Poslední, co zbylo

Autor

Včera jsem zasadil brambory a řepu… byl krásný den, půda mi obeschla po deštích z počátku týdne a tak to šlo. Předpověď slibuje další déšť na dnešek i zítřek a to velmi vydatný. Musím říci, že to se nám na jižní Moravě v březnu a dubnu nestává. Zpravidla tu bývá poměrně výrazné sucho, které poškodí ozimy a zpomalí jarní rozvoj. Ale letos to teda nebude. Jednak byla dlouho zima, takže osení moc vody zatím nepotřebovalo a i když mrazy poškodily meruňky a další ovoce, pšenici to rozhodně prospělo. Jestli teď opravdu zaprší, tak máme zaděláno na velmi pěkné výnosy (a tím pádem nízké ceny).

O víkendu budu mít poslední letošní zabíjačku. Normálně už by se to nedalo udělat v takovém teple, ale loni jsem si koupil mysliveckou ledničku, která zvládne uchladit i dvousetkilového čuníka, takže se mi sezóna o něco prodloužila. Vypadá to, že na demonstraci (nebo na následnou blokádu) přivezu účastníkům nějakou tu výslužku…

Kdo chce letos něco pěstovat, má nejvyšší čas. Brambory, hrášek, řepa, vlastně všechno. Trochu pozdě je už na rostliny krátkých dní – ředkvičky a špenát, ale letos fakt byla dlouho zima, takže moc šancí nebylo. Zkusit se to ještě dá, ale nedivte se, když vám to rovnou půjde do květu. Zároveň máte měsíc čas na rajčata a další teplomilnou zeleninu. Ovšem je žádoucí začít předpěstovávat.

Včera jsem viděl první květ na řepkovém poli, takže za chvíli zase bude žluto a pokud mohu soudit, po mnoha letech poklesu, letos bude žlutých polí více. Není to proto, že by stoupla cena, ale řepka se nemusí dosušovat a netýká se jí budoucí podzimní hysterie s cenami plynu. Navíc, řepka se seje v srpnu, takže kdo ji zasel, stihl ještě staré ceny osiv i staré ceny hnojiv. Dost zemědělců toho využilo. Stejně tak se loni selo hodně slunečnice, ta se sklízí dřív než kukuřice, takže se po ní selo hodně ozimné pšenice. Zima byla v pohodě a dokonce celkem vodnatá i když bez mrazů, jaro bylo dlouhé a studené, vody asi bude dost… Pánbůh nás má rád.

Začněte si stavět kurníky. Do žní to akorát budete mít hotové, pak si pořídíte deset slepiček, koupíte jim u zemědělců levné krmení na celou zimu a budete připraveni. Já si letos k vánocům nadělil novou loupačku na ječmen… od podzimu už budu mít na zabijačkách vlastní kroupy.

Proč to všechno píšu…

V poslední době to vypadá, jako bych nemyslel na nic jiného, než na demonstrace… Vidlák kope za Rajchla… (před několika roky jsem takhle kopal za Babiše a předtím za ČSSD). Ale není to tak. Ne, nečekám, že stotisícová demonstrace smete tuhle vládu, ale když se dívám, jak Fialovi to vládnutí jde, tak mám už od podzimu neodbytný pocit, že se smete sama. Pomalu nemine den, aby nenaštvali někoho dalšího. Včera třeba Stanjura řekl, že sníží dotace do zemědělství a do průmyslu… Je třeba jim blahopřát, klasických pražských kafírníků zase není tolik a hodně lidí se drželo zpátky, protože si mysleli, že jich se fialová politika nedotkne…

Podívejte se na Macrona, jak se vrátil zpátky z Číny přeprogramovaný…

Američanům unikla data o Ukrajině a to bývá předzvěstí obratu v tamní politice…

O Rajchlovi vyšel na Seznamu jeden článek, který byl vlastně neutrální….

Myslíte, že to nic neznamená?

Hele, samozřejmě se to nemusí stát, ale moc může klidně brzy ležet na ulici. Budou nějaké volby a budeme rozhodovat, kdo bude napravovat škody. A protože tu pořád máme mlčící většinu, která se o politiku výrazně nezajímá (ale svým hlasováním rozhodne) a pořád tu máme velká média, která tu de facto vyrábějí politiky spolu s politickými neziskovkami, je zapotřebí každého počinu, kterým dostaneme do veřejného prostoru i jiná jména než ta, která to mají dobré u Václava Moravce. Proto říkám všem, kdo chtějí tomuto státu pomoci: běžte v neděli na demonstraci. Kdo se cítí ukřivděn, že nebyl pozván na pódium, tomu hlásím, že já jsem loni nebyl na pódiu ani jednou a stejně jsem se stal známým. Stačilo mi přijít pod pódium a psát o tom. Běžte, tlačte svým množstvím na vládu a svolejte si svoje příznivce. Já to také tak udělám. Budu zase od dvanácti pod pódiem, abych si podal ruce s těmi, kdo mě čtou.

Ano, budu mít i knihy.

Jednoho dne prostě bude Fialova vláda u konce a pak bude důležité, kdo tu bude mít nějaké jméno. Česká televize nikomu z nás prostor nedá a bude ozlomkrk vyrábět nové libtardí politické rychlokvašky, jen aby udržela situaci. A nemyslete si, oni tohle umějí. Takže je zapotřebí se prosadit sami.

Hele, víte co jediné v této zemi asi zbude, než se této vlády národní zkázy zbavíme?

Půda!

Zemědělská půda u nás pořád ještě patří dvěma a půl milionům vlastníků. Ano, máme tu velké hráče, ale i Agrofert, který je největší, vlastní jednotky procent naší půdy. A pořád má sídlo v naší republice, platí daně u nás a dodává především do potravinářských provozů na našem území, pro které platí to samé. Všichni ostatní velcí hráči tu vlastní spíš nějaké promile. Kdybychom to zprůměrovali, tak každé rodině v této zemi v podstatě patří hektar půdy. To není zase tak špatné.

Odtud budeme s obnovou začínat. Poslední národní bohatství. Sice vydojené a zbavené živin, ale pořád ještě naše. Civilizace začíná obdělanou půdou. Všechno ostatní je vždycky jen nástavba. Banky jsou v cizích rukou, průmysl je montovna pro Německo, doly se zavírají, kamenolomy se neotevírají. České zemědělství je také v rukou těch zahraničních bank, ale půda jejich ještě není. Česká půda z valné části patří Čechům. I agrobyznys je z velké části v domácích rukou. Zatím.

Je zapotřebí o tom mluvit s každým, kdo má ambice této zemi vládnout. V uplynulých měsících jsem to dělal. Nevynechal jsem jedinou příležitost, kdy se dala nastolit otázka českého zemědělství a kdy bylo možné navrhovat vidlácká řešení. Nevím, jestli nějaká nová vláda dokáže uhrát české zájmy v globálních procesech. Ale chtěl bych, aby příští vláda uvolnila své šílené předpisy a umožnila lidem na vesnici, aby půda byla i pro ně. Když mamina na mateřské umí udělat marmeládu pro své děti a neotráví je, může to dělat i pro sousedy a měla by mít možnost to dělat za peníze a zcela legálně. To samé platí pro víno, okurky i zabíjačky. Příští vláda nebude schopná dávat sociální dávky, protože pokladna je prázdná. Tak by alespoň měla lidem umožnit, aby se živili sami.

Sice jsem o zemědělství méně psal, ale více o něm mluvil v zákulisí. A nezůstal jsem jen u mluvení a psaní. Dnes jsem završil další fázi své práce, kterou jsem loni začal. Je to takřka přesně rok, co jsem si řekl, že musím rapidně zvýšit svůj dosah a udělat víc, než jen psát komentáře. Zítra s tím vyjdu ven.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (235 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Já se těším na tu lékařskou prohlídku a odvodovou komisi.
To bude vypdat nějak takhle:

https://www.youtube.com/watch?v=_xKVOzVwAFU

Za paní Černochovou a její rodinu!

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Najednou i sluníčkáři a voliči "Demobloku" budou "kriplové" z povolání, to uvidíte....

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

In reply to by grep (neověřeno)

Trvalý odkaz

I rozvedené se říká slečno?

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by freud (neověřeno)

Trvalý odkaz

máte recht, dokonce randí s bejvalým cajtem....

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by grep (neověřeno)

Trvalý odkaz

Už ne, ani ten s ní nevydržel. 😊

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Nová bomba od Seymoura Hershe na PRAVDIVĚ! Zmiňuje i ČR, jsme konečně slavnííí!

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

V poslední době nemine týden, v němž by se na veřejnost nedostala nějaká informace diskreditující toho či onoho politika. Mladá ambiciózní poslankyně tak nejprve najde ve své ložnici „štěnici“, ale o pár dní později už všichni vědí z tajně pořízeného záznamu rozhovoru se stranickými kolegy, že proti vlastní straně připravila s jejím koaličním partnerem „puč“. Je to pravda, nebo jen chvástání? A co se asi skrývá za vychloubáním stranického vůdce, který pro změnu na jiné nahrávce tvrdí, že prezident země „udělá, co mu řekne“? Žijeme opravdu ve společnosti, ve které jsou politické praktiky totožné s praktikami soukromých bezpečnostních agentur?

Na současné situaci je nejnápadnější totální rozpad politické důvěry, a to mezi společností a politiky, ale také mezi politiky navzájem. Jako kdyby politický provoz této země neurčovaly informace a údaje, které jsou veřejně známé a na jejichž základě můžeme vést demokratickou diskusi, ale naopak informace, o nichž veřejnost dosud neví, a které proto mají značný vydírací potenciál. Občanský princip veřejné rozpravy je dnes zcela potlačen fízlovským principem sbírání a využívání soukromých informací. V takové konstelaci ovšem hyne demokracie a rodí se policejní stát.

Někteří politici, jejich poradci a najaté agentury si začali plést politiku se špionážním filmem. Důsledky jsou katastrofální, protože namísto kritické rozpravy o konkrétních politických rozhodnutích a programech vládních nebo opozičních stran se veřejnost ve stále hysteričtějších křečích dohaduje o tom, kdo s kým proti komu kuje pikle, kdo co na koho ví nebo kdo s kým v čem „jede“. Díky tomu sice víme, že dnešní vládní koalice funguje jako pololegální společenství špinavých rukou, ve kterém se míra vydíratelnosti stala důležitější než vládní program. Současně si ale stále jasněji uvědomujeme, že takový stav může být jen předstupněm k autoritářskému režimu, který již žádnou důvěru potřebovat nebude, a naopak se bude posilovat všeobecně šířenou nedůvěrou a strachem....
Autor je profesor právní filosofie na Cardiff University ve Velké Británii. Jiří Přibáň

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Zase krásný článek. A co víc - dýchá z něj jarní naděje.

Průměrný počet slepic: 4.8 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

Rajchl:

VZBUĎTE SE!
Omlouvám se za naprostou upřímnost, ale tentokrát prostě nemohu jinak.

Tohle je výzva všem, kteří stále ještě žijí ve snu a nechápou, jak mnoho je nyní v sázce.
Každý den čtu desítky komentářů či zpráv ve stylu "musíte se spojit jako to dokázala pětikoalice, jinak je neporazíme."
A já na to už mnoho měsíců trpělivě odpovídám, že oni se mohli spojit proto, že se spojili jejich členové, podporovatelé a voliči.

Neútočí na sebe přesto, že mají úplně odlišné programy. Při jakémkoliv průšvihu kohokoliv z nich, drží pevně při sobě a celou věc "přemlčí."

Ani jednou jsem nezaznamenal, že by někdo ze STAN řešil směšné výšplechty Markéty Pekarové Adamové.
Neslyšel jsem žádné útoky ze strany ODS na Rakušana v kauze Dozimetr.
A neviděl jediný negativní komentář z TOP09 na Jurečku, když bezskrupulózně vydíral Viktora Najmona.

A my? Jen si někdo vymyslí sebeblbější pomluvu bez jakéhokoliv reálného základu, už se roztáčí kola klevet a drbů a hned se začne řešit, že tohle je určitě nějaká špína a že s tímhle tedy rozhodně ne.

Stále tady dopřáváme sluchu těm, kteří nemají žádnou jinou náplň, než to, že denně pomlouvají jiné, a to i přesto, že říkají, že mají společný zájem.

Ukažte mi jednu jedinou osobnost z názorového proudu 5K, která soustavně šíří pomluvy o Fialovi, Rakušanovi, Pekarové, či o komkoliv jiném z této skupiny.
Garantuji vám, že nikoho takového nenajdete.
Pokud by se někdo takový objevil, tak od něj okamžitě všichni dají ruce pryč.

Když pak protistrana vidí to, jak někteří tzv. vlastenci neumějí nic jiného, než hodiny a hodiny špinit jiné, tak se může potrhat smíchy.
Právem - protože oni tohle torpedování vlastních řad prostě nedělají.

Přesto, že je dělí tisíc programových bodů, tak táhnou za jeden provaz, neboť se shodnou na nejnižším společném jmenovateli - udržet se u vlády.

Co je pak naším nejnižším společným jmenovatelem?
Logicky opak - dotlačit vládu k demisi.

Přesto však denně sleduji hádky na sociálních sítích, o tom, jestli jsme stále Československo a o tom, že "bez vystoupení z EU se nic nepohne".
Tyhle debaty však jen nahrávají protistraně tím, že štěpí naši energii a odvádějí ji od onoho základního společného cíle, jímž je ukončení fialové bídy.

Tudíž všechny vyzývám k tomu, aby alespoň na čas odložili dohady o tom, co se stalo před 30 lety (protože to stejně nelze změnit), případně o tom, jestli se něco stane za 20 let (protože se současným složením poslanecké sněmovny je jakákoliv debata o odchodu z EU zcela zbytečná) a soustředili se jen na jeden jediný cíl, který nás všechny spojuje - ukončení působení vlády národní katastrofy v naší zemi.

Pokud chcete skutečné lidové semknutí, které jediné má šanci tohoto cíle dosáhnout, pak přestaňte žít minulostí či budoucností, nedopřávejte sluchu těm, jejichž jediným programem je špinit druhé, a zatáhněte společně 16. 4. za ten jeden špagát, který se jmenuje DEMISE!

Jistě, nikde není psáno, že to na 100% vyjde. Ale když už nic jiného, tak položíme základní kámen ke skutečnému semknutí všech občanů této země, kteří už nechtějí přihlížet marasmu pětikoaličního plundrování této země.

Druhá možnost je zůstat ponoření ve svém snu, který však zcela jistě nikdy nedojde naplnění.
Jedno je však jisté - dokud se budeme hádat o těchto tématech mezi sebou a dopřávat sluchu pomlouvačům, tak se nepohne absolutně nic.

Tak pojďme přestat planě debatovat o tom, co nás rozděluje a soustřeďme svoji pozornost a energii na jeden jediný cíl - odeslání Fialovy vlády na smetiště dějin.

A pokud toho skutečně chceme dosáhnout, tak je nezbytné přestat mluvit a začít něco dělat.
Se všemi, kdo tohle chápou, se těším 16.4. na viděnou pod koněm!

P.S.: Pokud souhlasíte, pak vás prosím o sdílení - je nesmírně důležité, aby co nejvíc lidí pochopilo, co je v sázce.

Průměrný počet slepic: 4.7 (80 hlasů)

Rajchl:
Stanjura už vymyslel, jak sníží schodek rozpočtu v příštím roce.
Vezme 24 miliard z vašich kapes!

Do nejvyšší sazby poputuje vodné a stočné, z 10 na 14% se zvedne sazba u léků, veřejné dopravy či u bezlepkových výrobků.

Že se toto zvýšení okamžitě promítne do ceny daného zboží či služeb, asi nemá cenu nijak podrobně rozebírat.
Seznam to eufemisticky nazývá "zvýšením příjmů státního rozpočtu".

Ve skutečnosti se ale především zvýší náklady občanů naší země.
Tedy jednoduše řečeno - z vašich kapes se do státního eráru přesune o 24 miliard víc než letos. Což v průměru představuje 2.400 Kč na každého z vás, včetně důchodců (zdražení léků v kombinaci se snížením valorizace penzí je pro ně skutečně likvidační) a kojenců.
Ale podle předsedy vlády jsme vše bravurně zvládli.

Tak co říkáte na tento signál?
Zase pokorně zaplatíte těm pětikoaličním fanfarónům, nebo se v neděli zvednete a na Václaváku jim vzkážete, že už toho máte dost?
16. 4. 2023

Průměrný počet slepic: 4.7 (49 hlasů)

Ten totiz sjednocuje celé SV tj Společnost Voličů,což právě je to super orechoveOdmitabzjistit v diskuzi proč politické formace nechtějí
1
Změnu režimu na takový,který by nekradl dvemtretiny příjmu.Nastest jsoumtu už 2 návrhy jaký režim by se mohl preferovat to jest
A.Socialni potažmo SOLIDARNI stát,který funguje u sousedu a ti kapitalisté z něho prokáže zbohatli.
B.Svycarska demokrace\ie a ta má u nás v republice dokonce i stranu která ji prosazje
2.
3.
4
5.
nebudu tyto boty co pět minut jmenvat neboť jsou saláti tak narušeni dnešním námi zvoleny režim kapitalismu bez přivlastkú,na kterém jsme zchudli a brzy budou z nás jen BIDNICI je totiž proti a ti kdo by nás mohli zachránit jsou tak leví ,že voličúm ani nezbyli,kdy se dokonce ukazuje ,že možná ani neplatí Ústava ,která nebyla schválena v referendu možná, že ani neplatí a tak by ji šlo vyměnit za A.nebo B.
Fertig no ni?

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Zelenskyj a jeho „kolektiv“ ukradli ze západní pomoci nejméně 400 milionů dolarů, píše dnes Seymour Hersh na platformě Substack

Expert citovaný Hershem přirovnal úroveň korupce v ukrajinských zakázkách k tomu, co bylo vidět v Afghánistánu, kdy v Kábulu vládla vláda podporovaná a řízená USA. Podle jeho zdrojů si ministerstva v Kyjevě konkurují ve zřízení krycích firem za účelem vývozu zbraní a munice, přičemž příslušní úředníci těží z provizí. Americká vláda mezitím prohlásila, že neviděla žádné důkazy o tom, že by západní zbraně na Ukrajině byly odkloněny jinam. Hersh to komentuje:
„Řada ministerstev v Kyjevě doslova “soutěží”, jak mi bylo řečeno, o zřízení krycích společností pro vývozní kontrakty na zbraně a munici se soukromými obchodníky se zbraněmi po celém světě, kteří všichni poskytují úplatky. Mnohé z těchto společností jsou v Polsku a v Česku, ale další údajně existují v Perském zálivu a v Izraeli. ‚Nepřekvapilo by mě, kdybych se dozvěděl, že existují i další na místech, jako jsou Kajmanské ostrovy a Panama, a že je v nich zapojena spousta Američanů,‘ řekl mi jeden americký expert na mezinárodní obchod.“
Hersh také v článku cituje zpravodajský zdroj, který popisuje lednové setkání mezi Zelenským a ředitelem CIA Williamem Burnsem . Americký úředník mu údajně předložil seznam 35 generálů a ministrů, o nichž je CIA známo, že jsou zkorumpovaní. Vysocí ukrajinští představitelé si také stěžovali, že Zelenskij „bere větší část peněz, než dal generálům“, vysvětlil zdroj a přirovnal setkání ke scéně z mafiánského filmu z 50. let. Reakcí ukrajinského vůdce bylo, podle Hershe, že o týden později vyhodil deset zkorumpovaných vysokých úředníků. Koncem ledna Zelenskyj propustil řadu lidí z kabinetu ministrů, regionálních správ a dalších částí ukrajinské vlády. Kyjev prohlásil, že tento krok byl součástí jeho protikorupční strategie. Všeobecně se tehdy očekávalo, že ministr obrany Alexej Reznikov, který se zapletl do skandálu kolem nákupu předražených potravin pro vojáky, bude odvolán, ale čistku přežil.
Hersh glosuje: “Těch deset, kterých se zbavil, se drze chlubilo penězi, které měli – jezdili po Kyjevě ve svých nových mercedesech,” řekl mi důstojník tajné služby.
Jak to mohlo Zelenskému tak lacino projít? Hershův zdroj obviňuje ministra zahraničí Antonyho Blinkena a poradce pro národní bezpečnost Jakea Sullivana z pokračující krize ve vládě USA, která údajně trpí roztržkou mezi Bílým domem a zpravodajskou komunitou.
Dva nejvyšší představitelé zahraniční politiky prokázali v souvislosti s ukrajinským konfliktem, že vedou svou soukromou válku s Putinem bez jakékoli politické úrovně a čistě ideologicky, píše Hersh: „Zelenského polovičatá odpověď a nedostatek zájmu Bílého domu nezůstaly nepovšimnuty a dodaly další důkaz o tom, že vedení Bílého domu je nekompetentní. To vede k totálnímu zhroucení důvěry mezi Bílým domem a některými prvky zpravodajské komunity. Další spornou otázkou, jak mi bylo opakovaně řečeno v nedávné zprávě, je pronikavá ideologie a nedostatek politických schopností, které projevují ministr zahraničí Tony Blinken a poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan. Prezident a jeho dva hlavní zahraničněpolitičtí poradci „žijí v jiném světě“ než zkušení diplomaté a vojenští a zpravodajští důstojníci přidělení do Bílého domu. ‚Nemají zkušenosti, úsudek a morální integritu. Jen lžou, vymýšlejí si historky. Diplomatické popření je něco jiného,‘ řekl mi zpravodajský důstojník a dodal, že to se mělo udělat ohledně Nord Streamu.“
Od výbuchu plynovodů, tedy od podzimu, se prý také datuje počátek roztržky mezi Bílým domem a zpravodajskými službami, kdy podle Hershe nařídil Biden zničení plynovodů Nord Stream v Baltském moři. O zničení plynovodů Nord Stream se v podle jeho zdroje v komunitě nikdy nediskutovalo, ani se o tom předem nevědělo. A neexistuje prý ani žádná strategie pro ukončení války.
Tolik Seymour Hersh ve svém dnešním článku na Substacku. Ještě máte chuť poslouchat řeči o nutné pomoci Ukrajině, kvůli které musíme „šetřit“ po stanjurovsku? Můžete také dumat, kolik mercedesů bylo zakoupeno z miliard korun, které šly na Ukrajinu od nás.

FB
The post Zelenskyj a jeho „kolektiv“ ukradli ze západní pomoci nejméně 400 milionů dolarů, píše dnes Seymour Hersh na platformě Substack first appeared on Pravý prostor .

https://pravdive.eu/news/29467/zelenskyj-a-jeho-kolektiv-ukradli-ze-zap…

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Článek Vidláka je výborný a s reakcí Máji rezonuji. Půda a lidé, to je skutečně jediné bohatství, které nám ještě zbylo. A pokud se má Rajchl dostat do vlády, musí se on i jeho stoupenci naučit "nebýt oslněn vlastní pravdou". A s tím souvisí umění kompromisu. V praxi to znamená neútočit ani se za každou cenu nevyhraňovat vůči potenciálním spojencům. Což není totéž jako s nimi automaticky souhlasit. Volby vyhrává většina, ne ten, kdo má nejlepší program.
Není co dodat. Díky oběma.

Průměrný počet slepic: 4.7 (48 hlasů)

In reply to by Janov (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak jste na to přišel? Jediné, co už asi půl roku hlásá, je, že zve na demonstrace VŠECHNY, kteří jsou proti vládě pětidemolice. A vysvětluje, že na podium nezve předsedy stran, aby to nedělilo lidi pod pódiem, ale zve osobnosti, které mohou oslovit všechny. A zve předsedy stran k účasti tak, jako se on zúčastňuje jejich demonstrací pod podiem. Rovněž na jeho demonstracích nikde nepropaguje svou stranu znaky a logy, ani ji nadbytečně nezmiňuje. To, že se představitelé jiných stran vztekaj, ze se nemůžou zviditelňovat, je jejich problém. A že se někteří lidé tim jejich fnukanim nechaj manipulovat je zas jejich problém.

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

BINGO a ještě jednou BINGO!!!!!!! Jestli to fakt, nepochopíme, jsme v PRDE::::LI, lidičky,už, se fakt vzpamatujte! Máte poslední šanci. Včera Pilip na CNN už avizoval prodej Budvaru a dalších posledních zbytků ČR. Stanjura si v šotu poklepával nožkou a do kamery, kdyby se nezdržel, na vás všechny vyplázl jazyk. Je to tragedie tohoto státu. Vláda hna hovno a lidi?, no, nechci být zlá. Podezřívám, že něco dávaj do žrádla, jinak se mi nechce věřit, že si TOTO nechají líbit, STRAŠNÉ!

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Rajchl se vyhraňuje? Nevyhraňuje?
Obávám se že ano.
Je pracovitý, obchází mnoho uživatelů sociálních sítí a sděluje své plány, zve na demonstrace, slibuje další "nátlakové akce", pořádá neskutečné množství přednášek po celé republice. To ho šlechtí.
Nicméně veřejně a opakovaně se vymezuje k některým subjektům, které řeší stejný problém-neschopnost vlády řešit problémy občanů. Výrazně se vymezuje ke spolupráci s ne malou politickou stranou KSČM, kterou se podařilo i v mnohém díky jejím vnitřním problémům vypadnout z "vyšší politiky". To už před tím dokázala KDU ČSL a také se nic moc nestalo. Zajímavé však je že KSČM systémově berou vážně i její bývalí výraznější kritici, než je sám fyzicky i jinak velký Rajchl. Asi mají důvod a nějakou větší životní zkušenost, že u této strany hledají ne sílu akce, ale příklad a zkušenost z vývoje, který se nevyznačoval jen bojem s "kulaky a vnitřním nepřítelem"
Pokud Rajchl nechce uvažovat o důvodech, proč zásadní odpůrci socializmu v dobách normalizace nyní hledají způsob komunikace právě s "prožitou zkušeností" této strany v celém jejím rozsahu a vývoji, může se mu to nevyplatit. Ne hned, ale třeba v budoucím vývoji. Je ještě dost mladý, aby se dožil tendencí, které k vývoji přibližujícímu se některým přerušeným zkušenostem může (pochopitelně nemusí, když bude občanská společnost spokojená a zajištěná po všech stránkách, na které si nyní ale i kdysi zvykla) společnost vracet.
Nicméně, poslední vyjádření představitelů KSČM k Rajchlem pořádané demonstraci 16.4.2023 vyznělo v tom smyslu, že nepotřebuje soupeřit s Rajchlem, a je si vědomo, že každé vystoupení proti naší vládě je potřeba podpořit, proto doporučuje svým členům se té demonstrace zúčastnit.
Ještě dodám, že různé opoziční strany a skupiny spolupracují na společném ujasňování nutných postojů opozičních sil pro možné příští řešení vývoje naší společnosti. Organizují k tomu veřejné panelové diskuse a semináře, které jsou většinou buď v přímém přenosu, nebo v záznamech zveřejňovány na sociálních sítích a na YouTube. Nevšimnul jsem si, že by se tam výrazně, nebo vůbec objevoval právě Jindřich Rajchl. Zaznamenal jsem v diskusích i zde na kydech, že nejsem sám, kdo nějak nevidí, že by Jindřich Rajchl dokázal nastínit, jak konkrétně chce řešit společenskou změnu po jeho případném vstupu do "vysoké politiky", třeba i v roli předsedy vlády. Nechci pochybovat o jeho slovech, že bude vždycky pracovat.....za svou zemi, za své občany. Chci mu věřit! Připomínám si však Věci veřejné, kde výrazně vystupoval vedle předsedy velmi známý a lidmi oblíbený Radek John.
Navíc argumentace Rajchla, že s KSČM nechce mít nic společného protože...je stejná jako podpora i odpor k našemu novému prezidentovi. Ty kroky se opírají o divnou berličku.
Komunisté vědí víc, než kdo jiný, jak ošidné je opírat se o pomyslnou i reálnou procentuální podporu voličů. Podpora vysokým procentem voličů, to už právě i komunisté zažívali. Na jejich zkušenost, kdy desítky let měli ve volbách 99,9% voličů na své straně a za zády nezměřitelné množství opozičně uvažujících, nejen tehdy známých disidentů doma i v zahraničí, lze těžko zapomenout a komunisté jsou si toho vědomi mnohem víc, než jak je patrné u současné vládní koalice. To by si měl, už v současném vývoji na opoziční scéně uvědomit i člověk, který přivede na demonstrace třeba i milión občanů.
Při jiném způsobu vymezování se ke komukoliv na opoziční scéně, než který vyjadřuje Rajchl, aspoň podle mého názoru, nemusí být vyloučeno, že celá ta scéna, včetně komunistů do čela v případně "vítězných volbách" pošle nejlepšího, nejpracovitějšího, nejschopnějšího. Za sebe bych nevylučoval ani právě osobu Jindřicha Rajchla. Obávám se však, že může sám sebe vyřadit právě v té konkurenci, kterou vytváří už teď, když jde spíš o to, co ještě vymyslí squadra azzurra fialové barvy. Stále si myslím, že ve spojenectví je síla a sebemenší dělení sil oslabuje i Rjchla.
Ještě dodám, že žádná strana, ani hodně historická ČSSD, ani o málo méně historická KSČM/KSČ nemusí být za každou cenu funkční stranou, působící v opozici mimo parlament, ani v parlamentu. Nic se nestane, když se nevzpamatují pod svým současným logem a názvem. Občanská společnost to nepochybně přežije.
To, co obě strany představují programově a má to zažité, nebo aspoň v představách, určitá část občanské společnosti, to se nedá zlikvidovat žádným pošklebováním a vylučováním kýmkoliv na politické scéně. Pokud si to chlapci a děvčata usilující o své postavení na kterémkoliv postu nechtějí uvědomovat, mohou se kdykoliv v budoucnu dožít překvapení. Žádné přepisování dějin, nebo jejich zamlčování určitou úroveň paměti a přenášené zkušenosti nelze vyloučit možnou příští potřebu občanů tu zkušenost využít. Tím spíš by asi bylo vhodné mnou vzpomenutých diskusních akcí účastnit.
Jinak držím palce zemědělcům i drobným pěstitelům včetně Vidláka, a chci doufat že se budou aktivně podílet na návratu k částečné soběstačnosti v této oblasti. Že budou schopni aspoň částečně nás na sídlištích uživit. Za sebe můžu hrdě sdělit, že jsem nečekal na výzvu Dana Vidláka a aspoň v některých druzích regionálních potravin si díky dostupným pěstitelům řeším částečnou obživu (ze stále omezenějšího důchodu) za velmi rozumné ceny. Ale to se musí ti vlastenci ve smyslu dostupných cen opravdu hledat. Není to jednoduché a není to zpravidla "za rohem"

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

Natož mě. Buďte příště trochu stručnější 😉
Ale zpět k Rajchlovi - že nemá rád komunisty? Není sám, celé rodiny, co zažily rozkulacovani v 50. letech, taky ne, přestože stáří komunisti vymřeli a ti noví se snaží, pořád je slovo komunista pro velkou část populace sprosté. Proto Rajchl nechce komunisty na pódiu - protože ví, že by se pod podiem nasralo hodně lidí a otočilo by se zády. A co bude, kdyby se povedlo vládu shodit? No přece nové volby! Nejvíc hlasů dostane Babiš , pak se do parlamentu dostane ODS, Okamura, možná Piráti a možná PRO nebo i jiná mala stranicka. A začne se pátrat po možné spolupráci. Vsadím boty, že odeesacky svině otočej jak na obrtliku a začnou se s Babišem kamarádit, aby zůstali u korýtka . Babiš není ideální, ale nebude mit sám ani 101, takže jeho pitomosti budou ostatní úspěšně bojkotovat. A o to jde. Petidemolici nelze zastavit.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

"Antagonismus je soupeření dvou neslučitelných nebo oponujících si subjektů, využívaný jako stylistický prvek také v umění (souboj dobra a zla)" Wiki

1/ Nic není jenom černé nebo jenom bílé. Nic není jenom dobré nebo jenom špatné. Nikdo nemá úplnou pravdu, pravda je vždycky někde uprostřed mezi protichůdnými názory. Když to někdo svým způsobem projevu nerespektuje (slovním obsahem, formou podání, průvodními emocemi), automaticky se tím vymezuje vůči ostatním. Respektive, ti ostatní to tak budou vnímat. Je to cesta k izolaci.
2/ Opakuji, volby vyhrává většina, ne nejlepší program. Až na řídké výjimky se většina získává tvořením koalic. Bylo by špatné, pokud by se PRO dostalo do stejné pozice, jako je dnes SPD.
3/ Přesto budu PRO volit a budu doufat, že se ve svých výše uvedených obavách mýlím. Nebo ještě lépe, že moudří lidé v PRO zmoudří ještě víc.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Za život jen debil nezmění názor, slova panského rezidenta emana. Zloději odjakživa srali na názory. Prachy, chechtáky, zlaťáčky to je to na čem se dycky spojí. Na čem se asi tak můžou spojit okrádaní blboni, pokud o tom vůbec vědí. Co je asi tak může sjednotit...

Průměrný počet slepic: 3.8 (15 hlasů)

Opak. To, že se nám žije stále hůř. Brzy se to schová pod jedno slovo. Bída.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Jj, bídníky sjednotí až Jean Valjean, kerej prý ukradl chleba a dostal za to pět let na galejích. A kvůli odporu na galejích mu přišli devatenáct let.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

BINGO! Konečně, Vám všem, co tu datlujete a plkáte, jak to nejde a proč ten NE. řekl Rajchl na plno, CO a JAK, vlastně to, co tady celou dobu píšu. Buď pla´Tte výpalné této vládě, NEBO POŘA´D všechno a všechny nekritizujte a začněme něco dělat, co tuto pohromu alespoň zmírní. Kdo chce moc, dostane prd! Staré, pravdivé...

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

půda nás nejn uživí, ale starost o ni, pobyt v přírodě člověka vnitřně dobije, nechá zapomenout na problémy.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

Ta půda užíví nejvíce lidí z panelových sídlišt. Ti mají rozsáhlé lány.

Průměrný počet slepic: 2.4 (18 hlasů)

zjevně nemáte, další nick Anonyma, že ? Řečnická otázka, konversace z mé strany končí.

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

A-jsi debil! jestli nemáš, krom rádoby vtipných glos nic k věci, nepiš, jsi za ještě většího hlupáka, než se jevíš.

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

díky zpomalení stránek.
Podívejte se na příspěvky začínající zde :
https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2131146#comment-2131146
Totožný příspěvek je vkládán pod jmény Karel a Milan. Díval jsem se zpět a považuji za prokázané, že Milan, Karel, Jarin, Ruda a Anonym je jeden a ten samý člověk.
To je ta jeich morálka, to je to pokrytectví, o němž stále píše.

Průměrný počet slepic: 3.3 (18 hlasů)

Měnění přezdívek je trapné.

Ale je zajímavé, že se nikdo nevyjádřil k obsahu, který dokazuje, že Vidlák zase kecal.
A zase se dokazuje smutný fakt, že si nikdo neumí informace dohledat/ověřit.

Průměrný počet slepic: 3.4 (17 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Osobně me zaujala ještě jedna věc. Stránky komentářů, které od "útoků" nefungují a vrací HTTP 500 jsou typicky stránky, kde je zmíněna nějaká pravda nepříjemná věc pro Sterzika nebo alternativu obecně.

V případě prvního "útoku" to bylo moje upozornění, že nižší desítky tisíc lidí (tedy nižší jednotky promile čechů) chtějí blokovat úřad vlády a rozhodovat o desítkách milionů. Po "útoku" byl tento komentář nedostupný a teď už je smazaný.

V případě druhého "útoku" to byla Sterzikova lež o "rušení důchodů". Dnes je část komentářů, kde je toto upozornění také nedostupná. Prý další útok :)

Potvrzené to samozřejmě nemám, ale budu sledovat další "útoky" :) Nicméně pokud by mě někdo kritizoval za pokrytectví při cenzurování komentářů, tak bych asi taky považoval za schůdnější nasimulovat "útok". I technicky by to pro autora webu bylo jednoduché vložit komentář, který stránku rozbije a ta se pak tváří jako nedostupná i když vrací 500 (tedy internal error).

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

nemá sebemenší právo někoho soudit.
A ten svůj zblitek, co může vypadat odborně pro někoho, kdo počítači vůbec nerozumí, ten jen opět prokazuje tvou debilitu.

Průměrný počet slepic: 2 (10 hlasů)

Nebudu zabíhat do detailů, ale pokud to označujete za "zblitek, co může vypadat odborně pro někoho, kdo počítači vůbec nerozumí" tak jste se co se týče vlastních znalostí webových aplikací pěkně odkopal.

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

To už mi přijde příliš komplikované.
Prostě se něco rozbilo. Svalovat to na útok je samozřejmě stejný nesmysl.
Mazat umí, nejen koza by mohla vyprávět, a svést to na spam filtr (což taky nemá, maže to tu ručně) taky umí a čtenáři mu to věří.
Nevidím důvod kvůli tomu "rozbíjet" stránky.

Ale samozřejmě mohu po Vidlácku dodat:
Stránky přestanou fungovat po zveřejnění nevhodného komentáře. Blokuje takto Vidlák nepohodlné názory? To si musíte domyslet sami... :)

Průměrný počet slepic: 2.4 (7 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Respektuji Váš názor, ale úplně nesouhlasím.

Pokud přestane fungovat jedna stránka komentářů ze čtyř (v případě druhého útoku) a právě ta, kde je nepříjemné upozornění, tak je to zvláštní náhoda.

Navíc samotný způsob, jakým přestane fungovat (interní chyba serveru 500) je podezřelý. Samozřejmě je tady i druhá možnost, že prostě nemají správně sanitizované vstupy a někdo toho využívá. Ale zase bych čekal, že redakční systém má sanitizaci vstupů pořešenou. Konec konců používají drupal, tedy ne nějaký homebrew systém.

>Nevidím důvod kvůli tomu "rozbíjet" stránky.
Za mě ten důvod vidím v tom, že se vyhne obvinění z cenzury a navíc si přikloní na svoji stranu své skalní podporovatele jakožto oběť útoku "úderky".

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Ten anonym snad člověk o sobě píše samé romány sám se přiznává k tomu jak to tady rozbíjí - kdo nejvíc kvičí z toho to fičí -

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

Asi máte problémy s chápáním psaného textu.

To je v pořádku. Každý máme slabé stránky.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Držte se od oslů s odstupem nebo začnete hýkat...

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Diskuse už je košatá a nepřehledná. Ta se ptám, co máte konkrétně na mysli?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Vidlák:"Přitom je to neuvěřitelné. Vláda vybrala neskutečné peníze na DPH, snížila valorizace, snížila zvýhodněné jízdné, má obrovské dividendy od ČEZu… a přesto je rozpočet v deficitu jaký tu nikdy nebyl. Samozřejmě žádný pravdomluvný intervjuk ani minutu nepátral po tom, co se s těmi penězi děje. Kam tečou? Na Ukrajinu, nebo na lipskou burzu? To se musíme domýšlet sami…"

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

- vždyť v tom, že ty prachy stát vybral jak říká Vidlák, má pravdu. Kam je rozfrcal? To by chtělo pořádnou inventuru. A tu asi nemůže udelat nikdo z protitabora, když petikolka sedí "na prameni"...

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)

Jde o to, že Vidlák místy lže, místy uvádí polopravdy a místo vysvětlení "jen řekne svůj názor", který má čtenáře navést ke stejnému dojmu. Třeba k výčtu výše:

Dividendy ČEZ za rok 2022 ještě nebyly vyplaceny ani schváleny. Schváleny s nejvyšší pravděpodobností budou, ale to se stane až v létě.
"rekordní DPH" je zavádějící, vybralo se víc díky inflaci, o podobný poměr stouply státní výdaje. Proto nemá smysl se soustředit jen na DPH, ale vztahovat ho k ostatním příjmům a výdajům. Stejné je to s důchody. Valorizace sice snížili, ale protože další zvýšení důchodů by bylo neúnosné, i vzhledem k nadstandardním valorizacím v předchozích letech.
Zrušení mimořádné slevy na jízdném sice proběhlo, ale ušetřily se jednotky miliard. Takže ve vztahu ke schodku rozpočtu, který Vidlák řešil, je to nepodstatné.

Podrobná inventura je možná, protože výsledky hospodaření státu jsou veřejně dostupné. Většinou je vyčerpávající se jimi prokousávat, ale pěkný souhrn se jmenuje "Státní rozpočet v kostce". Je to brožura, kterou každý rok vydává ministerstvo financí. Pokud si chcete udělat vlastní inventuru a názor, doporučuji.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by MerryJane (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ve vaší obsáhlé a nejspíš správné odpovědi mě zaujala slova, která slýcham velmi často jak od vlády tak z médií. Několik miliard sem nebo tam, to jsou jen drobné.... A hned se mi vybaví potměšilý Fialův ksicht, když snížili cenu benzinu o korunu, lidé řvali, že to vůbec nepoznali, a on jim z obrazovky kázal, že "korunka ke korunce"...
Proč tedy fialová skvadra nedává milionek k milionku? Dokud bude kdakat o drobných, když jsou ukradené z našich kapes, tak nikdy nic neušetří!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Ivusa (neověřeno)

Trvalý odkaz

Drobná ušetření jsou přesně ten milionek k milionku, o kterém píšete. Je potřeba šetřit všude a je dobře, že máme v případě jízdného o cca 2mld více (pokd si dobře pamatuji, nechce se mi googlit), než bychom měli. Potud OK.
Ale - jsou to drobné ve vztahu k tomu, kolik ještě rozpočtu chybělo. Takže nelze ptát, jak to dělal Vidlák, proč máme obrovský schodek, když jsme ušetřili drobné.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Máte naprostou pravdu. Je to tajné, mainstream o tom záměrně mlčí a pravdu se nedozvíme.
A proto se můžete každý měsíc podívat třeba sem: https://www.mfcr.cz/cs/aktualne/tiskove-zpravy/2023/pokladni-plneni-sr-…
Ale chápu, tisková zpráva je přísně tajná a najít ji, dá moc práce. Raději sežrat vše, co Vidlák předžvýká nebo co přijde WhatsAppem či řetězovým mailem... To je pak život o dost jednodušší...

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Dejv (neověřeno)

Trvalý odkaz

Diskuse už je košatá a nepřehledná. Ta se ptám, co máte konkrétně na mysli?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Jakožto Anonym (tedy jeden z Vámi zmíněných nicků) se musím zeptat na základě čeho to považujete za prokázané?

Já samozřejmě vím, že se pletete, takže se rád pobavím Vašemi pokusy o "prokázání" :)

A jenom pro jistotu: Vy jste autor tvrzení, důkazní břemeno nesete tedy Vy. Ne já :)

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

JE to z porovnání zcela zjevné. Mimochodem víš jaký je rozdíl mezi Cemperem v tomto videu a tebou zde ? Že Cemper alespoň vypadá, že těm nesmyslům, které říká, opravdu sám věří a že je konsistentní v názoru.

https://www.youtube.com/watch?v=2nA0Op3JkXA

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

Zjevné je to možná Vám, ale prokázáno to rozhodně není :)

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)