Přehnaná reakce organismu

Autor

Takhle to bývá, ne? Cytokinová bouře… To prý zabíjelo lidi za covidu nebo za španělské chřipky. Organismus přehnaně zareagoval na realtivně malé nebezpečí, protilátky nebyly schopny rozpoznat, kdo je v těle nepřítel a kdo je přítel a tělo nakonec spustilo protokol „zabte je všechny bez rozdílu.“ Velmi snadno se ale může stát, že tělo kromě choroby nakonec zabije i samo sebe.

Přesně takhle to teď mají tam v Izraeli a Palestině. Dlouhodobě neléčenou chorobu, která už dávno přešla do chronické fáze. Nenávist až za hrob. Už dávno všichni léčbu vzdali. Zřejmě byla neléčitelná už před dvaceti roky. Každý, kdo se doopravdy upřímně pokusil tuto nenávist vyléčit, byl nakonec zavražděn a vždycky se našel někdo, komu vyhovovalo ten oheň ještě rozfoukávat. Choroba zůstávala, pozvolna se rozlézala do celé společnosti a nikdo už si vlastně nepamatuje dobu, kdy Palestinci bez problémů pracovali v Izraeli a chodili se bavit na stejné diskotéky s Židy.

Choroba občas propukla… Nějaká ta intifádička, nějací postřílení Palestinci od osadníků na Západním břehu, nějaká ta raketka Hamásu či Hizbaláhu… občas delší hospitalizace jako při operaci Lité olovo a podobně. Vždycky se to nějak zaléčilo, ale nikdy se neřešily příčiny, jen následky. Izrael nenalil miliardy šekelů do nějaké vzájemnosti, ale do Iron Dromu. Neřešilo se, proč z Gazy lítají rakety, řešilo se, aby nedopadaly na Sderot. Jak by řekl Jan Hnízdil, léků přibývalo, ale pacient se neuzdravoval.

A pak se to jednou stalo… Choroba propukla o něco víc. A výsledkem je přehnaná reakce organismu. Izrael už nedokáže rozlišit, kdo je v Gaze civilista a kdo je terorista. Nenávist je už příliš rozlezlá a zasahuje všechny orgány. Pozemní operace v Gaza začala po dvou týdnech intenzívního a nerozlišujícího bombardování.

Výsledkem je řežba, která má potenciál Izrael zničit. Přehnaná reakce organismu na kterou naváží další přehnané reakce.

V Turecku se včera konala milionová propalestinská demonstrace. Vystoupil na ní sám prezident Erdogan, který zřejmě už plánuje, že nejlépe se mu bude proti Izraelcům bojovat v Arménii. Nejsilnější armáda v NATO stojí pevně za Izraelem a druhá nejsilnější armáda stojí pevně za Palestinou. A hádejte, která z těchto dvou armád je nejsilnější tam na Blízkém východě?

Co asi udělají turecké komunity v Německu? Všichni Němci, co se jmenují Erdogan Atalay, to viděli projev tureckého fírera se jim určitě líbil podstatně víc než Němcům, co se jmenují Helmut. O Británii ani nemluvím, Londýnský starosta se jmenuje Sadiq Khan a už podle jména fakt nebude stát pevně na straně Izraele.

Já to Netanjahuovi vůbec nezávidím a vůbec se nedivím, že se v posledních dnech tváří velmi ponuře. Je radost mít za spojence senilního staříka, který běžně zdraví jeřáb. To fakt chcete. Ale co ho muselo dorazit, když za ním přijel Fiala. Netanjahu mu velmi ustaraně říká, že nastala izraelská nejtemnější hodina, Péťa se mu tlemí do obličeje a pak přečte z papíru zdravici, díky které teď všichni víme, že poslední dva roky ve světě bojoval za naše zájmy, aniž by uměl anglicky. Nejspíš vůbec nepochopil, co mu izraelský premiér vlastně řekl.

Mimochodem… Péťa si dal na fejsbůk reklamu, že v EU prosadil právo Izraele na sebeobranu. Vidíte, nebýt Fialy, tak by Izrael neměl právo bojovat. Až Blyštivý to zařídil. Tohle stojí pevně za Izraelem. Izraelské vedení musí být štěstím bez sebe… To se tak staráte, aby za vámi stála nejmocnější koalice světa, na kterou máte ty nejlepší páky, ale ona bohužel svojí moc vystřílela na Ukrajině a každého, kdo je před tím varoval, označovali za ruského kolaboranta.

Izrael by potřeboval, aby někdo uměl uklidnit Turky. to by mu fakt pomohlo. Potřeboval by, aby někdo udržel Írán a Hizballáh mimo hru. Potřeboval by, aby Saúdové nevstupovali do protiizraelských jednání, potřeboval by, aby Američané měli plné sklady zbraní, které by mohli promtně dodat a potřeboval by, aby se posledních dvacet let nepřipravoval na úplně jiný způsob boje… Prosím všimněte si, že dneska už každý blbec vyrábí Šáhidy, které jsou levné a jejich dolet je vyšší než tisíc kilometrů.

Místo toho za nimi v jejich nejtemnější hodině stojí Blyštivý Péťa, který už Palestincům vyslal jasný signál…

Někdy se organismus po takové bouři ještě vzpamatuje. Ale dost často to skončí špatně. Hodně špatně. Dostali jsme se do fáze, kdy bude choroba ničena zároveň s tělem a nebude se brát ohled na nic a na nikoho. Metastáze jsou v každém větším evropském městě. V Berlíně už židovské domy kdosi označoval…

Náš svět umírá. Dojíždíme na dlouho neléčené choroby, dojíždíme na pýchu elit, které si myslely, že jsou pány světa. Dojíždíme na korektnost, dojíždíme na hodnotovou politiku, dojíždíme na odstěhovaný průmysl, prázdné sklady a vzývání zeleného boha, který neodpovídá, jen vyžaduje stále větší obětiny. Cytokinová bouře právě začíná.

Můj bratr včera napsal trefné motto: Každá válka začíná velkohubými prohlášeními zúčastněných stran. Zbytek války už se jenom ověřuje, nakolik ta prohlášení odpovídají realitě.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (326 hlasů)

Komentáře

mám pocit, že toto je jeden z Vašich nejlepších textů. Není optimistický, spíše pochmurný. 
Já fandím multipolárnímu světu, vidím v něm budoucnost. Ale žiju samozřejmě tady na Západě, což je to dost schizofrenní situace. Vysvobozením by bylo, kdyby se už začala hlásit ke slovu, nová generace západních politiků, kteří už nebudou mít hegemonistický komplex, ale pochopí, že místo Západu je v jednom z pólu multipolárního světa. 
Ovšem skutečné problémy nastanou s neoliberální elitou, která si přivlastnila dost velkou část bohatství tohoto světa a odvozuje od něho svoji politickou moc. Ti se svých pozic nevzdají bez boje a vítězství nad nimi vede pouze přes ekonomický kolaps Západu. A to nejsou pěkné vyhlídky, ani pro naši zemi.
Průměrný počet slepic: 4.8 (143 hlasů)

jen se na čas rovnováha sil natolik vychýlila ve prospěch USA, že se zdálo, jako by ty ostatní síly zanikly. Když Putin v roce 2007 v Mnichově multipolaritu reklamoval, bylo to možná trochu předčasné a Američany tím smrtelně urazil. Trvalo tak dalších patnáct let amerických zahraničněpolitických omylů a ekonomického růstu Číny, než se, nejspíš s předem zajištěnou čínskou podporou, rozhodl jim existenci dalších sil prokázat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (62 hlasů)
Trvalý odkaz

Válka je, když se zabíjejí lidé, kteří se vzájemně neznají, na rozkaz lidí, kteří se dobře znají, ale vzájemně se nezabíjejí.

(Albert Einstein)

Průměrný počet slepic: 4.9 (126 hlasů)
Trvalý odkaz

Eurosajuz, na příkaz USA si to totálně rozesral s Ruskem, úspěšně dokončuje rozesrání s Čínou, a nyní zahajuje rozesrání i s arabským světem.

 

Izrael bude páchat terorismus, genocidu, etnické čistky a krádeže cizích území nadále, vlastní totiž od USA a jeho podržtašek z Eurosajuzu bianko šek na jakoukoli lumpárnu.

USA to ještě 20-30...50 let může mít u prdele a škodit a zabavovat (krást) na všechny strany. Skrz dolar (ještě prozatím) drží podstatnou část světa za koule, a navíc mají vlastní zdroje surovin a uhlovodíků.

Rusko se udělalo samo pro sebe, navíc rozvíjí dobré vztahy se stále více zeměmi mimo zdegenerovaný tzv. "vyspělý západ".

Čína, to je nezastavitelný vlak, co jede do kopce, a nové přátale si získává penězi, technologiemi a pomocí.

Eurosajuz? Ten nemá nic, krom hromady zvrácených ideologií a komplexu nadřazenosti. Vysralo se na nás dlohodobě šikanované Rusko, vysere se na nás vyloženě trapně polouvaná Čína, a nově se na nás vysere opětovně zrazený arabský svět. Litr benzínu bude stát jak půllitr špičkového koňaku. ;o/

Průměrný počet slepic: 4.9 (114 hlasů)

Eurosajuz má Grétu a podobné ... (takže je v piči)

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

byť se za sebe nemusím opírat o citáty osobností. Prožil jsem vojnu, aniž bych byl ve válce vojensky naostro využitý, ale celou dobu služby jsem si byl vědomý toho, že pokud by došlo k válečnému střetu, byl bych spolu s mnohými dalšími na mušce na rozdíl od nemalého množství nadřízených a zejména politiků.

Daniel nám dnes předložil dva úvodní články, ale nejvýznamnějším ať chceme nebo ne, je dnešní/včerejší  105. výročí vzniku ČSR.

Tím spíš si jsem vědom současného vývoje a hnusného plácání játry PePa včera na Pražském Hradě. Jsem zvědavý, co k tomu dneska napíše zrovna Daniel Sterzik.

Pro mě bylo zajímavé srovnat vystoupení všech třech žijících prezidentů, z toho dvou ex.

Velmi zajímavé pro mě bylo především setkání osobností, které uspořádali představitelé svazu bojovníků za svobodu. Nebylo pro mě překvapením, že po sobě promluvili ex. prezidentem Zemanem počínaje, přes ex. premiéra Paroubka, také Kateřina Konečná a na ní navázal kdo jiný, ale pro mě překvapivý, Jindřich Rajchl. Kouzelná pro mě byla účast přátel ze Slovenska, kterých jsem si tak nějak nevšimnul na oficiálním aktu za účasti našeho "nejúhlednějšího" prezidenta všech dob.

Že by si Jindřich Rajchl uvědomil, že společnost je už tak daleko, že je nutné si stoupnout i vedle předsedkyně současných komunistů a podceňovaného bývalého premiéra?? Asi se dozvíme, co je za tím skutečně.

Daniel-Vidlák stále opakuje, že v čele musí být "OSOBNOST". Určitě ano, ale ta osobnost se od prvního představení před veřejností do posledního dechu musí opírat o program srozumitelný a průběžně realizovaný ne jen "věrnými" ale celou společností. Zároveň si musí dát pozor na kult osobnosti, protože ten hrozí úplně každému, kdo je vážený a oslavovaný. Herci a zpěváci mohou dokumentovat, mnozí politici zažili a někteří nepřežili.

Jestliže ti komunisté v čele se stále ještě s mladou Kateřinou , spolu s PRO s Jindrou, a mnohými dalšími subjekty nenastaví jinou představu, než odstranění současné neschopné vlády, když program nebude představen tak, že ne osobnost a strana, ale občanská společnost s množstvím možných problémů musí přijmout odpovědnost, se všemi důsledky, a program doplňovat a rozvíjet, potom osobnost i strana opět pohoří a s nimi i jejich voliči, tedy celá společnost.

Nebo si někdo myslí, že období po druhé světové válce a především po roce 1948 bylo ukončeno JEN vlivem změny priorit mocností? 

Průměrný počet slepic: 4.7 (74 hlasů)

plácala mu k tomu na jeho mravní úrovni chátra. Všechno bylo krásné a tak fér, nadšeně řve vyznamenaný, katolický Lucifer. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

ale oč je lepší stádo (přesněji 108) blbů ve sněmovně? Kteří zadlužují republiku a drží je pohromadě, jenom ta chuť po plném korytě. Přičemž, zájmy národa mají zcela u řitě.

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Stoupnout si vedle politického rivala? Co je na tom špatného? Ona by ta politická soutěž měla být skutečně soutěží idejí  a ne metání hnoje na protivníka. Takové to  "Mám lepší nápad, pojďme..." Politická funkce by neměla být prostředkem ke získání vlivu a vydělávání peněz. 

Já vím, samé by...  Ale nemůžu nic víc, než upozorňovat .

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Alice, já s vámi souhlasím, taky jsem přesvědčen, že by se mělo definovat něco jako "morální kodex lidstva". Vytyčit hranice kam až ano, a co už je za čarou a kam se smí jen při dodržování těch nejpřísnějších bezpečnostních opatření a zcela pod veřejnou kontrolou. Prostě s tím tabu zacházet jako s viry vymýcených neštovic, protože v té "zakázané zemi" hrozí velké nebezpečí pro celé lidstvo. Ať už je to hraní si s viry, nebo s lidskou genetikou (vlastně to platí pro všechny živé tvory, protože z čehokoliv by se dala geneticky vytvořit "chiméra" - pro ostatní život nebezpečné biologické monstrum. Nejhorší je, že tyhle hry spoléhají na náhody, je to metoda pokus omyl, oni ti "rádoby vědci" mají mnohem větší drzost než znalosti. A že svojí amatérskou činností spustí něco nebezpečného, co napáchá obrovské škody a nebo to už nepůjde vůbec zastavit, to je hodně pravděpodobné. Stačí si připomenout mRNA vakcíny!
Samozřejmě, že i do této nebezpečné sféry se může vyvinout i ta "umělá inteligence". Zatím to jsou takové hry, IC je eufemismus, spíše to je automatizovaná byrokracie. Ty skutečně tvůrčí prvky tam zatím opravdu nejsou.
Když jsem začal uvažovat nad odpovědi k vaší včerejší reakci, tak jsem hned zadal dotaz Chatu "v čem jsou hlavní rozdíly mezi AI a lidskou inteligencí, v čem je která lepší a horší?". Vypadl z toho docela rozumný přehled. Ale pak mě došlo, že tímto úplně zabiju celou diskuzi. Kdyby jste totéž udělala i vy, tak z toho vznikne naprosto nesmyslná a neužitečná přetahovaná počítačů, jako když se spustí dva šachové programy proti sobě.
Vždyť, když spolu diskutujeme, tak to je dialog mezi vaším pohledem na svět a mým. Oba se zamýšlíme, co říká protějšek. Můžeme spolu souhlasit, nebo jeden z nás uzná, že argumenty druhého jsou přesvědčivější a může své názory trochu zkorigovat. Tou diskuzí se vzájemně obohacujeme, proto to vlastně děláme a proto nás to baví.
Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Konečně se dostávám k reakci. Omlouvám se. 

Děkuji Inzo, napsal jste to moc hezky (zvlášť ten poslední odstavec a mrzí mě, že ho u tohoto tématu nenaplním), v podstatě s Vámi musím souhlasit. Mám však k  tomu, čemu se říká AI dost silnou averzi  a možná i zaťaté myšlení, takže nic na debatu. Ale chápu Vaše zaujetí pro tenhle podle mne "vynález zkázy", jen asi nejsem ten pravý nahrávač:-). Tak snad příště na jiné téma.   

Můj nezviklatelný názor je v téhle hlášce, která mi zjednodušeně mluví z duše :   "To co se bude vyvíjet v následujících letech pod hlavičkou AI bude maximálně demence, bohužel ne však umělá, ale lidská." 
Já vím, je to jen výkřik, ale myslím, že už si s ním vystačím :-)

Dobrou noc.
 

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Pro Inzu:

Nicméně místo plácání se v záležitostech, o kterých toho s jistotou skoro nic nevíme, ale "zaujímáme postoje" by názor na AI a HI (human inteligen, - právě jsem vymyslel) byl , aspoň pro mě podstatně zajímavějším tématem. Rozhodně zajímavějším než proč Rajch ano nebo Rajchl ne a co s Babišem...

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Zatímco Fiala je silně preferovaným sráčem. Česko potřebuje něco jiného než to co přináší Babiš, či kazinárod Fiala. Zde si neodpustím poznámky: Pavel je dobrý, tak akorát na poštovní známky. Česko už zoufale potřebuje silného , ČESKÉHO lídra. Jinak se z těch sraček není šance dostat. Maďaři mají Orbána, Slováci ma jí Fica, jen to Česko propána, čeká na zázrak jako nějaká pica.

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

málem bych se snad v něm i spletl. Tolik krásy, důstojnosti, vše se snoubí v jeho ctnosti. Jedním slovem, byl to sen, Královy nové šaty  pro něj napsal už kdysi pohádkový Andersen.

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

I obyčejná jalovice se může chovat jako lvice!

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

malá improvizace: Zahalena ve vlajce, tentokrát Izraele. Kdy už tahle kráva půjde do prdele?

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

nám i "náš" vykulenec něco vyvěsí. Něco, z čeho se ten český národ pěkně vyděsí!

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

.. odvedla kus záslužné práce, zejména ve věci ústavního práva na držení zbraní. Zvrhnula se až jako ministryně obrany.

Jana Černochová je flagrantní důkaz platnosti zákonů profesora Parkinsona.

"Každý SCHOPNÝ ČLOVĚK je povyšován tak dlouho, dokud nedosáhne pozice, kterou již NENÍ SCHOPEN ZASTÁVAT"

A právě to se stalo Janě Černochové. Jako řadová poslankyně byla užitečná, už v bezpečnostním výboru byla, mírně řečeno, kontraproduktivní, a jako ministryně už vyloženě škodí.

Na vině je, že v ODS není příliš funkční oddělení HR. Po komunisticku řečeno, chybí jim vhodné kádry, a ty co jim ještě zbyly, používají na špatných místech. Na to, že tam je hodně bývalých komunistů, to tedy dělají fakt blbě.

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)

Nemohu s vámi souhlasit.

Kráva, stejně jako vůl či býk, jsou velice užiteční tvorové.

Mívám někdy nutkání přirovnávat některé osoby k některým zvířatům. Ale to téměř 99% urážka těch zvířat.

Je podobné , jako popsat lidská jednání jako "zvěrstvo".  Zvěř, ani zvířata tak nekonají jako někteří lidé.

Tuhle Blacke Jane bych definoval jako nebezpečnou a zbytečnou osobu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Souhlas, Agarine!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

zavřeli ? 😁

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

je to tady slabší. Zřejmě mnozí slavili vyznamenání.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

😁😁🤭

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Fiala a jeho političtí komplicové jsou darebáci likvidující samostatnost a ekonomiku naší republiky. To ale neznamená, že když oni demonstrují za Izrael, že já budu podporovat Palestince podle hesla "nepřítel mého nepřítele je můj přítel." Nejsem a nebudu se shovívavě dívat a zločiny arabských teroristů. Arabové místo budování vlastního státu vyvolali za posledních 75 let pět válek ke zničení Izraele, všechny prohráli a šestou prohrají také. Sami jsou si vinni svým osudem. Doufám, že tentokrát dotáhne Izrael svůj boj s Hamásem do konce a nedá se ovlivnit blbstvím falešných humanistů a evropských podporovatelů terorismu, ke kterým patří i účastníci onoho pro-palestinského pochodu Prahou.

Zatím bez slepic