O myších a lidech

Autor

Aneb zprávy z první linie letošního boje o zrno. 

Před třiceti lety se objevili ekologičtí aktivisté a začali bojovat za naši matičku zemi, aby se neplundrovala, aby ji nehyzdily komíny, aby nás neohrožovala jaderná energie, aby chleba byl zdravý, aby obilí bylo zdravé, aby se nikam nesypaly průmyslová hnojiva a nepoužívaly se postřiky a další chemie a aby se používlaly permakulturní a bezorebné postupy, kvůli biodiverzitě a zvířátkům v půdě.  Po třiceti letech jejich snaha dospěla tak daleko, že se na pole sypou v podstatě jen umělá hnojiva, protože živočišná výroba je zlikvidovaná, všechna pole se stříkají vší možnou chemií, protože nové odrůdy sice dávají výnos, ale jsou choulostivé, pole se doopravdy neorají, protože nafta je drahá a kde to jde, používají se totální herbicidy, protože i ty jsou levnější než nafta. 

Ale tohle všechno víte, psal jsem o tom už mockrát. 

Nikdy jsem se netajil tím, že české zemědělství se dá zachránit především tím, co tu už bylo. Je třeba mít živočišnou výrobu, aby se na pole dával hnůj, je třeba pole rozdělit na menší celky, přidat větrolamy, zakládat meze, ucpat meliorační trubky.... a orat. Orbu jsem vždycky vyzdvihoval, protože kdysi byla tak důležitá, že ministerstvo zemědělství se jmenovalo ministerstvo orby. Orba řešila odlehčení a provzdušnění půdy, tím půda dokáže absorbovat vodu, zároveň není nutné plevel otrávit, ale je možné ho zaorat, půda se obrátí, což jí prospěje atd, atd. 

I zde na Kydech jsem v komentářích dostal tavbu, že orba je špatná a sice mám ve všem pravdu, ale orba je špatná, zlo, neměla by se dělat, protože půda je živý organismus a orba ji ničí. 

Letos jsem s překvapením zjistil, že bezorebné technologie byly skokově navýšené a už se používají skoro na padesáti procentech půdy. Asi na to je další nenároková dotace. Půda se prostě jen poškrábe diskovým pluhem, projede kombinátorem a hotovo. Existují už secí stroje, které udělají vše v jednom kroku. Na jedné straně stroje je strniště a na druhé straně je už rovnou zaseto. Zřejmě si někdo spočítal, jak ohromně výhodné to bude. 

Letos se dostavil výsledek. Novým hitem sezóny jsou myši. Tedy oni jsou to především hraboši polní, křečci a další potvory, ale zemědělským žargonem jsou to myši a tak se toho přidržíme. Myší je tolik, že si toho všimly i Novinky.cz a udělaly o nich článek. Myší je tolik, že káňata přestala lovit ze vzduchu, sedla na pole a prostě jen zobou. Jsou tak přežraná že teď neumějí vzlétnout před kombajnem. Čápi, volavky, všechno sedí na polích a žere to myši. A myší je tolik, že všichni dravci už nedokážou ani snížit jejich přírůstek porodnosti. Žerou úrodu tak rychle, že zemědělci vjeli i do nedozrálého obilí, protože hrozí, že jim myši sklidí pole rychleji než nejmodernější kombajn. 

Fakt nekecám. 

Neoraná pole mají stále se zvětšijící oblasti myší urpostřed a oraná pole mají tyto mší oblasti na kraji. Ony ty potvory umějí docela běhat a i když je konzervativní orající staříci oráním zdecimovali, na těch neoraných se rozmnožily a teď se nastěhovaly vedle. Ekologickým organizacím se navíc podařilo snížit množství účinné látky u myších návnad. Kdysi se myš nažrala otráveného obilí, za pár dní se jí spustilo vnitřní krvácení a bylo po ní. Dneska se z toho docela celké procento myší vylíže. Takže i ti drobní zemědělsci, kteří posílali své důchodce staříčky na jaře do polí, aby k myším dírám sypali jed, tak to dělali zbytečně. 

Myším navíc nebývale pomohla mírná zima bez dlouhých sychravých časů. Myš nejsnáze zajde, když je mokrá. To dostane kašlíček, chřipečku a je po ní. Loni pomohlo sucho - prostě jich hodně zahynulo žízní. Letos sice není vody moc, ale dost na to, aby přežily. Spojte si všechny faktory dohromady a hurá - máme tu něco, co už hodně dlouho nebyl problém. 

Popišme si ještě jednou celou řadu příčin a následků... Neoře se... ale alespoň pomohlo počasí. Když nepomohlo počasí, daly se myši alespoň otrávit. Teď se nedají ani otrávit a tak se množí. A když se množí, tak žerou náš budoucí chleba. 

K tomu rovnou hlásím, že příští rok pojde strašně moc mladých káňat. Letos jich dravci vyvedou hodně a stačí aby příští rok pomohlo počasí a dravci zase pomřou nedostatkem potravy. Samozřejmě si to nikdo nespojí a bude se mluvit o tom, jak za to mohou plasty, chemie a tak vůbec. 

Mimochodem... letos u nás nebyl nijak extrémní rok. Sucho bylo, ale ne dlouhé. Zima byla, ale ne velká. K tomu byl studený máj - v stodole ráj, v červnu bylo teplo a v pravou chvíli napršelo. Letošek není na rekordní úrodu, ale na průměr by to bez problémů mělo stačit. Řepky opět ubylo - to jsem říkal už loni a protože se nic nezměnilo na jejích světových cenách, příští rok jí ubude zas. Pokud zemědělec nemá dlouhodobou smlouvu (třeba od Agrofertu) tak je s výdělkem pod náklady a nebude ji dělat. 

Ovšem co je letos vidět na první pohled, to je způsob pěstování. Jak jsem řekl, na jaře sice bylo sucho i horko, ale netrvalo dlouho. Pšnice je tráva a podobné věci by jí neměly vůbec rozhodit. Ale rozhodily. Jen od pohledu se letos dalo říci, kdo oral, kdo má ještě nějaký ten prasečák s čuníky a tak alespoň občas hnojí, kdo slámu rovnou kombajdem podrtí a zaoře ji a kdo má štěstí na pole u řeky. Na průměrném poli už není půda. Jen substrát.  Směs jílu a písku v nějakém poměru. Ale život už v tom není. Od Sahary se to liší jen tím, že jíl zatím neodnesl vítr, aby zůstal jen písek. 

Kdo alespoň tu slámu drtí, nebo občas pohnojí, nebo je u řeky a před deseti lety mu tam povodeň doplnila půdu, ten letos sklidil hezké zrno. ti ostatní, i když nebyl nijak strašný rok, mají zrno poškozené, protože na rostlině se podepisují už i malé nepodstatné extrémy. 

Já osobně jsem letos ani jednou nemusel zalévat brambory, ani jednou mi nedošla voda v jímce pod hnojištěm, zalévám teď jen rajčata a papriky, ty to totiž potřebují vždycky. Všechno mi dobře roste, moje úroda bude vysoce nadprůměrná i když ne rekordní. Letošek je dobrý rok, ale pro průměrného zemědělce už teď bude každý rok špatný. Dokud nebude nafta levnější než Roudup, dokud pluh nebude cennější než kombinátor a dokud se nenaplní kravíny a vepříny, dokud se na pole nebudou vracet rostlinné zbytky, dokud se nebudou dělat meze a větrolamy, dokud se neucpou meliorace, nic se nezmění. Teď už nepomůže žádný greening, ani rozmanitější osevní postup. Půda je mrtvá. A kde nic není, ani čert nebere. 

A pokud se teď ještě bude sláma využívat na biopaliva, jak nám vyhrožují ekologové, bude to jen rychlejší závod ke dnu. 

PS. Staří agronomové říkávali, že jižní morava je barometr zemědělství v celé republice. Co se stane u nás, to se brzy objeví i jinde.

PPS. Víte jak český statistický úřad zjišťuje informace o letošní úrodě? Teď už vydal zprávu, že úroda bude o 8% lepší než loni. Zemědělci v květnu vyplní povinný dotazník. Myslíte, že vědí, jaká bude úroda? Nevědí. A tak si to cucají z prstu. Podívají se na loňský dotazník, maličko poupraví čísla a pošlou nový. Skutečnost budeme vědět někdy koncem srpna. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Nemohu podat fundovaný pohled na velkozemědělství. Takže jen k tomu zalévání plodové zeleniny (rajčata, paprika, okurky). Rajčata zalévám velmi sporadicky, jednou za 14 dní, a to za použití mykorhízy, je to ekologický způsob.
Více na této stránce :
https://www.symbiom.cz/cs/m-4-jak-funguje-mykorhiza

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tady s Neffem souhlasím:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/mloci-ve-chvaleticich-0to-/p_cirkus.as…
Je zajímavé, jakou to mělo mediální podporu - na ČR1 to omílali každou čtvrt hodinu, jak vybírají marginální akce, které je třeba omílat každou čtvrt hodinu?
Proč se raději nevyjadřují k zalévání rajčat?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myším navíc nebývale pomohla mírná zima bez dlouhých sychravých časů.
https://spanishdictionary.cc/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Měl jsem s manželem vážné problémy a vedlo to k tomu, že se přestěhoval do bytu ke svým přátelům. Všechno se zhoršilo, protože se svými přáteli začal chodit do barů a klubů, opil se a omdlel. Vždy mi vyhrožoval po telefonu, kdykoli mu zavolám kvůli špatné radě, kterou mu jeho přátelé dávali. Miluji ho a byli jsme spolu 8 let před náhlou změnou, nemohl jsem otěhotnět a zjistil jsem, že je to moje chyba. Byl jsem tak smutný a frustrovaný až jednoho dne jsem procházel internet a viděl jsem lady, jak sdílí svědectví o mocném kouzelném kouzlu DR, SUNNY, které jí pomohlo přivést jejího manžela zpět kouzlem, takže jsem se rozhodl to dát taky vyzkoušejte a kontaktoval jsem DR. SUNNY e-mailem na drsunnydsolution1@gmail.com a vysvětlil jsem mu všechny své problémy a DR. SUNNY mi řekl, že bych se neměl bát, že mi pomůže vyřešit mé problémy, můj manžel se vrátí domů a DR. SUNNY mi také řekla, že by také mohl udělat kouzlo těhotenství. Také mi řekl, že kouzlo není pro mě škodlivé ani pro mého manžela. Rozhodl jsem se to zkusit a udělal jsem vše, co mi řekl, abych okamžitě udělal a udělal pro mě kouzlo. O dva dny později se můj manžel vrátil domů a omluvil se, že mu bylo líto, co mě to stálo, a teď jsme šťastní a šťastně žijeme spolu. O dva měsíce později jsem si uvědomil, že jsem těhotná. Jsem teď opravdu šťastný, protože už nevím, co říci, ale pokud jste tam venku, číst to a mít stejný problém se vztahem nebo máte potíže s otěhotněním manžela nebo přítele nebo problém jakéhokoli druhu, který je mimo lékařská síla, prosím, kontaktujte DR, SUNNY na jeho e-mailu je: drsunnydsolution1@gmail.com nebo Whatsapp ho +2349030731985 a být 100% jistý, že má řešení vašich problémů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hi Friends i am so glad to writing this article today to tell the world how Dr Emmanuel cured my HSV VIRUS,i have been detected with HSV-1 AND HSV-2 since five years ago, ever since then my life has been in complete bizarre and agony,i have used so many drugs that was prescribed to me by several doctors,but it didn't cure my HSV VIRUS neither did it reduce the pain,until a certain i was checking for solution in the internet,then miraculously came across Dr Emmanuel the powerful herbalist that cure numerous individuals HSV-1 AND HSV-2 INFECTION,i explained everything to him and prepared a cure that cure my HSV-1 AND HSV-2 disease totally after receiving his herbal medicine, so my friends viewers why wait and be suffer when there is someone like Dr Emmanuel that can cure any disease HIV/ CANCER/ HEPATITIS B VIRUS, you can contact his via E-mail: Nativehealthclinic@gmail.com IG: @dremmanuel2 or WHATSAPP +2348140073965 GOD BLESS YOU ALL?       

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Herbal Penis Enlargement product is 100% guarantee to Enlarge and get a better ERECTION ,the reason why most people are finding it difficult to enlarge Penis is because they believe on medical-report, drugs and medical treatment which is not-helpful for Penis Enlargement . Natural roots/herbs are the best remedy which can easily Enlarge your Penis permanently Contact Dr ODABA via Email : Drodabasolutionhome@gmail. com or via Whats-app : +2347063915230 for Natural root and herbal remedies put together to help you get Enlarge and Erect healthy. Thank You For Reading.  

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sunt Matei Enache, sunt student, am 23 de ani. Mă prefer social card games, să privesc jocuri sportive, sunt un mare iubitor al filmelor istorice. Consider, că sunt destul de deștept, dar uneori sunt leneș și un pic egoist. Acum lucrez ca freelancer ( SEO, SEA, SMM).
https://makingmusicmag.com/music-industry-jobs/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je mi 55 let, testovala jsem genitální herpes (HSV1-2) pozitivně v roce 2017. Měl jsem špatná ohniska. EXTRÉMNĚ BOLESTI. Vyzkoušel jsem různé druhy léků a léčby lékaři, o kterých jsem věděl, že jsou k dispozici. Před šesti měsíci jsem zoufale online hledal užitečné léky na léčbu genitálního oparu (HSV1-2), které jsem narazil na několik užitečných prostředků, jak DR.WALE pomáhá tolika lidem při léčbě genitálního oparu (HSV1-2) s bylinná léčba, protože i já věřím, že je někde na světě někdo, kdo dokáže úplně vyléčit herpes. V posledních 2 měsících jsem však sledoval jeho herpetický protokol a úplně zastavil všechna ohniska! K mému největšímu překvapení jsem se úplně vyléčil podle protokolu jeho bylinného léku. Nenechte se odradit lékaři. Existuje lék na HSV s pomocí bylin a kořenů od bylinkáře DR zavolejte DR. WALE je tak laskavý a pravdivý se svou bylinnou léčbou, laskavě ho kontaktujte pro více informací E-mail: drwalespellhome@gmail.com NEBO WhatsApp: +2347054019402
Budete mít štěstí jako já dnes, pokud máte odvahu ho kontaktovat a poslechnout si jeho pokyny.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

MOJE SVĚDECTVÍ O tom, JAK ZPĚT MŮJ ROZVEDENÝ MANŽEL S DOBROU POMOCÍ DR WALE NEJVYŠŠÍ / NEJLEPŠÍ PSYCHICKÝ ONLINE KONTAKTUJTE HO HNED: WHATSAPP +2347054019402
Je mi ctí sdílet toto zázračné svědectví světu. Můj manžel se se mnou rozvedl před čtyřmi měsíci a já jsem byl plný výčitek svědomí, protože jsem nevěděl, co dělat, abych změnil problémy s mým manželem. Hledal jsem na internetu pomoc, jak mohu získat pomoc v manželství, a objevil jsem skvělé svědky o DR WALE, který se svými kouzly postupoval progresivně. Spojil jsem se s ním a hle, DR WALE mi řekl, že pro mě připraví kouzlo, které přivede zpět mého manžela. Byl jsem skeptický, ale neměl jsem jinou možnost, než s ním pracovat. tři dny poté mi manžel zavolal, že se vrací domů, a od toho dne až do této chvíle jsme žili v míru. Nyní je zpět s tolika láskou a péčí. dnes jsem rád, že vám všem dávám vědět, že toto kouzelné sesilatele mají moc přivést milence zpět a nejpřekvapivější věcí je, že naše láska je nyní velmi silná, každý den je štěstí a radost. a není nic jako být s mužem, kterého milujete. Velmi doporučuji DR WALE každému, kdo tam venku potřebuje pomoc. pokud máte nějaký problém, kontaktujte DR WALE, dávám vám 100% záruku, že vám pomůže !!. drwalespellhome@gmail.com NEBO
Viber / WhatsApp +2347054019402

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Byl jsem ženatý pět let bez jakéhokoli dítěte, kvůli tomu se můj manžel začal chovat doma velmi divně, chodil domů pozdě a už se mnou netrávil čas. Takže jsem se stal velmi smutným a ztraceným v životě, protože můj lékař mi řekl, že pro mě neexistuje způsob, jak otěhotnět, což mi a mé rodině opravdu ztěžuje život. moje švagrová mi řekla o DR WALE z internetu, jak pomohl lidem s tímto podobným problémem (Getting Pregnant), kterým procházím, tak jsem ho kontaktoval a vysvětlil mu. vrhl kouzlo a byl to zázrak o tři dny později se můj manžel vrátil omluvit za všechno, co udělal, a řekl mi, že je plně připraven mě v jakékoli věci podporovat, o pár měsíců později jsem otěhotněla a porodila dvojčata (chlapci) jsme se sebou spokojení. Děkuji DR WALE za záchranu mého vztahu a pomoc při otěhotnění a také za záchranu ostatních. pokračujte ve své dobré práci, pokud máte zájem, kontaktujte ho a dosvědčte toto požehnání jako já. DR WALE WhatsApp / Viber: +2347054019402 NEBO e-mail: drwalespellhome@gmail.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Musím vydat toto zázračné svědectví, které je až dosud neuvěřitelné. Před 8 lety jsem měl problém se svým bývalým manželem, což vedlo k našemu rozchodu. Nebyl jsem znovu sám sebou, rozhodl jsem se ve svém nitru tak prázdný, moje láska a finanční situace se zhoršila, dokud mi blízký přítel neřekl o kouzelníkovi, který jí pomohl ve stejném problému, také se jmenuje DR WALE. Kontaktoval jsem sesilatele kouzel DR WALE a řekl jsem mu svůj problém, používal mě, abych zaplatil za předměty, zaplatil jsem, protože věřím jeho slovům. dal mi svá slova, že za méně než 48 hodin mi zavolá můj manžel, řekl mi, že se mně vrací. právě DR WALE řekl, že takhle vše funguje. zavolal mi můj manžel a řekl mi, že se taky vracím domů. byl jsem šťastný, že ho mám zpátky. Nejzajímavější části příběhů je, že jsem těhotná. Díky DR WALE za záchranu mého manželství a také za záchranu ostatních. pokračujte ve své dobré práci DR WALE je muž jeho slov. WhatsApp / Viber +2347054019402 NEBO drwalespellhome@gmail.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ahoj všichni, chci svědčit o velkém a mocném kouzelníkovi jménem DR WALE, který přivedl zpět mého bývalého, který mě opustil a zasnoubil se s jinou dívkou, kde jsme spolu šťastní, když se najednou prostě změnil, říkal mi každý ráno a večer před spaním, ale vše se zastavilo bez dobrého důvodu. kdykoli mu zavolám, křičel na mě a řekl mi, že už se mnou nechce mít nic společného, ​​byl jsem tak smutný a zmatený, nevěděl jsem, co mám dělat, pak jsem šel online hledat, jak se dostat zpět dříve jsem našel článek, kde někdo hovořil o tom, jak jí skvělý a mocný DR WALE pomohl a ona opustila jeho číslo WhatsApp +2347054019402, vzal jsem ho a kontaktoval ho. řekl jsem mu svůj problém, jen se usmál a řekl mi, abych se uvolnil, všechno bude v pořádku, udělal jsem všechno, co mě požádal, a ujistil mě, že po 48 hodinách se můj bývalý vrátí, k mému největšímu překvapení o tři dny později se můj přítel vrátil poklekl a prosil, abych ho znovu přijal, jsme spolu tak šťastní. DR WALE vám také může pomoci kontaktovat ho na WhatsApp / Viber: +2347054019402 NEBO drwalespellhome@gmail.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vím, že s někým můžete mluvit soukromě a vyřešit váš problém, tím člověkem je DR WALE, sesilatel, který pomocí své magické síly mění životy tolika lidí, které znám. Láska, nemoc, cokoli, stačí ho kontaktovat prostřednictvím WhatsApp / Viber +2347054019402 NEBO drwalespellhome@gmail.com Uspořádejte s ním soukromé sezení a věřte mi, že vám může pomoci.
* Kouzla lásky
* Svatební kouzla
* Kouzla krásy
* Kouzla bohatství
* Kouzla sexuální přitažlivosti
* Kasino kouzla
* Odstraňte kouzla prokletí
* Ochranná kouzla
* Loterie kouzla
* Kouzla štěstí

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

VŠECHNO DĚKUJEM DR WALEOVI Byl jsem v otroctví od té doby, co mě můj bývalý opustil pro jinou ženu. Bylo to pro mě opravdu peklo a všichni mi říkali, abych na něj zapomněl, ale nemohl jsem, protože ho tolik miluji, Věci se zhoršují až do mého přítel mi představil toto skvělé sesilatele kouzel DR WALE, kteří zachránili tolik života a vztahů, a kontaktoval jsem ho prostřednictvím jeho WhatsApp / Viber: +2347054019402
NEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com vše mu vysvětlím a on mi okamžitě po 48 hodinách seslal kouzlo, všechno se otočilo a můj přítel se ke mně vrátil na koleni a prosil o odpuštění, že jsem jediná žena v jeho život teď. byl jsem překvapen, nikdy jsem v životě neviděl takový zázrak. Jsem tomuto muži vděčný a navždy zveřejním jeho jméno DR WALE

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

NALÉHAVĚ EFEKTIVNÍ LÁSKA K LÁSCE, ZÍSKÁTE RYCHLE ZPĚT A UŠETŘETE SVÉ MANŽELSTVÍ! Omlouvám se, že jsem to vložil na síť, ale musím. Navždy budu dlužen DR WALE za to, že napravil moje rozbité manželství poté, co mě můj manžel opustil na 8 měsíců pro jinou ženu. Nikdy jsem nevěřil na kouzla, dokud mě můj přítel nepředstavil DR WALE. Zpočátku jsem k němu byl skeptický, protože jsem toho hodně slyšel o kouzelníkovi s falešnými kouzly, ale své pochybnosti jsem dal za sebe, protože jsem se zoufale snažil dostat svého manžela zpět a udělal jsem podle toho, co mi nařídil. Nyní je můj manžel zpět jen do 48 hodin od jeho kontaktu. Po 8 měsících rozbitého manželství žiji znovu šťastně se svým manželem a nebudu odpočívat, dokud nebude znám po celém světě. Specializuje se také na loterijní kouzla, kouzla propagace, kouzla nemoci E.T.C. Připojte se nyní k DR WALE WhatsApp / Viber: +2347054019402 NEBO e-mail: drwalespellhome@gmail.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Toto je svědectví, které každému řeknu, aby ho slyšelo. Byl jsem ženatý čtyři roky a v pátém roce mého manželství měla jiná žena kouzlo, které mi vzalo moji milenku a můj manžel mě opustil a děti a trpěli jsme dva roky, dokud jsem nemyslel příspěvek, kde to Muž DR WALE někomu pomohl a já jsem se rozhodl, že mu zkusím pomoci přivést moji lásku Husband domů a věř mi, že mu jen posílám svůj obrázek a obrázek mého manžela a po 48 hodinách, jak mi řekl, jsem viděl auto jel do domu a hle, byl to můj manžel a on přišel ke mně a dětem, a proto jsem rád, že každý z vás je podobný tomu, který se setkal s tímto mužem, a mít svého milence zpět k sobě. Kontaktujte jeho WhatsApp / Viber +2347054019402 NEBO e-mail: drwalespellhome@gmail.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jsem jedním z těch lidí, kteří řekli: „Nikdy nebudu volat psychika nebo kouzelníka nebo cokoli jiného“, aby mi pomohli s mými problémy - nejméně ze všech mých milostných problémů, ale dosáhl jsem bodu, kdy jsem věděl, že potřebuji nějaké vedení a jsem tak rád, že jsem našel tohoto muže jménem DR WALE. Když jsem málem ztratil manžela v jednom z našich hloupých bojů (rozešel se se mnou), myslel jsem si, že jsem přišel o všechno. Celý den brečím a myslím si, že se ke mně už nikdy nevrátí. Četl jsem tolik svědectví o kouzlu lásky DR WALE, jak pomohl přivést zpět bývalého milence zpět. Rychle jsem mu poslal e-mail. a také získat zpět mého manžela s jeho kouzlem lásky. A když jsem byl nejzoufalejší, nevyužil mě. Odvedli jste velmi dobrou službu pro osobu, která to skutečně potřebuje. Nevím, jak jste to udělali, ani jak tato magie funguje, ale jediné, co vím, je, že to funguje !! můj manžel a já jsme šťastně zase spolu a já budu DR WALE vždy vděčný. pro jakýkoli druh pomoci je velmi schopný a spolehlivý pro pomoc WhatsApp / Viber +2347054019402 NEBO E-mail: drwalespellhome@gmail.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Skoro jsem to v životě vzdal, když můj manžel řekl, že se chce rozvést, protože mě to překvapilo, zeptal jsem se ho, v čem je problém, ale on je už unavený a jeho zájem je teď o jinou ženu, pak mi můj instinkt řekl, že něco bylo špatně s ním, protože je to tak neobvyklé, kamarádka mi představila muže mocného jménem DR WALE, řekla mi, že je to osoba, která přivede jejího manžela zpět domů po čtyřech letech rozvodu, napsal jsem to kouzlo a vysvětlil svou situaci řekl mu, v čem je problém a co je třeba udělat, aby můj manžel změnil názor ohledně rozvodu, řídil jsem se instrukcí DR WALE a do dvou dnů jsem začal zažívat to dobré v mém manželovi mě nechce rozvést, ale chce se mnou strávit zbytek života. Pokud se ve svém manželství nebo vztahu setkáte s jakoukoli situací, která se vám nelíbí, kontaktujte DR WALE na jeho WhatsApp nebo Viber: +2347054019402 NEBO e-mail: drwalespellhome@gmail.com

Zatím bez slepic