Příliš mnoho neznámých

Autor

U nás na jižní Moravě je největším nepřítelem zemědělství sucho. Roční úhrn srážek odpovídá africké stepi a tak je debata o počasí mezi námi sousedy velice častá. Jakmile jsou brambory v zemi, začne vzcházet obilí a probudí se zelenina, přecházíme z oslovení "jak se máš?" do oslovení "kolik ti napršelo?" 

Samozřejmě sledujeme předpovědi počasí. Každý z nás má v mobilu několik aplikací, sledujeme naše meteorology i ty zahraniční, využíváme pranostiky i osobní zkušenosti, protože na polích se nepracuje podle plánu, ale podle počasí. 

Já sám mám jeden univerzální trik. Podívám se na mapu Evropy a spočítám tlakové níže a výše. Pokud je nad Evropou jedna níže nebo jedna výše, umějí meteorologové předpovědět počasí na celý týden. Pokud jsou nad Evropou níže či výše dvě, umějí to tak na pět dní. Pokud jsou čtyři, dá se na předpověď spolehnout do pozítří. Pokud jich je tam ještě víc, není spoleh na nic. 

Podobný pocit mám z dnešní politické situace. Na mapě se objevilo nějak moc faktorů a i když se političtí meteorologové předhánějí v předpovědích, jistota není žádná. Včerejškem se politické počasí dost rozmělnilo. 

ČSSD ukončila  s Babišem jednání o vládě. Sobotkovský předseda i zemanovský místopředseda se na tom vzácně shodli a tak je ČSSD alespoň jednotná. Ale to neznamená, že je to pozitivní. 

Andrej Babiš se přidal ke kolektivní debilitě s Brity, vyhostil ruské diplomaty, čímž naštval Zemana a pak vydal Nikulina do USA, čímž Zemana naštval znovu. K tomu předvedl v uplynulých týdnech dost rektálního alpinismu v Bruseli a v Německu. 

 

Je to smutné, ale dočasným vítězem je zase Zeman. Skoro mám chuť si zaspekulovat, že to právě prezident našeptal svému Zimolovi, aby další jednání s Babišem utnul. Předevčírem jsem napsal, že Babiš začíná být na delší straně páky a dělá všechno proto, aby se od Zemana emancipoval. Zřejmě má pocit, že US embasy je lepší pán než český prezident. 

Dneska už bych si zase spíš vsadil na Zemana. Vláda je stále v nedohlednu, žádná koalice se neupekla, Babiš dokonce ani nebyl jmenován premiérem pro druhé kolo vyjednávání a zase je jen na Zemanovi, co s tím udělá. Andrej dostal fakt mimořádné množství času, ale nic z toho nevyplynulo. Zeman mu zase drží břitvu na tepně a premiér v demisi nejenže musel zaplatit vysokou cenu za zahraniční podporu, ale ještě ji bude muset zaplatit znovu Zemanovi. 

Má v takové situaci Babiš zájem na předčasných volbách? Volič občan už některé velkopodnikatelské mimikry prokoukl. Andrej už byl nucen si vybrat stranu a než na volby dojde, bude k tomu nucen ještě víckrát. Dá se ve volbách v naší republice rozdílů a kontrastů znovu uspět jako minule? Kolik voličů volilo Babiše z čistého pragmatismu a teď se budou rozhlížet nejspíš někde jinde? 

Nicméně o stejné platí i o ČSSD. Přátelé a přítelkyně z Liďáku jsou ještě víc v háji než předtím. Jejich sjezd přenášený v přímém přenosu byl jedna velká tragédie a ukázka vyprázdněné slabosti. Český volič možná zapomíná, ale neodpouští. Na slabost doplatil Nečas i Sobotka. Za Hamáčka není ČSSD o nic silnější, ani se tak neprezentuje. Má ČSSD vůbec ještě pět procent voličů? Vláda se silným Andrejem samozřejmě byla smrtící, ale dalo se oddálit konec a něco si ještě nahrabat... Takhle to může být stejná smrt, ale ještě zadarmo. 

Kalousek, který včera vykřikoval o Babišově neschopnosti by se měl podívat na svoje preference a vzpomenout si, že Paul Ryan už má u nás nové přátele. Žádné příště už zřejmě nebude. Farský a jeho banda jsou na tom stejně

Radost musí mít Okamura, ODS zřejmě také ještě něco posbírá i když Němcová se svojí utkvělou prezidentskou vlastizradou spíš bude hlasy ubírat než přidávat.  Komunisti mohou být klidní, vlastně byli nejvíc státotvorní. S Babišem se dohodli, nějaké výhody a programové ústupky obdrželi a nedělali ofuky. Piráti mohou stejně rychle pohořet jako jít nahoru. 

Zkrátka máme prezidentskou republiku. Každý, kdo bude chtít nějak vykročit z tohoto patu, bude muset jít za Zemanem a každého to bude něco stát. Zeman klidně může sestavením vlády pověřit Fialu... A ještě mu může nařídit, jak ta vláda má vypadat, bo i Babiš se stal premiérem jen proto, že si Zeman do vlády najmenoval svoje lidi. 

Je to jak na houpačce. Moc tlakových níží i výší. Nic není jisté, jen se zdá, že prezidentova dominace pokračuje i přes všemožné pokusy ji zmenšit nebo usměrnit. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Opět hodnotím jako velmi výstižné a přitom stručně, bez balastu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když už jste zvolil tak trochu matematický výraz do titulku, dovolím si vás doplnit tvrzením, že věštění počasí komplikuje skutečnost, že v tomto systému "rovnic" je příliš mnoho proměnných.
Alegorie ve vztahu k politice je tudíž vtipná, platí v ní podobný axiom.
Já bych současnou situaci přirovnal k okluzní frontě, která přechází přes naše území a trochu zbrzdila svůj postup. Zatímco za studenou frontou se zpravidla vyjasní, u okluzní to není tak jisté/pravděpodobné. Srážek zatím překvapivě málo, ale pokud by se měla připojit nějaká jarní bouřka, mohly by přijít i kroupy.
Krátkodobý výhled - proměnlivo (no jasně, apríl)
Dlouhodobý výhled- zataženo, výrazná fronta se blíží od Dublinu přes Brusel.
Za správnost - letecký kpt. ve výslužbě, funkcí dozorčí synoptik

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě bych si dovolil doplnit, že obtížnost předpovídání počasí neplyne ani tak z množství proměnných v rovnicích, ale z citlivosti systému na počátečních podmínkách -- jedná se obecně o systém s chaotickým chováním a u takových systémů stačí velmi zanedbatelná změna počátečních podmínek a systém se následně po relativně krátkém čase dostane do úplně jiného stavu. (Odchylování je exponenciální.)

Což ovšem nijak nesnižuje kvalitu analogie s politikou, možná právě naopak...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já bych si tak nějak intuitivně tipla, že si teď Zeman Babiše pomalu a pečlivě vychutná. Zeman nezapomíná, je stále špičkový šachista a mívá ostré returny.

Babiš vypakoval tři ruské diplomaty a poslal Nikulina na galeje do USA. A na to je Zeman citlivý. Jednoduše, Zeman nesnáší stádní pitomce, kteří nejednají svéprávně. A tak to dá Babišovi obloukem vyžrat. A sice tím, že doporučí teď dohodnout menšinovou vládu ANO podporovanou komunisty a SPD.

Komunisté a SPD totiž v případě vyhoštění ruských diplomatů i v případě Nikulina stáli na stejné straně jako Zeman. Ale především, jsem přesvědčená, že Zeman byl Babišovým lezením do zadků v Bruselu zaskočen stejně jako mnoho Babišových voličů a tak bude tak chtít Babišovi nasadit komunisty a SPD jednak jako psí hlavu pro další návštěvy Bruselu a pak ho také obyčejně ztrestat švihnutí rákoskou přes prsty za to, že zrazuje národní zájmy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To bylo dobré, vidláku, okluzní fronta Godota je však výsledek té vámi správně všimnuté směsice níží a výší. Máte ode mě oba po slepičím brku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Babiš dal brzy najevo o co mu šlo po celou dobu vstupu do politiky.
Babiš chtěl a chce vládnout sám a když už by někoho pustil mezi sebe,tak je vhodné podržtašky.
ČSSD ani za vedení Hamáčka se nezměnila,ale velké dluhy,je nutí vyjednat si dobrou pozici,dost vysoký příjem peněz a to Babiš ví,tak je nutil ke kompromisu,nebo až trochu vydíral.Babiš už přece prohlásil s SPD nevyjednává a podporu od KSČM,tak to je pro KSČM hrob.
Myslím si,že hodí laso na ODS,tak jsem zvědaví.
Pokud předčasné volby,tak rychle novou levicovou stranu.

Zatím bez slepic

nevím, nevím, nebyl jsem u těch jednání, zemědělče, ale pět ministerstev za 7% ve volbách se vám zdá vydíráním?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na předpověď počasí na další den mám jednoduchý trik, má 99% úspěšnost. Podívám se, jaký vítr vane a jaký má vát i další den. Pokud od západu, zajímá mě, jak je v Bavorsku, protože to počasí další den dorazí i k nám. Pokud do východu, podívám se na aktuální počasí na Moravě. Pokud někdy vane od jihu, počasí v Rakousku, atd. V případě Moravy se vyplatí sledovat počasí v Čechách a západním Slovensku.

Co se týká ANO, to má voličskou skupinu shodnou se M. Zemanem. Většina voličů volila M. Zemana a A. Babiše z čirého pragmatismu, prostě jim přišli jako nejméně špatná volba. Což vysvětluje rezistenci voličského kmene vůči kauze Čapí hnízdo. Volič si přeložil "všeci kradnú" jako 100% pravdivou část (stejně si to o politicích dávno myslíme), zatímco druhou část "iba ja čerpám" za nepravdivou část.Spíše jsme si druhou část přeložili na "já kradu taky, ale v porovnání s ODS jen nepatrně". Tak si volič vysvětlil směšných 50 milionů dotací za Čapí hnízdo. Takových případů v ČR je, stačí vybrat namátkou. A pokud ODS, TOP 09, STAN, KDU-ČSL, ČSSD nebyly schopny na A.Babiše vyšťourat nic většího, je to vlastně OK a A. Babiš je opravdu kárán za nepatrný hřích.
M. Němcová v ODS je pro stranu totéž co podpora M. Kalouska v prezidentských volbách K. Schwarzenbergovi a J. Drahošovi. S Kalouskem nešlo udělat nic jiného, než jej schovat a zakázat mu ukazovat se na veřejnosti. V obou dvou případech to zabralo a tak mají Schwarzenberg i Drahoš u voličů jednu zásluhu, dokázali nás na 2 týdny zbavit Kalouska. Dokonce ani u V. Moravce se neobjevil, zato vylezl ze své nory ihned, jak došlo k zavření uren.
ČSSD jako strana je hotová a zodpovědnost leží na všech předsedech ČSSD, kteří nechali kauzu Altner dojít tak daleko. Což je zejména Bohuslav Sobotka a lidé, kteří se měli starat o finance strany. Voličský propad jim omezil státní příspěvek a tak jim k zamazání dluhů nezbývá, než se s A. Babišem dohodnout. Drzé čelo Hamáčka a Zimoly se ve vyjednávání s Babišem neukázalo lepším poplužního dvora. Měli Babišovu nabídku vzít, lepší nedostanou a čeká je jen trnitá cesta do zapomnění a bankrotu. Ještě mají v ČSSD jednu možnost. Rozdělit dluh mezi členy. Kolik jich je?
Počet členů ČSSD k závěru roku:
Rok Počet členů
2012 23 613
2013 23 202
2014 22 558
2015 21 356
2016 20 349
Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/cssd-ubytek-clenu-socialni-demokrate-dsq-/domac…
To vychází na každého člena 16 220 Kč. Kdyby vedení ČSSD uspořádalo sbírku, věřím, že by stávající členové velkou část peněz na dluh vůči Altnerovi dali. Dokud se ČSSD nezbaví dluhu, je jen směšná jak Němcová v ODS.
Andrej Babiš také ukázal, že je jeho srdci nejbližší ODS. Jsou schopni se nějak dohodnout. Trestní stíhání Babiše není na překážku, sama ODS využívala mnohokrát. Naposledy využila pomoci Romana Pekárka, jehož hlas prosadil tzv. církevní restituce a hned po hlasování si šel sednout na 5 let do vězení. Nebojte, už po polovině trestu dostal podmínku a tak je od roku 2015 zase doma.
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/338943/pomohl-prosadit-cirke…
Takže když se poslanci za ODS v čele s Fialou a Němcovou zaklínají, jak s trestně stíhaným Babišem nikdy do vlády nepůjdou, směju se, až se za břicho popadám. ODS má vážně věrnou stranickou základnu, když takové plácání Fialovi prochází.

Miloš Zeman sice slíbil druhý pokus na sestavení vlády, ale klidně může říct, že A. Babišovi poskytl dost času a má třetí pokus. A že na druhý pokus jmenuje premiérem Ivana Bartoše.Ten se toho buď chopí a pohoří nebo odmítne a přijde o voliče. Podobně může M. Zeman jednat i s Fialou a ODS, dát jim šanci sestavit vládu. Byl by to od M. Zemana zlomyslný kousek, kterým by donutil dosavadní opozičníky změnit rétoriku vůči němu a přiznat barvu. Stačí říct: "Andreji Babiši, měl jsi dost času, neuspěl jsi. Teď dostává šanci druhá ODS nebo třetí Piráti." A v podtitulu bude znít: "Stál Ti ten Nikulin a vypovězení 3 ruských diplomatů vůbec za podporu nějakého Paula Ryana? K čemu Ti je?"
Na odůvodnění stačí říct, že ANO svou šanci mělo, ODS je druhá (11,32%) , tak druhou šanci, nebo říct, že je třeba nového neokoukaného hráče, přičemž třetí byli Piráti (10,79%) a pověřit Piráty. Na změnu postoje stačí okřídlená věta, že jen blbec nemění své názory.
Ještě větší vtip by byl, kdyby M. Zeman pověřil druhým pokusem sestavit vládu někoho z ČSSD. Třeba B. Sobotku. Nebo J. Hamáčka.
Před prezidentem se otevírá netušené pole možností. Vláda A. Babiše je v demisi od 16.1.2018, kdy nezískala důvěru ve sněmovně, prezident ji oficiálně přijal 24.1.2018 a následně pověřil A. Babiše druhým sestavením vlády. Teď budou důležité formality. A. Babiš byl pověřen s druhým pokusem neoficiálně, tedy prezident múže jmenovat někoho jiného a oficiální pověření druhého pokusu na sestavení vlády je stále ještě v rukou M. Zemana. https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/vlada-andrej-babis-cssd-predcasne-…
Osobně si myslím, že M. Zeman počká ještě do poloviny dubna a někdy mezi 16. a 24. dubnem prohlásí, že 3 měsíce byly dost času a šanci nyní dostane profesor Jiří Fiala, pokud jej o pokus o sestavení vlády požádá. Čímž se světla reflektorů upřou na J. Fialu a veškerá dosavadní kritika ODS na M. Zemana se ukáže jako kontraproduktivní. Pokud Fiala pokus odmítne, přijde o hlasy. Pokud jej přijme, vládu asi nesestaví a přijde o hlasy. Nebo může sestavením pověřit I. Bartoše a Piráty.
M. Zeman nic neriskuje.Být na jeho místě, nabídnu neoficiálně druhý pokus Fialovi s podmínkou, aby získal podporu poslanců a pak dostane pokus oficiálně. Až se Fiala znemožní, což se stane, dal bych stejnou šanci Bartošovi, který se znemožní také. Pak bych dal šanci Hamáčkovi, aby se ukázal, jak je zásadový, a ať sestaví vládu. Už oficiálně. A oficiálně neuspěje.
Třetí pokus bude mít ANO za předsednictví sněmovny.

V každém případě otěže moci svírá prezident Miloš Zeman. Být Fialou, Bartošem nebo Hamáčkem, začal bych se Zemana bát. Může je totiž pověřit sestavením vlády a tím je navždy znemožnit.

Zatím bez slepic

Babiš má na krku nůž i z Bruselu. Podstatné bude, jak dopadne Dublin IV. Jestli bude odhlasováno povinné přerozdělování s tím, že dávky pro migranty budou jednotné v celé EU, je s Babišem konec. Šprajcnout se nemůže, protože EU má na Babiše legální zbraň, kterou už také použila. Selektivní dotace, velkým menší, malým větší, a konkurenceschopnost jeho firem by byla v háji. Babiš už teď ukázal barvu, Dublin ji potvrdí, a volič pochopí, že s Babišem nelze.

Zatím bez slepic

Babiš už v podstatě prohrál, dopadl jak Paroubek. Sice vyhrál volby, ale nesestavil vládu. Fiala nahrál Zemanovi na smeč, když řekl, že by pokus sestavit vládu měl dostat někdo jiný.
https://www.novinky.cz/domaci/468437-okamura-zavetril-sanci-nabizi-se-i…
Přidali se i Kalousek a Gazdík. „Chceme se s ODS, ČSSD, piráty, TOP 09 a KDU-ČSL shodnout na společném postupu v případě dalšího patu. Tento blok reprezentuje víc voličů, než má hnutí ANO,“ řekl Gazdík. No jestli ČSSD vstoupí do takového spolku, může se rozpustit rovnou. Nedovedu si představit, že by jí voliči odpustili vládu s Kalouskem, Gazdíkem nebo ODS. Vlastně pár skalních voličů ano, ale těch není ani 5%.
Souhlasím, že až A. Babiš poslušně přijme Dublin IV, voliči mu to spočítají. V každém případě bude ANO už jen ztrácet. Buď dotace z Bruselu a trochu voličů, nebo hodně voličů, následně dotace z Bruselu, a pak svobodu, protože za Čapí hnízdo jej další vláda odsoudí. A. Babiš má jen jedinou šanci, spolehnout se na svou voličskou základnu, vykašlat se na Brusel, Paula Ryana a dojednat vládu s KSČM a SPD. Sice nebude salonfähig za hranicemi, ale nebude ve vězení. Teď už totiž A. Babiš nehraje o vládu, ale o svou svobodu. Došlo mu to už a jeho poradcům?
Kdybych byl Andrejem Babišem, obětoval bych Brusel a vztahy s ním, odmítl Dublin IV, spolehl se na podporu doma a dojednal s M. Zemanem abolici, tj. s kontrasignací (premiéra Babiše, viz čl. 63, odst. 3) nařizovat, aby se trestní řízení nezahajovalo, a bylo-li zahájeno, aby se v něm nepokračovalo.
Je to v Ústavě, čl. 63, odst. 1 j):
Čl. 63
(1) Prezident republiky dále
a) zastupuje stát navenek,
b) sjednává a ratifikuje mezinárodní smlouvy; sjednávání mezinárodních smluv může přenést na vládu nebo s jejím souhlasem na její jednotlivé členy,
c) je vrchním velitelem ozbrojených sil,
d) přijímá vedoucí zastupitelských misí,
e) pověřuje a odvolává vedoucí zastupitelských misí,
f) vyhlašuje volby do Poslanecké sněmovny a do Senátu,
g) jmenuje a povyšuje generály,
h) propůjčuje a uděluje státní vyznamenání, nezmocní-li k tomu jiný orgán,
i) jmenuje soudce,
j) nařizuje, aby se trestní řízení nezahajovalo, a bylo-li zahájeno, aby se v něm nepokračovalo,
k) má právo udělovat amnestii.

(2) Prezidentovi republiky přísluší vykonávat i pravomoci, které nejsou výslovně v ústavním zákoně uvedeny, stanoví-li tak zákon.

(3) Rozhodnutí prezidenta republiky vydané podle odstavců 1 a 2 vyžaduje ke své platnosti spolupodpis předsedy vlády nebo jím pověřeného člena vlády.

Andrej Babiš teď hraje o všechno a tím, že se spolehl na rady Cyrila Svobody v oblasti zahraničí, si zadělal na soukromý průšvih. Spolehnout se měl na Miloše Zemana. Pokud si to Andrej Babiš uvědomí, přileze ke křížku. Pokud ne, měl by si zařídit občanství jiné země.

Co si Andrej Babiš vybere? Dotace z Bruselu nebo svobodu svoji a své rodiny? Hraje o všechno, jen o tom ještě neví!

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Reaguji na váš názor, že Babišovi hrozí odsouzení a vězení. Nesouhlasím. Obě dvě kauzy "Čapí hnízdo" a "korunové dluhopisy" na uvěznění nestačí. Obě dvě lze hodit na účetní, daňové poradce a podobné lidi. Pamatujete na kauzu ODS a fiktivní dárci? Byla jsem do té doby naivně přesvědčená, že za správnost daňového přiznání odpovídá manažer ODS (jmenoval se Novák ?) Obecně jsem věřila, že za správnost dokumentu odpovídá ten, kdo ho podepsal. Že vysocí manažeři mají vysoké příjmy právě kvůli této vysoké odpovědnosti, že zodpovídají za správnost také u toho, co osobně nedělali, protože měli na práci vybrat správné lidi - od toho jsou manažeři. Na kauze ODS jsem se poučila, že soudy v ČR to vidí jinak. Pokud se Babišovy kauzy Čapího hnízda a korunových dluhopisů náhodou dostanu k soudu, Babiš mezi obviněnými nebude.
Babišovi odpůrci tyto kauzy rozehrávali pouze proto, aby mu uškodili u voličů.

Zatím bez slepic

Poté, co jsem měl možnost sledovat velmi podrobně několik případů řešených českou justicí bych se raději spolehl na spravedlnost božího soudu než spravedlnost v české justici. Boží soud totiž dává 50% šanci na úspěch (i za ztížených podmínek), zatímco česká justice dává šanci na spravedlivý rozsudek daleko menší (odhaduji to na max. 5-10%). Takže hrozně bude záležet, kdo bude Babiše soudit, a jak bude soudce manipulovat s připuštěním a nepřipuštěním důkazů. Nakonec dospěje k názoru, že ... Právních názorů může být ... A jestli se Babišovy kauzy dostanou k soudu, bude rozhodovat někdo jiný než Andrej Babiš.
Už jsme viděli, jak poměrně nevýznamná skupina lidí, kteří kradli na ministerstvu obrany pod vedením Václava Regnera nakonec neodseděla ani den přes všechny důkazy. Všichni dostali podmínku. A naopak jsme viděl případy nevinných lidí, které česká justice odsoudila, i když důkazy byly pochybně překroucené. Ale soudce dospěl k názoru, že ...
Za jistých okolností bych s Vámi souhlasil, ale spravedlnost v české justici je jak ruská ruleta. Přestože Vás neznám, se správným soudcem, podplaceným posudkem, který by ani neměl náležitosti posudku soudního znalce, a několika svědky, z nichž by každý tvrdil něco úplně jiného, by Vás česká justice dokázala dostat do vězení za přípravu podvodu, který se ani nestal(protože byste jej ani nechystala). Jen za přípravu a protože soudce dospěje k názoru. Že ne a platí presumpce neviny? Omyl, takové případy se už staly. Soudci ty soudní spisy ani nečtou a manipulují zvukovými záznamy (To mohu přísežně prohlásit, ze zvukového záznamu byla vymazána část obhajoby obviněného. Nevěřil jsem vlastním uším, že je něco takového možné. V české justici je.).
Být Babišem tak na českou justici opravdu nespoléhám. Boží soud je spravedlivější.

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
To čekám,že Babiš trochu otočí,aby zahnal nepříznivou situaci.
Jak uvádí Anonym,že Pelikán končí,ohledně Nikulina nejednal o své vůli,na to nemá o všem věděl Babiš,víme jak se choval při návštěvě Rayna.Každopádně to bylo předjednáno včas,Rayn tomu udělal krytí,ale v rámci popularity Babiše,budě Pelikán obětován s velice lukrativním odstupným,popřípadě i nenápadným flíčkem v zákulisí.Já jen tvrdím,Babišovi zatím vychází kličky,ale určitě zakopne.Jenže,ti co jsou za ním,už tuto šanci nebudou chtít pustit,rozhodovat ve státě o všem.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
těžko říct, co nyní Babiš udělá a kam se obrátí. Ale je jak liška v leči. kam se obrátí, samý honec a střelci nebezpečně blízko. Hodně záleží na tom, zda má někdo z jeho přátel páky na jiné poslance. Už víme, že Kalouska a Sobotku řídil Bakala. Koho ještě řídí? A koho ještě řídí George Soros? Tedy kromě Jakuba Jandy a jeho spolku, ale o nich to všeobecně víme. Bude hodně zajímavé sledovat, komu ještě vše hraje do karet.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tohle je VELMI zásadní zpráva:
Končí Pelikán!
A Babiš to věděl už minimálně měsíc...a jistě nebyl sám!
Pelikán plnil s vysokou pravděpodobností úkol, který od počátku byl v rozporu s záměry Babiše....

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/politika/pelikan-v-politice-koncim-po…

Babiš už týdny věděl, jak Pelikán rozhodne v kauze ruského hackera a jeho dodání USA.
Domnívám se, že NEJDE o Nikulinovo vytěžení, ale především mu budou nadiktovány kompromitující výpovědi na Putina a Trumpa , které pak pronese před soudem.

Možná za slib, že mu pak bude umožděno spáchat bezbolestnou sebevraždu.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/politika/pelikan-v-politice-koncim-po…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jen ještě něco ohledně Skřípalů. Někde jsem se dočetl, že Skřípalové přežili díky tomu, že ta lavička na které je našli nebyla jen tak obyčejná lavička , ale lavička Václava Havla . Takže zase zvítězila pravda a láska nad lží a nenávistí. Jo a teď si jdu přečíst tu Terezu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak to vypadá, že ČSSD předvedla na dnešním sjezdu ještě ostudnější výkon než na onom sobotkovském.

Jestliže současná socdemácká smetánka nedokáže zorganizovat svůj vlastní sjezd ani na úrovni bálu opilých hasičů ve Zlámané Lhotě, pak se nabízí otázka, jestli by neměli urychleně prodat Lidový dům, zaplatit dluhy, propít zbytek, který v pokladně zbyde, rozpustit se a vypustit se.
To se vrchnímu šéfkoordinátorovi našeho americkoněmeckého kondominia Kalouskovi líbit nebude!
Teď aby prosazoval buď zrušení voleb - nebo jejich zfalšování.
Protože - kde by jinak ČSSD získal kýžených 5% pro účast v nějaké příští loutkové vládě?

Kdyby alespoň Dinstbier vyjednal u Britů přenechání jednoho z novičokem uhynulých Skřípalovic morčat, abychom mu u nás mohli uspořádat státní pohřeb!
Abychom se opět stali předvojem demokratické Evropy.

Před morčecím hrobečkem by mohla být minilavička Václavíčka Havlíčka v britských barvách s krmítkem pro sýkorky.

Zatím bez slepic

Jestli jste stejný anonym,tak jste jen potvrdil o tom trochu vydírání Babiše ČSSD.
Co by asi vyváděli ve vládě,takto neschopní politici ČSSD,spíš bych řekl,že ČSSD může poděkovat Kalouskovi,kam je dostal.
Ono to ani jinak nemohlo dopadnout a Ano dopadne stejně,když každou stranu vedou sionisté,kteří musí poslouchat nařízení z USA.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Žádám zdvořile všechny "Anonymy", aby si zvolili nějaký stálý moniker, který by je zde v kurníku zjedinečňoval (to slovo asi neexistuje, že).

A ty "Anonymy", kteří se tu normálně prezentují nějakým jménem, ale často se zapomínají nadepisovat ve svých příspěvcích prosím, aby si udělali konečně uzel na klávesnici nebo s tím popřípadě zašli k doktorovi.

Působí mi totiž psychický neklid, když nevím, kterýžeto "Anonym" mě svým příspěvkem zrovna pobavil.

Děkuji.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Maneco, mě se tedy Vaše žádost netýká, zatím jsem se v tomto uřídil, ale když je ten kotlík myšlenek tak horoucí a vedle klávesnice stydne nevirtuální polívka, to potom jeden snadno propadne panice a předčasně...odklikne.

Zatím bez slepic