Velmi nepohodlný mír

Autor

Velmi nepohodlný mír – litterate.cz

Nemáte také ten pocit? V posledních dnech se s tím nějak roztrhl pytel. Americká vláda prý soukromě tlačí na Zelenského, aby přestal být neústupný, že s Ruskem nebude jednat a mají tam na Ukrajině upravit zákony, že jako s Putinem se mluvit může. Tato zpráva jaksi torpédovala pečlivě budovanou strategii našeho majnstrýmu, že je to Rusko, které odmítá zasednout k jednacímu stolu. Doteď to byl jen a jedině Putin, který to celé kazil, Ukrajinci přece nesmějí přijmout mír okupanta (20% území, navíc ruskojazyčného…) a když už Putin o jednání mluví, tak jen proto, že mu teče do bot, brzy ho svrhnou vlastní generálové, pak umře na rakovinu slinivky a Parkinsona. A hele… najednou je to Biden, kdo mluví o míru.

Vlastně se tomu nedivím, říkám to pořád – pokud chcete porazit politického soupeře, musíte být trochu jako on, aby alespoň někteří jeho voliči třeba udělali změnu a hodili to vám. Demokratům dnes hrozí volební porážka a dělat podruhé onu bidenovu křivku, to by už třeba nemuselo projít… A tak začínají alespoň trochu mluvit jako republikáni… Tak se to dělá.

Samotní republikáni běžně mluví o tom, že kvůli nějaké zkorumpované východoslovanské zemi nehodlají utrácet peníze daňových poplatníků… ne, že by to hrálo nějakou velkou roli, pokles americké podpory Ukrajině se rozhodně neprojeví hned, i kdyby republikáni své hrozby do puntíku splnili…

Ale oni to nejsou jen Američani. I Němci nějak příliš mluví s Čínou a po Dojčlandu běhají jacísi podivní demonstranti s mírovými transparenty. Jsou to samozřejmě jen místní dezoláti, kteří nechápou, že mír teď fakt není žádoucí. Je třeba válčit, dokud ještě nějaký Ukrajinec udrží v ruce zbraň… Jeslipak Sitting Ping řekl Scholzovi něco o novém multipolárním světě? Nevím… ale rozhodně mu ukázal, že je v Pekingu podstatně méně vítán, než Putin. Přes všechno východní krasořečení, gesto s nepodáním ruky bylo zřejmé.

Stále se mluví o ukrajinské ofenzívě na Cherson… ale ono už nějak není co ofenzívnit. Město je prázdné a z každého baráku je vojenský úkryt. Děla jsou na druhé straně Dněpru, tam je jejich zásobování bezproblémové a k čemu je vám šedesát tisíc vojáků nahňácaných v prázdném gorodu, když tam mohou jen schytávat ruské šrapnely? Za kolik životů stojí bitva, při které Rusko „jen“ přijde o předmostí na západním břehu Dněpru?

Před dvěma měsíci jsem psal, že ukrajinská mobilizace a výcvik ze Západu tak nějak vyrovnaly a trochu překonaly ruskou materiálovou převahu. Když si to Rusové uvědomili, tak zmobilizovali a teď je situace na frontě víceméně vyrovnaná. O ztrátách obou stran se můžeme samozřejmě jen dohadovat. Oficiální čísla jsou k ničemu. Ale všichni vidíme, že se ten ukrajinský tlak tak nějak zasekl a pokud se rozjede, na jihu narazí na Dněpr. Zalužný to asi ví a moc se mu do toho nechce…. asi proto se teď na něj na ukrajinských kanálech objevilo kompro, údajně přímo z prezidentské kanceláře…

Do toho se ukrajinská energetická soustava rozpadá pod ruskými údery předpotopních dronů z Íránu… I náš majnstrým to přiznává. Odhad gaučových generálů, že je ukrajinská infrastruktura dobře chráněná, se jaksi nenaplňují. Jen se naplňují hrozivé scénáře, že na zimu přijdou do Evropy další miliony utečenců, ausgerechnet zrovna v době, kdy tady nemáme henten ruský plyn do „závětrných“ elektráren a větrníky, slunečníky a měsíčníky to nevytrhnou… Jak se tomu říká? Z deště pod okap?

Hele já už fakt začínám věřit, že Nordstrýmy odpálilo Rusko. Respektive… dovedu si to už představit, protože to má vojenské důvody. Evropa není schopná Ukrajině pomoci s energetikou. Ale pokud to Rusové fakt udělali, tak to znamená, že jedou podle stále se stupňujícího plánu, postupují tak, jak postupovat chtějí a neimprovizují. Nejprve zlikvidovali jakoukoliv šanci na evropskou energetickou pomoc Ukrajině, vyzkoušeli si odpal v cizích vodách, kde se pohybovaly lodě NATO a nikdo nic nezjistil… myslíte, že je nějaký problém, aby nám odpálili i trubky z Norska? Když jim to tak pěkně šlo ve švédských a dánských vodách?

Jo, jo milí domácí maršálové… jasně, Nordstrýmy odpálilo Rusko… ale že byste domysleli i ty důsledky… To už vám moc nešlo.

Samozřejmě, pořád je tu spousta střípků, které ukazují spíše na Brity a Američany. A já bych byl raději, aby to byli naši spojenci, protože jestli jsou Rusové schopni něčeho takového v cizích vodách, tak za chvíli nemusíme mít nic ani z Norska.

Prostě henten mír nám nějak vystrkuje růžky. Němci jednají s Číňanem, republikáni vyhrožují, že Ukrajině zarazí financování a skoro to vypadá, že Zelenský brzy zjistí, že je nebezpečné, být nepřítelem USA, ale být jejich přítelem, je smrtící. Jak řeší Američané, když zjistí, že to stojí víc, než kolik chtějí dát? Stáhnou se. Nechají na holičkách všechny ty, kteří jim na místě dělali poskoky. Poraďte si sami hoši!

Nevím, jestli ještě uvidíme další ofenzívu… ale v posledním týdnu ten mír fakt vystrkuje růžky. Nelíbí se. V teplíčku domova je snadné hnát lidi proti kanónům za pofidérní hodnoty, ze kterých stejně nebudou nic mít. Ale přesto tak nějak cítím změnu. Možná jen dočasnou, způsobenou starostmi kolektivního Bidena okolo voleb. Ale nějak tu začal foukat jiný vzduch. Jako by si někdo řekl, že už to stačilo.

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (126 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

skvěle napsáno. Kéž by si měl Vidláku pravdu! Chtělo by to změnu, celá ta válka, či konflikt (nebo co to vůbec ve skutečnosti je) už trvá dlouho, je to otravné, ničí to Evropu (o evropských hodnotách ani nemluvě) a Česko stále více připomíná pouhou část zadlužené Ukrajiny. Kdybychom měli, alespoň tu českou vládu, kdyby...

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Článek mi poněkud zavání Portským.

Průměrný počet slepic: 2.6 (13 hlasů)

In reply to by Jarda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přání jest otcem myšlenky.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

On si tsm hořce stěžuje,že mu po odečteni zaloh z důchodu NIC nezbude!Máfakt tsk nizkou intelektualni kapacitu,že nechape nutnost změny režimu a nesmi poručit obsadě,aby aáaaaaa žaadala zzmennu regimu na SOLDARNI STAT

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

On se tam zsbyva pravopisem a chybi mu tam jakesi čarky,ale že chybi dvě třetiny duchodu a mezd to mu 33 let do te kedlubny nedojde stejně jako našim intelektuálům,kteři nechapou ani to,že nemohou tvrdit jako ,že jsme SOCIALNI STAT,když to je mamuti LEŽ!!!
Dukaz každy vidi v Ustavě tam to holenkove chybi hned v prvnim članku a tak ,když nas z SV budou dale rabovat nemůžete se pacani nikde kromě do kotelny, odvolat!
Neni divu,že kapitaliste se nam směji,že jsme všichni blbi a Adolf ,který to vede ,ten je dokonce tak drzy,že si stěžuje taky a ada Solidaritu ,ačkoli neni schopen najit ,ani kdo mi tu děla v textu chyby a v polovine komentu mi tu zakaže zubožene vlastence z SV informovat,že z nich udělaji v zimě plaž nahatych a budou se tem vlasteneckym řvounm DEMISERCUM smat,že tim žadaji pro dalši mocipaný, koryta,aby je i oni mohli rabovat bez jakekoli změny a nešli za to do basy áayaa! áýáaaaaáaaaHANBA!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal PROTIPROUD tak ho okamžitě zcenzurovsli do mrtě!
Osobnosti z AA teamu SV🇨🇿 se to tehdy aaaa a dozvěděly prave z toho članku banksterů,rozhodnuti totiž padlo 29.3.2Odevatenact a už nejde odvolat jen posunout v čase a toto rozhodnuti zna jak strejde Putin tak ten Tramp a vědi vo co de za satanismus!! ááaaaaa! aááaaa
Kdyby někfo z vas članek stokrat četl nepochopil by asi bez specialnich znalosti vo co de a proč banksteři,kteri zpozorovali u toho Kapitalu dědka MARXE gigantickou chybu ji nyni využili k použiti nove ideologiie tzv vladniho NEOMARXISMU naši načisto zkurvene vlady!
Nedivte se proto,že tady trpim jako huba SV tj Společnosti voličů, na internetu upalovanim a mistr HUS je slaby áoaá odvar a nejdřive co padne při valce je vždycky pravda a tak mě tady asi pirati pečou,mam tu teplo no solidarita jim nevoni, bo by mohla vypuknout zas doba vzteklych husitu a ne my zubožene holubičky ,ale oni by mohli uvidět ,podle tradice naroda,zname z minulosti , všechny svate! aaaaassa
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

před časem, Vidláku. Já Ti oponoval - a změna skutečně nepřišla. Ani teď žádnou změnu nevnímám. Rusové to mají, navzdory názoru místních expertů, rozjetý moc dobře na to, aby přestali. Blíží se zima, infrastruktura Ukrajiny pripravená k vypnutí, zálohy jsou připravený do akce, munice a zásoby na pozicích. Neumím si představit, že by Západ Rusům nabídl tolik, aby přerušili akci 😁

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

máš dobré názory, ale je velice těžké trtefit se do toho co skutečně nastane a příjde. Tahle, hodně nepěkně rozehraná, nepěkná hra může skončit dosud nevídanou katastorfou pro celý svět. Idioti typu Lipavský a spol. to ovšem nejsou schopni vůbec vnímat. Mají svoje omezené demagogické vnímání světa a to jim v pohodě stačí, aby se podíleli za mimochodem slušný peníz, na likvidaci vlastního národa.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

rozumím. Nicméně, idioti typu Lipavský se mohou tlouct do hrudníku sebevíc, na běh událostí však nemají žádnej vliv. Maximálně tak budí vášně v debatách na Novinkách, Seznamu apod. Podle mě Američani po volbách do Kongresu vyklidí, jako už tolikrát, pozice, Rusové si z Ukrajiny vezmou co chtějí, a do zbytku dosadí proruskou vládu. Svět bude fungovat dál, otázka je, co s Evropou.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

Evropa by také mohla fungovat, ale ne jako EU. Každý stát má být hospodářem a ne vykradačem a rozkradačem nesmyslných dotací. Dotace a neziskovky je třeba zrušit. To je totiž to nejhorší zlo, ten pomyslný had, kterého si hřejeme na prsou.

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

přitvrzuje - jak mizí nadšení bijci "russáků" a milovníci banderostánu a vítači půl mega ukrajinců u nás, tak celkem rychle a hodně mizí obhájci Fialova režimu. Když je čas, občas ty diskuse čtu a občas je to zajímavé - ne jednotlivé příspěvky, ale celkové vyznění "narativu" :)))) těch diskusí - a jeho případná radikální změna.Což probíhá nyní.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

vidím to úplně stejně.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

se najde analytik, který natvrdo řekne, že současná válka na Ukrajině je výsledkem nebo vyústěním totální arogance a selhání "naší" západní politiky vůči Rusku. Za situace, kdy Německo a Francie jako garanti Minských dohod pro jejich realizaci neudělali vůbec nic, kdy ruským návrhům z konce minulého a začátku letošního roku na neutrální status Ukrajiny jsme se jen shovívavě a povýšenecky usmívali, budeme nejen my po dlouhou dobu sklízet trpké plody našich dementních rozhodnutí. Na nás dopadají důsledky této války zatím jen částečně. Ukrajinci, ale i rusky mluvící obyvatelstvo na Ukrajině v 21. století si tuto válku opravdu nezasloužilo! My, kulturní západ, jsme ale pro ní udělali maximum.

Průměrný počet slepic: 4.7 (53 hlasů)

In reply to by pesimista (neověřeno)

Trvalý odkaz

No to je ta stara dobra ceska valka s Breznevem. Dodneska to lidi nerozdejchali. My jsme se nepriteli nikdy nepostavili celem. Vzdycky jsme kapitulovali. To je pak tech salonnich chytraku co vedi co se melo a jak by to oni udelali kdyby! Ti co tady vyhazovali ze skol a z prace pro nesouhlas s bratrskou pomoci byli ale taky cesi. Jak mi to pripomina dnesni dobu! Rakusan ani Pekarova taky nejsou zadni nemci ani americani. Jen ti Cesi co vzdy slouzi cizim zajmum. Hlavne kdyz ro sype!

Průměrný počet slepic: 3.7 (20 hlasů)

naši republiku totálně a nevratně nevydrancovali a totálně a nevratně nepředlužili - takže se s tím dalo něco dělat. Po vládách libodemo zlodějů a kolaborantů a zadlužovačů s tím půjde dělat něco hodně těžko.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by pesimista (neověřeno)

Trvalý odkaz

Maximum pro ni udělala rusácká špína, která tu válku začala. Neobviňuj oběť!

Průměrný počet slepic: 1.8 (28 hlasů)

z Novinek, co? 😂

Průměrný počet slepic: 4.5 (27 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

Argumenty jako obvykle žádné :)

Když nemáš k věci co říct, tak klidně můžeš mlčet. Fakt to není problém.

Průměrný počet slepic: 2.2 (18 hlasů)

To byla reakce na tvou přítomnost, co tam mám argumentovat?!? 😁

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Skvěle, takže souhlasíš že rusko začalo válku a je za ní zodpovědné. Samozřejmě ne Ukrajina.

Pokud reaguješ jenom na mou přítomnost a ne k tématu článku tak jsi lehce off-topic :)

Průměrný počet slepic: 1.7 (18 hlasů)

Sarkasmus je poslední obrana člověka, který nechce reagovat na nepříjemnou pravdu (válku začalo Rusko a nese za ni odpovědnost, ne západ).

Chápu tě. Slunce v duši.

Průměrný počet slepic: 2 (16 hlasů)

na kterej jsi původně reagoval, to hodně lidí vidí opačně 😁 O pravdě s tebou nechci polemizovat, páč to nemá smysl. Mě pobavil čistě tvůj výplod, tak jsem reagoval na něj.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

To kolik lidí něco vidí nebo nevidí opačně není důležité. https://cs.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_populum

O pravdě s tebou nechci polemizovat, páč to nemá smysl

Hlavně páč víš že jsi mimo :)

Průměrný počet slepic: 1.3 (14 hlasů)

Seznam zdrojů (položka "Reference") Vám nic neříká? V anglické verzi je jich přes 20. Přeji pěkné čtení.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Norman Daniels.
Každý by si měl osvěžit dohody,jak s Tehéránu,Jalty a Postupimi,kdo je chtěl porušit?
V současnosti,už jde přece o vymazání výsledků-vítězství ve druhé světové válce.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takhle dalece to nezkoumám. Mě stačilo sledovat vývoj střetu NATO vs Rusko od konfliktu v Jugoslávii a současná situace je naprosto logickým vyústěním. Že člověk je tvor, u kterýho je schopnost vnímání obrovsky individuální už vím dávno - jeden zvládá tak maximálně akční letáky v Kauflandu, druhej chápe teorii relativity. Třeba. Tudíž mě odlišný vidění soucasnyho konfliktu nepřekvapuje 😁

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

Váš příspěvěk je krásný příklad následujícího jevu: https://cs.wikipedia.org/wiki/Konfirma%C4%8Dn%C3%AD_zkreslen%C3%AD

Lidem, kteří si tohle zkreslení nepřipouští typicky všechno dává perfektní smysl a všechno má jasné návaznosti :)

Průměrný počet slepic: 1.7 (11 hlasů)

Všechno mi dává perfektní smysl a má jasný návaznosti! Jsem, v podstatě, šťastnej člověk 😁

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

O tom sarkasmu už jsme si něco říkali, kolego :)

Průměrný počet slepic: 1.4 (10 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vyprávěla dcera, že má v práci kolegu, jehož manželka omarodila, tak mu v letáku zaškrtla, co má nakoupit. On vyrazil i se svými dvěma syny. A koupili to všechno zaškrtnuté. Akorát, že ona to zaškrtla fixou, ta se propila na druhou stranu, takže oni koupili i to co potřebovala, i to co se jim náhodně objevilo na druhé straně. Ta se pak náramně divila, co se jí to objevilo v kuchyni za novinky. A to je inženýr. Tak se hned nehádejte, stane se, no.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Nicméně, my se nehadame, já pouze konstatuji, že coby zástupce té inteligentnější části populace mám pochopení i pro blbce! 😁

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

byť :))

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

z Idnesu

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Tomáš Motl (neověřeno)

Trvalý odkaz

Argumenty by nebyly? :)

Zase jeden "někoho jsem urazil, takže to co říká není pravda". Tak to vážně nefunguje.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

In reply to by pesimista (neověřeno)

Trvalý odkaz

To jsem zvědavá, kam potom pojede vláčkem Fiala s Rakušanem a Lipavským. Že by konečně do pr..le?

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

In reply to by pesimista (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak smutné, když si člověk uvědomí, kolik normálních pracovitých a slušných lidí je vydáno napospas hloupým vládnoucím magorům. Nejen u nás, ale napříč světem.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Podle mne,jak USA,tak Rusko,čekali úplně jiný výsledek války na Ukrajině.tak jak z toho teď ven,bez ztráty kytičky.Podle různých zpráv,nadělalo to víc problémů,nákladů západu,než Rusku.Osobně to visím tak,pustit to Rusko,ať Ukrajinu postaví na nohy,pro EU,to budou veliké náklady a není z čeho,jen se víc zadlužit.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

které jsou ale zároveň centrum ukrajinského průmyslu a těžby nerostných surovin. Ožebračenou, předluženou západní Ukrajinu, které zbyde jen zemědělská výroba, radostně hodí na krik západu - stejně jako to bylo s tím vypečeným Kosovem, jehož fungování jako státu stále, již mnoho let, musí financovat Brusel, jinak se to tam hned položí

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Svojho casu pocas horuceho leta 2022 som na UA vramci pivnych reci o peremohe s miestnymi pacanmi polozil otazku – ako sa to cele moze skoncit. Ako teda podla ich nazoru bude vyzerat peremoha, zeby rus stiahol chvost a dal pokoj.

No a nastalo to comu sa hovori ticho. Pac mars vitaznych UA jednotiek a Azova si na Cervenom namesti nevedel predstavit nik ani po niekolkych panakoch Lemberga prelozenych pivom.

Takze ake mame moznosti? Su tri moznosti : )). Prehra rus. Prehra ukrajinec.

Rus potrebuje pre vlastny klud este minimalne jeden pas UA uzemia pozdlz laveho brehu Dnepra. To bude musiet UA bezpodmienecne kapitulovat a legalne sa vzdat svojho uzemia. V dohladnej dobe to nevidim na tu kapitulaciu, takze mier teraz a takto rusovi nevyhovuje vobec. Pac ak by bola pauza, UA by sa len dozbrojila. Abo bude UA dobita. Zaroven rus robi sluzbu cinanovi, pac vysosava yenkeeovske zasoby.

Na strane UA je to jasne len v tom, ze sa zatial nehodla vzdat. Jedna z verzii tzv. Peremohy by mohla byt v tom, ze nejaka UA bude p tomto konflikte vobec existovat.

Rus to potrebuje mat takto nejak:
https://substackcdn.com/image/fetch/f_auto,q_auto:best,fl_progressive:s…

Vobec mi nie je jasne, ako sa mozu narusene vztahy mdzi zapadom a Ruskom napravit. Tam nevidim ziadne realne – pre mna riesenie. Sposob odchodu ako z Kabulu – hups, cosmesitosmesi cauamajsa – si vobec neviem predstavit.

Turek – blokada NATO
Po par dnoch od potupenia Ruska sme sa vlastne dozvedeli, za co vyhandloval rus svoju potupu.
Sultan je za hviezdu, pac dohodol pokracovanie dohody o vyvoze polnoprodukcie z RF a UA.
Rusi su za debilov, pac si nechaju na hlavu srat.
UA je na vrchole, pac moze srat na tu rusku hlavu.
Len sa akosi nedava do suvisu to, ze turek nonsalantne vyhlasil ze fin i sved nesplnili turecke poziadavky a teda ze turek ich v NATO nechce.
A turek vie, ze toto je na vsetkych natakov super tromf a len tak sa ho nevzda. Bo dalsi taky fajny len tak do ruky nedostane.

Nesirenie jadrovych zbrani nejak nie je v kurze pac finsko i svedsko deklarovalo, ze nic nemaju proti tomu, by sa u nich nejake tie ziariace hracky objavili a umiestnili. Jeden sa nestaci divit nad kotrmelcami. Kde su fseci nemecki ci rakuski antijadro aktivisti?

Severna Korea – obnovene vlakove spojenie.
Kedze korejci zo severu maju absolutne len a jedinu vojensku vyzbroj sovietskeho charakteru tak by som sa nedivil, ak by tymi vlakmi prudila psenica jednym smerom a mozno aj nejake tie laufy na repas a naboje pre ruske dela a repas laufy druhym smerom. Kim ma o zakazku postarane. O jedlo tiez.

Vsimnite si, ako sa ultmili revolucne nalady obyvatelstva v Irane. Stacila jedna cervena vlajka na mesite a okolitym statom sa stiahli zadnice.

Vlastne Ameriku moze zachranit vitazstvo republikanov, pac ak stopnu pomoc UA, Bidet nestrati tvar, bo on chcel, ale mu neumoznili.
Amerika zistuje, ze dodavky zbrani s podporou celeho NATO s armadou o par 100k muzoch im na rusa vobec nestaci. Ze tie ich modern hracky az tak modern nie su a uplne naprd je to, ze na to cele sa diva Cina a robi si poznamky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

nová švédská vláda vyhrabala ve švédských zákonech, že vstup do vojenského paktu může udělat až po ukončení dvou po sobě jdoucích volebních obdobích ta následující vláda. Ergo - nejdříve za 8 let. A Finsko svůj vstup do NATO podmiňuje tím, že vstoupí Švédsko. Takže ona to taková NATO hitparáda na severu už není. Ona prý také většina Švédů je proti vstupu do NATO (těžko ověřit). Takže vlastně nyní švédské vládě turecké tanečky docela vyhovují - nemusí říci na rovinu, že si to s tím NATEm rozmysleli.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

zase někoho buzeroval kvůli češtině a napsal toto: NEOODĚLOVAL...
:-)

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

neplatí, že je Průša úchyl. Úchyl je totiž především nějaký zakladatel!

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

ve skutečnosti Rusko a Ukrajina jedno jest. Západu jde jen tradičně o to rozvráti tuto velikou zemi a těžit z toho. Nic jiného totiž ten údajně vyspělý, ale přitom spíše vyčpělý západ neumí. Západ, potažmo USA škodí Česku a vlastně i celé Evropě o mnoho více než dokázal někdejší SSSR a nynější Rusko dohromady.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Protože to teď nevyhovuje nikomu, ani Rusku, ani USA, kteří jsou ti dva hlavní hráči, ani Ukrajině hrdinského zeleného šaška který je jen loutka jeho translatickych pánů. A taky nevyhovuje našemu válečnému Fijalovi kterému se válka velice zamlouvá, vždyť ti statisíce Ukrajinců kteří záhy překonají i milion či miliony uprchlíků v naší malé zemi, ti jsou budoucí studna jeho voličů.

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)

Fialoví zmrdi, na sebe jsou hrdi. Myslí si, že právem, ale národ smrdí málem!

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Fijalové pijavice od Rychetské rukavice,
českou krev nasávají, v ukrajinskou ji předělávají.
Přijde ale rychle čas, kdy zaburácí český hlas,
a fijalové pijavice český národ smete do smetiště.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

pojede válečnou linii do posledního dechu - nic jiného totiž nemají, na co by svedli svou neschopnost, kolaborantství a ekonomické zničení naší země.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Náš fialový hnus pojede linii do posledního dechu. Jako první se naladil na tak bojovnou strunu, že mu o to déle potrvá než se odladí (či spíše bude "odladěn".
Fialskij je "zelenštější než Zelenskij" (něco jako poturčenec horší Turka).

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)