Čučkaři a jiný materiál

Autor
Štítky

Fakt mi to trvalo. Dumám nad tím už šest let. Jakou taktiku to ten Zeman vlastně má? O co mu jde? Proč dělá to co dělá? A myslím, že jsem na to konečně přišel. 

Došlo mi to minulý týden, kdy jsme se dozvěděli, že BIS se ve své zprávě nejen zmiňuje o ruském a čísnkém vlivu, ale také mluví o tom, že se ve školách učí ruská či sovětská verze dějin (oni sami nevědí, jestli je ruská nebo sovětšká) a že je to špatně. Také jsme se dozvěděli, že třídní kverulanti, co nevěří v posvěcený výklad dějin, jsou většinou jedničkáři a učitel se musí moc učit, aby s nimi udržel krok. 

To by samozřejmě samo o sobě nestačilo, podobně debilní zprávu vydává BIS každý rok. Jen se liší svojí délkou a naléhavostí podle rozkazů obdržených z USA. Letos je to obzvlášť napínavé, protože z USA přicházejí různé signály. Agenti samozřejmě absolvovali školení na správných místech a tento mnohohlas zpoza atlantiku interpretují v souladu s nadrilovaným postojem - Rusko nás infiltruje a je třeba zvýšit bdělost.  Zdá se, že jim to funguje, protože ministr Plaga už s nimi začal dělat ideové konference a místo aby je vyhodil, začal s nimi spolupracovat. 

A co to řekl Zeman nedávno? Že v BIS jsou čučkaři a jejich šéfa Koudelku prostě nepovýší. Dnes už víme, že údajný mstivý stařec nebyl vůbec mstivý, jen byl zase o krok napřed. 

A v té chvíli mi to došlo... 

Zeman je v politice od začátku. Psal program Občanského fóra, vedl ČSSD, byl premiér, předseda sněmovny, důchodce a teď je prezident. Za těch uplynulých třicet let se potkal prostě se všemi. Zná většinu zahraničních politiků i úředníků. Zná prakticky všechny naše vyšší hlavouny - diplomaty, politiky, novináře. Ze všemi se potkal, se všemi mluvil, od všech něco četl. A celé jeho know how je jednoduše v tom, že poměrně rychle pozná, kdo je kretén. 

Na ty se pak zaměřuje a tu a tam o nich něco utrousí.  On tu zprávu BIS četl jako první.  Zřejmě už dopředu věděl, co v ní v těch hlavních rysech bude.  Stejně tak většinou ví s předstihem, jak bude vypadat jednání mezi diplomaty, účastní se schůzek, má svoje úřednické donašeče  a tak spustí v médiích bombu, vládní kretén se ozve, média se na něj zaměří, aby mu pomohly proti prezidentovi zrádci a pak.... pak se zveřejní ta zpráva a ukáže se, že kretén je opravdu kretén. 

To je celé. Kretén svými kecy zajistí kampaň zdarma, zařídí si vlastní odstřel před novináři, jiní kreténi zajistí přímý přenos a všichni dohromady pak čumí jak péro z gauče. Petříček - odrovnanej. Poche  - odrovnanej. Koudelka - vyřízenej. Plaga - má to za pár.

Zeman prostě ví pár dní předem, co se kde peče. Pomocí patřičného bonmotu si zajistí plnou pozornost.  Novináři mluví o BISce, komentátoři mluví o BISce, i národ mluví o BISce. Slovo čučkař se všeobecně rozšíří - díky ČT. A pak, když jsou všichni naladění na správnou vlnu, tak kretén zveřejní zprávu o tom, jak máme myslet a vnímat dějiny. Druhý kretén o tom uspořádá konferenci a třetí kretén to odvysílá. Vrchní kretén z BIS se to pak snaží zachránit článkem v novinách a udělá ze sebe kreténa na druhou, 

A veřejnost už nic víc nepotřebuje, bo blogeři to rozmažou a a fejsbůk je toho plný.  Vrabci si cvrlikají, že Zeman měl zase pravdu, opozice může puknout vzteky, ale až v této chvílil jim dojde, že měli mlčet a nedopadlo by to tak tragicky. Oni prostě nedokážou pochopit, že většina národa prostě myslí sama za sebe. Jasně s neúplnými informacemi, někdy i s chybnými předpoklady, ale myslí vlastní hlavou. To jen tam v BISce a pražské kavárně hledají ta ideologická centra placená Putinem, protože sami z podobného centra placeného z USA dostávají pokyny o kterých opravdu přemýšlet nemohou, protože by jim muselo dojít, jaký doublething to je.  A tak si zkrátka neumí si představit, že by to jinde bylo jinak. 

Zeman v podstatě jen úročí svoje třicetileté politické zkušenosti a ukazuje mladým moderním a dynamickým jinochům v politice, že na něj nemají. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Já nevím. Řekl bych, že je to idealizace Miloše Zemana. Přímo vytvoření pohádkového hrdiny do stránek historie. Ale silně pochybuji, že by takto uvažoval.

Sám jsem Miloše Zemana několikrát volil, takže se nejedná z mé strany o to, že bych chtěl Milošovi Zemana dávat horší skóre.

Miloš Zeman se přirozeně od první chvíle vyjadřuje o mnoha stránách jako tu o idiotech, tu o čučkařích, tu o žumpě. Jinak řečeno se nebojí prostě střílet - a může a nemusí tím vůbec nic konkrétního zamýšlet. Není to typ člověka, který chce být se všemi zadobře, a ze všech si za každou cenu udělat přátele. A jako každý člověk s názorem, prostě do někoho občas střelí.

To, že BIS zprávy jsou mimo je jasné. Čtu jejich zprávy každý rok, a vypadá to, jako kdyby je psal sám Jakub Janda a hybridní boj s Ruskem stříká na všechny strany. Plus samozřejmě vzrůstají počty extrémistů (například Vidlák), kteří rozšiřují fejk ňjůs (např. Vidlákovy kydy), které podrývají nejlepší spolek všech dob, EU a narušují naše světlé zítřky. BIS se chová cca pátým rokem jako mentální retard, takže střelba do této části po otázce Jaromíra Soukupa - byla zcela přirozená.

Proč to dělá? Protože je taková povaha. Jiří Drahoš vám do konfliktu nepůjde, protože je zase jiná povaha. Znakem lídrů prostě je, že říkají svůj jasný názor. A ten jasný názor prostě někoho urazí a jiného potěší. Mnozí se pak ptají, co je za tím...

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

Donalde Trumpe, nepsal jste nekde, ze jste psycholog?

Vidlakovi to trvalo leta, ale prisel na to. Vy, z titulu profesionality, jste na to mel prijit pri prvni afere. Mel jste to cekat uz dopredu... a zatim to nechapete ani kdyz se vam to primo popise.

Zatím bez slepic

Tak Vidlák popsal jak to vidí a Vy jste to popsal taky tak jak to vidíte Vy. Já na to koukám a nevidím v tom rozpor. Podstatou je to, že ne vždy když něco děláme je v tom již dopředu promyšlený kalkul ale ono to pak stejně tak vypadá a je to proto, že jsme tak nějak naprogramovaní. Přirovnal bych to k manželství, kdy ten který mění manželky nakonec zjistí, že si většinou vybral opět tu samou jen v bleděmodrém. No a co je podstatné? Podstatné je to co napsal Vidlák a Vy de facto potvrdil, že čučkaři ať dělají co mohou , vždy dosáhnou jen jediného a to je to, že ač jsem je neznal, tak si o nich dnes myslím to samé co Zeman. Jsou to prostě čučkaři.

Zatím bez slepic

s Vidlakovou diagnozou prezidenta CR viac-menej suhlasim. Ku teme Zeman ale pridam jedno z mojich tuseni. Tak Zeman sa na hlupakoch v politike aj bavi. Je to inteligentny chlap ktory by asi inym sposobom medzi tymi blbcami nemohol taky cas existovat - jednoducho by zomrel (nudou, upitim...). A ze su to povacsinou blbci na druhu ani nie je vela pochyb (definicia blbca na druhu - blbec ktory svoje IQ odhaduje na urovni geniality a obcanov CR/SR povazuje za idiotov).
Samozrejme nie je problem dopatrat sa mnozstva jeho evidentnych omylov (o niektorych omyloch pana prezidenta vysla aj kniha isteho pana Zemana:). Sam to obcas robim ale nie preto aby som prezidenta zhadzoval v ceskom bulvare. Iba s uspokojenim pre seba konstatujem - aj prezident Zeman je iba clovek... nuz zmylil sa.
A do tretice. keby som na vyrokoch pana Zemana ohladne BIS mal hladat chybu tak pravdepodobne najdem tu hlavnu - ze jeho vyrok bol tak mierny, ze stoji na hranici klamstva. Ale pobavil aj mna.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

dnešní dějepisní jedničkáři to mají se ztrapňováním svých učitelů mnohem jednodušší, než my, zaprdění dědci a báby.
Já kdysi musel do knihovny, slídit po regálech a hledat v textech tlustých knížek. Pochopitelně těch jedině správných, páč jiné tenkrát nebyly. Ale za to triumfální kopnutí do kotníku tehdejší hnusné, staré a blbé soušce mi to stálo. Jak by ne, když jsem byl protivný jak hovno už od narození.
Dneska to zmákne strejda Gůgl, anebo wikina za pár sekund, akorát člověk musí vědět, na co a jak se zeptat.
Tak mě teď napadlo, jestli bych se neměl přihlásit na flek šéfa našich BIS-onů. Protivný a šťouravý jsem čím dál víc, na gůglu a ve wikině hledat umím a jednou za rok takovou sbírku sraček napíšu taky. Ostatně vsadím se o flašku nějaké ušlechtilé domácí lavorovice z rýže a krystalu, že když bych vytáhl deset let starý sborník pohádek soudruhů z BIS-ky a jen lehce poopravil některá vlastní jména, nikdo by nic nepoznal.

Zatím bez slepic

Mám vnuka, který chodí do 7. třídy. V říjnu loňského roku paní učitelka měla v hodině besedu k 100. výročí republiky. Vyzvala žáky (a žákyně - gender), aby jmenovali(y) politické osobnosti, které stáli u zrodu Československa. Padla jména jako Masaryk, Beneš. Můj vnuk se přihlásil a řekl Štefánik. Paní učitelka na to reagovala otázku "Kdo to byl Štefánik?" Tak jí to a celé třídě můj vnuk vysvětlil.

Zatím bez slepic

In reply to by Porthos (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z toho bych nic nevyvozoval (i když samozřejmě možné je všechno). Kdybych byl na jejím místě já, udělám to stejně. Kluk bude za hvězdu a já budu mít jistotu, že ví o čem mluví.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jedno jsou. Myslí si, že lidi žerou seno, bo je soudí podle sebe. Ale jak se ta sebranka dorvala k funkcím? Někdo je musel potlačit, ti nestáli ve frontě.

Zatím bez slepic

ty v tom BIStorickém ústavu sedí už 40 let. Jen se to tehdá za komančů jmenovalo trochu jinak.
Naši presstituti mají neustále potřebu řešit jednoho (možná) spolupracovníka StB, ale kam se poděly tisíce kmenových zaměstnanců této organizace neřeší nikdo. Mládež musí mít pocit, že celá ta slavná StB zaměstnávala 3 lidi, Lorence, Zifčáka a Šumana. O nikom jiném jsem za uplynulých 30 let neslyšel.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

že může na všechny prdět, znám zo podle sebe. Těžko ho potom něco může naxrat, ale když se to přihodí, stojí to za to. Ho ta funkce evidentně baví a vyžívá se v ní - a je docela možné, že s přibývajícím věkem ji začíná brát jako poslání. Má to lehké, bo do politiky se nežene normální člověk, ale jen deprivant nebo klasický blb.

Zatím bez slepic

Jenom potvrzuje letitou pravdu, nový schopní se dostávají většinou v době změny, tedy v devatesátkách byl lepší průměr, jeho protivníci vzešlí z bojů museli něco umět, proto má pocit Trump, že si Zemana Vidlák idealizuje, ale Vidlák pouze napsal, že je na dnešní čučkaže pouze "bohovsky chytrej parhant" co si to užívá a umí to (drtivá většina lidí co něoc fakt dobře umí to musí bavit i v technice...).
Podívej se na korporáty, až na výjimky se nehoru derou většinou průměrní inteligencí, ale umí fakt dobře cizí jazyk a podrazi, když korporát začínal, tak nahoru mohli jít jenom ti nadprůměrně schopní v oboru, jazyk na domluvení a podrazy průměr...

Podívej se třeba na film o čubovi, nemylsím přímo o něm, ale hrál tam myslím vašut a jak to pražská kavárna (lepšolidé) vykreslovala za komunismu ty co neměla ráda, tam pospali pouze "batovský systém", že když si se dostal na pozici, kde jsi sotva zvladal, tak te degradovali na pozicu níž, kde jsi byl dobrej ne prumernej a to prahu sralo uz tehda a praha proti tomuto systemu povysovani bude bojovat vzdy, osobne si myslim, jestli za husitu praha nedelala stejnou chybu jako to plyvani v tom filmu na cubu...

Zatím bez slepic

1) Souhlasím s tím, že Miloš Zeman je mnohem chytřejší než dnešní okopávači kotníků a obdivovači Havla a Brusele.

Milošovi Zemanovi je to hlavně zcela jedno, co vyvolá za reakci. V dalším období stejně nemůže kandidovat na prezidenta tak jako tak. Nemůže si vůbec nijak uškodit. Navíc má imunitu, tak se nemusí žinýrovat vůbec v ničem. A i kdyby sluníčkáři vykoumali, že na něco se imunita nevztahuje, a za pomoci soudů (které jsou dnes v podstatě proti němu) něco na něho ušili, tak si dá prezidentskou milost v krajním případě.

***

2) K taktice Miloše Zemana mám takovou hezkou příhodu ohledně šachů. Šachy neumím, nikdy mě nebavily, ale vím jak se táhne figurkami.

Jednou jsem hrál šachy s nějakým krajským mistrem. Málem jsem mu zavařil mozek. Já jsem náhodně nějak táhnul figurkou, což bylo mé maximum. Krajský mistr po každém mém tahu přemýšlel několik minut, co tím zamýšlím. Jestli náhodou třeba patnáctým tahem nechci udělat nějaý fikaný protiútok proti němu nebo tak nějak. Ať přemýšlel jak přemýšlel, nic nenacházel - a o to více začal žhavit závity! Něco tím přeci sledovat musím! A protože mu moje tahy nadávají logiku - na rozdíl od těch jeho spoluhráčů na šachových utkáních - došel k závěru, že to musí být nějaká nová a pro něj ještě neznámá taktika. Že proti němu hraji nějaký fígl, který ještě nezná. Po každém mém tahu byl ve stresu jak kdyby byl před popravčí četou. Pot z něho lil, a neustále přemýšlel, co na něho šiju za vysokou hru, a kde ho rozdrtím a po kolikátém tahu. Náhle byl překvapen, že vyhrál! To je to poslední, co by při mé nečekané taktice očekával.

Krajský mistr šachů po jediné hře se mnou byl zralý na kapačky. Teprve poté si byl ochoten připustit, že žádnou taktiku nemám, a šachy prostě neumím.

Je otázka, jestli ve všem hledat nějakou taktiku za každou cenu. Jestli něco není osobnost, zvyk, nebo prostě schvílnost, nebo jen doba se okotila.

***

3) Je jasné, že dobří a chytří lidé vznikají buď a) v kritických situacích státu, kdy nestačí razítka a certifikáty, ale je potřeba rozum a práce, b) u lidí, kteří jsou lídři, a nebojí se jít proti proudu, když je to třeba. Nicméně v dalším převratu nevzniknou chytří lidé. Jen se upevní moc těch dobře okorytovaných, to znamená oligarchů na prvním místě.

***

Zatím bez slepic

1 Milošovi Zemanovi je to hlavně zcela jedno, co vyvolá za reakci. - Na to jste prisel zase jak? Jsou promysleny a je to na nich videt. Reakce jsou takove, jake si je naplanoval. Zas neni tak tezky predvidat kavarnu.

2 Ano, to se stava i ve valkach. Nekdy se stane, ze povazujete skolacke chyby protivnika a nejakou fintu. - Ten mistr sachu byl u vas zraly na kapacky - POPRVE. V momente kdy vi kdo jste, tak vas bude porazet v simultance.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ad 1) A co ty reakce lidí změní? Fajn, lidi v hospodě si řeknou "Dobře to řekl!", a za 14 dní je zase něco jiného, co kdo "dobře řekl". BIS bude ovládat zase stejná parta jako předtím. Aneb psi štěkají a karavana jede dál.

Ad 2) Já jen myslel, že tady na Vidlákově kydech je silná tendence chovat se jako ten šachový mistr. Naprosto všechno pokládat za výsledek dokonalé promyšlené akce a náhody. Proto jsem ten příběh napsal. Rozdíl mezi šachovým mistrem a Vidlákovými kydy je ten, že šachový mistr mě osobně poznal. Miloše Zemana pravděpodobně budeme všichni znát jen z vyprávění, a nikdy ne osobně. O to větší iluze a zkreslení vznikají.

Zatím bez slepic

Ad 1) A co ty reakce lidí změní? Fajn, lidi v hospodě si řeknou "Dobře to řekl!", a za 14 dní je zase něco jiného, co kdo "dobře řekl". BIS bude ovládat zase stejná parta jako předtím. Aneb psi štěkají a karavana jede dál.

---
Jenze kdyz se tam pak nekdo vymeni, tak to prijde lidem normalni, protoze uz meli nahlodanou povest.
-

Ad 2) Já jen myslel, že tady na Vidlákově kydech je silná tendence chovat se jako ten šachový mistr. Naprosto všechno pokládat za výsledek dokonalé promyšlené akce a náhody. Proto jsem ten příběh napsal. Rozdíl mezi šachovým mistrem a Vidlákovými kydy je ten, že šachový mistr mě osobně poznal. Miloše Zemana pravděpodobně budeme všichni znát jen z vyprávění, a nikdy ne osobně. O to větší iluze a zkreslení vznikají.

a) - Je kazdou chvili v TV a vidime primo jak mluvi. - Kuprikladu je videt rozdil mezi nim a Kalouskem, jim a Sobotkou, jim a Drahosem atd
b) - Tyhle strategie zaujima promyslene.
c) - Osobne poznat nema zadnou vetsi vahu. Kolik chapu osobne zna svoji zenu a nevi o ni tolik, co jeji milenec.
d) - To, ze vzdycky nezaboduje na 100% neznamena, ze to jindy nedela promyslene.
e) - Vas nazor je spis uklidnujici, kdyz to nevidite vy, tak to sotva uvidi kavarna i s takovymi mozky jako je Geislerova, Hrebejk, Shapiro, Lukacevic a spol

Zatím bez slepic

Z toho mi vychází, že i Bimbo je buď deprivant nebo klasický blb. Možná, co já můžu vědět, že?

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

pošmáknul.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tohle je k práci tajných služeb a na ně navázaných novinářů:
http://www.zvedavec.org/komentare/2019/01/7810-lzou-vice-nez-rude-pravo…
V podstatě bych řekl, že to splňuje, pokud by se to dobře zdokumentovalo a rozkrylo (cílená spolupráce tajných služeb a novinářů na diskreditaci některých názorových proudů, stran a osob), skutkovou podstatu spiknutí proti demokracii.

Zatím bez slepic

Mám stejný názor. Nepokládám volby za svobodné, protože nemám dostatek informacích, abych se mohla svobodně rozhodnout. Místo informací jsou mi předkládána reklamní sdělení manipulující s mými emocemi. Dobrý příklad je teď K. Samková. Vyjít s touto kauzou někdo ze skupiny těch "správných demokratů", tak nám ji valí média do hlavy od rána do večera (jako Baxa versus Zeman). To není žádné údajně, prý, zřejmě, ale jasná fakta dokazující, že novinář veřejnoprávního média těsně před volbami uveřejnil nepravdivou zprávu (ostatní ji hned začali také opakovat), která poškodila jednu politickou stranu.
Vlk dle mne dělá stejnou chybu stejně jako ti, co se cítí být ta správná elita. Myslí si, že lidi jsou blbci, když volí na základě svých pocitů a ne faktů. Já ty fakta, čísla, tabulky taky znám, ale nevěřím jim. Proč? Myslím si, že žiju v neskutečně ulhané, pokrytecké společnosti, a tak více věřím své intuici, která mě v osobním životě skoro nikdy nezklamala.

Zatím bez slepic

Oprava - Informace o politicích mohu získat v drtivé většině jen z médiích. Ta mi však místo toho předkládají reklamní sdělení manipulující s mými emocemi. Zvláště veřejnoprávní média neplní svou funkci.

Zatím bez slepic

Dle Pippy Noris (jedna z průkopnic oboru volebního marketingu) jde v případě volebních kampaní o "organizovanou snahu informovat, přesvědčovat a mobilizovat". "Volební kampaně mají v procesu voleb nezanedbatelný vliv na rozhodování voličů a samotné volební výsledky... s rostoucím vlivem médií na průběh voleb a charakter politických stran se význam volebních kampaní a politické komunikace neustále zvyšuje." (E. Bradová, Od lokálních mítinků k politickému marketingu)
Politické strany ve svých volebních kampaních používají metody a nástroje politické marketingu. Součástí marketingu je i reklama, jejíž funkce jsou obdobné s vol. kampaní, informat, přesvědčovat, připomínat. Informativní reklama poskytuje informace, dodává argumenty pro (nákup, zvolení). V tom případě působí na naše vědomí (např. Naše strana prosazuje migraci). Při pohledu do knih marketingové komunikace se můžeme setkat s mnoha definicemi reklamy, z psychologického hlediska např. o "úmyslnou a beznátlakovou formu ovlivnění, která má lidi podněcovat ke splnění reklamních cílů" (Behrense). Takže na místo informování nastupují manipulativní techniky, které si vědomě většina lidí neuvědomuje (reklama pracuje s našimi emocemi).
"V mediálních studiích a v psychologii znamená manipulace nepřiznané zpracovávání vědomí lidí (zejména prostřednictvím médií) za účelem systematického řízení a formování jejich vědomí, myšlenek a pocitů" (I. Reifová, Slovník mediální komunikace)
Reklamě nelze uniknout, obklopuje nás všude a jen málokdo se jí umí bránit, i když si skoro každý myslí, že je proti ní imunní.
Svobodné volby podle mých představ - každý, kdo kandiduje, dostane třeba 3x čas ve veřejnoprávním médiu, kde by prezentoval svůj program bez manipulativních otázek redaktorů ČT a Rozhlasu. Vím utopie, kapři a rybník...
Příklad manipulace - P. Drahoši, je o vás známo, že dlouho zpíváte ve sboru, pomáháte manželce v domácnosti (králík) a sypete ptáčkům v zimě zrní. Co vás baví nejvíc? P. Zemane, říká se o vás, že jste mstivý stařec, je to pravda?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Proč Miloš Zeman bojuje a tolik útočí proti BIS?

Vidlák hledá všechny motivace hledá ve snaze získat podporou veřejnosti. Dělá to tak ve svým článcích vždycky. Můžete vzít jed na to, že až Vidlák bude příště objasňovat jakékoli chování jakéhokoli politika - vždy to vezme jako "snahu získat hlasy mas a veřejnosti".

Pravda je daleko daleko jednodušší. BIS ovládl jeho úhlavní nepřítel ČSSD, a Bohumír Sobotka mu v roce 2016 dosadit na místo ředitele BISu svého člověka, tedy Michala Koudelku. Od té doby je BIS baštou (jednou z mnoha) konkurenční bandy Bakalo/Kalouskové. Jinak řečeno, BIS je nepřátelská kvóta, kterou je nutné dobýt a rozdrtit.

Proto jde Miloš Zeman BISu po krku už od té doby. Situace je taková, že ČSSD je tak nějak u zadele, že mizí z politiky, protože se mezitím stačilo zakopat na 80 % všech strategtických míst a obsadit 80 % rozhodujících postů v České republice. Andrej Babiš už obsadil finanční úřad, polici, ba dokonce i GIBS svými lidmi. Ale tím zhruba skončil.

Mimochodem, strategie Andreje Babiše k vyhození Michala Murína a obsazení GIBSu svým člověkem s vynikající reakcí na Kalouskovy demonstrace proti tomu - to je něco, co by stálo i za článek a podrobnější rozbor. To byl majstrštyk.

Bakalova/Kalouskova parta se zase snaží - i za pomoci BIS - odstranit kolem prezidenta všechny jemu oddané lidi. Současná situace BISu Miloše Zemana velice ohrožuje, a jako jedna z mála institucí je schopna mu klást pořádné klacky přes cestu, a doslova Miloše Zemana vykastrovat v jeho možnostech. Tedy, kdyby to vedli trochu chytřejší lidi v BISu, pak by si dnes Miloš Zeman ani neškrtl - žu dávno by byl jen zabarikádovaná figurka bez reálným možností akce a činu.

Korytativní místa, která rozděluje ČSSD jsou dotyčnými korytáři považovány za neohrozitelná. ČSSD má v tomto státě daleko lepší pozice, moc a možnosti, než se zdá z pouhých volebních výsledků. Proto Michal Koudelka potažmo s celým BISem usli na vavřínech, kromě toho, že jsou blbí jako tága, a snažili se zavděčovat ruce, která je krmí - tedy zahraničním pánům. Generovali zprávy BISu, které jako by z pera neziskovek havlistického formátu vypadly, a nesnažili se to ani maskovat.

Cílem Miloše Zemana není zalíbit se lidem, ale dostat BIS pod svou kontrolu, a vyšoupnout z ní hlavní vliv Bakalovy/Kalouskovy party. Předpokládám, že už od roku 2016 Miloš Zeman shání kompro na BIS. Mimo jiné jim zadal úkoly, o kterých jasně věděl, že na nich BIS selže, hlavně proto, že si připadá Michal Koudelka neohrozitelný a nenapadnutelný. To jen abyste věděli, že ČSSD drží většinu moci ve státě, a tak se tak mohl zcela reálně domnívat. Věděl, že musí sekat dobrotu hlavně tímto eurohujerským směrem.

***

Ze stejného důvodu třeba Miloš Zeman podpořil EET, a to dokonce v každoročním slavnostním prezidentském projevu, ačkoli si tím proti sobě poštval prakticky většinu podnikatelů. Ale kličová pro Miloše Zemana byla podpora Andreje Babiše, i kdyby měl jít proti mínění 99 % lidí v tomto státě. On prostě Andreje Babiše potřeboval, už kvůli jeho vlastnictví médií, a kvůli tomu, aby vyroval síly.

Později se Miloš Zeman z mediálních důvodů spojil ještě s Jaromírem Soukupem, majitelem televize Barrandov, a bývalým sponzorem a podporovatelem strany Zelených, a také náměstkem ve vládě Miloše Topolánka.

Ve skutečnosti v pozadí zuří bitva mezi mafiánskými skupinami. A ta se hraje především. Voliči jsou jen kompars. Miloš Zeman je mimochodem podporovatelem Evropské unie jako nejlepší co nás mohlo potkat. Také básní o skandinávském modelu ekonomiky, který se právě hroutí, kradou se tam děti, a muslimizace je tam nejvíce vepředu. Dokonce natolik, že muslimští bosové řešili prekérní otázku, jak dodržovat ramadán za polárním kruhem, kde je půl roku slunce nad obzorem. Důsledné dodržování ramadánu by dokonale vyhubilo muslimy z těchto oblastí jen to fikne.

Zatím bez slepic

"Cílem Miloše Zemana není zalíbit se lidem, ale dostat BIS pod svou kontrolu, a vyšoupnout z ní hlavní vliv Bakalovy/Kalouskovy party."

Z mého pohledu bohulibá činnost. Ohněm, mečem proti bakalici.

"Evropské unie jako nejlepší co nás mohlo potkat" Z mého pohledu pravdivý výrok, jen ten směr, který to nabralo je nepřijatelný.

"Také básní o skandinávském modelu ekonomiky" Tady je dobré rozlišit skandinávský model ekonomiky dnes a před třiceti lety. O kterém básní?
Co má ekonomika společného muslimizací a kradením dětí?

Jinak plus minus souhlas.

Zatím bez slepic

Napisete tohle: Vidlák hledá všechny motivace hledá ve snaze získat podporou veřejnosti. - a pak jako protipol tohle: Dostat BIS pod svou kontrolu, a vyšoupnout z ní hlavní vliv Bakalovy/Kalouskovy party.

No a na dostani BIS pod svou kontrolu je napred musi ukazat jako idioty, co jsou a na to potrebuje podporu verejnosti. Protoze ta bude paralyzovat protiakce. Nikdo normalni nebude riskovat podporu proflakleho idiota. - Jen kavarna a CT, kteri tim ze e zase udelaj idioty.

Zatím bez slepic

Ach jo. Je to tu takové monotématické. Opravdu si myslíte, že politici se snaží hlavně zalíbit lidem? A hledat podporu u nich? Kdyby tomu tak bylo, tak tu nemáme žádné muslimy, žádné migranty, není podpesána Lisabonská smlouva, a Brusel už je dávno zpacifikovaný a dělá dobrotu. Dále by došlo k potrestání miliardářových a velkých tunelářů. Kdyby politici hledali podporu u lidí, tak už dávno žádná neziskovka v České republice či v Evropě nedostane ani korunu, ani euro ze státního rozpočtu. Genderoví vědci a ekoteroristé by byli taktéž zpacifikovaví. Nikdo by neútočil na Írák či Lybii - to by se nestalo.
Atd. atd. atd.

Je to takové monotématické. Vidlák ať napíše co napíše, tak ví, že politik to dělá, aby získal podporu u lidí. Je to jediná myslitelná motivace, tedy prý. Běžní lidé ovšem nejsou pupek světa a ani středobodem vesmíru konání všech lidí. Ano, jsou OBČAS pro ty výše postavené důležití, ale ne zase tolik, aby se všichni předháněli v tom se jim zalíbit. To by to vypadalo jinak, viz předchozí odstavec.

Já, Vy, nebo jakýkoli běžný člověk budou naprosto ti poslední, který zpacifikuje a umravní BIS. Stejně jako těžko lze od občanů očekávat, že umravní justiční mafii, miliardové tuneláře či Bakalovo/Kalouskovo chobotnici. Miloš Zeman si prostě do BIS kopnul, proč by to neudělal, když mu BISka nastavila přímo na smeč. Ale vydávat to za bitvu u Stalingradu v boji proti BIS...

Vedení BIS se stalo obětí toho, že žije ve sluníčkářské bublině, to ano. A tak vykřikovalo proti označení za čučkaře. A pak ještě si naběhli na vidle prohlášením, že dějepis by se měl učit podle přání BISu. Ale toto jsou všechno nepodstatné detaily.

Důležitá je kopaná a hra mezi vyššími potentáty, než jsme my obyčejní lidé. Tam je třeba odehrát bitvy a zvítězit. A momentálně přes všechno zesměšnění u vidláků je stále BIS obsazena konkurenční partičkou, a není kdo by je odtud dostal. Ty ven dostane až zcela jiný tah, který dokonce možná vidláci přehlédnou, a nebudou ho považovat za vůbec důležitý. Ačkoli ten tah bude hýbat dějinami.

Zatím bez slepic

Opravdu si myslíte, že politici se snaží hlavně zalíbit lidem? - Jo, kdyz je k necemu potrebuji. - Vidite to jinak?

......Nikdo by neútočil na Írák či Lybii - to by se nestalo. - Jo, nedelejte ze me idiota. Je to o pomeru sil a umeni mozneho. Nekdy se sem tam s podporou lid da neco odvratit, jinak nam tu uz Westinghous stavi Dukovany.5 na dluh u Americkych bank a to hned vedle radar.

---

Já, Vy, nebo jakýkoli běžný člověk budou naprosto ti poslední, který zpacifikuje a umravní BIS. - Dejte cisari co je cisarovo. Cekejte od davu co se da ocekavat od davu. - Ani StB toho moc nedokazala, kdyz mela proti sobe vladu a dav soucastne.

Nikdo to nevydava za bitvu u Stalingradu, to jen vy to tak chapete. Je to balik na zadech osla, aby ho pak slozilo posledni steblo.

Vedeni BIS se stalo obeti toho, ze ho nam ho nechali americani zalozit chartistama a nabrali tam lidi kteri tomu odpovidaji charakterem. To, ze do verejne zpavy napsali ze by uceni dejepisu meli v podstate ridit oni, protoze nas dejepis je jeste sovetsky je podstatny detajl. - Ukazuje jejich integralni hloupost prinejmensim vedeni, koncepcni nepochopeni vlastni funkce. - Jestli vedeli, ze po nich Zeman jde, tak mu nemeli davat do ruky klace. - Takhle hloupi lide, co se neubrani ani proti Zemanovi nas maji chranit od hrozeb ze strany nasich pratel a nepratel? - BIS nema zit v zadny bubline, ale v te necynictejsi informovanosti.

Jenze ted uz ma BIS nahlodanou pozici nejen u vidlaku, ale i u strednich pater moci a o to jde. Vidite to porad moc jednoduse, mechanicky, primocarea bez zpetnejch vazeb vsemi smery. .

Zatím bez slepic

"Opravdu si myslíte, že politici se snaží hlavně zalíbit lidem?"
Ne, politici potřebují získat souhlas veřejnosti, viz W. Lippmann a jeho kniha Veřejné mínění a další jeho práce.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

je v pozicii, ze moze hovorit veci priamo. Ked to on uzna.
Je to starec. Nemarni cas na FB, netlacha v parlamente, ma svoj tim, ma ako vidlak naznacil svoje know-how. Ma kopec casu si premysliet veci.
A tak obcas sokuje tym, ze poskytne priamy poreklad ruskeho zdruzenia anarchysitek :D, ci ani zaboha nevymenuje niekoho profesorom, alebo nepovysi na generala.
Je to chory starec, ktoreho funkcia je mienena len ako reprezentativna.
Je to vsak inteligentny chory starec. A aj ty sa ukazuje, ze ked mate gule, a ustojite nejake to hadzanie guana na seba v mediach (obcas solidna palba), ci odosielanie na druhy breh a napriek tomu si zachovate konzistenciu - plody sa dostavia.
A zrazu z moci len reprezentovat a nieco len podpisovat sa stane moc. Moc povedat. Moc podpisat. Moc nepodpisat. Moc menovat. Moc avizovat, ze bude menovat opat a rovnako :D.
Ked viete ako nakladat s mocou ako ju vyuzivat a ako nou neplytvat - ste tazky super.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co chystáte na Slovensku za prezidenta? Pověnujte se tomu.

Zatím bez slepic

na SK je to v prdeli.
Za Smer je tam eurohujer bez chrbtovej kosti. Opozicia neponuka nic. Nezavisle osobnosti - nic. Asi ziadne nie su :D
Takze zhrniem to - jedneho neviditelneho idiota zamenime za dalsieho neviditelneho idiota. A ak nas Boh uplne opusti - bude to idiotka :D.
Ziadna zmena. Ideme dalej...do kytek...

Zatím bez slepic

Gašparovič byl také jen reprezentant.

Zatím bez slepic

To se tam neprošmejkne někdo s "gulama"?

Zatím bez slepic

nemame nikoho.
Kazdy normalny sa tej sfere vyhyba. Aj aktualna kauza Kuciaka poukazuje, ze u nas je ten klasicky trojuholnik mafia-politci-sudcovia toalne vyzrety.
Minister obrany je kokot. Posiela fotky a chetuje s krasavicou co si objednala vrazdu Kuciaka na poziadavku Kocnera.
Premier je teply. Zije s najkrajsim hercom na SK.
Sef smeru pije.
Jeho prava ruka odchadza z politiky - si uzivat nakradnute mimo svetiel reflektorov.
Sulik je bohuzial emocionalny kokot. I ked mu to mysli.
Matovic je oberkokot.
Bugar je v politke uz 30 rokov.
Fakt - absolutna absencia normalnych kadrov. Vsetci su navzajom zviazani a previazani. Nik, kto by zostal ako Zeman mimo korupcnej sfery. Nad vecou. Mizeria. Sral to pes....

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

No a co Kotleba?

Zatím bez slepic

A co Harabin ?

Zatím bez slepic

je ieco ako Okamura. Je iny.
Ale chyba mu cit. Ide ako valec. Chyba mu obratnost. A aj slovna zasoba.
Bohuzial, mozno len ako forma protestu, ale mal by na sebe viac pracovat a aj si najat nejakeho PR manazera. Inak sa zhovadzuje sam.
A to nehovorim o tej druzine okolo neho... tam sa inteligencia ani nepristavila :D

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

definuje stary vtip. Otazka 1. Co je v politike na Slovensku najlepsie? Nuz to, ze mame najlepsiu vladu aku mozeme mat.
Otazka 2. A co je v politike na Slovensku najhorsie? Nuz to, ze mame najlepsiu vladu aku mozeme mat.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

definici Miloška. Tedy Bimba. Tedy Zemana.

Zatím bez slepic

dnes je ten den, ked sa zadarilo :D

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

To jste trefil dobře. Zeman s nadáním být náčelník umí získat moc. To je musí neskutečně štvát.
Mne teď baví vaše Mata Hari, tady nějak slovenská BIS zaspala nebo chtěla zaspat.

Zatím bez slepic

konala co nemala na pokyn milenky premiera :D
a nasa SIS - pre zmenu nekonala :D
otazkou je co je lepsie... mne to pride ze prast jako uhod :D

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidíte, jak jsou v Čechách mocné milenky?

Dupnou, a dějou se věci.

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Souhlas, to nebyla narážka.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Miloše Zemana vidím jako toreadora, který vodí býka pražské kavárny rudou muletou. Ukáže kus červeného hadru a býk běží přímo za ním. Takhle si je hezky povodí kolem a občas zabodne bandarillu (to je tne ozdobný oštěp s třásněmi) do býkova hřbetu. Celou dobu se snaží býka oslabit a pomáhá mu v tom býkův vztek. Ovčáček je pikador, který býka bodá píkou do šíje a plecí a způsobuje mu ztrátu krve, větší a větší zuřivost, až býk jen vnímá rudou muletu a nic kolem. Zabodnuté bandarilly způsobují býkovi bolest a není možné je setřást (srovnej utrpení příslušníků pražské kavárny z toho, že M. Zeman obsadil prezidentský úřad). Matador Miloš Zeman je vybavený muletou, jíž odvádí býkovy útoky od svého těla a jeho zbraní je kord. Nechá býka několikrát naprázdno zaútočit do mulety a nakonec, když býka dostal do vhodného postavení, jej probodne kordem.
Sledujeme koridu v přímém přenosu, kdy býkem je pražská kavárna. Býk by si měl uvědomit, že matador často před útočícím býkem poklekne, čímž vyjadřuje podřízenost, ale vzápětí opět zaútočí.
Řekl bych, že Miloš Zeman nyní zabodává bandarilly do pražské kavárny a vodí býka muletou. A pomalu si chystá pozici býka pro závěrečný útok.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd, mimořádně trefné!!!!!

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zabodnuté bandarilly způsobují býkovi bolest - a UNAVUJI HO.

Nechá býka několikrát naprázdno zaútočit do mulety - ne nekolikrat - mockrat. Byk utoci na pohyb a chveje se jen konec mulety. Byka to VYCERPAVA,

Na konci uplne vycerpaneho byka popravi.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlk by Vás nepochválil:)

Zatím bez slepic

Děkuji insegnatovi, Anonymovi i Admirálovi. Ta šedá chlupatá šelma by mě možná označil za Josefa Koblihu. :-) Ale to nemění nic na faktu, že si Miloš zeman vodí pražskou kavárnu, jak uzná za vhodné, když ví, na co zuřivě reagují. Čili všichni ti jejich údajně inteligentní a vysokoškolsky vzdělaní lidé mají IQ maximálně toho býka na koridě.

Zatím bez slepic