Jak Trump položil Babiše

Autor
Štítky

Znovu se ukazuje, jak velkou pomocí je konzistentní názor. A je celkem jedno, jaké stanovisko vlastně zastáváte. Stačí trocha odvahy a vlastně ani ne moc velká a i přes ryčný a hlasitý nesouhlas, mají z vás respekt, ba dokonce i strach. Můžete být nemocný chromý stařec se spoustou záporných vlastností, charakterovými vadami, můžete být Putinův agent, rozvraceč země, zavlékač na východ, číňanův slouha, ale pořád na tom budete líp než všichni američtí kamarádi a vyznavači evropských hodnot. 

Máme za sebou raketový víkend v Sýrii a ejhle, jako kdyby pár raket letělo i kolem Prahy. V tom megakopci lží, hlupství i vysloveného hnoje vyčníval zase jen ten Zeman. Ne, nebyl sám, ve stejném duchu se ozval i Vojta Filip nebo náš ambiciózní japonec, ale tlak, který je vyvíjen na Zemana se s těmito dvěma nedá srovnat. A Zeman proti kterému jsou prakticky všichni novináři, je proti němu americká ambasáda, je proti němu Jakub Janda, Petr Kolář, Bakala a jeho média, Česká televize a teď už nejspíš i Babiš, tenhle chlap bez špetky exekutivní moci siklidně dovolí říct na celý svět, řže Trump je debil a neměl žádné rakety posílat. 

To Andy je na tom hůř. Nejdřív byl pro a ve stejném duchu se ozvala jeho lesbická ministryně i herecký ministr a pak přijel do Lán za Zemanem a nějak nám chlapec s třiceti procenty voličských mandátů změkl a ty svoje zepsul. Není divu, takhle to v byznyse chodí, šéf se nemýlí, šéf má špatné informace. Tohle už se zachránit nedá. uděla by Andrej lépe, kdyby se opravdu postavil na americkou stranu a přestal se snažit sedět na dvou židlích. Mohl dostat třicet procent hlasů po Kalouskovi, ODS, Pirátech a KDU.  Kalousek si oddychl, zřejmě to v parlamentu doklepe až do smrti, jeho nový arcinepřítel se nejspíš odvaří sám. 

Spíš by mě zajímalo, co si se Zemanem řekli... Dal mu Zeman nůž na krk? Buď se do týdne domluvíš se socany a to tak, aby se to líbilo mně a pak ti možná dám premiéra? Nebo si vezmeš Okamuru a ten tě bude hlídat?  Andy má najednou setsakramensky naspěch, ale jde a baví se s těmi, kteří mu podle jeho vlastních slov kazili uplynulé čtyři roky vlády. Inu s Okamurou by to bylo mnohem těžší, na tom se s ním shodnu. 

A předčasné volby? Možná to byl dobrý nápad donedávna. Než se ukázalo to, co mohlo ANO čtyři roky tajit...  že umí tu technickou stránku věci - aby úředníci chodili do práce pěkně brzo ráno a pořádně makali. Aby se využívaly peníze a rozpočet byl stabilní. Sobotka byl ten, kdo poklonkoval cizákům a nebo proti jiným cizákům bojoval. Teď to má dělat Andrej a jde mu to stejně blbě jako Sobotkovi. Alespoň může vidět v přímém přenosu, jak se to dělá, že jste premiérem úspěšné vlády a přitom jste neoblíbený až na půdu. A pakže češi nepřemýšlejí o volbách a nevolí ideově. 

Donald Trump se jedním tím Tomahawkem trefil přímo do ústředí ANO. Ztráty na životech byly minimální, ale přesto bylo vedení rozvráceno, začalo vysílat rozporuplné signály a zdá se, že vrchní šéf se začíná schovávat za svoje prvoliniové jednotky.  Nakonec to vypadá, že největší ztráty napáchaly ty rakety na našem Andym. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

s tím výčtem těch, co se raději nemýlí s Bušem, než by měli pravdu s Putinem jste zapomněl na Foldynu. V sobotu dopoledne se ho dotazoval nějaký redaktor ČRo a on mu řekl, co nechtěl slyšet. Následovala otázka, zda je to postoj ČSSD a odpověď, že není.

Až bude oficiální postoj ČSSD v otázkách války a míru blízký tomu Foldynovu, tak pro mně bude ČSSD opět volitelná strana. To pak ale, jak už jsem psal, ji přestanou bakalomédia a veřejnoprávní sdělovadla řadit mezi "demokratické strany"

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak s článkem, tak i komentářem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Díky Vidláku, souhlas, ovšem podle mého naprosto nepřekvapivý. Psal jsem to tu už dávno, že slovenský oligarcha se EU nepostaví a těžko se bude brát za české zájmy.
Na druhé straně bych se AB zastal. Ono je to strašně jednoduché být zásadový, když nemáte v podstatě žádné exekutivní pravomoci a poslouchá vás hlavně váš fan club. Pokud si vzpomínám, když MZ tyto pravomoce měl, tak šlapal podle předpisů - byla to jeho vláda, kdo souhlasil s přeletem letadel při bombardování Jugoslávie. Troufám si tvrdit, že kdyby byl MZ dnes na místě AB, jednal by stejně jako on. Ono když máte zodpovědnost a donese se vám nějaká ta výhrůžka, co se vše může pro ČR stát, když...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Andrej Babiš nedostal možnost jiné volby. Říct něco proti akci NATO a jednotnému názoru EU je totéž, jako v roce 1978 kritizovat kroky SSSR a RVHP. Jenže už nejsme v těch letech, Babiše lidé volili, aby dělal jinou politiku i vůči Bruselu a ne tam lezl do řiti jako Sobotka. Bohuslav Sobotka byl docela úspěšný a oblíbený po lánském puči. Lidé mu dali podporu najevo. Ale okatým řiťolezectvím v Bruselu podporu ztratil. Pokud Andrej Babiš nepřestane poslouchat ty dvě europoslankyně Věru Jourovou a Ditu Charanzovou, přijde o podporu voličů úplně. Už teď hodně voličů ztrácí. Probruselský postoj zastává TOP 09, protilidová KDU-ČSL, STAN, ČSSD. Ti všichni měli problém se do parlamentu vůbec dostat. A. Babiše volili různé velmi rozličné skupiny lidí, které si do něj promítly své protestní názory. Proto dostal 30%. Konat se předčasné parlamentní volby na podzim, možná dostal i 50%. Ale ne dnes. Podpora mu ubývá a rady Věry Jourové a Dity Charanzové mu voličské hlasy nepřinesou. Možná zůstane proevropský, jenže stejně bude v Bruselu nepřijatelný, bude zván jen na setkání, kam pozván být musí - a nikam jinam. Do té bruselské party stejně nezapadne, obvinění za Čapí hnízdo mu tam láme vaz. Bez ohledu, jak moc se bruselsky přetrhne, bude jen za slouhu. Jestli v evropských záležitostech přestane ty své dvě rádkyně poslouchat a udělá pravý opak, může své voliče ještě získat. Pokud bude pokračovat dosavadním směrem, přijde o voliče a čeká jej za Čapí hnízdo tvrdá pomsta.
Kdyby byl AB větší taktik, řekne M. Zemanovi, aby dal druhý pokus Fialovi, ať se předvede. A nechá si pro sebe pokus třetí.
AB se příliš soustředí , co o něm řeknou v Bruselu a zapomíná, co tomu říkají voliči doma. Názorové proudy Charanzové a Jourové nejsou voličsky podporovány.

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
Výborně napsané.
Jedno ale musím napsat.
Babiš je pořád stejný,jen jeho názory nebyly prezentovány,tak jako teď.
Sobotka byl na očích,Babiš se za něj schovával,teď už nemůže.
Kdyby hájil České zájmy a tím i Slovenské,tak se do jeho spolku nedostanou osoby Jourová,Charanzová,Telička a další podobní.
To je opravdu špatné,nemá jasný a vhodný názor na EU,NATO,domácí politiku,nedá se na ANO stavět prakticky nic,všechno jakoby se mělo až chaotický předělat.

Zatím bez slepic

Může odejít z politiky. Co mu v tom brání ?
Faltýnka, který mu politické angažmá rozmlouval, může vzít sebou. Někdy je opravdu lepší odejít včas. a věřím že se Babiš slušně uživí i bez vrcholové politiky. Pokud si zhodnotí věechna pro a proti, může dojít ke stejnému závěru, který jsem nadhodil. Strana má zhruba 3.000 členů. Mezi nimi se jistě najde dost schopných i všeho schopných, kteří ho zastoupí.
Babiš se pak může jenom dobře bavit a užívat si.

Zatím bez slepic

Obávám se, že prostá a obyčejná umanutost - přece se kasal, že politikům ukáže, jak se má "makat".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jenom - přečtěte si velmi pěkný článek Jana Schneidera na Parlamentkách

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak pan prezident pravil o Trumpovi, že je cowboy s IQ tykve. Co by asi na jeho místě řekl Drahoš?
No a Babiš svým postojem přišel minimálně o 5%.
To jsou věci.

Zatím bez slepic