgeben - Parlament chce na zemědělství vydat výrazně více

Celkem v roce 2022 činily přímé platby do zemědělství 2.8 miliard franků, z toho 1.1 miliardy příspěvky na zabezpečení dodávek (zajištění produkce udržením výrobních kapacit, podporou polního hospodářství, kompenzací obtížných podmínek), 528 miliónů na kulturu krajiny (udržení komplexního hospodaření, kompenzace obtížných podmínek, podpora salašnictví), 503 mil na produkční systém (podpora přírodních produkčních forem), 433 mil na biodiverzitu, 174 mil na kvalitu krajiny (udržení, podpora a rozvoj mnohotvárnější krajiny) ... 
Verteilung der Direktzahlungen an landwirtschaftliche Betriebe in der Schweiz im Jahr 2022 
- Rozdělení přímých plateb zemědělským podnikům ve Švýcarsku v roce 2022

Bundesamt für Landwirtschaft: Direktzahlungen - Spolkový úřad pro zemědělství: Přímé platby

Verordnung über die Direktzahlungen an die Landwirtschaft - Nařízení o přímých platbách do zemědělství

Ps: Začíná aspoň někomu svítat, proč je dobrý rozhodovací systém kritickým faktorem prosperity a spokojenosti?

 

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Americké ministerstvo zahraničí bylo rozhořčeno brilantním projevem Marie Zacharové...

Spojené státy americké svým charakteristickým svérázným arogantním způsobem, vydaly Rusku další ultimátum. Tentokrát Washington požaduje, aby Moskva anulovala dřívější rozhodnutí o vytvoření vojenského bloku z latinskoamerických zemí poblíž hranic USA. Rusko však Bílému domu opět dalo jasně najevo, že mluvit s ním z pozice síly, je naprosto zbytečné a marné. Tentokrát bylo na oficiální zástupkyni ruského ministerstva zahraničí Marii Zacharové, aby usadila troufalé „Jenkýs“ zpátky na židli. Maria Vladimirovna na ultimátum předložené Rusku tvrdě odpověděla, což vyvolalo na americkém ministerstvu zahraničí skutečnou hysterii. Na to Američané samozřejmě nebyli zvyklí, aby si s nimi někdo dovolil mluvit takovým tónem..

Ruská armáda dýchá Spojeným státům na krk

Události se začaly rychle vyvíjet poté, co venezuelský prezident Nicolás Maduro oznámil, že v Latinské Americe bude vytvořen nový vojenský blok v čele s Ruskem, jako protiváha k NATO. Vytvářený blok by měl zahrnovat země jako Venezuela, Brazílie, Kuba, Uruguay, Nikaragua a samozřejmě Rusko. Tato zpráva vyvolala mezi zástupci ministerstva zahraničí USA skutečnou paniku. Reakce z Washingtonu následovala okamžitě. Ministr zahraničí Antony Blinken v této věci okamžitě vydal ostré prohlášení a podle dlouholeté tradice (jak je u Američanů zvykem) začal Rusku vyhrožovat:

Moskva je povinna zrušit projekt vojenského bloku na americkém kontinentu! Žádné vojenské aliance bez účasti Spojených států amerických a ne pod jejich vedením zde nejsou přijatelné. Prohlášení, které dnes činíme, je ultimátum. Pokud Moskva jej nevyslyší, Washington přistoupí k nejtvrdším opatřením. Toto je naše poslední varování. Důrazně doporučujeme všem účastníkům vojenského bloku, aby odmítli realizaci tohoto projektu.” řekl mister Blinken.

Je pravda, že ministr zahraničí neupřesnil, k jakým konkrétním tvrdým opatřením se Spojené státy chystají uchýlit. Zajímavé ale je, že jakmile Blinken dokončil svůj plamenný a výhružný projev, přání připojit se k novému vojenskému bloku okamžitě vyjádřily i Argentina a Mexiko, což amerického ministra zahraničí zcela vyvedlo z míry. Všechny pochopitelně zajímalo, jak na tyto hrozby zareaguje Moskva. A stojí za zmínku, že odpověď nezklamala.

Oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Vladimirovna Zacharova dostala za úkol odpovědět na americké ultimátum a udělala to prostě skvěle:

Ruská federace nepřijímá jazyk výhružek a ultimát. Washington je může předložit jen těm, kteří jim to dovolí. Opakovaně jsme Spojeným státům říkali o nepřípustnosti umísťování svých vojenských bloků blízko hranic Ruska – ale v odpověď se nám jen Američané smáli do tváře. Teď je čas se smát do tváře Ameriky“.

Maria Vladimirovna také zdůraznila, že to bude poučení pro Spojené státy, protože vztahy mezi civilizovanými zeměmi by měly být postaveny na principu vzájemného respektu a názor Moskvy měl být včas vyslyšen, ale teď ať se neurazí – Rusko bude teď „Ameriku držet za ocas“.Stojí za zmínku, že brilantní projev oficiální představitelky ruského ministerstva zahraničí nebyl ve Spojených státech nijak oceněn. V americkém tisku se okamžitě zvedlo hlasité hysterické zavytí, že nikdo na světě nemá právo mluvit se Spojenými státy takovým tónem. Říkají, co to je – „držet za ocas?“, to je neslýchaná věc!

Hysterii Američanů lze snadno pochopit. Rusko nadále rozšiřuje svůj vojenský vliv po celém světě, čím dál tím víc států, které už mají amerického diktátu a arogance plné zuby, se k Rusku přiklání. A nyní se na americkém kontinentu mají objevit ruské rakety! Washington, třesoucí se bezmocným hněvem, velmi dobře chápe, že nebudou moci uplatňovat žádná „tvrdá opatření“ vůči Rusku, protože je Spojené státy prostě nemají. Nedávno bylo Kremlu předloženo podobné ultimátum, ohledně odstranění Kinžálů z Arktidy. A co? Statečný generál Milly prskal výhružné, jedovaté sliny na všechny strany a tím to taky skončilo.

A bude tomu tak nejspíš i tentokrát…

novarepublika.cz/2023/11/americke-ministerstvo-zahranici-bylo-rozhorceno-brilantnim-projevem-marie-zacharove-rusko-vas-bude-drzet-za-ocas

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (160 hlasů)

Tak je to správné, zrcadlová odpověď. Zacharová je ostrá jako břitva.

Průměrný počet slepic: 4.7 (79 hlasů)

.. poté, co USA rozmístilo rakety středního doletu do Turecka, CCCP rozmístil své rakety středního doletu na Kubu. Jmenovalo se to Kubánská krize.

Chruščov své rakety nakonec stáhnul, ale hlavním důvodem bylo to, že ty rakety neměl plně pod svou kontrolou, taktické rakety se tehdy ještě vypouštěly ručně,  lokálně, nikoliv z jaderného kufříku soudruha Generálního tajemníka, a tak hrozilo, že v případě amerického útoku na Kubu onen pověstný poručík Ivan Ivanovič Ivanov a jeho politruk otočí svými klíčky, a rozpoutají tak III. světovou válku.

Dlužno říci, že i USA stáhnuly své rakety z Turecka a byla zřízena Horká linka - dálnopis mezi Kremlem a Bílým domem.

Jenže Chruščov měl za protějšek státníka Kennedyho, nikoliv senilního Bidena, takže bylo s kým se domlouvat. Putin se musí spoléhat jen na soudnost amerických generálů.

Průměrný počet slepic: 4.9 (47 hlasů)

A ještě jedna pikantérie, v tajném dodatku o stažení raket od hranic Sovětského svazu se pravilo, aby toto zůstalo v tajnosti. Aby se neglosovalo, že s iniciativou rozmísťování přišly USA jako první a tuto přetahovanou prostě prohrály. A příliš nebilo do očí, že tak vlastně tu Karibskou šlamastyku dala do pohybu Amerika.

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)

"Teď je čas se smát do tváře Ameriky“    To jako vážně?  Odkud tyhle informace původem pochází?

Průměrný počet slepic: 1.7 (19 hlasů)

Z ČT to nepochází, nenajdete to v našem mainstreamu. Mohl jste si sám vyhledat - zdroj je uveden. (jinak pro vás samozřejmě hoax, když to není v našich zprávách)

https://www.novarepublika.cz/…cas

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Na první google jsem to nenašel.. A neposlala je rovnou do pr.ele? :-)

Průměrný počet slepic: 2.1 (14 hlasů)

doporučuji Vám  totéž. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

tak pro Vás mám taky jednu:  Zkuste zapracovat na svém defétismu.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Pak je mějte rádi – aneb bilance Fialova Obludária po dvou létech „vládnutí“!

6. prosince 2023

Že Fiala a jeho Obludárium je vnímáno veřejností mimořádně nepříznivě a už má jen krůček k tomu, aby v obecné neoblibě předběhlo i dosud nejnenáviděnější soubor ze Strakovky vůbec -NečasKalouskovu famiglii, které jen tak na okraj byl Fiala TAKÉ členem, je všeobecně známo.

Sám jsem nedávno sepsal průběžnou bilanci jejich působení. Nicméně tu, kterou jsem našel v prvním čísle nového periodika na trhu -časopisu TO, který se rozhodl vydávat Marek Stoniš je opravdu perfektní čtení. Tenhle sumář prostě MUSÍ být v archivu Kosy.! Musí!

https://www.novarepublika.cz/…uti

Ještě nějaké dotazy? Já myslím, že ne! Když si k tomu přidáte ještě Ukrajinu a zbrojení, nedostatek základních léků, podfinancování škol a zdravotního systému, velkou důchodovou loupež, absolutní nekompetenci ve většině rezortů, inflaci, naprosto nevídaný propad životní úrovně, největší v Evropě a HDP, které ještě nedosáhlo ani roku 2019 a dostáváte nejsilnější možný signál ohledně práce této „vlády“.

Howgh!

Petr Vlk, Zdroj

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (52 hlasů)

Nemyslím si že zdravotnictví a školství jsou podfinancované ale že v těchto rezortech panuje strašný bordel.

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

Problém je že spousta blbů si myslí že jsou inteligenti.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

hledal inteligenci ?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Upřímně považuji strojařinu spolu s medicínou za špičku ve vzdělání.

Chemie a agro je také vrchol, každý se na to nehodí.

Za nimi pak pedagogiku a práva, oba tyto obory ale vyžadují také určité charakterové nadání - jeden servilnost a druhý narcistní psychopatii (čest výjimkám).

Na konci pak mám humanitní a společenské vědy, které jsou opravdu pro blby s komplexem důležitosti.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Podle mého názoru by takto mělo vypadat upozornění na zajímavý článek z jiného zdroje než je moje hlava.Autor článku tak má jedinou odměnu a to . že vidí kolik lidí si ten jehočlánek přečte.Když to jenom bez jeho souhlasu  zkopírujete , tak ho o jeho odměnu připravíte.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Na Parlamentkách jsem si přečetl záznam z jednání zemědělských petičníků s likvidátorem zemědělství a dost se divím, že mu za jeho naživo předvedený sviňský přístup jezedáci na místě nerozbili tu jeho prolhanou tlamu. Nebo ho někdo neodpráskl se slovy "Vůdce (pardon - pan ministr) se právě zastřelil!" (pro neschopnost).

Dnes ráno hlásilo Rádio Impuls, že odvolací soud odsoudil učitelku Bednářovou pro celou řadu paragrafů včetně schvalování genocidia. Tímto odvolacímu soudu děkuji za potvrzení faktu, že současný kariérněbolševický režim je totalitní a státní politika je založena na hanobení rasy národa a přesvědčení. Tedy v případě Rusů. Hamás je i nadále chráněný, což potvrdila PČR popotahováním Řeporyjce za to, že jeho členy prohlásil za opice.

Průměrný počet slepic: 4.9 (39 hlasů)

.. došlo i na Řeporyjce. Měl by si konečně začít vidět do huby.

Zřejmě má konečně někdo oprávněné obavy, že k nám teroristé z Blízkého východu přestanou jezdit na dovolenou tak, jako doposud, a že by mohli přijet služebně.. Konec konců, starých kádrů už je pomálu a ti mladí už neví, že Praha je odpočinková destinace.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

si na fízlárně dá kafe

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Není žádnou výjimkou stav, kdy si někdo pořídí pozemek, zaregistruje jako pastvinu, a bere dotace na hektar prakticky za nic.

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

Všechno má svou setrvačnost a příroda si s parazity poradí.

Člověk je sice přírodní tvor, ale myslící a tak by se s parazity měl umět vypořádat relativně včas. Nejen s těmi hospodařícími "vedle zemědělství". Ovšem má to také svou setrvačnost a problém "napadené skupiny lidí" spočívá v tom, jak, jakým způsobem se parazitů zbavit. Je to nekonečný proces.

Naději má společenství aspoň podobně uvažujících lidí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

V systému dotací a sankcí EU se parazitům daří a většinou jsou nepostižitelní, protože parazitují zcela v rámci daném EU.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.7 (47 hlasů)
Trvalý odkaz

Husa nám upálili a Štěpána zavřeli.  A tak nám tu pravdu a lásku na lež a zlo zase jen natřeli.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

žádné dotace nebyli a zemědělci na půdě trvdě pracovali. Dnes má spousta zemědělců půdu jenom proto, aby měli nárok na dotace. Anebo, aby s ní šmelili. O nějaké tvrdé, poctivé práci nemůže být ani řeč.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

V padesátých letech vládnoucí mocní trvali na združstevnění, aniž by vydrželi (možná nebylo na co čekat), až především drobní zemědělci pochopí, že práce v zemědělství organizovaná na společném základě se zachováním vlastnických podílů může být výhodnější, než plnit povinné dodávky neskutečně těžkou a nepřetržitou prací.

V padesátých letech srdcaři zemědělci "větší sedláci" s představivostí dalšího vývoje vstupovali do družstev a stávali se vedoucími v představenstvech. 

Likvidace nejrůznějším způsobem těch, kteří "hned nepochopili" byla je a zůstává nepřijatelná. Netýkalo se to jen zemědělství, stejný problém až bestiálnost doby zažilo nemálo drobných řemeslníků ve službách.

V současné době jsou s úsměvem mocných likvidovány především ty provozy a zemědělské podniky, které představují sdružení drobných majitelů v těch rozměrech a výměrách, kterým odpovídala zemědělská družstva a sdružení zakládaná v padesátých letech.

Paní Bobošíková, která se k projednávání této petice včera vyjádřila postihla správně podstatu současného vývoje, ale z mého pohledu nesprávně položila rovnítko mezi podstatu združstevňování v padesátých letech a likvidaci "stejných zemědělských zařízení" Fialovou vládou, před níž je vystrčen lidovec, učitel a farář  Výborný, který očividně neví, která bije.

Dovedu si představit, že nemálo čtenářů tento Bobošíkové rozpor bude obhajovat, ale můj názor vychází z prožité zkušenosti.

Přikládám odkaz na dnešní článek v Parlamentních listech pro ty, kteří je nečtou, nebo nezaznamenali: Za co nás trestáte? Ministr Výborný dostal vynadáno. Dvakrát! A od plic | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Družstevní forma zemědělství v praxi moc nefunguje. Teď nepíšu o „družstvech“ za minulého režimu, to nebyla družstva v pravém slova smyslu.

Říká se že ďábel miluje spolky, a je to pravda. Po rodičích jsem zdědil podíl v JZD. V devadesátých letech se družstvo rozpadlo. Rozpadlo se proto že část družstevníků chtěla hospodařit sama a vybrala si hned svůj majetkový podíl. Zbytek byl neaktivní a nechal neschopného předsedu ve funkci a družstvo zkrachovalo.

Také jsem zdědil podíl v tak zvaném singulárním lesu. Tam bylo nějaké fyzické dělení nemožné a většina členů spolku měla zájem jen o peníze jinak byla jejich aktivita nulová. Ti aktivní členové byli zase tak rozhádaní mezi sebou že několik schůzí skončilo málem rvačkou. Navíc každým úmrtím podílníka se podíl rozdělil na dva nebo i víc dílů, a navíc se množili podílníci z jiných krajů dokonce i ze Slovenska. Les byl poměrně malý a pro taková mnohočlenná společenství s malým majetkem nebyly zákony nastavené, nebylo možné se do nich rozumně vejít. Raději jsem svůj podíl za čas prodal.

No a třetí spolek který mi rodiče odkázali bylo členství v Jednotě. Bylo to za minulého režimu formální družstvo, jeho členové složili vklad 100 Kč měli právo na schůzi vystoupit a říci své připomínky. Po revoluci obeslala Jednota své členy dopisem, v němž psala, že je třeba zvýšit základní vklad, tuším že to tehdy byla 1000 Kč nebo dva. Já pochopil, o co jde ale většina spolupodílníků ne. Šlo o to, že kdo nepřistoupil na zvýšení podílu, tomu byl vrácen původní vklad 100Kč a přestal být členem družstva, a to taky všichni udělali. Papaláši pochopitelně svůj podíl zvýšili a stali se majiteli všeho majetku které tehdy Jednota měla. Já to sice pochopil hned ale ani já si podíl nezvýšil. Proti gangu papalášů bych stejně nic nezmohl a zorganizovat většinu členů, aby každý obětoval tu tisícovku a taky se angažoval na schůzích na to jsem neměl čas.

No tak dopadly spolky, ve kterých jsem byl díky dědictví zaangažovaný.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

jsou tak obrovské černé díry, které by ani Einstein neuměl nějak definovat, či dokonce řešit.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo ještě nečetl Kotrbu na PL, nenechte si  určitě ujít.

https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/armada-policie/-Obsazeni-Odesy-a-konec-Pochopi-jak-je-podvedli-Co-se-otocilo-na-Ukrajine-747268

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

přestávám už chápat.

Mám kámoše, který dělá v lese a kromě toho má nad barákem nějaké hektary luk. Tam mu hopká jeho 70 ovcí. Pasou se tam a serou. Jsou to jeho louky a jeho ovce. Ale on ví, že musí sem tam ty louky posekat, páč za to mu na účet přistanou od státu dotace. Na něj se nezlobím, blbej, kdo dává, blbější kdo nebere.

Mě prostě uniká důvod, když bych měl já svoje louky a na nich svoje ovce a ty louky kosil a pak to sušil, abych měl pro ty svoje ovce seno na zimu, proč by mě měl tento stát za toto ještě platit.

My jsme svého času byli rádi, že jsme se utrhli z toho socialismu a přimkli se ke kapitalistickému západu. Bohužel, dnes mráz nepřichází z Kremlku, ale z Bruselu a máme to tady zase. A jak to dopadne? To je jednoduché. Nažhavte gůgl a zeptejte se ho, kde a kdy v historii tohoto lidstva to dopadlo dobře, když byli u koryta socialisti. A nebojte se, že by se vám pak komp přehřál. On spíš zhasne, páč nenajde odpověď.

 

 

Průměrný počet slepic: 3.1 (20 hlasů)

musíte zavést cla na zemědělské produkty z Francie, Polska atd. A jste venku z celní unie EU, potažmo z EU.

Tím by se muselo začít.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

ale všimněte si, že tímto směrem to funguje všechno.

V současné době jsme se zase rozhodli, že poručíme větru dešti.Zastavíme globální oteplování. Jak to uděláme? Těm bohatším, kteří mají svůj barák, tak přispějeme na ty soláry na střeše. Ten příspěvek ale musí předtím ten stát od někoho vybrat. Pak zde máme ještě problém, že majitelům těch solárů někdy ty panely elektřinu nevyrábějí, např. v noci, nebo v únoru. Jelikož energetická soustava musí být stabilní, za každý solár musí být někde připravený náhradní zdroj. Což je pro tu soustavu poněkud pakec a musí se posílit, což stojí prášule, které se ale někde musí získat. Tak se vymyslí, že se získají tím, že se tato cena rozpustí do cen energie. Tudíž, ti chudší, kteří nemají svůj barák a na něm ty soláry, zaplatí většinu a ti bohatší, kteří budou v červenci soběstační, a kterým jste na jejich maličké elektrárny sami ze svých daní přispěli, budou platit minimum.

Nakonec to dopadne tak, že ti vymrzlí a hladoví začnou nadávat na ten zlotřilý kapitalismus, aniž by si uvědomili, že prvotní problém začal v okamžiku, když se začalo přerozdělovat a dotovat. Za což ale může levičák a socialista.

 

Průměrný počet slepic: 2.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

UKRAJINA JE PODLE ARESTOVIČE NA ŠPATNÉ STRANĚ VÁLKY! Putina vítají v Abú Dhabí na koních jako krále, časopis Time ho zvažoval za osobnost roku a na summitu G20 nic nepřipomínalo, že by Rusko bylo v izolaci! A všude vidět úpadek vlivu západních zemí!

7. prosince 2023 👉 @cz24news

SVĚT: Bývalý poradce Volodymyra Zelenského pro národní bezpečnost Alexej Arestovič dává v posledních dnech o sobě nebývale vědět a dělá opravdu velké vlny. V úterý totiž v rozhovoru znovu vypustil další bombu, když prohlásil, že má pocit, že Ukrajina je ve válce mezi globalisty a realisty na špatné straně, protože reálně to vypadá, že Ukrajina skončí na straně poražených. A má prý pro to důkazy.

Vladimir Putin namísto izolace jezdí po světě a v Abú Dhabí ho přivítali jako krále na koních. Toto uvítání s koňskou jízdou a nesením vlajek je nejvyšší poctou ve Spojených arabských emirátech a je vyhrazeno jen pro krále, aristokraty a velice vzácné a vážené hosty. A to nebylo všechno, nad Abú Dhabí létaly stíhačky a pomocí barevných dýmovnic na křídlech kreslily na oblohu ruskou vlajku. Podle Arestoviče se to projevuje už i jinde…. celý článek zde:    https://cz24.news/…-i/

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

PROČ ARABOVÉ DOVOLILI RUSKÝM VZDUŠNÝM VOJENSKÝM SILÁM PUTINA PŘELET NAD SPOJENÝMI ARABSKÝMI EMIRÁTY, COŽ NENÍ DOVOLENO NIKOMU JINÉMU NA SVĚTĚ?

7. prosince 2023 / 👉 @cz24news

UAE/RUSKO: Dobrý den, drahá ruská civilizace. Málokdo si toho všiml, ale dnes se bez nadsázky odehrála historická událost. Všimli jste si, kdo doprovázel letadlo Vladimira Putina do SAE?

Letadlo Putina během celého letu doprovázely naše stíhačky s plnou municí na palubě. Ve světě nedošlo téměř k žádným případům, kdy zahraniční delegace, ať je to prezident nebo papež, dostane povolení k letu na cizí území v doprovodu svých bojových letounů (s výjimkou nejbližších vojenských spojenců). A tady hned čtyři stíhačky najednou. Obvykle je v pohraniční oblasti letadlo doprovázeno armádou přijímající země a vojenští piloti hosta se otočí a odletí domů. Ale tady bylo všechno jinak. Arabové nejenže dovolili našim vzdušným silám vstoupit do vzdušného prostoru, ale ani nedoprovázeli naše stíhačky. A to přesto, že SAE mají 69 vlastních stíhaček…. celé zde: https://cz24.news/…te/

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

tak trvá na nákupu F 35? Problém je tak trošíčku v tom, že až je naše armáda dostane, ti "zlotřilí Rusové" už třeba budou létat na o něco výkonnějších strojích, než jsou ty které podle vašeho odkazu, Májo, doprovázely Putina...

Oni ti Rusové, když už poslali na doprovod čtyři kousky, jich mají nepochybně v zásobě násobně víc. Ale to už by byla jiná.

Kolegové z našeho letectva v.v. by se jistě dokázali vyjádřit s větší znalostí věci. Zejména ti, kteří celý život střídali sovětskou techniku a hodně létali i na strojích, které nám ti současní nepřátelé, na rozdíl od současných spojenců, umožnili vyrábět licenčně, abychom to vyzbrojování měli levnější a zároveň abychom mohli i spolu s ostatními tehdejšími spojenci zajišťovat technické propojení nejen těch vzdušných sil.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

než nějací presidenti nebo  ministerští předsedové. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Ta moja si stěžuje, že se ji nedaří upéct cukroví.

Ta neschopnost, ty výmluvy! Že prý ji všechen rum vypiju (v čaji, poznámka autora).

Jako by ho nemohla kupovat více. ;o/

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

vašeho nicku, pane!

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Promiňte, ale já jdu zvracet: SVOBODNÍ představili svou kandidátku do EU. První tři kandidáti: Libor Vondráček, Matěj Gregor a Karel Diviš.

Ne že bych proti pánům něco měla (kromě p. Diviše, který stejně jako další dva miliardáři se v prezidentských volbách zachoval jako debil, který nebyl schopen se dopočítat padesáti tisíc, i když všem přece muselo být jasné, co na ně Vnitro chystá…)

Ale hleďte: bývalý předseda Svobodných, Petr Mach, vede eurokandidátku SPD. Což je dle mého názoru plivnutí do tváře Ivana Davida, který pět let poctvivě maká.

U Petra Macha jsme už viděli že dokázal, co dokáže… Tady jdou samostatně Svobodní. Jsem zvědavá, co spáchají Beránkovci – Soukromníci, dále tady máme Přísahu, PRO, monarchisty… a pozitivně vím ještě o jedné „pravicové““ straně „In statu nascendi“ (ve stavu zrodu), která se do euvoleb chystá…

a určitě jsem ještě zapomněla na řadu dalších „pravicových subjektů, třeba Národní rada obnovy další. Konečná je vlevo, tu sem nepočítám (i když to bych neměla počítat ani SPD, ale ta je v Parlamentu, takže trochu jiná liga…) A copak ještě Volný blok a nesmrtelná teta Jana Volfová.

Fiala může být naprosto v klidu, nohy na stole, kávička a přímá linka k Barmským ženám… Gratuluji všem zúčastněným (již nyní) ke grandiózním výsledkům, kdy opět vybijí sami sebe navzájem a posílám klíčenku…

Klára Samková, Litterate, grafika se snaží na hradech z písku a utíkajícím čase symbolizovat do nebe volající hloupost trpasličích opozičních seskupení, jejichž lídři v nekritickém sebestředném egoismu uberou hlasy funkční parlamentní opozici a dovolí tak i po příštích volbách vládnout protinárodní zkorumpované 5.koloně vlastizrádců

novarepublika.cz/2023/12/jdu-zvracet

Datum příspěvku 7. prosince 2023

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

se o volby nestarám. To je jeden narcis vedle druhého. Ať postavíte laťku do jakékoliv výšky, obraz neschopnosti se domluvit bude jen nabývat na složitosti, ale principiálně zůstane stejný.

Je to totiž fraktál.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)