Nejdřív to musí vyhřeznout

Autor

Víte jak se poznají dějinné chvíle v naší republice? To je úplně jednoduché -  názory na cokoliv jsou pro a proti tak napůl. 

Samozřejmě tyto rozdílné názory nenese celá společnost. Jen někteří. Ač se to leckomu nemusí líbit, většina lidí má úplně jiné starosti než se zabývat budoucností národa, státu či víry. Většina lidí má svoje starosti s rodinou, nízkým platem, nemocemi, starými rodiči a podobně. Většina lidí se má co ohánět, aby svůj život zvládla a na nějaké vznešené řečičky nemají čas. Sice si myslí svoje, ale prostě nemají prostor vzít do svých rukou odpovědnost za celý národ. Ideje samozřejmě nejsou neseny pouze tou bohatou elitou, koneckonců i milionáři mívají své starosti s byznysem a nemají čas na nějaké směřování dějin, ale na psaní, brouzdání po internetu, vymetání demonstrací nebo na vstup do politiky, to prostě není pro každého. 

Hádky ohledně směřování budoucnosti vždycky uskutečňují menšiny, které se samozřejmě zaklínají masovou podporou, kterou ale málokdy doopravdy mají. 

Dám pár příkladů. V roce 1938 došlo na mnichovský diktát a okleštěnou republiku a co myslíte, že následovalo? Druhá republika, kde se veřejné mínění celkem pěkně rozpůlilo na zastánce spolupráce s Německem, když už to teda nejde jinak (Peroutka)  a na ty, kteří žádnou pozitivní budoucnost už neviděli (vojáci zdrhající do Anglie).  Většina lidí samozřejmě nemohla utéct, na kolaboraci neměla čas a tak jen drželi zobáky a snažili se nevyčnívat. 

Ale přečtěte si dobové noviny. To je úplně půl na půl. Na jedné straně už vznikají rasistické zákony proti židům a na druhé straně se ještě lká nad Čapkem a konecm jeho světa. Pak přišel březen 1939 a vyhřezlo to. Wehrmacht napochodoval do Prahy, udavači samozřejmě zůstali, ale zastánci spolupráce s Němci už žádnou masovou a bezpodmínečnou podporu neměli. Němci u nás prohráli už tenkrát 15. března 1939. Od té doby už bylo všem jasné, že nás od nich nic dobrého nečeká a nikdo je ve čtyřicátém pátem nelitoval. 

Podobné to bylo v roce 68. Tam také vedle reformátorů existovala velká skupina těch, kteří podporovali Sovětský svaz a viděli v jakémkoliv ekonomickém a politickém uvolnění div ne zradu. Pak přijely ruské tanky a vyhřezlo to. Sovětofilové sice zůstali, ale žádnou masovou podporu už nikdy neměli. Už bylo také všem jasné, jak to s námi doopravdy myslí. Rok 1989 byl založen už tenkrát, když se střílelo u Muzea. Sociální otázka nezmizela, ale skoro nikdo už nevěřil, že by ji přinesl Sovětský svaz i kdyby měl deset Gorbačovů.  

I v moderní době nám Havel vyprávěl, jak jsou kapitalisti hodní a nebude nezaměstnanost. Ale komunisti měli ještě hodně hlasů a mluvilo se běžně i tom, že je to habaďůra. Klaus byl dlouhou dobu spasitel republiky. Tedy než vyhřezla celá ta kupónová privatizace a po ní pak Klausova amnestie. Kapitalismus tady prohrál už ve chvíli krachu Harvardských investičních fondů a Klaus ve chvíli, kdy doprezidentoval. Až v té chvíli na něj měl národ názor takřka jednotný. 

Drahoš také měl slušnou šanci stát se prezidentem. Stačilo, aby po prvním kole vzkázal Zemanovi, že když předtím nechtěl s kandidáty mluvit, tak teď zase nechce on. Ale on do těch debat šel a ukázalo se, jaký je. Vyhřezl. Má sice pořád svoje apologety, ale většina už věděla, jak to s námi myslí a co nejspíš bude dělat. A jako senátor nám to dokazuje dnes a denně. 

Proč to píšu... většina lidí má opravdu jiné starosti než demonstrovat na Václaváku proti Babišovi a stejně tak má jiné starosti, než miliardářovi vyjadřovat podporu. Myslí si svoje a protože to celé ješt nedopadlo, můžete snadno slyšet hlasy o tom, jak je Babiš zlý i hodný. I zde na Kydech jsou oba názory zastoupeny dost výrazně, jak svědčí některé diskuse. 

Jen to ještě nevyhřezlo. Babiš zatím odmítá do demonstrantů sřílet, aby ukázal jak je zlý a demonstranti zatím neničí výlohy, aby totéž ukázali oni. Zatím je všechno tak půl napůl a většina lidí má svých starostí dost. Podobné je to i se zelenou energií a Gretou. Zatím jsou to jen kecy. 

Většina lidí někde kliká za pokladnou a nebo montují ten stále stejný šroubek celou směnu. Většina lidí někde skládá obrazovky, myje nádobí, pak doma dělají úkoly s dětmi a těší se na dovolenou. Nemají čas a prostor napsat každý den článek na Kydy, nemají čas několik hodin denně číst a dělat si pořádný názor na svět. A tak se nechají nějakým způsobem ovlivnit řečmi ve veřejném prostoru. Někdo tak, jiný opačně. 

Ale to neznamená, že je to nafurt. Dneska ja Babiš hajzl, zítra může být génius.  Jaký je doopravdy, to se prostě nejdřív musí projevit.  Zatím jsou to všechno jen rétorická cvičení. Nejprve musejí přijít činy a až pak se všichni celkem bez pochybností dozvíme, jak to s námi kdo myslí. Dnešní propaganda, fake news nebo jiné veřejné kanály na to mají pramalý vliv. 

V Německu s také nakecalo o willkommenskultur. Pak přišel Silvestr v Kolíně nad Rýnem, pár pošahaných teroristů a vítači si mohou kecat co chtějí, ale prostě už to vyhřezlo. 

To samé se ještě nestalo se sudetskými Němci a jejich landsmanšaftem. Pro jedny jsou to hodní hoši, co chtějí jen spravedlnost a pro druhé se vrací druhá světová válka. Nejdřív to musí vyhřeznout. Do té doby se žádná masová podpora ani jedné strany konat nebude. Lidi mají jiné starosti. ale jak přide první požadavek na vrácení majetků... to bude fičák. 

Dejte tomu čas. Však oni se odkopou. Pak to bude poměrně jednoduché. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

A nebo tohle, a právě proto mluvím o Babišovi, že je to již stejně zbytečné, svět se mění a nějakých pár chvilek to již nezastaví.

A to znamená, že smrt ohrožuje především Evropu, přičemž odtamtud, odkud si vždy zvykla přijímat zaopatření, i když se podřídila vůli vydržovatele. Nyní musí být všechny zkrmené vitamíny uhrazeny. Evropa se ocitla v pozici krávy, která vždy nevěřila, že ji nevykrmují proto, aby ji po celou dobu dojili, a pak snědli. Teď to začíná chápat a Vladimír Putin o tom nahlas a veřejně mluví na celý svět.

Je dobré si to přečíst celé. Myslím, že by to byl dobrý článek pro Vidláka. Co Vidláku Vy na to?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

k demobloku, aby neztratil tvář. Klidně bude potápěčem.

Zatím bez slepic

Ládik!!!
Jak víme,vždy jde v prvé řadě o peníze,tady se nabízí,kdo dá víc,Babiš,nebo demoblok,ale obě možnosti,jsou pro ČSSD smrtící.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ladik - tak schvalne. Me se zda, ze se mu od koryta nechce. Tipl bych si, ze se primkne, az demoblok bude mit vitezstvi v kapse.

Bohl by nechat zavrazdit Cvancarovou a Geislerovou a pak to zkusit hodit na Babise. Takovy dve Kucandy.

Zatím bez slepic

Je v dalších dílech týhle frašky nepoužitelnej, dokonale postradatelnej a nikomu chybět nebude. To Čvančarka s těma svejma vosmičkama ještě na náměstí nadělá hodně parády a určitě by spoustě fanoušků ordinace a podobných kravin chyběla.

Zatím bez slepic

Demoblok slíbí vládní funkci, ale to je pro Hamáčka chiméra. U Babiše funkci má dobrou, dlouho vybrečenou, ale končí. Nechápe, že není "jazýčkem na vahách", ale přítěží, pytlem písku v horkovzušném balónu.

Zatím bez slepic

... dvě kucandy ... nepřeklepl jste se a neskočily vám tam dvě písmenka navíc ? ;-)

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kucanda jako samice od Kuciaka. Ale podtext jste pochopil spravne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na Letné budou občané z celé ČR jistě spontánně vyjadřovat svůj nesouhlas s vládou a výkonný místopředseda KDU-ČSL, současně náměstek primátorky Brna P. Hladík jim k jízdě na demonstraci nabízí zdarma klimatizovaný autobus.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-kdu-csl-a-hratky-s-certem-dlr…

Zatím bez slepic

Jenom jeden? V těchto vedrech? Tož to se teda moc nevytáh.
Jen aby dojeli - ten Ťokův průsmyk zastaví aji emeryckou army.

Zatím bez slepic

A protože rozumní lidé vědí, že zdarma není NIC,
tak já se ptám a kdo na to dá, kdo ten autobus a kde co "zdarma" nakonec tedy zaplatí?

Budou to "naši milí krajani", strana KDU, rozpočet města Brna, spolek Chvilek sám asi ne?

Nebo se najde zase nějaká firma (podnikatel za účelem zisku), co dá, jak říká i do médií naivně a nadšeně sám chvilkař, jen ze sympatie slevu - třeba až 100 %?!

Babiš je pro "pravé demonstrující demokraty" dotační nemrava okrádající státní rozpočet a co ti podnikatelé, co halí ve skutečnosti svoje DARY chvilkařům do formy a hávu slev a účtují tak něco jiného, než ve skutečnosti dělají i s logickými daňovými důsledky .............
DAR totiž není automaticky vždy jistá úspora na daních...a podivná sleva (jen politicky motivovaná) může smrdět i krácením daní...a tady ve spolupráci, podílnictví...

Prý jeden Kiska by mohl vyprávět, kam se skryla cena za kampaň....za sebe si myslím, že "zloděj by neměl křičet chyťte zloděje".

Cílem spolku chvilkařů je dle stanov prý "kultivovat" ne štábní, ale "demokratickou kulturu".

Tak jsem na ten výsledek jejich kultivace fakt zvědavá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

bo přecedovi strany se těžko převlíká kabát. Řadový člen už má dávno mantl naruby nebo 3x změnil sako, ale přeceda je něco jako praporečník v boji. Leda žeby se chytil bílé vlajky, dojednal příměří a převlík se až po mírových rozhovorech. Ale to by se mohl převlíct už jen do montérek... kdoví, jak mu to šrume v hlavě, tam bude mít pořádný guláš a boršč. Škoda člověka, který by mohl v lomu skály lámat.

Zatím bez slepic

A proč toho člověka hned trápit lomem. Přece je to předseda, tudíž v Mišelince by mohl k těm gumám, bližší sepětí s dělnickou třídou na kterou tak zapomínal a po večerech by mohl agitovat. Lomy bývají daleko od civilizace, to by se mohl jen uchlastat.

Zatím bez slepic

Sobotkovi se dokonale podařilo několikaletou usilovnou prací vyhubit ve vedení ČSSD prakticky všechny autentické sociální demokraty.
Sobotka sice postrádá charisma, ale je geniální v tom, že podle jeho bývalých spolupracovníků dokáže přesvědčivě lhát vždy, všude a každému bez výjimky a je v tom neúnavný a pilný.

Domnívám se, že v současnosti Sobotkovi fandí už jen dva lidé: Sobotka a Vlk.

Na dočišťovacích pracích při odstranění několika málo zbylých poctivých socdemáků ještě zákulisně pracuje Poche se svým pucflekem Petříčkem.

Jako styčný důstojmník mezi skutečnou vůdčí osobností Kalouskem a Sobotkou pracoval Patočka, jehož Referendum Sobotka financoval ze stranické pokladny.

Zatím bez slepic

No, ale tím čištěním klesají volební výsledky čím dál víc k nule, zatím se čitěním dopracovali k reálným cca 3procentům :D Jedna vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvj

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Best je stručný, ale vždycky zajímavý.
Vidí situaci nezaujatě a z odstupu:

"Včerejší uvedení nové nacionalistické strany Václava Klause ml., Trikolóry, přichází v nevhodnou dobu pro oligarchy, lobbisty, občanská sdružení a média, kteří chtějí odstranit Andreje Babiše z politiky.

Trikolóra dodává nový prvek nejistoty, jenž by mohl poškodit zájmy těch, co se přidávají na „liberální“ stranu politiky. Jistě, Klaus ml. odebere nějaké voliče svým „neliberálním“ soupeřům (ANO, SPD, KSČM, ČSSD), ale tato část politického spektra už má pevnou většinu.

V posledním průzkumu veřejného mínění Kantaru CZ pro ČT kleslo ANO o 2,5 procentního bodu na 27,5 %, ale ANO-SPD-KSČM-ČSSD ztratily jenom půl bodu, na 50,5 %. Liberálové, kteří by se dostali do Parlamentu, klesli z 41,0 % na 37,0 %.

Hlavní otázkou není, jestli Trikolóra získá 3 %, 5 % nebo 11 % všech hlasů. Zásadní je, kolik hlasů získá na úkor liberálů. I kdyby Klaus přesáhl pětiprocentní hranici, ale sebral pouhé 2 body od ODS a jeho spojenců, byly by to 2 body, které by podepřely Babišův bok."

Zatím bez slepic

Ano ANO, víc pětiprocentních dává menší jejich šanci, že se k něčemu dostanou. Snad i kdyby měli 60% tak se nedohodnou. I když, vidina prebend by je mohla dát do jednoho šiku a rozkrást poslední zbytky. Ksindl jeden.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak ty svine jedou stavet na Staromak Mariansky sloup, symbol rakouskeho utlaku.

Zlaty komousi, zlaty komousi.

Zatím bez slepic

Rakušákům je to jedno ale stavbu podporují Poseltove ovečky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Každý chvilku tahá pilku
měli nechat krávu Milku
pořezat pár polínek;
taky jiný Hurvínek
by rád zvedal svoji kládu
sako by dal do nákladů
tralala tralala
není to pan Fijala?...
Temně hučí pláně Letné
davy lidí nespočetné
zpívají si hity Hutky
už se těší do hospůdky
na chviličku u vína.
Účast byla povinná.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Chytila jsem na pasece motýle
ale nechám si je u sebe až do chvíle
kdy zájezdy zaplní pláň Letnou
pak motýle pro Andrejka vzlétnou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V sobotu proběhl v Regensburgu 70. sjezd sudetoněmeckého landsmanschaftu, na kterém vystoupila tradiční parta českých Hurvínků. Tím prvním byl jakýsi Herman, ale ne Göring, nýbrž Daniel. Dalším byl jistý Kája von und zu Černohorský, Pavel Bělobrádek, Michaela Tominová Marksová (ČSSD). Takže to máme 2 politiky za KDU-ČSL, jeden za TOP 09, jedna za ČSSD. A Bernd Posselt, který s územím ČR nemá nic společného, protože se narodil až dlouho po válce v Germánii, tomu šéfuje a pronesl hezkou myšlenku, že by se další sjezd za 2 až 3 roky měl konat na území ČR.
Pár lidí k tomu odpovědělo, že by bylo hezké jej konat rovnou 23. až 24. dubna v Karlových Varech. Pro neznalé, tehdy se milí krajané v roce 1938 naposledy slezli a přihlásili se k programu jednoho rakouského frajtra, což skončilo Mnichovem 29. září 1938 a oni za odměnu dostali povolávací rozkaz do Wehrmachtu, pokud tedy nerukovali rovnou do jednotek SS. Bylo jich tam dost.
Sledujeme aplikaci metody Overtonových oken přímo na sobě. Nejdříve byl nacismus fuj, dnes jsou ze sudetských Němců dělány nevinné oběti, protože se narodili po válce nebo byli malé děti v době vlády nacistů. Ještě bych dokázal pochopit pár těch posledních, co v pohraničí prožili dětství, ale pokud někdo putoval do poválečného Německa jako dítě v povijanu, ten moc cítit k roudné hroudě nemůže. A jejich předseda, který se narodil už v Německu je tedy Bavorák jako poleno, a to vším.
Z vyhřezlého hněvu po válce, který se vybil na odsouvaných Němcích, jsme dnes trvalým mrskačstvím obviňováni, jací jsme nelidé. Většina těch, kdo se podobných činů účastnili, je již dávno mrtvá. Netroufám si soudit, co pociťovali čeští občané vyhnaní ze Sudet v říjnu 1938, perzekuovaní v Protektorat Böhmen und Mähren, když se vrátili do Sudet a na vlastní oči najednou spatřili ty, kteří jim zničili život. Byla taková doba.
Ale nerozumím, proč bych se měl za tehdejší Čechy stydět, když se sudetští Němci nestydí za své předky, kteří přeci minimálně v řadách Wehrmachtu bojovali za vítězství nadřazené árijské rasy a životní prostor. Na Sedlčansku je ještě dnes dost obcí, které Němci vysídlili pod záminkou rozšiřování vojenských újezdů. To mělo postupně pokračovat, až by vylidnili celé území dnešní ČR. Mnoho dnešních zastánců sudetských Němců by v případě jejich vítězství ve válce byli dávno mrtví jakožto osoby nevhodné k poněmčení. Nebo by makali někde na Sibiři.
To Britové, Francouzi a Američané si vytvořili speciální skupiny, které chytaly válečné zločince za střílení chycených členů diverzních skupin vysazených do německého týlu. Některé pochytali, některé potom použili v další válce studené, ale nikdy si nikdo z Němců a Rakušanů, a to i sudetských, ani náznakem netroufl něco namítat proti popravám válečných zločinců, které ty speciální týmy objevily a popravily bez soudu. Likvidační komanda Britů, Francouzů i Američanů poměrně brzy zanikla, přesto mají na kontě také některé sudetské Němce ještě po válce. Ale to se nehodí do současného formování mozků těch nejmladších, pro ně jsou Češi jen národem vrahů nevinných sudetských Němců a potomků zlotřilých husitů, za což se mají do smrti stydět. A také se stydí.
No nic, jednou bude tahle země jejich a pak se mohou ustydět do alelujá. Ovšem cílem celé akce je vyrobit z nich mentální otroky, kteří nebudou schopni díky autoregulaci odolat požadavkům Němců halených jako "spravedlivé".
Britové, Francouzi ani Američané se za likvidaci válečných zločinců nijak nestydí a vůbec o tom nediskutují, natož s nějakými bezvýznamnými sudetskými Němci.

https://www.securitymagazin.cz/historie/britska-a-francouzska-komanda-m…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud platí článek, tak dějinné chvíle - nejen v ČR, ale v celém světě - nastávají asi tak každé dvě vteřiny naprosto všude.

Zatím bez slepic