Není nic staršího...

Autor

...než včerejší zprávy...

Tak já tady mlátím hubou... tedy klávesnicí a ve skutečnosti už jen mlátím prázdnou slámu. Ale víte, já fakt věřil všem těm zprávám, jaký bezprecedentní útok se to v té Saúdské Arábii stal. Jak ti zlí Jemenci/Íránci zničili ropná zařízení, že z toho bude velký, supervelký, největší výpadek za poslední roky.

Nebyl jsem sám... Vlk na Kose už zase spustil svoje analytické centrum, jiní dobře placení ekonomové varovali před cenami ropy za 100 dolarů za barel.  Trump už má nabito, všichni novináři dokolečka dokola opakovali mantru o tom, jak drony přiletěly z Íránu a jakou to nadělaly škodu, ale nevadí, protože USA vědí odkud to letělo a jejich pomsta bude sladká... 

Když jsem si Vlkovu analýzu přečetl a podíval se na ty fotky, co tam prezentuje, dost podstatně jsem změnil názor. Já si totiž ještě pamatuju jak vypadaly hořící vrty po první válce v Zálivu.  Především bylo všechno okolo černé, černější a nejčernější a to do vzdálenosti celých kilometrů. Ropné saze totiž stojí za to víme? 

A včera najednou Saudi Aramco obnovilo 70% výpadku. A jestli to takhle půjde dál, do konce týdne bude všechno v pořádku. Jedna bouře na moři ve které uvíznou nějaké ty supertankery má nakonec na ceny ropy větší vliv než celý ten slavný útok. 

Čili všechny naše slavné analýzy můžeme zahodit a z fleku je můžeme zařadit do kategorie fake news. Alespoň vidíte, jaký dnešní svět je. Nakonec nejpravdivější co jsem řekl bylo, že na místo se nikdo nepodívá a máme k dispozici jen fotky, které Saúdi sami uvolnili. Je jedno jestli jste veřejnoprávní nebo soukromé médium, BBC nebo CNN, Česká televize nebo Parlamentní listy, Vlk nebo Vidlák... neověřené zprávy jsou všude a mezi obyčejným vesnickým Vidlákem, co si píše zadarmo po večerech a analytiky agentury Bloomberg je podstatně menší rozdíl než by se mohlo zdát. 

Nicméně jsem Vidlák nepoučitelný a tak se pokusím op nové zhodnocení: 

1. Zdá se, že Trump doopravdy věděl, jak to bylo a někde potají mimo kamery i tweety vzkázal Sálmánovi, ať si trhne nohou, že kvůli jeho nabubřelému egu arabského kalifa za něj s Íránem válčit nebude. 

2. Vracím se k jedné z prvních domněnek.. co když to žádné drony nebyly, ani rakety, ani nic podobného, ale prostě jen naaranžovaný velký požár, pár pěkných foteček z družic, kde nevidíte žádnou mastnotu ani černý hnus kolem míst kde to údajně hořelo. Jen pěkné očištěné zásobníky něbo něco podobného a v nich krásné zřetelné díry. Sakra... to snad ani nemohou myslet vážně.  

3. Vsadím se, že kolem míst útoku se nikdo s kamerou v ruce neprojde. Žádné CNN ani BBC nám neukáže jediný záběr zblízka. Možná budeme mít štěstí a fake news média nám dají něco natočeného z mobilu. Od těch etalonů demokracie dostaneme to samé co v kauze Skřípal... Nic. 

4. Co když prostě Jemenci poslali něco podobného jako vždycky - nějaké obstarožní zařízení, které neudělalo skoro žádné škody, ale dalo se to nafouknout  a tak se to nafouklo a co nezvládli Húsiové, to dotvořily saúdské tajné služby? Že by si nad Perským zálivem lítaly desítky dronů s křídlatými raketami a americké námořnictvo se na ně jen tak koukalo... tomu snad věří jen Petr Pavel a jemu podobní. A že amíci vědí odkud drony letěly...  a to je všechno, nechali je v klidu doletět... dělejte debila z někoho jiného. Na Letné jste jich měli 250 tisíc, ti vám to sežerou... 

5. Zdá se, že Saúdům jejich Gliwice nevyšla a tak rychle obnovují dodávky ropy. To víte, přicházet denně o 500 milionů dolarů, to není žádný med. Takže jsme tam kde jsme byli. V Rijádu mají koule tak ještě na rozřezání novináře, ale na opravdovou válku si netroufají a vystrkují za sebe své americké kamarády, kteří mají své vlastní problémy s pochopením, že juž nejsou takoví gerojové, jak si myslí a jejich prezident teď musí machrovat, ale s prázdnýma rukama. 

6. Ta královská saúdská rodina je zřejmě v pěkném průseru. Asi se jim to hroutí víc než si tady myslíme a začíná jim jít opravdu o kejhák. Jinak by takhle neblbnuli. Aby před nimi nebyl jejich poslední Ramadán...  

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

...to jsou hlavy...

To se ví
...seno, sláma, sluníčko to zapálí...

Zatím bez slepic

Targusi,
Vaším problémem je Váš přehnaný humanismus, naivita, důvěřivost a slušnost za každou cenu!!

Vy víte hovno, co je to transhumanismus, který Venca i Ivan propagují či propagovali coby budoucnost této planety a širšího okolí!

Přitom to ani jeden z nich nijak netutlal a netutlá. Venouš dokonce uspořádal hlavnímu celoplanetárnímu propagátorovi tohoto kvazi- či snad meta- náboženství globální pražské setkání.

Venouš Ruzyňský spoléhal spíše na přechod do mimosmyslových dimenzí.
Jeho o level inteligentnější, pilnější, proti alkoholu rezistentnější brácha Ivan se spíše kloní Nebo klonil k překopírování lidské inteligence do .... řekněme abitické, fyzikální matrice.

Předpokladem obou je ovšem bohulibý zánik lidstva coby zastaralého živočišného druhu (pokud tomu správně rozumím. v případě Ivana logicky včetně všech pozemských organismů, pochopitelně...Protože co kdyby se náhodou něco tak nečistého a fujtajblového jako "Člověk" vyvinulo znovu ???
Jakkoli je to nepravděpodobné, opatrnosti nikdy nezbývá!

Pokud jsem Ivana Havla nesprávně pochopil či pokud již mezitím ve svých úvahách a snahách popojel za těch několik let někam jinam (třeba k nutnosti vysmýčít od nebezpečí hnusoby kvazilidské inteligence i celý zbývající Vesmír), pak se mu co nejpokorněji omlouvám!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

v Afghánistánu 30 unavených rolníků na poli. (kupodivu idnes).

Zatím bez slepic

Takovejch už bylo... desítky tisíc? Stovky tisíc?
Holt humanitárně kolaterální ztracenci humanitárních bombardování .

Kdyby věděli, že svým odpovědným úhynem pomohli Američanům bojovat za Prahu, umíralo by se jim lépe!

Zatím bez slepic

makovice máku setého.

Zatím bez slepic

v Kunduzu.

Zatím bez slepic

Laco,
vy byste našim budoucím spoluobčanům (či überobčanům?) ani tu makovou buchtu nedopřál!
Nejste rasýsta?

Zatím bez slepic

Nojo, no... Bimbo je ozdobou krokodýlstva.
Podle toho, jak pravidelně novináře přečůrá, má asi opravdu prostatu jako panic, jak o sobě tvrdí.

O nic nejde.
Jen na sebe jako vždy soustřeďuje palbu, aby měl Babiš něco klidu na práci a PAL se vycukala.
Víc než řvou už stejně na krokodýla řvát nemohou - a spodních pár miliónů se baví stejně jako on.

Osobně jsem si myslel, že tohle vypálí až před Vítězným Listopadem.
Diplomatické to, pravda, není - ale odkdy byl Krokodýl (stejně jako PALoví bojovníci) diplomat?

(Nemá náhodou Vlk svátek? Třeba ho chtěl kámoš Krokodýl potěšit...)
Milión chvilek pro demokracii = jedna chvilka pro krokodýla

Zatím bez slepic

Pane AH.
Nějak to Zeman chce dohnat Klause s tou abolicí.
PAL zapomíná,kolik jich udělil Klaus pro své věrné a poslední amnestii to podělal úplně.
Pokud si pamatuji,Zeman jen mluvil o méně amnestiích o abolicí nemluvil.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejen, že PAL zapomíná na Klausovy milosti a abolice, ona zapomíná i na ty Havlovy. Viz. Chadimová, syn Čáslavské. Troufnu si tvrdit, že na to nezapomněli, oni jen doufají, že jsme zapomněli my.
Podle mne Zemanův vzkaz spíše znamená - nezkoušejte obnovit tr. stíhání premiéra nebo když k tomu budu donucen, tak vám do toho hodím vidle.
Navíc v těch známých případech šlo o kamarády a o vyloženě prokázané tr. činy. U premiéra, bohužel pro PAL, nikoliv. O Klausovi ani nemluvím to máme ještě v dobré paměti a byl to tehdy, alespoň pro mne, šok. Ten za sebou zametal klondajk devadesátek.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ale dneska jsem na internetu zahlédl několik praktikáblů s naaranžovanými zbytky raket (jak je předvedli novinářům Saudové....
Docela by mě zajímalo, jak došlo k přetržení(?) těch rour.
Na výbuch to totiž nevypadá, na poškození pádem teprve ne.
Ale hlavně že tam bylo neočouzené typové označení.

Chyběl jen rozkaz ke startu, podepsaný ajatoláhem a přilepený k rouře izolepou. Oni jsou totiž ti Iránci jak známo strašně zapomětliví a bez tohohle klasického detailu to ztrácí věrohodnost.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Miloš rozkop bábovku
odšrouboval francovku
namazal si kolena
vklouzla do něj zelená.
Já stíhání stopnu zas
kavárníkům zlomím vaz
ať si trhnou nohou
na lampárnu mohou
nosit svoje petice
než je raní mrtvice.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

No Ládiku, s chutí jsem se od srdce zachechtal a smích prej prodlužuje život = takže DÍKY !! :-D

Zatím bez slepic