Dnes otevřeme Pandořinu skříňku... (doplněno)

Autor
Štítky

... těch nejhorších lidských vlastností.

 

Master do svých grafů přidal jeden další nový. Požádal si na statistickém úřadu o data zemřelých podle věku a udělal z toho další srovnávací graf všech úmrtí od roku 2011. Račte se kouknout. 

Zcela jednoznačně zjistíte, že epidemie covidu se týká v podstatě "jen" důchodců. Křivka úmrtí u lidí lidí 65 + vystřeluje k výšinám, zatímco křivka všech ostatních kategorií je zcela v běžných číslech. Master by vám řekl, že při zvětšení měřítka a detailnějším pohledu můžeme vidět, že i kategorie 40 - 64 let se trochu zvedla, ale tak minimálně, že by si toho nikdo nevšimnul. Já si třeba fakt bez jeho upozornění nevšimnul. 

Za mě to ukazuje ještě jednu věc. Lidi nám neumírají ani na leknutí ani na zanedbanou péči, protože to by se muselo projevit i v ostatních věkových kategoriích, což se neděje. Naše zdravotnictví zvládá a kecy chřipečkářů o smrti z leknutí jsou kecy namistrovaných hovad, která nedokážou přenést přes srdce, že se ukázali být hlupáky.  Ve skutečnosti celou epidemii nesou na hrbu takřka výlučně důchodci. Tak výlučně, že mě to až děsí. 

Děsí mě to dvojnásobně, protože se nikde v žádném státě nepovedlo to hlavní - zabránit, aby covida dostali právě ti nejohroženější. Důchodci tvoří cca třetinu nakažených, ale tvoří 99% všech úmrtí. Teď to zkuste přepočítat.  Podle oficiálních čísel máme cca 530 tisíc nakažených a 8500 mrtých. Vydělte celkové číslo nakažených třemi, protože zhruba takový podíl z nakažených tvoří důchodci a zjistíte, že máme osm a půl tisíce mrtvých na nějakých 170 tisíc nakažených. Tedy umírá každý dvacátý nakažený důchodce. Pět procent. Narukovat zamlada do Druhé světové bylo bezpečnější než na stáří chytit koroňáčka. 

Tak co milí chřipečkáři... jak to vidíte s vašimi rodiči a prarodiči? Už byli dost dlouho na světě, aby natáhli brka pro vaší pohodlnost a potřebu chodit do hospody? A co my  mladší všichni ostatní? Jak to máme? Svým způsobem máme v rukou stovky a tisíce životů. Nám se nic nestane. Máme větší šaci umřít v autě než na covid.  Jak to máme s právem roznášet velice nebezpečnou nemoc mezi důchodce? Tak nebezpečnou, že se v jejich kategorii už dávno stala killerem číslo 1. Stojí jejich život za ztrátu práce a nutnost přeorganizovat celou ekonomiku? Stojí jejich takřka válečné ztráty za takřka válečné hospodářství? 

A co vy - ohrožení důchodci. Všímáte si bedlivě, kdo mluví o tom, že pro jeho pohodlí, jeho dovolenou a jeho psychickou pohodu není žádná cizí oběť dost velká?  Sledujete, kteří politici by vás klidně odpravili a dali přednost ekonomice, protože vy už ji přece jenom vysáváte a nic do ní nedáváte. Sice jste makali celý život, ale teď už jste na odpis a tak vás celkem rapidně odepisují. Sledujete? 

Troufnu si tu úlohu ještě trochu rozšířit. Máme zhruba 2,5 milionu důchodců. Kdyby 5%  z nich přišlo o život, je to přes sto tisíc měsíčních výplat. Pokud bych bral, že průměrný důchod je deset tisíc, tak se jedná ročně o krásných 12 miliard. K tomu ušetřených sto tisíc zdravotních pojistek, které by jinak padly na vaše léčení. Řekněme, že průměrný důchodce odpracoval 35 let a za tu dobu odvedl na zdravotním pojištění krásný milion korunek. To je překrásných sto miliard. Kolega bloger doktor Kubáč kdysi psal, že takřka celé pojištění, které si pacient platil celý život padne na poslední rok jeho života, kdy už se bojuje s rakovinami a dalšími svinskými nemocemi. To všechno se ušetří. 

Vidíte, jak nám to pěkně vyšlo. Kdyby se covid vydařil přesně podle záměru iluminátů, Billa Gatese nebo jiných zlých hombres, tak nám udělá reformu veřejných financí za nejméně 100 miliard korun. K tomu tu máme podle Lacových propočtů třetinu obyvatel pořádných zmrdů. Aniž bych se osobně uchyloval k takovému přímočarému hodnocení, celkem bych souhlasil, že v republice máme třetinu lidí, které nějaký mrtvý důchodce nedojme. No nekup to. Takové množství lidí si už zvolí dost zástupců do parlamentu. 

Tahle třetina lidí, to je akorát ten počet, aby se epidemie nezastavila a jela pěkně dál přesně podle vývoje, který můžete sledovat v Masterových grafech... už se to zase moc hezky rozjíždí. To znamená další nakažení důchodci a každý dvacátý z nich skončí o něskor později v rakvi. A skoro zadarmo přátelé... ventilátor moc nestojí. To léky na rakovinu, to je jiná pálka. Navíc, když to na člověka přijde, exne neuvěřitelně rychle a navíc jich oproti oficiálním číslům třetina navíc exne doma. Úplně bez nemocniční péče... tedy zadarmo.   Čímž mě napadá, že z nakažených důchodců umírá každý patnáctý, protože skutečných obětí je o třetinu víc než těch oficiálních.... Super vyhlídky. Milí důchodci, byli jste generace míru, která nezažila válku, ale když vidím ta čísla, měli jste se raději vyloďovat v Normandii nebo bojovat za Sovětský svaz v Afghanistánu. Bylo to bezpečnější. 

Když si k tomu připočítám i ty politické výhody, jako že si vlády mohou půjčit jakoukoliv myslitelnou natisknutou částku, která se nedá splatit ani ve vlhkých snech levicových ekonomů, tak ano, globální elity nám předvedly, jak se to doopravdy dělá, když chcete prosadit svou. Ani nepotřebujete oblbnout všechny, stačí jen tu třetinu zmrdů, kteří si nechali nakukat že v rouškách je nesvoboda a tak jdou a uskutečňují jejich záměr a ještě si myslí, jak je to osvobodí. Nevědí, že za pár let budou mít jízdenku na covidní věčnost i oni. 

Skoro bych se vsadil, že takový důchodce, který první atak covidu přežije a počká si ještě rok, až mu ta imunita zase odejde, tak má slušnou šanci tu zkratku ke hrobu trefit. A ještě bych se vsadil, že vakcína jen tak nebude. Minimálně ne pro ty, kteří by jí opravdu potřebovali. Případně bude stát tolik, aby se nám naši staří rozdělili na skupinu, co peníze má  a ta vždycky dostane prodloužení o rok a pak ti, kterým prachy dojdou, a ti to budou mít jasné. 

A dost zmrdů na to, aby se jim to tak líbilo a ještě vyřvávali, jak je to správné, svobodné, pravicové, levicové, libertianistické, darwinistické, to je vlastně úplně jedno co. Ti samozřejmě v rámci svobody vakcínu odmítnou, takže bude dost velký rezerovár nemoci, aby se důchodci pěkně selektovali každou chřipkovou sezónu.  Rovnou by si mohli založit spolek a do čela zvolit tu Záhumenskou... masovou vražedkyni.  Hitler byl vlastně blbej, místo aby se postaral o nějaký pěkný a poměrně výběrový virus, stavěl plynové komory a dělal selekci na práceschopné a na odsouzené. Tohle udělá virus sám. Práceschopní se nemusejí bát a ti co už jsou staří, ti to vezmou zkratkou. Žádný ostnatý drát, žádné stráže, žádné kulometné věže,  žádné norimberské tribunály. Jen potřebujeme dost zmrdů.  Tenkrát se jim říkalo kápové, dneska jsou to antirouškáři a chřipečkáři -  i ta jejich proklamovaná svoboda je taková kápovská - koncentráčnická.

Milí důchodci, doufám, že si z toho berete ponaučení a bedlivě si rozmýšlíte, komu hodíte svůj hlas. Tentokrát vám nejde o nějakou valorizaci důchodů. Tentokrát nejde o nějaké pseudokecy o demokracii. Tentorkát jde doslova a do písmene o váš život. Pandořina skříňa těch nejhorších lidských vlastností se otevřela  a vy byste si měli dávat sakramentsky pozor, jak to kdo s vámi myslí. Ještě pořád je vás přes dva miliony. I když už o osm tisíc míň...  

A já vím, že mám zhruba dvacet let času, abych udělal všechno pro to, aby tihle zmrdi nedostali šanci jednou takhle hladce odpravit i mě.  Začnu tím, že si pořádně vychovám děti. A už navždy budu mít před očima letošní rok. Rok ve kterém se ukázalo, kdo se umí obětovat pro druhé a kdo umí obětovat druhé pro sebe. 

Jak to volaly v Oděse babičky před vypáleným domem odborů? Nikdy neodpustit, nikdy nezapomenout. Osm tisíc životů lidí jako jsou můj táta a moje máma, to už stojí za dlouhého pamatováka. 

 

Doplněk: 

Představte si, že naše země uposlechla hlasu EU a Jourové a přijala příslušný počet imigrantů z islámských zemí a přijala by jich dost na to, aby se tu cítili podobně jako ve Francii. A představte si, že teroristé, kteří by se sem infiltrovali, by za rok pozabíjeli deset tisíc lidí. Stejně jako to udělal koronavirus. To by stálo za válečné manévry? Stálo by to za přeorganizování celé ekonomiky? Stálo by to za nákup zbraní, uzavření ulic, vyhlášení stanného práva? Stálo by to za ostrahu hranic pomocí desítek tisíc mužů a tisíců kusů techniky? Stálo by to za prezenční vojenskou službu? Stálo by to za pozornost? Stálo by to za miliardy? 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 2.8 (181 hlas)

Komentáře

je dost sexy. Poradím jim aby se příště proletěli nad pláží se sexy blondýnkami.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

ale smysl pro humor Vám nechybí a to je důležitější.

PS: Jestli smím poprosit, mohly by být na pláži brunetky s nakrátko střiženým mikádem? A sem tam dlouhovlasá bloncka pro zvýšení kontrastu. Předem děkuju.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Na všech videjích, navíc dost prapodivně sestříhaných, se hejble zvedlo na několik vteřin cca 2,5 metru nad plochu a pak zase bylo dosednuto. Z velína, kde u hromady různě blikajících monitorů seděli minimálně tři technici a s hejbletem operovali.
Docela drahá modelařina...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Meds prescribing information. What side effects?
<a href="https://buspar4u.top">buspar buy</a> in Canada
Some information about medicament. Get information now.

Zatím bez slepic

obrázcích je.
Autonomní bazmek nemá vůbec nic společného s baterkovým pohonem. Kromě toho ten trolejbus vyletěl 3 metry (kéž by!) na runway a pak sedl zpět.
Na množství spáchaného humbuku výsledek více, než žalostný, neřku-li katastrofální.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

že se to událo někdy v březnu 2019, čili strááášlivě dávno a tím pádem to vůbec není směroplatný. Naopak důležitý je, k čemu "američtí vědci", dojdou již brzy - pozítří, nebo kolem roku 2030, nebo kolem roku 2050 nebo taky kolem roku 2550 (nebo taky vůbec). Slunce na soláry bude svítit i v noci, auta na benzín se budou vyskytovat jen v muzeích hrůzy a druhý termodynamický zákon si pod nezvratnými argumenty Grety sám podepíše svoji neplatnost. Prostě až se za třicet (za sto, za tři sta) let probudíš, milý pionýre, ...

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

pro uzavřený systém. Ale naše Zeměkoule není uzavřený systém, přijímá nepřetržitě záření ze Slunce.
To je ten vnější zdroj, který umožňuje život na zemi, díky kterému zde "nezamrzneme".
Sluníčko nám dává vše, potraviny (spolu s CO2 a H2O), energii k pohonu strojů, ...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Máte pravdu Milane V. Počty dronů na baterky raketově narůstají. Vždyť už několik let je prodávají v hračkářstvích.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

všech hi-tech armád světa, když už pomineme mírové využití a zábavu.
Ve výrobě dronů jsme blízko světové špičky, to by se mělo u nás rozvíjet.
To je hi-tech, ne tanky, děla, zastaralé jaderné elektrány (co se nezměnily už 60 let, jen se k nim přidávají stále dražší a dražší bezpečnostní prvky).

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Drony, které nejsou určeny k přepravě náklad, Koloběžky a motokola, u kterých se nepožaduje dlouhý dojezd. Na baterky? OK.

Auta na přepravu osob a nákladu letadla a vrtulníky? Přijďte s tím, až to bude konkurenceschopné a použitelné, až si nebudete muset pomáhat Grétou nesmysli s uhlíkem a metodami čínské kulturní revoluce.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

se soudruzi v US Army chytají za hlavu, že jim Rusáci zdrhli do dáli v radiovém boji?
K čemu je vám dron, když ho nedokážete uřídit, vy chytráku?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Když jsme u těch statistik:
Průměrný věk zemřelých s covidem, je o dva roky vyšší než průměrné dožití v Čr.
Covid tedy zcela jasně a nevyvratitelně prodlužuje život!
https://koronavirus.mzcr.cz/prumerny-vek-zemrelych-pacientu-pozitivnich…
Tím pádem vláda a zdravotnictví okradli 500.000 uzdravených o víc jak MILION! let života.
Ale vážně úvaha v článku je hezká, ale není zasazená do reálného ekonomického rámce.
Naše "pohodlnost a potřeba chodit do hospod" a jiné zbytečnosti generuje významnou část příjmů státu, bez kterých nebude možno financovat ani důchodce.
Autor jako zemědělec jistě chápe rozdíly mezi taktickými a strategickými počiny.
Je mi Skoro 50 a už teď je mi jasné, že mě jako důchodce čeká samofinancování a boj o život nikoliv hřímání nad otevřenými hospodami a radost z 5000 k vánocům...

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Mi

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

o nadprodukci elit z internet

Marian Kechlibar: Příliš mnoho zájemců o málo prebend

Před čtyřmi měsíci jsem poprvé psal o Peteru Turchinovi a o tom, že podle jeho názoru se dá současný politický chaos odvodit mimo jiné od toho, že prestižních míst nijak nepřibývá, kdežto zájemců o ně ano. Tomuhle jevu říká Turchin nadprodukce elit. Od té doby zájem o myšlenky Petera Turchina nijak neutichl.

První důležité zastavení: nadprodukce elit je téma, na které někteří lidé reagují instinktivně agresivně a obviňují vás z temných úmyslů. Je hrozně snadné získat nálepku anti-intelektuálního populisty, kterému by vyhovovalo, kdyby všichni ostatní byli nevzdělaní a on si s nimi mohl dělat, co se mu zachce.

To je dáno hlavně tím, že dneska je příslušnost k vrchní vrstvě společnosti získávána zejména diplomem z dobré školy. Dřív to tak nebylo, typickou elitou byla třeba dědičně uzavřená šlechta, na kterou právě intelektuálové prostého původu útočili zvenčí ostošest; v průběhu staletí se jim povedlo uspět natolik, že tu šlechtu do jisté míry nahradili. Klub lidí s dobrými diplomy mezi sebe daleko ochotněji přijímá talenty zvenčí než klub lidí modré krve, což byla asi ta rozhodující výhoda

-----
Prestižní úřady a povolání se nemohou rozmnožovat donekonečna

No dobře, mnoho zájemců o málo prebend. Co s tím?
Některé dřívější společnosti to řešily fyzickou expanzí. Nespokojenci narození ve Velké Británii mohli odejít dobývat budoucí USA nebo Austrálii. (Samozřejmě to zase odskákal někdo jiný a dnes z toho mají ty bohaté postkoloniální společnosti tak trochu historický mindrák.) To dnes ale nepřipadá v úvahu, dnes je veškerá obyvatelná plocha na zeměkouli nějak rozdělená a lety na Mars zatím nereálné.

Upřímně: nevím. Turchin asi taky ne. Každopádně v rozhovoru v Atlanticu (ZDE) odhaduje, že tenhle problém po nejbližších několik let nedá pokoj. Prestižní úřady a povolání se nemohou rozmnožovat donekonečna a ti zájemci nikam nezmizí.

Možná by stálo za to do té plné vany aspoň nenapouštět další vodu. Ale řekněte nějaké generaci, že od této chvíle dál se na prestižních školách zavádí ještě tvrdší numerus clausus; jejich rodiče vás sežerou zaživa.

Zatím nevidím, jak by se tenhle principiální konflikt zájmů dal v demokraciích řešit. A ne, moji milí kolegové na pravici, školným určitě ne. Zrovna země jako USA a Anglie, kde se platí vysoké školné, jsou na tom snad vůbec nejhůře. Člověk, který si svoji vizi prosperity těžce zaplatil, pociťuje ještě daleko silnější nárok na nějaké to budoucí místo na slunci.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Marian-Kechlibar-…

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

psal už několikrát i Petr Hampl.
Začíná jich bejt moc a koláč se (i díky koronaviru, ale nejen tím) zmenšuje.
Za chvíli se pustí do sebe.

Moc slimáků, málo kapustiček...

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

produkce špičkových vědců a techniků. To je realita.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Kapustička jsme my.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

jezdím pro jeden hospic jako esternista.Minulý měsíc jsem jela ke 3 příijmům, skoro identické, 3 staří pánové, kter=é rodina na nějaký čas umístila do nemocnice kvůli různým věcem, v nemocnici všichni chytli zmiňovanou chřipenku a vrátili se jako ležáci,, nemluvící, nejedící.předtím chodili, třeba s chodítkem, komunikovali, atd.Tak nevím, jako přes kopírák.

Průměrný počet slepic: 4 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

https

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

In reply to by UFO (neověřeno)

Trvalý odkaz

ze ztracené prestiže, co se dá (nedá se nic).
Je velmi zajímavé, že soudruzi nezakazují respirátory brusičům, havířům, sádrokartonářům a vůbec všem lidem, kteří respirátory užívají kvůli nadměrné prašnosti v pracovním prostředí.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

OT který vás určitě potěší:

VÁNOČNÍ ON-LINE ZPÍVÁNÍ PRO CELOU RODINU S JARKEM NOHAVICOU

Chybí vám společné zpívání na koncertech? Pojďte se sejít i s dětmi každou adventní neděli (6. 12., 13. 12., 20. 12. 2020) vždy od 19 hodin a společně s Jarkem si zazpívat vánoční písně a koledy.
Na každý večer vám Jarek připravil vlastnoručně napsaný zpěvník, který bude vaším průvodcem při společném zpívání. A je už na vás, zda si ho vytisknete, nebo budete zpívat přímo z monitoru. Zpěvník na první adventní zpívání najdete zde:
http://nohavica.cz/…pdf

Jarek se na vás těší poprvé tuto neděli 6. 12. 2020 v 19 hodin na této stránce, kde živé vysílání spustíte:
http://nohavica.cz/…htm

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

- Oxford.
https://denikn.cz/505856/vakcina-firmy-astrazeneca-ma-potize-testovani-…
Jak pomalu a jistě leze na povrch žumpy s danou vakcinou se fixlovalo víc, než je zdrávo.
Nejspíše bude mít obrovské problémy s registrací v USA. V EU nikoliv zde vařené opičí uši jsou v pořádku.
( Docela pravidelně slyším, že ruská, čínská vakcina je nedůvěryhodná. Ale nikdy jsem nečetl, neslyšel o takém podvádění jako předvádí přeslavný Oxford)

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

"Rozprávajú sa dve myši:

- Dáš sa očkovať proti covidu?
- Čo si sprostá? Ešte na ľuďoch to neodskúšali. :)"

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Napsal jste to výborně - děkuji Vidláku. A trefil jste hřebíček na hlavičku! Stačí si jen přečíst většinu zdejších podrážděných komentářů :-).

Průměrný počet slepic: 2.5 (24 hlasů)

já bych řekla, že většina má plný gatě strachu..... ať si píšou co chtějí... je to krásně vidět....

Průměrný počet slepic: 2.9 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

To se, pokud nejsou ta data ohnutá. Ale asi nebudou. Nákazu nezpochybňuji, jen přemýšlím o tom, věren své konspirátorské pověsti, že přišla přesně v dobu, kdy se to hodilo. To moji konspirátorskou úchylku ještě posiluje. Domnívám se totiž, že to nebude asi jen tak. To, že ta potvora "náhodou" kácí v lese těch, kteří nejsou pod vlivem všech těch nesmyslných proudů, jako je BLM, Me Too, gender, liberalismus a duhové bláznění nebude jen tak.
Právě ti "stařečkové a stařenky" pamatují, akceptují pouze 2 pohlaví, znají minulost, vědí jak svět a příroda funguje a vědí, že nic není zadarmo. No a to změnu společnosti brzdí. Proto mi připadá nasazení koroňáka jako pokus o rozjetí, nebo spíše urychlení celosvětového majdanu. Cíl je dán. Tím je likvidace vybudované civilizace a soustředění moci a majetku na větší hromadu.
Většina opatření, to nelze popřít, plní tento cíl.
Samozřejmě, že pro ty, kteří nejsou psychopaty, zavedli, k jejich zklidnění, pár opatření na ochranu těch, které to kosí nejvíc. Opatrně, s ohromnou reklamou, strašením, ale účinnost je nedostačující. Proti tomu pak nasadí plnou silou opatření, která svět právě těch nejohroženějších boří.
Protože mne to zajímá, dívám se i okolo, sleduji weby v řečech, které, jakž takž znám, někdy pomůže strejda Gůgl, někdy kámoši, rozesetí po světě. Udivuje mne ta podobnost a synchronnost všech opatření, která po počátečním chaosu na jaře, světem vládnou. Na jaře to byla secvičná, to pro ty, co pamatují spartakiádu,
Já sám už taky patřím do kategorie nejohroženějších. Nebezpečí vnímám, chtěl bych se ještě chvilku vyhřívat na sluníčku a být mezi svými, proto se snažím chránit způsobem, který považuji za správný. Nosím roušku tam, kde to má smysl, i tam kde je to nařízeno, a to i přesto, že moji rouškou chráním ostatní. Vyhýbám se místům, kde je víc lidí. Na točený ale dneska jdu🍺😋, už mi taky hrabe.
Pokud to jen trochu jde, pomáhám podobným lidem v sousedství alespoň tím, že jim přivezu nákup, pomohu s dřívím, či vyměním žárovku, nebo pojistku, občas s nimi pokecám. Podobně se chová určitě mnoho jiných. To všechno však pomůže jednotlivcům, na celkovou změnu k lepšímu to nestačí. Svět se řítí do průseru, mílovými kroky se blížíme do středověku. A koordinovaně dle plánu.
Berrnarde, to není ani scénář pro Holyvůd, jak jste nedávno psal, takoví borci už tam nejsou. Scénář je možná od nich.
Upřímně vám přeji uzdravení a těším se na váš příspěvek, který bude mít tu správnou šťávu a ukáže, žeužjste fit. Třeba mě opepřete, unesu to.

Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

tedy totálně rozesranou, rozhádanou a rozplocenou společnost ?

nebo doufáš v totální vítězství ?

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

totálně rozesranou, rozhádanou a rozplocenou společnost" - už (téměř) máme.

Ale až doteď jsem si neuvědomila, že za to může Vidlák.
No teda Vidláku...

Průměrný počet slepic: 3.1 (26 hlasů)

když chci s někým diskutovat, nemohu mu nadávat
když chci někoho přesvědčit, nemohu mu nadávat
asi tak..

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

Vy chcete s Vidlákem diskutovat nebo jej přesvědčit?
A daří se to?
Nezdá se mi, že byste Vidlákův covid názor za celou dobu epidemie, byť jen malounko, pozměnil.
A jak dlouho tuto sisyfovskou práci hodláte konat?

Průměrný počet slepic: 2.5 (16 hlasů)

je to marný, marný, marný.
Ale nevadí mi to, u Vás ani u Vám podobných.
Každý má nějaký názor...

Průměrný počet slepic: 2.7 (21 hlas)

Co tím chcete říct, Carlosi? Že Vidlák snad píše nenávistně a štvavě? Když vyzývá k úctě k životu bez ohledu na věk a upřednostňuje lidský život před ekonomikou? Rozeštváváním tedy není vaše nenávistné a ignorantské… naštěstí umírají jen staří, kašleme na ně? Nějak máte ty pojmy popletené.

Průměrný počet slepic: 2.8 (24 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

třeba tím, že přeplněné nemocnice a lidé umírající na slepák NEjsou to pravé ořechové

nebo taky jde jen prskat a nadávat

Průměrný počet slepic: 3.4 (23 hlasů)

Nějak vám asi nerozumím. Neprskáte a nenadáváte tu především Vy? Ty nemocnice by nebyly přeplněné, nebýt právě Vás, protože Vám a podobným bylo zatěžko nosit "ten hadr, co vám krade svobodu", pamatujete?
Před časem jsem Vám poradila, abyste se přišel podívat k nám do nemocnice. Teď už by to nebylo to pravé vořechové, ale třeba si to ještě vyzkoušíte, abyste viděl, že na covid se umírá ještě hůř než na slepák.

Průměrný počet slepic: 2.9 (17 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Argumentujte.
Kde lidé umřeli na slepák?

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Přemýšlím, která z nabízených možností je horší...

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Proč se neptáte těch, pro které jsou ti s jiným názorem rudá a hnědá prasata? Proč se neptáte těch, pro které jsou ti s jiným názorem hloupější než vlastní kočka? Proč se neptáte těch, pro které jsou ti s jiným názorem zralí na odebrání volebního práva? Proč se neptáte těch, pro které jsou tisíce životů míň než jejich zavřené divadýlko? Proč se neptáte těch, kteří jsou trvale "zděšeni" že ti s jiným názorem vůbec existují? Proč se neptáte těch, kteří budou tvrdou statistiku úmrtí do omrzení trapně okecávat tu samotou, tu slabou meziválečnou generací, tu nějakou jinou výmluvou?

Průměrný počet slepic: 3.2 (25 hlasů)

protože právě tady a teď "zmrduje" a "válčí" právě jedna strana. Nevšiml jsem si, že by Vlastimil, petrpavel a jiní volali po smrti důchodců. I když je jim to do pera vkládáno.

Průměrný počet slepic: 3.7 (22 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Selektivní slepota. Už od devadesátek celkem běžná záležitost, občas léčitelná vlastní zkušeností.

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Až mi bude Vidlák vadit, určitě ho sem nepolezu ani poučovat, ani vychovávat.

Prosím, buďte chlap a udělejte to taky tak.

Děkuju.

Průměrný počet slepic: 3.7 (19 hlasů)

a Vidlák je slušný hostitel, nikoho nevyhání. Bohužel ani ty, jimž slušnost chybí.

Průměrný počet slepic: 2.6 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Chápu, jaký byla původní úvaha, pokud jde o využití statistiky.
Má ale jeden zásadní nedostatek. Nebere v úvahu, kolik mrtvých jde na vrub zanedbané péče, protože skoro na půl roku se pozornost natolik upnula na COVID, že jakékoli jiné zdravotní problémy se řešily jako dramaticky méně významné - a ten, kdo omezení péče odnesl nejvíc jsou právě důchodci.
Pokoušel jsem se někde dobrat čísel, na základě kterých by se dalo určit, za kolik úmrtí může opravdu COVID a za kolik panika kolem COVID ...
... a nepovedlo se mi to. Problém je v tom, že všechna ta "tvrdá data" obsahují nějaké "ale". Což běžnému novináři nevadí, protože ti se nějakým "ale" nezabývají a jsou s výsledkem rychle hotovi. Rychlé, mediálně vděčné a naprosto nesprávné závěry. Ale ty pak matou veřejnost, protože ta předpokládá, že když se autor odkazuje na "tvrdá data" (nebo odborníky), tak to musí být pravda.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

ale podle poletujících masařek poznáte je…. ty nalétly především ráno.

Nedávno jsem sem dala pár bodů, kdy se prokázalo, že "chřipečkáři" neměli pravdu. Popírání viru, údajná zbytečnost roušek, apod. a když byli poté donuceni připustit existenci a nebezpečnost viru, vidí spásu ve faktu, že virus kosí jen staré a nemocné lidi a ti tedy holt mají smůlu. Dnes tu opět nastoupila všehoschopná, ideologická úderka, aby se opřela o ten jediný bod a ukázala svou sílu. Až ad absurdum se tu vymýšlí proč je vir prospěšný (?)

Problém však není v množství těch úchylností, co pár individuí nakydá, smutné je, že ač donedávna platilo, mladý blbec jednou bude starý blbec, někteří se snaží i sami sobě namluvit, že starý blbec se stal mladým blbcem. Na životě (ani druhých) jim prý nezáleží, protože … „ příroda přece sama odstraňuje své slabé kusy“, jak říká jeden ze zdejších duševních titánů. Zřejmě se takoví nepovažují za člověka (který vývojem od predátorského myšlení překonal všechno ostatní tvorstvo lidskými schopnostmi a vlastnostmi a jen díky jim má šanci přežít), že by nadlidi?

Jo asociálové, udělejte si z ČR evropskou hospodu, evropské sjezdovky apod., kšeft bude. Tak jen abyste si ho ještě užili! Jen vám řeknu jedno – virus je zatím pořád nevyzpytatelný. Může se stát, že příště ho budou přitahovat právě mladí a ti, co mladí dávno nejsou, jen to se vší požadovanou arogancí předstírají, budou mezi prvními. On totiž virus na lži nenaletí.

Ještě k té Vidlákově Pandořině skříňce – ten známý mýtus říká, že Pandora nevypustila všechny lidské vlastnosti, zavřela totiž skříňku dřív, než vylétla „Naděje“. A ta potom zachránila svět před zlem. Tak doufejme…. A nepodaří-li se to Naději, mělo by se zlo a ti kdo ho preferují, modlit, aby sám virus mutováním nezměnil kritéria.

Průměrný počet slepic: 3.2 (21 hlas)

a šlo by zachránit i mnohem více životů (kdyby se dlouhodobě zavřelo vše, včetně hranic)

i méně

každé řešení má svoji cenu. Je to o diskuzi. Nebo není ?

Průměrný počet slepic: 4 (19 hlasů)

kam nalétávají masařky nejraději? Nechcete mi dát pro jistotu nějaké jiné jméno?

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

fixlování s vakcinou Astra- Oxford, tak Andrejkovi melody boys preventivně zařízli z moci úřední dosud veleúspěšnou práci na české vakcině. ( Náklady na 1.etepu,ÚSPĚŠNOU! směšných 4,3 milonů kaček)
( Dnešní tiskovka Blatníka na ČT 24)
Petrášovi dali sesli a finito.
TO BY TAK HRÁLO, ABY NÁM NĚJAKEJ CHYTREJ KAZIL TAK ÚŽASNĚ ROZJETEJ KŠEFTÍK!
Tohle Andrejklo posral dokonale!

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Myslím, že to Babiš udělal dobře. Jo česká vakcína , úspěšná, za české peníze. :-) Akorát jeden zádrhel....chce se to podívat komu modroftáci v rámci přeměny výrobních prostředků všechno- buď rozprodali či kooperovali s následným převedením na západního kooperujícího.. A tedy kam půjdou zisky.... :-(

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Za náklady kolem 100-150 milionů kaček se dá zorganizovat výroba hodně rychle.
Tam problém není, problémem je, že se zařízly další fáze zkoušek, pro které se dají zkušební dávky vyrobit v obyč laborce.
( Když totiž dokázali vyrobit laboratorně zkušební vzorky pro myši, potřebný počet, nebo množství, laboratorní provoz zvládne i potřebný počet pro zkoušky II. III. fáze)
Ale znovu připomínám základní fakt, tento postup přímo ohrožuje už rozjetý obchodní případ.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)