Předchozí volby naopak

Autor
Štítky

Pamatujete na poslední volby do poslanecké sněmovny? Ano, nad Babišem tehdy zvítězila SPOLUkoalice, která oproti předchozím volbám posbírala o 29 poslanců víc. Přepočty v jednotlivých volebních obvodech tehdy dopadly tak, že Fiala získal asi o čtyřicet tisíc hlasů víc než Babiš, ale SPOLU mělo 71 poslanců, zatímco hnutí ANO jich mělo 72. Piráti a Starostové dostali nakonec 37 poslanců (z toho Piráti jen čtyři) a SPD si sáhlo na dvacet poslaneckých křesel.

A to bylo všechno. Nikdo další nepřekročil pětiprocentní hranici pro vstup do sněmovny. Nejblíž tomu byla přísaha Roberta Šlachty, která dostala 251 tisíc hlasů, pak ČSSD (dnes SOC DEM), ti dostali 250 tisíc hlasů, pak KSČM, kteří měli 193 tisíc hlasů. Koalice Trikolory, Soukromníků a Svobodných dostala skoro 150 tisíc hlasů, Volný blok těsně nedosáhl hranice 1,5% a měl 71 tisíc hlasů. Ještě by možná stála za zmínku Strana zelených, ta dostala 53 tisíc hlasů. Pak už to bere rychlý sešup dolů, všechny ostatní strany a hnutí měly dohromady zhruba to, co Volný blok sám.

Byly to volby s heslem „všichni proti Babišovi“ a důvodem byl covid a všechno to, co se za ty dva pandemické roky stalo. Já jsem tehdy psal, že covid nebude tak silné volební téma, jak to vypadá a jako důvod jsem uváděl právě SPOLUkoalici, která na bilbórdech nebojovala s vlastní pandemií, ale bojovala s jejími důsledky – s „Babišovou drahotou.“ To nakonec slavilo úspěch, byť jak dneska víme, šlo o vítězství Pyrhovo.

Všichni ostatní bojovali s covidem a řešili to, co se po volbách už stejně nezopakovalo. Covid navíc skončil v den ruské invaze na Ukrajinu. Já tenkrát varoval před přeceňováním covidového tématu. Jestliže se v předchozím roce nechalo naočkovat proti covidu víc než šest milionu lidí, nemá smysl o nich říkat, že jsou ovce a zrádci, protože tohle fakt ke zvolení nikomu nepomůže. Ale to není až tak důležité. Chtěl jsem jen připomenout, jak vypadaly volební programy a volební hesla.

Když si vzpomenete, jak tehdy vypadaly bilbórdy, kdo z uvedených stran, které to dotáhly alespoň na padesát tisíc hlasů, kdo tehdy zdůrazňoval národovecký program? Jen Okamura, který národovecký prapor zvedl jako první a měl to v programu dlouhodobě. Ale i SPD tehdy asi 50% své kampaně věnovala dozvukům covidu.

Reálně vzato přišel Babiš díky covidu a „Babišově drahotě“ o šest poslaneckých křesel. To bylo všechno. Dvě koalice si v klidu jely svou kampaň o drahém pivu, nezvyšování daní a nutnosti snížit státní dluh, na což lidi slyšeli, protože jim neříkali, že jsou naočkované ovce a všichni ostatní jeli anticovid, antiwax, antiBabiš, ba dokonce to tak jel i jeho koaaliční partner ČSSD (dnes SOC-DEM).

Dopadlo to, jak muselo. Svým způsobem se tihle všichni utkali o oněch šest křesel, které Babiš reálně ztratil. Za chiméru těchto šesti křesel ztratili Socani všechno a to byli vládní strana s několika ministerstvy. SPD si udržela svoje voliče, ale neposílila, naopak trochu ztratila, KSČM o dost přišla a novým stranám to nestačilo. Reálně vzato, Pětidemolice tehdy zvítězila správným odhadem situace – se všemi ostatními jet antiBabiš, ale mluvit o daních, inflaci a nikoliv o covidu.

Myslete si o Babišovi co chcete, ale ten chlap dokázal v situaci, kdy byli všichni proti němu, v podstatě udržet pozice. V prezidentské volbě dokázal navíc naprostý majstrštyk – přesvědčit další milion voličů, aby překročili svůj stín a hodili mu to. Když už se přemohli jednou, bude už mnohem snazší, aby se přemohli i podruhé.

Teď jsme o dva roky dál. Vládne nám naprosto tragický Nutelliér, který dojebal, na co sáhl. Prakticky není rezort, který by fungoval… možná ministerstvo dopravy, prý budou stavět hodně dálnic. Ale jinak jde do háje průmysl i zemědělství, finance i zahraniční politika, spravedlnost i policie. O armádě ani nemluvím a ze zdravotnictví by se člověk po..al. Bez endiaronu.

Trikolora se spojila s SPD. V tomto týdnu podepsali koalici. Národovecká SPD se rozkročila o pravé křídlo. Šlachta, pokud jsem viděl, se spojuje se Šmardou, čímž se definitivně vymazal z politické mapy. Nula krát Přísaha je pořád nula.

Všichni ostatní se označují za pravicové strany a cílí na zhrzelé pravicové voliče. Macinka a jeho Motoristé sobě v podstatě chtějí dělat ODS revival, Svobodní jsou pořád stejní libertariáni jak byli vždycky, Soukromníci jakbysmet, dokonce i (sebe)Středula v odborech působí jako další pravičák, který si dává především záležet na tom, aby byl mediálně přijatelný, PRO na svém sněmu ztratila levé aktivistické křídlo a zůstala jen čistá pravice „z východu nepřišlo nikdy nic dobrého.“

Je jasné, že příští volby budou pod heslem „všichni proti Pětikolce“ a bude se hrát o to, jestli naše země bude součástí středoevropského prostoru spolu s V4, Polskem, možná Itálií a balkánskými státy a nebo jestli se stane sedmnáctou spolkovou zemí Německa, ale mám pocit, že vidím naprostou analogii s předchozími volbami, jen s obráceným znaménkem. Tentokrát je přetlak napravo. Zatímco minule malé strany oklovávaly Babiše a obraly o ho šest křesel, aniž by samy nějaké získaly, teď to vypadá, že malé strany budou oklovávat Fialu… Vzhledem k tomu, že Fiala Babišovi nesahá ani po kotníky, myslím, že ho oberou o víc, ale jestli jim to bude stačit na usednutí do sněmovny, tím si po posledních událostech už nejsem jist.

Nalevo je prostor. Podobný, jaký v minulých volbách vyplnila Pětikolka. Napravo je plno. Ať se stane cokoliv, někdo tam zhrzené pravicové voliče posbírá. Pokud někdo smýšlí pravicově a nemá rád EU, tak si bez problémů vybere. Liberály a eurohujery si vezmou Piráti. Ale kolik voličů zbývá nalevo? Těch, kteří to za žádnou cenu nehodlali hodit ani Rajchlovi, protože je pravičák (a teď už mu to nehodí tuplem), ani Babišovi, protože je prounijní a pro NATO… a nechávají si jako zadní vrátka SPD? Je zde prostor ještě pro nějaký projekt? Kolik je voličů, kteří by to hodili Švihlíkové, Kellerovi, Drulákovi? Kolik voličů by to hodilo Konečné? Kolik voličů by si přálo spojení jmenovaných?

Tohle všechno se rozlouskne v eurovolbách. Ty ukáží realitu všech volebních potenciálů. A podle toho se pak začnou plánovat potenciály koaliční.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (204 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Volební prognózy a volební matematika mi nepřipadají nijak zajímavé... Na to už musí být člověk politik...

Průměrný počet slepic: 2.9 (28 hlasů)

Srovnávací prognóza plnění programových bodů :

Jak uskutečnit? - Kdy očekávat? - Nakolik reálné?

Prognóza pro jednotlivé scénáře, např. při získání 5-10% hlasů ve volbách,
- v kontrolních bodech, např. 1, 2, 4, 6, 12, 24, 48 měsíců po volbách,
- s jistotou možná-doufejme-určitě nebo v % očekávané reálnosti.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Jak uskutečnit, Kdy očekávat, Nakolik reálné... nám už předvedla tato vláda. Něco jiného jsou scénáře a něco jiného pak realita. A kolik lidí tomu uvěřilo a naletělo...

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes já, když tedy dnes INZA už šel spát. Starý kocour byl holt rychlejší :(

Průměrný počet slepic: 3.5 (22 hlasů)

To by šlo :-)   Jeho počáteční názory na válku na Ukrajině bez problémů přestály vývoj na frontě i turbulence v oficiálním informačním prostoru. Všechny ty pravdomluvné veletoče od počáteční hysterie přes vítězné fanfáry až po současnou depresi. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

Jak na Vidlákově webu, pod jeho článkem, udělujete místo pro jeho komentování. Sebevědomí chlapci.

Průměrný počet slepic: 2.6 (34 hlasů)

.. a já to shledávám přínosným.. Říká se tomu spolupráce a dohoda. Když už k tomu vyzýváme Alternativní scénu, tak jim musíme ukázat, že to funguje.

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

díky za něj.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

-----------------------------

Za to, že Fiala lže,

může Babiš.

------------------------------

Nevěřím tomu,

že odpojili

dezinformační

weby, neboť ČT

stále vysílá..

Průměrný počet slepic: 4.7 (86 hlasů)

Jen pár slov nestačí před 5 hod. Zpravodajství Pravý prostor  149
Nacházíme se v době, kdy nám největší zločinci nastavují normy, jak máme žít. Jsou vytvářeny hranice povoleného, které ohraničují stále více naši svobodu, bez uzardění nás okrádají způsobem blížícím se vzniku kreditního systému, přičemž ti nejznámější zloději žijí v luxusu a přepychu. Daně dosahují závratných 85% toho, co vyděláme, takže zbývá hodně i na ty, kteří nedělají vůbec nic a přiživují se na zbytku populace. Včetně politiků. A média, místo aby byla hlídacími psi demokracie, se na těch největších zločinech podílí a jsou pasena těmi, kteří to vše způsobují. A některá z nich se navíc nestydí za tuto činnost požadovat vysoké poplatky umožňující jim předávat nám lži a ukazovat aroganci svých prolhaných zaměstnanců.
Přestože je známo, kolik peněz nás stojí Green Deal a ekoodpustky v podobě emisních povolenek jdoucí do kapsy překupníků s nimi obchodujícími, přičemž nic imaginárnějšího snad už nejde ani vymyslet, všichni platíme jako mourovatí.
Také víme, kolik nezdaněných miliard odchází každoročně na dividendách do zahraničí, přesto s tím nikdo nic nedělá, přestože je to obrovská část národního rozpočtu. Je nám aspoň částečně známo, že ti nejbohatší u nás mají své firmy a nadace v daňových rájích (včetně zesnulého ,,vlastence“ Schwarzenberga), ale Finanční správa šlape po českých firmách a středních podnikatelích a živnostnících se záměrem vysát z nich poslední zbytky toho, co tu zůstává.
Známe jména majitelů energetických společností schopných domluvit se s vládou na maximálních cenách elektřiny (momentálně nás v nic předčila jen Kolumbie), ale jen mlčíme a za rozsvícení žárovky dáváme xnásobně více, než za hranicemi. Dopad na průmysl už je natolik markantní, že u nás nic pořádného nevyrábíme. Odchází i ti, kterým vyhovovalo, že naši lidé pracují za žebrácké honoráře. Končí zavedené firmy přesouvající produkci kamkoliv jinam, hlavně od nás pryč. Je nám známo, že elektřinu vyrábíme nejlevněji v Evropě, dáváme ji však k dispozici kšeftařům na německé burze a až poté ji kupujeme zpět. Ostudný přístup politiků i producentů vytvářejících ,,hodnoty“ z toho, co tu bývalo společné a bylo vybudováno z našich daní, aby se to později šmelením dostalo do rukou nejbohatších, je ukázkou neúcty k občanům a chamtivosti těch, kteří to umožnili. Ani jeden za to nebyl nikdy obviněn, natož potrestán.
Vrátila se doba totální kontroly toho, co děláme.
Seznamy STB konfidentů byly ničeny, přesto řada z nich patří k VIP současného života a k hlavním moralistům. Petr Pavel poté ověšuje řády bývalé disidenty, buřiče či za zločince nebo za odpadlíky v době socialismu označované jednotlivce. Tehdejší stranický elitní kádr usazený na Pražském hradu vyznamenává tehdejší odpůrce režimu, který ho stvořil. Je to stejné, jako kdyby náčelník dopravní policie odměňoval řidiče s největším množstvím nastřádaných pokut a přestupků. Není to paradox?
Je velmi mnoho indicií svědčících o tom, že mnozí ztratili soudnost, přistoupili na hru, jejímiž smutnými aktéry jsou právě oni. Vytratila se jak úcta k okolí, tak i k sobě samotným. Laciná náhražka v podobě relativního dostatku ztrácí punc a s nástupem nedostatku se mnozí odkopávají.
Jedni jsou ochotni bojovat, jiní se vrací k podlézavosti a praktikám známým těm, kteří prošli obdobím normalizace. Jestliže za socialismu byly držhubným zaměstnanost, bydlení pro každého, možnost chalupaření a další výsady, které z Československa po roce 1989 dělali tučnou kořist pro západní ,,investory“, pak nynější vláda nemá co nabídnout. Mnozí se diví, že řada tehdejších kritiků režimu nostalgicky vzpomíná na jisté klady, kterých je v porovnání s dnešní dobou stále více. A k tomu přidejme vracející se totalitu, kontrolu všech a média hlásající jedinou pravdu.
Chtěl jsem napsat pár slov o současnosti a zjišťují, že je ve mně tolik vzteku, že bych napsal nejdelší článek v životě. Je mnoho dalšího, co mi leží na srdci a k čemu by bylo třeba se vyjádřit. Opravdu nechápu, že nestojíme v ulicích ozbrojeni vším, co lze vzít do ruky a netáhneme na Sněmovnu, Strakovku, ministerstva či na Kavčí hory. Že neobsadíme elektrárny, nezavřeme supermarkety a nepřinutíme vedení státu k rezignaci a nezasadíme se o zásadní změny. Kam se vytratila národní i lidská hrdost? Jak dlouho to chcete ještě snášet? JINDŘICH KULHAVÝ
/Pravý prostor/

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (112 hlasů)

V šedesátých a sedmdesátých letech 20. století se oproti teplotám z třicátých a čtyřicátých let mírně ochladilo. Klimatologové světu tvrdili, že za toto ochlazení může oxid uhličitý. Na Den Země v roce 1970 varoval Dr. Kenneth Watt,
"Svět se prudce ochlazuje už asi dvacet let. Pokud budou současné trendy pokračovat, bude svět v roce 1990 o čtyři stupně chladnější, pokud jde o průměrnou globální teplotu, ale v roce 2000 to bude bude již o jedenáct stupňů méně. To je asi dvakrát větší pokles, než jaký je třeba k tomu, abychom se dostali do doby ledové."

Článek ve Washington Post publikovaný v roce 1971 varoval: "V příštích 50 letech [v roce 2021] bude jemný prach, který lidé vypouštějí do atmosféry spalováním fosilních paliv, stínit tolik slunečních paprsků, že průměrná teplota Země může klesnout o šest stupňů. Trvalé emise po dobu pěti až deseti let by mohly stačit k vyvolání nové doby ledové."

Časopis Newsweek v dubnu 1975 prohlásil: "Existují zlověstné známky toho, že se charakter počasí na Zemi začal dramaticky měnit... Důkazy na podporu těchto předpovědí se nyní začaly hromadit tak masivně, že meteorologové mají problém s nimi udržet krok... Hlavním faktem je, že... zemské klima se zřejmě ochlazuje... Pokud je změna klimatu tak hluboká, jak se někteří pesimisté obávají, mohly by být její důsledky katastrofální."

V červnu 1975 Nigel Calder v časopise International Wildlife uvedl: "Pokračující rychlé ochlazování Země od druhé světové války je v souladu s nárůstem globálního znečištění ovzduší spojeného s industrializací, mechanizací, urbanizací a s populační explozí. V časopisech, novinách, televizních reportážích a knihách se objevovaly články o globálním ochlazování. Některá navrhovaná řešení této "krize" zahrnovala odebrání našich práv a svobod. Například Arnold Reitze, profesor na Case Western Reserve University, varoval: "Budeme nuceni obětovat demokracii tvrdým zákonům, které nás budou chránit před dalším znečištěním." V této souvislosti se objevily i názory, které se týkaly ochrany životního prostředí. Navrhoval zakázat spalovací motory, zavést přísnou kontrolu veškerého výzkumu a vývoje při výrobě a uvádění nových výrobků na trh a kontrolu populace s pokutou pro páry, které zplodí více dětí, než je maximální povolený počet."

Ve své knize Ochlazení z roku 1976 Lowell Ponte prohlásil: "Toto ochlazení již zabilo statisíce lidí. Bude-li pokračovat a nebudou-li přijata rázná opatření, způsobí světový hladomor, světový chaos a světovou válku, a to vše by mohlo nastat ještě před rokem 2000."
 
Desetiletí 30. až 40. let 20. století bylo nejteplejším během poslední doby. V šedesátých a sedmdesátých letech bylo zřejmé, že teploty klesají, i když současně stoupal obsah C02 v atmosféře. Jestliže C02, produkt spalování, způsobuje dnes globální oteplování, je poněkud nepochopitelné, jak se mohla Země ve stejné době ochlazovat a proč z tohoto ochlazení vinili stejný plyn - oxid uhličitý - jako z mírného oteplení po roce 1980.
Dnešní alarmisté globálního oteplování doufají, že si na tyto hrozivé předpovědi, které téměř dvacet let alarmovaly společnost, nikdo nevzpomene.
Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)

Vždyť sám uvádíš:

bude jemný prach, který lidé vypouštějí do atmosféry spalováním fosilních paliv, stínit tolik slunečních paprsků, že průměrná teplota Země může klesnout o šest stupňů.

Takže nikoliv CO2, ale jemný prach způsobuje ochlazení. Nejvíc se to projevuje po velkých sopečných erupcích, viz např. v roce 535 - dva roky poté ani stromy téměř nerostly, nebo Tambora 1815 - rok bez léta.
Až poté, co se systematicky začaly osazovat komíny prachovými filtry, získaly dominantní vliv na klima skleníkové plyny.

Ale docela by mě zajímalo, kde je možné dohledat novinové články ze 70. let - jde to i elektronicky nebo musí člověk zajít do archivu knihovny?

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

No máš pravdu, že v těch úryvcích se zrovna CO2 explicitně jako příčina globálního ochlazování neuvádí. Ale ten příspěvek byl o klimatickém alarmismu obecně. Nicméně AI na můj dotaz:
Během 70. let dvacátého století, propukala panika, že dochází ke globálnímu ochlazování způsobeném CO2, kdo byl zastáncem těchto teorií?
odpověděl ChatGPT:

V 70. letech 20. století byla ve vědecké komunitě široce diskutována otázka klimatických změn a mnoho vědců se zaměřovalo na problematiku globálního ochlazování. Některé studie a odborníci upozorňovali na možnost, že emise oxidu uhličitého (CO2) a dalších skleníkových plynů by mohly mít ochlazující účinek na planetu. Nicméně tato myšlenka nebyla tak jednotně přijímána jako dnešní konsenzus o antropogenním globálním oteplování.

Jeden z významných článků, který upozorňoval na možnost globálního ochlazování, byl publikován v roce 1975 v časopise Science a napsal ho Wally Broecker, který byl předním klimatologem. V tomto článku Broecker navrhoval, že pokles teploty by mohl být způsoben změnami v oceánech a možným zvýšením aerosolů v atmosféře.

Miloši, já ten tvůj prooteplující názor docela chápu, nemáš to daleko do Davosu, tam se přece každoročně pořádá Světové ekonomické fórum (WEF). Kde se ta alarmistická špička schází, asi ty jejich šílenosti prosakují do okolí. Doufám, že tě zatím nepřesvědčili, aby sis do deníčku zaznamenával svoji uhlíkovou stopu :-)

Taky to tam už padlo, aby každý obyvatel této planety ji povinně zaznamenával.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Dobrý den, testoval jsem AI ChatGPT docela dlouho, takže vím, že pravdomluvnost není jeho silná stránka. Byla by chyba argumentovat jeho výstupy a neověřit si je i jinde. Je to jazykový modul, který jen generuje psané texty. Dokáže velice dobře překládat z cizích jazyků, určitě lépe než Google Translator. Dokáže psát všelijaké texty, ale když nemá data, tak si je prostě vymyslí. Shodou okolností jsem ho testoval také na téma globálního oteplování a moje zkušenosti jsou: Neustále se mi snažil namluvit, že globální oteplování je nezvratně dokázáno a že to tvrdí všichni významní vědci (nechtěl o tom ani diskutovat). Studie prokazující opak mi vůbec nechtěl prozradit. Nakonec mi dal nějaké odkazy na studie, které se ukázaly nefunkční a jelikož je nenašel ani Waybackmachine, tak je pravděpodobné, že stránky ani nikdy neexistovaly. Pak jsem začal vyhledávat zmíněné studie podle názvu a pak podle jmen vědců, ale nenašel jsem nic. Ten modul si to prostě vymyslel. To asi nebude tento případ, protože Wally Broecker skutečně existuje a opravdu vydal v roce 1975 článek. Jen jsem chtěl upozornit na nedostatky ChatuGPT, aby se uživatelé měli na pozoru, co jim tento modul sděluje (důvěřuj, ale prověřuj).

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

ChatGPT zkouším necelé tři týdny, někdy dost intenzivně. Mám tedy verzi 3.5, ta je datově limitována podzimem 2021. Takže vše co tvrdí k novější době je její fabulace. Nakonec ta svoje data čerpala z netu, takže co tam nalezla, tím se ohání. Už párkrát jsem ji dohnal k omluvě, že v předchozí odpovědi se mýlila. Jinak, ale na rychlé zorientování dobré, člověk může svůj dotaz přesně specifikovat, tak že to je lepší než vyhledávání na netu. S určitými výhradami chválím.
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

Děkuji za krásný důkaz, že klimatický aktivismus má smysl.
Kdyby se v 70. létech nestřílelo od boku, a místo toho se více modelovalo, neklesla by prašnost v technologicky vyspělém světě tak rychle  :-)
U nás se na to víc začalo myslet nejmíň o deset let později, soudím podle vzpomínek na prašnost v Třinci na začátku 80. let.

Uhlíkovou stopu nesleduju, ale díky za motivaci poprvé něco odhadnout tímto nástrojem:
https://co2.myclimate.org/de/footprint_calculators/new
Už delší dobu jsem jen vegetariánem, podporujícím prdění krav v přirozeném prostředí na pastvě, takže zde je možnost ještě něco málo "vylepšit". Dřív se s lokálně vyrobenými produkty žilo asi také zdravěji, než s banány z Kosta-Riky, borůvkami z Kanady, ...

emi

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

byl výbuch sopky v 30. letech ??

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Durchschnittliche jährliche globale Temperaturschwankungen von 1850 bis 2022

Ta souvislost s válečným děním se projevuje markantně i poklesem průměrné roční teploty v letech 1945-6.

temp

Průměrný počet slepic: 2.2 (5 hlasů)

k podvodu zvanému "hokejkový graf" mám spoustu materiálu, ale musím se v tom přebrat, aby odpověď byla stručná výstižná. Možná zítra. Tvoje názory na Švýcarsko byly pro mě poučné. Ale, že tahle blbneš s klimatickými změnami, a že přitom argumentuješ něčím, co většina uvažujících lidí považuje za vyčpělý účelový podvod, to bych do tebe neřekl.
Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

O klimatické změně jsem si chtěl udělat obrázek letos v květnu, takže jsem shromáždil informace PRO a PROTI na dané téma. Všechny odkazy na zdroje mám pohromadě tady ( https://institut23.wordpress.com/page/14/ ) . Všechno vypadá velice věrohodně, jedná se o velmi propracovaný podvod krytý z nejvyšších míst. Ohromnou trhlinu v tomto příběhu představuje uniklá emailová korespondence vědců z University of England, kteří vytvořili pro Mezinárodní klimatický panel známý hokejkový graf. Z ní totiž vyplývá, že nejenže falšovali tvar grafu, aby vyšel tak jak chtěli, ale i že zastrašovali své oponenty a znemožňovali jim publikovat odlišné názory. Odkaz nahoře obsahuje také odkaz jak na celou zveřejněnou komunikaci v originále (tisíce autentických emailů s hlevičkami kdo kdy komu co psal), tak na překlad těch opravdu nejzávažnějších do češtiny. Toto považuji za jednoznačný důkaz, který je tak významný, že nic dalšího o klimatické změně vědět nepotřebuji. Zarážející ale je, ze se o tom sice psalo (aféra Climagate), ale pak se to vymlčelo a za dva roky už se jela Energiewende a záchrana planetky před uhořením na plné pecky. Tomu říkám skvělá práce novinářů...

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Dík za pohotovou reakci, díval jsem i na stránky "institutu", máš to pěkně zpracované po tématech, včetně závěrů. To oceňuju, já tahle důsledný nejsem. Potom mě to hledání dýl trvá. Na klimatické změny jsem si dělal názor snad ještě před Covidem. Dospěl jsem ke stejným závěrům jako ty. :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

Děkuji za pozitivní zpětnou vazbu :-) Institut je samozřejmě nadsázka, jedná se jen o poznámky pro mojí osobní potřebu (docela totiž začínám zapomínat a nebaví mě znovu hledat co už jsem někdy předtím našel) :-)

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

Inzo, prosím, jak nejsnadněji dokázat, že výše uvedený graf je falzifikát?

Pro věrohodnost mám tyto argumenty:
statista.com je důvěryhodná, velmi sledovaná stránka - 18 mil přístupů za měsíc
- každý graf má vpravo dole uvedeno tlačítko "Ukázat zdroje", stačí se bezplatně registrovat
- klimatická změna je natolik sledovaným tématem s hospodářskými dopady, že není snadné něco zmanipulovat
- pokud by graf byl "účelově zavádějící", spustila by se ostrá kritika na mnoha fórech, včetně vědeckých
- studoval jsem fyziku, takže mám určité povědomí, jak precizně se musí ověřovat fakta, než je něco publikováno

Nicméně děkuji za připomínky, projdu si ty "příslušné" emaily vědecké komunity.

Ps: A jak vysvětlíš letošní biblické záplavy v půlce Evropy a úžasné babí léto, jaké nepamatuji?

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

pravda začíná tam, kde končí signál "České" televize. Z toho vyplývá, že nevyhraje pravda a láska, dokud tady bude tato štvavá vysílačka...

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

Elita” pro sebe požaduje “Covidovou amnestii” 16. listopadu 2023

SVĚT: Bohužel pro Klause Schwaba a jeho spolupracovníky poslední dva roky nešly podle plánu. Ve skutečnosti byly pro globalisty katastrofou. Lidé po celém světě se pomalu, ale jistě probouzejí k pravdě o ďábelských plánech v zákulisí.

Nedávno se Schwab otevřeně chlubil, že Světové ekonomické fórum a jeho globalističtí partneři jsou blízko k vytvoření úplné kontroly nad lidstvem do roku 2030.

Světová elita se však nyní cítí nepříjemně.

Profesor newyorské univerzity Scott Galloway, který během pandemie tlačil na vlády, aby zavedly přísná blokovací opatření, nyní prosí veřejnost o odpuštění. Řekl, že drakonická pravidla jsou „zlá a zbytečná“.

Profesor na univerzitě financované WEF přiznal své hříchy během panelové diskuse Billa Mahera, kde veřejně uznal, že se mýlil, když stál na straně globalistů.

Zatímco se svět stále probouzí ke zločinům globalistické elity a nálada veřejnosti proti nim roste, elita propaguje myšlenku „amnestie Covida“ pro osoby s rozhodovací pravomocí, kteří zničili miliony životů v drakonických karanténách, nasazování roušek dětem a barbarské nařízení očkování.

Tváří v tvář hromadícím se důkazům o nedbalosti a přímé kriminalitě „elity“ zveřejnil Atlantic článek, ve kterém navrhuje amnestii pro Fauciho, Gatese, Bidena a další a zakazuje jejich stíhání.

Tím, že je však zbavíme odpovědnosti, odsuzujeme lidstvo k novým nebezpečným experimentům. Nejde jen o to, že WEF vyzval vlády, aby pod záminkou záchrany planety urychleně snížily populaci o 86 % a poskytly globalistické elitě vyšší životní úroveň.

Podle zástupce WEF Dennise Meadowse lze rozsáhlého vylidňování dosáhnout „mírově“. K tomu je třeba vymýt lidstvu mozek, aby se vyrovnalo se svým osudem.

Meadows je dlouholetým vůdcem globalistického myšlení a jedním z autorů knihy Římského klubu z roku 1972 o vylidňování, Hranice růstu.

Komentář autora: soudě podle počtu životů ztracených v důsledku karantény a nuceného očkování lidé pravděpodobně neodpustí iniciátorům a pachatelům teroru Covid.

AUTOR: Oblada

ZPRACOVAL: Peter008/Pokec24

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)
Trvalý odkaz

Nemělo být v textu místo Polska uvedeno Rakousko? Polsko je členem seskupení V4, které je zmíněno.

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

Polsko je tradičně, už od svého vzniku, Hyena Evropy, jejich sen je být stejná "velmoc" jako Německo a Francie, a nejlépe "od moře k moři"

Rakousko je nám kulturně blízké. I proto poslední císař Karel I zakázal vojákům udělat v říši pořádek, protože nechtěl, aby mezi jeho národy byla prolévána krev a aby se začaly navzájem nenávidět. Dnes můžeme plně docenit jeho státnickou moudrost.

Průměrný počet slepic: 4.9 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes budujme zdi, zachráníme Evropu.“ Klaus k 17. listopadu a dnešku

17. listopadu 👉 @cz24news

ČESKO: LISTOPAD 89 – JE, NEBO NENÍ CO SLAVIT? „Dnes to určitě na slavení není, na připomínání si étosu a základních myšlenek 17. listopadu a na nemilosrdnou analýzu příčin jejich postupného opouštění však ano,“ uvádí pro PL někdejší prezident Václav Klaus. Českému převratu předcházel pád Berlínské zdi, což Klaus komentuje slovy:

Dnes bych tedy zdi neboural, naopak, zdi (myšleno hranice) bych budoval. To by bylo cestou, jak zabránit sebedestrukci Evropy.“

Pane prezidente, oslavy 17. listopadu přicházejí v situaci, kdy je Česká republika i v západním tisku označována za „nemocného muže Evropy“, v ekonomickém smyslu. Mají občané stále co slavit?

Ekonomicky nemocná je Evropa jako celek. My jsme na tom z řady důvodů ještě hůře – vede k tomu vysoce industriální charakter naší ekonomiky, vede k tomu geografické umístění (bez kontaktu s mořem), vede k tomu špatná energetická základna naší ekonomiky a v neposlední řadě její mimořádná přeregulovanost a byrokratizace. Vede k tomu naše bezvýhradná akceptace všech absurdit zeleného blouznění. Vede k tomu také naší ekonomické úrovni neodpovídající štědrost sociální politiky. Vede k tomu ale i nezodpovědné předání našich bank a našich velkých podniků do rukou zahraničních vlastníků na počátku tisíciletí. Dnes to určitě na slavení není, na připomínání si étosu a základních myšlenek 17. listopadu a na nemilosrdnou analýzu příčin jejich postupného opouštění však ano.

V minulém týdnu byl premiér Fiala přirovnán k Milouši Jakešovi, generálnímu tajemníkovi KSČ. Šlo o srovnávací video stran cen potravin. A zejména a především, důvěra vládě poklesla na čtvrtinu občanů. Jde spíše o vysvědčení Fialově vládě, nebo o vážnější trhliny důvěry občanů v politiku?

Fialovo extempore s nákupním košíkem je skutečně mimořádné a lidová tvořivost se už na něm natolik vyřádila, že není důvod, abych to nějak rozvíjel. 17. listopad znamenal zrod důvěry občanů v politiku, dnes převládá nedůvěra. Fialova vláda stále hraje politiku aAntibabiš, a jen tím se jí daří nemít zcela nulové preference, což by si zasloužila.

Státní orgány titulují občanské aktivity, které vystupují proti členství v EU či NATO či vyjadřují odlišné postoje vůči válce na Ukrajině či v Izraeli jako „antisystémové“. Ukradl dnes někdo termín „systém“?

Členství v NATO a EU není prvkem systémové definice. Je to naše volba, kterou jsme v jisté chvíli vědomě a svobodně udělali. Systém nám nikdo neukradl, systém – jak politický, tak ekonomický –, který jsme vybudovali v 90. letech, „pouze“ výrazně zdegeneroval. Proto jsou jeho výsledky dnes horší. Jeho degeneraci jsme si způsobili sami, i když s vydatnou pomocí Evropské unie a jejích politik, které nejsou politikami svobodného politického systému a volného trhu.

Události 17. listopadu a dalších dějů u nás symbolizuje pád Berlínské zdi, klíčový předěl. Vy máte zásadní výhrady vůči současné podobě Evropy, hovoříte dokonce o „sebedestrukci Západu“. Vidíte nějaký další „pád Berlínské zdi“?

Mluvíte o pádu Berlínské zdi. Něco takového dnes už nemůže být v Evropě cílem. V posledních desetiletích jsme zbourali nejen všechny zdi, ale zbourali jsme i všechny hranice. A tím jsme umožnili masovou migraci, která v dnešní době – spolu se zelenou ideologií – destruuje Evropu. Dnes bych tedy zdi neboural, naopak, zdi (myšleno hranice) bych budoval. To by bylo cestou, jak zabránit sebedestrukci Evropy. Právě o tom je naše nová knížka „Sebedestrukce Západu 2.0 – Pád zrychluje“. Tam je toto všechno napsáno daleko podrobněji a vyargumentovaněji.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Ruské státní nemovitosti v Česku už v katastru mají plomby. Lipavskému stále nedošlo, že byl využit k nejsprostší loupeži a bezprecedentnímu porušení mezinárodního práva a úmluv 17. listopadu 2023         

 https://cz24.news/…uv/

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

Trapnost českých politiků nezná mezí. Profesor Nutella, profesor Penicilin, vytuněný motorkář bez helmy, paní, co radí čelit zdražení energií svetry, pistolnice, co střílí od boku, miluje zbraně a nenávidí muže. Přehlídka diagnóz, deviací a osobnostních poruch. Přehlídka hlouposti, namyšlenosti a neschopnosti. Co si občané zvolili, to mají. Komu není rady, tomu není pomoci. Oficiálně nejhorší premiér v čele. Ano, bude hůř. Fiala bude mít přezdívku Profesor Nutella, jeho poradci ji teď mají v trenkách.... 17. listopadu 2023 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

A kdo jiný? Až se budou sčítat "zásluhy" bude na jednom z předních míst.

(Vždyť se na něho podívejte. Já ho pořád vidím v tom vlaku do Kyjeva s blembákem na hlavě...)

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

kretén, který zkurvil vztahy s našim zdaleka největším dodavatelem energií. Jak říkají hospodští : nacista nebo komunista, hlavně že nedělá bordel a platí. Tak se má dělat hospodářství.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Strany a hnutí, které tu v uplynulých 34 letech vládly, nesou bez výjimky vinu za všeobecný politický, ekonomický, společenský, kulturní a mravní úpadek a katastrofální stav kdysi suverénního, všestranně vyspělého státu a hrdého národa. Připomeňme si, které to byly: ODS, KDU-ČSL, ODA, KDS, US, ČSSD, US-DEU, SZ,TOP 09, LIDEM(VV), PIRÁTI, STAN, ANO. Vůbec je neomlouvá, že údajným "vítězstvím" a úspěchem je naše členství v EU a NATO, že jsme konečně na Západě, že máme tržní ekonomiku a demokratickou politiku. Ruku na srdce - co z toho většina lidí má? Co tehdy 17. listopadu zahodili a co dostali? Zahrajte si tu známou hru na pravdu, napište na levou stranu plusy a napravo mínusy života vás, vaší rodiny a našeho státu v roce 2023. Ať se někdo odváží a udělá inventuru státu od 1. 1. 1990 do 31. 12. 2023. Ať nám předloží fakta a argumenty, ne jen propagandistické kecy amerických a bruselských politruků o tom, že jsme se nikdy v historii tak dobře, svobodně a bezpečně neměli. To by ale musela nejen de jure, ale de facto fungovat svoboda slova. Ne ve smyslu "můžete říkat své názory veřejně, pokud je to v souladu se zákonem"! Svoboda buďto je, nebo není.

Priorita je věc, která je důležitější než ostatní a mající přednost v řešení a udělání. Já vidím prioritu v odstranění libtardí politiky a všeho, co zvrácené pojetí liberalismu do našich životů zavleklo: Green Deal, LGBT+, multikulturalismus, politickou korektnost, inkluzi, klimatismus, genderismus aj.

Co ale považuji za zvlášť škodlivé nejen pro stát, ale v důsledku i pro každého jedince, je destruktivní pojetí demokracie jako individuální svobody bez osobní odpovědnosti a práv bez povinností!

Symbolem zvrhlosti libtardí ideologie a politiky se stalo naprosto diletantské a proto zákonitě škodlivé vládnutí koalice ODS, KDU-ČSL, TOP 09, STAN a Pirátů. Symboly, představitelé a obhájci něčeho škodlivého a nebezpečného museli být a také v historii vždy byli odstraněni od moci a svého vlivu. 

V příštích, možná že mimořádných, volbách nedám můj hlas žádné ze stran pětikoalice. Je pro budoucnost nanejvýš žádoucí tyto strany a hnutí nepřipustit k moci, k rozhodování o nás a republice. Už by neměli mít nikdy možnost (kromě jen té verbální) zasahovat do zákonodárství. Vždycky bude vládnutí kohokoliv z ANO, SPD, KSČM, SOCDEM, Přísaha, PRO nebo Svobodní lepší, než současní dezoláti! Hodím hlas kterékoliv z těchto stran, pokud ale nebudu přesvědčený, že by to byl ztracený hlas. Možná se ale do voleb podaří vytvořit "jednotnou kandidátku" stran a hnutí hájících zájmy většiny (protože nelze vyhovět všem a kdo tvrdí že ano, tak lže), českého národa a státu ve smyslu hesla "Česká republika na prvním místě!"

A jaké bych si představoval další vládnutí? Třeba ve smyslu tady nedávno zveřejněných 20. bodů PRO.

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

opravdu ??

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

přišel na to, jak regulovat teplotu na Zemi. Vypínáním a zapínáním prachových odlučovačů na komínech. To je na Nobelovku za fyziku i světový mír !!!

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

je to každopádně nejlevnější "řešení" globálního oteplování.

Pokud do výpočtu nezahrneš zvýšené náklady na zdravotnictví a snížení kvality i kvantity pracovní síly.

Průměrný počet slepic: 2.6 (9 hlasů)

proti větru, dešti, vy, dnešní zhlouplí  aktivisté si troufáte dokonce na Slunce. Lidská činnost se na produkci skleníkových plynů podílí 6%, z toho Evropa pouhými 4% z těch 6. A kvůli tomu zlikvidujeme hospodářství a vrátíme se do jeskyní ? No, já mám Moravský kras za barákem, tak bych si nějakou jeskyňku zarezervoval. Ale čím budu topit ?

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

https://medium.seznam.cz/clanek/milan-smutny-prestizni-studie-usa-lng-je-pro-zemi-emisne-mnohem-horsi-nez-spalovani-uhli-30776

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Když autor nemá čas ani přečíst si, co napsal:

 sází na technologie, jež jsou v plenkách nemá ještě vůbec neexistují.

Průměrný počet slepic: 2.2 (5 hlasů)

že ti ten článek nevoní 😁 kdo nejde s námi, ten jde proti nám, že ?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

já spíš na selský rozum

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

Agri fotovoltaika neřeší žádný z problémů které má neagri fotovoltaika to je rozkolísání energetické sítě, nutnost vybudovat a také zaplatit záložní zdroje které budou hodně drahé, protože jejich amortizační náklady budou vzhledem k nárazovému používání mnohem vyšší. Také nutnost zavádět drahé regulační prvky prodražuje fotovoltaiku ať už je jakákoli, a také omezená životnost a výkon klesající s časem.

Cituji z jednoho článku o Agri fotovoltaice:

    Podle něj fotovoltaické panely, pokud tedy nevadí oku estéta, vinohradům nijak neškodí. Chytají dostatek slunečního svitu pro výrobu elektřiny, ale neubírají révě paprsky, které potřebuje.

Tento citát odporuje základním fyzikálním zákonům, na které se tak rád odvoláváte. Světlo, které vyprodukuje elektřinu nutně musí chybět zemědělské plodině pod ním. A vinná réva je na slunce hodně náročná a na jakoukoli změnu v oslunění reaguje.

Také náklady na konstrukce, na kterých jsou takové panely upevněny budou vysoké, pokud se nesmíříme s tím že nám je nejbližší vichřice neshodí a neroztříská.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

klidně i SOCDEM. Nic nemůže být horšího, než vláda pětikoalice s generálem na Hradě. Po Bílé hoře a Protektorátu Č+M je vláda lobotomních liberálů třetí tragédií našeho národa. Víte ale co je na tom vůbec nejstrašnější? Že si Češi, svobodně a dobrovolně jako stádo idiotů, takové hňupy do svého čela zvolili!

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

že Šmarda není žádný posun dopředu, ale zase tolik mě ty socanské zbytky  nezajímají

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)