Nejdřív to musí vyhřeznout

Autor

Víte jak se poznají dějinné chvíle v naší republice? To je úplně jednoduché -  názory na cokoliv jsou pro a proti tak napůl. 

Samozřejmě tyto rozdílné názory nenese celá společnost. Jen někteří. Ač se to leckomu nemusí líbit, většina lidí má úplně jiné starosti než se zabývat budoucností národa, státu či víry. Většina lidí má svoje starosti s rodinou, nízkým platem, nemocemi, starými rodiči a podobně. Většina lidí se má co ohánět, aby svůj život zvládla a na nějaké vznešené řečičky nemají čas. Sice si myslí svoje, ale prostě nemají prostor vzít do svých rukou odpovědnost za celý národ. Ideje samozřejmě nejsou neseny pouze tou bohatou elitou, koneckonců i milionáři mívají své starosti s byznysem a nemají čas na nějaké směřování dějin, ale na psaní, brouzdání po internetu, vymetání demonstrací nebo na vstup do politiky, to prostě není pro každého. 

Hádky ohledně směřování budoucnosti vždycky uskutečňují menšiny, které se samozřejmě zaklínají masovou podporou, kterou ale málokdy doopravdy mají. 

Dám pár příkladů. V roce 1938 došlo na mnichovský diktát a okleštěnou republiku a co myslíte, že následovalo? Druhá republika, kde se veřejné mínění celkem pěkně rozpůlilo na zastánce spolupráce s Německem, když už to teda nejde jinak (Peroutka)  a na ty, kteří žádnou pozitivní budoucnost už neviděli (vojáci zdrhající do Anglie).  Většina lidí samozřejmě nemohla utéct, na kolaboraci neměla čas a tak jen drželi zobáky a snažili se nevyčnívat. 

Ale přečtěte si dobové noviny. To je úplně půl na půl. Na jedné straně už vznikají rasistické zákony proti židům a na druhé straně se ještě lká nad Čapkem a konecm jeho světa. Pak přišel březen 1939 a vyhřezlo to. Wehrmacht napochodoval do Prahy, udavači samozřejmě zůstali, ale zastánci spolupráce s Němci už žádnou masovou a bezpodmínečnou podporu neměli. Němci u nás prohráli už tenkrát 15. března 1939. Od té doby už bylo všem jasné, že nás od nich nic dobrého nečeká a nikdo je ve čtyřicátém pátem nelitoval. 

Podobné to bylo v roce 68. Tam také vedle reformátorů existovala velká skupina těch, kteří podporovali Sovětský svaz a viděli v jakémkoliv ekonomickém a politickém uvolnění div ne zradu. Pak přijely ruské tanky a vyhřezlo to. Sovětofilové sice zůstali, ale žádnou masovou podporu už nikdy neměli. Už bylo také všem jasné, jak to s námi doopravdy myslí. Rok 1989 byl založen už tenkrát, když se střílelo u Muzea. Sociální otázka nezmizela, ale skoro nikdo už nevěřil, že by ji přinesl Sovětský svaz i kdyby měl deset Gorbačovů.  

I v moderní době nám Havel vyprávěl, jak jsou kapitalisti hodní a nebude nezaměstnanost. Ale komunisti měli ještě hodně hlasů a mluvilo se běžně i tom, že je to habaďůra. Klaus byl dlouhou dobu spasitel republiky. Tedy než vyhřezla celá ta kupónová privatizace a po ní pak Klausova amnestie. Kapitalismus tady prohrál už ve chvíli krachu Harvardských investičních fondů a Klaus ve chvíli, kdy doprezidentoval. Až v té chvíli na něj měl národ názor takřka jednotný. 

Drahoš také měl slušnou šanci stát se prezidentem. Stačilo, aby po prvním kole vzkázal Zemanovi, že když předtím nechtěl s kandidáty mluvit, tak teď zase nechce on. Ale on do těch debat šel a ukázalo se, jaký je. Vyhřezl. Má sice pořád svoje apologety, ale většina už věděla, jak to s námi myslí a co nejspíš bude dělat. A jako senátor nám to dokazuje dnes a denně. 

Proč to píšu... většina lidí má opravdu jiné starosti než demonstrovat na Václaváku proti Babišovi a stejně tak má jiné starosti, než miliardářovi vyjadřovat podporu. Myslí si svoje a protože to celé ješt nedopadlo, můžete snadno slyšet hlasy o tom, jak je Babiš zlý i hodný. I zde na Kydech jsou oba názory zastoupeny dost výrazně, jak svědčí některé diskuse. 

Jen to ještě nevyhřezlo. Babiš zatím odmítá do demonstrantů sřílet, aby ukázal jak je zlý a demonstranti zatím neničí výlohy, aby totéž ukázali oni. Zatím je všechno tak půl napůl a většina lidí má svých starostí dost. Podobné je to i se zelenou energií a Gretou. Zatím jsou to jen kecy. 

Většina lidí někde kliká za pokladnou a nebo montují ten stále stejný šroubek celou směnu. Většina lidí někde skládá obrazovky, myje nádobí, pak doma dělají úkoly s dětmi a těší se na dovolenou. Nemají čas a prostor napsat každý den článek na Kydy, nemají čas několik hodin denně číst a dělat si pořádný názor na svět. A tak se nechají nějakým způsobem ovlivnit řečmi ve veřejném prostoru. Někdo tak, jiný opačně. 

Ale to neznamená, že je to nafurt. Dneska ja Babiš hajzl, zítra může být génius.  Jaký je doopravdy, to se prostě nejdřív musí projevit.  Zatím jsou to všechno jen rétorická cvičení. Nejprve musejí přijít činy a až pak se všichni celkem bez pochybností dozvíme, jak to s námi kdo myslí. Dnešní propaganda, fake news nebo jiné veřejné kanály na to mají pramalý vliv. 

V Německu s také nakecalo o willkommenskultur. Pak přišel Silvestr v Kolíně nad Rýnem, pár pošahaných teroristů a vítači si mohou kecat co chtějí, ale prostě už to vyhřezlo. 

To samé se ještě nestalo se sudetskými Němci a jejich landsmanšaftem. Pro jedny jsou to hodní hoši, co chtějí jen spravedlnost a pro druhé se vrací druhá světová válka. Nejdřív to musí vyhřeznout. Do té doby se žádná masová podpora ani jedné strany konat nebude. Lidi mají jiné starosti. ale jak přide první požadavek na vrácení majetků... to bude fičák. 

Dejte tomu čas. Však oni se odkopou. Pak to bude poměrně jednoduché. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Tak jsem to konečně pochopila.

Těch "Milion chvilek pro demokracii" je reality show.

Hra, která se nehraje na počítači, ale hraje se v reálu. Cílem je zblbnout a natahat do hry co nejvíc hráčů a současně zkoušet manipulaci stále větším davem.

Zikmund - liška ryšavá:
https://www.youtube.com/watch?v=diw-yNo6-t4&fbclid=IwAR0d3aHfFVF1X70vZQ

Zatím bez slepic

Tak to je hustý :D

A oni se diví, že když má charisma sobotky, jenom má více vlasů, že se zbytek republiky nepod...

Zatím bez slepic

Jen by mně zajímalo, jak je možné, že organizace které přispívá stát, se může podílet na organizování politických protestů.

To jsme v kocourkově.

Zatím bez slepic

Nejbolestnější na tom je, že na to nepřispívá ani tak stát (kde by na to ostatně vzal), ale běžný pracující a daně platící občan. Ten si za své daně dokonce zaplatí i ten pendrek a policajta, který ho přetáhne, až mu milion chvilek pro demokracii i s ryšavcem začnou lézt na nervy.

Zatím bez slepic

Ale o dotacích udělovaných člověku v tísni rozhoduje přeci vláda, konkrétně ministerstvo pro místní rozvoj nebo kultury. V případě neziskovky Člověka v tísni jde z ministerstev ČR o ministerstvo kultury, vnitra a zahraničí. Konkrétně Staněk, Hamáček, Petříček - všichni ČSSD. Divím se Andreji Babišovi a jeho ministryni financí, že jim neskrouhne rozpočty. Mají prachy na rozdávání, tak jich evidentně více nepotřebují.

Zatím bez slepic

Musím se přiznat, že v této oblasti jsem vědomostmi nepolíben. Můj pohled na státní mašinérii je velmi zkreslen a ještě více zjednodušen. V podstatě se na to dívám tak, že stát, potažmo jeho instituce, každého daně platícího občana v podstatě proti jeho vůli oberou o část jeho příjmů. Příjmů, které si vydělal prací a většinou ne zrovna snadno. Za tyto peníze by tomuto občanovi měl garantovat nějaké služby. Velmi zjednodušeně řečeno:

1. infrastruktura – vezmu-li v úvahu, že prakticky každoročně je rozkopané prakticky všude a všechno a dostat se kamkoli včas, je peklo, tak zlomyslně podotknu, že v tomto bodu stát selhává.

2. vzdělání – o tom, co se dnes učí na školách, se zde již namluvilo hodně. V tomto bodu stát neselhává, ale již téměř selhal. Až odejdou poslední učitelé, kteří ještě věděli, co je učit a naučit, bude konec. Nepotrvá to dlouho.

3. zdravotnictví – nemusí být bezplatné, ale zdravotní pojištění by nemělo být absurdním výpalným a člověk by měl vědět, co za to vlastně dostává. Vzhledem k tomu, že pracuji v nemocnici, kde se za poslední rok vyrojilo neobyčejné množství pochybných lékařů z Ukrajiny, jejichž profesní znalosti jsou přinejmenším diskutabilní, mohu říci, stát zde selhal. Nejenže selhává v poskytování byť jen základní lékařské péče, není ani schopen dát do pořádku čachry zdravotních pojišťoven.

4.bezpečnost – no-go zóny zde u nás „víceméně“ nejsou. Zatím. Určitě by s tím nesouhlasili občané např. Ostravy, Havířova, Tanvaldu, nebo dalších jiných měst Prahu nevyjímaje, ale na jejich osamocený názor zatím nemusí být brán zřetel. Vzhledem k narůstajícímu počtu pochybných individuí, které nepřijímáme, ale je jich všude plno, je jen otázkou času, než dojde k jejich většímu rozvoji a všech benefitů s nimi spojených. Stát zatím neselhává, ale rozhodně k tomu má našlápnuto.
Navíc, vezmu-li v potaz buzerační praktiky některých orgánů výkonné moci a výsledky soudních sporů, mohu s klidným svědomím napsat, že i zde stát již selhal.

To, že z peněz daňových poplatníků pak platí pochybné instituce, jejichž posláním je:
a) generovat rozkol ve společnosti,
b) otevírání Overtonových oken ať již vítačských, lgbt, multikulti, protirodinných apod.
c) financovat infiltraci ryze nepřátelských živlů do společnosti
d) všeobecně dělat z lidí totální blbce
je již jen třešinkou na dortu všeobecného hnusu, kterým se snaží stát svého občana za jeho daně nakrmit.

Upřímně, tato krmě mi leze krkem. Co jsem to vlastně chtěl říci. Vidíte. Melu si své a nereaguji na to podstatné, co zaznělo ve Vašem příspěvku. Víte, mě je vcelku jedno, která část té státní mašinérie produkuje výše uvedený hnůj. Je v podstatě šum a fuk, jestli je to ta partaj, nebo jiná, jestli je to parlament, senát, vláda, nebo poslanecká sněmovna, protože v tom, dělat z občana blbce, jsou všichni tak nějak zajedno.

Zatím bez slepic

Stát vybírá od lidí nemalé peníze.
Např. OSVČ která přizná 100 000,- Kč příjmů nad minimální osobní limit, zaplatí 15% daň z příjmů + sociální a zdravotní, to je cca 36 000,- Kč, to znamená nějakých 36 % odvádí státu. Nemluvě o DPH zahrnuté v tom, co musí nakoupit.
Trochu jinak je to u zaměstnanců, za které ještě odvání nemalou částku na sociální pojištění zaměstnavatel.
Jako plátce daní a sociálního a zdravotního nemám vlastně co kecat do toho, nač tyto peníze budou využity.
Sice mohu poskytnout dary dle své úvahy, ale i na ně je nutné vydělat.
Stát je zkrátka od toho, aby demokraticky o nás bez nás rozhodoval.

Zatím bez slepic

Jen pro informaci.. Ja vlastne kousek ty souteze, videl na seznamu TV.

ta patri soudruhu Lukacevicovi, mekde pendluje mezi Kyprem a CR a nic nevydelava. Jinak v Aspenu maji taky jednoho Lukacevice.

Zatím bez slepic

Huuustýýý. Dva a půl tisíce shlédnutí, šest palečků hore, přes třicet dole a čtyři komentáře. Ani jeden "pochvalný". Stav k 11.6./16:20 hod.
Tož má to synek fakt těžký, než ten milion chvilek/podpisů posbírá, bude to trvat. A co až je posbírá? Vytapetuje s nimi mrněti cimru?

Zatím bez slepic

pfizer viagra india <a href=" http://viagracnd.com/# ">buy viagra in usa eqyjdzn</a> - generic viagra medication for sale
https://viagracnd.com/# buy viagra discover card
does viagra lower your blood pressure <a href=https://viagracnd.com/#>genuine viagra online australia</a> female viagra wiki

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdepak jste to našla, má oblíbená diskutérko? ;-)
To je dobře.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dnes u nás proti sobě stojí přirozená realita zastoupená Babišem a dekadentní fejk-realita zastoupená počítačovými hráči-gamblery.

Babišovi bude stačit, aby zůstal nohama pevně stát na zemi a spolupracoval důsledně a pokorně s matkou přírodou a přirozeností.

Nesmí ani kousek ustoupit té mnohopohlaví dekadentní chiméře. Pak bude mít podporu lidí a ve volbách získá nadpoloviční většinu v parlamentu jako Orbán.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

před vstupem do politiky, teď je zahřeznutý, má krunýř pod oblekem a nic není vidět. Chvilkaři vyhřezávat nebudou. Ty jen natahuje jako před zvracením a nakonec to polknou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Střeva z břicha, kýla, obsah střev mimo střevní osu. To nejde vrátit a ohrožuje to život. Meziobratlová ploténka vyhřezne, bolí a jde napravit. Může vyhřezávat periodicky, nastane zvyklost. Vidlákem popsané situace jsou spíše průsery, kdy i ten silný nakonec neudrží stolici a vyrovná tlak v organismu s okolím. Buď ještě přitlačí, nebo to jde samo, mimovolně. S přítlakem to je armádní řešení, samovolný pohyb je revoluce; když to jen vsákne a nejde z nohavice, je to samet.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdyby voněl, konal by se denně bez povšimnutí. Lid potřebuje čerstvý vzduch a čerstvou potravu. Stačí závan smradu a říká se, že to smrdí průserem. Teta jela včera do prahy, vystoupila na hlaváku a už volala, jak to v hlavním městě smrdí močí, že to je ostuda. A to je jistota, že průser je na cestě, moč už uniká. Čuju, že posraná bude celá letná. Chvilky jsou nadmuté... jenom ještě trochu přikrmit čerstvým zelím a jede to.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, ale ty popisuješ stát typu "vazalský", kdy je zde pouze guvernér a ten čeká :D Neříkám, že toto ČR není, ale v případě státu, kdy budeme mít politika, který vytváří státotvornost, viz Masaryk, Orbán apod., tak tito politici/vůdci tvoří vlastní pravidla a mění masy bez toho tvého vyhřeznutí typu, přijetí wermachtu...

Zatím bez slepic

Bez USA a Francie se I. Republika ani neuprdla. A Masarykovo filosofování hodnotí kritici jako eklektické.

Zatím bez slepic

Tak máš možnost jednat jako Sobotka nebo jako Beneš, oba dva jednali za vazalský stát, ale co bylo výsledkem...

Je to stejné jako Sobotka vs Orbán, oba dva jednají za "malý stát" aby se choval jako velmoc, ale přesto, když se umí, tak výsledky jsou úplně jiné ;)
Takže filosofovat se může a musí, ale je vždy rozdíl, kdo to dělá a jaké jsou pak výsledky...

Zatím bez slepic

Taky Hitler rikal, ze si tu republiku s Benesem vylhali. Taky nazor.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nemyslím si, že by měl Andrej Babiš až takovou podporu mezi lidmi, ale většina si jej vyhodnotila za menší zlo než ty demonstranty z chvilek proti Babišovi. Prostě protivníci proti AB nenasadili nikoho lepšího. Proto nevadí Čapí hnízdo, dotace a i kdyby se Minář udemonstroval, nic se nestane. Minimálně do doby, kdy někoho vhodnějšího najdou.
Pokud chce někdo opravdu AB porazit, musí se nejdříve zbavit provařených ksichtů typu M. Kalousek, J. Pospíšil, M. Němcová, J. Mádl, J. Drahoš, M. Hilšer a vůbec všech těch, kdo se dnes objevují na každé demonstraci proti AB. Měli šanci a neuspěli. Kdyby opravdu chtěli A. Babišovi uškodit, uvolní místa schopnějším. Ale protože jim jde jen o koryta, budou dále hřímat cosi o boji proti AB, zatímco výsledným efektem bude spíše podpora AB.
Protože když si srovnáme AB s těmi na náměstích, pořád se AB jeví jako nejméně špatná možnost. Ne dobrá, jen nikdo lepší zatím není.
Ale všimli jste si, že když začali bojovat proti AB, nějak ustaly ty rétorické úroky proti Miloši Zemanovi? Asi usoudili, že tandem MZ a AB spojený nutností z nouze neporazí, tak po neúspěšných útocích na MZ zvolili jako cíl AB. Bude-li mít AB hroší kůži, demonstranti nakonec zajdou na úbytě, protože většina lidí má jiné starosti než postávat na náměstích. Pokud by demonstranti opravdu dosáhli odvolání AB, ANO by naopak v dalších volbách posílilo.
Rozhodující bude postoj ČSSD a Hamáčka. Strana je v koncích, každý den dobrý, v dalších volbách mohou pohořet. Pokud se připojí k hlasování o nedůvěře, mohou být vyměněni za SPD a ČSSD se vytratí do nevýznamna.
Horké politické léto nás nečeká, na plném slunci se také špatně demonstruje a brzy začnou fesťáky. Jsem zvědavý, kdo hru na napínání nervů vydrží déle, zda AB nebo demonstranti. Tipoval bych na AB, tomu jde o svobodu.
Současní demonstranti jsou něco jako Charta 77. Od založení demonstrovali a teprve po 12 letech došlo ke změně. Myslí si, že to bylo kvůli samizdatům? Vůbec ne, většina lidí získala pocit, že KSČ neřídí zemi dobře a že se sousedé v SRN (tehdy NSR) mají lépe a jejich způsob je lepší. Mají se snad někde lidé v západních zemích EU pod vedením PAL lépe? Vůbec ne, sluníčkářské teorie se v praxi nepovedly nikde. Proto nemají ani demonstrace v ČR pod vedením PAL (tábor pravdy a lásky) úspěch.
AB nemusí dělat vůbec nic. Stačí nereagovat a demonstranti se udemonstrují sami. Nerozumím ale, proč s demonstranti považují za lepší a chytřejší část národa, když po celou dobu politické kariéry AB nepochopili jeho silné a slabé stránky, a jak by jej mohli porazit. Místo toho tupě postupují stále stejným způsobem a stejně neúspěšně. Nemohu je považovat ani za chytré ani za vzdělané, protože postupy, jak zvítězit nad AB, jim napsal třeba Sun-c’ zhruba 550 let před Kristem.

Zatím bez slepic

Krásné napsáno. Obojí.

Zatím bez slepic

Většina lidí má tento projekt Člověka v tísni, na háku. Volili Babiše & spol a nějaký projekt placený ze zahraničí (viz financování Člověka v tísni - mimochodem, nikomu v tísni v ČR nepomohl, v zahraničí pomáhá muslimům nebo školí aktivisty, jak bojovat za demokracií, tozn. svrhnout vládu, naposledy bylo školení pro země býv. SSSR v Arménii) je nezajímá. Pamatuji ještě tuneláře z ODS, TOP, Lidovce. Vládu, které volební kampaň sponzoroval Bakala,výměnou za beztrestnost, Kalouskovy megazlodejiny. Ale mladí lidé to nepamatují. Proto je propaganda zaměřena na mladé.

Domněnka není skutečnost. Máme soudy justici, zákony. O vině a nevině nerozhoduje zmanipulovaný dav, který organizátoři vždy využijí, ať už v 50tých letech nebo teď, ale právo. Navíc, střet zájmů byl za pravicových vlád tolerován a tunelování (vláda ODS tímto slovem obohatila světové jazyky) bylo bráno jako normální. Měli jsme vládu, ve které byl např. Kalousek, která se ve Švýcarsku nepřihlásila o 10 miliard Kč, vytunelovaných z Mostecké uhelné, Bakalovo megazlodějiny na Ostravsku. Řebíček, Řápková, Drobil (malá domů do stranické pokladny ODS z předražené vládní zakázky, jinak pokud se dobře vzpomínám, vlastní majetek za 1,5 miliardy), Kocourek, Saša Vondra čučkař, Promopro mu vyneslo slabých 150 mega (nebo 300?) Kalousek byl jiná šajba. Od neexistující firmy padáky pro armádu ČR, pistole, pouzdra na pistole, Pandury (prý předražené 3x, letouny Casa, halt 10ky a 10ky miliard, Trautenberg hospodařil na ministerstvu zahraničí, dával malé domů Kalouskovcům, od zalívání kytek po software do počítačů 1,2 miliardy. Hlavní ajťák na to upozornil, byl vyhozen. Prodej nakažených ryb přes zákaz hygienika, neoprávněné dotace na rybníky, které na zásah Kalouska nevrátil, taky poslal gruzínskému ddiktátoru Saakashvilimu na zpackanou invazi do Osetie téměř všechny naše nákladně modernizované tanky ( v tehdejší ceně 17 miliard Kč jen za tu modernizaci), ruční palné zbraně, vagony střeliva a rakety Grad (kterými Saakashvili ostřeloval civilní sídliště v Cchinvali, což je válečný zločin) to vše je za symbolickou JEDNU KORUNU!!!
Ostrakizace matek s malými dětmi, důchodců (která doktorka z TOP prohlásila, že důchodci zažili válku a jsou zvyklí přežívat?), nemocných - těm se škrtalo, někdo musel chybějí stamiliardy vytunelované z rozpočtu zaplatit... naštěstí megatunel, jako privatizace školství, zdravotnictví, důchodového systému, neprošel, to by byl vejvar do správných rukou, panečku... A bylo toho daleko, daleko víc!!

Babiš je proti těmto nejmenší zlo, gentleman. Něco v životě dokázal a DANĚ PLATÍ DOMA. NEPODÍLEL SE NA TVORBĚ ZÁKONŮ JAK V ČR TAK V UNII. Jen jako podnikatel využívá prostředí, nastaveném jinými. Jako všichni ostatní, u kterých to nevadí. Obviňovat ho za pěstování řepky je nesmyslné. Jestli je to špatně, mohou za to ti, co prosadili přidávání příměsí do pohonných hmot a dotace na řepku. V zemědělství berou dotace téměř všichni, systém je nastaven tak, že bez nich se nedá přežít.

Proto kampaň není postavena na racionalitě, ale na emocích. Manipulaci davem. Podléhají hlavně mladí, kteří zažili pravicové vlády jako malé děti, nepamatují se tedy na řádění Kalousek Company a ženy, halt hormony. Také se toho účastní hodně lidí, kteří žijí z dotací, což je úsměvné.
Jedná se i o politickou objednávku, zadanou plátcem peněz. Plátce měl nespočet možností vést kampaň proti skutečným tunelářům. To, že platí kampaň proti vládě, za které se máme nejlépe v historii, svědčí o mnohém. Domácí opozice se chce jako obvykle napojit na státní penězovody, aby své krádeže omlouvala Kalouskovým "dobře už bylo", zahraniční plátce sleduje jiné zájmy. Politické i ekonomické. Občané ČR mají být ti bití, má to být na jejich úkor.
Opozice nenabízí lidem řešení. Jestli nějaké má, ani ho nabídnout nemůže. Protože plátci se musí peníze vrátit, což může být pouze na úkor občanů ČR.

Zatím bez slepic

Podobné to bylo v Polsku, v Maďarsku, bez úspěchu, na Slovensku byl úspěch částečný. V Rakousku protimigrační politik odstoupil po 2 roky předem naplánované provokaci.

Přesto si myslím, že to Babiš a naprostá většina lidí v ČR ustojí. A jestli bude dotace vracet nebo ne, by na to nemělo mít vliv.

Jenom jedno může zamíchat s kartami. Pokud by zahraniční donátor akci nezamýšlel jako varování. A přihodil. Nebo se někdo z vedení nebo možná i někdo řadový zfanatizovaný (dlouhodobý tlak mainstreamu, včetně státních sdělovadel, placených z daní všech občanů) utrhl že řetězu. A vyrobil nějakou sakrální oběť. Nebo oběti. A s tímto mají vůdci kampaní i ti v pozadí, hodně zkušeností.
V 89 jsme taky jednu měli, aby se to pohnulo. Falešný student Růžička za pár dnů však vstal z mrtvých. Dodnes!! nám neřekli, kdo za tím stál. Mrtví v Rumunsku, Sýrii, Lybií a na Ukrajině, už neožili.
Tak měli revoluce. A jak jinak, někomu se splnily plány a sny, obyčejná většina lidí se tam má daleko hůř než předtím....

Zatím bez slepic

Jenom malá technická cituju:

Pokud by demonstranti opravdu dosáhli odvolání AB, ANO by naopak v dalších volbách posílilo

Tomu věříš? Tomu uvěřilo ČSSD apodobní, kteří nechápou, že na protestují voliči jiných stran, takže když ustoupí, ti z ulice je nikd y volit nebudou a jako slabošskou stranu je pak nevolí ani ti původní...

Zatím bez slepic

A doplnění cituju:

Nerozumím ale, proč s demonstranti považují za lepší a chytřejší část národa,

No, to je jednoduché blb o sobě nikdy nepochybuje, on ví, že je chytrej ;)

Zatím bez slepic

Samozrejme. Kdyz nevi o zadne blbosti, kterou by kdy udelali, tak z toho logicky vyplyva, ze jsou chytri.

Zatím bez slepic

Nesouhlasím, lépe to napsal Bukowski:

Problém tohoto světa je, že inteligentní lidé jsou plni pochybností a blbci plni sebevědomí - Charles Bukowski

Zatím bez slepic

Citát, ale nevím koho:" Nejspravedlněji na světě je rozdělen rozum. Každý si myslí, že ho má dost."

Zatím bez slepic

tradovaný omyl. Například já ne.

Zatím bez slepic

co je rozum? Kde je rozum? jaksi ho nevidím a hledám, kde se mi schoval,...

Zatím bez slepic

assi,
může se stát, že Andreje Babiše jeho voliči vyhodnotí jako nespravedlivě stíhaného. zvláště, když v lovecké smečce je Kalousek, ODS se svými tunely, KDU-ČSL, nebo ČSSD, která okopává kotníky potajmu (Staněk, Hamáček a Petříček přispívají Člověku v tísni, který demonstrace organizuje). A nespravedlivě stíhaným voliči podporu dají.

Zatím bez slepic

Rozhodující bude postoj ČSSD a Hamáčka. Strana je v koncích, každý den dobrý, v dalších volbách mohou pohořet.

Soudruh zradce Hamacek ma ukol od svych ridicich agentu natahat sem co nejvice agentu a se svym vernym Svejkdarem vyhrozovat narodu, kterymu se to nelibi.

Tipuji, ze jeho vernost Babisovi bude pevna, i kdyz vice ciny nez slovy.

Zatím bez slepic

Hamáček už se nechal slyšet, že když budou další skandály, Čssd svoji potporu přehodnotí.

Tak je Vám jasné, co se bude dít.

Zatím bez slepic

Ten toho nakecal, dokud nedostanou informace, že olby nebudou +-5procent=strach o korýtka, tak budou jenom silně kecat, jako to dělali tito lidí vždy, bohužel tam už nejsou lidi s tahem na branku jako Foldyna, tam to vedou lidi na kterých člověk vidí jejich vykastrovanost, stačí se podívat na Hamáčka a člověk má pocit tlusté rozmazlené děcko. Tím ho nechci zhazovat, ale lidi podvědomě soudí podle toho jak na ně lidi působí, podívejte se na fotku Petříčka a máte pocit, že to je člověk, kterýho někdo musel zfackovat, ten pohled a utrpnej úsměv, tak vypadá někdo, koho právě zmlátilo gestapo a stojí v kanclu před vyšetřovagtelem a blbě se usmívá i když je to zlomenej čloěk a to je před fotografem, kdy má být sebevědomej...

ČSSD by zachránilo, kdyby tam dali někoho za kým by lidi šli, kdo fakt působí že má koule a ne o nich jenom kecá jako topol.

Zatím bez slepic

Od založení demonstrovali a teprve po 12 letech došlo ke změně. - Nechci je tu ani za 12 let.

Zatím bez slepic

"Nemyslím si, že by měl Andrej Babiš až takovou podporu mezi lidmi"

Ať se nám to líbí, nebo ne, Babiš je lídr. V tom je jeho úspěšnost. Problém jakékoli současné opozice je, že nemá ani náznakem člověka, jenž by se Babišovi postavil, tedy byl lídrem.

Je převelice úsměvné na Milionářovi Chvilkovém, že se chce zapojit do akce Hledá se LEADr. Lídr se nehledá, nevolí, nehlasuje se o něm. Lídr prostě jen je a je všemi uznáván.

Chvilkaři, a jejich okolí toto základní dogma nechápou a proto demonstrují. Ti pitomci se mohou udemonsrtovat a lídr je může mít v naprostém klidu na háku. S Babišem to nepohne, v pohodě to ustojí a nakonec jednou přijde i zima, což bude pro chvilkaře rána pod pás. Co nestihnou v létě, na podzim a v zimně nezachrání.

Snad ještě drobnost VKM: http://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=140139&menu=0

Zatím bez slepic

Souhlas, le já bych to spíše napsal:

Lídr se probudí a začne jednat, když mu budíček udělá nějaká situace. Jiank řečeno, demostrace můžou lídra probudit, ale bohužel oni ho nepustí na pódium, takže ho sežere sama demonstrace... Ale to se děje co je svět světem, jenom někdy je správný člověk na správném místě ve správný čas.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jasně i Babiš vyhřezne.
Co nejde přehlédnout,vlastně nám zavádí feudalismus,největší boháči,chtějí vládnout státu,proč,to si lehce domyslíme
Proto Babiš tvrdí,že bude stát řídit jako firmu,ale ve svůj prospěch,co se prokazuje.
Tito demonstranti zdrogovaná mládež,kteří ještě nic nepředvedly,neudělaly,vlastně jen demonstruje,aby měly dost drog.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ač se to leckomu nemusí líbit, většina lidí má úplně jiné starosti než se zabývat budoucností národa, státu či víry.

Ac se to nekomu nemusi libit, jejich starosti s rodinou, nizkym platem, nemocemi, starymi rodici a podobne jsou druhotne vedle starosti o hole preziti sve, svych deti a svych vnoucat. Jestli nema nekdo dost casu, aby si udelal nazor, tak by se nemel rozptylovat a mel by drzet hubu. Uplne. I doma.

Problem je, ze na to, aby se informovali, to cas nemaj, ale pak jdou delat to tupe stado, ktere ne a ne, myslet proste nebude.

Pak nemaj co zrat behem valky. Obcas je postrilej jako odvetu. Osmasedesatej byl zaslouzenej trest vsem tem tupcum, co koukali jinam, kdyz rezim radil celejch predchozich 20 let a vozil se po tridnich nepratelich, kulacich a spol. Havel byl trest za to, ze byli lini se podivat, ze to jen nova svine nahradila ty stare a unavene. Preci jen, prvni lide kriceli uz par mesicu po revoluci. Klausovu privatizaci nekteri lidi kritizovali jeste nez zacala a doopravdy neni tezke si domyslet, ze se tu nemuzeme vsichni zivit strihanim kuponu. Drahos byl viditelne nevolitelnej debil jeste nez zacal kandidovat (vitaci petice vedcu). Ted se jim proste nechce premyslet, kdo tu nechce Babise a proc, co se tu objevi po nem a proc tu pribejva barevnejch kazdy den.

Nechapu, jak lidi mohou bejt tak blbi, ze misto, aby resili zakladni veci a pak to mene dulezite, ze resi veci podle urgence. Aby vam neshorela stodola mate resit, kdyz neni bourka, nebe je jasne a vy na ni teda date hromosvod. Ne az kdyz uz to chytlo v jednom rohu.

Zatím bez slepic

Evropa přestala být pro USA dokonce vazalem, nyní je pro ně kořistí, zdrojem, bez jehož spotřeby USA přestávají existovat jako hegemon, a možná vůbec jako ucelený stát.

Zatím bez slepic