V klidu...

Autor

Andrej Babiš jede na návštěvu k Donaldu Trumpovi. 

Andrej Babiš chysrá nějakou kulišárnu s českým zdravotnictvím, jako že ho vyvede ze státního zájmu do soukromého. 

Je to americký model zdravotnictví a Andrej si jede do Washingtonu pro podporu k něčemu takovému. 

Podobně by se dalo charakterizovat, co tu zaznělo před pár dny při diskusi. Ještě si v záloze nechávám Asfaltového Holuba ohledně konverze muslimů na křesťanství, ale to si zaslouží samostatný článek. Holube, prosím mějte ještě strpení. Dneska si probereme Andrejovu cestu do Bílého domu. 

Hned na začátek bych řekl, že USA u nás měly vždycky svoje koně, kteří v politice zastávali ta nejvyšší místa. Kalousek dostal svoji cenu za nejlepšího ministra financí známého vesmíru, Karolína Peake měla svého Čárlse, který také měl z US embasy víc společného než by se zdálo. Američtí koně jsou v ODS, ale i v ČSSD.  USA neriskuje a podporuje si svoje lidi napříč politickým spektrem. Podívejte se na Petříčka, Pocheho, Hamáčka, Sobotku. 

Na mě to vidlácky působí tak, že mouřeníni už u nás vykonali svoji práci... vystupovali proti zájmům své země, poklonkovali a poskakovali jak bylo zapotřebí a voliči je už příště nezvolí. Andrej a jeho melody boys jsou v politice noví, přišli odjinud a teď jedou do ameriky, aby ukázali tamní administrativě, že jsou schopni více než nahradit Kalouska i Petříčka.  Podpora USA TOPce a dalším je zbytečná. Andrej se o americké zájmy postará. 

Je samozřejmě otázkou, jestli přesvědčí. Babiš totiž zatím nepůsobí jako hujer bez vlastního názoru. Samozřejmě v prohlášeních střílí od boku, tu a tam vypustí z úst děsnou kravinu, ale zatím jeho působení vždycky spíš vypadalo, že se cítí být někým, kdo bude rozkazovat, než někdým, kdo bude kývat ke každé euroatlantické kravině. Byť jž nás se Skripaly i Hulahej předvedl, kde je zakotvený a jak. Nejsem si úplně jist, že Trumpa a vůbec celý ten deep state přesvědčí, že je ten správný reprezentant ameriky u nás. On zatím není v hlubokém předklonu. On si myslí, že tam bude jednat jako rovný s rovným.

K tomu je dost podezřelé, že hradní Ještěr mlčí a do médií spíš vypustil informaci, že to Andrejovi vlastně přeje. A sám o to měl takový zájem, ale nedostal se tam. Možná ví, jaké to tam bude a Andrejovi to líbání řití americké administrativy přeje.

Andrej samozřejmě má američanům co nabídnout. Je tu dostavba Temelína, armádní zakázky, cvičení NATO a bezvýhradná podpora v Afghanistánu. Zřejmě tu budou i další možnosti. Ale v dnešní rozhádané americe to nic neznamená. Westinghouse nejspíš zkrachuje ještě dřív, než se u nás něco postaví. Navíc dostavba Temelína, to je tak komplikovaná záležitost, že než se poprvé hrábne do země, v USA už nemusí být Trump a u nás nemusí být Babiš. 

Zase budou brzy volby, víme? 

 Stejně tak, pokud chce Andrej udělat nějakou šarádu se zdravotnictvím, tak poletí jako namydleý blesk. Pamatujete na oranžové tsunami? Přišly zdravotnické poplatky takřka všechny kraje, celý senát a vůbec skoro všechno ovládla ČSSD. Proč? Protože 30,- Kč v ordinaci. Volby do sněmovny byly už dávno... dlouho trvalo sestavit vládu. Za chvíli se volí znovu. Pokud bude mít český volič jen minimální podezření, že mu někdo chce sebrat zdravotní péči zdarma, tak to bude fičák, který klidně může ČSSD vzkřísit opět na velkou celorepublikovou stranu. 

A pokud to nebude volební téma, ať to Andrej zkusí po volbách. Přijde o všechno. Ne hned, ale tohle mu voliči neodpustí. A to ani nemluvím o tom, že Andrej už leckoho odradil. Nepopulární rozhodnutí už nedělá Sobotka, ale on.  Český volič je přelétavý. Žádná strana u nás se nemůže pochlubit stálou voličskou základnou, která bude ty své volit vždycky. Ani náhodou. 

Čili já bych se nějakých zásadních změn až tak neobával. Na zdravotnictví si český člověk nenechá sáhnout a Amerika má u nás svoje koně v každé vládě. Ale nepodporuje samostatně myslící. Andrej podle mě v USA ani zdaleka neuspěje tak, jak si myslí a pokud chce udělat nějakou malou domů s českým zdravotnictvím, tak na to doplatí. 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

jestli by vůbec Ondryš na privatizaci zdravotního sektoru doplatil, druhá věc je, nakolik to odsere dolních deset mio Pepů Koblihů.

Maličký příklad, ktrerý se netýká takřka nikoho.
Tedy nikoho, kdo je zdravý.
Brutální osekání předpisů, na jejichž základě se uznává invalidita a zejména s ní vypočítávaný invalidní důchod.
Vidlákem zmíněné třicetikoruny spolehlivě vyvrátily vládů modrých ptáků a dokonce se časem zrušily.
Nicméně tristní situace v přiznávání ID je pořád podle Drábkova návodu. To jest např. dvounožci s postiženým pohybovým aparátem je možno přiznat plný ID, až sedí trvale na takovém tom oném se čtyřmi kolečky a případným elektromotorkem, (pokud na to sehnal škváru.)
A no a co, řeknete si.
Vezměte si francouzáky (hole) a zajděte pobejt na pracák. Za šestku měsíčně (částečný ID) se to přece jenom vyplatí. A firmy vám utrhnou všecky končetiny, i ty zchromlé. O mrzáky je na trhu práce rvačka...

Zatím bez slepic

Targusi,
víte, jaký je rozdíl mezi českým, francouzským a švýcarským důchodcem? Francouzský důchodce se ráno vzbudí, popije vínko, hodí do sebe bagetu nebo croissant a jde do parku hrát petangue. Švýcarský popije kávu, dá si sýr a čokoládu a jde třeba do knihovny. Český ráno vstane, hodí do sebe švýcarské prášky, popadne francouzské hole a jde makat.
Pokud to někomu ještě nedošlo, EU je německá čtvrtá říše a národy na západ od Německa jsou všechny považovány za untermensch, ožralé mužiky, kteří jen chlastají vodku po hektolitrech a bydlí v zemljankách. Smutné je, že se nad nás vyvyšují národy typu Francouzů, Belgičanů, Holanďanů, Lucemburčanů, kterým by se bez té levné pomoci z východu už dávno zhroutil státní rozpočet, jak rozežraný eurosocialismus tam vládne. Taková Veolia si ročně odváží z ČR miliardy a stejně to nestačí udržet Francii v chodu.
Takzvané státy E15 čeká v budoucnosti bolestné probuzení, až jim ekonomika bude buď stagnovat nebo propadne o 25 - 30% HDP hrubým odhadem. Dosud na pádu východního bloku a otevření trhů vydělávali. Ovšem to nebude trvat věčně a časem se ukáže, jak moc zaostali a prožijí si svůj opožděný konec studené války.

Zatím bez slepic

píšete o něčem úplně jiném.
Částečný důchodce, povětšině ve věku 50+ je nezaměstnatelný. Navíc to vládní zmetci vylepšili "objevem" skupiny mrzáků OZZ (osoba zdravotně znevýhodněná). To jsou kusy, které nejsou schopné normálně dělat, ale podle Drábkovo norem nemají nárok na nic.
Víte, co to je OZZ? Když vám to napíšou do karty, můžete si jít rovnou hodit mašli. Zaměstnavatel má nulové výhody, vy jako zaměstnanec máte nulové výhody, ale jako bonus máte ve zdravotní kartě zapsáno, že nestíháte v práci se zdravými lidmi (doslovné znění). Kdo si něco takového pustí do firmy?
Z jiného soudku.
Pozor na Drábkův bonus - když jste na částečném ID, nepočítá se vám doba strávená na bez zaměstnání do odpracovaných let, stejně jako zdravému člověku. I když jste tedy schopen přežívat za vyměřenou almužnu, je to stejné, jako byste se válel coby bezďák pod mostem.

Zatím bez slepic

Targusi,
přestože s Vámi souhlasím, řešení problému není v mých rukou, ale v rukou vládních politiků. Bohužel situace pro lidi nad 50 let na pracovním trhu je dlouhodobě nepříznivé, ať už jde o zdravé nebo OZZ.

Zatím bez slepic

Dovolím si námitku k tvrzení že " zaměstnavatel má nulové výhody". Je to jinak. Firmy které mají více jak 25 zaměstnanců musí každý rok vyplnit výkaz "Plnění povinného podílu zaměstnávání osob se zdravotním postižením " ve kterém si nejprve vypočtou kolik by měly odvést do státního rozpočtu a pak dokladují kolik invalidů a osob zdravotně znevýhodněných zaměstnávají, případně kolik zakoupili zboží od registrovaných chráněných dílen, protože tak mohou částku odvodu snížit až na 0.
Podrobnosti třeba tady: https://portal.mpsv.cz/sz/obecne/prav_predpisy/vyklady/plneni_povinneho…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

americké řiti
nebude žádné kvítí.
Andrej však neřekne fuj
bo by vypadal jak chuj.
Přestane na chvíli dýchat
možná ho budou chtít píchat
až bude v předklonu
sejmou mu poklonu
jaký je sekáč
a že má pekáč
jako měl bílá brada
která lítala ráda
do států na stáže.
Andrej nám ukáže
jaký je pružný
čert ho byl dlužný.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tam mělo být. To ten blbý prediktivní text.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

je na ně málo kaček
na ty bez přínosu státu
co mají nefunkční hnátu
nebo neúnosný věk;
kolik nás stojí vděk?
Budeš stát u mašiny
anebo tahat šíny,
chytří lisovat řepku.
Jinak tu pozvem pepku
aby flákače klepla
v zimě není dost tepla
v létě je málo chladu
lidi se bojí hladu
budou robit jak broci
pro blaho cizí moci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Až budeš chytrý, volej:
Koupím řepkový olej!
Dostaneš dobrý rabat
a můžeš začít hrabat.
Můžeš dělat i zastupiče
nikdo tě nepošle do piče
bo kdo má třicet procent?
Brzo budeš i docent
na stole zlatou koblihu
můžeš se naložit do lihu
a lítat bavorákem
jediným klikyhákem
podepíšeš vyhlášku
a zrušíš překážku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím, že to bude hodně zajímavé a možná i překvapivé setkání.

On je totiž Babiš pro Trumpa mnohem vyšší váhová kategorie než mnoho "elit" Evropy, Trump vlastně nemá v Evropě "sobě rovného", za takového považuje Putina a teď možná už i Kima.

Babiš a Trump mají dost společného:

- oba jsou ve Forbesu vedeni mezi nejbohatšími lidmi na světě, Babiš je dokonce o dost výš, obsadil 456. místo, Trump je na 766. místě.

- oba jsou starší pánové, kteří mají o mnoho mladší krásné ženy, Babiš o 20 let mladší, Trump o 24 let mladší.

- oba jsou tvrdí byznysmani, kteří nejsou zvyklí někomu líbat zadek, naopak jsou zvyklí na své okolí řvát.

- oba jsou v politice schopni udělat malý "podrazácký" ústupek, aby pak mohli tvrdě a nekompromisně prosadit to své.

Vzpomínáte si, jak se v listopadu 2018 při setkání mnoha státníků ve Francii v souvislosti s oslavami 100. výročí ukončení WWI Melanie Trumpová a Monika Babišová spolu pořád fotily, jak obě sklízely obdiv úplně všech včetně stylistů.... ty dvě si padly do noty a myslím , že už tam začal zárodek nápadu pozvat Babišovy na návštěvu k Trumpovým.

Podle mě na této schůzce nepůjde jen o bilaterální vztahy USA/ČR, ale Andy i Doník si budou testovat i poněkud vyšší role:

Babiš v sobě určitě má ambici řídit po svém celou Evropu jako firmu. Dobře ví, že Trump považuje většinu evropských představitelů za slabochy.
Babiš bude oťukávat možnost pozice mluvčího za EU v budoucích jednání s Trumpem.

A Trump cítí v Babišovi stejnou krev-obchodníka a bude ho také oťukávat jako zástupce EU v obchodních i politických jednáních s USA.

Záleží jen na Babišovi, jestli si zachová důstojnost tak, jak si ji zachoval před pár dny Kim a získá si Trumpův respekt.

Bude to zajímavá šachová partie dvou snaživých šachistů, z nich ovšem ani jeden nemá na šachového velmistra Putina.

Zatím bez slepic

Když se Trump podívá na členy EK, nemůže jinak, než považovat většinu evropských představitelů za slabochy. Podívejme se na Macrona nebo Merkelovou. Macron je úplná tragédie a Merkelová každý problém vysedí - nechává vyhnít. Juncker? Snaživý opilec z programu Gladio.
https://www.freeglobe.cz/Articles/25166-desivy-evropsky-triumvirat-tusk…
http://www.spiegel.de/international/europe/luxembourg-prime-minister-ju…
A ti, kdo chtějí Junckera nahradit, třeba Manfred Weber z Bavorska nebo Frans Timmermans z Holandska nebudou žádným přínosem a EU určitě nezachrání, jen budou udržovat EU na cestě do nenávratna.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Až bureš za louži poletí
bude to obchod století.
Jedno, jaké přiveze zboží,
kvalitou bude boží.
Asi ne sklíčka a korálky
ale potřeby do války;
nejvíce bílá prostěradla
kdyby tu třeba bomba spadla
a pro vojáky pchoj
na smrtelný boj.
Jistě ne žádné klunkry
předpisy mají bunkry
ne záclony ne koberce
ty bunkry nejsou pro herce;
spíše filtry a zdroje vody
pro přežití nepohody
ve stínu hřibové kampaně.
Hrrr Češi, hrrrr na ně!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Souhlasím s Manecou.
Babiš je jiná váha,než Zeman,Babiš rozhoduje o všech státních zakázkách a o to jde především.
Babiš dostal požehnání od Satana u hladové zdi,tak může navštívit Trumpa,také ho může nazvat přítelem jako Kima.
Jenže všechny důležité věci jsou předjednané,oba dva už se jen usmívají před kamerami.
Hodnotit tuto návštěvu můžeme až za nějaký čas,jaké přijdou další kroky vlády,teď to bude jen propaganda.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

nepo-erte. Souhlas se silnějším není nic zvláštního.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiš není vyšší váha než Trump, právě naopak. Babiš je velice slabý proti Trumpovi. Babiš je sice oficiálně bohatší. Ale jinak Babiš je nesamostatný, spíše aktivní úředníček, který využil dobu "neznám špinavé peníze" a "zhasneme, aby se rozjela ekonomika". Trump je daleko větší dravec, schopnější, samostatnější. musel se prosadit v mnohem tvrdších podmínkách.

Důležité věci nejsou předjednané.

Každý, kdo dosáhne určitou moc, peníze a význam - se dostane do hledáčku světových oligarchů. A to se stalo právě Babišovi. Kdyby velkou moc a peníze dosáhl Vidlák, dostal by upozornění i pozvánku do klubu, kde by byl upozorněn, že musí šlapat s velkými chlapci a poslouchat je. Donald Trump je zde jen bílý kůň těchto velkých chlapců, stojí za ním (a za jednáním v USA) mnohem drsnější chlápci.

Vidlák mě opět zklamal svými úvahami. Pořád jede stylem, jako kdyby nejvíce záleželo na úspěchu ve volbách. To řadu těch mocných oligarchů zajímá asi ze všeho nejméně.

Dokonce i Andrejovi Babišovi to může být egál jak dopadne ve volbách někdy příště. Proč? Protože to hlavní - dosadit si na všechna rozhodující místa od radnic měst, okresů, krajů, soudů, dokonce i do policie a GIBSu infiltroval, stejně jako má mnohé lidi na ministerstvu - a to je hydra, se kterou nejbližších 40 let nikdo nehne. A budou tam, i když Andrej Babiš nebude ve vládě. Jeho skutečným konkurentem jsou jiní oligarchové, kteří nejčastěji pracují přes bílého koně zvaného ČSSD.

Stejně jako ČSSD, tak i Andreje Babiše velice brzy přestane zajímat úspěch/neúspěch ve volbách. Ať lidi zvolí kohokoli, tak stejně nezmění to, že občané jen koukají na to, jak 99 % půdy, firem a všeho důležitého patří oligarchům či cizákům. A s tím občané nehnou, dokud budou věřit kydům a kecům jako že "stát je nejhorší hospodář, všechno se zprivatizuje a bude líp" nebo že "zisk je nejvyšší cíl a božstvo a ospravedlňuje vše" či "práva firem a korporací jsou vyšší než práva občanů" a "vše se řídí pouze ekonomickými ukazateli".

Zdravotnictví bude zprivatizováno do USA vzoru - je jen otázkou kdy. Není to ani zdaleka zájem jen USA, ale také místních českých zbohatlivkých oligarchů. Kousek po kousku se krájí salám, aby to tak bylo. Nejdůležitjěší událostí, vznik Agelu a pojišťovny Agelu (které porušilo zákon, ale koho to štve?) udělalo daleko více pro to, než celá schůzka Trumpa s Babišem či nějaká třicetikoruna. Dříve nebo později bude podstatná část zdravotnictví patřit zejména Chrenkovi. Pravičáci si to pochvalují, "zprivatizovat všechno" je jejich mantra a tleskají tomu.

Schzka Babiše s Trumpem je spíše symptomem než příčinou. Pro Babiše to není dobrá situace. Babiš neumí být cokoli jiného než solitér, podělá to České republice a podělá to i sobě.

A že Milož Zeman neprotestuje? Ne, protože leze do prdele Andreji Babišovi, kde to jde. Miloš Zeman zradí cokoli, co hlásá a čemu věří, kdykoli to prosazuje Andrej Babiš. Příkladů bylo v minulosti bezpočet. Kdyby Andrej Babiš hlásal zaplavení Čech islámskými hrdlořezy po miliónech, tak můžete vzít jed na to, že Miloš Zeman by to začal prosazovat také. To píši jako člověk, který Miloše Zemana volil, le bohužel je to tak. Trojce Andreji Babišovi, Milošovi Zemanovi a Soukupovi nezbylo než v neustálých útocích se podporovat - ať to stojí co to stojí. Tlak na ně je obrovský.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ještě se vrátím ke včerejšímu sjezdu zombizované ČSSD.
Kromě pozoruhodného článku ranaře Kotrby, který se týká nejen ČSSD, ale levice jako celku - tady na něj dala včera link Maneca - si myslím znovu zaslouží pozornosti i článek Švihlíkové. Psala jej už loni, je psán poněkud akademicky sušším jazykem, ale je dobré si občas zopakovat a shrnout východiska - před bitvou i po ní.

http://casopisargument.cz/2019/03/02/potrebujeme-jeste-socialni-demokra…

Zatím bez slepic

Pane A.H.
Četl jsem dnešního Vlka.
To jsem nečekal,že to dokáže až takhle popsat,co se dělo na sjezdu,co se děje s ČSSD.
Pokud všechno schválí co navrhne ANO,ať je to převedení plateb ze státu na výrobní část obyvatel,nebo změnu důchodové reformy,stanou se také viníky společně s komunisty.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zemedelče,
Vlk podle mého názoru chápe už dlouhou dobu členstvo ČSSD jako sdružení cca patnácti regionálních skupin podnikatelů, jejich zaměstnanců a potenciálních porcovačů medvěda, která jinak kašle jak jedna na druhou, tak všichni společně na vedení, které recipročně kálí na ně.

Vlk si váží si pravděpodobně pouze Sobotky, nejlepšího českého ministerského předsedy všech dob, a snad malé skupiny kolem něho.
Myslím, že i Petříčka a jeho pražskobruselského loutkovodiče Pocheho chápe jen jako užitečné kladivo na Zemana.
Vlk byl věrný klubovým barvám ČSSD, zachovával věrnost jejich vlajce stejně jako fotbalovému klubu. Bez ohledu komu byl prodán, kdo a jak podplácí sudí, kdo a jak předem domlouvá výsledky a jakou barvu mají zakoupení hráči, kteří pomalu neumí vyslovit jméno klubu, za který přechodně a za drahý peníz kopou.

Vlk je přesto přese všechno NEFALŠOVANÝ sociální demokrat.
Pouze si není schopen připustit, že sociálně demokraticky smýšlející lidé jsou už léta programově a nemilosrdně z vedení ČSSD odstraňováni a po posledních úpravách stanov budou odstraněni i ti, kteří nejsou ochotni přispívat k detekci a eliminaci těch, kteří ještě pořád věří v něco podobného sociálnědemokratickému nebo nedej pánbu levicovějšímu programu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Reportérka CNN Babiše přirovnala k Trumpovi, ale Babiš odpověděl, že s Trumpem má společného pouze českou manželku a to, že jsou oba byznysmeni.
Jediné, co návštěva Babiše u Trumpa přinese, bude odložení kauzy Čapí hnízdo. Kterýpak státní zástupce si troufne po návštěvě Bílého domu Babiše prudit nějakým stíháním, když Babiš prošel kádrovým oddělením amerického velvyslanectví?
Všechno ostatní je o ničem, takových jako Babiš už tam bylo. Naposledy rakouský Kurz a co?
Ale i ten odložený Čapák bude velké Babišovo vítězství, od té doby jej Kalousek už bude moci nazývat pouze bývalým estébákem. Bývalým komunistou ne, takových tam v parlamentu je hafo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nemůže být pochyb o tom, že FBI má o Babišovi všechny dostupné informace, přesto, půlhodinka přímého rozhovoru je pro byznysmena, typu Trump, přesnějším vodítkem, jak vážné bylo Babišovo učinkování v StB.
USA mají jistě dost informací, které by mohly Babišovi dost znepříjemnit život. Vzpomeňme na Merkelovou, jak rychle změkla, když vyšlo najevo, že je nahá.
Půjde o to, jak silný nátlak bude Babiš akceptovat, Protože, jak říká vidlák - Babiš není bábovka a může volit, co pro něho je ještě přijatelné. Podporu má doma pořád vysokou, kterou nezničila ani tvrdá kampaň proti němu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Všichni - včetně mne - často zapomínáme, že politika, válka a obchod jsou tři vzájemně se prolínající hry, ve kterých dnes mají morální argumenty často jen úlohu kouřové clony, nebo klacku na protivníka, který si drze dovolil setinu podrazů co my sami.

Pokud dnes kdokoli z politiků důsledně respektuje po staletí propracovávané etické zásady, je předvídatelný.
Stačí znát zásady etiky a známe jeho další krok.
Takže je to totéž jako hrát poker s někým, kdo má za zády zrcadlo.

Navíc dnes nikdo nehraje pouze s jedním protivníkem. Ve hře je jich víc, nepřehledné koalice vznikají a zanikají v řádu hodin.
Kdo se bojí, nesmí do lesa, kdo nemá žaludek na to, zrazovat a posílat pod kytky své včerejší přátele, nesmí dnes do zahraniční politiky.
Měl by v ní životnost čokoládové čajové konvice na rozpálené plotně.

Zdá se, že úspěchu musíte být psychopat - nebo alespoň umět psychopatii přesvědčivě předstírat, abyste si vydobyl respekt.
Vracíme se k pojetí "politiky" nejméně o tisíciletí, možná o dvě tisíciletí zpět.
Machiavelli by dnes vypadal jako Mirek Dušín.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

USA pragmaticky podporují více politiků v dané zemi, a když jde jeden dolů, svoji podporu nenápadně stáhnou, a najdou si nové nadějné koně. V našem českém rybníčku už TOP 09 dávno nahrazují Piráti. V politice a mezinárodní diplomacii nic není staršího než včerejší zásluhy a síla. Pokud někomu z politiků jde opravdu o posílení pozice ČR na mezinárodní scéně, vykašle se na řeči o lidských právech, bude je zmiňovat jen jako povinnou úlitbu bohům. Ale skutečná moc leží v ekonomické prosperitě země a ta se zase odvíjí od úrovně populace. Takže jsme dnes v sestupné spirále vedoucí ke smrti nebo obrození národa. Jen bude chvíli ještě hůř a čeští anální alpinisté polezou hlouběji do cizích řití. Proč? Čeští politici se chovají jako naprogramovaní roboti. Stranická selekce spolehlivě vymýtila ty schopné, leč kontroverzní, a zůstali jen politici předvídatelní, kteří se k moci dostali zalíbením se jiným kolegům. Nyní v tom pokračují i na mezinárodní scéně, protože nic jiného neumí. V české politice není žádný politik, který by byl v současné chvíli vhodný jako dobrý ministr zahraničí. Máme jen kašpárky, a podobně je tomu i v jiných ministerských úřadech.

Zatím bez slepic

Má pravdu, rozdíl mezi levicí a pravicí je zanedbatelný, čili jako mezi Pepsi a Coca Colou.

Zatím bez slepic

"Levice nikdy nesmí podpořit válku!"

Docela podstatné. Neměla by se nikdy propůjčit k podpoře imperiálních válek.

V tomhle ohledu ČSSD zcela selhává.

Zatím bez slepic

Možná, protože ČSSD už dávno není levicovou stranou.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak by jste Gerde definoval levici a pravici z hlediska ekonomického?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ale hospodářský cyklus se dá v kapitalismu ovlivnit jen dočasně. Teprve nastupující stagnace prověří, jak schopný Babiš je. Osobně mu držím palce, protože výběr pro jeho náhradu je zoufalý.

Zatím bez slepic

Pro tento, ale jen pro tento okamžik, asi nikdo lepší u nás, než Babiš, není. Z druhé strany, Babiš má takové ty fašizující sklony s tím rozdílem, že tak kde je u fašistů stát má Babiš Babiše. Pokud kdokoli spoléhá na takového člověka, je odsouzen stát se kolečkem v soukolí moci.
I když nastupující krize bude hluboká a devastující, je nadějí, že právě v těchto okamžicích, kdy se zhroutí i stranické struktury, ujme se kola dějin někdo, kdo to staré překoná. Je jen základní otázka, zdali to bude někdo tvořivý, nebo destruktivní.

Zatím bez slepic

Věštče,
ale nemůžete popřít, že Andrej Babiš Andreje Babiše obdivuje upřímně a nezištně. Z jeho pohledu jen mluví pravdu, když se prohlašuje za lepšího než ostatní politici. Což není důkaz skvělých schopností Andreje Babiše, ale důkaz tragické úrovně jeho oponentů.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, je to jak polemizovat zdali je láhev z poloviny plná, nebo prázdná. Neobdivuji jej, nevzývám, pouze beru skutečnost, že se mu u nás v politice nemůže nikdo postavit jako rovný s rovným, nedej bože lepším. Říkám to s vědomím, že po lidské stránce to je parchant toho nejškaredšího ražení. Tudíž musíme čekat na zlomový okamžik, který vygeneruje nového vůdce..Jen se tak trošku jako bězvěrec modlím aby nenapáchal moc škod. Šálení se zdravotním pojištěním je začátek. Dej bůh ať se mu to nepovede. Schvalování trestných činů je trestné, ale co takhle nějaká ta nehodička. To by se mohlo povést.

Zatím bez slepic

vám zážitek z nedělního řízku.
Nikoli, nikoho lepšího, anebo alespoň stejně dobrého naše demoška nevygeneruje.
Kurva, jak to?
Protože je tak nastaven systém demokratických správ územních celků.
Zásadní problém - opravdu kvalitní jedinci vidí o kus dál, než (v tomto případě) kvalifikovaná většina. Z tohoto principu je pak jasné, že když mají jiné vidění světa, musejí mluvit a konat jinak, než tato většina. Kvůli čemuž se nikdy nemohou dostat do čela - do vedení politických stran.
Už jste viděl někdy člověka, který zvolí za svého zástupce osobu, s jejímiž názory absolutně nesouhlasí? Já nikdy.
Výjimkou je jediný - pochopitelně tragický - případ, a to případ, kdy je výjimečně nadaný (talentovaný) jedinec nadán i schopností klamat. Tedy mluvit jinak - pochopitelně velmi přesvědčivě, než doopravdy myslet a následně pak konat.
A najednou máme v čele strany nádherného psychopata, že ano...

Ono jich bylo mnohem víc...

Zatím bez slepic

Ale Targusi, je třeba chápat psaný text. Píši "Tudíž musíme čekat na zlomový okamžik, který vygeneruje nového vůdce." Tento zrod nemá nic společného se zavedeným stranickým postupem a generováním toho "nejvyššího". V nějakém zlomovém, patrně i nepříliš příznivém okamžiku se najde člověk jenž bude schopen jednotit doposud roztříštěné dav a bude natolik autoritativní, že za ním půjdeme. Jiný scénář nikdy v minulosti nenastal a dá li Bůh, ani nenastane.

Zatím bez slepic

Na dálnici D1 takových míst je několik, nejznámější si vyzkoušel Alexandr Dubček u Humpolce. Pořád si myslím, že ta Dubčekova nehoda přišla Václavu Havlovi ve velmi příhodnou chvíli, jinak by byl prezidentem Dubček. Andrej Babiš se možná bude moci přesvědčit na vlastní kůži o práci všech ministrů dopravy a především Ťoka, je ministrem už dlouho, aby mohl opravit D1.

Zatím bez slepic

z Babišova vedení v době krize kolektivně poserem.
Pokud mi nevěříte, pročtěte si zpátky diskuze, ve kterých ho docela přesně charakterizovali Vidlák s Gerdem. Konkrétně pohádku "Kterak maličký Ondroušek ke štěstí - pardon - milardičkovému majetečku přišel.
Z té charakteristiky mne upoutaly //odborné termíny// - "náklady ořezal až na kost" a "vyházel i lidi".
Mám hodně špatný pocit, že budem se slzou v oku vzpomínat na bačování Kalouska a spol.

Zatím bez slepic

Zatím Babiš nesleduje jen svůj prospěch. Asi po jednoduché, a logické úvaze : "Pokud se bude dařit státu, bude se dařit i mně."
Zemědělství, a s ním spojené činnosti, je silně závislé, na mnoha těžko předvídatelných okolnostech. Ale jeden společný zájem, jak státu, tak tohoto oboru, tu je - uživit za přijatelnou cenu obyvatelstvo. V konkurenci silně dotovaných zahraničních firem těžká pozice - obou. Likvidace našeho zemědělství znamená i pro stát velké riziko.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

USA a Jižní Korea zrušily sérii pravidelných velkých vojenských manévrů.

Kéž by měly každé úspěšné rozhovory minimálně takové výsledky, jako ty "neúspěšné" v Hanoji.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No, něco pozitivního museli oznámit oba dva, a oběma to zrušení manévrů moc vyhovuje. Stály peníze, které nemá nikdo z nich nazbyt.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak jsem koukal u knedlíků Na OVM na ČT.
A jedno mě zaujalo, současná min financí nevěděla o metodické pokynu k cílovým odměnám prac fin úřadů.
Ok, to se stát může, proč ne?
Ale zarazila mě , nepříjemně, pasivita Kalouska a VM, že nenásledovala automatická replika/otázka:
Co ještě paní ministrině nevíte, co Vám Vaši podřízení ještě neřekli?
Je to typický cirkus nikdy nepoložených, nevyslovených logických otázek.

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

už půjdu od kompu.
Víte, proč Malá Sova Kalousek a Moravec drželi hubu?
Protože byli z těch keců soudružky zcela perplex.
Prostě je vůbec nenapadlo, že by si někdo takovou samozřejmost dovolil zatlouct.
Já tedy opravdu nevím, kdo soudruhům na finančáku velel v minulosti, a jaké jim dával pokyny. Ale pár kontrol jsem v průběhu čtvrtstoletí absolvoval a bylo mi téměř vždy naznačeno, že "něco" najít je povinnost, pokud chce soudruh kontrolor nějak existovat a brát plat. Tím vůbec nechci tvrdit, že by si někdo řekl o úplatek, to ani náhodou. Ale v momentě, kdy našli soudruzi "aspoň něco malého", zavládla na palubě dobrá nálada a z vystresovaných morousů na pokraji zhroucení se stali rázem báječní přátelští lidé. Časem jsem dokonce došel k taktice, že jsem jim "to něco malého" naservíroval přímo pod nos, abych se vyhnul šťourání v daleko problematičtějších záležitostech.
Takže v tomto punktu žádná novinka. Kecy o tom, že soudružky ministryně "nevěděla", jsou na úrovni pohádkového seriálu O Rákosníčkovi.

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Min financí,tam není od toho aby přemýšlela,ale aby prosazovala navržené změny v hrazení zdravotního pojištění.
Je to jen další experiment,ala Drábek-Kalousek i když teď toho využívá ve svůj prospěch.
Už ty různé náznaky o finanční krizi o snižování hospodářských výsledků,ale hlavně úsporu ve všech výdajích státu,značí,že přijde nelehké období.Mluvit o snižování státní správy je ubohé,kolik jich nabrala vláda Sobotky,kolik jich nabral Babiš a jen k vůli EET.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jo jo REVOLUCE, TRANSFORMACE, REFORMY, samá vzletná slova.
A přitom jde o to, předstírat, jak se pro blaho lidu a voliče maká a pracuje a myslí jen na jeho dobro a dokonce i na jeho úspory "zlatý voči"!
Jedna parta něco napáchá a druhá, či ta samá po letech to, co napáchali "napravuje", ale tak šikovně, aby zase bylo co za další prachy po čase znovu "napravovat".
Odvolávám, co jsem odvolal a Chaplin sklenář a jeho kluk hadr.
Vytvořit problém, a pak na tom vydělat.
Kdyby si raději udělali inventuru ve svých úřadech a vykydali zbytečné funkce pro funkce a platby kde jakým politicky motivovaným ziskově neziskovým šmejdům.
Nejrevolučnější by asi bylo všechny úředníky ministerských vrchních pater včetně slavného parlamentu a senátu, Petříčka a dalších výtečníků ministrů včetně, poslat ať nežeru za 60 % platu na pár měsíců -rok domů,a oddechli bychom si všichni, i ten státní rozpočet.
Někdy je prostě opravdu nejlepší a nejlevnější neměnit NIC!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Škoda, že na místě paní ministryně nesedí její zeťák. Ten má na finance, kluk šikovná, opravdu talent. Se čtyřletou praxí číšníka zvládl stát se miliardovým podnikatelem a hlavně ještě i filantropem.

Zatím bez slepic

David jede, nakonec schopný být musí, protože před nějakými volbami dal ANO prý cca milion dar (asi nepeněžitý) a nějak se to vůbec v účetnictví hnutí ani neobjevilo, no hlavně, že v jeho jo. Takže umí prodat i DAR nedar.
A tehdy byla taková kauzička, že byl z něčeho taky prošetřovaný nějaké ty živé policejní kauzy a úniky..... Ale dobře to dopadlo.......
A AB dar nejdříve popřel a nato vyhlásil, že ho hnutí okamžitě vrátí. Byla to tehdy taková veselá taškařice.

Prostě nyní paní ministryně ve snaze ohromit šéfa, střelila hnutí bolestivě do vlastní nohy.
A vosy už se slítají a bodají....
Jak píše Vidlák, i ČSSD to pochopí a bude bojovat do voleb za "záchranu" stavu zdravotního pojištění tak jak je, proti té ANO reformátorce.
To se ANO ministryni fest, ale fest nepovedlo, to nebude předseda rád!

Ale dobré na tom je, že už i ona ví, že se tu v kraji NIC a nikde neutají a všechno se vykecá... (ironie)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím, na rozdíl od Pribáně, že příznakem malosti je to nekonečné bičování se "vlastní malostí". Ale nedivím se, nejlepší slouha je ten, kdo se za slouhu sám považuje: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/glosa-jiriho-pribane-proc-si-cesi-li…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak nám Doník odstoupil od smlouvy a už vysílá vosla s poselstvím, sakra ti zatracení trpajzlíci, chtěl jsem napsat posla.
- Petříček už věc řešil minulý týden ve Spojených státech se špičkami americké administrativy.-
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/petricek-trump-putin-konference-odzb…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Maneca dne Ne, 03. 03. 2019, 01:27 napsala:

"...On je totiž Babiš pro Trumpa mnohem vyšší váhová kategorie než mnoho "elit" Evropy,...."

zemedelec dne Ne, 03. 03. 2019, 07:41 na to reagoval:

"... Babiš je jiná váha,než Zeman,...." (já jsem ale nesrovnávala váhovou kategorii Babiše a Zemana)

Donald Trump (neověřeno) dne Ne, 03. 03. 2019, 22:51 na zemědělce reagoval:

"...Babiš není vyšší váha než Trump, právě naopak. ..." (ani já ani zemedělec jsme netvrdili, že Babiš je vyšší váha než Trump)

To je jak u blbejch na hůře (jak se říkalo u nás doma ), připomnělo mi to tichou poštu, kterou jsme hrávali na táboře jako děcka.

Asi bychom se měli lépe číst a vnímat a ne zachytit jedno slovo a hrnout si svůj proud myšlenek.

Zatím bez slepic

tato vlastnost je do jisté míry ukotvena v každém z nás. Každý má nějaké slabé místo v podobě slovních spojení, termínů, předmětů dialogů, kterých se chytne snáze, než zbytku.
O tom je podle mého soudu ono známé zmatení jazyků. Lidé si zkrátka nenaslouchají. A pokud ano, tak ne tak, jak by měli. Ne, že já bych z této množiny nějak vybočoval. To je důvodem, proč poslední dobou mluvím stále méně a méně.

Zatím bez slepic