Společná řeč není zadarmo

Autor

Ten starý biblický příběh o zmatení jazyků určitě všichni znáte. Lidstvo je jedné mysli i jedné vůle a společnou prací se chce vyrovnat Hospodinu tím, že postaví věž, která se bude dotýkat nebes. Bůh jim věž nerozboří. Nesešle zemětřesení, nesešle ohnivý déšť, nesešle záplavy, nesešle ani mor ani kobylky. Sešle zmatení jazyků. Lidé si přestanou rozumět. Přestanou chápat, co ten druhý myslí. Přestanou být schopni koordinované činnosti a tak svoje dílo nedokončí a rozptýlí se po celé zemi.

Vidíte, jak krásně to funguje až dodnes? Není zapotřebí na lidi posílat vojsko. Není zapotřebí lidi zavírat do vězení, není zapotřebí dělat koncentrační tábory, není zapotřebí nikoho držet pod krkem. Stačí zařídit, aby si navzájem nerozuměli. Aby nenašli společnou řeč. Stačí zařídit, aby se hádali kvůli malichernostem, stačí je mást mnohotvárnými pojmy, stačí je štvát a ponoukat proti sobě… a všechno ostatní se stane samo. Nebudou schopni žádného koordinovaného úsilí. Je jedno, jak inteligentní jsou. Pokud budou rozeštváni, žádná inteligence jim nepomůže.

Ale pokud lidi rozeštvaní nejsou, tak jsou schopni koordinovaného úsilí dokonce i tehdy, když je to tam samý debil nebo blbeček… Jo, kdyby byli inteligentní, tak by svou věž stavěli lépe, rychleji a radostněji, ale i blbci jsou schopní stavět. Stačí, aby se nehádali.

A to je ten důvod, milé děti, proč je Fiala stále v premiérském křesle, i když blábolí o tom, že to má s vládou tak, jako fotbalový tým Liverpoolu. To je ten důvod, proč liberálové obsadili všechny pozice, i když je to tam samý komouš, proti kterému původně bojovali, i když má prezident IQ jako chytřejší delfín… oni se prostě nehádají. Nedohadují se, co znamená pravice a levice. Nedohadují se, co byl a co je komunismus, nedohadují se, co je svoboda. A díky tomu koordinovaně postupují i když si říkáte, že to snad ani není možné.

Těch třicet let rozeštvávání obyvatel této země se někdy prostě projevit muselo… Je nás hodně, ale nemáme společnou řeč… Tohle byl úkol všech těch Reflexů, Respektů a České televize. Rozhádat nás. Protože to do značné míry vymaže veškerou osobní inteligenci a pracovitost. Proto propadlo milion hlasů u voleb. Stačilo inteligentní lidi rozstrkat do marginálních uskupení… většinou kvůli nějaké naprosté drobnosti.

V tom biblickém příběhu se píše, že lidé pracovali a Bůh jim zmátl jazyky, takže už dál spolu pracovat nemohli. Ale ono to funguje i obráceně. Pokud společně pracujeme, tak zase společnou řeč nacházíme. A to dělaly všechny ty politické neziskovky od Sorose… Vytvořit společnou a koordinovanou práci pro ty, kteří se hádat nesmějí a postupně dostanou liberály do všech pozic. Udělat ten pochod institucemi a i když je Danuše Nerudová blbá jak putštok, je „expertka na důchdovou reformu.“ Jen prostě nachází snadno společnou řeč s Vítkem Rakušanem. Ten zase nachází společnou řeč s kmotry z Dozimetru a všichni dohromady koordinovaně postupují. Vítek se opravdu nepozastavuje nad tím, že průměrný delfín by Danuši porazil v jakémkoliv kvízu.

Proč to všechno píšu…

Přátelé! Společná řeč prostě není zadarmo. Třicet let nás rozdělovali, třicet let nám cpali pseudotémata, třicet let dělali všechno pro to, aby nám na komkoliv něco vadilo. Podívejte se dneska. Sezvěte si deset lidí, zkuste nastolit nějaké politické téma a po čtyřech promarněných hodinách odejdete znechuceni, protože zjistíte, že se nedohodnete ani na nejzákladnějších definicích. Prostě to nejde. Zmatení jazyků je příliš velké. Zítra to zjistí i Václav Hrabák. Středula stávku nesvolá a nesvolá a tím bude vymalováno.

Najít společnou řeč je mnohem snazší tím, že si nejprve popovídáte o něčem, co nerozděluje. Já to s lidmi dělám přes bůček. Nejprve je třeba se bavit o jitrničkách, o půdě, o vodě, o přírodě a dobrém jídle a je třeba v tom najít společnou řeč. A pak je mnohem snazší najít společnou řeč v tom, co vlastně znamenal rok 89. Pak je mnohem snazší se domluvit, co vlastně spolu chceme a čeho můžeme dosáhnout. Proto dělám workshopy o víně a ne o definici pravicového populismu. Ano, mohl bych o tom také mluvit celé hodiny, ale je lepší, když spolu budeme lisovat vinnou šťávu a zjistíme, že jsme všichni úplně normální, než abychom se pohádali o něčem, co za půl roku nebude mít žádnou platnost.

Proto pořád mluvím o podpůrných strukturách, které si musíme vybudovat. Protože právě tím budováním zase najdeme společnou řeč.

Stejně fungují i ty demonstrace. Jedeme tam říct Fialovi a jeho skvadře, že už nás štvou. Jedeme jim říct, že jsme naštvaní, že je považujeme za nejhorší vládu v dějinách tohoto státu. Na tom se shodujeme. A díky tomu, že se tam potkáme, bude možné snáze najít společnou řeč, co bude dál.

To totiž slýchám najčastěji… dobře, bude demonstrace… a co bude pak?

Jak máme dát dohromady, co bude pak, když je tak obtížné dát dohromady jen tu samotnou demonstraci? Nejprve potřebujeme být jedné mysli tam na Václaváku a shodnout se, že se hlavně potřebujeme zbavit Pětikolky. Přes všechny problémy, byly to právě demonstrace jakožto společná práce, které z naší národní rozhádanosti hodně umazaly. Dokonce se to povedlo tak pěkně, že se loňské národní probuzení neroztrhlo napůl. Naopak zůstalo víceméně pohromadě, jen se z něj tu a tam odtrhla nějaká marginální skupinka. Zůstalo pohromadě, i když se vyměnil lídr. Zůstalo pohromadě, protože právě díky společné demonstrační práci jsme znovu alespoň v něčem našli společnou řeč.

Proto nám to všechno tak trvá… protože najít společnou řeč, to je hodně práce. Přesně té práce, kterou jsme třicet let nedělali. Je zapotřebí se scházet, mluvit spolu, nejprve probrat témata, která nejsou konfliktní, abychom se díky nim pak mohli podívat i na věci, které nás rozdělovaly. Proto jdeme na demonstraci… Ne kvůli řečníkům… ti mohou být vyměněni… ale potřebujeme se prostě ujistit, kolik lidí to vidí podobně. Potřebujeme začít mluvit o budoucnosti a o politice s lidmi, se kterými to pak jednou budeme realizovat. Potřebujeme se společným úsilím opět postupně dobrat ke společnému stanovisku.

Scházíme se v sokolovnách. Scházíme se na demonstracích. Scházíme se na sociálních sítích a na blogerských dvorcích. Z tohoto setkávání postupně vzejde společné úsilí i schopnost ho udělat. Nacházejme společnou řeč… a až jí najdeme, tak to bude takový fičák, že se Fiala zastaví až v Bruseli. Jako jsme kdysi díky zmatení společného jazyka ztratili společné dílo, tak teď společnou prací musíme zase najít společný jazyk.

Těším se, až se s vámi zase potkám pod koněm. Jsem si jistý, že budu moci zase konstatovat, že jsme kus společného úsilí zase našli a jsme schopni se zase lépe domlouvat na tom, co je před námi.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihu (nebo knihy) z nabídky.  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (227 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

HŇUPŮV PODZIMNÍ GAMBIT. Fiala v prdeli až po krk 10. září 2023v 👉 @cz24news

Předně děkuji za gratulace k prognostickému úspěchu ohledně predikcí kariérního neskoku soudruha Fremra. Rádo se stalo, No luck all skill. Tyhle zm*di zase nejsou až tak nečitelný. Lepší je sledovat, co nedělají než co dělají, a to je právě určitým zdrojem mých obav o to, co se bude dít na podzim.

Tentokrát to tedy bude složitější než lineární scénář se soudruhem Fremrem.

Fiala potažmo vedení koaličních stran totiž nedělá něco, co by každý očekával, že budou dělat. Popularita Fialovy vlády je dlouhodobě na bodu mrazu, pravděpodobně vede nejméně úspěšnou vládu v historii. Lze pozorovat soustavnou erozi, kdy se od Fialy a spol. postupně odvracejí její příznivci, ve většině případů z důvodu prosté kalkulace, protože jim došlo, že tento kůň je ještě zdechlejší než ostatní koně a nemá cenu na něj sázet. Univerzitní hňup a evropský lokaj se teď může prakticky opřít jen o podporu fanatického serveru Fórum 24. Ztratil už i Seznam Zprávy a naposledy se začal cukat agent Pávek, který „zemanoval“ nad důchodovou novelou. I on s jeho IQ 107 už na to přišel. Ztráta Fialových pozic je všudypřítomná. Lapidárně řečeno, ten trouba posral, na co sáhnul. Současně mu běží čas, protože už neplatí, že „volby jsou daleko“. První, co pravděpodobně proběhne, bude masakr prezence KDU-ČSL a TOP09 v Evropském parlamentu, takže budou eliminováni eurokolaboranti Niedemayer a Zdechovský. Dva přední evropští patolízalové Vondra a Vracionová už se utrhli a jedou si eurokolaborantskou volební kampaň na vlastní pěst a chaoticky zkouší recyklovat známé klamavé heslo o „Evropě bez nesmyslů“.

Fiala je v prdeli až po krk.

Musíme taky brát v úvahu, že Fiala není marketingový produkt jako komouš Pavel, Fiala je politický produkt. Nelze ho oželet a odepsat jako nepovedenou reklamu, kvůli které se ty vložky neprodávají, a spustit nějaký jiný projekt. Je s ním spojená strana a další zm*di v ODS, dokonce i slušní lidé v ODS, pokud tam ještě nějací zbyli, na tohoto hňupa doplatí všichni. Tenhle problém se tedy musí vyřešit. A zde vidím ten zádrhel. Ten problém se neřeší, nechávají to být.

Samozřejmě by nám to mohlo být jedno. Čert vzal nějakou ODS. Už jsme viděli zaniknout velké politické strany z roku na rok a nikdo nad nimi ani nevzdechl, třeba ČSSD. Rozčilovat to bude nostalgiky jako Klause sen., kteří ji založili a není pro ně OK dívat se, jak ji nějaký univerzitní hňup likviduje. My všichni přijdeme o všechny ty komické momenty, třeba jak na Zemi živitelce univerzitní trdlo prosilo potravináře, zda by prosím nemohli zlevnit, vždyť jsme vám přece pumpovali prachy horem dolem. To jsem myslel, že se pose*u smíchy, ten člověk vážně vůbec nic nechápe.

Ale nyní neřešme, že nic nedělají a jaké to bude mít účinky, ale proč nic nedělají.

Buď jsou tak pitomí a žijí v nějakém svém světě, kde žádný problém nemají, anebo mají nějaké eso v rukávu. Vědí, že se stane něco, co jim zaručí další existenci bez ohledu na všechny chyby, co kdy spáchali. Kdo viděl film Vrtěti psem, ten ví, o čem je řeč. Osobně bych si tipnul, že nyní na podzim, nejpozději na jaře příštího roku vyrobí nějakou „krizi“, kterou následně „vyřeší“, samozřejmě že úspěšně.

Jaké obecné požadavky na takovou „krizi“ jsou? Musí to být něco, co se dá vyvolat a následně „vyřešit“. Musí na tom být možné demonstrovat vůdčí schopnosti univerzitního hňupa a potažmo sílu a rozhodnost celé vlády, která v této „krizi“ musí uspět jako team, protože jak jsem vyrozuměl, bude nesmyslný koncept pětikoalice pro velký úspěch pokračovat. Musí to být něco, co v buřtožroutech vyvolá akutní pocit ohrožení nebo alespoň velmi zásadní diskomfort. Musí to mít emotivní složku silnou natolik, aby většina „přepnula do jiného módu“ a přestala kriticky zkoumat, zda například virus se smrtností 0,03% je reálné riziko nebo není. Samozřejmě tento problém musí být takový, aby ho mohla vyřešit pouze vláda z moci úřední, protože by bylo trapné, aby hňup a jeho parta zinscenovali nějaké divadlo, někdo jiný jim ho zcizil a vyřešil ho za ně, třeba příroda. Ohledně načasování se musí jednat o něco, co se podaří spustit někdy v rozpětí podzim 2023 – jaro 2024, protože pak už bude pozdě na to, „problém“ „vyřešit“ a marketingově to prodat a sklidit plody politického úsilí.

Jaké prostředky budou použity pro manipulaci s masami? I tady odpověď do značné míry známe. Bude se jednat o obvyklou kombinaci vyvolávání strachu (z nemoci, z terorismu, z hospodářského kolapsu…) v kombinaci s vyvoláváním pocitu viny za tuto situaci (když se nenecháte očkovat, zabijete babičku). Tohle je v současné době něco jako zlatý standard, funguje to skvěle a nikdo nic jiného a lepšího dosud nevymyslel.

Zkusme si zaspekulovat. Předkládám pár scénářů, co by mohli zkusit, spíše jako podnět pro diskuse a váš další brainstorming….. (pokračování viz odkaz)

AUTOR: D-FENS

https://cz24.news/…rk/

Průměrný počet slepic: 4.2 (77 hlasů)
Trvalý odkaz

Jindřich Kulhavý: Jsou všem pro smích 10. září 2023👉 @cz24news

ČESKO: Pětikoalice sama sebe dostala do nezáviděníhodné situace. Před volbami se tato nehomogenní parta pomocí Rychetského pospojovala do jakéhosi útvaru, který převzal moc. 108 křesel mu ve Sněmovně zajišťuje solidní převahu a zajišťuje neomezenou moc, nicméně ztráta ohromného množství voličů je zjevná. Přesvědčit nás o tom mohou blížící se volby do Evropského parlamentu. Pokud by kandidáti vládního seskupení dostali třeba i jen třetinu hlasů, bylo by to fiasko českého národa a ukázka toho, že není schopný vnímat zločinnost nynějšího režimu. V tu chvíli by bylo oprávněné prohlásit, že jsme národem idiotů.

Na všech možných a dostupných sociálních sítích, ale i v MHD či v hospodách již lidé o vládě Petra Fialy hovoří s despektem a o největší hlupačku politické scény soupeří Adamová Pekarová s Němcovou, Černochovou, Langšádovou a Richterovou. Ještě nikdy jim tak zdatně v zóně idiotských projevů a názorů nesekundovali muži. Stanjura, Jurečka, Sikela, Rakušan, Lipavský, Válek a samotný Fiala svými řečnickými eskapádami přesvědčují občany denně o tom, že političtí a ekonomičtí amatéři ve vládním seskupení značně převažují. Bartoš už je úplný unikát, a pokud nás má toto reprezentovat, je logické, že nás každý ignoruje.

Nutno konstatovat, že poradní mohutné týmy také zrovna nepřekypují sociálním cítěním a nad rozumem a matematikou výrazně převažuje ideologie. Samozřejmě už ze své podstaty závadná. Když už jsme u těch počtů, Fiala i Stanjura mají zásadní nedostatky již v těch jednoduchých kupeckých, takže makroekonomika je naprosto mimo jejich chápání.

Možná se Vám zdá, že dosavadní text je souborem urážek státní mašinérie. Opak je pravdou. Působení současné skvadry je tragické. O úrovni ekonomických výsledků už pochybují jen chroničtí optimisté a eurohujeři. Inflace, vysoké ceny čehokoliv, snižování kupní síly obyvatelstva a životní úrovně většiny občanů, to jsou prostě fakta stejně, jako extrémně drahé elektřina, plyn a v neposlední řadě mnohokrát daněné pohonné hmoty. A přidáme li ukázkovou naivitu spojenou s modružlutým šílenstvím projeveným podporou zkorumpované válečné ukrajinské mašinérie, nenávistnými projevy vůči Rusku převyšujícími intenzitou všechny ostatní státy, či bratříčkování se s Taiwanem na úkor dobrých vztahů s Čínou, jsme ideálním exemplářem ideologicky zmanipulované země.

Obrovským pomocníkem Petra Fialy jsou média. Mámu tu pár totalitních nástrojů. ČT, ČRo budou odměňovány za svou eurounijní a proamerickou loajalitu zvýšenými dotacemi plynoucími z nových koncesionářských poplatků. Systém jejich rozšíření už je za hranou všeho pochopitelného a jde o další vydírání jak občanů, tak i mnohonásobně firem. Platba za každý přístroj, tedy počítač, přijímač či moderní mobilní telefon je nejen zločinem, ale i trestem za pokrok. Dá se říct, že se ve Strakovce zbláznili a lze předpokládat obrovská rebélie všech nově povinných. Vše pro lživou propagandu podporující Pětikoalici a evropský liberalismus. Tak vypadá podpora veřejnoprávních médií. Jenže to není vše. Obsahově stejný a systematický obsah má práce redaktorů na Seznamu, jakémsi Forum24 a plno dalších velikostí různých médiích. Dále tu máme věčné eurouniosty typu Cempera, Pribáněho, bezpáteřního Haška a přebujelý politický neziskový sektor plný lehkoživků. To vše tvoří kostru Fialova chápání světa a slouží mu to k jeho přežití ve funkci premiéra.

Běžní občané volící koalice zpočátku doufali ve změnu k lepšímu (tedy ti naivní), poté začali pochybovat, později se divit a nyní už se při každé nové informaci či výsledku práce vlády jen usmějí. Při pohledu do své peněženky křečovitě, ale už konečně pochopili, že protibabišismus, nenávist k Rusku a k Číně a ukrajinizace České republiky nejsou vládním programem mířícím k prosperitě země. Evropská unie je zárukou návratu jisté totality, a nikoliv sdružením svobodných států majících právo rozhodovat o sobě a o své politice i ekonomice. Fiala & spol. jsou představiteli zaprodané a různými způsoby zkorumpované vrstvy žijící ze špatně nastaveného systému. Bohužel pro ně nejsou navíc dobrými politiky ani lidmi a evidentně jsou už k smíchu. Jejich neschopnost nastavila novou úroveň, proti které byl Milouš Jakeš diletant. Stoosmičková většina jim dává neomezenou moc. Ta však není věčná a měli by pykat za to, jak nás ožebračili, celosvětově znemožnili a zadlužili. Kdo ale přijde po nich? Rychle se domluvme a připravme ho na to.

AUTOR: Jindřich Kulhavý

Průměrný počet slepic: 4.6 (79 hlasů)
Trvalý odkaz

SCOTT RITTER: VELKÝ TŘESK!!! USA konečně zjistily, co se stalo se systémem protivzdušné obrany Patriot na Ukrajině. 9. září 2023v 👉 @cz24news

Bývalý zpravodajský důstojník Ritter: Rusko vyhodilo do vzduchu radary pro systémy protivzdušné obrany Patriot na Ukrajině

Ruská armáda ničí radary pro systém protivzdušné obrany Patriot na Ukrajině, aby eliminovala samotné instalace, řekl bývalý zpravodajský důstojník americké armády Scott Ritter v rozhovoru s novinářem Garlandem Nixonem.

Systémy Patriot na Ukrajině nefungují. Jediný způsob, jak je zajistit, aby fungovaly, je předat kontrolu velmi zkušenému týmu, který byl vyškolen ve všech složitostech používání tohoto protiletadlového děla,“ řekl expert.

Ukrajinci podle něj dostali jen základní výcvik. Mohou zapnout instalaci a dát ji na automatické řízení, ve kterém systémy protivzdušné obrany fungují díky speciálním radarům, objasnil Ritter.

Poznamenal, že Rusové hackují tento systém, spouštějí návnady a vyhodí do vzduchu radary protivzdušné obrany. Potom se americký vývoj stává zranitelným vůči raketovým útokům, řekl specialista.

Patrioti jsou na hovno, taková je realita. Každá instalace, kterou jsme dali Ukrajincům, je na hovno, protože nevědí, jak ji použít“ uzavřel bývalý zpravodajský důstojník.

Ruská armáda v květnu zasáhla protiletadlový komplex Patriot v Kyjevě hypersonickou raketou Kinžal. Americkému systému protivzdušné obrany se ho nepodařilo zachytit. Jak poznamenal místopředseda vlády Denis Manturov, dnes jsou rakety tohoto typu schopny ničit pouze domácí protiletadlové zbraně.

ZDROJ: YouTube/SKS

Průměrný počet slepic: 4.3 (45 hlasů)

VIDEO: Ukrajina nepřežije jako samostatná země a NATO se v roce 2025 může rozpadnout po návratu Donalda Trumpa do Bílého domu! Ukrajinská fronta se hroutí a mobilizovaní vojáci AFU si s Rusy domlouvají přes vysílačku na zvláštním kanálu své zajetí. V Záporoží se vzdalo celé mužstvo 11 vojáků, kteří zůstali v bunkru mezi opuštěnými zákopy! Frekvence 149.200 a volací znak “Volga” jako signál prosby o zajetí!

Situace na ukrajinské frontě se prakticky hodinu od hodiny zhoršuje a mění se de facto na závod o to, kdo ten šílený masomlýn v Rabotině a na jižním směru v Záporoží přežije. Odvolání ukrajinského ministra obrany Olekseje Reznikova spustilo v řadách ukrajinské armády reakci, která je sice logická, ale Kyjev s ní nepočítal. Odvolání ministra znamená, že ofenzíva v Záporoží a ve směru na Krym definitivně selhala a všechny ztráty, které teď ukrajinská armáda vykáže, jsou ztrátami beze smyslu.

Protože je už nade vše jasné, že ofenzíva skončila a nemá smysl se o nic dalšího snažit. Právě proto Ruská armáda před pár dny zprovoznila pro ukrajinské vojáky speciální radiový kanál na frekvenci 149.200 a vojáci AFU mohou požít volací znak “Volga” jako signál pro vzdání se a odsun do zajetí, aby se vyhnuli dalšímu nesmyslnému vržení pod ruská děla. Ruská armáda natočila v ukrajinštině i video pro ukrajinské vojáky, které jim nabízí pomoc.

Domluvený způsob vzdání se zajišťují v Záporoží ruští výsadkáři, kteří obvykle ve skupině 4 až 6 mužů vyrazí do smluveného prostoru v šedé zóně, kde se nachází zcela opuštěné zákopy a zbytky ukrajinské armády se skrývají v zemljankách bez jakékoli stráže, nikdo zákopy nehlídá, protože tyto jednotky AFU jsou v prostoru zcela opuštěny a nesmí podle rozkazů ustoupit. Do šedé zóny neexistuje žádné zásobování, žádná doprava jídla, ani munice, takže ukrajinští vojáci zalezou obvykle do zemljanky a když mají štěstí a někdo z nich má vysílačku, tak si s Rusy dohodnou zajetí a několik výsadkářů si pro ně přijde a ohlásí se, že přišli a Ukrajinci potom vylezou beze zbraní a lehnou si na zem.

Volací znak “Volga” na frekvenci 149.200

Nejedná se o žádné hrdinské a epické bitvy, kdy skupina 3 nebo 4 ruských výsadkářů v zuřivém boji a palbě obsadí nějaký bunkr, protože ukrajinská ofenzíva se zhroutila a v šedé zóně zůstávají tisíce a tisíce Ukrajinců, z nichž ne všichni mají vysílačky a kdyby vylezli, buď by je zabili Rusové nebo jejich vlastní. Jedno takové video natočil ruský dron nedaleko Rabotina v Záporožském směru, který zachytil zajetí 11 ukrajinských vojáků, kteří se v šedé zóně skrývali v bunkru a zavolali na radiový kanál volací znak “Volga” a uvedli souřadnice.

Dron zkontroloval jejich pozici, že zákopy jsou prázdné, že nejde o léčku a ruské velení tam vyslalo 4 ruské výsadkáře, aby ty ukrajinské vojáky vyzvedli. Všimněte si, že nikde neproběhne žádný boj, ruský voják nevhodí do bunkru granát, což je standardní postup, který zná každý ruský voják, že před vstupem do bunkru nepřítele se nejprve musí dovnitř vhodit granát, protože vstup do bunkru nepřítele je jednou z nejriskantnějších operací.

Jenže na uvedeném video se nic takového neodehrává, ruský voják zavolá dovnitř instrukce, aby vyšli ven beze zbraní a lehli si na zem a tím to hasne. Dojde k jednomu výstřelu do země, když jeden z Ukrajinců se zastavil před vchodem do bunkru a clonil ve výhledu, kdo jde za ním, nervozita byla i u ruských vojáků značná, protože všechny tyto operace v šedé zóně jsou velice riskantní a v každém okamžiku se to může zvrtnout, může jít o past, anebo z týlu AFU se ozve dělostřelecká palba ve snaze pozabíjet Ukrajince v bunkru, aby se nemohli Rusům vzdát....

 

https://aeronet.news/…sy/

 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

.. je, s velkou pravděpodobností  ve skutečnosti něčí dobře promyšlený záměr.
Osobně soudím, že Pětikoalice má své úkoly a ty plní. To, že u toho vypadají jako blbci, vůbec nevadí. Na názoru voličů nezáleží. Důležité je, aby byli spokojeni jejich kurátoři. A ti spokojeni jsou. Země se zadlužuje a tak nakonec půjde do frcu ČEZ a ČEPS, možná že i SŽDC, Lesy České republiky, Budvar a další podniky, které ještě nebyly zašantročeny. Zřejmě časem dojde i na rodinné domy a byty.

Ano, nejsou to žádní filosofové, ale vyložení blbci to také nejsou.

Průměrný počet slepic: 4.8 (76 hlasů)

Jejich cílem je evidentně dovést nás k bankrotu, aby to mohl západ všechno lacino koupit - však hned jak začali vládnout, tak na toto natěšená blbka Pekarová okamžitě chtěla prodat Budvar (než ji umlčeli, že "takto" se to nedělá, aby něco dopředu vykřikovala).

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Jako první prodat věřitelům tu Národní liberálně demokratickou českou televizi a český rozhlas!

K tomu přidat Národní sportovní agenturu!

Ať si tu partu rozdělovačů grantů a dotací za 7 miliard živí někdo jiný než poddaní ČR.

K tomu ještě New York univerzitu on Prague a Člověk v tísni....

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

podstatné je, že jsou to gauneři.

Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

Pětidemolice, i se svoji svazáckou úderkou, jsou paraziti přisátí hodně hluboko.

Opozici, po zesměšňování, dehonestaci, cenzuře a mediálnímu opovrhování, v případě výrazného úspěchu čeká kriminalizace a zákazy. ;o/

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Že je českomoravská společnost rozdělená je pravda. Stačí přijít v pátek odpoledne do hospody (pokud ji ještě máte) a uslyšíte ozvěnu. Není to až tak drahotou, kovidem, nekuřáctvím, ale rozhádaností, svárem...lidi se prostě už nějak nemusí. Ani si nevzpomenu, kdy jsem naposledy hrál mariáš, nebo šnaps. A spatřit tarokáře? To dřív najdete na Sahaře prodejnu písku. Obávám se, že to tak už zůstane, ba bude hůře.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Taroky ty uměla ještě naše generace. Ta nynější umí akorát videohry.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Mariáš jsem hrál naposledy v pátek (do té doby každý pátek), než nám jeden STBák zavřel hospodu kvůli jakési chřipce. A už se těším, až mi ho zase zvolíte.

Průměrný počet slepic: 2.3 (21 hlas)

Vážně věříš, že kdyby tehdy nebyl u koryta Babiš, ale Fialenko nebo jiný převlečený svazák, tak by ti ten mariáš nezakázali?

Svatá prostato ;o))

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

Tak taková naivita práská dveřmi - fakt škoda, že nebyl v covidové době premiérem Fiala se svou demoliční skvadrou, už by byl národ několikrát povinně "opíchaný". Taky by neměl co do huby, protože skvadra umí přidávat prachy zásadně sobě, ne aby živila někoho, kdo sedí doma, v hospodě nebo nějaké herce a další Hrušínské... 

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

když někdo věří, že to s námi myslí Babiš dobře. A já bych opíchaný nebyl ani tak, museli by mě nějak znásilnit. Ale souhlasím, že dnešní squadra je horší než ta před tím, což je ovšem tradice, takže žádný div.

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)

Jsem přesvědčená, že skvadra by si poradila, v nejhorším by vás nepustila do práce, do hospody, do obchodu, ani do lékárny...atd.  Jednou to tady tak s námi stejně dopadne, pokud je nevyženeme. Babiš byl příliš mírný (a hlavně se snažil vyhovět tehdejší opozici, proto dával prachy všem, na koho opozice ukázala). Srovnávat tehdejšího Babiše s dnešními demoličníky je jako srovnávat čivavu s americkým buldokem.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

přesně to ten slovenský STBák dělal. Posílal na mě policajty a vojáky.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Napsal jsem snad, že věřím v něco takového? Co mi to podsouváte? Fialenko se od Babiše hodně naučil, jsou jeden za 18 a druhý za 20-2.

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

Fialovci využili situace a dotáhli to k dokonalosti. Takže nejenom bankrot, ale i s verbeží ze všech koutů matičky Země.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

V tom případě se podle tebe od Babiše učil minimálně celý Eurosajuz, možná celý svět. Chováš se, jak kdyby ty policejní uzávěry byly jenom u nás. ;o))

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

pocházel od Babišovy vlády. Zesměšňování až kriminalizace alternativních názorů, bezostyšné lhaní vlastním občanům, propagandistické masáže v mainstreamových médiích, policejní šikana na demonstracích- to všechno začalo za covidu.

A Fiala jak když to našel- okamžitě použil úplně stejný nouzový stav a teď už jen vylepšuje a zkouší, kolik ještě vydržíme.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Čím to, že je dávno po kovidových uzávěrách a hospody krachují v násobcích? Že by to bylo osvícenou politikou fialových parchantů prostřednictvím drahých energií, inflace a růstu cen všeho? Protože jsem přesvědčením monarchista, k volbám nechodím, nicméně tyhle stávající fušery je zapotřebí poslat na pracák, či lépe, do tepláků, tak při nejbližší parlamentní příležitosti udělám výjimku.

P.S. Já jsem kvůli "jakési chřipce" v roce 2021 skončil ve špitále na přístrojích.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

na chřipku umírá ročně v ČR cca +- 3000 lidí

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Bobe, zdravím, vy nejste na dovolené...? :-)

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

odlétáme až v sobotu ráno

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Jo, tak tomu bylo vždy. U kovidu se to vymklo. Jisté je, že osobní zkušenost je nade vše. Nikomu ji nepřeji, ani zlehčovatelům. BTW, mám doposud zdravotní důsledky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

U covidu se to "vymklo", protože to tak chtěli. Chtějí zredukovat populaci, k čemuž se sami přiznali..., odzkoušeno, funguje..., příště bude ještě hůř. K čemu jinému by měli biologické laboratoře. 

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Když v osmdesátých letech umřela na zápal plic moje babička v Táboře, zrovna řádila chřipková epidemie.

Tehdy prokazatelně zabila 10 tisíc lidí. 

Nepočítaly se případy zemřelých s chřipkou, ale zemřelí v důsledku chřipky.

Za kowidu se házely do tabulek všichni, protože prachy pro personál.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Přítel to má stejné, léta se scházejí na pivku kousek tady od nás, můžou kecat o čemkoliv, ale jakmile dojde na politiku, je to rozdělené, takže se o tom raději moc nemluví... Vůbec to nechápu. Jak je možný, že jedna vládní banda rozdělí jinak vždycky normálně uvažující lidi. Já to mám se známými stejné. Přitom ale vím, že oni se jinak o politiku moc nezajímají, nevědí plno věcí, nečtou jiné názory (prý mají jiné starosti)..., jenom se nechali ovlivnit a rozdělit. Nejspíš zprávami ČT nebo svými dnes už vymytými potomky. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)

víkend jsem strávil s kamarády na chatě a tam to bylo 10:1 pro odchod z eu a nato

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Máte rozumné kamarády.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Společná řeč není zadarmo. Také se tak s ní musí zacházet.

Společnou řeč, co se týká fialové pětikoalice najde snad každý člověk, který není z této žumpy přímo a dobře živený. Pokud vím, že na "Den NATO", tedy na den, na který shodou okolností svolává demonstraci Jindřich Rajchl v čele jeho PRO se dostaví všichni, kdo si změnu přejí. Přijdou i ti, kdo si na rozdíl od Rajchla a jeho nejvýraznějších příznivců přejí širší společenskou změnu, než je jen náhražka za stávající vládnoucí reprezentaci. Svým způsobem potvrdí i možné výsadní postavení Jindřicha Rajchla. Ale on si musí uvědomit, že podpora na Václavském náměstí nemusí být podporou NEPODMÍNĚNOU. Až příliš se on, i jeho spolustraníci vyjadřují právě s podmínkami a záměrem, který nemusí nakonec stačit k úspěchu a záměru celé té masy účastníků ať už 16.9.2023, nebo na jeho setkáních a jindy. Občanská společnost je už dost poučená z celého vývoje ve své vlasti, že si některé podmínky může vysvětlovat jinak, než sám velký Rajchl, Konečná, Paroubek, Babiš a kdokoliv jiný, kterého tady nejmenuji. Potom nás může čekat ještě dlouhá doba "probouzení z nechutného snu". 

?  Dny NATO v Praze? - YouTube  ?

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

Jestli jste pane Vladimíre poslouchal to co říká Jindra Raichl. Že nejdůležitější je aby vláda pětidemolice šla od válu. Na tomto jediném  záleží . Až se tak stane teptrve potom bude čas na to měřit si pinďoury. Teď je třeba aby se Tomio přestal vymezovat a přidal se.  Aby Ano přestalo politikařit a přidalo se . A aby  odbory navzdory Středulovi přišli říci že nechceme tuto pavládu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Váš článek, pane Vidláku, by měl zaznít na tom Václaváku 16.9. místo ostatních výzev k likvidaci vlády západních liberálních hodnot.

Hloubal jsem, co mně na Reichlovi nějak vadí a co chybí. Jedno z toho je "s komunisty nikdy!", ublížili jemu a jeho rodině.

A kdo bude z party vyřazován příště? Když se teprve sbírá ten tým?

Reich, fotbalový odborník, nikdy nezažil ten pocit, když malýmu klukovi ostatní velký kluci na hřišti řeknou:

"Jseš malej, jdi stranou ať tady nepřekážíš."

A dalšímu řeknou: "Minule jsi pustil tři góly. Tak čekej, jestli tě bude někdo chtít do týmu."

Tohle dělá PRO. A myslím, že tohle svoje chování považuje za samozřejmost.

Na mě tedy PRO promlouvá dost nesrozumitelnou řečí.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

z Vašeho příspěvku si dovoluji tvrdit, že zrovna právě Vy promlouváte dost nesrozumitelnou řečí. Tu fotbalovou analogii jsem nepochopil, Vás někdo vyřazuje? Vaše košaté analogie nejsou moc srozumitelné.

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)

In reply to by Johan Pohan

Trvalý odkaz

Rajchl nejspíš chce být sám šéf, proto odešel z Trikolory (rád bych se mýlil). Něco se mu tam nelíbilo a bylo to pro něj nepřekonatelné. Vrábel je taky pro něj nevhodný, přestože to byl on, kdo ukázal, že to jde. Všichni máme chyby. Kdo bude nevhodný příště? Ale jsem rád, že se Rajchl snaží, ale i Vrábel, Vidlák a další, jen by měli být i přes neshody kámoši a "vyřazovat" by měli jen skutečné zločince (ne kvůli nějakým řečem či nášivkám, ale třeba ty, kteří sobě nadělí a důchodcům ukradnou, nebo přikazují, aby si lid povinně ničil zdraví). Na jednoho je toho totiž moc.

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

Máme na to i zákon. Takže tady s panem Rajchlem souhlasím. Komunisti by měli nám ostatním nahradit škodu, kterou nám způsobili a pak se odebrat do výkonu trestu. Ale to ne, spoluobčané mi např. dali vybrat ze dvou STBáků při volbě prezidenta, fakt nevím, co si mám o národu myslet. Minimální průměrná škoda se dá snadno spočítat, např. porovnáním s Rakouskem. Pak teprve můžeme řešit další škody.

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)

Až se s tebou, nedej Bože, bude chtít tvá žena rozvést. Tak po tobě možná taky bude chtít nahradit škodu kterou jsi ji způsobil. Použije tvůj originální klíč k výpočtu škody, a odkáže se na materiální úrověň sousedovic Libuny. ;o))

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Ovšem já manželku nenutil žít se mnou v manželství, spíš naopak, kdežto komouši mě nutili. Že by jste byl jeden z nich? Asi jo, tam jste si všichni tykali, že...  Napíšu vám vtip, který jsme si říkali za komoušů:

Vyleze otec se synem na Šumavě na kopec a v dáli je vidět to naše oplocení na hranicích. Syn se tatínka zeptá: táto, a co je za tím plotem? A táta odpoví: my synku, my.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

kolik desetiletí budeš omílat komouše ? co zkusit odškodnění za vykořisťování šlechtou, nebo židovskými fabrikanty před 2.ww ??

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Třeba církve jsme už odškodnili za několik staletí kdy nás ožebračovali a zabíjeli, literárně za Jiráskovu dobu temna. ;o))

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

jsou nepromlčitelné. Další tykací soudruh?

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

aha, a zločiny jiných jsou o.k. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Zločiny fašismu nebo církve podle toho jsou "lépe" promlčitelné... (alespoň dnešní soudruzi kolem Hradu už raději mluví o "předcích" než fašistech.)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

a Hlasu Ameriky. Dnes jsem naopak rád, že stále ještě umím trochu rusky..
Dokud byl u nás, před Speciální vojenskou operací / Válkou na Ukrajině, běžně k mání Sputnik, četl jsem ho občas, protože mne zajímal pohled druhé strany.

Dovedete si představit tu absurditu toho, že nejobjektivnějším médiem s globálním dosahem je, dle mínění mnoha moudrých lidí, nikoliv BBC a CNN, ale Al- Jazeera? Inu, časy se mění.. 

Dnešní KSČM je, dle mého názoru, konzervativní a vlastenecká strana, pravda, na můj vkus příliš levicová.. 

Překabátěným "demokratům", je vyčítáno, že byli komunisté.. Je třeba pochopit, že to nebyli komunisté, ale jen obyčejní oportunističtí VlezdoPrdelisti, ochotní sloužit komukoliv, kdo byl u moci. Klidně by byli šikovatelé Národního souručenství, fašisté, nacisté, kýmkoliv..

Mimochodem, mladší bratr mého dědy potkal svůj osud v Katyňském lese, a mne doopravdy velmi zajímá, zda to byla práce komunistů ze Sovětského  svazu či nacionálních socialistů z Německa. Navzdory tomu co nechal "odtajnit" Gorbačov, je v tom mnoho otazníků.. Například to, že byli stříleni německými pistolemi, a ne ruskými "Pistolety Makarova".

Goebels byl totiž zručný propagandista a polská inteligence Němcům velmi vadila. Šli po nich, posílali je do koncentráků, ještě na Štědrý večer 1943 ve Varšavě babičce Gestapo vyrazilo dveře, protože dědu ještě nezabili ani jeho mrtvolu v Katyňském lese nenašli.  A zavraždění polští důstojníci byli polskou inteligencí, děda byl advokát a bývalý státní tajemník (kariérní náměstek ministra)  na Ministerstvu dopravy. Osobně soudím, že ty exhumace prováděli buď:
1) proto, aby zjistili, koho už nemusí hledat (pokud to doopravdy byla práce Sovětského Svazu)
2) kvůli propagandě - aby ukázali, že "Bolševici" jsou zvířata, a ne oni (pokud to byla jejich práce) Pro Poláky je Katyň dodnes krvácející ránou..

Děda válku přežil díky tomu, že dodržoval pravidla konspirace až do roku 1953..

Tedy, tvůj dnešní primitivní "antikomunismus" neberu, ač jsem nikdy komunisty nemusel..

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Samozřejmě v rámci kolektivní viny byli všichni obyvatelé ČSSR podle vás a Reichla zločinci, protože dodržovali zákony.

Poznal jsem víc poctivých komunistů než těch šmejdů, kteří po Hadráku převrátili kabáty

a šli dělat tu privatizaci a tržní ekonomiku.

Kdopak si zvolil do čela státu Rychetského,Baxu,  Šabatovou, PePa? Komunisti?

I rodiče předsedy PRO Reichla dodržovali zákony režimu. Oni nebudovali ten totalitní režim svou prací?

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)