Ralph Wiggum

Autor
Štítky

Znáte americký seriál Simpsonovi? V tomto seriálu vystupuje obtloustlý a značně přiblblý šerif Wiggum, který má synka Ralpha, který je ještě o několik oktáv blbější. Já si nemohu pomoci, ale kdykoliv vidím Borise Johnsona, vybaví se mi tento přihlouplý klouček. Oba mají společný tvar hlavy, inteligenci a vzájemně si vykrádají hlášky. 

Nuže tento Ralph Wiggum se po hlasování britské konzervativní strany stal premiérem. 

Tenkrát dávno těsně po referendu o Brxitu jsem ještě pro Kosu napsal článek o britském humoru, který jedním hlasováním dokázal zničit kariéry velkému množství politiků naráz bez nutnosti jakékoliv korupce. Zároveň jsem tvrdil, že Terezka Májová je první v dlouhé řadě premiérů, kteří se budou díky brexitu veřejně ztrapňovat až se utrapní. To se také stalo. Stačí se podívat na Terezčiny fotografie. Na začátku druhá Thacherová, železná dáma a na konci ubrečená mamina, která už ani neví, jak se jmenuje. 

Teď je na řadě Johnson. Já osobně totiž narozdíl od většiny komentátorů nesdílím jejich vizi budoucnosti, jak právě Johnson završí Brexit tvrdým odchodem nebo novou dohodou a k prvnímu listopadu si Británie půjde svojí cestou. Nejde totiž ani tak o to, co se řekne, ale především o to, co se neřekne. Náš přitroublý blonďáček se teď právě seznamuje, co si o brexitu a dohodách myslí kapitáni průmyslu, sponzoři konzervativní strany, rozsáhlé úřednictvo, bankéři v City... a ojropartneři ve Francii a Německu. Nic pro média... pěkně v klubu v kožených sedačkách u drahé whisky se sodou.  

Od Terezky Májové se totiž nic nezměnilo. Neproběhly žádné volby, nebylo žádné jednání, nejsou žádní noví lepší poslanci či lordi. Dokonce je tam furt ta stejná Alžběta. V Irsku je nálada pořád na ostří nože, Skoti by pořád raději zůstali v EU a celá ta zmenšující se Británie nemá žádný pořádný průmysl, není technologickým lídrem, má jen hodně přebujelý bankovní sektor, poměrně nenasytnou armádu - sice bojeschopnou, ale také jen na krátkou dobu. Kromě toho prakticky všechny tunely, trajekty a letecké linky vedou do EU. 

Podle mě je Johnson další na řadě se ztrapnit. Koneckonců, proč jby tam jinak takového debila volili ne? Samí konzervativci s tradicí Churchilla, lorda Fischera a dalších velkých jmen si ze svého středu vyberou spolehlivě místního Zemana kombinovaného s Trumpem. Proč by se měl ztrapňovat vážený pán v letech ne? Ať se ztrapní tenhle magor... tomu to jednak neuškodí a jednak nikomu nebude chybět, až pomašíruje na smětiště dějin, 

O čem to svědčí? Platí Kechlibarova poučka -  v dnešní době rychlovýroby skandálů na jakékoliv téma mohou uspět jen šedé myši bez názoru, které tleskají Grétě a kapitánce Raketýrové, ale až si přečtou v novinách, jaký mají mít názor. A nebo přežijí osoby, které se ve skandálech přímo vyžívají, mediální splašky po nich sklouzávají jak po nerezové oceli a oni si ještě s chutí přisadí a provokují.  

Vzhledem k tomu, že novináři mají na dnešní svět podobný recept jako EU - ještě více akcelerovat to, co nás dovedlo do dnešního průseru, můžeme očekávat ještě více skandálů, ještě více průserů a ještě více Trumpů, Orbánů, Salviniů, Zemanů, Johnsonů a podobných. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

nedívám, takže můj dojem z nového anglického soudruha není ničím ovlivňován.
Působí na mne dojmem Jakeše kříženého s Chaplinem.
První byl trapnej, druhej byl směšnej...
No, tak zle bych to zas neviděl.
Mrkněme na pár věcí, které kolem Boríska sviští, aniž by on sám i z pozice prime ministra byl schopen s tím něco - cokoli - udělat.

První věc - UK řeší problémy odzadu, tedy ty nejméně palčivé jsou první na řadě. Nemyslím, že je to dobrý nápad, i když stejným postupem prý významně snížil zločinnost v New Yorku jistý pan Giuliani, coby starosta. Možná se mu zdálo, že nesprávné parkování je větší zločin, než vražda nebo dealování koksu, kdo ví...
Druhá věc - britské problémy se řeší na britský způsob. Kdo tam byl, jistě zažil... Z pohledu kontinentálního opočlověka taky hodně zvláštní...
Každopádně si vůbec nemyslím, že případný tvrdý brexit by znamenal, že se Země začne točit opačně. Vše by si sedlo tak do dvou, tří týdnů. A pokud by si s něčím lidičkové nevěděli rady, klidně by to mohli dělat stejně, jako kdysi dávno před vstupem do Německé únie. Pamětníci ještě jsou...
Třetí věc - kdysi jsem vlka naprosto šíleně nasral, když jsem mu do mailu napsal, že právě v přímém přenosu sledujeme rozpad GB. Poslední vývoj mi dává za pravdu, i když z toho moc radost nemám.

Zatím bez slepic

Ta kriminilaita, to bylo prosta lidska psychologie, zkus si to sám, jakej mas pocit, kdyz budes vyhazovat papirek/cigaretu v miste kde je to ciste bez odpadku a pak pocit v miste kde jsou odpadky vsude kolem tebe.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já vám nevím, přes všechna, hm..., "specifika" Zemana a Trumpa si myslím, že v tom porovnání je to k oběma nespravedlivé. Johnson je jenom kariérista, politikář, co ho teď, ano, nechali se ztrapnit, aby se nemuseli ztrapňovat oni - ti chytřejší. On poté, co Tereze utekl z vlády, aby v tom nechal vykoupat zas ji, se neměl do podobné funkce nikdy vrátit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Harry a Mehgan prý nechtějí zatížit Zemi příliš velkou uhlíkovou stopou, a tak plánují jen dvě děti... https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/512021-harry-a-meghan-chteji-p…

No, možná by stačila změna životního stylu z královského na prostý a ještě by se jim tam nějaké to děcko vešlo... Teda kdyby to neznělo spíš jak bič upletený z lejna. Já třeba včera chránil zvířata (nějak se stalo, že jsem vlastně neměl přes den masný výrobek v ústech).

Zatím bez slepic

Toho článku jsem si všimnul také. Chtěl jsem se podívat do mailu na seznamu a hned to na mně vypadlo. Tak jsem si řekl, že buď je to zase další spin vůči obyčejným lidem, nebo důkaz, že degenerace zasahuje úplně stejně šlechtické rody jak v Anglii, tak kdekoli jinde. Nabízí se pouze dvě slova. Buď sviňárna, nebo debilita.

Jinak se přiznám, že den, kdy bych neměl v hubě alespoň kousek masa, by nějak neměl šťávu ;-).

Zatím bez slepic

:D
Oni len nechcu riskovat, ze sa im podari namixovat geny dietata tak, ze sa bude podobat na babicku ( nie tu kralovsku, ale tu ciernu :D :D :D ) Az potom by zacal chodit Harry kanalmi :D :D :D

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

měco vymyslel a pokud ne, jistě by přispěchali na pomoc britští vědci s nějakou přelomovou a nevyvratitelnou teorií ;-).

Zatím bez slepic

Harry se svěřil Jane Goodallové, která se proslavila životem mezi šimpanzi v Tanzanii a která ted zije s nimi a studuje pro zmenu jejich rodinu, že po narození syna Archieho Harrisona letos v květnu vidí sice věci z jiné perspektivy, avšak zůstává při dřívějším rozhodnutí nemít hodně dětí, aby nezatěžoval životní prostředí.

Zatím bez slepic

je, jestli Jane Goodallová nalezne během svého výzkumu nějaké signifikantní rozdíly.

Zatím bez slepic

In reply to by L.C. (z Kosy) (neověřeno)

Trvalý odkaz

Snad se nebojíte, že se Harry ukáže jako nejméně schopný člen skupiny šimanzů?

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

A tak v dané skupině by mohl patřit k těm lepším. Konečně své si odkroutil i v Iráku, či kde to střílel do lidí z Apache. Jen si myslím, že by dotyčná mohla dospět k závěru, že mezi zkoumanými skupinami v podstatě není rozdílu. Jenže abych nekřivdil vyloženě pouze Harrymu, co jiného je vlastně člověk dnes než opice, která jen vyměnila klacek za těžší kalibr.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, máš hodně velký problém s přirovnáním, jasně když otevře Johnson pusu, tak máš pocit "to je snad klaun nee". Ale jaksi mu uz nechceš priznat jine shcopnost, ony manazerske, kdyz byl starostou lodnýna, tak to fakt zvládl se ctí, což mu přiznávají i lidi co ho jinak nemusí.
A ten výčet super Britů, kde je prosím ten co se vracel z Mnichova? A myslíš, že mnihovský byl jediný takže se může vynehcat, protože jinak byli samí super?

Ono i to přirovnání, když vezmu Churchilla lze u nás přirovnat k málokomu, ale když už tak miluješ to podobenství optické a presentační, fakt chceš tvrdit, že to není "druhej zeman"? Pro slovo nejde daleko, chlastá (ted uz ne, nemoc), hulí (jasně nemoc tak uz ne), ale prakticky vsechno co mu vycitaji delal onen Churchill taky ;) a když bychom šli do historie, tak ten 24letej co vedl brity proti napleonovy, taky chlastal a hulil jako duha :D

On je nebezpečnej, protože je schopnej, máš pravdu je jako Zeman, o tom taky každej říká že "nemá moc, nic nezmůže" a pak se ukazuje, že se děje co chce on a Fiala apol. pak jenom nadávaj, tedy opět ne jako mnichovskej brit z 38, na ktereho se Ada vykaslal, ale spise jako Churchill... Jasne je to hodne mimo prirovnani, protoze krize 38 neni jako ted si clovek rekne, ale Vidlaku, tvari krizi viz co dovazi kapitanka, fakt neni krize a fakt postoj a ciny Zemana jsou tak spatne, ze ho prirovnavas vypatlanymu synackovi serifa?

Jedna vec je nemit nekoho rad, ale druha zamlcovat co dokazal, jaka prace je za nim a pak na zaklade PR definovat, ze je to vlastne debil jako serifuf syn... To Vidlaku si myslel Hamy taky, kdyz delal silacke kecvy z Pochem a jak to skoncilo...

Zatím bez slepic

Dneska ta přirovnání moc nesedí, Churchill byl takovej britskej Stalin, alespoň podle toho, jak je Stalin v současnosti prezentován. Nenajdete téměř nic z toho, co je Stalinovi přisuzováno, co by někdy Churchull taky neudělal. Zeman je svuj, ale není to debil, jakého z něj média dělají, narozdíl od Havla u kterého, když náhodou zhlédnu nějakou jeho slovní prezentaci, mám nekonečný pocit trapnosti. Ale třeba se pletu.
Hezký den.

Zatím bez slepic

"Vynehcat" je jeden z nejkrásnějších překlepů poslední doby. Kouzlo nechtěného.
:-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Slunce zapadá nad takovou velmocí,od té doby co se stala kolonii USA.
Ať se podíváme na kterýkoliv stát,který je pod správou USA,tak premiéři jsou šašci,některý více někteří méně.
Právě Johnson je jednička,takže už jen další horší premiér bude muslim.
Ono to snad může uspíšit rozpad EU,ale ta snaha,aby Anglie zůstala v EU,bude od vedení EU velmi nadějná.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlák osobu Borise Johnsona nebezpečně podceňuje. Sice to už stihl napsat přede mnou ass výše, ale je to tak, Boris Johnson není žádný trouba, jen tak vypadá. Je to nebezpečný vychytralý chlapík bez skrupulí, který bude pro vyjednavače za EU tvrdším protivníkem než Terezka Květen. Boris hrozí vyjednavačům za EU odchodem bez dohody, aby je přitlačil ke zdi. To by už bolelo i EU. Je to poker, hra nervů a nemáme šanci odhadnout, kdo z ní vyjde jako vítěz. Vyčkejme, uvidíme. Rozumné vlády uzavřou s Velkou Británií dvoustranné dohody a nechají EU vyjednávat o něčem, co se nakonec ukáže jako nepotřebné.
Dnes vidíme jen licitaci sázek ze strany Velké Británie, i EU, která jen ukazuje, že má snahu Velké Británii odchod z EU řádně zošklivit, aby zastrašila další případné zájemce o odchod. Britové by klidně v EU zůstali naoko se spoustou výjimek, což ale odporuje snaze EU o větší centralizaci.
Hraje se o všechno na obou stranách. Výsledkem může být rozpad velké Británie i EU, prohra na obou stranách.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naprosto souhlasím s Gerdovým hodnocením, tentokrát je pan Vidlák vedle, Johnson je velmi chytrý chlap, četla jsem i o jeho vysokoškolských studiích, že si vedl mmimořádně dobře, je to hulvát - respektive možná je to i póza a rozhodně dokáže dělat razantně to, co se po něm požaduje - dneska přece žádný politik "nejede za sebe", každý je někým veden. Myslím, že vlastnosti "leadera" má. I když mně se hnusí pro svoje protiruské postoje, ale protiruská byla GB vždycky - kromě Jelcinova období, kdy Briti s Amíkama Rusko drancovali. Faktem ae je, že Borris svým vzhledem a prapodivným účesem připomíní kašpárka.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

máte nějaké vysvětlení, proč to nevzal hned od začátku?

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tusim, ze nemel dost podporu spolustraniku. - Nekdy je lepsi nevzit tym, kdyz nejste v te nejlepsi pozici. Nechate nekoho jineho, at si na tom rozbije hubu, ukaze, ze po jeho to delat nejde a pak mate volnejsi ruce.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babalubo,
vysvětlení je nasnadě. První, kdo vyjednával s EU, nemohl uspokojit nikoho a byla to sebevražedná mise. Zájmy jsou příliš rozdílné a teprve krach jednání může pozměnit ochotu obou stran uzavřít kompromis. Tereza Mayová (TM) nikdy neměla šanci vyjednat dobrou dohodu, EU ji nechtěla a Mayová vlastně také ne. Proto si Boris Johnson (BJ) nechtěl pálit prsty a pohodlně si počkal, až Mayová selže. Že TM selhala tak moc, je už jen na jejích schopnostech - podobně viz Hamáček a zbytečná bouře kolem výměny ministra kultury u nás. Nyní je situace jiná, BJ přichází jako zachránce situace v klasické situaci vyjednávání pod časovým limitem obou stran, kdy ochota obou stran uzavřít rozumnou dohodu přichází až těsně před vypršením termínu 31. října. TM byla ochotná termín odchodu neustále posouvat, čímž zavdala EU vyjednavačům dojem, že se nakonec Brexit ani konat nebude. BJ s tím termínem jen hraje, ale klidně ukazuje, že tedy odejdou bez dohody. Prostě situace chce tvrdšího vyjednavače než byla TM. Adekvátně by měla EU vyměnit vyjednavače na své straně, tam by se naopak TM hodila.
Na tahu je dnes EU. Buď předloží seriozní nabídku Britům, aby zůstali v EU - a rezignuje na větší centralizaci, nebo nabídne čestnou a rozumnou dohodu obou stran smířených s rozchodem, nebo zůstane na svých pozicích zhrzené milenky, která chce rozchod za každou cenu nechat druhé straně protrpět. Ve stylu, když ne se mnou, tak ať je Ti beze mě mnohem mnohem hůře.
EU se již podle všeho smířila s tím, že Britové odejdou, ale nechce, aby po nich začali odcházet další, proto takové kaprice vůči Britům. Za předešlého stavu věcí mohl BJ jen ztratit, proto to nevzal. teď může jen získat, proto to vzal. Navíc všichni hráči už odkryli své karty, na britské i evropské scéně. Už má na co navázat, předtím nechal v temnotách tápat TM.
Vyjasnění situace do modelu vítěz-vítěz teď může zajistit jen nový návrh EU. Buď spousta výjimek a Britové zůstaňte, nebo jasná a čestná pravidla přijatelná pro oba po konci spolupráce. V EU chybí velkorysost, proto tak neutěšený stav. Za současného stavu věcí EU prohrává ve všech variantách a bez změny přístupu k Britům dopadne špatně. Buď se ukáže, že lze žít docela dobře i bez EU, nebo se EU ztrapní jako žalář národů a ztratí veškerou morální legitimitu - a časem se rozpadne úplně.
Je to na vyhození hlavních vyjednavačů za EU, což je Francouz Michel Barnier. Už jeho nominace byla obrovskou chybou kvůli staletým vztahům Britů a Francouzů, kdy averze ještě úplně nezmizela. Měli tam dát diplomata z nějakého malého národa a především změnit základní zadání pro vyjednavače EU. Když jsem na podobnou úvahu přišel já, v EU na ni museli přijít také a plyne z toho jediné - obrovská snaha EU nechat Brity odchod protrpět a neochota se jakkoliv dohodnout. EU jen přilévá oleje do ohně. EU vytvořila situaci, která nemůže pro Brity dopadnout dobře a doufá, že couvnou, nebo ta prunijní část provede nějaký převrat. Ne, dojde jen k tvrdému Brexitu a je čas se připravit na situaci, že dohoda s EU možná není.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Už jeho nominace byla obrovskou chybou kvůli staletým vztahům Britů a Francouzů, kdy averze ještě úplně nezmizela"

A je tedy nasnadě otázka:

Byla to CHYBA "německé" unie, nebo spíše záměr?!

Sám dáváte i možnou odpověď:
"obrovská snaha EU nechat Brity odchod protrpět a neochota se jakkoliv dohodnout"..........

Zatím bez slepic

Majko,
ano, chtěli britskou delegaci vychýlit z komfortní zóny a naštvat už před jednáním. Byla to jen taktika pro jednání nebo strategický záměr, aby Britové byli nakonec těmi, kdo jednání zruší? A EU by si umyla ruce, že ona nic, to ti vzpurní Britové.
Asi oboje. Ale vybrat jako hlavního vyjednavače s Brity Francouze je totéž, jako vybrat Bernda Posselta ze SdL na hlavního vyjednavače mezi ČR a SRN o Mnichovu 29. září 1938. EU se nechtěla dohodnout už od počátku a rozhodla se protáhnout Brity takovým martyriem, aby všechny ostatní přešla chuť kdy z EU vystoupit. A protože je EU stejně jako RVHP nereformovatelná, čekáme už jen na její rozpad. Nevíme, zda přijde už za pár let nebo až za 40. Ale dojde k němu po první větší finanční krizi.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dovolím si poskytnout svůj názor proč to nevzal už od začátku? Protože oba (TM I BJ) byli (podle tehdejšího Pjakina - je až s podivem jak se ten člověk umí trefit, podobně jako s Trumpem a tvrzením dlouho dopředu, že vyhraje volby) připraveni k odstřelu v souvislosti s problémy kol Brexitu. Tehdy se to ověřit nedalo, ale dnes TM už odstřelena je a BJ, kdoví, možná bude. To jednak. Ale taky je možné, že měl tehdy jen lepší informace než kolegyně a ty jsou dnes jiné? Kdepak, on nebude nejspíš hlupák přesto, že tak vypadá.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

nikoli anonym

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

skutečnost, že k jednání o brexitu vůbec došlo.
Co ovšem můžeme čekat od tragédů, kteří si osobují nárok řídit EU pomocí osmadvaceti komiků ustavených do svých funkcí "odborným výslechem" osmi set šašků, kteří danému oboru - pardon - portfóliu nerozumějí ani zbla a o zvednutí jejich přední končetiny rozhoduje míra "svazáckosti" jednotlivých kandidátů na eurokoryta.

Kdybych byl naprostý cynik, připomněl bych někdejší naprosto skvělý seriál "52 komiků & spol." uváděný panem Nedělou. A doporučil bych Německé unii dobrat potřebný počet zemí, aby v Junckerově pašalíku byl počet dán názvem tohoto seriálu. Když už nic, mohli bychom si tento pořad připomínat při zprávách z Bruselu s vedlejším názvem "RETRO".

Zatím bez slepic

Navrhoval bych napred ty puvodni rozdelit. Nemecko muze byt zase rozdeleno na Bavorsko, Sasko, Durinsko atd. Od Spanelska oddelime Katalansko. Od Spanelska a Francie Baskicko. Od Francie Bretan, Korziku a chalifat Marseille, od Italie mafiaty Sicilie a Neapol atd atd.

Takhle by se bylo vic komiku aniz by se museli pridavat dalsi staty.

Zatím bez slepic

Členové EK asi nikdy nechovali žádné zvíře a spousta z nich ani nemá děti. Jinak by k takové situaci nemohlo dojít, protože jinak by Brity nechali klidně odejít za velkorysých podmínek a lákali je zpět. Nebo by udělali vše, aby Britové zůstali a dali jim další výjimky. Teď je to jen, Britové trpte! V tom konfliktu se nakonec rozpadnou oba, Velká Británie, i EU. Británie dříve, EU o pár let později. Stejnou chybu udělali už v SSSR, když poslali tanky do Budapešti nebo do Prahy. Vzbudili tak obrovskou nenávist, že stačilo drobné uvolnění poměrů za Gorbačova, a najednou se hrubou silou držící spolek rozpadl. EU se také integruje nepřirozenou cestou, udržuje se hrubou silou vyhrožováním státům, proto se rozpadne. Chyba je v osobnostech lidí v EK, jsou špatní charakterem a vybírají si k sobě stejně špatné. Nikdy jim neměli svěřit ani novinový stánek. místo toho jim svěřili EU.
Za takové konstelace nemůže integrace v EU uspět. Nevíme, kdy se rozpadne, ale rozpadne se určitě pod motorem integrace. Místo, aby státy lákala výhodami, tak je do integrace vleče na lase.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

ad.
"...Místo, aby státy lákala výhodami, tak je do integrace vleče na lase...."
Naivně jsem si myslela, že při vstupu do EU máme stejné podmínky, jako ostatní státy. Ani ve snu by mne tehdy nenapadlo, že budou vyjednávači vyjednávat pro republiku co nejlepší podmínky. No, nepovedlo se, jak se povést mělo. Či to byl záměr? Nechápu dodnes.
I když zřejmě jsme dobří pro pijavice a také jako odbytiště méně kvalitního zboží,...tak nás tam trpí a nějaké ty dotace nám přihodí...

Zatím bez slepic

budeme mít v EU stejné podmínky, tak jste musela být furt úplně ožralá, nebo tak něco.
Stejné podmínky nemohly být stejné už jen z toho principu, že si je každý nový stát domlouval extra a sám, což je klasický postup např. při policejních výsleších organizované skupiny lídí páchajících sériově trestné činy.
"Nic neříkej, nebav se o tom s ostatními, protože tak je to správně," nám bylo, je a bude neustále vnucováno.
"Ne, abys někomu řekl, kolik vyděláš, jako slevu sis vyhádal u telefonního operátora či dodavatele plynu, kolik stála dovolená," atd., atd....
Nám sugerovali do palic, jak je skvělý Telička a co všechno dokáže zařídit, takže ihned po vstupu nám začnou létat do hub nikoli peční, alebrž rovnou grilovaní holubi. A pak jsme najednou zjišťovali, že ten chytrý, mladý a krásný Telička posral, co mohl...

Zatím bez slepic

Inu, není umění se ožrat. Prej to mám v genech, říkával mi ten, co s ním bydlím pod jednou střechou.
Ale když to vezmete z druhé strany - co to je za spolek, kde jedni jsou míň než ti druzí? To je pouhopouhé pokračování 2.sv.války jinými prostředky. Chléb a hry. A nám holt jak psům, či slepicím ten shnilej chléb.
Jó, Telička - nebyl on to boxer, či co? No to pak jóóó.
Eh, prej když chceš být soudruhem, musíš soudružsky žít. Vida, blbá, naivní představa, že si budeme po vstupu rovni.
Ale z principu - tento spolek je pouhá banda, jak ovládat - teda jak píšete poslat na nás holuba (vlastně přijmout Teličku), on to posere místo holuba. Ale není to bio - smrádek? Nádhera, že ano.

Zatím bez slepic

A to vždy, za všech okolností a jakéhokoliv režimu.

Zatím bez slepic

ČR má v EU právo držet ústa stejně jako ostatní bývalí členové RVHP. EU je totiž elitářský spolek států nazývaných E-15 a nás považují za ožralé mužiky ze zemljanek, kteří neznají mikrovlnku, telefon, atd. Ty kulturní stereotypy se týkají i lidí narozených nebo vyrostlých až po 1989. Protože kulturní stereotypy se táhnou generace, je i integrace EU do větší spolupráce procesem na generace. Jsme okupovaná kolonie, která Francii a Německu zajistila dalších 30 let prosperity, ale ta doba pomalu končí a obě země čeká úpadek skrze jejich sociální systémy a příliv imigrantů. Situace s imigranty spuštěná Angelou Merkelovou povede za hodně dlouho ke krachu Německa i Francie.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky to tak nějak vidím. Protože tito imigranti nejdou za prací, anóóóbrž za dávkami. Ať již sociálními, nebo dávkami dávaný klackem na hřbet místním.

Zatím bez slepic

No, nepovedlo se, jak se povést mělo. - Zapad dostal vsechny vyhody, co chtel a Telicka a spol svuj uplatek.

Nekdo jeste neco chtel?

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

My jsme Vám tak šťastni ve svých banánových republikách....
P.S. rozeznat ironii od pravdy pravdoucí, pěkně prosím. Dík. :-)

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Tedy ve smyslu: "Smolíčku, pacholíčku, otevři nám svou světničku. Jen dva prstíčky tam strčíme, hned zase půjdeme...."
Jak ty pohádky dokáží člověka zblbnout, že ano. A nedejbóže, totiž matko přírodo, kdyby měl Smolíček bledou pleť.

Zatím bez slepic

Boze, kdyz nepoznam ironii, tak za to prosim nebuzeruju ostatni.

Zatím bez slepic

Anonyme, to neměla být ode mne buzerace, pouhá žádost, aby mé nepřesné, kouskovité psaní někoho nepobouřilo.
Á, sama si stojím na vedení a druhým podsouvám totéž...

Tož kaju se, lkám a naříkám, nad sebou.

Zatím bez slepic

Dobre. Pripiju si na vasi dobrou naladu cely pristi tyden. :-)

Zatím bez slepic

Nó, slivovicoil pozvedám a připiji si též. Ovšem nač? To si nechám naprosto sobecky jen a jen pro sebe.

Zatím bez slepic

eh, marné volání, když zapít nejde, co se prý zapít důkladně má. No co už, popel nejspíš oživí jen vzpomínka. A já vzpomínat nechci, protože všeho moc škodí. Tsss, zkusím si tím lihem namazat kolena, třeba se to lépe vstřebá, jen aby se mi kolena nerozšklebila.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ale zjavne ma za ulohu to dotiahnut do konca a ked bude zle, tak na neho hodia vinu.
Kapitani priemyslu uz maju dost neistoty. Chcu to rozcesnut. Dva roky neistoty stacili. A ked nikam neviedla snaha Terky sa dohodnut s ozralom Junckerom tak do toho proste idu hodit vidle. Nejak bolo, nejak bude.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ještě dodám k tomu,co napsal pan Vidlák.
O Anglickém průmyslu slyšíme málo,automobilový rozprodán,ale více se jedná o přebujelý bankovní systém.
Anglické banky jedou na dolaru také a jek se více států odklání od dolaru,dělá to problém i Anglickým bankám.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud Anglie on nich vyprovodí třeba jen "aupééérky", budou mít jejich rodiny dražší péči o svá děťátka, protože Angličan s papíry na Angličana, rozhodně bude požadovat jinou mzdu, než třeba od našich. A už vůbec jim k tomu neuklidí, neupečou,...apod.
Takže někteří s Brexitem spokojeni nejsou určitě.

Zatím bez slepic

Si privezou au-pair z Indonezie.

Zatím bez slepic

No, tuším že už tam je miš-maš lidí z celého světa až až, ani ti z Indonezie tam určitě nechybí, musela bych se přeptat dcééérky, odkud všude byli lidé, se kterými tam byla na škole.

Zatím bez slepic

Víte, jaké je největší pákistánské město na světě? Londýn. A odtud byli všichni ti lidé.

Zatím bez slepic

Jak se jmenuje ta jejich prý vynikající vojenská jednotka začleněná přes Anglii do všelijakých tzv. mírových sborů ?
Ale co si pamatuji, potkala se tam s Korejkou, Italkou, Mohamed byl někde z jakési arabské země, kdosi z Bangladéše, ...O někom z Německa, či Francie se nikdy nezmínila. Jo a autobusem ji vozíval člověk z Brazílie, po rodičích Ital a Portugalec, narozený v Brazílii, nebo jak to vlastně bylo.
Tedy fakt je, že byla v černošské čtvrti a paní, které pečovala o dcerku, byla černá profesorka, původem kdesi z Ameriky tuším.... A byla tam spokojena.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Člověk jenž se dostal tak, kam on, nemůže být z principu blbec. Každý nějak vypadáme, na to bych nevsázel.
Rozhodující bude, zdali to, co stačilo doma, bude stačit i venku.
No a v tento okamžik začínám být již skeptik. Ona GB bude tahat vždy za kratší stranu provazu a nevím zdali to Johnson chápe. Ono již to, že velkohubě, chlapácky prohlásí, že onen termín odchodu je definitivní a bude i bez dohody, nevěstí nic dobrého.
Jsem zvědav jak bude měknout.
Za sebe soudím, že to s ním bude jen tak na hniličku.

Zatím bez slepic