Prostě zbyl...

Autor

Tak co, jaká byla stávka? Přestaly vlaky na hodinu jezdit? Zastavila se linka ve Škodovce? Pracovníci Amazonu hodinu nebalili zásilky? Nebo byla dokonce generální stávka? Autobusy s lidmi zajely ke krajnici, řidiči vyhodili výstražná světla a hodinu vysvětlovali pasažérům, že Blyštivý Péťa musí od válu? Dispečeři řízení letového provozu nepustili na české nebe ani jedno letadlo? Civilní zaměstnanci policie, vojska a vězeňské správy ochromili chod našich silových složek, protože nikdo nebral telefon, úředníci na ministerstvech vytáhli transparenty a soudruzi ministři seděli hodinu bez péče svých sekretářek?

Takhle nějak vypadá henta generální stávka, ne? Ta stávka, bez které se prý nepohneme dál. Už to někdo zorganizoval? Matně si vybavuju, že se sešel nějaký stávkový výbor a něco takového vyhlásil, ne? Prý to jde vyhlásit i bez odborů, říkali. Prý se mohou všichni přidat… přidal se někdo? Já mám pět tisíc přátel na Vidlákoých kydech a tři tisíce přátel na svém osobním profilu. Můj bratr má dalších pět tisíc přátel u sebe. Ale ani jednou nám fejsbůk nenahlásil, že by si někdo z nich vyvěsil henten dočasný profilový obrázek s dnešní stávkou.

Nebo se někde sešel dav s vidlemi, obušky, dýmovnicemi a beranidly, zaútočil šturmem na Poslaneckou sněmovnu a všechny poslance vyházel do Vltavy? Mockrát jsem četl v diskusích, že krotce to nepůjde. Že je třeba přitvrdit… ale když to tak vezmu, úplně nejtvrdší je Ondra Thor, který pořád ještě protestuje před Strakovkou a Ivan Smetana, který tamodtud stále vysílá. To je asi největší odhodlání, které se v této zemi dá najít. Neuniklo mi něco? Nemá Senát vypálené interiéry? Nevíte, už se toho ujal nějaký nový Žižka, který nechal vyhodit Hřiba z oken pražské radnice? Drželi mladí muži dobře a pevně své řady? Prošli ochrankou jako nůž máslem a nenechali se roztrhnout ani vodním dělem?

Takhle si to leckdo představoval, ne? Vláda přece rozumí jen síle…

A nebo už byla nějaká demonstrace proti vládě bez politiků? Už lid povstal? Už se sešel nějaký pořádný dav, už se našel charismatický vůdce, jehož tým založil spolek, IČO i transparentní účet a z příspěvků začal organizovat autobusy? Něco jako to dělal Mikuláš Minář, jen bez České televize? Na Letné teď nedávno něco svolali… Prý tam bylo víc policistů než demonstrantů.

Už na té nepolitické politice někdo dělá? Objíždí republiku? Mluví s lidmi? Strhává za sebou další lidi? Slibuje, že je povede? Jeho hnutí roste den za dnem? Přesvědčuje lidi, že žádné politické straně se nedá věřit, protože všechny jsou součástí establišmentu? Sklízí s tím bouřlivý úspěch, protože konečně pojmenoval problém a nastolil správné řešení? Lidé za ním jdou a už plní Letnou?

Už někde máme alespoň stínovou vládu lidu? Když to teď přece politické strany dělají špatně, tak kurňa, co brání pravým vlastencům, aby založili svojí vládu na jiných principech a seznámili s ní veřejnost? Už byly nějaké volby do této vlády? Už lidi vědí, že Drulák i Štefec nejsou žádní opravdoví vlastenci? Koller to teď někde říkal… Co obecenstvo? Tleská tomuto názoru? Už se tu sakra někde formují nové lidové struktury?

Kolik nových a dravých politických stran tady za uplynulý bouřlivý rok vzniklo? Kolik již založených stran chytlo druhý dech? Kolik prezidentských kandidátů měla všechna vlastenecká hnutí v prvním kole? Stačí přece padesát tisíc podpisů, ne?

Kolik iniciativ ohledně neplacení koncesionářských poplatků vzniklo? Matně si pamatuju, že jsem jednu i propagoval, ale jaksi pro to nikdo nic neudělal. Jen mi řekli, ať to udělám já…

Už je to rok, co jsme všichni s překvapením zjistili, že se národ probouzí. A co máme po roce?

Jindru Rajchla…

Ano, toho nesnesitelného Jindru Rajchla, kterému prý nelze věřit nos mezi očima… Toho narcise, který nechce přímočaře odejít z Evropské unie ani z NATO, ale chce tam raději být enfant terrible. Toho prý samolibého politika, který to chce utrhnout podle ústavního pořádku a stávajících pravidel hry. Toho charismatického řečníka, který vás zpraží, ani nevíte jak. Toho chlapa, co má stranu PRO a považte… on v ní trpí i Vacka…

A máme hnutí ANO a máme SPD.

Ještě něco máme? Tedy… něco, co by pro množství nemohlo dělat schůze v obýváku? Máme ještě něco, co není jen pár jednotlivců? Máme ještě něco, co má víc jak deset členů, víc jak sto příznivců, víc jak tisíc korun v pokladně a víc jak deset tisíc korun na účtě?

Už víte, proč jsem se nechal uvázat do jha s Jindrou Rajchlem? Má tři Ch – charisma, chlapy i chechtáky.

Víte, jak to říkám… pravda nevítězí, ta prostě zbyde. Přesně takhle jsme všichni v druhém kole pěkně volili Babiše za prezidenta.

Koukám se koukám a Jindra nám prostě zbyl. Stal se pravdou… Stávka se jaksi nekonala i přes několikeré zasedání stávkového výboru a ani genius loci kounického hradu nepomohlo. Demonstrace na Letné prý měla úžasnou atmosféru, ale řekl bych, že Tomáš Ortel mívá na svém koncertě větší publikum. Láďa Vrábel nám z Portugalska vzkazuje, že PRO nebrat a chce založit stranu… Teď… až když zjistil, že lid samovolně nepovstal.

Ještě někdo tu něco organizuje?

No nic… tak všichni nohama zpátky na zem a pojďme v sobotu sypat na tu největší hromadu. Třeba se skřípajícími zuby. To se nám stane ještě hodněkrát. A pokud to někdo pořád ještě nepochopil, může to udělat líp. Může zorganizovat větší demonstraci, může lépe přesvědčit odbory, může halasněji vyhlásit nejen generální, ale přímo kardinální stávku, může s nějakou bojovnou skupinou naházet poslance do Vltavy, může udělat vládu lidu s císařem v čele…

Ale do té doby, promiňte, budu stát na pódiu vedle Jindry Rajchla a budu rád za každého voliče ANO i SPD, který přijde, aby pomohl dostat pětidemolici od válu. Vůbec mi nedere nervy, že to pak ve volbách půjde hodit Okamurovi nebo Babišovi. Jsme na jedné lodi.

Je tu hodně iniciativ, které fungují. Jsou tu skvělí Zlatí špendlíci. Jsou tu další místní uskupení. Jsou tu výborní influenceři, blogeři, jsou tu šikovní a schopní jednotlivci. Je tu sdružení Svatopluk, časopis Argument. Milan Vidlák a Šifra. Petr Bohuš a Modrý Jelen. Jsou tu bývalí politici s dobrými nápady, jsou tu lidé, kteří mají zkušenosti se státní správou. Ale víceméně tito všichni s Rajchlem na demonstraci nějak spolupracují a nebo mu alespoň neškodí. Vědí, že účast na Václaváku nejsou volby. Vědí, že je zapotřebí sypat na největší hromadu a vědí, že nejdřív musí skončit tahle vláda, aby pak mohlo začít něco nového.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihu (nebo knihy) z nabídky.  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (249 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ne, nikdo z nás ještě neudělal vůbec nic, všichni jen pindáme, to jde všem náramně dobře. Nikdo si ani netroufl nastražit vidle nebo lopatu tak, aby na ni některý z demoličníků šlápl a praštilo by ho alespoň do palice. Natož něco zásadnějšího. Václavák čeká.

Průměrný počet slepic: 4.5 (75 hlasů)

že nikdo nic neudělal. Když vrcholila covidová svévole, oslovil jsem několik známých bijců co pravidelně kritizovali vládu na alternativě. Nabízel jsem spolupráci.

 

Výsledek: HOVNO!!!!! Ti slušnější mi odpověděli, že sorry jako, ale do ničeho se pouštět nebudu. Většina neodpověděla.

 

Takže jsem sklapnul uši a zařek se že už nikdy více ze sebe debila dělat nebudu.

 

Tož tak.

Průměrný počet slepic: 3.7 (30 hlasů)

Nikdo nic neudělal myšleno nejen nás zde, ale celou remcající společnost, to, o čem psal Vidlák - ty silné řeči o házení do Vltavy, vyhánění vidlemi a lopatami... Na to jeden člověk nestačí. Ani sto lidí na to nestačí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

přesně tak

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

A je to tady! Zelenskij již přímo vyhrožuje Evropě

UKRAJINA/EU: Ukrajinský prezident se obává, že někteří ze západních podporovatelů ztrácejí víru v jeho zemi. Zelenskij pohrozil EU problémy s Ukrajinci kvůli škrtům v pomoci Ukrajině.

Snížení pomoci ze strany Západu může způsobit nepředvídatelnou reakci ukrajinských uprchlíků, kteří jsou nyní v evropských zemích.

Zelenskij vyhrožuje, že v Evropě postaví spící armádu. Oznámil to 10. září ukrajinský prezident v rozhovoru pro The Economist.

Snížení pomoci vytvoří pro Západ rizika na jeho vlastním dvorku. Je nemožné předvídat, jak budou miliony Ukrajinců v evropských zemích reagovat na skutečnost, že jejich země je opuštěná,“ řekl Zelenskij.

Snížení západní pomoci může způsobit nepředvídatelnou reakci ukrajinských uprchlíků v Evropě, řekl prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskij a vlastně vyhrožoval armádou takzvaných “spáčů” v zemích EU.

Prezident Ukrajiny věří, že odmítnutí pomoci budou uprchlíci považovat za pokus „zahnat je do kouta“. A Evropu pak nečeká nic dobrého!

Zelenskij naprosto dobře chápe, že západní pomoc není nekonečná. Proto uvedl, že snížení podpory povede k nepředvídatelné reakci ukrajinských uprchlíků, kteří hustě zalidňují země Evropské unie a kolektivního Západu jako celku.

Stačí se podívat na to, co Zelenskij řekl v rozhovoru pro The Economist:

Snížení pomoci Ukrajině jen prodlouží válku. A vytvoří rizika pro Západ na jeho vlastním dvorku. Nelze předvídat, jak budou miliony ukrajinských uprchlíků v evropských zemích reagovat na to, že jejich země je opuštěná. Ukrajinci se obecně „chovali dobře“ a jsou „velmi vděční“ těm, kteří jim poskytli útočiště. Na tuto velkorysost nezapomenou. Pro Evropu by to ale nebyl “dobrý příběh”, kdyby tyto lidi “zahnala do kouta.”!

To znamená, že Zelenskij již vydírá evropské země nepokoji, které budou organizovat uprchlí Ukrajinci, pokud Západ přestane zásobovat jeho režim na stejné úrovni!

To je „vděk“ v kyjevském stylu! Ať každý vidí, jaký obrat může podpora ukrajinských uprchlíků nabrat!

AUTOR: Vladimir Kornilov 12. září 2023👉 @cz24news


 

Průměrný počet slepic: 4.6 (94 hlasů)

skončí v šaškecu na pokoji vedle Savčenkové. Apropó, kde je další ukrajinská lvice Tymošenková ??

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Čínská iniciativa Pásmo a cesta deset let po svém vzniku ukazuje své úspěchy

Sergio Rodríguez Gelfenstein, 12. září 2023 - zkráceno



V roce 138 (2. století př. n. l.) vyslal císař Wudi z dynastie Chan Čang Čchüana diplomatickou misi, aby si prohlédla  západní části říše a Střední Asii. Byla prvním, kdo čínskému císařskému dvoru sídlícímu v Čchang-anu poskytl spolehlivé informace o těchto územích. V roce 119 př. n. l. podnikl Zhang další cestu, tentokrát s sebou kromě 300 společníků vzal tisíce kusů dobytka a ovcí a také obrovské množství hedvábí a dalších darů. Byla zahájena praxe výměny diplomatických vyslanců, cest a obchodu mezi čínskými vládci a vládci Střední Asie.

To vedlo císaře dynastie Chan k budování cest, nocleháren a stanovišť podél této trasy, aby cestovatelům a obchodníkům nabídli jídlo, ubytování a bezpečí. Tak vznikla Hedvábná stezka, která spojovala východ a západ a Čínu se Střední Asií a Evropou. Vycházela z císařského hlavního města, procházela dnešní severozápadní čínskou provincií Kan-su a ujgurskou autonomní oblastí Sin-ťiang, stejně jako střední a západní částí Asie, až dorazila do Středomoří.
 
V tomto smyslu je Hedvábná stezka považována za dědictví lidstva. Její vznik, existence a fungování po tolik staletí ve starověku je svědectvím o tom, že lidé mohou žít v harmonii, i když patří k různým civilizacím, a že se lze vyhnout válce ve prospěch míru. Různé památky nalezené na její trase ukazují, jak arabská a evropská civilizace žily v souladu s čínskou kulturou, přičemž si chránily svá vlastní specifika, aniž by kvůli zavedené komunikaci přišly o své dědictví. Ukazuje také, že se ekonomiky těchto národů dokázaly vzájemně doplňovat, což bylo pro všechny výhodné díky výměně a obchodu.

O 2100 let později se čínská vláda ujala z nové pozice myšlenky reformulovat tento projekt. Oznámení o záměru Číny znovu otevřít Hedvábnou stezku poprvé učinil prezident Si Ťin-pching během návštěvy Kazachstánu, kde 7. září 2013 přednášel na Nazarbajevově univerzitě v Astaně. Tento týden si připomínáme desáté výročí této události.

Jde o obnovení hodnot z minulosti a jejich přeměnu v kodex chování pro moderní mezinárodní vztahy. Pozemní trasa Hedvábné stezky by měla mít jeden ze svých nejdůležitějších nervových bodů v Urumči, hlavním městě Ujgurské autonomní oblasti Sin-ťiang na severozápadě Číny, které by se stalo dopravním, finančním a logistickým centrem Hedvábné stezky pokračující do střední Asie a Evropy. Již 20 let země Střední Asie oživují své vztahy, což jim umožňuje rozvíjet spolupráci a přátelství na vysoké úrovni. Z jiné perspektivy, než jaká panovala v době, kdy některé z těchto zemí patřily k Sovětskému svazu, byly vztahy podporovány v rámci respektu a nevměšování se do vnitřních záležitostí, včetně Ruska v této perspektivě. Jeho členství v Šanghajské organizaci pro spolupráci (ŠOS) posílilo vzájemnou důvěru mezi jejími členy.

Tento kontext umožnil uvažovat o vytvoření inovativního přístupu k integraci, který by vedl ke společné výstavbě "Ekonomického pásu Hedvábné stezky", velkého díla, jehož cílem je vytvořit blahobyt pro lidi žijící podél jeho trasy. Proces jeho výstavby byl představen jako rozvoj specifických oblastí, které se v průběhu času postupně ekonomicky propojí.
 
Tento projekt umožnil snížit chudobu, což je specifický problém, do kterého Čína navrhla 100 investičních projektů. V námořní oblasti Čína podepsala dohody o spolupráci s Thajskem, Malajsií, Kambodžou, Indií, Pákistánem, Maledivami a Jihoafrickou republikou, čímž uskutečnila strategické spojení s mnoha zeměmi podél trasy, a navázala tak široké partnerství spolupráce kolem oceánu. Čínský ministr zahraničí Wang Yi na této akci prohlásil, že tento projekt se stal nejdůležitějším veřejným statkem, kterým Čína přispěla světu, není to filantropické dílo, ale spíše zde vítězí myšlenky win-win.


Projekt trasy by byl reakcí na potřebu Číny překonat deficit surovin a energie, aby mohla splnit své rozvojové plány: Za tímto účelem se Rusko po pokusech Západu o jeho zablokování a sankcionování stalo velkým spojencem, který může doplňovat Čínu ve vojenské, hospodářské, energetické, finanční a dopravní oblasti. Jiný pohled ukazuje Čínu v neustálém procesu rozvoje, který jí umožňuje zahájit projekci do zahraničí z jiné dimenze: stimulovat růst svých méně rozvinutých oblastí a hledat trhy pro umístění svých přebytečných produktů.

Jednou z prioritních zemí je Pákistán, kde Čína rozšiřuje a modernizuje přístav Gwadar, který by fungoval jako "její hlavní přístav" pro obchod se Sin-ťiangem a západem země obecně, vzdálený tisíce kilometrů od námořních terminálů východní Číny, čímž by se rovněž vyhnula průchodu tohoto zboží Malackým průlivem, který je nervovým centrem námořního obchodu v Asii a kde Čína nemá žádnou kontrolní kapacitu.

Kromě toho projekt uvažuje o rozšíření Karakoramské dálnice, která obě země spojuje. V tomto smyslu země ASEAN tento projekt vysoce ocenily vzhledem k velkým výhodám, které přináší deseti členům tohoto sdružení, zejména v oblasti infrastruktury, a to zejména proto, aby byl v souladu s hlavním plánem propojení ASEAN, který vyžaduje obrovské množství kapitálu, které Konference OSN pro obchod a rozvoj (UNCTAD) odhadla na 60 až 146 miliard dolarů ročně do roku 2025.

 
Současná námořní trasa by navazovala na trasu používanou ve starověku, která spojovala přístavy jižní Číny s jihovýchodní Asií, Indií, Arábií a Afrikou a sloužila k obchodu s hedvábím, porcelánem, čajem a kořením z Kantonu do zemí Perského zálivu, tedy na stejnou trasu, kterou v 15. století procestoval admirál Zheng He. Nyní Čína navrhla obnovit tuto trasu v rámci nové námořní Hedvábné stezky pro 21. století. Jedním ze strategických bodů by byl přístav Kuantan na východním pobřeží Malajského poloostrova, který je hospodářským centrem východního pobřeží této země a nejmodernějším městem na jejím pobřeží.
 
Obě trasy (pozemní i námořní), nazývané také "jeden pás, jedna cesta", zahrnují téměř 100 zemí, budou stát přibližně jeden bilion dolarů, financovány budou v podstatě z prostředků AIIB (Asijské banky pro investice do infrastruktury) a budou realizovány v průběhu tří až čtyř desetiletí. Stejně tak působí i Hospodářský investiční fond Hedvábné stezky, sponzorovaný Pekingem s fondem 50 miliard dolarů.


Pokud se k projektům realizovaným v Kazachstánu, Kyrgyzstánu, Tádžikistánu, Pákistánu a Kambodži přidá příchod Hedvábné stezky do Ruska a Mongolska a společné prohlášení prezidentů Číny a Ruska zaměřené na podporu infrastrukturních projektů v zemích Euroasijské hospodářské unie, lze tvrdit, že se tím nastartuje dynamika, která změní významnou část světa, neboť spojení Číny se střední, jižní a západní Asií a s Evropou vytvoří zcela nový mechanismus, který bude čelit budoucnosti a sblíží dva kontinenty a velmi rozsáhlé městské oblasti, které hrají důležitou roli v Číně a brzy budou hrát i v jiných částech planety.

Deset let po svém vzniku vykazuje iniciativa Pásmo a stezka čísla, která dokládají její úspěch. Podle Zheng Shanjie, vedoucího Čínské národní komise pro rozvoj a reformy, podepsala země více než 200 dokumentů o spolupráci se 152 zeměmi a 32 mezinárodními organizacemi, což zahrnuje 83 % zemí, s nimiž Čína navázala diplomatické vztahy. Čínsko-evropská expresní železnice dosáhla 211 měst ve 25 evropských zemích a Nový mezinárodní pozemní a námořní obchodní koridor spojil centrální a západní oblasti Číny s více než 300 přístavy ve více než 100 zemích.

"Od roku 2013 do roku 2022 se dovoz a vývoz zboží mezi Čínou a zeměmi podél Pásma a stezky zvyšoval v průměru o 8,6 % ročně", a dodal, že "jeho celkové investice v obou smyslech přesáhly 270 miliard dolarů". To umožnilo v uplynulém desetiletí vytvořit 421 000 místních pracovních míst a odhaduje se, že do roku 2030 společná výstavba Pásu a stezky pomůže vymanit 7,6 milionu lidí z extrémní chudoby a 32 milionů lidí z mírné chudoby v příslušných zemích.

Z evropského pohledu se zdálo, že největší zájem o projekt trasy projevuje Německo, nicméně válka na Ukrajině řadu projektů paralyzovala. Za předobraz nové trasy lze považovat mezinárodní železniční trať mezi čínským Čchung-čching-sin-ťiangem a Duisburgem, hlavním říčním přístavem a největším ocelářským centrem v Evropě, které se nachází v rozsáhlé průmyslové oblasti, kde se stékají řeky Rúr a Rýn.

Pokud jde o Evropu, je třeba dodat, že projekt představoval dva zásadní pozemní koridory. Na jedné straně severní železniční síť, nejrozsáhlejší na světě, která začínala v Číně a procházela Kazachstánem, Ruskem, Běloruskem, Polskem a Německem, odkud by byla rozvedena do dalších míst v Evropě, a na druhé straně jižní, která prochází střední Asií a vstupuje do Íránu, aby směřovala do Evropy a procházela Tureckem. Válka tuto perspektivu radikálně změnila.

Aby se tento projekt začal realizovat, konalo se 14. a 15. května 2017 v Pekingu fórum za účasti vlád 29 zemí kromě Číny a za přítomnosti delegací více než stovky zainteresovaných států a mezinárodních subjektů. Z akce vyplynulo, že od zahájení projektu prezidentem Si v roce 2013 již Čína investovala v zemích Pásu a stezky více než 50 miliard dolarů, bylo vytvořeno 56 zón obchodní ekonomické spolupráce, které přinesly 1,1 miliardy dolarů daňových příjmů a vytvořily 180 tisíc pracovních míst, přičemž obchodní výměna mezi Čínou a zeměmi podél Pásu a stezky dosáhla v roce 2016 celkem 913 miliard dolarů.

Mezi výroky prezidenta Si Ťin-pchinga týkajícími se cílů navrhovaných tímto projektem můžeme vyzdvihnout možnost strategické komunikace a vysoké úrovně hospodářského rozvoje mezi stranami; vytvoření podmínek pro silniční spojení, které usnadní dopravu z Tichomoří do Baltského moře rozšířením vnitrozemské dopravní infrastruktury spojující různé oblasti Asie; zviditelnit obchod, využít velikost a potenciál trhů, které obsluhují téměř 3 miliardy obyvatel a 50 milionů kilometrů čtverečních podél jejich trasy; posílit peněžní oběh, aby se obchodní transakce prováděly v místní měně, s cílem snížit náklady na oběh, zvýšit schopnost vyhnout se finančním rizikům, zvýšit konkurenceschopnost regionu na mezinárodní scéně a posílit komunikaci mezi národy, posílit přátelské vazby, zintenzivnit výměnu a upevnit společenskou podporu regionální spolupráce.

--------------
Sergio Rodríguez Gelfenstein je venezuelský odborník na mezinárodní vztahy. V minulosti byl ředitelem mezinárodních vztahů prezidentství Bolívarovské republiky Venezuela, velvyslancem své země v Nikaragui a poradcem pro mezinárodní politiku pro TELESUR. Napsal řadu knih, mimo jiné "Čína v 21. století - probouzení obra", která vyšla v několika latinskoamerických zemích. Můžete ho sledovat na Twitteru: @sergioro0701

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (45 hlasů)

ti se do obýváku nevejdou. No a pak různé Trikolory, Přísahy apod. Ti všichni by měli být v jednom šiku. Ovšem Babiš se jim právě pokouší sebrat hlasy různými sliby, které pak, stejně jako minule, nesplní. Myslím, že Fiala taky před volbami otočí a bude slibovat hory doly tak jak se to děje teď v Německu, aby vzali AFD co nejvíc hlasů. To najednou budou všichni vědět, jak to má být správně.

Průměrný počet slepic: 4 (22 hlasů)

Druhá - horší varianta že je prostě budou kriminalizovat.

Policajti v sobotu na Václaváku opět zinscenují nějakou menší či větší šarvátku, pak se vyrobí nějaká zranění, a už to jede. Mustr už na to mají. Dělnická strana by mohla vyprávět. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

Někdo to natočí, hodí na net a budou mučedníci. Takoví mučedníci jsou něco, co asi nechtějí. Však uvidíme.

Průměrný počet slepic: 2.3 (8 hlasů)

po vyštvání Macha jsou nevolitelní. Payne, to je takový brácha Bendy z ODS 

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Zelenského 4 herecké alternační pózy komedianta v roli vrchního vyhlazovače vlastního národa

Ukrajinci už Zelenského proklínají a jeho donedávna adorovaný židovský původ je náhle utvrzuje v tom, že masobraní Ukrajinců je způsobeno právě tím, že jejich prezidentem není Ukrajinec a vlastenec, ale jenom komediant, který hraje roli vrchního tragéda ukrajinského národa. Ale než skončí s pistolí u hlavy, případně mu někdo s tím pomůže a podrží mu ruku, kdyby se mu nakonec nechtělo, a než tragédií teatrálně zakončí devítimilimetrovým argumentem vyslaným do své palice, tak ještě něco udělá.

Ještě předtím totiž přivede ukrajinský národ na pokraj vlastní genocidy a vyhlazení v beznadějné válce do posledního Ukrajince. A pokud Evropa přestane pomáhat a dodávat zbraně, tak jí vyhrožuje nepokoji a povstáními Ukrajinců. Jeho poslední video, ve kterém znovu vyhrožoval Evropě nepokoji ukrajinských uprchlíků, pokud by došlo k zastavení vojenské a finanční pomoci Kyjevu, pouze odhaluje pravý naturel Zelenského – je to vyděrač!

Zelenského alternace oběti

Je to klasická evoluce herce, která je psychology dobře popsána. První fáze má charakter žebráka, který s nataženou rukou objíždí celou Evropu a hraje na city a tahá ze zemí peníze v roli oběti. Tato fáze vynáší nejvíce peněz. Druhá fáze je ukřičený a rozmazlený fracek. Tato fáze spočívá v nekonečných námitkách a fňukání, že pomoc ze západu je malá, že je pomalá, že je nedostatečná, že není dostatečně projevována s nadšením.

Třetí fází je vyděrač. Póza herce se změní do role vyděrače, který vyhrožuje násilím, nepokoji a násilnostmi v zemích podporovatelů Ukrajiny, kteří v bláhovosti otevřeli své šrajtofle nejprve žebrákovi, nerozumně je zapomněli přivřít před rozmazleným frackem, a ve chvíli, kdy to přejde do vydírání, už jsou západní země v pasti, protože jsou zaplaveny Ukrajinci.

Zelenský se transformoval z pózy oběti a přes masku ufňukaného fracka do pózy nebezpečného vyděrače Evropy

A zavřít šrajtofli by znamenalo riskovat, že komediant výhrůžku splní a poštve na evropské země miliony rozzuřených Ukrajinců. Existuje ještě jedna póza, čtvrtá iterace komedianta. Čtvrtá póza je spráskaný pes. Tato póza ještě nedošla u Zelenského k realizaci, o to se budou muset postarat Rusové anebo Donald Trump. A v případě nějakého mega-průseru přímo emisar z Londýna.

Je ovšem jedno, že o tuto čtvrtou a závěrečnou hereckou pózu nepřijdeme a je velká naděje, že z těch 4 iterací to bude jediná, která nebude pózou, ale skutečným projevem, autentickým exaltem politické smrti komedianta, který přivedl svůj národ na pokraj zániku v ubohém žoldu londýnských hrdlořezů v bílých límečcích a křivých kravatách, ze kterých je cítit pach krve a potu, ale ne jejich vlastního.

Komediant před pánem z Londýna. Volodymyr Zelenský a James Cleverly, britský ministr zahraničí

To je krev a pot goyim, ze kterých ždímají daně a úroky natolik, až jim ty kravaty a saka nasají ten odér. Těmto lidem slouží ten komediant v Kyjevě, který střídá pózy podle toho, kdo k němu zrovna přijede. Někoho prosí jako žebrák. Někoho pumpuje o prachy a bulí, případně vzteká se jako rozmazlený fracek. Někomu vyhrožuje, když mu dotyčný neotevře šrajtofli. A někomu bude klečet u nohou a prosit o milost, až mu přijde od Rusů, Ukrajinců anebo od jeho páníčků z Londýna konečné vyúčtování za celý spektákl.

Zelenský se projevil po vypuknutí SVO v plné a děsivé realitě, k čemuž by nikdy nedošlo, pokud by nedošlo k přenosu procesů řízení na 6. prioritu. A stejně se projeví i Petr Fiala, Mateusz Morawiecki, Olaf Scholz a další předáci goyim státních útvarů v Evropě v případě konfliktu NATO s Ruskem. No mercy politika je jejich poznávacím znamením. Nemají slitování s vlastním obyvatelstvem.

Zkáza národů, kterým nevládnou otcové vlasti, ale loutky globálního nepřítele

A to jste viděli po dobu 2 let v covidové dystopii. Neměli slitování ani s dětmi, rvali jim do žil ty roztokové sračky bez milosti, bez známky lítosti. A kdo se nenechal impregnovat, vystavili ho teroru. Nesmíš mezi lidi, nesmíš tam a tam, nesmíš nikam jezdit, nesmíš si nikde sednout, nesmíš nikomu podat ruku, vzepřel jsi se diktátu farma-lobby, a za to tě zabanujeme, umlčíme a profesně zlikvidujeme…..

Takhle funguje západní liberální dem-okrást-i-je. Ukrajinci utekli do EU, aby teď po roce a půl je začali v EU chytat, honit a lifrovat Zelenskému na frontu. Jednak proto, že kravaťáci z Londýnských kanceláří chtějí bojovat do posledního Ukrajince proti Rusku, a jednak i z pudu sebezáchovy, když teď slyší komedianta z Kyjeva v jeho alteraci vyděrače, jak evropským elitářům vyhrožuje nepokoji ukrajinských migrantů, pokud dojde k ukončení dodávek zbraní a prašulí Ukrajině. Taková je realita po roce a půl evropského řízení na 6. prioritě, kterou historicky nejlépe vždy nakonec zvládali Rusové. A tím je to dané. Tím je to konceptuálně ukotvené.

-VK- Šéfredaktor AE News

celý článek zde:

https://aeronet.news/…ku/

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)

....Dnes jsem měl setkání s jedním z vysoce postaveným policistou. Nenechte se mýlit. I oni jsou na Ukrajince nasraní a mají plné zuby vládních keců a mediální propagandy, která Ukrajince chrání a zastává se jich.

Víte co mi tento policista řekl?

škoda že jsou občané ČR a SK tak lhostejní k celé situaci a nesnaží se Ukrajincům znepříjemnit pobyt.

Jezdí si u nás v drahých autech. Porušují zákony. Berou desetitisíce měsíčně na sociálních dávkách. A smějí se nám do tváře.

Přitom řešení je tak prosté.

Seberte z jejich aut SPZ registrační značky.

Vůbec netušíte, jak moc byste jim znepříjemnili život.

Na každém rohu by je zastavovali policisté. Dostávali by velké pokuty. Nesměli by v daném autě jezdit.

A vyřízení nové SPZ...? Na Ukrajině. Takže hurá zpátky domů. A tam je rovnou zatknou a pošlou do první linie.

Pokud zůstanou zde u nás, budou nuceni si koupit za nakradené a získané peníze jiná auta s našimi SPZ, které jim nebudou poskytovat ta privilegia, která mají díky SPZ Ukrajiny.

(ze sítí – text psaný anonymem je neověřený, proto se raději nenechte strhnout ke zmíněné činnosti!)

 

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak jsou demonstranti připravení na otevřené i skryté provokace? Tenhle týpek tam vyrazí vysírat s ochrankou a pepřákem:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Peprak-Mame-Mladeznik-jde-diskutovat-na-demonstraci-S-ochrankou-742784

Chtělo by to nějaké policajty na své straně. Podle zákona o zbraních a střelivu zbraně nesmí na vyjmenované akce a nepochybuju, že tahle partička nebude mít jen pepřáky. Vtipné je, že ho můžou účelově zrakvit/sejmout jiní provokatéři, aby organizátory dostali do lochu a mohli akci rozehnat. Rakučan je s pomocí BIS evidentně schopen nechat natvrdo někoho zamordovat ryze z propagandistických důvodů.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

ani ten pepřák nesmí mít na větším shromáždění lidí, takže to chce na něj poslat prvního policajta

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)