Učí se rychle

Autor

Tak nám právě začala nová válka. Tentokrát mezi Izraelem a hnutím Hamás, které ovládá pásmo Gazy. Oni totiž předvedli neuvěřitelný husarský kousek. Po mnoha letech, kdy se omezovali na střílení raket a omezené útoky, předvedli skutečnou vojenskou operaci, při které pronikli až pětadvacet kilometrů od hranic pásma Gazy, obsadili několik vesnic, ba dokonce byli schopni postřílet izraelské vojenské posádky na některých základnách. Podle stále se měnících údajů (k horšímu) zavlekli do pásma Gazy několik desítek rukojmí, mezi nimi i izraelského generálmajora, podařilo se jim zničit celou řadu izraelských obrněných vozidel, včetně tanků Merkava… a samozřejmě se nerozpakovali střílet na všechno, co se pohnulo.

Nebudu nosit sovy do Athén. Jana Kunšteková připravila na Litterate článek, který shrnuje známé události. Vyplývá z něj, že se na tuto akci Hamás dlouho připravoval a udeřil naprosto nečekaně. Panika mezi izraelským obyvatelstvem byla obrovská, něco takového se nestalo po dlouhá desetiletí.

Mezi námi… po dlouhá desetiletí se také nestalo, aby Izrael měl každou chvíli volby a všichni se tam politicky mydlili mezi sebou. Nic bych za to nedal, že to zařídilo kousek armádního šlendriánu. Ono stačí málo.

Já od rána sleduju události – především sleduju Al-Jazeeru a další arabské zdroje a samozřejmě alternativní média – tedy Telegram, Jůtub, Twitter a Fejsbůk. Už v podvečer jsem měl těch videí plné zuby. Není příjemné koukat, jak se někdo raduje nad mrtvými vojáky. Nebylo snadné koukat na mrtvé civilisty a nebylo ani snadné sledovat mrtvé civilisty tam v Gaze, protože izraelská odveta nastala v podstatě hned.

Hele, jako bych sledoval válku na Ukrajině… Přesně to, co platí tam pro Donbas, najednou platí i pro blízký východ. Stejná taktika. Malé drony shazují výbušniny na lidi i na techniku. Zničit Merkavu není o nic těžší, než zničit Leopard. Stejná malá družstva, která se rychle přesouvají terénem a neberou na nic ohled. Stejná improvizovaná technika, která je ale účinnější než všechny ty drahé hračky, které izraelská armáda nakupovala za posledních dvacet let.

Už jsem to tu několikrát psal – loni se média posmívala Rusům, jak nejsou schopní proniknout ukrajinskou obranou a připisovala to jejich neschopnosti. Letos zase Ukrajinci nedokázali nijak proniknout to ruské obrany…. tady už se samozřejmě o neschopnosti ukrajinské armády nemluvilo, ale oslavoval se každý obsazený metr naprosto rozstřílených vesnic. Ejhle… co funguje na ruskou a ukrajinskou armádu, to (zdá se) funguje i na izraelskou armádu. Technika je drahý obrněný šrot na ráně. Ani Izraelci nemohou dělat nic jiného, než co dělají Rusové či Ukrajinci.

Zdá se také, že si ty džihádisty vzal někdo na povel a vnesl do jejich náboženského fanatismu i prvky vojenské racionality. Tentokrát to nebyli teroristi v sebevražedných vestách, ale speciální jednotky, které pracovaly zcela metodicky. Navíc se tuto rozsáhlou akci podařilo naprosto dokonale utajit. V přímém přenosu jsme viděli kvalitativně úplně jiný Hamás.

Izrael byl nucen spustit mobilizaci, aktivovalo se hnutí Hizbaláh, další palestinské skupiny se zapojily do boje a muslimové po celém světě začali slavit. Kupříkladu v Berlíně se rozdávaly koláčky na oslavu velkého vítězství. Tady samozřejmě žádné obvinění palestinským přistěhovalcům z genocidia nehrozí. To je vyhrazeno pro členy AfD.

Ano, to nadšení ze smrti už jsme u nás také viděli. Hned jsem si představil Danušku Drábovou a Janu Černochovou. Nebo některé komentátory na fejsbůku. To nadšení ze zabíjení Rusů. Být tihle trochu opálenější, nebyli by k rozeznání od arabských davů, které jásají nad mrtvým izraelským vojákem. Zdechovského tweety se nijak neliší od tweetů vysokých představitelů Hamásu. Ta hrdost z dobře odvedené práce, díky které vyhasly životy mladých kluků. Ohled na civilisty je pramalý.

Pamatujete, jak jsme už před rokem rozšiřovali „jasné dezinformace,“ že zbraně určené pro Ukrajinu, se objevují na černém trhu? Že tam Západ dodal spoustu moderních hraček, které se vzápětí daly objednat na darknetu. Tehdy to samozřejmě byla ruská propaganda…

Tak teď už víme, kdo to od zkorumpovaných ukrajinských úředníků koupil. Drony, určené na zabíjení Rusů, teď zabíjejí Izraelce. Koneckonců, Izrael sám dodával zbraně na Ukrajinu. Možná se mu teď některé tímto velmi tragickým způsobem vrátily zpátky. Izrael si dost možná Hamás vyzbrojil sám. Úplně vidím Putina, jak se tím svým záhadným způsobem usmívá… „my vám to říkali už loni.“

Ne, tohle nebude pro izraelskou armádu snadné. Co platí pro Donbas, platí i pro Gazu. Ani tam se nemůžete moc přibližovat s vrtulníky. Nemůžete tam vjet s tanky. V Gaze mají nejspíš svaté Javeliny… Nemůžete dělat nic jiného, než co dělají tam v ukrajinských stepích. Rozstřílet před sebou terén až do roviny. Jen s tím rozdílem, že tamodtud nikdo nebude evakuovat civilisty, protože každé mrtvé palestinské dítě je k nezaplacení pro muslimskou propagandu.

Myslíte, že sbližování Saúdské Arábie a Izraele bude pokračovat? Když teď Sálmánovi poddaní slaví palestinský úspěch? Když Al-Jazeera začne vysílat obrázky zničených gazanských domů a pohřbívání mrtvých? Myslíte, že Izrael může nereagovat? Myslíte, že po takové sprše může Netanjahu konflikt neeskalovat? Nota bene, když tam v Gaze někde jsou zajatci, kteří mají příbuzné a ti budou chtít po vládě akci.

Myslíte, že izraelská armáda zůstává silná, když se teď ukazuje, že na moderním válčišti jsou k ničemu stíhačky i tanky? I izraelská armáda se za drahé peníze připravovala na minulou válku a možná že Hamás i Hizbaláh se na tu současnou připravil líp. Memento mori, Janičko Černochová, Hamásovci zaútočili pomocí motorových padáků… tak jednoduché to bylo. K čemu nám budou stíhačky F-35? Pošlete delegaci tam do pásma Gazy, ti vám řeknou nejlépe, co je zapotřebí na obranu proti velkému a technicky vyspělému nepříteli disponujícímu atomovkami.

Komu nejvíc prospěje, že Izrael bude teď mít spoustu problémů – vojenských i politických a Saúdové těžko budou moci před arabským světem říkat, že ti zlí židé jsou vlastně hodní? Nejvíce z této situace vytěží Írán. Izraelci přestanou strkat nos do Sýrie a budou rádi, když tamodtud budou mít klid, Saúdové nebudou od Izraelců dostávat ani vyspělou techniku, ani zpravodajské informace, ani nic jiného…

Hamás už vyhrál vlastně teď. Izrael právě zažívá své vlastní 11. září a je dost pravděpodobné, že ho bude řešit stejně (chybně) jako Američani. Netanjahu nemůže předstoupit před národ a říct, že je třeba jednat o míru. Lidé chtějí slyšet, že je třeba bombardovat a dostat svoje zajatce zase domů. Celý arabský svět zase bude pobouřen nad každou bombou, která spadne na Gazu a o to víc peněz Hamásu i Hizbaláhu pošlou. Bez ohledu na to, jak dopadne současné měření sil.

A víte, co je nejlepší? Hned se aktivovali naši líbodémo a začali řešit, jestli má Izrael právo na obranu a nebo nemá. A hned začali s ostatních páčit jejich postoj a požadovat, aby to byl postoj jasný a černobílý. Jako by se Izraelci přišli zeptat, jestli smějí bombardovat Gazu. Jako by se Hamásovci zajímali, co si myslíme o jejich způsobu boje proti židům. Oni už se nikde na náš západní názor neptají. Došly nám zbraně. Ty vojenské i ty ekonomické. Vystříleli jsme munici i sankce.

Jestli se do bojů zapojí i Hizbaláh, tak bude i Izrael potřebovat vojenskou pomoc. Tu, která shořela na Ukrajině. Ani po zuby ozbrojený Izrael není připraven na válku podle moderních schemat. Navíc… on nemá tu operační hloubku, která je k dispozici na Ukrajině. Dvacet kilometrů do Tokmaku je úplně jiná vzdálenost než dvacet kilometrů do Bér Ševy.

Kdyby někdo potřeboval dostat Ukrajinu na okraj zájmů (teď, když mají v USA zablokovanou sněmovnu reprezentantů a jen nouzové financování rozpočtu), tak by nemohl vymyslet lépe. Stejně tak se nedalo lépe vymyslet, jak sblížit (v jednom BRICSu) sunnity a šííty. A těžko se dal vymyslet lepší způsob, jak zařídit, aby se arabský svět postavil proti Západu.

Izrael má ve Washigtonu i v Bruseli poněkud větší páky než Ukrajina. Ve válce proti unipolárnímu západnímu uspořádání se právě otevřela další fronta. Rozsahem operací možná nevelká, ale rozsahem politickým a propagandistickým nesmírně významná. A kdo ví, jestli to nebude fronta, která nakonec spotřebuje stejně munice, jako ta ukrajinská.

Může si Západ dovolit boj na tolika frontách?

…. zajímá ještě někoho Ukrajina?

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý kdo pošle dar alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (276 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Tak čekám, kdy padne, jestli za to nemůže Babiš..., nebo Putin (pokud zase nezemřel). Zbraně pro Ukrajinu se oklikou vrátily domů...:-( tak aby se nevrátily taky k nám. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (82 hlasů)

Fico sepsul Pavla i Fialu: Vzdát se veta je šílené.

Slova prezidenta Petra Pavla o možnosti vzdát se práva veta v Evropské unii dál rezonují politickou scénou. Po českých politicích komentoval prezidentův výrok i vítěz slovenských parlamentních voleb Robert Fico (Smer-SD). Ve svém novém videoposelství zrušení tohoto práva nazval šílenstvím. Pokud by návrh prošel, ztratilo by podle něj členství v EU význam.

Už jsme tu měli postoj k věci absolutně neznalé prezidentky paní Čaputové, která odnětí práva veta podpořila. Teď se k ní s ještě větší vervou přidal český prezident Petr Pavel, ten v Belgii přímo řekl, že je pro zrušení práva veta,“ začal své videoprohlášení nejžhavější kandidát na post slovenského premiéra.

Povím to na plná ústa, pokud nám seberou právo veta, celou Evropskou unii budou řídit Německo a Francie a my budeme jen němě přihlížet a realizovat rozhodnutí, se kterými absolutně nesouhlasíme,“ varoval Fico a dodal, že bez práva veta ztratí členství v Evropské unii význam.

Přislíbil rovněž, že pokud se stane premiérem, spojí se s každým předsedou se stejným názorem. „A uděláme vše pro to, aby se takové šílenství nikdy neudálo,“ upozornil.

Fico se ohradil také proti slovům premiéra Petra Fialy (ODS), který označil za nešťastné rozhodnutí Slovenska přestat s vojenskými dodávkami na Ukrajinu. „Zaprvé se nesluší komentovat suverénní rozhodnutí suverénního státu. Zadruhé ani slova pana Fialy nezmění nic na záměrech Smeru-SD, ukončit vojenské dodávky na Ukrajinu. A zatřetí, s těmi zbraněmi je to jako se sankcemi proti Ruské federaci. Navzdory masivním sankcím ruská ekonomika roste a ta v Evropské unii, která ty sankce vymýšlí, klesá,“ opřel se do Fialy.

MOHLO VÁM UNIKNOUT:

Europoslanec Alexander Vondra (ODS) uvedl, že zrušení veta by mohlo EU rozložit. Pavel neměl tohle téma vůbec otevírat, souhlasil europoslanec Ivan David (SPD)

Průměrný počet slepic: 4.9 (106 hlasů)
Trvalý odkaz

a rozdávají koláče, však ta stará Evropa už brzy hořce zapláče.

Průměrný počet slepic: 4.9 (43 hlasů)

Těch muslimů, kteří slaví, bude v Evropě přibývat. Nakonec přijít tak lacino ke všemu, co Evropané vybudovali, to je důvod k oslavám.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

jako feministka rozhodně nijak nesouzním s muslimy, ale to, co Evropané vybudovali nejvíce platily země Afriky, Asie a jižní Ameriky a také střední a východní Evropy., tamní si to přišli vzít zpět a je evropská idiocie, ž na to slyšíme v té formě, v níž se to děje.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Kit Klarenberg, 7. října 2023

29. září, v odhalení, které ignorovala všechna západní média, odhalil ruskojazyčný portál Slobodná Európa, který provozuje americké vládní Rádio Svobodná Evropa, že tři zahraniční agenti byli předvoláni k výslechu gruzínskou bezpečnostní službou kvůli údajné pomoci opozičním živlům při přípravě scénáře změny režimu v Tbilisi ve stylu Majdanu.

Šlo o pracovníky Centra pro aplikované nenásilné akce a strategie (CANVAS), kteří se "dočasně zdržovali v Gruzii". CANVAS je organizace financovaná vládou USA a úzce propojená se CIA, která školila aktivisty za změnu režimu od východní Evropy po Venezuelu. Na svých internetových stránkách se skupina chlubí tím, že od svého založení v roce 2003 vychovala více než 16 000 aktivistů v 52 zemích a "inspirovala" 126 "úspěšných" politických "kampaní" po celém světě.

Slobodná Európa uvedla, že není známo, zda přítomnost operativců v zemi byla "způsobena předvoláním v rámci vyšetřování nebo z nějakého jiného důvodu". Pokud však byli pracovníci CANVAS v zemi přítomni, nelze o jejich agendě pochybovat.

Vládnoucí "Gruzínský sen" je na Západě vykreslován jako prokremelská vláda. Ve skutečnosti se pouze vrátila k dlouhodobé politice vyvažování mezi Východem a Západem. Pro neokonzervativní establishment je jejím skutečným hříchem nedostatečná podpora zástupné války na Ukrajině. Ukrajinské živly se tak mají zapojit do možné barevné revoluce. Pokud by taková operace uspěla, otevřela by druhou frontu této války na západním křídle Ruska.

Tento vývoj zdánlivě potvrzuje varování místních bezpečnostních představitelů ze začátku letošního září. Ti varovali, že "v Gruzii se připravuje převrat a la Euromajdan", čímž odkazovali na barevnou revoluci podporovanou USA v roce 2014, která svrhla zvoleného ukrajinského prezidenta a nastolila "pronatovskou" vládu. Údajnými hlavními osnovateli jsou etničtí Gruzínci pracující pro ukrajinskou vládu: Giorgi Lortkipanidze, zástupce šéfa kyjevské vojenské rozvědky, Michail Baturin, osobní strážce bývalého prezidenta Michaila Saakašviliho, a Mamuka Mamulašvili, velitel nechvalně známé gruzínské legie.

Šetření, které 6. září provedl server The Grayzone, odhalilo, že šéf gruzínské legie Mamulašvili je ústředním aktérem masakru demonstrantů na Majdanu pod falešnou vlajkou, který měl zásadní vliv na sesazení zvoleného prezidenta Viktora Janukovyče. Podle všeho přivedl střelce na náměstí Majdan, aby "zasévali chaos" a stříleli do davu, a poskytl jim k tomu účelu odstřelovací pušky.

Gruzínští představitelé tvrdí, že nyní odhalili důkazy o tom, že mladí protivládní aktivisté podstupují nedaleko ukrajinských hranic s Polskem výcvik k uskutečnění podobného plánu, jehož součástí by byl smrtící bombový útok během plánovaných nepokojů, které se mají odehrát v Tbilisi mezi říjnem a prosincem, kdy má Evropská komise rozhodnout, zda se Gruzie může formálně stát kandidátskou zemí EU.

"Silnější než letadlová loď
Státní bezpečnostní služba Gruzie (SSSG) ve svém prohlášení uvedla, že mladí aktivisté a "poměrně početná skupina osob gruzínského původu", kteří nyní bojují na Ukrajině, jsou v současné době "cvičeni/přeškolováni v okolí polsko-ukrajinské státní hranice v rámci programu realizovaného agenty CANVAS, kteří údajně usilují o svržení vlády v rámci krvavého státního převratu, jenž se má údajně odehrát koncem října nebo začátkem listopadu". Podle gruzínských úřadů mělo spiknutí zahrnovat vytvoření "stanového městečka" v hlavním městě, "vztyčení barikád na centrálních třídách a v blízkosti strategických objektů Gruzie", obsazení a obsazení vládních budov, "jakož i další nezákonné akce obsahující prvky závažné provokace".

Ze zahraničí financovaní agenti jsou obviněni z přípravy šokujícího bombového útoku pod "falešnou vlajkou" s cílem svrhnout zvolenou vládu, přičemž jako předloha je konkrétně uváděn "revoluční scénář" kyjevského Majdanu z února 2014.

V rámci operace bude "výbušné zařízení, které organizátoři trestných činů hodlají odpálit, umístěno v předem vybraném stanu na území, kde se budou konat shromáždění organizovaná Giorgim Lortkipanidzem a Micheilem Baturinem, konkrétně v takzvaném "stanovém městečku"," uvádí se v prohlášení. "Podle jejich zločinného plánu měli výše jmenovaní způsobit oběti na životech mezi pokojným obyvatelstvem účastnícím se protestů a zástupci orgánů činných v trestním řízení," pokračovala SSSG.

Z hlediska operativců změny režimu by krvavá provokace byla užitečná: "v případě teroristického činu destruktivní síly doufají, že dojde k nevybíravé střelbě mezi strážci zákona a protestujícími, což vytvoří pevnou půdu pro další občanskou konfrontaci."

"Rádi bychom informovali veřejnost, že to není poprvé, kdy jsou zmíněné provokace organizátory plánovány proti Gruzii, ačkoli, v minulosti jim bylo zabráněno díky účinné a preventivní reakci strážců zákona," dodali úředníci.

Upozornili však, že vzhledem k "výzvám současné složité geopolitické situace představuje současný plán na rozdíl od předchozích případů mnohem vyšší rizikový faktor, který ohrožuje bezpečnost státu, jakož i život, pohodu a zdraví řadových občanů Gruzie".

V prohlášení SSSG se uvádí, že ""CANVAS" byl "používán pro účely výcviku skupiny mládeže, která se má podílet na revolučním scénáři". Jak bezpečnostní služba poznamenává, "jádro" tvoří zbytky "organizace "Otpor", skupiny, která se "aktivně účastnila revolučních procesů rozvíjejících se v Srbsku".

Nyní jsou tito operativci "pravidelně využíváni k výcviku mladých lidí v různých zemích a jejich zapojení do destruktivních procesů", tvrdí se v prohlášení.

CANVAS: globální specialisté na změnu režimu
O pověsti povstalců CANVAS se nepochybuje. Kamkoli se organizace vydá, nevyhnutelně následují barevné revoluce a "mírové" pokusy o podkopání, ne-li svržení vlád. Centrum se vyvinulo z Otporu!, vzpurného mládežnického hnutí v Jugoslávii, které se koncem 90. let snažilo svrhnout Slobodana Miloševiče. Prostřednictvím kombinace občanské neposlušnosti, nenásilného odporu, rockových koncertů, pouličního humoru a graffiti mobilizovali veřejnost k odporu proti prezidentovi a zákeřně prosazovali neoliberální budoucnost Srbska.

Na každém kroku Otporu! pomáhala Národní nadace pro demokracii (National Endowment for Democracy, NED), americká vládní agentura pro změnu režimu, která zjevně dělá to, co kdysi tajně dělala CIA. Kromě toho, že Otpor! dostal obrovské množství peněz, byl vyškolen, aby podkopával vládní autoritu pomocí rozvratných prostředků, a za washingtonské peníze používal "širokou škálu sofistikovaných technik pro styk s veřejností, včetně průzkumů veřejného mínění, letákových akcí a placené reklamy". Její sdělení vycházela z průzkumů veřejného mínění financovaných americkými bankami.

Jakmile byl Miloševič v říjnu 2000 odstraněn, založili vůdci Otporu organizaci CANVAS a začali svůj revoluční model vyvážet i jinam, včetně Gruzie v roce 2003. Tam vytvořili organizaci Kmara, která si do značné míry vypůjčila značku a sdělení Otporu a získala značné finanční prostředky od NED. Tato skupina se podílela na pádu dlouholetého gruzínského vůdce Eduarda Ševardnadzeho po volbách v listopadu 2003. Na svůj vzor změny režimu navázala v takzvané oranžové revoluci, kterou následující rok vyvolala na Ukrajině. V čele této operace stála Pora - další mládežnická skupina podporovaná Spojenými státy, která napodobovala Otpor a jejímž cílem bylo nastolit vládu spojenou se Západem.

Ačkoli média pravidelně fetišizovala činnost CANVAS, která předznamenala éru údajně nenásilného odporu po celém světě, barevné revoluce obvykle uspějí díky mnohem seizmičtějším faktorům, které jsou často neviditelné a nepřiznané. Například Miloševičovo svržení následovalo po desetiletí ničivých zástupných válek v bývalé Jugoslávii financovaných Spojenými státy, během nichž byla srbská ekonomika rozvrácena západními sankcemi.
 

Průměrný počet slepic: 4.9 (45 hlasů)

Díky Vidlákovi i Inzovi za výborný článek.

Skoro to vypadá,  že tzv.  neziskové   a nevládní organizace  jsou zdrojem a spouštěčem  těch největších  problémů  našeho současného světa.  A také  zdrojem ( zlatým dolem )  neuvěřitelného bohatstvím  pro hrstku oligarchů (?zločinců).   Inza zde hovoří o spouštěčích barevných revolucí, Vítek na odkazu níže velmi přehledně  a srozumitelně odkrývá  pozadí neziskovek  v souvislosti  s plán-demií  covid. 

Že v zemích jako je např.  USA ( semeniště neziskovek ),  Kanada, Německo, atd. atd.  a samozřejmě ČR  mají  neziskovky  zcela  volnou ruku, to je jasné -   "vlády" těchto zemí  táhnou  s neziskovkami  za jeden provaz. Ale  může mi prosím někdo vysvětlit,

jak je možné že  v zemích, kde jsou u vlády alespoň trochu normální  lidi  ( Maďarsko )  nejsou tyto podezřelé  "neziskovky"  a "nevládní organizace"  zakázané ?  ( a členové těchto band postaveni před soud a přísně potrestáni )

 

 

Odkazy na povídání o podivných "náhodách" ,  podezřelých  propojeních, obrovské koncentraci moci a  o  toku gigantického množství peněz v souvislosti s covid : 

https://www.svobodny-vysilac.cz/2023-10-04-4-4-pruvodce-pandemickou-galaxii-jak-globaliste-pripravili-covid-19-bill-gates-gavi-cepi-a-who-%f0%9f%a6%a0/

https://www.svobodny-vysilac.cz/2023-10-02-3-4-pruvodce-pandemickou-galaxii-jak-globaliste-pripravili-covid-19-klaus-schwab-a-svetova-banka-%f0%9f%a7%ac/

https://www.svobodny-vysilac.cz/2023-09-20-2-4-pruvodce-pandemickou-galaxii-jak-globaliste-pripravili-covid-19-poradci-cviceni-a-rockefeller/

https://www.svobodny-vysilac.cz/2023-09-18-1-4-pruvodce-pandemickou-galaxii-jak-globaliste-pripravili-covid-19-investuj-malo-vydelej-balik/

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)

To by mě taky zajímalo, všichni vědí o zhoubě neziskovek, ale nikdo je nezakáže a nepřestává financovat. Jen u nás jich jsou desítky, ne-li stovky. Zřejmě i v tom Maďarsku jich je tolik, že pokud by je chtěli zrušit, nezůstalo by jen u protestů - přišlo by o "práci" mnoho tisíc lidí (nemakačenků) a přestali by být placení za flákárnu. Já bych byla pro zrušení sakumprásk.

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)

nahnat je na nějakou smysluplnou práci. Doly, stavebnictví, zemědělství

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Ty neziskovky jste Májo hodně podhodnotila, to se budete divit :

"....v roce 2019 se jejich počet zvýšil na 150 162. "

I kdyby jen desetina z nich byly ty "správně politické",  vychází to přes deset tisíc.  V Maďarsku zakázali (pokoušeli se) především ty placené ze zahraničí.  V Rusku zahraniční rovnou vyhnali. Vypadá to však, že se jich všichni bojí (jen u nás je vítáme). 

Kolik neziskových organizací je v ČR?
 

Nestátních neziskových organizací v dubnu 2017 bylo v České republice registrováno celkem 129 947. Celkový počet všech neziskových institucí dosáhl v České republice v roce 2018 čísla 141 814, v roce 2019 se jejich počet zvýšil na 150 162.
 

Kolik nás stojí neziskové organizace?
V roce 2016 hospodařily neziskové organizace s částkou 58,4 miliardy korun, z toho největší podíl 19,4 miliardy získaly z veřejných zdrojů

 

Počet zaměstnanců neziskových organizací v roce 2018 v přepočtu na celé úvazky (full-time equivalent, FTE) byl 117 tisíc, což je o 10,0 % více než v roce 2017 (počet fyzických osob byl vyšší). Podíl na celkové zaměstnanosti v roce 2018 byl 2,2 %. 
 

 

Data jsou z  různých časových období, aktuální se mi najít nepodařilo....

Hezký zbytek dne

Nevím,  co mi to dělá s písmem, upravit to nejde. Snad je to trochu čitelné. 

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Jo jo - taky jsem četla dlouhatananánský seznam, ale nevěděla jsem kolik :-) (nechtěla jsem moc přehánět, ale podívejme na to...:-))

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

A ostuda pro "kolektivní západ".

Předevčírem Zelenský plameně hovořil, že Ukrajinci nezpronevěřili jedinný dolar pomoci a všechny darované zbraně plní úkoly v obraně Ukrajiny, a hlavně že všechny obvinění z krádeží jsou pouze Putinova lživá propaganda.

A včera mu to Hamás tak pokazí.

Američani, jejich servilní europapaláši, a hlavně naši nadržení svazáci, si nyní vykroutí krky ve snaze koukat jinam, nevidět a vymlčet to. ;o))

 

Průměrný počet slepic: 5 (49 hlasů)

Možná fantazíruji, ale taky by toho Američani a jejich "kolektivní západ"  mohl využít jak elegantně Zelenského a celou bývalou Ukrajinu hodit přes palubu. Na podrazy jsou machři. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)

jestli budou muset vzdát svoji roli světového policajta, Izrael je po Ukrajině a Tchajwanu další klientský stát na řadě, aby ukázal, jak je na samostatnou obranu připraven. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Vytvořili problémy v domovských zemích interventů. Jmenovalo se to Kominterna a revoluční hnutí. Najednou interventi potřebovali svoje vojáky doma :D

Vůbec bych se nedivil, kdyby vyzbrojení HAMAS-u byla tak trochu ruská práce..

Tedy, ne že by to naplánovali či dokonce podporovali, ale určitě se upřeně a okatě dívali jiným směrem, když se z ukrajinského bojiště pašovaly zbraně do celého světa. Konec konců, zbraň dodaná na Ukrajinu a zašmelená do pásma Gazy už není pro Rusko nebezpečná, protože nebude zabíjet ruské vojáky.

A jak se z Ukrajiny dostaly? Všelijak.. Ukrajinci jsou, jako Slované, kreativně nápaditý a přemýšlivý národ.. Věřím, že i v obilí "ZJÉRNOVOJ SĎÉLKY" Dokonce pár lodí se zrním doplulo i do té hladovějící Afriky, takže i tam bude brzy veselo.

Zároveň máme odpověď, kde se vzali ti bohatí Ukrajinci, nebo alespoň jejich podstatná část.

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

Putin před pašováním zbraní z UA varoval už loni. Velké problémy s nimi  jsou nyní i v Mexiku.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

U Aškelonu izraelští vojáci zadrželi teroristy se zbraněmi z Ukrajiny.

V korbě pickupu byly nalezeny ukrajinské protitankové granátomety sovětské výroby s označením jednotky umístěné v ukrajinském městě Mukačevo.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

tomu, že by  síla silně levicových stran a hlavně tech komunistických ve své době plynula z nějakého plánu... prostě měli lidé pořádně dost, toho, jak s nimi elity zametaly, jak je hnaly do válek, bída. války a všeobecná nespravedlnost z těm, kteří tvořili pracující většinu vynesla  levicové myšlenky, Nikdo je nikam nedovezl a  lstivě nerozšiřoval, to jen  kapitalismus si vychoval své hrobaře a socialismus si vychoval ty své, když jeho elita dělala vše.co bylo vytýkáno té kapitalistické. Jak to asi bude dál?

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Domnívám se, že nyní se doopravdy rozzlobí na Ukrajince už i pragmaticky založení Židé, schopní se přenést přes ukrajinská zvěrstva za války.. Na každý pád počítám, že nový předseda Sněmovny reprezentantů bude zvolen hladce a rychle, tak, aby bylo možno co nejdříve začít schvalovat vojenskou pomoc pro Izrael.

Zřejmě Globalistické elity dospěly k názoru, že na Koronavirové REPETE je ještě brzy. Takže tuto zimu snad budeme zdraví jako rybičky, samozřejmě, až na běžná sezónní respirační onemocnění a běžné chřipky..

Průměrný počet slepic: 3.6 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

TO JEN TAK NEVYMYSLÍŠ! DVA CHLAPI SOUTĚŽÍ O MISS UNIVERSE! Prý „miss“ Portugalska a „miss“ Nizozemska. Co pro naše zmagoření a nerozmnožování globalisté na nás ještě vymyslí?

8. října 2023👉 @cz24news

Ve čtvrtek 5. října, byl biologický muž jménem Marina Machete vyhlášen vítězem soutěže krásy Miss Portugalsko.

Korunku Miss Portugalska poprvé získala transgender žena. Osmadvacetiletá letuška Marina Macheteová, která se narodila jako muž, je nyní oficiálně nejkrásnější ženou v zemi. Macheteová po své výhře v portugalské soutěži krásy nastoupí v soutěži Miss Universe mimo jiné i prosti další trangender ženě, Nikky Kolléové, která získala titul nejkrásnější ženy Nizozemska.

Marina Machete je korunována Miss Portugalska.

Macheteová před svým vítězstvím na svých sociálních sítích napsala, že je hrdá na to, že je první trangender ženou, která se uchází o titul Miss Universe Portugalska, píše německý web Bild. „Roky jsem se nemohla zúčastnit a dnes jsem hrdá, že jsem součástí této neuvěřitelné skupiny finalistů,“ svěřila se Macheteová na Instagramu.

Miss Portugalska se v listopadu utká s ostatními nejkrásnějšími ženami z různých zemí o titul Miss Universe v El Salvadoru. Mezi účastnicemi o titul nejkrásnější ženy světa bude i Rikkie Kollévá, dvaadvacetileté trangender žena, která vyhrála soutěž Miss Nizozemska. Letošní ročník Miss Universe se tak zapíše do historie jako vůbec první soutěž tohoto typu s minimálně dvěma trangender účastnicemi, píše web El Espanol.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

koho taková "soutěž" může zajímat ??

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Piráty. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

můžou přibrat i zvířátka, mám doma pěkného kocoura. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokus o vraždu německého opozičního politika nese všechny znaky práce tajných služeb. Němečtí novináři mají radost… Liberální demokracie ukazuje svoji pravou tvář

8. října 2023 👉 @cz24news

NĚMECKO: V německém Ingolstadtu došlo k pokusu o atentát na předsedu opoziční AfD Tino Chrupallu. Dva zatím neznámý muži k němu přistoupili s žádostí o selfie, po krátkém osobním kontaktu se politik zhroutil a začal se u něj rychle rozvíjet tzv anaphylaktický šok (to je život ohrožující stav). Záchranka ho odvezla do blízké nemocnice, kde na JIP bojoval krátce o život. Při ohledání jeho těla došlo ke zjištění, že oni muži mu vpíchli zatím neznámou látku. Policie odvezla politika na zatím neznáme místo a stejnou ochranu poskytla i další člence vedení AfD A. Weidel. Chrupalla se v Bavorsku účastnil kampaně před zemskými volbami, kde se očekává rekordní zisk opoziční AfD. Ta odmítá masovou imigraci, výměnu bílého německého obyvatelstva za muslimské imigranty, válku proti Rusku, LGBT++P šílenství a likvidaci německého průmyslu pomocí eco teroru atd.

To je pochopitelně trnem v oku globální finanční oligarchii, která se snahou o likvidaci bílé Evropy stojí.

Jenže tentokrát se nejedná o útok primitivů z Antify, nebo naverbovaných uprchlíků. Útok pomocí vpichu neznámé látky nese známky útoku tajných služeb. Ne nutně německé BND, klidně to mohla být CIA, nebo MI6, případně jejich poskoci z řad východoevroských tajných služeb. Policie případ vyšetřuje, ale skoro jistě vše skončí do ztracena… případně se najde nějaká smyšlená oběť.

Neúspěch atentátu zklamal některé německé liberálně demokratické novináře. Například Jörg Kachelmann prohlásil, že se Chrupalla raději neměl nikdy narodit. Tak si lib. dem. samozvaný lepšo člověk představuje tu toleranci k jiným názorům a osobám. Muslim, či negr znásilňující a ženy a vraždící náhodné kolemjdoucí na německých ulicích ho dojímá a má pro něj slova pochopení, ale zvolený německý politik si přece zasluhuje zmizet z povrchu zemského. Přesně podle talmudistického pořekadla, „máte problém s člověkem?. Zbavte se člověka a zbavíte se i problému“.

Je to v ČR a na Slovensku lepší? Můžeme se utěšovat tím, že Koudelka ve vedení BIS je neschopný blb, který by ani atentát nedokázal zorganizovat?! Vážně?! Stačí si vzpomenout na vraždu gen. Lučanského na Slovensku a on nás ten smích hned přejde.

Jsme ve válce, ale ne s Rusem, nebo koronavirem. Jsme ve válce s globální hydrou chamtivé a zlé lžidokracie. Ta nám tu válku vyhlásila již před mnoha lety, přijměme konečně tu výzvu Je to válka z jejich strany na život a na smrt. Tak ať vyhrajeme a přežijeme my Češi/Slováci/Maďaři….

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

dobrý, nezaujatý a nestranný článek. Tak nějak si představuji že by měla vypadat žurnalistika.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

válka je strašná ať je kde je, zabíjení Palestinců v Gaze i jinde je stejně hrozné a neodpustitelné jako zabíjení Izraelců, jen na to první jsme si tak nějak zvykli. a Palestinci jsou muslimové a ty my nemusíme ( ani já ne). takže za mně tohle není válka dobra se zlem, ale válka dvou zel z nichž možné to dlouhotrvající od Izraele je přece ještě  o kousek větší a děti umírají na obou stanách. V této souvislosti mne napadlo, Izrael loni vyslovil opakovaně, že by chtěl připojit pásmo Gazy  ke svému území, že by chtěl zkrátka Palestince dostat z Palestiny )plně pryč... co když tohle je cesta? zjevné násilí a smrt, které dnes rozsévají Palestinci  možná v blízké budoucnosti umožní opravdu zničující válku proti nim spojenou s úplným vyhnáním? co když se jen protly zájmy těch, kdo uvažují o naprosté eliminaci Palestinců v Palestině s těmi, kdo by chtěli stát Izrael zahnat do moře? když se ruka k ruce vine,  nějaké dílo se snad podaří.

Zatím bez slepic