Vidíme to stejně

Autor
Štítky

Omlouvám se za delší odmlčení. Byl jsem o víkendu na svatbě mého kamaráda z dětství. Už jsem tu o něm kdysi psal... Vyučený houslař, který se naprostou náhodou a šťastným řízením osudu dostal do rukou uznávaného houslaře českého původu ve Španělsku, který ho doučil, on se potom osamostatnil a dneska ve Španělsku vyrábí špičkové hudební nástroje... samozřejmě jako každého správného umělce světové úrovně ho od hladu dělí tři jídla a zpravidla je dvě jídla pozadu.  

Bral si tu holku z Kolumbie, o které jsem zde již také kdysi psal článek... 

To ještě není všechno. Na svatbě byl i jeho bratr, který naopak ve Švédsku pracuje jako grafik, který vezme od designéra jeho malůvku a převede ji do trojrozměrného počítačového výkresu. V současné době dělá pro Volvo. Přivezl si také holku - takovou vysokou urostlou blonďatou "švédskou kobylu", přesně takovou, jak si švédku představujete. Veterinářka. 

Byl tam také  jejich bratranec - také jsem o něm psal... Ten si vzal rusku a žili několik let v Permu. To je to město daleko za Moskvou, ale přesto je z něj k nám stejně daleko jako na Sibiř. Přivezl ženu i dvě děti. 

Přijel i jejich prastrýc - ten v roce 68 utekl do Bavorska, kde se uchytil jako elektrikář, vzal si němku a dodnes žije nedaleko Augsburgu. 

Přijela i jejich sestřenice toho času pracující jako zdravotní sestra v Drážďanech, předtím v Holandsku a předtím v Itálii. Tato sestřenice má bratra, který pracuje v německu jako klarinetář. 

K tomu tam byla celá řada dávných kamarádů - truhlářů, jaderných techniků, škodováckých inženýrů, krupirérů, lesníků, matfyáků, ajťáků a já Vidlák... 

Proč to tak sáhodolouze píšu.... 

Zkrátka sešli jsme se tam prakticky z celé Evropy a blízkého okolí. U stolů se mluvilo čtyřmi jazyky, překládali jsme si navzájem a povídali jsme dlouho do noci. A hlavně se ukázalo, že kupodivu nikdo z nás nepracuje ve státní správě, nikdo není úředník, nikdo se neživí papírováním a všichni více méně pracujeme rukama či hlavou, ale všichni něco doopravdy vytváříme. 

A světe div se... všichni máme prakticky totožný názor na migraci, zelenou energii, zhoršování bezpečnostní situace a všichni se shodujeme na chmurných mracích na obzorech naší budoucnosti. Nějak bylo jedno, že jeden je zavedený Bavorák v důchodu, druhá zdravotní sestra v bývalé NDR, třetí napůl Rus a čtvrtý v podstatě naturalizovaný Švéd. 

Mezi Vidlákem z jižní moravy a matfyzáckým inženýrem z Permu není zase tak velký rozdíl. Houslař ze Španělska si v hodnocení příčin a následků docela dobře rozuměl s kontrolorem svárů ze Škody JS. 

K půlnoci dojel jeden známý, který je úředníkem na krajském magistrátu v Karlových Varech a v té chvíli bylo po diskusi....

Po víkendovém pokecu si troufám tvrdit: 

1. Lišíme se nikoliv podle národů, ale podle toho, jestli něco dopravdy děláme nebo jen vytváříme papíry a pravidla. A protože neúměrně narostli byrokrati, kteří nic neumějí a nic nevytvářejí, není divu že neúměrně narostl i jejich hlas. Ale funguje to i obráceně... ve chvíli kdy nebudou byrokrati, nebudou se vymýšlet kraviny. A protože nám nefachčenkové z úřadů ženou celou Evropu mílovými kroky k průseru, brzy se mi mé přání splní. 

2. Ukazuje se, že chudý španělský houslař a bohatý bavorský důchodce - elektrikář vidí svět prakticky totožně. Jen každý á jinou škálu možností se  s tím poprat. Dost jsem změnil názor na němce... ty elektroauta a bezjadernou energii chtějí ti blbci v kancelářích, Němec, který něco dělá rukama také přemýšlí a má stejně malou šanci s tím něco dělat jako jihomoravští vidláci. 

3. Ve švédsku se opravdu v Malmo střílí, v Bavorsku se opravdu každý den bodá noži do lidí a v Drážďanech podstatně méně, ale také. Ve Valencii se nikomu nelíbí barcelonské snahy o odtržení, v Itálii Salvini nejspíš vyhraje volby s ústavní většinou, v Rusku Putina podporuje velká většina kromě přebujelé "moskevské kavárny". 

V Plzni je pořád slušné pivo i když už to není co bejvalo, máme i smrkové lesy, které kůrovec nesežere, pořád ještě vyrábíme komponenty pro jaderný průmysl a ti inženýři co stavěli Temelín, ti pořád ještě ve škodovce pracují. Kasína stále obírají důvěřivce, ale mít tam podíl, to je terno. 

Moje víno portského typu je lepší než španělské, ale španělské červené je lepší než to moje.  Bílá vína z moravy jsou světová, ale nejlepší bylo jakési kolumbijské ouzo (prý se dělá tak, že se rozkouše kukuřice, naplive se do nádoby, nechá zkvasit, pak se to vypálí)

Knedlozelovepřo k obědu dostalo stejný počet bodů jako valencijská paela k večeři. 

A já se zase začnu učit anglicky... 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Skvely dite. - Ale mel stesti, ze to umel rict dost rychle.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale od Targuse bohužel nemohu.
Já vím, že o neplacení sociálka OSVČáky mluvili socani, to ještě Babiš nebyl v politice (březen 2013) a ani neměl MFDNES koupené. Navíc Babiš dělá PR tak šikovně, že by takovým způsobem pravdu neřekl. Amatérsky dělají politiku právě socani.
Ani se nebudu prohrabovat v tabulkách u Vlka na blogu, jak píše výše jeden diskutující, kde to parazitování NĚKTERÝCH

Zatím bez slepic

má Vlk prokázané. Vzpomínám si na příhodu známého, který jako OSVČ typickým švarcsystémem stavěl pro zahraniční filmové produkce kulisy. Žil si jako lord, platil jen minimální povinné zdravotko, aby nebyl obžalován. Jenže náhle dostal infarkt a nejen, že neměl na živobytí, ale hrozilo mu, že nebude mít ani roky na invalidní důchod. Nicméně, i když do systému přispíval naprosto minimálně, dostal špičkovou zdravotní péči, potom mu někdo poradil, rodina půjčila peníze a nějaké sociálko, aby ten důchod bral si zaplatil. Takto to vychcánci dělají.

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na invaliďák máte nárok, pokud jste plátcem sociálky, čemuž se v devadesátkách mnozí zdařile vyhýbali, ale dnes to nejde ani náhodou.
Dotyčnému zřejmě podmínili výplatu vypočteného ID doplacením dlužného pojistného, to mohli.
Ale v žádném případě mu nemohly chybět roky k výpočtu ID. ID dostanete třeba ve dvaceti, pokud to schválí LPK. Druhá věc je jeho výše.

Zatím bez slepic

neplatit část socky. To taky po jistou dobu šlo, pokud vykázal ztrátu. Do důchodu se mu pak počítala odpracovaná doba, ovšem s nulovým příjmem, z něhož se pak počítají procenta k důchodovému základu - tuším, že to je snad 2 600 Kč, to si nepamatuju, musel bych hledat.

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

půl mega jde státu. Když vydělám 2 mega, 1 mega jde státu. Vychcánek je zaměstnanec, který nejde s kůží na trh a nadává na ty, kteří riskují své živobytí každý den.

Zatím bez slepic

Když vám to nevyhovuje (je to moc moc riskantní), jděte si sednout za kasu do Lidlu. Budete mít love, pojištění, důchod a ještě si pokecáte s babama.
Je to všechno každého volba.
Hlavně ale nemachrujte s tím, že jste OSVČ, RISKUJETE a tak po právu šidíte stát a parazitujete na běžných zaměstnancích.

Zatím bez slepic

Vy jste jak zaseknutá deska.....

Babiš asi chystá zvyšování odvodů pro OSVČ a Vy už zde burcujete voliče a vytváříte umanutě pole a vášně proti živnostníkům, nebo co...

Sám jste to napsal, je to každého volba, tak už neštvete proti OSVČ, buďte tak hodný.

Ládík jen napsal, že když vydělá mega, dá z něj půl mega státu (dle zákonů)...mně to přijde až dost!
Vám a jiným je to asi teda málo, měl by dát rovnou 100 % nebo by bylo OK 11 % ze všech příjmů (jako je z hrubé mzdy sraženo zaměstnanci) a na výdaje nekoukat, nebo až budou tabulky kde vyjde, že OSVČ dá víc jak zaměstnanec a zaměstnavatelův příspěvek k tomu dohromady...?!

Vy, jako ta narovnávačka a ten fšeci kradnů, hned máte jasno, že každá OSVČ, tedy i Ládík šidí (nebo, že by podle sebe soudíte druhé ?)
Vy možná umíte příjem bez výdajů, ale většina OSVČ, fakt ne.
Legální optimalizace, ani pravdivá ztráta, nejde u OSVČ (podnikání hlavní činnost) nikdy pod minimum odvodů na pojistném...
A toto pojistné už je letos minimálně celkem ve výši 4596 Kč (na zdravotním a sociálním pojištění dohromady) a každý rok je to víc a více...
Což mimochodem odpovídá pojistnému, hrazenému přímo zaměstnancem (celkem 11 %) z jeho hrubé mzdy ve výši 41781 Kč. A má každý zaměstnanec u nás takovou mzdu minimálně? No tak vidíte....
Jen za ty OSVČ nemá prostě kdo doplatit těch 33,8 % (od 7/2019) odvodů, placených za zaměstnance navíc zaměstnavatelem a to je také důvod, proč pak nevychází to srovnávání nesrovnatelného.

Příjmy hotově už se šmírují online a od května 2020 všem a Vy furt Mládkovsky budete žvanit o parazitovaní...a otáčet to.
Když nebudou ani OSVČ nakupovat pro podnikání a mít pravdivé výdaje (ty zákonem povolené), klidně si tomu říkejte optimalizace, tak co asi tak pak bude s tím růstem, nejsou přece jen ty daně z příjmů a pojistné., co teče do státní kasy.
Není chybou poctivých, že stát neumí excesy dohledat a potrestat....
Vy se tu někde dokonce chlubíte, že jste znal nějakého (na Švarc-systém podnikajícího) neplatiče asi nejen odvodů, ale nejspíše i daní a neoznámil jste trestný čin, o kterém jste věděl? Hmmmmmmmm....☺

V této zemi zaměstnanec riskuje, že přijde o práci a možná i nějakou tu výplatu při krachu zaměstnavatele a při prokázané zaviněné škodě max. o 4- násobek platu.

OSVČ riskuje (dobrovolně jistě) o mnoho víc a né že né.
Musí například sama sehnat nejen práci, ale zejména platící odběratele a ne vychcánky.
Musí mít průběžně na nezbytné, podnikáním vyvolané výdaje (odvodů včetně) včas fyzické peníze, ne jen ty na papíře.
Musí si nějak zajistit peníze na případnou nemoc či dovolenou, či zase zaplatit zástup a za něj nést odpovědnost...
Padá na jeho osobu odpovědnost za kde jaký zákon, a povinnou byrokracii, kde neznalost neomlouvá a škody, sankce ... jdou na jeho vrub naplno, i když si sežene na něco lidi....
Při svém podnikání OSVČ ručí veškerým majetkem i tím v SJM (ze zákona)
...,,
Nemám náladu vypisovat vše, ale pro ilustraci jiným to bude postačující.

Ale pro Lacovské myšlení je to machrování...

Přestaňte už LACO blbnout, Ládík by za mne fakt jen neměl říkat zaměstnancům vychcánci, protože v tomto punktu máte pravdu, je to každého volba.

Ale srovnávat se to prostě nedá. Jediná podobnost je, že jak zaměstnanec, tak i OSVČ jsou fyzické osoby a tím to prostě končí.....zaměstnání a podnikání nikdy není srovnatelná záležitost.

A kdo má pocit, že ten druhý občan je ve výhodnější pozici, může svobodně měnit a ne žvanit, jak ten druhý šidí, neplatí a je tak ve vatě a blábolit, že ten nebo onen parazituje.....

Lidi nenaskakujte prosím opravdu na tuto vlnu!

Zatím bez slepic

Díky.

Zatím bez slepic

Lacovi prostě kdosi namlátil do hlavy klín.
Moje babi - ta ostravská - říkávala, když viděla, co jsou její vnoučata občas schopna vyvést:
"Klin do głowy,
wół gotowy."
Myslím, že rozumíte i bez mého překladu.

Zatím bez slepic

ocas, co...?

Zatím bez slepic

horší případy.

Zatím bez slepic

Nevím, čemu říkáte vydělám mega. Pokud byste byl ve Švarcsystému a fakturoval Švarzaměstnavateli za rok 1 mil. Kč, tak (bez odečítatelných položek a slev na dani) zaplatíte na dani z příjmu fyzických osob za rok 35 160 Kč. Což má k půl milionu hodně daleko.

Zatím bez slepic

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

není můj případ. Kdy je den daňové svobody? V lednu? Já ho mám koncem června. Ale to nespočítáte.

Zatím bez slepic

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

Laco tady přiznává, že údajně možná ví o trestném činu, ale neoznámil ho, Vy zase Pepo jste odborník a střelec na daně a Švarc-system, možná v něm i jedete..co já vím....
Ale hned víte, jak TO není...fakt trpím, protože mám tu smůlu, že jsem v oboru "více vzdělaná", to je parodie na Vás první vstup....
Ládík psal, co dá státu ON, nespecifikovat to vůbec a nepsal JEN o dani z příjmu....
A vidíte otázkou pro Vás už je jen to, čemu kdo říká "vydělám mega".
A pak střílíte sumu daně, ale nevíte o Ládíkově číslech a ani základu daně vůbec NIC.
Kdybyste alespoň napsal třeba za jistých okolností by někdo mohl mít daň třeba, kdyby ...ale takto, uffff!!!
Fakt Pepo, jděte od toho prosím, už ten první vstup byla síla....

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale od Targuse bohužel nemohu.
Já vím, že o neplacení sociálka OSVČáky mluvili socani, to ještě Babiš nebyl v politice (březen 2013) a ani neměl MFDNES koupené. Navíc Babiš dělá PR tak šikovně, že by takovým způsobem pravdu neřekl. Amatérsky dělají politiku právě socani.
Ani se nebudu prohrabovat v tabulkách u Vlka na blogu, jak píše výše jeden diskutující, kde to parazitování NĚKTERÝCH

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

zvali mě k nim na horní Vyčegdu, blízko severního Uralu. Z jejich vyprávění mě zaujalo, jak málem utopili micubiši L200 v pohyblivých píscích u řeky, když lovili jesetery. Měl jsem v tu dobu oktávku a dostal jsem strach, že bych šel domů pěšky. Tak jsem na jesetery nejel a obraz Ruska (1985) mi tvoří jenom Elbrus, Nakratau a hory v okolí Dombaje. Rusi tam na nás byli nasraní, bo jsme mohli (jako západní lid) předbíhat u lanovek.

Zatím bez slepic

Já bych jel hned...
... kdyby to šlo...

Zatím bez slepic

na lanovce, ale zato bez pardónu každému, Čechovi i Rusovi dole na lanovce přidělili kostku sněhu, který každý musel vyvézt nahoru a shodit do míst vypálených slunkem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hnůjdaj má volné pondělky
70% výdělky
nová auta nikdo nechce
majitel se v Soulu řehce.
To samé je v Nové huti
partyja si doma kutí
sáňky nebo piliňáky.
Už nebudou masa fláky
a v kohoutku teplá voda,
pálit benzín bude škoda,
kdo má kravku, bude rád
ten nebude tence srát.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

zpomalení růstu, ale to by nebyla až taková pěkná básnička, že?

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Huba plná půstu,
prstýnek na prstu
šel do zástavárny
účty od teplárny
zahnaly mě do kůlny,
hřeje tam pes potulný.
Z Nové huti metou strusku
kamarád tam ukrad brusku
Mittal sbalil saky paky
ostatní jdou z huti taky.

Zatím bez slepic

za literaturu pro letošní rok. Bohužel s tím není spojená žádná finanční odměna.

Zatím bez slepic

pásl jsem po Burešovu grantu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

aby se sprostý a neuvědomělý (a nevíc ještě evidentně heterosexuální s absencí kožního pigmentu) lid scházel a utvrzoval se a vedl podvrat... tedy šířil proruské narativy. (Něco se nezdá? Názory neodpovídající "úhlu pohledu určenému z brusele", jak přiznal člen rady ČT Jankovec, přece logicky musí být šířením proruských narativů, to tady potvrdí každý scallojzar.) Začalo to blokováním nepohodlných profilů na fb, pokračuje "analýzou", jak je Trump údajně "posedlý" twitrem (komunikuje s voliči napřímo, hajzl jeden posedlý, místo aby nechal nezávislou CNN, aby jeho slova voličům pěkně předžvýkala i s návodem, co si o nich myslet) a teď je na řadě i sice málo neefektivní, ale i tak nebezpečné setkávání napřímo. Bylo to špatně už u Zemana, když objížděl celou republiku (to samozřejmě "dělal kampaň" - kdyby nejezdil, tak by se "uzavřel na Hradě") a bude to špatně i u vidláků. Taková setkání se budou hlásit místním scallojzarům, kteří už dohlédnou, aby se v diskusích neobjevily žádné škodlivé názory (oni to ani názory nejsou, ve skutečnosti je to šíření proruských narativů, viz výše), ale zaznívala jen fakta (ověřená ČT), případně aby se taková liberálnídemokracii nebezpečná setkání nekonala vůbec.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

v Deniku N. Tak nastartujte zmrdomet, at je tu poradne nablito.

Zatím bez slepic

Denník N (Nenávist) tady asi nikdo nečte, ale o tobě jsem si přečetl v diskuzích na jiných webech. A musím konstatovat, že se málo snažíš, tvé trolování se jaksi míjí účinkem.

Zatím bez slepic

prijde - skrze alternativni zumpalisty a s hotovym nazorem, co si o tom maji myslet. Dejte tomu cas.

Zatím bez slepic

co by chtěl dělat prezidenta? Inu, tak bolševické vzdělání ze školy umístěné v rodišti masového vraha Gottwalda má, stranickou disciplínu osvědčil, ten se bude scallojzarům líbit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

na 4,2%, Kalousek a sucholozí pod čarou ponoru, ODS oslabuje. Ojoj, to dnes bude "dvoudeci vína." A scallojzaři už našli potřebný oslí most: Může za to Kellner! :-))) Schválně, kdy to zazní od toho místního.

Zatím bez slepic

nechal změnit příjmení na Kellner?
Toš to je f prteli!!!
:-)))

Zatím bez slepic

jak to Zemanovi a Babišovi 16. 11. 2019 natřou. A jako z udělání tu máme poslední průzkum preferencí a on by měl Babiš s tou svou sebrankou socanů a komárů prý ústavní většinu 123 křesel v Parlamentě.
Asi musí Zrzek víc zpívat, víc Zrzku, víc.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nebojte se prava a spravedlnosti pro kazdeho gangstera

jak rika klasik,

"Ne tak synu! Náš obchod potřebuje talenty všeho druhu! Padouch nebo hrdina – my jsme jedna rodina!“

citace
---
V roce 2012 měl Miri-klan zhruba 2600 členů, kteří částečně žili ze státní podpory a částečně se zabývali obchodem s drogami a jinou kriminalitou. Tedy slušně velké zločinné konsorcium, divím se, že jejich akcie se ještě nedají koupit na burze. Činnost klanu se koncentruje kolem přístavního města Brém.

Hlavoun celého klanu se jmenuje Ibrahim Miri, používal ovšem na německém území čtyři různé identity, takže jednoznačné ztotožnění jeho osoby dalo německým úřadům trochu práce; nebylo vlastně ani jasné, jak to má s občanstvím. Milý pan Miri vůbec vytěžoval úřady dost, protože podle Spiegelu byl podezřelý z celkem 150 trestných činů.

---
Patrně jste to podle titulku již uhodli: Ibrahim Miri se za pomoci pašerácké mafie vrátil do SRN a hned tam požádal o azyl. Zároveň hodlá německý stát zažalovat u soudu za to, že jej deportoval bez předešlého upozornění a s použitím násilí. Jeho právní zástupce to dokonce přirovnal k nacistickým akcím Nacht und Nebel, při kterých byli odpůrci režimu odvlékáni z vlastních domovů do koncentráků, ne-li na popravu.

https://kechlibar.net/2019/11/04/pripad-ibrahima-miriho-aneb-dobri-gang…

https://kechlibar.net/2019/11/04/pripad-ibrahima-miriho-aneb-dobri-gang…

Zatím bez slepic

Já bych věděl...

Zatím bez slepic

Zima se účinně kál a zemětřesení ho (zatím) nesmetlo. Na Letné bude užitečný. Doba prý tříbí (i třídí) charaktery.

Zatím bez slepic

Možná odejdou do tepláků, protože pokud by byla pravda, že si na svoji soukromou firmu nechali posílat prachy a ty do UK nedošly.... A posílající se prý domníval, že jdou celé jen pro tu UK..
No uvidíme, co bude následovat....
Zima se sice kaje, ale nemyslím, že to bude stačit....

Zatím bez slepic

to byl jen trénink. Majko, nevěřím té story ani za mák. Stačí jen ta jména, z nichž o dvou vím, že jsou to skutečné charaktery, třetího neznám. Napřed obvinili Zimu – ten si nechutně nasypal popel na hlavu (viděla a slyšela jsem to v TV a zvedal se mi z jeho zbabělosti žaludek) a spolupracuje (??). Když to zasadíme do současného kontextu (Číňané nám kradou nápady…), tak je to jasné. Nevím, kde tyhle praktiky skončí, ale je až úzko z toho, že se nevyhýbají ani akademickému prostředí, to jim naopak slouží. V současné hysterii médií a té mocichtivé skupinky to ti tři od….ou, protože nebudou mít miliony na právníky jako Babiš. Kam se hrabou komunisti.

Zatím bez slepic

Nejde jen o kradení nápadů....
Spíš čučkaři rozbíjí další sít, tentokrát to je Čínská a k tomu už chtějí najít ty spolupracující "agenty", aby měli co dát do další zprávy...
Stejně si myslím, že Zima to ani "s popelem" nedá.
Přesně jak píšete, právníky Babiše mít nebudou a proti nim nyní stojí mocná všeho schopná hydra, na kterou kam se hrabou asi i ti komunisti...
Já je nesoudím, neznám je a média umí nalhat cokoliv..
A v podstatě moje poznámka o teplácích byla fakt přes čáru (omlouvám se), člověk si nemá dělat srandu z cizího neštěstí.

Zatím bez slepic

ti tři nebožáci pravděpodobně (víc po soudu) kradli. Tak co je špatně?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sádlo od doktora Vajse
bude určo pěkná šajße.
Dokror Étker též je prase,
doktor Rád už sedí v base
doktor Barták snuje vraždu
nejraděj by obtáh každú;
doktor Max nám dává léky
doktor Bém obráží treky,
mudr Čermák vedl vnitro,
Honzák přeje dobré jitro.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

O snaze některých zákonodárců z USA dát Azov na seznam teroristických organizací se usilovně na mainstrému mlčí:
https://prima.iprima.cz/komentare/komentar-terezy-spencerove-proc-chtej…
Scallope, Scallope, řekněte PROČ!

Zatím bez slepic