Requiem za Sociální demokracii

Autor

Krátký organizační úvodník:

Přátelé, za tři týdny začnou prázdniny a s nimi přijdou žně, které letos budou docela napínavé, protože nám letos opravdu přeje počasí. První polovinu prázdnin se budu muset starat, abychom celé to nadělení sklidili a dobře uskladnili. Každodenní články budu stíhat, ale zasílání knih bude určitě omezené. V červenci úplně, v srpnu částečně.

Pokud stojíte o moji knihu, prosím objednejte si ji v následujících čtrnácti dnech, kdy ještě budeme normálně fungovat. Mohu se zaručit, že odešlu všechny knihy, které si objednáte do 28.6.2023. Pokud si knihu objednáte později, přijde vám pravděpodobně až v srpnu. V červenci zřejmě nebudu schopen expedovat.

Vše ostatní zůstává v platnosti. Každý, kdo pošle jako dar Institutu českého venkova alespoň 350,- Kč, si může vyžádat knihu v zasílací aplikaci na Kydech. Systém si váš dar pamatuje, ať byl odeslán kdykoliv. Bez problémů si také můžete zapisovat adresy pro zaslání. To rovněž nebude nijak omezeno. Balit a rozesílat budeme do konce června a pak až v srpnu.

A teď už dnešní text:

Asi jste zaznamenali, že Sociální demokracie měla svůj sjezd. Měl to být restart strany, představili tam nové logo, změnili zkratku názvu z ČSSD na Socdem, mluvili tam o levicové politice a… pak to šlo celé do háje, protože sjezd opustilo tolik delegátů, že byl dál neusnášeníschopný. Tím pádem se neodhlasovala změna stanov, kterou si předsednictvo přálo. Já jsem byl dlouholetým voličem ČSSD a dodnes se považuju za levičáka, dovolte mi proto malý nekrolog:

Pamatuju dobu, kdy byla ČSSD velká strana. Počtem členů i počtem voličů. Pamatuju dobu, kdy se jí libtardi báli jak čert kříže. Kdy se na obálkách novin a časopisů objevovaly palcové titulky „Nacismus = komunismus = ČSSD.“ Pamatuju dobu, kdy Zemana a Paroubka karikovali s hitlerovským knírkem, kdy je vydávali za nejhorší škůdce svobody a demokracie.

Pamatuju oranžovou tsunami, kdy Sociální demokracie ovládla krajské volby, protože Julínek s Cikrtem zavedli zdravotnické poplatky. Pravdomluvní intervjuci to velebili jako správný krok a dělali všechno pro to, aby to vypadalo, že celý národ je pro. Ale výsledek voleb byl tak jednoznačný, že i v tom nejpravicovějším a nejvíc liberálně demokratickém Středočeském kraji plném evropských hodnot, se stal hejtmanem David Rath. Dodnes říkám všem, kteří jsou ochotní mě poslouchat, že kdo u nás zavede placené zdravotnictví, ten prohraje volby.

A také pamatuju dobu, kdy se Sociální demokracie chtěla zbavit oné nálepky problematické strany. Kdy se do vedení dostali měšťáci a začali měnit její image, aby pořád nedostávali od novinářů za uši, aby je nemalovali v pozadí se Stalinem či Putinem. Pamatuju, když to Sobotka začal zavádět a zbavil se ve vedení strany každého, kdo s tímto směřováním nesouhlasil.

Pamatuju dobu, kdy prezident Zeman odmítal jmenovat Šmardu ministrem… vlastně už ani nevím, čeho. Pamatuju, kdy na Sobotku mířil holí, kdy jízlivě komentoval hovadiny, které ČSSD dělá….

A dnes tu máme výsledek.

ČSSD se chtěla zalíbit pražským novinářům, chtěla dělat dojem na líbodémo mládež, až se to nakonec podařilo. Skončila mimo sněmovnu a teď skončila úplně. Předčasný úprk delegátů hovoří za všechno. Ale kýženého cíle bylo dosaženo. Novináři o sociálních demokratech mluvili moc hezky. Socani tomu obětovali úplně všechno. Třicetiprocentní preference, celorepublikovou stranickou strukturu, dokončený pochod institucemi… všechno. Protože pár stranických papalášů štvalo, že jim intervjuci nasazují psí hlavu. Teď už je vše v pořádku, novináři jsou kamarádi… Jen ti voliči chybí.

Jsou totiž u Andreje. Toho teď také zobrazují s Putinem a Hitlerem za zády. Ale stranickým preferencím to nijak nevadí. Stejně tak stranickým preferencím nevadí soudy a novinářské mistrování Veľkého Bociana před kamerami. Dokonce nevadí ani to, že Andrej Babiš není žádný velký rétor. Jako by to byla zákonitost… třicet procent hlasů dostane ten, koho nejvíc nesnášejí v pražských redakcích. Bez ohledu na politiku.

Preferencím ČSSD také ve své době neškodilo směřování do EU i NATO. Dokonce je neohrozilo ani bombardování Srbska. Neuškodila jim ani Buzková ani Gross, co to myslel upřímně. Bohatě stačilo, že z nich novináři nadskakovali vzteky. Ať už kvůli Bimbovi nebo Džordžínovi. Ani hnutí ANO teď nějak neškodí podpora branným zákonům a drakonickým trestům za odmítnutí vojenské služby (byť to nechápu). Pokud mám pravdu, tak jim neuškodí ani podpora henté obranné smlouvy. Ale já osobně to tedy nerozdýchám…

Vlastně je to jednoduché – dělejte si v politice, co chcete, jen se nesnažte zalíbit pražským kafírníkům. Jak vás začnou novináři milovat, vaše preference půjdou do háje. Jakmile začnete pracovat na tom, aby Andreje nezobrazovali s knírkem či srpem a kladivem, jakmile se začnete podbízet majnstrýmu, skončíte tam, co ČSSD.

Třicetiprocentní preference si pak vezme Jindra Rajchl – o něm už Hovorková napsala: „Ein Volk, ein Reich, ein Rajchl.“ Jo jo, lhostejnost je zdarma, nenávist novinářské žumpy si musíte zasloužit… Možná je to Vidlácká zákonitost. Ten, koho nejvíc nenávidí novináři, ten bere třicet procent hlasů ve volbách. Politika v tom hraje vlastně pramalou roli. Pokud PRO nesáhne na zdravotnictví a důchody, mají to jisté. Obzvlášť pokud si Babiš řekne, že už nemá zapotřebí být neustále štván novinářskou lůzou.

Ale zpět k ČSSD… Hlavně Šmardo nezapomeň zhasnout. Jediné, co ještě můžeš udělat, je vypořádat věřitele a rozprodat majetek. Skončili jste. Definitivně. Ani sto čtyřicet let historie bohužel nechrání před blbostí. Ani promakané stanovy nezabrání tomu, aby se do čela neprodrali idioti. Je to vlastně takové symbolické. Dlouhá desetiletí proti ČSSD bojovali modroptáci i liberálové. Po desetiletí proti nim bojovali novináři a neštítili se jakýchkoliv podpásovek. Cokoliv se proti oranžovým dalo použít, to se použilo. A nic… Zničit se museli sami. Šmarda vejde do dějin jako poslední předseda. Ten nejhorší. Sobotka, Hamáček… hrobaři ČSSD. Ale Šmarda je ještě trumfnul i v tom konci.

Nic nevypovídá o nejstarší a kdysi nejsilnější české politické straně víc, než informace přímo od Šmardy, že na novém logu pracovali několik měsíců. Fakt tomu věřím. Museli na tom makat hodně, protože je nikde jinde nebylo vidět. A pokud ano, tak Šabatovou, demonstrujíc za třicítku na magistrále. Za stejnou dobu Rajchl několikrát objel republiku a svolal dvě demonstrace…

Šmardo, nikomu chybět nebudete. Žádný milionářský kamarád na tom nic nezmění. Jen naprostý blázen se snaží získávat voliče tam, kde už loví pět stran současné koalice. Jen blázen chce být ani ne pátým, ale rovnou šestým kolem u vozu. Sbohem strano Zemana a Paroubka. Sbohem strano pracujícího lidu. Na smetiště dějin s vámi!

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (192 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ani sto čtyřicet let historie bohužel nechrání před blbostí.

Jen blázen chce být ani ne pátým, ale rovnou šestým kolem u vozu.

Hlavně Šmardo nezapomeň zhasnout.“

-------------------------------------------------

:-)... Šmarda došmardoval. Jedině že by roznášel poštu na Hradě.

Ani já nebudu volit nikoho takového, kdo podepíše další okupaci. Mám to jako s referendem o EU.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (65 hlasů)
Trvalý odkaz

Eliška Hašková – Coolidge,

bývalá ředitelka Kanceláře prezidentských zpráv a sekretářka pěti amerických prezidentů v Bílém domě:

 

Uznání, že pět stran

se může spojit těsně

před volbami, aby vyhrály

nad stranou většinovou,

to je klam na lidi,

velký klam na lidi.

To je morální bída,

na které nelze stavět.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (122 hlasů)
Trvalý odkaz


Miloš Forman:

Demokracie je tam, kde můžeš tvrdit, že žádná není a ono se ti nic nestane.”
Jakmile mají lidé pocit, že by se jim mohlo něco stát, nemluví pravdu, část řekne jen to, co se od nich očekává. Ta obava většinu lidí zase zažene do uzavřenosti chat, jak už tomu dřív bylo. Tedy, za předpokladu, že nám vůbec zůstanou. Osobně si myslím, že nám nezůstanou ani ty chaty.“
 

Průměrný počet slepic: 4.8 (64 hlasů)
Trvalý odkaz

Já bych se styděl, pracovat dnes v ČT. Babiš jim ustoupil a prohrálo mu to volby

Pavel Černocký 04.06.2023 |

„Já bych se dnes styděl pracovat jako redaktor ČT24. Styděl bych se každý den papouškovat nesmysly, které mi nadiktoval šéfredaktor Šámal, kterému to nadiktoval bývalý komunista ředitel Dvořák, kterému to poručil Petr Fiala, kterému to nadiktoval někdo z USA. Nevěřím, že by ti vzdělaní redaktoři byli tak hloupí, aby věřili tomu, co se snaží natlouct každý den do hlav diváků. Ovšem, za skvělý plat se někteří lidé neštítí ničeho,“ napsal jste nedávno na svůj facebook….

Veřejnoprávní (státní) televize má ze zákona poskytovat stejný prostor vládě i opozičním stranám – a to nefunguje. ČT24 je jenom obyčejnou hlásnou troubou „liberálních demokratů“ a posluhuje jejich vládě, které se dočasně zmocnili – podvodem.

Problém je i v tom, že dvě další velké televize, Nova a CNN Prima, používají přesně stejné informace jako ČT, často viditelně lživé. Nedělní bláboly Václava Moravce už jsou dlouho strašně nezajímavé a nudné...

Velké chyby se dopustil Andrej Babiš, když si nechal zablokovat dovolbu Rady ČT od tehdy opozičních stran. Nejvíc na to doplatil on sám. Přišel o vítězství ve volbách. Ten, kdo ovládá zpravodajství na ČT, má vždy nejblíže k ovládnutí celé země. A pokud připustíme, aby se do čela Ústavního soudu ČR dostal někdo jako pan Rychetský, pak můžeme říci skutečné demokracii „pá pá“...

V naší zemi zoufale chybí nějaká ta televize jako Fox News. Pokud by nějaký ten náš miliardář koupil nějakou krachující televizní stanici a udělal by z ní seriózní zpravodajskou stanici, pak by jeho člověk vyhrál další volby….

Koncesionářské poplatky? Zrušit, všechny! Pokud by vyschnul příliv peněz, televize by musela radikálně zeštíhlit a začít se starat o přízeň svých diváků. ČT je obrovský moloch a k jejímu provozu by stačila polovina zaměstnanců. Někdo by měl porovnat počet zaměstnanců v ČT a v televizi Prima. To by bylo divení…

Společnost je totálně rozdělená. Sympatizanti „pětikolky“ (kolik jich vlastně je?) strkají po vzoru pštrosa hlavu do písku a popírají prostá fakta. Fiala se zoufale před kamerou vymlouvá prázdnými floskulemi. Ministři vlády a poslanci ODS jsou viditelně nervózní a nevědí kudy kam. Už i servilní televizní redaktoři, tedy ti chytřejší, začínají pomalu obracet, oni totiž také tuší blízký konec….

Situace je kritická…Opozice volá po generální stávce, pádu vlády a předčasných volbách. Kariéristický šéf odborů začíná předstírat aktivitu a jakousi vzpouru. Je ale generální stávka nezbytným krokem ke změně politických poměrů? Ale vůbec ne… Stačila by série stávek v klíčových oborech, tedy dopravy, energetiky, obchodu a zemědělství – a celá ta vláda zoufalců by padla jak ten příslovečný domeček z karet…

Politicky to byla za Zelenky stejná manipulace jako dnes, ale profesionální úroveň moderátorů byla nesrovnatelně vyšší. Dnes se do pozic v ČT dostávají příbuzní šéfíčků, a nové síly se teprve učí na obrazovce svému řemeslu… viz nové „rosničky“. Moderátoři jsou nevzdělaní a neumějí mluvit. Ani po 30 letech se nenaučili pořádně anglicky. Mimochodem, moderátorům a redaktorům v současnosti velí Řezníček. Je to celé takový rodinný podnik…

Současná Fialova vláda začíná pomalu připomínat zvíře zahnané do kouta… Premiérovi se všechno začíná hroutit pod rukama. Státní rozpočet se viditelně rozpadá. Není divu, když většinu vlády tvoří političtí nominanti, bez jakéhokoliv ekonomického vzdělání. Peníze jsou už v polovině roku prakticky všechny vyčerpány, a nové v nedohlednu.

Jeho šílená ministryně války plánuje další výdaje na zbrojení ve výši 200 miliard! Kde je chce vzít? Udělat další dluhy?

Ministryně Černochová minulý týden podepsala takzvanou obrannou smlouvu s USA. Co k tomu říci?

Ona si jistě myslí, že koná správně… Jenom jí jaksi chybí historická paměť. Jak dopadly státy, které se s USA bratříčkovaly? Klasik praví: „Je nebezpečné mít USA za nepřítele, ale ještě nebezpečnější je mít je za přítele.“ Spojené státy nestojí o přátele, jim stačí spojenci, a důležité jsou pouze jejich zájmy. Z jejich pohledu, ale i objektivně, to je správně. USA si pořídily v Německu v roce 1945 své vojenské základny – a už je tam mají skoro tři čtvrtě století! Kam vstoupí noha amerického vojáka…Think about it….

KSČM je dnes miniaturní strana. Něco ale dělají špatně. Kateřina Konečná je chytrá a velmi energická žena. Strategické myšlení jí ale možná chybí. Důležité jsou výsledky, a tak se tato strana stále potácí na hranici 3 %. Kardinální otázka – je dobré držet v názvu strany termín „komunistická“? Veřejnost je na tento pojem stále ještě alergická. Přátelé mi říkají – kdyby si změnili název, já bych je klidně volil. Bavil jsem se o tom s Kateřinou Konečnou i s Josefem Skálou. Oba se bojí, že by změnou názvu přišli o původní voliče. To si nemyslím. Pokud by to starým členům vysvětlili, určitě by o ně nepřišli, a naopak by získali nové voliče. Navíc by získali touto dramatickou změnou víc prostoru v médiích….

Vrchní čučkař Koudelka je typický prorežimní slouha. Vlastní rozum nepotřebuje, pokyny dostává „shora“. Zamysleme se… Žijeme snad přece, zatím, v alespoň částečně demokratické zemi. Co je špatného být ideově orientován na USA, na EU nebo na RF? Co je na tom špatně? Někdo u nás fandí Ukrajině, a jiní Rusku. To je snad v pořádku. Nebo máme snad jen jeden jediný státem povolený názor?…

Moje vysílání VzG, tedy „Vysílání z gauče“, sleduje každý čtvrtek v šest vpodvečer několik tisíc lidí. Už tři roky. Zvu do něj hlavně ty politiky, kteří prostor na ČT24 nikdy nedostávají. Ale i ty provládní! Ti ovšem velký zájem nemají. Největší zájem mají lidé o vysílání s Ivanem Vyskočilem (vždy kolem 20 tisíc zhlédnutí), ale populární jsou třeba i Jirka Kobza, Klára Samková, Tomio Okamura anebo Radim Fiala. Snažíme se lidi pohladit po duši. Zajímá je všechno – tedy ty inteligentní… Záměrem je, představit ty špičkové politiky jako obyčejné lidi, a ne jako ty škrobené figury, které občas na ČT24 zahlédnou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (69 hlasů)
Trvalý odkaz

Socdemácký sjezd = defilé padlých a vyhaslých hvězd. A tak, čert tě vem, ty Socdem!

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ani poslední mohykán Zaorálek nedostal možnost pozvednout tomahawk k obraně ČSSD. Je stěží k uvěření, kam to papalášovství (Štěch, Škromach...) partaj dohnalo. Aby se zašantročily dluhy po Altnerovi (ta sekera je od Zemana!), strana zvolila autodafé. Co bude dál? Od šmardovců se odloupnou ti pamětničtí členové, založí si něco jako ČSSD II., leč to je už tuze pozdě; navíc to bude vyštěrchaná limonáda.

P.S. Delegáti uprchlického sjezdu mohli ještě pobavit, když by zrušili bohumínské usnesení. Vlastně, i bez toho jde o tragikomedii.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

ČSSD jsem nikdy nevolil, a dobře jsem udělal. Tato strana získala do vínku v devadesátých letech reputaci té před komunistické Sociální demokracie a časem také její obrovský majetek. Obojí dokázala prošustrovat.

Jedině Miloše Zemana jsem volil, možná znáte tu průpovídku, proč lidé, a i já volili Zemana. Je napsaná geniálně.

 

Zemana si lidé zvolili ne proto, že by věřili v nějaké zlepšení. Tak hloupí a naivní lidé nejsou. Ale zvolili si ho proto, aby vám - Chátro (77) a vám poslaneckým a kavárenským povalečům, vám pohůnkům a podržtaškům mocných … někdo za obyčejné lidi plivl do ksichtu. Aby vás sral a vy byli rudí vzteky, že to nemáte pod kontrolou.

 

Takový Zeman byl, bohužel už takový není.

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)

většinu toho, co říkal, bych podepsal. Ale jeho činy jsou tragické (prodej Klausem zachráněných bank, Transgasu...). Nikdy bych ho nevolil (ani Babiše, ani PePu, ani Fialu ...)

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

My víme - nejspíš byste vždycky volil Okamuru, nikdo jiný tam už není. Ale jestli to nadávání a kritizování není trochu málo. Nechce se s nikým spojovat a sám na jakékoliv činy nikdy nebude mít. Nejspíš mu to tak i vyhovuje (co kdyby se ukázalo, že nic není takové, jak se zdá...).

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

už dlouho volím Svobodné, i když to není úplně ideální, protože tam nikdo jiný není (ani Okamura není pro mě, zdá se mi, že nechce vládnout ale že to má jako byznys). Odmítám volit zlo, třebaže menší, proto nikdy nehodím svůj hlas Babišovi (ten to má taky jako byznys, ale na rozdíl od Okamury chce vládnout, jenže sám, jak už to předvedl). Naposled jsem musel volit Trikoloru, protože se s ní Svobodní spojili a dopadli jako vždy - nějak 2,5 procenta, ale dohromady. Pokud tam bude teď nějaká nová parta, tak bych byl rád, aby se všichni spojili (i se Svobodnými) a hlavně domluvili, kdo bude bačovat, jinak tříštíme síly.  Ale vy už zase víte, že já volím Okamuru a co si myslím. To už je potřetí.

Průměrný počet slepic: 2.9 (11 hlasů)

Tipla jsem si. :-)  Svobodní nějak nejsou moc vidět a slyšet. Když byla předvolební debata, mluvil tam L. Vondráček, nebylo to špatný, co si vzpomínám..., jenomže tímto tempem (a u nás) se moc do povědomí většího množství voličů asi hned tak nedostanou. Dostanou před volbami možnost se v debatě vyjádřit, ale tím to hasne. Trikolora se u nás (v komunálkách) spojila s Okamurou, ale nějak ta spojování opozice zkrátka nefungují. Pětikolka jde za svým, ať to stojí co to stojí - ODS, dřívější odpůrce eura, je najednou klidně pro euro, a KDU není proti srsti ani LGBTxyzž, ani manželství homosexuálů a adopce dětí. 

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

to ostatní volí to zlo. Představte si, že někdo dokonce volí i Babiše. Hrůza! Zebral bych jim občanku.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Babiše jsem volil až při volbě prezidenta, aby nám na Hrad nenasadily toho bolševickýho kádra, který to dotáhnul až velitele Generálního štábu Armády České republiky. 

Až mně tedy tu občanku seberou, ale přesto budu mít povinnost korespondenční volby pro ty bezobčankové, už žádní vaši Svobodní nikam kandidovat nebudou. 

Budou také bez občanek. Budou se scházet na domácích seminářích, kde si budou přednášet o tom, jaký to bylo skvělý, když to stálo za pendreck. 

Běžte si stoupnout ráno do fronty v Penny nebo po výplatě důchodů do koloniálu  a přesvědčujte ty voličky Babiše, že volily zlo a že zrovna je Babiš okrádá o ty miliardy z dotací Bruselistánu. Že za ty loňský  brambory 5 kg za 90 Kč a za rohlík za 2,90 Kč z ukrajinské pšenice může ten zloun. Stejně jako za 1kWh elektřiny za 10,40 Kč od ČEZu a za tu vykleštěnou valorizaci důchodů. 

Není to ten Babiš, kdo je posílá na nákupy do Polska do Německa.

Neradí jim, aby si vzaly dva svetry, když budou doma ve svém bytě mrznout. 

Neslibuje jim, že z jejich vlastního bytu a domku budou platit daň 1% z ceny v místě obvyklé. To pro začátek. Cíle je daleko vyšší než 5 %.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

čekal jsem, kdo se chytne! A Babiš za ten dnešní marast může stejně, jako Fialovci. Dokonce s tím začal, oni se od něj pěkně učí.

Zatím bez slepic

Freude, vždycky na tě dojde... :-) Souhlasím s názorem na Zemana (poslední odstavec nemá chybu.) :-))

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

to, že Vidlák byl příznivec ČSSD. Socialisti vždy chtějí páchat dobro za cizí peníze (a samozřejmě z toho něco mít). Například ty stamiliardy na podporu fotovoltaiky byly a jsou vyhazovány díky tomu jak hlasovali (tenkrát byl pro i Kalousek, což mě překvapilo). ODS byla tehdy proti, odkaz na hlasování jsem tu už dával, ale soudili za to Vitáskovou a sváděli to právě na ODS. Třeba Zeman s Babišem chtěli odklonit i Unipetrol, což se jim nepovedlo. Gross se taky vyznamenal. Špidla zdroje měl... Když jsou takoví socialisté, tak ať si vybudují nebo koupí nějaký podnik a ukážou nám, jak se to dělá. Jenže oni nám radši budou nařizovat jak to máme dělat my, co musíme komu platit a hlavně jim, taky co nesmíme (dezinformace, které se stávají skoro vždy pravdou, ani číst). Vidlák takový snad není. Za socany považuji i aktuální vládu, i minulou (berou obrovské peníze těm co je vydělají a přerozdělují, tedy uplácejí - buď jsou socani, nebo mafiáni). Víte jak Řecko obrátilo trend zadlužování? Snížilo daně. Že by Vidlák toto nevěděl dřív? Zvlášť když to věděl už dávno Churchil? ("socialismus je rovnoměrně rozdělená bída", "problém mají socani vždy, když jim dojdou cizí peníze") A starej je snad taky dost, aby věděl, jak to tu bylo. O morálce socialistů se také nedá mluvit (vzpomínám např. jak Hašek s Onderkou byli na plese v hotelu Voroněž a náhodou vyhráli 1. a 2.cenu v tombole).  Asi mi něco uniká. No hlavně že už ví a koná záslužnou činnost, tak ať se mu daří! Knihu jsem dočetl, líbila se mi, jde číst i po kouskách. Pokud máte někde kus záhonku a nejste expert na zemědělství, doporučuji.

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

Píšete:

Víte jak Řecko obrátilo trend zadlužování? Snížilo daně.

 

Řecko žádný trend zadlužování neobrátilo. V únoru 2022 byl veřejný dluh Řecka v poměru k HDP 190%.

Hospodaření Řecka se změnilo jenom na papíře, protože dostalo obrovskou půjčku od EU s nízkým úrokem a dlouhou dobou splatnosti. Z této půjčky splácí s předstihem půjčky dřívější, kde byl úrok mnohem vyšší.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Bez „půjčky“, nebo vzhledem k době splatnosti, úrokové míře a současné inflaci spíše daru od EU, by Řecko zkrachovalo, bez ohledu na to, zda by daně zvyšovalo nebo snižovalo.

 

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/2224769

Vybráno z odkazu:

Tímto opatřením a zavedením kontroly nad pohyby kapitálu dosáhla krize v Řecku v polovině roku 2015 dramatického vrcholu. Před šesti měsíci zvolená vláda levicového premiéra Alexise Tsiprase přivedla řecký finanční systém na pokraj smrti a celý stát na hranici bankrotu.

V této drsné situaci vyhodil Tsipras excentrického ministra financí Janise Varoufakise a přistoupil v poslední minutě na podmínky pro nové miliardové úvěry ze strany evropských věřitelů. Kolapsu se podařilo zabránit.

Jenže jak dlouho ještě hozený záchranný kruh vydrží? ptali se a ptají experti. Pro letošek předpovídá Evropská komise jihovýchodní výspě eurozóny státní dluh ve výši 186 procent hrubého domácího produktu, což je v prostoru společné měny jasně nejvyšší kvóta.

 

Dnešní dluhy jsou jiné než ty minulé

Pro srovnání:  v roce 2009 činil tento ukazatel 109 procent. První pohled tedy říká, že Řekové jsou v dluhové bažině zanoření ještě hlouběji než před krizí. Ve skutečnosti je však aktuální stav méně závažný než tehdy. Může za to zcela odlišná struktura pohledávek.

 

Za třemi čtvrtinami řeckého státního dluhu stojí veřejní věřitelé jako evropský stabilizační fond ESM. Doba splatnosti bondů sahá až do roku 2070? úroky jsou dlouhodobě nízké.

“Se střední lhůtou splácení v délce 20 let jsou na tom Atény nejlépe mezi státy platícími eurem, průměrná úroková sazba dělá 1,4 procenta, a většinová část půjček je jištěna swapovými operacemi,” líčí Alex Patelis, hlavní ekonomický poradce ministerského Řecký premiér Kyriakos Mitsotakis.předsedy Kyriakose Mitsotakise. Krátkodobě pomáhá také inflace. “S její pomocí se snižuje reálná hodnota dluhů,” dodává Patelis.

 

No a pokud chcete vědět další důsledky této „půjčky“ tak si přečtěte další odkaz, z něj například vyčtete že Německo předtím než byla schválena tato „půjčka“ Řecku, půjčovala Řecku na 18 % úrok a když potom bylo Řecko schopno tyto půjčky splácet (samozřejmě tou novou půjčkou od EU, kterou EU poskytlo na nátlak Německa ) Inkasovala své peníze s patřičným ziskem.

https://www.kurzy.cz/zpravy/584076-recka-dluhova-krize-dneskem-definitivne-konci-ateny-po-trinacti-letech-vydavaji-30lety-dluhopis/

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

že trend se obrátil - sofistikovaně a důkladně. Děkuji

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Pokusím se to napsat srozumitelněji:

Příčina – Špatné hospodaření.  Následek – obrovské dluhy a hrozící bankrot.

Příčina -  Obrovská dlouhodobá půjčka s nízkým úrokem. Následek – Bankrot se odkládá.

Jak to s Řeckou ekonomikou dopadne to ukáže až čas. To že splácí staré půjčky novou půjčkou to není změna trendu.

 

Navíc dluh Itálie je 146 % HDP

                    Španělska 113% HDP

                     Francie 109 % HDP.

Zachraňovat tyto státy podobným způsobem je nereálné.

HDP Řecka je 0,2biliony USD

 

HDP Španělska je 1,4 biliony USD

HDP Itálie je 2 biliony USD

HDP Francie je 3 biliony USD

Podle toho by takové půjčky musely vypadat.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

" Ve skutečnosti je však aktuální stav méně závažný než tehdy. " chápu blbě. Asi to píšete moc dlouhý a na mě je to moc.

Zatím bez slepic

Pokud by Vaše rodina byla zadlužená a nebyla by schopna dluhy splatit, a podařilo by se jí získat novou půjčku ze které by tu starou splácela, tak by samozřejmě velký optimista mohl hodnotit situaci jako méně závažnou, realista jako odložení průseru.

Půjčku za tak výhodných podmínek získalo Řecko proto že zhroucení Řecké ekonomiky by mohlo vyvolat dominový efekt, jak v bankách, hlavně Německých které Řecku půjčovaly na vysoký úrok a nedostaly by své peníze zpátky, tak by to mohlo otřást celou eurozónou protože Řecko je členem EU od roku 1981 a součástí eurozóny od roku 2002. Ekonomicky malé Řecko se tak podařilo na čas zachránit podvodem, ale opakovat podruhé nebo pomáhat dalším krachujícím státům eurozóy už nepůjde.

Zatím bez slepic

a taky vím, že EU je podvod za podvodem. Ovšem kdybych měl dluh 2 roční příjmy, tak to splatit dokážu, vím to, už jsem měl větší. Už to Řecko necháme být, mlátíme prázdnou slámu.

Zatím bez slepic

P

Zatím bez slepic

Škoda, že tatínek už umřel.

Zeptal bych se ho, proč tady za socialismu nebyli miliardáři a multimilionáři a přitom stál kubík pitné vody 1Kč?

Proč pomocný dělník musel dělat na flašku tvrdýho chlastu celou šichtu, zatímco dnes si za hodinu práce může ty flašky koupit dvě. 

Proč se od války postavily tisíce bytů v těch králíkárnách pro lidi a proč dnes není ve městech kam dát děti do školky, do školy, do učiliště, do střední školy.

A kolik se postavilo za posledních 30 let nových nemocnic.

Zeptal bych se ho, proč neměli bolševici půl milionu úředníků a  statisíce osob napojených na státní krmelec v jakýchsi "neziskovkách, proč neměli bolševici přes půl milionu velice přizpůsobených sociálním dávkám a proč neživili několik statisíců emigrantů ze zemí, kde válčili naši spojenci bez spojení smlouvami???? 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

A červená mikna Hamáček ji dorazil při covidu. Kdyby nelezli do prdele libtardům, mohli bejt ve sněmovně. Babiš udělal stejnou chybu a stálo ho to prezidenstkej úřad.

Kdyby se  Hamáček s Babišem postavili čelem covidovým upírům, tak pětikoule nemá šanci.

 

Nelez Vašku s pány na led, pán uklouzne a chudák si nohu zláme. To platí pořád

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

a to již od roku 1959, přičemž ve vládě je zastoupena od roku 1943.

Švýcarská sociální demokracie SP je po lidovcích SVP druhou nejsilnější parlamentní stranou, v roce 2019 při volbách do Národní rady (sněmovny) získala 16.8% hlasů.

Doporučuje občanům při nedělním hlasování 18. června odmítnout minimální zdanění koncernů z důvodu nerovnoměrného rozdělení příslušných příjmů mezi kantony.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Jestli to není tím, že není Socdem jako Socdem..., stejně jako s celou demokracií, na kterou si u nás jen hrají.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

kde jednotlivé vládní subjekty - 4 strany - hájí zájmy různých skupin občanů.

Ve Švýcarsku parlament nemůže shodit vládu a vláda nemůže vypsat předčasné volby.

Stabilita systému podporovaného zdola Suverény přitahuje peníze a mozky z celého světa.

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Poradní orgán německé vlády v interním dokumentu doporučuje, aby Němci konzumovali jen 10 gramů živočišného masa denně, což odpovídá jednomu plátku šunky! Je to neproveditelné, křičí odpůrci, ale minstr zemědělství chce návrh implementovat do výživové strategie německé vlády! Na spotřebu CO2 a NO potravin začnou být uplatňovány daně a vyšší ceny! Němcům nebude zatím nikdo klobásy zakazovat, ale budou za jejich nákupy platit emisní daně!...

Globalisté potřebují zavést nepodmíněný příjem, ale k tomu potřebují dvě věci: Digitální měnu a bezemisní potraviny bez potřeby fosilních paliv z BRICS

Cílem toho procesu je rozjet v Německu trh s bezemisními potravinami, rozuměj s hmyzem a červy. Zatím se jedná o úzkoprofilový bizár s malým obratem. Ale pokud projde tato strategie, že desítky tisíc jídelen po celém Německu budou mít limit jen 10 gramů masa na den, v tom okamžiku se rozjede trh s hmyzem a červy v neuvěřitelném objemu. A od Německa tuto progresivní výživu začnou kopírovat ostatní země EU. Pod záminkou ochrany před emisemi tak Německo postupně vybije živočišnou výrobu, stejně jako s tím už před 2 roky začalo Holandsko, a lidé začnou jíst náhražkové maso z červů a hmyzu. A proč tohle všechno?

Protože je to nutné pro zavedení nepodmíněného univerzálního příjmu! Aby v budoucnu bylo možné v té době udržet již miliony nezaměstnaných lidí doma na nepodmíněných příjmech, musí být jejich životní náklady s minimálními náklady i na potraviny. A protože výroba dnešních potravin je energeticky a palivově závislá na fosilních zdrojích a zejména na laciných energiích a palivech ze zemí BRICS a Saúdské Arábie, která se chce k BRICS připojit, tak je potřeba začít vyrábět potraviny bez fosilních paliv, bez nafty do traktorů, kombajnů, náklaďáků, bez živočišné výroby, a to splňuje pouze hmyz a červi!

Celý článek zde:

(všimněte si, co je to za ksicht, který takto poroučí světu, Schwab, Šváb, podobný jako Soros, Sereš, dědkové, kteří to mají „za pár“ a chtějí po sobě nechat zmar a pro lidi to nejhorší)

 

https://aeronet.news/…ci/

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

No, nevím, nevím..

U nás už téma brouků bylo vytaženo a nesetkalo se s úspěchem. I AB se vyjádřil, že brouky jíst nebude a lidi ho budou napodobovat. 

Maso u nás jedí napříč politickým spektrem všichni. K bezmasé stravě se přiklání naštěstí stále dost málo lidí. Dopadne to tak, že venkov začne chovat zase zvířata, farmáři budou mít odbyt na obilí a město si na venkov bude jezdit pro potraviny. A nikdo si to nepřihlásí na živnosťák.. Podobné hovězí nápady můžou fungovat u Němců. U nás jisto jistě NE.

Čech vždycky vymyslí jak to obejít.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

prokázal neznalost základních vědomostí. To, že se jednou "nespletl" na tom nic nemění. Toho napodobovat je pěkná klukovina, když to napíšu slušně. Já například, jsem se už několikrát vyjádřil, že brouky žrát nebudu, naposledy velmi halasně v Hodoníně na náměstí u jakéhosi stánku s propagací toho svinstva a AB k tomu rozhodně nepotřebuji.

Zatím bez slepic