Jen v dobrém

Autor
Štítky

Čestl jsem si článek Jana Campbella

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Doktor-Campbell-o-male-Grete-kapitance-Carole-a-nasich-chvilkarich-Debilizace-spolecnosti-dosahla-zcela-nove-urovne-Toto-je-vysledek-liberalni-demokracie-589167

Ptali se ho tam: Jak je v současné době vnímána osonost Václava Havla?

A on kulišácky odpověděl: Jedno ze starých přísloví praví: O mrtvých se má mluvit jenom dobře.

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

A potom tam dodal řadu citátů a odkazů knížek a slavných osbností.

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Takže to suma sumárum začínalo vypadat tak trochu jako v bibli, kdy tam dávali Kristovi kulišácké otázky, aby ho nachytali a on jim dával kulišácké odpovědi, aby se z toho zase vyvlíkl.

Pověz Kriste, máme platit Římu daně? (Když řekne jo, bude zrádce, když řekne ne, nabonzujeme ho k nabádání ke vzpouře) Čí je na té minci portrét? Císařův. Dejte Císaři, co je Císařovo a Bohu, co je boží! (tradá)


Pan Campbell se nám tu bojí říct svůj názor na Václava Havla. Čímž nám předvedl jakou máme obrovskou svobodu slova.

Přitom tak, jak zněla otázka, mohl zcela upřímně říct, že jak kým. Máme tu všechno od náboženského uctívání po absolutní zhnusení, kdy se o něm mluví jako o zrůdě. Osobně bych si tipnul, že většina lidí má jiné starosti než Havla.

 

Ale vlastně mě spíš zaujala ta sama věta: O mrtvých jen dobré. 

 

V TV zrovna běžel zas nějakej dokument o Hitlerovi a tak mě napadlo, jaktože o Hitlerovi se nikdy neřekne "O mrtvých jen v dobrém?" Hitler je přeci taky bezpečné mrtvý. Cože nikdy neslyšíme: Pane rabíne, jak je dnes vnímán v Izraeli Adolf Hitler. - Ó, jak řekl Král Šalamoun královně ze Sáby: "O mrtvých jen v dobrém."
Co si myslí světová židovská konference o Himmlerovi? - O mrtvých jen v dobrém, pane redaktore.
 
 Dobrý den, pane předsedo ligy proti komunismu, jaký je váš názor na Soudruha Stalina. - O mrtvých jen dobře, říkáme u nás v lize.

 Jestli náhodou přežiju Zemana, už vidím jak bude u Moravce sedět Pagodová, Geislerová, řeporyjec Novotný, Minář, Dyk, Klus, Mišíci, Kalousek, Žantovský, Fištejn, Pospíšil a další kavárníci a Moravec se zeptá: Jak je teď, týden po smrti bývalého presidenta Zemana, vnímána jeho osobnost. Třeba vy, pane Novotný. - A oni budou říkat: No pane Moravec, nezlobte se, ale o mrtvých jen v dobrém. Na tohle MY vám přeci nemůžeme odpovědět. - To je prostě scifi.


Pan Campbell řekl jinými slovy: Byla to svině, ale naše svině. Naše myšleno těch, co určují co říkat. 

OdpovědětPřeposlat

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

píci na zimu.

Zatím bez slepic

No jo. Pepa Řepa, Hajný, Mueler, také kdysi Bavor, než se trhl. Za Stejskala. Taky mě zabanovali. Už navždy.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mě zabanovali chvíli poté, co jsem se kriticky vyjádřil o Bakalovi. Taky navždy. Přeci si nenechají rozvracet ucelený obraz diskuze!

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Godote,
Pepu Řepu zabanovali "navždy" x-krát!
Jenže on nelení a pokaždé se sofistikovaně vrátí jiným oknem. Má své technické poradce.

Za Stejskala jsem za něj u "cenzora" opakovaně mailem orodoval, byla to sranda, hra na kočku a myš. Stejskala jsem si cenil - přestože byl názorově jinde, byl fér. Požadoval doslovné plnění Kodexu, leč respektoval jeho obcházení.

Vystupoval jsem jako přceda (nebo prezident? už nevím) Klubu spanilé mluvy. Měl(i) jsme jednoho člena, totiž mne.
Stejskal mazal každého,kdo použil vulgárního slova, mým cílem bylo vždy být maximálně sprostej bez použití jediného vulgarizmu. Vzpomínám si, že místo "Je to vůl/kráva" jsem prosazoval neologismus "boviformní entita", což Stejskal oceňoval.

Zatím bez slepic

Anonym.
Stejskal zabanoval každého,kdo se jen zmínil o židech.
Pamatuji o zmíňce na židovství Béma,
Tenkrát to mělo ještě úroveň,jak blogeři,tak diskuse.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rád vzpomínám na Hajného. Už je za řekou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

26.07.2019 10:58

Brno vyhlásí veřejnou sbírku na Lavičku Václava Havla. Peníze na zvláštní bankovní účet bude možné posílat dva roky od 19. srpna letošního roku do 31. srpna 2021, uvedla ČTK.

Zatím bez slepic

Lavičku Václava Havla by z marketingového hlediska mohl trhnout fakt snad jen úspěšný prodejce baleného vzduchu (Jasně, Gréta by řekla, že jednou půjde o normální byznys). Dát 30 000,- bez daně jenom za použití jména...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Osobně to mám nastaveno tak, že internet je dálnice, kde musí mít právo jezdit každý. Ale koho si vezmu do auta, o tom musím mít právo rozhodnout sám a nemusím nikomu nic vysvětlovat. Pokud jde však o autobus, jehož provoz hradí z libovolné části erár, pak musejí být jasně daná a nediskriminační pravidla, která musí dodržovat přepravce i cestující.

Zároveň nejsem moc zastánce vyhodili tě dveřma, vlezu tak odpadem. Nechcete mě tu? OK. Pojedu dalším spojem anebo vlastním. Až budete mít ten autobus poloprázdný, tak si vzpomeňte.

Zatím bez slepic

In reply to by standa.e (neověřeno)

Trvalý odkaz

hmmm, také jsem byla zablokována. Bez upozornění. No co, asi jsem byla troll. A že trolly byli i ostatní? Asi se hodili :-)

Zatím bez slepic

Samozřejmě kdysi dávno a jinde, u jiného autora, snad ještě na novinkách ... :-)

Zatím bez slepic