Vidlácky o cti a povinnosti

Autor
Štítky

Ve včerejší debatě mi Carlos položil tuto otázku:

tvl Vidláku, chceš tu Ameriku ?

tedy totálně rozesranou, rozhádanou a rozplocenou společnost ?

nebo doufáš v totální vítězství ?

Nejdříve jsem mu chtěl odpovědet komentářem, ale nakonec z toho bude celý článek: 

Carlosi abych řekl pravdu, já už mám jen základní pud sebezáchovy. Chci přežít. Už jsem se dávno vzdal všech velkolepých idejí o sjednocené společnosti táhnoucí za jeden provaz, dávno jsem se vzdal toho, že by nějaké moje myšlenky mohly zvítězit díky jejich mravní síle a nesnažím se ani o totální vítězství silou. 

Covid mě připravil o poslední iluzi - že člověk rozpozná nebezpečí, co má přímo před očima, protože jsem naivně doufal, že vnější nepřítel společnost stmeluje. Ale ne, není to tak. nestmeluje. Naopak, rozhádal ji ještě víc. Po zvládnuté jarní vlně jsem doufal, že ukážeme světu jako maják, že semknutá společnost se nemusí bát ani přírodního viru ani breberky vypuštěné ilumináty, protože prostě udělá co je správné. 

Teď už  si to nemyslím. Prožil jsem svůj vlastní Mnichov a cítím se přesně jako Karel Čapek. Také jsem bojoval za chiméru, která neexistuje. 

Ale zase jsem pochopil, jak mohli někteří Němci ještě v roce 45 věřit ve Vůdcovo vítězství. 

Jestli to měly globální elity naplánované, tak jim to vyšlo úplně parádně. Zjistily, že proti nim stojí zcela rozhádaná společnost, kde už nikdo nevěří nikomu a ničemu, stojí proti nim splečnost, která je totálně ve sračkách, jejíž morální cítění je v troskách. Zjistili, že největší bojovníci proti globálním elitám jsou hlupáci, kteří při prvním problému svedou vše na ostatní a nebudou ochotní uznat svůj omyl ani když už "ruské tanky ostřelují Berlín." Chápal jsem nedůvěru ke státním strukturám a vládním číslům o epidemii. Ale že se ještě pořád najdou tací, kteří nevidí zlo a neslyší zlo, to jsem opravdu nemyslel.  Ke starým už se necítí vděčnost, jen naléhavost, aby konečně přestali překážet. Globální elity zjistily, že ostatní budou mlčet, když si smrt přijde jen pro jednu skupinu. Nebude jim to vadit. Brzy si něco jiného přijde pro další skupinu. 

Vlastně mám strašnou chuť se ke globálním elitám přidat, protože tento nepřítel se zdá být k neporažení. Už vím, proč chtěl Peroutka výt s vlky - andělé se kterými chtěl zpívat, neexistovali. 

Chtěl jsem bojovat i  když elity vlastní víc než my všichni dohromady. Mají peníze, mají moc, mají média, už ovládli i sčítání volebních lístků. Mají zbraně, mají tajné služby, mají všechno... Přesto jsem byl připraven psát, zveřejňovat, virtuálně i skutečně hostit, budovat mosty a spojovat.  Myslel jsem si totiž, že nám ještě jedna vlastnost zbyla - sounáležitost. Sounáležitost bratrů, co jsou na tom stejně špatně. Morální převaha lidství, které se stará o své děti i o své staré. Morální síla, která bude jeden za všechny a všichni za jednoho. Doufal jsem v dávnou rytířskou přísahu společného boje do statků a hrdel. Ale ne, ani do těch statků to nebude. 

Proti globálním silám jsme chudí jak kostelní  myši. Nemáme nic, jen dlužní otroctví v montovnách a jiných robotárnách. A ejhle...na této naší chudobě se nesmiřitelně lpí. A ještě se o ní vede přesné a nesmlouvavé účetnictví. Ne, my nemůžeme hostinským pomoci jinak než otevřenou hospodou. My nemůžeme kadeřnici pomoci jinak, než otevřeným kadeřnictvím. Nemůžeme se s nimi rozdělit o to málo co máme. Hlavně ať nám otevřou robotárnu, protože covid nás připravuje o práci. Že nás globalisté už v roce 2008 hladce připravili o víc práce a peněz, to nám jaksi nevadí. A tehdy se také našlo hodně lidí, kteří krizi sváděli na ty nejchudší "kteří žili nad poměry". Teď se to povedlo stejně dobře. Za krizi mohou důchodci kvůli kterým se všichni musíme uskromnit. 

Hejtmane, čtete dnešní text? Vy jste přece obdivovatelem rytířství a i jako dospělý si na rytíře "hrajete". Já to mám stejné. Zapomněl jste, že rytíři alespoň podle ideálu bojovali za ženy děti a starce? Že to dělali z altruismu, nestarali se o odměnu, nehleděli na osobní škodu, šli a dělali co bylo správné. Alespoň takhle jsem pochopil rytířství, protože hrát si na středověkého banditu, to mě nepřitahuje a myslím že Vás také ne.  

Já doufal, že my dole máme alespoň tohle. Vědomí, že nikoho nesmíme přenechat nepříteli a že se nesmíme leknout žádné námahy a žádné oběti, jen abychom pomohli svým bratrům. Myslel jsem, že když má někdo dva krajíce, tak se rozdělí, protože až nebude mít žádný, zase se někdo rozdělí s ním. Nikdy nebudeme mít pojištění v penězích, majetku nebo zlatě. Myslel jsem si, že máme pojištění jeden v druhém. To vystřízlivění mě bolelo.  

Jak chcete bojovat, když víte, že vás prostě jen obětují?  Proč se snažit o lepší svět pro mladé, když vás pak na stará kolena odvezou do důchodkárny a pro jistotu ještě nakazí covidem, protože přece nemohou být bez hospody? Je mi čtyřicet, ale kdyby se jednou měly moje děti chovat takto, tak rovnou říkám, k čemu je svět, když v něm nebudu mít své místo? 

Chtěl bych jednou umírat a naopak zadržovat své děti  a lékaře, že jsem od nich už dostal dost. Že mě mohou nechat umřít, protože jsem poznal jejich lásku i když jsem byl už starý a bezmocný. Jediný, kdo má totiž dneska morálně právo otevřít naše hospody a uvolnit naše opatření, jsou právě ti důchodci o které jde. My to právo nemáme. My máme naopak povinnost udělat všechno pro to, by neumřeli. My máme jednoznačnou morální povinnost přísahat, ať zhyne svět, jen když zachráníme svého otce a svojí matku, protože nám dali život. Jen díky tomu můžeme být lidé.   Jen naši rodiče mají právo říci, že jsme už udělali dost a že odcházejí z tohoto světa smířeni, protože ve svých dětech zažili sílu, morálku a moudrost. Tohle je moje vidlácká představa o cti, která je povinností vůči našim předkům i potomkům. Nelze se z ní vyvázat. 

Já myslel, že my dole, po kterých dupou ti lepšolidé, že tohle chápeme. Že máme jen a jedině sebe navzájem. Že nemáme žádné jiné pojištění než ve svých sousedech, rodičích a dětech. Že jsme tak trochu v koncentráku ze kterého není kam utéct.  Místo toho se třeseme o budoucnost chudáků a robotníků globálních elit. Jako by to bylo něco lákavého. Třást se za budoucnost ve které chudí budou chudší a bohatí bohatší a jako bonus budeme rozhádaní a obětujeme své rodiče. Proč? Protože i hostinský musí roztáčet globální zisk těch nahoře. Skvělá budoucnost pane hostinský - čtrnáct hodin denně v práci a nevydělat si ani na finanční rezervu. I takovou otročinu lze mít rád?  

A samozřejmě na nějakou změnu, ve které by nám neutíkaly zisky do ciziny, na tu můžeme rovnou zapomenout. Přitom by stačilo nepustit z republiky dividendy a všichni ti hostinští by mohli karanténu trávit u moře a ještě by zbylo. Ale to by nebylo ekonomické - rozuměj nebylo by to prospěšné těm nahoře. 

Starý i mladý Klaus mluví o svobodě, ale je to svoboda otroka. Otrok totiž nechce svobodu, ale chce mít zase svého otroka. Volají po svobodě otročení velkému kapitálu a svoboda spočívá v tom, že hostisnký může dřít a dřít a nikdy se opravdu nepovznést. Ale to nevadí, protože hostinský i jeho hosté mohou mít otroky v našich důchodcích. Nepodělíme se s nimi o tuto krizi, ale pěkně je necháme, aby si jí vyžrali sami. Tak moc milujeme své globální mocipány.  Koneckonců důchodci jsou staří a nemocní, protože kdyby celý život sportovali a starali se o sebe, tak se jim to nestane, že Vlastimile?

Nechci si lhát do kapsy, takže si to shrneme... Žiju ve společnosti, která mi teď krásně dala najevo, že až budu starý a nemocný, tak mě klidně nechá chcípnout, protože jsem celé mládí  dělal děti, dřel se  na jejich studia a staral se o rodiče, místo abych cvičil, zdravě jedla a staral se o sebe.

A největší paradox je, že globální oligarcha ve funkci premiéra, ve jménu starých a ohrožených ekonomiku zavřel. A ještě nechce nechat chcípnout hlady ani ty hostinské. Neposílá jim velké prachy, ale pořád je to o dost víc, než pro ty své udělali vzory demokracie v USA.   Je čím dál těžší nemít Babiše rád, byť má i řadu špatných vlastností. 

Každý den mi chodí maily vyzývající mě mě k boji za svobodu, ale pisatelé v tomto boji nejsou ochotní obětovat vůbec nic. Nejenže nenasadí hrdlo, ale ani ten statek ne.  To chtějí jen po druhých. A nechtějí to po mladých a silných, ale po starých a nemohoucích. Chtějí se měřit s nadnárodním kapitálem, chtějí vystoupit z EU a přitom si nejsou schopní připustit svoji chybu úsudku.  A to ani tehdy ne, když je za to nečeká žádný postih. Jak chtějí bojovat proti moci bruselských peněz? Jak chtějí inspirovat k boji ostatní? Svojí morální bídou? Co mají jiného, aby byla alespoň šance na vítězství? Bojuj a až už nebudeš moci, necháme tě ve škarpě. Toť ve stručnosti program bojovníků za svobodu na bruselských elitách. 

Jinými slovy, mám smůlu. Není s kým si podat ruku a přísahat na společnou věc. Kdo by se za mě postavil? Moje vyhlídky spočívají v tom, že budu vytěžen. Buď globálními elitami a nebo mými spolubratry, kterým jsem vlastně úplně ukradený. A až budu vytěžen, mohu chcípnout. 

Není lepší se naopak lísat k těm bruselským? Není lepší být živý pes než mrtvý lev? V Bruseli padají ze stolů alespoň drobty. Pokud člověk bude poslušný a oddaný, dočká se možná alespoň lokajské odměny. Čeho se dočkám, když půjdu s vámi Carlosi? Že mě necháte napospas jakmile vás to něco bude stát? Proč bych měl chtít takový svět? 

Nicméně... Jsem Vidlák, drnohryz a zaťatý sedlák, který bojuje i s přírodou. Něco vydržím. Takže přestanu s tou malomyslností. Kdo z vás čtenářů je ochoten se mnou přísahat na společný boj, který už vedeme? Kdo je ochoten přísahat na vzájemnou pomoc za všech okolností? Kdo je ochoten obětovat sebe ve jménu lepší budoucnosti? Kdo si v případě nutnosti vleze se mnou do zákopu a bude sdílet dobré i zlé? Kdo půjde do nebezpečí pro mě s tím vědomím, že když se to stane jemu, tak pro něj půjdu já? Nebo zůstaneme  každý na svém a budeme se dívat, jsk jsme to projeli na celé čáře? Tak jak to děláme celou dobu...  Zůstaneme otroky kteří se svobodou jen zaklínají a ve skutečnosti nechceme být svobodní, ale jen bohatí?   

Kdysi se říkalo, že chudoba cti netratí. A jak jednoduché bylo o tu čest přijít...

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (170 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Myslel jsem, že jde o výron deziluzí, ale je to spíš prozření...až na ten patetický poslední odstavec. Vítej v klubu..! Ptáků plná ošatka.

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

In reply to by Plesnivec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já bych to s tím, že proti nim nemáme šanci zas až tak zle neviděl. Jsme chudí. Ale penězi. Ne duchem. Každej z nás má počítač a může si s přehledem projít všechny alternativní weby a porovnat je s Mejnstrýmem. Ať už je to Aeronet, Skrytá pravda, Zvědavec, Protiproud a mnoho dalších . A má možnost diskutovat nejen na nich, ale třeba i jen na zastávce při čekání na šalinku. Musím konstatovat, že třeba já nemusím nikoho přesvědčovat. Většina lidí s kterými mluvím má stejné názory jako já. Odhadem tak 90 %. Ti ostatní čekají před stanicí na testy v Poděbradce, nebo jak se ta ulic jmenuje. Víte Vidláku proč většina lidí nosí roušky ? Ne proto, že by věřili v nějakou jejich pofidérní ochranu, ale protože pokuta 10 000 Kč by pro ně měla skoro likvidační charakter, Jakož i pro mě. A to spadám do výjimek, které by ten hadr na hubě nosit nemuseli. Ale mám se nechat perzekvovat od těch ksichtů, co maj na autech ,,pomáhat a chránit ?" A přitom jen buzerují a šikanují ? Ne. Radši si ten hadr nasadím a doufám, že to tu chvíli přežiju. (Astma, CHOPN, a navíc alergie na 62 věcí.) Takže já se k Vám Vidláku rád přidám i když máte proti mně výhrady. Koneckonců, já s Vámi taky ne vždy souhlasím.

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

In reply to by Plesnivec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Času nemaje, jen stručně.
Situační popis reálného stavu společnosti na konkrétní situaci a s osobním emočním prožitkem. Autentickým a vypovídajícím. A hluboce lidským.

Poznání reálného stavu čehokoliv, může bolet a často také bolí. Ale je to nutný první krok. Taková katarze. Uvědomění JAK (to je). A právě na tomto bodě, na ničem jiném, závisí odvíjení věcí příštích. Protože nutně přichází otázka, PROČ? (Část diskutujících už dílčím způsobem odpověděla, třeba tam zazněl stav školství.) A po proč?, tedy zjištění příčin současného neutěšeného stavu, následuje co dál?, snaha, aspoň o nějaké dílčí, v možnostech jednotlivce, ŘEŠENÍ. Třeba jen dílčí, v intencích jednotlivce.
(Ono je lepší dělat aspoň něco, než nic. Prosadit něco na obci, v jakémkoliv společenství lidí, ve kterem se vyskytujeme. Nějak vychovávat děti, působit vlastním příkladem, volit ve volbách, bez ohledu na mainstreamovou propagandu, strany a lidi, kteří, aspoň otevřeně, nepodporují finanční zájmy nadnárodních firem na úkor společnosti, nevytvářejí porůznu po světě i doma, uměle ideové nepřátele, nejsou pro neomezenou migraci, rozpad rodiny a jiné destrukce.)

Všimněme si také, jakým způsobem námi manipuluje mainstream. K proč? ani natož jak dál?, se nikdy nedostane. Tedy nediskutuje o řešení. Naopak. Snaží se ze všech sil, aby k tomu nedošlo. Pokud by k tomu došlo, mohlo by už být pozdě... Tím, že zabrání uvědomění si skutečného stavu věcí. Eliminuje důsledně první bod(!!), od kterého se vše další odvíjí...
Orientujeme se svými smysly, které nám zprostředkovávají informace o prostoru a času, kolem nás. O dění, kde fyzicky nejsme, nám zprostředkovává informace svědectví lidí, kteří tam byli, zasazeno do kontextu našich vlastních předchozích prožitků. Anebo, v nezměrně větším, dostupnějším a pohodlnějším měřítku, TV a tisk. Kdo ovládá je, jako by ovládal prvotní orientační soustavu daného společenství lidí.
Jenže, každý tlak, vytváří protitlak. Informační toky nelze, (zatím?) zablokovat stoprocentně. A často stačí zdravý rozum.
Při srovnání protestů Žlutých vest ve Francii a protestů v Bělorusku, např. si stačí uvědomit pár skutečností, i při příjmu informací výhradně z mainstreamu. Jedny protesty mají své vůdce, finančně, logisticky a propagandou, podporované ze zahraničí, jiné jsou decentralizované a jejich významné osobnosti nemají žádný bezprostřední hmotný profit, ani zahraniční podporu. Jedny jsou proti bezprostřednímu propadu životní úrovně, druhé slibují naděje někdy v budoucnu. (Že se o ně EU "postará" a vůbec si nerozparceluje zemi.) V jedné zemi působí ze zahraničí placené lidskoprávní neziskovky za svrhnutí vlády e, v druhé nikoliv. A v jedné zemi je násilí policejních složek bagatelizováno a nerozmazáváno, ve druhé zveličováno a rozmazáváno. Uvědomíme-li si tyto skutečnosti, můžeme posoudit skutečnou autenticitu protestů, mainstream nemainstream.
Nebo, když Karas referuje z Kyjeva o pokojných demonstracích a policejní brutalitě a za ním hoří ulice, mihne se pár chlapů s kalašnikovy a hajlující nácci pobíhají s nášivkami hákových křížů. (Tohle jsem fakt viděl. Asi předpokládali, že divák je dostatečně zmanipulovaný?)

Otázka proč? Svět kolem nás není jednoduchý, ale mnohovrstevnatý. Není jednoduchý na pochopení. A pochopení ohrožuje. Pokud se už dobereme k otázce proč?, je zde něco, co velmi efektivně zabrání jejímu úspěšnému zodpovězení.
Co to je? Co to může být?? Přemýšlejme..... ..... ....
Je to NEPŘÍTEL.

Nepřítele potřebujeme každý. Jsme tak evolučně nastaveni. Agresivita je silná emoce a musí být vybita. Vždy se tak dělo a bude dít v konkurenčním boji různých lidských společenství, ať už na úrovni tlup, kmenů, národních, profesních, věkových, etnických nebo na státní úrovni. Jenže je rozdíl, když se myslíte klacky nebo máte jednoduché kovové zbraně, o moderních nemluvě. Staří Řekové to řešili Olympiádou. Na počest bohů organizovali sportovní klání mezi městskými státy. Poražený nebyl zabit a jeho město nebylo zničeno. Sláva vítězi, poraženým čest. A emoce se vybily bez destrukce... Ve středověku válečné ostruhy do určité míry nahradila rytířská klání - dodnes používáme slovo rytířskost. Proto a pro nic jiného, milujeme sporty a pořádáme sportovní klání mezi oddíly, podniky, vesnicemi, městy, kraji, zeměmi a státy i dnes.

Jak někdo v diskuzi správně uvedl, nepřítel musí být jasně definován. Proto se prozíraví vůdcové (nebo dnes na západě tzv. "deep state") vždy snažili a snaží odvést pozornost od sebe a od problémů, které sami způsobili, předložením zástupného nepřítele. Fašistické Německo mělo své nepřátele definované rasově (byli mezi nimi, kromě jiných, i Slované. Jejich likvidace byla plánována hned po Židech, jen co v SSSR zvítězí německé zbraně. Což dnes je jedno z absolutních tabu). Nebo jsou univerzální nepřátelé všichni jinověrci. Které je možno beztrestně (nebo za trestů víceméně formálních) okrádat, mučit, vraždit a po jejich konečné fyzické eliminaci přijde vytoužený ráj. Neboť jejich existence je chápána pouze jako jakási přechodná anomálie. (Ráj nikdy nepřišel, zato všude, kde se tak stalo, přišel ekonomický propad, drastické snížení životní úrovně, totální úpadek vzdělání a chaos.)
Dnes se nám sdělovadla a čučkaři snaží zase podsouvat nepřátele. Jako vždy podle tábora, ve kterém momentálně jsme. Dnes straší hlavně Rusy a Číňany. Halt někdo nemusí konkurenci. A zase je ten výběr, pro nás (!), umělý a naprosto nesmyslný. Někomu jistě vyhovuje, ale většina z nás to nebude.
Jinde jsou (dnes už spíše byli) tradiční skupinou, na které je možno si vylévat zlost a demonstrovat nadřazenost, tzv. "nedotknutelní".
A někteří si své nepřátele najdou sami. Třeba profesní, etnickou nebo náboženskou skupinu. Nejlépe známou, ale málo početnou a už vůbec ne jakkoliv nebezpečnou. Protože nejlepší nepřítel, jednak může za vše špatné ve světě, čímž zbavuje viny a odpovědnosti, nás samé. Přece to my né, to oni! A za druhé, demonstrování nepřátelství k němu, je pro nás absolutně bezpečné. Nebude se bránit. A my potřebujeme hlavně vyplavit adrenalin, demonstrovat nadřazenost, ale rozhodně se nechceme vydávat v nebezpečí.
Na mezistátní úrovni si můžeme dovolit provokovat Rusko nebo Čínu. (V určitých mezích, samozřejmě.) Lidi, co si je vybrali (jsou často snadněji manipulovatelní) za nepřítele, vám budou tleskat za "statečnost" (přesto, že reálně nic nehrozí, jinak by tato provokace neproběhla) a volit vás. Pocit z vybití agrese vůči "nepříteli"(co cítili hajlující obyvatelé 3 říše v průvodech nebo sjezdech po politických projevech?) je tak slastný, že jim jsou naprosto ukradeny např. ekonomické důsledky, které dopadnou na ně a ne na politiky. Za ten pocit to v tu chvíli stojí! (Bohužel, důsledky pocítí všichni, ne jen řvoucí menšina.)
To samé třeba na úrovni EU. Zato k agresivnímu Turecku, vznášejícím své požadavky od střední Asie po Vídeň a severní Afriku, dnešnímu skutečnému (!) nepříteli, si to nikdo nedovolí. Protože nepřítel je skutečný, vede ve světě několik válek a ne jen zástupný. Komisaři EU chtějí klid na práci, ne řešit SKUTEČNÉ problémy, porušování lidských práv a podobně. Navíc, příklad Francie (Macron se Turkům postavil) varuje, že to nepojede bez reakce...

Jak z uvedeného vyplývá, výběr nepřítele je často o něm jen málo. Více vypovídá o nás samých. Dovolím si parafrázi "Řekni mi, kdo je Tvůj nepřítel a já Ti povím, jaký jsi člověk!" ;)
Zároveň nám nepřítel přináší pozitiva. Vybití emocí, zvětšení hodnoty sami sebe a zbavuje nás nutnosti, protože je jasně definován, přemýšlet o příčinách a následcích, o složitém světě, který s jeho existenci se stává jednodušší a lépe uchopitelný a zbavuje nás odpovědnosti a chyb. Jak také bylo řečeno, náš nepřítel v nás je definován emocemi, ne rozumem. Jeho místo nemůže být prázdné, vždy musí být zaplněno. Proto je tak těžké brát někomu nepřítele.
Úloha mainstreamu spočívá v tom, že místo skutečného nepřítele, jehož vnitřní obraz nepřítele má smysl, se neustálým podmiňováním a opakováním podsune obraz nepřítele který pro dotyčného jedince nebo společnost ba jakékoliv úrovni, od zájmového sdružení po národní nebo státní, smysl nemá. Právě naopak. Smysl má pouze pro toho, kdo ovládá finanční toky. Pro příjemce, u kterého je tímto původní obranný mechanismus potlačen či dokonce vypnut(!), může být škodlivá nebo dokonce smrtící! (viz. např. barevná revoluce a Arménie, atd atd)...
--------------------------------------
----- Vzpomenu teď rozhovor s mladou lidskoprávní neziskovkářkou. Obsáhlejší vzpomínka, takže kdo nechce, ať nečte tento odstavec. Ohraničeno U ní je životní nepřítel Rusko a Putin obzvláště. Obsadil Krym, vyvolal nepokoje na UK. V Sýrii díky němu nezvítězila demokracie. V Rusku týrá obyčejné lidi a Pussy Riot zvláště. Vzal pod kontrolu politické zahraniční neziskovky, které musejí vykazovat všechny své peníze a zahraniční dárce. Což byl hrozný přečin!!! No a po 2 světové válce nás Rusko okupovalo(!) a zavedlo k nám komunismus!!! Za vše zlé na světě mohou Rusové! A komunismus, samozřejmě!
Zeptal jsem se, jaké Rusko, když na mapě v atlasu je z té doby SSSR. Stalin byl Gruzínec. V Rudé armádě byli i Ukrajinci, Kazaši, Němci, Marijci, všechny narodnosti SSSR. Jak to, že okupanty Češi vítali se šeříky v ruce? Jestli u nás lidé po válce nevolili komunisty a kolik ruských vojáků bylo v době převratu 48 v ČSR? Jestli v nějaké zemi na světě byl komunismus? Jak jejich rodina trpěla, když její tata za Komančů za bezúročnou půjčku postavil barák? A rodiče vystudovali? Bylo to po 68. Brežněv byl Ukrajinec. Kdo z jejich rodiny za socíku trpěl, snad nějaký prastrýc ?? Samozřejmě nikdo. Když se dověděla, že Rusko převzalo US zákon o neziskovkách, který tak leží lidskoprávníkům v žaludku, vyvalila hubu. Když mluvila o UK, jak tam vše rozkradli oligarchové, řek jsem, že proto, že nemají Putina. Který v Rusku oligarchy srovnal do latě. Byla v šoku! :) Samozřejmě, migrantům musíme pomáhat. Když jsem namítl, že to nikdy neskončí, tak prý máme morální povinnost, až do vlastního zničení. Islám je náboženstvím míru. Zeman byl u korunovačních klenotů "vožralé"(ač původem Češka, studovala lidskoprávní brak na Moravě. Když jsem se zeptal, jak to ví, řekla, že to vědí všichni. Na otázku, jak to vědí všichni a že před soudem by to neobstálo a že prezident od té doby má potíže s nohama a chodí s hůlkou, což svědčí o jeho verzi, řekla, že prostě ví a důkazy nepotřebuje a ostatní také ne. Tvrdila, že Rusko strašně zbrojí a musíme se před ním bránit. Že vypovídá smlouvy o odzbrojení a je agresivní. Jak agresivní? Že obnovili lety bombardérů na Dálném Východě u Aljašky. Z dob SSSR. Tu jsem se zeptal, co Američané? Oni létat po rozpadu SSSR přestali? Létají kontinuálně. Jaká teda agrese?? Smlouvu ABM (tusim, není čas to hledat) vypověděly jednostranně USA. Zeptal jsem se, jakou že to má Rusko vojenskou převahu? Nevěděla. Jaké jsou vojenské rozpočty? Neví. Ví jen, jak nás Rusko vojensky ohrožuje. Říkám, zhruba v roce 2014 dávají USA na zbrojení financí přibližně stejně jako zbytek světa (jsem to pohotově našel na founu). Víc než Rusko dává na zbrojení Čína, SA nebo i Francie! O něco málo míň v Evropě VB nebo Itálie. Pak je tu velký hráč Německo (v té době Uršula nestihla zlikvidovat Bundeswehr) a Španělsko, a spousta menších zemí. V Evropě mělo Nato převahu v konvenčních zbraních (je hodně kategorií, ale tak nějak) víc jak 3 násobnou, proti celému Rusku. Proti evropské části to bylo drtivější. S USA a Kanadou to bylo víc jak 8x víc. Rusko je řídce osídlena země, nemají na obsazení Evropy lidi, vše potřebné z nerostného bohatství mají doma. Albrightová řekla, že nerostné bohatství ve světě je nespravedlivě distribuováno. Tozn. US oligarchům všechno ještě nepatří... Takže, kdo se tu chystá na válku, kdo reálně ohrožuje druhého?
Zeptal jsem se, když tak nenávidí "komunismus", jak může vnitřně obhajovat připojení Krymu za Chruščova za hlubokého socíku k UK? Jestli to bylo právně ošetřeno, obyvatelé souhlasili? A proč Ukři Krymu bránili v osamostatnění, když v Krymské Ústavě autonomní republiky je (dnes bylo) psáno, že má na případné osamostatnění po referendu nárok? (Tohle bylo a je v ČR, a na západě celkově, další velké tabu.) A spousta dalších lidskoprávních věcí přišla na přetřes ....
Samozřejmě jsem ji nepřesvědčil, bylo to nemožné a o to mi ani nešlo. Jen jsem chtěl slušnou formou zjistit, jak si to zdůvodní? (Bylo jasné, že s rozumem to nemá co dělat. Byly to čistě emoce, dosazené zvenčí. Podle taty byla normální do doby, než začala chodit do neziskovky, podporující migraci.) A možná studovala i ona mne, s dinosaurem, byť relativně mladým, se takový neziskovkář nesetká každý den! Kromě toho, že ze mne byla v šoku, protože její názory zastává celá její sociální bublina, jsem zjistil, že vůbec nepotřebuje hledat fakta. Jazykově vybavená, PC gramotná. Něco samostatně vyhledat nebo zapochyboval o tvrzeních šéfa neziskovky, ji ani nenapadne. Ona VÍ. To k názoru stačí. Netřeba porovnávat, analyzovat, hledat vstupní údaje, rozlišovat podle pravděpodobnosti. Jiný názor, jiná možnost, jiná cesta, samostatně myslet, nemá u těchto lidí místo. Zuřivé prosazování vlastní pravdy a nenávist k "jinověrcům". Nápadně to připomíná jisté náboženství, poměry v jisté říši nebo stalinský teror.
Proč o tom píšu? Slečna (už se vdala a má dítě a trošku se zklidnila) tak zuřivě nenáviděla ruský národ a zem, působila jako někdo na drogách. Ona vnitřně schvalovala válku s Ruskem. Atomové zbraně ji neděsily. USA jsou daleko a lidská práva a demokracie tam přežijí. Evropa bude smazána pro dobrou věc a její (naše) oběť nebude zbytečná. A pak, po vykořenění zla, nastane konečně věčný Ráj...
Tohle je fakt, neke! ..............
Neříkala to takhle doslova, ale vyplývalo to z řečeného. Snad byla trochu v afektu, tak mi to dala a nemyslela všechno vážně. Nic totiž nebolí, jako setkání s neznabohem, který vám bere vaše vidění světa, ve kterém máte jistotu a potvrzení vlastní hodnoty. Já dělám v neziskovce a pomáhám lidem, na rozdíl od vás, vy přízemní sobci. Mám nad vámi morální převahu. Jsem lepší člověk. A nikdo mi mou vlastní hodnotu, zpochybňováním smyslu mého počínání, nevezme!
Ale byla zaťatá a spoustu z řečeného, myslela vážně.

Takže proč o tom píšu?
TOHLE JE IDEÁLNÍ VÝSLEDEK MEDIÁLNÍ PROPAGANDY.
Pokud dokážete někoho zpracovat, že VÍ, aniž by si cokoli ověřil, že druhého tak nenávidí, že proti němu bude válčit, byť by to znamenalo jeho zničení,i když ho druhý již reálně neohrožuje, jen pro pocit, že zlo bude vykořeněno, nemůžete chtít víc! Máte armádu, kterou můžete použít pro vlastní zjištné cíle. Vlastní životní zájmy nejsou nic, zájmy manipulátora v pozadí vše, pokud je zahalí do ideového hávu... (V historii tohle vidíme zas a znovu)
-----------------------------------------------

Takže potřebujeme evolučně nějakého nepřítele. To je v pohodě. Propaganda nám ale vnucuje jiného nepřítele. Nereálného, ale mystického, ideálního, přímo ztělesnění nepřítele. Je to celá vedat. Co za všechno zlé může. Protože kdyby nebyl, a my bychom věděli to prvotní jak, začneme si klást otázku proč????

A třeba bychom se ptali, proč vakcínu proti koronavirs musíme mít od západní firmy, která ji vlastně ani ještě nemá? Ale musí vydělat. Jestli v tom není pro eurokraty nějaké všimné? Jestli je dobré mít na vše v EU monopol a odstraňovat konkurenci, když Evropa se prodrala z bezvýznamnosti vzhůru díky politické rozdrobenosti a konkurenci? (Obdoba přírodní evoluce založené na konkurenci) Jestli orgán EU nezbavuje evropském země akceschopnosti, třeba vůči vnějšímu ohrožení, ať už migranty nebo Tureckem? Jestli je dobré, zbavovat se vlastního průmyslu a zemědělství, že bude vše vyrobeno jinde? Co to udělá, jsme viděli u roušek a respirátorů... Jestli je dobré platit, ať už ze zdrojů Bruselu, či s jeho povolením ze zahraničí zpoza oceánu, či z národních zdrojů, politické neziskovky, jdoucí po národních vládách a prosazujících, jako kontrolní orgány, agendu Bruselu a několika oligarchů donátorů za oceánem? Na co je drahé byro EU a za co ti lidé mají platy a drží hubu?
Že bychom se na národní úrovni ptali, proč u nás není nezávislý tisk a TV a pokusili se to změnit? Že bychom mohli v TV chtít vidět prezentaci národů skutečně z různého politického spektra? Že místo nadržování a emocí by v TV a tisku politici férově prezentovali svá řešení a za osobní útoky by byl ban, abychom si mohli ve volbách vybrat nejlepší pro nás variantu? Že by pro západní tábor míru neplatila jiná pravidla než pro ostatní? (Viz. třeba nahoře zmíněný příklad nepokojů v Bělorusku a ve Francii...) Že bychom chtěli nezávislost soudů, jeden metr pro všechny a ve sporných případech referendum? Sociální stát, ale jen pro toho, kdo pomoc nezneužívá? Řešení migrace, otázka školství, výprodeje národního bohatství. Že bychom začali u nemravné dvojí nebo dokonce trojí, kvality potravin?? A toho je.....

Ne, k tomuto nesmí nikdy dojít!

Ve Farmě zvířat mohl za vše jistý uprchlý vepřík. Univerzální nepřítel. Prasata s touto výmluvou vystačila. A vládla nerušeně dál.

Dnes to také nejde. Rusko, Čína, taky Venezuela, Írán (SA, kde se veřejně popravuje za absurdní přečiny a kde je státní terorismus, jsou v pohodě), třeba nějaký ten nepoddajný Kim...
Některé strany jsou "státotvorné", jiné ne, jak se dovíme v TV. Jedni protěžovaní (kupodivu právě ti, co naše zájmy nehájí), z jiných je strašák.
Všude kolem nás máme nepřátele. Tohle je dobře, tamto už špatně, tohle je tvůj nepřítel, kvůli kterému nic nejde. Tenhle taky. Když si nevybereš, je tu tenhle. Násilně rozhání demonstrace. Které si poctivě platíme. Když to uděláme my, nedá se to srovnávat. My jsme dobro, jako Kolaloka je zákon! Tady jsou další. Nějakého si už vybereš...

Jak se v tomhle, zaboha, vyznat???

Nepodléhat mainstreamu. Ignorovat ho. Dění ve světě posuzovat podle důvěryhodných webů. Které to jsou? Ty, které mají vyšší procento pravdivého informování, než mainstream. U kterých se to ukáže po čase. Např. migrace. Mainstream mluvil o doktorech, inženýrech a jaderných fyzicích. Jinde mluvili o povětšinou negramotných lidech, spodinami svých států (včetně propuštěných vězňů, konkrétně Nigérie), kteří se vypravili za sociálními dávkami, nebudou pracovat, nebudou se integrovat, poměry svých zemí si přinášejí s sebou a jsou bezpečnostním rizikem... Zde, po letech, je volba snadná.

A jak poznat skutečného nepřítele??
Je to zákonitě právě ten, který s vámi manipuluje. Chce vás někam dotlačit. Který vám tudíž "nezjištně" podsouvá nabídku svých vlastních nepřátel, pohodlně a na stříbrném podnose. V záři TV až domů.
Takže tahle sdělovadla a hlavně ten, kdo je za nimi...

Závěrem.
Zjištění a popis situace panem Vidlákem, mne naplňuje nadějí. Jako u každého člověka, který zjistil, jak. Zákonitě se po čase bude ptát, proč?! Po proč? zase následuje snaha o řešení. Jestliže se člověk dostane až sem, propaganda to dělá blbě...

Sakra, rozepsal jsem se na founu. Už mám 14%, musím končit. A mělo to být krátké.

Tož konec. Kdysi jsem Vám sem, pane Vidláku, napsal, že rostete. Myšleno jako klobouk dolů. Dnes to je osobní, vypovídající a navýsost lidské. Dnes jste vyrostl o další pořádný kus.

PS.

Někdo, tuším Godot, zmínil Dědovu mísu. Taky mne to napadlo.

Jestli mohu doporučit něco dalšího a delšího, knihu, napsal Aldous Huxley "Konec civilizace".

V angličtině to vyšlo pod původním, dle mého soudu přiléhavějším, názvem "Báječný nový svět". A o něj se právě progresivci snaží. S tím, že jestli se jim to podaří, bude platit název český....

Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Obsah o ničem.
Není umění popsat milión stránek, rozhoduje obsah.

Průměrný počet slepic: 1.6 (14 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vůl zůstane volem, i když vypadá jako bejk

Průměrný počet slepic: 1.4 (11 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Obsah o ničem.
Není umění kritizovat, rozhoduje obsah. Zatím jste se k vidlákovo tématu nevyjádřil.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by pozorovatel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Škoda slov :-)))))

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím jste nic moc nepředvedl. Určitě máte na víc. Ale třeba se pletu. :-)))))

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by pozorovatel (neověřeno)

Trvalý odkaz

My tady nejsme slečinky, jednáme na rovinu.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Nejlépe něco přínosného. Zatím to bylo nic moc.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by pozorovatel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víte, co to je?
Nápověda, není to zvíře.

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane dexxi, Vidlák roste a já jsem se po přečtení vašeho příspěvku smrsknul na zrnko prachu. Teď se budu stydět své jednovětné příspěvky vkládat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Zrovna u vás, Petře nemám pocit, že byste se měl smrsknout na pouhé zrnko prachu. Píšete dobře. Stejně jsme všichni prachem byli a prachem budeme. Dobrá nadsázka.

To víte, času není nazbyt. Tak jednou za čas vypíšu to, co by jinak padlo na ty jednovětné příspěvky. Když mne článek nebo diskuze osloví.
Pro klid duše vám garantuji, že limit psavosti je na 7 dní vyčerpán, takže něco rozsahem podobného, napíšu nejdříve za týden nebo později.
Za to zrnko prachu samozřejmě 5 kohoutů. 🐓🙂

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, začínáte hysterčit, takovou skepsi nemam ani já, coby konspirátor. Tvrdím, že nic se podle plánu nepovede. No a tam je šance! Ne všichni jsou zvrácení, jen to vidí trochu jinak než vy. To nemusí být špatně. Vyčkejte, ono se to nějak vyvrbí

Průměrný počet slepic: 3.9 (37 hlasů)
Trvalý odkaz

Vítej Vidláku do "klubu procitnutí "
Začnu částí svého komentáře o Cizincích:
Všici cítíme, že ve státě Dánském je cosi shnilého", ale jak to napravit se neshodnem.
Protože bez odříkání, dodržování pravidel, určité brutality na usměrnění "nechápavých" a "placených" to nepůjde.
Dále dodám:
Každý zná svá "práva", ale na povinnosti "kašle jak na placatý kámen" , neslušně se na ně zapomnělo! a v tom hlubokém zapomnění jsou i držena. Je v okolí síla, která by je začala vymáhat? bohužel na obzoru ne!
Co z toho plyne? budeme si to muset vyžrat až do dna, pak se možná odrazíme. Když to dno bude ještě hluboko, tak se ovšem v těch sračkách nejspíš utopíme. Společně i s těmi co se myslí, že se jich to netýká a dostaly nás je do nich.
Dá se koloběh dějin a dějů změnit? Ano dá, ale za jakou cenu? Po cca 20 let svých vnitřních úvah, jsem dospěl, že bohužel v dnešní době jen: 1) hrubou silou
2) moc peněz se dá zlomit pouze mocí ještě větších peněz
3) silou myšlenek kterým uvěří dostatečně velké množství lidí, které své okolí již dokáže ovlivnit
Bohužel či spíš bohudík pro mne se my ani jednoho nedostává, protože důsledky by byli z krátkodobého hlediska děsivé a z dlouhodobého...., to by posuzovali jiní.
Najde se někdo, kdo si troufne ten gordický uzel přeseknout? Určitě ano, ale ty důsledky budou nepředstavitelné....

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Každý krok k poznání světa lidí je přínosný, každý krok něco odhalí a přidá. Lidé jsou jací jsou a také, jak je společnost vychovává. A heslem dnešní společnosti je "nevaž se, odvaž se". Je to cesta ke katastrofě, ale jednou se zastaví a dojde ke změně. Vždy to tak bylo a lze předpokládat, že to tak zase bude.
Dcera má malý kosmetický salon, je v něm sama. Dnes otevřela a makala a makala a její zákaznice ji přeplácely a dávaly bonboniéry. Vy jste to měla těžké, my jsme si práci udrželi, tak tady máte a berte, říkaly. Nemluvili o tom, že věří kdyby se situace obrátila, někdo zase pomůže jim.
Vidláku, máte nádherný diskusní dvorek, klobouk dolů, ale asi není tak úplně pravdivým odrazem skutečnosti. Chodí k Vám určitý výběr spolu s nájezdníky a ti všichni tvoří místní atmosféru. A ta nemusí být odrazem celé společnosti.
Moc pěkně od svého srdce jste to napsal a popsal, jak na Vás vše působí. Vyslovil jste velké pochyby a jistě i donutil mnohé ze zamyslet. Svět bude vždy bojem mezi dobrem a zlem a to, že zlo nějak často vítězí neznamená, že také zvítězí.
Existuje zákon negace negace a zákon o přechodu kvantity v kvalitu. Vše je v pohybu a proto pohyb správným lidským směrem podporujme.

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když jsem to četl a pak kousek dole, tak mně napadlo školství. Vsadím facku proti stokoruně, že být absolventem filosofické fakulty, tak takový vynikající text nedáte nikdy dohromady

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

byla to včera nálož a parádní. Rozesírači se činili a i ti "chytří a moudří" jim docela sekundovali. Uvědomte si , že každý "má svou pravdu" a i tak většina ntěch rozumných se taky bojí, proč, protože vědí nebo se bojí, že bude muset bojovat a mnohdy i proti vlastním potomkům, které "aby se měli líp" rozmazlili až do neskutečna. Tak nějak jsme zpohodlněli. Naši předkové museli bojovat většinu života za CaK, za l. republiky, za války, byli tak nějak zocelení bojem. Ty další generace to jen šmidlali a žili si tak nějak v pohodě.
Jak to zpíval Werich " jednou jsi dole, jednou nahoře"... to je ten koloběh... bohužel jsme na ten úvod zapomněli....
https://www.youtube.com/watch?v=HMCk2Ri0DmQ

Průměrný počet slepic: 4 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Dneska jsem se pobavil se známou co dělá do distribuce léků. Je to velice znalá a šikovná a vzdělaná paní obchodnice.
A protože je i velice zvídavá, tak toho dost ví o obchodních praktikách a vztazích k politice.
( Asi má v plánu postoupit v hierarchii o hezkých pár stupínku výše)
No a sdělila mi její poznatek, názor.
A/ Do nastávajícího maléru s vařenejma opičíma ušima f Astra-Oxford jsme se vlastně připletli úplnou náhodou a nevině.
Stěžejní úlohu zde sehrál Brexit a potřeba ovlivnit, uplatit Brity při vyjednávání. Němci v zájmu vyjednávání z tohoto kšeftu ustoupili.
No a anžto jsme pevnými členy Eurosojuzu, museli jsme zacálovat.
B/ F. Astra-Oxford nemá jako cílový trh Evropu, ale jediný kontinent, který ještě není plně obsazený obchodními zástupci i když Čína se tam sakra činí, je Afrika. V Evropě je budoucích vakcin přetlak.
Tak proč proč ten svůj výtvor tak zoufale potřebuje uplatnit v první fázi zrovna zde?
Totiž firma se bojí použít staré metody. Protože Afrika se změnila a na minulé praktiky, třeba konc Bayer, už moc neslyší.
Tedy vymyslela nový přístup k africkému zákazníkovi.
Bude argumentovat, podívej se, ten náš slavný lék jsme z etických důvodů a našeho zmoudření, nezkoušeli na černých ALE! na bílých!
C/ A proč tedy Andrejko objednal další miliony dávek od Pfizeru? No protože není blbej a tuší malér s vařenejma opičíma ušima, tak se jistí nakládanejma chřestýšíma hlavama. Tak uspokojí všechny čtyři zainteresované strany, Brity, EU, Amíky, a Němce. Prostě se jistí na všechny strany.
A mimochodem, k účinnosti vakcin.
Číslo nad 85% je nesmysl, protože jak mi opět potvrdila, funguje zde zákon daný nám přírodou, kdy proti jakékoliv nemoci, infekci minimálně 15% jedinců je imunní. A firmy do výsledku tyto imunní jedince prostě přičtou k dobru vakcině.

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)

O vakcínách vím kulové, ale s vědomím, že co přišlo za posledních dvacet let z EU bylo mi ke škodě a stálo za hovno, budu se nějaké EU-vakcíně vyhýbat jako čert kříži.
Včera tu poněkud zapadl jeden vtip, tak ho připomenu:
Vakcína bude mít účinnost 90 %. To znamená, že 10 % přežije.

P.S.: Ze svého okolí neznám nikoho, kdo by se chtěl nechat takovou EU-vakcínou dobrovolně očkovat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)

Hned jak to půjde, nechám se naočkovat. Jsem mladý, krásný a prudce inteligentní, bylo by mě škoda. Dám vědět, co to se mnou udělá. No a když se neozvu....

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

To okolí, které si určitě nechce nechat naočkovat nejspíš změní názor, pokud ti naočkovaní budou mít Covidpas a ten jim umožní ve třetí vlně normálně pracovat (od kadeřnice až po zaměstnance automobilek), jezdit na dovolenou (od vstupu do země až po ubytování v hotelu), sport (jako hráč až jako divák), a možná i nějaká výběrová škola to bude požadovat. Jste si jisti, že to tak nemůže být?

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

PS: Vždyť to platí již dávno. Bez určitého očkování Vás do některých zemí ani nepustí. A vláda ČR s tím nic nenadělá.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Počkám, a počkám tak dlouho, jak jen to bude možné. Lidí, kteří budou očkováni hned, bude jistě hodně, a stanou se tak mými (a nejen mými) pokusnými králíky. Hotový názor si utvořím co nejpozději.

Argument "když ani výrobce vakcíny nechce převzít zodpovědnost za případné nežádoucí vedlejší účinky, proč já bych měl?" - je mimořádně validní a uváženíhodný,

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

„Je potreba vyskouset vakcinu na politicich. Pokud preziji, je to dobre pro vakcinu, pokud nepreziji, je to dobre pro zemi“.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

my jsme zvyklí - jezdili jsme celá léta tam kde jsme mohli... a podle mne... copak j jsou alpy něco jiného než naše hory?. Copak Bulharsko nemá moře jako Jugina. A co vlastně je tak výjimečného na Chorvatsku ... akorát název, tak ušmudlané pláže jako tam, u bulharů nepamatuji a navíc písek.......ts.....

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Cim pozdejc sa necham naockovat, tym vacsia sanca je, ze doktori uz budu vediet, ako liecit vedlajsie ucinky ... a aj to sa pocita

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Babiš: “Já nemám už 50 let slezinu, takže mám jinou imunitu. Musí o tom rozhodnout lékař.”
Včera ve sněmovně k tomu ještě přidal anafylaktický šok po očkování tetanovkou. Podobně zdůvodňuje své váhání ministr Brabec: “Přiznám se, že váhám, protože před několika lety jsem měl hodně závažnou reakci na očkování proti encefalitidě.”
Matovič: “...já říkám, že se na 100 % očkovat dám, ale připadalo by mi to férové, abych byl jako kapitán lodi očkován úplně poslední.”
P. S. Kdo jiný, než vedení firmy vyrábějící vakcínu, by měl očkování více věřit? Pokud nechtějí nést za svůj výrobek zodpovědnost (= státní fond na odškodněni za následky po očkování, na Slovensku již o něm vláda mluví), asi vědí proč. Budu se tedy spoléhat na tyto odborníky a nebudu jejich vakcíně také důvěřovat☺️

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

následky očkování" - to nejspíš navrhli ti, kteří vědí, že se jim ty stamilióny/miliardy podaří rozkrást a odklonit/přesměrovat do svých a jiných "správných" rukou.

Dovedete si snad představit, že se těm/nám obyčejným lidem podaří prokázat, že zdravotní problémy, které teď mají/máme, jsou způsobeny vakcínou proti kovidu?
A že se najde doktor, kterej jim/nám to napíše do zprávy?

A vůbec - jak by se stanovil termín nároku na odškodnění? Od měsíce po očkování? Od půl roku? Od jednoho roku? Dvou? Čtyř?
A co krajní/konečný termín? Tedy - dokdy se to (zdravotní problémy lidí) bude brát jako "následky očkování"?

A co jestliže potíže začnou až dejme tomu dva roky (a více) po vakcinaci? Nikdo už si to nespojí dohromady (že by to mohl být následek), takže o jakém odškodnění se to bavíme?

Ovšem korupční potenciál by to mělo, to zas jo.
A rozhodovat o tom, kdo "má nárok" a kdo "nemá" by mohl MUDr. Heger.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

Fito.
Tito vyvolení se nebudou očkovat v řadě s námi.
Ti dostanou úplně jinou vakcínu,doplněnu drogou.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

v r.2015 si ještě dovolila čt tento dokument, 2,55 m. pobavil pohled na "ustaraného" Prymulu...oni to už dávno ví, jen dál jedou ve vyznačené linii...
https://www.youtube.com/watch?v=ObbF31EfQb4&app=desktop&fbclid=IwAR0qG6…

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Pane Godote, to je samozřejmě vtip, to chápeme oba, ale rád bych na to navázal, protože účinnost vakcíny je v současné době velmi frekventovaný pojem. Málokdo ale ví, co to číslo vlastně znamená - jednoduchý název tohoto parametru neznalého zavádí na scestí. Ale jak říkají 4 dohody, nevytvářejte si domněnky.
Význam parametru "účinnost vakcíny" vysvětluje Mudr. Strunecká v Době jedové (jen nevím, v kterém díle). Koho to zajímá nebo nechce podléhat zavádějícím sloganům, doporučuji.
Abych dovysvětlil - já nejsem proti očkování anblok, ani proti standardním ani proti koroně, ale i okurky mám rád naložené a uleželé, nikoliv rychlokvašky. A k nabízeným rychlokvaškám mám tedy velikou nedůvěru.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

V prvním díle, v tom druhém už jen víceméně obhajuje první díl.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Těch 15 % platí pro VĚTŠINU nemocí.
A v těch imunních je započítáno značné procento těch, kteří jsou "jen" mimořádně odolní a přežijí BĚŽNOU dávku patogenů.
Ano, patnáct přežilo zatím vždy i pobyt uprostřed měst zasažených nejhoršími formami moru. Přežili jej s lehkou chřipečkou. Ale kdyby leželi na slámě podlaze společně s umírajícími na mor v malé místnosti, umřou z těch patnácti procent nich dvě třetiny také.

Přežilo by jen pět procent.

...
Pět procent (na tři směny pracujících) afrických prostitutek má plnou imunitu proti HIV... Pár desítek z nich teď intenzivně pracuje pro vědce jako objekty pro vývoj vakciny...

...doufejme, že ti vědci nejsou placeni " našimi" euroamerickými výzkumníky z armádních pracovišť pro vývoj biologických zbraní.
Biologické zbraně jsou přece nutné pro Konečné Fítězství, vítězství humanity a demokracie naší judeokřesťanské civilizace - civilizace Pravdy a Lásky!

A především nejvyšším, výsostným "lidským PRÁVEM"
to jest právem individuální svobody globálních psychopatů. bez jakéhokoliv omezení okrádat a zotročovat své bližní napříč rasami a kontinenty.

-----
Na jedné straně mohu být podezírán z většího pesimismu než zachvátil dnešního Vidláka.
Není to pravda.

I Vidlák totiž zasel mezi čtenáře Kydů (z nichž devadesát procent sem nepíše a nevíme o nich!) semínka altruismu.

Některá uschnou, ale mnohá ne.

Existence Vidláka (a vidláků) je důvodem, proč bych docela rád žil alespoň ještě dalších deset let (jakkoli je to v mém případě nepříliš pravděpodobné).
Nepravděpodobné - ale, přátelé - nikoliv vyloučené !!!

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)

I nepravděpodobné je docela dobře možné, věřte mi, je to vyzkoušeno.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

slepý.
Ať čtu jak čtu, ať hledám jak hledám, nikde v příspěvku mirka58 nevidím slovo "zdraví"...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

S nadějí, že můj odhad je správný, jedná se u vás, Vidláku, jen o podzimní depresi.
Možná vás potkala nějaká nepříjemnost, nebo spíše jejich série. Ony se, mrchy, rády dostavují ve smečce.
Nevěřím totiž, že by vás tak rozhodila jen diskuse na blogu, byť ho, domnívám se, považujete jaksi za jedno ze svých dětí a logicky vám vadí, kdy ho někdo przní.

Z pozice jedince přece jen o generaci staršího si troufám, ač oni nežádán, dát radu. Neberte tu včerejší diskusi tak vážně. Jak správně, myslím si, píše o něco výše strejda:
"Chodí k Vám určitý výběr spolu s nájezdníky a ti všichni tvoří místní atmosféru. A ta nemusí být odrazem celé společnosti."

Jak už to tak mívám, mám na věc vlastně hned dva (poněkud protichůdné) názory:
a) Naše kotlina je království dvojího lidu a jednota všech nemůže existovat. Je vždy jen jednota některých proti jednotám jiným.
b) Není to tak zlé, když se rozhlédnete kolem sebe. Andělů pramálo, ale spousta dobrých lidí, byť s nějakými těmi vadami. Žít se v tom dá.

P.S.: Vaše dnešní povídání je o absenci mezigenerační solidarity. Se vzpomínkou na "Dědovu mísu" si říkám, že celkem nic nového pod sluncem.

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Navíc ani ty deprese už nejsou, co bejvaly.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Dobrý den pane Vidláku,
vzpomeňte si na svůj článek o chystané dovolené v Chorvatsku.
Víc bych k tomu nedodával

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

In reply to by PivoJ (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, to byly časy... všechno se teprve rozjíždělo, nikdo si nedovedl představit, jaké to bude. Ale máte pravdu s jednou věcí - tehdy jsem zažil opak. Zažil jsem úctu a ohleduplnost. Zažil jsem, že lidé nejsou jen vypočítavé bestie.

Děkuji za připomenutí té demonstrace krásných lidských vlastností. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlaku, velikani maji jednu nevyhodu, dale vidi, drive rozeznaji nebezpeci.
My mali, az to nebezpeci uvidime, tak se k Vam pridame.
Tak to bylo, je, a bude.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláka už dostali. Píše to srozumitelně v první větě dnes.

Vnější nepřítel společnost stmeluje. To je svatá pravda. Musí to být ovšem nepřítel jeden, jasně definovaný a rozpoznatelný. A to není tento případ. Jiná věc je, když přijede protektor na válečných vozech, tam je to každému jasné.

Kdo je náš nepřítel v době koronaviru? Je to virus? Existuje nebo neexistuje? Nebo je to Číňan z laboratoře ve Wuchanu? Nebo Američan z laboratoře ve Fort Detrick? Nebo snad generalita z Bruselu, WHO, buhví odkud? Je naším nepřítelem doktor Kubek nebo doktor Žaloudík? Když není definovaný nepřítel, nemůže být semknutá společnost, to dá rozum.

Přirovnal bych to snad nejlépe k době okolo 1948 v Československu. Tehdy také nebylo zřejmé, co je správné a na kterou stranu se přiklonit. Jedni budovali socialismus a nového člověka, jiní úpěnlivě varovali před nebezpečím. Otázka pro přemýšlivé: Kteří byli v menšině?

Abych nebyl dlouhý, omezím se v komentu na první odstavec článku. Zbytek si nechám k odpolední kávičce.

Průměrný počet slepic: 3.7 (28 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Koronavirus. Rozdílný je přístup k jeho porážce, a z toho vyplývající společenské důsledky.
Jde o krizovou situaci, to máte pravdu, která mnohé v chování jednotlivých lidí vyjasní.
Nás může utěšovat jen to, že se týká lidí na celém světě, nejen v kotlince. Všichni řeší stejné potíže, jaké máme my, i stejné potíže se vztahy mezi lidmi.

Průměrný počet slepic: 3.5 (22 hlasů)

A co když je koronavirus přítel? Zdá se Vám to výjimečná pitomost? Tak si poslechněte třeba tohle:

https://www.youtube.com/watch?v=Pl1F179HHoA

P.S. Budete muset obětovat hodinu času.

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Těžko bojovat sám proti většině. Těžko plavat proti proudu, obvykle nás proud oslabí a nakonec unáší svým směrem. Tak nechme většinovou společnost i zmiňované globální elity nabít si držku. Netřeba spasit celý svět (obvykle za peníze těch druhých). Stačí zapálit svíčku dobra ve svém okolí, a to už je dost. Naneštěstí, když už si myslíme, že nic horšího už přijít nemůže, přijde něco ještě horšího. Žijeme v době, kdy se další Kondratěvův cyklus blíží ke svému konci. Obvykle to končí válkou, a koronakrize charakter války má. EU ani jejími výplody není třeba ztrácet čas, mají stejnou platnost jako výnosy UV KSČ v letech 1985 - 1989.

Průměrný počet slepic: 4.7 (40 hlasů)

je důležitá věc. Nevím, kdo to řekl, ale měl pravdu: je lepší zapálit malou svíčku, než proklínat temnotu. Vidlákovy Kydy jsou jednou z takových malých, ale nikoli nevýznamných svíček.

K tomu, co říká Gerd:

Malé dobro nestojí za to, aby bylo konáno,
Malému zlu nestojí za to odporovat.
A tak dobro nikdo nekoná - a zlo se hromadí.

Nevím, kdo je původcem té myšlenky, ale mám za to, že je to trefa do desítky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

Nemusím nést na svých bedrech všechnu tíhu světa. To dělal Ježíš Kristus a jak dopadl. Stačí pomoci svému sousedu, u něj je šance, že mně pomoc třeba oplatí. Nebo ji poskytne někomu, kdo je v mém okolí, a třeba jednou pomůže na oplátku mně. Nemusím řešit hladomor Afriky nebo blbé pocity za otroctví. Bohatě stačí, že hladomor v Africe nezpůsobuji a nechytám lidi do otroctví.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

A nejenom okolí, klidně třeba i Africe. Je to i v našem zájmu. Jenže.

1. Ta pomoc nesmí pomáhajícího finančně ruinovat ani obohacovat migrací. Tedy nesmí vést k destrukci jeho státu a způsobu života.

2. Ten, jemuž je pomáháno, si musí pomoci vážit. A chtít ji využít. Pomoc je dobrá vůle a není to samozřejmost.

3. Pomoc musí problémy skutečně řešit, ne oddalovat. Musí se zaměřit na prvotní příčiny, ne na hašení následků. Po nichž se problém vynoří znovu a znovu. Příkladem budiž problémy z chronického přelidnění. Dodávky potravin ani přijímání migrantů nic neřeší. Smysluplná, trvalá pomoc, musí cílit na kontrolu porodnosti.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Jenže ten Afričan přijímající pomoc si jí neváží. Bere ji jako oprávněný nárok na platbu za otroctví. Zajímavé je, že platbu vyžaduje po evropanech a po Arabech nikdy.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)