Tak už jsme...

Autor

Je to už skoro rok a půl… Rusko právě vpadlo na Ukrajinu, ceny všeho začaly skokově růst, přes ukrajinské hranice přecházely statisíce lidí, opačným směrem se pohybovala vojenská i hasičská auta, objevily se vlaky plné obrněné techniky, sdružení CZ nick začalo blokovat henty dezinformační weby a mně v této vzrušené době nejvíc utkvěla Jana Černochová.

V jakémsi rozhlasovém záznamu ze sněmovny vyřkla pro mě památnou větu: „My nejsme jako Putin.“ Souviselo to se sněmovním schvalováním vojenské pomoci Ukrajině. Před tímto výkřikem rozebírala poslaneckou proceduru, díky které bylo posílání zbraní posvěceno. Zaklínala se tam zákonností a ukončila svůj projev právě deklarací toho, že tady to není jak v Rusku. U nás vládne zákon…

Pak se ukázalo, že ty údajně dezinformační weby byly zablokovány zcela nezákonně. Prostě si na vládě usmysleli, poslechli šéfšpióna Koudelku a šéfdezinformátora Vrábela, vydali jakési stanovisko a na základě něj sdružení CZ nick konalo. Zákonnost v tom nehrála vůbec žádnou roli. Legislativní proces neproběhl, byla to prachsprostá svévole několika mocných, kteří měli pocit, že mohou. Zákon nevládl…

Teď zase policie vyhostila ruskou tenistku, která přijela do Prahy na turnaj. Na základě čeho? Na základě toho, že vláda napsala na papír, že je to její stanovisko. Nebyl vyhlášen žádný zákaz, není vyhlášen žádný mimořádný stav, není vyhlášen válečný stav, není nic. Jen se Blyštivý Péťa podepsal pod papír na kterém se ministři tetelí blahem nad tím, že u nás žádní ruští sportovci nevystoupí. A policie konala…

Ale hlavně, že nejsme jako Putin. Hlavně že u nás vládne zákonnost.

Ano, to byla Putinova největší deviza. Ať chtěl cokoliv, v ruské Dumě se mohli přetrhnout, aby mu to splnili. Ale největší fór je v tom, že sám gosudar si dává velkou práci, aby jeho přání (a rozmary) dostaly zákonnou formu. Proto Ukrajině nevyhlásil válku, ale speciální vojenskou operaci. Udělal to, co udělali Američani v Iráku a Afghanistánu. ¨Proto pak podepsal dekrety o přičlenění čtyř oblastí a nechal si to pěkně potvrdit. Samozřejmě, v Rusku je možné ledacos, ale oni se tam hodně snaží, aby všechno bylo alespoň papírově v souladu s mezinárodním právem. To samozřejmě nedělají kvůli nám, ale kvůli svým potenciálním spojencům v Africe a spojencům v Číně. Nedělám si žádné iluze… Kyjev neshořel jen proto, protože Putin potřebuje mít Sitting Pinga, Bašára Asada a spousty dalších papalášů na své straně. Právo musí být, i když kvůli tomu jeho vojáci cedí krev…

A ejhle… u nás už se nemusí ani to, co musí Putin. Prostě si vláda usmyslí, ve sněmovně o tom ani nevědí a vůbec to neřeší, ale policie stejně koná. Nejsme jako Putin… ano, nejsme, už jsme na tom v některých aspektech hůř. Jasně, libtardi tomu tleskají, protože konečně zvítězili a demokracie je to, co prospívá jim nebo to, co škodí těm ostatním. Ale ani Putin se takhle nepodbízí lůze. Kdyby to dělal stejně jako naše vláda, tak jsou na Ukrajině miliony mrtvých, velká města jsou v rozvalinách a osmdesát procent Rusů by ho velebilo a tleskalo mu za to. Ale Putin myslí na budoucnost…

Je vidět, že tu naší vládu vyškolili v pojetí unipolárního světa. My můžeme všechno, vy nemůžete nic. Právo je to, co my si usmyslíme. My vedeme spravedlivé války a agresor je ten, kdo zaútočí na nějakou zemi dřív než na ní zaútočí USA.

Na Ukrajině zakázali opoziční strany, u nás si kriminalizují koho chtějí a vládnou na základě jakýchsi pseudodekretů… kde jsou hlídací psi demokracie? Nejsou. Nehlídají. Lísají se k totalitním praktikám a hýkají blahem, že z toho také budou něco mít. Pravda je to, co řekne režim… Takhle to má nastavené i Jeník Cemperů, který nás bije po hlavách, protože říkáme něco jiného, než co říká BBC.

Co se stane, když přestane vládnout zákon? Začne vláda silnějšího. Jsou si tam na ministerstvu vnitra jistí, že jsou skutečně silnější? Je si náš James Bond Fiala (tak se sám otituloval) jistý, že má v rukou dost moci a dost sil, aby zvítězil? Je si jistý, že všechno drží pevně v rukách?

Ale alespoň všichni víte, za co demonstrujeme. Alespoň všichni vidíte, proč proti této zaprodané vládě bojujeme. Jednoduše proto, že nedodržuje své vlastní zákony a sice tvrdí, že není jako Putin, ale ve skutečnosti se ruskému samoděržaví podobá čím dál víc. Jindro, kdy že plánuješ tu další demonstraci? Rozhodně tam budu.

Jo a vládo! Hlavně nám pak zase říkejte, že nemůžeme zabránit vstupu do země různým Syřanům, Afgháncům nebo Turkům… Jak vidno, jde to úplně jednoduše. Stačí být Rusem.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód. Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Žně skončily, od pondělka budeme znovu posílat. Přednostně rozešlu knihy, které jste si objednali během července, ale to zvládnu bez problémů na jednu várku. Kdo si objednáte knihu, budete ji mít během pár dnů doma. Vy, co jste mě podpořili, ale zatím jste si nezadali adresu, učiňte tak. Systém si váš dar pamatuje, ať byl odeslán kdykoliv.

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (236 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Musíme omezit zákonnost a vaše práva, jinak by mohl přijít Putin a omezit zákonnost a vaše práva. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (68 hlasů)
Trvalý odkaz

...“Je si náš James Bond Fiala (tak se sám otituloval) jistý, že má v rukou dost moci a dost sil, aby zvítězil?“ -----------------------------------------------------------

Fiala a James Bond...? Leda tak inspektor Clouseau nebo Johnny English!  😊

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (52 hlasů)

Lidstvo utratilo miliardy

za hledání života na Marsu a

biliony za zabíjení

života na Zemi.

-----------------------

Jasně o pakáži - správný Čech a Moravák to přepošle – vynikající souhrn!

Drtinová koktá, lapá po dechu a neví, co má říkat.... Rozhovor s Mnislavem Zeleným. Dvě atomové bomby na Japonsko, spálili jste zaživa tisíce lidí, kteří trpí dodnes, a to jen abyste tehdejšímu Sovětskému svazu ukázali, že máte jadernou zbraň.

Ve Vietnamu jste spálili svět napalmovými bombami, lesy, infrastrukturu celého státu, nezůstal kámen na kameni stát, shodili jste bomby na města a vesnice a všechno jste rozbili. Rozložili jste Jugoslávii bombardováním samotného Bělehradu, shazováním bomb na domy, nemocnice, aniž byste cokoli započítali. Miloševiče jste soudili jako zločince v Haagu simulovaným soudním procesem a zabili jste ho a nechali Ucekády pokřtít Kosovo (albánsky), protože tak se vám to líbilo.

Přinutili jste Turky napadnout Kypr, nezávislý stát, a dokonce ani po 50 letech nenacházíme ani kosti našich pohřešovaných, dodnes jednáme s vašimi řezníky, abychom vyřešili kyperský problém, zatímco vám vyhovuje tato situace perfektně. Necháte Turky přejít přes Egejské moře, vzít ostrovy a řeknete jim „spřátelte se“, přičemž dobře víte, co se děje a kdo koho ohrožuje.

Rozbili jste Libyi spolu se svými evropskými přáteli, protože jste neměli rádi Kaddáfího a on vám nedal ropu za směšnou cenu. Celých 6 let jste vedli občanskou válku v Sýrii, protože jste neměli rádi Assada a vadila vám ruská námořní základna v Sýrii a Assad byl pro vás velmi proruský. Napadli jste Irák zdánlivě, abyste našli jaderné zbraně, a Afghánistán zdánlivě, abyste našli svého bývalého přítele Bin Ladena, a rozebrali jste obě země na kousky, bombardovali jste města a vesnice bez rozdílu, poslali jste vše do Bagdádu z vašich raket Cruz odpálených křižáky, kteří poschováváni v krytech, zabíjeli ženy a děti. Kdo může zapomenout na tu noc?!!!

A VY se opovážíte mluvit o nějaké demokracii? Vy, kteří jste vybudovali nejdokonalejší centrum fyzického a duševního mučení na Guantánamu. Vy, kteří jste bez soudu oběsili Husajna, který byl před pár lety předtím vaším nejlepším přítelem a spojencem? Vy, kteří jste svými válkami a politikou vytvořili ISIS a Taliban? Vy, kteří jste svrhli Salvadora Allendeho v Chile nejkrvavějším převratem, demokraticky zvoleného prezidenta, zavraždili jste ho v prezidentském paláci a nastolili Pinochetovu nejbrutálnější diktaturu.

Vy, kteří jste při pádu Berlínské zdi slíbili Rusku, že NATO se nerozšíří ani o centimetr, a dotáhli jste ho - to vaše NATO - north atlantic terrorist organisation - rovnou do náruče Ruska navzdory svým slibům a dohodám. Vy mluvíte o demokracii, míru a válečných zločinech v Rusku? Celou Evropu jste zaplnili perskými raketami a řízenými střelami obklopujícími Rusko, toto vám nevadí, vy super moralisté? Vy jste nedodrželi žádnou z podmínek Minské dohody, zatímco Rusko je všechny dodrželo.

Vedete život darebáků a pokrytců. Dokonce i Hitlera financovali vaše vlastní nadnárodní společnosti a učinili z něj nestvůru. Takže do skládačky vám chyběla už jen Ukrajina, aby dokončila smyčku NATO kolem Ruska, aby ho utopila. Putin vás od roku 2009 varuje, že Ukrajina je červená čára. V roce 2014 jste převratem, který jste VY sami vyvolali, sesadili Janukovyče, zvoleného prezidenta, použili jste nacistické a fašistické prapory k vyvraždění lidí a dosadili jste loutkovou vládu, aby připravila zemi na členství v NATO a EU!!!

Mluvíte o demokracii a invazích v nezávislých státech? Dnešní Rusko, kdyby chtělo, za půl dne by udělalo z celé Ukrajiny trávník. Ale o to mu vůbec nejde. Nechce zabíjet obyčejné lidi. Ukrajinci a Rusové jsou bratrské národy. A to je nakonec ta největší tragédie. Dodnes nemluvíte pravdu, vy mizerní lháři.

Využíváte bolest ukrajinského, ale i ruského lidu a zavádíte svět do války! OSM LET OBČANSKÉ VÁLKY NA DONBASE. ANO. Toto je pravda. Rusko varovalo, křičelo, žádalo, abyste mu už neutahovali smyčku kolem krku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (188 hlasů)

Vážený pane Miloši, 

paní Mája to řešení nabízí hned na začátku. Přeposílejte. Tak se totiž dají vyřešit všechny problémy světa. Nač dělat nějakou analýzu důvodů, posuzování příčin, vyhodnocování proveditelnosti možných řešení a společenskoekonomických nákladů těchto řešení. Prostě to jenom přepošlete dál a ono se to vyřeší :).

Milkman

Průměrný počet slepic: 1.8 (40 hlasů)

https://projektnae.cz/vztahy-a-komunikace/aschuv-test-konfirmity-proc-souhlasime-s-nazory-ostatnich-i-kdyz-nesouhlasime/

 

Nepodceňuji Vás že tento experiment neznáte, ale jen připomínám. Pokud všichni najatí herci, kteří hodnotí velikost čar jednotně podle instrukcí vedoucího experimentu lžou, je pro toho, kdo je vlastně předmětem experimentu, jen těžké vzepřít se názoru většiny, ale pokud by mezi nimi byl alespoň jeden, který by situaci vyhodnotil správně, situace v odpovědi pokusné osoby by se radikálně změnila.

Z informací veřejnoprávních medií mám dojem, že jsme všichni podrobováni takovému Aschovu experimentu, kdy nám tyto sdělovací prostředky lžou, mnohdy až za hranice uvěřitelnosti, a pokud tu nebude nikdo kdo se jejich lžím vzepře, bude tu z nás národ blbců kteří věří naprostým nesmyslům. To se už mnohokrát v dějinách stalo a vždy to byl velký průser.

Kdyby nic jiného tak v tom že se k lidem dostane i jiný názor, než je ten oficiální, je velmi důležité i když nenavrhuje žádné řešení. Ono to řešení i když nevyřčené je tu. Příště nevolit politiky kteří nám lžou.

Průměrný počet slepic: 4.9 (54 hlasů)

Freude, souhlas, čím větší průser, tím pro určitou část blbců v národě líp. Bohužel tato část je u nás nejvíc slyšet (nejen u nás). 

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Ten test v odkazu je pecka, to je přesné... Neuvěřitelné, ale přesné! Já bych byla ten případ, který by raději mlčel, než abych se připojila k něčemu, čemu nevěřím. Pokud by trvali na odpovědi, tak raději za "blbce". Ale pokud by mělo jít o život..., to bych taky podlehla té většině.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

A to v tom testu vlastně o nic nejde, jen že člověk začíná pochybovat sám o sobě, a o svém úsudku.

V reálném životě je to horší o to, že tomu, kdo se postaví proti většině hrozí sankce. Šéfové divadel galerií, natáčení filmů atd. jsou závislí na dotacích a o těch někdo rozhoduje a ten někdo za svou funkci vděčí politikům a podle postoje osazenstva příslušné kulturní instituce rozhoduje. A herci a umělci všeho druhu jsou si vědomi toho, jak to chodí a že jejich životní úroveň závisí na jejich politických postojích.

 V poslední době v tomto směru přituhuje a své politicky uvědomělé postoje musí prokazovat i sportovci, dokonce i mnohé „nezávislé“ instituce by se mnohdy přetrhly v tom, aby daly najevo že jsou pevně na straně Green Dealu, migrantů, LGBT komunity atd.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Vy jste tu cca 150x popsal fungující systém ve Švýcarsku a nikdy jste také nezapomněl položit otázku "není lepší být Suverénem?" Ale už nikdy jste nedodal žádný návod jak se tím Suverénem za současného právního systému v ČR stát? A můžete to rovnou brát jako dotaz ode mne. Pěkný den🙂

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Už jsem to sice několikrát zmínil, ale dobře - Opakování matka moudrosti.

(1) Přinejmenším pro malé multikulti země, jako bylo Československo v době svého vzniku včetně Zakarpatské Ukrajiny, je švýcarský systém prokazatelně nejlepší řešení: přináší stabilitu, soudržnost, prosperitu - lepší pocity, výsledky a perspektivu, přitahuje kapitál a skrz výrazně lepší platy i životní prostředí také schopné lidi.

(2) Proč se žádná jiná země tímto od roku 1848 prověřeným systémem dosud neinspirovala, má více důvodů - viz taky zdejší diskuze. Jedním z nich je "národní hrdost" - pocit, že my jsme ti nejlepší, kteří nemusí přebírat "cizí" řešení. V poslední době se to velmi negativně projevilo v Itálii, když v roce 2018 získalo hnutí prosazující přímou participaci občanů na správě věcí veřejných M5S - Movimento 5 Stelle - Five Star Movement 11 miliónů hlasů a s 33% vytvořilo koaliční vládu dokonce s Ministerstvem pro přímou demokracii. Bohužel nikoliv podle osvědčeného vzoru, přestože oficiální stránky švýcarské administrativy www.admin.ch jsou dostupné i v italské verzi. Důsledek této ignorace byl žalostný - Hnutí 5 hvězd nejdříve opustil tahoun, komik Beppe Grillo, a posléze i voliči ...

(3) Protože jsem vždy preferoval týmový přístup, a zejména po negativní zkušenosti s autoritativním velitelem hasičů ohledně vývoje nových technik smotání hadic pro zrychlení požárního útoku, jsem se začal aktivně zajímat o to, jak fungují různé formy kooperativní spolupráce. Výsledkem na lokální úrovni bylo zorganizování místního referenda za zachování malotřídní základní školy se 100-letou tradicí: přestože většina hlasujících chtěla zachovat kulturně-vzdělávací instituci, starosta se svou klikou ji nakonec zrušil, protože k závaznosti referenda chybělo asi 5% voličů. To je jedním z krásných příkladů, jak špatně jsou nastaveny "naše" zákony, ve Švýcarsku žádná klauzule ohledně počtu hlasujících neexistuje.

(4) Někdy v roce 2009 jsem se rozhodl aktivně podporovat přímou demokracii. Mnozí tenkrát vkládali velké naděje do nově vzniklé Stany přímé demokracie, pozdějších Věcí veřejných, které velmi úspěšně propagoval Radek John, Vít Bárta se takticky držel v pozadí :-) Překvapilo mě však, že na svých webových stránkách neměli ani slovíčko o švýcarské demokracii - a protože v emailové komunikaci to ani programová ředitelka Kristina Kočí nedokázala zdůvodnit, došlo mi velmi brzo, že se jedná jen o vějičku na voliče :-)

(5) Pak už opravdu nezbylo než pokusit se najít uplatnění přímo na místě, kde společné rozhodování má dlouhou tradici. Ve zralém věku to však není snadné ani s několikaletou programátorskou praxí :-) Než jsem definitivně odešel do azylu, pilnou prací aktivně podporovat to co považuji za důležité - přímou demokracii, neutralitu a také krávy na pastvě - sondoval jsem možnost uplatnění také u Pirátů a Okamury, se stejným výsledkem jako u asi 30 bývalých spoluobčanů, na které jsem se obrátil s dotazem Chtete, aby to u nás fungovalo podobně jako ve Švýcarsku?

(6) Takže po smrti otce v roce 2010 už dále nepodporuji placením daní vševědoucí politiky, kteří ani své bližní se 2 diplomy z nejlepší univerzity nenechají spolurozhodovat. Degradují tak nejen spolubčany, i vlastní voliče na stádo volů, kterým je upíráno právo na informace ohledně důležitých společných témat, jsou zbavováni motivace přemýšlet při posuzování alternativních návrhů a nemohou žít s pocitem Suveréna ve vlastní zemi.

(7)  Jak se tím Suverénem za současného právního systému v ČR stát? Na to jistě každý odpověď zná, ale otázkou je KDY? Kdy bude možné ústavní většiny pro implementaci lepšího systému dosáhnout? Někteří tvrdí: "Jen přes mou mrtvolu", jiní "Až národ mentálně dozraje". Mnohým se tak dlouho čekat nechce, a berou nohy na ramena :-) Odhaduji, že možná už 1% našinců, řádově desetitisíce Čechů, Slováků i Poláků, JIŽ V LEPŠÍM SYSTÉMU ŽIJÍ. A nepotřebovali k tomu desítky nebo stovky let adaptace či dozrávání :-)

Ps: Vidláku, prosím probuď se, a začni propagovat něco smysluplnějšího ... Anebo si lepší systém našinci nezaslouží?

sd

Průměrný počet slepic: 1.9 (19 hlasů)

 jakou bych čekal. Bod 1 až 6, to je jenom taková malá propagace Švýcarského systému. OK, ale to už jste nám tady několikrát objasnil. Odpovědí na můj dotaz může tedy být pouze bod 7. To ale stručně řečeno, nám dává pouze dvě možnosti.
1. Počkat až společnost dozraje – Miloši, to je na moc dlouho, je li to vůbec možné. Chtělo by to akčnější způsob. I příští volby vidím jako pozdě, bo do té doby tu pětismrad nenechá kámen na kameni
2. Odstěhovat se do Švýcarska. Takže vlastně taková agitka k emigraci 😊 Děkuji, ale ve svém věku už do toho nejdu, i když je k tomu stále více a více důvodů. To ale neřeší politický systém v ČR. Je to jenom útěk od něčeho nezměnitelného, a k tomu jste Vy dospěl.
Ještě je tu jedna možnost, která dosud nebyla zmíněna, protože to je až opravdu poslední zoufalý krok k tomu zachovat si určitou úroveň svobody. Ale na to ještě není tak zle. Na to se tu máme ještě dobře.
Pěkný den všem 😊

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Miloši, a jaké východisko pro řešení problému nabízíte vy s dennodenním psaním o tom, jak se žije ve Švajcu, a že bychom měli mít takové uspořádání i my (případně by bylo dobré se tam přestěhovat…)

Nebo to jsou jen výkřiky do tmy…?

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Děkuji, že jste reagoval na ten blábol a měl stejnou odpověď jako já - čtu příspěvky od začátku, tož jsem odpověděla Milošovi dřív než jsem si přečetla vás..., ale ve výsledku máme úplně stejnou odpověď... :-)

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

děkovat Včelko :-) I když člověk na něco špatného poukáže, nemůže mít na všechno řešení. Výstižně to popsal Inza. Pan Miloš, a následně i Milkman prostě předvedli ukázkové plácnutí do vody. Pěkný den :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

existující zatím jen v této podobě, chtělo by to doprogramovat ..

Švýcarské řešení je však ověřené (i mnoha našinci), a neznám v současnosti na státní úrovni lépe fungující alternativu.

Ale toho se nelze dočkat tam, kde skoro nikdo nechce být Suverénem :-) Kamarád to zdůvodňuje "blbými sousedy", jiní poukazují na volbu prezidenta ..

Ps: naštěstí jsem zrovna potkal skupinu asi 7 - nejspíše již integrovaných - turistů mířících k Oeschinensee, bavili se česky - takže nejsem sám, kdo považuje švýcarský systém za lepší :-)

Průměrný počet slepic: 2.3 (8 hlasů)

Chtělo by to doprogramovat...? Tak to doprogramujte, určitě víte jak.., aby to nebyl jen výkřik do tmy. 

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Děkuji za motivaci, už jsem se k tomu párkrát chystal - překlopit motivační systém z provizorní podoby makro-excelových tabulek do php+mysql.

Pro spolupráci na pilotních projektech jako je »Racek SwissHome« nebo »SwissHike Yoga Alliance« - kombinovaná nabídka turistiky+distribuce specialit, resp. +jóga/meditace, spojená s prezentací informací o švýcarském politickém systému. Ale nenašel jsem spolupracovníky - naposledy ani pan Vidlák nezareagoval :-)

Pokud by někdo měl zájem toto úsilí podpořit a vyzkoušet týmovou spolupráci fair-play systémem, dejte vědět přes kontaktní stránku projektu.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

že by to mohla být snad poslední slova pana Mnislava… Tohoto Sokrata dnešní doby. 

Již teď ale tuším, že mne čeká trpké zklamání a další porce podobných blábolů. 

Milkman

Průměrný počet slepic: 2 (29 hlasů)

Úžasný text paní Včelko který jste zde vyvěsila o rozhovoru pí Drtinové s panem Mnislavem Zeleným. Se všemi uvedenými slovy  pana Mnislava Zeleného absolutně souhlasím, tento pán v této debatě jakoby hovořil přímo z mé duše. Tak moc mně zaujali tyto slova pana Mnislava Zelenýho že jsem je chtěl uslyšet naživo a hledal jsem tento vynikající rozhovor redaktorky Drtinové s panem Mnislavem Zeleným na youtube.

Ale tento rozhovor Drtinové s Mnislavem Zeleným jsem nikde na internetu nenašel. Našel jsem tento rozhovor redaktorky Drtinové s panem Mnislavem Zeleným https://www.youtube.com/watch?v=sTa__2ZC2xA s názvem Mnislav Zelený: "multikulturalismus skončil, západu nic nedlužíme". Je to velice zajímavé video ale již 7 let staré.

Na internetu jsem našel další rozhovor redaktorky Drtinové s panem Mnislavem Zeleným viz zde https://www.youtube.com/watch?v=H0lU6V60z94 který byl vyvěšen před 7 měsíci, který je téže velmi zajímavý ale není ten hledaný rozhovor.

Na serveru DV TV https://www.dvtv.cz/search kde pracuje redaktorka Drtinova hledaný rozhovor jsem nenašel.

Našel jsem v Parlamentních listinách tento rozhovor s panem Mnislavem Zeleným https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Panstvo-si-rozdeluje-miliardy-Mnislav-Zeleny-Atapana-zaluje-a-radi-co-s-tim-724091 s názvem "Panstvo si rozděluje miliardy. Mnislav Zelený - Atapana žaluje a radí, co s tím "ze dne 24.12.2022 4:43 .
Je to taky zajímavý rozhovor obzvlášť v části kde pan Mnislav Zelený odpovídá "....panstvo třeba v ČEZu si rozděluje miliardy, které jim navál vítr a o které se nijak, ale vůbec nijak nezasloužili. A přesto vláda, tedy vlastně my, vlastnící 70 procent této firmy, to nezatrhne, a tak třeba pan Beneš si udělí z dividend 34,9 milionů korun. To je drzost volající do nebe, to je hulvátství, to je výsměch vmetený do tváře 99 procentům obyvatel Česka... a premiér Fiala jen tvrdí, že nemůže nic dělat."

Hledaný rozhovor redaktorky Drtinové s panem Mnislavem Zeleným jsem ale nikde nenašel.

Jakoby to nestačilo padl jsem na stránku od aktuálně .cz viz zde https://blog.aktualne.cz/blogy/mnislav-zeleny-atapana.php?itemid=44588 kde pan Mnislav Zelený se distancuje od hledaného článku , tvrdí že kolující na internetu řetězový email údajně s jeho slovy, je to podvrh, on nic takového neřekl. Dokonce pan Mnislav Zelený na svém bloku na aktualne.cz s názvem "Jsem prý veřejný nepřítel č. 1" prohlašuje ....Dobrá, rád bych se s autorem tohoto podvrhu sešel tváří v tvář, abychom si to v čestném souboji (ústním) rozdali na mém oblíbeném místě před náhrobkem zakladatele Národních listů na Olšanech...

Tak a teď babo raď, co je pravda a co je lež? Hledaný rozhovor redaktorky Drtinové s panem Mnislavem Zeleným se opravdu uskutečnil anebo ne? Že by tento rozhovor strhl takovou vlnu nenávisti od našich "pravdomluvných libtardů" že byl stáhnut od média DVTV a od youtube? Že by etnolog pan Mnislav Zelený se tak moc zalekl těch "pravdomluvných libtardů" kteří ve své nenávisti již potvrdili že trestají, zavírají do vězení a propouští z práce nepříjemné pro ně hlasy a proto se teď distancuje od kolujícího na internetu řetězového email údajně s jeho slovy?

Jen pánbůh ví co je pravda a co je lež anebo propaganda a s které strany.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

Antoníne, ráda bych přeposlala i to video, které mi přišlo do pošty mailem, ale není to odkaz, je to příloha s tímto názvem - dá se to sice stáhnout, ale jen do stažených souborů, odeslat zase jen do mailu. Pokud bych měla k dispozici váš e-mail, mohla bych přeposlat, jak mi to přišlo a jak jsem i já mohla poslat dál. 

JasnÄ o pakáži.docx – Word, 14 kB

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

https://www.podivinsky.cz/?p=14548

https://www.youtube.com/watch?v=sTa__2ZC2xA

Pokud je text lépe "autorizován" jiným videem, které přišlo do Vašeho emailu, přepošlete prosím na adresu uvedenou zde - po uploadu dám vědět, kde si ho může také Antonín s textem porovnat. 

Zatím bez slepic

Takže je to co jsem předpokládal, rozhovor je pravdivý ale byl stáhnut od média DVTV a od youtube protože říkal až příliš moc pravd. A etnolog pan Mnislav Zelený se dostal pod takovým nesnesitelným tlakem výhrůžek že prohlásil že se distancujete od jeho vlastního rozhovoru. Bohužel praktika a totalita dnešní petikolky je strašná, ti kteří s ní nesouhlasí jdou do basy, jiní jsou propuštěni z práce a jiní jsou označeni jako proruští švábi a proruští trollové. Byla to učitelka Martina Bednářová která za své výroky po špehování od fašistického Seznamu byla propuštěna z práce , byl to sportovec David Svoboda který pod tlakem se distancoval od svého výroku v ČT, který skončil v Komisi sportovců Českého olympijského výboru a dostal důtku od šílené ministryně Války Černochové  z tankem v kabelce, teď je to etnolog pan Mnislav Zelený který pod tlakem výhrůžek prohlásil že distancuje od svého rozhovoru.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

a to v Praze - umí tedy dobře česky, předpokládám. Ten text mi přijde jako zkopírovaný z překladače :-)
Ledaže by to v únoru 2023 někdo schválně třikrát protočil česko-ruským rozhraním. Uvěřitelné jen s videozáznamem.

Nicméně obsahově je mi to taky blízké, ačkoliv o "perských raketách" a "Turcích dotlačených na Kypr" slyším poprvé.

Zatím bez slepic

Turecká invaze na Kypr byla invaze turecké armády na ostrovní stát Kypr, která proběhla ve dnech 20. července až 18. srpna 1974 jako odpověď na kyperský státní převrat z července téhož roku. Krycí jméno invaze bylo operace Atilla.

 

(Rakety SCUD v Perském zálivu v roce 1991)

 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

v 10 letech se člověk o takové věci moc nezajímá :-)

Autorem Vašeho textu musel být nějaký vojenský zasvěcenec, českého Indiána bych za tím nehledal.

Zatím bez slepic

Dá se to dohledat v dospělosti. Já se v dětství o války taky nezajímala (kromě dějepisu).

Zatím bez slepic

Turecká invaze v roce 1974 na Kypr a rozdělení této země na 2 kusy se uskutečnila pod požehnáním USA. 

Inspirátor invaze byl tehdejší americký ministr Kisinger který nemohl snést že Kyperská Demokracie 

byla pod vedenenim arcibiskupa Makaria který byl považován jako "Kastro středozemního moře" . 

Arcibiskup Makarios ve své pozici prezidenta Kyperské republiky zastával nezávislou politiku 

a udržoval blízké vztahy se státy tehdejšího východního bloku. 

To se Američanům nelíbilo a ve své již vyzkoušené taktice ve všech zemí "rozděluj a panuj" 

Američané podpořili naplno tureckou invazi na Kypr v roce 1974. 

Tuto oblíbenou taktiku rozvratu použili Američané i na Ukrajině, když podpořili fašistické 

banderovske nacionalisty s následky které vidíme dnes ve válce na Ukrajině.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Ne, že bych chtěl dělat advokáta Máje. Ona to nepotřebuje, obhájí se sama. Druhá věc je, proč by se vůbec měla hájit, před kým? Když s ní velká většina čtenářů výrazně souhlasí.
Z té "kritiky" jejího textu mě zaujal Miloš z Bernu, když už nevěděl co by ji vytknul, tak ji spucoval, že nenabízí žádné řešení, že to jsou jen výkřiky do tmy.
Samozřejmě, Mája je ředitelkou Zeměkoule a tak by měla najít řešení a vydat příkazy, jak si může dovolit, že to nedělá?
A pak si přisadil Milkman, když si po půlnoci zapálil doutníček a nejdříve trochu poopravil Vidláka a pak s uspokojením nad tím, jak se mu to podařilo, postavil ještě na špičku malé Kolumbovo vejce: "Ale vždyť to přece Mája řeší tím, že to rozesílá". Proč by se namáhala a předkládala různé alternativy řešení a porovnávala jejich proveditelnost na základě společenskoekonomických nákladů?
Tak a teď to Máje nandal, předvedl s uspokojením svoji intelektuální převahu. Není nad to jít do postele s hřejivým pocitem dobře odvedené práce. To byl zase povedený a příjemný den!
Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

Inzo, říkáte to přesně. Měla bych podle nich hledat řešení, co s válkou na Ukrajině, co udělat s touto vládou, která to dělá dobře...,  jak ji odstranit, případně vyřešit klimatické problémy, znát počasí v Zimbabwe nebo co s UFO a mimozemšťany. Popsal jste to naprosto přesně a já si říkám, jestli se mi ještě chce číst nějaké kavárníky nebo kývače současné vládní garnitury, kterou obhajují a otravují vzduch nejen v médiích, ale i zde. Je tu kromě Vidláka už jen pár takových, které si ráda přečtu, ostatní je balast, který si "honí brko", píše abychom věděli, co pije, co kouří, co manželka...., machroval anglickými výrazy a všechno shazoval, protože pro nic jiného sem nechodí. Neposlouchám televizi, abych četla to stejné tady.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

https://youtu.be/eMbvDUVk5e4

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

moc hezké 👍

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Skvělé, dojemné a pravdivé. 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

 

Vyjádření WTA

Pravidla WTA stanoví, že všem hráčům musí být umožněno soutěžit na WTA pouze na základě zásluh, bez diskriminace. Situaci budeme i nadále posuzovat, protože zohledňujeme důležité úvahy týkající se těchto složitých geopolitických problémů,“ stojí v prohlášení asociace s důrazem na fakt, že Rusové na mezinárodních akcích mohou vystupovat pod neutrální vlajkou a pod touto vlajkou by jim podle WTA mělo být dovoleno vstoupit do sportovních utkání.

Ondřej Dostál, expert na zdravotní právo, který spolupracuje s hnutím PRO Jindřicha Rajchla, se postavil na stranu Ženské tenisové asociace.

WTA k zákazu startu tenistek na turnaji v Praze. Kolektivní vina je zjevně pouze místním českým specifikem. Čím patetičtější vláda, tím intenzivnější ‚signalizace dobra‘. Další příklad, další ostuda. Proč radši jen nevyhráváme Wimbledony?“ otázal se.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)

Jsem si jista, že tentokrát nemáte pravdu!

Inspektor Clouseau stejně tak jako Johnny English svým způsobem něco uměli a něco velkého dokázali. A to pobavit lidi.

To ten fialový odpad neumí oproti nim vůbec nic. Tedy mimo ohnutí hřbetu před kýmkoli a kdykoli a dělání si poznámek, když na něho před kamerami řve póvl z "demokratického západu".

Příjemnou neděli všem!

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

Ano, to je pravda - to bychom těm dvěma křivdili, spíš se hodí ta známá věta - ještě větší blbci než jsme doufali.

(To byla jen reakce na Bonda...). :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Fialu bych přirovnal k těm podivným (jako) hodinám na Svoboďáku v Brně. Rozdíl v tom našem neslavném (jako) českém premiérovi a brněnskými (jako) hodinami spočívá především v tom, že brněnské (jako) hodiny věnují denně místním jednu kuličku, která z nich vypadne. Z kokota Fialy, ovšem nevypadne pro místní občany vůbec nic, A ž vůbec nic dobrého.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pane Vidláku, 

právní stát přeci není o tom, že všichni “jedou” podle zákona, ale že jsou nástroje, jak se domoci ochrany svých práv. 

Zrovna v případě “vypnutí dezinformačních webů” považuji za problém spíše chování NIC CZ (což není vládní instituce), než chování vlády (ihned ty weby vypněte).  

Pokud jde o požadavek vlády na vypnutí webu, tak se mi pochopitelně ani trochu nelíbil a nelíbí. Myslím, že takový postup je na místě snad v případě, že by byla ČR ve válečném stavu s RF, protože ve stavu válečného ohrožení je zcela legitimní postup směřující k omezení nepřátelské propagandy. Nicméně ve válečném stavu s RF nejsme (byť to tak fakticky mnohdy vypadá) a tudíž nemá vláda co kvákat do svobody slova. 

Máslo na hlavě má v tomto případě již zmíněný spolek NIC CZ, který lokajsky vyhověl požadavkům vlády, ač k tomu podle mne nebyl nijak právně povinován. V normálním právním světě si myslím, že už by teď byl spolek NIC pod palbou žalob na náhradu škody. A v ideálním právním světě, kde je soudní moc opravdu soudní mocí (jako je podle mne v USA), by druhý den po tomto zablokování byl vydán soudní příkaz, aby NIC CZ bezodkladně zprovoznil “dezinformační weby” pod hrozbou sankci a jiných nástrojů, jaké má americká justice k dispozici k vynucení respektu k právu. 

Kam tím směřuji. Nemyslím si, že je chování vlády důkazem o tom, že u nás vládne nebo nevládne zákonnost. Tím je podle mne spíše to, zda funguje ochrana ze strany soudní moci. Na příkladu pana Babiše, pana Rittiga, či paní Vitáskové je vidět, že soudy nerozhodují podle společenské objednávky. A obecně si myslím, že soudní moc v ČR je poměrně nezávislá na požadavcích vlády, byť samozřejmě také mohu najít nějaké příklady, které tomu moc nenasvědčují - například ochota soudů přiznávat soukromým subjektům odškodné za pochybení státu (například nezákonná vazba, nezákonné správní rozhodnutí apod.) je dosti tristní a částky odškodného se zvyšují dosti pomalu. 

Takže celé je to o tom, zda se “dezinformační” weby nějak bránily a domáhaly se po NIC CZ náhrady škody. Pak se můžeme bavit o tom, zda si vláda může nezákonně vynucovat nějaké kraviny (jako bylo například nucení k vypnutí webů) nebo tyto výstřelky vlády jsou eliminovány soudní mocí. 

Milkman

P.S. A zrovna v tomto případě by tím hlídacím psem měli být advokáti (za předpokladu, že se nějaký dezinformační web rozhodl bránit)

 

Průměrný počet slepic: 2.4 (30 hlasů)

Milkmane, já tu nerozhoduju o vině ani o trestu. Já jen popisuju, kam jsme se dostali a křičím, že se tomu zlému Rusku v podstatě docela hodně podobáme.  Ono se to totiž nedá oddělit. Společnost je celek. A když jde do háje, tak jde do háje všechno. Však je to všude vidět. Étos se vyčerpal úplně stejně jako před rokem 89. Tehdejší elity už také nechtěly komunismus, ale prostě si jen nahrabat. Lidi to viděli a motivace k budování lepších zítřků byla definitivně pryč. Dnešní elity u moci dělají to samé... spousta keců o hodnotách, ale jinak jde hlavně o dosazování náměstků a hrabání pod sebe. 

Ale víte co, já z toho udělám celý článek. :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

Vidláku, to Milkman nerozlišuje, on neuznává nějaké upozorňování na to špatné a zlé, on tady chce vidět řešení, které sám nezná. Tedy to, na co my všichni marně čekáme už víc jak 30 let, a které nám všechny vlády naslibovaly.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

už se na něj těším, výborné téma

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Zítra... :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

👍😁

Zatím bez slepic

je jistě nějak licencovaný, jinak by nemohl spravovat národní doménu. Nejspíš je to hlavní příjem této "nevládní" instituce. Když mu vláda vezme licenci, můžou se jít pást. Myslím tedy, že museli ohnout hřbet z existenčních důvodů. Nicméně pokud se dostane k moci nějaká rozumná squadra, tak jim doufám licenci odebere za to co provedli a registraci domén převede na nějaký úřad vzniklý sloučením a zeštíhlením nějakých zbytečných úřadú.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

my se chováme hůře než ti Rusové. Rusové byli, jsou a budou hrdým národem a Češi zůstanou jenom bandou zaprodanců a vlastizrádců.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

je to tak - Rusové mají svou hrdost, tu my už dávno nemáme. My máme přisluhovače, patolízaly, kolaboranty a lokaje, a ti žádnou takovou vlastností neoplývají.  

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

o5 super článek, o5 smekám

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

co kdyby se tenisová organizace nakrkla a vyřadila tenisty a hlavně tenistky z ČR ze svých soutěží ??

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

...A zdůvodnila to naší diskriminační vládou... To by šlo.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)