Politický darwinismus a politické spojování

Autor

Politická scéna je po událostech posledních měsíců a týdnů zase o něco čitelnější, leckteré nejasné kontury se zaostřily a ať na politické scéně sledujeme jakákoliv zemětřesení, stále pokračuje unikátní situace, kdy se stále více lidí stává občany, protože se stále více zajímají o politiku. Od doby covidové to jde s naší zemí z kopce, lidem stále více svítí kontrolky, věští průšvih a přemýšlejí, co by se s tím dalo dělat. Tak nějak bych čekal, že příští parlamentní volby budou mít naprosto rekordní účast a předvolební debata bude zřejmě nejvyhrocenější za posledních třicet let.

Přestaly fungovat základní kotvy polistopadového vývoje. Evropská unie přestala být garant demokratického vývoje, z ekonomického společenství se stále více stává novým „žalářem národů.“ NATO přestává být garantem bezpečnosti a stále více se stává americkým vojenským eseróčkem, ekonomická transformace v kapitalismus se stala závislou na dotacích, bez kterých nefunguje nic a od kterých se prakticky není možné odstřihnout, protože ve změti různých dohod světové obchodní organizace přestalo být možné férově obchodovat. Dotace jsou jediný způsob ochrany vlastního hospodářství.

Zcela logicky sílí „dezolátské a dezinformační scény“ všude v Evropě. Mají společného jmenovatele. Nezvládnutou migraci, válku a rostoucí sociální problémy. A toto všechno je v naší republice tak nějak „na druhou.“ V novém roce to poznají statisíce rodin na účtech za elektrickou energii. Stanjura teď zjišťuje, že jeho daň z nadměrného zisku se tak nějak nepovedla, protože letos skoro nikdo nadměrné zisky neměl. Firmy se postaraly, aby hospodaření skončilo kladnou nulou. Paradoxně, právě toto ještě trochu zachraňuje celou ekonomiku – firmy vědí, že musejí utratit co nejvíc peněz. Ale už to končí. Nadměrné zisky se přetavily v nadměrné opravy a investice a zakázky končí. Šlus.

K růstu cen energií se přidá růst daní a cen díky konsolidačnímu balíčku… V rozpočtu se odráží priority Fialovy vlády – Ukrajina. Nákup nutelly na tom nic nezmění.

Všímáte si, jak moc už je dezolátní scéna ustavená? Před rokem na sebe poprvé upozornila první velkou demonstrací, které ještě vícekrát zopakovala. Přes všechny změny ve svolávatelích. Libtardi se pošklebují, tvrdí, že to nic neznamená, ale nechovají se, jako by to nic neznamenalo. Stojí jim za to, dělat protidemonstrace, vystavit prdel Řeporyjce Novotného, stojí jim za to, mávat prapory NATO… Jasně, sto tisíc lidí na Václaváku nesvrhne vládu, ale pozornost budí. Na celou republiku.

Za dezoláty každý jezdí diskutovat, když se někde dělá nějaká veřejná debata, je to o dezolátech a pro dezoláty. Místní dezolátské skupiny a organizace si zvou politiky, aby jim poreferovali, jak míní dát Kotlinku dohromady. Libtardi se tomu snaží různými způsoby zabránit, ale jen tomu dělají reklamu. Dezoláti jsou schopni šířit svoje myšlenky, jsou schopni dostávat ke svým příznivcům informace a velká média k tomu vůbec nepotřebují. Pravdomluvní novináři se tomu pošklebují, ale opět… nechovají se, jako by jim to bylo jedno. Nechovají se, jako by to nestálo za řeč. Naopak… dezoláti jsou denně na titulních stánkách. Už nejsou ani ignorováni, ani vysmíváni, už se s nimi bojuje. Pořád a neustále. Každý den.

A těch nabídek k zastupování… Celá mimoparlamentní politická scéna se uchází o dezolátskou pozornost. S drobnými výjimkami. Ale jinak za dezoláty chodí pravice, levice… všichni. Z parlamentních stran se o dezoláty uchází SPD a i ANO má své emisary, kteří pracují tímto směrem. Andrej Babiš nikdy neopomene v souvislosti s demonstracemi zmínit, že tam chodí i jeho voliči a on slyší jejich hlas.

Mlčící většina dostane své čepice, či balónky a nebo se před volbami koukne na bilbórdy, ale téměř každá politická práce teď začíná v dezolátském sále ve venkovské sokolovně. Odtamtud se dělají přenosy pro ty neprobuzené, odtamtud se vedou plamenné řeči, tam se rekrutují nosiči letáků, místní koordinátoři, i drobní sponzoři. Tam se tleská i mlčí, tam se vznášejí námitky proti sedmdesátému pátému bodu programu, tam se vybrušuje argumentace.

Liberálové už mají tři strany pod pětiprocentní hranicí a zachraňují se různými koaličními triky. V ODS teď nejspíš leckdo přemýšlí, jak se zbavit liberálního stigmatu… A sály mají prázdné. Tedy… pokud se o kontakt s veřejností vůbec pokoušejí. Já se nedivím, že Fiala objevil drahé potraviny až teď… nikdy nejezdil mezi dezoláty a tak mu to neměl kdo říct.

Andrej Babiš v prezidentské volbě vlastně zvítězil. Obrovské množství lidí překročilo svůj stín a hodilo mu svůj hlas i když se předtím zaklínali, že mu ho nikdy nehodí. Když to přepočítáte na volební obvody, jde o čtyřicet procent hlasů v parlamentních volbách. A když to Babišovi hodili jednou, podruhé mu to hodí mnohem snáz. Obzvlášť když nebude na výběr. A pokud na výběr bude, ANO prostě jen bude mít s kým udělat koalici.

Tohle všechno se stalo za poslední rok a půl. Ano, už předtím to v národě kvasilo, ale až před rokem se to rozburčelo. Na venkov se jezdí, protože tam jsou posluchači. Protože tam je ke komu mluvit. Protože nepotřebujete Českou televizi na propagaci. Na venkov se jezdí, protože dezolátská scéna je už v základních bodech stabilní. Ať dneska přijede kdokoliv kamkoliv s jakýmkoliv receptem, celkem spolehlivě najde plný sál lidí.

Ještě se neví, jak velká scéna to vlastně je. Ve světě úplatných médií a ještě úplatnějších agentur na výzkum veřejného mínění je těžké si udělat nějaký jasnější obrázek. Poslední relevantní průzkum byly parlamentní volby a jejich milion propadlých hlasů. Kdo je získal? Komu voliči utekli a kdo je naopak dostal na svojí stranu? Kolik lidí dneska už nechce říct svoje skutečné preference ani v anonymním průzkumu? Na Slovensku by agentury mohly vyprávět…

Jeden příklad už tady je… na Slovensku na dezolátská témata vsadil Fico, vyhrál volby a je premiérem. Dezolátská scéna je dostatečně velká, aby byla jazýčkem na vahách. I za podmínek brutálního a podpásového boje velkých médií a liberální prezidentky. Fico to rozpoznal a zvítězil.

Rozhodnou to eurovolby. To bude jediný relevantní průzkum. Až tam se ukáže, kdo dokázal nabrat alespoň viditelná procenta a kdo se k jednomu europoslanci ani nepřiblížil. Až po eurovolbách bude možné reálně zjistit, kdo tu má kolik voličů. Až po eurovolbách začne všechno fungovat. Do té doby budou všichni říkat, že zaručeně uspějí, protože situace v naší zemi se změnila, protože mají hodně lajků, protože mají hodně velkou sledovanost na fejsbůku a podobně. Do eurovoleb to bude vypadat jako v písničce Voskovce a Wericha o babičce Mary. Ti druzí jsou nahraní, protože my máme hlas ze Štěchovic. A naopak.

Po eurovolbách někteří vypadnou, protože jejich volební výsledek bude nula celá nic. A ti ostatní se začnou spojovat. Přirozeně. Budou si umět spočítat, kolik hlasů kde potřebují, aby se dostali do sněmovny. Budou na to mít jasná čísla a tehdy se začnou lámat ledy. Ti, co udělají výsledek v eurovolbách, najednou začnou zázračně nacházet společnou řeč i společná témata. Na naší konzervativní a národovecké scéně to bude ještě jednodušší, protože víceméně všechny volební programy můžeme zaměnit mezi sebou a nikdo nic nepozná.

Každá strana či hnutí teď vytáhne do voleb nějaké silné téma. Ale po volbách velmi snadno najdou ještě silnější a společná témata. Protože budou mít společného jmenovatele – skutečný a relevantní počet voličů.

Eurovolby budou o politickém darwinismu, všichni se v nich hodně hodně pobijí. Ale po nich nastane velké spojování a koalování. V eurovolbách si všichni volte podle srdce, tak jak to cítíte. Po eurovolbách se ti úspěšní víceméně postarají sami, aby hlasy zbytečně nepropadly. Spojí se, protože už budou vědět, kolik mají a jestli to dává smysl. Rozpory budou minimální. Obzvlášť pokud zůstane u moci Pětidemolice.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (213 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k Vidlákovu úvodnímu článku pište jako odpověď k tomuto oknu. Budou pohromadě a zůstanou na začátku diskuze.
Pokud máte nějaký příspěvek, který přímo s Vidlákovým úvodníkem nesouvisí, vložte jej přes "Přidat komentář" na konci dokumentu.
Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)

Už jsem takovýchto dezolátských bodákových ztečí proti liberálním kulometům zažil mnoho, a tak se domnívám, že Eurovolby budou pro neparlamentní scénu jen dalším fiaskem. Ano, pár "dezolátských" Europoslanců se povede zvolit, ale pětikoalice nepropadne. 

Doktor Hampl soudí, že každá změna vlády se udrží dvě volební období. Středula je Fialův spolužák z Aspen institutu, a pokud oponou netrhne Donald Trump či nějaký jiný výrazný republikán, ochotný omezit moc DeepState a kartelů, budeme nadále poslušnou kolonií USA.

Jsme periférie, umrzneme první. Je to naprosto stejné jako lidské tělo vystavené mrazu. Nejprve umrznou uši a nos, pak prsty na nohou a rukou, pak nohy a ruce.. Mozek, srdce a plíce budou fungovat do samého konce.

Musíme být připraveni na okamžik, kdy budou davu předhozeni nejvýznamnější kolaboranti, ponechaní napospas jako ti v Saigonu či v Kábulu. Až dojdou prachy i na vydržování vlivových agentů a libtardích novinářů. Teprve pak bude možné vybudovat něco nového, třeba se připlazit do BICS-u. Restaurovat technické školství, průmysl, aby jsme měli co prodávat za Ruble, protože za jinou měnu nám Rusko ropu či zemní plyn neprodá. Naučit se znovu vyrobit a postavit mlýn, pekárnu, cukrovar, elektrárnu.. Tramvaj, trolejbus, lokomotivu, čerpadla a pumpy.

Jindřich Rajchl je vojevůdce, který ví, do jakých bitev se nepouštět. Nestaví se proti NATO a EU, říká, že tyto instituce uhnijí samy a rozpadnou se. Nejsme ostrov jako Velká Británie či Island, nemáme neprostupné hory a nadnárodní banky jako Švýcarsko, ani mezikontinentální rakety jako Severokorejští Kimové. Napoleona neporazil Kutuzov. Porazila ho ruská zima. Bitvu u Borodina Kutuzov uspořádal pro husary na kolečkových židlích z generálního štábu, aby věděli, proti čemu bojují. Nechal se porazit tak, aby neztratil celou armádu.

Jsme bezbranná země uprostřed Evropy, a když se Polsku zachce Těšínska, tak si ho vezmou. Moji vrstevníci jsou poslední generace, která ještě umí rozebrat a složit SA 58 (Kosa) SA 61 / 82 (Škorpion), střílet a trefit, hodit správně granát.. Potřebujeme NATO, aby se Poláci chovali slušně.

Každý národ se skládá z Patriciů a Plebejců, dnes Elit a Davu. Tvárných lidí je v populaci 60-80%, podle převažující kultury národa. Celospolečenské jevy mají obrovskou setrvačnost, a dokud se moci nepostaví intelektuální elita národa, hodná následování, tedy, pan doktor, paní učitelka, starosta, ředitel fabriky, univerzitní profesor, herec, zpěvačka, tak bude většina národa volit toho, na koho jim ukáží média a bulvár.

Pohne se to, jednou, ale počítejme s tím, že se to nemusí stát o Eurovolbách, ani u těch senátních a komunálních voleb, je klidně možné že Andreji Babišovi se povede dát dohromady vládu s ODS. Bude třeba vytrvat, a především, tlačit neparlamentní opozici, aby si navzájem neokopávali kotníky.

Kdo čeká probuzení voličů, ten se (opět, po kolikáté už?) šeredně mýlí.

Rozjetá lokomotiva má tak velkou setrvačnost, že jí nezastavíte tím, že se postavíte na koleje.

Vyhodit do povětří koleje je sice možné, ale jak pojedeme dál? Postavíme si novou lokomotivu? Umíme to ještě? Je třeba nalézt brzdu, nebo raději přesvědčit strojvedoucího, že by bylo fajn zastavit ještě před to poslední výhybkou, co vede zpátky na hlavní trať? On neví, že jede po slepé koleji, poslouchá návěstidla..

Průměrný počet slepic: 4.8 (156 hlasů)

Moc pěkně a hlavně trefně jste to pane Richarde napsal. Já s panem Vidlákem velice souhlasím, ale tak optimisticky jako on to nevidím. 

To, co mne nejvíce nedopřává optimismu je stav ducha našeho voličstva. Když si totiž po třiceti čtyřech letech antikomunistické celospolečenské masáže dokáže rozhodující část voličstva zvolit za hlavu státu bývalého komunistického rozvědčíka, nadto člena někdejšího represivního aparátu, tak mi z toho nejenže je na nic, ale k optimismu nemám ten nejmenší důvod. K tomu dodávám, že za tři čtvrtě roku se stav voličského ducha razantně nezmění.

Díky za Váš příspěvek, pane Richarde.

Jiří 

Průměrný počet slepic: 4.8 (81 hlas)

.. s něčím, co dělá lidi lidmi, s něčím, co nás, živočišný druh Homo Sapiens, uchovalo do dnešních dní, na rozdíl od Neandrtálců, Denisovanů a dalších hominidů.

Vždy máme náčelníka (krále, prezidenta) šamana (biskupa, imána, rabína) Radu starších (Tajná rada, vláda, parlament) a oligarchii / elitu (stařešinové rodů, aristokraté - vládci panství, starosty, a další lidi, požívající přirozené autority).

Dav vždy fungoval tak, jako dnes "běžný volič". pamatuje si v průměru to, co se událo nanejvýše před dvěma týdny a nemyslí dále, než k příští výplatě.
A PŘEDEVŠÍM: PODŘIZUJE SE PŘÍKLADU ELIT.

Pokud bychom nebyli takoví, jací jsme, nebyli bychom tu, stejně jako Neandrtálci a Denisované etc..

Naším úkolem je přesvědčit PŘIROZENÉ ELITY o tom, že má smysl jít s kůží na trh. Přirozené elity / autority jsou lidé patricijského založení, čtou knihy, nemají čas čučet na plytké seriály, diskutovat na FakeBooku a dalších asociálních sítích, jejichž účelem je zaměstnat / pobavit dav. Oni přemýšlí stejně jako my zde. Poslouchají, co politici říkají, vnímají jejich neverbální komunikaci, zajímají se o to, co dokázali, co vědí.. Myslíte, že budou poslouchat, co jim  říká například jistý Adam B. Bartoš? Pamatují si, jaký byl dříve bezvýhradný milovník Izraele a jaký je dnes vulgární antisemita.. To má být jejich maják? Nebo je to korouhvička?  A takových lidí je na Alternativě většina - Planoucí zrak, zbytnělé ego, skálopevné přesvědčení o jedinečnosti svých názorů, nenávist ke každému kdo jen trochu nesouhlasí. Jsou mezi nimi i hodně inteligentní lidé, jako třeba Martin Koller. I s vlastním bráchou jsem se před 5-ti roky přestal stýkat, protože mne sral svou urputnou snahou mne přesvědčit o tom, že Rusko je jen banda opilých mužiků, co uchvátili benzínku, a že Frau Merkel ví co dělá.

Jestli někdo dokáže tyto lidi přesvědčit, je to Jindřich Rajchl, nebo jiný nový člověk, ale ne nikdo další z těch, co posledních 30 bojují marné války.

Dokud alternativě nezačnou věřit lékaři, starostové, učitelé, policisté, hasiči, sedláci, podnikatelé, novináři, herci, sportovci, tak se samotným davem nikdo nehne. Andrej Babiš je maximum možného..

Získejme Elity, nebo se jimi staňme, DAV se přidá. Neurážejte lid, že jsou ovce, hlupáci, ale veďte je. Když to nesvedete, tak se staňte družiníky toho, kdo to dovede, ale, neokopávejte mu kotníky..

Průměrný počet slepic: 4.9 (48 hlasů)

"Doktor Hampl soudí, že každá změna vlády se udrží dvě volební období...."

Z toho vyplývá, že lidi mají většinově 8 - 12 let dlouhé vedení.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

.. v jednom svém podcastu jako syndrom sázkaře - když už vsadíte na jednoho koně, tak na něj sázíte i v dalších dostizích v naději, že to příště vyhraje..

Hezky to je ukázáno v první sérii seriálu Koruna, ten díl se jmenuje "SCIENTIA ET POTENTIA EST" (VĚDOMOSTI JSOU MOC).
Profesor, který "doučoval" mladou královnu Alžbětu II, v "obecném rozhledu", aby se necítila bezbranná v přítomnosti lidí, kteří se museli umět prosadit díky svému intelektu a vzdělání.. (Ona zase znala Ústavu a své povinnosti, dokonce i sira Winstona Churchila zahanbila, když před ní tajil své mozkové mrtvice)

Došla řeč na sázení na koně, pan profesor si pochvaloval, jak se mu letos daří, jmenoval koně, na kterého vsadil.. Královna mu jeho volbu pochválila..
Pak ale sám přiznal, že si vsadil na koně, jehož jméno se mu "JEN" líbilo.. Vůbec netušil, že ten kůň má skvělého šéfa stáje, což ovšem věděla královna, protože koně byly její celoživotní láska a zájem.

Když už někdo jednou vsadí na Pětispřežení, tak na ně vsadí i v dalších dostizích (volbách) je tak trochu slepý k jejich prohrám, doufajíce, že v příštím dostihu to dají.. Odradí ho jen to, že si ten kůň zlomí nohu, nebo zcela zchromne.

A to je úkol pro Alternativu - přesvědčit Přirozené Autority / Společenské Elity o tom, že to jejich pětispřeží je zchromlé, a představit jim jiné, zdravé, silné spřežení. Oni už DAV přesvědčí silou své přirozené autority, vyplývající z jejich společenského postavení a statutu.

EDIT - proto je tak důležitá paní Jana Zwyrtek Hamplová, která jedná se starosty, JUDr. Daniela Kovářová, paní Martina Kociánová, Laďa Větvička, ba i náš Vidlák..

Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

Přesvědčujete přesvědčený, což je plýtvání energií. Prahu a Brno je třeba přesvědčit. Ale jak chcete přesvědčit někoho kdo se má dobře, že je bída?

 

Co se týče voleb, je třeba změnit volební systém takto:

Volí jen ten kdo platí daně. Alespon polovičku minulého volebního období. Vyjímka jsou důchodci, ženy na mateřské a invalidní důchodci. Tím se eliminují nemakačenkové, děti na střední a podnikatelé, kteří negenerují zisk.

 

Každý kraj je volební obvod. Každý kraj bude mít v parlamentu 15 zástupců. Tím se eliminuje Praha, která všechny přehlasuje.

Průměrný počet slepic: 4.2 (54 hlasů)

.. je nutná ÚSTAVNÍ VĚTŠINA?

Zkus to jinak a znovu. Ano, to co popisuješ je to, co fungovalo v Římské republice, a co popisuje R.A.Heinlein v knize HVĚZDNÁ PĚCHOTA.

NAUČ SE KŘIŽOVAT PROTI VĚTRU, pluj ve vodách ve kterých jsme nyní. Jiné nebudou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

Problém při takové volbě vidím v tom že je velké množství občanů, kteří sice daně platí ale jejich příjem ze kterého ty daně platí je zcela závislý na tom kdo bude u moci.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

ale každý, kdo se považuje za altruistu, je nespokojený se systémem, který se obecně nazývá kapitalismus, neparticipuje na něm a přál by si změnu, musí si napřed definovat své životní priority a svůj světonázor. Měl by vědět, že způsob změny á la chytrá horákyně, nebo ještě přesněji "aby se vlk nažral a koza zůstala celá" nefunguje (to je např. politika sociální demokracie a podobných stran mírného pokroku v mezích zákona). Že tady kapitalismus přežívá a prosperuje už celá staletí je fakt, ale není argumentem pro to, že je to systém dobrý a správný! Rovněž po celá tisíciletí tu přežívají a lidstvo doprovázejí také vraždy, krádeže, násilí, podvody, války... a netvrdíme o nich, že jsou proto dobré a správné.

Abych tak řekl, "z vyššího principu mravního" je to systém nemravný, nehumánní, nespravedlivý a pro lidstvo i planetu Zemi z dlouhodobého hlediska škodlivý. Pro mě je to jasné - každý takový altruista nakonec (myslí-li to upřímně, jak svého času pravil "klasik") pochopí, že "návod" jak tu změnu udělat, tu existuje již od poloviny 19. a začátku 20. století. Ano, souhlasím s námitkou, že "to už tu bylo, ale zkrachovalo to" a to je prý důkaz špatné, chybné teorie. Ale jako vše, i v tomto případě existují příčiny a následky, které je nutné analyzovat a poučit se.

Proč to tu píšu? Protože kolem sebe vidím hodně Don Quijotů i Patů a Matů a je mi jich líto. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Bývalý americký důstojník, šéfinspektor OSN v Iráku Scott Ritter ve svém dnešním článku (13.11.2023)

"Útok Hamásu na Izrael 7. října - Nejúspěšnější vojenský útok tohoto století"

dokazuje bod po bodu, že akce Hamásu ze 7. října nebyla teroristickým útokem, ale že se jednalo o řádnou vojenskou akci, na kterou má Palestina jako okupovaný národ právo. Dále dokazuje, že se při této akci Hamás nedopustil žádných válečných zločinů, ale postupoval podle Ženevských konvencí. 

Izraelská vláda musela odvolat svá tvrzení, že Hamás sťal 40 dětí, a neposkytla žádné věrohodné důkazy o tom, že by se Hamás podílel na znásilnění nebo sexuálním napadení jediné izraelské ženy. Svědectví očitých svědků popisují bojovníky Hamásu jako disciplinované, odhodlané a smrtící při útoku, ale přesto zdvořilé a šetrné při jednání s civilními zajatci.
Tímto dokazováním se zabývá první část poměrně dlouhého článku. Protože tato část zabírá hodně místa, nebylo možné ji překopírovat. Nicméně Ritter působil jako vojenský inspektor v SSSR a v Iráku, dá se předpokládat, je v dané oblasti skutečným odborníkem a že jeho stanovisko je možné brát vážně. Já tady přepisuju druhou část, ve které uvádí co z jeho zjištění vyplývá.
 
Jednalo se o vojenskou operaci, kterou americká námořní pěchota definuje jako "nájezd".
Je to vojenská operace obvykle malého rozsahu, zahrnující rychlý průnik na nepřátelské území s cílem zajistit informace, zmást nepřítele nebo zničit jeho zařízení. Končí plánovaným ústupem po splnění zadaného úkolu".
 
Druhá část:
Hamás 7. října s brutální přesností zasáhl velitelství divize v Gaze, místní zpravodajské centrum a další hlavní velitelská a řídící zařízení, čímž se doba reakce, která měla trvat pět minut, změnila na mnoho hodin - což bylo více než dost času na to, aby Hamás mohl uskutečnit jeden ze svých hlavních cílů - vzít rukojmí. To se mu podařilo s mimořádnou zručností, když se do Gazy vrátili s více než 230 izraelskými vojáky a civilisty.
 

Jaké byly cíle tohoto nájezdu? Podle Hamásu byly cíle nájezdu ze 7. října trojí.
Zaprvé, znovu potvrdit právo palestinského lidu na svoji vlast.
Za druhé, dosáhnout propuštění více než 10 000 Palestinců, které Izrael vězní, většinou bez obvinění z trestného činu a bez jakéhokoli spravedlivého procesu.
Za třetí, navrátit posvátnost mešitě Al Aksá v Jeruzalémě, třetímu nejposvátnějšímu místu islámu, které bylo v posledních letech opakovaně znesvěcováno izraelskými bezpečnostními silami.

Aby bylo možné těchto cílů dosáhnout, bylo třeba, aby nájezd ze 7. října vytvořil nezbytné podmínky pro vítězství. Toho bylo dosaženo dostatečným ponížením Izraele, které vyvolalo předvídatelný výsledek - uplatnění doktríny kolektivního trestu Dahíja proti civilnímu obyvatelstvu Gazy v kombinaci s pozemním útokem na Gazu, který by vylákal izraelskou armádu do léčky.

Vzetí rukojmích mělo Hamásu poskytnout vyjednávací páku pro propuštění 10 000 vězňů zadržovaných Izraelem.

Izraelské bombardování a invaze do Gazy vedly k mezinárodnímu odporu vůči Izraeli, protože svět se vzpamatovává z humanitární katastrofy, která se odehrává před jeho očima. Ulice velkých měst po celém světě jsou plné rozzlobených demonstrantů, kteří demonstrují ve prospěch palestinského lidu - a palestinské státnosti. Spojené státy nyní prohlašují, že jedinou cestou k míru na Blízkém východě je nyní dvoustátní řešení - něco, čemu měla Abrahámova dohoda zabránit.

Spojené státy by to před 7. říjnem nikdy neřekly.

Skutečnost, že Spojené státy zaujaly tento postoj, je důsledkem nájezdu Hamásu ze 7. října.
Izrael jedná se Spojenými státy a dalšími zeměmi o možné výměně vězňů, která by zahrnovala rukojmí Hamásu a určité kategorie politických vězňů - žen a dětí - zadržovaných Izraelem (ano, čtete správně - dětí. A teď už víte, jak moudré bylo rozhodnutí Hamásu vzít izraelské děti jako rukojmí).

Taková možnost by nikdy nenastala, nebýt nájezdu Hamásu 7. října.

A v Saúdské Arábii se sešlo největší shromáždění islámských národů v novodobé historii, aby projednalo krizi v Gaze. Jedním z hlavních bodů programu je otázka mešity Al Aksá a ukončení jejího znesvěcování Izraelem.

Tato diskuse by se nikdy neuskutečnila, nebýt nájezdu Hamásu 7. října.

Je samozřejmé, že nájezd Hamásu ze 7. října rozpoutal bouři brutálních obvinění v podobě bomb, granátů a střel na civilní obyvatelstvo Gazy. Jedná se o Palestince, které Izraelci násilně vystěhovali ze země, jež se v současnosti nazývá Izrael. Byla to jedna z největších etnických čistek v moderních dějinách a téměř osm desetiletí jim upírají vlastní domovinu.

Jsou to lidé, kteří trpěli nevýslovným strádáním ze strany izraelských okupantů, zatímco čekali na okamžik, kdy se jim splní jejich sen o palestinské vlasti. Vědí, že palestinská vlast nemůže být uskutečněna, dokud v Izraeli vládnou lidé, kteří se hlásí k myšlence Velkého Izraele, a že jediný způsob, jak takové lidi odstranit, je porazit je politicky, a jediný způsob, jak vyvolat jejich politickou porážku, je porazit je vojensky.

Toho Hamás dosahuje.
Je však třeba zaplatit cenu - vysokou cenu. Francouzi přišli o 20 000 zabitých civilistů, aby dosáhli osvobození Normandie v létě 1944.
Palestinští civilisté v Gaze dosud ztratili 12 000 civilistů zabitých při úsilí vedeném Hamásem vojensky porazit své izraelské okupanty.
Tato cena bude v následujících dnech a týdnech ještě vyšší.
Je to však cena, která musí být zaplacena, má-li existovat nějaká šance na palestinskou vlast.
Oběť palestinského lidu přiměla arabský a islámský svět, který až na výjimky mlčel ke zvěrstvům páchaným Izraelem na palestinském lidu. Který neudělal nic, když byla věc palestinské státnosti zpochybněna Abrahamovými dohodami.
Jen díky utrpení palestinského lidu dnes někdo věnuje pozornost věci palestinské státnosti.
Nebo blahu palestinských vězňů zadržovaných Izraelem.
Nebo posvátnosti mešity Al Aksá.
To vše byly cíle, které Hamás deklaroval při svém útoku 7. října.
A všechny tyto cíle jsou právě teď, když spolu hovoříme, naplňovány.
A to jen díky akcím Hamásu a obětem palestinského lidu.

Což z útoku Hamásu na Izrael ze 7. října činí nejúspěšnější vojenský útok tohoto století.

Průměrný počet slepic: 3.8 (73 hlasů)

Kdyby to nenapsal Scott Ritter, tak bych to sem ani nedával. Považoval bych to za arabskou propagandu. Ale od Rittera jsem toho přečetl už poměrně dost. Nemám důvod mu nevěřit! Tak docela přehodnocuju svůj názor na 7. říjen. Ono to má svoji logiku. 
Pokud světu zbyla alespoň špetka lidskosti, měl by se probudit. Všechno má své meze. 
To, že židovský národ zažil holokaust, jej nijak neimunizovalo, proti nebezpečí způsobit příkoří jiným.
Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

VIDEO: 13-LETÝ IZRAELSKÝ CHLAPEC V NATOČENÉM VIDEU POHROZIL NETANYAHUOVI, ŽE KDYŽ NEPŘESTANE S BOMBARDOVÁNÍM GAZY, BUDE MÍT NA RUKOU JEHO KREV! Šokující video zachytilo, jak izraelská četa přejela buldozerem tělo zastřeleného palestinského civilisty, který chtěl zabránit demolici svého domu!

https://aeronet.news/…vi/    (Píší o tom taky na Telegramu.)

 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Slovanů v 2.ww zahynulo mnohem víc a to válku Hitlerovi nevyhlásili. Mně je jejich holocaust ukradenej, stejně si myslím, že v počtu obětí udělali o jednu nulu chybu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

----------------------------------------

Psal se rok 1988:

1. Musíte si dávat pozor na jazyk, aby vás nevyhodili z práce

2. O zemi rozhodují někde v cizině

3. Novináři sdělují jen jeden názor

4. Funguje cenzura

5. Občas chybí léky, potraviny, věci na trhu

6. Bourají se památníky a dělají nové

7. Fungují udavači, kteří jsou chváleni vládou

8. Prezident je komunista

 

Psal se rok 2023:

1. Musíte si dávat pozor na jazyk, aby vás nevyhodili z práce

2. O zemi rozhodují někde v cizině

3. Novináři sdělují jen jeden názor

4. Funguje cenzura

5. Občas chybí léky, potraviny, věci na trhu

6. Bourají se památníky a dělají nové

7. Fungují udavači, kteří jsou chváleni vládou

8. Prezident je komunista

Průměrný počet slepic: 4.7 (110 hlasů)

nebylo za rok stíháno 350 lidí za verbální projev proti režimu 😁

Průměrný počet slepic: 4.7 (63 hlasů)

... a byl i penicilin... :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

Po životu přichází smrt 13. listopadu 2023👉 @cz24news

O víkendu nás zasáhly dvě zprávy o úmrtí známých lidí. Bývalý kancléř, ministr zahraničí, neúspěšný kandidát na prezidenta, zakladatel Top09 a později obhájce nepřípustného chování Dominika Feriho Karel Schwarzenberg zakončil svůj kontroverzní život ve vídeňské nemocnici. Zesnul také Roman Čechmánek, bývalý elitní hokejový brankář, olympijský vítěz z Nagana, později neúspěšný podnikatel.

U knížete média spustila smuteční vysílání a komentáře. Také mezi lidmi tato rozporuplná postava posledních 34 let české politiky zaujímá velmi zvláštní místo. Po tzv. Sametové revoluci se vrátil z exilu a velmi rychle se stal blízkým Václavu Havlovi. Důvodů k tomu měl dost. Benešovy dekrety pro většinu ,,postižených“ a potrestaných zůstaly v platnosti, ale Havel společně se Schwarzenbergem je jako první prorazili. Je evidentní, že jeho dlouhodobá podpora disidentu nebyla nijak nezištná. Svým odlišným způsobem k politice načichlým pohybem mezi aristokraty oslnil mnoho českých občanů, také fotografie, na nichž je s proslulými světovými osobnostmi nevalné morální kvality, jsou pro mnohé jakýmsi politickým afrodiziakem. Liberálně se tvářící a často nonšalantně vtipkující a jindy často kdekoliv spící potomek staré šlechty zastižený fotografy v přítomnosti krvavé madly Albrightové, rodiny Clintonů spojovaných s rozsáhlou politickou korupcí, s Obamou či Merkelovou je důkazem toho, k jaké části společnosti patřil. Spojením s Kalouskem při zakládání Top09, která vyprodukovala Pekarovou Adamovou či Dominika Feriho už jen završil svou kariéru.

Schwarzenberg splnil zadání, kterým bylo vrácení rozsáhlého majetku jeho rodině v Čechách. Jako bonus přidal ovlivňování naší politiky. Smutno po něm bude jak Sorosovi, tak i Sudetoněmeckému Landsmannschaftu, který do něj vkládal naděje ohledně dalšího zborcení Benešových dekretů. Podobně budou jeho odchod vnímat Lichtenštejnové, kteří touží po svých majetcích zabavených po 2.světové válce českým státem. Také posthavlisté uroní mnoho slz. Naopak odpůrci Václava Havla, humanitního bombardování Srbska, migrace, evropského liberalismu a překrucování dějin, také oběti obtěžování členem Top09 Ferim, si bez nějakého zásadního sentimentu informace přečtou a v podstatě jim to nijak zvláště život nezmění. Každý z vás knížete vnímal nějak, máte právo na svůj názor. Ten náš asi tušíte. O jeho vlastenectví pochybujeme, neměl k němu důvod. Považoval se na Evropana, nikoliv za Čecha. Ostatně by to byla i tak trochu drzost poté, jak se prezentoval.

Roman Čechmánek byl špičkový sportovec, člověk, který uměl žít. Bohužel, podobně, jako řada jiných sportovců, po skončení kariéry zkusil podnikat. Jestliže kdysi vlastnil a užíval např. unikátní Porsche Carrera GT (autor článku mu osobně ,,vysklil“ na okruhu odlétnuvším kamenem boční okno, když se Čechmánek dostal mimo trať v Brně), dobře vydělával a později špatně investoval. Dotáhnul to až k trestnímu stíhání a podmínečnému odsouzení. Názor tak na něj budou mít nějaký jeho věřitelé a jiný sportovní fanoušci. Dvaapadesátiletý olympijský vítěz z Nagana, trojnásobný mistr světa a mezi spoluhráči vážený hráč odešel náhle a mnohem dříve, než stačil předat své zkušenosti svým nástupcům. Což je jistě škoda.

Jestliže Schwarzenberg zemřel v pokročilém věku na následky onemocnění, důvody odchodu Čechmánka nejsou zatím známé. Pravdou je, že množství náhlých úmrtí razantně stoupá. Důvody si můžete hledat sami, ale příčiny, které se nabízí, údajní dezoláti predikují již déle.

O žádném životu nelze tvrdit, že by byl bezcenný. Každý člověk má své přátele, lidi, kteří mu věří, možná ho obdivují, jiné zase zklamal. Mohl se dopustit mnohého, co se dá odpustit, ne však vše.

O mrtvých jen dobré, i když někdy je to skutečně náročné. Schwarzenberg nedávno dostal od bývalého elitního komunistického kádru Petra Pavla státní vyznamenání. Opravdu ta podpora disidentu byla tak přesvědčivá? Nebo šlo o plán?

AUTOR: Jindřich Kulhavý

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (73 hlasů)
Trvalý odkaz

S komentářem počkám, až se Daniel S., Vidlák vrátí ke svým pěti artikulům. K napsanému totiž není co dodat. A venku zase prší...

Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Ulice San Franciska byly před příjezdem Si Ťin-pchinga vyčištěny od bezdomovců a narkomanů. Byli násilně přemístěni do odlehlých částí města a stanové osady byly demontovány.
Si Ťin-pching přijel na summit asijsko-pacifické hospodářské spolupráce - za účelem jeho bezpečnosti byla vozovka oplocena železnými mřížemi a zvýšil počet policistů ve městě. Do ulic také umístili nové květinové záhony, začali odchytávat toulavé psy a celkově se aktivně zapojili do zkrášlování města.
Dodávám:
Nemělo by se ustálené spojení „Potěmkinova vesnice“ změnit na „Bidenovo město“?



Čeština je jazyk vtipný:
Fialova cesta do Afriky: Fiala navštívil pět zemí. Byly to tyto čtyři. Ve všech třech byl náležitě uvítán, tak si pojďme obě vyjmenovat: Etiopie.

Průměrný počet slepic: 4.9 (63 hlasů)

I když si to tam pro návštěvu amíci uklidí, tak Si není tak blbej, aby nevěděl, že to je město bezdomáčů a narkomanů (ostatně jako každé větší město v USA)... Ale sranda to je, alespoň tam kvůli Číňanům jednou udělali předvánoční úklid  :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Štáb České televize v San Francisku přepadli ozbrojenci

dnes 6:18/Eva Turečková , ČTK/Seznam

Štáb České televize byl přepaden a okraden při natáčení v americkém San Francisku, kam byl vyslán kvůli plánované středeční schůzce prezidenta Joea Bidena s hlavou Číny Si Ťin-pchingem. Podle zástupce šéfredaktora ČT Martina Řezníčka jsou reportéři v pořádku. O případu v pondělí informoval deník The San Francisco Standard.

K útoku došlo o den dříve před slavným knihkupectvím City Lights Bookstore. Členové českého televizního štábu policii sdělili, že z auta vystoupili tři ozbrojení lidé a donutili je odevzdat vybavení v hodnotě 18 tisíc dolarů (414 tisíc Kč). Trojice následně uprchla svým vozem.

Sanfranciská policie v prohlášení uvedla, že případ vyšetřuje oddělení loupeží. Podle amerického listu byli oloupeni kameraman Milan Nosek a zahraniční zpravodaj v USA Bohumil Vostal.

Oba jsou v pořádku a s náhradní technikou pokračují v práci,“ uvedl k incidentu v pondělí večer Řezníček na sociální síti X.

Podle deníku The San Francisco Standard vrhá případ špatné světlo na San Francisko, které se už tak potýká s negativní publicitou v souvislosti s kriminalitou, bezdomovectvím a užíváním drog. V posledních letech byli ve městě okradeni i jiní novináři, včetně štábu televize CNN, kterému v březnu před radnicí vykradli auto při natáčení reportáže o zločinnosti v San Francisku, připomíná list.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Jednak jsou ještě dost daleko, takže tato nutellácká banda ignorantů toho ještě hodně nezvratitelně posere.

Ale hlavně si ty volby pojistí, krom korespondenční a elektronické volby, jejich nejvýznamnější konkurenti mohou očekávat toto:

Minimálně tři strany nebudou připuštěny k volbám kvůli nějakých formálním blbostem.

Minimálně dvě strany budou mít odhalené potencionální kriminální živly ve vedení s patřičnou mediální štvanicí zaprodaných presstitutů.

A minimálně jednu stranu pro jistotu úplně zakáží - soudně zruší.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)

.. Je třeba i na toto být připraven.. 

Pojďme vymyslet:

1) jak co nejvíce omezit takovéto riziko.

2) jak je co nejvíce zaměstnat, aby na takovéto podrazy neměli ani pomyšlení, čas a sílu..

EDIT - UŽ JSEM TO SEM JEDNOU DAL, ALE BLBĚ - TAKTO JSEM TO MĚL DÁT - JAKO REAKCI NA ETHANOLA

Jeden můj kamarád razí teorii, že: "Je třeba vědět, kde mají čerti mladé" a já k tomu dodávám, že je třeba, aby "čerti" věděli, že se to ví..

Takové svolání klidné a slušné, rozuměj tiché, neobtěžující demonstrace v ulici, kde bydlí některý z hlavounů, (sousedé nemohou za to, kdo s nimi bydlí v jednom baráku) nebo před redakcí obzvláště liberálně - demokratických novin či před neziskovkou by mohlo mít dostatečně odstrašující účinek. Tam bych se naopak nebál hluku, klidně by se mohlo stát, že by taková organizace po nějaké třetí - páté demonstraci nedostala prodloužení nájemní smlouvy od majitele nemovitosti..

Kamaráda před lety jeden takový "gaučový válečník" obzvláště hrubě urážel, vyhrožoval mu rozbitím huby atd.. A protože ten kamarád je zvláště zdatný "AjŤák", tak si ho našel v reálném prostoru, a zazvonil mu s širokým úsměvem ve tváři u dveří. Jeho původní profil se pak "vypařil", a i ve své další "reinkarnaci" byl, no řekněme, zdrženlivý ve výrocích.

Slavní teoretici vojenské strategie a taktiky, "náš" Carl von Clausewitz a čínský Mistr Sun-tsu, to nazývají "přenesením války na území nepřítele". 

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

demonstraci na ulici už sedí Tušl a Čermák vegetuje někde v lese 😕

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

EDIT - PŘESUNUTO POD KOMENT ETHANOLA, ABY VLÁKNO DÁVALO SMYSL 

OMLOUVÁM SE VŠEM, CO UŽ MŮJ KOMENT "Oslepicovali"

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Průzkum odhalil, že Slováci důvěřují alternativě - bravo

14. listopadu 2023👉 @cz24news

SLOVENSKO: S velkým úsměvem jsem si přečetl nejnovější analýzu Transparency International, která vyplakává, že Slováci věří alternativním médiím.

Oni si, blázni, nechali udělat průzkum a zjistili, že většina lidí na Slovensku je přesvědčena, že Milan Lučanský nespáchal sebevraždu.

Přes 60% lidí si myslí, že Zuzana Čaputová slouží zahraničním zájmům.

A zhruba stejné procento lidí si myslí i to, že Lipšicova speciální prokuratura je zpolitizovaná a slouží politickým zájmům.

V šachové terminologii se tomu říká šachy-mat. Slováci prostě mají zdravý rozum a nenechají si vymývat mozky hlavním proudem.

Transparency roní krokodýlí slzy, prý za to může alternativa a Blaha a Fico a tak. Úplný doják.

Takové miliony vrážejí do médií a nevládek a bum, Slováci jim nevěří - to je do popuku.

Kdo příčetný by, proboha, věřil, že Milan Lučanský potkal o pantoflí a při pádu si způsobil zranění jako po surové bitvě obuškem? Kdo?

Kdo by věřil, že prezidentka, která si na paláci vycapuje duhovou vlajku, používá banderovský pozdrav a verklíkuje sorosovskou propagandu, zastupuje slovenské zájmy?

A kdo by věřil, že rozběsněný Lipšic, který léta kopal do Směru, přišel na úřad speciální prokuratury a stal se z něj najednou objektivní a nezávislý prokurátor? Vždyť to je k smíchu.

Lidé mají zdravý rozum a proto vědí, že v médiích hlavního proudu se šíří jen lži a hoaxy. Stále více věří alternativě – a to je dobře.

A Markíza se může i na hlavu postavit, budeme ji bojkotovat. A stejně tak N-ko, Smečko, Aktuality či Pravdu. Jsou hanbou žurnalistiky.

Stokrát raději dám přednost Hlavním zprávám či Hlavnímu deníku, než zaprodancem z oligarchických liberálních médií.

Držím palce alternativě a děkuji lidem na Slovensku, že nepodlehli „hybridním hrozbám“ ze strany liberálních nevládek.

Jsou z nás na prášky a zuří - není to slastný pohled?

ZDROJ: Telegram Ľuboš Blaha

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

V tomto já vidím toho zakopaného psa - že u nás v ČR přes 70% lidí věří mainstreamovým médiím. Tohle je alfa a omega všeho, protože volby vyhává ten, na koho mainstream ukáže. Nahoře jsou dva nebo tři výborné komentáře od pana Richarda, kde v jednom z nich je přesvědčen, že potřebujeme víc elit, které by šli s kůží na trh. Já si ale myslím, že alternativa má spoustu výrazných osobností, dokonce i se zahraničním renomé, ALE: nikdy se nedostanou do mainstreamových médií. Když nejsou v rádiu a v televizi, tak o nich nikdo neví. Pokud je  mainstream už nedokáže ignorovat, tak je popíše jako dezinformátory a konspirátory, lidi co je poslouchají popíše jako dezoláty a ztroskotance a je vymalováno. Nikdo si od nich nevezme kůrku chleba. A můžou jich být jednotky, nebo tisíce, ale 70% čechů je nikdy za elity nebude považovat. Naopak, televize vytáhne z klobouku Kubka s Flégrem, dá je na obrazovku, a během týdne jsou z nich odborníci, jejichž názor každý poslouchá. Jsou tu dvě možnosti: buď se naši lídři a elity dostanou do mainstreamu, kde si vytvoří pozitivní image (nemyslím že to hnojomety dovolí), nebo přesvědčíme 70% lidí, aby nevěřili mainstreamu. Jiná cesta není. Samozřejmě, že teď dostanu sodu, že nevím jak toho konkrétně dosáhnout, takže si píšu do úkolníčku, že to musím ještě trochu promyslet :-) . Včetně si prostudovat, jak se to stalo, že slováci mainstreamu narozdíl od nás nevěří (protože nejjistější cesta k úspěchu bývá kopírování osvědčených postupů)

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

.. než jsme my. Už jsme se vybouřili v dobách Národního Obrození.. Je to škoda, ale nic s tím nenaděláme. Ze Švejka Jánošíka neuděláš..

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

"Schwarzenberg bude mít pohřeb se státními poctami".

Jakmile k mým uším dolehla ta smutná zpráva o skonu pana Karla VII., neuměl jsem si představit, že by měl  skromný obřad v rodinném kruhu, nebo snad, což je v současné bohaté a prosperující zemi běžné, pohřeb bez obřadu. Šup s tebou do pece a s popelem na louku. Utrácet peníze za hrob, kameníka, faráře, hudbu... jako v bídných dobách totality není dnes in. Ono se dnes vůbec všechno bere na lehkou váhu. Mladí lidé nemají potřebu se brát a stát se manžely, manželem už nemusí být muž a manželkou žena, místo dětí si pořizují domácí mazlíčky, pro rozvod se nebude muset chodit k soudu (možná se to odbyde na poště, někde u automatu jako na benzínce...) a mít pohřeb se vším všudy je anachronismus a vyhazování peněz. Všimli jste si, že nějak zmizely i smuteční parte?

Nic z toho se ale nebude týkat pohřbu pana Karla VII. On také nebyl obyčejným člověkem jako já nebo Vy. Sláva a vážnost jeho rodu v Českých zemích se započala v letech 1420-21 pobíjením husitů, za což od krále Zikmunda dostal v zástavu města Žatec, Kadaň a Beroun a v roce 1654 získali příslušníci rodu "šlechtické občanství" v Čechách. Uplynula staletí práce a těžké dřiny (bez práce přece nejsou koláče) a tito pracanti našetřili ke konci 19. století na téměř dvacítku zámků a hradů a jen v Čechách jim patřilo skoro 250 000 hektarů pozemků (tedy mimo desítek jiných nemovitostí).

Nebyli to ale komunisté, kdo jim po první válce nejdřív zrušil šlechtické tituly a šlechtictví jako takové a v roce 1920 dokonce jejich používání zákonem zakázal pod trestem sankcí (v Rakousku od roku 1919 dodnes) a vzápětí zkonfiskoval 61 000 hektarů pozemků. Byl to samostatný, demokratický československý stát. A řekněme rovnou - bez souhlasu TGM by to neprošlo. Dokonce ani  zákon č. 143/1947 tzv. Lex Schwarzenberg nepodepsal jen Gottwald (až do února 1948 měli v parlamentu většinu tzv. demokratické strany!). A nebyli to pochopitelně komunisté, kdo, jak jsem kdesi četl, poskytl pracovní sílu do Schwarzenbergských lesů z tábora Lety.

Ústavodárné shromáždění (parlament) mělo celkem 300 poslanců, z toho bylo komunistů 114 (93 KSČ a 21 KSS), národních socialistů 55, lidovců 46, sociálních demokratů 37, za Demokratickou stranu zasedalo 43 poslanců, za Stranu slobody tři a za Stranu práce dva poslanci. Předsedy Ústavodárného Národního shromáždění byli: 1946 Antonín Zápotocký a 1946–1948 Josef David za ČSNS. (zdroj: wikipedie)

Protože ale nemůžu vědět všechno a také do všeho nevidím, zřejmě si potomek šlechtického rodu a miliardář Karel VII. pro zásluhy o Česko pohřeb se státními poctami zaslouží.

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)

lidí žijících na území ČR a funus mu musí platit občané jako bezdomovcům.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

.. Jeho jasnost, Karel ze Schwarzenbergu, sedmý toho jména, byl, ať se nám to líbí nebo ne, významný český politik.

Na jeho poslední cestě ho doprovodí tisíce lidí, kteří ho měli rádi. Buďme proto velkorysí.

Když pro nic jiného, tak proto, že jednou na konec své cesty dojde i Miloš Zeman a Václav Klaus, a až se libtardí nenávistní šmejdi budou rozčilovat, že si zrovna oni  "nezaslouží" státní pohřeb, tak jim jen připomeneme, že "jejich" Havel i Karel VII ze Schwarzenbergu státní pohřeb měli..

A třeba ani řvát nebudou, bude jim to hloupé..

Průměrný počet slepic: 3.1 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

na ubytování dřevorubců pracujících na polomu ve Švancnberských lesích vznikl na žádost fotra Kchárla německým okupačním úřadům.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

.. ale musíš sám uznat, že zrovna teď se to, tak trochu dost, nehodí..

Budu ti vděčný, když svůj příspěvek zedituješ na něco jiného, trčí to tu jako sláma z bot.

Průměrný počet slepic: 1.6 (9 hlasů)

NOBLESSE OBLIGE, alespoň tváří v tvář Věčnosti?

Čím se pak lišíme od těch pirátských a jiných libtardích beček jedu a žluči?!

 

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)

ten už je taky tuhej. O mrtvých jen dobře ? Co ta mrcha Krvavá Madla ? 500 000 mrtvých dětí stálo za likvidaci Saddáma ?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

tu zveřejním odkaz. Dočtete se v článku, že Ukrajinci se ve stovkách tisíc krátkodobě vracejí domů na Ukrajinu k lékaři, k příbuzným, zkontrolovat dům nebo s dětmi na prázdniny. Protože prý je na většině území bezpečno. Dočtete se také o "kvalitě" lékařské péče na Západě podle názoru Ukrajinců. Myslím si, že celkový obrázek o nutnosti ochrany těchto uprchlíků v ČR nákladem desítek miliard korun si každý udělá sám. Konkrétně mně je to jasné už víc jak rok.

https://www.wn24.cz/ukrajinsti-uprchlici-bezne-jezdi-zpet-na-ukrajinu-kvuli-lekarum/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

bez rajzování po prodejních akcích pomřou. Aspoň v Brně určitě.

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Nová „normalita“ očkování proti koroně: Hokejový profesionál Jan Kouba umírá „náhle“ ve věku pouhých 30 let. Vědci tvrdí, že do 5 let všichni očkovaní končí

14. listopadu 2023👉 @cz24news

NĚMECKO v. ČESKO: Každý, kdo pozorně sleduje mediální zprávy z posledních měsíců, si jistě už všiml velmi nápadné „zákonitosti:

Stále více špičkových sportovců „náhle a nečekaně zkolabuje“ při provádění svého sportu a pak musí bojovat s vážnými zdravotními následky a nejednou to dokonce končí jejich překvapující smrtí.

Přičemž mainstream pak vždy jen lapidárně konstatuje, že příčina smrti v takových případech je „zatím“ neznámá.

Zároveň se množí zprávy o dětech trpících myokarditidou, celkovými srdečními problémy a dokonce i krvácením do mozku a mozkovými příhodami (!). Alternativní experti mají jednoznačné podezření, že zde jde o následky očkování proti koronaviru.

V souvislosti se smrtí hokejisty Kouby si lze připomenout i mistrovství Evropy předloni, když dánský fotbalista Christian Eriksen zkolaboval na hřišti na „slabost“ srdce a museli ho převézt ve velmi kritickém stavu do nemocnice, kde dlouho nebylo jasné, zda vůbec přežije.

Německý hokejový klub Fischtown Pinguins vyjádřil velký smutek nad náhlou smrtí svého bývalého hráče Jana Kouby.

Jsme velmi šokováni a zarmouceni touto hroznou a neočekávanou zprávou,“ oznámilo v médiích vedení klubu Pinguins.

Podobně se v médiích vyjádřily i další německé kluby, ve kterých Kouba účinkoval.

V německých sportovních klubech byl vyvíjen velký tlak na hráče, aby se daly očkovat proti koroně, kdo to odmítl, tak mu byl život velmi znepříjemňován.

Dobře známý je například případ německého fotbalového reprezentanta, hráče Bayern München, Kimmicha, který dlouho odmítal očkování a především prosystémová média mu proto dělala ze života peklo.

Německo-český hokejista Jan Kouba, rodák z Frýdlantu začal svoji kariéru v týmu Bílí Tygři Liberec.

Útočník přijel do Bremerhavenu ve věku 19 let na sezónu 2012/13. V následující sezóně získal s Pinguins mistrovský titul v lize DEL2. Potom hrál za Lindau, Bayreuth, Memmingen a naposledy v sezóně 20/21 ve Schweinfurtu.

A teď je tento velmi sympatický mladý muž mrtvý – zemřel 4. listopadu a všechna média píší jen to, že jeho smrt přišla naprosto překvapivě, ale co bylo její příčinou neuvádějí. Pro mnohé je ale velmi pravděpodobné, že to byla vakcína proti koroně.

V t-online stálo o příčině jeho smrti jen toto:

"Veřejnosti není nic známo o příčině smrti."

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)