Deset milionů chvilek

Autor

Dnes má být "ta úplně ze všech největší" demonstrace za odstoupení Andreje Babiše a ministryně Benešové a za nezávislou justici a ještě nezávislejší média a tak můžeme čekat, že vše bude zpravodajsky dokonale pokryté, Ćeská televize bude mít kamery úplně všude, ozvučen bude dokonale celý Václavák a spolek milionu chvilek pro demokracii to bez problémů zacáluje, neb na jeho transparentním účtu se v tisícikorunových darech (od prostých milovníků demokracie) sešly miliony peněz...

Andrejko bude mít zadarmo publicitu, byť s příchutí žaludečních vředů, my ostatní jsme se mohli díky palcovým titulkům televize Seznam dočíst, kde se na ty demonstrace berou peníze a kolik to stojí. Pokud chceme, můžeme si ten transparentní účet i přepočítat. 

Já si na tom transparentním účtu užil především ty vzkazy. Jak je třeba vytrvat, jak demokracii nedáme, jak je třeba se Babiše zbavit (a s ním i všech buranů, xenofobů, rasitů a Zemana).  Zkrátka pokud volby nedopadnou podle představ, je zcela legitimní a demokratické žádat nové. Všimněte si, že nikdo ani nezkouší budit zdání skutečné demokracie třeba tím, že by demonstranti žádali své správné, pravdoláskařské, občanskospolečenské, ba přímo havloidní poslance, aby vyslovili Babišovi nedůvěru ve sněmovně. 

Naštěstí naše demokratické instituce jsou zatím pevné, puč nebude a všechno ostatní jsou jen kecy. Nebude to první statisícová demonstrace u nás a žádná nic nezměnila. Jedině volby... to umí být někdy fičák. 

Každopádně, i kdyby demonstranti uspěli, měli by si uvědomit, že opět, jako už v posledních letech mnohokrát, zase a znovu dávají Zemanovi bianco šek na exekutivní moc. Zase dělají všechno pro to, aby si Ještěr z Hradu zase "znásilnil ústavu"  a najmenoval si svojí vládu, svoje požadavky, udělal si volby ve svém termínu a zajistil si v kalných vodách české politiky výhody o kterých se mu ani nesnilo a které by nikdy nedostal, kdyby jeho protivníci nebyli dílem blbí, dílem navedení, dílem ambiciózní, ale neschopní a dílem asi na kokainu, protože zdravý rozum to už nebere. 

Zeman už to podle mě ani nezakrývá, jak moc se na tuto novou situaci těší, protože nemá chuť být fíkusem v koutě a když už má jet do pekla, tak na pěkným koni.

Těch demonstrantů mi líto není, takových už bylo a ještě bude... ale těch vyhozených peněz... ozvučení, letáky, cesťáky, platy, kecy, kamery... aby se nakonec ukázalo, že pomohli na svět něčemu, co si ani nedovedli představit. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

to vidím velice, ale velice podobně, jako autor tohoto textu.

A se zděšením hledím na lidi, o kterých jsem se domníval, že jsou normální, a oni teď poštěkávají, jak čuby baskervilské...,
aniž by pochopitelně byli schopni připodotknouti cokoli, co by se dalo považovat za nástavbu k větě holé (Babiš ven.)
A oni nic, furt jen haf, haf...

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Navíc jsem tam včera byl. Jen se podivat. Sednul jsem si na zahrádku, dal si pivo a poslouchal. A dival se. Můj názor - profesionální zabezpečení technikou. Organizace k prdu, obvykle lži o poctu demonstrujicich. Demagogie ještě nedozralych demagogu u mikrofonu, atd... Pokud vezmeme odhady našich "vodborniků" na počet účastníků, viděl jsem na vlastní oči asi toto. 20% služby ať už číkoli. 30% neziskovky. Zbytek lidi, kteří si opravdu myslí, že něco změní. Promícháme s turisty.
Jsem zvědavý na tu jejich Letnou. :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jestli nechají Babiše a koalici padnout. Supi se už slétají, Jiřina z TOPky v ČT u Takáče pohovořil, jak to bude. A Zeman se těší, jak si je všechny povodí.
Jen těch zmatených podvedených na Václaváku je mi líto.

Zatím bez slepic

Zmateni navedeni jsou ty skutecne svine.

Zatimco svine Kalousek ma alespon pochopitelne motivace - prachy a moc, slusna zena s plackou nema zadne. Proste je to tupy clen stada, ktery dela to co ti vedle. Ta vam bude na prikaz rezat varlata a vypichovat oci a pritom rozebirat s kamoskou, jak se na ni ten jeji doma necitlive podival. - Ani ji nenapadne, ze by delala neco spatneho. Pro ni proste nejste clovek. Jinak by si rekla, ze vas hlas ma stejnou cenu a musi respektovat vysledek voleb. Ji to doopravdy ani nenapadne.

To je cire zlo.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neziskovky znám z vlastní zkušenosti, no...😈
Taky jsem si všiml, že ti nebo ty nejmilitantnější řadoví členové a příznivci jsou mladé dívky a u těch politických, lépe placených, ženy.
Po prezidentské výhře Miloše Zemana jezdily v Práglu MHD s plackami Kchárla s punkovým čírem ještě aspoň měsíc nebo 2. V současné době např. Amnesty International je lapá do osidel jako dobrovolnice (ty pak nosí na své srazy, pikniky nebo jen tak placku jako "HATE FREE" a tak podobně.) nebo určitou dobu jako placené při studiu už na školách nebo na mateřské... Transfer "pronásledovaných" lidí do ČR, tozn. svalnatých mladíků kolem 25 let s vojenskými zkušenostmi, z arabských zemí. (Naposledy mi byli takto představeni dva trénování svalnatí mladíci z Egypta.) Po kterých jde prý armáda! Co TOHLE značí je jasné! - tady končí sranda... Zařízení víza, letenky, u nás pak bydlení a dávek... Hodně pitomých studentek pak s pronásledovanými Araby spí, znám je... Amnesty zvládne do ČR letecky s vízy importovat řádově 1000ce lidí ročně - nekecám...

Mimochodem, bylo to před 20ti lety u prvních neziskovek, kde jsem tehdy byl a je to i dnes i u politických neziskovek - pokud tím holka nebo mladá žena projde, stává se z ní na 90% vegetariánka. (Skupinová stupidita, se kterou se ztotožní, že je lepší než ostatní nevědomý plebs?) Ve své nové víře je pak militantní, i v době těhotenství nebo kojení, ochotná hladovět, jen aby nepozřela něco zakázaného nebo jinak nevhodného. Samosebou, dítěti to vnutí taky. Vnucuje to o lidem kolem sebe, rodině, bývalým známým. Na návštěvě musí mít speciální vegetariánský menáž a hlavně nezávadný, tozn. vše nejlépe bio, ze západu nebo ideově nezávadných zemí. Pohanka z Ruska nebo rýže z Vietnamu např. neprojdou. Ostatní suroviny, pokud u nich není jasný původ, také ne. Se samozřejmostí, s jakou se jinde vyžadují speciálního jídla (zkontrolují pak před konzumací podrobně do detailů jeho složení) samy ostentativně připravují ostatním jen své blivajzy a jsou dotčeny a nechápou, jak může někomu nesedět jejich jídelníček. Rodina a dřívější kamarádi nechápou, čímž je v jejich postoji (nepochopení a trpění za dobro) jen utvrdí. Debata dvou nebo několika takových vegetariánek, trumfující se navzájem, která je asketičtejší, je pro člověka zvenčí na léčbu.
Některé militantní vegetariánky pak zakotvily v organizacích jako Antifa a podobně jakož i v jiných militantních neziskovkách. Dobro a zlo jsou dané, o tom se nepřemýšlí.
Znal jsem a znám takových dívek a žen pěknou řádku.

Proč jednají, jak jednají a proč se nechají snadno ovlivnit do takových extrémů a proč zrovna dívky a mladé ženy?
Zajímal by mne názor ostatních.

Zatím bez slepic

mladí lidé jsou procentuálně vždy ovlivnitelnější ve svých názorech, než ti starší. Absentuje u nich životní zkušenost.
Ženy jsou procentuálně vždy ovlivnitelnější, než muži, je to dáno jejich genetickou výbavou.

Muž jako bojovník a lovec musel bojovat na život a na smrt, musel se spoléhat na své smysly, na svůj úsudek, jinak jeho šance na přežití dramaticky klesaly.
Žena musela naopak přežít za každou cenu, páč mrtvola jaksi moc dětí neporodí, kdežto živou ženu natěhotní kde kdo, pokud není po ruce ten pravý.

Ženy jsou prostě náchylnější uvěřit kde jaké 3,14-ovině, nebo-li přizpůsobit se aktuální situaci, která vyžaduje jejichaktivní zapojení.
Proto také ženy docilují většinově lepších výsledků v komunikačních dovednostech (např. výuka cizích jazyků), zatímco muži jsou většinově lepší v technickém myšlení, v logice, v orientaci v prostoru.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Souhlas, Targusi.
Ale myslel jsem to spíš takto: kde se v nich bere jako v ženských ta agresivita?
Jak správně píšeš, ženský jsou submisivnější, komunikativnější, empatičtější. Tyhle, jak čichnou k víře, ať už neziskovkám, pracují ve sdělovadlech nebo třeba islám, taky takové znám, bohužel, tak se radikálně změní. Jasně, skupinová stupidita? nebo tak něco, ale ta agresivita, která dříve nebyla patrná?

Soudím, že se jedná o v nás nějaké geneticky zakódované jednání, které je normálně neaktivní a spouští se v určitých situacích. Musí to být nebo bylo, evolučně výhodné. To bych bral, ale ta ženská agresivita, mne zaráží. Jasně, je to určitý typ žen, ale stejně...

Možná by mohla přispět do diskuze vhledem i některá čtenářka?

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ženy vždy byly, jsou a budou agresivnější než muži. To platí dokonce i pro samice všech savců, nejen pro lidi.

Každý, kdo tvrdí, že muži jsou agresivnější než ženy - tak je špatný psycholog a pozorovatel.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mě už to vlastně nebaví. A to si myslím, že mám smysl pro humor a absurdní situace.

Zatím bez slepic

Je to furt dokola.

Jedna hystericka, pateticka scena za druhou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No pokud se mohli všude (někde) opakovat i referenda než se dosahlo požadovanych vysledku v rámci západního, vyspěleho, evropského - tam mi chceme a patříme ne? Tak zatim trenink u voleb do poslaneckých lavic. Příště už nebude potřeba ani 0?001 ale až pujdem nadrátovaní z hospůdky rovnou můžem požádat taky o nové volby bude to v ústavě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

drzte sa bratia :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Praha už není Česká a o tom to je.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

No mne by zaujímalo, kolik bude těch spravedlivě demokratických kavárenských účastníků, co se sejdou "Pod vocasem", rodilých Pražáků. Kolik jich dovezou z blízkého či vzdáleného okolí Prahy.
Vždyť už od 70-tých let (minulého století) se do Prahy "přiváděli" lidi z celé republiky; tehdy za prací, do podniků které dnes již neexistují !! Říkalo se jim vidláci (Vidláku promiň, tebe se to netýká ...) od toho, že před Prahou zapíchli vidle a prý šli dál. No a nynější PR je přeci jen o pár "desetiletí chytřejší"...

Zatím bez slepic

In reply to by Neználek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zakázat politickým neziskovkám financování zevnitř a HLAVNĚ ZE ZAHRANIČÍ.

Stačilo by obšlehnout, jak to mají ošetřené v USA.
Tam, kde nepůsobí z juesej placené neziskovky, nikdy nebude žádná sametová ani oranžová ani násilná revoluce.

PS: Milion chvilek za demokracii má transparentní účet. Pódia, tribuny, svážení demonstrantů, placky, cedule, ozvučený celý Václavák. Ony se jim ty miliony sešly že stokorun, které jim posílali řadoví občané, přece 😀

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale je. I cesti zradci jsou cesi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud by nebyly demonstrace v 89, komunisti by se volili navzájem do dneška. Tudíž nějakou legitimitu mají i dnes.
Problém je jen v tom, že demonstrace BY měla být za něco, nikoli proti někomu.
Babiš dal zřetelně najevo, že neodstoupí ve své podstatě za žádných okolností, tudíž demonstrace může pokračovat do nekonečna bez vlivu na výsledek.
Je otázka, zdali se máme smířit s vývojem jenž není určitě pro většinu příznivý, nebo pokorně čekat na nové volby.

Zatím bez slepic

Co?

Pokud by nebyly demonstrace v roce 89 tak by Stepan delal nejake reformy a la Cina. Protoze byly, byl vymenen za komunisty z charty a komunisty z prognostaku.

Nezlobte se na me, ale je to 30 let. Mel jste dost casu si vsimnout neceho, co ani neni tajemstvim.

Zatím bez slepic

Když jsem psal text výše, přemýšlel jsem kolik pitomců se chytne na to, že komunisti se zaměnili za jiné komunisty a nepochopí to, že i demonstrace mají jistou legitimitu v demokracii. Tak alespoň jeden. Děkuji, odejděte!

Zatím bez slepic

Co je pitomeho na tom, ze jedni komunisti se vymenili za jine, kdyz je to pravda?

O legimite demonstraci v demokratickem rezimu jsem nenapsal nic, takze jsem vase prohlaseni ani nepoprel ani neodsouhlasil, takze nevim proti cemu protestujete.

Jinak legitimita demonstraci podle mne vyplyva ze svobody slova a projevu zakotveneho v ustave a zakonech a ne z "fake" demonstraci pred 30 lety. - Ale treba se pletu

Muzete to klidne rozvest, treba jsem doopravdy pitomy a jen jsem to nepochopil, ale mne ta dve vase tvrzeni pripadaji nesouvisejici.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jelikož jste se přiznal, že nechápete psaný text dovolím si jej upřesnit.
Soustavně se skloňuje mantra, že demonstrace proti vládě jsou něco fuj a napořád. Dovolil jsem si uvést, že demonstrace jsou součástí demokracie a uvedl jsem okrajový příklad, kdy komanči byli u moci a jistě by se bez nátlaku svých mocenských pozic nevzdali. To, že je vystřídali zase jen komanči jenž změnili dres a knížku je naprosto podružné. Toto jste bohužel nepochopil, což je škoda.

Tudíž je opět nezodpovězena otázka; je možné demonstrovat za změnu, nebo se máme po volební údobí smířit s tím, že tak jak dopadly volby je to správné a nic se s tím nedá dělat. Pokud přistoupíme na neměnnost, pak tu budeme mít další opoziční smlouvy a v ekonomii další kurzový závazek.
Jedno i druhé nás poškodilo převelice a bylo by nanejvýš dobré, aby se proti pitomosti soudruhů vládců demonstrovalo do konečného cíle.
Každý s troškou selského rozumu musí znát jak se Babišovo vládnutí hroutí a z velikého byznysmena se stává kupčík s vlivem a dotacemi. Taková šmíra někde v ústraní a v přítmí.

I když jsem vcelku odhadoval, že to Babiš ustojí, po auditní zprávě, nebo spíš toho na co byly dotace poskytovány, mu již šanci nedávám. Do roka je po něm jak po žabě. Domácí a unijní soudruzi jej uštvou.
Tak přežijemě ten rok ve zdraví, potom si budeme pod fialkami lízat jedno volební údobí rány, a potom snad bude trošku líp.

Zatím bez slepic

Kdyz je ten text napsanej spatne, tak je normalni ho nechapat.

Ja jsem nerozporoval, ze nekdo ma pravo demonstrovat. Rozumite tomu? Ja beru za dany, ze ano.

Ja jsem psal, ze komanci byli a jsou u moci. Moci se nevzdali, jen si ji predali pomoci carymary fuk z jedne ruky do druhe. Vymenu komunistu za komunisty s jinym dresem, na rozdil, od vas nepovazuji za podruzne, ale za zaklad vsech problemu, ktere nasledovali. Premejslejte o tom jeste.

Takze ano, vase veta, ze by se komunisti jinak navzajem volili a ktera implikuje, ze se teda nevolej, tak ano povazuji ji nadale za chybnou.

Ja jsem odpovidal jen na tu jednu vetu. Tak se ted muzeme bavit treba o tom, jestli kdyby se po revoluci nedostali k moci zadni komunisti, v zadnem dresu, jestli by to bylo lepsi nebo ne.

A ne, ja se s vama o demonstracich nebavim, protoze s vami v tomhle bode souhlasim a vlastne mne to ani moc nezajima. Oni si manifestovat budou, ja je nebudu dal brat vazne a budu si dal myslet, ze se to jen zlodejicci bojej o koryta.

Babis to mozna ustoji, mozna ne. Ti co prijdou po nem jsou tak jako tak daleko horsi.

Zatím bez slepic

jako?
Jen tak mezi řečí - pokud srovnáme reformy "a la Čína" s totálním rozkradením ČSSR, nemyslím si, že jsou na tom rejžáci až tak špatně. Kecy o demošce - samozřejmě jen pro některé - se bohužel nedaj žrát, ani se v nich nedá bydlet.

Zatím bez slepic

Prave. Cina sla neuverilene nahoru a my dolu. Samozrejme, Cinu si neidealizuju, pro prumer je to asi porad horsi i nez u nas, ale zlepsilo se to neuveritelne v porovnani s tim co bylo.

Nasi soudruzi nekde udelali chybu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

mě nebere.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak šel čas...
V 2009 vzniká Česká pirátská strana z IT komunity (později Piráti), sem tam je o ní zmínka v médiích, hledá sponzory (např. u hokejových Pirátů v Chomutově. V 2012 uspěje její senátní kandidát (koalice Strany zelených a KDU) L. Michálek (předtím PR v médiích, statečný bojovník proti korupci na na MŽP), v 2014 úspěch v pár obcích a v Praze v komunálních volbách, před parlamentními volbami 2017 získává strana sponzora Jana Bartu, dříve sponzor TOP a S. zelených (investiční fond Pale Fire Capital, vlastní např. firmu Semantic Visions = F. Vrábel a boj proti dezinformacím), s kterým se zná M. Ferjenčík z "Rekonstrukce státu", projektu právnické neziskovky Frank Bold. Dalším sponzorem je V. Dejčmar, společník finanční skup. RSJ (K. Janeček, L. Winkler, také spolumajitelé galérie DOX, mecenáši NG) patřící do největší české filantropické ligy. Piráti vstupují so Sněmovny.
V prosinci 2016 se na Slovensku formuje občanské sdružení z IT komunity Progresivní Slovensko. Finančně ho podpoří Anton Zajac z Esetu (podíl v Denniku N) a spoluzakladatel internet. knihkupectví Martinius M. Peško.
17. 11. 2017 rozhořčení mladoši z výsledku voleb přichází se studentskou výzvou "Chvilka pro Andreje" (ať splní předvolební sliby), která je okamžitě masivně medializovaná.
27. 11. se oficiálně registruje občan. hnutí Prog. Slov. 20. 1. 2018 je zakládající sněm hnutí, Z. Čaputová zvolená místopředsedkyní.
31. 1. 2018 je založen spolek Milion chvilek pro demokracii.
21. 2. je zavražděn novinář Kuciak s partnerkou, 26.2. je to medializováno.
25. 2. je spuštěna kampaň Milionu, sbírá podpisy pod výzvu "Chvilka pro rezignaci.
Na Slovensku se pár mladých semkne v iniciativu "Za slušné Slovensko", 2. 3. pořádá v Bratislavě pochod, kde vystoupil i prezident A.K. Následují demonstrace v dalších městech, pak i v zemích včetně ČR. 9. 3. se objevuje požadavek předčasných voleb, 15. 3. R. Fico podává demisi, 22. 3. vznik nové vlády. Na demonstracích se objevují také představitelé Prog. Slov.
Česká i slovenská studentská iniciativa nezahálí ani během roku, pořádá různá setkání, demonstrace atd.
V březnu 2019 je zvolena prezidentkou Z. Čaputová, v eurovolbách vítězí Progresivní Slovensko a vypadá to, že v příštích parlamentních volbách uspěje. U nás uvidíme.
Obě země propojuje Dennik/Deník N. V odkazu jsou jeho vlastníci (u nás vlastníci knihkupectví Albatros manželé Horákovi aj.) a také lidé z Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky - investiční skup. RSJ; zakladatelé české pobočky globální auditorské a poradenské firmy KPMG (F. Dostálek, byl také v 2013/14 prezident Americké obchodní komory); J. Hák z česko-slovenské firmy Corpin, obor korporátní finance s partnerem Rothschild&Co. a další. Myslím, že odtud vítr fouká.
https://denikn.cz/vlastnici/
https://www.nfnz.cz/o-nas/kdo-jsme/

Zatím bez slepic

Jen tak na okraj. U koho z nich byste nechal sve sestilete dite na hlidani?

Zatím bez slepic

U nikoho, ale kdysi ve volební kampani říkali manželé Trojanovi, že by dítě dali pohlídat Karlovi Sch.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tohle to věčné okopávání kotníků opozicí jen zdržuje od rozumné práce. Přibližuje nás k Ukrajině, kde se místo řízení společnosti a rozvoje hospodářství věnují ideologickým bojům a stagnují. O co bychom se měli lépe, pokud by Babiše ve vládě nahradili Fiala s Pospíšilem a Bartošem? Víme jen, že by přestali uplácet důchodce zvyšováním důchodů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

která média jsou v demokracii svobodná a která ne. Abych věděl, proč mám třeba špatný vlastní názor a jak jsem k němu přišel.

Zatím bez slepic

Ládiku,
to je tím, že pravidelně každé ráno nečtete čerstvé seznamy nesvobodných médií Jakuba Jandy a Longsádlové.
To je pak těžký, nedokážete se pružně přeorientovávat názorově ani sexuálně.

Ale záchrana se blíží - brzy budou všechna nesvobodná média zablokována a nad námi se rozeklene neprůstřelná ochranná kopule Pravdy, Lásky a Svobody.

V kopuli se budou otevírat jen okénka pro průlet raket s jadernou hlavicí, šířících Pravdu, Lásku a Svobodu do stále se množících zemí, jejíž obyvatelé včas nepochopili, že Pravda a Svoboda je jenom Jedna!
Totiž Pravda a Svoboda momentálních výhradních vlastníků celé planety.

To je základní princip globální Neodemokracie!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Není tomu zase tak dávno, kdy v roce 2012 proběhla demonstrace ČMKOS proti vládě Nečas-Kalouskově, ke které se vyjádřil Miroslav Kalousek:

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/170842/kalousek-odsoudil-de…

Příliš pochopení pro současné protestující však nemá Miroslav Kalousek (TOP 09). "Samozřejmě, že to beru velmi vážně," nasadil v přímém přenosu na České televizi jízlivý tón. "Protože pokud jsme sledovali výstupy Holešovské výzvy, včetně jejích mluvčích, tak to nebyly protesty proti vládě a vládním krokům. To byly protesty skutečně proti demokratickému systému jako takovému."

Kalousek tak nespokojence odsoudil za to, že brojí proti demokracii a ještě si přisadil. Sny o lepších zítřcích měl a "nějakém novém, spravedlivém řádu" měl i "jakýsi malíř pokojů v Německu", čímž evidentně narážel na nacistického diktátora Adolfa Hitlera.

Demonstrovat je legitimní právo, ale nějak nemohu věřit demonstracím, kterých se účastní Miroslav Kalousek a Miroslava Němcová

A Bohuslav sobotka proti tomu varoval, že bude mnohem hůř a lidi se bouří proti vládě: "Lidé mají obavy z budoucnosti, nevěří, že tato vláda vede zemi správným směrem," "Takovouto změnu reálně čekat nemůžeme, proto nejlepší cestou je, aby vláda skončila," dodal Sobotka.

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/170767/bude-mnohem-hur-stra…

Být na místě Marka Prchaly nebo Andreje Babiše, ocituji výrok Karla Schwarzenberga z listopadu 2012:

"Demonstrace je zásadně demokratické právo, proti tomu vůbec nic nenamítám. Je-li ale politik přesvědčen o správnosti opatření, která prosazuje, neměl by se bát toho, že může být velmi neoblíbený. Je-li přesvědčen o tom, že koná správně, nemá naslouchat „hlasu ulice“, má jít svou cestou - buď se osvědčí, nebo bude odvolán. Neměl by ale podléhat nátlakům, to bych považoval za falešný postoj. Může samozřejmě argumentovat o různých krocích, ale nečinit změny kvůli demonstracím."

Karel Schwarzenberg, ministr zahraničních věcí

https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Schwarzenberg-Politik-nema-podle…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ad. je třeba se Babiše zbavit (a s ním i všech buranů, xenofobů, rasitů a Zemana).

Máme milé sousedy. Sýkorky, vrabce, krtka plovoucího v hlíně lehce, jako ryba v moři, taktéž slepice, a jiné drobné hospodářské zvířectvo, lovečáka, také pavouček křičáček by se našel, lovíme mu mouchy na přilepšenou,...

Neříkají mi, že jsem xenofob, rasista,... totiž když mi něco takového řekl Sobotka, měl u mě utrum. A nakonec dopadl to ve své politické kariéře špatně i bez mého přispění.

ad. kdyby demonstranti uspěli, měli by si uvědomit,...

Máme sousedy ve smyslu: "Já, já, já a nikdo víc,..." Nikdy si nic neuvědomí, stejně něco jako uvědomění nepředpokládám u těchto demonstrantů...

Zatím bez slepic

á, utekl mi nick - patří tam nikoliv Anonym, anóóóbrž matka

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Z dnešní Kávičky Terezy Spencerové:

" evropský Jean-Claude Juncker vyzývá členské státy, aby nenavrhovaly jména za eurokomisaře, kteří se v nedávných volbách stali europoslanci, protože pro 28 eurokomisařů beztak není dost práce… fascinující…"
*************
Pro desítky tisíc nevolených a bůhvíkým úkolovaných zaměstnanců EU a stovky poslanců naprosto bezzubého a manipulovaného Evropského parlamentu je zatím práce dost.

Evropská komise, jejímž jménem celá EU mluví, je ovšem nyní zbytečná! Je možno ušetřit osmadvacet lidí, úplně by stačil předseda, pokud možno anonymní, aby měl dostatek klidu na práci - tj. podepisování příkazů dodaných anonymně bůhvíkým (allahvíkým, jehovavíkým) zvenčí.

Zatím bez slepic

člověk s velmi rozumnými názory.
Tím pochopitelně myslím Honzíka - Klaudýnka a nikoli vás, mastný šmudlo.
Když se to prosadí, čekají nás jen samá pozitiva a sociální jistoty, jak praví klasik.
Budeme si moci svobodně nějakých 16 hodinek denně hákovat, (tedy pokud budeme nějakou práci, neboli hák, míti), jednou týdně zajdem propít zbytky ze zbytků ze zbytků obou tří výplat, které nám milostivě udělí naši početní soudruzi zaměstnavatelé, a nebudem se muset otravovat se zprávami o tom, co zase ti dementi v Eé Ká zas vyblili. Všechno za nás ošéfuje soudruh Honzík - Klaudýnek, který je nejmladější, nejchytřejší, nejkrásnější.
A budem se mít jak na zámku, nechť to trvá věčně.

Zatím bez slepic

Přečíst Váš odkaz by si měl každý z nás, kdo se na internetu jen mihne a někde zanechá svoji myšlenku a tím stopu............

Však Hamajda už jednou veřejně varovně vyjádřil, sledujeme vás, víme o vás vše.......

Od ubytování proti podpisu prohlášení v souladu s Ústavou už mne ten ÚS nemůže překvapit, a nic "cizího mu není lidské" Slovy "Světáků".
Však to šmírování a provokace a udávání je také pro DOBRO a to se smí pak vše.

Prostě "Hamáčkovy pomocné stráže". V republice bude nakonec víc udavačů, šmíráků, informátorů, či provokatérů, než lidí.

Cíl asi je Bretschneiderem každý z nás a nejlépe i sám sobě!

Navíc jen poznámka:
Klaus ml. si zaregistroval prý "Trikolóra hnutí občanů". Už vidím, jak v tom bude zase hlavně PUTIN.

Zatím bez slepic

Na druhou stranu by se na tom dalo najít třeba i něco pozitivního. Třeba se lidi zase naučí bavit se z očí do očí, naučí, se komu se dá věřit a komu ne a na koho si dát majzla.

Na sociálních sítích jsem nikdy nebyl a Bůh dá, nikdy nebudu, tak mě to vlastně ani tak moc netrápí. Citlivé informace se mezi čtyřma očima svěřují papíru a následně ohni (pak nepomůže ani směrový mikrofon). Člověk si cvičí paměť a má jakous takous jistotu, že se předmětná informace dostane jen tam, kde je potřeba.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

.. (a že je nás tady v Praze a ještě hodně) Na tu demonstraci fakt nepůjde, tady v Praze je takovej pařák že si fakt neumím představit že bych někde stál v davu. Radši půjdu po práci k vodě a na pivko..

Zatím bez slepic

Práglu ještě máte na vodu a pivko?
Povídejte..., přehánějte...

Zatím bez slepic

vodu a pivko dovezou ti demonstranti, svezení autobusy z vidlákovského venkova!
Přece nenechají své pražské profesní kolegy žíznit a hladovět o chlebu a kávě!

Nejen prachama, žvaněním a pražským sluníčkem živ je demonsrát Haprdalu (HAvlovyPRavDyALásky)!

Zatím bez slepic

stavů.... nic zlého jim nepřeju, ale třeba... i motyka spustí.

Zatím bez slepic

Ti mladi, otupeli, unyli asi infarkt nedostanou. Na to je potreba nejakej vnitrni konflikt a to jedna myslenka nedokaze.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vžijte se do pocitu unijních úředníků. Žalobníčci jim především komplikují život a nezbývá jim, než s těmi žalobami něco dělat. Ono by nestačilo napsat, že je u Babiše všechno v pořádku, žalobníčci by pokoj nedali.
Ani úředníci v Bruselu nejsou pitomci. Je jim jasné, že musí žalobníčkům vyhovět, aby se jich zbavili.

Babiš má také jenom jeden žaludek. Jeho majetek slouží především tomu, aby zhruba 35.000 českých lidí mělo práci. A aby užitek z jejich práce zůstával doma, v České republice. Měli bychom ho považovat za slušného podnikatele, na rozdíl od těch, kteří se válí různě po světě a peníze mají ulité v zahraničních bankách. Stát od nich ještě nedostal na daních ze zisku ani korunu. Bylo by zajímavé zjistit, kde daní Kalouskovi příbuzní, na které Kalousek majetek převedl. Víte, proč je na Babiše takový nátlak ? Protože se nechová jako oni a snaží se, aby to tu vypadalo k světu !

Ještě dodám, že takových, jako Babiš, kteří využívají dotace, jejichž nárok bude sporný, bude v EU hodně. Jenom lidé v jiných EU zemích mají dost rozumu na to, aby neškodili sami sobě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Člověk si furt myslí, že ti Němci jsou na tom technicko-organizačně tak nějak lépe, ale
http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-cerne-diry-v-cervenych-cislech-2a…
je vidět, že se od nás za těch 30let hodně přiučili a jejich heslo je také dohnat a předehnat. A to až bude kancléř zelenej...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

to asi nebude
tu si schovaj na listopad

Zatím bez slepic

To si říkáme doma, kam se schováme my na říjen a listopad před tou masáží.

Zatím bez slepic