Je to mnohem jasnější

Autor
Štítky

Turecký útok v Sýrii spustil i nevídanou kanonádu v médiích. Skutečně se už jen těžko dalo přehlížet, že američtí spojenci Kurdové byli americkým prezidentem bodnuti do zad a obětováni pro velmoc, která jak známo má jen zájmy, nikoliv přátele.

A tak jsme si v mainstreamu mohli přečíst titulky o mnohovrstevnatém konfliktu mezi Tureckem, Sýrií, Kurdy, Araby, Ruskem, Íránem, Irákem, náboženským fanatismem, minoritními skupinkami různých etnik i náboženství. Objevily se články, které otevřeně mluví o tom, že Kurdové po americké zradě nemají na výběr než se přiklonit k Rusku a Sýrii.

Vidíte, stačilo osm let války a už si toho všimli i v České televizi a na CNN.

Doteď jsme totiž podobných titulků byli ušetřeni. Doteď byl celý konflikt přece zřejmý a jasný. Krvavý Asad, který musí jít a proti němu samí kovaní arabští demokraté. Pamatujete ty kecy třeba od Laudáta a toho vola z KDU (pak ho ani nezvolili, jsem línej to jméno hledat, s chutí jsem jeho jméno zapomněl), že je nutné uzavřít ambasádu v Damašku? Když pozvali Spencerovou do televize, tak jí tam obviňovali, že má na rukou krev syrských dětiček, protože popisovala konflikt přesně tak, jak ho dneska popisují všichni.   

Dnešní titulky na Novinkách, u Bakaly, či v České televizi vypadají stejně jako titulky fake news médií z roku 2015...

Co si budeme povídat, Mnichov v roce 38 také leckomu otevřel oči a vznik protektorátu v březnu 39 ještě víc. Trumpovo hození Kurdů přes palubu je něco podobného. Když naši novináři jezdili do USA se učit tu správnou angažovanou novinařinu v americkém zájmu, tak seděli v posluchárně právě spolu s těmi kurdskými a dalšími. Někteří jsou samozřejmě zblblí dokonale a budou psát v americkém žoldu i z amerického vězení, ale hodně dalších teď sedí doma a přemýšlí, kde se stala chyba.

To platí i pro naše provinční politiky a diplomaty. Včetně Koláře a jeho synáčka. Ti také poslouchali kecy o míru, demokracii a věrnosti až za hrob a na přednášce vedle nich seděli kurdští politici. Možná dokonce i ta kurdská paní, co jí vytáhli z auta, ukamenovali a pak se s ní fotili. Kolář vypadá, že bude s USA do statků a hrdel a prorokuji, že se mu to přesně vyplní, ale další si už představují s mrazením v zádech, jak někdo vytahuje z auta je.

Navíc, všimněte si, alespoň vy, co vládnete angličtinou... Stojí za to si přečíst životopisy těch borců, co velí těm "demokratickým" jednotkám v tureckém žoldu. Jsou to ti stejní, co byli předtím v saúdském žoldu, pak v americkém žoldu, po porážce přesunuti do Idlíbu, kde jim dali práci Turci. Většina z nich má ještě i starší záznamy z Bosny, Afghanistánu, Iráku...  Ve všech případech dokonalí hrdlořezové co si natáčeli popravy a dávali je na internet a chlubili se svojí vynalézavostí, jak zajistit svým obětem co nejbolestivější odchod z tohoto světa. Vraždili zajatce, ženy, děti, starce, teď dělají to samé.

Osm let je za vrahouny označovali jen proruští xenofobové a náckové. Česká televize a BBC nám je ukazovaly pod titulky "Umírněná opozice". Je vidět, že jsou ve svém oboru skutečnými odborníky a odborníci se jak známo nelikvidují. Ani když jsou to odborníci přes vraždění a mučení.

Osm let mluvíme o tom, že Asad, ač to není žádný lidumil, je pro Sýrii ještě nejlepším řešením a proti všem těm demokratům s amerikou na rtech je ještě hodným beránkem. Teď to pomalu začíná docházet i těm, kteří jsou za pronikavý pohled za oponu a pravdomluvnost královsky placení. Až teď po osmi letech začínají stejně jako my proruští trollové mluvit i novináři, kteří do Sýrie celou tu dobu jezdili a potřásali si s těmi hrdlořezy rukama. 

Stejně tak mluvíme už dlouho o tom, že Turecko má své ambice, které rozhodně nejsou v souladu s našimi zájmy. Teď si toho všimli i v České televizi. Už jen zoufalci se snaží napasovat současné dění v Sýrii na hrb Ruska a obviňovat krvavého řezníka z Damašku. Ale, jak vidno, blbci ještě pořád existují a když se mohli osm let přetrhnout, aby psali v souladu s hlasem ameriky, tak teď se jim těžko otáčí. 

Téměř každý den teď čtu a slyším, jak je ta Sýrie nepřehledná, složitá a v jak složité situaci je Trump i ostatní účastníci konfliktu. Naopak přátelé novináři a komentátoři... situace začíná být jasná, zřetelná a přehledná. Mnichov už nastal, na Protektorát dojde co nevidět.  Motivace všech začínají být kříšťálově průzračné, stejně tak se začínají vyjevovat charaktery. 

Například při posledním mistrovství ve fotbale nikomu nevadilo, když  švýcarští reprezentatnti s kosovskými kořeny dělali albánské orly po oslavě gólů. Dneska už totéž od turecké reprezentace vadí. Mnohem víc také bude vadit, až si někdo v Německu vzpomene, jak se leckteří Němci (Turci, ale němečtí) fotili s Erdoganem a měli u toho nápis, jak je to jejich prezident. 

A nemyslete si... Turecko tam ještě zdaleka nevyhrálo. Popravy na youtube mívají přesně opačný efekt, než se zamýšlelo. Křižáci husity také neporazili. Jestli se ti Kurdové celonárodně naserou (a nemají k tomu daleko) může ještě Kurdistán vzniknout... v Turecku.  I v Evropě budou změny... Větší než by si kdo myslel. Takové, jaké se odehrály v Anglii na začátku Druhé světové... 

Ale o tom si více řekneme zítra. To už do toho nebudeme tahat mainstream. Jednak jsou pět až osm let pozadu a jednak se bez nich docela dobře obejdeme. Postačí chytré telefony a internet přímo z místa dění. A pár internetových trollů, kteří nám ukáží mapy konfliktu. Prozatím gratuluji všem nájemním pisálkům k prvnímu vystřízlivění. Měli by si zvyknout, bude jich mnohem víc. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Podobne v byvale jugoslavii vase Narodni obec lzinenavistnicka oplakava bratry srby, ale ty nejvetsi zlociny - a jejich obeti - jste jednoduse vymazali z pameti.

Hlavne ze to lhani o Havlovi vam jde dobre. Prolhat se zivotem muzete, proc ne. Na tomto foru je to coool a devcata na to leti.

Zatím bez slepic

Hlavně, že jsme nesmázli z paměti toho půl mega mrtvol dětí z Iráku

Zatím bez slepic

Vy vite kam stbove zchovali ty hromady mrtvol a jeste jste to nenahlasil? Vite, ze to je vase obcanska povinnost. Pockejte az se do dozvi v Haagu.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

...že Assad navršil největší hromadu mrtvol? A co tam všechno počítáte, mezi ty mrtvoly? Za jaké mrtvoly je Assad odpovědný?

Mimochodem, masakr jedné vesnice byl sveden na Assada, ale přitom jej vykonali rebelové.

Jenom by mě zajímalo, jak jste došel k tomu výsledku.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Scallope,
co máte proti výsledku demokratických voleb? Počkejte si na další volby a doporučte pražské kavárně ať místo kašpárků, které nasadila proti Zemanovi, nasadí někoho normálního. Miloš Zeman zdaleka nemá takovou podporu, jak si možná myslíte, jen nebyl nikdo lepší.
Tak se smiřte s právem většiny vybrat si ve volbách jinak, než chce scallop, nebo pukněte vzteky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nezůstane ani noha
strýčka Sama v Kurdistánu;
metresu i kurtizánu
bere s sebou domů
plné hematomů
od vezírů, emirů ...
taky truhlu safírů.
Sultán teď pobije Kurdy
do povětří letí Lurdy
poletí i Kompostela
oheň půjde do kostela
jak Notrdam všechny hoří
Evropa se tiše boří.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dovzdělávám se teď v dějinách Blízkého východu zhruba od druhé poloviny 18. století. Našla jsem dizertační práci historika M. Šedivého "Rakousko a Východní otázka 1829 - 1841".
Citace z kapitoly VII. Rusko a Západní velmoci (1834 - 1838):
"...vzájemné nepřátelství přetrvávalo. ...hlavní roli v protiruských výpadech převzal kabinet v Londýně. ... Soupeření obou velmocí v oblasti Blízkého východu nebylo ničím novým, nyní však nabylo zcela nového rozměru. Obava z ruské expanze ovládla nejen britské ministry, ale rovněž britskou společnost. Do roku 1833 se stalo zcela běžným mezi britskými novináři a pamfletisty pranýřovat Rusko jako hrozbu nezávislosti a existence Osmanské říše. Nejznámějším z nich byl bezpochyby David Urqueant, jenž se v roce 1834 proslavil pamfletem "Anglie, Francie, Rusko a Turek", ve kterém vyjádřil názor, že hlavním cílem ruské politiky je obsazení Konstantinopole a Úžin. ... U. dílo bylo britskou veřejností přijato s nadšením a co bylo důležitějším, tyto téze byly akceptovány a dále šířeny předními novinami a jejich rusofóbní kázání padlo na úrodnou půdu. Nepřátelství k Rusku se tak stalo nejen celospolečenskou módou, ale rovněž jedním ze základních hybatelů britské zahraniční politiky."
https://is.cuni.cz/webapps/zzp/download/140008962

Zatím bez slepic

Jo, Anglicane maji na svedomi spoustu tureckeho sadismu. Boris Johnson ma ostatne i turecke predky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přimknu se k bříze či sekvoji?
Nejlepší řešení je obojí.
Anebo se přimknu k dubisku?
Taky můžu dostat po pysku.
Rychle musím někam zalézt
živnou půdu někde nalézt
ať je mi tam teplo, měkce
třeba je to blízko Mekce,
Berlínu či Volstrýtu
teče z toho na kýtu
kol se táhne smrad
v prdeli jsem rád.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Turecko je preferováno právě proto, aby to nebylo na světě jednoduché. Obdoba vzniku Pákistánu, před tím severní a jižní Koreje, Vietnamu, DDR. Prostě rozděl a panuj. Historicky taktika angličanů. Nyní v tom mají asi prsty i pejzatí, prostřednictvím USáků a bank.
Jak to je vlastně s Kurdy je, myslím,
dobře popsáno zde. Moc státotvorně to nevidím.
http://dfens-cz.com/o-divokem-kurdistanu/

Zatím bez slepic

řídili už například ve starém Římě. Angličané nevymysleli vůbec nic nového.
Jinak toto heslo pochází prý až z konce středověku, údajně jej první použil a zpopularizoval jistý Macchiaveli.

Zatím bez slepic

Tato taktika bude stará jako lidská civilizace. Ještě přikládám odkaz od stejného autora a mám strach....

https://pravyprostor.cz/necht-allah-pozehna-nasim-zbranim/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Včera proběhl další Fokus VM, byla jsem upozorněna doma na dotazy správně již vyděšených studentů ke kolapsu civilizace, ( zda kolaps dovede systém i právní ke zjednodušení...)
A nechci Vás připravit o odpověď pana Hrkala.....Pusťte si prosím video od cca 1 hod 41 minuty a ta odpověď je pak cca 1:54. Je ale dobré to vidět v kontextu od počátku těch otázek a odpovědí všech, tedy od 1:41.....

https://www.ceskatelevize.cz/porady/11054978064-fokus-vaclava-moravce/2…

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

.. by všechno zjednodušilo.

Zatím bez slepic

to byl fakt šrapnel ☺

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přečtěte si Jourovou.
Jedno je jasné.
Bude maximálně ztíženo vyhledávání všech pramenů, které budou ten či onen týden určeny jako šiřitele fake news (za týden se situace může obrátit, z fake news se stane oficiální pravda a naopak)

Jedinou informační stálicí pro plebs zůstane nejspíš mantra, že za všechno může Putin, respektive biologicky a historicky nevymýtitelná ďábelská ruská povaha. (Nezaměňovat , prosím, tento vědecky kodifikovaný fakt s rasismem a xenofobií!)

https://nazory.aktualne.cz/rozhovory/vera-jourova-sen-ze-v-evrope-uz-de…

Zatím bez slepic

ta prvni odpoved je tak nejak od srdce nejlepsi a nejpravdivejsi

cituji z vyse uvedeneho clanku
-----
Grilující: Tak Vás tady pěkně vítáme soudružko.. ehmmm pardon,... paní Jourová. Tady si čtu, že jste z toho východu a ráda by jste na jeden z nejdůležitějších postů... tak to budeme muset vzít důkladně. To víte, xenofobové, Putinova úderka a jiné nekalé živly, torpédující zářnou budoucnost EU, jsou neustále akční, nepřejícní a velmi vynalézaví.

První otázka tedy bude – Jaký je Váš názor na právo sebeurčení v kontextu dění v Katalánsku, Kosovu a na Krymu...

Jourová Dobrý den, nejprve děkuji za možnost ucházet se o tak důležitý post pro rozvinutí té jediné správné EU demokracie.

K Vaší otázce – právo na sebeurčení je velmi důležité právo, ovšem pozor!!, může být nekalými a podvratnými živly i zneužito. V případě Kosova bylo naprosto správně, že jsme poskytli internacionální pomoc a odpůrce sebeurčení a umístění základny NATO na kosovském území, humanitárně bombardovali. Naproti tomu zdánlivě stejný princip vidí Putinova úderka i v případě Krymu a Katalánska. Ovšem tito odpůrci, podrývači a rozrývači naší šťastné budoucnosti jen překrucují fakta k obrazu svému. Faktem totiž je, že nejvyšší stupeň svobody a demokracie je v naších zemích pod ochranou NATO. A jak chcete vylepšovat něco, co je již nejlepší?? V případě Katalánska tedy v žádném případě nemohlo jít o právo sebeurčení Katalánců, ale jen a jen o rozvrat nejvyššího stupně rozvinuté EU demokracie a svobody. Navíc, náš pornohorec Janda tvrdí, že Putinovi agenti se všude vetřeli až do nejvyšších politických míst. V Katalánsku tedy určitě oni demagogicky nalákali Katalánce, které agresivně vyzbrojili hlasovacími lístky, k pseudovolbám – ovšem šlo jim jen o to, aby nevinné ženy a naivní a nepoučení staří lidé byli nahnáni proti policistům dohlížejícím na klidný průběh nepovolené akce, přičemž následně vyprovokovali střety. Cílem tedy bylo poškozování a nebojím se říct, přímo podrývání a rozvrat naší EU společnosti. Je tedy naprosto správné, že tamní organizátoři, přesněji - odhaleni Putinovi agenti a nepřátelé EU myšlenky, sedí v ťurmě... a nic na tom nemění fakt, že byli omylem a nedopatřením opět zvoleni ve volbách. Nejsou to tedy političtí vězni, ale podvratné živly, ba přímo nejtěžší ideo-zločinci.

No a co se týče Krymu – nepřátelé EU myšlenky často poukazují na tzv. dvojí metr. Ovšem opět fakta hovoří něco jiného. V případě Kosova jsme odpůrce základny NATO na tamním území humanitárně bombardovali. V případě Krymu, bohužel, nemůžeme odpůrce základny NATO v Sevastopolu bombardovat, proto jsou na místě ty nejpřísnější ekonomické sankce, kdy EU na svá bedra bere větší díl, aby náš ochránce USA, resp. jeho firmy, mohly aspoň částečně obsadit námi uvolněný trh.
----

Zatím bez slepic

Volici Zemana si stezuji na bombardovani, ktere zeman podporil.

Bojovnici proti nezavislemu kosovu obhajuji rusky krym.

Agitatorum proti zakladnam nevadi ruska zakladna v Syrii.

Bojovnici proti dotacim voli nejvetsiho dotacniho barona.

Atd

Zatím bez slepic

A scallop si porad stezuje na prolhany weby jako CT, Seznam, Aktualne, Manipulatori atd.

Uz jsi se nekdy libal s Jandou?

Zatím bez slepic

To je fake news. Jak kazdy vi, ze sionisti neumej psat.

Zatím bez slepic

Neřekl bych, že Protokoly sionských mudrců měly bůhvíjaký vliv na protižidovské nálady. Ty už tam byly.

Zatím bez slepic

Celkem vtipná parodie. Ale zdá se , že čtenáři kydů ji věří.

Zatím bez slepic

To by byla demokracie, panecku, kdyby ten demos porad neotravoval a delal, co se mu poruci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Spousta věcí je opravdu mnohem jasnější, například se ukázalo že Trump není žádný geniální stratég, ale opravdu do sebe zahleděný narcis bez jakékoli strategie, který více spoléhá na svůj "geniální instinkt" než názory analytiků a vojáků, kteří ho před následky stažení ze Sýrie dlouhodobě varovali a tak se mu podařilo maximálně nasrat US vojáky a nejspíš i část svých voličů.
USA ztratili jakýkoli vliv na další vývoj v Sýrii a mají problémy se díky chaosu vůbec odsud stáhnout, údajně také převezli pouhé dva vězně ISIS. Na jejich plně funkční a vybavené základně se pouhý den po stažení procházejí ruští žoldáci a do oblasti se rychle přesunuje Syrská armáda, ta už je na některých hraničních městech s Tureckem a bez boje tak získala rozsáhlou oblast po 6 let ovládanou Kurdy, kterým nezbylo než urychleně kývnout na spolupráci s Asadem.
Putin musí být maximálně vysmátý protože Rusku hraje vše do karet, myslím že o turecké invazi byl informován a tipl bych si že ji nijak nebránil, protože takovou příležitost jak znemožnit Američany a získat dobře vycvičenou a motivovanou kurdskou armádu s 60 000 - 100 000 muži na stranu Asada doslova na zlatém podnose, je jak píšou v Rusku jako výhra v loterii :)

Ovšem jak zareaguje Erdogan, který aktuálně poslal Amíky s jejich požadavky na příměří někam, s tím že invazi nezastaví a sankce jsou mu u zádele je otázka...Evropě opět připomněl že vypustí 3,6 milionů Syřanů pokud se opováží nazvat jeho "mírovou" operaci invazí, zkrátka sultán se utrhl z řetězů a fakt jsem zvědavý jestli se ho Rusku podaří vrátit do nějakých mantinelů a dostat ho ze Sýrie.
Jestli se prostřednictvím Asada a Kurdů pustí do otevřeného střetu s Tureckem, tak to bude ještě hodně divoké, západ už podle mě v Sýrii definitivně skončil, což je nakonec vzhledem k chaosu, který pomáhal v Sýrii rozpoutat dobrá zpráva.
Stejně tak prozatím skončil sen o nezávislém Kurdistánu, který bych Kurdům přál, ale bohužel jsou neustále zneužíváni jako pěšáci a ve skutečnosti si nikdo z velkých států vznik Kurdistánu nepřeje...

Zatím bez slepic

S vaším hodnocením Trumpa nesouhlasím. Trumpa je naopak třeba vyzdvihnout za to, že stažením US sil z oblasti dal šanci na urovnání konfliktu a návrat poměrů umožňující normální život do oblasti. To by bez obětování vize kurdského státu a jejich sblížení s Assadem nebylo možné.

Je také třeba si všimnout diplomatické aktivity Ruska. Putin a Lavrov objeli všechny zainteresované blízkovýchodní státy vč. iráckých Kurdů. V blízké době se dozvíme, co tam upekli.

Zatím bez slepic

se skutečný dosah takových kroků ukáže až v zrcadle času. To, co se děje na Blízkém a Středním Východě jsou šachy, nebo spíš go. Je dobré na to myslet, což činíte....

Zatím bez slepic

Stejně tak prozatím skončil sen o nezávislém Kurdistánu, který bych Kurdům přál

- umite vysvetlit, co presne ma zajimat chude americany, co volili Trumpa na snech o nezavislem Kurdistanu?

Zatím bez slepic

A co je cechum po znasilnene a zavrazdene kurdske politicce? Uplne hovno. Ptate se naprosto spravne: co je spatne na poktytectvi? A ptate se i na tom spravnem miste.

Ale proc vlastne Andrejko otocil o 180 stupnu a najednou kritizuje sultana?

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na to se zeptejte jeho a jich a vysvetlete VAS nazor, proc se maji obycejni americani starat o kurdskej stat.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co Ježibabiš dělá, dobře dělá.

Zatím bez slepic

Máte pravdu nezávislý Kurdistán amíky vůbec nezajímá, ale to, že USA byli ze dne na den ve spěchu donuceny opustit Sýrii a během několika dní se zesralo všechno na čem v Syrii 6 let dělali, to že si Turecko s požadavky USA doslova vytírá zadek, že se na jejich opuštěných základnách producírují smějící se Rusi a že všichni vojáci kritizují Trumpa za zradu spojenců a považují to za největší hanbu, to u amerického "vidláka" Trumpovi moc podporu nezvedne.

Zatím bez slepic

Do Syrie se nacpal Obama + ty jeho satanistky a stahuje se Trump.

To je jako kdyz vam matka zakaze to, co tatik povolil.

Zatím bez slepic

Tak Rusi začali zostra a vypadá to, že zavřeli Turkům nebe nad Sýrií, že by Su-35 fungovali na Turka víc než hrozby sankcí a "důrazné" protesty z EU a USA, kdo by to byl řekl :)

https://www.almasdarnews.com/article/russian-air-force-intercepts-turki…

Ruské bojové letouny zachytily turecké F-16.

Pokus tureckých leteckých sil udeřit na velitelství syrských demokratických sil v Manbiji skončil naprostým selháním posádek tureckých stíhačů F-16. Důvodem bylo vystoupení ruských stíhaček Su-35 na obloze, které zachytily turecké bojové letouny a bránily jim v plnění jejich misí.

V současné době není známo, zda bojovníci tureckých leteckých sil byly v syrském vzdušném prostoru nebo zda létali uvnitř tureckého vzdušného prostoru, což však naznačuje, že ruské bojové letadla jsou připraveny čelit Turecku.

Podle dalších zpráv ale Turci poprvé zaútočili pomocí dělostřelectva na pozice Asadovi Syrské armády, takže začíná to houstnout...
http://avia.pro/news/tureckie-voennye-atakovali-pozicii-siriyskoy-armii

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokoušet se jakkoli předvídat a hodnotit vývoj situace mezi Syrií a Tureckem bez toho, že bychom si přečetli dnešní výběr z tisku od Spencerové se mi zdá poněkud nezodpovědné.

Připomínám, že se nejedná o výběr fandící jedné straně ani výběr, který by měl podpořit jakékoli téze Spencerové.
Doporučuji číst dvakrát.
Dvakrát čti, jednou vidluj.

https://prima.iprima.cz/ranni-kavicka-terezy-spencerove/16-10-2019-svet…

Zatím bez slepic

jsou ti mamuti.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

To, že na Beringově ostrově byli ještě před 3 800 lety, se ví už minimálně 30 let.
Tereza to někde přečetla a přišlo jí to zajímavý...😐

Ináč, jedna malba, výborně zachovalá, z Egypta, zobrazuje trpasličího mamuta, vedeného na provaze člověkem. Pravděpodobně na nějakém středomořském ostrově přežili mamuti až do doby starých Egypťanů.

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsem byl já, když mě stará vedla z hospody, a bych se jí s trojkou v žíle někam nezaběhl.

Zatím bez slepic

Netroufám si hodnotit nakolik je Vyvadil dobrý analytik, ale má to v souvislostech hlavu a patu a vůbec to z jeho pohledu nevypadá tak beznadějně.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Jiri-Vyvadil-Erdo…

Zatím bez slepic

Ještě podrobnější a komplexnější je Vyvadilův předvčerejší článek:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Jiri-Vyvadil-Tand…

Situace je krajně nepřehledná. Jakékoli naše hodnocení nemůže z principu brát v úvahu cíle, očekávání a skryté možnosti všech aktérů, kde hraje každý s každým a zároveň je buď ochoten (nebo okolnostmi a ostatními hráči nucen) každý každého během několika hodin podrazit - pokud chce přežít.

Podle mého názoru Vyvadil poněkud přeceňuje možnosti jak Trumpa, tak Putina.
Oba mají ve svých zemích páté kolony, které jim jdou tvrdě po krku.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

“Turci údajně cíleně útočí na americkou armádu, aby ji donutili odstoupit od syrských hranic. Tvrdí to představitelé americké armády obeznámení se situací v Sýrii, které citují americká média. Turci též podle stejných zdrojů osvobozují zajaté bojovníky Islámského státu.“ - idnes

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ve Francii chystají obnovenou premiéru opery Richard Lví Srdce, která naposledy zazněla v roce 1789 ve Versailles, pro Ludvíka XVI a Marii-Antoinettu, těsně před tím, než jim gilotina setnula hlavy… lze z toho něco vyvozovat pro současnost?...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Miloš bude ve špitálu
nemá lepru, ani spálu
čtyři dny se bude vetit
aby mohl svátek světit,
musí se dát dohromady.
Generálům píchat řády,
poučovat rektory
kavárníkům navzdory;
udělovat signum laudis
do ouza přidávat anýz;
bude kouřit dýmku míru
opakovat na klavíru,
obouvat si ponožky
boty dávat na nožky,
zvykat si na novou roli -
nepřátele mlátit holí.

Zatím bez slepic