Odkope se sám

Autor
Štítky

Čím dál častěji mám dojem, že v posledních deseti - patnácti letech u nás politici končí svou kariéru téměř bez výjimek tím, že si ji sami zničí. Hlídací psi demokracie na to nemají prakticky žádný vliv, žádná kauza ani skandál nejsou dost velké, různí Koudelkové a člověci v tísni s tím také nic nenadělají, takřka nulový vliv mají i odboráři a osobně si myslím, že vliv loutkovodičů v pozadí se také přeceňuje. Letošní jaro nám ukazuje, že ani dvousettisícová demonstrace s profesionálním ozvučením a mediální silou takřka všech velkých médií prostě nestačí. 

Pamatujete ještě Standu Grosse? Rezignoval kvůli podezřelé koupi bytu. Samozřejmě se pak nic neprokázalo a po své politické kariéře ještě vydělal peníze mnohem podezřelejším způsobem, ale v klepetech neskončil. Mnohem víc mu do politického hrobu pomohly jeho vlastní kecy, jak se zamotával do svých vlastních historek, kdo mu na byt půjčil, přičemž všichni ještě měli v živé paměti bilbórdy na kterých vše myslel upřímně a byl sociální demokrat. 

Paroubek také dojel na to, že měl papalášské kecy a poslal těžkooděnce na czechtek. Kdyby neudělal nic, pokud možno nevystupoval v médiích a nepůsobil arogantně, mohl se politický vývoj v naší krajině ubírat jinam. 

Topolánek se poměrně rychle stal Tupolánkem. Stačilo pár výstupů v médiích, pár slibů nocí dlouhých nožů, pár dalších blbých keců pro Lui, znamení pro Kalouska, že je jednička a bylo po žížalkách. Dotvořil to ztopořeným penisem v Toskánsku nahradil ho Nečas. Ten se pak odkopal svojí velkou láskou k Janě Nagyové. Ve chvílích nejdramatičtějších pro celý národ ukázal, že jedna vášnivá hajtra pro něj znamená víc než vláda a šel... 

Sobotka byl premiérem úspěšné vlády, ale stačilo aby párkrát v médiích řekl, že ještě neví, co si má myslet, protože partajní předsednictvo mu nedodalo noty a hladce prohrál volby. Hamáček má nakročeno k tomu samému z podobných důvodů. Prezentuje se jednoduše jako zbabělec.

V všech případech byli tito politici odejíti díky namydleným schodům jejich bývalých kamarádů, kteří se už nemohli koukat na to, jaké střevo si postavili do čela.  

Naopak, když šlo o prachy a korupci, tam ruka ruku myla. Tam se zázračně objevovaly zprávy, nebo mizely, svědci měnili výpověď, pravice nebo levice, všichni byli stejné víry a jedinou výjimkou je Rath, protože ho policajti vyhmátli přímo s prachama v krabici. A stejně je problém ho odsoudit.

Všimněte si také, jak opatrný je Babiš. Nejde o motýle nebo jiné podobné ptákoviny. Ale řekněte mi, kdo víte, jaké má Babiš skutečně úmysly? Je promigrační nebo proti? Nebo někdy tak a jindy jinak? Co říká pro veřejnost, co pro papaláše v EU a co doopravdy chce? Chce malý štíhlý stát nebo ještě zdokonalit ten byrokratický moloch, co už máme? Jak to chce řešit s Evropou? Jaký chce mít hospodářský model státu? Jaké má dlouhodobé cíle? Tu a tam najdete nějakou analýzu u Vlka, ale že byste měli jasno, jaký Babiš doopravdy je, to nevíte a neví to nikdo. Ani ten Kmenta, co o něm napsal knihu Boss Babiš o něm neví nic, protože tam má píše takové bláboly, že se to nedá vydržet. Jestli někdo Babiše znáte a víte, jaký doopravdy je, máte u mě prostoru kolik si řeknete. 

Nebo takový Kalousek. Padáky, Pandury, nejdodrbanější rozpočet v dějinách naší země, alkoholik... a je tam furt. Už pomalu tři volební období mu přepovídají politický konec a ono ne. Dokonce si sežene tu řepu Feriho a zase to nějak uhraje. Troufám si tvrdit, že to uhraje i po příštích volbách. Jednoduše proto, že ani u něj nikdo neví, jaké má vlastně úmysly. Opět nevíme, co říká pro nás, co pro politiky, co pro novináře a o co mu doopravdy jde.  

Zeman je kapitola sama pro sebe, ten si na své nepředvídatelnosti postavil celou kariéru. A přitom má také svoje motanice u klenotů, podporu venezuelského Guaida (existuje ještě vůbec) a další a další. A podle všech statistik je nejdůvěryhodnější politik v zemi.

Tihle hoši prostě ne a ne se odkopat. Takovému Drahošovi stačila dvě televizní vystoupení a všichni (včetně jeho příznivců) o něm věděli všechno. Ani skoro nemusel nic říct. Jen se odkopal. Nebo taková Kateřina Jacques... Jednou v křeslě u Krause, jedna jednoduchá otázka o biomase a byla odvařená na věčné časy.

Všimněte si také, že se většina našich politických mrtvol odkopala nikoliv pod palbou nepřátel, když na ně novináři dotírali jako zuřiví psi, nebo díky skryté kameře, ale při vlastní tiskovce, kterou si sami svolali a tam prohlásili, "pánové, kdo z vás to má?" Nebo seděli u Moravce, Krause a dostávali předem dohodnuté otázky, moderátor kolem nich kroužil jako kolem broušené vázy, nebo měli rozhovor a focení o teploušských věcech na témata zcela mimo politiku. Nebo sami zadali výrobu bilbórdů a ukázali celé republice, jak jsou přiblblí. 

Zvláštní nadání v tomto ukázal Drahoš, který dokázal v přímém přenosu při nejsledovanější debatě říci, že mu na Zemanovi nejvíc vadí, že je prezidentem dolních deseti milionů. Jednou vyřčené slovo ani párem volů nevrátíš...

Příštími adepty na odkopání jsou Mikuláš Minář a Jakub Roll - dokud nemluvili a jen organizovali a svolávali přes fejsbůk, tak byli nejlepší. Pak dali pár rozhovorů před přátelskými moderátory a řekli, jak to vidí dál. (nechceme Babiše, ale nechceme do politiky, nezpochybňujeme ANO, stačí že bude bez Babiše a vlastně vůbec nevíme, co bude zítra a vlastně jsme si ani nepřečetli ústavu, že by Zeman s chutí sebral všechnu moc, to nás ani nenapadlo...)  Aby ještě vůbec nějaká listopadová demonstrace byla... 

Když to shrnu, vlastně nepotřebujeme žádné investigativce, kteří hledají tajemné miliardové korupční kauzy. Stejně nikdy žádnou nevyšetřili pokud ano, tak strčili do báně jen malé ryby.

Bohatě nám postačí Václav Moravec, Jaromír Soukup a Jan Kraus. Ať si do  svých pořadů klidně svolávají svoje kamarády, ať mají pocit, že mají prsty na tepu dějin. Politik se u nás nejsnáze zničí tím, že se mu navodí pocit pohodlí, nadřazenosti, nezničitelnosti a on pak začne mluvit, moderátor ho nechá, protože je kámoš a o půl hodiny později má celý národ jasno. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

In reply to by SansLogique (neověřeno)

Trvalý odkaz

ČSSD neví, jakou má voličskou skupinu a dělá všechno proto, aby se zavděčila voličům, kteří ji stejně nikdy volit nebudou, místo aby se na své nevoliče vykašlala a podporovala voliče. ČSSD dělá od nástupu Sobotky obrovské chyby, ale rozdíl je, že jich dělá čím dál více a jejím voličům už došla trpělivost.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlák, asi zaměstnanec Agrofertu, se zde ptá, co že je vlastně Andrej Babiš zač? Vidlák, takový bystrý a pracovitý Babišův záhumenkář a on neví. Nejspíš je to provozní slepotou. Ve firmě tolik o Babišovi dumají a mluví, až jim pro les unikají rozhodující stromy. Myslím, že kroky Andreje Babiše lze v podnikání i v politice docela dobře předpovídat.
Předně pan Babiš je super pragmatik. Takže pracuje s čísly a zase s čísly. V podnikání i v politice. Vzhledem k tomu, že má na české poměry téměř neomezený finanční polštář, může si dovolit najímat na klíčové pozice špičkové profesionály. A ti mu produkují správná čísla.
Za druhé je pan Babiš extrémně pracovitý. Žádný lenoch. A tak neváhá si i v politice věci odpracovat. Na rozdíl od 98% svých konkurentů.
Za třetí je extrémní extrovert a tak když mu jeho poradci řeknou, že je potřeba jít tam a tam a mluvit s místními lidmi, na rozdil od introvertů a lenochů, to udělá a to i za své spolupracovníky.
Za čtvrté je náturou obchodník - byznysmen. Obchodníci jsou zvláštní kasta lidí, kteří mají jednak vysoce vyvinutý cit pro sociální empatii a psychologii, jednak jsou schopni zvládat emoce a to i při vysoké míře rizika. Stres je jejich pomalejší brácha, jak psala jedna česká firma.
Kromě toho všeho má ale zůstatky psychologie starých struktur, bývalých členů KSČ a ROH, ochotných udělat něco pro dolních 10 milionů.
Když máte takto nastavené podmínky jeho chování, snadno si sestavíte algoritmus toho, jak bude reagovat v jednotlivých situacích.
Jediné, co nevím je, jak může při tom všem stíhat občas přefiknout tu svoji hezkou babu.

Takže na odpovědi na Vidlákovo otázky, jak to myslí s EU, imigranty, jaký chce stát atd. a tak podobně jsou celkem snadné odpovědi plynoucí z průchodu algoritmem nastaveným na základě jeho osobních vlastností a preferencí.

Zatím bez slepic

Pane Laco G.
To jste napsal dobře,Babiš pracuje jenom s čísly,má dáti,dal,jinak o Agrofertu ví tak z 10%
Jinak na špinavou práci má své lidi.
Můžete mne vysvětlit,při tak velkém objemu výroby,vykazuje jedno procento zisku a po kdejakém malém podnikateli by chtěl,aby vykazoval zisk aspoň 20%

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Roční uzávěrku s auditorovo zprávou nemá ještě vloženu do obchodního rejstříku. Budeme si muset pár měsíců počkat. Alespon mu odpůrci nemohou vytýkat, že co je ve funkci, tak se pakuje. Možná je to i taktika.

Zatím bez slepic

Jistě geniální stratég to bude, takže "možná je to i taktika"…….
Od té doby, co to je "jeho bývalá firma" a na všechno má jen ty své schopné lidi, se kterými nemá ale vůbec už nic společného, nedohlíží na ně už tak přímo, to bude ta taktika, že se "jeho bývalá firma" nepakuje....uffff

Tak jako je Vlk a kde kdo posedlý ANTIBabiš, Laco má taky nakročeno, ale obráceně.

Dám drze nevyžádanou radu:
Uberte, i tady jsou možná jeho voliči, co ta až nadměrná Vaše adorace PANem Babišem může mít opačný výsledek. A to i pokud jste Laco také jen pragmatik a hájíte si třeba nějaké svoje zájmy.
Maneca prostě napíše poctivě a jednoduše, že ho má ráda a je to, stačí!

Můj názor je , že do té politiky lezou lidi logicky hájit si i své zájmy a drbat ego, a lid by měl mít možnost nejen nechat ty politiky se slovy Vidláka "odkopat", ale je i VYKOPAT (bez ohledu na jméno a stranu) a klidně i "na hodinu", nejlépe i s náhradou škod, jako v každém jiném zaměstnání....

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pana Babiše hodnotím podle čísel, která dosáhl. Jako obyčejný důchodce, který ještě občas zavadí za nějaký kšeftík nemám žádnou jinou motivaci k psaní, než fakta.

Zatím bez slepic

proč je Babiš úspěšný, i když jeho verbální projev, když je pod tlakem, připomíná rozzuřenou domovnici. Jinak je totiž "uvěřitelný", chová se přirozeně a racionálně a nejde do zbytečných konfliktů, což je ovšem zase někdy chyba.

Zatím bez slepic

je jeho argumentace a ústní projev trochu slabší. Říkám si, zda je to taktika, nebo je něco pravdy na tom, že bratislavskou ekonomku neudělal jenom ten, co jej přejela električka.

Zatím bez slepic

Laco, když jsem to četl, tak jako bych četl knihu o Batovy (tomásovi, ne o tom Antonínovy, co akorat podpisoval co nesmel...).
Nejak se mi nezda, ze Bata by nekdy byl v ROH nebo KSČ, dokonce zakazal odbory, ne protoze mu vadil boj odboru pro lidi, ale ze delali pravej opak :D

Myslim, ze zamenujes ochotu delat neco pro lidi za to co se deje ve skutecnosti, ze dobrej podnikatel vi, ze hlavni kapital jsou lidi, takze dela neco pro lidi uplne z jineho duvody nez mas predstavu ty ;) (+navíc má dobré svědomí, ale hlavně ti lepší chtěj dělat u něj, ti horší pak dělají u konkurence :D...)

Zatím bez slepic

Upresnete, co jste myslel s tim Batou. On o nem nikde nepsal nebo jsme to prehledl.

Zatím bez slepic

Hmm, a cetl jste co napsal on a pak ja ve své odpovi nebo jenom vadi co jsem napsal obsahove, ze je to opak toho co si myslíte?

Cituji ho:
Kromě toho všeho má ale zůstatky psychologie starých struktur, bývalých členů KSČ a ROH, ochotných udělat něco pro dolních 10 milionů.

No a doporucuju precit knihu o Batovy co vydala treba nove zlinska universita, kde na zacatku sam sebe popisuje, co je smyslem jeho prace a jak k praci pristupovat, tedy ta "pychologie starých struktur", která je přisouzena KSČ a ROH pracovníkům, je jaksi přesně to co popisuje Bata o sobe uz za CaK :D

Hele, chápu, že vadí co jsem napsal obsahove, protoze to nabourává povest o komunistech, ze delali jenom svinarny, babis nema nic z bate (a prosim dopredu, nepisu ze je stejnej, jak by vas hned napaslo, ze pry pisu, podle stylu vasi odpovedi, kde ukazujete, ze bud nectete, nebo jenom co se vam libi...).

Jsem uz dost star na to, abych videl, ze kazdej system to mysli dobre a skurvi ho jedinci co chcou moc a taky, ze jedinci co neco delaji a jsou za nima vysledky, hodnoty (a tim nemyslim, banky, uzerni system apod. jako mmajitel O2 Keller), ale ti co buduji, maji svym zpusobem socialni mysleni pripisovynym ROH strukturam,m protoze chapou z jine strany nez treb odbvorar, ze hlavni deviza jsou lidi, lůidi, lidi, lidi a zase lidi.... Stroje atd. koupis, ale napady na nove vyrobky, ruce co vyrobí a ruce co obsolouzi to maji lide, a spokojenej clovek ma vzdy vykon xkrat vetsi, nez nzak, co je nasranej, ze za petnik dela podle nej smejda nad sebou...

Ale to chce nestransot, ne číst babiš není taková svině a hned mít pocit, že dostaneš mrtvicu ;)

Zatím bez slepic

Ne, ja jsem tam jen nic o Batovi nevidel. Jinak celkem souhlasim.

Bata byl lepsi nez komunisti, ale oni byli v chovani k lidem lepsi, nez co prislo po nich.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Znám jednoho bývalého politika . Tak ten je jasnej , chce vždy to co je dobré pro něj a rodinu, takže když jde o prachy tak říká dobrý, jen je potřeba moc nemlaskat když žeru, když jde o udržení postu, tak říká dobré je vždy jít s tím, kdo má moc a když jde o klid na duši a všichni říkají že se něco děje, tak dělá, že ví, ale nepoví. takhle mu to vydrželo vlastně od revoluce až do dněška. V současné době není již aktivní, ale práce je pro něj vždy ve službách státu. A takhle jsou na tom všichni, jen někteří hold mluví, když to není třeba, mlaskj, když žerou a občas se spletou v úsudku a přikloní se k těm, kteří už tu politickou moc ztratily. takže shrnuto a podtrženo, politik je hovado s kterým je potřeba namazat si chleba a kamarádit s někým, kdo ty ambice nemá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Paroubek byl v době konání CzechTeku na dovolené.

Zatím bez slepic

Každopádně neměl alternativu. Kdyby nezasáhl, sežerou ho za to, že nechrání soukromý majetek etc. (sezónu před tím právě tohle začli zkoušet z ODS) a když zasáhl, tak "mlátil naše děti".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

dnes položí vládu a bude konec okurkové sezóny.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ano, má na vše své lidi, na špinavou práci i na čistou.
A v tom je je jeho základní problém, který obsahuje i ono nicotné procento zisku jeho konglomerátu.
Kolega kdysi říkal za socíku, kdybych měl spolehlivého člověka k ruce, zabrzdím do večera zeměkouli a ráno ji začnu točit obráceně.
Druhý kolega tentokrát za kapitalismu, hlásal do postavení stojí v řadě lidé s doporučením před sebou v ruce a vzadu vlečou ocas jako dinosauři. Já chci lidi bez ocasu, nejsou lehce k sehnání, jsou vzácní.

Zatím bez slepic

mirek58.
Máme i dobrou zkušenost s Babišovími lidmi,ať je dodávka produktů,snad na minutu to bylo dodáno.
Podobně servis a opravy strojů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Asfaltový Holub mi závidí nikoli proto, že jsem zde na Vidlákovo hnojišti velmi populární, nýbrž proto, že jsem tak chytrý, tak mladý a tak krásný.
A hlavně proto, že zjistil, že jeho živičná brka nelze řádně čechrat bez toho, aniž by se přilepil zobákem ke své vlastní prdeli. Dehet je totiž náramná svině.
Proto má na na mě vzteka a zuří a závidí mi mé virtuální úspěchy u zdejších dam a tak všelijak podobně...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přesně jsi to zemědělče popsal - máme I dobrou zkušenost -.
Zde vyčnívá ono - I - jako vrchol Himalaje. Není to norma.
A v tom je problém.
Andrejko postavil svůj politický problém, nebo jeho řešení, na podpoře voličského segmentu na který všichni ostatní doslova srali. Rozdal koblihy a umazal důchodcům hubu od marmošky. Vsadil na stáří a pár stovek.
Ostatní sázeli na mládí, jenomže cílová skupina jim utekla k Pirátům. Protože hesla jako svoboda, demokracie ocení jen ten kdo tyhle vymoženosti nemá. A bez dalšího doplnění obsahu hesel jsou tyhle jen prázdné proklamace samozřejmého.
Jo, to takové heslo - z oboru IT, má pro tuhle skupinu viditelnou náplň.
Problém je v tom, že stáří chodí a bude chodit k volbám pravidelně, mládí, možná.

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Statistika respektu a pana Prokopa? Jednou stáli jeho lidi před volební místností a řekl jsem jim, že volím TOP09 :D Jooo, statistikám věřím, hlavně pokaždé, když pak po volbách vidím jejich přesnost ;)

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

A proto je třeba z voleb progresivně udělat počítačovou hru, dát volební právo už děckám v mateřské školce, kde jim pomůže laskavá pokroková učitelka či nějaká ta neziskovka s projektem. Zdroje jsou!

Babiš je prostě u nás po hadráku první, co se rozhodl vynechat politiky a to by mohlo být návodné....navíc s podporou komunistů to vypadá, že je i tak trochu fakt sice oligarcha ale i jejich......(parafráze na parchanty)

Dneska nám ukážou kluci politickou "práci".
Když nechce ustoupit Zeman, Babiš chce mít klid na vládnutí a Hamáček musí nyní už trvat na tom, co nažvanil, tak musí logicky ustoupit problém sám, tedy buď Šmarda či Staněk, nejlépe oba dva...
Jistě už je někdo se složkami správně motivuje...

A pak se musí už jen najít rychle nějaká jiná mediálně zajímavá záležitost a přesměrovat pozornost.

Chce být Hamajda bez ministerského koryta, když nové v nedohlednu, nechce.
Má šanci shozením vlády něčeho pro sebe a socany skutečně dosáhnout, nemá.
Má rád funkci a prašulky.........a máte řešení....

Pokud z vlády odejde, je to jasné zadání zvenčí a on MUSÍ a čas nám možná poodhalí, co za tím bylo....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No dneska ne, ale někdy dříve ano. Zatím co vím, jsme za posledních 100 let měli pouze 3 opravdové podnikatele:
Tomáše Batu staršího,
Františka Čubu a
Andreje Babiše.

Opravdovým podnikatelem se může stát pouze člověk, který má pořádnou vizi a je schopen ji uskutečnit.

Pokud jde o Tomáše Batu st., moje babička pravila, že žádné z jejich dětí nesmí k Batovi do firmy jít pracovat. A to bylo krátce po době Velké krize v třicátých letech. Babička si to zkusila. Když byla jednou svědkem toho, jak ze Zlína do Boroviny přijeli vývojáři s novým typem bot a řekli lidem na lince, že si mohou vydělat kolik chtějí. Prostáčci se přestali hlídat a rvali normy co to dalo. Když už to nešlo víc našponovat a plnili na 150%, bossové produkt odvezli do Zlína a tam z těch 150% udělali 90%.
Podle babičky to byl podvod, podle batových manažerů chytrý způsob jak zjistit objektivní normu času. I udělala si babička kurz porodní asistentky a od té doby živila celou rodinu i v době dědovy nezaměstnanosti. Vlastně splnila vizi Bati, že chce mít ze svých zaměstnanců podnikatele. Jinak vize, že Batostroj bude obouvat lidi na celé zeměkouli se skoro povedl. Já na systému řízení Bata obdivoval tu promyšlenost, kterou dokázal uskutečnit už jenom František Čuba. Když Bata zakládaldalší provoz, měl to tak vymakané, že do městečka přijelo pár maníků s kufry formulářů a razítek a během krátké chvíle firmička běžela jako po drátkách.

Právě zesnulý František Čuba přidal k promyšlené motivaci ještě sociální aspekt, nevytloukal lidem na dílnách vrchní prkýnka ze záchodových dveří. On to zařídil tak, že na těch hajzlícíh neměli důvod pobývat dlouho. Jeho obědy pro důchodce za 1 kč a další socanská opatření jsou známá. Navíc měl oproti Batovi výhodu, že od osmdesátých let už firma žila v éře počítačů.

Na zhodnocení Andreje Babiše je ještě brzy. Batostroj nakonec dojel na nezvládnutou globalizaci a neochotu majitelů předat otěže firmy najatým manažerům.
František Čuba skončilo vinou Veškrny a jeho nohsleda Devátého.
Napsal jsem, že pokud Andrej Babiš na něco dojede, tak to může být jeho zdraví.

Zatím bez slepic

A Bata taky dojel na rodine spory, na americkou chamtivost, na druhou svetovou, benesovu mstivost, socialismus a spoustu dalsich veci.

Jenze... taky jemu, Cubovi a Babisovi, jako vsem ostatnim, ze byli ve spravnou dobu ve spravnem miste. Co by dokazal bata, kdyby mu bylo 16 v roce 1950. Nejpis tak akorat prezit.

Zatím bez slepic

No nechci vám bořit bábovičky, ale nebýt jeho nevlastního bratra Jana Antonína Baťi, tak ten podnik skončil již v roce 1933 (po smrti Tomáše Bati v 1932). Ten také rozšířil Baťovské továrny po světě ... no a co se týče Tomáše Baťi juniora, je zbytečné něco psát.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ono se strašně dobře podniká,když máte státní kasu za sebou.snad se to dá říci o Baťovi.že měl určité krytí.
Čubovi se dařil kapitalismus za podpory komunistů,proč se mu nedařilo za reálného kapitalismu.
To samé Babiš.

Zatím bez slepic

a tak i když Vaše dotazy ohledně Františka Čuby vycházejí ze zásadní neznalosti matérie, odpovím Vám. Zkuste si přečíst 4 díly posledních rozhovorů o JZD AK Slušovice ZDE: http://vasevec.parlamentnilisty.cz/vip-blogy/frantisek-cuba-nove-zemede…
Zjistíte, že Slušovice i František Čuba byli od roku 1963 až do roku 1988 pronásledováni a že řeči o podpoře ze strany KSČ jsou velká lež.
A proč se Slušovicím nedařilo za kapitalismu? Je to jednoduché, příkaz z Hradu od Veškrny zněl, zničit Slušovice, na to měl děvkyn a ožrala Veškrna ve Slušovicích své agenty, mimo jiné Devátého, budoucího šéfa BIS.
A tak se František Čuba ani nepokoušel po revoluci dál řídit družstvo, nehledě na to, že se bránil několika trestním stíháním.

Zatím bez slepic

Pane Laco G.
Vy mát svoje informace,já mám svoje.
Pracoval jsem v JZD už v roce 1964 a kolem zemědělství,jsem se pohyboval prakticky celou dobu,než jsem šel do důchodu.
Také vím co se už tenkrát říkalo kolem Slušovic i mezi předsedy družstev.Víte moc dobře,že zemědělská činnost ve Slušovicích činila 6% aktivit,ostatní většina byla přidružená výroba.Vím také,jaký tam byl režim podmínky,něco se nesplnilo v termínu,tak to lítalo všechno ven.Víme také,jaké prováděl západ sankce na soc.tábor,ale Slušovice mohly dovážet počítačové komponenty,které se pak ve Slušovicích montovaly.Zase také vím že kolem dojnic udělaly dost práci s výzkumným ústavem živočišné výroby.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Všechno co tu píšete nepotvrzuje, že Slušovice jely s podporou KSČ. To co popisujete naopak hovoří v jejich prospěch. Já do Slušovic jezdil do závodu Počítače od poloviny osmdesátých let obchodovat, tak jsem je zažil na vlastní kůži. Pokud jde o ty počítače, tak si přečtěte ještě tento odkaz: https://www.svetchytre.cz/a/iYMcb/pribeh-slusovic-jak-se-vyrabelo-2500-…

Zatím bez slepic

Laco. Ve vsech JZD co jsem navstivil se vsichni jen horce smali, co si mohli ve Slusovicich dovolit a jim to bylo zakazano. Asi tak.

Zatím bez slepic

Oni ti co se hořce smáli a stěžovali si na to, že na rozdíl od Slušovic nesmějí to, či ono, jen lhali z lenosti. Ono v osmdesátkách bylo mnohem pohodlnější nevyčnívat a v pohodě si žít. Žádné nabírání rizik a riskování neúspěchů.
Lenost, pohodlnost, opatrnost a malost.

Zatím bez slepic

V mém okolí byly takové menší Slušovice ve dvou JZD. Šikovní předsedové, družstvům se dařilo, lid spokojený. O co jde? Nehledejte za vším nějakou konspiraci.Jo a živilo je převážně zemědělství. Samozřejmě, že i přidružená výroba byla.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Barrandov.tv: (– má radost) s uživatelem Jaromír Soukup v místě Barrandov.tv
5 hod · Praha ·
·
Mimořádný DUEL Jaromíra Soukupa - SPECIÁL, tentokrát s exklusivním hostem! Pozvání do studia přijala ministryně spravedlnosti Marie Benešová. Hovořit se bude mimo jiné o nezávislosti justice a jejím případném ohrožení. Nezapomeňte si pustit DUEL Jaromíra Soukupa, dnes v 20:05 na TV Barrandov. #tvbarrandov #dueljaromirasoukupa #mariebenesova #nezavislajustice #diskuse

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vivat další dějeBISec.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dnes jsem nevylez z postele
ani když zvonili v kostele.
Sežral jsem párek s muštardou
stal jsem se tady retardou;
kdybych žral normálně ryby
nedopustil se chyby -
mohl jsem běhat po mrazu
dát časům ránu do vázu
nebo se sápat z vln
chaluh a písku pln.
Tak žeru jenom espumisan
ze čtvrtku trochu rozkolísán.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

tam zas bude fajně, blaze
křehké maso mezi květy
žádný Sobibor či Lety.
Nažhavená pec
na kanárka klec
pohádkové výjevy
citronové polevy.
Jednou ročně se to může
nezůstane ani kůže
z miruny či křepelky
nebo z husí prdélky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ať je ráno co žrát.

Zatím bez slepic