Stane se to všechno naráz

Autor

Tak nám v uplynulém týdnu potvrdil Olaf Scholz, že pokročilé zbraně, které Západ dodal na Ukrajinu, obsluhují západní specialisté. Vzápětí Rusové zveřejnili nahrávku špiček Bundesvéru, kterak se baví o útocích raketami Taurus na Krymský most a jak to udělat, aby se nedalo říct, že se Německo zapojilo do války na Ukrajině. Do toho Macron vypustil kontrolní balónek ohledně vyslání vojsk evropských států na Ukrajinu (samozřejmě mimo NATO) a naši libtardí novináři i celý twitter od té doby jedou jasný signál, že se do války s Rusem zapojit musíme, protože to jinak prostě nejde.

Alexandr Mitrofanov už vyjádřil, že když se do války s Rusem zapojíme teď, budeme mít menší ztráty, než když se zapojíme později. Bez ohledu na to, jaká bude naše budoucnost, pevně doufám, že první válečnou ztrátou bude právě Alexandr Mitrofanov… Koneckonců, granáty už náš prezident sehnal, prý zařídil i rakety a další vojenské hračičky… jen nechce nikomu říct, odkud. Takže půjde o režimy, které mají k demokracii o milion kilometrů dál než Putin.

Do toho jsme se dozvěděli, že Tykač nejspíš příští rok odstaví některé své uhelné elektrárny, protože budou prostě ztrátové. Proč? Emisní povolenky, vole! Četl jsem jeden odborný článek, jak dnešní energetika vlastně funguje a co by vláda měla udělat, aby nedošlo ke katastrofě, ale rovnou říkám, že to Markéta Pekarová Adamová nikdy nemá šanci pochopit. Ani Síkela tomu nemůže rozumět. Energetika už má také tolik předpisů a šílených omezení, že tomu možná ještě rozumí bývalý ředitel ČEZu, Míl, ale jinak asi nikdo… Na Daniela Beneše bych si teď už také nevsadil.

Dál jsme se dozvěděli, že učitelé sice dostali přidáno, ale vzhledem ke škrtnutí mnoha pracovních míst uklízeček a školníků vlastně přidáno nedostali, protože kuchařky musejí dostat výpověď a odstupné a to se bude platit právě z balíku peněz na učitelské mzdy. Učitelská platforma jednala, až vyjednala. Poděkujte Petře Mazancové a Dobšíkovi.

O Agrární komoře a Zemědělském svazu jsem psal už mockrát. Nevyjednali nic, jen se jim podařilo posunout protesty víc do zemědělské sezóny, takže ministr Výborný může být každým dnem klidnější. Stejně tak to uklidnilo ty nadnárodní korporace, které si u nás (podobně jako na Ukrajině) brzy koupí veškerou zemědělskou půdu a naši zemědělci budou ještě rádi, že mají komu prodat. Poděkovat mohou Doležalovi, Pýchovi a tomu stávkokazovi Malému.

Všichni dohromady pak mohou poděkovat angažovaným médiím v čele s Českou televizí.

Veronika Vrecionová už nám vysvětlila, že zablokované hranice mezi Polskem a Ukrajinou má na svědomí Putinova hybridní válka, protože rozdmýchává nenávist vůči ukrajinským farmářům. Co na tom, že Donald Tusk možná uzavře hranice s Ukrajinou úplně, protože si Poláci zatím ještě nechtějí úplně zničit hospodářství.

A aby jobovkám nebyl konec, Rusko na Ukrajině útočí po celé délce fronty tak intenzívně, že i maršál Petrla přestal oslavovat hrdinné Ukrajince, kteří už brzy dojdou na pobřeží Azovského moře a hned poté osvobodí Krym… a začal se raději věnovat filmové kritice. Koneckonců, v poslední době nějak moc umírají i čeští žoldáci, co mají tak rádi pluk Azov.

Ne, Rus nebude dělat nic jiného než to, co dělal doteď, ale rozdíl mezi ruským střílením a ukrajinskou protipalbou je už tak veliký, že to začíná být vidět i na mapě. Západní média začínají opatrně meldovat, že Ukrajina vydrží do léta, maximálně do podzimu. Mezinárodně izolovaná Severní Korea dodala Rusům šestkrát víc dělostřeleckých granátů než Evropa Ukrajincům. A už není mezinárodně izolovaná. Myslím, že Rusové tam dovážejí cokoliv, co si Kim řekne.

Evropská jednota se drolí přímo před očima. Stejně tak se drolí evropská energetika a vlastně se drolí i evropské vojenské schopnosti… Inu, zbraně už shořely na Ukrajině. Bratia Slováci své protiletadlové systémy dodali na Ukrajinu, místo nich měli dostat jiné ze Západu, ale Italové ten poslední teď právě stahují domů… Vsadím se, že my jsme na tom ještě hůř.

Drolí se nám zemědělství, drolí se školství, zdravotnictví je na hraně, Liberty steel už nikdo nerozjede a všichni to vědí. Konsolidační balíček nic nevyřeší, žádný resort peníze navíc nedostane a všichni to vědí. Hospodářství jde stále více do recese a všichni to vědí. Německo je v procesu deindustrializace a všichni to vědí. Elektromobilita je průser a všichni to vědí. Pokud si Evropa chce zachovat ještě nějaké spojence v Africe nebo jižní Americe, musí jim otevřít svůj trh zcela bez omezení… a všichni to vědí.

Moc už nepotřebujeme… jeden silnější impuls postačí. Třeba aby Ukrajina sdělila světu, že není schopna splácet své závazky. Nebo zhroucení realitního trhu v Itálii. Nebo první blackoutek v nějakém německém městě. Jednoho dne se probudíme a bankomaty nebudou vydávat peníze… Takhle vypadá prohraná válka, ať už v ní oficiálně jsme nebo nejsme.

Už před dvěma roky jsem psal, že evropské elity spojily svou budoucnost s válkou na Ukrajině. Dnes musím dodat, že s ní spojily i své životy…

Děje se to všechno naráz. Válka i grýndýl, zemědělství i průmysl, finančnictví i zahraniční obchod, státní správa i školství. Ani v jednom sektoru není důvod k optimismu a konsolidační balíček nic nezkonsolidoval.

Já jsem vždycky nesnášel, když někdo v diskusi nadnesl, že musí být hůř, aby to lidem došlo… Protože hůř bude nám, ne těm elitám, kterým to má dojít. Hůř bude těm, kteří už teď mají málo. Hůř bude tak, že nebudou léky na cukrovku, nebudou důchody, děti budou plakat od podebraného zubu a nebude kam jet na pohotovost. Hůř bude tak, že nebude práce a nejspíš ani žebračenky. Hůř bude tak, že nic nebude a my na to nejsme už dávno zvyklí. A nejhůř bude tak, že budou na ulicích chytat naše děti a posílat je do války proti Rusovi.

Ale nejspíš se to všechno stane. Nejspíš skutečně bude hůř a to podstatně. Nejspíš bude hůř po všech stránkách, protože když se dívám na sešup ve všech oborech, tak neomylně míříme do společného bodu kolapsu. Jsme skutečně propojená Evropa a jsme skutečně propojeni i s Ukrajinou i kdybychom nechtěli. Stane se to všude a naráz. Pohár dokapává a poslední kapka nemusí být ta největší.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (403 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Německý aktivista a podnikatel Kim Dotcom učinil odvážné prohlášení:

„Sovětský svaz ztratil během druhé světové války kvůli nacistům 27 milionů lidí. Sovětský svaz v rámci spojeneckých sil nejvíce přispěl k porážce Hitlera a nakonec dosáhl znovusjednocení východního a západního Německa a stažení více než 350 000 vojáků.

Německo a Západ porušily svůj slib nerozšiřovat NATO na východ výměnou za znovusjednocení, ale Rusko stále zásobovalo Německo energiemi se 40% slevou, což umožnilo jeho průmyslu vzkvétat.

Stydím se za to, že Německo je dnes nepřítelem Ruska. Neudělali jsme nic, abychom zastavili americký převrat na Ukrajině v roce 2014. Nebyli jsme schopni zajistit dodržování minských dohod, přestože jsme byli iniciátorem a prostředníkem.

Německá vláda podporuje americkou zástupnou válku proti Rusku a poskytuje zbraně, které zabíjejí Rusy. Pokusili jsme se rozdrtit ruskou ekonomiku bezprecedentními sankcemi. Německá vláda lže o tom, jak válka nebyla vyprovokována, a umožňuje nepřetržitou propagandu Pentagonu v německých médiích.

Jak jsme mohli dovolit, aby naše morální standardy padly tak nízko? Kde je naše hanba za to, že jsme během druhé světové války způsobili tolik škod? Kde je naše vděčnost Rusku za znovusjednocení naší země a posílení naší ekonomiky levnou energií? Proč Německo pomáhá impériu zla USA, které od druhé světové války zabilo více než 20 milionů lidí ve 37 zemích obětích?

Naši generálové plánují zaútočit na ruskou infrastrukturu německými raketami a naše armáda posílá zbraně do Izraele, napomáhá a podporuje genocidu v Pásmu Gazy.

Jak se opovažuješ Olafe Scholzi? Jsi ostudou každého poctivého Němce“.

zdroj: https://t.me/neCT24/51538
 

Průměrný počet slepic: 4.9 (237 hlasů)
Trvalý odkaz

Bulharský historik Nako Stefanov je pobouřen Macronovými prohlášeními o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu. Je přesvědčen, že šílená Evropa je připravena jít do války s Ruskem a bojovat až do posledního východního Evropana. Stojí za to si poslechnout toto jednominutové a něco video s bulharským historikem Nako Stefanov . Video má české titulky.

zdroj+video zde: https://t.me/neCT24/51535

Průměrný počet slepic: 4.7 (72 hlasů)

Pořád nemůžu uvěřit, jak snadno se podařilo šílencům KO-ZA poštvat proti sobě Slovany tak, aby se znenáviděli a vybíjeli mezi sebou... Aby se nechali přes 30 let ždímat, většinu prachů odváděli mimo republiku..., a ještě dobrovolně financovali jejich válku. Nerozumím nám.  

Průměrný počet slepic: 4.8 (144 hlasů)

Asi ta východní Evropa je moc nestabilní oblast. Příliš často se tady mění režimy. Člověk během svého života, vystřídá třeba čtyři různé státy, a to celý život prožije ve své rodné chalupě. Přitom každý stát, jak jdou v čase po sobě, nenávidí ten předchozí. A požaduje po lidech loajalitu, naopak trestá ty, co se nechtějí přizpůsobit. Co si z toho mají lidi vybrat, zmatek nad zmatek. Většina dojde k tomu, že nejlepší strategie pro přežití je nevyčnívat a přizpůsobit se. Tak se chováme, v poslední době, my Češi. Taky mě to štve!

Průměrný počet slepic: 4.6 (66 hlasů)

Vidlák uvedl:

Já jsem vždycky nesnášel, když někdo v diskusi nadnesl, že musí být hůř, aby to lidem došlo… Protože hůř bude nám, ne těm elitám, kterým to má dojít. Hůř bude těm, kteří už teď mají málo.

Chápu jeho rozhořčení. S jeho názorem na tuto věc se ztotožňuji. Nerad se smiřuji s faktem, že tolik lidí stále ignoruje realitu, do které den ode dne více zabředáme. Přehlížejí jí, nechtějí jí vidět. Nejsou neteční, jen o žádnou změnu nemají zájem. Všichni, snad jen kromě Pekarové a jí podobných, úpadek nejspíš vnímají, ale  pokud patří do obří skupiny 49% chráněných, usazených na státem (pře)placených židlích, v teple, kde spokojeně čučí do počítačů a stačí, aby občas vytiskli nějaký papír, tak mlčí. Asi tuší, jak by dopadli, pokud by došlo ke změně řízení státu.

Co od takových čekat?

Průměrný počet slepic: 4.8 (47 hlasů)

 Mám bohužel smutný pocit, že i Vidlák nic nepochopil. Třeba tento závěr, že " Všichni dohromady pak mohou poděkovat angažovaným médiím v čele s Českou televizí".

Nebo tato myšlenka " Já jsem vždycky nesnášel, když někdo v diskusi nadnesl, že musí být hůř, aby to lidem došlo… Protože hůř bude nám, ne těm elitám, kterým to má dojít. Hůř bude těm, kteří už teď mají málo".

Stále narážím na podivnou neschopnost vidět skutečné příčiny toho či onoho. Kolem dokola se tu někdo nebo něco označuje za viníka, ale nikdo neřekne, že příčinou, chcete-li viníkem jsou kapitalistické výrobní vztahy a samotní lidé, kteří si takové vztahy dobrovolně před 34 lety vycinkali a odhlasovali! SVOBODNĚ A DOBROVOLNĚ! Takže poděkovat můžou sami sobě a ne angažovaným médiím v čele s ČT. Jim děkují ti, kteří na té národní a státní katastrofě profitují, včetně našich úhlavních přátel na Západě, kam jsme se o překot hrnuli a k nim se hlásili. Ano, škodolibě říkám: Máme co jsme chtěli! Ti, co to fanaticky chtěli i my, kterým se to nelíbilo a nechtěli jsme to.

Komu bude hůř? Opět chybná úvaha. I kdyby establishmentu bylo hůř, nikdy se nepostaví sami proti sobě, nikdy svůj rybník nevypustí. Teprve až hůř bude nám a ne elitám, až výrazné většině občanů bude hůř, až budou doslova rýt držkou v blátě, pak teprve jich bude na Václaváku 300 tisíc, na Letné půldruhého milionu a v generální stávce pět milionů. Potom teprve libtardí vláda diletantů a vlastizrádců odstoupí a vsadím svoji penzi, že v předčasných volbách si zase lidé zvolí blbě! Stejně nepochopitelně blbě, jak to udělali od roku 1996 už 8x!

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (44 hlasů)

Taky si myslím, že lidi opět zvolí blbě. Ono stačí už jenom to čtení tady, kde všichni by rádi změnu, ale každý pod jinou "vlajkou". Tak to bude i u voleb - opět bez šance k lepšímu. Proto při součtu zabere opět koalice-demolice, která ví, proč drží pohromadě, a je jí tudíž jedno, že je to i za cenu nenávisti 85% národa.

Průměrný počet slepic: 4.9 (30 hlasů)

Oline většinou se shodneme, teď musím oponovat. Tedy ne v tom zásadním, ale podle mé paměti, to probíhalo jinak. Dělníci z ČKD necinkali klíči na Letné za kapitalismus, za změnu zřízení, to většině docela vyhovovalo. Tam se demonstrovalo proti Husákovi, Jakešovi a Štěpánovi. V té době jsme si většinou přáli návrat k tomu co bylo v 68.  invazí Rusů přerušeno. I Dubček měl nakročeno k návratu. Zeman v té době propagoval, aby lidi nezvyšovali své požadavky, ale zintenzivnili svoji práci, aby jsme opět zaujali důstojné místo ve světě. Země se ujala nemastná neslaná Pithartova vláda se svým "Strany jsou pro straníky, Občanské fórum je pro všechny". Pak začal Havel pískat podle cizích not a rušit na Slovensku zbrojovky, čímž znepřátelil Slováky. A vše dodělal Klaus se založením ODS, a především s přijetím "Desatera Washingtonského konsenzu", který byl v roce 1989, účelově vytvořen právě pro přechod zemí ke kapitalismu. A bylo vymalováno.
 
Body Washingtonského konsenzu:
Daňová reforma
Finanční liberalizace – tržně určované úrokové sazby.
Konkurenceschopný měnový kurz
Liberalizace obchodu
Zrušení bariér pro vstup zahraničních přímých investic.
Privatizace státních podniků.
Deregulace – zrušení těch regulací, které brání vstupu nových firem nebo omezují konkurenci s výjimkou regulací v oblasti bezpečnosti, životního prostředí, ochrany spotřebitele a dohledu nad finančními institucemi.
Ochrana vlastnických práv.
Průměrný počet slepic: 3.6 (27 hlasů)

Jednou z Klause vypadlo, že museli nejdřív vytvořit novou "třídu bohatých", protože to tady nebylo. (samozřejmě ze svých známých a kamarádíčků...)

----------------------------------------------

Privatizační zločin tedy charakterizuje nejen záměrné vytvoření třídy bohatých, často nezasloužených vlastníků ...

https://denikreferendum.cz/…une

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

mám odlišný názor.

Václav Klaus je, bez nadsázky, nelepším politikem jakého ČR od roku 1989 měla.

Jeho informovanost, přehled, znalosti a schopnost politicky a ekonomicky myslet,  byla a je až do dnešních dnů, navzdory věku, skvělá. On je jedním z velmi mála, možná jediným schopným člověkem, který by dokázal i dnes politicky i ekonomicky vyvést ČR ze situace, ve které se nachází. Navíc, stále zůstává obklopen velmi moudrými lidmi. Ale nedojde k tomu. On nekandiduje. Po moudrých a zanlých lidech v politice není mezi voliči poptávka.

Mezi kandidáty, kteří v několikerých příštích volbách zvítězí, na jakékoliv kandidátce, se nejspíše nedostane do vedoucí pozice žádný leader, osobnost, moudrý politik. Téměř vždy se po volbách, a nenjen u nás, dostanou k veslu ti co nevyhráli, intrikáni. Přesvědčíme se brzy, již v tomto roce. Prokáží to volební výsledky a příští politická reprezentace, hned pár dnů po volbách. 

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

 mnozí to víme, ale na "evropské hodnoty" si stejně potrpíme!

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

 veliký to "Čech", ten pro "evropské hodnoty" s radostí by zdech(l).

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

co shání granáty, shání granáty! Celý život hovno dělal a dnes je vysmátý!

Průměrný počet slepic: 4.7 (49 hlasů)
Trvalý odkaz

budeme mít Válka. A do toho srabu přijde ještě válka.

Průměrný počet slepic: 4.6 (52 hlasů)

Tomu říkám absolutní rým :-)!

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

bojujme jen s pussy!

Průměrný počet slepic: 4.4 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Však i ten Bundesvér  nechoval se nikdy fér!

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)
Trvalý odkaz

na Hradě mu sedí grýndýl!

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

něco máme hnědý. S Českem je to tak jako tak už naprosto bledý.

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Smlouva NATO článek 1(!)

ČLÁNEK 1

Smluvní strany se zavazují, jak je uvedeno v Chartě OSN, urovnávat veškeré mezinárodní spory, v nichž mohou být účastny, mírovými prostředky tak, aby nebyl ohrožen mezinárodní mír, bezpečnost a spravedlnost, a zdržet se ve svých mezinárodních vztazích hrozby silou nebo použití síly jakýmkoli způsobem neslučitelným s cíli OSN.

KDE je jediný pokus o mírové urovnání? Odkopali se.

Průměrný počet slepic: 4.8 (60 hlasů)

nikdy ničemu nezabránil, nikdy nejednal a na diplomacii a mír z vysoka kašlal! O tom, co je a co není mezinárodní právo, se rozhoduje v epicentru Říše zla! V roce 1995 odmítli jako "nesmysl" Havel i Klaus uspořádat referendum o vstupu ČR do aliance a v roce 1998 smlouvu o vstupu podepsali. Když se o tom v PS hlasovalo, bylo 154 poslanců pro vstup a 38 poslanců KSČM a SPR-RSČ /Sládkovi Republikáni/ hlasovalo proti! Podle průzkumu CVVM byla v té době podpora občanů našemu vstupu méně než poloviční! Chápete to? Lidmi zvolení poslanci hlasovali v rozporu s názorem svých voličů! S vládou lidu si vytřeli prdel! A tak to dělají dodnes! Může být dnes ještě někdo tak blbý, že věří v demokracii?

Průměrný počet slepic: 5 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Příští vláda by mohla využít tento paragraf TZ:

§ 315

Zneužití zastupování státu a mezinárodní organizace

(1) Kdo v úmyslu poškodit ústavní zřízení, územní celistvost nebo obranyschopnost České republiky anebo zničit její samostatnost anebo poškodit mezinárodní organizaci, ač je pověřen zastupovat Českou republiku nebo mezinárodní organizaci, jejíž je Česká republika členem, nebo vyjednávat s cizí mocí anebo jinak chránit zájmy České republiky nebo mezinárodní organizace, jejíž je Česká republika členem, při jednání s osobou, která zastupuje zájmy cizí moci, zneužije své pravomoci jednat za Českou republiku nebo uvedenou mezinárodní organizaci, bude potrestán odnětím svobody na tři léta až deset let.

3) Odnětím svobody na osm až dvanáct let bude pachatel potrestán,

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 jako člen organizované skupiny,

b) způsobí-li takovým činem závažné ohrožení mezinárodního postavení České republiky nebo postavení mezinárodní organizace, jejíž je Česká republika členem,

***********

To na konto ochoty shánět granáty a vystavovat tím ČR jednoznačemu ohrožení státu. Platí pro vládu i pro hradního kašpara.

Průměrný počet slepic: 4.9 (60 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

To si pletete s velezradou. A za tu může být souzen jenom prezident. Což ale neznamená, že když šlohne v samošce flašku rumu, že potrestán být nemůže. Že nepykal za jízdu na motorce bez helmy je věc jiná.

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

konkrétní skutky sloučit s odpovídajícími paragrafy. Český jazyk dokáže nemožné i možné, toho jsme svědky v celé historii práva, i v současnosti, zejména v případech, které jsou, nebo se zdají být nezpochybnitelné. Aspoň pro dobu, kdy byly použity, nebo kdy je možno je využít i zpětně k ideologickému "obhájení" určitých politických kroků...

Proto se dá hovořit o křečovitosti obhajoby své politiky současnou vládní koalicí. Vědí o co jde, o co může jít, v případě možnosti velmi výrazné společenské změny, navíc podpořené nemalou částí občanské společnosti. I mezi občany totiž spolu se změnou pro mnohé lidi PŘÍKLADY TÁHNOU a převlékání kabátů pro tu část občanů není NENORMÁLNÍ.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

byť třeba zločinnému, žádný právník nepůjde. Neměl by šanci, jednodušší je jít s režimem, viz ÚS.

Průměrný počet slepic: 4.9 (24 hlasů)

JE VŮLE VLÁDNOUCÍ TŘÍDY POVÝŠENÁ NA ZÁKON! Stačí?

O tom, co je správné a co špatné, co je zákonné a co nezákonné, co je spravedlivé a co nespravedlivé, kdo je hrdina a kdo padouch nikdy nerozhodovali lidé v podhradí, ale vždy ti na hradě!

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

tak budoucnost je hnědá. Když je národ střelený, tak se s tím nic dělat nedá.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

naše opozice nedokáže v co nejkratší době zastavit řádění naší všehoschopné vládní koalice, nasměrovat tu část opozice, která je ochotná se spojit s kýmkoliv, aby vládla bez změny současného vývoje a spojit tu část opozice, která chce nabídnout občanům zásadní změnu a přesvědčit je většinově ke změně společenského systému zatím útočícího na všechno, čím má být země soběstačná a suverénní. Ten cíl by neměl být pravicový, ani levicový, ale společný, opoziční, protože vládní politika je vražedná pro společnost, kterou má tato vláda zastupovat. Nenapsal jsem sebevražedná, protože tato vláda a její politické strany se nechovají sebevražedně, ale s potřebou vlastní - stále více OSOBNÍ sebezáchrany jednotlivců toho uskupení. 

Taková změna by mohla vést k posílení vytvářejícího se bloku, minimálně sousedních zemí, už teď řešících své problémy svými prostředky a svým rozumem, ne ve vleku loutkovodičů.

Tím nezpochybňuji svůj názor, že některé opoziční subjekty ještě musí vystřízlivět ze svého přesvědčení své výlučnosti a jistoty, že samy před voliči uspějí po tom, když byly pro úspěch prvotního zájmu celé opozice osloveny a spojení odmítly z obavy diskreditace konkrétní politickou stranou v tom uskupení. Má to logiku pro budoucí vývoj, nemá to logiku ve smyslu očekávání dalšího vývoje v případě prohry opozice jako celku. Občané si vyberou a nemusí to být pro celou stávající mimo parlamentní opozici, i část současné parlamentní opozice, tedy pro občany obecně žádný přínos. Může být že se to potom opravdu stane u nás všechno najednou a je to celkově SEBRVRAŽEDNÉ.  

Podle diskusí na mnohých serverech, tu a tam i zde, to bude ještě dost obtížná práce s našimi spoluobčany, ale naděje umírá poslední.

Stačilo, ale pochopitelně už jenom STAČILO opravdu nestačí. 

Průměrný počet slepic: 5 (27 hlasů)

neb vnímají ostatní jako konkurenty ne partnery. Pro začátek by stačilo jedno nedělní odpoledne třeba na Řípu a vytvoření "Ligy pro ČR", která by nikoho do ničeho nenutila a nic po nikom nechtěla. "Signál" pro pětidemolici by byl strašný...

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

a Říp mám rád. Ať mně ho ti politici dočista nezkurví! Já je tam nechci! Jojo, byla to kdysi země zaslíbená, zvěře a ptáků plná, medem a strdím oplývající...

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

problém je v tom, že by tam ani jeden z nich nevylezl...:-)

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

máme jenom holou prdel a nikoliv Holou horu, souhlasil bych s tou Lysou horou. Ať je to alespoň trochu symbolický!

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

je to země zaslíbená, mlékem a strdím oplývající ( med a strdí-jedno jest)

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

podíval jsem se do Starých pověstí od Jiráska a zjistil jsem, že praotec Čech pronesl - medem oplývající. O mléku a strdí vůbec nemluvil, nevím, kde jsem k tomu přišel.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Přeloženo do češtiny, strdí je zaplněná plástev ze včelího vosku vytvořená mimo úl. 

V odborné včelařské terminologii strdím označujeme „medem (pylem či plodem) zanesené dílo volně žijících (divokých nebo zdivočelých) včel“. 30. 8. 2020

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

na přednosti Češek

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

dobře Bobe :D

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Mlíko nesnáším odjakživa a nepomohl ani peníz, který mi doma za vypití sklenky nabízeli - ač jinak bych za sladkosti dala i svého plyšového medvěda. Jestli je mléko nezkažené (třeba na kaši), musí proto vždycky otestovat přítel :-(

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Migrační vlna podporovaná Bruselem ovlivňuje život v mnoha západoevropských zemích a doslova spláchnula řadu  zvyků, mění kulturu a vnímání celé společnosti. Jestliže ve Francii či třeba Portugalsku a Anglii byli na příliv cizinců částečně zvyklí, to díky množství kolonií, pak Německo či Rakousko zažívají těžký šok a původní obyvatelstvo poznává, jak chutná africká a islámská medicína. Ani v Paříži či Lyonu nebyl denním úkazem pohled na stanová města uprostřed metropole, v Bruselu se prodávaly pralinky, ale netloukli se mezi sebou Eritrejci. Černoch v Německu patřil spíše k pozůstatkům americké armády, než aby byl vážným bezpečnostním rizikem při pohybu po německých ulicích. To vše je minulost a množství muslimů je natolik velké, že už si začínají nárokovat různá práva a vyhlašují, že Evropa bude brzy jejich. Anglie k tomu nemá daleko.  

Že je migrace celosvětový problém, o tom nás přesvědčuje situace na jižních hranicích Spojených států, kde se Texasané rozhodli vzít situaci a obranu hraniční čáry do svých rukou a může to vést až k oddělení tohoto státu od celé Unie. Východní Evropě se tento trend nějakým zázrakem vyhnul. Možná k tomu přispěla důslednost Maďarů neochotných pouštět z jejich směru migranty dále. Ne, že bychom na především pražských bulvárech nepotkávali více Afričanů než kdysi, i u nás už se objevují, nicméně my máme jiný problém. Migrace nakonec neminula ani nás, nepoučili jsme se. Jen přistěhovalce z islámských zemí nahradili Ukrajinci. I je sem pozvala vláda, učinila jisté pobídky a zavřela oči nad pravděpodobnými následky.

Není to podobnost čistě náhodné, společné znaky s chování afrických a blízkovýchodních přistěhovalců vnímáme i jinde. Jestliže jsou většinou Ukrajinci pracovitější a domestikovanější než přivandrovalci na Západ, pak společné s nimi mají představy o budoucnosti zemí, do kterých se dostali. Stále častěji se setkáváme s názorem, že se ti naši noví spoluobčané už na Ukrajinu nevrátí.  Řada z nich tu je už déle, získávají české občanství a začínají zaměstnávat ty, kteří ,,dorazili“ nedávno. Zakládají u nás rodiny, pobírají sociální dávky, část u nás získaných peněz, často nezdaněných, odesílají na Ukrajinu. To se už dlouho děje ve Francii, tam se z toho stal národní folklór, jen směr toku peněz vede například do Maroka.

Problémy s Ukrajinci se u nás stupňují. Ti nejmladší se tu cítí být doma a vykřikují, že je otázkou času, kdy se dostanou k moci a Čechy i Moravany vytlačí. Je až neuvěřitelné, co vše jim u nás prochází. Na ruku jim jdou finanční úřady (neexistuje stejný metr pro české a ukrajinské podnikatelské subjekty), sociální úřady a bankovní domy. Pobočka ČSOB ve Freyově ulici v Praze vytěsnila české klienty a víceméně už dva roky funguje především jako proukrajinská. Ukrajinci u nás pořádají demonstrace, vykřikují veřejně nacistická hesla a s podporou politiků a médií ochotných mlžit o skutečné historii obhajují nacistické cíle a záměry. Pozdrav Slava Ukrajina slyšíme častěji od našich představitelů než od samotných Ukrajinců a žlutomodrých vlajek je všude více než těch našich. Sebevědomí těchto migrantů narůstá s tím, jaké úlitby jim stát poskytuje. Ztrácí respekt k policii, přičemž si uvědomují mnohem menší postihy, které jim hrozí v případech konané trestné činnosti. Je až strašidelné, kam jsme to nechali dojít.

Množství Ukrajinců u nás roste. V Polsku jim začíná být těsno, byť i tam na nich stojí například stavebnictví. Poláci jsou přeci jenom velký národ a jen tak si něco líbit nenechají. Slováci mají zase konečně vládu, pro kterou jsou důležitější vlastní občané. A my? Všechno špatně. Rektální vládní průzkumníci se střídavě zanořují do amerického, bruselského a ukrajinského pozadí. Od pětikoaličních představitelů slyšíme stále dokola, jak je pro ně prioritou pomoc Ukrajině, opoziční ANO se tomu nijak zvláště nahlas nebrání. Vláda jde ještě dále a plundruje státní rozpočet způsobem, který by normální národ vyhnal dávno do ulic. Jeho únorový schodek převyšuje ty ještě relativně nedávno předešlé za celý rok. Generálprezident shání dělostřeleckou munici pro Zelenského, aniž by ho zajímal stav České republiky a ekonomická situace jejích občanů. Ožebračují společně seniory, střední i nižší vrstvu, naopak dotují Ukrajince jezdící na dovolené nejen do ,,válčící“ země, ale i na Maledivy, do Egypta či Turecka.

Kyjev si nárokuje až deset miliard euro měsíčně za to, že bude udržovat válečný stav s Ruskem. Jde o peníze, lidské životy nikoho nezajímají. USA za svou podporu požadují snížení objemu plynu proudícího přes Ukrajinu do Evropy. Jde o špinavý byznys, který ve finále platíme my. K tomu máme na krku milion Ukrajinců vnímajících naši zemi podobně, jako to má hejno sarančat ve vztahu k nově objevenému poli s úrodou. Oni se vzdali své země ve prospěch Západu a nečekejme, že budou trpět přehnanou láskou k té, která jim i proti vůli části jejího obyvatelstva poskytla azyl. Přináší své zvyky, mentalitu, nacionální myšlení, to vše rozdílné od nás. Využívají řiťolezectví českých politiků, jejich slabost a neschopnost. A dobře vědí, že za podporu Pětikoalice získají snadno občanství v zemi, která je součástí EU, což jim otevře dveře dále. Ani v tom se od muslimů na Západu neliší. Musíme se však ptát, nakolik si Pětikoaličníci uvědomují, co se stane, až milion Ukrajinců bude u nás zastupovat politická strana složená z nich? Převálcuje všechny ostatní a vládnout v naší zemi budou cizinci. Je nejvyšší čas to změnit. Opravdu je na čase si vzpomenout na dobré vztahy s Ruskem a podobně jako Slováci je obnovit. A ukončit dotování země, která je žoldákem Západu.

Jindřich Kulhavý

zdroj: https://www.inadhled.live/uvaha-dne/ukrajinci-jako-muslimove/

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

NATO je distribuční síť pro americké výrobce zbraní, kteří prodávají americké zbraně členům NATO. Poptávka je vytvářena CIA, která neustále produkuje chaos a krize po celém světě. Jde o mafiánský obchodní model spočívající ve vytváření hrozeb a prodeji ochrany. Zločinci.

Kim Dotcom, 1.3.2024 na síti X (Twitteru) - originál k dohledání na https://www.sotwe.com/KimDotcom

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

     Referendum je prvek přímé demokracie. Ve všelidovém hlasování je předkládán obyvatelstvu ke schválení či zamítnutí zákon, předpis, anebo významný krok v mezinárodní politice dané země. Je to nejvyšší prvek demokracie. Upozorňuji, že DEMOKRACIE bez přívlastků. Tedy žádné "lidové", "sociální", "liberální" atd ... demokracie. Jen "demokracie". V Česku je jediná strana (hnutí), která požaduje zavedení referenda do praxe. Všechny ostatní strany jsou zásadně proti zavedení referenda. Otázka je proč? Odpověď je jednoduchá - nemohly by (strany) kšeftovat s penězi, mocí, vlivem, zakázkami atd... Proto se referenda bojí jako čert kříže. Nemohou ze své zlodějské podstaty dovolit, aby rozhodoval lid, národ. Výmluvu pro to mají už obehranou a omletou - lidé nemají patřičné informace a nemohli by tak zodpovědně a ve prospěch státu rozhodovat. Zajímavé, že jim nevadí, že lidé mohou rozhodovat při volbách, koho pošlou do sněmovny. To politikům najednou jsou lidé dobří. A všichni víme, že jen na ty volby a minutu po volbách na lidi všichni zvolení politici okamžitě háží bobek. Tak to jsem trošku odbočil. Zpátky k referendu a lidem. Jak vyplývá, referendum je nejvyšší prvek demokracie. O skutečných záležitostech rozhodují lidé a nikoliv zkorumpovaní politici. Z dosavadních voleb a z nich vzešlých vlád ovšem zcela nezpochybnitelně vyplývá, že Češi referendum dlouhodobě odmítají. Raději stále dokola volí zkorumpované politiky a to i přesto, že o jejich korupci vědí. Češi dokonce už před volbami vědí, že tito zkorumpovaní politici nebudou hájit zájmy Česka a Čechů a i přesto je volí. Co to vypovídá o Češích jako o národu??? Každý si odpověz sám. 

     Je zde jediná strana, která chce zavést referendum. Jediná pronárodní, pročeská, vlastenecká strana. Jediná strana, která chce odvolatelnost  a přímou odpovědnost politiků. Mám na mysli jedinou stranu, která má šanci být v poslanecké sněmovně. Přesto ji Češi nepreferují. Co to vypovídá o Češích jako o národu??? Každý si odpověz sám. 

    Proč to všechno píši? Protože nejsilnější strana (hnutí) zcela zásadně referendum odmítá. Proč, to jsem napsal výše. A tento fakt tuto stranu staví na stejnou úroveň jako jsou momentálně vládnoucí strany pětidemolice. Pro mě mezi nimi není nijaký zásadní rozdíl. A to je i jeden z mnoha důvodů, proč je opozice roztříštěná. Nemluvě o egu lídrů stran ať už parlamentní či mimoparlamentní opozice. 

     A proč to všechno píšu? Protože díky tomu všemu se z těch sraček NIKDY nevyhrabeme. Můžeme organizovat třeba stovky demonstrací a miliony traktorů v Praze, ale všechno je to na dvě věci. Na h...o a na nic. Opozice nemá šanci se sjednotit, protože nechce, protesty proti vládě jsou krutě soft, z těch má vláda srandu. Takže nám nezbývá než držet huby a krok. A proto se z těch sraček NIKDY NIKDY NIKDY NIKDY nevyhrabeme.

     Všem přeji hezký den. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)

takhle krutě bych to neviděl. Jasné je, že tak jako v 89 to musí přijít zvenčí. A přijde. Apropos, jak by jste viděl "vyhrabání"?

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

     jsem přesvědčen, že všichni víme, jak takové "vyhrabání" musí vypadat. Bez toho to nepůjde. A napsat to sem natvrdo? Nejsem blázen. Nechci skončit v kriminále. 

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Vy v ČR nežijete? Vy nevíte nic o výsledcích voleb do zákonodárného shromáždění od roku 1990? Do boha, nezáleží přece na establishmentu, ale na systému! I když se bude nějaký čas vládě dařit a lidé budou spokojeni, stejně se nakonec dřív či později kapitalistický systém projeví ve své zvrácené podobě. Vždyť v těch periodách škodí lidstvu už po staletí! Já se vám chlapi divím, tak inteligentní a života znalí a nevíte jak to funguje?

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)