Už se nevracej!

Autor

Tak nám náš premiér pustil své vlastní video, ve kterém koupil dvě nutelly. Jednu u nás a jednu v Německu. A zjistil, to, co tady meldujeme už dva roky. Že v Německu jsou potraviny levnější než u nás. Video vzbudilo zaslouženou pozornost a mně se rázem vyjasnila celá řada podezření a otázek. Než se jimi budu zabývat, dovolte mi suše konstatovat, že je lepší mlčet a nechat lidi, ať si o vás myslí, že jste blbec, než promluvit… a zbavit je všech pochybností…

A to se ti Péťo ohromně povedlo. Mohu poprosit všechny ty pětikoaliční trolly, kteří se mi slézají na všech mých publikačních platformách… Fakt se k Fialovi ještě někdo hlásíte? Najde se tady někdo, kdo je ochoten před celý národem (a ideálně bez anonymity) říct, že Petr Fiala je jeho premiér, kterého podporuje a kterého bude příště zase volit? Prosím prosím, ukažte se mi.

Co na to Krkavčí hory? Stále pevně podporujete pětikoaliční vládu v čele s profesorem Nutellou? Všímáte si, že už je úplně jedno, co Fiala udělá? Všechno se obrací proti němu. Začínám mít pocit, že i kdyby podal demisi, tak o něm lidi řeknou, že je jelito.

Stejně tak bych moc rád znal těch šestašedesát borců, co se nechali dobrovolně předurčit pro službu v armádě, když Černochová zavelí. Zdechovský, ty mlč… O tobě víme a protože tě známe z mnoha a mnoha videí, tak jsme schopni pochopit tvoje myšlenkové pochody… no, spíš pochody, než myšlenkové. Ale gratuluji Ostravákům… mezi milionem obyvatel Moravskoslezského kraje se našel jen jeden jediný blbec… Vyhráli jste, příští premiér by měl být od vás. V sobotu se tam k vám do razovitého regionu poprvé chystám na akci Ivana Smetany a jeho KTV Life, tož se vás zeptám přímo z pódia, koho od vás mám začít podporovat.

Ideálně bych prosil, aby měl alespoň dva metry, sto padesát kilo svalů od nošení hajcmanů a pěsti jako kovářská kladiva. Na IQ se ptát nebudu, když se podívám na našeho premiéra a prezidenta, tak to rozhodně horší nebude. Podívejte se, jak se náš Řehka hrbil na fotkách před Zalužným a jak byl Miloš Zastrčil pěkně maličký vedle toho obrovského Ukrajince, co jim tam v Kyjevě dělá šéfa parlamentu, či co. Budoucnost patří pořádným chlapům… nemluvě o tom, že havíř nebo tavič nebude mít potřebu podlejzat navoněným panákům v EU. Navíc si bude pamatovat, že vám teď odstavili vysoké pece a chystají vyvlastňování pozemků okolo Mošnova, protože tam má být henten logistický uzel NATO a tím na celý kraj namalovali terč. Někde v Rusku už mají určitě zaměřenou jednu atomovku přesně tam.

Nebo tam máte nějakou statečnou robu?

Chápete to? Na Ukrajině je válka, kterou ze všech vládních sil a ze všech našich peněz podporujeme a projevuje se to odstavením výroby železa… Děláme co je třeba, viď Péťo. Já vím… vláda nestanovuje ceny u nutelly a taky nepočítá, jestli se vyplatí provozovat hutě. Vláda dělá něco jiného… je jí to všechno u prdele.

Průmyslová výroba se dál propadá a propad se zrychluje… a Péťa přišel na dva roky starý poznatek… svojí vlastní drahotu. Až ho povedou ke zdi, tak se bude přiblble usmívat a myslet si, že se jde fotit. Je dva roky pozadu. Zjistil, že v Německu je levněji a že tam mají větší balení. Gratuluji. Teď si představte to video, ve kterém zjistí, že v Polsku je ještě levněji.

Péťo! Všude kolem je levněji. U nás máme všechno nejdražší… hlavně energii teda… Už teď je nejdražší na světě v přepočtu na paritu kupní síly. Od ledna má zase zdražit a nikdo ti nevěří, že to bude jen o pár procent.

Nemá teď být nějaká odborářská demonstrace? Asi začnu vymetat všechny akce…

Konečně jsem také pochopil tu hodnotovou politiku. To znamená, že jste vydlabaní jako troky, nemáte žádný ánung o mezinárodní situaci, dějiny pro vás začaly dnem vašeho zvolení, vůbec netušíte, jak složitá je výroba čipů (viď Markétko), řešíte závětrné elektrárny (viď Hýkelo), chystáte se na atomovou válku s Rusem (viď Janičko) dojebete zdravotnictví (viď Leopardíku), za priority máte všechno jiné, jen ne vlastní zemi (viď Péťo), zradíte všechny zastávané hodnoty (viď Mariane), rozložíte školství (já ani nevím, jak se ten blbec jmenuje) a modlíte se nad zemědělstvím… raději ani nebudu jmenovat, kriminalizujete lidi, ohýbáte paragrafy (viď PreVítku), chcete zrušit právo veta a vrátit majetek Lichtenštejnům (viď Pávku)… a národ máte úplně u zádele.

Aneb… jak jsme přestali být lidmi a stali jsme se sprostým materiálemv rukou liberální demokracie.

Jako prevenci před infarktem jsem raději zapomněl, že na financích máme elektrikáře a máme minimálně dva ministry typu stealh. Například vůbec nevím, kam zmizela Langšádlová a uniká mi, jestli ještě existuje ministerstvo pro evropské záležitosti a kdo tomu cirkusu šéfuje.

A ty, Péťo, ty se z té Afriky raději nevracej. Vezmi si příklad z Jana Lucemburského. Národ byl také nejraději, když byl někde u Kresčaku. Vždycky když přijel domů, začaly berně a královské rabování. Zůstaň v Etiopii… jeď se podívat na místní folklór. Určitě tam někde ještě mají lidožrouty, to bys neměl zmeškat.

Navíc Péťovi zrušili návštěvu v Nigérii tím nejhorším možným způsobem. Prý mu nemohou zajistit odpovídající přijetí. Diplomaticky řečeno: Nejsme kvůli němu ochotni poslat na letiště ani jednoročního stážistu ministerstva zahraničí. Těžko si představit horší faux pax.

Jsou nejhorší vláda v našich dějinách a budou mít také ten nejhorší konec.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (466 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ono to není tak moc přehnané. To je hodně blbá sranda Vidláku! JDE Z NÍ STRACH. Jako když namaluješ čerta na zeď a on z té zdi vystoupí. 

Napadl mě důvod, proč Blyštivý Signalista pustil do světa to video. Zítra provede sebekritiku a...

Ne, neodstoupí, ale řekne, že se to bude muset dělat jinak. V domnění, že mu ta změna kurzu pomůže. On nemůže odstoupit, nemá to dovoleno  ani od KoZa, ani od USA.  Pane, ty to vidíš!!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (138 hlasů)
Trvalý odkaz

Petr Fiala je můj NEJHORŠÍ PREMIÉR a příště ho volit ZASE NEBUDU!

Průměrný počet slepic: 4.8 (118 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera jsem tady psal o "spravedlivé matematice" jak ve Spojených státech připravuje děti do života. Dnes večer jsem si vzpomněl, že někdy za kovidu mi přistál v počítači mail, který byl pouhým přepisem jedné hodiny distanční výuky, která tehdy zachraňovala naše perfektní školství. Nevím, možná jste ho taky četli. Pokud ne, tak jej tady předkládám. Podařilo se mi ho vyhrabat mezi starými maily... :-)
 
JAK PROBÍHALA DISTANČNÍ VÝUKA V PRVNÍ TŘÍDĚ
Autor: Anonymní tatínek aneb realita zavřených škol.
Čas 8:00
Výuka začíná. Ve složení paní učitelka, Anežka, Tomík, Kuba, Tung, Vojta, Klárka, Lui, Péťa a můj synátor Mareček. V plánu je čeština, matematika a prvouka.
Paní učitelka: Dobré ráno děti, začínáme, jste šikovní a všichni připojeni.
Na obrazovce je deset oken a všechny děti v pozoru a natěšené.
Paní učitelka: Otevřeme si sešit Živá abeceda, strana 30.
Anežka: Já vás neslyším, paní učitelko.
Paní učitelka: Slyšíš mě?
Anežka: Mami, mně to nefunguje.
Do obrazu přiběhne matka, zapne hlas a mikrofon.
Anežka: Jo už to jde, ahoj Kubajs, ahoj Tomíku.
Všechny děti začnou řvát Ahoj Anežko!
Paní učitelka: Tak se zklidníme děti a jdeme se učit.
Paní učitelka: Vojto, kde jsi? Nevidím tě.
Vojta se odpojil.
Paní učitelka: Vojto, Vojtíšku, kde jsi, asi sis to omylem vypnul !
Vojto, zavolej maminku, ať ti pomůže.
Vojta se objevil.
Vojta se zase vypnul.
Čas 8:09
Paní učitelka: Děti buďte v klidu, počkáme na Vojtíška. Vojta se opět připojil. Sláva.
Paní učitelka: Tak třeba Tung, přečti nám to nahoře na stránce. Paní učitelka: Tungu, slyšíme se? Tung: Ano.
Paní učitelka: Tak prosím začni číst. (v sešitě je napsáno MÁ a MA).
Tung: Lá....
Paní učitelka: Ne, Tungu, je tam napsáno něco jiného. Tung: Pá...
Paní učitelka: Správně, Má... a dál?

Tung: Na!
Paní učitelka: Výborně a dohromady to je? 
Tung: Pána.
Paní učitelka. Ano, je to máma. Jdeme dál. Teď Kuba.
Kuba: E...la, Ela paní učitelko.
Paní učitelka: Výborný!
Čas 8:16
Paní učitelka: Tak třeba Péťa. Péťo zapni si prosím mikrofon.
Paní učitelka: Péťo vypni si prosím mikrofon, strašně to píská. Bude číst Mareček.
Mareček: My máme doma ještěrku.
Paní učitelka: To je hezké, ale teď budeš číst, ano?
Mareček: Počkejte, já vám ji ukážu.
Děti sborově, ukaž nám ji prosím.
Paní učitelka: Ne, děti klid. Teď se učíme, hrát si budete potom.
Mareček: SA....MA, SAMA.
Paní učitelka: Výborně.
Čas 8:22
Paní učitelka: Tomíku, čti prosím další řádek.
K Tomíkovi přišla do obrazu mladší sestřička a něco mu říká.
Tomík: Nech mě bejt, já se učím, jsi blbá! Mamííííí, ať odejde.
Rychle zakročí maminka a odvleče malou cácorku.
Paní učitelka: Tak Tomíku, soustřeď se a čti.
Tomík se odpojil.
Paní učitelka: Tome, jsi tu. Tome, haló? Slyšíš nás?
Paní učitelka: Děti, dnes nám to moc nejde. Představovala jsem si to jinak.
Klárko, nespíš tam?
Klárka: Ne, hraju si s panenkou.
Paní učitelka: Tak si nehraj a čti další slovo.
Klárka: Paní učitelko, můžu na záchod? Moc se mi chce.
Paní učitelka: Tak běž.
Péťa: Já chci taky.
Anežka: Já taky.
Mareček: Já taky potřebuji.
Paní učitelka: Děti dobře, kdo chce na záchod, tak můžete, ale honem
Odešli všichni až na Vojtu a Tunga.
Paní učitelka: Jsme tu skoro všichni. Paráda. Pokračujeme. Klárko jsi tu?
Klárka se už ze záchodu nevrátila. Paní učitelka: Bože, za co mě trestáš!
Čas 8:35
Paní učitelka: Otevřeme si sešit matematika str. 23.
Paní učitelka: Děti, kolik vidíte kočiček?
Mareček: Tři.
Anežka: Tři.
Vojta: Dvě.
Lui: Já mám jinou stránku.
Tung: Pála.
Paní učitelka: Správně, jsou tam čtyři kočičky, jste všichni moc šikovní.
Tung se odpojil.
K Anežce do obrazu přiběhl velký pes.
Mareček: Jééé, tati to je krásný pes.
Všechny děti: Ten je krásný, já ho chci domů. Já si ho chci pohladit.
Anežka: To je můj Bertík.
Paní učitelka: Máš moc pěkného pejska, ale teď se učíme matematiku.
Prosím, pošli ho pryč.
Paní učitelka: Pět mínus dva?
Skoro všechny děti: Tři!
Paní učitelka: Kubo, co říkáš? Já tě neslyším, zapni si mikrofon.
Kuba se odpojil.
Čas 8:48
Paní učitelka: Tak děti, dnes jsme se krásně naučili číst a počítat.
Prvouku jsme bohužel nestihli. Ale to s vámi udělají rodiče. A radši ať s vámi projedou i češtinu a matematiku. Vše jim pošlu na Bakaláře. Ahoj, děti mám vás všechny moc ráda, jste velcí šikulové!
Konec výuky, děti se odpojují.
Paní učitelka: Ty vole, mě z toho jebne, jdu si dát panáka!
Já: Ještě jste zapnutá.
Paní učitelka: Ježišmarjá, pardon, já se omlouvám.
Vypnuto.
Mareček: Tati, paní učitelka si jde hrát s panáčkem?
Já: To se jí ani nedivím.

Průměrný počet slepic: 4.9 (180 hlasů)
Trvalý odkaz

To by byl skvělý nápad na titulku - Fialskyj na kafíčku a na své poslední exkurzi u etiopských lidožroutů...

Průměrný počet slepic: 4.9 (61 hlas)
Trvalý odkaz

Myslím, že je natolik nechutný, že by nám ho vrátili živého.

Průměrný počet slepic: 4.7 (85 hlasů)
Trvalý odkaz

Zírám v němém úžasu! Tak tohle bychom do Lábuse nikdy neřekli! To je všech zmetků futrál!

Ukázka vymývání mozků dětem, hnus.... nevím, jestli se smát nebo blít nad charakterem jednoho z našich známých komediantů.

Poslechněte si „pohádku“, ať víte, co zde žije mezi námi.

Demontáž naší vlasti musí začít u dětí. Za peníze se k tomu propůjčí i herci, o kterých by si to člověk asi ani nemyslel.

To je vůl. Jak kdysi řekl Yves Montand - my herci jsme jako buben, podle toho, kdo do něj mlátí, takový zvuk se z nás ozývá.

Zaprodanec. Co si od toho sliboval…?

S Holubovou a Novotným se chyťte za ruce, primitivové!    https://www.youtube.com/watch?v=v_tBeEMP9Bg

Průměrný počet slepic: 4.7 (51 hlas)
Trvalý odkaz

Geld, was sonst!

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslel jsem si, že ze zbraní pro záložáky už dávno nezbylo ve skladech nic.

Že možné i nemožné už naši ministři obrany všechno převedli na soukromé zbrojníky a ti všechno prodali kamkoliv a komukoliv.

Ukázkou byl ten soukromý sklad ve Vrběticích, kde se prodávalo každému, koho přivedli kluci a holky, co spolu mluví.

Tanky rozřezali za miliardy. Těžké zbraně odjely do světa.

Co vlastně bude ten Posseltdreck nabízet? Vždyť ten zbrojní průmysl nestíhá výrobu ani pro AČR!

Na zbraně a výzbroj se čeká celé roky.

Po návštěvě Indonésie a nyní Afriky mám podezření, že skupuje staré dobré zbraně Československa, které je do třetích zemí dodávalo.

A kampak ty vykoupené relikvie poputují? 

No přece na východní frontu!

Zvony tavit jako za protektorátu nebudeme. Ale proč neposlat další vlak  pro vítězství našich zbraní?

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale gratuluji Ostravákům… mezi milionem obyvatel Moravskoslezského kraje se našel jen jeden jediný blbec… Jo a to byla nejspíš ještě náká piča z Prahy

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

.. se píše PYČA..

Oblíbená ostravská anekdota:

"Dědečku, maminka mi říkala, že vy Ostraváci prý máte chudou slovní zásobu a jste prý hrozně sprostí!"

Dědeček láskyplně pohladí vnučku po hlavičce a s úsměvem odpoví: "Ale Pyču!"

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)

Přečetl jsem si ten tvůj fór a nahlas jsem zasmál. Žena chtěla vědět, čemu že se směju. Tak jsem to přetl nahlas. Útrpně se na mě podívala a prohlásila: "Proboha, čemu ty jseš ochotnej se smát ... Jde to s tebou z kopce!" :-)
Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

To je podle věku, když jsi mlady a stoji ti, tak tvrde , no a když už si v mojem věku, tak se to píše měkce ... Bydlím v Ostravě!!! pičo :-) PS: Větva chodi do hospody pod mym barakem ...

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

In reply to by Blc

Trvalý odkaz

Nebo si v šatně prozpěvoval Karel Hála - Na Císařské louce stojí a mně doma ne...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

dost příhodné reakce, z mého pohledu nepřekvapující.

Nechce se mi hledat v "dávné minulosti", ale s ohledem na úvodní článek a příklad z covidového školství by nebylo k zahození připomenout jen tak na okraj zesměšňované video  s Miloušem Jakešem a možná ještě víc připomenout vystoupení bývalého předlistopadového městského tajemníka KSČ a člena ÚV KSČ Miroslava Štěpána, za což jej vypískali dělníci z "připravené demonstrace" a který byl následně odsouzen k nepodmíněnému trestu.

Určitě tu připomínku někdo odsoudí, určitě budu bit i na těchto stránkách, ale...

... má to někdo nahrané, může to připomenout podobně jako Lábusovu pohádku? Nejde o souhlas se Štěpánem, nebo s Jakešem, jde o srovnání se současným vystupováním mocných a jejich obhajobou podobným množstvím "také občanů" jako v době, když si mnozí, i tito občané ještě nebyli jisti zásadní změnou, včetně PePa.

Přeji hezký slunečný den.

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)

Dá se dohledat - "Štěpán k ČKD" na YT.... (památná věta - Budete otroky ve vlastní zemi)

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

Štěpán k dělníkům ČKD žádné památné proroctví nepronesl.

Jakeš na Červeném Hrádku - napoprvé mi "kůl v plotě" uniklo, nicméně láteřil oprávněně na malou podporu zdola od řadových členů.
Když někomu upíráte právo spolurozhodovat, tak tomu ani jinak nemůže být - to ale v Kotlince jen málokdo nepochopí :-)

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

 

 https://www.lidovky.cz/domov/video-slavny-jakesuv-projev-na-cervenem-hradku-prehrajte-si-jej-cely.A200715_153300_ln_domov_rkj
 

a  třeba se Vám bude líbit tenhle stream (asi 40 min.) jako reakce na to, že MPA nazvala AB Jakešem :   https://www.youtube.com/watch?v=VK9iOGBf4M0  

Krásný den vám všem :-) 
 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Tahle vláda nemá dno a ukázalo se to v Africe, která odmítla přijmout nejmocnějšího člověka v ČR! Nyní námi pohrdají již i Afričani, kterým se za jejich globální vyžírku vysmíváme a pohrdáme jimi. Je úplně jedno, co si Nigérijci vymysleli za důvod, zda korán či nicotnost. Tohle je trapas hodný katarského prince! Je to banda fušerů, před kterými si odplivnou i Sanové z buše. Předseda vlády ČR jim nestojí ani za to, aby mu vyrolovali u letadla tepich.

A ty srovnávací nákupy? Jen to potvrdilo, jak je Fiala odtržen od reality. Ale nemyslete si, to nebylo zveřejněno pouze kvůli tomu, že to dá vláda do pořádku, ale licoměrností způsobenou pádem volebních preferencí. Víte, co v takových chvílích dělají opice? Vybírají si navzájem z kožichů blechy, aby si tyto druhy k sobě naklonily v přízeň. A přesně tohle byly ty nákupy!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Máte recht, to je trefné!

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak dlouho nám Fialenko a jeho pětidemolice slibovali mezinárodní izolaci Ruska.

A konečně nyní máme možnost tu mezinárodní izolaci poznat.

Jen drobný detail. Nevidíme to u ruských papalášů, ale u těch našich velkohubých papalášů. ;o))

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

budou bezpředmětné pokud se podaří WHO schválit toto zvěrstvo. Na něj bychom se měli zaměřit, ne na Nutelu.

https://aeronet.news/video-pravidla-pro-nove-pandemie-jsou-jiz-prichystana-a-pandemicka-smlouva-mezi-193-zememi-sveta-a-who-bude-podepsana-v-kvetnu-2024-konec-valky-na-ukrajine-a-potreba-globalistu/

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

Tu a tam jsem od něj něco četl, ale nikdy se nic z jeho "věštění" nesplnilo. A pozor - nebudu o tom už nadále diskutovat, šetřte síly!

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Zelenskij je ve válce - se svými generály

Zálužný je v patové situaci, Ukrajina se dostává do situace Německa za první světové války, kdy prohrálo kvůli nedostatku zásob.
Stephen Bryen 7. listopadu 2023

Ukrajinský prezident Volodymir Zelenskyj je ve válce - se svými generály. Napomenul šéfa ukrajinských ozbrojených složek Valerije Zálužného, který minulý týden pro týdeník Economist uvedl, že "stejně jako Německo v první světové válce jsme se dostali do patové situace. K žádnému hlubokému a k ráznému průlomu s největší pravděpodobností nedojde".
O střetu mezi Zelenským a jeho generály psal dokonce i deník New York Times, který je hlásnou troubou ukrajinské administrativy.
Zelenskij trval na tom, že Ukrajina válku proti Rusku vyhraje a Rusy ze země vyžene. Kyjevská masivní, nyní neúspěšná ofenziva, soustředěná převážně v oblasti Záporoží, ztroskotala na těžkých ztrátách na ukrajinské straně. Obnovená bitva o Bachmut, kterou Zelenskij zahájil přes námitky svých generálů, rovněž neuspěla a stála mnoho životů a mnoho techniky.

Zelenskij mezitím trval na obraně Avdijivky, malého města, jemuž dominuje obrovská koksovna. Koks se používá pro vysoké pece při výrobě oceli. Ukrajinci ve městě a jeho okolí neustále ztrácejí pozice. Ukrajinci museli převést jednu ze svých nejlepších brigád, 54. mechanizovanou, do Kupjanska a nahradit ji mnohem méně schopnou a vycvičenou teritoriální brigádou, která je pověřena udržením Avdijivky.
Kupjansk je kritickým strategickým železničním uzlem. Jeho ztráta by Ukrajině způsobila velké potíže při přepravě zásob pro její jednotky v okolí Charkova, druhého největšího města v zemi. To naznačuje, že se velká bitva může brzy soustředit na Charkov.
Zalužného obraz první světové války a jeho důraz na to, že šlo o patovou situaci, v níž obě strany vykopaly hluboké zákopy a navzájem se zasypaly dělostřelectvem, je polovičním obrazem toho, co se v této válce stalo. Druhá polovina příběhu je, že Německo válku prohrálo, protože nebylo schopno udržet boje a nemělo dostatek vojenských zásob a dokonce ani potravin pro své vojáky.

Zelenského problém spočívá v tom, že nemůže získat zahraniční podporu pro Ukrajinu tím, že bude propagovat patovou situaci. Problémy Zelenskému způsobila i Zalužného prohlášení, která obsahovala nerealistické požadavky na zbraně a techniku - některé z nich prostě neexistují. Prezident samozřejmě chtěl více zásob a letadel, ale nadále tvrdil, že s těmito dodávkami bude Ukrajina schopna vytlačit Rusko z Ukrajiny.
Dobrým příkladem je letectvo. Ukrajina chce 100 až 150 letounů F-16. Reálně je nemá kam umístit a má málo kvalifikovaných pilotů, kteří by s nimi létali, i kdyby byly k dispozici. Začátkem listopadu byly na Ukrajinu dovezeny dva rozebrané letouny F-16. Nyní je na Ukrajině pět letounů F-16, ale je třeba je dát dohromady.
Dvě hrstky F-16, které budou brzy převezeny na Ukrajinu, pravděpodobně nic nezmění.  Za prvé jde o staré modely F-16, které nebude snadné udržovat a které se nemohou rovnat špičkovým ruským letounům. A co hůř, při jakémkoli ofenzivním použití musí být převedené F-16 schopny operovat v hustém prostředí ruské protivzdušné obrany na bojišti. Rusko nedávno posílilo své taktické nasazené jednotky novými mobilními systémy protivzdušné obrany. Vyhlídky starých evropských letounů F-16 na úspěšnou konkurenci nejsou dobré.

(Vezměte na vědomí: USA si musí dát pozor na využívání žoldnéřských pilotů nebo chabě maskovaných Evropanů, kteří létají s tryskáči na Ukrajině. Tento trik by se jim mohl vymstít.)

Zelenskij se také snaží přimět americký Kongres, aby Ukrajině poskytl další miliardy na podporu, včetně peněz na platy státních zaměstnanců a vojáků, včetně peněz na důchody. Jen tento roční účet činí 16,3 miliardy dolarů.
Celková žádost pro Ukrajinu činí neuvěřitelných 61,4 miliardy dolarů, z čehož více než 45 miliard dolarů připadá na vojenské dodávky. Za tuto částku by bylo možné pořídit pět nebo šest letadlových lodí. Ukrajina tyto peníze využije údajně během jednoho roku (ale pravděpodobně s ještě většími žádostmi později v průběhu roku).  Letadlové lodě zůstávají ve flotile 50 let.

Biden měl skvělý nápad spojit populární izraelskou pomoc na válku proti Hamásu s ukrajinskou pomocí, která je méně populární a pravděpodobně nevyvolá značnou kontrolu na Kapitolu.  Zelenskij v tom viděl skvělou příležitost k návštěvě Izraele, aby "projevil solidaritu" a ujistil se, že všichni chápou, že Izrael a Ukrajina jsou spojeny v jednom šiku. Zelenskij se chtěl vyfotografovat s Netanjahuem a s izraelským prezidentem Isaakem Hercogem.

Zelenskij se domníval, že Izrael zapomene na ostrou kritiku Netanjahua a Izraele . V loňském roce Zelenskij prohlásil, že za spojenectví Ruska a Íránu může Izrael. Požadoval od Izraele zbraně, zejména izraelský "Iron Dome" - což je izraelský mobilní systém protivzdušné obrany pro každé počasí.
Izrael byl proti předání své špičkové technologie na Ukrajinu v obavě, že padne do rukou Ruska. Izrael také nechtěl způsobit ještě větší potíže s Ruskem a ztratit jakoukoli páku, kterou by mohl mít při jednání s Rusy.
Zdá se, že Zelenského návštěva, pravděpodobně zinscenovaná ministerstvem zahraničí a Bílým domem, nebyla s izraelskou stranou schválena. Washington, jak už to tak bývá, si myslí, že když řekne "skoč", odpověď bude vždy znít: "Jak vysoko?". Netanjahu prohlásil, že na návštěvu ještě nepřišel čas.

Washington znovu vyvinul úsilí a zkroutil izraelské vládě ruku. Zdá se však, že návštěva byla zmařena, když zpráva o této iniciativě unikla do izraelské televize. Z izraelského pohledu není vázání pomoci Izraeli na pomoc Ukrajině dobrý nápad, zvláště když se o tuto záležitost již vede boj v Senátu.
Zdá se, že Zelenskij od toho ustoupil a celou věc svedl na Rusy. Dne 6. listopadu řekl, že je "zřejmé", že válka na Blízkém východě "odvádí pozornost. Myslím, že je to jeden z cílů Ruské federace".
I když se návštěva uskuteční, nebude mít takovou propagandistickou hodnotu, jakou si Washington a Ukrajina přály.

Mírová jednání
V zákulisí probíhá řada snah o uskutečnění jednání mezi Ruskem a Ukrajinou. Zatímco Washington prosazuje další pomoc, zkoumá také možnosti, jak s Ruskem vypracovat nějaký mírový proces.
Zelenskyj se ovšem staví proti rozhovorům s Ruskem. "Nemám s Rusy žádné vztahy. A oni můj postoj znají. To je postoj mé země, to je postoj našeho lidu. Nechceme vést žádný dialog s teroristy, nejsem připraven mluvit s teroristy, protože jejich slovo je nic, nic. Teroristům nemůžeme věřit, protože teroristé se vždycky vrátí."
Klíčovým problémem je ruské vnímání války na Ukrajině a její "speciální vojenské operace". Rusko se domnívá, že ukrajinský boj je bojem mezi NATO a Ruskem. Jednání by tedy nutně muselo zahrnovat nejen Ukrajinu, ale na samostatné koleji také NATO (což v konečném důsledku znamená Washington). Rusové sice jistě chtějí vyřešit územní otázku (a tím i ochranu ruskojazyčného obyvatelstva na Ukrajině), ale zároveň chtějí, aby NATO z Ukrajiny odešlo.

Válka s generály
Zelenskyj pravděpodobně ztratil podporu u svých nejvyšších generálů, ale stačí to k tomu, aby si vynutil změny ve vedení armády?  Na tuto otázku je těžké odpovědět.  Hodně záleží na výsledcích na bojišti.
Za několik týdnů mohou být Avdijivka obsazena Rusy a ukrajinské síly zatlačeny zpět. Změny jinde by mohly mít negativní dopad na ukrajinskou armádu, které zoufale chybí lidské zdroje.  
Druhou částí rovnice je podpora ukrajinských vojenských a vnitřních zpravodajských operací. Hlavní správa rozvědky (GUR MO) je ukrajinská vojenská rozvědka, v jejímž čele stojí generál Kyrylo Budanov. Nevojenská rozvědka je známá jako SSU a je nástupcem ruské KGB. V jejím čele stojí Vasyl Maljuk.
Pokud existuje skutečná hrozba pro Zelenského, může pocházet od Budanova - a případné spojenectví mezi ním a ukrajinskými generály by mohlo Zelenského buď přinutit souhlasit s rozhovory s Ruskem, nebo vést k Zelenského výměně.
Je zřejmé, že současný vývoj událostí je negativní pro Zelenského i pro Ukrajinu. Vojáci v poli to již vědí. Uhne Zelenskij, nebo bude čekat na nevyhnutelné?
-------
Stephen Bryen, který působil jako personální ředitel podvýboru pro Blízký východ při zahraničního výboru amerického Senátu a jako náměstek náměstka ministra obrany. V současné době je vedoucím pracovníkem Centra pro bezpečnostní politiku a Yorktownského institutu.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

...způsob, jak by se náš stát ze, s odpuštěním, sraček, ve kterých se nachází a u jejichž zrodu byl duševně nemocný agent placený cizí mocností před více jak třiceti lety za vydatné pomoci domácí páté kolony, dostal. Protože ale každý následek má svoji příčinu, je dobré si připomenout, že národ onu nekrvavou revoluci tehdy s nadšením většinově podpořil (německé přísloví říká, že když se má osel dobře, jde tancovat na led) a opakovaně svojí volbou ten průser prohlubuje. Jsem přející, většina si to zvolila, tak to má. A teprve mít bude, protože co bylo před třiatřiceti lety zasazeno se teprve bude sklízet! Živí budou závidět mrtvým.

Já mám svědomí čisté - k volbám jsem poctivě chodil, ale žádné ze stran a hnutí, které tu po komunistech vládnou, jsem svůj hlas nedal. Jen při těch posledních jsem byl přesvědčený, že "Bobiš to zvládne". Nevyšlo to. Ani té osobě, jejíž jméno nechci ani vyslovit, jsem na Hrad nepomohl. Bohužel, většina tam chtěla mít bývalého předsedu ZO KSČ se vzorným třídním původem, důstojníka ČSLA, agenta Varšavské smlouvy a generála NATO (to by nevymyslel ani mistr paradoxů Václav Havel).

No, chtěl jsem jen říct, že si neumím představit způsob, jak se z toho marasmu Češi a Česká republika dostanou, a že jsem přesvědčený, že demokratická cesta z něho ven neexistuje.

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (39 hlasů)

...No tak dovedu si představit, kdo tomuto příspěvku dal jednu slepici... Kvůli takovýmto jsme tam, kde jsme.

Průměrný počet slepic: 3.5 (19 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Za to že volil "Bobiše" by neměl dostat ani jednu

Průměrný počet slepic: 2.5 (19 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

...ale každý, kdo období prvních třiceti let 21. století považuje za šťastné, je spokojený a považuje tuto dobu za výraz vítězící ideologie a politiky kolektivního Západu a má před sebou ještě kus života na vlastní kůži pozná, že se zmýlil! Na moje slova dojde, věřte mi. Každý, kdo to čte si na mě jednoho dne vzpomene (bude-li mít čas). Nejsem nihilista, ani pesimista. Jen nejsem malej Jarda a vidím co se u nás, v Evropě i ve světě děje. A současně chápu kam takový vývoj směřuje.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

co odmítli přijmout největšího světového rusobijce. Nigérie dobrá není, tož pomůžeme tedy Keni. Fiala se moudře tváří a na čele mu  snad svatozář září. Zatímco se čelo blyští, moudrá slova z něj jen pryští. Prý, podá zprávu Bruselu, kde mají levnou Nutellu. Co se africké cesty týče, zase je to všechno v píče.

Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)

hlavně za ten poslední rým :-)

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

PANDEMICKÁ SMLOUVA MEZI 193 ZEMĚMI SVĚTA A WHO BUDE PODEPSÁNA V KVĚTNU 2024! WHO dostane do ruky nejděsivější mocenský nástroj, který neměl k dispozici ani Hitler, ani Polpot! Jakmile si lidé uvědomí, co se stalo, bude v podstatě už pozdě!

7. listopadu 2023 👉 @cz24news

Násilná očkování ve všech signatářských státech, autorizace nedobrovolných genových terapií pomocí mRNA, vakcinační pasy, centrálně řízené distribuce vakcín a celé národy redukované na ovce čekající v řadě na experimentální roztok, bez kterého se nedostanou do práce, do školy, do obchodu a těhotné ženy ani do porodnice. Tohle všechno a zdaleka nejen toto by mohlo již příští rok začít platit ve 193 zemích světa.

Světová zdravotnická organizace WHO totiž oznámila, že tzv. Pandemická smlouva s WHO bude podepsána v květnu 2024 a v jejím finálním znění [1] je všechno, před čím varovala alternativní média a zejména Aeronet již od roku 2020. Smlouva ukotvuje totiž Total Control v rukách WHO nad 193 zeměmi světa, takže se nemusíme bát označit tuto moc jako první ustanovenou světovou diktaturu.

Organizace WHO dostane do ruky absolutní kontrolu nad 5. prioritou ve všech 193 signatářských zemích, a to v okamžiku, kdy WHO prohlásí, že vypukla pandemie. To je ten základní spouštěcí mechanismus ve smlouvě. Jakmile WHO prohlásí, že vypukla pandemie, v tom okamžiku na základě této smlouvy přechází na WHO veškerá pandemická opatření ze všech ministerstev zdravotnictví všech 193 zemí světa.

V ten moment bude všechna opatření vyhlašovat centrálně WHO a všechna její doporučení budou podle poslední verze a korekce smlouvy [2] závazná pro všechny signatářské země. WHO bude určovat, jaká opatření se přijmou. Zákazy vycházení, zákaz provozu spalovacích aut kvůli roznášení viru na delší vzdálenosti za pomoci automobilu jako vironosiče s dálkovým dosahem. Chápete?

 

WHO dostane pravomoc vyhlašovat globální lockdowny a třeba i zakázat cestování v autech během pandemií...

 

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Mengele by se asi divil, co se dá dělat za pokusy na lidech a ještě se o to perou ve frontě.

Opravdu se Goebls zastřelil a otrávil celou rodinu?

Pak má ve světě nemálo levobočků!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

to bylo dřív (pandemická smlouva) a starý kocour tu výše psal, že tam píšou jen bludy. Tak jak to vlastně je :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

I slepé kuře někdy najde zrno.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

No tak co asi... Nejspíš to vypadá, že na cz24news o tom psali taky. A možná i na pravdivě.eu... Každý posvém. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Zelenskij se začal mstít: asistent Zalužného byl zabit v důsledku teroristického útoku

7. listopadu 2023 👉 @cz24news

UKRAJINA: Po zveřejnění šokujícího článku generála Zalužného v americkém časopise „The Economist“ vyšlo najevo, že vrchní velitel Ozbrojených sil Ukrajiny dal „černý bod“ Vladimíru Zelenskému, jako by naznačoval, že pokud se politická situace na Ukrajině nezlepší, armáda převezme moc.

Exploze granátu vzala život ukrajinskému majorovi a vyvolala celonárodní kontroverze

Ukrajinský prezident ze strachu před státním převratem začal metodicky „čistit“ generálovo okolí. Jako první přišel na řadu velitel Sil pro speciální operace generálmajor Viktor Chorenko, jehož ukrajinský „vůdce“ bez ceremonií propustil. Druhým byl Zalužného asistent Gennadij Česťakov, který zahynul při výbuchu ve svém domě. Není pochyb, že jde o úmyslné vyhození do vzduchu blízké osoby hlavního velitele Ozbrojených sil Ukrajiny.

Zelenskij zřejmě vstoupil do aktivní fáze ničení potenciálních rebelových spolupracovníků. Zalužnyj velmi dobře chápe, že má jen jedno východisko – okamžité převzetí moci silou, odstoupení současné ukrajinské vlády a mírová jednání s Ruskem.

Rádi bychom vám připomněli dva momenty:

1. již jsme varovali, že v blízké budoucnosti Zelenskij začne metodicky čistit prostředí Zalužného – a tak se také stalo;

2. 29. září náš vysokopostavený zdroj informoval o připravenosti Zalužného zorganizovat státní převrat a dosadit do čela Ukrajiny bývalého předsedu Nejvyšší rady Dmitrije Razumkova.

Předpovědi se naplňují. Pokud Zalužnyj nezaváhá, tak nás v brzké době čekají na Ukrajině zajímavé události…

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Výsledky vlády diletantů a ideologicky nadržených svazáků s prázdnou makovicí? Radostně kráčíme do prdele!

Zavedli nám tady grýndýly = dotace pro kamarádíčky, emisní povolenky = výpalné uvalené na výrobce. Navíc se troubové radují, že jsme se zbavili závislosti na ruském plynu. Výsledek? Skokové, opakované ale hlavně nekončící zdražování všech energií. Průmyslová výroba v září meziročně klesla o dalších 5% a je to již třetí pokles v řadě.

Fialenko s tou svoji pětikoaliční bandou diletantů v ekonomice nezvládá absolutně nic. Jejich síly a (NE)schopnosti se soustřeďují na boj s vnitřním a vnějším nepřítelem. Po jejich úsměvnému vyhlášení války Rusku a pak Číně, nyní vyhlásili válku Palestincům, potažmo celému arabskému světu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Na výzvu autora se já, libtard, volič pětidemolice a od nedávna člen jedné ze stran koalice Spolu, hlásím k premiérovi Fialovi a budo opět koalici případně mou stranu volit i pokud bude jejím kandidát na premiéra, neboť zatím neexistuje žádná smysluplná, demokratická, konzervativní a soudržnost společnosti budujíci, nebo alespoň nedevastující alternativa.

Mé iniciály i kontaktní údaje autor zná z e-mailu, na jehož základě mi zřídil účet na komentování tohoto blogu.

Ale má-li vwřejnist pro autor nějaký význam tak jsem František Kolínský, Pěnčin okr. Liberec, e-mail: nolendur@volny.cz, mobil +420 723 323 721.

Průměrný počet slepic: 2.4 (19 hlasů)

Chvíli jsem přemýšlel, jak na tento Váš příspěvek slušně odpovědět, no a nakonec jsem to vzdal. Slušná odpověď mne nenapadá a sprostý být nechci.

 

Blbost je velký dar, činí člověka šťastným.

Komárek

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Doopravdy je to můj postoj.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Já ODS volil v dávnověku taky. Ale nyní, ti proletáři a bolševici z ODS a celé pětidemolice, co si zprivatizovali a následně zneuctili slova pravda, svoboda a demokracie, ruku bych si raději uhryzal, než jim to hodit.

Protože jen masochista nechce vidět tu ekonomickou a morální spoušť, co ta politická mafie činí.

 

A v tomto názoru očividně nejsem osamocen:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Fiala-lze-Pohrbi-i-ODS-aby-si-udrzel-pozici-Uder-od-byvale-spolustranice-745640

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Můžete to nějak dokázat?

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

tak nebudu daleko od pravdy, když vás označím za masochistu. A přesně pro takové tu naše milá fialová vláda je. 

P.S. koukám Ethanol mě předběhl :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Jednu dobu jsem uváděl v úvodním představeni  "dle některých čtenářů tohoto blogu ovce". Na nějakou dobu budu tedy nově uvádět "dle některých čtenářů tohoto blogu obdařen blbostí", tak vám ušetřím psaní nadávek pisateli s jiným názorem.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Nadávky na sto způsobů si na kdejaké diskusi užije dříve nebo později každý. Nejsi výjimka. ;o)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Prosím, mohl byste napsat o sobě něco víc. Samozřejmě nemám na mysli osobní identifikační údaje. Rád bych znal váš věk, dosažené vzdělání, obor ve kterém pracujete, jste-li členem nějaké politické strany, zda jste ženatý, máte-li děti atp. Co vás motivuje vystupovat na tomto fóru?
Každý máme nějakou motivaci, proč sem psát. Já se tady cítím být tak nějak "mezi svými". Více, méně se všichni tady shodneme na velkém nesouhlasu s vývojem politické scény u nás, vlastně na celém Západě. Fandíme alternativě, doufáme ve změnu podobným směrem, jakým se ubírá Orbán a zřejmě bude ubírat Fico. Ale tohle není zřejmě váš případ. Co vás tedy sem přivádí?
Dík, za případnou odpověď. A jsem ochoten recipročně odpovědět na vaše dotazy, pokud by jste ke mě nějaké měl. :-)
Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)