Předvolební nuda

Autor
Štítky

Letošní parlamentní volby jsou tak trochu zvláštní. Na jednu stranu jsou všechny kampaně celkem v klidu. Skoro mám až chuť říct, že se všichni proti sobě vymezují kultivovaně. Předvolební debaty jsou v podstatě šeď. Všichni se tam chovají, jak by se od nich dalo čekat. Sem tam dobrá myšlenka, sem tam tlučhuba, větší množství ignorantů, a tak podobně. Nikdo nevybočuje z řady. Snad jen strach z Babiše je větší než byl kdysi strach z Paroubka nebo Klause. Pro běžného průměrného voliče občana, který má jiné starosti než koukat na předvolební debaty je to letos nějaké slabé. 

Na druhou stranu, všichni čeští aktivisté, evangelickou církví počínaje, přes Jakuba Jandu, Olgu Sommerovou  a Člověkem v tísni konče se zase jednou shodli na společném nepříteli. A tak zatímco je předvolební situace v podstatě ospalá, tato aktivistická scéna bubnuje do nové mobilizace proti už zhmotnělému zlu v podobě bohatého oligarchy. Dokonce to zachází tak daleko, že jsou ochotni vylézt ze své pražské bubliny a zjišťují, že se tam venku lidi musejí živit hnusnou dřinou za pár korun a neberou desetitisíce za sezení v polstrované židli ve vytápěné kanceláři. První bod pro Babiše... Pražáci zjistili, že tam venku je úplně jiné Česko než znají oni. Jen to mobilizační bubnování už nemá onu sílu výzev Václava Klause, Miloše Zemana a nebo Jiřího Paroubka. Těžko dneska vykřikovat: "Volte nás, nebo bude konec světa". to už tu bylo víckrát a ani český občan to nebude brát vážně pokaždé.

My evangeličtí věřící jsme si dnes mohli ochutnat atmosféru za Mistra Jana Husa. Dneska nám četli prohlášení našeho ctěného vedení k volbám. Prý máme vybírat a volit ty kandidáty, kteří jsou zárukou mravnosti, poctivosti a pravdomluvnosti. Velkolepý text, kazatelna se opět proměňuje ve zbraň propagandy... Jene Huse zemřel jsi zbytečně, my evangelíci se můžeme klidně rozpustit, Nečetli nám, že Bůh stojí nad každou politikou a že je víc než všichni Trumpové, Havlové i Zemanové.... Ne, Bůh se nám zapojil do politického boje na jedné straně. A když se zapojuje Bůh na jedné straně, je jen otázka času, kdy se zjistí, že Satan se zapojil na straně druhé...  Tož jsem si vzal kandidátky jednotlivých stran... kurňa ono jich je třicet, to by jeden neřekl, kolik lidí se chce bít za naše blaho. 

Zkrátka vzal jsem si ty kandidátky a podíval se na prvních pět jmen, což jsou tak ti, kteří mají reálnou šanci se do sněmovny dostat. Zkusil jsem poměřit jejich čestnost, pravdomluvnost a morální integritu... ani jeden přátelé. Je mi líto milá církvi, podle vašeho doporučení nemám koho volit a budu se muset rozhodovat podle jiných kritérií. 

Pak jsem si řekl, že letošní volby vlastně nic neřeší. Buď bude premiérem Babiš a i ti,co ho mají za absolutní zkázu, by měli ocenit, že se nám Andrej bude muset odkopat. Že to bude on,kdo bude jezdit za Merkelovou a bavit se s ní o migraci. On bude přijímat amerického velvyslance a bude přijímat rozkazy. Jsem zvědav, kolik z jeho předvolební rétoriky zbude po roce. Najednou to nebude jako teď, že všechno dobré zařídilo ANO a všechno špatné ti ostatní. Najednou bude on tím hlasem našich západních protektorů. Stejně tak on bude moci za spoustu průserů, které se teprve ukážou a ani se nebude moci vymlouvat na předchozí vládu, protože v ní taky seděl... Být Babišovým odpůrcem, měl bych mu to premiérské křeslo přát. Osobně bych řekl, že neuplyne mnoho vody a dopadne jako Trump... nejprve prvek očekávání a pak prvek zklamání.

A nebo bude premiérem někdo jiný, ale vláda bude barevná jak papoušek Žako a podobně akceschopná. Bude to těsná téměř nepoužitelná většina, nebo to bude slušná většina ve které se nikdo neekluje podávat ruku komunistům a povládne tak rok, maximálně dva. Pak se rozpadne ve sporech a pak teprve bude moci Babiš vyhrát tak, aby všechny převálcoval. Být Babišovým příznivcem, přeji mu teď prohru... a za dva roky bude ANO hegemonem české politiky. 

Letošní volby neřeší nic. Jen v nich dobíhá už nastolený trend voleb předchozích. Všechno podstatné se teprve stane a stane se to, ať volby dopadnou jakkoliv. Až ty příští volby budou o něčem rozhodovat. A nic bych za to nedal, že je budeme mít dřív než za čtyři roky. 

Milí čtenáři, pokud máte k letošním volbám nějaký názor a jste schopni ho napsat jako článek, velice rád vám ho vydám. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

nám z televize kázal, jak si máme zvyknout na terorismus a vedení církve jsem viděl se vyjadřovat pro vítání uprchlíků.

Nebyla víra kdysi o Kristovi?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Nějak se musí poděkovat za cirkevní restituce.
Jak se zachovají kalolicští preláti ještě nevím,Duka celkem logicky uvažuje.
Na tolik kandidujících stran poukazuji také,ale vetším stranám to vyhovuje,rozdrobení hlasů pro tolik stran,že vlastně vítězné straně stačí 20% odevzdaných hlasů,aby sestavovala vládu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

proč je Babiš pro etablované strany tak neskousnutelný. Je to bourák z jejich dílny, hraje podle pravidel, která oni nastavili, má lokty a nechodí při zdi, stejně jako desítky a stovky podobných v jimi nastaveném systému. Co jim na něm tak vadí, že si dali práci připravit proti němu se zapojením složek státního aparátu (i slovenského) širokou, sofistikovanou, načasovanou, všeobímající kampaň.

Kecy o oligarchizaci neberu. Kecy že si postavil hnízdo z evropských neberu. Kecy o Burešovi neberu.

Zatím bez slepic

Říká se, že úplatky pro "státotvorné" strany ho stály už tolik, že raději do politiky vstoupil sám - vyjde ho to levněji. To samozřejmě nelze dokázat, ale logiku to má. Muselo to být něco silného, co ho domutilo jít s kůží na trh. Další varianta ovšem je, že zcvoknul :-)
Hezký den.

Zatím bez slepic

Když ona si ODS, ČSSD, TOP 09, KDU-ČSL, Strana Zelených a další myslí, že když Babiš náhle zmizí z politické scény, vrátí se jim voliči. Chybný předpoklad, voliči by si vybrali místo Babiše někoho jiného. Málo voličů, málo koryt, málo úplatků za přidělené státní zakázky, málo na kampaň, málo voličů, málo koryt - kruh se uzavírá.
Uvedené strany s výjimkou KDU-ČSL, ta je speciální, jsou jen dinosauři, kteří neobstáli v novém světě. Svoji šanci už dostali, někteří několikrát, a pokaždé selhali. Takže končí a zůstává jim jen skupinka skalních fandů.
I ČSSD má své Pepy Koblihy, kteří je budou volit za každou cenu, jen aby nezvítězil občan Kobliha.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ono to není nic divného kolem Babiše,vždyť je na tom postaven kapitalismus,že nám vládnou boháči,čím bohatší,tím vyšší funkce.
Jenže i tento nemravný systém zajde na chamtivost.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Třetí možnost je taková, že Babiš bude premiérem a neohne páteř před Merkelovou. Nebude přihrávat výnosy z těžby lithia nadnárodním korporacím, ale použije je pro budoucí důchody. Nebude podporovat šlendrián ve vládě a na ministerstvech. Nepřijme euro ani uprchlíky. A tak dále analogicky. Vím, že je to představa veskrze asi naivní, ale já jsem přesto důvěřivý k lidem, kteří mě dosud nezklamali. Stejně jako prezident Zeman, který to o sobě říká. Babiše hodnotím po 4 letech ve vládě tak, že zatím dělat to, co slíbil, a nezanechal za sevou žádný průšvih ani žádný tunel na státní peníze.

Zatím bez slepic

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, ono by se něco našlo:
Třeba to, že trvale poškozuje Cizineckou legii Pentagonu (známou pod krycím názvem Armáda České republiky)
tím, že ji zesměšnil .... přidělením starého Stropnického coby mikrostra (mini, mikro!) obrany.
Přitom s mladým Stropnickým (nanostr? pikostr obrany ? ) by byla ještě větší sranda.

Zelená jak zelená, jak zpívával Plíhal!
Mimochodem, nevíte o nějakém vodníkovi? Generál Pavel by taky potřeboval vystřídat....

Zatím bez slepic

Martin Koller - profesionální voják, vlastenec, analytik.

Zatím bez slepic

Ještě tu o Karkulce, než půjdeme spát, pěkně prosím.....

Zatím bez slepic

Godote,
Vlasti-mil miluje svou vlast a přeje jí to nejlepší.

Kdyby byly včichni takoví cyničtí pesimisté jako já, nestačil by náš provaznický a pohřebnický průmsl a Sobotka s Bělobrádkem by museli v předstihu narychlo povolat teroristické brigády rychlého nasazení z řad dříve umírněné, nyní neumírněné postalkajdistické opozice, které nechal prosíravě vyzbrojit našimi zánovními samopaly po nebožce české armádě a Lidových milicích. (Prý je to pro hodné Kurdy, řekl mu tehdy šapíro.)

Aby jako pomáhali všem našim potenciálním sebevrahům v jejich bohulibé snaze o autoeutanázii.

Oni přece islámští státníci také potřebují lébensraum a do Německa se za chvíli všichni nevejdou !

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Všiml jste si, jak rychle Schapiro zmizel z Prahy? Nebýt demonstrace jeho placených lokajů, ani bychom jeho úprk nezaznamenali.

Zatím bez slepic

A momentálně by se mi nejvíc líbilo, kdyby Babiš dostal tolik hlasů, aby mohl sestavit jednobarevnou vládu... tedy team zcela loajální Babišovi.

Tak by se chalán mohl odkopat a bez výmluv, žalování a naříkání konečně naplno řídit stát jako firmu. Je to hodně riskantní vyrianta, ale já bych do toho šla jako gambler. Protože kdyby to dopadlo dobře, tak by se měly dobře nejenom všechny Babišovy firmy a v nich 35.000 lidí, které zaměstnává, ale i všichni ostatní lidi v tomto státě.

A ty kecy o ztrátě demokracie nebo oligarchizaci neberu. Jeden šikovný český panovník je lepší jak rozhádaný ústřední výbor 17. spolkové republiky Německo.

Zatím bez slepic

Jedna z možných variant po dnešním lithiovém Waterloo je, myslím si, právě Babišova jednobarevná vláda s podporou komunistů. Případně ANO+Okamura s podporou komunistů, pokud by to nevycházelo bez Okamury. Je to určitě lepší řešení, než vybírat do koalice z ostatních, co projdou do sněmovny. Komunisty do vlády Babiš asi vzít nemůže, ale může v pohodě menšinově vládnout s jejich podporou za splnění předem dojednané dohody. Lithiové tradiční strany se dnes ve sněmovně odkopaly tak, že jejich volební šance už nejsou žádné. Pokud jde o Okamuru, tak ten se rád přidá za prohlasovaný zákon o referendu.

Zatím bez slepic

Tuhle koalici jsem navrhovala už 28.8.2017 v diskuzi k Vidlákovu článku "Malá volební předpovídačka":
https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/mala-volebni-predpovidacka

Podle poslední zprůměrované volební predikce by tato koalice měla nyní 114 křesel ve sněmovně.

Tihle tři by se mohli rychle shodnout na uzákonění referenda, na schválení prvků přímé demokracie, na státní ochraně přírodních zdrojů v naší zemi... dokonce si myslím, že by se například dohodli dokonce i na revizi, úpravě a dotažení EET.

K dnešnímu lithiovému Waterloo:

"Australský těžař začal 9 dnů po podpisu memoranda o lithiu na Cínovci vydávat v Austrálii nové balíky cenných papírů, jejich kótování a valuaci přitom zjevně opírá o perspektivu těžby českého lithia, které ale firmě zatím nepatří! Na scéně je další rodina miliardářů v pozadí za českým lithiem!"
https://aeronet.cz/news/australsky-tezar-zacal-9-dnu-po-podpisu-memoran…

To jsem zvědavá, jak na tento "fake news" zareagují Chovancovi chovanci.

Zatím bez slepic

Velmi se mi v pondělí líbil ministr Pelikán, který poznamenal, že v případném arbitrážním sporu s Australským těžařem by mohlo zafungovat, když by Česká republika dokázala Havlíčkův podpis memoranda přesunout do roviny protizákonného jednání. Pokud by se ukázalo, že memorandum opravdu znamená riziko arbitráže s nejistým výsledkem, dovedu si představit, jak premiér Babiš "klekne" na Australany a dokáže s nimi vyjednat kompromis typu např. 50% výnosu z těžby pro ČR.

Revizi EET chtěl Babiš stihnout k 1.4.2017 kdy byla spuštěna druhá vlna, ale koaliční SocDem a Lidovci to zařízli. Revize EET po volbách myslím nebude problém.

Programová shoda ANO, KSČM a SPD je nepřekvapivě velmi vysoká. Vzájemné předvolební deklarace nemožnosti spolupráce mezi těmito stranami vyplývají právě z této programové shody, protože každé z těchto tří stran chce logicky hlas voliče pro sebe. Po volbách bude vše jinak a kompromis vidím u těchto subjektů jako reálný. S tou výhradou, že Babiš nebude chtít KSČM přímo ve vládě, protože by to nemuseli mnozí jeho voliči skousnout.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku,
to je tím, že dřív jsme tu měli jen jednu KLIDNOU SÍLU - Lidovce.
(Podrazíme kohokoli a kdykoli . Klidně a Silně, je jejich heslo).
Dnes máme minimálně čtyři, jedna klidnější než druhá.

Z lidovců vypučel bývalý přeceda Kalousek
Pilně zaléván mezinárodním multimiliardářem s modrou krví , čechem jako poleno a poradcem Ruzyňského Humanitárního Bombardéra s nalepeným čírem, stvořil Topku.

Bohušek se ovšem nedal, zvedl hozenou rukavici a úspěšně se pokusil zlikvidovat ČSSD, aby se zavděčil v šapírově šapitó hvězd a pruhů a tím si řekl o přímluvu, aby mu byl přiklepnut v Evropském patlamentu alespoň post svačináře.

Taktika vypadala geniálně - - svými projevy se snažil otrlého knížete ukuňkat k smrti.
Dosáhl však jen toho, že kníže vzá5tí usnul a oddal se posilujícímu spánku, tolik potřebnému ke skotačení s eskortní partnerkou v noční směně.

Ani tyto tři klidné síly však nestačily a proto byl vybrán mladý klaun Stropnický, aby
uzavřel kvarteto vzájemně spolupracujících Klidných sil a definitivně uklidnil českou poblitickou scénu, rozrušenou vpádem Babiše.

Babiš zřejmě není ochoten prodat svou kůži lacino.
Kdežto čtveřice stran, hájících bruseloamerickou serešovskou demográcii je ochotna kůži nejen lacino prodat, ale za drobný bakšiš dokonce darovat.
Pochopitelně NAŠI kůži, ne svou.

O Babišově morálce si pochopitelně nedělám zvláštní iluze.

Kdyby byl podezřelý z morální čistoty. nikdy by s ním Sobotka či Bělobrádek nebyli šli do koalice, protože by jim to na americkém či německém velvyslanectví zakázali.

Nebyl by totiž ovladatelný.

Zatím bez slepic

Když to tak beru kolkolem, tak se mi jeví, že ten Babiš je opravdu sprosťák:

Jeví se jako menší podrazák než ostatní dva koaliční partneři - což je podle mne vážné porušení koaliční smlouvy!

Na druhé straně ho mírně omlouvá, že možná přecenil kachňovitost svého žaludku a nedokázal držet s Ozubenou Pleší krok, aniž by při každém jednání vlády o jiných problémech než banálních zvracel.

Ne každý dokáže při Sobotkově projevu usnout jako Schwarzenberg.
(Ochranný útlum se tomu říká)

Zatím bez slepic

podezřelý z morální čistoty....:-):-):-)
Nedávno jsem měl pěkné ráno s AH (ajaj tady něco smrdí), dneska zase moc hezký večer, těším se na další mezníky dnů, které přijdou, nějaký poledne, abych neměl kapra nedejbože drobnokostnatého lína!

Ve volbách už nejmíň 20 let šlapeme do bláta v naději, že brzy smaže naše stopy.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Pravda, ale zjevně záměrná. Austrijští lidovci byli přinuceni zvednout téma migrace, aby sebrali hlasy svobodným. Merkelová nějakým zázrakem dokázalo ukecat Erdogana, ať s lifrováním nových migrantů počká, až bude po volbách. Prostě, na západě není žhavější téma. Obyvatelstvo, přes veškerou multikulti propagandu, se začíná probouzet, ale je pozdě, islamizaci západu už nelze zastavit. Londýnský starosta je muslim, v některých německých už je víc slyšet turečtinu, než němčinu. Tak se dá pokračovat. Není otázka jestli, je otázka kdy.
My, z východu, máme v těchto volbách snad poslední šanci, jak se hrozící katastrofě vyhnout. Nuda je záměrná. A odvádění pozornosti od problému, který vře na západě, nelze přehlédnout. Teď, těsně před volbami dokonce věrchuška mudruje o lithiu. To k tomu také patří.
Stejně mlátí prázdnou slámu ! Pokud se nezmění horní zákon, pokud práce na výzkumu bude zakládat právo na vlastnictví dané suroviny, je veškerá diskuze zbytečná. Pořád půjde o drancování národního bohatství cizím kapitálem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Třetí možnost je taková, že Babiše dožene minulost.

Na cestě nahoru si určitě nadělal dost nekamarádů: Jistě se jich pár najde, co mu trošičku, ale doopravdy jen trošičku, z povzdálí, ty schody droboulinko přimydlí. Jen tak aby to na ně nevrhlo to nesprávné světlo, aby se mohli po čase, až se Andy dostane z árestu, zase plácat po ramenou.

Je otázka kolik toho Šuman ještě má. Pokud to bude co čtvrtrok živit, máme prvního předsedu vlády co bude řídit vládu z vězeňského prostředí. Dnes tomu již věřím a dokonce bych si na to i hodně vsadil.

Zatím bez slepic

pokud Ježibabiš uspěje a spadne mu do dikce MV, může se stát, že se na něj bude dost lidí dívat z poza mříží. A nebude to Ježibabiš kdo bude v teplákách.

Vetší nebezpečí je pro něho pátá kolona mezi jeho lidmi. Není důvod po zkušenostech z minula věřit, že tam není a nečeká.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Admirále,
o to se právě v těchto volbách hraje:

Při tvůrčí aplikaci našich gumových zákonů se za pomoci vhodně motivovaných svědků, vhodně sestříhaných rozhovorů a vhodně zvolených gumídků v talárech
se dá střihnout většině z našich bývalých , současných - a s nejvyšší pravděpodobností i budoucích vládních představitelů na slušivé vězeňském tepláčky.

Takže naše hlasy mohou leda tak rozhodnout, kdo se ocitne na které straně mříží.

Já osobně bych zrušil předstírané "volby".
O tom, kdo půjde do lochu a kdo mu naopak bude pro toto pseudovolební období dělat bachaře bych rozhodl losem nebo rozpočítadlem.

Za čtyři roky by se vyhlásila amnestie a mohli by se vystřídat.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tato verze je příliš konspirativní. Držím se spíš Occamovy břitvy.
Mám dokonce i osobní zkušenost s justicí trestního typu. Pokud vás policie obviní, má jíž něco hmatatelného. Když to spustí, chce i uspět. Je to přesně jak s vámi. Jistě děláte práci proto, že je vidět nějaký ocenitelný výsledek. Přirozeně jsou zde i o vlastní peníze. Pokud chcete uspět, musíte mít jednak trošku štěstí a taky velkou dávku dvakrát neprůstřelný důkazy, jednou nestačí.
Nevím jak se k Babišovi postaví štěstí, neprůstřelný důkazy nemá. Ono zatím vše uhrál takovým tím způsobem: překřičím všechny. U soudu můžete překřikovat jak hodně chcete, ale zde vám to pranic nepomůže. Babiš na tuto pozici není navyklý a myslí si: doposud to šlo po dobrým anebo taky trochu i po zlým. Ani jedno u soudu není nic platné.
Jo a ještě k těm právníkům, co vás z toho vysekají. To je takové to PR právníků. V trestním řízení jsou do počtu, mopu napadat co chtějí, bez protidůkazů jsou jen jako taková psychická podpora. Tím nechci říct, že si jej nemáte vzít.

Ze zkušenosti mu moc šancí na úspěch nedávám. Šuman ho zlomí, ne tím co zveřejňuje, ale tím že to zveřejňuje a tím zmenšuje prostor pro možné zákulisní kšefty. Babiš to neustojí. Vsázím na to.

Zatím bez slepic

Babiš veřejně vyhlašoval, že Kalousek je největší zloděj téhle země. Kupodivu, Kalousek to nedal k soudu za pomluvu, ani se nehádal.

Z toho usuzuji, že oba přesně věděli o čem mluví...

Zatím bez slepic

S těmi právníky v trestním řízení nemáte tak úplně pravdu. V době, kdy ani soudci neznají a ani nečtou zákony, Policie ČR a státní zástupce upravují výslechy (přesněji neuvádí je celé), soudce manipuluje se zvukovým a písemným záznamem soudního jednání (bohužel se opravdu a prokazatelně stalo), dobrého trestního právníka potřebujete jako sůl, aby těm justičním mafiánům dokázal jejich argumenty vrátit. pokud totiž něco budete namítat sám, i kdybyste měl pravdu, soudci odvolacích soudů k Vašim názorům nepřihlíží, berou je jako názory laika, na kterého se mohou vykašlat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

...třeba dvaapůl roku starý záznam jednoho z tvůrců americké a vůbec globální politiky. Ono to totiž s našimi "volbami" souvisí.

Je to sice dvaapůlroku staré, ale čerstvější než v době svého natočení.
George Friedman osobně.
Zajímalo by mne, kdo to vynesl.

---Bylo by hezké věřit, že Bohoušek či Zvorálek rozhodovali o naší zahraniční politice ve větší míře naž toaletářky na americkém či německém velvyslanectví.

Ale jako rektální alpinisté se osvědčili na jedničku. Alespoň v tomto naplňují odkaz Václava Havla.
(Jsem zvědav, jestli Sobotka stihne někomu do voleb prodat za jeden dolar Temelín nebo jestli daruje celý ČEZ po volbách, jako člen Vlády národní záchrany před Babišem.)

Zatím bez slepic

In reply to by Eh! (neověřeno)

Trvalý odkaz

možná o něco více jsem četl, jak se světové elity snaží o rozpoutání války s Ruskem nebo s Islámem. Nebyl jsem schopen si to ani představit.

Když jsem pak viděl ten tanec, kdy se Západ snažil vyprovokovat Rusko (rozpad Ukrajiny, válka na Donbase, sestřelení Malajského letadla a Ruské stihačky) a Putin pořád jakoby nic "naši partneři tohle a támhleto" - celkově to vypadlo, jako když se slabej násilník snaží vyprovokovat rvačku, ale není si jistej vlastní silou a velkej silnej chlap mu klidně a bez emocí přátelsky odpovídá a rádoby rváč ví, že by byl veřejně za agresora, což se mu nechce a není si jistý vlastní silou, aby začal útok i tak.

No často na tu zasvěcenou informaci vzpomínám.

Jenže Rusko má Putina, Německo jen Merkelovou a my jen Sobotku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Šéf Komerční banky odmítl vypovídat
16. 10. 2017 - EB

Pokud někdo odmítne vypovídat před soudem z důvodu, aby nepřivodil trestní stíhání sobě nebo svým blízkým, neznamená to, že tím přiznává vinu. Zákonitě to ale vyvolá otázky o jeho chování v minulosti. Pokaždé, když nějaká světová význačná osobnost odmítne vypovídat (Američané tomu říkají „take the Fifth“, čili odvolat se na pátý dodatek Ústavy), vede to ke skandálním titulkům. Když to v pátek v kauze OKD udělal bývalý předseda výkonného výboru Fondu národního majetku Jan Juchelka, Česká televize ve večerní zpravodajské relaci ani nezmínila, že jde o současného generálního ředitele Komerční banky. Jestli Juchelka porušil etické zásady - v části vystupování na veřejnosti - své banky tím, že odmítl vypovídat, musí posoudit dozorčí rada. Měla by přezkoumat důvody jeho rozhodnutí. To samé by pak měly udělat špičky státního zastupitelství. Měly by veřejnosti vysvětlit, proč je proces veden se dvěma tehdejšími zaměstnanci Fondu národního majetku, když ta skutečně důležitá rozhodnutí o OKD udělal v roce 2004 jako ministr financí Bohuslav Sobotka. Současný premiér měl nepochybně pravdu, když v září prohlásil, že souzeni nejsou ti správní lidé.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

no jestli to udělal, tak nám tím krásně vysvětlil, proč se jméno Komerční Banky pravidelně objevuje mezi dárce kdejaké zasrané sorosovké neziskovky.

Pomocí vydíraných grázlů se tak dobře vládne... jestlipak to věděli už když nám vybírali Havla.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hello there,

My name is Aly and I would like to know if you would have any interest to have your website here at vidlakovykydy.cz promoted as a resource on our blog alychidesign.com ?

We are in the midst of updating our broken link resources to include current and up to date resources for our readers. Our resource links are manually approved allowing us to mark a link as a do-follow link as well
.
If you may be interested please in being included as a resource on our blog, please let me know.

Thanks,
Aly

Zatím bez slepic