Sprostý článek o sprostých věcech

Autor

Krátký úvodník o svobodě slova:

Ve svém pondělním článku jsem položil řečnickou otázku, kde můžeme podepsat henten dopis Petru Fialovi, který napsala Společnost na obranu svobody projevu. Tak ho můžeme podepsat zde: Petice.com

A teď už dnešní text:

Od odborářské demonstrace už uběhl víc než měsíc a co myslíte… stále se žádné progresívní mééédium neodvážilo mi dát prostor k obhajobě a to ani za předpokladu, že bych se uvolil stát proti přesile jako Hus na koncilu v Kostnici. Žádný novinář se neodvážil zveřejnit, co jsem to tam na Malostranském náměstí vlastně řekl. Přes všechny veřejnoprávní etické kodexy, přes všechny ty kecy o důvěryhodnosti a pravdomluvnosti, přes všechny řeči o svobodě slova… být dneska majnstrýmovým novinářem, to je vlastně synonymum pro konformního zbabělce.

To samé platí pro politiky, kteří uslyšeli vytí twitterové libtardí úderky a hned přispěchali ujistit ty hyeny, že oni jsou na té správné straně… a vlastně celému národu ihned ukázali, jak si představují Českou republiku, až se dostanou k moci a ke korytům. Viď, Šmardíku! Jsi jen jeden z příkladů, ale před ojrovolbami připomenu úplně všechny… je totiž jedno, jestli někdo má rád Vidláka nebo nemá. Já se také nezavděčím všem. Ale zbabělci jako vy, s těmi tahle země nikdy mít budoucnost nebude.

Co myslíte, jak by se takový Šmarda a nebo Faltýnek chovali za Protektorátu? Schovávali by Vidláka, poskytovali by mu pomoc a nebo by ho šli okamžitě udat? O tom, jak by se chovali hoši z TOPky, o tom není zapotřebí přemýšlet, ti by pro jistotu poslali do koncentráku celou mojí rodinu. Nebyla to BISka, která ve výroční zprávě napsala, že největším nebezpečím pro stát už není Rusko, ale samotný český národ, protože jaksi nechce pochopit to současné vládní dobro? Eman Moravec se v pekle chechtá, až se za břicho popadá.

S Janou Maláčovou se skoro na ničem neshodnu, ale ta alespoň před redaktorem na Impulsu nesklonila koleno a za to má ode mě už navždy nehynoucí respekt. U ní se totiž dá předpokládat, že se, narozdíl od svého stranického šéfa, neposere z mediálního ryku, tím pádem by se nemusela sklonit ani třeba před Leyenovou, nebo před Sitting Pingem. Všimněte si, že to fakt není o názorech… jak víme, jen blbec je nemění. Ale když je někdo posera, s tím se zpravidla nic udělat nedá.

Svým způsobem už nám libtardi bojují především sami se sebou a sami ze sebe mají největší strach. Oni musejí dodržovat přímo úzkostlivou rituální čistotu a běda tomu, kdo ji sebemíň poruší. Radek Bartoníček se mnou udělal improvizovaný rozhovor na demonstraci a dostal čočku od svých. Dezoláti ho nechali na pokoji, ale jeho vlastní kamarádi, do jejichž řad tak strašně moc chce patřit, ho hned seřvali, jak si mohl dovolit sestoupit ze své slonovinové věže v Aktuálně a jít zjišťovat, co si myslí dezoláti.

Koneckonců, dezinformace je přece všechno, co není v majnstrýmových médiích. Takhle to teď psali v analýze na Seznamu. Čtvrtina respondentů se jim přiznala, že přeposílala nějaký obsah, který nenašli na Novinkách a oni z toho vyvodili, že takhle se šíří dezinformace. A fakt to tak mají. Ivana Svobodová přesně takhle vidí náplň své novinářské práce. Určit, co je pravda a co je lež. Bez ohledu na to, jestli má nebo nemá nástroje k tomu, aby to určit mohla.

Úplně si představuju tu redakční debatu třeba na Primě… Celý národ viděl, že nejsou žádní novináři, že jsou obyčejní propagandisté, co jenom nálepkují… ale co teď s tím? Pozvat Vidláka nemůžeme, protože by se do nás pustila libtardí úderka. Nedávno ukradl odborářům stávku, kdybychom ho vzali do televize, tak by také mohl ukrást několik dobře placených redaktorských kariér. On je totiž hroznej hajzl… co kdyby v tom studiu mluvil klidně a rozumně, že?

Taky se proti němu těžko dá posadit nějaký politický oponent. Správný vládní (ale i leckterý nevládní) politik se posere ještě dřív, než se ke studiu vůbec přiblíží, protože by ho ukousali jeho pětikoaliční kamarádi, že si dovolil toho dezinformátora legitimizovat. Představte si, jak ty pětikoaličníky popořadě zvou a všichni jim to odmítají, protože Vidlák by se jim třeba mohl ve studiu vysmát, že se na těch internetech tak vymezovali a haněli Středulu, že mi podal ruku a tleskal mému projevu… a teď jdou udělat přesně to samé. Museli by uznat, že Vidlák je taky člověk… to prostě nejde.

Se nedivím, že je lepší se na svobodu slova vykašlat a zůstat u nálepkování… protože tato eroze jejich renomé bude o něco pozvolnější.

A proto jsme tam, kde jsme.

Já jsem normální sedlák z Moravy. Já vím, že když se musí něco udělat, tak je zapotřebí si obléknout montérky, plivnout si do dlaní, popadnout vidle nebo motyku a jít dělat. A celé moje okolí ví, že u práce se člověk zasviní, protože život prostě produkuje hnůj. Každá lidská činnost produkuje nevábný odpad… ale řešení není tento odpad outsorcovat do Číny, ale je třeba si ním hospodařit. Je třeba prostě do té kupky hnoje píchnout a vykydat, i když to v první chvíli zasmrdí a slzí u toho oči.

Normální člověk se neposmívá tomu, kdo právě vykydal chlív, že smrdí. Když někdo zachází s hovny, tak prostě musí smrdět. Ale tohle je na dnešní pražské liberály příliš složitá úvaha. He he, podívejte se, je to dezinformátor, protože žije vedle kupky hnoje a každý den se trochu zasviní, protože (debil), místo aby to přikryl slámou, tak se to snaží řešit. To my, lepšolidé, jsme to vymysleli lépe. My se budeme tvářit, že žádný hnůj neexistuje a budeme kriminalizovat ty, kteří tvrdí opak. My budete tvrdit, že všechno je v nejlepším pořádku a na ty, kdo tvrdí, že to tak není, na ty pošleme K.R.I.T. a prohlásíme je za kolaboranty.

A tak se Francouzům podařilo dvacet let předstírat, že islamizace není problém. Víte kolik policejních i politických kariér zničili, aby udrželi henten narativ, že je všechno v nejlepším pořádku? Němcům se podařilo deset let předstírat, že migraci zvládnou a že je to kulturní obohacení… a teď zjišťují, že ten vyprodukovaný hnůj už nezvládnou. Už nic neudělají s tím, že žáci pomalu vraždí učitele a jejich hodní a slušní muslimští sousedé malují židům na baráky hvězdy, aby bylo snadno poznat, kde se může beztrestně vraždit, až dá imám z muslimského bratrstva pokyn. I v Německu se leckdo dostal do problémů za „propagaci nacismu,“ když upozorňoval, že velká mešita v Kolíně nad Rýnem není to pravé ořechové.

Řehkovi a Černochové se daří předstírat, že Stěpan Bandera byl hodný a slušný kluk a ne, vůbec není problém, když jeho pohrobci dostanou pořádnou výzbroj… všechnu, kterou jsme měli. Inu, hnůj… neuklízí se, zakrývá se slámou. Nechte to tak ještě chvíli a už to uklidit nepůjde. Možná po héraklovsku. Ale to je hodně ošklivý a krvavý úklid. Všude.

Pardon, že vám lezu do vašeho krásně čistého světa s vidlema a hodlám uklízet. A ano, jsem zasviněný. Ne, že bych to tak chtěl, ale když uklízíte, tak prostě sem tam něco schytáte. Vždycky se s nabranými vidlemi netrefím na korbu, občas mi něco přiletí zpátky. A smrdím… sakra, smrdím od toho všeho hnoje. Smrdím, protože tady krachují podniky, lidé se propadají do bídy, smrdím, protože na Ukrajině se schyluje k strašné pohromě, smrdím, protože přicházíme o svobodu slova, prostě těch sraček přibývá a vy, místo abyste to řešili, tak se eklujete, když někdo vyleze mezi ty vaše načančané róby a obleky a ukazuje vám, jak to vypadá o patro níž. Místo, abyste se také pustili do úklidu, tak prostě zamykáte dveře, aby se takový póvl jako já, mezi vás nedostal.

Tohle je největší vina médií i všech těch politických zbabělců. Děláte všechno pro to, abyste se udrželi co nejdál od odpadu, který vaše činnost produkuje. Nenávidíte nás za to, že vám připomínáme, že vaše ušlechtilé vize o zelené elektromobilní a bezruské budoucnosti, mají i druhou stranu. Svinskou stranu, posranou stranu. A ano, už i tady ve Vidlákově je dost takových, kteří si hrají na šlechtu a myslí si, že když to dobře navléknou, tak budou s vámi ušlechtilí a nebudou s námi špinaví.

Museli byste být hospodáři a hospodyňky, abyste věděli, že když vykydáte a umyjete podlahu, tak výsledkem není čistota, ale jen méně špíny a méně hnoje. Výsledkem je svět, ve kterém není čisto, ale dá se v něm žít. A vy, místo abyste to chápali, tak se nám posmíváte, pohrdáte naší marnou prací a myslíte si, že na vás nedojde. Ještě chvíli můžete předstírat, že ten hnůj je jen vidlácká dezinformace a důležitě vysvětlovat, že ten dezinformátor nemá právo mluvit, protože se podívejte, jak je zamazaný. Ano, jsem… protože vyvážet vaše hovna je nejhorší práce na světě.

Člověk musí být tak trochu blázen, aby se nechal ostřelovat vašimi sračkomety typu Petra Mazancová a Daniel Takáč. Ale někdo se alespoň musí pokusit, protože ještě je šance, že to tu nedopadne jako ve Francii a v Německu. Ať už migračně nebo grýndýlově. Nechtěl jsem to tak, chtěl jsem si po večerech psát o zemědělství, chovat prasátka, dělat zabijačky a pít se sousedy portské a místo toho jsem opustil normální práci, dělám tady něco mezi politikou a médii a nechávám na sebe plivat, protože nemůžu mlčet a tvářit se, že je všechno OK.

A vy, lepšolidé, vy si ještě chvíli spolu s Fialou, Pekarovou a Šmardou namlouvejte, že to hnědé a páchnoucí je cukrová vata. Ještě si chvíli myslete, že ta žumpa je plná nutelly. Vlastně se divím, že Jurečka je ještě s vámi, jak vidno, být zemědělec není žádná záruka chápání, jak funguje život. Ještě chvíli pečlivě hlídejte, aby se na vašich kamarádech neobjevila ani nejmenší skvrna od hnoje a myslete si, že právě tohle z vás dělá lepší společnost. Ještě chvíli se posmívejte těm, kteří tu vaši ušlechtilost nechápou, protože vidí, co produkujete za odpad. Ještě chvíli si myslete, že boty od hnoje jsou dostatečným důvodem k umlčování. Ještě chvíli si myslete, že vám nějakou budoucnost vybojují zbabělci, kteří se starají jen o to, aby neutrpěla jejich pověst čistých, kteří se nikdy neumazali, protože kdo nic nedělá, nic nezkazí.

Děkana Ševčíka jste se zbavili, zase můžete chvíli předstírat, že je svět v pořádku.

Buď se s tím kydáním začne, nebo jednou přijde Hérakles a ten ty Augiášovy chlívy prostě vyplaví. A lidé budou vlastně ještě rádi, protože po krk ve sračkách se blbě žije. Vy, novináři, buď pustíte do svého krásného a sterilního světa i lidi zdola, nebo jednoho dne zjistíte, že vás nikdo k ničemu nepotřebuje. Vy jste měli být ti, kteří upozorní na špínu. Ale rozhodli jste se, že budete upozorňovat velice selektivně a výběrově. Teď už to prostě vždycky bude smrdět a to pořádně. A vy to buď zvládnete a prostě připustíte, že v této zemi není všechno jen fialově sluníčkové a nebo vás to jednoho dne dožene.

Víte, proč to dělám? Protože to, co mi může udělat Rakušan nebo Česká televize, není nic proti tomu, co nám všem udělá budoucnost, pokud budeme pokračovat stejným způsobem dál.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (469 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Komentáře k Vidlákovu úvodnímu článku pište jako odpověď k tomuto oknu. Budou pohromadě a zůstanou na začátku diskuze.

Pokud máte nějaký příspěvek, který přímo s Vidlákovým úvodníkem nesouvisí, vložte jej přes "Přidat komentář" na konci dokumentu.

 
 
Průměrný počet slepic: 4.4 (27 hlasů)

Putin se zbláznil
Putin je vážně nemocný a brzy umře
Je neoblíbený, bude záhy svržen nějakým demokratem a válka skončí

Rusko má špatnou ekonomiku, po zavedení našich sankcí se brzy složí
Musí prodávat ropu pod cenou, to nevydrží
Rusko si vyhodilo do povětří Nordstream
Rubl je v hajzlu
Po pádu se Rusko rozdělí na pět států, s kterými si už poradíme

Ruští vojáci bojují tanky z druhé světové a puškami z první
Je to ale jedno, protože jsou tak jako tak permanentně ožralí
Nezvládají logistiku.
Mají špatné velitele, kteří umí jen posílat vojáky na smrt. Mají obrovské ztráty, proti Ukrajincům 9:1.
V Rusku není koho rekrutovat, muži ve vojenském věku utekli do zahraničí
Rusové napadli raketou Polsko, tedy NATO.

Ukrajina je demokratická země se skvělým prezidentem
Ukrajina nakládá efektivně s penězi ze západu
Její vojáci po zaškolení výborně ovládají dodanou techniku
Západní technika je na mnohem vyšší úrovni než ruské zbraně, pocházející většinou ještě z komunistické éry
Himars to otočí, Leopardy to otočí, F-16 to otočí..
Ukrajinci prolomili ruskou obranu v.., postupují v.. , dobyli vesnici.., vytvořili předmostí.., obkličují nepřítele v., vítězí v ..
Až spustí ofenzivu, rozdělí území okupované Rusy na dvě poloviny, stočí se na Krym, záhy ho dobudou a bude hotovo.

Přijali jsme k nám velké množství Ukrajinců, protože jejich domovy jsou zničené agresorem a je to tudíž naše povinnost
Jsou to ženy s dětmi z oblastí ohrožených Rusy. 
Jejich muže tu nemáme, ti bojují na frontě
Ukrajinci jsou pro náš rozpočet jen malou zátěží, vlastně přínosem, protože máme spoustu volných pracovních míst.

Průměrný počet slepic: 4.9 (170 hlasů)

Člověk který pracuje, ten smrdí jen povalečským gaunerům. Zbabělci smrdí všichni a vždycky, i kdyby vylezli z vany plné Chanel 5.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

teď vede nad Finskem 2:1. Kde ta země leží ???

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

V libtardích makovicích.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

??

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

Zní to jako "Čečna" nebo "Čajna" (nebo nějaké město v Číně :-)), ani se nedivím, že kolikrát nevědí, kam nás zařadit...

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Válka v Gaze urychlila spolupráci mezi giganty globálního Jihu, kteří se brání konfliktu podporovanému Západem. Ruskem vedený BRICS a Íránem vedená Osa odporu mohou společně vyprofilovat západní Asii bez přítomnosti USA.

(výrazivo vůči Izraeli jsem výrazně mírnil)

Minulý týden se ruský prezident Vladimir Putin zastavil ve Spojených arabských emirátech - SAE a Saúdské Arábii, kde se setkal s emirátským prezidentem Mohammadem bin Zayedem (MbZ), respektive saúdským korunním princem Mohammadem bin Salmanem (MbS), a poté odletěl zpět do Moskvy na setkání s íránským prezidentem Ebrahimem Raisim.
Klíčovými tématy všech tří schůzek, jak potvrdily diplomatické zdroje, byly Gaza, OPEC+ a rozšíření BRICS. Ta jsou samozřejmě vzájemně propojena.

Strategické partnerství mezi Ruskem a Íránem se rozvíjí závratnou rychlostí, stejně jako partnerství mezi Ruskem a Saúdskou Arábií (zejména v otázce OPEC+) a Ruskem a SAE (investice). To již vede k výrazným změnám v obranném propojení v celé západní Asii. Dlouhodobé důsledky pro Izrael, budou závažné a daleko přesáhnou tragédii v Gaze.

Putin řekl Raisimu něco, co bylo mimořádné na mnoha úrovních:
"Když jsem letěl nad Íránem, chtěl jsem přistát v Teheránu a setkat se s vámi. Byl jsem však informován, že chcete navštívit Moskvu. Vztahy mezi našimi zeměmi se rychle rozvíjejí. Vyřiďte prosím mé srdečné pozdravy nejvyššímu představiteli, který naše vztahy podporuje."
Putinova zmínka o "přeletu nad Íránem" přímo souvisí se čtyřmi ozbrojenými letouny Suchoj Su-35, které letěly ve formaci a doprovázely prezidentské letadlo přes 4 000 km (měřeno po přímce) z Moskvy do Abú Zabí, bez jakéhokoli přistání nebo doplnění paliva.
Jak poznamenal každý ohromený vojenský analytik, americký letoun F-35 je schopen uletět v nejlepším případě 2 500 km bez doplnění paliva. Přesto je nejdůležitějším prvkem to, že MbZ i MbS povolily ruským Su-35 doprovod nad svým územím - což je v diplomatických kruzích něco mimořádně neobvyklého.

A to nás vede ke klíčovému závěru. Jediným tahem na letecké šachovnici, umocněným následným spojením s Raisim, Moskva splnila čtyři úkoly:
Putin dokázal - názorně řečeno - 1) že se jedná o novou západní Asii, kde je americký hegemon druhořadým aktérem; 2) zničil neokonzervativní politický mýtus o ruské "izolaci"; 3) demonstroval dostatečnou vojenskou převahu; 4)  s blížícím se začátkem ruského předsednictví BRICS, ukázal, že má v rukou všechny klíčové geopolitické a geoekonomické karty.    

Zabijte je, ale potichu
Původní pětice BRICS - v čele se strategickým partnerstvím Ruska a Číny - otevře 1. ledna 2024 své dveře třem velkým západoasijským mocnostem Íránu, Saudské Arábii a Spojeným arabským emirátům. Jejich vstup do multipolárního mocenského uskupení nabízí těmto zemím výjimečnou platformu pro širší trhy a pravděpodobně jej bude doprovázet příval investic a technologických výměn.
Dlouhodobá, sofistikovaná hra, kterou rozehrává Rusko-Čína, vede k úplné, tektonické změně geoekonomiky a geopolitiky západní Asie.   
Vedení desítky BRICS - vzhledem k tomu, že jedenáctý člen, Argentina, je prozatím přinejlepším divokou kartou - má pod ruským předsednictvím dokonce potenciál stát se účinnou protiváhou bezzubé OSN.

A to nás přivádí ke složité součinnosti mezi BRICS a Íránem vedenou Osou odporu.
Zpočátku existovaly důvody k podezření, že nevýrazné odsouzení genocidy v Gaze ze strany Ligy arabských států a Organizace islámské spolupráce (OIC) je projevem zbabělosti.
Druhý pohled na věc však může odhalit, že se vše vyvíjí organicky, pokud jde o průsečík velkého plánu navrženého zesnulým íránským velitelem sil Quds generálem Qassemem Soleimanim s pečlivým mikroplánováním vůdce Hamásu v Gaze Yahyi Sinwara, který zná izraelskou mentalitu skrz naskrz a detailně zvážil její ničivou vojenskou odpověď.

Pravděpodobně nejpalčivějším bodem podrobných diskusí v Moskvě v posledních dnech je to, že se možná blížíme k bodu, kdy "signál" rozpoutá koordinovanou odpověď Osy odporu.
V tuto chvíli máme k dispozici pouze sporadické útoky: Hizballáh ničí izraelské komunikační věže na jižní hranici Libanonu, irácké odbojové síly útočí na americké základny v Iráku a Sýrii a jemenský Ansaralláh konkrétně blokuje Rudé moře pro izraelské lodě. To vše netvoří koordinovanou ofenzívu - zatím.

A to by vysvětlovalo zoufalství v Bidenově administrativě ve Washingtonu, doplněné zvěstmi, že potřebuje, aby Izrael dokončil plán Gazy mezi Vánocemi a začátkem ledna. Nejenže se globální optika útoku na Gazu stala děsivě neudržitelnou, ale především delší vojenská kampaň dramaticky zvyšuje pravděpodobnost "signálu" pro Osu odporu.
A to bude mít za následek konec všech promyšlených plánů Hegemona v západní Asii.

Geopolitické cíle sionismu jsou zcela jasné: obnovit si v Západní Asii auru nadvlády, kterou si sám vybudoval, a udržet si stálou kontrolu nad zahraniční politikou USA a vojenskou aliancí.

Klíčovou složkou pro dosažení těchto cílů je zkaženost. Je tak snadné bombardovat, ostřelovat a vypalovat ultraměkké civilní cíle, včetně tisíců žen a dětí, a proměnit tak Gazu v obrovský hřbitov, zatímco "Klub bílého muže" vyzývá izraelské okupační síly, aby je samozřejmě zabíjely, ale spíše potichu.
Narážka na toxickou atlantistku a předsedkyni Evropské komise Ursulu von der Leyenovou, která osobně nabízí úplatky představitelům Egypta a Jordánska - 10 miliard dolarů Káhiře a 5 miliard dolarů Ammánu -, jak potvrdili bruselští diplomaté. To je mindrák z řešení EU, jak zastavit genocidu v Gaze.  
Jediné, co by egyptský prezident Abdel Fattah el-Sisi a jordánský král Abdullah bin al-Hussein měli udělat, je "usnadnit" nucený exodus a konečnou etnickou čistku Gazy na svých územích.

Protože eschatologickým cílem sionismu zůstává nezředěné konečné řešení, ať už se na bojišti stane cokoli. A samozřejmě, jak naznačuje operace Al-Aksa Flood, kterou 7. října vedl Hamás, zničit jeruzalémskou islámskou mešitu Al-Aksá a na jejím popelu postavit židovský Třetí chrám.  

Co se stane, až přijde "signál"
Máme tu tedy v podstatě plán izraelského premiéra Benjamina Netanjahua "Emigrace nebo vyhlazení" - oproti tomu, co veterán a odborník na západní Asii Alastair Crooke památně nazval "Sykes-Picot je mrtvý" (plán Spojeného Království a Francie z roku 1916 na převzetí vlivu v západní Asii). Tato věta znamená, že začlenění arabských a íránských zemí do BRICS nakonec přepíše pravidla v západní Asii v neprospěch sionistického projektu.  

Tentokrát dokonce existuje velká pravděpodobnost, že budou stíhány prokázané válečné zločiny Izraele v Gaze, protože Palestinci, Arabové a národy s muslimskou většinou s plnou podporou BRICS vytvoří komisi uznávanou globálním Jihem, která postaví Tel Aviv a jeho ozbrojené síly před soud.
Zapomeňte na zkorumpovaný Mezinárodní trestní soud, který je stále podřízen hegemonovu řádu založenému na pravidlech. BRICS pomůže vrátit mezinárodní právo do popředí globální scény, jak bylo zamýšleno při zrodu OSN v roce 1945, než byla vykastrována.

Za současného stavu nebyla žádná mocnost schopna zastavit konečné řešení dirigované rasistickou, etnocentristickou ideologií - Západ proto, že to odmítá; BRICS a země globálního Jihu proto, že ještě nerozehrály svou hru.
To však také otevírá překvapivou možnost, že žádná mocnost nebude dostatečně silná, aby Osu odporu zastavila, až přijde "signál" ke zatažení opony nad sionistickým projektem. Do té doby bude mít Osa nejvyšší morální imperativ, který bude uznáván, ba dokonce k němu bude obyvatelstvo na celém světě vyzývat.

A tak jsme nyní tam, kde jsme: napůl cesty mezi bezmocí a rostoucím sebevědomím arabských zemí. Slepá ulička bude prolomena - možná dříve, než všichni očekáváme.
To nabízí srovnání s předchozí slepou uličkou. Současná slepá ulička mezi bezohlednou verzí hebrejské "civilizace" a vznikajícím islámským nacionalismem - odráží situaci, v níž jsme se nacházeli v prosinci 2021, kdy Washington odmítl Ruskem navržené smlouvy o "nedělitelnosti bezpečnosti". Při zpětném pohledu to byla poslední šance na mírové východisko ze střetu mezi sjednocenou Asií a Západem.

Hegemon ji odmítl. Rusko si zahrálo svou hru - a exponenciálně urychlilo úpadek Hegemona.
Od stepí Donbasu až po ropná pole západní Asie se ozývá stejná píseň. Jak může multipolární globální Jih - stále více reprezentovaný rozšířeným uskupením BRICS - čelit běsnícímu, ustrašenému, nekontrolovatelnému imperialistickému Západu, který hledí do propasti morálního, politického a finančního kolapsu?

Průměrný počet slepic: 4.8 (94 hlasů)

🐓🐓🐓🐓🐓

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Evropané se dívají na rozpad svobody, jako by se jich to ani netýkalo. Chybí v nich vzdor“ Robejšek napadl staré elity

13. prosince 2023👉 @cz24news

Politolog a ekonom Petr Robejšek je přesvědčen, že elity v Česku, ale i jinde v Evropě, jsou zcela odtrženy od reality obyčejných lidí. Elity politické, mediální i podnikatelské podle něj vytvořily pakt, do kterého odmítají pustit kohokoliv nového, aby se udržely u moci. Nové politické strany jsou pak tímto paktem dehonestovány, protože znamenají ohrožení. Podle Robejška už nelze na elity spoléhat a lidé se o sebe musí postarat odzdola. „Když reprezentace nefunguje zdola nahoru, tak musí napřed začít fungovat dole, mezi námi. Je potřeba, aby se lidé dole začali starat o to, aby jejich společnost tam dole fungovala,“ tvrdí Robejšek.

Robejšek v rozhovoru pro Radio Universum popisoval, jak se elity politické spojily v jeden elitářský celek s elitami mediálními a podnikatelskými. I proto prý současným elitám vlastně moc nevadí stále rostoucí omezování svobody slova.

Z historie politického chování známe, že intelektuálové se přizpůsobí nejsnáze. Třeba i brilantní hlavy se stanou poplatnými, protože si myslí, že nemají jinou možnost, nebo ji objektivně nemají, protože se jinak neuživí. Takže pro mě z toho vždycky nakonec vypadne materiální zájem, kterému podlehnou ti, kteří se jinak živili právě tím, že byli investigativní, kritičtí a nepohodlní,“ říká Robejšek, že novináři primárně hledí na svůj zisk.

To je prostě bolest naší doby, že se úlohy jednotlivých institucí demokratického státu posunuly. Politické strany už dnes nejsou odlišitelné podle toho, že obsluhují nějakou klientelu nebo že se snaží pomoci uskutečnit nějakou ideologii. Média už se nepoznají podle toho, že tamto je pravé, tamto levé, tamto je zcela nezávislé, toto má nižší, tamto vyšší úroveň – ale vlastně nám nabízejí v různých odstínech, ale pořád tu samou kaši,“ má jasno Robejšek.

A že stejně tak to funguje u podnikatelů, kteří nás zrovna tak zahlcují všemožnými produkty, které často nemají ani velký smysl, ani skutečný přínos, ale lidé to stejně koupí. „Prostě člověk, který je zmechanizovaný a socializovaný v konzumní společnosti, tohle všechno se sebou nechá dělat,“ upozorňuje Robejšek.

Ten dlouhodobě tvrdí, že u nás i v Evropě došlo k degeneraci politické kasty, protože vlastně neprobíhá žádný koloběh elit. „V dobře fungujícím politickém systému by mělo probíhat cosi jako koloběh elit. To znamená, že elita přichází s novou ideou, tuto ideu se snaží uskutečnit, a třeba se jí to i zčásti nebo úplně podaří, a tím pádem dosáhla svého zenitu, a za tímto zenitem klesá, a je třeba, aby ji nahradila nová elita s novou myšlenkou,“ vysvětluje Robejšek.

Stará elita se tomu ale brání, protože jí je dobře v jejích pozicích – a tak vzniká oligarchizace politiky.

To znamená, že ti, kteří jsou nahoře, chtějí nahoře zůstat, a to bez ohledu na to, jestli ještě plní svou funkci tak, jak slíbili, jestli ještě vůbec nějakou funkci mají. Ale chtějí tam zůstat za každou cenu. A to vede potom k tomu, že se vlastně brání proti lidem, kterým slouží, vymykají se jejich kontrole, protože kontrola je nepohodlná. Tam by se jim něco předhazovalo, co by znamenalo buďto se změnit, nebo odejít, a oni ani jedno nechtějí, takže se snaží této kontrole bránit. A to je jeden ze zdrojů nebo motivace cenzury, která nechce, aby si občané, kteří jsou suverény v tom kterém státě, aby si mohli stěžovat. A tím vlastně setrvává elita nahoře nekonečné časy, a myslí si, že to tak je správné, a stává se z ní jakási dědičná politická aristokracie,“ pokračuje Robejšek.

Taková politická elita podle něj udělá pro setrvání u moci cokoliv, například se klidně spojí do nesourodé koalice. „Spojí se ti, kteří vlastně normálně nemají vůbec nic společného, nebo měli kdysi: sociální demokracie a křesťanská demokracie, konzervativci a levicoví. Oni se spojí, protože je pro ně důležitější tímto spojením udržet své pozice i za cenu, že své ideály a ideologie zapomenou někde v příkopě,“ tvrdí Robejšek.

Těmto politickým elitám se daří držet nahoře, protože už ve společnosti neexistují korektivy demokracie, jako média a mocenské skupiny mimo vládu. „Instituce demokracie, které dříve fungovaly jako korektivy – to znamená třeba média nebo zájmové skupiny, které zrovna nejsou reprezentovány vládou – se slily v jeden velký mocenský hlas, v jednu velkou mocenskou bublinu, ve které jsou podnikatelé, politici, média a takzvaní experti, kde jsou všichni v jednom navzájem propojeni svými zájmy. A hlavním zájmem jsou mocenské a ekonomické zisky. A z této jistoty se mohou spolehnout na to, že média je nebudou kritizovat za to, že něco dělají nebo nedělají, spolehnou sena to, že to jsou jejich média, jenom hlásné trouby, které zachraňují nebo zdůvodňují, proč je politika vlády správná,“ hodnotí Robejšek tento elitářský klub.

A jakákoliv nová strana to má extrémně těžké, ty staré elity sesadit nebo se alespoň dostat mezi ně.

Koalice oligarchizovaných stran je příliš silná, odmítá mezi sebe pustit někoho, kdo představuje skutečně opoziční hlas, protože to by je donutilo ke změně, a změna je to, co většina lidí nenávidí úplně nejvíc. To vidíme, kam se podíváte. Všechny strany, které se vymykají z tohoto vzorce, jsou cílem útoků – objektivně pravdivých, nepravdivých, manipulovaných, a tak dál – které mají tyto strany dehonestovat, mají jim znemožnit přístup k moci, mají je držet co možná nejdál od centra, kde je tak příjemně a útulno, a kde už někdo sedí,“ má jasno Robejšek a uvádí příklady stran jako AfD v Německu nebo nacionalisty Marine Le Penové ve Francii.

Tady se často mluví o tom, kdo rozpolcuje společnost, a tohle je skutečné zásadní rozpolcení zájmů – společnost, od níž se její elita odcizila tak, že žije úplně jinde, jiné životy, a odmítá vzít na vědomí životy těch dole,“ shrnuje Robejšek.

A že cestou pro obyčejné lidi je na elity už více nespoléhat a zařídit se odzdola. „A proto také moje konsekvence z toho je, že se musíme začít zdola starat sami o sebe. Když reprezentace nefunguje zdola nahoru, tak musí napřed začít fungovat dole, mezi námi. Je třeba, aby se lidé dole začali starat o to, aby jejich společnost tam dole fungovala. Je to vlastně pomoc nevýkonnému státu, je to kompenzace toho, co stát už neumí a nedělá. A to tím, že se toho ujmou lidé, kteří k problémům mají blíž, mohou je snáze ovlivnit, a mají na to i povědomí o tom, co je důležité. A pak je to produktivní, pak je to pozitivní. A bylo by potřeba, aby těchto lidí bylo víc. Přibývají, ale není jich dost,“ dodává Robejšek.

ZDROJ: Radio Universum

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (73 hlasů)

pan Robejšek tam vysvětluje, jak se stalo, že novináři opustili nás občany a přidali se na stranu establishmentu. Bez ohledu na to, co hlásá a co jeho politika pro nás ostatní znamená. 

Vypadá to, že problém bude v tom, že už ráno nemusíme do trafiky a tam vysolit příslušný obnos za výtisk novin :-)

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

a ta jeho banda Realisté jsou komplet financováni Sorosem

Průměrný počet slepic: 3.4 (14 hlasů)

Robejšek REALISTÉ

Ústřední postavu strany Petra Robejška hodnotili komentátoři jako kandidáta, který umí srozumitelně oslovit své příznivce, ale zároveň je známý spíše v politologických nebo novinářských kruzích než mezi širokou veřejností. V této souvislosti se také diskutovalo o možnosti kandidatury Petra Robejška na prezidenta a s tím související roli strany Realisté.

Miroslav Kalousek, předseda TOP 09, a Petr Gazdík, předseda strany Starostové a nezávislí, při vzniku strany vítali každou politickou konkurenci, Gazdík však varoval, neboť Realisté představovali svůj program jako jediná správná řešení, navíc jednoduchá a efektivní. Andrej Babiš, předseda hnutí ANO, vítal vznik strany pro obdobné podnikatelské pozadí, Robejškovy názory mu prý byly blízké. Program Realistů považoval rovněž za blízký zakladatel Svobodných Petr Mach, napojení nové strany na velkopodnikatele však viděl jako negativum. Předseda ODS Petr Fiala vznik strany Realistů kritizoval jako zbytečné drobení politické scény.[25] Bývalý prezident Václav Klaus vznik nové strany uvítal, protože dle něj by to mohl být subjekt, který sjednotí českou pravici.

Program

Realisté kladli důraz na národní zájmy, rodinu a bezpečnost.[15] Národní princip, ochrana a obrana zájmů ČR by měly být nadřazeny mezinárodním smlouvám. ČR by měla jasně odmítnout ilegální migraci a občané by měli mít ústavně zakotvené právo vlastnit zbraň. Největší hrozba podle nich dnes nepřichází z Ruska, ale z Blízkého východu. Strana dále prosazovala patnáctiprocentní rovnou daň, nepřijetí eura, povinný tříměsíční vojenský výcvik pro muže, zvýšení platů učitelům a zaměstnancům ve zdravotnictví, odpuštění platby důchodového pojištění pracujícím seniorům a snížení důchodového pojištění pro pracující rodiny s dětmi....

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Robejšek zakládal,  tak se ho ptali kdo to platí a on přiznal že Soros

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Jenom neprokázatelná fakta. Šum.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Slovo "libtard" není žhavou novinkou - v USA se jako reakce na politickou polarizaci objevilo už v roce 2004. Já jsem se s ním setkal daleko později, ale hned mi bylo jasné, koho má popisovat, a že je daleko výstižnější než do té doby používané výrazy. Časem jsem zjistil, že spousta lidí vůbec nechápe, co má libtard znamenat, a někteří si to dokonce mylně vztahují na sebe.

Abych v této záležitosti udělal jasno hned od začátku, dávám sem svou vlastní definici:

Libtard je retard, který si o sobě mylně myslí, že je liberál.

To, co se v současnosti falešně prohlašuje za liberalismus, je jen naprosto zdegenerovanou karikaturou liberalismu v původním slova smyslu.

Příkladem je pseudoliberální postoj "musíš mít rád menšiny, nebo s tebou zatočíme"! Ten se zatím uplatňoval hlavně v podobě společenské ostrakizace, ale současný ministr vnitra Vít Rakušan - kozel zahradníkem - ho chce nyní uplatnit i v rovině trestní:

„Pokud je důvodem jiná sexuální orientace, rasa, barva pleti, politické vyznání, věk, pohlaví nebo jazyk, považuji to za zvlášť odsouzeníhodné. Hnutí STAN i já osobně podporujeme takovou změnu trestního zákoníku, která by tresty za tyhle útoky zpřísnila,“
zdroj: iDnes

Rakušanovi v prosazování současné "liberální" agendy nestačí současné zákony proti fyzickým útokům na ostatní, ale chce přitvrdit a ušít zákony dle neoliberální ideologie.

Být označen za libtarda se dotčeným pochopitelně nelíbí, a tak si vytvořili vlastní definici, aby se nad původním významem nemuseli zamyslet, a u některých z nich, nedej Bože, nedošlo k sebereflexi. Tato definice zní:

"Libtard je urážka, kterou obvykle používají konzervativní trollové na internetu, aby charakterizovali liberály jako hloupé."
zdroj: Dictionary.com

Tato definice není samozřejmě úplně nesprávná, protože by ji všichni odmítli, ale k její pravdivé části jsou přidány následující manipulace:

  • Cílem označení jsou liberálové.
    Nejsou. Na klasické liberály, nebo i na příznivce neoliberálních konceptů, kteří o nich ale přemýšlejí a jsou ochotni konstruktivně diskutovat, se označení "libtard" opravdu nevztahuje.

  • Používají ho konzervativní trollové na internetu.
    To je velmi zúžené a zavádějící tvrzení. Mnoho lidí (včetně mne) používá toto slovo i v normální mluvě. Osobně ho nepoužívám proto, abych kohokoli trollil (= bavil se vyvoláváním silných emocí), ale abych jednoznačně určil, o kom je řeč, a abych si ušetřil čas a úsilí, které by jinak bylo třeba věnovat komunikaci s libtardy, protože s nimi normálně diskutovat nelze - to jsem zkoušel řadu let. Mimoto je u těch, kteří toto označení používají, nejistá i jejich konzervativní orientace, neboť motivaci odlišit se od "nekalé konkurence" mají i klasičtí liberálové.

Pro libtardy je charakteristická stádovitost, což je jedním z důvodů, proč se mezi nimi tato falešná definice tolik rozšířila. Vezměte si, jak snadno se mezi nimi vžily nálepky pro každého, kdo nesdílí jejich "jediné správné" hodnoty: (výše zmíněný) konzervativní troll, rasista, fašista, rudá mázdra, flastenec, dezinformátor, chcimír, proruský agent / šváb, dezolát. Zastavme se nyní u posledního označení, protože jej lze chápat jako protiklad libtarda. Uveďme si jednu rádoby objektivní definici, jejímž autorem je očividně libtard:

Na počátku 20. let 21. století se slovo dezolát začalo objevovat jako synonymum pro lidi, kteří jsou antisystémově a často i antidemokraticky zaměření; případně pro osoby šířící dezinformace či takové, které dezinformacím bezvýhradně uvěřily.
zdroj: Kdo je to?

Než si vyjmenovávat všechny manipulace v této definici obsažené, pojďme se raději podívat na definici, kterou převzal z české Wikipedie vyhledávač DuckDuckGo, ale na Wikipedii již není (obojí platí pro 7.12.2023). Mezi autory v české Wikipedii totiž převažují uvědomělí, humanitně zaměření intelektuálové, kteří tíhnou právě k "liberální demokracii":

Novotvar dezolát je dehonestující termín pro odpůrce vlády Petra Fialy, jimž se nezamlouvá vládou prováděné porušování platných zákonů, jakož i jiné projevy papalášství.

Čím je stádovitost libtardů způsobena? Mají své autority a informační zdroje, které jim říkají, co si mají myslet, co je správné a co ne, a tyto informace jsou pro ně tou jedinou a nezpochybnitelnou pravdou. Lze se tak domnívat, že si tím kompenzují nedostatky v jejich osobní schopnosti hodnotit informace a rozlišovat dobré od špatného.

Pak by nebylo možné se divit, že mezi libtardy jsou tak rozšířeny fanatismus a agresivita. Když jde 17. listopadu v posledních letech položit věnec k památníku někdo, koho loutkovodiči libtardům označili za nepřítele, je jimi hromadě verbálně napadán; což tak ostatně bývá i při jiných veřejných vystoupeních.

Dalších příkladů agresivity a fanatismu libtardů bychom našli spousty (stačí třeba účet émerického frajera Jiřího Hrdiny na síti X nebo blog uvědomělého publicisty Jana Zieglera), ale to bychom sestavili článek tak dlouhý, že by jej jen málokdo dočetl až do konce.

Další charakteristikou libtardů je jejich destruktivita. Všimněte si vývoje tam, kde se libtardi dostali k moci:

  • V severní a západní Evropě se kvůli prosazení neoliberálního konceptu, že je správné přijímat všechny uprchlíky, postupně velmi zhoršila bezpečnostní situace. Státy dokonce mají tendenci trestat ty, kteří proti benevolenci bezpečnostních složek k chování přijatých uprchlíků a jejich dalších generací protestují.
    To ostatně i v Česku předvedl někdejší ministr vnitra Jiří Hamáček, kterého po znásilnění dívky Afričanem poblíž Lovosic zajímalo jen to, "abychom tragédie nezneužívali k tomu, že budeme rozdmýchávat obavy a nenávist ve společnosti" a v této souvislosti napadl Tomia Okamuru kvůli jeho vyjádření na facebookovém profilu a následným hněvivým reakcím uživatelů Facebooku.

  • Hospodářské výsledky v Česku po nástupu vlády Petra Fialy jsou katastrofální. Tato vláda má sklon připisovat původ problémů předchozí vládě Andreje Babiše, ale dva a půl roku po jejím konci je normálně uvažujícímu člověku víc než jasné, že jde jen o výmluvy.
    V samostatném Česku dosud nevídaná inflace je zčásti daná neschopností a neochotou vlády poradit si s oligopolem obchodních řetězců, zčásti neuvěřitelnou vládní servilitou vůči všem zeleným nesmyslům přicházejícím z Brusele. Na druhou stranu kvůli nařizování cen léků sem nechtějí distributoři kvůli nízkým maržím dodávat, a tak dochází k výpadkům dodávek i tak základnách léků jako penicilin. Vinou přemrštěných cen za energie čeká Česko v roce 2024 zatím nevídaná vlna krachů. Na další vlády dopadne i historicky nejdražší nákup stíhaček z USA.

Za nejtypičtější charakteristikou libtardů považuji nesoudnost. Už jsem psal o tom, jak si nechávají vymývat mozky těmi správnými autoritami a médii. Ale i v takovém případě každý může sám za sebe na základě výsledků zhodnotit, jestli něco fungovalo, nebo ne, a pokusit se rozlišit příčiny a následky.

Naneštěstí jsme neustále svědky následujícího vzorce:

  • Stádu libtardů je sdělena progresivistická idea jako ta správná.

  • Stádo libtardů ji fanaticky a agresivně pomůže prosadit.

  • Autority stáda libtardů ideu, samu o sobě destruktivní, uskuteční obvykle ještě destruktivněji, než je nutné.

  • Prakticky nikdo z libtardů nemá dostatek soudnosti, aby ideu a / nebo její uskutečnění odsoudil.

Na nejvyšší úrovni EU (s nejvyšší koncentrací libtardů) byla už mnohokrát protlačena rozhodnutí, která v členských zemích vedla k problémům, ale odpovědí chybujících nebyla náprava, nebo aspoň omluva. Odpovědí bylo volání po předání více moci do jejich rukou.

Je tak naprosto nabíledni, kam z hlediska svobody a životní úrovně bruselský režim, k němuž libtardi tolik vzhlížejí, směřuje. V Česku je tento vývoj vinou servility dlouhodobě vládnoucích a hlavními médii podporovaných politiků ještě umocněn.

Přesto můžeme v diskuzích na médiích typu Seznam nebo iDnes vidět, jak jsou dotyční přesvědčeni o své morální a vzdělanostní nadřazenosti a navzájem si přizvukují v agresivním prosazování svého přesvědčení. Tyto diskuze ovšem často vypovídají pouze o realitě jejich kruhů, protože z diskuzí byli nekonformisté a silní oponenti libtardovanou administrací postupně vyházeni. Už jsem viděl i poměrně rozumné diskuze nedlouho po vydání článku, kde správně uvědomělé příspěvky byly na základě hodnocení zcela v pozadí, pokud už vůbec v diskuzi byly. Takové se však po nějaké době v diskuzi prostřednictvím bůhvíjak ovlivněného hlasování objevily v popředí a rozumná diskuze se vytratila.

A právě propagandistická média ruku v ruce se vzděláním podle bruselských směrnic vyrábí z našich nejmladších generací další libtardy. I spoustu lidí, kteří libtardi nejsou, přesvědčil kolovrátek v hlavních médiích o některých "pravdách" libtardů, což nám přineslo nejhorší vládu i nejhoršího prezidenta v dějinách samostatné ČR.

Nyní se věnujme pokrytectví libtardů, jež by bylo možné považovat za neuvěřitelné, ale na základě předchozích bodů lze usoudit, že když už se chovají jako blbci, tak raději žijí v popření. Proto se rádi prohlašují za slušné, vzdělané a chápou sami sebe jako ochránce svobody a demokracie. Jak se ale chovají v praxi?

  • V libtardí kultuře jen kvete udavačství, podobně jako za vlády KSČ, ač libtardi komunisty berou jako nepřátele a - podobně jako psychiatričtí pacienti vidí přízraky - libtardi vidí všude kolem sebe komunisty, i když ti byli definitivně poraženi už před celou generací a jejich počty i zbytky moci dále ubývají.

    Libtardi moc rádi udávají jakékoli politicky nekorektní projevy jak na internetu, tak mimo něj. Často se kvůli tomu skupinově koordinují s tím, že když na příspěvek na sociální síti bude dostatečněkrát nahlášen, i kdyby to mělo být s falešným důvodem, bude zcenzurován.

    Ve snaze odstranit politickou konkurenci Andreje Babiše se libtardi neštítili udávat ho v Bruseli, aby přišel o dotace, zcela bez ohledu na dopady na české hospodářství jako takové.

  • Pokrytectví libtardů se typicky projevuje dvojími standardy.

    Libtardi si moc rádi dělali legraci ze špatné angličtiny Aleny Schillerové, ministryně ve vládě Andreje Babiše, a novináři z médií hlavního proudu - prostředí hemžícího se libtardy - se v této záležitosti aktivně angažovali. Nedávno zkoušela redaktorka v televizi Andreje Babiše z jeho znalosti angličtiny, němčiny a francouzštiny. Neviděl jsem ovšem libtardy dělat si legraci ze současné vlády, plné nekompetentních idiotů, což se často týká i jazykové vybavenosti. Hovno v hedvábné punčoše Petr Fiala neumí anglicky prakticky vůbec. Nezaznamenal jsem, že by kdokoli z mediálních aktivistů někoho z vlády testoval.

    Poté, co byl Andrej Babiš označen politickými konkurenty (neoliberály, jak jinak) za nežádoucího, objevila se na jeho adresu označení jako "estébák" nebo "Bureš". Nicméně, jak se projevilo v případě Petra Pavla, členství v KSČ a represivních složkách státu za minulého režimu, stejně jako přezdívku "Pávek" ze spisů STB libtardi ignorují, protože Petr Pavel má ty správné progresivní postoje.

    V roce 2019 napsal radní za ODS z Jesenice na Facebooku mj.: Zeman je druhý Hitler a je nutné ho podřezat jako svini. Případ byl nakonec poslán jen do přestupkového řízení, dotyčný nakonec ani nebyl vyloučen z ODS. Ve světle toho, za jaké výroky byly za vlády Petra Fialy odsouzeni běžní občané, jde o výsměch spravedlnosti. Ani si nechci představit, co by se dělo, kdyby někdo podobně silné výroky vypustil na adresu současného prezidenta Petra Pavla, přestože jeho dosavadní činy k tomu motivují daleko silněji.

    Co se týče volebního sloganu ODS posledními volbami do Poslanecké sněmovny "Babišova drahota", tu považovali libtardi za špatnou. Daleko horší drahota za Fialovy vlády zjevně nevadí.

    Dále mají libtardi obecně tendenci řešit nešvary v nesvobodných zemích jako je Rusko nebo Čína, ale zavádění podobných nešvarů v Česku, potažmo v EU, ignorují. Typickým případem je omezování svobody slova v poslední době.

  • Libtardi jsou i značně morálně flexibilní. Tento bod se částečně prolíná s bodem předchozím, ale zde je větší důraz na změny v postojích libtardů v čase podle toho, co zrovna tvrdí jejich autority a mainstreamová média.

    Pokud až donedávna někdo prohlašoval, že Ukrajina ve válce nemá žádnou šanci, nebo že nevítězí, byl libtardy okamžitě označen za šiřitele ruských dezinformací. Dnes už to píšou i mainstreamová média, takže je to pro ně realita, a co bylo dřív, pro ně prostě neexistuje.

    K tomuto bodu jsem chtěl dodat daleko víc příkladů, ale obtížně se mi dohledávaly, takže moc děkuji D-FENSovi, že napsal článek Libtardí lobotomie, s nímž přišel jako na zavolanou a příklady vypsal za mě.

V článku jsem několikrát zmínil neoliberalizmus. Proč dotyčné jednoduše nenazývám neoliberály? Jednoduše proto, že neo- ani liberalismus neimplikuje jejich degeneraci. Jsou to prostě libtardi a seriózní pojmenování si nezaslouží ani v nejmenším.

Milan Vidlák (tedy ne Vidlák z tohoto webu) na otázku Jany Bobošíkové "kdo je libtard" mj. prohlásil, že není příznivcem nálepkování. Jenže tady se zase musím vrátit k příčinám a následkům: Jsem si naprosto jist, že kdyby dotyční v takové míře automaticky nereagovali na argumenty odpůrců "liberální demokracie" výše zmíněnými nálepkami, mohli jsme zůstat u velmi mírných označení pravdoláskař, sluníčkář nebo lepšočlověk a o libtardech by dnes nikdo nemluvil. Naši situaci ale lze připodobnit boji s obrovským požárem, s nímž je potřeba bojovat i ohněm, a nemyslím si, že je rozumné se toho vzdát.
zdroj: Aby bylo jasno (YouTube)

Průměrný počet slepic: 4.8 (69 hlasů)

In reply to by Antilibtard

Trvalý odkaz

.. má v ruštině "libozvučný" název Liberast (složenina slov Liberál a pedarast) aktivističtí novináři jsou Propa-gandoni (gandon je v ruštině kondom) rádoby politologové a analytici jsou Polit-lochi (loch je díra, nebo označení pro hlupáka) Do češtiny se to občas překládá PolitHňup a pro aktivistické novináře zatím nikdo adekvátní termín nedokázal vymyslet..

A nyní vážně.. Pro Libtardy by měl být dostatečným varováním proces se sudetskými Němci z roku 1947.. v něm byli v rámci retribučního soudnictví odsouzeni i poslanci a senátoři První republiky, oprátce uniknul jen poslanec, který se včas vzdal poslaneckého mandátu a škodil jen jako občan, nikoliv jako zákonodárce.

O milost se žádalo telefonicky a v den vynesení rozsudků bylo vše vykonáno.

Jediný ústupek, který si vymohli bylo, že na šibenici nemuseli jít potupně svázaní (i taková nacistická obrsvině, jako byl K.H.Frank, měl volné ruce). Jaký to rozdíl oproti českým vlastencům, kteří celý den své popravy strávili se spoutanýma rukama, i dopisy na rozloučenou psali s pouty na rukou, a pod sekeru šli ve spodním prádle.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

In reply to by Antilibtard

Trvalý odkaz

...děkuji D-FENSovi, že napsal článek Libtardí lobotomie, s nímž přišel jako na zavolanou a příklady vypsal za mě.“

---------------------------------------------------------------------

Liberalismus prosazuje principy jako svoboda, demokracie, sekularismus, právní rovnost, podporu občanských a lidských práv..., tudíž je to něco, o čem naši „libtardi“ nic neví…, toto jsem zde psala nedávno.

A článek od D-Fense Libtardí lobotomie jsem sem dala v Út, 12. 12. 2023, 12:51

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Já jsem ten článek smolil od čtvrtka a myslím si, že právě díky tvému odkazu jsem ho vůbec mohl dokončit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Ach so.... (ale čtvrtek je dneska :-))

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Jen malá zpráva z velkého světa. Nic tak velkého a vážného jako dnešní zdejší diskuzní příspěvky.

(Mimo jiné: Už tady  asi pořádně rozumím jenom tomu Vidlákovi. Ti ostatní jsou na mě moc složití - a dlouzí. Asi by si zasloužili vlastní blog, materiálu pro něj mají dost a dost.)

Průměrný počet slepic: 4.4 (49 hlasů)
Trvalý odkaz

" Němcům se podařilo deset let předstírat, že migraci zvládnou a že je to kulturní obohacení… a teď zjišťují, že ten vyprodukovaný hnůj už nezvládnou. "

Zítra si ve svazáckých plátcích přečteme, že moravský dezinformátor označuje uprchlíky hnojem.

Samozřejmě že bude citována pouze tato věta (pokud vůbec), a to ještě předpokládám "drobné stylistické úpravy". ;o)

Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

já mám podobnou teorii pro mezilidské vztahy. Říkák jí teorie hovna.

A zní takto:

každej si před sebou tlačí v životě svojí hromadu sraček. Tlačí tak dlouho dokud má síly. Když už tu hromadu utlačit nemůže, tak má několik možností:

-chytrej se zamyslí a pak tu hromadu obejde. A pokračuje vesele dál.

-další se začne hromadou prokopávat na druhou stranu a hovna háže za sebe. Stojí ho to plno práce, ale nakonec se prokope a pokračuje dál

-no hloupej se prokopává sračkama, ale háže je všude okolo sebe na ostatní. Ti mu je hážou zpátky, takže má před sebou pořád stejně velkou hromadu sraček. Nikam se nedostal a je udřenej.

 

ale zpět k článku.

Lidi jsou nepoučitelní a doufají, že Babiš bude druhej Fico. Nebude. Pokud se nezbavíme Unie (a Babiš se jí nezbaví), tak jsme v prdeli jak Baťa s dřevákama. Českej volič bude pořád dokola volit ty samý strany i když se několikrát spálil. Pro ty co maj cukání Babiše volit, Jourová by vám měla bejt mementem

Průměrný počet slepic: 4.6 (41 hlas)

Orbán si počká až EUhnije sama, sám dobrovolně z ní utíkat nebude. Orbán je jediný politik v Evropě, kterému to myslí. Slováci se hnali do eura, stejně jako naši dnešní lobotomici, on ne.

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

ani Fico nechce z EU a NATO vystoupit, nebo mi něco uniklo?

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

Ne, neuniklo, Fico o vystoupení z EU neříkal nic.

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

když se válíš s ostatními v hnoji, tak načichneš taky

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

ale myslím si, že se tu neustále píše jen o tom co je špatné, kdo je špatný a kdo za to může. V podstatě se jen popisuje realita, kritizuje se a nadává. Popravdě, já nejenže nečtu každý diskusní příspěvek, ale nedělám si ani žádnou "evidenci" diskuse ve stylu "ten je dobrý, ten je špatný". Celkově se mi ale zdá, že tady není řečeno ono B (béé). On vlastně ani neexistuje Plán A. Jestliže někdo něco vidí jako špatné a kritizuje to, měl by také mít plán A = jak to změnit (verbální kritikou, masovými protesty a demonstracemi, vyvoláním předčasných voleb, zvolením jiných politiků, násilným převratem, revolucí... zkrátka provést personální změny). Ale co dál? Jaký je Plán B? Co změnit a co ponechat v resortech jednotlivých ministerstev? Jak to dělat lépe, čeho dosáhnout do konce roku, do dvou, do pěti, deseti, třiceti... let? A také musí být Plán C = kdo to udělá? Mají zdejší revolucionáři "kádrové rezervy"? Kdo by byl nejlepší premiér, ministr financí, vnitra, obrany, zemědělství, průmyslu, zdravotnictví... ??? Co je lepší, kapitalismus, nebo socialismus? Je lepší levicová, pravicová, liberální nebo jaká politika? Co uděláme s cizím kapitálem a majetkem? Zdaníme ho, vyvlastníme, vykoupíme? Budeme "kamarádit" jen s někým, nebo se všemi? Co bude pro vládu prioritní? Aha, už vám svítá? Už chápete o co mi jde a co chci říct?

A to je jen otázka takříkajíc "vnitřních záležitostí". Uvědomujete si, že jsme stovkami pout a řetězů přikováni k EU a NATO, neboli ke KoZa a jejich "evropským hodnotám"? Že máme prázdné spíže, že z příborníků zmizelo rodinné stříbro a v kredenci jsou jen pavučiny? Dochází revolucionářům, že české školství už po generace neprodukuje učně, průmyslováky a inženýry? Že máme desítky tisíc naprosto nepotřebných a neužitečných maturantů a vysokoškoláků? Stovky tisíc lidí chodí do zaměstnání (to je přesnější než "do práce"), ale kde je jejich "zboží"? Kolik lidí ze sta ho k životu potřebuje a koupí si ho? Musí ho koupi stát, jinak by z těch stovek tisíc zaměstnanců byli klienti pracáků a bezdomovci. Proto tolik potřebujeme gasarbeitery z UA a "inženýry" z Afriky? Že většina mladých "mužů" neumí zatlouct hřebík a vystřelit ze samopalu? Že mnoho chlapců a mladých mužů jsou zženštilé, rachitické nebo naopak otylé, bezpohlavní atrapy chlapů? Že některé slečny a ženy vypadají jak strašáci na poli a zmizela u nich ženskost, elegance a zkrátka sex-appeal? Že výsledkem práce naprosté většiny pedagogů jsou "zmetky"? Že za to, co vychází z jejich tříd a ze škol, by měli být vděční za průměrný plat?

Je jako "osvěta" hezké, že se tu hodně "tapetuje", ale schází mi tu ty zmíněné plány A, B, C a další. Jen vás prosím, nedoporučujte mi někteří, abych, když tu nejsem spokojený, odešel jinam. Tím jen potvrdíte, že mám pravdu, že na víc než kritiku nemáte. Raději mi napište v čem se mýlím a v čem se mnou souhlasíte. Díky!

Průměrný počet slepic: 4.2 (31 hlas)

Pokud nakrátko jen zběžně koukneš, tak se nediv že nic nenajdeš.

V jednom odstavci dokážeš přiznat že nečteš vše, a zároveň si postěžovat, že nenacházíš příspěvky s návrhy, jak ty termínuješ plány A B C.

Ale ony příspěvky tu jsou, jen musíš mít trpělivost a pročítat "prohledávat i vysokou trávu". ;o)

Průměrný počet slepic: 3.7 (20 hlasů)

který příspěvek nějaké plány obsahuje? To, že nečtu KAŽDÝ příspěvek (například tapety) ještě neznamená, že nemám ucelený přehled. Takže mě nechytejte za slovo a buďte konkrétní!

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)

Přehlédnout našeho švajcMildu, který tu denně sází řešení švajc stylem, to zavání slepotou.

Ale konrétně třeba Jarda:

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2143638#comment-2143638

A pod ním moje maličkost:

https://www.vidlakovykydy.cz/comment/2143640#comment-2143640

PS: Teď jsem si všimnul, že zrovinka v té diskusi máš u konce s Freudem nějaké nevyřízené resty právě ty. ;o)

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

nechce se mi věřit, že jste tak hloupý a budete argumentovat těmito odkazy. Kdyby to šlo, mé názory bych vám pro pochopení raději nakreslil. Tak snad přirovnání: když se povezete na žebřiňáku taženém párem chromých koní, můžete nadávat na nepohodlí a loudavost, můžete vyměnit bič za hůl nebo cukr, můžete mazat kola a natírat vůz veselými barvami, můžete si nainstalovat plachtu proti slunci i dešti, ale pořád to bude nuda a jen dvě chromé herky a starý žebřiňák. Řešení podle vás - nadávat, měnit kočího, vylepšovat žebřiňák a jako idiot od toho očekávat, že pojedete jako v Rolls Royce nebo v Orient Expresu. Řešení podle mě - koně dát na jatka, kočího do důchodu, žebřiňák spálit a pořídit si třeba kamion Scania, DAF, Iveco nebo americký Kenworth. Nebo českou Tatru.

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Z toho se nedostanu minimálně do nového roku.

Ty ale nemáš žádné nápady, žádné řešení, nemáš nic ...... jen stesk po bolševikovi.

A používáš pouze otřepané fráze převypravované metaforami. A dovolím si soudit, že z nás všech tady nevíc brečíš ty.  ;o)

Průměrný počet slepic: 3.3 (14 hlasů)

nebo změňte doktora. Nevěřím, že to píšete ve střízlivém stavu. Už jsem se bál, že nějakého bolševika (pravděpodobně ani nevíte o čem mluvíte) nevytáhnete. Nejspíš jste Pirátem, to by bylo vysvětlení. Slyšel jste někdy o příčinné souvislosti? Nebo jinak: zkuste mi objasnit co konkrétně vám (nepíšu "tobě" neb jsem byl vychován tak, že cizím lidem mám vykat) na naší a evropské politice vadí a co je podle vás nutné udělat k nápravě. Opravdu podle vás stačí jen "přepřáhnout koně"? Jestli ano, potom si já budu raději "stýskat po bolševikovi", než být za hlupáka.

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)

skvělý plán, žít si jako pán. O tom přece každý sní, být jak kníže noblésní!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

když se houštím dere, prdí div se neposere... Už nenosíme košíky, nosíme respirátory. Po Novém roce nám prý zdraží i rohlíky,  sakra potvory.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

Dávám 5 slepic. Momentálně nemám čas to rozvést ale i když máme hodně rozlišné politické názory, přece jen se v něčem shodneme.

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

"Já jsem přeci spíš marxista". I já jsem spíš marxista a bolševik, než "bezpohlavní" pravičák, levičák, liberál, všelijaký nemastný-neslaný demokrat apod. Jak chcete od lidí dnes očekávat ideové ukotvení, jasný světový názor, když ani řada z nich neví jsou-li mužem nebo ženou, chcete-li samcem nebo samicí (nebo mají-li vůbec nějaké pohlaví, idioti). Někteří ani nevědí jaký je rozdíl mezi kapitalismem a socialismem, proto volají po jakémsi kočkopsovi, třetí cestě, lidské tváři apod. Proto je jim tak blízká havlistická ideodiverzní "nepolitická politika", ve které všichni mluví do všeho, chtějí mít právo o všem rozhodovat a přitom za nic neodpovídat a ničemu pořádně nerozumět!

Proto klasické a užitečné politické strany ubývají a nahrazují je různá hnutí, spolky, eseróčka, kluby, lóže, asociace nebo neziskovky farizejsky se charakterizující jako "nezávislé" nebo "nestátní" (v čem podnikají, z jakých peněz žijí? Ze státních dotací a sponzorských darů. Proto jsou nezávislé? Jen blbec tomu uvěří).

Proto jsme tam, kde jsme - v dekadenci! A budu to opakovat stále - příčinou nejsou marxisté a komunisté, ale demokraté a liberálové! Na vině není společenské, ale soukromé vlastnictví výrobních prostředků. Na vině není vláda jedné strany, ale pluralitní politický systém. Na vině není žádná totalita, ale vládnoucí lidská práva a svobody. Na vině není cenzura, ale svoboda slova. Žádné nesvobodné a povinné, ale svobodné a dobrovolné volby. Mám pokračovat?

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

nemáš jinou šanci, než žít s námi v dekadenci.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

Olin:..."Obávám se, že je to jen intelektuální onanie. Sice uspokojuje, ale nic nezplodí."

Freud: „Divné je to, že Vy považujete psaní takových příspěvků za „intelektuální onanii“ a přesto je píšete. 😊“

 

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

to není chytré, ani vtipné. Čekal bych to od někoho jiného, ale zrovna od vás?!

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)

Nic ve zlém, ale myslím, že to vystihuje vaši kritiku nás všech přispěvovatelů :-))

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)

Sebe posuzuje přes růžové brýle, vyžadujíc shovívavost ostatních, a na nás kouká z patra - přísně, skrz vlastní ruce překřížené na hrudi. ;o)

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

předlouhé dekády kritizovali bezúspěšně systém, který se zhroutil nikoliv pod náporem jejich kritiky, ale vlivem mezinárodních změn (a to ještě jako předposlední). Já vás nepovažuji za blbce a hlupáky, nemám vás za neschopné ani nevzdělané. Jen vás považuji jen za někoho, kdo není tak či onak schopen překročit svůj antikomunistický stín.

Nepochopili jste, že na vině není (jak jsem už psal) Pavel, Havel ani Šavel, generál na Hradě, blyštivý Péťa, Markéta Hodinová-Spurná, Zastrčil a dokonce ani Klaus, Zeman, Špidla, Nečas ani Babiš. Dokonce ani Biden a ani Putin. Na vině všeho toho, co tu kritizujete, co se vám nelíbí a ekluje, s čím nesouhlasíte a po čem voláte že by se mělo změnit, je politický, ekonomický a sociální systém obecně nazývaný kapitalismus a jeho hra na demokracii.

Byla to fatální chyba po 17. listopadu naskočit do tohoto vlaku. Sám jsem z té kontrarevoluce radost neměl, necinkal jsem klíči, ale říkal jsem si, že se můžu mýlit, že se dál půjde cestou zhodnocení stavu, to špatné, neživotné a pitomé se odmítne a to dobré, osvědčené a životaschopné se zachová. Že se to samé udělá i se zahraničím - co je dobré a možné převezmeme, co špatné a pro nás nevhodné zamítneme. Že budeme chytří, že budeme dokonce mazaní a "upečeme si dort" z těch nejlepších ingrediencí. Víte že jsem, já idiot, dokonce hlasoval pro vstup do EU v bláhové naději, že to bude dobré, že v jednotě je přece síla! Kdo mohl tušit, že se z toho stane fašistické, psychopatické a servilní detašované pracoviště Bílého domu?! Proto jsem tu včera nebo předevčírem zmínil pro mě optimální systém v Československu v letech 1945 až 1947. Proč jsme se nemohli vydat cestou neutrality, nebo alespoň částečné neutrality? Proč jsme museli tuto jedinečnou a neopakující se šanci zahodit a nabalit na sebe to nejhorší ze Západu? Stále nechápete? Je mi to líto, lépe to říct nedokážu. Jsem sám? Nikdo mě nepodpoří? 

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

Oline, já jsem si žádnou bláhovou naději nedělala, věděla jsem (přinejmenším tušila), že to bude průser, nevěřila jsem v "hodné Německo" ani v něco podobného (pamatuju si, jak se k nám chovali nadřazeně v té západní části a jak ve východní, to byl sakra rozdíl). To, co všechno naši předkové už s nimi zažili a pracně vybojovali, jen tak mirnix týrnix odevzdat...? Proto jsem hlasovala proti.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

poznávám. Souhlas!

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Byl jsem stejně naivní, jako vy.

Často někomu vysvětluju, že ti vůdci jako Putin, Bidet, Trump, Si, Stalin, Hitler, Husák, Havel, Husein, Merkel Sauer.... jsou jenom loutky vystrčené na jeviště a za nimi jsou loutkovodiči, které ještě řídí někdo bezejmenný. 

Chyba je v systému a ve lživém výkladu dnešních médií a kazatelů. 

Vždycky bude jednodušší věřit, že za sucho může bůh a naše hříchy, stejně jako za to naše CO2, oteplování, tání ledovců, nenávist k jiným, válku mezi horním a dolním Ruskem....

Po celá tisíciletí se "vina" za naše nedostatky a chyby svaluje na jiné. Dávají se jim jména a snaží se je upálit na hranici.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

je třeba se napadat. Je třeba se rvát, Vždyť člověka hodného, nikdo nemá rád.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)