V příštích volbách...

Autor
Štítky

Krátký apokalyptický úvodník: 

A nepostarám se o něj já, nýbrž Targus. Pro čtenáře, kteří ho neznají, tak Targus je řidič kamionu, co v poslední době křižuje republiku s cisternou na zkapalněný plyn.  Tohle mi včera večer poslal: 

Dnes odpoledne jsem dostal příkaz formou služební SMS. Okamžitě natankovat do plna nádrže na chcanky, neboli adBlue, protože výroba tohoto "nápoje" se, stejně jako v případě hnojiv, kvůli drahé energii zastavila.

Průšvih spočívá v tom, že:

1/ zásoby této Bohu milé eko-tekutiny jsou nula nic, bo na co, když  se to (samo) přiveze...

2/ chcanky není možno nalít do nádrží dieselových aut až na jaře či dokonce v létě, jak je tomu u "hnojiv na list". Drtivá většina chytrých chcanko-aut při absenci této tekutiny skoro nejede, resp. jejich výkon je omezen zhruba na třetinu, což je zejména u naložených nákladních aut dosti problematický stav. Problematický je proto, že snížení výkonu se řeší drastickým omezením provozních otáček, tudíž v podstatě nelze řadit (automatické převodovky, které nelze přepnout do módu pro manuální povely, jako jsou např. novější tahače zn. Volvo, opravdu na vyšší rychlost nepřeřadí).

To nám ten gríndýl začíná fakt hezky...

Vidlákův dodatek... vsadím se, že většinu moudrých hlav u kormidla tohle ani nenapadlo - že když se zastaví výroba močoviny na hnojiva, tak nějak se zastaví i výroba močoviny na adblue. Mě to taky nenapadlo. Až po Targusově upozornění. Takže se možná celý problém nedostatku kamioňáků vyřeší sám od sebe. Nebudou ani provozuschopné kamiony. A živě si představuju ty výpadky dodávek zboží, až začnou pěkně jeden po druhém odpadat. 

 

A teď uzž dnešní text: 

Tak nám včera měla vláda přitvrdit v koronavirových opatřeních. Ještě než měl Vojtěch svojí tiskovku, dostal jsem asi dvacet mailů od "známých firem", kdy všichni svorně už předem poukazovali na to, jak jsem blbej a teď se ukáže že měli pravdu, protože je po volbách a začíná ten koncentrák. Nakonec jsme se od Vojtěcha dozvěděli, že epidemie nejde dobrým směrem a že se zkrátí platnosti testů a zároveň se zkrátí karanténa. Alespoň takhle jsem ten jeho brífing pochopil. Prý bude dál jednat o zastavení proplácení testování... Bude jednat. 

Vojtěch vystoupil v podstatě sám, zbytek vlády se neuráčil vůbec dojít. A já měl problém vůbec dohledat video s Vojtěchovým projevem. Věděl jsem, že vystoupil, ale on line jsem to neviděl. Když jsem pak měl chvíli času, hledal jsem to na titulních stránkách Seznamu i Novinek... a  nic.  Seznam to neměl vůbec a Novinky v rubrice koronavirus a ještě ani ne nahoře. Všechny mnohem víc zajímal Zeman a jeho zdravotní stav. Tolik ke strašnému zpřísnění opatření... jak vidno stále to ještě někteří nepochopili a bojují dávno rozhodnutou bitvu, která to nedotáhne ani do místních zpráv. 

Všímáte si, jak málo někoho zajímají poslední kovidová čísla nakažených? Je jich kolem 1500 denně. Ale už to lidi vlastně ani nesledují.  A když se člověk podívá na stav hospitalizovaných, tak zjistí, že se vlastně skoro neliší od loňských korelací. Ono je to samozřejmě méně, protože loni se čísla zdvojnásobovala mnohem rychleji a 1500 nakažených za den vydrželo jen chvíli, ale nějaký nedouk novinář by mohl klidně začít psát, že když jsme loni měli zhruba 1500 nakažených denně, tak jsme také měli v nemocnicích zhruba 400 lidí a byla by to v podstatě pravda.  

A pamatujete si loňské jaro? Kdy se čísla nakažených dostala s bídou na cca 300 nových případů denně a já psal o tom, že to přestává být sranda? 

Už jsme si na covid v podstatě zvykli.  Jako si vojáci za První světové zvykli na všudypřítomnou smrt. Člověk možná není až tak inteligentní, ale sakra přizpůsobivý. Zvyknout se dá i na šibenici. Tisíc pět set případů denně a nikoho to už nezajímá. Kromě pár zastydlých protikoronavirových bojovníků. Z loňského tématu číslo jedna se staly zprávy pro třetí stránku. A postačí laciný argument - v nemocnicích jsou převážně neočkovaní. Nikdo se ani nepokouší dopídit, jestli je to pravda. Loni v tuto dobu probíhaly obrovské aktivistické bitvy za co nejrychlejší zveřejňování čísel nakažených, hospitalizovaných a mrtvých, byl velký tlak na rychlejší zveřejňování absoslutních počtů úmrtí... to proto, aby přece čísla dokazovala, že žádná epidemie není. Nestalo se. Čísla dokazovala opak. 

Letos nic... Nezaznamenal jsem jediný pokus někoho od Volného nebo Okamury, kdo by požadoval zveřejňování čísel očkovaných nakažených ku neočkovaným nakaženým. Bez problémů postačí, že Dušek občas vystoupí v televizi a řekne, že "za všechno můžou neočkovaní". Ani ti největší bojovníci proti covid dikatuře se už nepokoušejí shánět si data a zpochybňovat postoj statistického úřadu.  V nemocnicích leží 87% neočkovaných. To hlásají média už několik týdnů a nikdo se ani nepokouší toto číslo zpochybnit... 

Vlastně mě pořád překvapuje, kolik lidí to ještě nepochopilo. 

A takové volební téma to mělo být. Těch billbórdů, těch hesel. Těch propagačních videí, těch odkazů, jak jinde už ty covid koncentráky dávno zavedli, jak to teď spolehlivě zavedou u nás. Toho strachu, že na podzim už budeme všichni zavření a bude to napořád. Jedna poměrně významná osobnost alternativní scény mi začátkem léta odmítla pozvání na zabijačku, protože na podzim přece bude koncentrák a nemá to cenu řešit. Myslel to zcela vážně. 

A tady milé děti vidíte, jak byl covid skutečně zneužit. Hodil se na roztříštění alternativní scény, pomohl sjednocení demobloku, pomohl potopit milion hlasů, které z půlky dostala pětikoalice, ačkoliv prakticky nikdo z těch, kterým hlas propadl, tak by SPOLU a PIRSTAN nikdy nevolil.

Oni se ti naši soupeři totiž také přizpůsobují a dovedou se poučit z minulých chyb. Když byla poslední volba prezidenta, tak sice na jedné straně jela propaganda České televize  a velkých deníků na plné pecky, dokonce i paní Drahošová si neodpustila, jak jim naše veřejnoprávní, pravdomluvné a vyvážené médium fandí, ale co nakonec Drahošovi prohrálo volby? Řetězové maily... sám to říkal. 

To je samozřejmě jen zjednodušení. Ale tenkrát stála Alternativa až na malé výjimky v jednom šiku. Všichni placení novináři sice chrlili kvanta zdůvodnění, proč je Drahoš lepší než Zeman, ale také viděli, že tam někde dole na internetu se děje něco, co nemají pod kontrolou. Lidi si skutečně posílali maily, psali statusy na fejsbůku, šlo to tak daleko, že na stadionu v Třinci řvalo deset tisíc lidí na Drahoše:  "Želé želé, jdi už do prdele". Bakala se dokonce pokoušel cenzurovat maily na svých serverech... Ne, nechci tu aktivitu zdola přehánět, Drahoš také mohl vyhrát, bylo to jen taktak, ale tenkrát měli všichni hoši okolo Drahoše pěkně stažené půlky, protože neměli žádnou šanci zastavit tu tsunami antidrahošovských textů. A jasně, rozšiřovalo je Rusko, ba Putin osobně.  Tenkrát jsem dostával na kydařský mail průměrně deset mailů denně, které z Drahoše dělaly přesně to, čím byl - kamaráda demobloku a Bakaly, kandidáta se sluchátkem v uchu a miláčka pravdomluvných médií. 

Letos mohl být Fiala a ostatní naprosto klidný. Řetězové maily se ani v nejmenším netýkaly jejich křivých tlam a ještě křivějších charakterů.  Za poslední měsíc volební kampaně mi přišel možná jeden text o Fialově neziskovce. Myslím, že jsem zaznamenal jeden či dva maily o tom, kdo platí Piráty.... Ale zaznamenal jsem dobrou tisícovku mailů o covidu, o koncentrácích co vzniknou hned po volbách, o tom, jak jsem zradil republiku, že jsem se nechal naočkovat a samozřejmě stovky odkazů na jakési doktory, co zpochybňují účinnost vakcín a tak podobně. A také nějaké ty výhružky smrtí a vězením. 

Poslední rezonanci Alternativy na jiné než covidové téma jsem myslím spustil já. Textem o pirátském přístupu k majetkovým daním. To bylo někdy v dubnu či květnu. Tenkrát si to v této republice přečetl v podstatě každý a kdo nečetl můj text, ten četl desítky a stovky navazujích textíků, které mě tu lépe, tu hůře parafrázovaly. I velká média na to musela reagovat a postavit se k tomu. 

Od té doby se v celém našem podprostoru hemžil zase jen covid. Tak moc, že na něj SPD reagovala polovinou svých bilbórdů. Nebudu psát o Babišovi, ten má dost peněz na deset kampaní a může si dovolit reagovat úplně na všechno. (Ale on ke kovidu mlčel)  Ale ti ostatní? Vyplýtvali fůru peněz na kampaň proti něčemu, co ve skutečnosti vůbec volebním tématem nebylo. A i když jsem celou dobu říkal, že covid je do voleb slabší téma, než si všichni myslí, i já jsem byl překvapen, jak málo je to pro českého voliče důležité. Nikdy bych si nemyslel, že si Volný nesáhne ani na státní příspěvek.  A nepomohla mu ani Bobošíková ani Lipovská. 

Tentokrát se opravdu nikdo na straně demobloku nebál, že se děje něco, co je ohrožuje a nemají to pod kontrolou. Devět desetin skutečného občanského aktivismu, který se dělá zdarma, ve volném čase a není za něj žádná odměna, se vyplýtval na téma, které s volbami mělo pramálo společného. Ne, já neříkám, že covid přišel jen kvůli těmto volbám. Zopakuji co jsem říkal od začátku... že se někomu ten virus zatraceně hodil. Oslnil v podstatě všechny a všude, vytvořilo se kolem něj klamné zdání, že budoucí nesvoboda půjde přes omezování pohybu a v pozadí se zatím čile pracovalo na klasice všech časů i režimů - nesvoboda se bude realizovat jako vždycky - obráním až na kost.  

Už na začátku devadesátých let se objevili první občané, kteří na demokracii doplatili. Kteří přišli o všechno a svůj závod o prosperitu v dravé konkurenci prohráli. Dneska se říká, že je jich třetina. Třetina těch, kteří se už teď mají hůř, mají nejistou práci, nejistou mzdu, nejistou budoucnost, k tomu mají dluhy a díky tomu mají přesně tolik svobody, kolik si jí mohou koupit. Třetina obyvatelstva... to je velmi silný hlas, který tu byl slyšet dlouhé roky. Zarazil ho až covid. Až covid dokázal problém prekarizace odsunout někam dozadu a na jeho místo přistrčit koncentráky. A většina chřipečkářů to udělala ráda, zdarma a ještě s pocitem, že odvádějí dobrou práci. Někteří si to myslí doteď. Přečtěte si dnešní diskusi, tam jich zase bude a budou pomocí Aeronetu a dalších pochybných plátků tvrdošíjně dokazovat, že se mýlím. 

Zatímco se tu covid střídal s covidem, objevovala se videa o tom, jak je Austrálie zadrátovaná a jak to hned zítra nastane i tady a nějak se nemluvilo o tom, že leckteré státy už zrušily veškerá opatření, v pozadí se zatím dělaly grýndýly, urychlovalo se tažení proti uhlíkovým zdrojům, do čela toho všeho se postavil Ochránce klimatu Timmermans, odstraňovaly se sochy, velmi podezřele vybuchovaly sklady a vysvětlení byla ještě podezřelejší a místo aby se to stalo tématem k volbám, tak jsme si tu dávali do držky kvůli očkování. Najednou nemáme plyn, bojíme se o elektřinu, škodovka nevyrábí, hnojiva se nevyrábí, brzy dojde močovina do kamionů... a aktivisté alternativy řeší covid... 

Já chci dneska také ukázat, že se umím poučit z chyb. Dneska chci hodit do placu téma příštích (a brzkých) voleb. Je to téma si milionkrát důležitější než deset covidů. Už tyto volby na to poukázaly, ale vzhledem k tomu co se děje na světovém trhu, nabývá toto téma na aktuálnosti a brzy ho bude řešit skoro každý občan. Je jedno, jestli volil Fialu, Bartoše, Babiše nebo Okamuru, 90% obyvatel bude muset sahat mnohem hlouběji do kapes a jejich existence v podobě práce a placení hypotéky bude jaksi... ohrožená. A to jsem hodně optimistický. 

Příští volby se bude už naplno řešit vlastně pouze a jenom naše státní svrchovanost nad vlastním územím a tím, co na něm je. Jestli musíme nechat vše neviditelné ruce trhu (ovládané odněkud z Brusele) a nebo jestli máme právo si  sami rozhodnut, jak bude vypadat naše hospodářství.  Jestli ještě vůbec lze být samostatní, jestli je možné se vzepřít a za jakou cenu a nebo jestli se to bude rozhodovat někde jinde. Už nepůjde o migrační kvóty, ale spíš o to, jestli ještě vůbec budeme schopní hlídat alespoň mizerně vlastní hranice. Jestli budeme moci nakoupit energie, jestli si budeme moci rozhodnout, zda budeme na našem území těžit naše suroviny. Jestli vůbec bude možné někde říct, že v té EU je to jeden debil vedle druhého a my si to budeme dělat po svém. A nebo jestli půjdeme s EU a NATO na věčné časy a nikdy jinak. 

Víte, když se před dvaceti lety liberalizoval trh s elektřinou, tak ti starým hloupým a ošklivým vrtalo hlavou, jak může někdo prodávat elektřinu, když mu nepatří ani dráty ani elektrárny... Ale udělalo se to... bo neviditelná ruka trhu a mladí, krásní a chytří tomu přece rozumí líp.  Když se prodávaly strategické podniky, když se v podstatě zrušilo české bankovnictví, tak jen ti staří a hloupí s tím měli problém. Ti mladí věděli, že vše bude vyřešeno neúprosným nebeským zákonem nabídky a poptávky a vlastně až donedávna nebylo nikde vidět, že ta neviditelná ruka není žádný přírodní zákon, ale velmi dobře maskovaná sviňárna. Dodnes se tu někteří ekonomové berou za to, že ekonomie je přírodní veličina a odmítají vidět to, co předchozí generace viděly zcela jasně. Že ve skutečnosti o našem bytí a nebytí rozhodují různí mocní páni (často v pozadí), kteří konají a pak se vždycky najde nějaký filozof, který tomu dá zdůvodnění. 

Příští volby to bude vidět zase o něco víc. Budou o tom, zda o nás rozhoduje Brusel, Berlín či Washington nebo Moskva a Peking, nebo zda je možné si zvolit vlastní pány. Zda je dovoleno, aby náš premiér jednal s Putinem o ropě a plynu pro nás. Zda si můžeme dovolit jednat jinak než Německo. Zda můžeme na našem území chtít také nějaké vlastní podmínky.  

Když jsem měl přednášku v Břeclavi, tak po přednášce mi jeden posluchač dvě hodiny vysvětloval své pojetí férové ekonomie a férových daní. V podstatě horoval pro vysoké DPH, protože to je nejspravedlivější.  Vysvětloval mi, že jsem komunista. Vůbec nezáleželo na tom, že jsem především pro naší suverenitu, že jsem především pro svobodu těch dole a je mi celkem jedno, že dolních 90% bude zvýhodněno na úkor těch horních 10%. Nezáleželo na tom, že daně podle mě mají platit především ti, co mají z čeho platit. Že naše národní bohatství má zůstat tady doma a nemá se nikam vyvádět. Tohle všechno bylo nepodstatné, protože šlo přece o vyšší pravdu. Stejně jako teď ve volbách šlo přece o zvolení dobra, aby měl člověk sám ze sebe dobrý pocit a hlavně se nemělo volit menší zlo. Jak to dopadlo, to víme. 

Tentokrát jsme volili, zda půjdeme do Brusele radostně nebo váhavě. To bylo to skutečné volební téma. A protože se místo toho bojovalo proti covid opatřením, tak se sice skoro nepřitvrzuje,  ale zvolili jsme, že do Brusele půjdeme radostně a s písní na rtech. Že budeme z jejich ševelících rtíků odezírat klimatická přání a radostně se připravovat na vpravdě Maovský Velký skok.   

V příštích volbách se bude rozhodovat, zda nás bruselský Titanic nestrhne sebou. Bude se rozhodovat zda nastoupit na vratký člun a kormidlovat hnusně rozbouřeným mořem a nebo zda do poslední chvíle zůstat na zdánlivě bezpečné palubě.  Bude se rozhodovat, zda z toho nějak vyklouzneme, zda se o plynu domluvíme s Putinem sami, zda nám to vůbec bude umožněno a zda vůbec budeme schopní takovou samostatnost ustát. Bude se rozhodovat, zda vůbec bude k dispozici nějaký kormidelník a jaké mu bude nutné dát pravomoci. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (140 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Dej Bůh, Vidláku, aby až budou další volby, tak jsme měli ještě o čem rozhodovat.
Vláda, která se chystá, tedy Kartel 5ti stran, 108, může udělat kroky které budou nevratné, či jen těžko vratné.
Mohou odevzdat zbytky suverenity do Brusele, povolit cizí vojenské základny a kdoví co je ještě napadne, když teď mají tu 108.
Jsem realista se sklony k optimismu, ale moc dobře to nevidím.
Možná rychle předčasné volby a udělat koalici alespoň některých stran co se nedostaly do parlamentu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (73 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Načež uslyšíme: "Co se vám nelíbí? Vždyť jsme si je sami zvolili!"

Průměrný počet slepic: 5 (38 hlasů)

Byl bych nerad, kdyby následující odkaz, ve kterém vítězové voleb, které jsme si demokraticky vybrali, vylevují svoje plány, zapadl:
"Vyšlo z toho, že jediným možným řešením je snížení důchodů, které jsou mandatorním výdajem státního rozpočtu,“ uvedla Nerudová v rozhovoru pro České důchody s tím, že většině lidí by důchody klesly o 15 až 20 procent."
https://ceskeduchody.cz/zpravy/vitezne-koalice-planuji-zmeny-duchodu-ve…
Kromě dárečku svým pravověrným, neplatičům daní ve formě zrušení Elektronické evidence tržeb, také parazitům na systému chystají i další přilepšení ve formě "garantovaného minimálního důchodu".
To pro to, aby každý Lojza Kakáč, OSVČ, který moudře platil minimální odvody, nad výší svého důchodu hořce nesplakal. Podle plánů nové vlády takové Lojzy zase zasponzorují zaměstnanci.
„Zcela jednoznačně by se budoucí vláda měla zaměřit na důchodovou reformu, to musí být pro celou koalici téma číslo jedna,“ uvedla pro deník Právo šéfka TOP09 Markéta Pekarová Adamová..."
Šiřte prosím pověstnými řetězovými maily.

Průměrný počet slepic: 4.6 (53 hlasů)

Psala Pekari už před volbami, nevěřila jsem že ji to lidé hodí. Bohužel antibabiš fungoval výborně.
Ty srágory do dieselu vyrábělo

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

Vyrábělo Duslo Šála.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Duslo Šala je Babišova firma.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A kdyby pokračovala ve výrobě, během pár dní zkrachuje.
Stejně jako chovatelé prasat, kteří by pokračovali v chovu, který nyní stojí podstatně víc než jsou výkupní ceny masa...ke kterým si obchodníci přirazí stoprocentní marži.

Řetězová reakce, dominový efekt.

Optimizmus je nedostatek informací.

Současná vládní pětka už nyní ovšem informace nepotřebuje.

K nasměrování na nevratnou trajektorii do Řiťnyje a konečnému řešení (nejen) české otázky jí stačí udržet u ucha telefon a umět německy a anglicky... a ještě předtím blaskově realizovat vše, co zhorší situaci devadesáti procent zdejšího obyvatelstva bez rozdílu politického přesvědčení, rasy a vyznání.

Průměrný počet slepic: 5 (29 hlasů)

ano, ano, Markéta Kalouskovna Pekariová.
Jde ve šlépějích svého (politického) otce Kalouska.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Nebo bys je nechal raději hladovět či umrznout ?
Tož není nad patrioty, nad praktikující křesťany, nebo nad svorné Čechy a milostivé Češky....

Ono stačí ty důchody nezvyšovat....a inflační prostředí se o to snížení postará už samo.....

Na vícezdrojové financování situace mnohých stávajících a budoucích důchodů nemají prostě kádry, tito otroci a otrokyně , v lepším případě poskoci či kumpáni stávajícího finančního systému.
Což však by nemělo způsobit stav, kdy se nechají lidi dole mezi sebou opět a ještě více rozeštvat.

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

...nebudou mít pravdu ti, jež uslyšíme...?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Voleb do senátu jsem se neúčastnil , protože jej považuju za ůplně zbytečnou instituci. Poslední roky ukazují . že jsem se mýlil. Senátoři zvolení cca 8 000 voliči si opravňují dělat jak národní tak mezinárodní politiku. Nedovolme aby se lidi typu Vystrčila , Fišera , Němcové , Růžičky a podobných dostali do této instituce. Na to bude stačit v každém senátním obvodu cca 8 000 voličů. A první test mohou někteří voliči udělat už příští rok.

Průměrný počet slepic: 4.9 (44 hlasů)

In reply to by Dědek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naprosto přesně. Lidi na to serou a tím akorát pomůžou zvolit pakáž. Pak se diví a čumí.

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

generic viagra for sale online <a href=https://vsildenafilos.com/>generic viagra free shipping</a> Buy Fluconazole No Prescription

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

cialis used for bph <a href=https://cscialisan.com/>buying cialis online safe</a> where can i buy cialis without a prescription

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

lasix water pill <a href="https://asalasixo.com/">furosemide dosage</a> furosemide 40 mg uses

Zatím bez slepic

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

НУЖЕН ПРОГОН Зеннопостером и Олсабмиттером? пишите по контакту: zennoposteralsabmitter@yandex.ru

Что такое ZennoPoster?
ZennoPoster – решение «всё в одном» для автоматизации SEO задач. Независимо от области SEO, он сохранит Вам много времени и денег.

ZennoPoster программный комплекс для автоматизации Ваших действий в браузере. За считанные минуты Вы сможете автоматизировать любую работу в браузере, которую Вы привыкли выполнять вручную.

Для использования ZennoPoster Вам не потребуются какие-либо специальные навыки и знания, это также просто, как конструктор Лего!

Лучшие бэклинки!
Большинство SEO софта на рынке ограничены базами и движками, на которых они обучены. С ZennoPoster вы сможете оставлять свои бэклинки там, где другие не могут это сделать! Самые хорошие ресурсы быстро меняют защиту. Пока другие днями и неделями ждут обновлений своего SEO-софта, Вы за несколько минут сможете восстановить работу своих ботов! После получения некоторого опыта вы сможете писать ботов, работающих не с одним, а сразу с многими похожими и не очень сайтами!
http://2globalmart.com, http://www.giottoclub.ru, http://www.sunonmedia.com, http://www.deklinker.net/, http://itslink.ru, http://www.aofforum.com, http://www.luxflash.ru, http://b-y-b.ru/, http://www.vb-mundo.com, http://www.unix-medical.ru, http://more-krym.ru, http://www.310ltd.com, http://kopano.ru, http://www.harmony-estates.ru, http://fntio.ru, http://sc-formula.ru, http://www.ols-komplekt.ru, http://mutism.ru/, http://www.tk-industr.ru, http://1lig.ru, http://www.castal.ru, http://club4x4kemerovo.ru, http://www.arigote.ru, http://www.new-sound.ru, http://www.grpumps.ru, http://www.videoplata.ru, http://www.chemexjsc.ru, http://makler-blog.ru, http://comp-repairs.ru, http://www.leiten.ru, http://www.poligonauto.ru/, http://debian-handbook.ru/, http://www.sofronoff.ru, http://sportpit73.ru/, http://www.419spb.ru, http://www.uermz.ru, http://www.sb-cottage.ru, http://vipguidetravel.ru, http://www.sfmgupi.ru, http://www.bowling23.ru, http://www.zemlya-s.ru, http://ars-web.ru, http://sdusshor2.ru, http://detsad-kirov.ru, http://www.zoo-kaluga.ru, http://www.ginn-studio.ru, http://www.cheltrol.ru/, http://www.classicinwood.ru, http://www.fly-fisher.ru, http://owls-group.org.ru, http://www.volned.ru, http://kvadratstudio.ru, http://www.megatronica.ru/, http://www.viadelarte.ru, http://promalp-industriya.ru, http://astra-tennis-academy.ru, http://pskekogarant.ru, http://webkredo.ru, http://www.tiyatroevi.com, http://olsana.ru, http://www.almib.ru, http://www.cempostavka.ru, http://www.zapchastiural.ru, http://www.multicrewtraining.com, http://dobrahoz.ru, http://royalroll.ru/, https://limuzinstav.ru, http://www.translations-bureau.ru, http://doxodspb.ru, http://www.mp-sek.ru/, http://cclegalg.ru, http://witchcrossway.ru, http://www.ipotekart.ru, http://drift-ugra.ru, http://partnerconsalt.ru, http://deadfrommayhem.ru/, http://kino2020.ru, http://taxi-jeans.ru/, http://www.gracia-obninsk.ru/, http://www.ftr-region42.ru, http://www.ftnmsk.ru, http://biobendum.ru/, http://webmasterprof.ru, http://ragradvideo.ru/, http://www.morphicon.org, http://www.internettelecom.ru, http://www.ngspb.ru, http://www.elbrus-kmv.ru, http://www.tpbel.ru, http://botmotors.ru, http://absolyut-media.ru, http://apt-di3ain.ru, http://www.ivanovomap.ru, http://oshepkovstudio.ru, http://www.aeg-haustechnik.ru, http://maximshpon.ru, http://www.cbs1svao.ru, http://www.baksheev.ru, http://psyport.ru, http://www.cranes-fan.com, http://www.respublika-shkid.ru/, http://clubkaiten.ru/, http://novavolley.ru/, http://www.ufarama.ru/, http://www.astrakhan-kruiz.ru/, http://www.anelson.ru/, http://www.rtb-metal.ru/, http://mariamsecret.ru/, http://www.leftfordead.ru/, http://www.ksplus-gel.ru/, http://www.elantra-consult.ru/, http://www.evro42.ru/, http://les-dali.ru/, http://zodnn.ru/, http://edimvgorode.ru/, http://pkbiznesreklama.ru/, http://lookinvestment.ru/, http://zspf.ru/, http://www.ms17.ru/, http://steambans.ru/, http://www.dingonn.ru/, http://www.allpskov.su/, http://sibaitv.ru/, http://jobmed.ru/, http://dianitsp.ru/, http://bestsellerscorp.ru/, http://chebpizza.ru/, http://vshklovskiy.ru/, http://www.rdsoft.ru/, http://spavs.ru/, http://r-g-a.ru/, http://www.nika-inc.ru/, https://www.intexso.ru/, http://start17.ru/, http://teddyauto.ru/, http://www.brodjaga.ru/, http://nmzaltay.ru/, http://thaisparelax.ru/, http://avto-dex.ru/, http://fishingmap.ru/, http://uaz-tdm.ru/, http://www.amyadams.ru/, http://www.cronstudio.ru, http://www.splkirov.ru/, http://energiya-sveta.ru/, http://www.avis-design.ru/, http://www.squash-game.ru/, http://www.atlantahotel.ru/, http://metro23.ru/, http://www.salonlilu.ru/, http://flexi-vario.ru/, http://kugarnja.ru/, http://tbazis.ru/, http://www.dibarcafe.ru/, http://mzhizn.ru/, http://www.centrvmeste.ru, http://zoo-poisk.ru/, http://www.elki-kaluga.ru/, http://horda72.ru/, http://str-money.ru/, http://www.strim-avto.ru/, http://www.eurostudio-center.ru, http://mkons-1.ru/, http://www.rti-ufa.ru/, http://bioprom-td.ru/, http://forum59.ru/, http://pumka.su/, http://gabb3r.ru/, http://www.land-rover-restyling.ru/, http://www.climcom.ru/, http://studio-diz.ru/, http://www.avpools.ru/, http://ecovata-izh.ru/, http://pkf-snp.ru/, http://restoran-armenia.ru/, http://www.zierer.ru/, http://www.naspag.ru/, http://nickmason2020.ru/, http://www.vodakem.ru/, http://telma29.ru/, http://rsg-studio.ru/, http://auto-piters.ru/, http://dunai-ekb.ru/, http://elsevar.ru/, http://shinaplus-pskov.ru/, http://www.professionalstyle.ru/, http://zao-bmk.ru/, http://modusnsk.ru/, http://www.zagorodom61.ru/, http://www.gks-strelna.ru/, http://www.marlen-kolpino.ru/, http://www.nurenergo.ru/, http://ukladkaplitki45.ru/, http://www.westa2001.ru/, http://putevoditel-tlt.ru/, http://maminagordost.ru/, http://angmama.ru/, http://www.allfarcops.ru/, http://bmw-locomotors.ru/, http://tamadamurmansk.ru/, http://vesna-akadem.ru/, http://www.samaramuz.ru/, http://www.poni-koni.ru/, http://www.optiplus.ru/, http://priamovverh.ru/, http://xn----7sbabtoj9areqhn1e.xn--p1ai/, http://www.centurion99.ru/, http://binovery.ru/, https://zumfit.ru/, http://www.4krasota.ru/, http://french-auto.ru/, http://7memory.ru/, http://wm-bonus.ru/, http://bg54.ru, http://artairpro.ru, http://www.art-sense.ru/, http://www.chmail.ru/, http://www.csbvk.ru/, http://bookswhite.ru/, http://aromashleyf.ru/, http://www.dussh6.ru, http://www.atonnsk.ru/, http://volgasnab63.ru, http://www.oks-ocm.ru/, http://frrb-chel.ru, http://www.svadba-dress.ru/, http://kamalzant.ru/, http://www.goroda-prizraki.ru, http://www.9ohrana.ru, http://gryaze-lechenie.ru/, http://californicationfan.ru, http://internetsputnik.ru, http://worldwidewatch.ru/, http://www.mini-tennis.ru, http://www.ukr-apartments.ru, http://eusport-spb.ru, http://www.kvartiratlt.ru, http://blog-invest.ru/, http://f1home.ru/
разных пакетах, вам разрешается выбирать только те услуги, которые вам необходимы для вашего бизнеса. Если вы искали лучший сервис SEO для отчетности и анализа, то ALL Submitter-лучшее решение для вас. Чтобы облегчить ваше понимание, позвольте нам сделать его более прозрачным для вас, предоставив услугу SEO-программного обеспечения “Все отправители”.

Allsubmitter не только предлагает вам экспертное решение для отчетов и статистики клиентов. Но is также предлагает вам лучшие доступные услуги по отправке онлайн-каталогов.

<a href=http://2globalmart.com>http://2globalmart.com</a&gt;, <a href=http://www.giottoclub.ru>http://www.giottoclub.ru</a&gt;, <a href=http://www.sunonmedia.com>http://www.sunonmedia.com</a&gt;, <a href=http://www.deklinker.net/>http://www.deklinker.net/</a&gt;, <a href=http://itslink.ru>http://itslink.ru</a&gt;, <a href=http://www.aofforum.com>http://www.aofforum.com</a&gt;, <a href=http://www.luxflash.ru>http://www.luxflash.ru</a&gt;, <a href=http://b-y-b.ru/>http://b-y-b.ru/</a&gt;, <a href=http://www.vb-mundo.com>http://www.vb-mundo.com</a&gt;, <a href=http://www.unix-medical.ru>http://www.unix-medical.ru</a&gt;, <a href=http://more-krym.ru>http://more-krym.ru</a&gt;, <a href=http://www.310ltd.com>http://www.310ltd.com</a&gt;, <a href=http://kopano.ru>http://kopano.ru</a&gt;, <a href=http://www.harmony-estates.ru>http://www.harmony-estates.ru</a&gt;, <a href=http://fntio.ru>http://fntio.ru</a&gt;, <a href=http://sc-formula.ru>http://sc-formula.ru</a&gt;, <a href=http://www.ols-komplekt.ru>http://www.ols-komplekt.ru</a&gt;, <a href=http://mutism.ru/>http://mutism.ru/</a&gt;, <a href=http://www.tk-industr.ru>http://www.tk-industr.ru</a&gt;, <a href=http://1lig.ru>http://1lig.ru</a&gt;, <a href=http://www.castal.ru>http://www.castal.ru</a&gt;, <a href=http://club4x4kemerovo.ru>http://club4x4kemerovo.ru</a&gt;, <a href=http://www.arigote.ru>http://www.arigote.ru</a&gt;, <a href=http://www.new-sound.ru>http://www.new-sound.ru</a&gt;, <a href=http://www.grpumps.ru>http://www.grpumps.ru</a&gt;, <a href=http://www.videoplata.ru>http://www.videoplata.ru</a&gt;, <a href=http://www.chemexjsc.ru>http://www.chemexjsc.ru</a&gt;, <a href=http://makler-blog.ru>http://makler-blog.ru</a&gt;, <a href=http://comp-repairs.ru>http://comp-repairs.ru</a&gt;, <a href=http://www.leiten.ru>http://www.leiten.ru</a&gt;, <a href=http://www.poligonauto.ru/>http://www.poligonauto.ru/</a&gt;, <a href=http://debian-handbook.ru/>http://debian-handbook.ru/</a&gt;, <a href=http://www.sofronoff.ru>http://www.sofronoff.ru</a&gt;, <a href=http://sportpit73.ru/>http://sportpit73.ru/</a&gt;, <a href=http://www.419spb.ru>http://www.419spb.ru</a&gt;, <a href=http://www.uermz.ru>http://www.uermz.ru</a&gt;, <a href=http://www.sb-cottage.ru>http://www.sb-cottage.ru</a&gt;, <a href=http://vipguidetravel.ru>http://vipguidetravel.ru</a&gt;, <a href=http://www.sfmgupi.ru>http://www.sfmgupi.ru</a&gt;, <a href=http://www.bowling23.ru>http://www.bowling23.ru</a&gt;, <a href=http://www.zemlya-s.ru>http://www.zemlya-s.ru</a&gt;, <a href=http://ars-web.ru>http://ars-web.ru</a&gt;, <a href=http://sdusshor2.ru>http://sdusshor2.ru</a&gt;, <a href=http://detsad-kirov.ru>http://detsad-kirov.ru</a&gt;, <a href=http://www.zoo-kaluga.ru>http://www.zoo-kaluga.ru</a&gt;, <a href=http://www.ginn-studio.ru>http://www.ginn-studio.ru</a&gt;, <a href=http://www.cheltrol.ru/>http://www.cheltrol.ru/</a&gt;, <a href=http://www.classicinwood.ru>http://www.classicinwood.ru</a&gt;, <a href=http://www.fly-fisher.ru>http://www.fly-fisher.ru</a&gt;, <a href=http://owls-group.org.ru>http://owls-group.org.ru</a&gt;, <a href=http://www.volned.ru>http://www.volned.ru</a&gt;, <a href=http://kvadratstudio.ru>http://kvadratstudio.ru</a&gt;, <a href=http://www.megatronica.ru/>http://www.megatronica.ru/</a&gt;, <a href=http://www.viadelarte.ru>http://www.viadelarte.ru</a&gt;, <a href=http://promalp-industriya.ru>http://promalp-industriya.ru</a&gt;, <a href=http://astra-tennis-academy.ru>http://astra-tennis-academy.ru</a&gt;, <a href=http://pskekogarant.ru>http://pskekogarant.ru</a&gt;, <a href=http://webkredo.ru>http://webkredo.ru</a&gt;, <a href=http://www.tiyatroevi.com>http://www.tiyatroevi.com</a&gt;, <a href=http://olsana.ru>http://olsana.ru</a&gt;, <a href=http://www.almib.ru>http://www.almib.ru</a&gt;, <a href=http://www.cempostavka.ru>http://www.cempostavka.ru</a&gt;, <a href=http://www.zapchastiural.ru>http://www.zapchastiural.ru</a&gt;, <a href=http://www.multicrewtraining.com>http://www.multicrewtraining.com</a&gt;, <a href=http://dobrahoz.ru>http://dobrahoz.ru</a&gt;, <a href=http://royalroll.ru/>http://royalroll.ru/</a&gt;, <a href=https://limuzinstav.ru>https://limuzinstav.ru</a&gt;, <a href=http://www.translations-bureau.ru>http://www.translations-bureau.ru</a&…;, <a href=http://doxodspb.ru>http://doxodspb.ru</a&gt;, <a href=http://www.mp-sek.ru/>http://www.mp-sek.ru/</a&gt;, <a href=http://cclegalg.ru>http://cclegalg.ru</a&gt;, <a href=http://witchcrossway.ru>http://witchcrossway.ru</a&gt;, <a href=http://www.ipotekart.ru>http://www.ipotekart.ru</a&gt;, <a href=http://drift-ugra.ru>http://drift-ugra.ru</a&gt;, <a href=http://partnerconsalt.ru>http://partnerconsalt.ru</a&gt;, <a href=http://deadfrommayhem.ru/>http://deadfrommayhem.ru/</a&gt;, <a href=http://kino2020.ru>http://kino2020.ru</a&gt;, <a href=http://taxi-jeans.ru/>http://taxi-jeans.ru/</a&gt;, <a href=http://www.gracia-obninsk.ru/>http://www.gracia-obninsk.ru/</a&gt;, <a href=http://www.ftr-region42.ru>http://www.ftr-region42.ru</a&gt;, <a href=http://www.ftnmsk.ru>http://www.ftnmsk.ru</a&gt;, <a href=http://biobendum.ru/>http://biobendum.ru/</a&gt;, <a href=http://webmasterprof.ru>http://webmasterprof.ru</a&gt;, <a href=http://ragradvideo.ru/>http://ragradvideo.ru/</a&gt;, <a href=http://www.morphicon.org>http://www.morphicon.org</a&gt;, <a href=http://www.internettelecom.ru>http://www.internettelecom.ru</a&gt;, <a href=http://www.ngspb.ru>http://www.ngspb.ru</a&gt;, <a href=http://www.elbrus-kmv.ru>http://www.elbrus-kmv.ru</a&gt;, <a href=http://www.tpbel.ru>http://www.tpbel.ru</a&gt;, <a href=http://botmotors.ru>http://botmotors.ru</a&gt;, <a href=http://absolyut-media.ru>http://absolyut-media.ru</a&gt;, <a href=http://apt-di3ain.ru>http://apt-di3ain.ru</a&gt;, <a href=http://www.ivanovomap.ru>http://www.ivanovomap.ru</a&gt;, <a href=http://oshepkovstudio.ru>http://oshepkovstudio.ru</a&gt;, <a href=http://www.aeg-haustechnik.ru>http://www.aeg-haustechnik.ru</a&gt;, <a href=http://maximshpon.ru>http://maximshpon.ru</a&gt;, <a href=http://www.cbs1svao.ru>http://www.cbs1svao.ru</a&gt;, <a href=http://www.baksheev.ru>http://www.baksheev.ru</a&gt;, <a href=http://psyport.ru>http://psyport.ru</a&gt;, <a href=http://www.cranes-fan.com>http://www.cranes-fan.com</a&gt;, <a href=http://www.respublika-shkid.ru/>http://www.respublika-shkid.ru/</a&gt;, <a href=http://clubkaiten.ru/>http://clubkaiten.ru/</a&gt;, <a href=http://novavolley.ru/>http://novavolley.ru/</a&gt;, <a href=http://www.ufarama.ru/>http://www.ufarama.ru/</a&gt;, <a href=http://www.astrakhan-kruiz.ru/>http://www.astrakhan-kruiz.ru/</a&gt;, <a href=http://www.anelson.ru/>http://www.anelson.ru/</a&gt;, <a href=http://www.rtb-metal.ru/>http://www.rtb-metal.ru/</a&gt;, <a href=http://mariamsecret.ru/>http://mariamsecret.ru/</a&gt;, <a href=http://www.leftfordead.ru/>http://www.leftfordead.ru/</a&gt;, <a href=http://www.ksplus-gel.ru/>http://www.ksplus-gel.ru/</a&gt;, <a href=http://www.elantra-consult.ru/>http://www.elantra-consult.ru/</a&gt;, <a href=http://www.evro42.ru/>http://www.evro42.ru/</a&gt;, <a href=http://les-dali.ru/>http://les-dali.ru/</a&gt;, <a href=http://zodnn.ru/>http://zodnn.ru/</a&gt;, <a href=http://edimvgorode.ru/>http://edimvgorode.ru/</a&gt;, <a href=http://pkbiznesreklama.ru/>http://pkbiznesreklama.ru/</a&gt;, <a href=http://lookinvestment.ru/>http://lookinvestment.ru/</a&gt;, <a href=http://zspf.ru/>http://zspf.ru/</a&gt;, <a href=http://www.ms17.ru/>http://www.ms17.ru/</a&gt;, <a href=http://steambans.ru/>http://steambans.ru/</a&gt;, <a href=http://www.dingonn.ru/>http://www.dingonn.ru/</a&gt;, <a href=http://www.allpskov.su/>http://www.allpskov.su/</a&gt;, <a href=http://sibaitv.ru/>http://sibaitv.ru/</a&gt;, <a href=http://jobmed.ru/>http://jobmed.ru/</a&gt;, <a href=http://dianitsp.ru/>http://dianitsp.ru/</a&gt;, <a href=http://bestsellerscorp.ru/>http://bestsellerscorp.ru/</a&gt;, <a href=http://chebpizza.ru/>http://chebpizza.ru/</a&gt;, <a href=http://vshklovskiy.ru/>http://vshklovskiy.ru/</a&gt;, <a href=http://www.rdsoft.ru/>http://www.rdsoft.ru/</a&gt;, <a href=http://spavs.ru/>http://spavs.ru/</a&gt;, <a href=http://r-g-a.ru/>http://r-g-a.ru/</a&gt;, <a href=http://www.nika-inc.ru/>http://www.nika-inc.ru/</a&gt;, <a href=https://www.intexso.ru/>https://www.intexso.ru/</a&gt;, <a href=http://start17.ru/>http://start17.ru/</a&gt;, <a href=http://teddyauto.ru/>http://teddyauto.ru/</a&gt;, <a href=http://www.brodjaga.ru/>http://www.brodjaga.ru/</a&gt;, <a href=http://nmzaltay.ru/>http://nmzaltay.ru/</a&gt;, <a href=http://thaisparelax.ru/>http://thaisparelax.ru/</a&gt;, <a href=http://avto-dex.ru/>http://avto-dex.ru/</a&gt;, <a href=http://fishingmap.ru/>http://fishingmap.ru/</a&gt;, <a href=http://uaz-tdm.ru/>http://uaz-tdm.ru/</a&gt;, <a href=http://www.amyadams.ru/>http://www.amyadams.ru/</a&gt;, <a href=http://www.td-gazovik.ru/>http://www.td-gazovik.ru/</a&gt;, <a href=http://www.splkirov.ru/>http://www.splkirov.ru/</a&gt;, <a href=http://energiya-sveta.ru/>http://energiya-sveta.ru/</a&gt;, <a href=http://www.avis-design.ru/>http://www.avis-design.ru/</a&gt;, <a href=http://www.squash-game.ru/>http://www.squash-game.ru/</a&gt;, <a href=http://www.atlantahotel.ru/>http://www.atlantahotel.ru/</a&gt;, <a href=http://metro23.ru/>http://metro23.ru/</a&gt;, <a href=http://www.salonlilu.ru/>http://www.salonlilu.ru/</a&gt;, <a href=http://flexi-vario.ru/>http://flexi-vario.ru/</a&gt;, <a href=http://kugarnja.ru/>http://kugarnja.ru/</a&gt;, <a href=http://tbazis.ru/>http://tbazis.ru/</a&gt;, <a href=http://www.dibarcafe.ru/>http://www.dibarcafe.ru/</a&gt;, <a href=http://mzhizn.ru/>http://mzhizn.ru/</a&gt;, <a href=http://www.centrvmeste.ru>http://www.centrvmeste.ru</a&gt;, <a href=http://zoo-poisk.ru/>http://zoo-poisk.ru/</a&gt;, <a href=http://www.elki-kaluga.ru/>http://www.elki-kaluga.ru/</a&gt;, <a href=http://horda72.ru/>http://horda72.ru/</a&gt;, <a href=http://str-money.ru/>http://str-money.ru/</a&gt;, <a href=http://www.strim-avto.ru/>http://www.strim-avto.ru/</a&gt;, <a href=http://www.eurostudio-center.ru>http://www.eurostudio-center.ru</a&gt;, <a href=http://mkons-1.ru/>http://mkons-1.ru/</a&gt;, <a href=http://www.rti-ufa.ru/>http://www.rti-ufa.ru/</a&gt;, <a href=http://bioprom-td.ru/>http://bioprom-td.ru/</a&gt;, <a href=http://forum59.ru/>http://forum59.ru/</a&gt;, <a href=http://pumka.su/>http://pumka.su/</a&gt;, <a href=http://gabb3r.ru/>http://gabb3r.ru/</a&gt;, <a href=http://www.land-rover-restyling.ru/>http://www.land-rover-restyling.ru/…;, <a href=http://www.climcom.ru/>http://www.climcom.ru/</a&gt;, <a href=http://studio-diz.ru/>http://studio-diz.ru/</a&gt;, <a href=http://www.avpools.ru/>http://www.avpools.ru/</a&gt;, <a href=http://ecovata-izh.ru/>http://ecovata-izh.ru/</a&gt;, <a href=http://pkf-snp.ru/>http://pkf-snp.ru/</a&gt;, <a href=http://restoran-armenia.ru/>http://restoran-armenia.ru/</a&gt;, <a href=http://www.zierer.ru/>http://www.zierer.ru/</a&gt;, <a href=http://www.naspag.ru/>http://www.naspag.ru/</a&gt;, <a href=http://nickmason2020.ru/>http://nickmason2020.ru/</a&gt;, <a href=http://www.vodakem.ru/>http://www.vodakem.ru/</a&gt;, <a href=http://telma29.ru/>http://telma29.ru/</a&gt;, <a href=http://rsg-studio.ru/>http://rsg-studio.ru/</a&gt;, <a href=http://auto-piters.ru/>http://auto-piters.ru/</a&gt;, <a href=http://dunai-ekb.ru/>http://dunai-ekb.ru/</a&gt;, <a href=http://elsevar.ru/>http://elsevar.ru/</a&gt;, <a href=http://shinaplus-pskov.ru/>http://shinaplus-pskov.ru/</a&gt;, <a href=http://www.professionalstyle.ru/>http://www.professionalstyle.ru/</a&gt;, <a href=http://zao-bmk.ru/>http://zao-bmk.ru/</a&gt;, <a href=http://modusnsk.ru/>http://modusnsk.ru/</a&gt;, <a href=http://www.zagorodom61.ru/>http://www.zagorodom61.ru/</a&gt;, <a href=http://www.gks-strelna.ru/>http://www.gks-strelna.ru/</a&gt;, <a href=http://www.marlen-kolpino.ru/>http://www.marlen-kolpino.ru/</a&gt;, <a href=http://www.nurenergo.ru/>http://www.nurenergo.ru/</a&gt;, <a href=http://ukladkaplitki45.ru/>http://ukladkaplitki45.ru/</a&gt;, <a href=http://www.westa2001.ru/>http://www.westa2001.ru/</a&gt;, <a href=http://putevoditel-tlt.ru/>http://putevoditel-tlt.ru/</a&gt;, <a href=http://maminagordost.ru/>http://maminagordost.ru/</a&gt;, <a href=http://angmama.ru/>http://angmama.ru/</a&gt;, <a href=http://www.allfarcops.ru/>http://www.allfarcops.ru/</a&gt;, <a href=http://bmw-locomotors.ru/>http://bmw-locomotors.ru/</a&gt;, <a href=http://tamadamurmansk.ru/>http://tamadamurmansk.ru/</a&gt;, <a href=http://vesna-akadem.ru/>http://vesna-akadem.ru/</a&gt;, <a href=http://www.samaramuz.ru/>http://www.samaramuz.ru/</a&gt;, <a href=http://www.poni-koni.ru/>http://www.poni-koni.ru/</a&gt;, <a href=http://www.optiplus.ru/>http://www.optiplus.ru/</a&gt;, <a href=http://priamovverh.ru/>http://priamovverh.ru/</a&gt;, <a href=http://xn----7sbabtoj9areqhn1e.xn--p1ai/>http://xn----7sbabtoj9areqhn1e…;, <a href=http://www.centurion99.ru/>http://www.centurion99.ru/</a&gt;, <a href=http://binovery.ru/>http://binovery.ru/</a&gt;, <a href=https://zumfit.ru/>https://zumfit.ru/</a&gt;, <a href=http://www.4krasota.ru/>http://www.4krasota.ru/</a&gt;, <a href=http://french-auto.ru/>http://french-auto.ru/</a&gt;, <a href=http://7memory.ru/>http://7memory.ru/</a&gt;, <a href=http://wm-bonus.ru/>http://wm-bonus.ru/</a&gt;, <a href=http://bg54.ru>http://bg54.ru</a&gt;, <a href=http://artairpro.ru>http://artairpro.ru</a&gt;, <a href=http://www.art-sense.ru/>http://www.art-sense.ru/</a&gt;, <a href=http://www.chmail.ru/>http://www.chmail.ru/</a&gt;, <a href=http://www.csbvk.ru/>http://www.csbvk.ru/</a&gt;, <a href=http://bookswhite.ru/>http://bookswhite.ru/</a&gt;, <a href=http://aromashleyf.ru/>http://aromashleyf.ru/</a&gt;, <a href=http://www.dussh6.ru>http://www.dussh6.ru</a&gt;, <a href=http://www.atonnsk.ru/>http://www.atonnsk.ru/</a&gt;, <a href=http://volgasnab63.ru>http://volgasnab63.ru</a&gt;, <a href=http://www.oks-ocm.ru/>http://www.oks-ocm.ru/</a&gt;, <a href=http://frrb-chel.ru>http://frrb-chel.ru</a&gt;, <a href=http://www.svadba-dress.ru/>http://www.svadba-dress.ru/</a&gt;, <a href=http://kamalzant.ru/>http://kamalzant.ru/</a&gt;, <a href=http://www.goroda-prizraki.ru>http://www.goroda-prizraki.ru</a&gt;, <a href=http://www.9ohrana.ru>http://www.9ohrana.ru</a&gt;, <a href=http://gryaze-lechenie.ru/>http://gryaze-lechenie.ru/</a&gt;, <a href=http://californicationfan.ru>http://californicationfan.ru</a&gt;, <a href=http://internetsputnik.ru>http://internetsputnik.ru</a&gt;, <a href=http://worldwidewatch.ru/>http://worldwidewatch.ru/</a&gt;, <a href=http://www.mini-tennis.ru>http://www.mini-tennis.ru</a&gt;, <a href=http://www.ukr-apartments.ru>http://www.ukr-apartments.ru</a&gt;, <a href=http://eusport-spb.ru>http://eusport-spb.ru</a&gt;, <a href=http://www.kvartiratlt.ru>http://www.kvartiratlt.ru</a&gt;, <a href=http://blog-invest.ru/>http://blog-invest.ru/</a&gt;, <a href=http://f1home.ru/>http://f1home.ru/</a&gt;

hgfkslkjdh

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ja byl kdysi na Slovensku na tiskovce kde predstavovali zastupci svycarske firmy generator vecne energie, na ktery se dala uzavrit leasingova smlouva. Po prezentaci se novinari chystali dat ruzne otazky k technice, apod., ja je vsechny predbehl a hned na uvod jsem dal jedinou otazku co davala na te tiskovce smysl : Panove, jste si vedomi ze v sekunde kdy podepisete prvni takovou smlouvu, naplnite skutkovou podstatu trestniho cinu podvodu ? :) Takze k dnesnimu clanku se zeptam take hned (ne sice jedinou) nejvice smysluplnou otazku : Je nekde navod jak spravne a s jednoduchymi prostredky pretahnout ven rouru od kamen pres ruzne typy zdi (cihla, drevostavba...), okno, jak to zaizolovat, apod ?

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

Ten návod zde už padl. Vyndáte okno nebo polovinu okna nebo vyměníte sklo za plech. V plechu vyříznete díru pro rouru od kamen a vystrčíte ven. A můžete tomu říkat Vystrčil. :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

ano pujde to kdyz budete mit tu rouru a plech

pokud jeste rouru/kolena nemate tak ji asi tezko koupite az bude potreba dnes to stoji par korun, v pripade potreby to pouzijete

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Ráčíte býti multimilionářem, Proxi?

Prorezlo nám koleno u krbovek, bo jimi (kdo by to jen do krbovek řekl) kupodivu topíme. Takže jsme minulý týden kupovali nové.
640.- Kč. Obyčejné plechové. Měli i nerezové a nějaké poměděné, ale u těch už mi šly oči, při pohledu na cenovky, šejdrem.
Nicméně souhlasím s tím, že je radno nakoupit to okamžitě, zabalit do mastnýho papíru a pečlivě uložit. Brzy takovéhle výrobky buď nebudou vůbec, nebo budou dražší než samotná kamna.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsou do 150 Kč. Vydrží dlouho.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsou do 150 Kč. Vydrží dlouho.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Tenkostěný koleno ti krbový kamna propálej jedna-dvě...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

- od domečku povedu svislou část toho vystrčila? Jak daleko by měl být od převisu střechy?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by návštěvou u Polyféma (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi 20 cm od zdi, a aby měl tah, měl by být min 60 cm nad střechou. Pokud jste na návětrné straně, tak stačí 0,5 až 1 m výšky. Zjistíte, když v kamnech zatopíte, zda dobře táhnou. Pokud ne, prodloužíte rouru. http://www.tepelna-izolace.cz/spravna-vyska-kominu-nad-strechou.html

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Ano, existují typové průchodky přes vnější zeď, které jsou využívány u plynových turbokotlů . Jedná se o dvojité potrubí z Al a plastu, které by se po úpravě dalo použít i pro nějaká kamínka. Průchodka pro kotel funguje tak, že vnitřním potrubím odcházejí zplodiny a mezi vnější a vnitřní trubkou je nasáván čerstvý vzduch do kotle, pokud je pro některé typy kotlů využíván. Obvykle je vstup zapěněn. Vnitřní trubka by se musela vyměnit za kovovou.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Někdy v roce 2003 jsem vytáhl tehdy velmi mladou dceru na film Spalovač mrtvol do jednoho malého kina. Byl jsem tam samozřejmě daleko nejstarší. Před filmem pustili dokumentární film z Ruska, z oblasti kolem Vladivostoku. Zrovna tam bylo kolem -25, zamrzlo potrubí a tak tam ty kouřící roury byly v oknech až do nejvyšších pater. Oj to bylo smíchu, oj to bylo veselo (tehdy). Kdyby to bylo v dnešní době, tak to by se už asi mlaďoši smíchem utloukli.
Takže, kdyby k podobné situaci došlo dnes, a nebylo by třeba ani -25 stupňů, troufám si tvrdit, že by 95% té happy squadry mělo u nosu sople až na zem. A největší hrůza by nastala, kdyby jim někdo dovezl auto kulatiny a k tomu dal sekyru a pilu. K takové fůře dřeva by bylo zapotřebí dodat i válečného chirurga.

Když jsem měl asi 5, tak jsem šel za dědečkem do sklepa. Seděl na štokrli naproti koze, na koze "suška" (suchá kulatina) a odřezával špalky. Tak mi nabídl, ať mu pomůžu. A tak jsme řezali; děda tahal pilu i mně. A až jsme toho měli dost, začal děda sekerou štípat. A já chtěl taky. Tak mi našel malou sekyrku a vysvětlil mi jak se postavit (rozkroč nohy, aby ses neseknul!!!), Jak sekyru zatnout, jak špalek natočit (suk musí být proti tobě!!!) a další a další. Takže když mi bylo asi 7,5, už jsem ty základy sekání znal (titul Bc). A špalky (špalíčky) do 15 cm průměru jsem celkem zvládal. Kolem 15 jsem už měl normální sekeru, probrali jsme už sekání větších a velkých špalků a nakonec i štípání špalků klínem (teď už Mgr).

Leč domnívám se, že nynější Bc. a Mgr. by na tom silně zhavarovali. A myslím, že by jim to nesmírně pomohlo. Asi před 2-3 dny tady berrnard napsal, že by to chtělo aspoň "malý blackautíček". Souhlasim, jsem připraven.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

v 8mi letech svoji prvni malou sekyrku ... ten pocit dospelosti .... tomu se uz nikdy nic nevyrovnalo :-D

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

…. svojí první vzduchovku.
:-)
P.S.: Ale řezat a sekat dříví taky umím, to na chalupě byla samozřejmost.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Jen dodám, že samostatně si vládnout je fajn, ale má to své ale, kdo to bude řídit. Kdo dnes dokáže vyjmenovat deset kvalitních českých politiků?
Komunisté své kádry léta vychovávali. Astrologové, pasáčci ovcí, barové zpěvačky a mladíci s mlékem na bradě neměli šanci. Tehdy nebylo snadné projít kádrovým sítem, adept musel prokázat velkou životaschopnost. A dnes?

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

na výchovu a kultivaci mysli se dnes zapomíná. Schopnosti lidské mysli se nevyužívají. Mentálním cvičením se dá vycvicit dovednost lung gom pa pak bychom nepotřebovali žádné kamiony, tibetští mniši pak dokázali nazí ležet ve sněhu a vysušovat prostěradla,takže nepotřebují plyn ani kotle. Dneska jsou lidé líní je to samé nevaž se odvaž se a tak tato generace vychcípá na nedostatek

Průměrný počet slepic: 2.9 (16 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

kolik existuje nezaujatých pamětníků té doby?
Kdo si pamatuje kolik stál tehdy plyn, elektřina, voda, léky, bydlení, doprava a další, tak nedůležité :-) , položky nákupného koše?
Není to naděje, zadupou je :
https://www.kupi.cz/magazin/clanek/15638-levnejsi-nez-lidl-a-penny-rusk…

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

zboží,tak lidi nepotřebovali tolik peněz,protože neměli po čem toužit.

Průměrný počet slepic: 2.8 (18 hlasů)

Nezaujatí pamětníci té doby, by tě i s tvým nákupným košem a linkem na prolhaný web, poslali do prdele.

Průměrný počet slepic: 1.8 (35 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

…. každou neděli ráno na ČT 2 přesně 50 let starý Československý filmový týdeník (pamětníci budou znát). Jasně, je to tehdejší propaganda, ale připomíná to tehdejší dobu - co se propagovalo a jak.... a také trochu obrázek, jak a čím se žilo. Ochrana před nostalgií, aby člověk neměl o té době iluze (to zlé se rádo zapomíná), ale také připomenutí, že nebylo ve všem zase až tak zle.
Trochu úsměvné, neb to připomíná, co jsme tehdy považovali za důležité a čemu se dnes smějeme, co jsme považovali za samozřejmé - a dnes nám to třeba chybí.
Atd.

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

Bochník chleba - 4,20, litr plnotučného mléka - 3,10, jedno jídlo v menze - 2,60, 100g zrnkové kávy 12 (Dobře se to pamatovalo - předtím stála 8 a po zdražení ještě používali obaly se starou cenou a říkalo se, že je to proto, aby prodavačka věděla, kolik vrátit na dvacetikorunu.) studentské koleje 50,-. Jako student jsem měla 500,- na měsíc.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Takže barevná televize - 10 000,- Kč, tehdejší víc jak TŘI MĚSÍČNÍ platy.
Na ja, aji neskaj kupiš televizu za 100 000,- Kč. To je pravda. Nebo naopak kilo kávy za 100,-, takže 100 g za 10,-.
To sú ty nesmysly, jak robit z cen hodnoty a za tykých hodnot potem užitek. Ty sa držá přes všecky režimy, co používajú nesmyslný finanční systém. Přidej do tého burzu a vycvičenost lidí v ekonomické opice...a máš furt průsery.

Průměrný počet slepic: 1.7 (7 hlasů)

A barevná TV je potřebná k životu, když už o tom mluvíme? :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

5 Kčs = 1 polívka + 2 piva, nebo 1 rum + 2 piva, pravda platy byly trošíčku menší než dnes (nástupní 980 Kčs hrubého, a daň bezdětný/á nesezdaný/á byla dost vysoká)

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

...umět prolézat nástrahami jako jsou : slepá věrnost straně, držet hubu a krok, nevyčnívat....
Což nakonec spoluvedlo k velkému kolapsu tohoto kádrového režimu. Ostatně některé kádry (Voloďa) působí dodnes, na otevřené scéně uzavřeného establishmentu....

Průměrný počet slepic: 2.2 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Želé, želé, jdi do prdele! Terazky jsom prezidentom já a Drahoš je proti mě pevný jako skála. Já totiž nejsem želé, rovnou puding, protože moje názory se mění i při lehkém vánku:

https://twitter.com/differentdoktor/status/1449008869418709000

Průměrný počet slepic: 1.7 (38 hlasů)

Když vám dají na výběr ze dvou klaunů, jediná rozumná strategie je zvolit toho zábavnějšího. Ať si o Zemanovi myslíte cokoliv, jistě uznáte, že legrace s ním je.
(A pokud vím, své legendární prohlášení "Tato země je naše a nikdo je sem nezval" zatím neodvolal. Ano, žijeme v podivných časech, když je vyslovení takové věty státnickým činem a nikoli samozřejmostí, kterou není nutno zdůrazňovat... ale za to koneckonců Zeman nemůže.)

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

V absurdním prostředí se dějí absurdní opatření.
(selhávají zdroje energie, které jste povinně museli a musíte dotovat....pročež vám na nějaký čas odpustíme jejich dotování)
Ještě jedna zpráva - rozhodli se o několik let uspíšit konec uhelných elektráren.
1 + 1 = 1

Oni si ale plyn zajistí, jsou poměrně mocní. A nakonec třeba i na úkor té vytoužené Ukrajiny ....až půjde skutečně do tuhého (k čemuž nemusí dojít, Rusko zas pomůže ...?)....

Mimochodem - ty sankce proti Rusku,,,,,zavelel Babiš k tomu, že by aspoň po dobu koronaviru byly staženy ?
I takový papež během moru (hyperbola) zavelel např. Karlu IV- tému (a spol. ), aby přestal pardonovat pogromy na židy, protože oni za mor nemohou....
Drží gembu, tak jak ostatní.
Asi je v zámečku dřeva dost, plus nějaké zásoby paliva k výrobě elektřiny....proč ne, však tady se to oslavuje, když se někdo zabezpečí sám pro sebe, ne ? No a tak to prostě dělají i ti vaši fuhrerové, někteří v malém, jiní ve velkém....a zbytek má nedostatek.
Mělo by se vám to líbit, měli byste se nad nimi radovat, že opisují od vás...

Roura do okna (to je to " menší zlo" ?!?). :-D))) To by vám (neber to osobně, ty mi připadáš dost rozumný)šlo.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

"... Je jedno, jestli volil Fialu, Bartoše, Babiše nebo Okamuru, 90% obyvatel bude muset sahat mnohem hlouběji do kapes a jejich existence v podobě práce a placení hypotéky bude jaksi... ohrožená. ..."
Kdyby jste Vidláku dokázal zkrotit svou nechuť k Okamurovi (a neoficiálním, alternativním, médiím, ale to je jiné téma) dal bych vám za pravdu.

Protože jste nevolili nevolili spd, komunisty, volného,ba ani toho červeňáčka ve svetru, ale systémové protilidové a protinárodní strany a koalice dojde k tomu co správně předpokládáte a očekáváte. Spěje to tam už dlouhou dobu, neodvratně a jistě.

Na příští volby se může těšit jenom masochista. Budou-li, čeká nás totéž co posledních 31 let, protože dav zvaný lid žbrblá, kritizuje, nadává, diskutuje, nezajímá se, baví se, nevšímá si, nevnímá, neví, o to víc rád diskutuje ... a pak nastaví potřetí, poosmé, zadnici (nebo se nastavuje paže?) včeličce a ve volbách jim to tam zase rád a odevzdaně hodí. Neboť "rozděl a panuj".

Nejlepší pro tento systém je alternativa co potírá alternativu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (28 hlasů)

Což se takhle postarat o sebe (a rodinu, nemusí to být moc) a pak jen pozorovat cvrkot. Na to není třeba být velkomilionářem. Dav bude vždy davem, snadno manipulovatelným a nevypočitatelným. Pokud to vezmeme za fakt, tak máme osobní šanci postavenou na skromnosti a vybírání toho podstatného ze života.

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)