Babiš už má dávno nástupce

Autor
Štítky

Vykořeněný, vyděšený  a ztracený člověk je podmínkou každé revoluce i každého kacířství. Na začátku musejí být těžké a nepřehledné časy, revoluce pak přijde sama

Nepřijde vám, že posledních minimálně patnáct let se u nás dokonale naplňuje Trockého vize o permanentní revoluci?  Všímáte si, jak se u každých voleb objeví nějaká nová nečekaná naděje... prvek očekávání který je pak následován prvkem zklamání. Jen tak namátkou... Unie Svobody, TOP09, Strana Zelených, Věci veřejné, ANO 2011, Úsvit (SPD), Piráti... a Trikolóra. 

Přjde mi zcela symptomatické, když můj oblíbený, dobře informovaný, ironický a kousavý bloger Petr Kubáč na svém blogu věří v novou naději ztělesněnou mladým Klausem. Jsem si celkem jistý, že pokud Klaus mladší tuto naději zklame, bude Kubáč jeden z prvních od koho se to dozvíme.  Ale stejně mě to překvapilo. 

Českému volič v průměru vlastně málo záleží na tom, co které hnutí říká, ale nechává se ovlivnit nadějí, kterou skýtá. A ta je posledních třicet let pořád stejná. Nějaká ta jistota práce, šance na malé zbohatnutí, bezpečné ulice, žádné experimenty a nepohrdat voličem. Zbytek je jen čistá filtrovaná naděje. 

Kdo to pochopí, ten ve volbách slušně uspěje a kdo se tomu zpronevěří, je promtně odsunut na smetiště dějin. Je n tu a tam se najde výjimka potvrzující pravidlo v podobě Bendy nebo Kalouska. Vlastně by se dalo říci, že každé parlamentní volby jsou pohřebiště velké hromady politiků.  KDU vypadla z parlamentu už jednou a dost možná si to zopakuje ODS kdysi měla 35% hlasů a ČSSD na tom byla podobně. Babiš se k vrcholu těchto stran ještě zdaleka nedostal. A byly to masové strany s desetitisíci členů, které měly buňky v každé vesnici... A kde jsou ted? 

Fiala je rád, že má kolem deseti procent a zřejmě se o ně má důvod bát, když musí dávat na fejsbůk fotky, jak doma maluje byt s knihou a v obleku. Hamáček se už určit připravuje na dobu mimoparlamentní a v podstatě nemůže udělat nic, aby to zvrátil. Starého Klause už nikdo neposlouchá a Paroubek se také nechytá. Kde je Topolánek a kde Nečas? 

Radek John... kde vlastně je? Živí ho ještě Adamovská a nebo se rozvedl? Vít Bárta, kdy jste o něm naposled slyšeli? Bursík se tu a tam ještě objeví v nějaké obskurní komisi, ale musejí ho tam protlačit kamarádi, u voleb by se nechytal. Pamatuje si někdo ještě Karolínu Píku?  Všechno je to pryč a přitom to není vůbec dávno. 

Stíháte ještě sledovat, kdo je u nás teď ministr čeho? Střídá se to tak rychle, že už to jde stále více mimo mě. 

Co myslíte, že se stane, až Babiš zavede svůj institut strpění žadatele o azyl i když na něj nemá nárok? To je jednoduché... už je tu mladý Klaus, který zvládl vyvolat naději i u skeptického a chytrého Kubáče. Když to zvládl u něj, zvládl to jistě i u mnoha dalších lidí. Teď už jen stačí, aby Babiš nějaké ty naděje zklamal a Klaus mu bude šlapat na paty. Aby příští volební období nevypadalo podobně jako to po roce 2013. Babiš sice ještě bude premiér, ale Klaus ml. mu už bude brát všechny zásluhy a nechá mu jen průšvihy. 

Ještě zkusím jeden potulát: ČSSD vládla od roku 1998 do roku 2006. Osm let. Pak vládl čtyři roky Topolánek a tři roky Nečas. Sedm let. Pak vládl Sobotka a za čtyři roky bylo jasné, že ČSSD už žádnou naději neskýtá. Od roku 2017 vládne Babiš a začíná to vypadat, že v příštích volbách už mu bude docházet dech. Nebudu asi daleko od pravdy, když řeknu, že naděje vkládané ve vládu se vypaří + - za šest let. Někteří to stihnou i rychleji. 

Zkrátka a dobře, demokracie nám funguje přesně podle příruček. Volič pošle do háje každého, kdo zklame jeho naděje. 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

A politici pošlou do háje každého, ať je volil nebo nevolil. Demokracie se stala pouhou nejistou hrou živící tisíce, ne nevím jak je nazvat.
S tím ale už příručky nepočítaly. A tak si přiznejme, něco je na obzoru.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Na obzoru černá plachta
pod nohama sračka čvachtá
kola nemaj proč se točit
není v čem si rohlík smočit.
Suchý rohlík nebo gumák
u voleb je mi to šumák
koho pošlu ke korytu
kdo bude mít v hubě kýtu.
Já si budu hlodat kost
iluzí jsem zcela prost;
30 roků stíhat západ
to byl přece blbý nápad
chodit s němcem bruslit na led
ten se pořád bude válet
a já na něj budu makat.
Čtyři roky budu plakat
jaký měli krásný plakát
radostně jsem začal skákat
zase bude líp, než včera
budou jikry z jesetera.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Svislá osa symetrie.
Když se člověk podnapije
vidí v ní etalon krásy
modré oči zlaté vlasy
libé tóny harfy strun
začal na voliče run.
Když je osa vodorovně
má stát volič jasně v hovně.
Jenže lid má reference.
30 roků pěli tence
přitom trhali ti kapsu
zemi vedli ke kolapsu.
Naděje umírá poslední
třeba se jednou rozední
žádné hende hoch a raus
ať to zkusí mladý Klaus.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nejlepší jsou černé myšlenky
v naší zemi záhy, od plenky.
Černé stavby černé vize
černý rozhlas, televize
černá skládka, černý werk
v černém lese Černýberg.
Černé duše, černé hlasy
černé bezpečnostní pásy
černé volhy, černé audi
kolem kaaby černé Saudy
černočerně vidím,
za bílou se stydím.
Kdy ten hnusný bílý muž
bude v černé truhle? Už?
Černí muži v Černé Hoře
černých plavců plné moře
černý Halík s černým křížem
černý asfalt držkou lížem
černý havran kráká
nad Čechy se smráká.

Zatím bez slepic

Ráno ještě skoro za tmy, cestou v husté mlze na polorozpadlý hřbitov, za občasných nízkých přeletů prvních nedočkavých havranů. Po celonočním sledování ČT24.
Za mě patří tenhle kousek mezi "best of".

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tihle dva se klidně spojí.
Jenže,Klaus vyrostl na zádech ODS a jen používá vhodnější,přijatelnější rétoriku.
Po našem vesnickém rčení,stará kurva v nových šatech.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsou jako Ježíš a Kristus.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Voliči musí vycházet ze současného systému voleb, a tak po vyloučení všech opravdu špatných možností už mnoho dalších nemají.
Prvním rozhodovacím kritériem jsou předvolební průzkumy. Zde volby silně ovlivňují agentury pro výzkum veřejného mínění. Volič se rozhoduje podle toho, která strana má šanci se dostat do parlamentu, tedy pohybuje se blízko 5%. Samozřejmě jsou zde skupinky skalních voličů, ale obvykle nejsou početné, většina je těch vlažných podporovatelů.
Druhým kritériem je, jak moc voliče některá strana zklamala. Pokud už to zvládla několikrát,musí už jen spoléhat na to, že ostatní strany jsou ještě horší.
Třetím kritériem je úspěch strany, tedy zda moc často nevypadává z parlamentu. Zjednodušeně, zda má pořád kolem 5% voličů. Příliš neúspěšné strany (např. ODA) už nemá smysl ani obnovovat.
Čtvrtým kritériem je naděje, že nová strana bude lepší než ty původní. Odtud se berou voliči nových stran, kteří předtím volili ODS, ČSSD, KDU- ČSL, a pokud byli zklamáni, zamířili jinam. Při takovém rozhodnutí jsou ztraceni trvale a jen velmi malá část se někdy vrátí zpět. Z hlediska voliče jde ale o racionální rozhodnutí. Vymění jistotu předchozích zklamání za naději možného budoucího zklamání a doufá, že se třeba najednou povede najít politika, který bude z většiny opravdu hájit jeho zájmy.
A takovému politikovi dá důvěru a naději proti všem jeho oponentům, jen ji nesmí zklamat v zásadních věcech. Jako třeba Andrej Babiš, jehož voliči budou odsuzovat krok o strpění imigranta. To se ani Prchalovi nepovede vysvětlit voličům, kteří jsou proti ekonomické imigraci.
ANO se dostalo na vrchol možného, teď už voliče spíše ztrácí. A díky evropské legislativě přijímané právě ANO a ČSSD jich ještě hodně ztratí. Když se k tomu připočte ekonomická recese, která zde už je a bude trvat zhruba rok (vycházím z průměrných hodnot), vyjde to Babišovi akorát do voleb, že je stráví v době ekonomického poklesu.
Kdysi jsem zde psal, že Alena Schillerová má potenciál zničit Babiše návrhem nesmyslných daní. Koná medvědí službu výborně, Babiše ničí. Kromě ní ovšem přichází úder z míst EU, mám na mysli to přelomové rozhodnutí Soudního dvora EU.https://www.ceska-justice.cz/2019/10/cr-musi-zavest-institut-strpeni-ci… Předkladatelem změny zákona je ministerstvo vnitra, tedy i Hamáček ponese svůj díl odpovědnosti a odlivu voličů od ČSSD. Nějací voliči ČSSD totiž ještě ubudou. Stačí jen na krok Hamáčka (a Babiše) v předvolební kampani upozornit. sice jsou v tom poněkud nevinně, rozhodnutí Soudního dvora EU by museli respektovat i jiné politici, i když .... Je opravdu nutné přebírat vše, co nám legislativa EU předepíše? Při jednotném nebo dvoutřetinovém odmítnutí zákona v parlamentu by se Soudní dvůr EU mohl jít leda klouzat. To se ale kvůli ANO nestane. Odpůrci Andreje Babiše to mohou šikovně využít ve volbách.
Že musí institut strpění zavést do zákona? Nemusí. Musí jej pouze navrhnout, ale pak mohou poslanci ANO hlasovat proti. Být na místě Andreje Babiše, klidně bych kvůli tomu shodil vládu, protože další období už mu nic dobrého nepřinese, jen ztrátu voličských hlasů vlivem ekonomické situace. Tak bych klidně risknul předčasné volby, dokud ještě má nějakou podporu lidí.
Nejlepším receptem na znemožnění oponenta je nechat jej vládnout. On těch chyb už naseká sám dost. To platilo u ODS, ČSSD, KDU-ČSL, nově bude platit i u ANO.
Voliči dávají politikům i druhou šanci, jak se ukazuje. Ale málokdy nějakou další. Volič Babiše podržel při kauze Čapí hnízdo. Nyní je na Andreji Babišovi, aby voličskou důvěru u institutu strpění migranta důvěru zklamal. A on ji zklame, a dočká se odměny ve volbách. Sice se ANO ještě dostane do parlamentu, ale vládu už možná nesestaví. A vše začalo rozhodnutím několika soudců Soudního dvora EU. To opravdu nevysvětlí ani Marek Prchal.
Andrej Babiš, až přijde o moc, supi z demobloku se vrhnou na Agrofert. Nějakou kličku si najdou, nebo seberou dotace. Babiš stojí na rozcestí. Rozum a zkušenosti jiných politiků volí vybrat si cestu voliče a nakašlat EU. Babiš se spolehne na EU a zklame voliče. Následně prohraje ve volbách a pak prohraje i Agrofert, pokud jej včas neprodá nějaké nadnárodní firmě.
A volič? Ten je jako Kurdové, zase bude znovu zklamán.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Institut strpění Evropského soudního dvora, které Hamáček horlivě a po hujerovsku navrhuje, ČR vůbec nemusí přijímat. To si jen Hamáček hledá židli v Bruselu na úkor svých voličů, aby se zavděčil v očích eurokomisařů. Podobně postupoval i Bohuslav Sobotka, byl ještě servilnější než Hamáček - a křeslo v Bruselu nedostal.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Váš příspěvek podepisuji.
Řekl bych,Schillerová sleduje jen čísla a jak už byly někde napsáno,státní dluh bude o dost větší,než se plánovalo a to ještě recese,naši republiku nějak nezasáhla.Tomu věřím také,že Babiš zklame voliče k vůli dluhům Agrofertu,musí být povolný i když potřebuje být u rozdělování dotací.

Zatím bez slepic

Pane zemědělče,
Babiš zná Schillerovou z dob své funkce ministra financí Sobotkovy vlády. Proto jí pořád věří. Nepoznal, že nápady Aleny Schillerové nepřinesou ani prachy do kasy ani hlasy voličů. Až prohrané volby jej proberou, ale to už bude pozdě. Tedy získá ještě hodně hlasů, ale nesestaví vládu, nebo jen s velkými obtížemi.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jediná strana v parlamentu, která dává vlastenectví na první misto je Okamurova SPD. Kolik má ? Podle "nefalšovaných" výzkumů 8 %. A to je zoufale málo. Všechny ostatní strany se nějak, bez zjevných protestů, podřizují Bruselu.

Už u komunistů mně nejvíc vadilo, jak podlézají SSSR. V televizi bylo pěkně vidět, že Rusové o to podlézání nestojí, bylo jim to protivné, jako mně. Musel jsem se kolikrát za naše komunisty stydět !

A už nám to zůstalo. Naštěstí se můžeme schovat za V4. Poláci a Maďaři jsou na svou vlast hrdí, nebojí se ozvat.

Myslím si, že i hrdých Čechů je podstatně víc, než výzkumy ukazují, ale z nějakých, mně nepochopitelných důvodů, to nedávají najevo. Přesto bych chtěl připomenout, že jen švejkovat nestačí !

Zatím bez slepic

Mladšímu Klausovi bych možná i uvěřil, ale staršímu po jeho amnestii neuvěřím už vůbec nic.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy ale nemáte věřit Klausovi. Vy máte věřit sobě.

To znamená, že můžete snad vidět, že Klaus starší bojoval proti Lisabonu, co to šlo a proti obrovským tlakům.

Kdežto jeho amnestie je relikt raných devadesátek, ze kterýho se nemohl (ani nechtěl) moc vykroutit.
------------------

Tohle jste naspal vy sám:
Především posuzování inteligence je řešení matematické rovnice o neznámém počtu neznámých proměnných, kdy ani nevíme jejich vztahy.

Když si něco protiřečí, tak se to snad dá rozdělit na dvě věci, který se daj zkoumat odděleně a pak zas nějak dávat dohromady. - Nebo nesouhlasíte?

----
Tohle je jedna z věcí, které ti holkaři řeší a jsou to rovnice o mnoha neznámých. Jestli řadíte lidi do škatulek jen podle jedné kvality, podle jedné situace, podle jednoho činu - tak daleko nedojdete.

Arabové mají přísloví: S židem můžeš jíst, s křesťanem spát.

Když Vidlák nechává v práci lidi před důchodem, tak sice vidí jejich slabiny, ale současně i to k čemu jsou ještě dobrý.

Zatím bez slepic

kokotů.
Mám takovou příkladnou historku.
Přišla na mne ekonomická darda v podobě požadavku celní správy, že musím složit naprosto šílenou kauci, anebo si zařídit bankovní záruku, jinak budu muset v podstatě skončit s podnikáním. Něco ve stylu, "když teroristi střílejí do lidí z pušek, zakážeme i příborové nože a úspěch je zaručen".
I dostavil jsem se do banky na první pokec. Samozřejmě nás tam bylo daleko více, než jeden autodopravní šmudla. I usedli jsme do sálečku a pan ředitel nám politicky vysvětloval, proč je vývar banky z jejich záruk tak šíleně vysoký (náš vázaný vklad v řádu desítek až stovek tisíc, určený "podle ksichtu" a pár stovek za každou operaci - bylo jich, hádám, minimálně desítky, ale spíše stovky denně).
Když se pan ředitel vyžvanil a zcela naivně se zeptal na dotazy posluchačů, byl nucen s polu s ostatními vyslechnout můj bleskový počtářský rozbor, kolik na tom banka vydělá a jestli mu není trapně takto okrádat poctivě pracující lidi a budovat z takto získaných financí přepychové bankovní zámečky v centrech měst a rozdílet si královské platy.
Ovšem pan ředitel byl chytrý, mladý a krásný a uměl mi bryskně odpovědět protidotazem k fóru:
"Kdo z vás by chtěl chodit do banky v podobě otřískaného kanclu v budově s opadanou omítkou?"
I ozvalo se pochvalné zabručení fóra, že nikdo, protože oni jsou přece podnikatelé ve vatě, totiž v oblecích s kravatami a v drahých autech, i když mají úplně všecko na leasing či úvěr.
Tož asi tak o česky hovořícím stádečku dvounohých přežvýkavců...

Zatím bez slepic

No, mohou si to dovolit, jiní veksláci s "bony", kteří by podnikatele zaúvěrovali, nejsou.
Dokázali nemožné, zničili šedou ekonomiku. Díky bohu?

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

naprosto perfektně a k těm předvolebním průzkumům - to je fakt zlo, jednak cinknuté - nepohodlní vždy méně, než je pak realita a fakt to funguje - musím říci sama za sebe, jak stará, tak hloupá - říkám si vždy, příště už se nenechám ovlivnit a budu volit, kdo se mi opravdu líbí, ale pak ten čertovský hlásek - škoda hlasu, nemají šanci atd. a hodím to tomu, kdo má větší šanci - a je to samozřejmě špatně. Výzkumy bych zakázala.

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

škaredá!
:-)))
Já to mám kapánek jinak. Vybírám si podle programů, na které stejně všici zvysoka naserou - jen co jim přijde první výplata. A podle toho volím.
Je fakt, že mi ten hlásek občas propadne. V takovém punktu se pak utěším produktem ze zahrádky, který napřed proženu trubkami.
Mimochodem, letos vyšel naprosto báječně dřín. Pro dědky mám dvaapadesátku, pro báby jsem to sešteloval na čtyřicet a přidal do toho dřínový sirup.
Totální mňamka. Když ukážu Staré Jahodě flašku s touhle domácí "griotkou", normálně panáčkuje.

Zatím bez slepic

hovno, bo nic jiného nebylo. Ani šišky, lautr nic. Je dobře, že nejsou volby, neměl bych je čím zapít (nepočítám zásoby). Ale visí šípky - nedají se zkapalnit?

Zatím bez slepic

patok v demižónu, asi to mělo být víno. Ale jak to dopadlo, netuším, bo mě tenkrát jedové hospodářství nezajímalo. Směrnice ADR (nebezpečné látky) jsem študoval až o 30 let později.

Zatím bez slepic

Pochopil jsem, že jste z těšínského Slezska. Tam někde rostou ve větším množství dříny????😮

Zatím bez slepic

Samozřejmě se ty šípky zkapalnit dají a je to výborná pálenka. Jen je s nima práce je natrhat/ostříhat aby se člověk neseškrábal. To ostatní již kvasinky udělají za vás !!
Tož asi tak ... pozn. zkvasit se dá vše, co obsahuje zkvastelný cukr, nebo kam ten cukr přidáte, tj. vykvasí vám i "kamení" přidáteli cukr, živiny a kvasinky.
Hezký den.

Zatím bez slepic

https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/jak-si-vyrobit-jedinecne-doma…
https://recepty.vareni.cz/sipkove-vino-bez-kvasinek/
https://domacivino.cz/recepty/sipkove-vino

No, a pokud tam nějakou záhadou vznikne C2H5OH, tak je to pak potřeba prohnat potrubím a výsledek je zaručen.
:-)

Zatím bez slepic

to by mohlo být skfffělé. Trochu kvasinek, cukru a nevidím problém. Ale kdo to má trhat....

Zatím bez slepic

Ježkovy voči - divočák - svíčková nebo šípková ?
Zkapalnit i vepře , nebo alespoň jeho kosti?

Zatím bez slepic

Pro boha, "vepře" nezkapalňovat, ten se vaří a peče, jen je nutno ho "zalívat" jak při přípravě, tak při konzumaci a i po ní ... co se týče jeho kostí; tak z kostí páleku jsem zatím nepil !!

Zatím bez slepic

:-))) Já také ne, dokonce ani nepamatuji, když se vařilo z kostí mýdlo :-)

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Paní insegnate,
předvolební výzkumy jsou cinknuté, a někdy z vůle agentury a zadavatele, jindy z vůle dotazovaných, kteří naoko tvrdí, že volí jen ty správné strany, ale když se nikdo nedívá a mají možnost, klidně zvolí jinak. Chyba výsledku +/- 20% je celkem běžná, ale zatím ji vždy svalili na změnu v názorech dotazovaných lidí.
Dalším zvěrstvem je přepočet hlasů d`Hondtovou metodou, kdy se hlasy prohravších stran dávají v podstatě vítězi voleb. Jenže ten je nedostal, ani další strany obdařené hlasy na úkor někoho jiného. To už by byl mnohem spravedlivější systém vzít jména všech kandidátů stran s nárokem na volební příspěvek, vložit je do osudí a prezident by mohl vytáhnout losem poslance ze stran, které se do parlamentu nedostaly, protože měly málo hlasů. Bylo by to mnohem spravedlivější než je věnovat jiným stranám, které voliči ani nevolili.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vlády přicházejí, vlády odcházejí..., ale ty hromady hnoje a špatných zákonů, ty tady zůstávají a každá nová vláda jen přidá jen novou hromádku.

Zatím bez slepic

po Anďochovi nezůstane hromádka, nýbrž velehora sraček, ze které se už nevyhrabem.

Zatím bez slepic

a ani na vzdáleném obzoru není nikdo, kdo by alespoň v náznaku se pokoušel s těmi hromadami sraček něco dělat.

Zatím bez slepic

Hromady zákonů z Bruselu napraví až tvrdý restart.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přátelé,
vaše starosti, rotšildovy peníze a erdoganovy americké artomovky bych chtěl mít!

Na druhou stranu bych NECHTĚL mít zužující se Babišův manévrovací pidiprostor.

Z dnešní Kávičky:

→ a je to všechno čím dál zmatenější… poté, co včera Trump proměnil syrskou válku z „boje proti Daeši“ na „boj o ropu“ na východě Sýrie, aby USA dál mohly energeticky škrtit „Asada“ a s ním i celou Sýrii

(a uklidnit domácí jestřáby, že se američtí vojáci ze Sýrie nestahují),

ukázal se být argument s ropou asi nedůstojně „přízemním“, a tak nová verze říká, že by nějací vojáci na severovýchodě Sýrie mohli zůstat na žádost Izraele a Jordánska, které mají být jejich odsunem prý znepokojeny, i když, Trumpovými slovy, „já tam žádné vojáky nechávat nechci“…

....tím spíš, že Izrael ani Jordánsko nijak nedávají najevo, že by měly s americkým odsunem velký problém, i když izraelská média hrají kartu „zrady Kurdů“ o sto šest…

...do informačního chaosu přispěl i ministr zahraničí Pompeo, podle něhož je Trump
„plně připravený“ zasáhnout vojensky proti Turecku,
tedy pokud prý usoudí, že je to opravdu nezbytné…
....na otázku ohledně zmíněné „nezbytnosti“ pak vysvětlil, že se pod tím může skrývat cokoli,
co je americkým zájmem,
nebo cokoli, co USA budou považovat za „fundamentální normu“,
kterou je třeba za každou cenu prosadit…

...útočit na Turecko, které je druhou nejsilnější armádou v NATO a má asi 50 amerických jaderných zbraní, může být ovšem „poněkud“ problematické, takže je asi na místě konstatovat, že „vyrovnávání vnitropolitických tlaků“ nutí Trumpovce už i vyhrožovat silou členům NATO, což USA podle všeho ještě nikdy neudělaly…

....šéf Pentagonu už ale ujišťuje, že USA nejsou nijak zavázány, aby po boku Kurdů válčily proti svému spojenci z NATO… fascinující… chaos…

.... mimochodem, nápad s „ponecháním“ US vojáků na severovýchodě Sýrie je problematický už jen v tom, že Američané některé své už vyklizené základny sami zničili
a další už obsadila syrská nebo ruská armáda,
naposledy tak ruské vrtulníky přistály na bývalém americkém letišti v Tabká u Rakká…

.....o celkové situaci dnes bude Erdogan jednat s Putinem v Rusku…
****************

Tak ,přátelé, nevímmm...
Půjde expediční oddíl americké cizinecké legie, zvaný "Armáda české republiky" bojovat místo svých amerických NATO bratrů v (americké) zbrani proti našim tureckým NATO bratrům v (americkoruské) zbrani?

Kde budou teď naši hoši bojovat za Prahu ?

V Praze určitě ne, je moc velká.
Celá současná armáda ČR by podle některých vojenských expertů údejně stačila bránit jedno české okresní město po dobudvou až tří týdnů. Pokud by je babičky z onoho města zásobovaly zbylými strategickými zásobami čaje a tvrdých buchet, pochopitelně.

Bohužel se tají, které okresní město hodlá Armáda ČR hájit..do JEHO posledního obyvatele.
Asi se všichni obávají, že by se už teď začalo vylidňovat.

Zatím bez slepic

členovi NATO nebude. To si jen soudruzi hrají jako malí kluci ve školce na písečku.
Já mám větší bábovičku!
A já hezčí!
A víš, jak dělá krocan? Roztáhne ocasní péra, zrudne a udělá hudry hudry!
A můj tatínek přepere lva!
A můj tygra!

Jo, tak ještě to zrudnutí a vytažení ocasního péra, to by šlo. Ale jinak konečná. Nejsou schopni opravdu vyhrát ani jednu válku s nepřítelem, který vpodstatě žádnou armádu nemá a chtěli by poučovat Turka.

Zatím bez slepic

z Vás se vždycky vyklube
čosi také z kloaky
leťte zvídat do Rakky.
Tak jako je nacista
třeba dobrý rusista
nebo starý zoolog
bude dobrý turkolog.

Jste Vy dobrý syrista
nebo dobrý syrolog?
Nestačí být penzista
nebo jiný blábolog.
Kloakou plníte niku
tady nejste v holubníku
tu se kydaj větší kusy
ne nějaké malé trusy.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zkapalníme vše,
i ten trus půjde zajisté zkapalnit,
stačí přidat do máče cibuli,
strhnout pach toho,
co na nás politici kydají...
Biomasu lze též zkapalnit :-)

Zatím bez slepic

Klasik tvrdil - na každé kg trusu nutno přidat kg cukru !! Takže i to jde, jen je nutno dodržet tu recepturu. (Život a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina)

Zatím bez slepic

Aneb nouze naučila Dalibora housti.
Ále, vím, samou radostí, že jsem včera přežila, píši hlouposti. No co už :-)))

Zatím bez slepic

Ale klidně prozraďme, které okresní město hodlá armáda ČR bránit. Výběr je jednoduchý. musí v něm být posádka a rodiny vojáků, a musí v něm být nějaké významnější velitelství. Když si proberete všechna kritéria, vyjde Tábor.
V Sýrii už USA žádnou základnu nepotřebují, na 200 vojáků postačí beduínský tábor a stádo velbloudů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Naděje... Krásné slovo.
Naděje, ta umírá poslední...

Zatím bez slepic

In reply to by Porthos (neověřeno)

Trvalý odkaz

mein Herr...

Zatím bez slepic

In reply to by Porthos (neověřeno)

Trvalý odkaz

zbude jistota. A to je to podstatné. Člověk potřebuje jistotu.

Zatím bez slepic

Jistota, že naděje umírá? No, skvělá jistota....

Zatím bez slepic

Naděje umírá poslední
potom se náhle rozední
nasedneme na muly
my jsme děti Mamuly.
Nás tak někdo nepřečurá
zas kupředu, hurá hurá
přečtu řetězový majl
budu zdravit třeba hajl
nebo si dám kebab z kozy
od Gazdíka z Suché Lozi.

Zatím bez slepic

Mé básnické střevo je v háji,
snad se to za chviličku,
při dobývání řepy spraví :-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nestane se téměř nic. K nám stejně žádní imigranti nechtějí, tedy až na nepatrné výjimky. Znáte nějakého z Vašeho okolí Vidláku?
Že má Babiš už nástupce? To má každý hned od začátku. Spíš jde o to jak dlouho vydrží. Samozřejmě, že nikdo nevydrží vládnout do nekonečna. Ale 8 let jako ODS, to Babiš určitě dá, tedy pokud jej nesklátí nějaká choroba, jak tu stále dokola píšu.
Co je ale základem úspěchu politika? Kupodivu je to jednoduché. Kromě štěstí a inteligence vede k úspěchu PRACOVITOST.
Takový starý Železný se stal senátorem, protože nelenil a oblezl všechny putyky na Znojemsku. Zeman zase všechna náměstí v Česku.
A Babiš? Jak onehdy napsal, maká 12 hodin denně, včetně sobot a nedělí.
Myslíte, že takhle maká Bartoš, Fiala, nebo třeba Klaus ml., nebo snad Czernin, či v minulosti Schwarzenberg?
Jenže bez té pracovitosti to nejde. Navíc, když si čtete nejen Babišova týdenní hlášení na FCB, musíte dojít k závěru, že Babiš maká ve prospěch Česka.
Takže Babiš vyhraje i příští volby (pokud na něj nehupsne nějaký moribus) a sestaví samozřejmě úspěšnou vládu.

Zatím bez slepic

Jo a kromě institutu strpění migranta, včetně odsouzených zlodějů a vrahů, zavede institut stejných dávek pro migranty, jako jsou vypláceny v Německu. To pak bude na defenestraci a vidle.

Zatím bez slepic

Nevím o tom. Dejte odkaz.

Zatím bez slepic