Zoufalí lidé dělají zoufalé věci...

Autor
Štítky

Asi vám neunikl aktuální průzkum volebních preferencí agentury Median, který potvrzuje tušené – vládní Pětikolka už by nesložila většinu ve sněmovně, Andrej Babiš je první, pak strašně dlouho nic, pak začíná přehlídka desetiprocentních, pětiprocentních a dvouprocentních. Jedno hnutí ANO je stejně silné jako pět vládních stran. Rozdíl je na úrovni statistické chyby. Nepochybuji, že v týdnu vyjde další ještě nezávislejší průzkum, který ukáže, že všechno je v pořádku, obyvatelstvo věří Fialovi ty jeho kecy, jak to dělá dobře a i když Babiš posílil, je to na úkor opozice, nikoliv vlády…

NA hentěch internetech měli lidé největší bžundu z Lidovců. Těm se podle průzkumu podařilo dosáhnout na krásná dvě procenta hlasů, což je kategorie, kteru u nás agentury přisuzují zpravidla různým obchodníkům se strachem a dezinformátorům… Svým způsobem není divu… Nekula byl opravdu tragický ministr zemědělství a Jurečka řídí svůj rezort tak šikovně, že ho nevolí už ani zbožné babičky, protože, málo platné, když nechodí důchod, tak ani modlení není zrovna jednoduché.

Já průzkumům moc nevěřím. Všechny ty sociální agentury jsou využívány, aby potvrdily správná čísla pro propagandu. Jejich pracovníci jsou pražští kafírníc., Společnost pro obranu svobody projevu měla problém si u nich vůbec zadat průzkum. Čísla takhle pravdomluvných lhářů je třeba brát s rezervou ve všech ohledech. Ale tady bych řekl, že už prostě nebylo jak kamuflovat vládní propad a bylo zapotřebí někomu dát Černého Petra… A tak nejvíc ubrali Lidovcům, kteří jsou teď pro srandu. Zřejmě to pro vládní skvadru vypadá ještě mnohem hůř.

Hele, oni Lidovci měli mizerné preference už před volbami. Už tenkrát nebylo jisté, jestli vůbec přelezou pět procent. Oni jsou jako strana tak trochu zbyteční. Církevní restituce jsou v posledním dějství, ohýbání před Landsmanšaftem převzaly Modré straky, před volbami ještě předstírali konzervativní hodnoty, ale to rychle vyvanulo. Výchovné se jaksi má rušit, důchodci byli ve jménu Ukrajiny hladce obráni, protože se nejméně mohli bránit, rodiny s dětmi jsou v háji a v kostele jim nepomůžou, jen začali žehnat homosexuálním svazkům.

Ale ODSce to ve volbách ještě pomohlo. Hlasy nepropadly, naopak jako SPOLUkoalice si nakřečkovali propadlé hlasy od těch, kteří by je nikdy nevolili. TOPka je na tom podobně, ale ta cílí na ty nejlibtardovatější libtardy s vymytými mozky, kteří jim to hodí vždycky, protože vyznávají henty evropské hodnoty. Ovšem dneska to začíná vypadat, že KDU už koalici žádné hlasy nepřinese… Oni mají ještě pořád relativně hodně straníků, kteří potřebují korýtko, takže je zapotřebí jim dát spoustu volitelných míst na společných kandidátkách a pokud se průzkum Medianu nemýlil, přestávají ty jejich dvě procenta hlasů stát za to.

Ti chytřejší z Lidovců si to uvědomují už delší dobu… Podívejte na Zdechovského. Ten už cítí, že jeho evropský flek se chýlí ke konci a tak dělá všechno pro to, aby byl vidět, ale bohužel si t chlapec špatně spočítal. Bojuje o voliče především se svými koaličními partnery a tam, jak se ukazuje, je přetlak. Válku na Ukrajině podporují i všichni ostatní, takže není důvod naskakovat na jeho maskáčové převleky a tak mu zbylo jediné – osvědčovat, že právě on je ten největší rusožrout. To musí dělat především nenávistnými příspěvky, které se zase eklují i těm posledním zbytkům křesťanských voličů, protože v Bibli se dost píše o nenásilí a nastavování druhé tváře. Není náhoda, že se Zdechovský začíná podobat Zelenskému – už ví, že jeho čas minul, že to bude strašný průšvih a tak se chytá stébel.

Když se podíváte na placenou fejsbůkovou reklamu ODS, tak vidíte, že už jim z toho taky hrabe. A také vidíte, že se tomu smějí už i ti, kteří nejsou zrovna voliči SPD. Jednak se stále vzdalujeme od Babišovy vlády, čili je stále obtížnější tvrdit, že za současné problémy může on a jednak každý nefunkční vládní balíček je prostě podepsaný Blyštivým Péťou. Ve všech negativních ukazatelích jsme stále na špičce Evropy a eurohujerismus vlády na tom nic nezměnil. Stejně tak na tom nic nezměnila podpora NATO a Ukrajiny… žádnou slevu na stíhačky jsme nedostali, ba naopak, naši spojenci s námi zacházejí jako s hadrem. Pamatuješ Péťo, jak jsi při focení stál v koutě u hajzlíku a ten rebel Orbán stál uprostřed?

Jo… a když se podíváte na sotva pětiprocentní preference Starostů, tak vidíte, že se Vítkovi jeho tažení proti dezinformátorům moc nedaří….

Zoufalí lidé dělají zoufalé věci… To jste tak dlouho bojovali proti Babišovi, až zjistíte, že po příštích volbách půjdete spolehlivě od válu. Buď jako nepatrný ocásek ANOšéfa, který vás vysaje do mrtě a kdykoliv vás bude schopen vyměnit za SPD… a nebo skončíte v opozici a Okamura vám bude dělat šéfa sněmovny. Navíc, nedej Bože, se Rajchlovi podaří posbírat něco z toho milionu propadlých hlasů a henti populisti dohromady budou mít ústavní většinu… Kolik že by teď dostala celá Pětikolka poslanců? Devadesát dva? Ještě dvanáct poslanců – to je blbých šest procent preferencí a pokud Alternativa nebude blbá jako posledně, tak Babiš bude mít spoustu důvodů, zapomenout na rozpory s Tomiem a dalšími. Možnost sáhnout do ústavy se nevyskytuje každý den.

Zatím jsou volby daleko. Ale tahle vláda je už tak blbě zapsaná, že jí nepomůže ani svěcená voda. Teď začnou ti chytřejší z nich přemýšlet, jak zachránit koryta. A udělají to jediné, co jde – budou se drát po zádech svých méně úspěšných spolukoaličníků. Lidovci jsou první obětovaní. Připraví se TOPka… koneckonců sám Kalousek řekl, že Langšádlová je zbytečná blbka a její ministerstvo se dá zrušit. Stejně tak pochybuju, že by se sebou Piráti nechali od Starostů vyjebat ještě jednou… nota bene, když jim průzkumy dávají celkem spolehlivou jistotu, že se ve sněmovně udrží a i kdyby jen těsně překročili pět procent, budou na tom lépe, než teď.

Ještě se pokusí o elektronickou volbu a o volební právo od šestnácti. Ale ono je to dvousečné. Nikdo neví, jak se k tomu postaví zbytky jejich voličů. Už teď jsou v situaci, že ať udělají cokoliv, vždycky někoho ztratí. Aby pak nezjistili, že volby prohráli i přes tyto vymoženosti a klíče od elektronických sčítačů dali do rukou ANO, SPD, či PRO.

Podívejte se, jak dopadly jejich neziskovky, které měly být údernou pěstí jejich politiky… Cemper odvařený a zadlužený. Jedna lživá analýza za druhou. František Vrábel zadlužený, v exekucích a ukázalo se, že není žádný odborník na dezinformace. Bob Kartouz popotahovaný za hospodaření se státními penězi… Oproti tomu má Rajchl stranu s funkčním financováním, alternativní média jen kvetou a majstrýmoví novináři se ztrapňují jak na běžícím pásu…

Odteď už bude všechno špatně. Neúspěch totiž plodí neúspěch. Vsadili na špatné koně, věřili věcem, které se prostě nestaly, neměli žádné nápady ani žádná řešení. Budou stále zoufalejší a budou dělat stále zoufalejší věci. Teď se lidé vrátí z dovolených, zjistí, o kolik zase podražily školní pomůcky, ubytování na internátech a kolejích… Vládu čeká horký podzim. Mnohem žhavější než loni…

Jí vím, já vím… Babiš bude pokračovat v politice pětikoalice. Té prozápadní a proamerické. Ale podívejte se na to z pohledu Modroptáků. Co je jim do evropských hodnot, když je nebudou mít v rukou oni? Co je jim do prozápadního směřování, když za to nebudou královsky placeni? Bude to prostě jiné. Husák také nebyl to samé co Gottwald, i když byli oba kovaní komunisti. Modré straky se budou drát ke korytu i kdyby měly jít proti samotnému Sorosovi a Aspenu. Bude legrace se dívat, jak manévrují.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

V červenci nebudu knihu rozesílat. Vidláci jsou od slunka do slunka na poli. Ale žádná adresa ani platba se neztratí a od srpna budeme opět distribuovat. Systém si váš dar pamatuje, ať byl odeslán kdykoliv.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (183 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

(o čtvrtém prezidentovi České republiky)

 

Vrchol pokrytectví je, když někdo svou

žádost o vstup do KSČ ve dvaadvaceti

omlouvá mladickou nerozvážností, a

přitom prosazuje právo mladých volit již v

šestnácti letech. A přestože sám začal

brát důchod v 57 letech, podporuje

ostatním posunutí hranice odchodu do

důchodu nad 65 let.

(Neříká se tomu „charakter“?)

 

Charakter - morální jádro psychiky a osobnosti, jehož podstatou je svědomí. Vlastnosti charakteru se navenek projevují relativně stálým chováním k vnějšímu světu, zvláště sociálnímu, k hodnotám, k práci i k sobě samému.

 

----------------------------------------------------------------------------

 

 

Volby od počítačů, vyzval Pavel. Advokát nastoupil. Připomněl komunisty

22.07.2023 (PL)

 

Prezident Petr Pavel oznámil, že hodlá prosazovat elektronickou formu voleb. Podle něj je potřeba přejít na způsob hlasování odpovídající 21. století. Před tím ale důrazně varuje advokát Ondřej Dostál, u elektronických voleb nelze podle něj zaručit svobodné a tajné hlasování.

Výhodu Pavel spatřuje v tom, že lidé budou moci volit z domova. Ulehčí to situaci i voličům v zahraničí, kteří často musejí k urnám cestovat na velké vzdálenosti. „Proč tedy těmto lidem nevyjít vstříc. A udělat to moderně... myslím obecně všechny volby,“ doplnil.

 

Elektronické volby by bylo ale šlápnutím vedle, upozorňuje na Twitteru advokát Ondřej Dostál a připomíná, jak to chodilo za minulého režimu. „U elektronických voleb nelze zaručit svobodné a tajné hlasování. Za plentou ve volební místnosti je volič chráněn proti nátlaku. Někde u počítače nikoliv,“ zdůrazňuje.

 

České volby jsou tajné volby, a volič dokonce nesmí odhlasovat, pokud před tím nezamíří za plentu. Příčinu to má historickou, a sice čtyřicet let komunismu, kdy byl každý volič za plentou podezřelý, sdílel Dostál upozornění zveřejněné v minulosti na webu ČT24.

 

Prezident možná pamatuje, když se volilo manifestačně s garmoškou a volič za plentou byl podezřelý. Tyto časy zpět nechceme,“ dodává Ondřej Dostál.

Průměrný počet slepic: 4.9 (106 hlasů)

Abychom po volbách nezjistili, že máme 20 milionů obyvatel..

 

Přeji prima den.

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Přesto jsem včera zaslechla někoho na ČT kdákat, že vládní koalice by volby vyhrála... Samozřejmě musela by jít do voleb tak, jak je zkompletoval ten pán z ÚS. Dvouprocentní lidovci se jen tak koryta nevzdají..., a každé procentíčko pro hromadné demoličníky se počítá.

(Sněmovní volby by v červnu podle aktuálního volebního modelu agentury Median vyhrálo hnutí ANO se ziskem 35,5 procenta hlasů. Strany současné vládní koalice mají v součtu podporu 37,5 procenta lidí. Součet zahrnuje i lidovce, jejichž podpora v průzkumu klesla na dlouhodobé minimum dvou procent a kteří by se v případě samostatné kandidatury do dolní parlamentní komory nedostali.)

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

Vážený pane Vidláku, vy paní Včelko která jste moji "múzou" a všichni čtenáři tohoto článku, nezapominejte na Ukrajince což je zbraň největšího kalibru kterou použijí modroptáci od ODS a celkově všechny pětikolečka dnešní pětidemoliční vlády v příštích volbách. Oni totiž dají právo u nás v ČR volit i Ukrajincům které tak moc zbožňuji že kradou od důchodců aby podpořili své milované Ukrajince. To jak zavedou tento špinavý kousek ještě není známo, ale je jisté že to zavedou. Milión Ukrajinských voličů to je opravdu síla a modroptáci od ODS a celá pětikolka se na tyto voliče velice těší.

Průměrný počet slepic: 4.8 (45 hlasů)

Ukrajinci pozbyli parazitickou cévu, ze které jim plynuly prachy za leháro. V době voleb tady nebudou, a ti zbytkoví, co se již teď zaobírají pašeráctvím, kuplířstvím a drogami, tak ti se na nějaké volby vyserou, anžto jsou bez možnosti do nich zasáhnout.

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

Antoníne, na "Milion ukrajinských chvilek" jsem zapomněla..., někteří tady jistě zůstanou. Nechápu, proč přišli ze západní Ukrajiny, kde se nebojovalo, kdo ví, jestli by ty z východní rusky mluvící pan Rakušan vůbec přijal, jestli by v nich neviděl proruské dezoláty.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

Tři z nich mají značku AO - Zakarpatská Ukrajina a jedno BT- oblast poblíž fronty. To "frontové" je jednoznačně nejstarší.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Dle průzkumu vyhrála 5K o 2,5 %, což je, jak píše výše Vidlák, na hranici statistické chyby.

Myslím si, že tak trochu počítají, že se do sněmovny dostane ČSSD, tedy teď ponovu SocDem se Šmardou a ti by chybějící procenta doplnili. Těžko říct, kam se voliči ČSSD poděli, jestli jsou opravdu u ANO. Když ale sleduju, jak se Šmarda a ostatní vyjadřují a k čemu a jaké má názory jejich hlavní sponzor mám pocit, že voliče ANO to rozhodně neosloví. Už to není levicová strana, ale stali se stranou liberální. Jejich voliči budou ze stejného ranku jako u 5K.

Někdy na jaře tu Vidlák podotkl, že strana, která má potenciál 5K shodit ještě před volbami je právě KDU. Pokud jim to včas dojde, a já myslím, že ano, změní rétoriku a začnou se ve svých veřejných vyjádřeních přibližovat k ANO a vzdalovat od 5K a pár procent  by jim to vynést mohlo. A pak se přidají k ANO. Vždyť už roky dokazují že je jim jedno s kým, hlavně že ke korytu.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Když si nedávno před námi odplivnul Orbán, ten pitomec Fiala to přeložil jako zášť z české nezávislostí. Pokud tomu fialovýmu pomatenci ještě někdo věří, tak panoptikální Bendi a rozežraná Praha, tedy hovniválové shánějící trus.

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Zášť z české nezávislosti...? To je mi novinka! My jsme tak "nezávislí", že se bez souhlasu kdekoho ani neuprdneme. Fiala a Orbán, to je jako srovnávat krysu s koněm.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

Pokud pan president opravdu podpořil elektronickou volbu z pohodlí domova, tak začínám věřit, že má opravdu IQ108 nebo jen v přetížení slepě uvěřil svým rádcům. Manželky mohou na muže použít významné donucovací nástroje a naproti tomu co mohou dělat chuděry týrané manželky. Je často presentováno, jak těchto případů je mnoho. To jsem jen naznačil část okruhů, kde k omezení svobody volby může dojít. Pokud chceme mít svobodu volby, tak se musí zachovat plenta a možnost vyzvednout si volební lístky přímo ve volební místnosti. Funguje to, tak proč to měnit. Co však s velkým množstvím nových vděčných voličů ? Měl jsem za to, že volit můžou až dostanou české občanství a to nejdříve za 5 let pobytu, prokázání schopnosti se uživit a provedení zkoušek z češtiny.
Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

In reply to by RD

Trvalý odkaz

Vůbec bych se nedivila, kdyby si právě proto odsouhlasili nový zákon, kde to nebude za 5 let, ale třeba za dva (aby jim to vyšlo do voleb). Stejně jako si zařídili změnu zákona o valorizaci důchodů a sobě přidali, aniž by jim to dělalo sebemenší problém.  

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

za ní už jsou jen mimořádná opatření na bázi kolektivní viny..

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Další  zoufalost je zavedení CBDC  ( Central Bank Digital Currency ) o které se dříve mluvilo jako o teoreticky možné akci, ovšem dnes se to považuje za hotovou věc. Otázka je, kdy se to zavede. Cíl této prasárny je jediná věc: ojebat co nejvíc lidí o co  možná nejvíc - nejlépe o všechno a mít je pod totální kontrolou.  Převedeno do kontextu dnešního názvu  článku od Vidláka: 

současný západ je na tom ekonomicky tak zoufale, že se rozhodl vydojit ze svých ovcí vše.

Na Seznamu je na toto téma článek s názvem: 

Čeká nás éra prudkého ekonomického růstu 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-ocima-byznysu-cash-only-jsme-na-prahu-revoluce-jako-s-iphonem-bude-o-penezich-234427#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=4mRkmvzIzYj-202307240817&dop_id=234427&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=abtest229_kontrolni_AA_SID_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Asi všichni víme, jak na tom je hospodářsky   ČR,  celá slavná EU  i  USA. Opravdu si autor článku Jiří  Zatloukal myslí, že nás čeká prudký ekonomický růst? Nebo to je článek veskrze ironický?  Za zmínku jistě stojí alespoň  tyto dva úryvky  z článku:

" ..... australská technologická platforma Pexa získala na základě veřejné zakázky od vlády ve Velké Británii data o celém bytovém fondu a shromáždila je v jedné databázi, k níž připojila všechny hypoteční banky ..... "           

a další  perla:  

" .... nový typ infrastruktury finančního trhu  ....  CBDC s tokenizovanými bankovními vklady a různými formami tokenizovaných aktiv, kterými by mohly být ...  dokonce reálná aktiva, jako jsou nemovitosti ....  " 

Hmm, proč to asi dělají?  Určitě ne pro blaho svých ovčanů.  Takže ty povídačky o tom, že se bude dít něco nekalého s nemovitostmi  začínají nabývat  konkrétní podobu. Protože první krok je mít data....

Ale možná to je myšleno tak,  že  ekonomický růst nějaké  jedné  hodně velké  korporace  skutečně bude. Ovšem na úkor takřka všech běžných občanů. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, dnes jste mě potěšil. Hned, jak jsem viděl ten průzkum, bylo mi jasné, o čem bude váš další článek a že se budete nejvíce otírat o lidovce. Jen bych vás rád upozornil, že podle stejného průzkumu má váš "velký sjednotitel alternativy" Rajchl s tím vaším PRO jen 1,5%. A trend je od jara sestupný :-) Prostě moucha se směje myši, že je malá. A to jako sběrači protestních hlasů máte ideální podmínky, jelikož vláda čelí nejhorším vnějším okolnostem nejméně od roku 1968.  

Průměrný počet slepic: 2.9 (16 hlasů)

Asi jste se právě vrátil z Marsu, že se tak blbě ptáte. Zkusím vám napovědět: největší válka v Evropě od 2. světové války, ještě k tomu v blízkém zahraničí, silná uprchlická vlna, vysoká inflace, předchozí vláda nepředala zemi po covidové krizi v úplně nejlepším stavu, ...

Průměrný počet slepic: 2.1 (21 hlas)

Když poslouchám Lilipavského, prostoduchou Pekarovou nebo válkychtivou babochlapku Černochovou, tak se divím že ještě nešturmujeme na Moskvu.

Uprchlíky si tu vodí také fialohnusáci, protože chápou že do budoucna to budou jejich jedinní voliči.

A k udušenému policejnímu státu za pseudochřipky?

Nebyl to náhodou ten váš signální pozér Fiala a prostoduchá Pekarová, kteří kritizovali Babiše a jeho vládu za nedostatečnou podporu (rozdávání peněz) firmám a lidem za pseudochřipky??? ;o)

https://www.facebook.com/petr.fiala1964/posts/3855788447835343?__tn__=%2CO*F

https://www.denik.cz/z_domova/vlade-se-situace-s-covidem-vymkla-z-rukou-rekl-fiala-pirati-chteji-nahrady-20201.html

https://pfiala.cz/aktualita/20714/

https://plus.rozhlas.cz/pomoci-ekonomice-se-vlada-chlubit-nemuze-je-tristne-pomala-kritizuje-sefka-top-8226897

Průměrný počet slepic: 3.9 (27 hlasů)

Jaká uprchlická vlna? Že sem tu pakáž neděláckou pustili ještě neznamená, že jde o krizi. Možná tak ve vaší hlavě důkladně vymyté Seznamem a Aktuálně. Na 4/5 ukra se nebojuje, přesto tady máme k miliónu vyžírků, co sem neustále proudí a navrátit je k obnově jejich domoviny půjde stěží, snad jen s bajonetem. Válka? Stačí nefedrovat pod kotel, její plamen zhasne. Tohle nás stojí desítky miliard, pro které pětihnus zničil poštu, nejsou léky, dluhy ve stamiliardách; o důchodech, školství už zde psali jiní. Inflace? Vždyť tu zavinili tito současní sráči, když zastropovali energie u veksláků, ne u výrobců; umíme nejlevnější elektriku, přesto ji platíme nejdražší v Evropě!! Babiš předal vládu s menším dluhem, než jej tito kolaboranti futrují během 1,5 roku, ač tam Babák dlel 6 let! A vy máte drzost, ba přímo debilitu, se ptát, kdo je z Marsu? Potom vy bude navrátilec z Prag Pride či buzna od vyhulenců!!

P.S. Jo, česneku, klidně mi tady dávejte hodnocení jaký chcete. To jenom potvrzuje, jaká svoloč tady podporuje fašisty.

Průměrný počet slepic: 3.9 (31 hlas)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Nemusíte tak vehementně potvrzovat, že se zde slézá banda zaprděných sobců, kteří radši nechají sousedovi shořet dům, než aby mu pomohli. A jeho děti pak nechají v klidu nocovat na ulici, protože by jim oležely peřiny, natož aby se s nimi rozdělili o chleba, i když si sami nacpávají břicha. Jste ostudou této země. 

Jestli jste si nevšiml, ruské rakety zabíjejí po celé Ukrajině.  Většina Ukrajinců, na rozdíl od mnohých, kteří proti nim tak vehementně protestují, zde pracuje. Často na pozicích, které jsou hluboko pod jejich kvalifikaci. Pracují i tehdy, když už jsou hluboko v důchodovém věku (např. denně potkávám ukrajinské důchodkyně uklízet u nás ve firmě).  Ani mě nepřekvapuje, že ve své sobecké pohodlnosti byste klidně vydal Ukrajinu napospas ruské okupaci. Vůbec mě nepřekvapuje, že věříte nesmyslům o České poště. Ani že nechápete, jak funguje společný evropský trh s elektřinou. A vůbec vám již není divné, že alternativou milovaný Orbán má inflaci za červen už 2x vyšší než ČR. Že nevíte, že Bureš během svého působení ve vládě zvýšil státní dluh o cca 750 mld. CZK a to navzdory tomu, že po většinu tohoto období ekonomika rostla.  

 

P.S. Měl byste si ujasnit, jestli za vaši "bídu" mohou "vyhulenci z Prague Pride" nebo "fašisti". tyto 2 skupiny se moc rády nikdy neměly :-)

Průměrný počet slepic: 2.1 (19 hlasů)

Stačilo mi přečíst dvě první věty. To jsou pořád stejně banální a prázdné floskule, co pinda Jakob a velká hlava ze stanu, neboť nic neumí. Vás mám za agitujiciho blba od muzea, co nestojí za pozornost. Sbohem. 

Průměrný počet slepic: 3.7 (19 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Pomoc bližnímu v nouzi jsou pro vás prázdné floskule. Doufám, že si na to vzpomenete, až někdy sám tu pomoc budete zoufale potřebovat. Možná se vám pak v té vaší sobecké hlavě, do které se vám nevejde nic jiného než váš osobní prospěch, aspoň trošku rozsvítí.  

Průměrný počet slepic: 2 (16 hlasů)

Já osobně si myslím, že za naši současnou bídu může zcela a jedině 5K.

 

Tento blog čtu už asi půl roku. A za celou dobu jsem tu nezaznamenala, že by si zde kdokoli stěžoval na zhoršení pouze své životní úrovně.

 

Názory jako je i Váš, že: "Měl byste si ujasnit, jestli za vaši "bídu" mohou "vyhulenci z Prague Pride" nebo "fašisti" čtu převážně u diskutérů na iDnes. Ti obzvlášť rádi používají termíny: "za Tvoji frustraci, bídu, špatnou situaci a podobně může... ". 

Ještě jste opomněl dodat, že dotyčný by měl začít chodit do práce a přestat pobírat sociální dávky. To se tam také často používá, pokud někomu jaksi "dojdou argumenty".

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Pokud patříte k lidem, kteří zajdou do banky a vezmou si půjčku, aby mohli místnímu bezdomovci koupit bundu, pak tento argument beru. Tak když tak dejte vědět, já nikoho takového neznám. 

Jinak jste jenom konjunkturálně zmatený propagandou a faktem, že peníze z Vašeho účtu nemizí transparentně a hned teď.

Pomáháme půlmilionu Ukrajinců. Chystáme si sem nabrat Araby a černochy, možná spolu s premiérem pomáháme i barmským ženám. Ale zkuste někoho umístit do slušně vybaveného domova důchodců. Tak, aby tam měl k dispozici svůj pokoj.

Průměrný počet slepic: 3.9 (21 hlas)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Česnek si usmyslel, že tato válka je největší od 2. světové a basta...,  Možná největší za jeho života..., možná války ve Vietnamu, Afghánistánu, v Jugoslávii, Sýrii atd. byly podle něj "malé" a takové bezvýznamné. A protože byly moc daleko, tak se nepočítají. :-)

Průměrný počet slepic: 4.1 (22 hlasů)

Včelko, mám pro vás drobný zeměpisný test: která z těch zemí, jež jste jmenovala, leží kromě Jugoslávie v Evropě? 

A pak ještě čtenářský test: o jakém svetadilu jsem psal v příspěvku, na který jste reagovala?

Věřím, že to dáte. Obojí je látka prvního stupně ZŠ.

A nakonec něco historického: myslíte, že válka v Jugoslávii byla svým rozsahem větší než ta na Ukrajině? 

 

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

Za mě to trefně vyjádřil Zapp.  

ZAPP: Stačilo mi přečíst dvě první věty. To jsou pořád stejně banální a prázdné floskule...Vás mám za agitujícího blba od muzea, co nestojí za pozornost. Sbohem.

 

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Také bych Vás chtěla na něco upozornit !

Vidlák rovněž ve svém článku zmínil: "Já průzkumům moc nevěřím. Všechny ty sociální agentury jsou využívány, aby potvrdily správná čísla pro propagandu.

Tedy stejně tak, jako vznikla 2% pro KDU, když je 5K háže přes palubu, tak se drží PRO na 1,5%, když je třeba lidem podsunout, že PRO skoro nikdo nevolí..

Průměrný počet slepic: 2.8 (16 hlasů)

Tak to by mě tedy zajímalo, proč Vidlák píše články postavené na datech, kterým nevěří. Nelze si účelově vytahovat z průzkumu jen to, co se vám hodí a přehlížet to, co se nelíbí. Jen si pak lžete do kapsy, což je u Vidláka a mám pocit, že mezi alternativci obecně rozšířený jev.

Já průzkumům rámcově věřím. Samozřejmě, že jsou zatíženy chybou, ale poskytují užitečnou informaci. Lidovci na tom nejsou dle tohoto průzkumu dobře. Uvidíme, zda je další průzkumy vrátí zpět k 5% či potvrdí takto nízké preference. V případě PRO se jedná o opakovaně nízké hodnoty. Na jaře mu první průzkumy přisuzovaly až 3%. Pak už to šlo níže a trend potvrdil i poslední průzkum. 

Průměrný počet slepic: 3.4 (15 hlasů)

On je mezi Lidovci, a PRO velký rozdíl v tom, že Lidovci jsou tu přes sto let a PRO je nedávno vzniklé hnutí. PRO se na obrazovky TV dostane nanejvýš v tom negativním, a i to jednou za onoho času kdežto Lidovci jsou na obrazovce denně.

Průměrný počet slepic: 3.3 (17 hlasů)

na Fialovu vládu prdí a proto tady Česnek smrdí.

Průměrný počet slepic: 3.4 (15 hlasů)

Já průzkumům spíše nevěřím. Občas se trefí, občas něco nadhodnotí nebo podhodnotí.

Co si ale myslím je to, že průzkumy s opravdu reálnými volebními preferencemi se vůbec nezveřejňují, mají je k dispozici jen ti nahoře. A podle jejich výsledků a svých potřeb pak upravují ty zveřejňované, které mínění lidí ovlivňují.

Nevím jestli výsledky KDU mají sestupný charakter nebo jsou ta 2% najednou z ničeho nic. Výsledky průzkumů sleduji, ale nemám důvod si je pamatovat právě proto, že jim nepřikládám velký význam. Ale ta Vidlákova teorie mi připadá pravděpodobná. Hodně lidí už je dost naštvaných na zhoršující se životní úroveň a konec, neboli její zlepšení je v nedohlednu. Tak lidu předhodíme obětního beránka.

Ani volební preference PRO nijak nekomentuji. Těžko říct, zda jsou reálné, nadhodnocené nebo podhodnocené. Řekla bych, že nejvíc procent měl Rajchl v čase těch dvou demonstrací, kdy se vše hodně objevovalo v médiích, i když se o PRO komunikovalo vesměs negativně. Znáte to - blbá reklama taky reklama. Koneckonců se PRO zase tak často v těch průzkumech neobjevuje. Až po prázdninách svolá nějakou další demonstraci, třeba se mu preference zase zvednou. Kdo ví..

Uvidíme za půl roku při volbách do Evropy jak na tom kdo bude.. Tam půjdu volit podruhé v životě. A nikoho z 5K jistě nehodím.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Problém vás alternativcu je, že všude vidíte nějakou konspiraci. Političtí marketeri jistě dostávají podrobnější čísla, případně speciálně zaměřená na určité aspekty. Nicméně, čísla která agentury předkládají veřejnosti odpovídají tomu, co zjistily v rámci šetření. Ta šetření mají pravidla, která jsou založena na vědeckých základech. Snad jen SANEP se tím neřídí. S daty pracuje velký počet lidí různých názorů a zájmů. Myslíte, že pokud by je cíleně manipulovali, že by to za ta léta někdo nevykecal?

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)

já bydlím v jednom nejmenovaném jihomoravském městečku a mohu vám říci (nikoliv upřímně, jak Moraváci, či Moravané  velice rádi zdůrazňují), že nikoho schopného, nebo snad volitelného ze strany PRO neznám. Tedy, samozřejmě , kromě pana Rajchla. U nás ve fabrice vím o jednom zdejším kandidátovi strany PRO, ale toho bych fakt nevolil. Asi tak.

Průměrný počet slepic: 2.6 (14 hlasů)

Jak dlouho to PRO funguje? Dva roky?

Dejte jim čas. Naberou postupně jistě i takové politiky, které by jste volit mohl. A když ne, tak to můžete - zatím - hodit komu budete chtít..

Průměrný počet slepic: 2.6 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

křičí z plna hrdel: K čemu nám je dobrá (nejen) černá prdel?

Průměrný počet slepic: 2.6 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

je lepší nemít žádnou budoucnost. Doufám jen, že my lidé bílí nebudem těm černým dělat otroky, alespoň ještě chvíli. A že to tak vážné není? Jo, časy, ty se prostě časem mění.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

a stejně tak vychcaní lidé dělají vychcané věci. Jelikož v Česku, alespoň zdánlivě převažují vychcaní lidé, tak to na žádný převrat opravdu nevypadá.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

nadřazenost bělochů považují za, slovy Bidena "největší zločin". My si sem černochy musíme nejdříve přivézt, abychom jim pak mohli dokazovat, že se nad ně nevyvyšujeme..

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

            

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

Vy svazáci v každém, dle tvé terminologie "alternativci", vidíte rusofila. A zrovinka ty takový zapálený svazák se budeš ohánět konspirací. ;o))

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)