Popcorn, nebo kávičku?

Autor
Štítky

Děcka, já si teď o víkendu tak krásně vyčistil hlavu… Půlroční maraton alespoň na chvíli skončil a když jsem teď zhodnotil sám sebe, jak se mi to podařilo, tak jsem se drze ocenil docela vysoko… dosah na fejsbůku je přes 200 tisíc čtenářů každý měsíc, k tomu Kydy, Litterate, rubriky na Parlamentních listech, Prvních zprávách i na Sputniku… Potěšily mě komentáře, že jste měli absťák, když jsem dva dny nepsal, ale víte, já měl absťák taky. Ono nám to dohromady fakt funguje moc hezky. Já na vás článek, vy na mě komentáře. Děkuji vám za to. Jak jsem slíbil, od září budou u Vidláka trvale otevřené dveře, takže doufám, že se s leckterými z vás poznám i osobně.

Chtěl bych touto cestou poděkovat především našemu Blyštivému Péťovi, protože to byla především jeho tragická politika, ve které dojebal všechno, na co sáhl, která mě i mnohé další dohnala k tomu, pokusit se s to nějak zvrátit. Nebýt jeho, byl bych dodnes jen jízlivým komentátorem dění a moji čtenáři by stále ještě spekulovali, jak se jmenuju a jak velký tým Vidlákovy kydy píše.

Byl to náš premiér a jeho libtardí apologeti, jako třeba Jan Cemper, kteří mě donutili vystoupit ze zavedených pořádků a dát se na dráhu blogera pohybujícího se na hraně politiky a žurnalistiky. A tak jsem se posledního půl roku opravdu snažil, abych z této cesty a jejích možností dostal co nejvíc. V příštích týdnech budu často někomu děkovat, protože ve skutečnosti jsem se prostě vždycky jen k někomu přidal a poslouchal jsem jeho dobré rady. Vše začalo, když jsem se seznámil s Vidlákovým šafářem. Ten mě skutečně přivedl mezi první politiky. Klára Samková se mě ujala na poli právním a soudním a zahrnuje mě stále celou řadou důležitých postřehů. Jindra Rajchl mě nechal být u toho, jak vzniká politická strana a nikdy mi neodepřel přístup, Petra Rédová začala namlouvat moje články pro ty, kteří raději poslouchají než čtou. David Moos tomu dává IT fazónu…

To neříkám, abych se chlubil, ale prostě abyste věděli, jak Kydy vznikají. Prostě kormidluju v politické řece naší země a snažím se neplout sám. Zároveň ale mám vlastní hlavu a nemíním vplout do peřejí jen proto, že tam jedou i všichni ostatní, nehodlám dělat to samé, co dělají všichni a nemyslím si, že existuje jediná cesta bez alternativ. Nikdo nezná budoucnost, nikdo nedokáže odhadnout spodní proudy, které nás ovlivňují a mohou být důležitější, než to vypadá. Snažím se o nich proto zjistit, co nejvíc.

V posledním roce jsem tomu věnoval hodně úsilí a fakt jsem se snažil, aby se pokud možno nestaly všechny ty věci, kterých se děsíme. Snažil jsem se, aby se do války na Ukrajině necpaly zbraně a peníze tak moc, že už to nepůjde vzít zpátky, protože to ohrozí nikoliv Rusko, ale především naše země a především západní elity, které jednoho dne zjistí, že krám je snědený, Rus silný a lidé se začínají ptát, kdo za to může.

Snažil jsem se, abychom tu prostě neměli hentu masovou migraci, která teď tak pěkně demoluje Francii. Kdo nestřeží hranice, ten musí střežit ulice. Ale zpravidla platí, že kdo nestřeží hranice, ten neuhlídá ani to, co se děje na náměstích.

Snažil jsem se, abychom nenásledovali západní zelenou politiku spočívající ve zničení průmyslu i zemědělství. Abychom nešli cestou nefunkční elektromobility a abychom nešli cestou ořezání levných ruských surovin.

Nic z toho se nesplnilo. Jen se stále drzeji mluví o tom, abychom si zvykali na mobilizaci, ale zároveň se všechny zbraně dodaly na Ukrajinu. Stále více lidí se propadá do energetické chudoby, hypotéky začínají být pro leckoho skutečným břemenem, země se propadá do recese, státní rozpočet má největší sekeru všech dob i přes vládní kecy o šetření.

Snažil jsem se bojovat proti lžím velkých médií, která přestala být hlídacím psem demokracie, přestala sloužit tomuto národu a naopak se stala nástrojem mocných skupin, kterým ještě na chvíli udržují svojí nadvládu. Zde jednoznačně vidím, jak od České televize zcela jednosměrně odpadají ti, co věří Noře Fridrichové, ale konstatuji, že ta obrazovka v každé domácnosti má ještě slušnou sílu.

Teď, když jsem o víkendu viděl, co se děje ve Francii, udělal si obrázek o jatkách na východní frontě, kde Ukrajina zoufale potřebuje nějaký hmatatelný úspěch, znovu jsem se zamyslel nad iniciativou senátora Lindsley Grahama ohledně použití jaderných zbraní proti Rusku, kdyby na Ukrajině něco „vybuchlo,“ třeba jaderná elektrárna, když vidím, jak nám matky skáčou i s dětmi do Macochy, když vidím, jak se bijí Romové s Ukrajinci a začíná téct krev, tak si říkám, že možná jsem se nemusel tak honit. Stačilo prostě jen sedět a jízlivě komentovat.

Ono se to totiž všechno brzy ukáže. Že na Ukrajině jdeme do finále celé této geopolitické šachové partie, to už říkají i v České televizi. Prosím všimněte si, jak se přestalo mluvit o dlouhé válce, co se potáhne ještě několik let. Z mého pohledu to vypadá, že i dementním západním politikům došlo, že na to prostě nemají hospodářskou kapacitu.

Vítek Rakušan se sice snažil nějak okecat tu hořící Francii, že to s migrační politikou vůbec, ale vůbec nesouvisí, ale dostal v diskusi tak za uši, že s podobnými projevy už zřejmě nikdy nevyleze. Navíc ani deset K.R.I.T.ů nevyřeší dilema, která preferovaná skupina je vinna tím, že do sebe v Pardubicích a v Brně bodají. Ano Vítku, poučit se z vlastních chyb, to je ubohé a nikdy by vás to ani nenapadlo.

Stanjurovi také odtikává čas do odhalení jeho politického průseru s rozpočtem…

A kupodivu, i když tomu skoro nejde věřit, zdá se, že i šéfredaktoři velkých médií zjišťují, že pokud nezačnou svojí milovanou vládu trochu kritizovat, tak se svezou s ní…

Vlastně teď už jen stačí počkat. Pokud na tom summitu NATO nevymyslí nějakou armagedoniální ptákovinu, tak se tam zřejmě budou muset velmi neradi domluvit, že to teda odpískají… A pak to půjde všechno jedno za druhým. Už rozumím tomu, proč si tu Putin neplatí žádnou pátou kolonu. On jí nepotřebuje. Ani Le Pennová ani nikdo jiný pro něj neudělali tolik, co Macron se Scholzem. Nikdo tu neudělal pro Rusko tolik, co Fiala a vlastně i Moraviecki…

Já už roky upozorňuju na to, že Západ jde do háje, ale kam se hrabu na Stanjuru…

Vlastně i ten Vítek Rakušan udělal strašně moc pro to, aby všichni viděli, jak si libtardi představují demokracii.

Pro vládu letošní prázdniny moc okurková sezóna nebudou. Ale pro nás docela jo. Stačí se pohodlně usadit, neplýtvat svými zdroji, obezřetně zacházet s majetkem, zajistit si kus soběstačnosti a najít si kamarády, kteří to udělají také tak… pak si udělat popcorn nebo kávičku a prostě sledovat, jak ta nejhorší vláda v dějinách této země lapá po dechu a zachraňuje nezachranitelné.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

V červenci nebudu knihu rozesílat. Vidláci jsou od slunka do slunka na poli. Ale žádná adresa ani platba se neztratí a od srpna budeme opět distribuovat. Systém si váš dar pamatuje, ať byl odeslán kdykoliv.

Všem dárcům děkuji.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (214 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

ale pak mi dojde, že to asi nepůjde tak hladce. Bydlím v bohaté obci na Praze-západ, kam zasahuje libtardí metastáze z metropole. A tady mají drtivou většinu "lepšolidi", kteří námi pohrdají a nejraději by nás vyměnili za Ukrajince.

Průměrný počet slepic: 4.8 (107 hlasů)
Trvalý odkaz

Mám to také tak..

Pohrdání od hlupáků mne nijak citově nezasahuje. Pohrdání mou osobou by mne mrzelo od lidí, kterých si vážím. Libtardů není důvod si vážit. Mám takovou kamarádku.. Kouká skoro výhradně na ČT a mě škubou koutky u toho divení, jak je všechno drahé, jak jim ve státní správě seberou benefity, jak jim nezvyšují plat, jak začínají sem tam někoho propouštět a zbytku přerozdělí jeho smysluplnou práci a nejvíc se mi chtělo smát když mi vyprávěla, jak zřídili tříděný odpad pro úředníky a oni teď nesmí do bioodpadu vyhodit živočišný odpad, tedy třeba kosti z kuřete.. Ty si musí nosit s sebou domů v kabelce, protože pro ně neexistuje ten správný odpadkový koš. A to nemluvím o tom, jak u nich v zimě šetřili energii tím, že jim nastavovali teplotu v lednici na 1 (jedničku) a jim se pak v ní kazilo jídlo.. 

Tohle když člověk slyší a ví, že je to myšleno vážně, že to není Kozub, tak mu dojde, jak velký průšvih to tu ještě bude a že je opravdu třeba dle Vidláka: "neplýtvat svými zdroji, obezřetně zacházet s majetkem, zajistit si kus soběstačnosti a najít si kamarády, kteří to udělají také tak…"

A zatím co libtardi budou ve své hlouposti o zdroje příjmu přicházet, my, co používáme mozek díky zajištěné soběstačnosti máme šanci udržet si svůj standard. A hádejte, kdo bude o to své přicházet.. 

Všem krásný slunečný den!

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (64 hlasů)
Trvalý odkaz

Na jedné straně se mentalitou stále více podobají zfanatizovanému davu jako v KLDR.

1

2

3

4

A na druhé straně se už perou mezi sebou (klimablbci vs. buzici a tranďáci).

5

Průměrný počet slepic: 4.6 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

kteří jsou řádnými občany České republiky a nejsou vůbec v žádné válce, tak jsou o mnoho více  postižení "válečnou bídou", než mnozí tzv. ukrajinští uprchlíci. Inu, to jsou ty slavné české paradoxy.

Průměrný počet slepic: 4.5 (41 hlas)
Trvalý odkaz

tvou zemi ničí šmejdi, tak do boje s nimi vejdi.  Žeň je klackem, holí, tyčí do USA, Bruselu, či jiné píči!

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)
Trvalý odkaz

je jen jeden Výborný. Inu, když si dobrý manažér, tak na odbornost klidně ser!

Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

je jeden extra "vykulený". Důležitá je však věc, že "maká" jako mravenec!

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

nám zavlékl hnuj - ochránce barmský žen a jinak moravský chuj!

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Je možné dub přerazit chujem? Správná odpověď: Ano, ovšem za předpokladu, že chuj je dubový a dub chujový!

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Kolaps americké moci v přímém přenosu! Egypt oficiálně požádal o vstup do BRICS, Saúdská Arábie chce přesunout peníze z USA do čínské BRICS Bank a keňský prezident v parlamentu oznámil dedolarizaci Keni ve veškerém obchodu s africkými zeměmi! Keňa pod křídly AFREXIMBANK spustila systém na bezdolarové vypořádávání plateb mezi africkými zeměmi v lokálních měnách! Konec dolaru na africkém kontinentu je v evropských médiích zcela zamlčován, přičemž jde o největší událost roku na finančních trzích!

...Kolektivní západ svými sankcemi na Rusko otevřel Pandořinu skříňku, ze které začaly vyskakovat katastrofy likvidující západní země

Počítejte výstřely se mnou: Sankce vedly k likvidačnímu zdražení potravin, paliv a energií v EU pro občany a průmysl, v Rusku se ceny potravin, paliv a energií pro občany nepohnuly. Evropu drtí inflace, v Rusku je inflace i přes sankce minimální. Evropská ekonomika čelí recesi a poklesu HDP, ruská ekonomika v tomto a příštím roce mírně roste a poroste.

USA před pár dny čelily státnímu bankrotu a kongres musel zvyšovat dluhový stropy, aby FED rozjel mašiny a natiskl více dolarů. Rusko žádné problémy s dluhy nemá. Chápete? Představte si kripla, který natáhne samopal, nastaví automatickou palbu, stiskne spoušť a střílí se do obou nohou a s výrazem šílence křičí, ale ne bolestí od svých zranění, ale fanaticky a s přesvědčením šílence: Musíme uvalit více sankcí na Rusko! Více sankcí! Více sankcí! Více sankcí! Slava Ukraini!

Toto vystihuje situaci USA nejlépe: Prezident Joe Biden znovu upadl, tentokrát na pódium během slavnostního vyřazení absolventů Akademie vzdušných sil na stadionu Falcon v Colorado Springs ve státě Colorado. A přitom se ani nemusel střelit do vlastní nohy

A jaký je výsledek? Dlouholetí spojenci USA pomalu balí kufry a staví se do fronty na členství v BRICS, zatímco Afrika rovnou jde od dolaru honem a rychle pryč. Takový je obraz absurdního cirkusu s názvem “Hodnoty rozvinutého západního světa v době krize na Ukrajině.” Není třeba zdůrazňovat, kdo momentálně v této světové válce mezi východem a západem vyhrává. Zdegenerovaný západní svět dojíždí na vlastní eugenický autoregulus mechanismus.

https://aeronet.news/…il/

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)

Kde si tak dlouho létala?

Toncek mě tu obviňoval, že jsem tě snad i zabil. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Půlku června v ráji na jednom místě, kam jezdím už roky. Původně to mělo být 14 dní, ale letadlo jsme nestihli (cca 65 km jsme jeli 3 a půl hodiny, kdyby nebyly kufry, asi by to bylo rychlejší pěšky), cestovka musela schrastit hotel v Trogiru nedaleko Splitu, takže to nakonec bylo dní 15, ale dnes to vidím jako dobrodružství, bytˇ to skoro všem narušilo další věci. Bylo nás sedm (jako těch statečných) cizích lidí, se kterými jsme se znali jen ten jeden den, ale loučili jsme se nakonec všichni jako přátelé - maléry asi lidi stmelují... Do toho jsem přijela do rekonstrukce u nás doma, do toho největšího bince, protože se všechno opozdilo.., polní podmínky, nemám teď možnost ani psát na velkém PC jak jsem zvyklá.., na notebooku to je jiné, angl. klávesnice..., prostě na h... :-)..., i toho smajlíka hledám stylem pokus-omyl, na to si nezvyknu, zkrátka děs, asi počkám, až se to tu dodělá. Zdravím všechny...

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

😁

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

tako veli sveto Pismo. Bog če pital, gde ste bili, kad kod Tončeka niste pili.  Inu, dnes jsme a zítra nejsme... Taktéž  a nejen tímto zdravím Máju!

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Hvala liepa.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Pomalu a nenápadně obsazují zemi.  Podělali a zničili celé centrum České republiky – protože my jsme třicet roků mlčeli. Nyní dostáváme odpověď. Za naši lhostejnost, za naši zbabělost a za naši hloupost – ztratili jsme Česko. Rozkradli a rozprodali jej. Volby vyhráli ti, co chtěli vládnout bez ohledu na vůli lidu. Kdo jste volil Pětikolku a GPP? Proč nebyli do voleb nasazeni vlastenci, ale jen ti, co fandí Západu, drahotě, zbrojení a válce? Kdo dovedl zemi do bodu, kdy se těžko a draze žije? Budeme už jen přežívat a platit za vše? Fandím Ukrajině, ale bez tanků a Zelenského. Proč se na Mírové konferenci v Mnichově jednalo jen o válce a navýšení výroby zbraní a munice a vývozu na UA? To bylo jednání o míru? Všímáte si, že slovo mír, demokracie, příměří a jednání o ukončení války už dlouho nikdo nepoužil? Mrzí mne to přirovnání, ale jsme v bodě kolem roku 1933, kdy Hitler legálně získal moc a zbrojil, "zrušil" veškerou opozici, zavedl první "převýchovné" tábory pro odpůrce a NIKDO netušil, kam až to může dojít.

…………………………….

(Mnichovská konference o míru nebyla žádným krokem k ukončení bojů na Ukrajině, ale spíše sešlostí nepřátel Ruska naplněných nenávistí. Ta není důsledkem zamilování se do samotné Ukrajiny a jejích obyvatel. Jistě, určitý milenecký vztah k ní na Západu mají, ovšem jen ti, kteří bohatnou na korumpovatelnosti kyjevských státních úředníků a skupování toho, co Ukrajině ještě zůstalo. Nenávist k Rusku má v podstatě podobný základ, jako láska k Ukrajině. Tedy hamižnost Západu, která v případu Ruské federace dopadá na neúrodnou půdu. Rusové si totiž drze nadále dovolují zachovat celistvost své země, vlastní politiku, ekonomiku a přírodní zdroje. O ty jde samozřejmě nejvíce. I proto do Mnichova dorazil George Soros schopný rozvrátit jakýkoliv režim na světě. Tento pseudofilantrop patří do desítky největších škůdců světa a všude tam, kde se objeví dotek jeho dlouhých prstů a šustot jím rozdávaných bankovek, jde o likvidaci demokracie, logiky a politické korektnosti.

JAROSLAV ŠTEFEC: Největším paradoxem „mírové“ konference v Mnichově je fakt, že jejím zásadním výstupem je nikoliv nějaká mírová iniciativa, ale shoda většiny evropských účastníků na nutnosti pokračování války na Ukrajině.)

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)

už jsem se na Vás těšila.. Tady stále jen samí muži. Ať žije Mája..

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Díky, potěšení i na mé straně, pěkný večer.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Rád vás zde zase vidím naše milá bojovnice Včelko. Velice jste nám chyběla, chyběli nám vaše vlastenecké komentáře proti fialové totalitní hrůze. Doufám a věřím že budete nadále pokračovat zde na Kydech v našim společném vlasteneckém boji osvobození naší okupované vlasti od proamerických, probruselských a proukrajinských šmejdů, švábů, chciválků a vlastizrádců.

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

Jasná zpráva, Antoníne, díky za slova, zatím se rozkoukávám, spadla jsem z ráje opět do reality, doma ke všemu ještě přestavba..., musím se zase najít, politika mi vůbec nechyběla, zase se budu muset tedy zaklimatizovat do toho našeho "průseru". Zdravím!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Budeme zemí černých hub, které pošle Turek. Dnes když vidím někdejší bílou Francii, zemi Delona a Belmonda, tak s hrůzou valím oči své, jako nějaký nevěřící Tonda.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

ale blbci mají u nich bohužel větší vliv, jako ostatně i u nás.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/francie-sbirka-policista-smrt-francie.A230704_101543_zahranicni_dtt

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)