Souboj herezí

Autor

Dnes se to celé rozlouskne. Brzy odpoledne budeme vědět, kdo volby vyhrál a stane se na příštích pět let naším prezidentem. Všechno už bylo řečeno, voliči se rozhodli. Hlasy pak sečte volební komise ručně a vyvěšené výsledky je možné překontrolovat. Mluvit o volebních podvodech nemá smysl. Ano, stávají se chyby, jako když v jednom obvodě v Brně sečtou víc hlasů, než kolik přišlo voličů, ale že by někdo dokázal ovlivnit výsledek voleb tím, že by rozpečetil v noci stovky uren a vyměňoval v nich volební lístky, to je poněkud mimo realitu. Dostal jsem vícero zpráv od svých čtenářů, že si dali práci a po prvním kole ve svém okrese překontrolovali některé vyvěšené volební výsledky a všude to sedělo.

Já musím říci, že jako orákulum teď selhávám. Fakt nevím, jak to dopadne a cvrkot na mém blogu, který mi byl vždycky dobrým vodítkem, mi tentokrát nic nesignalizuje. Takže se nebudu ztrapňovat nějakým odhadem. Netroufnu si ani říct, jestli budou výsledky těsné a nebo uvidíme výrazné vítězství jednoho kandidáta. Proto si jen popíšeme, co jsem během kampaně viděl a co jsem neviděl.

Letošní druhé kolo voleb bylo v podstatě soubojem herezí. Dualismus proti chiliasmu. Petr Pavel zdůrazňoval dualistické pojetí dvou světů – toho správného, kde žije on a toho špatného, kde žije Babiš. Svět dobra a svět zla. Lidé na to reagovali. Svět dobra se (nejen) rétoricky pustil do těch zlých. To tak bývá…. palte a řežte, Bůh si rozpozná své věrné… Andrej Babiš zase chiliasticky zdůrazňoval, že když nebude zvolen on, bude to konec světa, protože vláda dostane možnost dokončit svoje plány s ožebračováním tohoto národa. I na toto lidé reagovali a někdy jsem měl pocit, že se vlastně máme dneska odpoledne sejít v bílých pláštích na vrcholu Řípu a tam čekat na apokalypsu. To je totiž to jediné, co si troufám předpovědět… i když jdeme volit Babiše, jsme připraveni na to, že to nedopadne.

Největší fór je v tom, že obě hereze jsou letos pravdivé. Svoboda slova jde do kytek, Paveljugend sbírá v Jablonci i Děčíně první zkušenosti, jsme na hraně přímého zatažení do války, brzy budeme ukrývat uprchlé Ukrajince, aby nemuseli doma do mlýnku na maso… všímáte si, jak se během dvou měsíců plynule přešlo od ukrajinské ofenzívy proti Melitopolu a Krymu k ruské ofenzívě v Doněcké oblasti či proti Záporoží? Aneb, není to obr Koloděj, je to princ Jasoň. ERÚ potvrdil, že lidi nezvládají platit své účty za energie, ale Němci dokázali sehnat dost plynu a zásobit i nás… zatím. Ale nic to nemění na tom, že jsou to pořád hereze a jak se začnou zhmotňovat, tak je vždycky zaděláno na průšvih.

Letos totiž v kampani úplně zanikly jakékoliv umírněné středové proudy. Před pěti roky bylo možné v komentářích najít celou řadu příspěvků, které se snažily posuzovat kandidáty tak nějak objektivně. Dělali jsme to i my na Kydech. Byl to tehdy velký souboj, ale ještě o nic nešlo. Letos jsem zaznamenal pouze Moniku Čírtkovou a Dana Vávru. Ti jediní ještě včera vypadali, že mají nadhled a nedělají z toho ani válku světů ani konec světa. Hlas Michala Kocába, že nemůže volit ani jednoho kandidáta, či hlas Svobodných, to vše v podstatě zaniklo ve vyhrocené diskusi.

V kampani jsem prakticky neviděl žádné pozitivní momenty. Jen chyby. Nezaznamenal jsem žádnou výraznou situaci, kdyby by se jeden kandidát odpoutal od druhého a i jeho odpůrci by mu přiznali, že byl dobrý, nebo že by se mu povedla debata, případně, že svého soupeře přehrál s rozdílem třídy. Letošní volba není o tom, že by někdo svým umem vyhrál, ale spíš o tom, že někdo si to svými chybami (i chybami jiných) prohrál.

S úsměvem vzpomínám, jak Zeman před deseti lety musel vyrábět téma do voleb z kanálu Dunaj-Odra-Labe… to byly zlaté časy, když se řešilo, jestli to je, nebo není dobrý nápad. Letos byla témata mnohem přímočařejší – Mír vs. válka, dezoláti vs. lepšolidi, evropská solidarita vs. vysoké ceny energií, referendum o vládě (už druhé), svoboda slova vs. boj proti dezinformacím, Praha a láska proti vsi a nenávisti, dobro proti zlu…

Jak říkával kdysi na svém blogu Petr Kubáč – co lidi chtějí, to taky dostanou – ta témata nejsou falešná. Jsou skutečná. Skutečně se hraje o to, co v kampani zaznělo. Kdyby to lidi nezajímalo, tak to do debaty nikdo nebude vnášet. To platí především pro ty, kteří se cítí být neutrálními a chtějí hlasovat prázdnou obálkou. Ten boj se stejně odehraje, protože je na něj založeno. Teď se odehrává ještě pořád pomocí volebních hlasů. Bude-li se odehrávat pomocí rvaček nebo kulek, k čemu vám bude neutralita, když se dostanete do obousměrné palby? Přemýšlejte o tom. Petr Hampl správně poznamenal, že volby nevytvářejí politikovi moc, ale jsou měřítkem moci. Pomocí voleb nekrvavou cestou zjistíme, kdo by u nás vyhrál občanskou válku. Tak u urny nepoužívejte slepé náboje.

Já mám dnes doma další zabijačku… v době vyhlašování výsledků budu zřejmě zrovna plnit jitrnice a jelita. Reakci na výsledek samozřejmě napíšu, ale určitě nevyjde s předstihem. Tipovat nebudu, netroufám si ani na odhad rozdílu hlasů mezi vítězem a poraženým, jen zopakuji, že letos o vítězi nerozhodne kandidátův výkon, ale spíš chyby, které ten či onen udělal.

V následujících dnech si to podrobně rozebereme.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (157 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

1. Vyzná se ve světě. Je členem Aspenu. Umí to v Bruselu, odkud čerpá peníze.
Byl pozván do Bílého domu a políbil Trumpovi prsten.

2.Je agentem BIS.
Když byl u Trumpa, tak měl schůzku s ředitelem CIA, od kterého dostal instrukce. Proto podržel Koudelku.

3.Řídí naši zemi jako firmu. Proto máme nejlevnější potraviny v Evropě.

4.Umí si poradit. Má na svědomí tisíce mrtvých občanů České republiky za covidu, ale jako náhradu zařídil dovoz afrických migrantů.
Proto europoslanci jeho hnutí ANO hlasovali pro urychlení přijetí afrických migrantů a taky hlasovali pro potrestání Maďarska, protože se postavilo proti kvótám na imigranty.

5.Jasně prohlásil, že Putin je zločinec a zabíjí civilisty a že nebude s Putinem jednat.
Taky odsoudil ruský teroristický útok na našem území.

Průměrný počet slepic: 1.9 (71 hlas)

Volte Babiše jako já, vyzval Zeman od volební urny voliče

„Pokud jde o to, jak jsem volil, to asi víte. Jsem velmi konzervativní a neměním své názory během čtrnácti dnů. K řádu a klidu mě naposledy vyzývali za normalizace.
Vím, že v posledních volbách, ve druhém kole, před pěti lety mi daly svůj hlas dva miliony osm set padesát tisíc voličů. Chtěl bych je velmi poprosit, aby tentokrát volili stejně jako já,“ naznačil poté prezident, že svým hlasem opět podpořil expremiéra Andreje Babiše.

Průměrný počet slepic: 4.4 (46 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

RAJCH:
Nechci zatahovat naši zemi do války.
Nechci ústavní soud, který bez mrknutí oka schválí korespondenční hlasování, rozšiřování pravomoci vlády pro odesílání našich vojsk do zahraničí či povolování pobytu cizích vojsk u nás a další šílenosti z pera Fialovy vlády.
Nechci prosazení eura místo koruny, aniž by se k tomu občané mohli vyjádřit v referendu.
Nechci neomezenou vládu pětikoalice nad naší zemí.
Proto Babiš.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Názory:
- Jana Svobodová mam to stejne, ale musela jsem tento tyden 2 x poupravit nahled na AB... poprve mi dokazal vysvetlit jeho kovid sikanu a po druhe kdyz jsem si poslechla pani Elisku Haškovou Coolidge...
- Kdyby stál proti PP v prezidentské volbě kdokoliv jiný,kdo nebude skákat,jak okupační vláda píská, tak jej budu také volit. V prvním kole voleb jsem hlasoval srdcem, ale v druhém kole musím poslechnout rozum a volit Babiše!
- Hezký den, každý rozumný člověk to musí vidět také tak. Jestliže s vládou souhlasí pouze 20 procent národa, tak by měl AB vyhrát. Jestli né, tak potom je na těchto volbách něco špatně.
- Co takhle žaloba na MV s Rakušanem za volební podvod s firmou Hiuit Packard s nedohledatelnými vlastníky na Kajmanských ostrovech, bez výběrového řízení a tím pádem vedení politického převratu v naší zemi. Světě div se tuto smlouvu podepsala již Nečasova vláda. Jede se dál jako by se nechumelilo.
- Pane Jindro, mám to úplně stejně... přesně proto volím Babiše 
Taky volím pana Babiše. Nechci vládu jedné strany, to už tady bylo a nechápu, že si to lidi neuvědomí (někteří).
- Slonková a jiní lůzři se postarali o to, aby junior byl proti seniorovi, úplně ho z manipulovali, nemocného člověka! A to jen proto, aby špinili AB. Jd nemůže člověk věřit ČT a seznamu a médiím Bakaly. Koukněte na Aspen institut, budete zírat jací lidé vlastně stojí za tou snahou dostat na Hrad agenta Pávka
- je spis potreba dalsi samet - nebo jeste lip sametem obaleny klacek, bo samotny samet se zjevne neosvedcil
- Ano, proto Babiš
- Mam stejny nazor a PROto Babis 
- Neustále čtu ,že hòdně lidi bude volit Babiše a přitom každý doplní, že stejně vyhraje P.P. - jak je to možný. Mam podezření, že volby jsou nebo budou zmanipulované a kontrola žádná. Asi zvitězi podvodem např. o jeden hlas.
- Nikdo z normálně přemýšlejících lidí tady nemůže chtít v čele státu komunistického rozvědčíka s kovanou komunistickou manželkou, takže musí volit proti. To velí logika a zdravý rozum. Bohužel tady máme jeden háček a je to podvodně vybraná IT firma HP, která již má nastaven algoritmus na to, aby vyhrála ta zelená guma, bohužel. Takže volby jsou jen formalita a humbuk pro nic. Půjdeme to tam samozřejmě hodit proti této zaprodané gumě, ale jen pro náš pocit a svědomí, protože výsledek už je dopředu jasně dán. Pětidemolice si to bohužel pojistila opět podvodem. Věřím, že budou hromadné žaloby za zneplatnění voleb, kvůli podvodu na voliče, který opět udělal ministr vnitra. Podvody se už u té pětidemoliční vlády stávají vlastně standardem. Musíme se připravit na zatažení do války touto zaprodanou vládou, bohužel. Jestli se lidi už konečně neprobudí a nevyhází tuto vládu od koryt, budeme cíleně zničeni.
- Mám obavu, že je stejně všechno marný. Když někdo dokázal zařídit porážku Trumpa v Amerce, proč by to nešlo v tak malé zemi, kde je všechno nachystané a umetené pro Pavla. Dokonce si myslím, že aby nedošlo k dohadům, vyhraje generál větším rozdílem. Kde není demokracie, nemůžem očekávat čistou a poctivou soutěž. Opak pro mě bude překvapením. 
- Babiš....není jina možnost
- Naprostý souhlas 
- hele spousta lidi bude volit Babise jako protivahu 5Koalice. Tem lidem je u prdele co si mysli v EU nebo USA o nasem prezidentovi.…
- Je to buď život nebo smrt ale bojím se toho že podnikatele to hodí Pavlovi ze strachu z EET aby mohli dál krást na daních tak jenom si pak všichni vzpomeňte až budou chodit povolávací rozkazy.  

Průměrný počet slepic: 4.3 (34 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlasím. Ale podle mého názoru to nebude stačit. Proč. Srovnání s tím , že Zeman to dokázal má jednu chybu a to je demografický vývoj. Od doby před 10 lety zemřelo kolem 500 000 voličů převážně našich zkušeností a ochotných volit Babše. Na jejich místo nastoupilo mládí ve dvojnásobném počtu ,do kterých je vtloukána ideologie genderu , antirusismu a ekonomie všespásných služeb (poctivá práce vytvářející hodnoty není "free , cool and in") Tito mladí lidé ,z nichž si mnozí nechávají platit účty rodiči (mama hotel) si neuvědomují , že se jako národ neuživíme službami. A když , tak to bude jen k přežití. Naše maminky místo studia musely jít dělat služky za jídlo, nocleh a kapesné.
Prognózy předpovídají 60:40 pro Pavla. Pro mě by byl dobrý výsledek 50,00001:49,99990 pro Babiše. Protože pak bych věděl , že ta poslední jednička za 50 je můj hlas.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten Zeman, který udělil nejvyšší státní vyznamenání Řád bílého lva Zelenskému???
Ten Zeman, který prohlásil, že šílence Putina je třeba izolovat?

Průměrný počet slepic: 3.3 (24 hlasů)

No, Vilíku, ty toho nechápeš více. Copak ty vůbec víš.....

Průměrný počet slepic: 3.5 (17 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kéž by to lidé většinově udělali! A volili jako prezident Zeman! A volili všichni ti, na které se obrací.
Nejsou to, alespoň pro mě, teď moc příjemné chvíle. Jde o tolik, že se nedá mávnout rukou, že ono se to pak zase nějak porovná. Pak už se to těžko neporovná, když by měli vše.
Popravdě si sice pořád úplně neumím představit situaci, že vláda by se smířila s Babišem jako prezidentem, provedli už tolik šíleností, ale stále doufám, že vše proběhne tak jak má a pro nás to dopadne vítězně:-). A oni to budou muset přijmout.
Všichni, co jim na budoucnosti naší země záleží, píší, apelují, aby šli všichni i ti nerozhodní k volbám, volili "správně", protože si oni i my uvědomujeme, že pak už s tím neuděláme nejspíš nic. A vybíráme nejen mezi mírem a válkou, ale žitím a živořením

Připojím tu část úvahy a apelu pana Kulhavého (celý článek Pravý prostor)
Třeba i tento článek někomu pomůže ještě k přesvědčení jít volit!

Dnes už nebudeme agitovat ani za jedno z nich. Generál Pavel je voják a jako takový přistupuje k Ukrajině. Nezajímají ho fakta, plní rozkazy a na světě je proto, aby se uplatnil v boji. To je podstata vojáka. Babiš je byznysmen. Nejlepšími obchodníky jsou Židé, kteří přesně vědí, že v obchodování je třeba dát politikaření stranou a důležitý je zisk a neprodělek. A Babiš je dobrý žák a ukazuje to postavením na žebříčku nejbohatších lidí u nás. Takže volit mezi nimi znamená se rozhodnout mezi válkou a prosperitou. Je to Vaše rozhodnutí.

V posledních debatách Pavel veřejně prohlásil, že mír je chiméra a nemá reálný základ. Babiš oponoval s tím, že udělá vše proto, aby se o míru začalo jednat. Je to logické, protože Američané nás předurčili jako součást území, kde bude vedena válka s Ruskem. Pavel by do války své děti poslal, Babiš by udělal vše proto, aby tam ničí děti nemusely. Kdo viděl odvody na Ukrajině vedené se zbraněmi v rukách, možná už se rozhodnul. Je na Vás, jakou budoucnost chcete dětem připravit.

Pavel je názorově spřízněn s Fialou a Pětikoalicí, přestože se neustále brání, že by byl jejich kandidátem. A opravdu není, jeho tlačí na Hrad především proamerický diplomat Kolář se svou partnerkou Witovskou a týmem, jehož složení je strašidelné. Nicméně tato úderka dokázala nijak inteligenčně oslnivého vcelku dobře vypadajícího vojáka z povolání dotlačit až k dnešnímu dni. Babiš má svou stranu, kterou vede, v ní schopné jednotlivce i kariéristy. Nikdo za nim nestojí a mediálního mága Prchala mu vyloučili i z komory pracovníků v propagaci. Tzv. Antibabiš v neskutečné intenzitě médii podporovaný, přičemž největší špínu odvedla nakonec Česká televize, nakonec nezafungoval nijak přesvědčivě a Babiš je ve 2.kole. Je na Vás, jsou li Vám bližší pětikoaliční váleční štváči nebo ANO se svou hlavní tváří.

Průměrný počet slepic: 4.6 (35 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pávek je tak vychovaný, jinak to ani neumí a starého psa novým kouskům nenaučíš - ty má zakořeněný hodně hluboko... :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Však do něj ty roky také všichni hodně "investovali" :-). A dílo se podařilo...naneštěstí teď pro nás...

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Investovali do něj jak komunisti, tak i v Amíkově....., Kdo z vás to má (by řekl Paroubek)

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

:-)) ano, oblíbený prostě u všech:-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

místo "těžko neporovná", "těžko porovná":-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ach jo:-). Žaludek jak na houpačce...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naděje a snaha nám proti tomu všemu bohužel nepomohly. Co říct? Nejsem "zděšená" jako mirka. Ale jsem velmi OTŘESENÁ:-(!!!

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Senatorka-Zwy…

Pusťte si to video v článku, řekne vám, proč paní senátorku mrazí. Není to dlouhé.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Díky, Alice. Líp a jasněji to Babiš říct už nemohl.
Řekl to, co přemýšlivý člověk tuší, že se u nás volbou Pavla s tou největší pravděpodobností stane.
Jenomže kolik takových přemýšlivých lidí u nás je!?
To už za chvíli uvidíme.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Stalo se, co jste chtěli, Babiš není prezident a vy volové baštovi,sklidíte, co jste zaseli. Já a mnozí další, se bohužel svezeme s vámi, dobře nám tak, když jsme se přidali na tu vaši směšnou stranu. jste a zůstanete chudáci, kteří si nechají srát na hlavy a ještě se nechají slovně vykálet na své hlavy Holubovou Novotného a podobnou pakáž. Já jsem už stará, ale jsem na vás tak naštvaná, že vám vše, co se teď stane ze srdce přeju a jenom chci věřit, že až dostanete řádně po hubě, že se vám rožne, ale asi ne.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Nezlobte se, to je trochu "expresivní" příspěvek. Aniž bych se vás chtěla dotknout, Bašta by nemohl mít šanci... Věci byly tak nějak dané a nepovedlo se to ani Babišovi zlomit, který velkou podporu měl u "svých" a dali mu ji i ti ostatní ve strachu před PP...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

pane, ne expreesivnost, ale zdravá naštvanost a pravdomluvnost, mne nutí tuto směšnou opozici poslat do pekla, ale neudělám to já, ona sama, se pohřnila svou váhavostí, pitomostí a nenávistí k babišovi, ktzerou vlastně živila prokoaliční klaka a vy tady, všichni ěestní, cha a pitomí,jste ji v tom na sto procent pomáhali. Tak proto si myslím, že VŠICHNI tady, až na světlé vyjímky, musíte padnout na hubu, aby vás to sakra zabolelo a pak zvedne ten milion lidí, co si za babiše žili jak prasata vžitě prdele z kanmape nebo hospody a příště pude volit a za svá práva a hlavně svobodu se porve, ale moc těm lenochům z hospod nevěřím.A tak šup, pro socialní dávku, teplotu doma stáhnout na 18 stupnů,jak si přeje pětikolka a ráno pěkně šupat do kolbenky za 30 tisíc hreubého. Asi se vám takový život líbí, tak hodně štěstí, vidláci. Praha vámi právem pohrdá a já taky. Dokud si nepřiznáte, jací jste babralové, vidláky zůstanete a Holubová s Novotným, vám ty vaše prázné hlavy pokálí zas a znovu. Tak sněte Vrábelovy a Okamurovy a hájkovy sny, hodně zdaru, cha,chá!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chápu vaše zklamání. Já jsem také zklamaná a mám obavy co bude, když to nedopadlo pro nás.
Ale průsečík asi nenajdeme.
Pro mě je podstatné to, že i kdyby pár tisíc voličů co nakonec třeba volili Babiše místo Bašty, volilo Baštu, nemělo by to na výsledek žádný zásadní vliv.
Babiš by měl svých 28%, pak by tam byla někde Nerudová se svými 12% a kdyby měl pak pan Bašta místo svých 4,5 třeba 7%, vůbec nic by to na volbách nezměnilo.
Nikdo z nás co jsme volili Babiše z různých důvodů není určitě rád, že to takhle dopadlo, ale pokusili jsme se, aby se tam dostal "náš" člověk a ne vládní figurka s maximální podporou od vlády, médií a lepšolidí.
Nevyšlo to, bohužel je to fakt, se kterým se musíme začít smiřovat a vzájemně se podpořit!

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

pane, ne expreesivnost, ale zdravá naštvanost a pravdomluvnost, mne nutí tuto směšnou opozici poslat do pekla, ale neudělám to já, ona sama, se pohřnila svou váhavostí, pitomostí a nenávistí k babišovi, ktzerou vlastně živila prokoaliční klaka a vy tady, všichni ěestní, cha a pitomí,jste ji v tom na sto procent pomáhali. Tak proto si myslím, že VŠICHNI tady, až na světlé vyjímky, musíte padnout na hubu, aby vás to sakra zabolelo a pak zvedne ten milion lidí, co si za babiše žili jak prasata vžitě prdele z kanmape nebo hospody a příště pude volit a za svá práva a hlavně svobodu se porve, ale moc těm lenochům z hospod nevěřím.A tak šup, pro socialní dávku, teplotu doma stáhnout na 18 stupnů,jak si přeje pětikolka a ráno pěkně šupat do kolbenky za 30 tisíc hreubého. Asi se vám takový život líbí, tak hodně štěstí, vidláci. Praha vámi právem pohrdá a já taky. Dokud si nepřiznáte, jací jste babralové, vidláky zůstanete a Holubová s Novotným, vám ty vaše prázné hlavy pokálí zas a znovu. Tak sněte Vrábelovy a Okamurovy a hájkovy sny, hodně zdaru, cha,chá!

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Milé dámy. Obě. Přestaňte kolem sebe prskat oheň a síru, protože jmenovaní za to nemůžou. Po minulé volbě jsem poznamenal, že poměr mezi rozumnými a idioty se neustále mění k horšímu. Tenkrát Zeman zvítězil o pár hlasů. Za uplynulých pět let pošlo mnoho seniorů do nebíčka a mnoho mladých, sebevědomých a namachrovaných až na půdu dospělo do volebního věku. Nečekal jsem že to bude přes 15 procent, jen že to o pár procent prohrajem. Pokud jde o emigraci, navrhnul jsem Mongolsko, tam žádné rakety nejsou, ani nedopadnou. Byly by to vyhozené peníze.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Bohužel to pro nás nedopadlo. Jak jsem psala, tentokrát se jim povedlo se lépe připravit než se stahovačem králíků. Pro mě mají "charisma" a důvěryhodnost oba stejně, ale mohla jsem to ovlivnit jen v síle svého jednoho hlasu a přesvědčováním váhavých.
Vliv měl samozřejmě i program antibabiš, a to že nám dorostly do volebního věku další pečlivě vymyté mluvící hlavy. Je to prostě fakt.
Měli bychom se tedy pokusit co nejvíc se "semknout" a podpořit. Hledat další cestu, spíš pěšinku? Protože otázka je, jak to půjde ještě dlouho?
Víra za této situace nebyla silná, ale naděje byla velká, je potřeba to v sobě teď zpracovat.
Mojí krásnou zemí, vlastí, je krásná Česká republika

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Itkico ,pánnahoře píše, ať na sebe neprskáme, je zase na omylu. Opozice, prostě musí tvrdě dopadnout až na samé dno, pak se možná vzpamatuje, ale už po těchto volbách nevěřím, jsou naivní, jak malé děcko, rozhádaní, jak haranti na hřišti a nevzali si příklad z pětikolky, že i když velmi rozdílní, jsou SPOLU za každých okolností, protože mají cíl, ať už je jakýkoliv a umí počítat na rozdíl od zdejších babralů. Kecy o emigraci do Mongolska, je přesně to, co dokáže vyxplodit přečestný ,naivní opozičník,co stejně zůstane sedět doma na prdeli a bude poslouchat, jak hodinky a pindat na zdejších forech fantasmagorie o opozici. Jste trapní, až se mi chce brečet. Lepší dostat čestně po hubě cha, od koalice, než v zájmu odporu podpořit Babiše, to ta směšně přečestná, kádrující opozice prostě NIKDY nepochopí a tak je načase, se smířit s tím, že krom Babiše, tu žádná opozice NENÍ. Jen blbé plky na nic. Až si to uvědomíte, snad bude líp

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

In reply to by aja (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pochopíte, vážené "aja", že není dost těch, kteří vidí i za humna, kde vládnou Západní hodnoty a blahobyt zeleného náboženství. Je otázka, jestli ta většina po dopadu na dno zjistí, kde je ta příčina jejich bídy a zmaru? Dnes za může ten Putin. Pak to budou ti nevzdělaní venkovani, kteří mají slepici, králíka, vepříka a okurky, rajčata a brambory. Nemají internet, protože nemají ani signál a když, tak jeho rychlost je z černobílé doby! Dějiny nám vypráví třicetiletí historici a padesátiletí politologové. Třicetileté majitelky diplomů velí sněmovně a jejich voličstvo je na koni a táhnou na Bělehrááád!!! Vlastně na Pražský hrad.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

„Ať jdou první.“ Vyoral k těm, co šermují válkou a mobilizací. Pak rozebral Pavla

„Strašidelné,“ míní komentátor o slovech generála Řehky, ale také německé ministryně zahraničí. Doufá, že dotyční Česko do vlády nezavlečou. „Pokud nedej bože ano, nechť si vezmou helmičky, vestičky a jdou oni a jenom oni do první linie,“ dodává. Vysvětlil, proč se na ČT generál držel zpátky a na CNN Prima News útočil. A proč Fiala nevezme Babišovi vítr z plachet, i když by to mohl udělat velice jednoduše.

Na poslední chvíli se kampaň Petru Pavlovi trochu zkazila, byť ne jeho vinou. Generál Řehka prohlásil, že v případě konfliktu NATO s Ruskem: „...se bude muset zapojit celá společnost, bude se muset minimálně výběrově mobilizovat, ať už lidé nebo věcné zdroje materiálu.“ A navíc pak prý Česko bude legitimní cíl. Za nejlepší způsob zabránění válce považuje odstrašení, tedy dát Rusku najevo připravenost a sílu. Nezní to poněkud strašidelně?

Velmi strašidelně. Uvědomte si, jak bohorovní se zřejmě cítí, někteří snad až natěšení – na válku? – že nevydrží s tímto prohlášením a článkem alespoň do soboty po volbách. Mám obavu, aby ona prohlášení, která se začínají ohledně mobilizace a hypotetické války čím dál více objevovat, nebyla dílem takzvaného prediktivního programování přípravy na válečný konflikt. Doufám, že nás vládní elitáři, nikoliv elity – neb toho slova nejsou hodny – do války nezavlečou. Jakkoliv se o to neustále svými činy i slovy snaží. Pokud nedej bože ano, nechť si vezmou helmičky, vestičky a jdou oni a jenom oni do první linie. Můžou si tam udělat pěkné fotky a selfíčka na sociální sítě. To jim jde dobře.
Jeho slova už komentovala ministryně obrany Jana Černochová, že Řehka hovořil jako odborník, že situace byla hypotetická a že mu agendu nemohou a nesmějí určovat volby. Je to přiznání, že Řehka ťal do živého?

Evidentně ano. Což je o to děsivější. Nicméně onomu panu odborníku Řehkovi bych doporučil, ať tedy v případě jimi rozpoutané války s Ruskem nejprve mobilizuje své kamarády, známé, rodinu, děti. Ať to jde na frontu omrknout a pak ať nám „mírovým štváčům“ přijde poreferovat.

A německá ministryně zahraničí Annalena Baerbocková natvrdo přiznala, že „válčíme s Ruskem“. Dosah jejího přiznání můžeme hodnotit podle toho, že video na Twitteru už je okontextováno, že ministryně zahraničí nemůže vyhlásit válku a že kdyby takováto prohlášení od ministra zahraničí byla vyhlášením války, tak je Rusko ve válce s celým Západem. Pustila si zelená ministryně pusu na špacír nebo je to ukázka normalizace „válečného“ přístupu?

Postupná normalizace válečného přístupu. Nicméně každý člověk s hlavou na krku si už musel všimnout a dát jedna a jedna dohromady, že se jedná o zástupnou válku, kterou proti Rusku skrze Ukrajinu vedou USA. A využívají k tomu zejména lokaje z EU, jejichž ekonomiky tato válka plundruje. Jakkoliv doufám, že se to nestane, tak dost nasvědčuje tomu, že na evropském kontinentě chtějí „majitelé klíčů“ rozpoutat další válečný konflikt většího rozsahu. Za vše třeba poslední informace o poslání německých a amerických tanků Ukrajině.

Provládní politici, komentátoři i jiní si stěžují, že Andrej Babiš straší válkou. Proč vláda s Petrem Fialou v čele nevezme Babišovi munici jednou jednoduchou větou: „Nejsme ve válce“?

Protože by popřeli sami sebe. Babišovi oponenti v čele s Pavlem a Fialou mu vytýkají, že straší válkou. Pominu to, že ex-premiér mluví o míru, protože ten s válkou souvisí. Ano, chytil se určitého tématu, které využívá. Chci věřit, že nezneužívá, myslí-li to vážně. Ale chytil se tématu, které tady nastolila a straší jím celá vládní koalice už měsíce. Stačí zadat do vyhledávače a vyjede vám hned článek z konce loňského února: „Jsme ve válce, řekl Fiala. Vláda schválila zbraně Ukrajině za 400 milionů“. Jinak pokud jde o stížnosti například komentátorů typu psychopatů Šídla, Fendrycha či Honzejka, kteří přišli s orwellovským pojmem „míroví štváči“, kterým označují ty, co odmítají jejich proválečné jančení, pak bych jim doporučil změnit medikaci.

Babiš a Pavel se střetli na CNN Prima News. Po debatě si všichni chválili svého kandidáta, ale také Terezii Tománkovou za vedení debaty. Souhlasíte? Poučila se CNN Prima News od minulé debaty, že má držet diváky na uzdě a kandidáty rovněž?

Viděl jsem jen útržek, takže nemůžu úplně posoudit. Z toho, co jsem viděl a co jsem slyšel okolo, tak je to zřejmě tak. Všeříkající pak je, že šlo z hlediska moderátora, respektive moderátorky o daleko vyváženější a profesionálnější výkon než na bruselsko-washingtonsko-berlínské ČT. Nabízí se pak otázka, k čemu vlastně onu publicistiku, zpravodajství a aktivistické novináře na ČT z našich peněz tak štědře platit?

Když jsme u poučených, na ČT působil generál Pavel pasivně. Na CNN Prima News naopak na Babiše útočil. Poučil se, nebo snad byl poučen?

Jednak byl možná poučen během jednodenní „virové“ pauzy. Ale spíše, a co je podstatné, tak na nevyvážené, neobjektivní a závislé ČT šlo zcela bezprecedentně o přesilovku dva proti jednomu. A úkolu útočit na Babiše se výtečně zhostil soudruh moderátor Řezníček. Ten má vzhledem ke svému působení ve Washingtonu zřejmě stejné zaháčkování jako Petr Pavel, nebo jako Pavlův loutkář Kolář. No a proto generalisimus v debatě na ČT neměl zapotřebí útočit, neb by ona přesilovka byla ještě více do očí bijící.

Generál nyní všechny ujišťuje, že žije, protože někdo jménem jeho mluvčí údajně zasílá obrázek z jeho webu, že zemřel. Není to trochu podezřelé? V den prvního kola mu nějaká ruská skupina napadne web. Po prvním kole se začne šířit SMSKa, která podle operátorů nikdy neodešla. A teď rovnou falešné oznámení o úmrtí. Všechno věci snadno vyvratitelné, až hloupé. Ale pro generálovy voliče aktivizující.

Těžko říct. Takzvané operace pod falešnou vlajkou jsou běžným nástrojem jakéhokoliv boje. Co se týká evergreenu takzvaných ruských hackerů, tak proti tomu jsme snad už i imunní. Podezřelé a až hloupé to všechno je. Dokázat opak však já v tuhle chvíli nemám jak.

Měl jsem ji puštěnou jen v podkresu. Myslím, že neurazila ani nenadchla. Moderátor mi připadal fajn, otázky nudné. Jinak podle mě profesionální převlékač uniforem a Kolářova loutka Pavel v debatách zřejmě na diváky působila lépe. Klidněji, rozvážněji, s podmanivým hlasem, vyšperkovaný a naondulovaný jakoby právě vylezl z muzea TGM, odpovídal na otázky – sic prefabrikovanými frázemi, nicméně Babiš často z nějakého mě neznámého důvodu – i při těch banálních – odbíhá jinam. Což diváci vnímají.

A poslední, možná filozofická otázka. Má generál Pavel nárok ohánět se hodnotami, svobodou, demokracií a pravdou?

Má na to právo jako takové. Ale morální rozhodně ne. Kdo navzdory přísaze z jednoho zadku – sovětského – na lusknutí prstů přeskočí do zadku druhého – amerického, je pro mě bezcharakterním oportunistou. Nutno dodat, že v obou zadcích se dostal – případně snažil dostat – hodně hluboko.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

„Hnus. Největší.“ Co Pavel udělal, je moc i na Tomáše Vyorala

„Každému režimu bude strkat hlavu do zadnice,“ varuje před generálem Pavlem komentátor Tomáš Vyoral a poukazuje, že tento kandidát by byl prodlouženou rukou Američanů a NATO. Jako voják byl totiž vycvičen poslouchat rozkazy. „Vzhledem k tomu, že to dotáhl až do vedoucí pozice v NATO i můžeme tušit, z které strany ty rozkazy budou přicházet,“ odhaduje. A znechutilo ho, jak se Petr Pavel začal hlásit k oběti Jana Palacha. „Přiživováním se na Palachovi překračuje hranice jakéhokoliv poznaného vkusu,“ míní komentátor.

Jak vnímáte slova Andreje Babiše, že generál Pavel by tuto zem zatáhl do války. Je fér něco takového říct, když válečný stav vyhlašuje Parlament? Nebo je třeba hledat širší kontext?

Vzhledem k historii generála Pavla a jeho úzké vazby na struktury NATO, je jeho proválečná iniciativa pravděpodobná. Na místě jsou obavy, že tento chameleon, který každému režimu bude strkat hlavu do zadnice, bude jen prodlouženou rukou Američanů, NATO… Byl přece vzdělán, vyškolen i vycvičen na to, aby poslouchal rozkazy. Vzhledem k tomu, že to dotáhl až do vedoucí pozice v NATO i můžeme tušit, z které strany ty rozkazy budou přicházet.

Samozřejmě, sám o sobě prezident zemi do války nezatáhne, ale zcela zásadní a bezprecedentní problém a velké nebezpečí vidím v tom, že v případě dosazení generála Pavla coby kandidáta „pětikoalice“ na pozici vrchního velitele ozbrojených sil, bude stejně jako za minulého režimu mít „strana“ pod palcem všechno. Od Sněmovny přes Senát až po prezidenta. A v návaznosti na to také Ústavní soud. Bude chybět jakákoliv „opoziční“, protinázorová pojistka, protiváha na vrcholném postu. Ne že by Andrej Babiš šel proti proudu a proti stávajícímu režimu, ale nelze mu upřít, že s těmi, co jsou nyní u kormidla, není úplně kamarád.

Může Andrej Babiš zajistit mír, jak slibuje?

Nikdo v České republice mír zajistit nedokáže. Můžeme si nalhávat, co chceme, ale naše elity, ať už takové, nebo makové jsou v drtivé většině vždy pouhými vykonavateli notiček, které se píšou trochu někde jinde – a mimo naši zemi. Ovšem Andrej Babiš může působit jako jistá brzda proti válečnému štváčství, které slyšíme dnes a denně z úst současných vládních představitelů a mainstreamových médií. Minimálně existuje určitá naděje.

Petr Pavel pro změnu Babiše označuje za součást „proruského světa“. Udělal podle vás Andrej Babiš něco, co by zavdávalo důvod pro takové označení?

Nejsem si toho vědom. Samozřejmě můžu něco opomíjet. Ale tady mám pocit, že Petr Pavel pouze opakuje prefabrikované paradigma: „kdo není s námi“, je „proruský šváb“ či „agent“. Naopak vzhledem k napojení Andreje Babiše na struktury EU – třeba skrze dotační byznys – by byl Andrej Babiš logikou Petra Pavla spíše součástí probruselského světa. Jeho návštěva centrály CIA v Langley pak zase může evokovat Babiše jako součást proamerického světa.

Zmocněnec pro média a dezinformace Michal Klíma popřel, že by Petr Pavel chtěl zavést cenzuru. Jak praví staré úsloví, nikdy nevěř něčemu, co nebylo oficiálně popřeno? Dá se to brát jako potvrzení?

Řekne-li vám vrchní cenzor, pardon zmocněnec pro média a dezinformace, Klíma, že jeho souvěrec nechce zavést cenzuru, budete mu věřit? Ne podle slov, ale podle činů poznáte je. Petr Pavel samozřejmě nechce zavést cenzuru, ale nepopře, že chce zvýšit úsilí v boji s takzvanými „hybridními hrozbami“ a „dezinformacemi“. Což není v současné orwellovštině nic jiného než právě ona cenzura.

Už z několika úst zaznělo, že si odpůrci Babiše mohou druhé kolo sami prohrát tím, jak budou Babišovi otloukat o hlavu všechno možné a hlavně nemožné, např. že je Slovák. Může to skutečně tak být? A hypotetická otázka, budou odpůrci Babiše schopní týden mlčet, aby mohli mít svého prezidenta?

Všeho moc škodí. Neustálé označování jednoho kandidáta za bytostné zlo a druhého za křišťálově čisté dobro, poučování ze stran médií, ostatních neúspěšných kandidátů samozvaně označovaných za demokratické, osočování venkova a občanů bez bezpředmětných titulů z humanistických pseudooborů a jejich takřka ponižování za to, že by si snad v demokratické volbě mohli dovolit volit Babiše…

Generál Petr Pavel sdílel na výročí upálení Jana Palacha příspěvek na FB s fotkou, jak na počest jeho památky pokládá květiny. Připojil text: „Dnes si připomínáme výročí upálení se Jana Palacha. Je-li mladý člověk v situaci, že hodnoty, kterým věří, není možné naplnit, a nevidí jiný způsob probuzení společnosti než takovýto čin, je to asi ta největší symbolika, jakou si dokážu představit. Myslím si, že bychom si to měli připomínat právě proto, aby se něco takového už nemuselo opakovat.“ Co na to říkáte?

Vrchol pokrytectví, oportunismu a hnusu největšího kalibru. Přece Jan Palach se upálil i kvůli takovým, jakým byl za minulého režimu Petr Pavel. Dovolím si citovat z Pavlova vlastního životopisu sepsaného v roce 1987: „Velký vliv na mé pozdější názory mělo léto roku 1968. Tehdy byli u nás na návštěvě přátelé ze Sovětského svazu. Právě na kontrastu mezi nimi na jedné straně a protisovětskými náladami na druhé mi otec srozumitelně k věku vysvětlil podstatu situace. Bylo to účinnější než cokoli jiného a také trvalejší. A posměch ve škole ze strany spolužáků pro mou oblibu našich přátel mě v názoru tenkrát pouze utvrdil.“ Pokrytec z bolševické rodiny, který bude každému režimu hlavou v zadnici, přiživováním se na Palachovi překračuje hranice jakéhokoliv poznaného vkusu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Petr Piťha - kněz

Hovoříme o míru, chceme ho bránit, ale sami ho nemáme. Ani v sobě, ani mezi sebou. Chceme zachránit spravedlnost, ale jen množíme zákazy. Jenže spravedlnost ani mír nikdo nezavede, protože vyrůstají ze slušnosti.

Našimi nepřáteli nejsou ani Arabové ani Ukrajinci ani Rusové a vůbec nikdo. Stačíme si sami, protože si nevážíme zákona života, zapomněli jsme, že život je láska a láska je oběť. Život bez nich nedává smysl. A to je, na co můžeme zahynout.
Nemáme proč žít. Jsme tu zbyteční. Kdybychom takoví nebyli a byli platnými lidmi, neodvážili by se nás nepřátelé ohrozit, protože bychom byli pevnější, než oni.

Naší cestou je návrat k rozumu a jeho zkáznění a důsledné, věrohodné, hluboce žité křesťanství.
Jsem Evropan, protože jsem Čech. Narodil jsem se českým rodičům, vyrostl v české zemi a beru vážně bídu i slávu svého národa. Odmítám se rozplynout v bezduché uniformitě konzumní multikultury.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Šumák tipuje, že Petr Pavle vyhraje tak 60 ku 40 procentům. CCA. Plus mínus 5%. Bohužel :(

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

To se nám nesmí stát! No, je to mé velké přání, aby se to nestalo! Aby to bylo, prosím, tak nějak plus minus obráceně!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ach jo :(

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ano, velké ach jo:-(

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Včelko, přidej!!!
Čím větší články tím více hlasů pro Bureše...
:-)

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

Vilíku, jdi chrápat, těmi štěkanci to nevytrhneš a přirovnání ti nejdou, víš proč? No protože nerozumíš ani jemné ironii, tak jak můžeš rozumět tomu ostatnímu... :-( sorry

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě jedno "vesele" neveselé zamyšlení od Daniela Vávry, taktéž zdroj Pravý prostor

Jsem jen prostý dezolát a tak mám někdy problém složité myšlenkové procesy vládních představitelů vstřebat. Mohl bych se tedy prosím zeptat intelektuálů mezi vámi, jak mám tato sdělení z poslední doby vstřebat?

1. Jsme ve válce. (předseda vlády, ministryně obrany, ministr zahraničí, ministr Válek https://www.idnes.cz/…/vlada-ukrajina-valka-fiala-pomoc…)

2. Válka nebude a tím pádem ani žádná mobilizace nikdy nebude, je to dezinformace a poplašná zpráva (https://zpravy.aktualne.cz/…/r~e2b7196295bf11ed9ae20cc…/.)

3. Když bude válka, bude mobilizace (náčelník generálního štábu a přítel vládního kandidáta na prezidenta, který není vládním kandidátem, ale je)

Chápu to správně, že je válka a nikdy nebude a tím pádem ani mobilizace a až bude válka, tak bude?

Každopádně jsem pochopil, že za všechno může Babiš a kdyby nebyl, tak žádná mobilizace co nebude by nebyla. Odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil!

Nebo až bude válka, zase se řekne, že tenkrát to byla pravda, že nikdy válka nebude, ale změnilo se vědecké poznání a teď je válka a nikdo za to nemůže?

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

lidi jsou mu ukradení, říká Vávra

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

Vilíku, a ty si myslíš, že nejsi Pávkovi, Rakušanovi, Řehkovi, Kolářovi... ukradený...?

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

"...všímáte si, jak se během dvou měsíců plynule přešlo od ukrajinské ofenzívy proti Melitopolu a Krymu k ruské ofenzívě v Doněcké oblasti či proti Záporoží? Aneb, není to obr Koloděj, je to princ Jasoň."

"Pomocí voleb nekrvavou cestou zjistíme, kdo by u nás vyhrál občanskou válku. Tak u urny nepoužívejte slepé náboje."
---------------------------------------------------------------------------------
U nás se to zjistí až s křížkem po funuse, zase jako vždy...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo jo - to se Daniel trefil..., vláda z "Kocourkova", tu nám byl čert dlužen.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Panský rezident, prezident, není a nigdy nebyl náš prezident. Eště gdysi dávno smě měli knížata a vladyky, ale to už je dávno. Dneska je skoro jedno jakého panského rezidenta dostanou uvařené žaby. Může to být klidně Pinokio, Hurvínek nebo Satan, blboňi to stejně na životních potřebách nepoznají. Stále budou mít vysoko do žlabu, kromě vyvolených a stále budou každou generaci blbější a blbější.
Dokud se neodváží o volbách potřeb ani diskutovat, ámen s něma. Harpagondechujci je mají na talíři a bužírují si. To je slast mít tak tupé obyvatelstvo, keré eště dnes věří na pána hodného.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Šumák tipuje, že Petr Pavel vyhraje tak 60 ku 40 procentům. CCA. Plus mínus 5%. Bohužel :(

Průměrný počet slepic: 1.3 (3 hlasů)

Zřejmě budete mít pravdu. Na těchto volbách mne nejvíc mrzí, že jeden kandidát na Hrad měl od počátku startovní čáru blíže k cíli o 10 m a byly mu dány tretry, druhý dostal od některého tisku, televizních společností a vládních politiků, Jarmilky. Pro vítěze kterého předpokládáte, pokud je to čestný muž to znamená Pyrrhovu výhru. Co to znamená ve sportovní terminologii netřeba psát.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Tak tenhle výsledek jsem sem hodila hned po prvním kole, když jsem viděla to zfanatizované divadlo pro hloupé, 60 : 40 s tím, že jsem raději překvapený pesimista než zklamaný optimista a chytlo se to :-). Uvidíme tedy, jak na tom jako národ jsme.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem dával taky tenhle výsledek. Nejdřív jsem si říkal 55 ku 45, pak 60 ku 40. Ale vždycky mi vycházel Pavel. :(

Jsme národ na hovno

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

1/ Peter a Eva Pavlovi: Zmínil jsem se v jedné diskusi, že Petr Pavel a jeho manželka Eva byli v roce 1989 nomenklaturními komunistickými kádry. Načež jsem byl osočen, že úmyslně šířím pomluvy a dezinformace. Takže si to shrňme:
Petr Pavel byl v roce 1989 ne jen tak nějakým agentem nebo placeným donašečem, ale přímo příslušníkem vojenské rozvědky generálního štábu, což byl přísně výběrový vojenský ekvivalent civilní StB. Její příslušníci procházeli důkladnými prověrkami oddanosti KSČ a socialistickému zřízení. Seznamy nováčků byly předávány sovětské GRU (špionážní služba generálního štábu Sovětské armády), která prováděla v případě pochybností o kandidátovi vlastní zkoumání. Petr Pavel jím viditelně prošel bez problémů. Byl samozřejmě také vzorným členem KSČ... dále zde: https://www.facebook.com/profile.php?id=100016828963330 komentář z 20. ledna
xxxxxxx
2/ Tanky pro Ukrajinu:
Pozorně sleduji frašku nazvanou „samospasitelné tanky pro Ukrajinu“, v níž pan Zelenskij a členové jeho kabinetu unisono vzývali Západ, aby mu dodal tato bojová vozidla a vyhrožovali, že bez nich bude Ukrajina jistojistě poražena a „hordy z východu“ zaplaví Evropu. Hlavním důvodem tohoto divadelního představení byly formální obstrukce německé vlády dát tomuto vývozu zelenou. Potřebovala si totiž alespoň navenek zachovat tvář před svými skutečné pozice Německa v Evropě neznalými voliči.
Dále zde: https://www.facebook.com/profile.php?id=100016828963330 komentář z 27. ledna

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Pan Štefec jako vždy výborný, ráda čtu jeho komentáře. Jenže problém je v tom, že to čteme vše pouze my, kteří se snažíme dohledávat fakta a vidět situaci a problémy ze všech možných úhlů a pak si teprve tvořit názory. Ale ti co by to něco "navíc" měli aspoň občas číst, pokusit se, aby učinili objektivitě zadost, ty to ani nenapadne! Takže bohužel k voličům vládní figurky se tyto informace nikdy nedostanou, nestojí o ně a zůstávají jen pro nás útěchou a snahou o objektivní a spravedlivý pohled na věc!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

tak po tomhle vám pravděpodobně přejde chuť:
https://youtu.be/v_tBeEMP9Bg
je mi líto, že sdílím tuhle sviňárnu a pomáhám ji tím šířit... já jen, když někdy budete chtít Lábusovi tleskat. To, že si dobře žije i z vašich daní, s tím také těžko něco uděláme, ode dneška Lábuse vypínám. Je to.... a ještě...

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Katastrofa. To už snad musí být u něj stařecká demence! K něčemu takovému se snad soudný a slušný člověk nemůže propůjčit ani "v zájmu" svých priorit u voleb! Ona vůbec většinově ta komediantská cháska jede často podle hesla "koho chleba jíš, toho píseň zpívej, ale někteří v tom opravdu až fanaticky a odporně excelují!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)