Přirozený volič - doplněno

Autor
Štítky

Nový článek vyjde až zítra... když už se mi po delší době podařilo napsat něco trochu smysluplného, chci si to ještě jeden den užít.... 

Vidlákov je malé město. Skoro všichni se tu znají. o to vyhroceněji zde probíhá současná diskuse o budoucí hlavě státu. Vidlákov se nijak nevymyká zbytku republiky. Čtyřicet procent pro Zemana, čtvrtina pro Drahoše a zbytek hlasů rozprostřen mezi ostatní kandidáty.

Mně osobně pro diskusi stačil tento blog. Žádnou osobní agitaci mezi kamarády jsem nevedl, nenosil jsem žádnou placku s osobními sympatiemi a nebo antipatiemi, do debat před kostelem ani hospodou jsem se nezapojoval. Když o tom tak přemýšlím, nikdo se mně na moje osobní preference nezeptal, tak jsem je nikomu neříkal. V prvním kole jsem to hodil Zemanovi, moje žena zase Drahošovi.

Po volbách žena zašla na kafe ke kamarádce, pokecat o radostech i starostech matek s hodně dětmi a došlo i na volby. Tam se místní evangelická sociální skupina poprvé dozvěděla, jak jsem vlastně volil. Ona ženina kamarádka z toho celou noc nespala, druhý den se svěřila druhé kamarádce. Ta z toho také celou noc nespala další den se svěřila třetí kamarádce a ta třetí té druhé opáčila, že také volila Zemana. To už bylo příliš. To se tak přece nemůže nechat, slovo dalo slovo a skončil jsem u té druhé kamarádky v obýváku, abych jí vysvětlil, proč jsem proboha volil Zemana,když on je přece.... ano to všechno, co se o něm říká.  To víte, nerad přicházím o kamarády obzvlášť z tak blbého důvodu, jako je politika a tak jsem šel vysvětlovat...  

Snažil jsem se čtyři hodiny a v podstatě zbytečně. Neobhájil jsem se.  Zeman zůstal tím nehorším, Drahoš tím nejlepším. Nakonec jsem této kamarádce slíbil, že se podívám na weby, které mi doporučila a ještě jednou se nad svojí volbou zamyslím. A jak jsem slíbil,tak jsem udělal.

K mému překvapení jsem zjistil, že jsem Zemanův naprosto přirozený volič.

Z toho, jak Zemana líčí Respekt, jsem zjistil že já mám úplně stejnou povahu. Jsem do jisté míry  sebestředný, ješitný (ano, doopravdy takový jsem), rád se poslouchám, při hovoru skáču druhým do řeči, obdobně jako on měním témata hovoru, jsem obdobně jako on sečtělý a vyrostl jsem na stejných knížkách. A kdybych se ocitl pod palbou novinářů tak jako Zeman, případně měl odpovídat na dotazy, tak jak je v  Respektu nebo u Drtinové pokládají, zřejmě bych se k nim choval stejně. Nebo spíš hůř... on už je v politice dlouho a dávno si zvykl. Já bych byl sprostý o moc dřív. Stejně jako Zeman mám rád kvalitní pálenku (já jsem ale spíš na meruňkovici), potrpím si na vepřové hody, k snídani si klidně udělám řízek, nechodím běhat a necvičím. V Zemanově věku budu vypadat dost podobně a budu mít zřejmě i podobné zdravotní problémy. Aby nedošlo k mýlce, toto není ironie, říkám to naprosto vážně. 

Pak jsem si přečetl pár analýz na webu demagog.cz a zjistil jsem, že jsem úplně stejný lhář jako Zeman. Kdyby tam na tom webu někoho zajímaly moje články tady na Kydech a udělali jim stejný rozbor, asi bych dopadl ještě o dost hůř než Zeman. Ukázalo se, že moje každá druhá věta je zavádějící, nevyjadřuju se přesně, operují s čísly velmi volně, nepamatuju si skutečnosti a tak je používám zcela libovolně. Dost často vytrhávám věci z kontextu, ještě častěji spojuji zcela nesouvisející fakta. 

Na stránkách Evropských hodnot  a dalších jsem zjistil, že čtu  dobrou polovinu všech dezinformačních webů a nejen to. Četl jsem je už v době, kdy ještě nikdo ani netušil, že jsou dezinformační, protože je nikdo ještě nenapsal na příslušný seznam. Ke své hanbě musím přiznat, že jsem ještě nezačal číst Rossia Today, Sputnik a tak, protože mě to nějak nezajímá. Ale jinak Parlamentní listy a podobně, ty tedy čtu tak pravidelně, že stačí do Googlu jen zadat písmeno P a on mi je hned nabídne na prvním místě. S dalším překvapením jsem zjistil, že některé weby se na určité seznamy dostaly až ve chvíli, kdy se tam někdo zmínil, že by Drahoš nemusel být úplně dobrý prezident.  Ale neberte mě vážně, jsem jako Zeman, operuji si s fakty úplně volně. 

K tomu všemu se ukázalo, že mi nějak osobně nevadí Putin v Rusku a nechává mě chladným, že tam mizejí novináři. Mám také pochopení pro dobré vztahy s Číňanem a Dalajlámu si pamatuji především z toho, že kdysi řekl, že je přesvědčený marxista. O Ukrajině si myslím, že tam bojují oligarchové o moc a vůbec mi to nepřipadá jako boj za svobodu a demokracii. Stejně tak nevidím žádný boj o svobodu a demokracii v Sýrii, jen vím že tam každý týden vybombardují tu už úplně nejposlednější nemocnici.  Nemyslím si, že by to Američani měli pod kontrolou v Iráku nebo Afghanistánu, kupodivu mám sympatie pro stát Izrael a myslím si, že Česká republika má kamarádit pokud možno s každým. Protože dokud spolu lidi a stát mluví, tak se nestřílí. 

K mému dalšímu překvapení se ukázalo, že se také iracionálně bojím masové migrace migrace a i přes různá prohlášení mě zatím nikdo nedokázal uklidnit. Pořád mám naprosto hloupě pocit, že to hoši nahoře nemají ani pod kontrolou a dokonce se mi zdá, že je to horší a horší. Nepřidalo mi ani to, že jsem zjistil, že celé migrační proudy závisejí na tom, že se bude platit lybijským warlordům, aby si tam ty černochy zotročovali sami, případně to závisí na zavřených hranicích v Makedonii. Ukázalo se, že jsem xenofobní, málo si vážím pozitiv migrace a proboha si myslím, že když se  miliony lidí z těch velkých kontinentů přestěhují na ten nejmenší, jaksi to není řešení. 

Nakonec se ukázalo, že Zemana volí především lidi mimo velká města a s nižším vzděláním, kteří neovládají moderní technologie a mají problém s rozlišováním dezinformací. Já mám jen maturitu, žiju na vesnici, chovám prasata a vidle zatím nemají USB připojení a s počítači mi už dávno ujel vlak. Nejenže nerozpoznám dezinformaci, ale neumím si ani nainstalovat antivir a mám problémy si jen zvětšit písmo, když kopíruju článek. 

Když jsem toto všechno zjistil, tak jsem zase nespal v noci já... Uvědomil jsem si, že i v naší malé vesnické komunitě a té ještě menší komunitě evangelické, jsem v posledních dvou letech dostal do svých sborových bratrů a sester a vesnických  a pracovních přátel několik štulců, které by se daly označit za vpravdě Zemanovské. Figurovaly v tom určité podpásovky, jednání za zády, zlehčování zásluh a zveličování problémů i nepodložená obvinění. Se všemi těmito lidmi se nadále potkávám v kostele a každou neděli jim podávám ruku. Odpustil jsem jim, nepřipomínám jim staré hříchy a za nějakou dobu to úplně vyvane. Pokud bych měl připustit, že je Zeman takové vtělené zlo, jak je mi vykreslován, pokud bych jej měl odsoudit za jeho chování a jednání, musel bych spolu s ním  odsoudit celou řadu úctyhodných lidi v mém okolí a musel bych zcela jednoznačně odsoudit i sebe.

Pro mou závadnou povahu je tedy příznačné, že udělám to, co je jednodušší. Neodsoudím ani sebe, neodsoudím nikoho ve svém okolí a tedy neodsoudím ani Zemana. Smířil jsem se s těmi, co se pustili přímo do mě a smířím se i s tím jaký je Zeman. A budu mít naději, že i mně bude odpuštěno, protože se zcela vážně od Zemana v podstatě neliším. Jsem Zemanův přirozený volič, protože jsem jako on. 

 

 

PS. A tomu Putnovi bych taky žádnou medaili nikdy nedal. Jeho vysvětlení činů Pussy Riot (česky Kundí vyrvál), že jsou ty holky jurodivé pro Krista, to mě bude strašit ve snech ještě dlouho. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Celý svět jen čeká, než si stáhneme kalhoty...a pak nás rafne za prdel.
Po všech těžce získaných životních zkušenostech, ztracených iluzích, neprospaných nocích, otrávených dnech a zbytečných diskuzích, zbývá říci jen - Amen, bratře Vidláku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

souhlasím téměř s každým slovem, přesto že jsem VŠ, je mi přes 60, žiji ve větším městě..., ale s přáteli se o volbě prezidenta nemohu už vůbec bavit a o některé jsme bohužel se ženou již přišli

Zatím bez slepic

stáli za hovno.
Neberte to osobně, prosím. Stalo se mi totéž, byť příčinou nebyly prezidentské volby. To se tak prostě v životě stává. A chápu, že ve vašem věku vás to mrzí o to více.

Zatím bez slepic

děkuji za komentář, v mém věku už opravdu neberu nic osobně (DonMiguel Ruiz - 4 dohody), ale u přátel, o které jsme přišli, paradoxně nešlo primárně o Zemana. O toho jsme se pohádali někdy před 5 a pak před 3 lety a ustáli jsme to. Teď šlo o jednoho dalšího kandidáta v 1.kole prezidentských voleb. Do této chvíle jsme to ještě se ženou nevydýchali....
Nevím co se děje s lidmi v poslední době, ale přestává diskuze a všude je už jen boj!

Zatím bez slepic

Docela nedávno mne dokonce začala obviňovat má Stará Jahoda (manželka). Samozřejmě i samu sebe, že jsme neústupní, agresívní a sami přivoláváme tyto nechutnosti. Taky se to na nás začalo pozvolna sypat asi tak před pěti šesti lety. Přitom vůbec nešlo o nějaké "maličkosti", jako je kamarádství či přátelství, nýbrž doslova o existenční zápasy (ženino zaměstnání, spory se sousedy, kteří nám chtěli uzmout kus zahrady, tři různé spory s městským úřadem). Desítky dopisů, nekonečné pročítání vyhlášek a zákonů, protože právníci umějí akorát posílat faktury, ale efektivní pomoc je na limitě nuly.
Já jsem se navíc pro změnu přestal stýkat s dvěma kamarády, kteří si ze mne chtěli udělat pumpu na prachy, přičemž to vyznělo tak, že jsem ta svině vlastně já. Docela to bolelo.
Popravdě řečeno, nemám k tomu jiné vysvětlení, než že jsme "staré pušky", neumíme se přizpůsobit dnešní vlčí době, resp. neumíme včas utéct před nepříjemností, anebo potenciálního nepřítele preventivně zašlapat do země dříve, než vůbec nějaký konflikt vypukne.
Vůbec nezávidím svým dětem, které mají svůj produktivní život před sebou a vždy je se ženou dožíráme svým heslem - zlatý socík, zlatí komouši.
Ta změna lidských vztahů za necelých 30 let je děsivá.

Zatím bez slepic

s tím neuvěřitelným zhoršením vztahů souhlasím. Připadám si jak stařec nad hrobem, protože stále kolem sebe prosazuji, jak je důležité držet slovo a vyžadovat to i od druhých. Když chci něco domluvit, že stačí podání ruky a moje slovo. A že máme v lidech hledat to lepší... Dokonce jsem si v práci vysloužil přezdívku "snílek", protože jako šéf jsem chtěl zapojit všechny zaměstnance do rozvoje společnosti. A jako na blázna na mě všichni koukaj, když chci, aby práce měla smysl a bavila mě a peníze jsou až na konci. No a vrchol na závěr, když kamarád, kterého znám 40 let řekne, dej už pokoj s těmi konspiračními teoriemi. Jak mu mám vysvětlit, že většina těchto teorií se po letech ukázala jako tvrdá realita a pravdivá. Přitom stačí mít normální SELSKÝ ROZUM a používat ho. Přesto stále zůstávám pozitivně naladěn a věčným optimistou, protože vše se děje v pravidelných vlnách a když jsme jednou dole, tak nás příští vlna vynese zase nahoru!

Zatím bez slepic

In reply to by Rebri (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale jestli máte dost peněz, tak si nechte otevřená zadní vrátka, abyste mohl zmizet, nebo aspoň poslat děti mimo Evropu (ale furt ještě do civilizace).

Váš kamarád je stkrkač hlavy do písku. Jestli si myslí, že nebezpečí zmizí, když ho bude ignorovat, tak nezmizí.

A až se na něj zadupe, tak přestoupí na islám a sám sebe přemluví, že vás podřezat musel a je to vaše chyba, přeci vám dal šanci a chtěl, abyste přestoupil taky a svou dceru/vnučku provdá klidně v šesti letech, s tím, že na tom není nic špatného, když to dělal prorok taky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ten článek se ti povedl, Vidláku, sedí jak zadek na hrnec.

Když se v roce 2013 na poradě vedení firmy (12 manažérů/ měsíčků) zmínila tehdy aktuální prezidentská volba, mí kolegové se virtuálně poplácávali větami: "tak jasně, že volím Švarcíka..". Jako jediná jsem tehdy nakonec pípla, že já tedy volím Zemana. V místnosti nastalo na několik vteřin hrobové ticho a já jsem viděla to zděšení v jejich očích. V tu chvíli by na mě nikdo nesáhl ani dvoumetrovou tyčí. ... Po té jsem hodně dlouho musela po firmě "chodit těma kanálama", o kterých psal v nedávném článku Kadlas.

Letos jsem se k firemním debatám o prezidentské volbě postavila trochu jinak. Vždycky hrdě napřímím hlavu, nasaju vzduch a sdělím, aby bylo zcela jasno: "Hele, já mám odjakživa ráda Klause, Zemana, Putina a zatím i Babiše. A jasně, že volím Zemana." ... Po téhle agresivní odpovědi mám už obvykle pokoj, nikdo už ani není zděšený, cítím jen soucit, protože jsem pro ně rovnou podivínský mešuge.

Zatím bez slepic

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podobné výrazy a těkání očí na všechny strany jsem zažil, když jsem hlasoval proti vstupu do EU. Tedy nechci vypadat, že jsem rád středem pozornosti, to rozhodně naopak, ale když jsem tehdy přišel do té volební místnosti a viděl ty obličeje, tak jsem na celou místnost doslova zařval „Přišel jsem volit PROTI vstupu do EU“. Výrazy ve škále od zhnusení přes odsouzení až po odpor jsem si pak vyloženě vychutnal a dnes si zase vychutnávám většinu těch, kteří mí říkají „jak jsi to mohl vědět“, či že mi raději pazoury neupadly. Nemohu bohužel ani říkat, dobře Ti tak, protože mě ten spolek neomarxistických (či fašistických?!) šmejdů drtí více než je.
A dnes, ještě více než tehdy, si říkám, že důležité je zkrátka "ukázat vlajku".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlák by zasloužil odměnu za jeho chrabré vystupování a obhajobu svých názorů. Budu se za něho modlit, aby ho Babiš povýšil.... To by pak byla před kostelem šuškanda :).

Zatím bez slepic

Vidlák už dávno za "Kydy", ale Maneca za vztyčenou hlavu. To je obdivuhodné a snad to jen lehce nahlodám vlastní úvahou v tom smyslu, že hold nejen dobrý oddíl ale nejspíš pěkná holka, která si to může dovolit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Stačí ten selský rozum,držet se přirozených skutků a ne prodavačů šmejdů.
Stará osvědčená pravda,umět číst mezi řádky,jak někoho vychvaluje vrchnost,média,tak bylo potřeba zbystřit pozornost.
To platilo za komunistů,to platí i teď.
Doufejme,že to dopadne jak v USA,že vyhraje náš Trump,také slyšíme,čteme,jaké mu dělají dusno,média,Clintonci apd.
Také považuji Drahoše,miláčka pražské kavárny,podobného kandidáta jako Clintonová.
Jinak,pane Vidlák,těžko v takovém případě přesvědčíte ženskou,když si vybírá kandidáta,jako když si vybírá šaty.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

hřebíček na hlavičku. Číst mezi řádky. Důležitá schopnost. Dnes jsou už (ještě) dostupné informace ze širokého spektra názorů (nej jsou podle mne PL). Vždy říkám (pouze přátelům), že spolu můžeme těžko diskutovat a dojít k nějakému nekonfliktnímu závěru pokud nemáme stejnou úroveň informací.

Byl jsem profesně cvičen na tříděná a rozlišování chyb na nahodilé a systematické. Nástroje statistika, Gaussova křivka atak. Dost dlouho dobu jsem to dělal a byl jsem v tom dost dobrej. Změnilo mi to pohled na svět, nevěřím na náhody. Ti, co podporovali Clintonovou a ti co podporují Drahoše jsou jedna parta. A to sakra nebezpečná parta. pokud někoho podporují, smrdí to.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jako statistiku nebo ještě něco jinýho,

Ale jinak já byl na čtení mezi řádky trénovanej ze socíku, myslel jsem, že to tak máme všichni, protože tehdy se při sebemenší narážce všichni smáli (úspěch Cimmermana na tom stál) a teď jen dumám, kam to zmizelo.

Ze starýho Svěráka je král podlejzáků ochotnej udělat cokoli. Z jeho syna je uvdomnělej svazák. S Mertama je to to samý. Jak je vidět, tak to postihlo půlku národa.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak je vidět informace prostě nestačí, Vidlák je má a na té výpravě za tou sestrou mu byly prd platné. Já je mám taky a dopadám stejně jako Vidlák. Jinak si myslím to samé co Admirál. Je to nebezpečná parta a je mi líto Vlka, že přes všechny informace je schopen (nebo spíše neschopen) rozpoznat odkud vane vítr

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Řekl bych podle Vidlákovy statistiky, že oněch necelých 40 % tzv. Zemanovců jsou úplně normální lidi, kteří nemají v hlavě na**áno, a doposud nezapomněli ono umění, ke kterému se dopracovali za minulého režimu.
Toho zbytku mi je skutečně líto.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pan Vidlak,
z clanku som zistili, ze vlastne sa od pana prezidenta Zemana nelisite. Skoda, ze Ste nekandidovali na prezidentsky urad aj Vy. Mozno dnes by bolo druhe kolo volieb Vidlak-Zeman a hodne ludi by nemuselo ist v druhom kole volit. Alebo by Ste to zobrali obidvaja na polovicny uvazok. Pan Zeman ma uz svoje roky a viac oddychu by mu prospelo a Vy zas mate svoj statok a ten pat rokov nepocka...

Zatím bez slepic

In reply to by alien (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protože by si jen navzájem brali hlasy.

Zemanova kvalita, která je zmíněna jen oklikou, že Zeman je zkušený politik, je ve skutečnosti to, že on má zkušenost, že na vás vytáhnout tenhle trik a tamten trik a vy na to nemůžete reagovat přirozeně a poslat je do prdele, ale musíte to nějak uhrát, abyste vypadal dobře. - Je to jak karate. Musíte znát stovky jednotlivých chvatů, než začnete chápat princip a reagujete současně originálně a podle pravidel.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ono vlastne som si dovolil napisat svoj tajny sen - ako by mal vypadat moj prezident. Je (ten sen), samozrejme, nerealizovatelny. Popri nasom prezidentovi Kiskovi by Vas urcite nejeden krat napadlo - preboha, ako to prezidentovanie spravit dobre?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, bravo ! Deset slepic !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Lidská motivace k takovému nebo onakému jednání je někdy nevyzpytatelná. Mě někdy současný prezident až nezřízeně sere. Nicméně když všude čtu a slyším, že bych ho neměl a skoro a nesměl volit, najust mu to půjdu hodit.
Když tlak překročí určitou hranici, stane se kontraproduktivním.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Snad jenom povzdech,skutečností je,že levice nestvořila člověka,schopného nahradit Zemana.
Ti další kandidáti,jen poskoci pravice,ač se tvářili různě,hlavně ubrat hlasy Zemanovi.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

že je Zeman nějaký kovaný levičák. A ani dnešní volební spor neprobíhá na pravolevé linii. Pokud by proti Drahošovi stál např. Kubera, volil bych Kuberu.

Levice, to máte pravdu, osobnosti nevytvářela. Naopak. Soc. dem. (můžeme li ji nazvat levicí) dělala vše pro to, aby kohokoli kdo přečníval zadupala.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tý bandě, za kterou kope se říká neomarxisti, čili bejvalí trockisté.

Zatím bez slepic

,co nemají nic společného s Marxem s marxismem, co slouží oligarchii nepovažuji za levici.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

To si jenom myslíte.

Sovětskou revoluci financovali bankéři z USA (nebo přes ně Angličtí Rothschieldi - čert se to vyznej).

Bohužel to není přinejmenším žádná nová konspirační teorie, protože to, že západní bankéři sponzorovali ruskou revoluci nám říkali už dávno za socialismu. Bylo to na půlhuby, ale přímo tajný to nebylo.

Zcela to odpovídá všemu co je vidět všude. Nějaký hnutí zdola v historii moc nefunguje. Vznik Izraele byl těžce sponzorován. Johanka z Arku měla tajnou ochranu krále dokud nedosáhl, čeho chtěl.Francouzskou revoluci dělala část šlechty a mluví se o sponzorování švýcarskými bankéři. Hitler dostával peníze od americkch židovských bankéřů. Naše revoluce sametová byla podvod, co uráží inteligenci. Barevné revoluce na Balkáně a v ex SSSR jsou jak přes kopírák. Válku v Afgánistánu a následný odboj proti SSSR je made in USA.

Naše červené karty a dny neklidu jsou taky cizí provenience.

Takže jestli si soudruzi bankéři vydržují neomarxisty, aby dělali bordel a ničili společnost, stejně jako si vydžovali kdysi soudruha Troského, tak je to to samé.

Taky Marx sám je neuvěřitelně podivný, že s ženou a osmi dětma na krku měl čas popsat tolik papíru. Jasně soudruh Engels ho sponzoroval, ale nikde jsem neslyšel klik, jak a proč. Nějak o tomhle aspektu je stále ticho po pěšině, ať u kapitalistů tak u komunistů.

Marx byl tehdejší verze líné smažky z Kliniky a sám víte, jak ji hájej nóbl lidi, politici a jejich dětičky s putovní partají, miliardáři sponzorovaní novináři ať jsem tumpachovej, jestli je soudruh Soros nemá rád a trošku jim nepřilepšuje, aby si v té špíně a fetu mohli rozvalovat, vymýšlet píčoviny, exhibovat se a okecávat si své úchylky a čekat až jim přijde pokrokový úkol někoho zmlátit, zabít, umučit za dobrou věc.

Kde jetě máme schéma, že obě strany zarytě mlčí, tak to ta jedna, chudší má s financema. Heleme se.

Soudruh Lenin vykřikoval, jak vám chamtiví kapitalisti v pondělí půjčí na provaz, na kterým je ve středu pověsíte, když na tom v úterý vydělají. Jen cudně zamlčel, že mluví o konkrétní půjčce a konkrétním kapitalistovi.

To samý soudruh Stalin se svojí průpovídkou o upírech z Wall streetu, jak z toho má dodnes V. osypky, jen to zaslechne a myslí si, jak žerete tu rudou propagandu, protože jste blbej. Jen Stalin úplně přesně věděl o půjčce US bankéřům Trockému (když to s ním sám pekl)věděl na co byla a proč, věděl, co to stálo obětí se s tím vším vypořádat a říkal to s plným vědomím o čem je řeč.

O té Trockého cestě mluvil veřejně i Klaus, co ji asi zrovna objevil, Solženicin a je popsaná tak trochu všude a dokonce i o ní byl článek na wikipedii.

Tady máte jednu ukázku:

http://www.zvedavec.org/komentare/2009/08/3268-vznik-americkeho-imperia…

Taky soudruh Adolf Hitler nemohl moc říkat, jakáže to měl přesně pletky s židy, protože by to jaksi vypadalo trapně, žíkat, že se s nima pokoutně dohodl na takové malé válčičce s Francií a oni ho přechcali a vmanévrovali do války proti Rusku.

Holokaust totiž nezačal hned na začátku války, ale až když Hitler začal vidět, že to neuhraje a že to nejspíš projedou. - Psychologie za tím je: Přechcali jste mě a zničíte nás, ale budeme se bránit tak, že si to budete navěky pamatovat a vezmeme vás sebou, co nejvíc.

Malickej detail přehlídl, že bankéře to nijak nebolí a hovno si z nějakýho holokaustu dělaj. Nebo jste snad někdy slyšel, jak se Rockeffelové snažili uprosit Roosewelta nebo Rotschieldi Churchilla, ať bombardují železnice ke koncentrákům i koncentráky samotný a oni je oslyšeli? Bylo jim to jedno, nebo to tak chtěli - víte kde totiž měli ti židé peníze v bankách a když je zlý Hitler, tak komu nakonec zůstaly ty penízky. Bankéřům. Stejně jako carský majetek uložený v cizině.

Kde skončil majetek znárodněný v roce 1948 kapitalistům a heleme se - u marxistů let padesátých a západních bankéřů. No nehrajou si tak hezky do ruky? Mě se zdá že jo.

Všichni marxisté slouží oligarchii. Vědomě, nevědomě, to je přeci jedno. Vždyť bez sebe nemůžou bejt.

Marxismus je děvka oligarchů a jinak to bejt nemůže.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čmoude - dobrá rada - přečíst si toho Marxe, nejlíp v originále!!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nikdy není dost vysvětlování, proč je nezbytně nutné volit Zemana. Když přesvědčím jednoho bližního, je to stejně důležité, jako můj vlastní odevzdaný hlas. Když přesvědčím tři, je to třikrát důležitější, než můj vlastní hlas. Moje dcera, která ještě nemá volební právo, mi řekla, že má kamaráda 21 let, který se o politiku nezajímá, a tak že ho za týden dotáhne do volební místnosti a dá mu do obálky Zemanův lístek. Potěšila mě.

Zeman je v politice dlouhých 28 let. Za tu dobu si nepamatuju, že by udělal něco, co by se mi zásadně nelíbilo. V naprosté většině jsem s ním měl za ty dlouhé roky stejný názor na věci. Přestože jsem nikdy nebyl volič ČSSD. Proto jsem si jistý, že je Zeman dobrý prezident. Drahošovi nevěřím nic, protože není politik z vlastní vůle.

Konspirační weby jsem začal číst po 11.září. Tehdy jsem nevěřícně zíral v kanceláři své firmy na internet, pamatuji si to dopoledne, jako by to bylo dnes. Trvalo mi několik dní, než jsem si uvědomil, jak neuvěřitelně nám média lžou a že jim to prochází.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už dva dny nás ČT informuje, jak se oba kandidáti připravují na II.kolo.
Zeman se celé dny připravuje na souboj v televizních diskuzích, zatimco Drahoš jezdí po venkově, aby přesvědčil lidi, že on je ten pravý.
Zdánlivě informace pravdivá, jenže také zavádějící.
Nikde nenajdete vysvětlení, proč se chování kandidátů obrátilo. Proč Zeman sedí v Lánech a studuje, místo toho, aby povzbuzoval své voliče a proč Drahoš nahonem přesvědčuje lidi přímým kontaktem ?
Vysvětlení je jednoduché.
Demokraté by teď, ve vypjaté situaci, používali stejné prostředky, ba asi ještě horší, než když Zeman s prezidenty vystoupil na Albertově. Vajíčka, červené karty, pískot, ...
Zatímco my, burani, xenofobové, rasisti, ... dáváme Drahošovi možnost, aby nás přesvědčil o své pravdě bez toho, aby musel mít ochranku a deštník.
Zeman opět prokázal, že umí. Že "demokratům" žádnou radost neudělá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Fajne pojetí voleb prezidenta. Na mysl se mi dere obdoba. K tomu, že Praha volí Jiřího Drahoše. Stejně jako volila Karla Schwarzenberga, stejně jako volila TOP, stejně jako volila ODS, stejně jako volila Klause. Myslím, že Prahu nejlépe charakterizovala svého času ve společnosti velmi rezonující věta - Praha by zvolila i tenisovou raketu Václava Klause. Myslím, že Prahu tehdy ona věta vystihla tak nějak nadčasově a velice výstižně v plném slova smyslu..

Zatím bez slepic

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vypadaj na těch fotkách, že jsou si svými názory jistí až na věčné časy. Je to tedy pořád stejné. Sebevědomí pražanům nikdy nechybělo.

Zatím bez slepic

(Pražanům;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tohle by si zasloužilo rozhodně větší rozbor, proč lidé ve velkých městech volí obecně víc prorežimě, kdežto lidé na vesnicích a maloměstech volí spíš proti. Myslím, že to bude zase o penězích. Pro lidi ve městech jsou příležitosti minimálně dvojnásobného výdělku v zaměstnání pro zahraniční korporace. Kdežto na vesnici se změna projevila tak, že se zavřeli JZD, což byl zdroj obživy pro polovinu vesnice a ta druhá polovina skončila bez příjmu potom, co krachla jediná zprivatizovaná fabrika v okolí. Pak tam přestal jezdit autobus a zavřel se koloniál. Pro ně to byla jednoznačně změna k horšímu. Pár nadšenců začalo podnikat či hospodařit na zdevastovaném restituovaném majetku. Ale jak to chcete, když id vás nikdo nic nekoupí, protože má dost a za levnějc? A tak se třičtvrtě obyvatel vesnic přestěhuje do Prahy jako když dřív lidi třeba utíkali za prací do Ameriky. No a tyhle náplavy, hrdé na svojí novou identitu, to jsou pak ty nejzanícenější voliči pravice bez špetky sociální empatie. Aspoň já to tak kolem sebe vidím.

Zatím bez slepic

Souhlas pane Kadlasi. Srandovní je, když se někde, mimo Prahu, potkáte s člověkem a na otázku odkud je se dozvíte: " Já SU z Prahy :-):-).
Takových fakt znám docela dost. To jsou opravdu Pražáci jak BRNO. A jiných příkladů bych mohl jmenovat celou řadu. Jako rodilý Pražák mám přátele logicky především z tohoto města. Mohu s klidným svědomím prohlásit, že většinou volí "normálně" a je nám stydno a smutno, že oprávněná téměř nenávist k Praze se sveze i na nás. Prostě nás přehlasují.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To jakože naplaveniny volí Drahoše, ale rodilí pražáci Zemana? To je vtip - v Praze tolik naplavenin není. To by musela mít 2 milióny obyvatel, aby ty vlastenecké pražáky přečíslili.

Už letmý pohled na mapu volebních výsledků souboje Kníže - Zeman ukazovalo na protizemanovské regiony s německou populací a/nebo tradicí kolaborace. Praha, Brno, Plzeň, Budějovice, Liberecko, Karlovy Vary, Zlín....

https://1gr.cz/fotky/lidovky/13/013/lngal/HM48d457_volbyvysledky1.jpg

Já v Praze viděl volit knížepána rodilé pražáky. Rodiče měli s VŠ diplomy tehdy protekčních škol FFUK, medicína atd.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Stejně jako Asfaltový holub.
Souhlasim (včetně čerstvých zkušeností). Ale, na to už jsme si tak trochu zase zvykli, ne? ;-)
Mimo mísu - kdo z nás znal jméno Drahoš před šesti měsíci? A nezapomínejme na Nomen Omen - může nás to totiž přijít draho...)
Mimo mísu II. - Nikdy jsem se nechlubil a nechválil vzděláním. Ale vždy hrdě říkám, že pocházím z venkova. A svoji obec mám rád. Stejně jako celou VLAST. Nicméně, napadlo mě nedávno - ti dnešní oligarchové, majitelé pravdy, včetně pornoherců a absolventů fofrškol zaměřených na jakoukoli pitominu... Z čeho si myslí, že budou tito novodobí proroci, (rádoby intelektuálové) placeni až jich bude většina? Jeden příklad už jsem naznačil, druhý se nabízí.
Opět Nomen Omen... takový pan Rozumek... Máca... Myslí si snad, že si dokáží ze systému vytáhnout tolik peněz aby jim to stačilo? Aniž by je napadlo, že přijde chvíle, kdy se sociální systém zhroutí a někteří lidé si prostě pro peníze, nebo cokoli prostě jen přijdou?
A těmi některými nemyslím občany Českých a Moravských zemí.
Jak říkával můj dědeček - všeho do času.
A moje babička z Valašska na otázku - Jak se máš babi? Odpověděla vždy - po trošku synku,po trošku.
K věci, je mi jedno, jestli budu lézt dalších pár let kanály. Mám právo na svůj názor.
A věřte mi nebo ne, je podložen zkušenostmi, rozhodně také bolestnými.
(A jak jsem se dnes dočetl, pan Drahoš jezdí po venkově a prý umí stáhnout králíka).
To je ovšem dobrá kvalifikace na pozici prezidenta..
Škoda, že jsem se nepřihlásil též. Také to umím. Vidlák stoprocentně.
Deset slepic hodnocení článku a všem přeji dobrého zdraví a pevné mysli!

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

...na Vidlákovu nedávnou výzvu..
Samozřejmostí je to, že jsem svůj příspěvek probíral s Vladimirem Vladimirovičem Putinem. A nejen to (abych měl nestranné názory), probral jsem to i s celým Kremlem a dokonce i s panem Horáčkem. Všichni souhlasí.
(Pozn. Pan Horáček může být zaměněn i za jiného miliardáře stejného jména). ;-)

Zatím bez slepic

S kerym (horským !) miliardářským kolegou může být zaměněn Horáček ?
Myslíte toho rudovlase kolorovaného germánského Černohorce - Schwarzenberga ?
Toho bych si s Horáčkem nesplet, neumí zpívat.

Zatím bez slepic

přiblblého Korantenga, který má kvalifikaci tak na hlášení počasí, (měl jsem tu čest jeho aroganci poznat osobně).
Zpět k původní myšlence - cítím se poctěn, že kapacita úrovně Asfaltového holuba si našla čas komentovat můj komentář.
A zároveň bych chtěl poděkovat Vidlákovi a všem diskutujícím za velmi slušný přístup a prostor k zamyšlení, s jakým se zde máme možnost setkat.
Stejnou a možná násobnou formou bych chtěl poděkovat Vlkovi, protože ač se v některých triviálních věcech nescházíme, důležité je heslo z Knihy džunglí - Ty a já jsme jedné krve... A já upřímně doufám, že nedojde na druhou polovinu citátu..
Dobrý lov bratříčku...
;-)
Dobrý lov, Asfaltový holube, Gerde, Zemědělče, Kadlasi... A vůbec všem, kteří se si najdou čas přemýšlet.
Děkuji všem! Držme při sobě!
Nevím zda naše ůvahy jsou k něčemu dobré.
Ale jsem si jist, že je dobré přemýšlet.
Jak praví klasika - "Znal jsem člověka, který se svlékl donaha a skočil do kaktusového pole. Když jsem se ho zeptal, proč to udělal, řekl mi, že mu to připadalo jako dobrý nápad." volná citace z filmu 7 statečných.

Zatím bez slepic

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

To mě zaujalo,že si prostě pro peníze,nebo cokoli jen přijdou.
Mám dobré zprávy přímo z tábora utečenců v Německu,žádné prostě,ale tvrdě se hlásí k tomu a běda,když to nedostanou,tak má práci donucovací komando.Sami Němci,kteří to vidí,říkají,že se tak dobře v životě neměli.
Už zase vyhrožuje ten Německý sulc,tak se máme na co těšit.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Také mám příbuzné a přátele v Germánii. Je to daleko horší, než se občas dočteme na alternativě

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

- dobrý Toho by měli čecháčci dobře sledovat. Jako záslužnou činnost bych považoval zveřejňování jeho projevů na Kydech (pokud se toho neujme třeba Vlk). třeba by se jim udělalo jasno, kdo že u nás opět chce dělat pořádek.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Rozesláno posluchačům Univerzity 3.věku, a zřejmě nejen jim .. jak pravila kamarádka .. Goebbels by zaplesal..

Doc.Ing.Petr Klusoň,Ph.D. Univerzita Karlova, Fakulta tělesné výchovy a sportu

Vážení přátelé, kolegové, kolegyně,

Omluvte mě, že se na vás obracím s aktuálním politickým tématem. Víte, že tomu tak v mém případě nebývá často. Chtěl bych vás požádat o pomoc! Myslím, že je důležité, abychom nyní, ve svém okolí, po tetách, sestřenicích, kamarádech, spolupracovnících, zákaznících atd. šířili, že prof. Drahoš je slušný člověk, který nám nebude dělat ostudu. Samozřejmě je možné, že to dopadne jako v Americe nebo v případě Brexitu, mohutný hackerský útok atd.., ale musíme se aspoň pokusit.... Určitě má každý z nás někde ve svém vzdálenějším nebo bližším okolí někoho, komu je třeba říci, že p. Zeman, když nic jiného, je zjevně vážně nemocný člověk a že JD je určitě dobrá volba. Tahle osvěta je důležitá zvláště od nás, kteří ho osobně známe, protože pak to působí o mnoho autentičtěji a důvěryhodněji. V příštích dvou týdnech je třeba se tomu věnovat. Když to nějak podvedou, budiž, ale neměli bychom zůstat pasivní
Moc děkuji. Případně se omlouvám těm, kteří s mým názorem (postojem) nesouhlasí.

Hezkou neděli.
Petr Klusoň

Zatím bez slepic

In reply to by mamina (neověřeno)

Trvalý odkaz

další, komu se stýská po volnosti osmdesátých let, kdy jste si mohli postraně remcat na režim a nikdo vás neokřikoval ?

Tehdy jsem si musel dávat pozor na učitele a šéfy, ale ne na kolegy a spolužáky.
Cejtim se spíš jak v padesátých letech.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

V letech osmdesátých, zejména pak v jejich druhé půli se už mohlo remcat rovnou šéfům do xichtů. Když se náhodou někdo z nich ozval, postačilo vytáhnout jednoho ze dvou univerzálních strašáků, ROH nebo KSČ. A když už bylo nejhůř, vyhrožovat dopisem do Rudého práva. Od poč. 80. let už samotná strana a vláda tiše připouštěla "mírné" skřípání v ekonomice a v r. 85 začala pěrestrojka, aneb "uvádění věcí do původního stavu", jak mi nádherně pomocí "správně" vybraných hesel v rusko-českém slovníku vysvětlila s lišáckým úsměvem jedna ruštinářka (měla nádherné čtyřky a já motorku ve zlaté metle a vlasy až pod lopatky), takže všichni šéfové byli předposraní v tušení neblahých věcí příštích, tudíž neměli vůbec náladu na nějaké bonzy a hoňky řadových lopat.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vždyť i Dolejší v BL se dušuje, že se nebude věšet, ba ani propouštět, až tedy zvolíme "správně" ;-))

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by mamina (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vážení kolegové dědečkové,
vážené kolegyně babičky,
obracím se na Vás s prosbou:

Po přečtení naivního propagačního výpotku Doc.Ing.Petr Klusoně,Ph.D. budou mnozí z Vás v pokušení přemlouvat potomky, aby raději zvolili jiné učiliště než Universitu Karlovu.

Podle mých zkušeností se však i mezi tamními pedagogy s tituly před-i za- jménem vyskytuje stále ještě značné procento politicky i jinak příčetných jedinců.

Jenom to před námi i před svými kolegy z bezpečnostních důvodů pečlivě tají.

Přeji jim i jejich studentům, aby v ilegalitě ve zdraví přežili nastupující období malého českého mekkártysmu.

S pozdravem Mek,mek
Asfaltový holub

Zatím bez slepic

In reply to by mamina (neověřeno)

Trvalý odkaz

Před tvou moudrostí se vše v prach řítí.
Princ chce vědět, zda se neocitnem v … síti
zlého obra,
to je myslím otázka dobrá,
a zda tedy lépe není
místo ve dne jít až po setmění.

Zatím bez slepic