Zatnout zuby!

Autor

Přátelé, dneska bude stát za to, nakukovat přes naše západní hranice. Němečtí zemědělci a další pracující chystají „generální stávku.“ V praxi to bude znamenat hodně zablokovaných dálnic, silnic a měst. Informace si budeme muset najít sami, protože naše lžimédia k tomu budou mít jen krátké suché štěky, jestli vůbec. Naštěstí máme henty internety, takže se všechno dozvíme prakticky stejně rychle, jako by tam Česká televize měla reportéra. Dokonce se dozvíme i to, co by nám režimní intervjuk neřekl a nenatočil.

Jana Kunšteková má na Litterate výborný článek ve kterém mapuje poslední události kolem německých protestů. Jak se z původně zemědělského problému stal celoněmecký generálštrajk. Je zbytečné abych jej parafrázoval. Přečtěte si ho. K dispozici je zde: https://web.litterate.cz/jak-ochromene-bude-zitra-nemecko/

Když padají kameny, nepoznáte, který z nich strhne lavinu. Ani utržený velký balvan ještě neznamená, že se rozjede celý svah. Ale pokud se neustále uvolňují nové a nové šutry, tak se svah do pohybu nakonec dá. Pokud nikdo svah nestabilizuje, tak se to prostě jednoho dne utrhne. Takhle nějak vědci předpovídají možný výbuch sopky… Registrují rostoucí neklid. Otřesy půdy, vznikající pukliny, kouř z kráteru… Je úplně jedno, jak moc s to bagatelizuje, je jedno, že je tu celá armáda lidí, kteří mají za úkol uklidnit veřejnost. Když se ze svahu padají kameny a nic se nedělá pro jeho stabilizaci, tak jednoho dne začne sešup, se kterým se už nic nedá udělat.

V Německu teď uvidíte docela solidní balvan. Ne, revoluce z toho nebude, protože v Německu jsou všechny revoluce přísně zakázány, ale všichni ti Olafové Scholzové budou muset něco dělat, aby se jejich svah přestal hýbat. Doteď totiž postupovali stejně, jako u nás Fiala. Tu a tam vypustili nějaký marketingový produkt typu deštníku proti drahotě, tu a tam vysáli svoje kolonie, na prvním místě nás… ale když je Evropa ve válce s Ruskem, tak to fakt nevyřešíte vypínáním jaderných elektráren a zpřísněním emisních norem.

Obyčejní Němci jsou na tom totiž stejně jako my. Vyměnili závislost na levných ruských ruských energiích za závislost na drahých ruských energiích. Stejně jako my, nemají žádnou použitelnou armádu, stejně jako my, nemají žádný plán B, který by jim jejich transatlantický bratr povolil… Německé i české elity mohou dělat jen to, co svého času dělaly elity na Velikonočním ostrově. Dochází nám dřevo při výrobě soch Moai? Musíme vyrábět ještě více soch a musejí být ještě větší.

Dva roky se Fialovi sypou kameny z českého svahu. Dva roky naše elity říkají, že na to není třeba brát ohled. Je to jen pár kamínků. To se dá dole posbírat a uklidit. Pár dezolátů… to pozavíráme. Jenže kameny padat nepřestaly. Naopak. Padají čím dál víc. Jestliže se před dvěma roky mohl Blyštivý Péťa spolehnout na podporu z Německa i USA, teď už to tak slavné nebude. Mají svých starostí dost. Bidenovi se vymyká z rukou migrační krize na hranicích s Mexikem, Germáni jsou v recesi, k tomu mají energetickou krizi a dneska budou s německou důkladností protestovat. Jsou naštvaní ze stejných důvodů jako my.

Situace dospěla tak daleko, že se z politického důchodu vrací mefistofeles naší líbodémo politiky – Kalousek. Ucítil příležitost. Jednak k pomstě. Blběna, kterou vytáhl na vrchol, se ho pokusila zaříznout. A také vidí, že má šanci posbírat liberální voliče. Já vím, z našeho hlediska je to prašť jako uhoď. Neschopný Fiala nebo všeho schopný Kraďousek… vsjo ravno. Ale nemyslete si, teď má Rakušan teprve doopravdy řádně stažené půlky. Myslel, že se zachrání korespondenční volbou, ale teď už ji vlastně připravuje pro Kalouska. To samé platí pro Piráty. Jakmile do výběru naskočí Kalousek, dostane všechno on a ne Bartoš s Richterovou. KDU je mrtvá už dlouho a Kalousek jí zasadí ránu z milosti. Už podruhé. Aby se neřeklo, vystrčí ze sněmovny i ODS…

Fiala je samozřejmě blbec, ten se jednou bude culit i na svého kata, ale chtěl bych teď vidět Blažka… podnikáte kroky ke své politické záchraně, cenzurujete, kriminalizujete, chráníte Řeporyjce Novotného, pouštíte Stříže z řetězu, připravujete korespondenční volbu… a všechno si to vezme ten hajzl Kalousek. A ještě se ani neumaže tím, že by to sám zaváděl… Jo, tak to bývá, když si ohýbáte ústavu. Kdysi dávno si také ODS s ČSSD mysleli, že jsou velké strany a tak si upraví ústavu, aby byly velké strany zvýhodněné při přepočtu na mandáty…. A nakonec to všechno dělali pro Babiše.

Andrej se směje, až se Průhonice otřásají. Kalousek si sice vezme voliče, kteří chtějí evropské hodnoty tak moc, že raději zmrznou a umřou v atomové válce, než aby volili ve svém vlastním zájmu, ale ono jich zase tolik nebude. Patnáct procent maximálně. Ale spíš méně, protože každá strana má své pevné jádro. Ano, i dnes existují lidé, kteří budou volit neschopného Fialu, hloupoučkou Pekarovou Adamovou, ba dokonce i Lid(l)ovce. Krásně se to rozloží, při trošce štěstí hlasy propadnou a ani Rychetského výhodný přepočet už to nezachrání. Do fronty na modroptáckou politickou mrtvolu se postavil největší šakal.

Fakt bych se smál, kdyby nakonec z celé té liberální stodevítkové pětikoalice zůstal po parlamentních volbách jeden Kalousek s pětadvaceti poslanci…

Největším nepřítelem nikdy není politický soupeř z opačné strany spektra. Ten vám nikdy voliče nesebere a vy je zase neseberete jemu. Fialovi je teď největším soupeřem právě Kalousek. Bude dělat všechno pro to, aby do voleb nezasáhl. Andrej Babiš může vyhrát volby… možná i sestavit první jednobarevnou vládu v dějinách České republiky, ale není schopen ODS dostat ze sněmovny. Ale Kalousek přesně tohle udělat může. Malý kamínek na svahu… ale s velkým potenciálem laviny…

Nikam také nezmizela chuť protestovat. Už se chystá demonstraci na březen, to už bude volební kampaň v plném proudu. Poslední slovo neřekli ani odboráři… ještě si trochu udělají pořádek ve vedení, zbaví se neschopných a zbabělých šéfů… Bohumír Dufek si už určitě promýšlí vhodné termíny na stávku.

Od podzimu lidem říkám, že je třeba vydržet. Teď je to důležitější, než kdy jindy. Ne, nevím, jak dopadne stávka v Německu, ale vím, že Scholz a jeho lidi teď budou mít úplně jiné starosti, než podporovat Fialu. Nevím, jak dopadne volební rok v USA, ale vím, že Biden už teď má úplně jiné starosti než Ukrajinu… o Blyštivém Péťovi ani nemluvě. Ta nervozita našich sluníčkářů, ta by se dala úplně krájet. Podívejte, jak vyjeli proti Jakubovi Vágnerovi a podívejte, jak hystericky zasáhli proti brankáři Hudáčkovi, který hrál v KHL. To nebyl žádný propagandista. Nejspíš se o politiku vůbec nezajímá a umí jen chytat puky. Ale ideologicky se moc nechytal… Jágr si může svoje číslo 68 přepsat na 69… to začala normalizace.

Kamínky se sypou čím dál víc. Kdo se teď vzdá, ten spláče nad výdělkem. Kdo teď odpadne, ten nebude u toho, až se budou měnit poměry. Kdo teď zůstane na gauči, tomu pak nezbude, než koukat, jak se mění svět a jeho se na názor nikdo ptát nebude. Nevíme dne ani hodiny… jen vidíme, jak se sype stále více kamenů ze svahu, který je stále nestabilnější. A to ještě Rusové neřekli poslední slovo na Ukrajině, Číňané neřekli poslední slovo na Taiwanu, Íránci neřekli poslední slovo v Perském zálivu a Rudém moři… (mimochodem, jak se to stalo, že Írán najednou kontroluje nejen jednu důležitou mořskou trasu, ale rovnou dvě?) V Izraeli a Libanonu také ještě je o čem mluvit a také se tam nejspíš ještě hodně ošklivých věcí stane.

Západní propaganda je u konce. Liberálním mééédiím už to nežerou ani poslušní Němci. Budou velké změny a budou do nich kecat velké peníze i velké mocnosti. Postarejme se, abychom si do vlády věcí svých alespoň trochu mluvili my, co tady žijeme a chceme tu žít. Postarejme se, aby nakonec i Kalouskovi zbyly jen oči pro pláč. Postarejme se, aby naše země byla zase naše. Blíží se to. Nevzdávejme se. Je na čase zatnout zuby a vydržet.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (386 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Kdo by to byl řekl, že poslušní Němci ukážou spícím Čechům, jak se to má dělat. Nakonec i v 89. byli před námi, když z NDR utíkali přes naše velvyslanectví..., to takový PePa Stosedmička se v té době ještě ani nezbavil průkazky. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (124 hlasů)
Trvalý odkaz

Fiala jako Hácha? Kdo vás k tomu nutí, řekněte to! Výzva premiérovi od Jaroslava Foldyny

Premiér Petr Fiala (ODS) se po celou dobu své funkce snaží, aby dopady války, která se nás, stejně jako všechny předchozí, vůbec nemusela týkat, byly nejen co nejdrtivější, ale abychom se sami stali jejím aktivním aktérem, uvádí ve svém facebookovém komentáři poslanec SPD Jaroslav Foldyna. Ten předsedu vlády vyzývá, aby přiznal, zda tak činí pod vlivem cizích mocností. Zároveň jej vyzývá k odstoupení, pokud jsou jeho politické kroky motivovány osobními ekonomickými zájmy, nebo touhou po moci. Nabídl porovnání s protektorátním prezidentem Emilem Háchou, který sehrál roli obětního beránka.

Emil Hácha nastoupil do funkce v okamžiku, kdy naše zem byla našimi dosavadními spojenci (mimochodem; jde o stejné spojence, které máme dnes) předhozena Hitlerovu Německu k volnému nakládání, a z Československa se stal Protektorát. Emil Hácha se po celou dobu své funkce snažil ze všech svých sil, aby dopady této skutečnosti byly na národ co nejmenší, aby lidé zůstali jednotní, aby nezapomněli, kdo jsou,“ uvádí poslanec Foldyna.

Emil Hácha se snažil, aby země, jíž reprezentoval, byla válkou, probíhající v podstatě po celé planetě, zasažena co možná nejméně. Emil Hácha, který byl po celou dobu výkonu své funkce pod nepředstavitelným tlakem okupantů, a to včetně jejich ozbrojených složek, se ze všech svých sil snažil ochránit svůj národ a svoji zem před katastrofou, a na konci jeho prezidentování se obyvatelé Čech, Moravy a Slezska vydali po cestě ke svobodě. Sám Emil Hácha, jak už to v dějinách často bývá, posloužil v té době poválečným ,válečníkům‘ jako obětní beránek,“ dodává.

V případě premiéra Petra Fialy poukazuje na to, že v době války směřují jeho kroky opačným směrem a tím nás vede k národní zkáze. „Petr Fiala nastoupil do funkce v okamžiku, kdy Česká republika byla vcelku svobodnou, suverénní a prosperující zemí. Petr Fiala se po celou dobu své funkce snaží, aby dopady jedné z mnoha válek na území bývalého SSSR – tedy války, která se nás, stejně jako všechny předchozí, vůbec nemusela týkat, byly nejen co nejdrtivější, ale abychom se sami stali jejím aktivním aktérem. Petr Fiala se po celou dobu své funkce snaží lidi štvát proti sobě, podniká veškeré kroky k likvidaci české národní identity, politické suverenity i ekonomické prosperity. Petr Fiala převzal svobodnou, suverénní a prosperují zemi a aktivně pracuje na tom, aby z této země byl na konci jeho premiérování nesvobodný a zchudlý protektorát,“ konstatuje člen SPD.

Pro Fialu přidává následující výzvu. „Vážený pane premiére, pokud jste byl, či stále jste, podobně jako byl prezident Hácha, cizími mocnostmi, korporacemi, či kýmkoli jiným, pod pohrůžkou nucen činit politická rozhodnutí, která neodvratně vedou k naší národní zkáze, řekněte to. Řekněte nám veřejně, kdo, jak a k čemu Vás nutí a já Vám garantuji, že se za Vás nepostavím jenom já, že se za Vás nepostaví jenom celá naše politická scéna, já Vám garantuji, že se za Vás v takovém případě postaví celý náš národ. Češi, Moravané a Slezané už mnohokrát prokázali, že si své svobody, státnosti a prosperity vysoce cení a že jsou si také dobře vědomi zodpovědnosti, kterou mají ke generacím svých předků i generacím svých potomků.

Vážený pane premiére, pokud ovšem své politické kroky činíte pouze z důvodů tak nízkých a hanebných, jako jsou například jen Váš osobní ekonomický prospěch, anebo naplnění neovladatelné touhy po moci, či vysoké státní funkci, žádám Vás, abyste okamžitě odstoupil. Dřív, než bude pozdě,“ zakončuje poslanec Jaroslav Foldyna.

7. ledna 2024👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.9 (198 hlasů)

.. pro kterého se v Benešově "evakuačním" letadle do Bruselu nenašlo místo, protože Benešovi vynadal za to, že se nechce bránit..

Průměrný počet slepic: 4.1 (22 hlasů)

Kdo po shlédnutí tohoto https://www.youtube.com/watch?v=iiH5OJeOGp4 stále podporuje ODS, TOP 0,9, Lid(l)ovce a sleduje mejnstrým, tak by se měl ve svém zájmu nechat vyšetřit. Obraťte se na Šafra, Klusáka, Stehlíkovou a další - ti mají skvělé kontakty.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Historie nás učí, že když padali říše, tak vzniklé mocenské vakuum se snažilo vyplnit několik zájemců. A vždycky u toho umíralo plno lidí, kterým bylo u prdele komu platí daně, hlavně když je mocipáni nechají na pokoji. Ale mocipání k tomu aby převálcovali ostatní zájemce, naženou lidský dobytek na jatka, aby bojovali za věc, která se jich vůbec netýká.

Každá změna společenského systému znamená z dlouhodobého hlediska průšvih, i když se to v dané době může jevit jako úžasná věc.

A než se vše stabilizuje, tak to trvé zhruba tak jednu generaci. A po 2-3 generacích je zase čas na další změnu, protože pamětníci vymírají.

Průměrný počet slepic: 4.7 (64 hlasů)

On to bude průser, ať už se to sesype a nebo nesesype, a čím později se to sesype, tím větší průser to bude.

Průměrný počet slepic: 4.9 (54 hlasů)

V Eurosajuzu je hospodářská krize vysvětlována jako přechod, krachy jako transformace, a prohrané války jako vítězství diplomacie nad zbraněmi.

I kdyby po celém Eurosajuzu zůstala opuštěná měsíční krajina, Brusel bude žít nadále a troubit do světa hesla o vítězství greendalů a splynutí s přírodou.. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.9 (65 hlasů)

I kdyby se to s touto vládou tady sesypalo, bude trvat dlouhé roky než se dá do pořádku všechno to, co tito amatéři a nýmandi způsobili svou zahraniční politikou. Samozřejmě za pomoci našich médií - tam by se museli vyměnit taky všichni. (což je asi nereálné..., protože by maximálně převlékli kabáty)

---------------------------------------------------------------

Jede babička po návsi, ve vozíku má televizi.

Potká ji starosta: „Vezete ji do servisu matko?“

Ne, do kostela ke zpovědi. Svini ulhanou!!


 

Průměrný počet slepic: 4.9 (56 hlasů)

Ruská armáda zveřejnila z Belgorodu záběry trosek raket z českých MLRS komplexů RM-70 Vampire a ukázalo se, že jde o moderní rakety ze slovenské zbrojovky, které byly vyrobeny vloni v dubnu! Za jejich dodáním do ČR a poté na Ukrajinu zřejmě nese zodpovědnost bývalá slovenská přechodná vláda! Podle ruských novinářů jde o revanšismus nacistických pohrobků, kteří se nesmířili s porážkou svých předků ve II. sv. válce! více zde:  https://aeronet.news/…nu/

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

že to ruští novináři docela trefili....

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

každá změna  společenského systému nakonec znamenala všeobecný zisk, i když se současníkům, zejmína některým, mohla jevit jako zlo.. kdyby těch společenských změn nebylo, ještě dnes bycnom my, ženy , poté, co nasbíráme dostatek jídla pro celý kmen se mohly oustit do žvýkáná klží a poslouchat, jak muži  před třemi zimami ulovili kance, ale táákhle velikého. tím chci říci, každá taková změna přinesla pohyb, přinesla pokrok a  možmá i nějaké nepříjemnosti, třeba i války... ale o snad před změnami války nebyly? Já nechci, aby  moji potomci, když už já se nedožiju, žili jao nějaký americký spotřebitl a současně spotřební materiál, čeli červenou knihovnu a příběhy o sadistických vraždách a nevědli nic o své vlastní historii a svém národě. i kdybychom na to doplatili  nedlouhým snížením životní úrovně - a to se při změnách stává, kdyby bohatí museli pustit chlup a i to se stává, je to pořád lepší i pro práva lidí než sedět jako pecka a nechat si namluvit, že my jsme lidé a oni, ti druzí, jsou míň než lidé.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Už zítra nejpozději pozítří Putinovi dojdou rakety i vojáci, sejme ho patnáctá rakovina, ekonomika se mu pod náporem sankcí zhroutí, demokratická Ukrajina konečně vyhraje, a celý Eurosajuz se na poraženém Rusku zahojí.

Máme to přece od našich "expertů" slíbené. ;o))

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (53 hlasů)

už přechází z vítězných fanfár do "stalingradské" fáze- heroické tryzny za ztracené syny:

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/wp-ukrajinsti-vojaci-popisuji-smrtici-mise-na-levem-brehu-dn/r~ce5b9fb8ad2611ee8c6f0cc47ab5f122/

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Moc  v ČR (a nejen u nás) je v rukou:

1. Lidu

2. Politických stran

3. Vlastníků politických stran (tváře si dosaďte)

Inu za c) je správně. Beze změny se budeme potácet od krize ke krizi, neboť co vlastníkům záleží na lidech ...?

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)

že politické strany někdo vlastní, ale když si můžu tipnout, pak samozřejmě tipuji za 3). Čistě empiricky vzato už víc jak 10 000 let mají politickou moc v rukou ti, kteří mají i moc ekonomickou. To je podle mého názoru bez debat! V různých zemích a v různé době se možná na té moci nějakou větší či menší měrou podíleli i jiní než nejmajetnější občané, třeba církve nebo měšťané, ale principy vládnutí, tedy moc zákonodárná, výkonná a soudní jsou už po tisíciletí stejné = velikost politické moci je přímo úměrná velikosti majetku. Jste-li nemajetní, jste-li chudí, vaše politická moc je téměř nulová a řeči o tom, že když se nemajetní spojí získají politický vliv jsou sice pravdivé, ale s marginálními šancemi. A i když uspějí, bude to jen dílčí úspěch s jepičím životem. Bez vlastnických změn se žádná změna v držení politické moci nemůže uskutečnit! Tím končím, neboť jsem ještě z dob vojny nezapomněl, že: PAMATUJ, ŽE NEPŘÍTEL NASLOUCHÁ!

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

A vlastněná politická strana se pozná podle toho, že vedení strany je členská obec na obtíž a má ji u zádele. Členové jsou pouze na roznášení letáčků a usilovnému kývání hlavou na cokoliv :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

že studená válka skončila 25. února 1991 a 26. prosince téhož roku se rozpadl SSSR. Vedoucí úloha KSČ ve státě a společnosti skončila 29. listopadu 1989, 16. prosince 1992 byla přijata nová Ústava a od 1. ledna 1993 jsme Českou republikou. To jen pro připomenutí, že naše České, Evropské a Světové osudy již neovlivňují ani neřídí komunisté ani "tábor socialismu a  míru". Už nám žádný proletariát s jeho bolševickým předvojem nehází klacky pod nohy při cestě k vybudování vyspělé demokratické společnosti pod vedením uvědomělé buržoazie na čele s USA! Už nejsme v zajetí byrokratické a neschopné Rady vzájemné hospodářské pomoci, ani agresivní Varšavské smlouvy. Už naši ekonomiku neprzní společenské vlastnictví výrobních prostředků, už nám životní úroveň nesnižují národní ani státní podniky a ani Jednotná zemědělská družstva. Naši svobodní občané radostně pracují v soukromých firmách, vesele a šťastně podnikají ve svých živnostech. Už nám nevládnou nesvobodně zvolení poslanci a nenáviděná vláda. Už nám žádný Kreml neporoučí co musíme a co nesmíme.

Vy , co jste ještě po třiceti letech opilí svobodou a tzv. demokracií a jako malé děti stále fanaticky věříte v kapitalismus, koho si, až pohřbíme liberalismus, najdete jako viníka všeho zla a neúspěchů? Už 34 let v naší zemi ani za mák nerozhodují komunisté, žádný ÚV KSČ ani Sovětský svaz. Už desítky let máme tržní ekonomiku. Přesto jsme jako stát i jako společnost ve stavu, který si dovolím nazvat fatálním! Taková dekadence tu nebyla od vzniku republiky nikdy! Je to neuvěřitelné, ale ani za 2. světové války!

Průměrný počet slepic: 4.7 (47 hlasů)

Až na pár "prefíkaných" čičmundů jsme všichni utržili jen velké "ho*no". To je tzv. "tržní ekonomika" po česku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

že teď tu bačuje jakýsi PePa alias agent Pávek a před ním nám tu dělal perestrojku jistý agent Bureš, a to tak, že pro samou novou školku a halu pro Sáblíkovou za ušetřené (!) peníze z rozpočtu není kam plivnout. Dobře to soudruzi vedou...

Průměrný počet slepic: 2.5 (19 hlasů)

ale je tzo opravdu tak? vždyť když někdo pracuje špatně... je to po brežněnovsku, když něco zvorá milovaná pravice... jsou to rezidua socialismu a levičáctví..

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

NĚMECKO: Poslanci německého Bundestagu Marie-Agnes Strack-Zimmermann /FDP/, Sarah Nanni /Die Grunen/ a Roderich Kiesewetter /CDU/ vyzvali německou vládu, aby ihned poskytla do boje proti Rusku nejmodernější rakety s plochou dráhou letu Taurus/KEPD3.

Mají dlouhý dolet nad 500 km a jsou schopny překonat i tu nejhustší PVO. Odpalovat je lze z letadel F-15, Tornado, Eurofighter, Saab. Podle poslanců za Zelené a za CDU by měli posloužit nejen v boji za „osvobození Ukrajiny“ a například. na zničení krymského mostu, ale také na přímý útok na Moskvu a jiná městská centra a průmyslová zařízení Ruska.

Údaje výrobce Taurusu jsou působivé. Pokud však budou Taurusy tak „kvalitní“ jako tanky Leopard, Rusové se z vojenského hlediska nemají čeho bát. Věc má ale nejen vojensko-technický, ale i globální politický, ba až morální rozměr.

Prohlášení německých poslanců proto vzbudilo rozhořčení nejen v Rusku, ale iv USA. Známý americký disident, bývalý analytik CIA Larry Johnson na kanálech YouTube Dialogue Works vyslovil přesvědčení, že tito němečtí poslanci jsou duševně nemocní. Doporučil, aby byli vyšetřeni kvalifikovanými odborníky.

Někteří Němci už zřejmě zapomněli na tvrdou ruskou příučku před téměř 😯 lety a koledují si o novou. Pro nás Slováky je důležité, abychom se na novém germánském tažení Drang nach Osten nijak nepodíleli. Abychom se distancovali od všech válečných aktů, ať je již provedou Němci přímo nebo prostřednictvím nastrčených organizací typu NATO nebo nedejbože EU. AUTOR: trikopce 8. ledna 2024 👉 @cz24news


 

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

vemi  nesprávný a rázný názor... na východě Evropy, na Balkáně a ve střední Evropě by se Němci v uniformách měli pohybvat výlučně po kolenou

Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

--------------------------------------------------------------------------------

Jurečka lhal. Podřízený mu o střelbě říkal už ve čtyři odpoledne. Jurečka prý zvažuje rezignaci. Vrátí i našich 300 milionů, které si z našich peněz nechal poslat přes bráchu?

Více na 👉 @cz24news 8. ledna 2024


 

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

máte smysl pro humor a absurdno...

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by Bubkabelzebubka

Trvalý odkaz

Titulek článku z 24news jsem uvedla (tudíž to není můj humor) - bylo by dobré to rozlišovat.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

že Rusové na Ukrajině neřekli ještě ani pořádně první slovo. Nakonec, vždyť ani nikdo, kromě pár blbečků v ČR, na okrojině válku nevyhlásil. Ani ten kokainista ve svetru.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

klenby liberalismu není Německo ani EU. Jsou to USA. To bychom měli mít na paměti!

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

On je spíše takové bezcharakterní hovado a zároveň parazit. Já bych se nebál srovnání Fialy s prasetem Novotným.  Fiala sice vypadá jinak, obléká se jinak, používá jiná výraziva, ale duchem jsou to pokrevní bratři.  Fiala nenávidí úspěšného oligarchu Babiše. Paradoxem  je skutečnost, že tito Babišové velice slušně vyživují takové politické parazity typu Fialy, kteří pro stát nikdy nic nevyprodukují, ale naopak jenom od státu dostávají, inkasují.

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

jak to je s bombardováním Ukrajiny a jeho obětmi. Škoda že si nevedu od samého počátku statistiku. Ale posuďte sami - když ne denně, tak obden je prý UA cílem útoku desítek dronů, bomb a všelijakých raket a jak hlásají média, pokaždé jsou zasaženy nějaké obytné domy, školy, hotely apod. Rusové naopak říkají, že bombardují a ostřelují výhradně vojenské a strategické cíle jako jsou letiště, sklady pohonných hmot, zbraní a techniky, úkryty a kasárna vojáků, odpalovací rampy, systémy PVO, energovody apod. Pokud je zasažen nějaký civilní objekt, potom vždy jen proto, že ho ukrajinská armáda používá jako "štít", že ukrývá na sídlištích, v nemocnicích, hotelech a školách zbraně, vojáky, raketomety, dělostřelectvo a odpalovací systémy raket.

Zdá se neuvěřitelné, že po mnohahodinovém bombardování několika měst a různých cílů, že po explodování desítek a snad i stovek bomb, raket a dronů se uvádí, že "byly dvě oběti na životech a několik zraněných". Nechci to zpochybňovat, ale předpokládal bych desítky, ba stovky mrtvých. Při kobercovém náletu spojenců např. na Drážďany v únoru 1945 bylo zabito na 25 000 lidí. Když Američané 14. února 1945 bombardovali Prahu, zavraždili 701 a zranili 1184 civilistů a 80 jich zůstalo nezvěstnými. Celý nálet trval jen 2 (dvě) minuty! Něco mi tu nehraje. Zřejmě z nás někdo dělá blbce!

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

na to stačilo židům 14 dní, mám na mysli zabité civilisty

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

mrtvých civilistů v Drážďanech jsou až ke 200 000.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

na vojensky bezvýznamný Norimberk bylo shozeno víc bomb než shodila Luftwaffe na Británii za celou válku.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslíte, že až tyto běžence vypakují k nám (jak odsouhlasil Rakušan), že budou dodržovat nějaké naše zákony? Ti ani nevědí, co to je. Vezmou si, co je napadne. Nedávno jsem viděla, jak v Německu rozbili výlohy a nacpávali se zbožím všeho druhu, policie nikde. Chovali se jak stádo drzých opic.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

a nejsou ??

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

zrušena smlouva na Kladně dostane odstupné 370 000 kč za jeden zápas odsezený na střídačce a už má angažmá u Löewen Frankfurt 🤩 Ten blb Hašek mu dělá agenta ?? 😁😁

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)